Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Aldatma ve Siz Olsanız Ne Yapardınız? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=35554)

kulturlu_kartal 23-08-2014 07:49

Aldatma ve Siz Olsanız Ne Yapardınız?

7 aylık bir ilişkiniz var. Mutlusunuz da. Seviyor, sevildiğinizi düşünüyorsunuz. Tam da o sıralar bir şeylerden şüpheleniyorsunuz. Şüphenize sebep olan da mailinde ilk 1,5-2 ayda eski sevgilisi olduğunu bildiğiniz biriyle konuşmuş olması. Tabii tam gaz yanına gidip bu durumu sorduğunuzda önce inkar ediyor. Siz de faceine bakmak istiyorsunuz. İstemese de kabul ediyor. Baktığınızda yakın arkadaşı ile iki sevgilim var ama yenisiyle çok mutluyum falan dediğini görüyorsunuz. Tabii her şey ortada olduğu için inkar edemiyor ve olanı anlatıyor: "Senle başladığımda zaten bitmek üzereydi, çıkmaya başladığımız gün ayrılmaya gittim, bırakmadı. Sadece haftada bir kez o da en fazla 2 saat olarak görüşüyorduk. Son 3 hafta ise hiç görüşmedik." Ayrıldıkları zaman da sizin 2 ayınızı az bir şey geçmiş oluyor. Tam 9 haftayken. Biliyorsunuz ki dedikleri doğruysa bunlar sadece 1 ay yani 4-5 kere görüşebilmişler. Ne yapardınız?

inferno 23-08-2014 09:37

Ayrılırdım tereddütsüz ve hiç bir şekilde maziyi kurcalamaz,
ve bunun tartışmasını bile yapmadan yol verirdim.

olmuş ya da olmamış
görüşmüş ya da görüşmemiş.
sevmiş ya da sevmemiş

Bir hayat boyu içinizi kemiren bu küçük leke, en mutlu anınızda, size en ihtiraslı bakışında, en iyi gülümsemesinin altında bile,
size mutluluk veremez. bir dişin aniden sızlaması gibi girer aklınıza, ve yer eder orada, kesinlikle saf bir sevgi alamazsınız ondan. O verse de siz alamazsınız.

Şüpheci Dinsiz 23-08-2014 09:39

Sevgili kulturlu kartal,

Belki ilişkiye bir süre ara verilmesi düşünülebilir.
1- Bitip bitmediği şüphesi var olan eski ilişki olacağına varır.
2- 1. durumun hazmedilip hazmedilemeyeceği şüphesi var olan şimdiki ilişki olacağına varır.

İşin içine sevgi girdiğinde tüm teraziler fazla tartar. Gönül işlerinde salim kafayla, tarafsız ve gerçekçi düşünmek zordur, ama en azından denenmelidir.

İlişki devam edecekse, sonrası için "dürüstlük, açıklık" gibi konuların altının kalınca çizilmesi gerekir.

Yürümesi mümkün gözükmeyen ilişkileri erken bitirmek, sürdürmeye çalışmaktan daha az acı verir.

Bunlar olur, yaşamın olağan parçasıdır.

Sevgiler

vishnu 23-08-2014 11:59

ben aldatsada ayrılmazdım. 8 aydır sevgilim yok yalnızım.

sevgilim olsa isteklerimi karşılarım yalnızlığımı gideririm. aldatsa da bu konuda sorun yok.

ha ciddi planlarıma almam o ayrı.

kulturlu_kartal 23-08-2014 14:54

O zaman devam edeyim devamına. Bunları kaldığı yurdun kantininde öğrendikten sonra kafasına koluna neresine denk gelirse vurdunuz dövdünüz. Döverken de sen ******sun falan diye de bağırdınız. Bitti. Bundan sonra hiçbir şekilde karşıma çıkma dediniz ve dönüp gittiniz. Arkanızdan geldi sokak ortasında yaptığıma pişman olduğunu arkasından da seviyorum lan seni dedi. Peki ya burada?

vishnu 23-08-2014 15:20

o sen zaten hıncını almışsın cezalarını kesmişsin rahatça devam edebilirisn.

Şüpheci Dinsiz 23-08-2014 15:25

kultursuz kartal,

Dövmek nedir, hakaret etmek nedir?
Kafasına, koluna, neresine denk gelirse vurmak nedir?

Kızın biraz aklı varsa senden uzak durur.

Önceki iletiyi de yazmadım say.

kulturlu_kartal 23-08-2014 15:51

Aklı olan insan bu durumu yaşamazdı ve bu kadar ağır bii durumda ne yaptığını daa bilmiyorsun ne kadar sakin bir insan da olsan şiddete karşı da olsan.

Nova 23-08-2014 16:21

Alıntı:

inferno´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 523336)
Ayrılırdım tereddütsüz ve hiç bir şekilde maziyi kurcalamaz,
ve bunun tartışmasını bile yapmadan yol verirdim.

olmuş ya da olmamış
görüşmüş ya da görüşmemiş.
sevmiş ya da sevmemiş

Bir hayat boyu içinizi kemiren bu küçük leke, en mutlu anınızda, size en ihtiraslı bakışında, en iyi gülümsemesinin altında bile,
size mutluluk veremez. bir dişin aniden sızlaması gibi girer aklınıza, ve yer eder orada, kesinlikle saf bir sevgi alamazsınız ondan. O verse de siz alamazsınız.

+ 1

Aynı fikirdeyim.

Bırakın gitsin. Uzunca yazılır ama, gerek yok. İnferno gayet temiz ve güzel özetlemiş.

Sanem 23-08-2014 16:38

Üzgünüm ama anlattığınız kadarıyla sevgiliniz flörtöz birine benziyor.

Ben şahsen güvenmediğim, güvenimi yitirdiğim biriyle devam etmezdim. Çünkü ister istemez yaşadığınız bu güven problemi, onun her davranışı, her hareketini altında elle tutulur bir neden olmasa da sorgulamanıza sebep olacaktır. Bu şekilde de sağlıklı bir ilişki yürütmeniz oldukça zordur.

Bu yüzden devam etmeyin derim, kendinize olan saygınızı sorgulamak durumunda kalmamanız için yarın öbür gün...

spartacus 23-08-2014 22:01

Alıntı:

kulturlu_kartal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 523335)
7 aylık bir ilişkiniz var. Mutlusunuz da. Seviyor, sevildiğinizi düşünüyorsunuz. Tam da o sıralar bir şeylerden şüpheleniyorsunuz. Şüphenize sebep olan da mailinde ilk 1,5-2 ayda eski sevgilisi olduğunu bildiğiniz biriyle konuşmuş olması. Tabii tam gaz yanına gidip bu durumu sorduğunuzda önce inkar ediyor. Siz de faceine bakmak istiyorsunuz. İstemese de kabul ediyor. Baktığınızda yakın arkadaşı ile iki sevgilim var ama yenisiyle çok mutluyum falan dediğini görüyorsunuz. Tabii her şey ortada olduğu için inkar edemiyor ve olanı anlatıyor: "Senle başladığımda zaten bitmek üzereydi, çıkmaya başladığımız gün ayrılmaya gittim, bırakmadı. Sadece haftada bir kez o da en fazla 2 saat olarak görüşüyorduk. Son 3 hafta ise hiç görüşmedik." Ayrıldıkları zaman da sizin 2 ayınızı az bir şey geçmiş oluyor. Tam 9 haftayken. Biliyorsunuz ki dedikleri doğruysa bunlar sadece 1 ay yani 4-5 kere görüşebilmişler. Ne yapardınız?

1.) Sakin olurdum. Değilsem olmaya çalışırdım, elimden geldiğince sakinleştiğim bir anda düşünmeye başlardım.

Çünkü ilişkiler, insanlar arası paylaşımlar çok hassastır, hem kolay sağlanmazlar hem de kolay kaybedilebilirler.

2.) Fırsat verirdim!

İnsanlar birbirine fırsat vermiyorlar bu yüzden de anlayış gösteremiyorlar. Fırsat verirdim (Net bir yanıt isterdim, O'mu, Ben mi? Tercihini net olarak öğrenmek isterdim.)

3.) Yanıt veya durum tereddütlü ise, belirsizliğin ne kadar yıpratıcı olacağını anlamaya çalışırdım zira belirsizlik, kaybetmekten daha zor bir süreçtir. Bu nedenle net değilse, durum belirsiz ise üzülerek yolları ayırırdım.

Birde kadınlar ile erkeklerin bu ilişkilerde yaklaşımı farklı olabiliyor. Kadın doğası gereği ya da toplumun yapısı gereği olsa gerek daha bir garanticidir, seçim-tercih yapmak için uzun süreye ihtiyaç duyar ve bazı hallerde de kararsız kalır bazı hallerde ise YEDEKLER. Kimsenin yedeği olmamak adına net bir cevap beklerim ve cevap net ise ve tercih ben isem fırsat verir, zaman tanır ilişkiye normal olarak devam ederim. Taki verilen fırsatın analizini yapana kadar. Yine erkeklerde toplumsal yapı gereği günübirlikler edinmeye çalışır, öyleki ölürümde senden ayrılmam dediği halde öte yanda günübirlik(yani vazgeçilebilir ilişkiler) peşinde koşabilir. Eğer böyle bir durumla karşı, karşıya isem ilişkiyi bitirmeye ya da kurtarmaya çalışırım. Hangisini tercih etmem gerektiğini ise ne yazık ki koşullar belirliyor.

4.) Paranoyalar üretmemeye çalışırım, ki üretmem. Önce güven.

Zor olan sevmek değildir, güven kazanmaktır. Ancak güven İSTEMEKLE olmayacak bir şeydir, GÜVEN kazanılan bir şeydir. Örneğin bana güvenebilirsiniz dediğimde bu bir anlam ifade etmez, sizin güveninizi kazanmış olmam anlam ifade eder!

Güveninizi kazandıramadığınız ya da güven kazanamadığınız her koşulda sorunlar yaşanabilir, zira sevgi paylaşıma muhtaçtır, güven olmadan paylaşım olmuyor diye düşünüyorum.

Güvenmiyorsanız, önce kendinizi sorgulamasınız, acaba gereksiz ve anlamsız paranoya yapıyor olabilir miyim? Bu tür konularda çok fazla sıkıştıran, bunaltan ve sonuçta baskıya dönüşen davranışlarım var mı? kendime mi çekiyorum, öteye mi itiyorum? Yine aynı şekilde kendi sorgumdan sonra ilişkimi ve diğer kişiyi sorgularım. Bir karara varırım, ya bu konuyuonunla konuşmak ve NET bir yanıt almak ve NET DURUŞU görene kadar fırsat vermek ya da bu mümkün değilse bitirmek. Zorla güzellik olmuyor.

evrensel-insan 23-08-2014 22:17

Alıntı:

Eger seviyor ve sevildiginizi dusunuyorsaniz, once karsinizdakine "saygi duymaniz ve size yalan soylemesinin bir geregi olmadigini" dusunmeniz gerekir.

Bir kisi bir sevgiliden digger sevgiliye gecerken, onceki sevgiliden istendigi sekilde kopmasi kolay kolay beklenemez.

Ayrica arada bir arkadaslik ve sosyal beraberlik te olabilir.

Zaten olayi anlatmasi, onun samimiyetini gosterir.

Burada onemli olan saygi ve guvendir. Eger bu sarsildi ise, zaten aradaki sevgi ve sevilme iliskisinin saglamligi ve berrakligi "sarsilmis" demektir.

Ayrica buradaki "aldatma" karari olarak ta, bence "pesin hokum ve kolaya kacma" var.

Onemli olan kimin kimi tercih edecegidir.

Sizi tercih ediyorsa "kiskancliginizi" ve neleri kiskandiginizi ona aik acik anlatmaniz gerekiyor.

"Ben bu dediklerini yapamam" seklinde bir yanit alirsaniz, ya kiskancliklarinizi frenleyeceksiniz, ya da kiskanmaya devam edecek ve aranizda sorun yaratacaksiniz.

Butun mesela sevginizin ne duzeyde sizin icin onemli oldugu ve onun size sevdigini de algilayabilmeniz.

uyar 23-08-2014 22:34

Alıntı:

bu kadar bilmis arasinda ben de sunu diyeyim.. kardesim sen ne istiyorsun? onla olmak istiyor musun? istemiyor musun? asil mesele bu... evetse hic dusunme onceyi derim... bu kadar basit bence.. hayat kisa, guzel buldugun bir seyi kacirma

kulturlu_kartal 27-08-2014 21:04

Bütün bu olanların üstüne devam edip etmemeyi düşüneceğim demiştim ve 1-2 saat sonra da aşağıdaki maddeleri yolladım:
1- Hiçbir yerden ***le ortak arkadaşınız olan *** ve ***, bizim ve sizin sınıftaki erkekler, akrabam veya akraban olan erkekler dışında merhaban dahi olmayacak. Bunların dışındaki erkekler gereken her yerden silinecek.
2- Kıldan tüyden vs.den dahi olsa en ufak bir yalanın olmayacak.
3- Sana sevgimin ve güvenimin uzunca bir süre eskisi gibi olamayacağını kabulleneceksin.
4– Bana yapmayı veya beni kullanarak başkasına yapmayı düşündüğün oyunun, şakan vs. olmayacak. En azından yılımız dolana kadar.
5- İkimizin de tel, face vs. diğerinin de kontrolünde olacak.
6- Telefonun sesi kısıkta veya tamamen kapalı halde olmayacak.
7– Mecburi haller dışında ektiğin ders olmayacak.
8– Eğer ki olmasını istediğin madde varsa ekleyebilirsin.
9- İtirazsız hepsini kabul edeceksin.
10– Yukarıdaki ve eğer eklersen senin koyduğun maddelerin biri dahi çiğnenmiş olursa ayrıldık demektir.
Bunları da kabul etti ve tam 10 gündür uyguluyor gördüğüm kadarıyla.

dindarateist 27-08-2014 21:22

Alıntı:

kulturlu_kartal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 523741)
Bütün bu olanların üstüne devam edip etmemeyi düşüneceğim demiştim ve 1-2 saat sonra da aşağıdaki maddeleri yolladım:
1- Hiçbir yerden ***le ortak arkadaşınız olan *** ve ***, bizim ve sizin sınıftaki erkekler, akrabam veya akraban olan erkekler dışında merhaban dahi olmayacak. Bunların dışındaki erkekler gereken her yerden silinecek.
3- Sana sevgimin ve güvenimin uzunca bir süre eskisi gibi olamayacağını kabulleneceksin.
4– Bana yapmayı veya beni kullanarak başkasına yapmayı düşündüğün oyunun, şakan vs. olmayacak. En azından yılımız dolana kadar.
10– Yukarıdaki ve eğer eklersen senin koyduğun maddelerin biri dahi çiğnenmiş olursa ayrıldık demektir.

Ortada bir salaklık var ama kimden kaynaklanıyor, tam anlayamadım.

kulturlu_kartal 28-08-2014 00:12

Alıntı:

dindarateist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 523743)
Ortada bir salaklık var ama kimden kaynaklanıyor, tam anlayamadım.

Onu henüz ben de anlayabilmiş değilim maalesef :(

evrensel-insan 28-08-2014 02:33

Alıntı:

Bu nedir, ya!

Esir kampindaki birine sunulan sartlar mi?

Nevandaar 28-08-2014 04:12

Alıntı:

Alıntı:

kulturlu_kartal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 523348)
O zaman devam edeyim devamına. Bunları kaldığı yurdun kantininde öğrendikten sonra kafasına koluna neresine denk gelirse vurdunuz dövdünüz. Döverken de sen ******sun falan diye de bağırdınız. Bitti. Bundan sonra hiçbir şekilde karşıma çıkma dediniz ve dönüp gittiniz. Arkanızdan geldi sokak ortasında yaptığıma pişman olduğunu arkasından da seviyorum lan seni dedi. Peki ya burada?

Alıntı:

Sadece kendi 3 mesajınızı okuyarak bile kimsenin yorumuna gerek kalmadan gerekli cevabı bulabilirsiniz.

En başından sakat bir doğum olmuş ve çocuk son nefesini vermiş. Sadece siz fazladan birkaç nefes aldırabilir miyim telaşındasınız.

Dialectics 28-08-2014 08:36

Sayın kulturlu_kartal,

Ben işin doğrusu işe biraz daha değişik noktadan bakmak istiyorum. Bakış açım tahminimce çok ters görünecek ancak insanlık nasıl ki en kutsal bildiği, asla sorgulamaya cesaret edemediği dinler ile örneğin artık yüzleşebilme noktasında ise günün birinde kadın-erkek ilişkilerindeki anlayışımızdan, aile kavramlarına kadar pek çok tabumuzu da sorgulayabileceğimiz bir noktaya geleceğimizi düşünüyorum.

"Aşk" başlıbaşına psikolojik bir ruh halidir. Ancak insanoğlunun karşısına çıkan ve elde ettiğinde ya da ulaştığında her hayal, her amaç, her arzuda olduğu gibi "aşk" denilen şey de tüketilitir, diğer her yaşanmışlık gibi eski heyecanından ve renklerinden yoksunlaşarak raflardaki yerini alır.

"Aşk"ın içinde ancak, kanımca muazzam bir bencillik vardır. Karşı tarafa sahip olma, onu kontrol etme, onu bünyene katma, sindirme vs. gibi güdüler vardır işin içinde. Zaten kıza şart olarak sıraladığın maddeler de bu "sahip olma, kontrol etme" arzusunun en açık ifadeleridir. Ancak şöyle bir gerçek vardır: kız seni sevmekten vazgeçtiği anda senin maddelerinin hiçbir hükmü kalmayacaktır. Zaten eğer diğer eski erkek arkadaşını unutamamış filan olsa idi peşinden filan gelip sana yalvarmaya kalkmazdı. Her ne senaryo çizersen çiz, her ne madde koyarsan koy son sözü hep "aşk"ınızın son kullanma tarihi söyler. Tavsiyem, tabi yapabiliyorsan, bırak aşkını yaşa rahat rahat, tükenince zaten kendiliğinden bitecek ve senin için ilk bir-iki ay kimle ne yazışmış, ne yapmış umrunda bile olmayacak...

"Aldatmak" mevzusu günümüzde giderek yaygınlaşan bir durum haline geldi. Bir istatistiğe göre örneğin Türk erkekleri, avrupada en çok aldatan erkekler arasında imiş. (%40larda idi sanırım oran) Neticede erkek kendinde "aldatmak" hakkını görüyorsa kadına da bu hakkı tanımak zorundadır. İnsan hep yeni hislerin peşinde koşar. İşin doğrusu hayat aslında sıkıcıdır, sürekli monotonlaşma eğilimindedir. Ve günümüz beyaz yakalı, kapitalist sistemin kölesi haline gelmiş, içindeki potansiyeli dışa vurma şansı verilemeyen insanlığın kendini eğlendirmek adına başvurduğu bir çaredir "aldatmak" bence. Yeni bir heyecan, yeni bir his, gizli bir şey, tehlikeli bir şey vs. vs. Aslında "aldatmak" fikridir insanlığı cezbeden. Tahminimce de senin sevgilini en başta bu fikir cezbetmiş olabilir. Ancak 1-2 ay sonra bu fikiri yaşayıp, ilk zamanki heyecanı duymadığında da kendiliğinden bitirmiş diğer ilişkisini zaten. Şeytan olunmadan melek olunmaz. Kurallarla, anayasalarla, yasaklarla vs. ile birinin seni sevmesini ve sevgiyi kalıcı tutmayı başaramazsın. Baskın eninde sonunda yıldıracaktır ve o kendiliğinden bırakıp gidecektir. Ama o gittiğinde senin bırakman daha zor olacaktır çünkü sadece senin sandığın bir şeyin aslında başkalarına ait olabilmesi fikri seni muazzam bir kıskançlık krizine sokabilir. Ve sırf bu kıskançlık ile yeniden sahip olabilmek için peşinden sürünüp durabilirsin...

Doğada tek eşliliği benimseyen ender canlı türlerinden birinin "insan" olması da ayrı bir konu başlığı altında sorgulanmalıdır bence.

anthemoessa 28-08-2014 11:34

Alıntı:

Tamamen bitirir yüzüne bile bakmazdım. (Sonuçta, ne olursa olsun, "inkar" ve yalan var) Yalan söylemeye meyilli bir insanın, bugün olmasa yarın yine aynı şekilde veya daha büyük yalanlar söyleme (ve sizi üzmeye devam etme) ihtimali yüksektir. En azından benim, kişisel tecrübelerimden çıkardığım sonuç bu. Bu konularda özellikle, yalana başvurmuşsa ilerde daha büyük yalanlara başvurma potansiyeli yüksektir. (Her ne kadar "bir daha olmayacak söz yemin....vs dense de) Şu 2 günlük hayatta bu tip şeylerle (ufak yalanlar inkarlar bile olsa) uğraşma lüksümüzün olmadığını düşünüyorum. Bana, özellikle bu konularda en ufak bir yalanı söyleyebilen bir insanla sakince konuşup bitiririr mutluluklar diler, yolcu ederim hayatımdan. Bence yalnızlık; kuruntulu, yalanlı, şüpheli, inkarlı,...vb ilişkilerden çok daha iyidir ve sağlığa, psikolojiye daha az zararlıdır.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:37 .