![]() |
BEN MUSLUMAN OLAMAM!. Cunku ben bir Turkum!
Hacc-42,43,44 (Resûlüm!) Eger onlar (inkârcilar) seni yalanliyorlarsa, (sunu bil ki) onlardan önce Nuh'un kavmi, Ad, Semûd(kavimleri de kendi peygamberlerini) yalanladilar
Ibrahim'in kavmi de, Lût'un kavmi de (peygamberlerini) yalanladilar. (Suayb'in kavmi olan) Medyen halki da(Sûayb'i) yalanladilar. Musa da yalanlanmisti. Iste ben o kâfirlere süre tanidim, sonra onlari yakaladim. Nasil oldu benim onlari reddim (cezalandirmam)! Demek ki her milletin peygamberi ayriymis. Peki Muhammed hangi millete (kavme) gelmis; Yasin- 6. Atalari uyarilmamis, bu yüzden kendileri de gaflet içinde kalmis bir toplumu uyarman için indirilmistir. Sebe-44. Halbuki biz onlara okuyacaklari kitaplar vermedigimiz gibi senden önce onlara bir uyarici (peygamber) de göndermemistik. Kimmis bu kendilerine peygamber gelmeyen topluluk?; Fussilet-3. Bu, bilen bir kavim için, âyetleri Arapça okunarak açiklanmis bir kitaptir. Kimmis bu arapca konusan kavim?; Sura-7. Sehirlerin anasi olan Mekke ve cevresindekileri uyarman ve asla süphe olmayan toplanma günüyle onlari korkutman için, sana böyle Arapça bir Kur'an vahyettik.(...) Furkan-51. (Resûlüm!) Sayet dileseydik, elbet her ülkeye bir uyarici (peygamber) gönderirdik. Araf-6. Elbette kendilerine peygamber gönderilen kimseleri de, gönderilen peygamberleri de mutlaka sorguya çekecegiz! (Turklere apacik anlayacagi dilde (Turkce) bir kitap ve peygamber gelmedi)) ,(geldi de biz mi inkar ettik?) Suara-193,194,195. Ey Muhammed, uyaricilardan olasin diye bu Kuran'i apacik Arap diliyle senin kalbine Ruh-ul-emin (Cebrail) indirmistir. Duhan-58. Biz onu (Kur'an'i), ögüt alsinlar diye senin dilinde (arapca) indirerek kolayca anlasilmasini sagladik. Zuhruf-2,3 Apaçik Kitab'a yemin olsun ki , biz, O'nu anlayip düsünmeniz için onu Arapça indirdik. Isra-l5. Kim hidayet yolunu seçerse, bunu ancak kendi iyiligi için seçmis olur; kim de dogruluktan saparsa, kendi zararina sapmis olur. Hiçbir günahkâr, baskasinin günah yükünü üslenmez. Biz, bir peygamber göndermedikçe (kimseye) azap edecek degiliz. Enam-92. Bu (Kur'an), Ümmü'l-kurâ (Mekke) ve çevresindekileri uyarman için sana indirdigimiz ve kendinden öncekileri dogrulayici mübarek bir kitaptir. Âhirete inananlar buna da inanirlar ve onlar namazlarini hakkiyla kilmaya devam ederler. Meryem-97. (Resûlüm!) Biz Kur'an'i, sadece, onunla Allah'tan sakinanlari müjdeleyesin ve siddetle karsi çikan bir toplulugu uyarasin diye senin dilinle indirerek kolaylastirdik. Ibrahim-4. (Allah'in emirlerini) onlara iyice açiklasin diye her peygamberi yalniz kendi kavminin diliyle gönderdik. Artik Allah diledigini saptirir, diledigini de dogru yola iletir. Çünkü O, güç ve hikmet sahibidir. Islamiyet'in evrensel bir din oldugu, dolayisiyla butun insanliga gonderildigi seklinde demogoji yapmanin ardinda yatan gercek, Islam'in kolecilik, talan ve yagma'ya dayanan ekonomisi nedeniyle, surekli genislemenin kacinilmaz olusuna 'kutsal' bir kilif uydurma gereksiniminden dogmus olmasidir. SAYGILAR FreeWill |
Re: BEN MUSLUMAN OLAMAM!. Cunku ben bir Turkum!
(Turklere apacik anlayacagi dilde (Turkce) bir kitap ve peygamber gelmedi))
,(geldi de biz mi inkar ettik?) Walla bencede, hadi FreeWill, oturalım, başbaşa verip bi Türkçe kutsal kitap yazalım Sodomo'nun katkılarıyala... *(not: yalnız sex serbest olsun bu kitapta) |
Yazacaginiz herhangi bir kitap (peri masali dahi olsa), Kuran'dan daha derli toplu, daha olculu ve düzeyli olacaktir.
Saygilar sitemiz tüzüğü: 5- İslam Dinine veya Başka Bir Dine, Onun "Peygamberine" Hakaret Etmeyiniz Bu sitenin dinlere karşı bir site olması, ateist veya din karşıtı üyelerimizin İslam'a, Muhammed'e veya başka dinlere hakaret etme serbestisini getirmez. Eleştirmek ve hakaret etmek farklı şeylerdir. Saygı temelinde dinlerin eleştirilmesinden yanayız. Dinlere hakaret içeren yazılara sitemizde yer verilmeyecektir. Böyle yazılar tarafımızdan silinecektir. sevgili freewil yazılarınızı ilgi ile okuyorum.Ancak bu son yazınız diğerlerine göre daha özensiz olmuş.Küçük bir değişiklik yaptım. Bana göre vurgulamasında eksiklik oluşturmadı. sevgilerimle frodo. |
türkler'in de kutsal kitabı olmalı haklısın walla,
orta doğu cahil kolay kekleriz, orta asya biz ne dersek eyvallah çeker. bölgenin süper gücü oluruz. petrolde bizim olur, bor madenide bizim olur, doğalgazda bizim olur. ondan sonra değmeyin türkiye halkı'nın keyfine hayal etmesi bile güzel. buradan hükümete sesleniyorum, kutsal kitap yazma komisyonu oluşturulsun!!!!! |
Dersim nihal atsız yazmıştı bir kutsal kitap (mili eğitim tarafından öğretmenlere tavsiye ediliyordu)
Nihal atsızında tanrısı musevilerin tanrısı gibi *kendinden başkasının düşman görüyor. |
tewderi nihal atsız ile ilgili görüşlerimi özel bir konuşmada sana mutlaka anlatırım, burada olmaz
:lol: *:lol: *:lol: |
kuranı kerim in bir çok ayetinde ey insanlar diye hitap edilir.
örnek *Yûnus Sûresinin 23 . Ayetinde * Fakat onları kurtarınca, bir de bakarsın ki yeryüzünde haksız yere taşkınlık yapıyorlar. Ey İnsanlar! Sizin taşkınlığınız, sırf kendi aleyhinizedir. (Bununla) sadece dünya hayatının yararını elde edersiniz. Sonunda dönüşünüz bizedir. (Biz de) bütün yaptıklarınızı size haber vereceğiz. * eğer sen insan olduğunu kabul etmiyorsan fazla söze gerek yok.sizlerden daha sıkı sorular *bekliyoruz. |
FreeWill *hiç merak edip okumadan,islamiyeti öğrenmeden ,yorum yapman çok üzücü.öncelikle bir sayfacık iman esaslarını oku ondan sonra gel tartışalım.
|
dört sene üstüste şampiyon olduun
avrupa nın kralı oldun gerçekleri tarih yazar tarihide GALATASARAY :lol: *:lol: *:lol: *:lol: *:lol: *:lol: |
harbiden bir anket yapılsa *en çok hangi futbol takımı * ateist çıkacak *merak ediyorum.
zannetmiyorum. bir fenerbahçeli çıkmaz |
cim-bom ovası
ateist yuvası cim-bom ovası ateist yuvası sana bir site tavsiye edeyim www.forzalivorno.org |
Alıntı:
Kaldiki bir cok ayette Ey insanlar degil,Ey iman edenler vardir.Insan kelimesinin olmasi kadar da normal bisey yok.Evrenselligi temsil etmiyor.Freewill in verdigi ayetlerde Kuranin sadece belli bir kavme gonderildigi acikca belli.Kuran eger evrensel olsaydi,acikca belirtirdi.Yoksa niye ikidebir arap arap arap arap arap veya arapca desin.Zaten kuranin icinde evrensel tarzda bir ayet olsaydi harun yahya ve saz ekibi simdi ballandira ballandira ortaya koyarlardi. saygilar... |
allah ne kadar da ırkçı davranmış bu kitap konusunda.
ya bi de şu var.kuranı okuyorlar iman ediyolar diyeyim bari.bunları onlar görmüyorlar mı yoksa görmek mi istemiyorlar? |
vay be helal olsun, anlayışınıza hayran kaldım :) bu kadar düz mantık olmayın lütfen.
muhtemelen insanlar 1789 dan önce kavm kelimesini bizim anladığımız manada millet olarak algılamıyordu sanırım :D |
Alıntı:
|
Kitab için herkezin katkılarını bekleriz tabi :twisted: *:twisted:
|
Alıntı:
Ben bugune dek hic bir iletimde hickimseye sahsi hakaret ve kufur kullanmadim. Burasi dinleri elestiren bir forum. Ben de genelde dinleri ve tum sarlatanliklari, ozelde de islam'i elestiririm. Arastirir, bulgulari gunumuzun positif bilim ve ahlak anlayisinin suzgecinden gecirir ve sorgularim. Elestirilecek bir yeri vasra elestirirm. Hakaret etmeden, kufur etmeden yaparim bunu. ben yukaridaki yazimda dolayli yoldan Kuran'a ahlaksiz dedim. Evet Kuran gunumuz bilim ve ahlak anlayisindan yoksundur. Bu bir hakaret degildir. Bu bir tespit'dir. Nasil Kuran bana ve benim gibilere, domuz, maymun, asagilik, pislik deyip beni kafa vergisi verinceye dek savasilmasi gereken, dusuncelerime en kucuk bir anlamda yasam hakki tanimayan bir ahlak anlayisi varsa, benim de onu bu yonuyle elestirme hakkim vardir. Ben buraya ilk geldigimde belirttim; Ben kul degil, bireyim. Kuran'a bakis acim da bu kulluk yonunden degil, birey, insan oldugum yonumle elestiririm. Ben saygiyi ve anlayisi yazilarimda prensip edindim her zaman. Ancak benim saygim da bu kadar ucuz olmamali. Elestiri hakkim olmali, yine soyluyorum; kufur etmeden, hakaret etmeden. Sizin bu asiri dozda yaptiginiz kisitlamaya gore, buraya Kuran'dan bazi ayetler de getirilemez. Onlari da sansurlemeniz lazim. Cunku O getirilen ayette bana (bir inanmayan olarak), yani sahsima asagilik, maymun, domuz, pislik denmektedir. Cizye (kafa vergisi) verinceye dek savasilmasi gereken, ya da oldurulmesi gereken, *bir kisiyim demektir. Ve tum bunlar benim sahsima, dusunceme, kisiligima yapilmis bir hakarettir, ve bu dusunceyi savunan ister kitap olsun, ister kisiler olsun *ahlaksizliktir. Ben yine sorgularim, elestiririm, ama seviyemde titizlik uygularim, hakarete, kufure hicbir zaman gereksinim duymam. Benim uslubumda budur. Sizin bu yaptiginiz site yoneticiligi degil, laf ola beri gele turunden yapilmis bir haksizliktir. Sizin site tuzugunuz bu kadar asiri bir sekilde elestiriye karsi ise, burada tartisilacak ve elestirilecek bir konu bulmak gercekten cok zor olacaktir. Benim elim her klavyeye uzandiginda 'acaba sansur konur mu, acaba yonetim ne der' gibi bir tedirginlik yasayacaksam, zaman ve emek harcayip yazmanin da hic geregi yoktur benim icin. Site tuzugunuze saygim vardir. Ve sizi de o tuzugunuzle basbasa birakirim. Ve basarilar dilerim. (FreeWill olan nikimi sildim ve eski nickim olan hur.irade ile bugun gelerek dusuncelerimi sizlere iletmek istedim.) Her iki uyeligimi de tamamen silmenizi diliyorum. Tesekkurler. SAYGILAR FreeWill |
Değerli Yönetim,
Çok enteresandır; İnananların kitabına ahlaksız denilebilen ve en kötü şartlarda yargılanan bir sitede sabır ve metanet gösteremeyen bir inanmayan!!! Ben biraz şuna benzettim: Hz. İsa'nın son anlarının anlatıldığı film aklıma geldi. Şu meşhur işkence sahnesi. İşkence gören kişiden metanet ve hoşgörü sözcükleri eşliğinde dualar çıkarken, işkence yapanların bunlara dahi tahammülsüzlüğü, şirretliği ve yakınmaları! Bu arada bu sitede bu kadar uzun süre niçin kaldığımın ve bu sitenin tılsımını da keşfettim. Teşekkürler. Dünya daha nelere gebe, site daha neleri görecek. Allah'tan hayırlısı. Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın |
Sevgili hür irade( freewill)
Yazınızı üzüntü ile okudum. Türkçemiz aynı anlama gelecek bir sürü kelime ve kavramlarla dolu. Ayçiçeğine bazı yörelerde günebakan bazı yörelerde de gündöndü derler. Ne anlamı ne de vurgusu değişiktir. Bahsetiğiniz tüzük madddemiz doğrudan pratikten süzülerek gelen bir sonuçtur. Neden böyle bir maddeye ihtiyaç duyduk ? Forumlarda tartışılan meselenin farklı yönlerinde bulunanlar arasında düşüncelerden çok kullanılan kelimeler tartışılmaya başlıyor. Örneğin siz araştırmışsınız emek vermişsiniz ve çarpıcı iddialarda bulunmuşsunuz. Ancak hedeflediğiniz kitleden birisi iddianızı değil kelimenizi, (eğer doğru seçilen bir kelime değilse) alıyor ve aynı düzeyde başka bir cevap yazıyor. Bu cevaplar da çoğunlukla hakaretler, küfürler  oluyor. Biz modlar ve site ziyaretçileri de özünden uzaklaşmış, karşılıklı küfürleri izliyoruz. Yetişebilirsek siliyoruz. Sizin yazılarınızı hem burda hem de ateizm.org da okuyorum. Ancak ateizm org da gördüğüm bir şey, çoğu zaman karşılıklı küfürleşmeler topiclerin ölü doğmasına yol açıyor. Burda bunun önüne geçmeye çalışıyoruz. Kısaca "yüz çiçek açsın bin fikir yarışsın" düşüncesindeyiz. Sizin konuya vakıf , yazmayı iyi bilen birisi olarak aynı anlama gelecek bir sürü cümle kurma yeteneğinde olduğunuzu biliyorum. Bunu kendimce şöyle formüle ediyorum sevgili freewill: İnançlara saygılıyım inanandan ötürü. |
İşte bizi buraya bağlayan neden:Özgürlük...
Ama hakarete ve horgörmeye,aşşağılamaya sebebiyet vermeksizin özgürce yazabilmek... Sanırım freewill yazısını dilediği gibi yazmış.Ben de dilediğim gibi yazıyorum ancak 2 defa düşünerek,silip tekrar düzelterek.Bu özgür olmadığım anlamına gelmiyor tabiki de.Saygımdan,gönül kırmaktan çekinmemden kaynaklanıyor. Ne kadar dostum olursa bu karımdır. sanırsam düşmanım da yok.Ancak fikirlerim ve inancım var.Bu güzel ortamda ise dilim döndüğünce ifade etmeye çalişiyorum. Umarım freewill de bu nedensiz küskünlüğü bir an önce atlatır ve aramıza geri döner.Onun engin bir birikime sahip olduğu kanaatindeyim. |
Ibrahim-4. (Allah'in emirlerini) onlara iyice açiklasin diye her peygamberi yalniz kendi kavminin diliyle gönderdik. Artik Allah diledigini saptirir, diledigini de dogru yola iletir. Çünkü O, güç ve hikmet sahibidir.
Demek ki İslam ile birlikte bu ortadan kalkıyor. Kuran'daki çelişkileri kapatmanın en iyi yolu onu bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiği düşüncesidir.Bu ayette mutlaka bütünlenmiştir. Tabii bu düşünce gerektiği zaman(işine geldiği zaman) cımbızla çekilen ayetlerden - bir kıyamet senaryosundan - mucize bile çıkarmaya kalkar. |
Alıntı:
Sahibi sorumlu olmalidir o kufurler ve sahsi hakaretlerin. Benim elestirimden bir kelime, alip bana veya digerlerine kufurler ederse, uyarilmasi ya da gerekirse kovulmasi gereken sahis o olmalidir. Cunku benim o elestirimde hicbir suretle sahsi hakaret ve kufur bulunmamaktadir. Ben yaklasik 2 yil once 'Kuran ve Insan Haklari' adli calismami bir kac sitede sundum. Bu calismamdaki amac ahlaki bir karsilastirma idi. Gunumuzun ahlak anlayisiyla karsilastirildiginda Kuran ahlaksiz hukumler icerir, bana gore. Cunku ben o Kuran'i elestirirken, 21.yuzyilin bilim ve ahlak anlayisindan nasibini almis ve demokrasiyi savunan, Insan Haklarini sonuna kadar savunan bir birey olarak ele aldim. Ve dolayli yoldan Kuran'i bir ahlak yoksunu olarak gostermeye calistim. Sahislara direkt olarak hakaret ve kufur etmeye hakkim yoktur, hic kimsenin hakki da olamaz. Ancak ideolojiler, sistemler elestirilebilir, ve elestirilmelidir de. Gerek demokrasinin ve gerekse de bilim-ahlak anlayisinda ilerlemenin olmazsa olmaz sartlarindan biridir. Dolayisiyla o karsilastirma calismasindan ortaya cikardigim sonuc ortadadir. Kuran "Insan Haklarina aykiri" bir ideolojiyi savunan kitaptir. Sahsima, dusunceme, uluorta hakaret eden bir kitaptir. Hal boyleyken izin verinde bunlar yanlistir, durustce degildir (diger bir anlamda 'ahlaksizdir') diyebileyim. Turkcemizde 'ahlaksiz' demk bir hakaret ve kufur degildir. Bakiniz TDK Sozluk anlami: 1 . *Ahlak kurallarına uymayan. 2 . *Dürüst davranmayan, kötü huylu. Dolayisiyla benim ifademde belirttigim gibi Kuran icerdigi hukumler ile durust davranmamaktadir. Kendi gibi dusunmeyenlere yasam hakki tanimamaktadir. Kadinlarin dovulebilecegini, amca-dayi-hala-teyze kizlari ile evlilik (ensest) yapilabilecegini, Yahudileri ve Hristiyanlari dost olarak kabul edilmemesi gerektigini, cokesliligi (poligami) savunan, inanmayanlara hakaretler, kufurler eden bir kitaptir. Turkcesi AHLAKSIZDIR. Ben buraya Kuran'a kul degil, bir birey gozuyle, INSAN gozuyle bakabildigimi soyleyerek geldim. Kuran'dan, ornegin "Islam'in tanrisi Allah iyi kullarina oldukten sonra memeleri yeni tomurcuklanmis bakireler verecek" ifadesini elestirmek ve bunu bir ahlaksizlik olarak vurgulayabilmek isterim bir ateist olarak. Ve herseyden once, burasi dinlerin elestirildigi bir site. Buraya gelip ateismi ahlaksiz bulan ve bunu ozgurce ifade edebilen dindar insanlar da olacaktir ve olmalidir da. Ancak ve ancak sahsi hakaret ve kufure karsi kesinlikle tolerans taninmamalidir. Kusme konusuna gelince sevgili beelzbb dostum, olay bir kirginlik, kusme olarak algilanmamali. Ben ozgurce yazabilmeliyim, yazdiklarimin ardinda durmaliyim. Ben elestirebilmeliyim, hele hele ki bir din karsiti sitede. Kimseye hakaret etmeden, kufur etmeden. Sitenizin tuzugune saygim sonsuzdur. Ama benim icin gereginden fazla titiz bir sitedir. Buradaki tum dostlara hoscakalin der, basarilar dilerim, sevgi ve saygilarimi iletirim. SAYGILAR FreeWill |
Sevgili FreeWill
Ahlaksız kelimesi doğrudur, halk dilinde genelde bel altı olarak çok kullanılıyor, bunun en önemli sebebi namussuz namusluların çok olmasındandır. Böyle olunca bizlerde sanırım ahlaksız kelimesini, salt bel altı anlamı ile görüyor, böyle algılıyoruz yada çoğunluk bunu böyle algılıyor. Mesala Bir Banka hortumlayanda ahlaksızdır, insanların maddi yada manevi zaaflarından(dinsel yada kutsalları kullanmakda dahil) çıkar elde edenlerde, bir tecavüzcüde,,,, aralarında fiil farkı vardır, tabir farkı yoktur.. ENFÂL SÛRESİ (1) (Ey Muhammed!) Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De ki: "Ganimetler Allah'a ve Resûlüne aittir. O halde, eğer mü'minler iseniz Allah'a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin." Burada hepsi benim ben paylaştıracağım diyor. * * ENFÂL SÛRESİ (41) Bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri mutlaka Allah'a, Peygamber'e, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara aittir. Eğer Allah'a; hak ile batılın birbirinden ayrıldığı gün, (yani) iki ordunun (Bedir'de) karşılaştığı gün kulumuza indirdiklerimize inandıysanız (bunu böyle bilin). Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir. Burada ise kazın ayağı görüyor ki öyle değil, beşte biri Allah'ın(Muhammed'in) hakkı diyor. ENFÂL SÛRESİ (69) Artık elde ettiğiniz ganimetten helal ve temiz olarak yiyin. Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. Cebren ve hile ile dahi olsa elde edilen ganimetler, helal hale geliyor, gayrı meşruya meşruluk sağlanıyor.. * * * AHZÂB SÛRESİ (19) Şüphesiz Allah içinizden, savaştan alıkoyanları ve kardeşlerine, "Bize gelin" diyenleri biliyor. Size katkıda cimri davranarak savaşa pek az gelirler. Korku geldiğinde ise, üzerine ölüm baygınlığı çökmüş kimse gibi gözleri dönerek sana baktıklarını görürsün. Korku gidince de ganimete karşı aşırı düşkünlük göstererek sizi keskin dillerle incitirler. İşte onlar iman etmediler. Allah da onların amellerini boşa çıkardı. Bu Allah'a kolaydır. Burada hem Ganimet toplamaya gitmeyenler var ama hemde savaşmadıkları halde ganimet isteyenler, yasa onlar mahrumdur diyor. Kur'an'da yasa kelimesi yerine kullanılan deyimdir Allah. * * * AHZÂB SÛRESİ (50) Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü'minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber'e bağışlayan, Peygamber'in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü'min kadını da (sana helal kıldık.) Mü'minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. * * * FETİH SÛRESİ (15) Savaştan geri bırakılanlar, siz ganimetleri almaya giderken, "Bırakın biz de sizinle gelelim" diyeceklerdir. Onlar Allah'ın sözünü değiştirmek isterler. De ki: "Siz bizimle asla gelmeyeceksiniz. Allah önceden böyle buyurmuştur." Onlar, "Bizi kıskanıyorsunuz" diyeceklerdir. Hayır, onlar pek az anlarlar. * * * FETİH SÛRESİ (19) Şüphesiz Allah, ağaç altında sana biat ederlerken inananlardan hoşnut olmuştur. Gönüllerinde olanı bilmiş, onlara huzur, güven duygusu vermiş ve onlara yakın bir fetih ve elde edecekleri birçok ganimetler nasip etmiştir. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir. * * * FETİH SÛRESİ (20) Allah size, elde edeceğiniz birçok ganimetler vaad etmiştir. Şimdilik bunu size hemen vermiş ve insanların ellerini sizden çekmiştir. (Allah böyle yaptı) ki, bunlar mü'minler için bir delil olsun, sizi de doğru bir yola iletsin. * * * MÜMTEHİNE SÛRESİ (11) Eğer eşlerinizden biri kafirlere kaçar ve siz de onlarla çarpışıp ganimet alırsanız eşleri gidenlere sarfettikleri (mehir) kadarını verin ve inandığınız Allah'a karşı gelmekten sakının. .... Aldım bir kaç konu, Ahlak temelleriyle değerlendirilebilir mi, değerlendirilebilir, bunlar yazıp uygulayan için sorun yok ise, değerlendiren içinde sorun yoktur. Değerlendiren kişi, elbette değerlendirilen yerin ne olduğuna bakarak(kutsal vs) kriter edilemez. En başta söylediğim paragrafta ki gibi, insanların maddi yada manevi zaaflarından hareketle, kişileri idare etmek, yönetmek anlayışıda, isterse iyi niyetli olsun ahlak dediğimiz çemberin dışında ele alınamaz. Ahlaksız bir tutumdur... *Burada ifade edilen kişi değil görüldüğü gibi davranışın kim olursa olsun hayata geçirilmesi ahlaksızdır, biz tanımlamalarımızı elbette kişiye göre yapmıyoruz değil mi? İşte bizde düzey konusunda kişiye göre değil, olguya göre davranmaya çalışıyoruz... Bizim dikkat etmemiz gereken kesinlikle insanların değer yargılarını hedefleyen ve onları töhmet altında bırakan, aslen bir yerde birlikte paylaştığımız alanda insanı inanç yada düşüncelerinden dolayı dışlayan noktalara sürüklenmemektir. LOKMÂN SÛRESİ (19) "Yürüyüşünde tabii ol. Sesini alçalt. Çünkü seslerin en çirkini herhalde eşeklerin sesidir!" * * * MÜDDESSİR SÛRESİ (51) Onlar sanki arslandan kaçan yaban eşekleridirler. MÂİDE SÛRESİ (60) De ki: "Allah katında cezası bundan daha kötü olanları size haber vereyim mi? Onlar, Allah'ın lanetlediği ve gazabına uğrattığı, içlerinden maymunlar ve domuzlar çıkardığı kimseler ile şeytanlara tapan(??? b.n) kimselerdir. İşte bunların yeri daha kötüdür ve onlar doğru yoldan daha çok sapmışlardır." DUHÂN SÛRESİ 47. *(Allah görevli meleklere şöyle der:) "Tutun onu, cehennemin ortasına sürükleyin." 48. "Sonra başının üstüne kaynar su azabından dökün." 49. (Deyin ki:) "Tat bakalım! Hani sen güçlüydün, şerefliydin!?" 50. "İşte bu şüphelenip durduğunuz şeydir!" 51. Allah'a karşı gelmekten sakınanlar ise güvenli bir yerdedirler. Karşı gelen Cehennem sayesinde şerefsiz kılınıyor, hani şerefliydin diye, inanırsanız şereli inanmazsanız şerefsizsinizde diyor, *işte töhmet altında bırakmak buna denir, bu nasıl bir mantıktır, kendi yazar kendi okur bir mantık, insanların inançları üzerinden hikaye yazan, kahramanlarınıda kendi kendine göre yazıp çizen, şerefliyi, şerefsizide kendi kitabına göre belirleyen bir mantık, etik mi? değil!! Masal gibi, bende şimdi şunu desem etik olur mu, Hani inandıydınız, hani şerefliydiniz, şimdi Zeus size ızdırabı tatırıyor hadi karşı koyun bakalım?!, etik mi yine değil... Baskı, dayatma, kendi hikayesini kendisi yazma, inandırma, yıldırma vs her şey var içinde... Olgum ne, yukarıda aldığım ayetler, yani kişisel değil, hiç kimsede benim olgulara dayalı eleştirel yaklaşımımı, kişilere karşı özel bir hakaret sarfetmediğim sürece etik dışı göremez, görürse bu O'nun sorunudur, yada ineğin; Hindu İneği kutsal sayıyor derken, ben ineğin etini yiyorsam onu güdüyorsam bu ahlaksızlık değildir, inanan inandığı için bir şeylere tapınıyor ise tabuların, eleştirel ele alımıda kişisel görülemez.. Dikkat ettiğimiz paylaşımda olan insanların kişisel noktadan töhmet altına girmemesi. Her şey eleştirilir, sorgulanır, incelenir, her türlü insani çözümlemeye ters olaylarda tepkiler verilir, hatta ahlaksızlık sonucuda çıkarılabilir, çıkan bu sonuç açıklamaları ile deklare edilebilir, kim ki bir kimsenin her hangi bir şeyi incelemesi, değerlendirmesi üzerinden değerlendirilen şeyi hiçe sayıp durumu kişiselleştirir ise, çok farklı anlamlar ortaya çıkar, buda görüşlerini yazanın değil, onu kişisel algılayanın sorunudur. Sevfili FreeWill, bence sende Frodonun -ister doğru ister yanlış bakın bunu tartışabiliriz- müdahalesini kişisel ele aldın. Ne güzel yazıyordun, okuyorduk, paylaşıyorduk, yani böyle ufak, götürü bir kişisellik çıkartmayacağımız bir şeyde, tümden kişiselleştirip, hadi size eyvallah demeni doğru bulmuyorum. Yanlışlarımız olur, yanlış anlamalarımız olur ama kişisel ayrıcalık temelinde hareket etmek doğru bir tutum olamaz. Problemlerin çözümünde amacımız problemin çözümü olmalı, kendimizi ortaya koymak değil... Her yazdığına katılıyorum, ama bu noktada sana hak veremiyorum. Bak arkadaşım, yazıma müdahale etmişsin, ancak müdahaleyi gerekli görecek nesi vardı? Neden, niçin, nasıl? Yazıma gereksiz yere müdahale edildi hadi eyvallah demek?! Bence dayatımları kullanmak olur, forum ve paylaşım dediğimiz, iletişim dediğimiz sadece o başlıktan ibaret değil ki, hiç birimiz sadece o başlık ve konudan ibaret değiliz ki? Böyleymiş gibi davranmamız yada davranmanız bir pire için yorganı yakmak gibi değil mi? Gerçekten *bu kadar mı büyük günahımız? |
Kızma FreeWill  :wink:  :wink:  :wink:  Bu site ahalisinin bir kısmı, yönetimiyle ve üyeleriyle insanı çileden çıkarmak için birebir. Şaka yaptıklarını farzet. Mesela ben senin yazdıkların konusunda hemfikirim, senin gibi düşünenlerinde olduğunu unutma, onlar için hiç olmazsa...
|
Alıntı:
İnsan odaklıdır.Komşusu açken tok yatanı müslüman saymaz.Yakınlara,akrabaya bakmayı ister inananlarından.Nerde çok eşliliği savunur ben de bilmiyorum :lol: Nerde ahlaksızlık ilginç?Yahu arkadaş resmen inananları aptal yerine koymuş.O halde müslümanların herbiri adi bir sapık.Evet eğer islam buysa ben adi bir sapık ve ahlaksızın en önde gideniyim. |
"FreeWill"
Yazacaginiz herhangi bir kitap (peri masali dahi olsa), Kuran'dan daha derli toplu, daha olculu ve düzeyli (AHLAKLI) olacaktir. Sevgili Frodo, Bu arkadaşımız bir durum tespiti yapmıştır. İlkel ve çağdışı bir din olan İslamın ahlak anlayışını ortaya koymuştur. Evet ben de üstüne basa basa söylüyorum. Ortaçağa ait bu kitabın ahlak anlayışı ahlaksızlıktır. Dokuz yaşındaki bir çocukla evlenmek ahlaksızlıktır. Oğulluğunun karısını ayetle elinden alıp evlenmek ahlaksızlıktır. Kendisine yardım için gelen öldürdüğü müşriğin karısıyla gerdeğe girmek ahlaksızlıktır. Beni müstalıkta esir düşen cariyelere tecavüz onayı vermek ahlaksızlıktır. Sayısı bile belli olmayan bir çok kadın ve cariyeyle evlenmek ahlaksızlıktır.Tüm bunlar o çağın şartlarında ahlaksızlık olarak görülmemiş olabilir. Ama günümüzün ahlak anlayışına göre bunlar ahlaksızlıktır. Bu tespiti yapmak şimdi hakaret mi oluyor. Yanlış yapıyorsunuz. Burada bir hakaret söz konusu değildir. Bence site çizginizi gözden geçirme zamanınız gelmiştir. Ve sizlere de bir önerim var. Sitenin adını da artık gözden geçirme zamanınız gelmiştir. Başka bir ad ve çizgi altında istediğinizi yapabilirsiniz. Ya bunu yaparsınız ya da bu arkadaştan özür dileyin. İnsanlar buraya bu dinin gerçek yüzünü göstermek için geliyorlar. Bu dinin gerçek yüzünü öğrenmek için geliyorlar.İslama yaranmak anlayışıyla buraya gelmiyorlar. Turan Dursun bunu yapmadı. Hayatı pahasına İslamın gerçek yüzünü ortaya koydu. O kuralları ben yönetimdeyken koyduk. Ama bariz hakaretler dedik. Kişisel hakaret ve küfürler dedik. Bunu demedik. İşte bu anlayışı protesto ederek yönetimden ayrıldım. Biz burda sansürcü değiliz. İnsanlar rahat bir şekilde düşüncelerini yazabilmeliler. Bu tavırlarınız bunu engellemektedir. Düzey dedik ama böyle bir düzey demedik. Burası dinlerden özgür insanların platformu. Her zaman dediğim gibi bu temel alınmalı. Bunu temel almadığınız sürece başarılı olamazsınız. Ben de bu anlayışı kınayarak bu sitedeki üyeliğime son veriyorum. |
ama türk olduğu için müslüman olamayacağını söyleyen birinin
türklerin dinininde şamanizm olduğunu düşünmesi gerekirdi. öyleyse şaman dinini seçmesi gerekirdi ateistliği ile çelişir. bu başlık sadece islama paldır küldür savurmak amacı taşımaktadır syg |
sapmış konu hakkında da bir şeyler yazayım:
hakareti eleştiri kılıfında sunulmasına karşı çıkılması bu sitenin kalitesini arttırır. başka sitelerde ki gevşekliğe alışmış arkadaşların bu titizlikten gocunmaları dogaldır. elbette ateist olan bu sitenin kendi misyonu dogrultusunda dinlere eleştiri olacaktır ama anlatmak istenen şey için daha uygun kelimeler seçilmesi daha düzeyli olur. gerçi " ahlaksız " kelimesi bana göre haraket içermez ama zihniyeti eleştirmek için yazdım. çünkü bu kelimelerden daha beterleri kullanılıyor başka sitelerde syg |
“Eğer bir sitede kurallar varsa o kurallara uymak zorundayız. Sen zaten bu siteye üye olmakla o kuralları kabul etmiş oluyorsun.Sen ne yapmaya çalışıyorsun arkadaşım. Uyarılarımızı niye dikkate almıyorsun. Biz burada düzeyli bir site yaratma çabasındayken bu çabalarımıza niye destek olmaya çalışmıyorsun da başka şekilde hareket etmeye çalışıyorsun. Bu yaptığın doğru mu? Arkadaşım lütfen üslubunuza dikkat ediniz. Başlıklarımızın bilgi amaçlı ve seviyeli olmasına özen gösterelim. Â Mesajlarımızda hakaret etmekten kaçınalım. İnsanların değerlerine hakaret etmekle bir yere varamayız. Biz bu sitede saygı ve sevgi temelinde tartışmadan yanayız. Rica ediyorum. Lütfen buna uyunuz. Sevgiyle kalın...”
Değerli ezkamo hocam. Sanırım yukarıda ki yazıya imzanızı atarsınız. Çünkü sizin yazınız. Bu mesajı  bir forumdaşımıza yazmışsınız. O da cevaben “Sevgili Ezkamo Peygamber sütten çıkmış ak kaşıkmı, ......" benim yazdıklarım gerçektir hakaret değildir demiş. Peki ne olmuş bu yazışmaların sonunda ? Ezkamo hocam sanırım sizin isteğiniz ve yönetimin kararı ile bu arkadaşa gereken yapılmış. Ne değişmiş de sevgili ezkamo hocam bana sitem edip burdan yönetimin çizgisini ve hatta Turan Dursun adının değiştirilmesini talep eder oldunuz ? “Yanlış yapıyorsunuz. Burada bir hakaret söz konusu değildir. Bence site çizginizi gözden  geçirme zamanınız gelmiştir. Ve sizlere de bir önerim var. Sitenin adını da artık gözden geçirme zamanınız gelmiştir. Başka bir ad ve çizgi altında istediğinizi yapabilirsiniz. Ya bunu yaparsınız ya da bu arkadaştan özür dileyin. İnsanlar buraya bu dinin gerçek yüzünü göstermek için geliyorlar. Bu dinin gerçek yüzünü öğrenmek için geliyorlar.İslama yaranmak anlayışıyla buraya gelmiyorlar. Turan Dursun bunu yapmadı. Hayatı pahasına İslamın gerçek yüzünü ortaya koydu.” Ben Turan Dursun’un hiç bir yazısında “ahlaksız”, “sapık” v.b gibi aşağılayıcı nitelemelere ,hakaretlere başvurduğuna rastlamadım. Var da ben mi göremedim ? “İslama yaranmak” bu sizce biraz ağır kaçmadı mı sevgili hocam ? Yönetimden hangi arkadaşımızda böyle bir eğilim gördünüz ? Ben forum yönetimi ile başlayan görevlerimde sizi örnek almıştım hocam. Yoksa yanıldım mı ? |
Alıntı:
konu acilmisken ben de bir iki sey soyleyim. Her ne kadar burda olmaktan memnun *olsamda yonetimin malesef cok mudahaleci davrandigini dusunuyorum,,,birisi bir sey yazmis bir bakiyorsun pat diye kirmizi yazilarla ilgili kisinin yazisi silinmis.Bu sitede yeniyim daha once ne oldu bilmiyorum ama yapilanlarin birazi keyfiye kacmis gibi.Saygi,kisisel haklar tabi ki goz ardi edilmemeli ancak baskici olmamak lazim. ornegin bugun kimyaci arkadasimiz bir link verdi cizgi film icin,,,bazi arkadaslarimiz daha o videoyu izlemeden karikaturlerden yola cikarak saldirmaya basladilar....Kimyaci ya Sef..siz diyen arkadasa ise uyari gelmedi.haklar gozetilecekse esit olmali.halbuki kimyaciya soz hakki bile verilmeden yargisiz infaz yapildi.....sonucta isteyen o linke tiklar Freewill e yapilan ise cok daha vahim bir durum,,adam ne guzel gelmis birseyler anlatmaya calisiyordu.Ser..siz lafina bir sey denilmiyor ama safca soylenen bir kelime sansurleniyor malesef... yonetim biran once *toplanip kurallarini gozden gecirmeli. saygilar... |
Alıntı:
O kadar da basit değil. Basit görenlere de çevrelerine dönüp bir bakmalarını ve bu iddiayı çevrelerinde dile getirmelerini salık veririm. Bu tür basite almalarla kişi kendini avutur ancak. Gerçek ise Kur'an'ın halkımızın neredeyse tamamı tarafından kutsal sayılışıdır. Peygambere verilmiş olan mucizenin de bu kitap olduğudur. Değil böyle bir kitap, kitabı basite alanlar bir araya gelip çalışsalar bu kitabın benzeri bir sure dahi yazamayacakları iddia edilir bu kitapta. Bu meydan okumaya karşın, hafife alanlar nedense alt tarafı 5-6 ay sürecek bir çalışmayla ortaya çıkarabilecekleri benzer kitap için ne hikmetse kıllarını kıpırdatmamışlardır. "Gerçek Furkan"ın ise durumu ortadadır. Hal böyleyken laf üretmeyi işe yeğ tutanlar mangalda kül bırakmazlar, en ufak bir kuraldışı müdahaleye ise "Küstüm, oynamıyorum" tavrı sergilerler. O cümlede kuraldışılık var mıdır? Bu ayrı bir tartışma konusudur. Bana göre yoktur, çünkü direk olarak Kur'an için ahlaksız denmemiş, yazılacak kitabın Kur'an'dan daha ahlaklı olacağı söylenmiştir. Ancak önemli olan burada forum yöneticisi arkadaşımızın takdiridir. Bu arkadaşımız kendi görüşüyle o kelimeyi müdahale edilir görmüştür ve kibarca uyarmıştır. Bu arkadaşımızın bu tavrını eleştirmek yerine, arkadaşımızı bu tavra zorlayan kuralları tartışmalısınız. Bununla da kalınmayarak site hedef alınarak eleştiri yağmuruna geçilmesi şaşırtıcıdır. İşte asıl yanlış buradadır. Halbuki bu site bir sivil toplum kuruluşu statüsünde işlemekte olup objektif ve demokratik bir çizgide hizmet vermeye çalışmaktadır. Destek vermek gerekirken en ufak bir hata ya da eksiklikte protesto etmek ya da üyelikten ayrılmak mıdır izlenmesi gereken yol? Ezkamo Hocam'a gelince yazdıkları kendi görüşüdür, katılmıyorum ama saygı duyuyorum. Katılmadığım *noktaların başında Frodo arkadaşımızı en iyi anlayacak olanlardan biri iken yanlış anlaması ve TD'nin ismini değiştirme önerisi geliyor. Üyelikten istifasını ise kesinlikle doğru bulmuyorum. Bu kadar aradan ve seyrek katılımdan sonra hissi davrandığını da düşünemiyorum. Demek ki farklı düşünüyoruz. Buna da saygı duyuyorum. Katıldığım nokta ise açık hakaretle, hakaret sayılmayacak ama karşı hakarete yol açabilecek sözcükleri birbirinden ayırmaktır. Açık hakaret her zaman engellenmelidir. Karşı hakarete neden olacak düzeyde sözcükler ise iyi izlenmeli, yazanın çizgisi, okuyucuların yazıya ve yazara olan yaklaşımı, yazarın gelebilecek tepkileri düzeyi düşürmeyecek derecede göğüsleyebilir nitelikte olması vb. özelliklere bağlıdır. Şöyle ki; Bu tür bir yazıyı Sargon yazmış olsaydı farklı olurdu. Ya da Liop ile Soro aralarındaki diyalogları kendileri dengeliyorlar zaten. Birinden bir şikayet olmadıkça müdahale gerekmiyor. Ama yazı yeni bir üyeden çıkınca müdahale normal olabilir. Dolayısıyla hiç kimsenin Frodo arkadaşımızı eleştirme hakkı yoktur. Ezkamo hocama yakışan üyelikten istifa edip bizden ayrılmak değil, tersine daha fazla katılımla bizle daha çok beraber olmaktır. Freewill arkadaşı tanımadığım için birşey söyleyemeyeceğim. Ancak kendi tanıtımıyla bir eleştirmen, bir araştırmacı böyle çabuk pes etmemeli. Üstelik de Mevlana hakkındaki yalan-yanlış iddialarıyla ilgili olarak kendisini "Örnek İnsan Mevlana" başlığına davet etmiş iken" Sevgi ve saygılarımla. |
Degerli arkadaslar,
Bu sitede yonetim kurulundan da mustakil, bir disiplin kurulu olusturuldu. Esas nedeni, bu gibi olaylarda, uyenin sikayette bulunarak kurumu incelemeye cagirmasi icindi. Boyle bir kanal sizlere acikken, hicbir basvuruda bulunmadan, kendi kendinize hukum vermenize bir mana bulamiyorum. * Sitemizin esas amaci dinlerden ozgurluk. Bu gorusu inatla, azimle tartismak yerine, kisisel duygularla hareket edip, ben giderim, beni silin gibi uzucu ve amaca aykiri davranislarda bulunmak, bana pek mantikli gorunmuyor. * Sakin bir kafayla, nasil faydali olabilirim bu amaca? fikridir neticeye ulasmamizi saglayabilecek olan. * *Hepimizin ayni istekle, amacla bagli oldugumuzu bir kere daha hatirlatmak isterim sayin uyelerimize. Hepimiz INSANiz, hatalarimiz olacaktir, hatali yonlerimizi yine kardesce kendi aramizda duzeltmemiz gerekir diyorum ben. * * * * * * * * Hepinize sevgi ve saygilar.... |
Kendi gibi dusunmeyenlere yasam hakki tanimamaktadir. Kadinlarin dovulebilecegini, amca-dayi-hala-teyze kizlari ile evlilik (ensest) yapilabilecegini, Yahudileri ve Hristiyanlari dost olarak kabul edilmemesi gerektigini, cokesliligi (poligami) savunan, inanmayanlara hakaretler, kufurler eden bir kitaptir. Turkcesi AHLAKSIZDIR
---------------    Sayın Freewill    Sizin mantıgınıza göre İlyada da ahlaksızdır. Çünkü dediginiz söylemler İlyada da Thegonia da da ve diger klasik yazarların eserlerinde bolca miktarca bulunmaktadır. Hatta biraz daha ileri gidersek iinsanlık birikiminin 18 yy a kadar olan bütün kültürel ve yazınsal birikimi ahlaksızlıktır. Her helde siz bunu size kadar olan tüm birikimin ahlaksız olma noktasına kadar götürebileceksiniz.    Tabii ki bu sizin tercihiniz. Bunu kabul edip etmemk ile gülüp geçmek arasında bir tercih yapmak ise sizi izleyenlerindir. Dikkat ederseniz 1,5 milyar insana ahlaksız diyorsunuz. Onların inancına ahlak dışı demekle onlara ahlaksız demek aynı kapıya çıkar.    Böyle bir söyleminize bir tek şekilde saygı duyarım. Bu söyleminizi freewill ya da hür irade sanal kimliginizle degil de TC kimlik numaranızla gerçek insanların , üstelik de inananların karşısında yapabilirseniz. Şayet yapamıyorsanız aziz dostum, ucuz kahramanlık yapmanın da bir alemi yoktur. Yasal olarak söyleyemeyeceginiz hiç bir şeyi sanal ortamlarda da dile getirememeniz gerekir. Bu sizin karşınızdakilere saygınızı gösterir.    Ancak bu ortamlar size kendi kendinizi tatmin etmenin bir arenası olarak geliyorsa, gerçekte dile getiremediginiz bazı şeyleri dile getirmek için bir paravan olarak kabul ediyorsanız platformumuzu, size de mutlaka bir dur diyen olacaktır. Bundan da gocunmamanız gerekir.     Yasaklar toplumun içinde bulundugu koşullara uymuyorsa şayet delinip gitmeye mahkumdurlar. Buna hiç bir güç engel olamaz. Kıık kıyafet kanununun uygulanamaması gibi, 301 in Türkiye de uygulanamaması gibi sizin suç yanlış kullandıgınıza atfedilen ibare ile ilgili şu anda yaptıgımız tartışma bu sansürlemenin pratik işlevini sona erdirmiştir. Şu anda bagırarak tartıştıgınız ahlaksızlık olgusunu tartışıyoruz ve kıyamet de kopmuyor.     Yönetici arkadaşımız forum kurallarını en iyi niyetle uygulayarak görevini yerine getirmiştir. Yaptıgı tercihin her zaman dogru olamayacagı düşüncesiyle ve bazan yanlış kararlar alınabilecegi ihtimaliyle sitemizde bu gibi sorunları aşacak bir Disiplin Kurulu vardır ve kuruluş amacı tam da şu anda tartıştıgımız pozisyonla bire bir örtüşür.      Siteye yazdıgınız üyelikten ayrılma ile ilgili iletiniz tarafımdan ayrıntılı bir şekilde derakıb cevaplanarak, iletiniz ve cevabım bilgi için DK ya sunulmuştur. Orada size bizim demokratik bir toplumsal örgüt oldugunuz, şayet haksızlıga ugradıgınız kanaatindeyseniz bunu çözümü için DK ya başvurmanız ve başvurunuz halinde sonucun 24 saat içerisinde size tarafımdan iletilecegi cevabını vermiştim. Üstüne üstlük şayet demokrasiye inanıyorsanız yapacagınız işin bırakıp gitmek degil, öncelikle hakkınız olanları elde etmeye ugraşmak oldugunu belirtmiş ve sizden bu prosödürü uygulamanız için defalarca ısrarcı olmuştum.      Siz ne yaptınız; iki satırlık bir itiraz yazısı yazacagınıza meseleyi tüm forum üyelerinin gündemine ve bu başlıgın altına taşıdınız. Şöyle demişsiniz :  Kusme konusuna gelince sevgili beelzbb dostum, olay bir kirginlik, kusme olarak algilanmamali. Ben ozgurce yazabilmeliyim, yazdiklarimin ardinda durmaliyim. Ben elestirebilmeliyim, hele hele ki bir din karsiti sitede.     Bu söyleminizde herkes sizinle beraberdir. Şayet engellendiginizi düşünüyorsanız, neden kalıp mücadele edip dogru bildiginiz şeyleri uygulatmaya çalışmıyorsunuz. O zaman adama samimi olarak sorarlar; sizin niyetiniz üzüm yemek mi bagcı dövmek mi diye.     Sayın Hür.irade     Bu yaptıgınız tartışmaların aynısını ben takriben üç ay evvel yaptım. Günlerce süren neredeyse forumda başka gündem bırakmayan, tüm inanan arkadaşların alay ederek izledigi tartışmalar yaşadık. Sonuçta şu an bulundugum nokta YK üyeligi oldu. Üstelik öneri kendisini zehir zemberek bir yazıyla eleştirdigim ve cevabi yazının ertesinde kilitlenen bir başlıkta hedef aldıgım kişden geldi. Şu an buradayız ve bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İzledigim kadarıyla da fena gitmiyoruz. Size göre ise hata yapıyoruz ya da bu meselede hata yaptık.      Olabilir ve belki de yapmışızdır. Ama buna karar verecek mercii de ne sizsiniz ne ben ne de bir başkası. Bu konuda yetki kararları kesin nitelik taşıyan Disiplin Kuruludur. Yönetimimiz bu kadar açıktır ve yargılanmaya açıktır. Yeterki tüm üyeler de bu demokratik mekanizmaya sahio çıksınlar ve işletsinler. Ben buraya Kuran'a kul degil, bir birey gozuyle, INSAN gozuyle bakabildigimi soyleyerek geldim.    O halde insan olmaktan kaynaklanan demokratik işlevlere sahip çıkın. Burada yönetim görevi yapan arkadaşlarımın hiç biri bu işi kariyer ya da populizm amacıyla yapmıyorlar. Aksine kendilerine ayırdıkları zamandan çalarak bu görevin sorumluluklarını yerine getiremeye çalışıyorlar. Her biri de birikimli olan bu arkadaşlarımdan herhangi birinin de emin olun, tribünlere oynamak için yazıp çizme kapasiteleri yeterince mevcuttur. Bazan de bu görev agır geldigi için mücadeleden yoruldukları için aşşagıda iletisini yanıtlayacagım dostum Ezkamo gibi küsüp gidiyorlar.    Sevgil Ezkamo    Din olgusu gericiligin tam da göbegini teşkil eden bir olgudur. Demokrasi mücadelesinin vaz geçilmez oklarından birini de dinsel bagnazlıga yöneltmek şarttır. Demokrasi mücadelesi ise sivil toplum örgütlerinin, örgütlü halk güçlerinin eseridir. Örgüt kitlenin oldugu her yerdir. Kitlenin yer aldıgı, kitlesel olan her örgüt şayet içinde barınma şartları imkansızlaşmamışsa, çalışılabilecek ve mücadele edilebilecek yerlerdir. Örgütlü mücadelenin olmazsa olmaz koşulu budur. Bu aynı zamanda demokratiktir ve demokrasiyi yansıtır.     Fikirlerin azınlıkta olsa bile şayet savunabiliyorsan, ve fikirlerinin dogru olduguna inanıyorsan onların başarıya ulaşacagına da emin olman gerekir. Aksi düşündüklerinle inandıkların arasında bir çelişkiye tol açar ve bizim demokratik gelenegimizde bu anlayışın sonucu hep amip gibi çogalan küçük demokratik örgütçüklüler olmuşlardır. Aslında bu örgütçüklerin sadece isimleri demokratik ibaresi taşır, işlevleri ise tek bir çizgiyi tek bir görüşü savundukları için özünde son derece antidemokratiktir.     Ancak siyasi partilerin tek bir çizgileri olabilecegi kesindir. Bu da sınıf çizgisidir, ancak bir kitle örgütünün içinde farklı çizgi ve egilimler olmasından daha dogal bir şey olamaz. Kitle tabanına ulaşan çizgi örgüt içinde hakim duruma gelir. Uyguladıgı politikaların demokratik niteligi de hem o örgütün bundan sonraki demokratik niteligini hem de diger görüş ve düşünce sahiplerinin bu örgüt içinde barınabilme ihtimallerini ortaya koyar.     Burası dinlerden özgür insanların platformu. Her zaman dediğim gibi bu temel alınmalı. Bunu temel almadığınız sürece başarılı olamazsınız. Ben de bu anlayışı kınayarak bu sitedeki üyeliğime son veriyorum.     Senin iki maddelik bir demokrsi tanımın oldugu anlaşılıyor:    1- Benim dedigim her zaman dogrudur    2- Dogru olmadıgım hallerde birinci madde uygulanır.       Senin anlayışına göre TD sitesini şimdiki yönetim gerici, dinci bir örgütlenme haline getirmiştir. Ateistlerin fikirlerini serbestçe söyleyebilme , eleştirebilme hakları ellerinden alınmaktadır. Burası risale i nurcuların, ahir zaman peygamberlerinin ( bu konuda haklı olabilirsin  :D )  dincilerin, her türden gericilerin cirit attıgı düzen yanlısı bir platform olmuştur. Böyle düşünmesen üyelikten ayrılmazsın. Tercihindir saygı duymak gerekir.       Ancak ben bu düşünceni ve ithamlarını çok ciddiye alıyorum ve yönetimimizi dogrudan hedef aldıgından Disiplin Kuruluna bir suç duyurusu olarak ele alıyorum .Bir şikayet olarak ele alıyorum. Buradan DK daki arkadaşları göreve çagırıyorum ve yönetimimiz hakkındaki bu suçlamayı degerlendirmeye almalarını istiyorum. Tüzügümüze göre DK kararları kesin olan organımızdır. Kendilerini yönetimi, YK üyelerini ibraya davet ediyorum.       Sitenin adını da artık gözden geçirme zamanınız gelmiştir. Başka bir ad ve çizgi altında istediğinizi yapabilirsiniz. Ya bunu yaparsınız ya da bu arkadaştan özür dileyin * * * * * *Sevgili Ezkamo * * * * * *Demokrasiye inanmamakta ısrar ediyoruz. Sizler kişilikleri ezme peşindemisiniz yoksa daha iyiye gitme diye, daha güzel ve dogruyu yapma diye bir amacınız var mı. Prosödür defalarca arkadaşımıza anlatıldı, DK diye bir karar organımız oldugu belirtildi. Buna ragmen sen de o da bu oluşumu göz ardı ederek işi kişiselleştirerek tribünlere oynamaya devam ediyorsunuz. Olayı da basit bir özüre indirgemeye çalışıyorsunuz. Herhalde DK size bir oyun gibi geliyor ve burada da bizlerin oyun oynadıgını düşünüyorsunuz. Bu şikayeti freewill yapabilecegi gibi sen de yapabilirdin. Ama kesinlikle bu mekanizmayı çalıştırmak istemekte direniyorsunuz. Halbuki YK üyesi olarak ben Freewill in üyelikten ayrılma istegiyle siteye yazdıgı yazıyı anında kendi yazımla birlikte DK ya gönderdim ve şimdiden bir şikayet halinde daha genişçe degerlendirmeleri için gereken verileri kendilerine sundum. Burada ben taraf oldugum için ben böyle bir şikayette bulunamam. Frodo ne ise ben de oyum. Frodo bireysel bir şey yapmamıştır, yöneticilik inisiyatifini kullanmıştır. Onun inisiyatifi beni de baglar ve benim bu konuda bir eleştirim ya da takdirim varsa dile getirebilecegim tek yer YK dır. * * * * * *Hal böyleyken ne Hür.irade den ne senden ne de herhangi bir üyeden DK ya şu ana kadar intikal eden bir şikayet konusu yoktur. Tabi bu konuyla ilgili. Diger konularla ilgili pek çok şikayet mevzuu var ve üyelerimizin ekserisinin bu mekanizmaya güveni olması sevindirici bir durumdur. * * * * * Turan Dursun adını kullanmamızı yasaklıyorsun kavradıgım kadarıyla ya da bir ikilem sunuyorsun. Bunu tartıştıgımız konuyla ilgili dile getirebilmen için Turan Dursun'un fikriyatında Kur'an'ın ahlaksız olarak nitelendirildigi bölümleri kanıt olarak sunman gerekiyordu. Bu talebin öznel midir yoksa hakikaten TD nin söylemiyle tersmidir bunu belirtmen gerekiyordu. Geçmişte senin de yönettigin sitenin Bize Yazın bölümüyle ilgileniyorum. Oraya zaman zaman Müslümanlardan küfürler geldigini ve zaman zaman da tebrikler geldigini sen de çok iyi bilirsin. Ben ilgilendigim sürece TD ismine layık olmadıgımızı dile getiren bir kişiye daha henüz rastlamadım. Aksine müslüman fanatiklerin küfürlerini bir kenara bırakırsak geri kalan iletilerin tümü teşekkür, tebrik ve katılım arzusu içeriyordu. * * * * * Bu ileti biraz uzunca oldu, daha da şeyler yazabilmek mümkün ama bundan sonra yazacaklarımı Pante zaten yukarıda özetlemiş. * * * * * Demokrasi zor, uzun, tehlikeli ve çok sabır isteyen bir yoldur. Olmazsa olmaz koşulu ise sevgi ve fedakarlıktır. * * * * * saygılarımla |
Uzunca bir metinle "tarihsel bir belgenin" ahlaksız olamayacağını dile getirmeye çalışmış ve mesaj olarak asmaya karar vermiştim ki dilaverin yazısını okudum. Yazım tekrar gibi bir şey olacaktı.Çünkü dilaver düşündüklerimi gayet güzel açıklamış.
|
nereden başlayayım. hzİbrahimden ve babil kulesi olayından önce bütün diller bir idi desem... (dini bir perpektivden söylemişim gibi gözüktü)
|
Sayın Dilaver
Böyle bir söyleminize bir tek şekilde saygı duyarım. Bu söyleminizi freewill ya da hür irade sanal kimliginizle degil de TC kimlik numaranızla gerçek insanların , üstelik de inananların karşısında yapabilirseniz. Şayet yapamıyorsanız aziz dostum, ucuz kahramanlık yapmanın da bir alemi yoktur. Tehdit mi ediyorsun, Erkeksen karşıma çık demek mi bu. Turan Dursun adı altında bir Turan Dursun Cinayeti dahamı işlemek istiyorsun. Yoksa İrtica *Turan Dursun Kimliğine mi bürünmüş. |
Sevgili Ezkamo
Kültürel Sitelerde amaç kimseyi memnun etmek değildir. Bilhassa heterojen yapıda olan iletişim alanlarında herkese hitap edebilmeli ama herkesi memnun etmek gibi bir gaye güdülmemelidir. İletişimde amaç ego tatmini değildir, insanların ne inançlarını ama nede değer yargılarını politik bir malzeme yaparak kullanmakda kültürel iletişimin etiğine sığmaz. Bahsi geçen konu nerede ceryan etmiştir, forumda. Forum ne demektir ? İletişim paltformudur, bir palatformdur ve hiç bir platformda bileşim tek bir görüşten oluşmaz ve hiç bir platformda herhangi bir görüş diğerlerine dayatılamaz, ayrıcalık oluşturulamaz. Oluşursa platformun anlamı kalmaz. Dini inançlı kişiler olmasaydı, bu seferde sağcı, solcu, o olmasaydı bu seferde şu millet, bu millet, o olmasaydı bu seferde benim görüşüm, senin görüşün davaları olacaktı, o olmasaydı bunun sapı onun çöpü olacaktı, ha toplumsal yapıya bağlı olarak olmak zorundaydı, bunun koşulları vardı... Çözüm ise evrensel kriterler oluşturmaktır... Demokrasi dikensiz gül bahçesi mi? İster iradi isterse idari sorunlar yaşanabilir, problemler olabilir, bilhassa insan hatasına yada iletişim sorunlarına dayalı olgularda, faturayı kişilere yada dönüp siteye kesmek doğru bir tutum değildir. Kaldı ki, insanlar haklarını ararken hiç bir biçimde, arkalarına değer yargılarını almamalıdırlar, bilhassa Turan Dursun ismini, bu tür durumlarda telaffuz etmek, niyetten bağımsız yada probleme çözüm noktası olarak ele alınmış olamaz. Kimse böylesi iletişim sorunlarında ayrıcalıkları kullanmamalıdır! Kimse abasının arkasından sopa gösteremez, demokratik bir tutum değildir ve hiç kimseninde böyle bir hakkı ayrıcalığı yoktur. Etik bir tutum değildir, yaşanan sorun kişiseldir ve forum-iletişim dahilindedir... Forumlara olan katılımda üyede, yöneticide aynı kurallar dahilinde eşittir, fikir paylaşımında kişinin ne olduğuna ne bakılır nede kriter edilir. Kimse fikrini durumuna göre, Bukelamun gibi ifade edemez. Site çizgisini masaya yatırılacak yerde fırsatta bu konu değildir. 2005 Yılından beri site üyesiyim(spartakus_) ve gözümden hiç kaçmayan bir şey var! şikayetlerin %90'ı o bana bunu dedi, bu ona onu dedi, bu böyle dedi, dedi, didididi, vıdıdıdıdıdı..... Çıksın biriside desin ki arkadaş ben fikirlerimi ifade edemedim? Asıl paylaşımdaki gayemiz fikirler değilmiydi? Hani şikayet eden var mı nerede? En çok kişi şikayetleri dinci arkadaşlardan geliyordu, ne yaptık, inançlı arkadaşlar fikirlerinizi paylaşırken siteden hareketle bir engelle karşılaşıyormusunuz sorusunu sorup başlık açtık. Ne çıktı sonuç; fikirlerimizi rahatlıkla ifade edebiliyoruz çıktı. Bizim forumlarda varlık nedenimiz insanları kategorisine göre dize getirmek değil, fikir ve ifade paylaşımını sağlamaktır. Forumda bir kaç arkadaşımızın forum katılımcılarından kimilerine(inançlı) karşı, kişisel hakarete vardığını düşündüğümüz, irdelediğimiz şeyler olmadı mı oldu? Değerlendirmedik mi değerlendirdik? Hata yapmışda olamazmıyız yeri gelir yapmış olabiliriz ama bunun faturasını özelde kişiler(Frodo.. vs) gibi şeylere kesme anlayışı yada TD'yi bizlerin iletişiminden dolayı masaya yatırma anlayışı anlamsızdır. Sorun fikirlerimizde yada site olarak sunumumuzda değil, bizlerin burada paylaşımında-etikde ortaya çıkmaktadır. Kaldı ki, bir çok dinci cengaver bırakın değerlendirme yapılmasını, daha kişileri tiye alan tebliğlerinde dahi anında banlanmaktadır. Çünkü içeriği ne olursa olsun, tebliğ bir dayatımdır, tebliğci anlayış ister dini olsun ama isterse olmasın, asgari müşterekde birleşmiş platformlarda propagandaya-dayatıma dönük bir davranış olarak ortaya çıkar ki buda etik değildir. Bir paylaşım alanında homojen(herkes aynı) değilsek, herkesin kendisini evrensel kriterler doğrultusunda ifade edebilme hakkı vardır, olmalıdır. 4- Kişilik Hakları İhlallerine ve Hakaretlere Göz Yumulmayacaktır Gerek bu forumun üyelerine gerekse de tarihsel, politik şahsiyetlere, çeşitli kurumlara; başka din, mezhep, ırk ve cinsiyetteki kişilere yönelik, onlar burada olmasa bile hakaret, aşağılama, kişilik hakkı ihlali içeren söz ve ifadelerde bulunulamaz. Bu tür mesajlar yöneticiler tarafından silinecek, ifade tarzına göre gerekli görülürse disiplin cezası verilebilecektir. Eğer yöneticilerin böyle bir müdahalede bulunmadığını, geciktiğini düşünüyorsanız, ilgili mesajın sağ üst kısmındaki kırmızı ünlem işaretine tıklarak "Mesaj Rapor Et" formunu doldurup gönderiniz. Böylece binlerce mesaj içinde yöneticinin ilgili mesajı arama sorununu da ortadan kaldırmış olursunuz. Mesala şu yukarıdaki maddeye göre, isteyen dünyaları dağları devirsin, bir kimsenin 9 yaşındaki bir kızla gerdeğe girmesinin bu gün Pedofoli olduğu kelimesini, bu maddeye dayanarak yargılayamaz!!! Madde açık, kişisel hakaret ile düşünsel ve eleştirel tanımlamalar birbirine karıştırılamaz. Kimse içinde evrensel etik tanımlarından özelde vazgeçilemez, tanım tanımdır. Öncelikle bir türlü anlamadığınız-anlamadığımız, insanlar yetkilerini kurumlardan, dünya görüşlerinden, inançlarından vs almazlar. Yer Türkiye olunca anlamamız zor oluyor, insanlar yetkilerini tanımlamalardan, kurallardan yada kanunlardan alırlar. Herhangi bir yerde kariyer adlandırmalarından almazlar. Hakimide, avukatıda aynı kurallardan yetki alır, hakim yada avukat olmak yada savcı olmak kimseye ayrıcalık tanımaz(TR'de pratik tersi olsa bile) Şimdi bizim yapmamız gereken bir yerde, evrensel iletişim etiğini ele almaktır. Ne olduğumuz ne olmadığımıza bakmaksızın, hemen hemen her yerde, toplumsal yaşamın her alanında evrensel bir iletişim etiği nasıl olmalıdır, kritik noktamız burası olmalıdır, elbette uygulamada sorunlar yaşayacağız, bu kaçınılmaz ama yaşadığımız sorunları dahada yetkinleştirmek yerine, bunları birer niyet aracı yapacaksak, bu tartışmalıdır.... Frodo bir mesaja müdahale etmiş ise bu onun yönetici olduğu için değil, kuralların ona böyle bir yetki-sorumluluk verdiği içindir, yanlış yapmak tabiriniz ile hata yapmak tabiri arasında dağlar kadar fark vardır? Sizin yazdıklarınıza göre, Frodo niyetle yetkisini kötüye kullanmış oluyor. Fatura kesmek, insanı zan altında bırakmak bu kadar kolaymıydı? Farzedelim hata yapıldı, hata ne? İletişim kritiğimizden kaynaklı ise kriterlerimizi gözden geçiririz, yanlış anlaşılmış bir kelime var ise neden nasıl yanlış anlaşıldığını değerlendiririz, düzeltiriz, bileti yada faturayı kişi yada isimlere kesmek, hem önyargılı bir harekettir hemde niyetlidir... Kalıcı olan bireyler değil araçlardır ve sorun araçlarda değil, O'nu kullanan bizlerde aranmalıdır, bileti doğru yere kesmek gerekir, helede böylesi anlarda fırsattan istifade bilet kesimleride pek anlamlı durmuyor. Üzüm yemekse gaye, bağ herkese açık... Sevgili simonuniti Sevgili Kimyacı'nın verdiği link, direk bir sayfa linki. Daha önce, Irak'da yaşanan vahşet resimlerinide kamuya uygun bulmadığımız için kaldırdık, Filistin-İsrail, propaganda resimlerinde öldürülmüş bebek resimlerininde bayrak gibi sallandığı ve resimleri çekildiği linkleride, resimleride kaldırdık, Kimyacı'nın verdiği link ise yine kamuya açık kullanıma uygun değildi, cinsel organ kullanımından(ve hatta cinsel organı işaret edip, islam yazısından), her türlü cinsel resimlerin olduğu, ele alınan kişi kim olursa olsun bu tür anlatım ve yöntemin karalama amaçlı olduğuda göz önüne alınarak kaldırıldı. Girdiğinde sende görmüşsündür zaten. Kimyacı için şikayetler geldi hemen, ve şikayetleri Kimyacı şahsında kişisel olarak değerlendirilmedi, Kimyacı'nın amacının çizgi film olduğu ancak site tasarımının salt çizgi filmi değil diğerlerinide aynı sayfada gösterdiği için, olumsuz bir tavır olarak düşünülmedi, içerikten sorumlu tutulmadı, içerikten verdiği link sorumludur, oda bizim sorunumuz değildir. Link kaldırıldı konu kapandı, burada bir tartışma yapılacaksa bu ne Kimyacı'nın şahsında ama nede o linkten rahatsız olanların şahsında sürüdülemez! Linkin içeriği değerlendirilir, buda zaten yapıldı. Bir düşünce yada inancın temel arzettiği bir yer demek, diğerlerine(ötekilere) karşı, aşağılama, hakaret yada dışlama serbestisi tanımak değildir. Bu serbestliği ancak tabularda, dinlerde görürüz ve tabulardan özgürlük diyeceksek aynı yargıda olmamalıyız, aksi tabulardan özgürlüğün anlamı laftan öteye geçemez. Sevgili FreeWill Kesinlikle Frodo'nun tavrını özel bir davranış olarak ele almamalısın, özel bir tavır sergilememelisin. Bir müdahale olmuştur, müdahaleyi kişiye değil, içeriğe göre yapılmış olarak değerlendirelim, kişisel ele almayalım, hata mı yaptık belki yanlış anladık, belkide yanlış anlattık.... İçeriğe göre eleştirimizi yapalım, varsa bizim hatamız düzeltiriz, bu bizi kötü duruma düşürmez aksine, düzelttiğimiz bir hatamızla daha da anlamlı kılar. Döner teşekkür ederiz. Müdahaleden sonra, siz bir yazı yazdınız hadi bana eyvallah dediniz? Oysa neden, niçin, nasıl sorusunu sorabilir hep birlikte ele alabilirdik, aksi tutum yargısız infaz gibi oluyor ve nedense yatağı, yorganı yaktıracak denli çok kolay bir tercih oluyor. Ya sev ya terket demeyelim, dedirtmeyelim, aynı anlama gelmek üzere tersi dayatımlara düşmeyelim! Ya öyle ol yada bırak?! İnsanlar kitle örgütleri yada araçlarına kabaca, öncelikle ifade için katılırlar. Amaç, görüş ve fikirleri doğrultusunda paylaşmak yerine göre el birliği yapmak, birlikte hareket etmektir. Bu kişisel yada dönemsel yada iletişim sorunlarında, hatta kişisel(el birliği) durumlarda ortaya çıkacak sorunlarımızdan daha değersiz değildir... Ben yazılarını okumaktan, tartışmasız fikirlerini paylaşmaktan yanayım, bu bir kelimeye yapılmış(-ki bu tartışılır diyorum hala) bir müdahaleden daha değerli değil mi? Benim kriterim burası... |
"simonuniti"
ornegin bugun kimyaci arkadasimiz bir link verdi cizgi film icin,,,bazi arkadaslarimiz daha o videoyu izlemeden karikaturlerden yola cikarak saldirmaya basladilar....Kimyaci ya Sef..siz diyen arkadasa ise uyari gelmedi.haklar gozetilecekse esit olmali.halbuki kimyaciya soz hakki bile verilmeden yargisiz infaz yapildi.....sonucta isteyen o linke tiklar Freewill e yapilan ise cok daha vahim bir durum,,adam ne guzel gelmis birseyler anlatmaya calisiyordu.Ser..siz lafina bir sey denilmiyor ama safca soylenen bir kelime sansurleniyor malesef... Sayın Yönetim, Ben öyle sayfalarca yazmayacağım. Öyle sayfalarca yazı yazmakla bu işler olmuyor. Üyene şerefsiz diyen kişiye nasıl bir işlem yaptınız. Önce bunun hesabını verin. Ondan sonra yazma hakkınız doğsun. İşte ben bunları anlatmaya çalıştım. Geldiğiniz nokta ortada. Yine üstüne basa basa söylüyorum ki yanlış yapıyorsunuz. Sizin amacınız dinden özgür insanları kazanmak değil. Bu ortaya çıkmıştır. Şöyle son bir yıldır bakın bakalım kimler ayrıldı siteden. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Bunun dışında da ne anlatırsanız anlatın havanda su döversiniz. Eğer olay tarafsızlık olayıysa müslüman bir arkadaşı da yönetime alın bu iş de bitsin artık. İnsanlar ona göre hareket etsin. Bu da son yazımdır. Üyeliğimi de iptal ediyorum. Bir daha da bu siteye girmeyeceğim. Sevgili Frodo, Beni yanlış tanımışsın. Ben o değildim. Eğer yönetimdeki tartışmalarımızı okuduysan bunu anlaman gerekirdi. |
Dilaver dedi:
"Sayın Freewill * * Sizin mantıgınıza göre İlyada da ahlaksızdır. Çünkü dediginiz söylemler İlyada da Thegonia da da ve diger klasik yazarların eserlerinde bolca miktarca bulunmaktadır. Hatta biraz daha ileri gidersek iinsanlık birikiminin 18 yy a kadar olan bütün kültürel ve yazınsal birikimi ahlaksızlıktır. Her helde siz bunu size kadar olan tüm birikimin ahlaksız olma noktasına kadar götürebileceksiniz." Bu ornek Islam ornegi ile ne kadar bagdasiyor? Ilyada veya diger mitolojik eserlerin gunumuz insanligina herhangi bir tehdidi sozkonusumudur ki, bana boyle sacma ornek verdiniz? O dedikleriniz coktan tarihin karanlik sayfalarinda terini aldilar. Onlar hakkinda atifta bulunmak ya da elestirmek kimseye ne yarari ne de zarari dokunabilir. Insanligi ilgilendiren bir etkiye sahip degildir. Inanan inanir tabi, ama bana, insanliga bir dayatma yapmadigi surece yapabilir bunu. Islam'i boyle bir bagdastirmaya getirmenizi cok tuhaf karsiladim, oysa ben bir 'aydin' la muhatap oldugumu saniyordum. Tarihin tozlu sayfalarinda kaybolmus eserleri elestirmek kime yarar ki? Islam oyle mi ya? Islam bugun dahi devam eden ve dayatmaci bir yapiya sahip olan bir sistemdir. Dune gore ahlaksiz karsilanmis olabilir, ancak insanligin degisen ahlak anlayisi karsisinda Islam degismeden gunumuze kadar gelip aynen pratik edildigi icin, Islam'i ahlaksiz bir din olarak etmemizde hic bir sakinca yoktur. Dilaver dedi: "Bu söyleminizi freewill ya da hür irade sanal kimliginizle degil de TC kimlik numaranızla gerçek insanların , üstelik de inananların karşısında yapabilirseniz. Şayet yapamıyorsanız aziz dostum, ucuz kahramanlık yapmanın da bir alemi yoktur. Yasal olarak söyleyemeyeceginiz hiç bir şeyi sanal ortamlarda da dile getirememeniz gerekir." Bu ne simdi? Hic yakisti mi size bu ifadeler? Kimi tehdit ediyorsunuz? Eger bu dediklerinizi siz yapabiliyorsaniz bu site de ne isiniz var? Bu site niye var? Ne demek 'macan yiyorsa kimligini saklamadan konus?' Sikiysa sen git konus, benim dedigim gibi 'ahlaksiz' demene de gerek yok. "Sadece "kardesim ben Islam'a, Kuran'a, Muhammed'e, Allah'a inanmiyorum" de. Turan Dursun niye vuruldu? Buyrun soyleyin niye vuruldu? Oruc tutmadi diye dayak yiyen, basi acik diye tartaklanan, sagda solda fetva veren, her turlu egitim ve medya araciligi din bombardimanina tutulmus bir millete, kadavraya don giydiren tip fakultesine sahip bir topluma fikirlerinizi soyleyin bakalim ne olacak? Bizler burada fikirlerimizi yazarken canimizi riske atarak yaziyoruz. (Sozumona) dinlere karsi oldugunu soyleyen bir forumda yaziyoruz. Bu forumdan da sizin gibi birisi cikmis "sikiysa cik bunu meydanda konus, konusamazsan sen bir ucuz kahramansin" diyor. Bunu siz mi diyorsunuz? Yasal olarak soyleyemeyecegim bir seyi burada da soylemezmisim! Bak dostum, ben seviyemi bilirim, sahsi hakaretle, kufurle savunmam fikirlerimi. Kalemimle, klavyemle, sozlerimle edep siniri icinde savunurum. Buraya gelisimizin sebebi Islam'in kanli kilicindan, yobazlarindan, saldirilarindan firsat bulamadigimiz icindir. Ben de isterim kamuoyuna seslenmek, ama ertesi gun evimden cikarken Turan Dursun'un akibetine ugramayacagimin garantisi nedir? Turan Dursun da mi ucuz kahramandi? Degilse niye vuruldu? SAYGILAR FreeWill |
Kas yapayim derken goz cikartmaya basladik galiba. Freewill'in sozleri, kanaatimca dogruyu yansitiyor. Basit bir sozcugun degistirilmesiyle baslayan bir olay, nerelere variyor. Mesele kimin hakli, kimin haksiz oldugunda degil, bizlerin basit bir olayi bile tartismaktan aciz olmamizda. Hemen sinirler geriliyor, hemen aklin yerini hisler dolduruyor.
*Arkadaslar, sanal ortamda yaziyoruz. Her zaman soyledigim gibi kisisellikten uzak kalmasini bilmemiz gerekir. Ben boyleyim, sen soylesin gibi lakirdilarin ne onemi olabilir? Cok kucuk bir azinlik haricinde, kimse kimsenin kimligini bilmiyor.Kendimizi tatminden baska hicbir faydasi yok bu tur atismalarin. Maalesef en akili olanlarimiz bile unutuveriyor bu gercegi. *Ben hepimizi tekrar sagduyuya davet ediyorum. * *Hepinize saygilar ve sevgiler. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:50 . |