![]() |
Her Şeyi Allah yarattı.Peki Allahı kim yarattı ?
Bu soruyu şu örnekle anlatmaya çalışayım Bir Bilgisayar düşünün ,Bilgisayarın içindeki entegre diğer entegreye soruyor
-Ben 3 voltla çalışıyorum.Sen kaç voltla çalışıyorsun? Diğer entegre: ''Benim voltajım 2,8 '' diyor.İkisi beraber merak ediyorlar:''Acaba bizi dizayn eden mühendis kaç voltla çalışıyor?'' Halbuki bilgisayar denilen sistemin yapanın ,o sistemin dışında olması dizayn ettiği sistemin kurallarıyla kendisinin bağlı olmaması lazımdır.Kendisinin tamammen o sistemin dışında bulunması ve o sisteme hükmedebilmesi gerekir.Entegrelerin kendi aralarında konuşup dizayn edicilerinide kendi tabi oldukları bir elektrik akımıyla çalışma kanununa tabi kılmaları mantıklı ve mümkün değildir.Sistemi dizayn eden sisteme koyduğu kanuna mahkum değildir.Sistemin içinde olanlar başka sistemlerle tanışmamışlarsa başka kanunları anlayamazlar,mesela entegre devreler sadece elektrik akımıyla çalışmayı anlayabilirler İşte yaratılmış olmakta insanoğlunun bu alemin kanunudur.bu alemde her kim yaşıyorsa yaratılmıştır.Şimdi kalkıpta bu alemin kanunlarına tabi olan yaşayan birisinin yaratıcısını bu alemin kanunlarına tabi kılarak bizi yaratanı kim yarattı diye sorması entegrelerin kendi aralarındaki konuşmasına benzer. |
Alıntı:
yarattıklarını sözde sınava tabii tutuyor ama bu sınav epey haksızlıklar içeriyor.. vs vs... dinlerin tanrısı veya yaratıcısı yine insanlardır.. ha hiç anlayamadığımız bir boyutta veya frekansta bu evrenin oluşmasına sebep olmuş bir akıl veya bir düzen olabilirmi? bence niye olmasın!? ama insanların yarattıkları tanrıya körü körüne tapmakta akıl mantık dışı!!! |
Alıntı:
bu belgesellerde arkasında derin formüllerin hesaplamaların bulunduğu devasa konularkonular çeşitli örneklerle; animasyonlarla vs. açıklanıyor ki herkes anlayabilsin anlayamasa da fikir sahibi olabilsin.. Şimdi bir çıkıp da "ulan bu bilim adamları da animasyonla çizgi filmle uğraşıyor ha dangalahlar huaa" dese bunu diyen adama ne dersin? 404 error not found hale getiren tiplerdir bunlar insanı.... Allah ayetlerini koymuş... Al incele.... Evreni incele... Yüzüne çarpan rüzgar aslında devasa denklemler sonucu oluşanbirşey ama sen oooh bağrım serinledi dersin... Evrenin yaratıcısı insanların düzeyine inerek "dil" aracılığı ile bir mesaj veriyor onlara.. 404 error not found dedirtecek tarz yorumlarla yaklaşmayın... (aman gözünü seveyim mrdragon bu satırları okuduysan bu mu dil deyip hemen copye paste işine girme ben paste'ledin varsayıyorum :) ) |
anlayabilen için güzel örnek.
|
Alıntı:
Kitaplara göre "yaratılmadı". Zaten "var" dı. Zaten "var" olma, açıklanabilecek bir şey değildir. Zaten "var" olma, verdiğin örnekler (entegreler) ile örneklenebilecek bir şeyde değildir. Çünkü entegrelerin bir başlangıcı vardı. Onu yaratan insanında. Doğaları farklı olsada ikisininde başlangıcı vardı. Doğalarımız farklı olsa da, tanrılarında başlangıcı olmalı o zaman. Senin örneğini, senin mantığın ile genişlettim. Hadi buradan devam et. |
Alıntı:
Verdiğin örnek mantıksız. HER ŞEY YARATILMIŞTIR diye bir ön kabul üfürüyorsun, ŞART koşuyorsun sonrada başlıyorsun ona uydurabileceğin gaydırı guppak şeyler dizmeye.. Buna ne denir bilmem :) Yaratmak? Yoktan var etmek! mantıksızlığın tamda burada; "Halbuki bilgisayar denilen sistemin yapanın ,o sistemin dışında olması dizayn ettiği sistemin kurallarıyla kendisinin bağlı olmaması lazımdır." Bizde sana bunu soralım, o YAPANIN YAPANI KİMDİR? o'nu yapanın, yapanı, yapanında yapanı, yapanın da yapanının da yapanın yapanı, yapanı yapanın da yapanın, yapanı yapanında yapanın yapanı, yapanı yapanın da yapanının yapanı, yapanı yapanın da yapanının yapanının yapanı, yapanı yapanın yapanın yapanın da yapanın yapanı..... ? Verdi mi system error! Kıvırma sadece soruya yanıt ver. Böyle bir mantık kurmanın gereği de, anlamı da, yeri de yok, yaratılan bir şey yok bu kadar basit. |
Alıntı:
Milyarlarca euroyu boşuna harcıyorlar o zaman CERN de :) Bir yanı hep merak eder, diğer yanı ise hep reddeder... |
Alıntı:
sen sevgili arkadşım veya kardeşim hiç sorguladınmı bu ayetlerin gerçekten allahtan geldiğini? ya uydurma iseler?? böylede bir seçenek var kabul etmesende.. |
hala mantıklı tek cevap yok sadece diyalektik kelime oyunları
biraz daha sadeleştireyim , -Bu yazıyı kim yazdı ,ben yazdım,beni kim yazdı ,cevap yok ,o halde bu yazı kendi kendine yada tesadüfen yazılmıştır. -Bu resmi kim çizdi ,Picasso çizdi ,picassoyu kim çizdi ,cevap yok ,o halde bu resim kendiliğinden yada tesadüfen yazılmıştır. mantık sakat mantık |
Alıntı:
|
Alıntı:
soruların şuna benzer Güneşin ısı ve ışığının başka gezegenlerden geldiğini iddia etmek, arabanın motorunu başka bir motorun, lokomotifi başka bir lokomotifin çektiğini düşünmek saçmalıktır. Araba sürücüsünün sürücüsünü kimse merak etmez. Yarışmada birinci olandan önce kimin birinci geldiğini sormayız mesela… O birincidir çünkü. Alfabenin ilk harfinden önceki harfi arasak da bulamayız. İlk canlı hücreden önce de canlı hücrenin olduğunu iddia etmek mantıksızlıktır. Çünkü o zaten ilk hücredir. İlk hücreden daha ilk hücre olamaz dolayısıyla yapanın yapanı kimdir sorusuda buna benzer . |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir yaratıcı, kendi yarattığı evren hakkında yanlış bilgi veremez. Kur'an'ı açıp okursanız yüzerce yanlış bilgi olduğunu görürsünüz. Göğü "yükseltilmiş" sanan bir yaratıcı olabilir mi? Tutmadığı takdirde göğün "yerin üzerine düşeceği"ni iddia eden bir yaratıcı olabilir mi? Ay ile güneşin aynı güzergahta dolanmakta olduklarını ima ederek; "Ne ay güneşe yetişebilir ne de güneş aya" diyen bir yaratıcı olabilir mi? Bir yaratıcı var mı yok mu ayrı mesele, İslam'ın Allah'ının olup olmadığı ayrı mesele, şunu bir öğrenin artık. İslam'ın Allah'ı %100 yok, kesin... Nasıl bu kadar eminsin? Verdiğim üç örnek bile yeterli, Kur'an Allah'tan geldiğine göre ve açıkça hatalı bilgiler sunduğuna göre Allah yok demektir. Bu meselenin tartışılacak tarafı bile yoktur. Ha, dinlerdeki yaratıcı karakterlerinin dışında bir yaratıcı olabilir mi? İsterseniz bunu tartışırız ancak bir yere varamayız, çünkü olsa ne olmasa ne sonucuna varırız. İnansanız ödül vermez, inanmasanız ceza vermez bir yaratıcı çıkar ortaya. Bir de şu var; Koskoca evren, muazzam düzen vb. gibi cafcaflı girizgahlardan sonra, işin dönüp dolaşıp kadınları çuvala sokmaya, günde beş kez eğilip kalkmaya, içki içmemeye, etek boyuna, ganimete, öldürülen kafirlerin karılarına kızlarına cariye olarak el koyma hakkına vb. gelip varması da ayrı bir abukluk. Tüm bu muazzam düzen bunun için mi yani? İçki içmeyelim, kadınları çuvala sokalım? Bu mudur? :) Bu muazzam evreni(!) yaratmış muhteşem bir bilincin tüm derdi bu mu yani? "Bana tapının, egomu tatmin edin". Hadi diyelim ki bir yaratıcı var ve bir şeyler yaratmak istedi, çünkü böyle bir yeteneği/gücü var. Yarattıklarına da bilinç verdi ve kendisini bilmelerini istedi diyelim. Tamam, yarat ve kendini onlara bir şekilde bildir, o kadar. Cezaya, ödüle vb. ne gerek vardır? Ben de teistlerin sürekli verip durdukları örneklere benzer bir örnek vereyim :); Diyelim ki siz bir ressamsınız ve sanatınızı gerçekleştirmek için bir resim yaptınız. Ancak tek kişisiniz başka insan yok. İstediğiniz ki bu sanatınızı bilen birileri olsun (egonuz var demektir), bu nedenle resime bir de bilinç verdiniz ve ona ileti göndererek dediniz ki "Ey resim seni ben yaptım, bunu bil". Resim de bunu bildi, ee? Sonuç? Bunun üzerine bir de resime "Bana teşekkür et ülen sefil resim, seni yapmasaydım olmazdın, bana şükret, bana yalakalık yap, bana yağ çek, beni öv, yoksa seni yakarım" dediğinizi düşünelim. Böyle bir durumda sizin ruh sağlığınız hakkında endişelenmemizi gerektirecek bir şeyler var demektir bence. Resim de size "Bana ne ya, yapmasaydın, sana yap diyen mi oldu, sana teşekkür de etmeyeceğim, yalakalık da yapmayacağım" dedi diyelim :), bunun üzerine o resmi alıp yaktığınızı ve sonsuza dek acı çekmesi için de o resmi tekrar tekrar yaratıp tekrar tekrar yaktığınızı düşünün (tabii resme acı çekme özelliği de eklemeniz gerekir). Bu olayı, tarafsız bir biçimde, dışarıdan izleyen biri olarak, böyle bir ressamın ruh sağlığı hakkında ne düşünürsünüz? En basiti, bu sanatçının pek de "ulvî ve bilge" bir sanatçı olmadığını düşünürsünüz. Bence, eğer varsa yaratıcının en büyük sorunu "yalnızlık". Oysa kendine bir dişi Tanrıye yarataydı, hem kendisi rahat edecekti hem biz :) Kendimden biliyorum, yalnızlık zordur. Uzun yıllar yalnız yaşadım, kız arkadaşım da yoktu. O dönemlerde ben de farkında olmadan, yalnızlıktan dolayı kafayı yememek için olsa gerek abuk sabuk işlerle uğraşıyordum. Tanrı da böyle olmalı, yalnızlık ve sıkıntıdan dolayı çamurdan adam yapıp ruhundan falan üflemiş, can sıkınıtısı ve aylaklıktan kaynaklanan bir durum olsa gerek. Ayrıca yalnızlık, kaçınılmaz olarak ruh sağlığını olumsuz yönde etkilemiş gibi gözüküyor, kendi yaptığı resmi, kendisine minnettar olmadığı ve yeterince teşekkür ederek egosunu tatmin edip, kendisine güzelce yalakalık etmediği için onu yakan bir ressam gibi... Anadolu ozanlık geleneğinde şathiyeler vardır, şu an ilhamım geldi, bir şathiye denemesi yapacağım :) Bunca şeyi yaratmışsın, Ol deyip de oldurmuşsun, Yalnızlıktan tozutmuşsun, İşin mi yok a be Tanrı? Yalnızlık zor anlıyorum, Yaratma da demiyorum, Hobi diye yine yarat, Ama yakmak ne be Tanrı? Bilig kulun der ki sana, Kendine bir yoldaş yarat, Bırak od'u kaynar su'yu, Dalgana bak sen de Tanrı Kaygusuz Bilig'den bir doğaçlama :) |
Her Şeyi Allah yarattı.Peki Allahı kim yarattı? Cevap: (Kim) yokken (Allah) vardı. Ve şimdide öyle Hep o var. Senin sen zannettiğin Sen değil O dur. vesselam
|
Alıntı:
Onların evlatları da bu hikaye modu ile dünyaya gözlerini açtı ve sizlerde aynı zokayı asırlardır yutanların evlatlarısınız. Bir tanrıyı kitaba hapsedip, onu dillere gebe bırakan, zamana kılıca kana bulayan zihniyette yaşıyorsunuz. Kurandaki tanrının mantıksal, tutarlı duran hiçbir dayanağı yok. Aynı şekilde kuran'ın kitapsal olarak 1400 yıl öncesi cehaleti, tarihsel yaşantısı ve bakış açısı ötesinde insani siyasetten ve hatalardan ötede duran bir yanı yok. Sırf siz inanmak istediniz diye Allah var olamıyor o sadece siz ölene kadar sizin zihninizde yaşayan ve size göre yeniden dizayn edilen(hayal gücünüze kalmış) hayali bir put olarak varlığını size özel sürdürüyor. |
yaa epey bilgisizsin bilgi kirliliği içindesin..islam gelmeden önce alem başka alem ademde başka ademdi tarihe bak. islam yalnız müslümanlara değil bütün dünyaya gönderildi her yeniliğin Çevresine göre tesir kanunu vardır yeni dinden sonra Vahşet yuvası avrupa işte gördüğün medeniyet olmuştur. islam yalnız müslümanlar değil batılılarda faydalanmıştır..
avrupanın her yerinde islamın kanunları işler sen islamı sadece kunut duasını bildi diye imam olanlardan cahil yetiştirilmişl Hocalardan öğrenirsen olacağı pek tabi budur |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Boş adamsınız vesselam. Millet 50 yıl önce aya gitti, siz halen tüm Dünya'ya gönderildi diyorsunuz. |
şimdi burada sana islam dersi mi vereyim yarım saatte bir saatte anlatabilir miyim? koca din bir saatte anlatılır mı?
ben anlatmaya başlasam dinler misin yahut dinlemek hiç ister misin? hiç istemezsin o zaman duyduklarını 5 10 sayfa okuduklarını salla bende salllamıyorum |
Alıntı:
Bütün Dünyaya gönderilmiştir diyerek ancak kendini tatmin edersin. Tarihte kendi inançlarını, bütün Dünyaya mal etmeye çalışan tiplerin hepsini getir gözünün önüne... Hitler, Mussolini v.b... İşte onlardan en ufak bir farkın yok. Kime neyin dersini vereceksin sen. Dön önce Dünya'ya bir sor bakalım, İslam kimin için gönderilmiş. Al cevabını, otur yerine. Dünya seninle hemfikir değil oğlum... Kendin çalar kendin oynarsın anca :lock1: |
CEVAP: Dırıltı
|
Alıntı:
Bak bana : İnanmıyorum, o Allah'ı na... Gördün mü şimdi kimin içinmiş inancın. Ancak sana :der: |
İnanmasan ne olur ki ? :confused:
|
Alıntı:
Bütün Dünya, senin inancına inanmasa ne olur? Yine hiç bir şey olmaz :) Hani tüm Dünyaya gelmişti? Tüm Dünyaya gelmiş ise şayet, bir şeyin olması gerekmez mi? Yok ama, olmuyor. Norveçe olmuyor, İsveçe olmuyor, Almanyaya olmuyor, Japonyaya olmuyor.... Olmuyorda olmuyor... Sen... Sen halen tüm Dünyaya geldi diyerek kendini kandırıyorsun. Züğürt tesellisi dedim ya, yanına birde "Diktacı Faşist" i ekle. Kalk git, Dünya'nın fikrini sor önce. Dünya cevabını verdi zaten, birbirinize kırdırıyor sizi :) |
Peygamberimiz 14-15 asır evvel bunu Bize haber verdi.
bir hadisi şerif de "Bir zaman gelicek ki oturacaklar Milletler sizi birbirine ikram edicekler buyurmazmısınız Biz o zaman çok az mı olucaz ya Resulüllah -hayır çok olucaksınıız nehirde ki saman çöpü kadar çok olucaksınız buyurmuşlar teşbih o kadar güzel ki: akan nehirde saman çöpleri dağınıktır ve samanın içi boştur. peygamberimiz bize bunları 14 asır önce haber verdi :) Peygamberimiz 14 asır önce ateislere de peygamberlik mucizesi olaraktan dedi ki hadisi şerif de Bir gün dinsizlik ileri gidicek bütün dünya dinsizlikle dolacaktır haberini de vermiştir. Kendi fikirlerinin yayılacağını sana müjdeliyor bari BUNA İNAN! :) |
Alıntı:
Birisi kendini tatmin etmek için uydurmuş ve peygamberine yamamış bu lafı. Kim mi uydurmuş, kendi inancını başkalarına mal etmeye uğraşan "ezik" ler uydurmuş. Belkide peygamberin kendisi uydurmuş. Hitler'de Gobbels'e müjdelemişti/uydurmuştu : "Birgün tüm Dünya Almanya olacak" diye. Lakin Dünyanın Almanya olmak gibi bir derdi yokmuş ki, "ezik" kendi ininde kendini zehirleyerek öldü... Bozacının şahidi şıracı :bowl: |
Yalancıya kimse inanmaz kardeşim :)
|
Alıntı:
Akşam akşam güldürdün beni. Ütopik, İslam tüm Dünyaya gelmiştir mavalları ile. Tüm Dünyaya değil, Dünya genelinde kendi inanırlarına... Tüm ideolojiler için aynı "acınası" durumdur bu. Kendini insanlığın tamamına mal etme çabası. Zannederki tüm insanlık hem fikir. Bakar ki değil : O zaman işte Boko-Haram, işte kaçırılan 200 kız. Mal ortada. |
Isviçrede bir kantonda oranın belediye başkanının oranın esnafı ile alış veriş yapması yasaktır hazreti Muhammed'in izinden gidiyorlar hazreti Muhammed Amir'in valinin rüşvet alması haramdir dedi islamın emirlerini batının kanunlarından topluyoruz dini bilmeyen 5 10 sayfa okuyan cocuk tamam ben oldum diyor biliyorum diyor halbuki hic bir seyden haberi yok
|
Alıntı:
Adem'se adın, bilemyeceğim. Yok hayır genelde imanlıların hepsi aynı adem saflığında hareket ediyor. Bknz; Araf suresi ciddi anlamda kıt düşünceler ile donatılmış, saftirik adem mitolojisi. Benim bildiğim yunanlıların demokratik atılımları ve üstün felsefeleri ile hatta sasanilerin, bizanslıların modern kütüphane kültürleri ve fakülteleri ile hayat bulan düşüncenin üstüne islamın konduğu, belli bir döneme kadar ondan yararlandığı, sonrasında arabistan kökenli inanc tacirlerinin merkezi otoriteyi ele alarak, kütüphaneler ve eski düşünce odaklı öğretiler yerine, tasaffuvi adımlardan tamamen uzaklaşıp sünnet ve kuran odaklı şeriat sistemlerine geçerek karanlığa gömüldükleridir. Tarih böyle der de sizin Adem badem bıyıklıysa bilemeyeceğim. Avrupanın neresinde islamın kanunları işler. Sanırım islam sizin kafaya öyle bir işlemiş ki leyla moduna geçmişsiniz anlıyoruz. Tebessüm ile izliyoruz. Aynı zamanda, kuran'a göre (bakın sizin kitap olur kendileri bir açıp okuyun derim. Yoksa hoca ragıp efendinin adem göbek adlı mürşidinin kollarında saçlarınızı okşatarak din öğrenemezsiniz.) dinler farklı şeriat olarak verilmiştir. Bknız maide suresi (adreste veriyoruz ama sanırım Ademlerden birine soracak arkadaş.) Buna karşın müslüman-islam kalıpları ibrahime hatta adem'e de dayandırılır. Bu aşamada oradaki kalıpların hangi kriterlerde geçerli olduğu tartışılır. Bir zamanlar yahudilere neleri helallik kıldığını dillendiren kuran adına, şeriatlerin farklı işlediği tartışılamayacak netlikte duruyor kitabınıza göre. Sanırım sizin yaş bayağı küçük. Neyse anlıyoruz ki, bu memleket adam olmaz. Hayaller dünyasında hep köle misali yönetilmeye sömürülmeye mahkum ot misali gençlerimiz yetişmiş. Oturup aslında nerede hatalar yaptık diye sormamız gerekir. Neden bu kadar duyarsız kaldıkta, koyunlar ve çobanları serisine geçtik... Edit: Yaşınız sanırım hiçte küçük değil. Sadece alevi kimliğiniz ile tasavvufi bir yaklaşı m sergilemeye çalışıyorusunuz. Bu bir varsayımdır 2 iletinizi okudum. 3. iletide fikir de değişebilir. |
İslam mı konmuş O.o
Ilmin menbaı sayılan yunanlılarda gökyüzü ilmini bilen 3 kişi varken Muslumanlarda sayilamiycak kadar çoktur. Avrupa'da bir kimyager bilinmezken Yine müslümanlarda sayilamiycak kadar çoktur. Itiraf etmeli insanlığı karanlıktan Nur'a çıkaran ilmin hakiki vaz edenleri onlardi demiş avrupalı bir profesör. O güne kadar cihanin hicte ilgisine çekmeyen Araplar hazreti muhammedden sonra İspanya'da ders oluruyordu hazreti muhammedi gören bir sahabe |
Sen tasavvufi dediğin tasavvuf zatların cogu asrin teki kimyager ve gökyüzü ilmini bilen insanlar. Evliyaların cogu kimyager ve gökyüzü ilmini bilen insanlar sahte şeyh şih degil
Mesela Aziz Mahmut Hüdayi hazretlerine bir kimyagerdir İbrahim ibni etem hazretlerinin eserlerinde fende ilimde bırakmış oldugu yerden bir nokta ileri gidemedik diyorlar Almanlar sen uyu |
Iste Müslümanların sayilamiycak kadar cok ilim adamlariyla bırakmış oldugu mirasa batı konduda iste böyle medeniyet oldu bunu neden kabul etmiyorsun
|
Alıntı:
Kimdir bu müslüman ilim insanları? Kökenleri arapta değil. Sonradan araplar tarafından işgal edilen, bölgelerde, saray kütüphanelerinde yunanlı ve hintlilerin ilimleri ile yetişen oldukça modernist düşüncelerde yetişen, sonradan müslümanlaştırılmış ama ilimden vazgeçmeyip tasavvufa sarılarak, yunan ve hintlilerin düşüncelerine yatkın hayat bulan insanlardan bahsediyorsun. Merak ediyorsan, aç tek tek tüm isimlerin yaşantılarını konu alan tüm yazıları oku. O dönemin, bizans ve sasani imparatorluklarının eğitim sistemlerini araştır. O zaman ilimin nerede olduğunu anlayacaksın. Avrupayı karanlığa boğan kilise tabanlı karanlık dini inanç felsefesidir. Onlar aydınlığa çıktıktan sonra, özellikle islamın altınçağı diye lanse edilen dönemdeki, kökenleri sasani(pers,iran,fars), türk olarak görülen insanların eserlerinden yararlandılar. Kendi dillerine çevirip eğitim de verdiler. Bu aydınlığa çıkan avrupa, aslında yunanlı düşünürlerin fikirlerine de araplar sayesinde ulaştı. Çoğu bilgiler yakılıp yıkılmışken, arapların bu eserlerden çeviri yaptıkları kaynakları kendi dillerine de çevirdiler. Tabi işin hoş yanı, adamlar hızla din tabanından öteye geçip aydınlığa çıkarken, zaten aydın düşünce ile yetişen sonradan islama giren bununla birlikte altın fikirler ortaya atabilen insanlar, din orijinli eğitim sisteminin, kuran-sünnet tabanın altında hızla yok oldular ve karanlığa gömüldüler. |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
tüm insanlığın aristonun musanın İsanın Sokratesin parçalayamıycağı bir karanlığı parçalamıştır insanlığı karanlıktan nura çıkarmıştır. |
tabi bir de medeniyet diye taptığın Saha bir düğmeye basıp milyonla adamı imha ediyor
vahşet devrinde asırlar boyunca katledilmiş insanlığı bugünkü medeniyet yarım saatte imha ediyor. işin hoş yanı bu muydu? medeniyet bu mudur? bugün medeniyet diye hayran olduğun saha bir anda nasıl kainatı yok ederim diye herşeyden daha fazla bir Aşkla büyük bir uğraşma emekle çalışıyor bu mudur medeniyet? senin medeniyet diye ÖVÜNDÜĞÜN HOŞ BULDUĞUN saha sanatla yapılmış usta bir elden çıkmış Vahşettir. İnsanlar birazcık teknolojide ilerledi Mana tarafını alakasını kesti bomboş bıraktı,o kadar delalette kaldı ki medeniyet diye hayranı olduğu taptığı Şey Vahşeti musanna oldu. Bu hakikatleri göremeyen kimse İnsan değildir. İnsanım medeniyim sanıyor kendisini, halbuki, dışı Hoş cici, ruhuyla fikriyle ise Vahşi bir varlıktır bunun farkında da değildir |
Alıntı:
Tüm karanlıkları parçalamış bir insandır. Öyleki kutu şeklinde topraktan bir binanın etrafında turlar atıp, 6 yaşında bir kızla evlenerek ne karanlık tanımıştır ne aydınlık. Yine öyleki yolundan giden eshabı, bugün, Dünyanın en geri kalmış milletlerini oluşturarak insanlık tarihinde ki karanlığı parçalamıştır. Kılavuzu karga olanın burnu b*kdan çıkmaz lafı Muhammed ve eshabı için söylenmemişse kimin için söylenmiştir acaba? Kafan mı iyi senin. Muhammed dediğin 1400 yıl önce yaşamış bir bedevidir ulan. İsalm ülkelerininde hali ortada. Klavuz-Karga-İslam ülkesi-B*k-Burun... Sende, "Ezik" inancını yüceltmeye çalışan bir gariban. |
söylediklerin dırıltıdan ibaret
Bu dinin her zaman genç ve dinç bir şekilde ayak duruşu salikleri sayesinde değildir Hikmet ve mana iledir.. eğer bu din saliklerine kalsaydı Çook daha acı neticeler alınırdı |
Kuranın hikmet ve manalarına bir iki örnek:
İman arapça Emn kökünde gelen bir kelimedir Emn: güçlü ve yavuz deveye verilen addır araplara bir yere yolculuğu çıkarken böyle bir deve ile çıkarlarsa emin olurlarmış çünkü bu deveye yetirince yük yükleyebilirlermiş Allah iman edin diyor manası: İnsan bu aleme yüklü gelmiştir. İnsanın ahiret yolculuğunda insanın kederini gamını elemini emeli taşıyan varlığın adına iman denir Allah ben seni insan yaptım kendimi muhattap tutum, sen neden yük taşıyorsun yükle imana o taşısın der sen elini kolunu sallaya sallaya huzuruma gel der. İmanı olmayanlar yükünü kendi taşır. o yükün altında inim inim inleyerek Allahın huzuruna çıkar. gördün mü kuranı kerimde İMAN kelimesi geçer bir tek kelimenin manası budur. Salat: Bir şeyi ateşte ısıtıp pişirmeye sıliy denir. Et, ısıtmak suretiyle pişirilerek kebap yapılır ve yenilecek hale getirilir. Allah’a tapan kimseler de kendilerini pişirerek olgunlaştırdıklarından dolayı duaya salât denilmiştir. Kuran’da insanların cehenneme gireceklerini orada kebap olacaklarını bildiren ayetlerde aynı kökten saly maddesinden gelmektedir. Allah insanları cehennemde böyle ateşte pişirir. hazreti Mevlana: hamdım piştim yandım bu hakikatler herkesin görebileceği bir şekilde duruyor görmüyorsan, kör'e "heey!" demek bir eziyettir diyor Allah kuran'da bir şey diyemiycem eziyet olur kurani kerimde her kelimenin böyle manaları vardır onun için demişler kuranı kerim bir sır kutusudur ebabına açılır. selam ne demektir arapça nisa ne demektir: nüsvveden: bir yudumluk süt veren demektir. evin işlerini yapan çamaşır yıkayan evi süpüren yemek yapan sofrayı toplayan değil. bir yudumluk süt veren demek Allaha göre yapacağı iş bundan ibarettir. onun için erkek kadının bütün ihtiyaclarına karşılamak zorunda olduğu gibi evde yemek yapmak ev süpürmek markete gitmek çamaşırları yıkamakta zorundadır Allaha göre |
Alıntı:
Mademki dinin ayakta duruşu sadece salikleri sayesinde değil, "hikmet ve mana" ile oluyor, demek ki Budizm daha hikmetli ve manalı... Komiktir ama Arap dini 1400 yıllık isen, Budizm 2000 yıllık... Salik sayısıda daha az olduğuna göre, Budizm daha hikmetli ve manalı oluyor... Daha manalı ve hikmetlisi var iken, islamcılık yapmak salaklık olmaz mı? Yanlışlanamayacak, yalan çıkmayacak sadece bir söz söyle... Lakin şahitliğine Şıracını davet etme :) |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:50 . |