Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Mısır'daki kardeşlerim için ağlıyorum! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=33033)

belangaz 16-08-2013 14:23

Mısır'daki kardeşlerim için ağlıyorum!

Sabah kahvaltı yaparken tv deki haberleri izledim haberlerde Mısır'daki Müslüman kardeşlerimizin katledişini gösteriyordu..

Çatılarda keskin nişancılar ,kucağında bebesi olan aneleri ve yaralı arkadaşını sırtında taşıyan adamı vuruyordu.. İştahim kaçtı ağzımdaki lokmayı bile çiğneyemedim ,gözlerimden yaşlar gelmeye başladı ve Yarabim her ne olursa olsun insanlara böyle bir zulum yapılabilirmi ?

İSTER MÜSLÜMAN olun İSTERSENİZ ATEİST OLUN BU MANZARAYI GÖRÜNCE BUNA TEPKİSİZ KALABİLİRMİSİNİZ?

Bence insan olan hiç kimse bu manzara seyirci kalamaz ..
Ve yemekten kalktım şöyle du etim .YARABİM SEN HİÇ BİR İNSANA BÖYLE BİR ZULMÜ REVA GÖRME BU ZULÜM ALTINDA KALAN DİN KARDEŞLERİME YARDIMCI OL ONLARA GÜÇ KUVET VER BU ZULMU YAPAN VE YAPMASINA YARDIMCI OLAN KİŞİLERİ DE HELAK EYLE ..ÜLKEMİZDE BÖYLE ACILARI BİZLERE HİÇ BİR ZAMAN YAŞATIRMA ,DEVLETİMİZİ VE MİLLETİMİZİ KORU..

Sevgili arkadaşlar sizlerin burada Mısırlı kardeşlerimiz içinde aynı duyarlılığı göstermenizi bekliyorum .

Vefik Sami 16-08-2013 15:07

O "müselman" kardeşlerin Mısırdaki kopt/kıpti Hristiyanların kiliselerini bombalarken, sırf müslüman olmadıkları için köylerini basıp onlardan bir kısmını öldürüp, ölenlerin mallarını yağmalarken - Kâfirin malı müslümana helâldir - de, bu denli hüzünlenip gözyaşı döküyor muydun ?

Ya da ellerini açıp "Allaam Yareppim" diyerek, Mekke'nin 'ulu' Rabbi'ne dua ediyor muydun ?

Suçsuz, günahsız ve de silahsız insanların üzerine ateş açıp öldürmek, bu insanların kültürü, inancı ve milliyeti ne olursa olsun; vahşettir, cinâyetir. Mühim olan; dünyanın neresinde yaşıyor olursa olsun; milliyetine, kültürü ve inancına bakmadan zulme uğrayan tüm mazlumların acısını hissedebilmek, elden gelen bir durum var ise de bu zulme engel olabilmektir.

Senin o "Müslüman" kardeşlerinden bir kısmı, Irakta Ramazan boyu Şia camilerine saldırı düzenlediler. Canlı bombalarla camide ibadet eden insanları katlettiler.

Muhammed'în bıraktığı miras içinde "inancı için adam öldürmek" varsa, hattâ bu eyleme ruhsat vermekle kalınmayıp;

"Şüphesiz Allah, mü’minlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır. Artık, onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve ölürler..."

Şeklinde Mekke'nin 'ulu' Rabbi tarafından övülmşse, suçu başkalarına yüklemeden evvel sorumluluğu inandığınız kutsalınızda aramalısınız.

Ahlaksız 16-08-2013 16:28

Sn.Vefik Sami;size güzel bir mesaj atmış..

Keskin nişancılar çatıdan çocukları öldürürken ALLAH NEREDEYDİ acaba?
Hiç düşündünüz mü bunu?

Allah neden Muhammed'e melekleri ile yardım etti de,günümüzde masum çocukların ölmesine seyirci kaldı?

Nerede bu Allah sn.belangaz?

Eğer ağlayacaksanız kendi halinize ağlayın bence..

AerA 16-08-2013 16:50

Alıntı:

belangaz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 494279)
Mısırdaki kardeşlerim için ağlıyorum...

* Mehmet Ayvalıtaş
* Ethem Sarısülük
* Abdullah Cömert
* Mustafa Sarı
* İrfan Tuna

Yukarıda ismi geçen, kendi ÖZ KARDEŞLERİN için ağladın mı?

belangaz 16-08-2013 16:53

Ben kimsenin gaz ı degilim ama sahsima hakaret edecekseniz ben bu sitede yazmam

Benim niyetim sitede seviyeli bir tartisma hic bir mesajimda hakaret bulamazsiniz

Erdem Alaca 16-08-2013 16:58

Alıntı:

İSTER MÜSLÜMAN olun İSTERSENİZ ATEİST OLUN BU MANZARAYI GÖRÜNCE BUNA TEPKİSİZ KALABİLİRMİSİNİZ?
Biz kalamayız. Kendine "insan"ım diyen kimsede kalamaz. Ama birey olarak elimde sihirli bir değnek yok ki her yerde adaleti sağlayayım?

Siz de lütfen emperyalizm, BOP ve işbirlikçileri üzerinde biraz düşününüz isterim.

AerA 16-08-2013 16:59

Alıntı:

belangaz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 494314)

Benim niyetim sitede seviyeli bir tartisma hic bir mesajimda hakaret bulamazsiniz

Sorulan soruya cevap verseniz :

* Mehmet Ayvalıtaş
* Ethem Sarısülük
* Abdullah Cömert
* Mustafa Sarı
* İrfan Tuna

Yukarıda ismi geçen, kendi ÖZ KARDEŞLERİN için ağladın mı?

errata 16-08-2013 17:01

Alıntı:

belangaz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 494314)

Şahsına hakaret edenleri moderatöre bildir, "bana hakaret ediliyor" de ve örnekleri göster. Kimsenin kimseyi site içerisinde köşeye sıkıştırmaya, şaklabanlık etmeye hakkı yok. Buna moderatörler de dahil.

Ancak alınganlık gösterip, "sitede yazmam" demek de bir garip.
Ortaya konu açıyorsan türlü cefasını da çekeceksin. "O şunu dedi bu bunu dedi"lere takılmadan fikirlerini ortaya koyacaksın, ters cevaplar gelecek vs. Bu iş böyle yürüyor.

Evet insanın insanı katletmesi, masum insanların topluca kıyımları gerçekten üzüntü verici, bunun için üzüntü duymayan insan zaten insanlığını kaybetmiştir. Ancak bu sorunların kaynağını da sorgulamak lazım belangaz.

İnsanlar insanları katlediyor, neden? İslam alemi neden bu kıyım batağından kurtulamıyor. Bunlar hep sorulması gereken sorular.

belangaz 16-08-2013 17:07

Polis kardesime tas atildiginda uzuldum,kamu malarina zarar verildiginde uzuldum ,secimle basa gelen bir basbakana karsi eylem yapilmasina uzuldum birde ulkemde bu sekilde olum olmasina uzuldum
Kisacasi ulkemde karmasa ve olumlerin olmasina uzuldum

belangaz 16-08-2013 17:10

Islam aleminde bu sekilde kiyimlarin olmasi acaba osmanliyi yikan guclerin 100 yil once pilanladigi duzenin urunumu acaba

errata 16-08-2013 17:28

Alıntı:

belangaz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 494322)
Islam aleminde bu sekilde kiyimlarin olmasi acaba osmanliyi yikan guclerin 100 yil once pilanladigi duzenin urunumu acaba

Osmanlı, yıkılması gerektiği için yıkıldı belangaz.
Dünya için imparatorluklar devrinin kapanmasından ise hiç bahsetmiyorum.
Rusya 1917'de yıkıldı. İngiltere bile Osmanlı'dan 20-30 yıl sonra tümüyle çöktü ve sömürgelerinin neredeyse tamamını terk etmek zorunda kaldı.

Osmanlı'nın son yüzyıllar içindeki bir kaç reform hareketini saymazsak zaten tüm dünyayı kaybetmiş durumda, İngiltere'nin eline bakıyordu. Osmanlı fazladan yüz sene daha yaşadıysa, bunu Rusya'nın Akdeniz'e inmesini istemeyen İngiltere'ye borçludur...

"Bu coğrafyaya İngiltere el mi atıyor", "Fransa bize mi dokunduruyor" sadece "mazlum edebiyatı".

Kendi kendini jiletlediğin müddetçe mikropların o yaraları kullanarak seni hasta etmesine, iltihap oluşmasına şaşırmayacaksın.

ABD'yi, İngiltere'yi düşman edinip her gün binlerce mücahitle bunları lanetleme toplantıları yapmak yerine kendilerini keşke ilme irfana verseler biz de şu hep anlatılan büyük İslam müderrislerini, bilim insanlarını bir görsek. Ama yok...

İslam alemi, derin bir aptallaşma içerisinde kıvranıyor. Sürekli dış mihrak arayıp cihad etmekten insan olmanın ne demek olduğunu unutuyor. E sen insanlığın gereklerini unutursan, elin oğlu senin memleketine de girer, kaynaklarını da alır, seni de marjinal ilan edip tüm süper güçleriyle saldırır.

Ahlaksız 16-08-2013 18:01

Alıntı:

belangaz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 494320)
Polis kardesime tas atildiginda uzuldum,kamu malarina zarar verildiginde uzuldum ,secimle basa gelen bir basbakana karsi eylem yapilmasina uzuldum birde ulkemde bu sekilde olum olmasina uzuldum
Kisacasi ulkemde karmasa ve olumlerin olmasina uzuldum

Arkadaş sadece üzülmüş..Kendi insanına üzülmüş ama Mısır'lı için ağlamış..!

Döve döve öldürülen Ali için sadece üzüldün öyle mi?

Hem bu ikiyüzlülüğünü alenen burada ifşa edeceksin,hem de sitede yazmam diyeceksin..Bizde senin bu ikiyüzlü mesajlarını okumaya pek meraklıydık..Alenen ajitasyon yapıyorsun burada..Mısır'lı kardeşim demek..Türkler kardeşin değil mi senin?

Denize dökülen Yunan bile sizde daha değerli bence..Yemin ediyorum sizden daha değerli..Hiç değilse mertti o düşmanlar..

Anima Libera 16-08-2013 18:03

Hayatini cihad sapikligina adamis zihniyetsiz serseriler icin gözyasi dökmek trajikomiktir. Her gün ondan cok acliktan cocuk ölüyor. Öyleyse duygu sömürüsü ile ahlakcilik yapmaya gerek yok. Kimse bu olaylarin iyi birsey oldugunu savunmuyor.

Khaos 16-08-2013 18:11

Alıntı:

Sabah kahvaltı yaparken tv deki haberleri izledim haberlerde Mısır'daki Müslüman kardeşlerimizin katledişini gösteriyordu..

Çatılarda keskin nişancılar ,kucağında bebesi olan aneleri ve yaralı arkadaşını sırtında taşıyan adamı vuruyordu.. İştahim kaçtı ağzımdaki lokmayı bile çiğneyemedim ,gözlerimden yaşlar gelmeye başladı ve Yarabim her ne olursa olsun insanlara böyle bir zulum yapılabilirmi ?

Bence insan olan hiç kimse bu manzara seyirci kalamaz ..
Ve yemekten kalktım şöyle du etim .YARABİM SEN HİÇ BİR İNSANA BÖYLE BİR ZULMÜ REVA GÖRME BU ZULÜM ALTINDA KALAN DİN KARDEŞLERİME YARDIMCI OL ONLARA GÜÇ KUVET VER BU ZULMU YAPAN VE YAPMASINA YARDIMCI OLAN KİŞİLERİ DE HELAK EYLE ..ÜLKEMİZDE BÖYLE ACILARI BİZLERE HİÇ BİR ZAMAN YAŞATIRMA ,DEVLETİMİZİ VE MİLLETİMİZİ KORU..

Sevgili arkadaşlar sizlerin burada Mısırlı kardeşlerimiz içinde aynı duyarlılığı göstermenizi bekliyorum .

sonuna kadar haklısın..
ben buna tepkisiz kalamam.
hele de birlerinin -ki o birileri çoğunlukla ateistler- neredeyse katliamı alkışlaması,
daha da çok canımı yakar.

ama bilader; akan kan insan kanı olduğu için benim insanlıkta kardeşim olanların kanı akıyor.

ya senin.

sen din kardeşlerinin mi insan kardeşlerinin mi akan kanından rahatsız oldun.

orda akan benim kanım olsaydı, benim bugün olduğum gibi rahatsız ama
gerçekten rahatsız/yani hasta, böyle dönemlerde ben hastalanıyorum, olacakmıydın.

prometheZEus 21-08-2013 14:48

Başka bir Mısır konusunda da yazdığım yazımı aynen kopyala yapıştır yapıyorum.Bu konuya da tam oturacak bir cevap olduğunu düşünüyorum.

Duyduğum kadarıyla ve okuduğum tabi;artık cuma namazları şova dönüşmüştür.Cuma da vaazlarda hocaların Mısır ve Mursi yanlısı söylemleriyle cemaat galyana getirilip meydanlara yönlendiriliyor.Ve bu ezilenleri savunma amacı gibi 'önemli'bir durum değil aksine AKP şovuna ve ajitasyonuna dönüşüyor.Dahası var bu eylemlerde bulunan kesimler,'ŞERİAT İSTERİZ'diyen kesimden.Yani mısır bahane şeriat şahane.Ve bu eylemlere katılan gerek meydanlara gerek sosyal medyada insanlarımıza söylüyorum:Kesinlikle bu tarz eylemlerde taraf olmayın...İşte ezilen mısır halkını kurtarıyoruz gibisinden bir düşünceye kapılmak en açık tabiriyle saflıktır.
Mısır da oynanan emperyalist bir oyun.Ve orada kanı dökülen(malesef)kuklalardır.Tabi ki gariban guraba takımı en büyük zararı görüyor.Görecektir de.Çünki emperyalizm tamamen bitirilmeden bu savaşlar 'darbe'ler son bulmayacaktır.Ve şunu söyleyebilirim,emperyalizm şuan bitmek şöyle dursun,dahada gelişti ve gelişecek.200-300 yıl sonrasını bilemem ama önümüzdeki 50 yılda emperyalizm galiba gelecektir.
Mısırda oynanan oyuna sizlerde alet olmayın.Orada ölen herbir masumun acısını yüreğinizde duyduğunuzu biliyorum.Ancak,yapılan eylemlerin tamamen AKP PROPAGANDA'sı olduğunu unutmamanızı temenni ediyorum.

Ve oradaki müslüman 'kardeşleri'için ağlayan arkadaş.Gezi parkı olaylarında ölen KARDEŞLERİN için bir damla gözyaşı döktün mü?
Cevabın dökmedimse,sen sadece tipik sıradan bir Akplisin...

Erdem Alaca 21-08-2013 14:54

Alıntı:

Gezi parkı olaylarında ölen KARDEŞLERİN için bir damla gözyaşı döktün mü?
Cevabın dökmedimse,sen sadece tipik sıradan bir Akplisin...
Olay budur...

Neva 22-08-2013 10:47

Alıntı:

İSTERSENİZ ATEİST OLUN BU MANZARAYI GÖRÜNCE BUNA TEPKİSİZ KALABİLİRMİSİNİZ?

Elbetteki insan olumlerini alkislamiyoruz, ancak tum dinlerin arka plani kesip bicmekle doludur.

Siz mesela ateist katliami yapilsa, ayni sekilde gozyasi doker misiniz? Kitabiniza gore dokmemeniz gerekli cunku.

belangaz 22-08-2013 14:47

Kimsenin oldurulmesinden veya iskence yapilmasindan yana degilim .. hele katledilen mahsum cocuklar ise ....
Dun esedin kullandigi kimyasal silahta onlarca cocuk oldu sizce bu olumu hangi din veya hangi insan destekler...
Gezi parki olaylarinda benim gordugum konteynirlar ,arabalar ve daha bir cok kamu mali yakildi. Sizce bunlari yapanlar nasil ozgurlukten bahsedebilir?

Natürelist 22-08-2013 14:54

Yil 1997, yer hatsepsut kralicesi'nin tapinagi, otomatik silahlar ile donanimli "Gamaa İslamiye"nin bir teröris grubu sabah saatlerinde Misir'in tarihi Luksor kentinde radikal islamcilar'in gerceklestirdigi ve 78 turistin hayatini kaybettigi katliam da nicin bu derece yakinmalar tepkiler olmamistir? bakiniz bu adamlar "turist" ve ülkeye para getirmekten baska hic bir suclari yok!

Bugün biliyormusunuz bunun arkasinda kimler var? onu da bir zahmet ben tanitayim sizlere;

Adel Assad al-Chajat

http://www.taz.de/uploads/images/460x229/164524477.jpg

Bu gördügünüz zat, Luxor katliamindan sorumlu olan Gamaa İslamiye'nin elebasi kurucusudur ve su an kalkinma partisinin bir lideri. Kalkinma partisi derken sakin akliniza modern bir parti gibi gelmesin, tam tersi iran'daki gibi seriat ile yönetilmesini isteyen bir partidir, enver sedat'in öldürülmesinde de parmagi vardir ve 20 yil icerde yatmistir

Ancak en önemlisi bu zatin mursi tarafindan 16 Haziran 2013 de Luxor kentine yeni vali atadigi olmasi.

Icraata bakarmisiniz, hem katliam yapacaksiniz, hemi de bu bölgeye üstüne üstlük vali!....

Tabiiki her türlü katliamlara ben de karsiyim, ancak bunlara destek veren ve ayakta kalmasini saglayan yapmacik yakinmalar dövünmeler bana ciddi gelmiyor....

Sorgulacaksaniz eger seriati getirmek isteyenlerden baslamak lazim, zira insan yasama tarzini haklarini elinde ne varsa alir, ve her türlü katliami da yapmaktan geri durmazlar, Haa... askeri yönetim bir cözüm mü? hayir degil tabiiki, ancak seriat yönetimin getirilmesinin önüne ilk basta halk ayaklanarak daha sonra da askeri yönetimin eline gecmesi bir nevi seriat yönetimden iyidir.. tabiiki bir süreye kadar.

Erdem Alaca 22-08-2013 15:15

Alıntı:

Dun esedin kullandigi kimyasal silahta onlarca cocuk oldu sizce bu olumu hangi din veya hangi insan destekler...
Esat, kimyasal silah kullandığını kabul etmiyor. Bugünkü Sözcü gazetesinde okudum, internet sitesinde henüz bulamadım. Bilakis bu kimyasal silah savının, ABD'nin geçmişte Irak'a müdahalesini çağrıştırdığını belirtiyor.

Alıntı:

Gezi parki olaylarinda benim gordugum konteynirlar ,arabalar ve daha bir cok kamu mali yakildi. Sizce bunlari yapanlar nasil ozgurlukten bahsedebilir?
Bunları yapanlar tabii ki özgürlükten bahsetmemeli, zira onların AKP koyunları, sivil polisler, bilimum provakatörler olduğu aşikar. Polis geri çekilince sokaklarda mıntıka temizliğine başlayan gençler yapmaz öyle bir şey.

Ahlaksız 22-08-2013 16:07

Alıntı:

Natürelist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 495354)
Yil 1997, yer hatsepsut kralicesi'nin tapinagi, otomatik silahlar ile donanimli "Gamaa İslamiye"nin bir teröris grubu sabah saatlerinde Misir'in tarihi Luksor kentinde radikal islamcilar'in gerceklestirdigi ve 78 turistin hayatini kaybettigi katliam da nicin bu derece yakinmalar tepkiler olmamistir? bakiniz bu adamlar "turist" ve ülkeye para getirmekten baska hic bir suclari yok!

Bugün biliyormusunuz bunun arkasinda kimler var? onu da bir zahmet ben tanitayim sizlere;

Adel Assad al-Chajat

http://www.taz.de/uploads/images/460x229/164524477.jpg

Bu gördügünüz zat, Luxor katliamindan sorumlu olan Gamaa İslamiye'nin elebasi kurucusudur ve su an kalkinma partisinin bir lideri. Kalkinma partisi derken sakin akliniza modern bir parti gibi gelmesin, tam tersi iran'daki gibi seriat ile yönetilmesini isteyen bir partidir, enver sedat'in öldürülmesinde de parmagi vardir ve 20 yil icerde yatmistir

Ancak en önemlisi bu zatin mursi tarafindan 16 Haziran 2013 de Luxor kentine yeni vali atadigi olmasi.

Icraata bakarmisiniz, hem katliam yapacaksiniz, hemi de bu bölgeye üstüne üstlük vali!....

Tabiiki her türlü katliamlara ben de karsiyim, ancak bunlara destek veren ve ayakta kalmasini saglayan yapmacik yakinmalar dövünmeler bana ciddi gelmiyor....

Sorgulacaksaniz eger seriati getirmek isteyenlerden baslamak lazim, zira insan yasama tarzini haklarini elinde ne varsa alir, ve her türlü katliami da yapmaktan geri durmazlar, Haa... askeri yönetim bir cözüm mü? hayir degil tabiiki, ancak seriat yönetimin getirilmesinin önüne ilk basta halk ayaklanarak daha sonra da askeri yönetimin eline gecmesi bir nevi seriat yönetimden iyidir.. tabiiki bir süreye kadar.

Güzel bilgi sn.Natürelist..
Şu linke bakabilir merak edenler;
http://www.turizmplanet.com/misir-tu...lanacak-tavir/

Nevandaar 31-01-2014 07:18

Kahire 82 Şam 83 Bağdat 84 Mekke 85 Medine 86

http://www.youtube.com/watch?v=P5kTe5Q5vOQ

murted 31-01-2014 12:10

Alıntı:

Kahire 82 Şam 83 Bağdat 84 Mekke 85 Medine 86
Çok iyiymiş, Şahan'ın tiplemesi falan mı acaba kendisi?
Adamın beyni dümdüz la, bir tane dahi kıvrım kalmamamış.

Sor bakalım Kahire'ye, Bağdat'a, Mekke'ye, Medineye'ye seni istiyorlar mı? Onlar seni kardeşin sayıyorlar mı? Güç kullanarak adamların memleketlerini işgal etmişsin, sonra bir şekilde bazısında yerli halk sana karşı öteki "kardeşler"den yana olmuş, o "kardeşler" de seni sittir etmişler. Sonra dünya değişmiş, sömürgecilik, mandacılık kalkmış/şekil değiştirmiş o "kardeşler" de sittir olmak zorunda kalmışlar.

Ne kullanıyorsa ben de ondan istiyorum. Anadolu'dan kalkıp da adamların memleketlerini işgal edince onlarla kardeş olmuyorsun. Ne mal bir milletiz ya! 2014'te bu cümleleri kurabilen ne çok dangalak aramızda yaşıyor.

spartacus 31-01-2014 15:44

Yuh diyorum, hepsi benim diyor :)

Şam benim, kahire benim diyor, darbe yapmışlarda vereceklermiş, Osmanlı çocuğuymuş....

iyi parsa toplayacak, bu adam her kim ise köşeyi döner yakında, biraz daha böyle slogan atması yeterli.

Aynen Murted, insanların topraklarını işgal edip, itiraz edeni kesip, biçip ardından da KARDEŞİZ diyorlar :) Yahu o halde Birinci Dünya savaşında ne demeye savaştınız, işgal edenler KARDEŞİNİZDİR, bu halde istanbul'da İngilzlerin, Diyarbakır'a Fransızların, izmir'de Yunanının! BİZ ONALRIN KARDEŞİYİZ!!! Buyrun işte Osmanlı gerçeğinin, birde içeriden görünüşü, kardeşmiş, hadi oradan yiyici, sömürücü takımı. Osmanlı halkı aç, bu yiyiyci takımları 7 düveli kılıçtan geçirip, adamları bir güzel vergilere, köleliğe bağlayıp, bir avuç AĞA, SOYLU TAKIMI cennet hayatı yaşadı. Zavallı toplumları da ümmetle, dinle uyuttu, bu günde MİLLİYETÇİLİKLE, ÜMMET İLE uyuttukları gibi. Nerede oralar senin kardeşin, seni bu derece bağıttıran, ağababalarının ağzını sulandıran, hatta sümüğünü dillerine akadar indiren petrol, enerji, ticari sektörlerdir. ABD Irak'a ne kadar kardeş ise, ya da israil Filistin'e Osmanlı'da tüm diğer coğrafyalara o kadar kardeşti.... O coğrafyaların şansızlığı kapitalizmle geç tanışması, erken tanışan avrupa, balkanlar, çoktan kurtulmuştu osmanlı boyunduruğundan, bu gariplerde birinci dünya savaşında müsaittiler, stratejik-taktik olarak bir o yandan, bir bu yandan kullanıldılar...

http://www.turandursun.com/forumlar/...=22870&page=12

Alıntı:

spartacus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 366680)
Ortada devrilen bir iktidar var bu anlamıyla ayaklanma amacına ulaştı, bundan sonrasını ise süreç gösterecektir.
Kaldı ki, askeri darbenin olması için illa Türkiye gibi nedenlere de bağlı kılınması gerekmiyor. Demokrasiden anladığımız Türkiye gibi bir ülke ise o darbeler neden yapıldı.

Yani devrim demek için olduğu kadar demokrasi demek içinde erken.
...
Ordu aynı ordu, sonuçda bu değişmiş bir iktidar demek değil.
...
Örneğin ordunun yaptığı hangi politik açıklama ciddi anlamda halkı bağlar yada demokrasidir? Fakat ordu daha ilk günden politik açıklamalar yapmaya, şunu, bunu sürdürmeye devam edeceğiz diyor, ikili anlaşmalar ile ilgili mesele örneğin yeni kurulacak iktidarın işidir, şimdiden senin belirlediğin demokrasi ve devrim yara aldı. Yani halkın iradesini dışlamış oldun.

Örneğin diktatör dediklerimizde halk desteği ile gelmişti, sürece bakmak gerekecek.

http://www.turandursun.com/forumlar/...d.php?p=366698

Bu konular üzerine pek konuşmak istemiyorum, zira geçmişte bir çok itiraza, yaftalanmaya rağmen, nesnel koşula, duruma, ülkelerin iç dinamiklerine, devrim literatürüne, üst yapıya(hadi alt yapıyı geçmiştim) değerlendirmelerde bulunmuştum... O günlerde, o hengame arasında, subjektif algı yanılmalarına, subjektif kabuğa(eskiden feodal kabuk vardı) tosladım, hatta Suriye için bana salak diyen bile çıkmıştı. Dindarlığın her türlüsü kötü [I]ne yazık ki ve insanın algılarını yok ediyor.

Alıntı:

spartacus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 366756)
Mevcut durumda iktidarda olanın ordu olduğunu ve bu ordununda geçmiş iktidardan kalma olduğunu söylüyorum, geçici bir durumdur fakat toplumun talepleri ne düzeyde hayata geçecek, etiket değil bu önemlidir. Orduların toplum üzerindeki rolüde ortada. Ordunun, zaten ağırlık elinde iken geri plana geçmeyi öncelikli hedef almak yerine, geçici hükümet yada toplumsal komiteler oluşturulmadan siyasi rol üstlenmesi bana çelişkili bir durum gibi geliyor, halk bir şeyleri değiştirebilir yalnız orduda süreci kırparak reform düzeyine indirgeyebilir, aksi yönde ne gibi bir veri var elimizde? Mısır'da farklı olacağının tek delili, ordunun topluma silah çevirmemesi olabilir mi? Şu an gerekli de değil zaten. Ordu ilk iş geçici hükümetin oluşturulması, toplumsal geçici komitelerin oluşturulması temelinde faaliyet yürütmesi ve deklare etmesi gerekirken, politik açıklamalara, anayasa değişimine ağırlık vererek, siyasal varlığını pekiştirir temelde ilerliyormuş gibi bir izlenim bırakıyor bende. bu yüzden de süreç gösterecektir diyorum, şimdi bu, bu yönüyle bekleyelim görelim demek değildir.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:05 .