Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   ISID, Kurani mi uyguluyor? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=35201)

evrensel-insan 12-06-2014 20:40

ISID, Kurani mi uyguluyor?

Su anda Irak'ta teror estiren ISID (Irak/Sam Islam Devleti)'in tum yaptiklarinin rehberi Kuran midir?

Ya da Muhammed, diger halifeler ve sonraki SUNNI/SIA Islam devletlerinden farki var midir?

Kendilerini SUNNI HALEFI diye tanitmaktalar.

Kisaca ISID 7 asir oncesinin dunyasini cografi ve toplum olarak yeniden kurmak mi istiyor?

Eger sunni muslumanlar ISID'a karsi ise, hangi konularda ve neden karsi?

dindarateist 12-06-2014 20:49

Halefi değil de Hanefi olacaktı sanırım. Böyle şeylere dikkat etmek lâzım değerli kardeşim. Ben onları Selefi diye biliyorum. Konuya gelince: Evet, bunlar gerçek Müslümandır. Al, ya da bırak.

evrensel-insan 12-06-2014 20:56

Alıntı:

dindarateist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519471)
Halefi değil de Hanefi olacaktı sanırım. Böyle şeylere dikkat etmek lâzım değerli kardeşim. Ben onları Selefi diye biliyorum. Konuya gelince: Evet, bunlar gerçek Müslümandır. Al, ya da bırak.

Evet "hanefi" olacak.

Selefinin SUNNI/SIADAN FARKI NEDIR?

Ya da Muhammed'den v.s.?

Alip ya da birakma sansin, onlarin elindeki cografya'da yok.

Asagidaki madde Musul icin;

Alıntı:

-’Dinsiz’ kurumlar adına şimdiye kadar görev yapmış polis, asker ve taraftarlar tövbe edecek, değilse idam edilecek.

Sen neden onlara katilmiyorsun?

Turkiye'den her beldeden oldukca katilan olmus.

dindarateist 12-06-2014 21:06

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519475)
Evet "hanefi" olacak.

Selefinin SUNNI/SIADAN FARKI NEDIR?

Ya da Muhammed'den v.s.?

Alip ya da birakma sansin, onlarin elindeki cografya'da yok.

Asagidaki madde Musul icin;

Sen neden onlara katilmiyorsun?

Turkiye'den her beldeden oldukca katilan olmus.

Değerli kardeşim, Sünni/Şia dedin mi olay zaten biter. Bir de üzerine Selefileri falan kattın mı olay çorba olur, İslam'ın ilk günlerine dönersin. Senin biraz bu konuları okuman gerekiyor, ben burada anlatmaya kalksam ansiklopedi olur, server çöker. Mekke'nin fethini araştır, Ebu Süfyan falan, oğlu Muaviye, torunu Yezid, onları bir oku, bir de Hz. Muhammed (sav) efendimizin Habeşistan'dan vekaletle getirtip nikahladığı kızını araştır, bir de o kızın ilk kocası Abdullah Bin Cahş'ı araştır, ay sıkıldım.

spartacus 12-06-2014 21:11

ay sıkıldım :)

İyi can varmış islamiyet masalları, ömrün biter masal bitmez o derece yani, iyi sıkılmıyorsunuz :)

evrensel-insan 12-06-2014 21:15

Alıntı:

spartacus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519478)
ay sıkıldım :)

İyi can varmış islamiyet masalları, ömrün biter masal bitmez o derece yani, iyi sıkılmıyorsunuz :)

Ne o sen s1k1ld1n mi?

Bu site de en agirlikli ve oncelik olan konu "Islam" degil mi?

Kirk yilda bir Islami sorgulayacak bir olay konu buluyorum, onu da begenmiyorsun! :)

Deep 12-06-2014 21:17

Selefiler kendinden olmayan herkesi "kafir" olarak görürler,ameli de imandan bir parça sayarlar.

Bu yüzden ibadet etmeyeni hiç gözlerini kırpmadan meydanlarda idam edebilirler.

Bildiğimiz Radikal İslam'dır.

evrensel-insan 12-06-2014 21:18

Alıntı:

dindarateist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519476)
Değerli kardeşim, Sünni/Şia dedin mi olay zaten biter. Bir de üzerine Selefileri falan kattın mı olay çorba olur, İslam'ın ilk günlerine dönersin. Senin biraz bu konuları okuman gerekiyor, ben burada anlatmaya kalksam ansiklopedi olur, server çöker. Mekke'nin fethini araştır, Ebu Süfyan falan, oğlu Muaviye, torunu Yezid, onları bir oku, bir de Hz. Muhammed (sav) efendimizin Habeşistan'dan vekaletle getirtip nikahladığı kızını araştır, bir de o kızın ilk kocası Abdullah Bin Cahş'ı araştır, ay sıkıldım.

Selefileri ben degil, sen kattin!

Hadi birak demogojiyi de, ISID'i savun!

Ya da Kuran'aaykiri davraniyorlarsa; goster.

Savun ki Islamin nasil insanlikdigi vicdan disi hak ve ozgurlukler disi cag disi baskici zorlayici INSANOGLUNA HIC BIR DEGER VERMEYEN bir din ve iman oldugu inanc olarak ortaya ciksin.

evrensel-insan 12-06-2014 21:20

Alıntı:

Deep´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519480)
Selefiler kendinden olmayan herkesi "kafir" olarak görürler,ameli de imandan bir parça sayarlar.

Tamam da bunun kuran'daki yeri nedir?

Yada sunni/sia olanlari selefilerden farkli kilan nedir ve bu Kuran'a gore nedir?

evrensel-insan 12-06-2014 21:33

IŞİD ne istiyor?
Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren silahlı bir örgüt. Selefi ideolojiye sahip IŞİD Irak, Suriye, Filistin ve Ürdün topraklarını içine alan bölgede Şeriat’a dayalı bir devlet kurmak istiyor. IŞİD ve lideri Ebu Bekir Bağdadi, ABD, AB ve Türkiye’nin “terörist örgütler listesi”nde yer alıyor.

dindarateist 12-06-2014 21:38

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519485)
IŞİD ne istiyor?
Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren silahlı bir örgüt. Selefi ideolojiye sahip IŞİD Irak, Suriye, Filistin ve Ürdün topraklarını içine alan bölgede Şeriat’a dayalı bir devlet kurmak istiyor. IŞİD ve lideri Ebu Bekir Bağdadi, ABD, AB ve Türkiye’nin “terörist örgütler listesi”nde yer alıyor.

Değerli kardeşim, bunlara önce sünni halefi diyorsun, halefi'yi Hanefi diye düzeltip bunların selefi olduğunu söylüyorum, sonra da yukarıdaki mesajı yazıyorsun, bir de bana bu selefi işi nereden çıktı diye fırça atıyorsun. Bu arada Sünnilerle Şiileri aynı torbaya atmaya devam ediyorsun. Ben sana ne desem ki?

spartacus 12-06-2014 21:49

Alıntı:

Deep´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519480)

Aslında gerçek islamdır -ki böyle olmayanlar- günümüzde, bir hayli zaman sonra çeşitli coğrafyalarda ve süreçle yumuşamış hali. 800-1000 yıllarında 200 yılda oluşturulmuş bir din, o dönemin kafa yapısıyla oluşturulmuş bezirgan saltanatı temelli aşırı derecede tüccar bir din(Allah sürekli pazarlık yapar ya da pazarlık yapılır)

islam açısından 2 insan tipi vardır müm'in ya da kafir(ya da inanmayanlar ya da Allah'ın koruduğunu söylediği halde bozulduğunu iddia ettikleri diğer dinler)...

Bunların tümü, yani inanmayan(ki aslında inanç değil, mafya örgütüne-din- tabi olmayanlar) islam anlayışına göre öldürülebilirler, öldürenlerde cennete gider.

Yani insanları inanan, inanmayan diye ayırmak bunu yapan her kim ise İNANCIN bittiği yerdir, artık bu iş siyasidir, tarafgirlikltir, inanç filan değildir. Tipik mafya örgütüdür o derece ki dine girmeyenin de, çıkanın da cezası ölümdür. İnsanlar inanmaya MECBURDURLAR eee böyle inanç mı olur! Öldüğkten sonra işkence eziyet, ya da ödül, yaşarken de binbir zorluk ya da zorlama, kanı, canı, malı tehdit altında olmak, inanıp kurtulmak! Böyle inanç mı olur yahu, ahanda ben desemki herkes Manitu'ya inanacak, inanmayanları öldürün, rezil edin, dışlayın.... desem bana hanginiz hak verirsiniz? Bir insan olarak bir müslümanın bunu kavrayamamış olması, daha küçükken şartlandırıldıüğı din unsurunun nelere yol açtığının göstergesidir.

evrensel-insan 12-06-2014 22:02

Alıntı:

spartacus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519489)
Aslında gerçek islamdır -ki böyle olmayanlar- günümüzde, bir hayli zaman sonra çeşitli coğrafyalarda ve süreçle yumuşamış hali. 800-1000 yıllarında 200 yılda oluşturulmuş bir din, o dönemin kafa yapısıyla oluşturulmuş bezirgan saltanatı temelli aşırı derecede tüccar bir din(Allah sürekli pazarlık yapar ya da pazarlık yapılır)

islam açısından 2 insan tipi vardır müm'in ya da kafir(ya da inanmayanlar ya da Allah'ın koruduğunu söylediği halde bozulduğunu iddia ettikleri diğer dinler)...

Bunların tümü, yani inanmayan(ki aslında inanç değil, mafya örgütüne-din- tabi olmayanlar) islam anlayışına göre öldürülebilirler, öldürenlerde cennete gider.

Yani insanları inanan, inanmayan diye ayırmak bunu yapan her kim ise İNANCIN bittiği yerdir, artık bu iş siyasidir, tarafgirlikltir, inanç filan değildir. Tipik mafya örgütüdür o derece ki dine girmeyenin de, çıkanın da cezası ölümdür. İnsanlar inanmaya MECBURDURLAR eee böyle inanç mı olur! Öldüğkten sonra işkence eziyet, ya da ödül, yaşarken de binbir zorluk ya da zorlama, kanı, canı, malı tehdit altında olmak, inanıp kurtulmak! Böyle inanç mı olur yahu, ahanda ben desemki herkes Manitu'ya inanacak, inanmayanları öldürün, rezil edin, dışlayın.... desem bana hanginiz hak verirsiniz? Bir insan olarak bir müslümanın bunu kavrayamamış olması, daha küçükken şartlandırıldıüğı din unsurunun nelere yol açtığının göstergesidir.

Aslinda BEYIN HIC DEVREDE YOK. Sadece KALB ILE IMAN DIL ILE IKRAR VAR.

Dolayisi ile tum beyin fonksiyonlari yetileri dolayisiyle, cafdaslik, yenilik, medeniyet, bilimsellik bilissellik, sorgulama algi cesitliligi kavram anlam ve icerik cesitliligi her turlu etik degerler farki sosyal yapilanma v.s. kisacasi INSAN OLMAK VE VICDAN/SAYGI/ESITLIK/ADALET/HUKUK gibi duzeni sekillendiren tum kavramlar "cope gidiyor."

evrensel-insan 12-06-2014 22:05

Alıntı:

dindarateist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519487)
Değerli kardeşim, bunlara önce sünni halefi diyorsun, halefi'yi Hanefi diye düzeltip bunların selefi olduğunu söylüyorum, sonra da yukarıdaki mesajı yazıyorsun, bir de bana bu selefi işi nereden çıktı diye fırça atıyorsun. Bu arada Sünnilerle Şiileri aynı torbaya atmaya devam ediyorsun. Ben sana ne desem ki?

Okuma yazman var mi senin?

Varsa neden sorulan sorulara yanit vermiyorsun?

Nedir farklari?

Ikisi de Islam dini ve musluman degil mi?

Mesaj 1 ve 3 deki sorulara yanit ver, sen!

ahura mazda 12-06-2014 22:35

Gerçek islam tam olarak Işid. Ne eksik ne fazla. Tam işte Işid'in yaptığı her şey Hem hadislerle hem Kur'anla birebir örtüşüyor. Cariyelik var, ganimet paylaşımı var, öldürülme konusunda sıkıntıları yok,sübyancılık gırla. Yani sadece şiileri değil sünnileri de öldürüyorlar. Bunların finansörü Arabistan - Bender Bin Sultan. Temsil ettikleri akım selefilik - vahhabilik. Sünni itikat yani. Açın izleyin vahşetin videosunu özellikle dindar müslümanlara tavsiye ediyorum gerçek islamla tanışın. Suudi Arabistan gerçek islamı yaymak için Işid,El-kaide gibi bir çok terör örgütün finansörlüğünü yapmakta. Tabii ayrıca bölge de amerikanın çıkarlarını da destekler şekilde hareket etmektedir. Ancak gerçek islam insandan canavar yarattığı için bu canavarı kontrol etmek her zaman mümkün olamıyor ve bazı istisna eylemler olabiliyor. Olayı bu. Zerre vicdan azabı duymuyorlar çünkü inançları tam,doğru şeyi yaptıklarını düşünüyorlar. Ağızlarında devamlı Allah'u Ekber. Bilgisayar oyunları ile alakalı olanlar bilir Grand Theft Auto yani kısa adı ile GTA adlı oyun vardır. İşte alırsınız elinize taramalı bir silah taraya taraya gidersiniz adamlar gerçek hayatta GTA gibi yaşıyor. Hatta Gta halt etmiş. Adamlar seyir halindeki arabadan silahları çıkartıp etrafı tarıyorlar,evi basıp yargısız infaz yapıyorlar, çoluk çocuk demeden öldürüyorlar.

http://www.youtube.com/watch?v=PJtmaVKensk

Buyrun buda videoları midesi kaldırmayan kesinlikle bakmasın. Gerçek islam'ı yaşayanlar.

evrensel-insan 12-06-2014 23:01

Alıntı:

ahura mazda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519494)
Gerçek islam tam olarak Işid. Ne eksik ne fazla. Tam işte Işid'in yaptığı her şey Hem hadislerle hem Kur'anla birebir örtüşüyor. Cariyelik var, ganimet paylaşımı var, öldürülme konusunda sıkıntıları yok,sübyancılık gırla. Yani sadece şiileri değil sünnileri de öldürüyorlar. Bunların finansörü Arabistan - Bender Bin Sultan. Temsil ettikleri akım selefilik - vahhabilik. Sünni itikat yani. Açın izleyin vahşetin videosunu özellikle dindar müslümanlara tavsiye ediyorum gerçek islamla tanışın. Suudi Arabistan gerçek islamı yaymak için Işid,El-kaide gibi bir çok terör örgütün finansörlüğünü yapmakta. Tabii ayrıca bölge de amerikanın çıkarlarını da destekler şekilde hareket etmektedir. Ancak gerçek islam insandan canavar yarattığı için bu canavarı kontrol etmek her zaman mümkün olamıyor ve bazı istisna eylemler olabiliyor. Olayı bu. Zerre vicdan azabı duymuyorlar çünkü inançları tam,doğru şeyi yaptıklarını düşünüyorlar. Ağızlarında devamlı Allah'u Ekber. Bilgisayar oyunları ile alakalı olanlar bilir Grand Theft Auto yani kısa adı ile GTA adlı oyun vardır. İşte alırsınız elinize taramalı bir silah taraya taraya gidersiniz adamlar gerçek hayatta GTA gibi yaşıyor. Hatta Gta halt etmiş. Adamlar seyir halindeki arabadan silahları çıkartıp etrafı tarıyorlar,evi basıp yargısız infaz yapıyorlar, çoluk çocuk demeden öldürüyorlar.

Buyrun buda videoları midesi kaldırmayan kesinlikle bakmasın. Gerçek islam'ı yaşayanlar.

Demek ki neymis, tam yerinde baslik cmisim.

Bundan sonra ISID'i takip eder canli canli tartisiriz.

7 asir oncesine donmeye gerek yok.

Subliminal 13-06-2014 00:35

Vahşet buya insanın kanı donuyor söyleyecek kelime bulamıyorum...

alpeerkara 13-06-2014 00:39

Bir de siz Twitter hesaplarına bakın arkadaşlar

upuaut 13-06-2014 07:07

IŞİD'in dünü, bugünü, yarını.

Alıntı:

ahura mazda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519494)

KURAN'ı anlamayanlar, gerçek İslam'ın ne olduğunu bilmeyenler, bu videoyu iyi seyretsinler. Çünkü IŞİD'in yaptıkları tam anlamıyla KURAN'da yeri olan şeylerdir.

9/11 ile ilgili Mira Nair'in "The Reluctant Fundamentalist (film) - Wikipedia" filminde başrol oynayan Riz Ahmet'in Amerika'daki şirketinde İkiz Kuleler saldırısı sonrasında Riz Ahmet'in sakallı bir şekilde şirkete gelmesi Amerikalı çalışanlarca büyük bir tepkiyle karşılanır. Riz Ahmet daha sonra çalışma odasına geçerken (yani onların yanından ayrılırken) Amerikalı bir arkadaşı diğer çalışanlara büyük bir öfkeyle şöyle der:

"Onların yaptıkları KURAN'da yazıyor. İnanmazsanız kitaba bakın!"

Bu arada, unutmadan, bu filmde bizden Haluk Bilginer de oynadığını hatırlatmalıyım. Onunla ilgili filmdeki sahne, Riz Ahmet'in Amerika'dan İstanbul'a Haluk Bilginer'in başında olduğu sermayesi bitik bir şirketin tasfiyesi ilgilidir. Tam bir ölü şirket ortamında Haluk Bilginer Riz Ahmet'e Pakistan ile büyük bir coğrafyayı etkileyen Hindistan'ın büyük şairlerinden ve şiirlerinden söz ederek Riz Ahmet'in gönlünü alır. Bu sırada aklıma Bülent Ecevit gelmişti, çünkü o da Hindistan'ın en büyük şairi Tagore'den şiirleri Türkçe'ye çevirmişti.

Geçelim, "Uçuş 11'in Son Saati" adlı dökümanter belgesele.

Bu filmde de Uçuş 11'deki Muhammed ATTA ve arkadaşları yolculuk boyunca KURAN okumuşlardı ve bu durum filmde sık sık dile getirildi.

Bu konuda 2 FBI uzmanı İkiz Kuleler'in yıkılması sonrasında LOGAN havaalanı (BOSTON)'nda yaptıkları araştırmada Muhammed ATTA'ya ait bir çanta ve bunun içinde de sadece Arapça'dan oluşan küçük bir KURAN buldular. Bu bulgu onları şaşırttı.

Aslında bu bulgular bizden başka herkesi şaşırtmış görünür. Hatırlayınız, İkiz Kuleler'in yıkılması sonrasında en çok kimler sevinmişti? Tabii ki Ortadoğulu Arap ülkeleri ve Türkiye.

İşte bu yüzden Müslüman ülkeler Batı'nın gözünde daima teröristtirler. Çünkü bu konudaki bulgular sağlamdır.

Fakat bundan daha önemli gelişme, 100 yıl önce 1. Dünya Savaşı'nda Arap teröristleri kullanmayı ve bu yolla ülke işgal etmeyi keşfeden Arabistanlı Sör Oliver Lawrance'dan 100 yıl sonra Amerikalılar, bu kez kendi çıkarları için IŞİD denilen İslamcı-ciğer yiyen teröristleri kullanmayı akıl etmeye başladı.

Bizim saf görünüp de arkadan her türlü dalavereyi çeviren Muhafazakarlarımız da bütün bunların Batı'nın uydurması olduğundan dem vurup paçayı kurtarmaya çalışır (Bkz: Yanlış yorumlanan bir ayet: "Onları bulduğunuz yerde...)

Hangi Kutsal Kitap'ta böyle bir rezillik geçer?

Sarkozy'nin dediği gibi, "Biz, kediye kedi, deriz!" sözündeki gibi herşey ortada değil mi?

evrensel-insan 14-06-2014 01:02

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519485)
IŞİD ne istiyor?

Selefîyye ya da Selefîlik, (Arapça: السلفية) Temelleri Takiy’ûd-Dîn İbn-i Teymiyyet’ûl-Harrânî tarafından atılmış olan İslâm Dîni İtikadî mezheplerinden biridir. Selef halefin tersidir ve tarihsel olarak önde olanlar anlamına gelir. Selefîyye, dinde selef kabul edilen kişilere hiçbir değişiklik yapmadan tâbi olmayı esas alır.

Eş'ârîlik ve Mâtûridîlik kurulana kadar Sünni Müslümanlar itikadi yönden Selefîyye'ye bağlı sayılırdı. Müslümanlar arasında mezheplerin kurulmuş olduğu 8. ve 9. asırların öncesinde yaşayan sahabe ve tabiin gibi Müslümanlar Selefi kabul edilir ve doğru yolda olduklarına inanılırdı. İslam tarihindeki en eski hareketlerden biri olan Selefi gelenek; Ehli sünnet-i hassa, Ehli hadis, Ashabul hadis gibi isimlerle de anılmıştır.

Hanbeliliğin de kurucusu olan imam Ahmed bin Hanbel ile ilk devresini yaşayan Selefilik, Harranlı İbn-i Teymiyye ile ikinci aşamasını geçirdi. Günümüzde de devam eden üçüncü kuşağın öncüsü, 18. yüzyılın başında doğmuş olan Muhammed bin Abdülvahhab'dır. Selefiyye terimi günümüzde çoğu kez Hanbeli ekolünden Muhammed bin Abdülvahhab'ın öğretilerini benimseyen ve İslam Coğrafyası'nda karşıtları tarafından yaygın şekilde Vahhâbîlik olarak tanımlanan inanç sistemine mensup kişileri tanımlamak için kullanılmaktadır.

Selefîyye itîkâdî konulara aklın karıştırılması konusunda Mu'tezile mezhebinin tam tersidir. Mu'tezile mezhebi aklı birinci sıraya koymakla beraber akıl ile naklin çeliştiği durumlarda aklı kullanarak tevile gider ve genel olarak felsefeci bir tutum benimserken, Selefiyye mezhebi ise itîkâdî konularda akla yer vermez, sadece nakil (Kur'an ve Sünnet) ile hareket eder. Müteşabihler konusunda müteşabihi olduğu gibi kabul ederek, bu ayetlerde kastedilen mânâyı insanların bilemeyeceğini, konunun mânâsını Allah'a havâle ettiklerini belirtirler.

Yukaridaki aciklamalardan anlasiliyor ki; selefiler/vahabilir.

Birincisi, halefilige karsi selefiligi savunuyorlar.

Ikincisi, mutezile yani akilciliga karsi da; nakilciligi savunuyorlar.

Yine anlasildigi uzere, sunniligin mezheplerinden once selefilik gecerli idi ve tarihte en son bunu vahabilik temelinde ilk uygulayan, Osmanli Imparatorluguna karsi olarak S.Arabistan oldu. Yani halefilige karsi ayaklanma olarak.

Buradaki "akil/nakil" ikileminden, selefilerin; Tamamen INSANOGLU BEYIN FONKSIYON VE YETILERINI HICE SAYIP; TAM BIR KURAN VE HADIS IMANINI savunmalari; INSANOGLU VARLIGINA, SELEFISINE KUL VE KOLE OLMAKTAN BASKA DA BIR SANS TANIMIYOR.

Buradaki tum insani vicdani adil dusunce ve davranislar, sadece NAKLIN EMRIYLE YOK EDILIYOR.

Bir yerde selefiler KENDINI KURAN KATLIAMLARINA HER YONU ILE TESLIM ETMIS, KOLELER.

dindarateist 14-06-2014 08:22

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519572)
Selefîyye ya da Selefîlik, (Arapça: السلفية) Temelleri Takiy’ûd-Dîn İbn-i Teymiyyet’ûl-Harrânî tarafından atılmış olan İslâm Dîni İtikadî mezheplerinden biridir. Selef halefin tersidir ve tarihsel olarak önde olanlar anlamına gelir. Selefîyye, dinde selef kabul edilen kişilere hiçbir değişiklik yapmadan tâbi olmayı esas alır.

Eş'ârîlik ve Mâtûridîlik kurulana kadar Sünni Müslümanlar itikadi yönden Selefîyye'ye bağlı sayılırdı. Müslümanlar arasında mezheplerin kurulmuş olduğu 8. ve 9. asırların öncesinde yaşayan sahabe ve tabiin gibi Müslümanlar Selefi kabul edilir ve doğru yolda olduklarına inanılırdı. İslam tarihindeki en eski hareketlerden biri olan Selefi gelenek; Ehli sünnet-i hassa, Ehli hadis, Ashabul hadis gibi isimlerle de anılmıştır.

Hanbeliliğin de kurucusu olan imam Ahmed bin Hanbel ile ilk devresini yaşayan Selefilik, Harranlı İbn-i Teymiyye ile ikinci aşamasını geçirdi. Günümüzde de devam eden üçüncü kuşağın öncüsü, 18. yüzyılın başında doğmuş olan Muhammed bin Abdülvahhab'dır. Selefiyye terimi günümüzde çoğu kez Hanbeli ekolünden Muhammed bin Abdülvahhab'ın öğretilerini benimseyen ve İslam Coğrafyası'nda karşıtları tarafından yaygın şekilde Vahhâbîlik olarak tanımlanan inanç sistemine mensup kişileri tanımlamak için kullanılmaktadır.

Selefîyye itîkâdî konulara aklın karıştırılması konusunda Mu'tezile mezhebinin tam tersidir. Mu'tezile mezhebi aklı birinci sıraya koymakla beraber akıl ile naklin çeliştiği durumlarda aklı kullanarak tevile gider ve genel olarak felsefeci bir tutum benimserken, Selefiyye mezhebi ise itîkâdî konularda akla yer vermez, sadece nakil (Kur'an ve Sünnet) ile hareket eder. Müteşabihler konusunda müteşabihi olduğu gibi kabul ederek, bu ayetlerde kastedilen mânâyı insanların bilemeyeceğini, konunun mânâsını Allah'a havâle ettiklerini belirtirler.

Yukaridaki aciklamalardan anlasiliyor ki; selefiler/vahabilir.

Birincisi, halefilige karsi selefiligi savunuyorlar.

Ikincisi, mutezile yani akilciliga karsi da; nakilciligi savunuyorlar.

Yine anlasildigi uzere, sunniligin mezheplerinden once selefilik gecerli idi ve tarihte en son bunu vahabilik temelinde ilk uygulayan, Osmanli Imparatorluguna karsi olarak S.Arabistan oldu. Yani halefilige karsi ayaklanma olarak.

Buradaki "akil/nakil" ikileminden, selefilerin; Tamamen INSANOGLU BEYIN FONKSIYON VE YETILERINI HICE SAYIP; TAM BIR KURAN VE HADIS IMANINI savunmalari; INSANOGLU VARLIGINA, SELEFISINE KUL VE KOLE OLMAKTAN BASKA DA BIR SANS TANIMIYOR.

Buradaki tum insani vicdani adil dusunce ve davranislar, sadece NAKLIN EMRIYLE YOK EDILIYOR.

Bir yerde selefiler KENDINI KURAN KATLIAMLARINA HER YONU ILE TESLIM ETMIS, KOLELER.

İyi, iyi, en azından İslam'daki mezhep farklarını, Selefi'liğin ne anlama geldiğini falan araştırmaya başlamışsın. Bu işi böyle bir başlık aşmadan önce yapsaydın daha uygun olurdu ama geç olsun da güç olmasın :) Bir de Hanefi yazmayı öğrenirsen tam süper olacak.....

evrensel-insan 14-06-2014 15:33

Alıntı:

dindarateist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519582)
İyi, iyi, en azından İslam'daki mezhep farklarını, Selefi'liğin ne anlama geldiğini falan araştırmaya başlamışsın. Bu işi böyle bir başlık aşmadan önce yapsaydın daha uygun olurdu ama geç olsun da güç olmasın :) Bir de Hanefi yazmayı öğrenirsen tam süper olacak.....

Sen hic merak buyurma. Ben yeri geldiginde konusu kavrami geldiginde, gelenin her turlu arastirmasini yapar ve bilgisini de aldiktan sonra sunarim.

Islam'daki meslek farklarini, senin TARAFSIZ OLARAK TUM ISLAMA QUA FELSEFESI ILE BAKACAK SEKILDE BILDIGINI DUSUNMUYORUM.

Sen ne bilgi ne algi ne bilinc ne de beyin duzeyi olarak, lakabima ne yapmasi gerektigini soyleyecek duzeyde degilsin.

Cunku sen KALB ILE IMAN ederken, ben beyin ile arastiriyor, dusunuyor, sorguluyor ve bilgileniyorum.

Hanefi konusu ise, sadece klavye surcmesi ama senin gibilerin dilinde bir takinti olarak kalacagindan da suphem yok.

dindarateist 14-06-2014 18:22

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519590)
Sen hic merak buyurma. Ben yeri geldiginde konusu kavrami geldiginde, gelenin her turlu arastirmasini yapar ve bilgisini de aldiktan sonra sunarim.

Islam'daki meslek farklarini, senin TARAFSIZ OLARAK TUM ISLAMA QUA FELSEFESI ILE BAKACAK SEKILDE BILDIGINI DUSUNMUYORUM.

Sen ne bilgi ne algi ne bilinc ne de beyin duzeyi olarak, lakabima ne yapmasi gerektigini soyleyecek duzeyde degilsin.

Cunku sen KALB ILE IMAN ederken, ben beyin ile arastiriyor, dusunuyor, sorguluyor ve bilgileniyorum.

Hanefi konusu ise, sadece klavye surcmesi ama senin gibilerin dilinde bir takinti olarak kalacagindan da suphem yok.

İnsanlar neden hadlerini bilmezler, hiç anlamamışımdır. Arkadaş, bildiğin bir konu varsa tartış, bilmediğin konulara neden bodoslama dalıyorsun? Mezheb'i bile meslek olarak yazıyor, sonra da karşından saygı bekliyorsun. Şimdi ben rumuzumu hiper-süper insan yapsam uçmaya mı başlayacağım?

evrensel-insan 14-06-2014 18:32

Alıntı:

dindarateist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519598)
İnsanlar neden hadlerini bilmezler, hiç anlamamışımdır. Arkadaş, bildiğin bir konu varsa tartış, bilmediğin konulara neden bodoslama dalıyorsun? Mezheb'i bile meslek olarak yazıyor, sonra da karşından saygı bekliyorsun. Şimdi ben rumuzumu hiper-süper insan yapsam uçmaya mı başlayacağım?

Zaten su yanitin bile senin hic bir yazilani algilamadigini ortaya koyuyor.

Ben bildigimi ortaya koyuyorum zaten. Bak sana "Din sorusu olanlar var mi" basliginda sorular ilettim.

Orada once senin ne kadar kuran'ina bagli oldugunu ortaya cikaracagim.

Istedigin konuda istedigin sekilde yanit verebilirsin.

Nasil olsa SADECE KALBIN ILE IMAN EDIYORSUN, BAKALIM DIL ILE IKRARIN NE KADAR KURANA VE HANGI MEZHEBE GORE UYGUN?

Evet, buyur gel basliga!

evrensel-insan 14-06-2014 18:58

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519590)

Yukarida koyulastirdigim kelime, "meslek" degil; "mezhep" olacakti, klavye surcmesinden dolayi ozur dilerim.

Aslinda mezhebini DINI TEMELDE KULLANAN VE ONDAN CIKAR ELDE EDENIN MEZHEBI, ONUN MESLEGI OLUR. :)

dindarateist 14-06-2014 20:28

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519600)
Yukarida koyulastirdigim kelime, "meslek" degil; "mezhep" olacakti, klavye surcmesinden dolayi ozur dilerim.

Aslinda mezhebini DINI TEMELDE KULLANAN VE ONDAN CIKAR ELDE EDENIN MEZHEBI, ONUN MESLEGI OLUR. :)

Arkadaş, senin bu klavye nasıl bir şey ise, sürekli sürçüyor, sonra da birilerine akıl vermeye kalkıyorsun. Şimdi de başka birinin açtığı başlıkta bana ders vermeye kalkıyorsun. Hadi sen din konusunda bir konu aç da kim kime ders veriyor görelim. Gerçi gördük de, biraz daha görürüz belki. Haddini bil haddini.

evrensel-insan 14-06-2014 20:36

Alıntı:

dindarateist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519602)
Arkadaş, senin bu klavye nasıl bir şey ise, sürekli sürçüyor, sonra da birilerine akıl vermeye kalkıyorsun. Şimdi de başka birinin açtığı başlıkta bana ders vermeye kalkıyorsun. Hadi sen din konusunda bir konu aç da kim kime ders veriyor görelim. Gerçi gördük de, biraz daha görürüz belki. Haddini bil haddini.

Dogaldir. Ben senin gibi gunumu sadece dini kelimeler ile gecirmiyorum, zaten umurumda da degil!

Sen benim kullandigim ve hayatinda gormedigin kelimeleri bir kere bile dogru kullanamazsin.

Zaten ancak bu tip mesajlar yazabilecek bilgin var.

Stasma atisma, kisiyi hedef alma v.s,

Gerci o da dogaldir Sadece kurana kafasini gommus beyni yerine kalbini kullandigini zannedenden de baska icerikte mesaj beklenmez.

Neyse, bu benim sana seviyesiz anlamsiz hic bilgi ve dusunce icermeyen son mesajim; sen istersen devam edebilirsin.

Cunku zaten dagarciginda baska da bir sey yok.

Yalniz her seferinde sorulan sorulardan kactigini izah edebilecek misin?

Edemezsin, cunku sorulara yanit verecek ne bir bilgin var ne de bir dusuncen.

Var oldugunu soyluyorsan, adi gecen basliktaki sorulari yanitlayabilirsin.

Cunku sayende bu baslik mundar oldu zaten.

evrensel-insan 14-06-2014 20:47

Buyur, gel actigim basliga;

http://www.turandursun.com/forumlar/...archid=1047211

dindarateist 14-06-2014 21:50

Şöyle bir cevap çıkıyor : "
Arama kriterine uygun sonuç bulunamadı, Lütfen başka bir Arama kriteri (Aranacak Kelime) vererek tekrar deneyin. "
Arkadaş, gerçekten komiksin :)

evrensel-insan 14-06-2014 21:54

Alıntı:

dindarateist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519609)
Şöyle bir cevap çıkıyor : "
Arama kriterine uygun sonuç bulunamadı, Lütfen başka bir Arama kriteri (Aranacak Kelime) vererek tekrar deneyin. "
Arkadaş, gerçekten komiksin :)

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=35205

Nedenini bilmiyorum ama, en azindan zatialinizi bir kez daha eglendirmis olduk.

kasarsis 15-06-2014 23:41

madem giydin kıspeti görelim takipteyim

Alıntı:

dindarateist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519582)

yazım yanlışlarına takılıyon ya "aşmadan" demişsin tartışacaksan tartış yazım yanlışlarına takma

Yergin 16-06-2014 11:30

1 gün önce yazdığını inkar edip ya da fikir değiştirip böyle bir başlık aç ve hiç bir iddiayı ispatlamadan sadece iftira at...

Cidden pes.

http://www.turandursun.com/forumlar/...07&postcount=1
http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=35195

Tembeller için,
Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
ISID'in ne insanlikla ne de vicdan ile ne de adaletle, bir bagi olmadigi gibi; Islamin da temsilcisi degildir.

Bir tarafta konuyu AKP ye bağla, bir tarafta da İslama, nabza göre şerbet :)

Ve işin şakası bir yana, ciddi ciddi olanların farkında değilsiniz. Birileri ki bu birileri müslüman değil, Ortadoğu da toprakları değiştiriyor, at gözlüğü takmışlara da bunu böyle yansıtıyor ve siz bunu göremeyecek kadar kör rolü oynamaya çalışıyorsunuz.

Hadi evrensel-insan, yetmez ama evetçilere inat, binlercesi yetmedi buyur İslamı tartışmaya başla. Kaç vakit namaz vardır? Abdest nasıl alınır? Ezan ilk ne zaman çıkmış? vs. vs.

evrensel-insan 16-06-2014 16:04

Alıntı:

Yergin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519681)
1 gün önce yazdığını inkar edip ya da fikir değiştirip böyle bir başlık aç ve hiç bir iddiayı ispatlamadan sadece iftira at...

Cidden pes.

http://www.turandursun.com/forumlar/...07&postcount=1
http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=35195

Tembeller için,

Bir tarafta konuyu AKP ye bağla, bir tarafta da İslama, nabza göre şerbet :)

Iste senin algi duzewyin bu kadar. Neyin ispatini istiyorsun?

Nerede var fikir degisikligi?

Bunlari aciklamak durustlerin isidir, umarim aciklarsin.

Daha once de ayn i demogojiyi yapip sonra da yanit verememistin.

Alıntı:

Ve işin şakası bir yana, ciddi ciddi olanların farkında değilsiniz. Birileri ki bu birileri müslüman değil, Ortadoğu da toprakları değiştiriyor, at gözlüğü takmışlara da bunu böyle yansıtıyor ve siz bunu göremeyecek kadar kör rolü oynamaya çalışıyorsunuz.
Tamamen alakasiz bir demogoji. Cunku algi yaziyligi var.

Onemli olan bu teroiru estirenlerin kim oldugu degil; ne adina bu teroru estirdigi. Cunku senin yukarda dedigini ben BOP projesini senelerdir yazarken soyluyorum.

O yuzden demogojiyi birakta, konu ile ilgili bilgin ya da dusuncen varsa yaz.

Senin gordugun nedir, sunu ah bir yazabilsen, durmadan hazira konup; baskalarini demogoji ile elestirecegine.

Alıntı:

Hadi evrensel-insan, yetmez ama evetçilere inat, binlercesi yetmedi buyur İslamı tartışmaya başla. Kaç vakit namaz vardır? Abdest nasıl alınır? Ezan ilk ne zaman çıkmış? vs. vs.
Evet senin ben islami bilmediginden gayet eminim.

Ne demek islam?

Hangi mezhep ve fikihdansin ve neden?

Bunlari aciklayabilecek bilgin var mi?

Burada konu islamin ya da imanin sartlari degil; ISLAMI BIRIBIRINE DUSUREN MEZHEPLERIN VE FIKIH FARKLARININ NE OLDUGU.

bUNU BILE ALGILAYACAGINI ZANNETMIYORUM.

Sen once bir inanir olarak, neden dininin mezheplerinin birbirini katlettigini acikla.

Sizler bunu yapamayinca olani biteni ortaya koymak bizlere dusuyor.

Yergin 16-06-2014 16:45

İmkanım olsa da evrensel-insan, kendi yazdıklarını net ortamında sesli mesaja dönüştürüp sonra da youtube a yükleyip defalarca sana dinletebilsem.

2 tane link ekledim, yetinmeyip tembeller için diyerek de mesajını ekledim. Hala diyorsun ki "nerede"

Terörü estirenlerin kim olduğunun önemi yokmuş. Birileri çıksın o zaman "insanlık" namına birilerini öldürsün, sonra da oturalım hepimiz "insanlığı" tartışalım...

ABD, Irak'a girdiğinde, "demokrasi" adına terör estirdiğinde, "demokrasi" kavramını bu kadar tartıştın mı?

mrdragon 16-06-2014 17:40

Alıntı:

Yergin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519681)

O birileri, bunu yapabilmek adına, kalp gözleri ile düşünmeyi deneyen ama bir masal kitabının esareti altında, bazı ayetlerde hayali tanrılarına yaranmaya çalışan koyun sürülerini kullanıyor.

Ben boşa demiyorum, dilediğiniz kadar islamı modernize etmeye çalışın, içinde tevbe suresini barındıran bir kaynaktan insanlık türetemezsiniz. O ayetlere bakarak tekbir edaları ile rahatlıkla kelle alırlar.

Unutmayın, bir insanın zihniyeti ne kadar körleştirilirse, başkalarının elinde silah olmaları o kadar kolaylaşır. Siz bir söz söylersiniz, sürü halinde, sözde tanrıları adına hizmet edip cennet hayali altında sizin emellerinizi gerçekleştirirler.

Tanrınızın acizliği buysa orada oturup 2 kere düşünün. Belki bir sonraki duanızda, tanrım ne olur yazarlığı bırak. Başaramıyorsun bak insanlığı ne hale çevirdin diyebilirsiniz. Sevgilerimle...

evrensel-insan 16-06-2014 17:56

Alıntı:

Yergin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519689)
İmkanım olsa da evrensel-insan, kendi yazdıklarını net ortamında sesli mesaja dönüştürüp sonra da youtube a yükleyip defalarca sana dinletebilsem.

2 tane link ekledim, yetinmeyip tembeller için diyerek de mesajını ekledim. Hala diyorsun ki "nerede"

Verdigin basliklar lakabimin actigi basliklardi. Nerede celiski?

Alıntı:

Terörü estirenlerin kim olduğunun önemi yokmuş. Birileri çıksın o zaman "insanlık" namına birilerini öldürsün, sonra da oturalım hepimiz "insanlığı" tartışalım...
Tabi ki onemi yok. ONEMLI OLAN NE ICIN VE NE ADINA TEROR YAPTIKLARIDIR.

Alıntı:

ABD, Irak'a girdiğinde, "demokrasi" adına terör estirdiğinde, "demokrasi" kavramını bu kadar tartıştın mı?
Dedim ya, hic bir seyi okumadan, demogoji yapiyorsun.

Ben her zaman her yerde evrensel hukuk insan haklari ve hak ve ozgurlukleri savunurum yazilarimda.

ABD'nin ne oldugu yani yonetici kesiminin hakkinda neler yazildigini merak ediyorsan, profilime bakabilirsin.

Neyse sen once sorulara yanit ver.

Diktator ISID'I DESTEKLIYOR, sen de destekliyor musun?

Hangi mezhepten ve fikihtansin?

O yuzden demogojiyi ve elestiriyi birak ta; once bir kendi inancini ve dusunceni ortaya koy.

Kacak dovusmekten bikmadin mi?

Evet bir daha acikliyorum. Bugun diktatorunun ulke ve toplumu getirdigi yerdeki ayristirma kindarlik ve nefret soylemleri, KIMIN HANGI ISLAM MEZHEBINDEN OLDUGUNU ALGILAMASI VE BILMESI TEMELINDEDIR.

Sizlerin yapamadigini bizler yapiyoruz.

Sizlerde ancak satasarak elestirerek hazira konuyorsunuz.

Inanir olarak diktatorunce kullanilan senin inancin. Neden sessizsin?

ahura mazda 16-06-2014 21:07

Alıntı:

Yergin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519689)

Şimdi Yergin tartışma metodun baştan aşağı yanlış. Demagoji ve ad hominem kullanıyorsun, bunlar tartışmada düşünceleri savunmak için değil kişinin tartışmayı baltalamak için kullandığı yanlış tartışma metodlarıdır. Gelelim Demokrasi meselesine demokrasi tartışılabilir bir kavram mı ? Evet, hala daha tartışılıyor mu ? Evet. Demek ki din ile demokrasi arasında bağ kurmak saçmalığın daniskası oluyor zaten tutup da kimse Abd'nin Irak'ı işgalini savunmuyor. Savunulacak bir tarafı yok zaten. Abd güdümlü yazarlar bile Türkiye'de savunamadı bu durumu. O meselenin başka bir yönü. Yani ilk önce şunu kavramak gerekiyor karşı da dogmatik tavırlı insanlar yok.

Şimdi gelelim olayın İslam dinine, islam dini dogmatik mi ? Evet. Kuralları katı ve sorgulanamaz kurallar mı ? Evet. Eğer hayat pratiğinde uygulanırsa sonuçları Işid'in yarattığı sonuçlar mı ? Yine evet. Ayetler gayet bariz gayet açık Işid ayetlerin gerekliliğini yerine getiriyor ne bir eksik ne bir fazla ve 21.yy'da bu bize korkunç geliyor, durum açık değil mi ? Ortadoğu'da büyük olayların döndüğü bir gerçek ancak sorun şu ki kullanılan gruplar inanç ekseninde şekilleniyor. Hep bu sözü tekrar ediyoruz, Edward Gibbon'un dediği gibi din sıradan insanlar için gerçek,bilginler için yalan,iktidarlar için kullanışlıdır diye. İktidarlar bu dini inanalar olduğu müddetçe kaşımaya ve kullanmaya devam edecekler. Bu bariz açık değil mi ? Ve bu din o kadar acımasız ki sonuçları hep facia. Yazık değil mi yahu ? İnsan hayatını inancınız gereği ucuzlaştırıyor,bedavalaştırıyorsunuz. Asarsın da kesersin de rabbim ohh kes beni doğra beni rabbim, öldür de öldüreyim rabbim tadında imzan ve düşüncen işte görüldüğü üzere ortadoğu da uygulanıyor.

AerA 16-06-2014 22:04

İŞİD Kuran'ı mı uyguluyor?

Hiç zannetmiyorum. Bir grup, hayatta hiç bir bok olamamış adam... Başlarında biri. O ne derse o.

Bildiğin eşkiya, harami.

Bir grup baldırı çıplağı bir araya toplamak, eşkiyalık yaptırmak için ortak bir paydada buluşturmalısın. O coğrafyanın ortak paydası Din. Dini uygulayıp, uygulamaması hiç önemli değil. Ortaya attığın payda "kutsal"ından oldumu, verdin mi eline tüfeği... Adam görüyor kendini birden. Kutsal bir yol için savaştığını zannediyor, o baldırı çıplakların yanında yalnız hissetmiyor kendini. Aitlik duygusu.

Başka bir coğrafya da olsaydı, ortak başka bir paydada çok rahat toplayabileceğin hayvan sürüsünün neferleridir hepsi.

evrensel-insan 16-06-2014 22:17

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 519703)
İŞİD Kuran'ı mı uyguluyor?

Hiç zannetmiyorum. Bir grup, hayatta hiç bir bok olamamış adam... Başlarında biri. O ne derse o.

Bildiğin eşkiya, harami.

Bir grup baldırı çıplağı bir araya toplamak, eşkiyalık yaptırmak için ortak bir paydada buluşturmalısın. O coğrafyanın ortak paydası Din. Dini uygulayıp, uygulamaması hiç önemli değil. Ortaya attığın payda "kutsal"ından oldumu, verdin mi eline tüfeği... Adam görüyor kendini birden. Kutsal bir yol için savaştığını zannediyor, o baldırı çıplakların yanında yalnız hissetmiyor kendini. Aitlik duygusu.

Başka bir coğrafya da olsaydı, ortak başka bir paydada çok rahat toplayabileceğin hayvan sürüsünün neferleridir hepsi.

O zaman soyle sorayim "Rolunu Kuran uzerinden mi oynuyor?"

Mezhep mikroayrimciligindaki rolu nedir?

Subat 17-06-2014 12:38

Konuyla ilgili, güzel bir yazı.

Facebook'da arama yaparsanız, enfal otuzdokuz isimli hesapları da görebilirsiniz. Arkadaş listelerinden de açıklamalara bakabilirsiniz.. Gerçek islam tam olarak IŞİD'dir.

https://eksisozluk.com/entry/4353036...urk&utm_term=0

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:03 .