Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Reddedis sonrasi yasanan problemler (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=32665)

coolkedisi 15-07-2013 00:52

Reddedis sonrasi yasanan problemler

Benim sinirlerimi bozan sey ise bu kadar her şey açıkken hala insanlarin korkarak o olmayan sozde en yüce sahisa inanmaları .
Bugün ailemle konuştum bunlari sizlerin belli etmemen daha dogru olur demenize rağmen .
Onlar da Allah'in ( adını yazarken bile nefretten beynim uyusuyor) yapacagini yaptılar . Sonuç olarak küçük , acemi yaşıma rağmen kendi ayaklarimin üzerinde durabilecegimi farkettim bir kac güne gidiyorum evden .
Hepinize minnet duyuyorum bu gerçeği bana gosterdiniz.
Daha da cok aydinlanmamiz dileğiyle..

ALKA 15-07-2013 03:23

Alıntı:

coolkedisi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 489818)
Benim sinirlerimi bozan sey ise bu kadar her şey açıkken hala insanlarin korkarak o olmayan sozde en yüce sahisa inanmaları .
Bugün ailemle konuştum bunlari sizlerin belli etmemen daha dogru olur demenize rağmen .
Onlar da Allah'in ( adını yazarken bile nefretten beynim uyusuyor) yapacagini yaptılar . Sonuç olarak küçük , acemi yaşıma rağmen kendi ayaklarimin üzerinde durabilecegimi farkettim bir kac güne gidiyorum evden .

Sevgili coolkedisi, gerçekten hayatta alacağın en zor kararlardan birisini almışsın. Ailen nasıl davrandı, ne söyledi bilmiyorum ama umarım senin için endişe etmemizi gerektirecek bir davranışta bulunmadılar veya tehdit etmediler. Yardıma ihtiyacın varsa lütfen bildir.

errata 15-07-2013 03:29

Alıntı:

Söylediklerinde samimi olduğunu düşünerek diyeyim, iyi yapmamışsın.
O işler öyle kolay değil.
Ayağını biraz denk alsan, pragmatik olsan daha iyi edersin.

Ergenlikte, toylukta bu tür şeyler kurtuluş gibi gelir belki de, hayat adamı betona çakılmış gibi eder.
Hazır olmadan fazla uzaklaşmamak da fayda var.

Sen bilin tabi yine de...

coolkedisi 15-07-2013 03:56

Tehdite gerek yok dayak yedim o kadar .
Onlar vurdukca ben Allaha sovdum icimdekileri bosalttim bir yandan iyi oldu.
Yardima ihtiyaç derken ne demek istedin pek anlamadım fakat cidden ne yapacağımı nereye gideceğimi bilmiyorum.
Umarim hayatımı düzene sokabilirim çünkü dışarısı gerçekten tehlikeli .

Nevandaar 15-07-2013 05:13

@ ccolkedisi

Türkiye gibi bir ülkede ne yapılacağını bilmeden evden ayrılıp çıkmak, bir kadın için hele oldukça büyük bir risk. Yaşını durumunu bilmediğimden dolayı pek bir şey yazamıyorum. Söyleyebileceğim en iyi şey her adımın için kırk kez düşünmendir.

Neva 15-07-2013 10:35

Alıntı:

coolkedisi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 489852)
Yardima ihtiyaç derken ne demek istedin pek anlamadım fakat cidden ne yapacağımı nereye gideceğimi bilmiyorum.

Kendinize dair, gercekten eminmisiniz ayaklarinizin ustunde durabileceginize?

Erdem Alaca 15-07-2013 11:28

Sn. coolkedisi,
Bir ağabeyiniz olarak nacizane tavsiyem: Yapmayınız. Yaşınızın 15-17 civarında olduğunu tahmin ediyorum, hayat sizin düşündüğünüz kadar basit değil, inanın buna; ve çevrenizde güvendiğiniz kişilere bir danışın.

Maalesef körü körüne dinlere bağlanan insanlara bir şeyler açıklamak imkansız gibi, bunun için sinirlerinizi yıpratmayınız. Bir yandan onlara hak vermiyor da değilim, ben de mesela, körü körüne inandığım zamanlarda yanımda biri Allah'a veya Hz.Muhammed'e (Müslüman arkadaşlara olan saygımdan dolayı böyle yazmak istiyorum) küfür ettiğinde, vb. - bir şey demezdim ama kan beynime çıkardı açıkçası. Yani benim anlayabildiğim, din denilen şey; çok ama çok kuvvetli bir olgu insan üstünde.

Sakinleşip daha doğru karar vermenizi dilerim, şu bir gerçektir: Öfkeyle kalkan zararla oturur.

Saygılar,

coolkedisi 15-07-2013 12:10

Sorun öfke değil anlamıyorsunuz . Yaşım 17 fakat 12 yaşımda ilk kemoterapi aldığım gün yasadiklarimi anlatsam agziniz açık kalır.
Yani demek istediğim su; yaşadıklarım beni bilinclendirdi ve bir o kadar da yaslandirdi .
Ailemle olan şeyler ateist olduğumdan beri degil dogdugumdan beri gerçekleşiyor.
Gitmek icin çok dusundum bir kerede aldığım bir karar degil 1 yıldır düşünüyorum . Gitmek en doğrusu buna eminim.
Ayaklarımın üzerinde durabilecegimi sanıyorum bu benim için gerçekten zor olacak biliyorum . Yeni bir sehir iş ve yeni bir ortam . Tek korkum ise tek basima olacağım çünkü insanlar bundan faydalanmak isteyecektir.

Ahlaksız 15-07-2013 13:18

Ailesinden her küfür/dayak yiyen evden kaçmak zorunda mı?
Hadi kaçtınız diyelim..
Peki nasıl geçineceksiniz?
Nerede kalacaksınız?
Kendinize yol haritası çıkardınız mı?
Bir planınız var mı?

Bence teyze/hala gibi bir yakınınızın yanına gidin..Biraz kafanızı dinleyin..Büyüklerinizle görüşün ve işi tatlıya bağlayın..
Tabi ebeveyninizi ve yaşadıklarınızı bilmeden böyle söylüyorum..Sonuçta karar sizin tabi ki..

angel333 15-07-2013 13:23

Uzun zamandır forumda yazmıyordum. Hatta ateist sitelerden elimi ayağımı çekiyordum. Senin şu yazını görünce birşeyler yazıyım dedim bir ateist olarak.

coolkedisi biz insanları değiştiremeyiz biz toplumu değiştiremeyiz. Biz dünyayı kabullenerek yaşamalıyız.

Ateizm aydınlanma değildir ateizm mükemmelik değildir. Gerçek nedir sorusuna yanıt vermez.

Büyük bir bilinmezlik içinde yaşıyoruz. Ne olduğumuzu bu evrende neden var olduğumuzu varlık amacımızı bilmiyoruz.

Dinler insanlığın bir parçası tarih boyunca var oldu ve var olmaya devam edecek.

Hayatta hiçbirşeyi biz seçmedik. Ailemizi ülkemizi yaşadığımız toprakları yüzümüzü bedenimizi biz seçmedik. Seçmediğimiz bir hayatı yaşıyoruz. En büyük kuşak çatışmasını yaşıyoruz. Bizim savaşımız ruhani bir savaş. Belki öfkeliyiz sinirliyiz ama öfkemiz ve sinirimiz boşuna hayatı kabul etmemiz lazım.

coolkedisi 15-07-2013 13:50

Hayatı boyle kabul etmek bir vazgeçme türüdür. Bu hayatta sürekli ağlayıp odamdan çıkmayacağıma savasirim acı çekerim daha iyi . Bir kere geliyoruz dunyaya ve tek gidecez hayatı da ben sekillendirmeliyim kendiliğinden düzelmesini bekleyemem
Nasıl gecinecegim konusu biraz karisik bir arkadasima gidecem iş bulana kadar iş bulur bulmaz bir ev ayarlicam kendime göre . Bu o kadar zor olmamali .

Khaos 15-07-2013 14:00

Alıntı:

coolkedisi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 489879)
Hayatı boyle kabul etmek bir vazgeçme türüdür. Bu hayatta sürekli ağlayıp odamdan çıkmayacağıma savasirim acı çekerim daha iyi . Bir kere geliyoruz dunyaya ve tek gidecez hayatı da ben sekillendirmeliyim kendiliğinden düzelmesini bekleyemem
Nasıl gecinecegim konusu biraz karisik bir arkadasima gidecem iş bulana kadar iş bulur bulmaz bir ev ayarlicam kendime göre . Bu o kadar zor olmamali .

ailem dediğin insanlar kimler.kimlerle yaşıyorsun; sadece annen baban mı, kardeşlerin var mı.
biraz daha zaman kazanmayı düşündün mü.
birdenbire kendini sokaklara vurmak yerine, bir-iki sene ailenle çatışmaya girmeden, hazırlık yap.
önce sakinleş.
seni hayatla korkutmuyorum.
kimseye bunu yapmam.
ama, pragmatik olmalısın.
hem yaşın, hem yaşadığın ülke bağlamında kadın oluşun fazladan olumsuzluklar.
ilerde sana hayatı kolaylaştıracak bir kaç nitelik kazanana kadar sabret.
kısacası önüne bir hedef koy ve koşulları oluştur.
bırak yediğin dayak şimdilik yanına kar kalsın.

coolkedisi 15-07-2013 14:26

Gözlerini din burumus senin yüzünden biz yanacaz diyorlar .
Peki size uydum kaldim diyelim ya başıma çok daha kotu bir şey gelirse ?
Ateistim diye darp etmekten de öteye gecerlerse ne olacak.
Ben babamin yapabileceğini düşünüyorum. Ateist olduğumdan beri anliyorum ki benden onemli benim sagligimdan daha muhim hiç bir sey yok by dünyada.
Bir hafta daha dusunecem bunu . Umrarim beynimi dinlerim .

murted 15-07-2013 14:43

İnsanlara akıl vermek hiç haz ettiğim bir şey değildir. Bilirim ki kimse kimsenin yerinde olamaz. Bekara karı boşamak her zaman kolaydır.

Ama gene de yazdıklarını okuyunca bir iki bir şey yazma gereği duydum.

Senin donanımın ne? Neye güvenip de evi bırakıp da sokaklara atıyorsun kendini?

Az sakin ol önce. Gerekiyorsa ki gerekiyor gibi duruyor biraz yumuşamış görün. Ayakların üzerinde durabileceğini anladığın gün çarpar çıkarsın kapıyı.

Tabi gene de ne olurlarsa olsun insanın ailesiyle tümden kavgalı olması hiç güzel bir şey değil.

Neva 15-07-2013 15:02

Alıntı:

coolkedisi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 489881)
Ben babamin yapabileceğini düşünüyorum. Ateist olduğumdan beri anliyorum ki benden onemli benim sagligimdan daha muhim hiç bir sey yok by dünyada.

Bence gelmez, zira onlari kontrol edebilirsiniz istemeniz halinde, belli bir yasin ustundeki insanlarin birdenbire herhangi birseye adapte olmasi (cocugu bile olsa) zor olabilir.

Guvenlik acisindan, disarisi da ayni olcude guvensizdir.

Onlara surekli empoze etmediginiz surece, sizi darp edeceklerini sanmam. Elbette sizden onemli hicbir sey yok ama, sizden baska insanlarla da paylasiyorsunuz bu dunyayi..

Psiko 15-07-2013 16:16

Alıntı:

coolkedisi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 489852)

Aslında hayat çok basit.
Ama hayatı "Zor"laştıran bizzat insanların kendileri.
İnsan "Sosyal" bir varlık.
Maalesef ki sosyal varlık olmanın gerekleri "Rağmen"e göre değil,
"Eğer" veya "Çünkü"ler üzerinden şekilleniyor.
Dolayısı ile de yaşam zor deniliyor.

Yaşınızın küçük olması nedeniyle tecrübesizliğiniz,
ne yazık ki iyi niyetli ve kararlı da olsanız,
bu türev bir cangılda sizi tehlikelerin beklediğini de bilirken atılacağınız macerada size eksi bir getirim sağlayacak gibi görünüyor şahsıma.

Keşke anne ve babanız sizi Allah'a inanmamanıza "Rağmen" sevebilselerdi.
"Rağmen" sevgiyi,kendilerinin bakış ve anlayışlarından bağımsız olarak sizi sevme ve sizi anlayabilme adına gerekli motivasyon aracı olarak kullanabilselerdi ne hoş olurdu.

"Eğer" Allah'a inanmazsan seni sevmem.
"Çünkü" sen bizi topluma rezil edeceksin bu yüzden sana tolerans göstermemizi bekleme.

Sen anne ve babasın,
işin yağmurun herkesin üstüne yağması,bunu yaparken de ayrım yapmaması gibi sevgini kıskanmadan,bir beklentin olmadan çocuğuna vermek.

Ahhh insanoğlu ahh bir Güneş bir yağmur kadar olamadın gitti.

Yaşam bir öğrenim alanıdır.
Bu olay da size eminim ki bazı şeyler öğretecek.
Sanırım ilki "Sabır" olacak.
Ötekisi de size yapılanları siz,sizden sonraki jenerasyonlarınıza yapmayarak insanlığın önündeki "Sevgisizlik engeli"ni kaldırma adına bir bilinç oluşturma aşamasından geçme süreci.

Dürüst olmak,yalan söylememek insani erdemlerin temelidir.
Ancak,
"Her doğru her yerde söylenmez,öyle doğrular vardır ki söylenmesinin zamanı gelmemiştir.Öyle de doğrular vardır ki söyleseniz de duyacak kulak bulamazsınız."
Sanırım bu aşamada sabırdan sonra sizde gelişecek diğer bir öğrenim alanı da bu olacak gibi.

Çok konuştum ama çözüm adına bir şey söylemedim değil mi ?
Söyleyemem zira çözüm için her şey sizin ellerinizde.

Kolaylıklar dilerim...

Ahlaksız 15-07-2013 16:28

Alıntı:

coolkedisi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 489881)

Eğer söyleyebiliyorsan babana,bu siteye bakmasını söyle..Gelsin bu siteye ve binlerce yetişkin insanın,dine karşı muhalif duruşlarına şahit olsun..Hatta hesap açsın da,onu burada kevgire çevirelim..:)

Deist1907 15-07-2013 16:50

Cok Erken yasta isyan bayragini cekmissinki kaldiki bu rasyonelist pozitivist bir yasam amaci olan ateist e yakismamis dinin ne kadar güclü bir olgu oldugunu anliyamamani gencligine baglamak lazim özellikle allah küfür olayi anti rasyonel bir davranistan öte degil kaldiki birak dini bir isme küfürü ateizmin temeli humanizm insana küfürü yakistiramaz

en iyisi 1-2 hafta sessiz kalip sonra ailenden özür dile hata yaptim de ayaklarinin üstünde durana kadar takkiyecilik yap ben 24 yasima kadar ne oruc ne namaz ne camiye gittim müslümandim sözde :D birisi nasil müslümansin dese kendi laflariyla vuruyodum iste bir müslüman bir müslümana karisamaz yargilayamaz vsvsvsvsvs simdi almanya ya tasindim istedigimi diyorum islam hakkinda ailemin bazi üyelerine bile yasim gelmis 25 kendi ayagimin üstünde duruyorum kim takar artik görüsüme saygi duymayani

2. deginmek istedigim nokta eger ateizmi dogmatik sekilde savunursaniz icine hakaret küfürü katip müslümanlara karsi kullanirsaniz hem inandiginiz aydinliga ihanet edersiniz hemde ülkenin aydinlanmasina

Nerden geldigimizi bilmiyoruz

Ruhun varolup olmadigini bilmiyoruz

zihinin ne oldugunu tam acikliyamiyoruz

Ölüm sonrasini bilmiyoruz

Bing bang , evrim ama öncesini bilemiyoruz kaldiki milyarlarca yildizin oldugu evrende neler oldugunu bile bilmiyoruz bu kadar bilinmez varken cikip aaa tanri yok kesin yok adim gibi biliyorum tanri yok demek mantiga ters birkez

Tanri yok ve dini kitaplardaki tanri tasviri ni kabul etmeyip tanri söyle yapamaz tanri söyle olmaliydi böyle olmaliydi diyemeyiz ateisti agnotistigi deisti nin yapmasi gereken tek sey insanliga örnek olucak sekilde yasamaktir Dinler gücünü kaybediyor neden cünkü dinsizler dindarlardan daha yararli bu dünyaya dinsizler daha ahlakli izlenimi veriyor cogu müslüman bu yüzden dinini birakiyor ama siz böyle forumlarda onlari asagi görüp hor görüp dini olgularina sahislarina küfür ederseniz icine kapanik savunma durumuna gecerler

Dinden kurtulmak istiyorsaniz cevrenizdeki dinle cok az alakasi olan müslümanlara hosgörü ile yaklasmaniz lazim ben bile 3 yil önce birisi cikip allah a küfür etse siddetli tepki verebilirdim ne namaz ne oruc ne gusul abdesti almadigim dönemde bile :)

coolkedisi 15-07-2013 18:01

Sevgili NOLAN abi ;
Onun bu kafayla bu kadar üst dereceye gelebileceğini sanmıyorum :) (babam)
Bu daha evrimini bile tamamlayamamis ne haddine ateist olmak dimi ?

Bir arkadaşımla oturdum dertlestim o da sizin soylediklerinizin aynısını söylüyor . Herkes yanlis bir ben mi dogruyum diye düşündüm . Tabikide haklısınız benden cok görmüş gecirmis insanlarsiniz. Saygım sonsuz bu yüzden de .

Beni de anladığıniza inanıyorum ve başıma daha kotulerinin gelmemesi için ugrastiginizi da .
Okulum acilana kadar bekleyeceğim . Bazı seyler yoluna girmezse gidecem . Ailem aklaşık yarım saat sonra eve gelecek . Neyle karşılaşacağımı bilmek bile istemiyorum :)

Acılarla da mutlu olunurmuş kim bilir belki bende olabilirim.
Teşekkürler...

Corpse Bride 15-07-2013 18:06

ailen seni çok seviyor kendi düşüncelerine göre senin için iyi olanı istiyor. dayak yemenin sebebi uslubun ve rest çekme curetinle alakalı olabilir. sen onların göz nurusun unutma.
arkadasının ailesi biliyormu senin ateist olduğun için evden kaçıp onlarda kalacağını ve senin sorumluluğunu almaya hazırlar mı emin misin iş bulma konusunda, bu gün univesite mezunu dil bilen donanımlı insanlar zorlanırken sen kendi yaşamını idame ettirecek ayda en az 1000 tl maaşlı işe gireceğine inanıyor musun. bedeli ağır olacak yıkımlar yapmadan önce düşün lutfen. sen özelsin değerlisin evet ama toplumda sorumluluklarını yerine getirmekten acizsen ailenden başkası sana saygı duymaz onlarda bir yere kadar duyar. sıcak yatagın ymeğin yuvan varken hazır, kendini eğitimle geliştir emin ol dünyanın obur ucunada gidersin ve ailende seninle gurur duyar. ateist olman senden olmayana rest çekmen anlamına gelmesin her inançtan insanlarla dialog kurabilmelisin neye inandığın ne düşündüğün iletişim için engel olmamalı. yaşamın gereği bu içiçeyiz. şu an onlara öfkelisin ama onlarda çok üzgun ve kırgın olmalılar en çok kıymet verdikleri evlatları bi çırpıda onlardan vazgeçmeye kalkıyor ateist olmak düşünce olarak farklı ve ustun olduğunu göstermez. hayatın içinde karakterin davranışların seni bir yere getirecek. bunun için o kapıyı çarparak çıkma. ve emin ol ailenden başka kimse sana bedava ekmek vermez. gittiğin yerde ateistler istediği gibi yaşamıyor daha çok dikkat etmek zorunda kalacaksın bahanenı duyduklarında daha çok dışlanıcaksın. bu platfomda ateizm ve dinlerle ilgili dusunceni rahat soyluyor olman sana cesaret vermesin.altı üstü ateistsin bunun sana toplumda bi ayrıcalık sağlayacağını dusunme. başarılı olmak için gereken şey bu değil.

bilgetonyukuk 15-07-2013 18:31

sayın coolkedisi

Eminim benim ailem senin ailenden daha muhafazakardır. Ben de 19 yaşındayım.
Tekrar sınava hazırlanıyorum. Ve ailemle iyi geçinmek zorundayım. Ben de sevmiyorum oruç tutuyormuş gibi gözükmeyi, tiyatro gibi yaşamayı...
Dinin iğrenç baskısını zorbalığını iliklerime kadar hisseden biri olarak sana tavsiyem
ailenle aranı düzeltmen de fayda var. Daha okuyacaksın. Eğitiminin aksaması çok kötü olur. Ekonomik bağımsızlığını elde edince kaçarsın :)

Psiko 15-07-2013 18:45

Canım hep anneler ve babalar mı çocuklarının eğitiminden sorumludurlar.
Biraz da siz gençler anne ve babalarınızı eğitin ne olacak ?
Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp deyin ve bilmediklerini siz onlara öğretin.
Bu bir şaka veya ironi değildir.
Bu konuda çok ciddiyim.

coolkedisi 15-07-2013 18:55

O arkadaşım da ailesiyle yaşamıyor zaten .
Tamam haklisiniz olabilir bir şey demiyorum . Duzelse de duzelmese de ekonomik bağımsızlığımi elde ettiğim gün gidecem . Sadece korkuyorum . Evet ilk defa bir şeyden bu kadar fazla korkuyorum .
Eğitmeye de caliscam bunun ironi ya da şaka olmadığının zaten farkındayım .

Sevgili bilgetonyukuk; umarım hepimiz için en iyisi olur .

Ahlaksız 15-07-2013 19:03

Alıntı:

coolkedisi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 489909)
Sevgili NOLAN abi ;
Onun bu kafayla bu kadar üst dereceye gelebileceğini sanmıyorum :) (babam)
Bu daha evrimini bile tamamlayamamis ne haddine ateist olmak dimi ?

Bir arkadaşımla oturdum dertlestim o da sizin soylediklerinizin aynısını söylüyor . Herkes yanlis bir ben mi dogruyum diye düşündüm . Tabikide haklısınız benden cok görmüş gecirmis insanlarsiniz. Saygım sonsuz bu yüzden de .

Beni de anladığıniza inanıyorum ve başıma daha kotulerinin gelmemesi için ugrastiginizi da .
Okulum acilana kadar bekleyeceğim . Bazı seyler yoluna girmezse gidecem . Ailem aklaşık yarım saat sonra eve gelecek . Neyle karşılaşacağımı bilmek bile istemiyorum :)

Acılarla da mutlu olunurmuş kim bilir belki bende olabilirim.
Teşekkürler...

Nerede okuduğunu bilmiyorum ama senin yaşında imam hatipte okuyan dinsizler bile var..Yani senin durumundan çok daha kötü bir durum bu..
Babanın seni dövmesini dikkate alırsak,bence takiye yapman en iyisi..
''Anne baba ben bir hata yaptım..Sanırım kafam karıştı'' gibi şeyler söyleyip, müslüman olmaktan vazgeçemeyeceğini belirtebilirsin..

Bu konuda sana hepimiz farklı şeyler söyledik..Kafanda toparla bu yazılanları ve öyle kararını ver..Unutma seni yaratanlar annen ve babandır..Allah veya Tanrı gibi uyduruk şeyler değil..!
Bu yüzden onlara varlığını borçlusun..Seni dövseler bile,belkide seni doğru bildikleri yola(?) sokmak içindir..Her zaman sakin olmaya çalış..Hayat Türk dizileri gibi değil inan..

Anima Libera 15-07-2013 20:13

Cok gencsiniz daha, düsünceleriniz son derece farkliysa bile dikkat cekmemelisiniz. Yurtdisinda olsaniz neyse diyecegim ama bundan daha kötü duruma da düsebilirsiniz. Türkiye "cennetler ülkesi" degildir. Kendimizi kandirmayalim. Bu ülkede insana verilen deger neredeyse sifirdir. Erkekler devletin, kadinlar da erkeklerin hizmetkaridir. Insana degil insanlarin "leslerine" deger verilir.

Ailenizle konusmali, tartismalisiniz diyen arkadaslarin akli basinda degil galiba. Sanki siz Istanbul veya Izmir kismen haric, Türkiyenin herhangi bir yerinde bu tarz konulari konusabiliyor musunuz? Dogrunun yanlisin, iyinin kötünün ne oldugu konusunda kendinden son derece emin olan, tartisma kültüründen yoksun, argümanlarla degil duygularla ve hislerle calisan bir zihniyetten bahsediyoruz.

angel333 15-07-2013 20:22

Coolkedisi bence ateizmle ilgili pek konuşma. Ateizm konusunu ailene açman bile hata.

Erdem Alaca 15-07-2013 22:50

Sn. rakıbalık'ın söylediklerine imzamı atıyorum, bu kadar güzel açıklanabilirdi bence.

errata 16-07-2013 00:26

Lan yok, bu coolkedisi denen kız çocuğu kendine macera arıyor, şımarık.

Anne babası bunu dövermiş de bilmem ne.
Ulan benim annem beni öyle hınçlı döverdi ki, ölsem canı acımaz sanırdım...

Ergenlik böyle bir şey.
Herşeyi ben bilirim havaları mavalarıyla geçer gider.

Geç kızım bunları.
Ben inan ahlak bekçisi olacak son kişilerden biriyim ama göz göre göre de cehalete dayanamıyorum kusura bakma. Sen über cahilsin...

Dışarısı hakkında öyle kanatlar ardından böbürlenmek kolaydır.

O ana babaya yat kalk da dua et (etme, çünkü Allah yok).
Kimbilir onlara ne zulmediyorsun, onları nasıl hayal kırıklığına uğratıyorsun. Bildikleri kadarıyla üzülüp çırpınmaktan başka ellerinden gelen de bir şey yok.

Seni sevmeyen istemeyen ana baba seni boğar diklemesine gömerdi bir bahçeye merak etme.

Kıymet bilin ulan az.

murted 16-07-2013 00:43

Alıntı:

AbuzittinDeliSazan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 489967)
Seni sevmeyen istemeyen ana baba seni boğar diklemesine gömerdi bir bahçeye merak etme.

"Tayyip sahiden diktatör olsa hepinizi Taksim Meydanı'nda sallandırırdı."ya benzemiş. :)

Kızcağız biraz ergenvari davranıyor ama anlattığı türden anne babaların sayısı hiç de az değil.

coolkedisi 16-07-2013 00:48

Konuşma fazla ben insan gibi size de danistim ve sizi dinledim deli sazan misin nesin. Insan gibi dedim fakat senden pek de bir insanlik göremiyorum. Ben bir kızım ve bakış acilarimiz farklı.
Ergen kelimesine gelince dee seni ozel mesaja bekliyorum.
Sanırım her seyi kokune kadar anlatinca anlarsın .
Bir kizla konuşmayı ogrenmen gerekiyor bana şımarık diyeceğine anlıyor musun ?
Ben bu sözleri hakettiğimi düşünmüyorum üzülerek soyluyorum gerçekten fazlasıyla kirildim .

errata 16-07-2013 01:42

Alıntı:

murted´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 489969)
"Tayyip sahiden diktatör olsa hepinizi Taksim Meydanı'nda sallandırırdı."ya benzemiş. :)

Kızcağız biraz ergenvari davranıyor ama anlattığı türden anne babaların sayısı hiç de az değil.

Hiç alakası yok murted.

Bunun yaptığı terbiyesizlikten başka birşey değil.
Kendinizi bir ana baba yerine koyun da kız çocuğunuzun 17 yaşında evden kaçma hayallerine girdiğini, sitelerde forumlarda bunu sorup soruşturduğunu bir düşünün.

Kusura bakmayın ben kavramlara, olaylara çocuk kafasıyla bakma yaşımı çoktan geçtim. Herşeye rağmen özgürlük triplerini de algılamam güç. İnsanın biraz izanı, aklı melekesi olur be.

coolkedisi, senin kırılman falan umrumda değil gözüm.
Aile içinde ne yaşadığını bilemem elbette ama ben sapkınlık, haysiyetsizlik olmadığı müddetçe aileye ters giden insandan hoşlanmam. Beğenmiyorsan alırsın eline bir meslek zamanı geldiğinde usturupluca basar gidersin.

Öyle millet kırılacak kırılmayacak davası güdeydik vah ki halimize :)

Anima Libera 16-07-2013 02:08

Ilk basta fake hesap falan mi diye düsünmüstüm. Özel problemler icin bir yetkili danisman falan mi ayarlasak ne.

spartacus 16-07-2013 02:12

Alıntı:

Sevgili coolkedisi

bazı şeylere katlanmak zor ama Hayatda zor. hayata katlanmak heleki ayakların yere basmıyorsa, heleki ayağının altındaki toprak henüz sağlam değilse elinden geldiğince bir süre durumunu katlanabilir kılman gerekir.

Kararlar sadece iç isteklerimize göre değil, koşullara göre de anlam kazanır ve yapmak istediğin ne olurs olsun şartlar olgunlaşmadığı sürece seni yiyip, bitirir...

İki şey var önünde
ya bu süreci hızlandırırsın ama bunun için sabırlı olman gerekir.
ya da belirli normlarda hayatın akışını dinlersin, biraz da zamana bırakırsın.

Senin yüzünden yanacağız söylemi gerçekten çok ağır, lakin bu dinde böyle işte reşit olana kadar güya yaptığın her şey onların hanesine günah yazılıyor ne yazıkki.

Bunu diyen, yapan din, 12 yaşında kız çocuklarının ve hatta daha küçüklerin bile 50 yaşında salya, sümüklü insanlara peşkeş çekilmesine de onay veriyor!

Anlayacağın şu anki durum iki ucu boklu değnektir, sen ortasından tutacaksın... ne zamana kadar ortasını da, kıyısınıda, köşesini de özgürce bırakana kadar.

Kısaca durumunu daha da zorlaştıracak her türlü çıkıştan kaçın, hatta yanlış anlama ama ılımlı yaklaş, ailenin korkularını depreştirecek asiliklerden uzak dur, zira onların korkusu sen değilsin kendi inandırıldıkları, saplantı düzeyine varan korkuları, ceza, cehennem koşulları vb. Yani öte dünyalarıdır..

Anlayacan meseleleri bu dünya ile ilgili değil ve ne yazık ki sen de bu dünyadasın, ve sorunları sen değilsin kendi korkuları, korkularını tetikleyecek davranışlardan bir süre uzak durursan, bu süreci sende en az zararla atlatırsın...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:42 .