![]() |
Sünnet nedir?
Erkeklerin sünneti, bırakınız dinsel bir öge olmayı, küfürdür, kafirliktir, cezadır.
Türkler doğuştan günahkar olan bir millet oldukları için, doğar doğmaz gökler tarafından , hem de kendi babaları tarafından , hem de düğün dernek penisleri kesilir. Sünnet olanlar ancak, küfreden bir kavimdir. Allah zavallı , aymaz, uyanmaz Türk Milletine acısın da bu küfürden kurtarsın bu zavallı günahkar milleti. Sünnet günahkar kavmin mührü olmuştur. Bu nedenle, asırlardır bir türlü iflah olamamakta, *savaşlarda asırlardır kırılmaktadır, onlar kırılırken, agaları ve beyleri, yatlar katlar aşklar yaşamışlardır. Başlığını değiştirdim. Daha uygun başlıklar kullanmanı rica edeceğim. Sünet küfürdür, kafirliktir, demişsin başlıkta ama hiç bir açıklama yapmamışsın. Tüm arkadaşlardan da şu yada bu halkı aşağılamadan yazmalarını bekliyoruz. sargon |
Re: Sünnet küfürdür ve kafirliktir
kültigin sünnete bu gözlemi bakıyorsun ??? ben senin bir islam savunucusu , yaratılışçı felan sanıyodum ,yanılmışmıyım yani ??
|
Dini rabbi savunur.
İslam derken , ne islamı , hangi islamı kastediyorsun? Kurana *göre din 2 dir: 1-Mekke İslamı: Kuran zail etmek için inecektir. Kuran nitelemesi:Batıl, cahiliye,atalar dini, (+) vb.(ref: ankebut 51, maun, enfal 35) vb. 2-Mehdi islamı: Gerçek Kuran peygamberi olan Mehdi dedikleri Esas Muhammed peygamberin dini, daha gelmedi, gelecek, Hak din . Kuranın gerçek dini. Okunan kitabın uydurulmuş batıl dini değil, inecek kitabın hak dini vb .(ref: ankebut 51) (maun, enfal 35) vb. Ben din filan savunmuyorum, bana ne . Ben doğruyu savunuyorum. Bu arada konu din olduğu için , dinsel bağlantılar yapmak durumundayız. |
kültigin.arkadaşım neye dayanarak böyle konuşuyosun?anladıgım kadarıyla islamı hıç bılmıyosun.sünnet(hitan)le ilgi bi ayet yok ama okadar çok hadis varkı anlaşılan hıç hadıste okumamışsın yoksa böyle bışey yazmazdın sen sünnet(hitan) olanlara kafir diyosun ama ne dedıgının farkında degılsın anlaşılan çünkü sünnet olmak hz ibrahimden bugune kadar gelmiş bi peygamber sünnetıdır ayrıca sen sünnet olanlara kafir dedigin zman hz ibrahim dahil bugune kadar gelmış *butun peygamberlerı ve onlara tabi olanların hepsıne kafir diyosun farkındaysan? * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *sünnet(hitan)le ilgili birçok hadis var onlardan biri(Peygamberimiz (s.a.s) * şöyle buyuruyorlar: "Dört şey var ki, bunlar peygamberlerin sünnetlerindendir. Sünnet olmak, güzel koku sürünmek, misvak kullanmak ve evlenmek" eger bakmak istersen (Tirmizî, Ahmed b. Hanbel, Müsned) okadar<çok hadis varkı ben san kaynaklarını verıyorum *eger hadisleri anlıyıcakkadar ilmin varsa bu konuyla ilgili hadisleri oku manı tavsıye edıyorum((Buhâri, Libas, 51, 63, 64; Müslim, Tahare, 49; Ebu Davud, Tereccül, 16; Tirmizi)bi digeri((Buhâri, Enbiyâ, 8; Müslim, Fedâil, 151; Müsned-iŞamiyyin, I, 88)yukarda verdıgım kaynaklar hep bu konuyla ilgili sahih hadisler. bu arada müslümanmısın bılmıyorum eger kafir sen sorun yok ama eger müslümansan imanını kontrol etsen ıyı olur çünkü küfür ithamında bulundugun kişi kafir degılse küfür sana döner haberın olsun ve sende hz ibrahım den bugune kadar gelmış butun peygamberler dahil herkeze kafir diyosun gerısını sen düşün artık.eger bu hadisleri bimiyip cehaletle söyluyosan ki umarım öyledir ozman tekfir edilmezssın ama sen ginede varsa eger imanını kontrol et ( bu arada eger kaynaklar seni tatmın etmıyosa sana onlarca daha hadis kaynagı verebılırım hadisleri yazmak çok uzun sürer diye yazmadım kaynagını verdım sen bakarsın artık) * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *"Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür"
|
kültigin.degerli arkadaşım.nerden çıkarıyosun bunları (kur an a göre 2dir demişsin neye dayanarak söyluyosun bunları kafana göre yazıyosun anlaşılan sonrada kur an a maal edıyosun.kur anda 1tane din vardır oda allahu tealanın son peygamberi hz muhammed(sav)e indirmiş oldugu kur andaki din olan islamdır(mekke islamı.mehdi islamı dıye 2ye ayırmışsın öyle bişey yok islam tekdir.bide hz muhammed (sav) e gelmedı dıyosun gelecek diyosun neye dayanarak söyluyosun bunları?eger verdıgim ayet numaraları dıyeceksen o ayetlerden nasıl çıkarıyosun bu manaları açıklarmısın o ayetlerın bu söyledıgınle ne alakası var?anladıgım kadarıyla sen hem islamı bılmıyosun ve bununla beraber ne tefsir ne tefsir usulu hıç bışey bılmıyosun önce islamı ögren ondan sonra islamla ilgili bildiklerini söyle olurmu arkadaşım islamı yanlış aktarmayı bırak (eger söyledıklerıne dair varsa delıllerın delıllerı yaz cahilce konuşmaları bı kenara bırak.eger yazdıklarımın içinde seni inciticek ifadeler varsa kusurabakma amacım kımseyı incitmek degil ama aslı astarı olmıyan şeylerı islamdan sayma yada islamda olan şeylerı islamdan degılmış gıbı göstermeye çalışma) * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * "Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür"
|
kültigin degerlı arkadaşım eger her iki konuyla ilgili saglam delıllerın (kur an sünnet)varsa yaz(pek zman bulamıyorum ama zaman buldukça *gelıp yazdıklarını okuyıp cevap yazıcam ( bu arada işler yogun eger gıremezssem cevaplarım gecikirse kusurabakma.zman buldukça gırmeye çalışıcam) * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * "Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür"
|
sunnete kafirlik demek cok sacma ama ben gene de sunneti cok gerekli birsey olarak onumuze sunmalarina karsiyim.Yahu elin arabi kulturunden dolayi seyini kesiyor,bizimkiler de din icin bizim seyimizi kesmisler.
Alıntı:
bu tur sacmaliklari bize din diye yutturmaya calismalari adami sinir ediyor. simdi sunnetin faydalarini yazanlar cikacak.Ayni namazin spor oldugunu soyleyip te insanlari etki altina almalari gibi,ya da oruc icin ayni sekilde.. saygilar, |
"Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür"
Günün sözü ama ters olmuş galiba. Sünnete gelince yav bilmezmisinizki adamın aklı fikri cinsellikte. İlla dokunacak bir yerden. İyiki kadınları sünnet ettirmemiş muhammet. |
degerli arkadaşım simonuniti öncelıkle şunu söyliyim sen allah a ve rasulune ınanmıyosan zaten senın için sorun yok ama bu arapların bi kültürü degil anlaşılan sende konuyu araştırmamışsın öyle gelişi güzel konuşuyosunuz.arkadaşım eger bişey söyluyosanız bunu bı delılle destekleyın yoksa herkez konuşur delilsiz dayanaksız .sünnet(hitan) konusu *biz müslümanlar için yerine getirilmesi gerek bi sünnettir.arkadaşım lütfen konuyu araştırın ondan sonra delillerle yorum yapın bende size delıllerle cevap yazıyım şuan sıze ne desem *boş * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *"Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür"
|
Sevgili Kültigin benim bildiğim Sünnet Tanrı ile bir anlaşma inancıdır.
|
hayır arkadaşim yukarda yazdıgım (Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür)sözüm kesinlikle ters degil olması gerektıgı gıbı zaten dogrusuda bu ..hz ibrahimden bu gune kadar gelmiş olan bı sünnete arabların kültürü deyıp hıç bır delıl vermeden eleştırmelerıde bu cahailligin bi örnegi degılmi!!!.eminim sorksak biz ilimi bi tartşma yapıyoruz der nasıl bı ilmi tartışmaysa delılsız dayanaksız. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *" Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür"
|
sevgili juda, aziz kardeşim,
sen çok iyi ruhlu bir insansın, fakat sünnet yine de rahmani değildir, rahmana karşı işlenen bir suç, günah, cezadır. Milletim sünnet olmasın, evlatlarını sakatlamasın. Türk milleti günahın kalktı, kefaretin ödendi, bundan sonra evlatlarını sünnet ettirmeyeceksin. Her kim uyarıldıktan sonra anlamazsa artık onun işi rabbime kalmıştır, evlatlarını sakatlamaya devam etsinler. Bakara 102: harutla maruttan, karı ile kocanın arasını açacak şeyleri öğreniyorlardı. işte karı ile kocanın arasını açacak provokasyon:SÜNNET! sevgili juda aziz kardeşim, sen ibrahim vakasını yanlış tevil ediyorsun. şimdi çıkmak zorundayım. görüşmek üzere. |
muhammed'in sünnetli olup olmaması çokda önemli değildir, çünkü sünnet islam ile başlamış bir gelenek değildir, sünnet bir yahudi geleneğidir, üstelik dinle hiç alakası olmayan bir çok ilkel kabilede de sünnet vardır, ve halende devam etmektedir.
ve ayreten saçlarımız daha gür çıksın diye kestirmezmiyiz, dimi *:lol: |
Alıntı:
bence sünnet gereklidir, mılyonlarca yıllık evrim süreci bu organdaki koruyucu et parçası işlevini gerekliliğini yitirmiştir, alınması sağlık açısından yararlıdır. |
sevgili Juba
dedin ki; ..hz ibrahimden bu gune kadar gelmiş olan bı sünnete arabların kültürü deyıp hıç bır delıl vermeden eleştırmelerıde bu cahailligin bi örnegi degılmi!!! Hz. İbrahim zamanındaki insanlar bizden dahamı bilgiliydi. Bu böyle gelip gidiyor diyorsan Hz İbrahimden de öncesi var, milyonlarca yıldan beri milyarlarca sinek kaka yiyor diye şimdi bizdemi yiyelim. Saçma sapan akıl mantık dışı şeyleri yine binlerce yıl önceki sacma sapan masallarla açıklamaya çalışmayın. Akıl var mantık var. |
jaba:
Alıntı:
sunnet islama veya yahudilige ait bir uygulama degildir.Resmen calinmis bir uygulamadir. ben sunnetin araplardan ciktigini iddia etmiyorum.sunnetin tarihini anlaatiyim sana Sünnetin tarihi MÖ 6000 li yıllara kadar uzanır. Eski Mısır pramitlerinde bulanan bazı mumyaların sünnetli oldukları görülmüştür.--demekki sunnet muhammedle ve musayla baslamamis. eski misirda sunnetin varliginin kaniti http://dspace.dial.pipex.com/knb.uro...es/egipto6.jpg sol tarafta sunnet olan adamin arkasindaki kisi Kivre dir sayin vizontele jubaa Tarih boyunca Mısırlılar,Yahudiler, Babilliler in sünnetli oldukları görülmüştür.demekki hz ibrahimden de once uygulanmaya baslamis. juba Alıntı:
İlahi dinler dönemlerinde de uygulanmış olup Musevilik ve İslam’da dini bir gelenek halini almıştır.yani bir kultur haline gelmistir.sana kulture bir ornek daha vereyim: Bazı toplumlarda gelenek gereği kadınlar sünnet edilmektedir. Eski Mısır uygarlığından beri uygulanan bir yöntemdir. Burada kadın genital uyarı organı olan klitoris kesilerek koparılmakta ve kadın cinsel haz organı köreltilmektedir. bugun bile her yıl iki milyon yeni kadına sünnet yapıldığını herkes biliyordur sanirim.(dunya saglik orgutu) sana sunnet hakkinda bir bilgi daha vereyim----sunnet guney korelilerde,yerli amerikalilarda,Meksika, Guatemala, Belize ve filipinlerde de yapilmistir... bu da sunnetin semavi dinlerden cikmadigina dair kanitlardan birisiidir. yada hz ibrahimle. sunnetin tarihteki onemini de yazmak istemiyorum cunku konu biraz uzamis olur. Alıntı:
Alıntı:
|
degerli kardeşim kültigin hala senden bekledıgım cevabı yazmamışsın.sen diyosunkı sünnet rahmana karşı işlenen bir suç, günah, cezadır.
peki bunu neye göre söyluyosun sünnet neye göre suç günah ve ceza bunu kafana göremı yazıyosun yoksa bı delılın varmı?yazdıgım mesajlarımda hep senden bı delıl,kaynak istedım ama yazmadın .ben bı delılın olmadıgına kendı kafana göre yazdıgına kaanat getirdim.ve dindeki bazı şeylerı yok saymaya çalışıyosun böyle yapmakla nereye varmayı düşünüyosun bılmıyorum.eger bu senın dedıgın gıbı suç günah ve ceza olsaydı hz ibrahımden bu gune kadar gelmezdı ve rasulullah (sav)bunu ümmetının yapmasınıda istemezdı bu konuyla ilgili verdıgım hadısı ve kaynaklara bakmamışsın anlaşılan bence bı göz at ozaman gerçegi görüceksın tabı ön yargıyla yaklaşmassan he bıde eger sahıh hadıs kıtapları senın için delılse bu görüşünden dönücegıne ınanıyorum dogru olanda bu zaten mümkünse zahmet edıp verdıgım kaynaklardakı hadis kıtaplarına bı göz at eger anlıyamıyosan haber ver ben aktarmaya çalışıyım.ayrıca ben ibrahım (as) vakasını tevıl etmıyorum zaten o konuyla ilgili hadisler gayet açık tevıle gerek yok eger zahmet edıp konuyu araştırırsan görürsün (konuyla ilgili fıkırlerını destekleyecek delıllerın varsa beklıyorum zman buldukça cevap yazmaya çalışıcam senden ricam sırf islamı karalamak adına konuya önyargıyla yaklaşma eger önyargıyla yaklaşmaya devam edersen bız sana nekadar delıl getırısek getırelım sen kabul etmıyıceksın.senden ricam ricam knuyu araştır * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * " Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür" |
Alıntı:
islamla sünnetin alakası *neymiş ya... islamla sünnetin alakası değil, alakasızlığı vardır. kurana göre , sünnet yoktur, hatta bidatır, cezadır, ve küfürdür. kurana göre caiz olan sünnet olmamaktır. ceza bu diyoruz anlaşılmıyor mu? mekkeli hz muhammed sünnet olmuşmu? muhammedin şeyini mi görmüşler? neden süleyman şeyini göstermemiş? *eğer muhammed sünnet farz olsaydı, kuran bunu yazardı. kuran sünneti bitiren dindir. sizin mı mı mıım mııı okuyup durduğunuz *kitabı *işte indiriyorum, uyumayın. |
Alıntı:
Alıntı:
oraya mısır resimleri koyan arkadaş ta önce mısır bilimini çalışmayı öğrensin. mısır da yazan şudur: "bunlar kafir olmuştur, günahkar olmuştur, günahlarına karşılık *, kesin çüklerini ki, görsünler işledikleri ağır günahı! " *anlatımıdır. Alıntı:
resullullah kimdir? mekkeli hz muhammed kuranın muhammedi değildir. kuran resulü de o değildir. bu kurandan gayet açıktır. turan dursun neden buna itiraz etti sanırsınız. eğer mekkeli hz muhammed kuran nebisi muhammed olsa idi, sünneti yasaklardı. sünneti yasaklamadığına göre, kuran nebisi muhamme de o olamaz. mehdidir, kuran nebisi muhammed olan. benim bunları ehli sünnet olarak bilmem ise , bir mucizedir, kuranda yazan mucize budur.. Cia burada benim yazdıklarımı okuyup, hayretler içerisinde kalmaktadır. Alıntı:
nereden çıkarıyorsunuz, islamı karalamayı, islamı karalayan sizsiniz, ki benim kurana tümüyle uygun olan sözlerimi inkar , bu suretle kuranı inkar ediyorsunuz. ben kafamdan ve hevamdan konuşmuyorum. beni neden anlamıyor da, hemen dediklerimi inkar ve tekfir ediyorsunuz, münkir ve kafir oluyorsunuz? ama size karşı şefkatliyim, en azından iyiniyetlisin, ümidim var senden. Alıntı:
birisi de saç uzamasıyla benzeştirmiş, penis başı kılıfını. * Yazık... diyorum, çok yazık.... Allah bunları hep sorar. |
Re: Sünnet nedir?
Cia burada benim yazdıklarımı okuyup, hayretler içerisinde kalmaktadır.
* * * * Kültigin, bunca yazdıklarının arasında en dogrusu bu galiba. * * * * saygılarımla |
kültigin arkadaşım.sünnetin kafirlik ve ceza oldugunu söylüyosun açık beyyineye diyosun işte bunu neye göre söyluyosun arkadaşım deki şurda yazıyo burda yazıyo(delıllerını söyle) açıp bakalım .gerek yok dıyosun nıye gerek olmasınkı eger bışey söyluyosan kaynagını ver bizde bakalım tabı eger bu kaynagın gerçekten varsa ve saglam bı kaynaksa.bıde hz muhammed(sav) in daha gelmedıgını söyluyosun.bu kur anda gayet açıktır diyosun ama ayet numarası vermıyosun .arkadaşım lütfen bunları hangı kaynaga dayanarak ilerı sürüyosan söylermısın.bizde bakalım eger tabı varsa(kaç mesajdır hep senden delıl istıyoruz ama hala bı delıl sunamadın cevabını beklıyorum. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * SİMONUNİTİ de kendınce bışeyler yazmış ama oda sadece yazmış arkadaşlar nıye yazdıgınız şeylerın kaynagını vermıyosunuz bızde bakalım bı acaba bunları aldıgınız kaynak nekadar sıhhatlı arkadaşlar sizden ricam eger bişey yazıyosanız kaynagınıda belırtın bunu yapmak okadar zormu?aksi takdırde kaynagı bellı olmıyan şeye kımse ınanmaz nerden bılıcez bellkı saglam bı kaynak degıl uydurma şeyler(arkadaşlar ıkınızdende yazdıgınız şeylerın delıllerını beklıyorum.umarım bunları aldıgınız kaynagın nekadar sıhhatli oldugunu sorgulayıp araştırıyosunuzdur. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *" Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür"
|
kültigin sen zaten attıgın o baslıkla butun müslümanları kafirlikle itham ediyosun umarım bunun farkındasındır. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * müslümanların sünnet(hitan)olmasının tek sebebı bunun *peygamber sünnetı olması ve ümmetinede emrettigi için sünnet oluyoruz (yoksa cahiliye araplarından bızene)bizim için önemlı olan bunun hz muhammed(sav) in emri olması *) * * * * * * * *
Usaym b. Kelib'in babasından, onun da dedesinden naklettiği rivâyete göre, dedesi demiş ki: "Peygamberimiz (s.a.s)'e geldim ve İslamiyeti kabul ettim. Bunun üzerine Efendimiz (s.a.s) şöyle buyurdular: Kendinden küfrün kıllarını at ve sünnet ol" (Ahmed İbn Hanbel III, 415; Ebu Davud, Tahare, 129). Sünnet olmak insanın fıtratından kaynaklanmaktadır: Doğuştan insan ruhuna yakışan hususlardan bir kısmı şunlardır: Ağzı su ile yıkayıp çalkalamak, buruna su çekmek ve temizlemek. Bıyıkları kesmek (veya kısaltmak), tırnakları kesmek, koltuk altının kıllarını gidermek, etekteki kılları gidermek ve sünnet olmak" (Buhâri, Libas, 51, 63, 64; Müslim, Tahare, 49; Ebu Davud, Tereccül, 16; Tirmizi, Edeb, 14). bizim için asl olan allah ve rasululnun söyledıklerıdır onun dışındakıler bızım için çokda önemlı degıl.çünkü bizim hayatımıza yön veren allah ve rasuludur.(peygamber (sav)asla heva ve hevesinden konuşmaz. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * "Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür" |
Alıntı:
|
Alıntı:
Allahım hamdolsun şu forumda benim yazdığım bir konuyu anlayan bir insan çıktı diyeceğim , ama eksik olur: ÇÜnki, bunu ben demiyorum Kuran diyor. maun , ankebut, enfal vb bir ton ayet ile müslümanlar şiddetle uyarılmaktadır, *küfrlerinden dolayı azabı tadacakları söylenmektedir. Yahu allahınız aşkına, malatya maraş, çorumda zavallı alevilerin evlerini basanlar, müslüman değil miydi? Bu tür insanlar bu ülkede neredeyse müslümanların yarısından çoğu değil mi? Peki bu insanlar şimdi kafir değil dedir? masum canlara kıyanlardan daha iyi kafir mi olur? Peki ya sivasta yakılanlar. 3 -5 bin kişi yomuyudu orada, peki az mıdır bu tür kitle tc de. işte bunlar müslüman değil miydi? peki ya kızını geri geldi diye öldüren kürtler, türkler, kuranın batıl dediği bu dini tutan müslümanlar, uyarıldıkları zaman buna devam etmeyecekler mi? (mehdi gelince). Edecekler. Eee, bunlar kafir dğil de nedir? Alıntı:
BÖYLE BİR PROVOKASYON DÜNYALARDA GÖRÜLMEDİ BE!!!. TAM BATIL BİR DİN İŞTE, KURANIN DEDİĞİ GİBİ. Sünnet in kendisi küfürdür, kafirliktir, sünnet olmamak değil. Allahın, milyarlarca yılda evrimle yarattığı yaradılışı değiştirmek büyük bir küfürdür. Bunu ben niye söylüyorum. ? Kuran iniyor da onun için, mehdi dedikleri gerçek kuran peygamberi zamanındayız. okunan kuran iniyor, herkes bir şey buluyor kurandan. madem öyle de yahudi ve hristiyanlar neden inanmaz mekkeli hz muhammede? De, bunca yahudi ve hristiyanlar kafir mi? aptal mı, ki Kurana göre mesiyanik müeesesenin taşıyıcısı olan peygambere inanmasınlar. Çünki o, o değil. O mehdidir, daha gelmemiştir, müzzemmildir , müddessirdir. Müslümanlardan korkmaktadır. Alevi yakan , alevi evlerini basan bir milletten korkmamak mümkün müdür? Adamda korkuyor işte, kuran yazıyor, müzzemmil, müddessir olmuş. Alıntı:
Alıntı:
papa ne demişti: müslümanlar bir kültüre mensuptur, o kültürü de bilmezler. adama bak, bizim dini bizden iyi biliyor. nasıl oluyor. çünki mehdiye kadar olan islam kripto dindir , ajan dindir. nereden biliyor adam bunu? çünki "osman " demek" osmond " demek.en kral hristiyan isimlerinden birisi, ve anlamı, göksel koruyucu". ya biladerlerim , bu sitenin beni eleştiren yöneticileri, sizden turan dursun hatrına bir ricam var: bu siteyi terkedin, ve nurcu, nakşi, kadiri, ehli sünnet , mihr vb bir siteye gidin orada yönetici olun. yani turan dursun okusa beni eleştirenleri, size şaşırır kalır yani. Alıntı:
|
[quote]
Alıntı:
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))) |
vartor. 1.si(Dinle idare edilen ulkelerin bu derece bilimsel vatandaslari oldugunu inkar etmek mumkun degil.)demissin neyle baglantı kurarak böyle bışey söyledın anlamadım dinle idare edilen ülke demişsin hangi ülkeden bahs ediyosun?bunu açıklıga kavuşturursan sevinirim.
2.si(Insan bir laf ederken biraz dusunur yahu. Allah ol dedi oldu mantigiyla hareket eden biri, nasil ilim ogrenebilir? Ogrenmez, olsa olsa ezberler, dinini ezberledigi gibi.)demişssin ama yanılıyosun bak sana bi kaç tane sayıyım 1)Ebul-Vefa: Trigonometri'de tanjant,cotanjant,sekant ,kosekant 'ı bulan büyük alimdir. 2)İbn Cessar: Cüzzamın sebebini ve tedavisini 900 sene önce açıklamıştır. 3)İbni Sina: Eserleri Avrupa üniversitesinde 600 sene ders kitab ı olarak okutmuştur. Tıbbın babasıdır 4)Akşemseddin: Pasteur 'dan 400 sene önce mikrobu bulmuştur 5)Ebu Ma'şer: Med-Cezir (Gel-Git) olayını ilk o bulmuştur bak bu bilim adamlarının hepsi meryem suresi 35(allahu teala birşeyin olmasını delerse ona ol der oda olur)ayetine iman edip ona göre hareket ediyolarmış ve bilim adamıda olmuşlar. sen diyodunkı(.Allah ol dedi oldu mantigiyla hareket eden biri, nasil ilim ogrenebilir? Ogrenmez, olsa olsa ezberler, dinini ezberledigi gibi) ne oldu vartor ilim ögrene biliyolarmış dimi :D son olarakda şunu söylemek istiyorum benim yazdıgım (Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür) yazıya gülüyomuşsun. umarım şimdi o sözümü daha iyi anlamışsındir.(o söz seni çok güzel anlatıyo) bak az ilim başına neler getiriyo :D dini alay konusu etmek isterken kendin alay konusu oldun :D * * * "Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür" kültigin senin mesajınada cevap vericektım ama çıkmam gerekiyo zman *bulunca senın mesajınada cevap yazıcam kusurabakma yetiştiremedim bugun |
vartor bu arada söylemeyi unuttum eger o müslüman bilim adamları yeterli degılse söyle onlarca daha yazıyım okadar çok varki
ama şimdi çıkmam gerekiyo görüşmek üzere * * *" Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür" |
juba
Alıntı:
gene de icin rahatlasin diye sana kaynaklarimi yazayim 1--Misirlilarda sunnet icin Wrana, P. (1939). "Historical review: Circumcision". Archives of Pediatrics 56: 385–392. as quoted in: Zoske, Joseph (Winter 1998). "Male Circumcision: A Gender Perspective". Journal of Men’s Studies 6 (2): 189–208. Retrieved on 2006-06-14. 2--yahudilerde ve guney korelilerde sunnet icin # *Circumcision. American-Israeli Cooperative Enterprise. Retrieved on 2006-10-03. # ^ Beidelman, T.. (1987). "CIRCUMCISION". The Encyclopedia of religion Volume 3: 511–514. Ed. Mircea Eliade. New York, NY: Macmillan Publishers. LCCN 86-5432 ISBN 978-0-02-909480-8. Retrieved on 2006-10-03. # ^ Ku, J.H.; M.E. Kim, N.K. Lee, and Y.H. Park (2003). "Circumcision practice patterns in South Korea: community based survey" (PDF). Sexually Transmitted Infections 79 (1): 65–67. DOI:10.1136/sti.79.1.65. PMID 12576619. Retrieved on 2006-10-03. 3--Filipinlilerde sunnet icin # ^ Lee, R.B. (2005). "Circumcision practice in the Philippines: community based study" (PDF). Sexually Transmitted Infections 81 (1): 91. DOI:10.1136/sti.2004.009993. PMID 15681733. Retrieved on 2006-10-03. 4-- kadinlarda sunnet icin # ^ Milos, Marilyn F; Macris, Donna (1992). "Circumcision: A Medical or a Human Rights Issue?". Journal of Nurse-Midwifery 37 (2): 87S-96S. sunu da soyleyim,bir arkadasim bir iddiada bulundugu zaman ben kendim hemen kaynak aramasina basvuruyorum eger bulamazsam karsi taraftan kaynak istiyorum.senin de oyle yapmani tavsiye ederim... saygilarrr jubacim |
kultigin
Alıntı:
Alıntı:
gel sana sunnetin yapilma nedenlerini kisaca anlatayim; 1--Rituel Olarak Feda etmek icin(cinsel organin bir kismini) 2--Tanriya teslim olmak icin 3--yetiskinlige gecis icin 4--Koleligin bir isareti icin kaynak::::: Gollaher, David L. (February 2000). Circumcision: a history of the world’s most controversial surgery. New York, NY: Basic Books, 53–72. ISBN 978-0-465-04397-2 LCCN 99-40015 saygilar |
Sevgili simonuniti;
İbrahim bir Yahudimiyidi? Her neyse, o Onların arasında bir misafirdi? "Ben aranızda konuk ve yabancıyım dedi, “Bana mezar yapabileceğim bir toprak satın. Ölümü kaldırıp gömeyim.” Yaratılış 23:4" Ve kendileri Tüccar olan Fenikeliler, bir gelenek olarak, ve Bilhassa Mısır'la olan ticaretlerinde böylesi bir anlaşma kullanıyor olabilirler... "Ülkede doğan için de, aranızda yaşayan yabancı için de aynı kural geçerlidir.” Mısır'dan Çıkış 12:49" "Kuşaklar boyunca aranızda yaşayan bir yabancı ya da yerli olmayan bir konuk, RAB`bi hoşnut eden koku olarak yakılan bir sunu sunarken, sizin uyguladığınız kuralları uygulamalıdır. Çölde Sayım 15:14" Buradada muhtemel Konusu olan yabancı Musa'dır... Her neyse.. Burada bizi ilgilendiren yanı, kuralların yabancılar içind egeçerliliğidir, kaldı ki sünnet Mısır'da var ise, Hindistan geleneklerinde olmasıda gerekir... Nitekim Tevrat yazınında İbrahim'in Tanrısı ile anlaşma yaptığını ve bu anlaşmanın nesiller boyu akıllardan çıkmaması için 99?! yaşında iken sünnet olduğunu anlatır(masallar). Yine tarihsel kaynaklarda bu doğrulanır. M.I.ÇIĞ. "Seninle ve soyunla yaptığım antlaşmanın koşulu şudur: Aranızdaki erkeklerin hepsi sünnet edilecek. Yaratılış 17:10" "Evinizde doğan ya da satın aldığınız her çocuk kesinlikle sünnet edilecek. Bedeninizdeki bu belirti sonsuza dek sürecek antlaşmamın simgesi olacak. Yaratılış 17:13" "Sünnet edilmemiş her erkek halkının arasından atılacak, çünkü antlaşmamı bozmuş demektir.” Yaratılış 17:14" "Eğer kabul etmez, sünnet olmazsanız, kızımızı alır gideriz.” Yaratılış 34:17" Daha devam etmeyeyim ve sorayım, Bakın nerden nereye... İnnaç öyle şeylerde kullanılır hale geliyor ki, öyle politikalara alet ediliyor ki, bunu görmemek için kör olmamız gerekir. İnsanların sosyal ilişkisini, bir uzuvlarının bir parçasının, Tanrı'ya adanması(ADAK) vasıtası ile yapılan bir sözleşme, gittikçe insanlar arasındaki sosyal ilişkileri belirler hale geliyor. Bir kerde sünnet konusunda aynı sonuca varıyoruz, inancı, insan hislerini kullanma ve onları duyguları temelinde yönlendirme.. Muhammed ise, neden İbrahim'e dayanamka istemiştir hemde aslında, O yörenin yerlisi değil, göçerden gelme yabancısı olan İbrahim'e soy-kütük olarak bağlanmak istemiştir. Çünkü bir yerde Rahman kültürü ve Tek Tanrı kültürünün dayanağı, temeli burası olacaktır... Ritüeller vs uygulanırken, mantığa bakılmaz, orada öne çıkan rutin uygulamadır. Bu sünnetde rutin bir uygulamaya dönüşmüş ve görülen o ki, tüm diğer rutin gelenek semboller gibi anlamını yitirmiş... Hiçde sevilmeyecek olan bir kelime ile anlamlandıralım, Cahiliyye Devri uygulamalrından bir tanesi olsa gerek ve ona yüklenen misyon ise Tanrı(çok-tek aynı gelenek) ile Kul(köle) arasında bir anlaşma, bir bağlılık sembolü olmasıdır. Şimdi gelenek açısından taşıdığımız, anlamı kendisinden bihaber bir mühür gibi.. |
simonuti arkadaşım.ben öyle sallamayson şeyler yazmam diyosun ve tüm islam dünyasının delil olrak kabul ettigi ve dogruluguna inandigi buhari,müslim vs hadis kitaplarındaki hadislere(kendi cahilligini ve seviyesizligini ortaya koyar bi ifadeyle)zerzavat hadis diyosun.kendi getirdigin delillerden haberin yok anlaşılan
tüm islam dünyasının delil olarak kabul ettigi hadis kitaplarındakı sahih hadisler zerzavat hadis ise senın getirdigin delıllere ne demeli bunu kardeşlerin takdirine bırakıyorum allah ın ayetlerini ve tüm islam dünyasının kabul ettigi sahih hadisleri kabul etmiyen ve bununla beraber (allah ın ayetleri ve sahih hadislere kıyasen)hiç bişey ifadet etmiyen kaynakları getiren birisine nedesek kabul etmez onun için sana bişey demiyorum arkadaşım . (bu arada asl olan) birisi bı iddada bulunuyosa kendi iddasını destekleyecek kaynagı idda sahibinin *belirtmsidir.(yoksa senin dedigin gibi benim onun iddasına kaynak arayışı içine girmem degil)ginede tavsiyen için teşekkür ederim ama ben almıyım "Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür" |
Alıntı:
sen o bilimadamlarını müslüman mı sanıyorsun? Bilimde yürümeleri müslüman olmalarından değil, ibrani olmalarındandır. orta asya buhara semerkant, bagdat, selçuk , osmanlı medeniyetlerinin alayı *ibranidir, islami değildir. el biruni, ibni sina, ali kuşcu , ulug bey, naima, levni . kara mustafa paşa , barbar hayreddin, bunların hepsi siyon ajanıdır. Ebru sanatı da Hebrew sanatıdır. hatta italyanlar yahudiye Ebreu/ Ebru/ derler. selam sevgilerimle. |
Alıntı:
|
sayın:kültigin degerli arkadaşım
ibni sina ve digerlerinın hakkında bazı ithamlarda bulunmuşsun bunu nerde okudugunu ögrenebilirmiyim. ibni sinanın hayatını okadar okumama ragmen senin idda ettin gibi bişey le karşılaşmadım kitaplarda genel olarak ibni sinanın hayatı özetle şöyledir İBN-İ SİNA’nın HAYATI ve ÇALIŞMALARI Ailesi Belhten gelerek Buharaya yerleşmişti. İbni Sinâ, babası Abdullah, maliyeye ait bir görevle Afşandayken orada doğdu. Olağanüstü bir zekâ sahibi olduğu için daha 10 yaşındayken Kur‘an-ı Kerimi ezberledi. 18 yaşında çağının bütün ilimlerini öğrendi. 57 yaşındayken Hemedanda öldüğü zaman 150den fazla eser bıraktı. Eserleri Latince’ye ve Almanca’ya çevrilmiş, tıp, kimya ve felsefe alanında Avrupa’ya ışık vermiştir. Onu Latinler “Avicenna” adıyla anarlar ve eski Yunan bilgi ve felsefesinin aktarıcısı olarak görürler. İbni Sinâ, daha çocukluğunda, çevresini hayrete düşüren bir zekâ ve hafıza örneği göstermiştir. Küçük yaşta çağının bütün, ilimlerini öğrenmişti. Gündüz ve gece okumakla vakit geçirir, mum ışığında saatlerce, çoğu zaman sabahlara kadar çalışırdı. Pek az uyurdu. Buhara Emiri Nuh İbni Mansur’u ağır bir hastalıktan kurtardı ve bu yüzden de Samanoğulları sarayının kütüphanesinde çalışma iznini aldı. Bu sayede pek çok eseri elinin altında bulduğu için vaktini kitap okumak ve yazmakla geçirdi. Hükümdar öldüğü zaman o, henüz yirmi yaşındaydı ve Buhârâdan ayrılarak Harzeme gitti: EI-Bîrûni gibi büyük bir şöhret ve değerin, onun çalışkanlığına, bilgisine değer vermesi, kendisini yanına kabul etmesi, beraber çalışması, hakkında kıskançlığa yol açtı. Bu yüzden takibata bile uğradı. Harzemde barınamayarak yeniden yollara düştü. Şehirden şehre dolaşarak nihayet Hemedana kadar geldi ve orada kalmaya karar verdi. İbni Sînâ, çoğu fizik, astronomi ve felsefeyle ilgili olarak 150 civarında eser yazmıştı. Farsça olan birkaçı dışında bunların hepsi Arapçadır. Çünkü o devirde ilim eserlerini Arap diliyle yazmak âdetti. Arapçaya bu bakımdan değer verilirdi. Bilhassa tıp ilmine dair araştırmaları son derece orijinal ve doğrudur. Bu yüzden doğu ve batı hekimliğine kelimenin tam anlamıyla, 600 yıl, hükmetmiştir. Eserleri Batı dillerine Latince yoluyla çevrilerek Avicenna diye şöhrete ulaşan İbni Sinâ, yanlış olarak bir süre Avrupada İranlı hekim ve filozof olarak tanınmıştır. Bunun da sebebi, eserlerini Türkçe yazmamış olmasındandır... Bununla beraber, batılılar da kendisini Hâkim-i Tıb, yani hekimlerin piri ve hükümdarı olarak kabul etmişlerdir. 16 yaşındayken pratik hekimliğe başlayan İbni Sinâ, resmî saray doktorluğu da yapmıştır. Matematik, astronomi, geometri alanlarında geniş araştırmaları vardır. İbni Sînâ, tıp araştırmaları yaparken bazı hastalıkların bulaşmasında göze görünmeyen birtakım yaratıkların etkisi olduğunu, yani mikropların varlığını sezmiş ve bu bilinmeyen mahluklardan eserlerinde sık sık bahsetmiştir. Mikroskobun henüz bilinmediği bir devirde böyle bir yargıya varmak çok ilginçtir. Şifa adlı eseri bir felsefe ansiklopedisidir. Diğer eserlerine gelince bunlar arasında en tanınmış olanlarından: el-Kanun fi’t-Tıb isimli kitabı tamamen bir tıp ansiklopedisidir. Necât ve İşârât adlı kitapları ve Aristo’nun felsefesini anlatan yirmi ciltlik Kitâbü’l-İnsâf’ı başta gelen eserlerindendir.İbni Sina kimya alanında da çalıştı ve önemli keşiflerde bulundu. Bu hususta Berthelet, kimya ilminin bugünkü hale gelmesinde İbni Sina’nın büyük yardımı olduğunu söyler.Bu çalışmaları ve etkileriyle İbni Sina Doğu ve Batı kültürünü geliştiren büyük bilginlerden biri oldu. Bütün bunlardan başka İbni Sina çok güzel şiirler yazdı. Hatta Türkçe olarak yazmış olduğu şiirler de vardır. İbni Sina, 1037 tarihinde Hemedan’da mide hastalığından öldü. İbn-i Sina’nın asıl büyüklüğü doktorluğundadır. Şifâ adındaki 18 ciltlik ansiklopedisi, ismine rağmen tıptan çok matematik, fizik, metafizik, teoloji, ekonomi, siyaset ve musiki konularını içine alır. Onun tıp şaheseri, kısaca Kanûn diye bilinen el-Kanûn Fi’t-Tıb adlı büyük kitabıdır. Eser, fizyoloji, hıfzıssıhha, tedavi ve farmakoloji bahislerine ayrılmıştır. Konular dikkatle incelendiğinde İbn-i Sina’nın bugünkü tıp için bile geçerli olan pek çok ileri görüşleri bulunduğunu. İbn-i Sina bir çok buluş ve yeniliklerin sahibidir. Mantık ta 8, tabii ilimlerde 5, deneysel psikolojide 6, aklî psikolojide 3, metafizikte 7 olmak üzere 29 meselede Avrupalı düşünürlere öncülük yaptmıştır (çok ufak farklılıklar arz etmekle beraber butun kaynaklarda ibni sinanın hayatı özetle böyledir) idda ittigin şeyleri *okudugun kitabın ismini yazarsan bende bi bakmak istiyorum. teşekkür ederim saygılarımla) " Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür"[/b] |
"allah ın ayetlerini ve tüm islam dünyasının kabul ettigi sahih hadisleri kabul etmiyen ve bununla beraber (allah ın ayetleri ve sahih hadislere kıyasen)hiç bişey ifadet etmiyen kaynakları getiren birisine nedesek kabul etmez onun için sana bişey demiyorum arkadaşım . "
Sevgili Juba; Tüm islam aleminin kabul ettiği Sahih hadislerde kaynak kişiler kimlerdir? Yazmanızı bekliyorum... Allah'ın ayetlerinde, sünnet geleneği hakkında ne gibi bir ayet var bunuda bekliyorum... Bizzat insanları muhatap alıp, Namaz Kılın, Zekat verin, Hacca gidin(siz gelin anlayın) gibi, Sünnet Olun ayeti hangisi nerede geçiyor? |
sayın:spartacus
degerli arkadaşım anladıgım kadarıyla sünnet(hitan)la ilgili daha önce yazdıklarımı okumamışsın okusaydın böyle bişey yazmazdın neyse tekrar yazıyım. daha öncede belirttigim gibi sünnet(hitan)la ilgili açık bir ayet yok ama rasulullah(sav) in sünnet(hitan)ın yapılmasını söyledigi bir çok sahih hadis var.(sünnet(hitan)ilgili daha önceden bi kaçtane hadis yazmıştım eger yeterlı degılse söyle başka hadislerde yazabilirim. aklına söyle bı soru gelebilir:açık bir ayet yoksa sadece rasulullah (sav)emrettidiye böyle bişey gereklimi sorabilirsin. cevap:evet gerekli çünkü rasulllah a itaat etmek farzdır. bu konuyla ilgili bir çok ayet var rasulullah (sav)e itaat etmenin farz olmasıyla alakalı delıller 1.Kim peygambere itaat ederse, Allah’a itaat etmiş olur. (nisa suresi.80) 2.Hayır! Rabbine andolsun ki onlar, aralarında çıkan çekişmeli işlerde seni hakem yapıp, sonra da verdiğin hükme içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın, tam bir teslimiyetle boyun eğmedikçe iman etmiş olmazlar(nisa suresi.65) rasulullah (sav)buyuruyoki:Bana itaat eden Allah a(c.c) itaat etmiş olur.Bana isyan edende Allah a(c.c)isyan etmiş olur.(Buhari.Müslim.)bakmak istiyen arkadaşlar bakabilir bu konuda bir çok birçok ayet ve hadis mavcuttur.eger istiyen varya onlarıda yazabilirim. Azda olsa fıkıh usulü kitabı okuduysan bu konuda az bırbılgın varsa şu fıkıh usulu kaidesini biliyosundur.bu genel bi kaidedir. Emirler vucubiyet ifade eder fıkıh usulu iliminde vucubiyet kelimesi farz anlamındadır. Alıntı:
not:rasulullah(sav)i ve onun sünnetini(kavli.fiili.takriri)inkar eden kişi dinden çıkar.(sünnetin islamdaki yeri isismli kitapta daha geniş bilgi bulabilirsiniz.) Allah ı ve rasulünü inkar eden ve *bilim bilim diye tutturan (ateizm ve bütün (izm)leri ) kabul edenlere birkaç söz Kurumsal fizigin dahisi stephen hawking artık birçok teorinin çok kısa bir zman içinde yerlerini yenilerine bırakmakta oldugunu ,bilimin önemli bölümünün kesin olmadıgının anlaşıldıgını ifade ediyor. (john Bosloug .stephen hawking'in Evreni(çev.o.Bahadır )ist 1995.s.17 hal böyleyken,kabiliyetleri,sonlu ve sınırlı bir varlık olan insan oglu,herşeyi örneksiz olarak yoktan var eden,Yüce Allah ı"göremiyoruz"somut delil yok!"diye hemde ilim adına(!)nasıl inkar edebilir? allah 'ın varlıgı ve birligi,önyargısız olarak olaya yaklaşan,bilimin verilerine itibar eden,düşünen her akıl sahibinin kabul etmekte tereddüt göstermeyecegi bir gerçektir. allah'ı körü körüne inkar etmek kolaydır.ve çok karlı görünür: insanı hesap vermekten ,mesuliyetten,vicdan azabından.ceza korkusundan kurtarır.Fakat Allah'ı metafizik,felsefi ve ilmi delillerle inkar etmek ispat etmekten daha zordur. (arkadaşlar mesajlarınıza cevaplarım geç geliyosa kusurabakmayın pek sık gıremıyorum.ama zman buldukça cevap yazıcam) (Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür) |
Değerli Juba:
" 1.Kim peygambere itaat ederse, Allah’a itaat etmiş olur. (nisa suresi.80) 2.Hayır! Rabbine andolsun ki onlar, aralarında çıkan çekişmeli işlerde seni hakem yapıp, sonra da verdiğin hükme içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın, tam bir teslimiyetle boyun eğmedikçe iman etmiş olmazlar(nisa suresi.65) " Bu ayetlere göre Ömer Bin Hattap'ın durumu nedir ? Sahih bir hadise göre peygambere itaat etmemiş görünüyor. Konuyla belki doğrudan bir ilgisi yok ama hep aklıma takılır bu ? |
Alıntı:
Bende merak ediyorum frado burada Üstün olan kim Peygamber elçimi yoksa kuraları koyan mı ? biz yaptık denmesi bundanmı kaynaklanıyor |
Sevgili Kültigin;
* * Oldukça ilginç fikirler ortaya atıyorsun. Biraz daha ayrıntılı şekilde ortaya koyabilir misin? Mesela "orta asya buhara semerkant, bagdat, selçuk , osmanlı medeniyetlerinin alayı *ibranidir, islami değildir. el biruni, ibni sina, ali kuşcu , ulug bey, naima, levni . kara mustafa paşa , barbar hayreddin, bunların hepsi siyon ajanıdır.". Bunu neye dayanarak söylüyorsun? * 40 yıllık zelzeleciyim. Senin gibi zelzele yapana daha rastlamadım doğrusu. *:) |
sayın:frodo
Alıntı:
hangı hadis oldugunu bilmeden bişey yazamam *çünkü hadisin neyle alakalı oldugunu sahih olup olmadıgını ve rasulullah(sav) in hangi olay üzerine o hadisi söyledıgını bılmem gerekiyo *hadisi bilmeden cevap vermem dogru olmaz Hadisi ve kaynagını yazmanı beklıyorum sorun için teşekkürler SAYGILAR * * * (Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür) |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:36 . |