![]() |
TURAN DURSUN SİTESİ
hani,genellikle köşe yazarları, pazar günleri insanları sıkmayan ''eğlencelik''babından yazılar yazarlar.
* * * bende bu düşünceyle ,üye olduğumdan bu yana merak ettiğim bir konuyu(bilenlerden) öğrenmek is- tiyorum , hemde *'O' ruha uygun yazılar okuruz diye düşünüyorum. * * *bu site, kim tarafından nasıl kuruldu? *yani *bir * ÖZGEÇMİŞ . |
Re: TURAN DURSUN SİTESİ
Güzel bir konu olmuş özgür abi daha önceden kimse sormadı ya da sorgulamadı heralde
|
Birde neden Turan Dursun Sitesi? İlhan Arsel de olamazmıydı ya da herhangi bir isim? Sadece katledildiği için mi? Onun hatırasına mı?
|
Valla üye listesinin bir numarasında Cem arkadaşımız *var bende buna dayanarak sitenin Cem arkadaşımız tarafındar kurulduğunu zannediyorum. Şekilden ziyade öz daha önemli bence
|
Ümidini kaybetme sevgili Özgür_Beyin.
Her ne kadar sorunun üzerinden 9 ay geçmiş de olsa, eminim birgün bir yanıt alacaksın. *:) |
sevgili pante ,sen, benden eskisin, cevabı artık senden bekliyorum. :lol:
|
sevgili özgür daha önce bir tür yeraltı gazetesinin (fanzin) site kurucusu Cem ile yaptığı bir söyleşi vardı. Başlığını okuyuncaa o söyleşi geldi aklıma. Sanırım sorularının cevapları var içeriğinde.
....................... Cem aşağıda kendini anlattığı için bu yazı hükümsüzdür. *:) kaldırdım |
Genellikle siteye hemen her gün giriyorum ancak mesajların pek azını okuyabiliyorum. İşler yolunda mı hacklanma durumu var mı gibisinden göz atıyorum. Bu nedenle beni ilgilendiren bu başlık gözümden kaçmış zamanında. Şimdi Pante güncellemişken konuyu yanıtını yazayım:
Bu sitenin temellerini 1997 yılında internet ile tanıştığım ilk aylarda attım. Kendime ait bir "home page" hazırlamaya karar vermiştim. Bunun için ücretsiz hizmet veren angelfire.com web alanını seçtim. Adresim şöyle idi: http://www.angelfire.com/ab/Cem/ Tabiki bu adres artık boş. Bu sayfada çeşitli konulardaki düşüncelerimi açıklıyordum. Alt konu başlıklarından biri de Turan Dursun idi. Ana sayfamdan bir link ile Turan Dursun sayfasına bağlanılıyordu. O dönem için siteden değil Turan Dursun sayfalarından bahsetmek doğru olur. Çünkü başlangıçta sadece 3-5 sayfalık Turan Dursun makalelerinden oluşuyordu Turan Dursun bölümü. Turan Dursun adını ölümünden önce 2000'e Doğru Dergisinde duymuştum ama okumamıştım. Asıl tanışmam sanırım 1991 yılı olmalı, üniversite sıralarından yanımda oturan arkadaşımın derste Din Bu 1'i okurken oldu. Bir süre sonra o okumayı bırakınca kitabı okumaya başladım. İlk bölümü derste okudum. Sonrasından kitabı kitapçıdan satın aldım. Etkilenmiştim tabiki. O dönemde zaten ateisttim hatta 5-6 yıllık ateisttim ama dine yönelik sağlam, tutarlı eleştirilerim yoktu. Turan Dursun bunu yapıyordu. Farklıydı. Sonrasında 5-6 yıl boyunca mezuniyet, askerlik, iş kurma derken yıllar geçti. Yukarıda bahsettiğim gibi 1997 yılı geldiğinde mesleğimde çalışmaya başlamıştım. Bir gün işyerime bir kitap satıcısı geldi. Pek çok liste koydu önüme. O sırada Turan Dursun geldi aklıma. Kitaplarının olup olmadığını sordum, var dedi. Kitap setini satın aldım. Siteyi kurmayı düşündüğümde Turan Dursun Hayatını Anlatıyor adlı kitabın kapağındaki resmi kullanmayı düşündüm. Ama scannerim yoktu. Kitabı alıp çarşıda bir yerde tarattım kapağını. Adam bir diskete koyup verdi bana. Heralde 5 lira civarında bir para vermiştim. İlk zamanlar klavye ile saatler boyu kitapdan makaleleri aktarıyordum. Sayfayı ziyaret eden bir arkdaş yardımcı olmak istedi. O da bazı makaleleri hazırlayıp email yoluyla bana yolladı. "Scannerle tarıyorum OCR programı işe yazıya çeviriyorum" diyordu. Anladım ki bu işin daha kolay yolu varmış. Ben de bir scanner aldım ama o dönemdeki OCR programları günümüzdekine göre çok geri idi. Yazıları düzeltmek neredeyse baştan klavye ile yazmak kadar uğraştırıcı idi. 7-8 makaleye ulaştığım ilk aylarda siteye günde 3-4 ziyaretçi geliyordu (O yıl internete bağlı abone sayısı 100.000 civarında idi tüm Türkiyede, şimdilerde 2 milyon civarında sanırım ama gene de az bir sayı idi 3-4). Bir gün bir ziyaretçim "top 10", "top 20" gibi site indeksleyen sitelere üye olup sitemi tanıtmamı tavsiye etti. Dediğini yaptım ve kısa bir süre sonra günde 20-30 ziyateçiye ulaşmıştım. Bu arada ana sayfadaki kişisel blogumu kaldırıp siteyi tamamen Turan Dursun Sitesi olarak yayınlamaya karar verdim. Bunun nedeni ana sayfadaki çeşitli siyasi konular ile Turan Dursun arasında bağlantı kurmaya çalışan ziyaretçilerin görüşleri oldu. Turan Dursun salt kendisi olarak algılansın düşüncesi ağır bastı ve kişisel makalelerimi siteden sildim. Sitenin internet arşivi tutucularında bulabildiğim en eski görüntüsü aşağıda (Bunu bulup bana bildiren Russell arkadaşa tekrar teşekkürler). Görüntü 18 mayıs 2001 tarihine ait: http://web.archive.org/web/200105180...re.com/ab/Cem/ O dönemde de Turan Dursun forumu oldukça aktif idi. Ancak bugünkü web teknolojisinin nimetlerinden henüz faydalanmadığımız için görsel olarak parlak değildi. İşte 2000 yılından bir enstantene (omer nikli kişi ateistforumdaki haci): http://web.archive.org/web/200005110...rdroom/k/26081 Bir şikayet üzerine Lycos şirketi 2002 yılında siteyi kapattı. Email yazdım siteyi açtırdım. Ancak birkaç aya kalmadan gene kapadılar ve bir daha açmadılar. Neden kapadıklarını da belirtmediler tüm ısrarlarıma rağmen. Bu tarihten sonra özel yaşamımdaki yoğunluktan dolayı 2004 ortalarına kadar siteyi açamadım. Bu 2 yıllık aradan sonra ücretsiz web alanı kullanmak yerine domain name satın almaya karar verdim. turandursun.com 2004 yılının ekiminde yayına başladı. Yayına başlamanın 2. ayında site saldırılara uğramaya başladı. DDOS atakları yüzünden hesabımız sık sık askıya alınıyordu şirket tarafından. Bir yıllık hosting ödemesini yaptığım halde 2. ayın sonunda ilk firmadan ayrıldım. O sırada aktif üyemiz olan Haci canaca.com'u önerdi. Ve iki yıllık aboneliğini kendi cebinden ödedi. Ancak canaca.com'da da aynı akıbete uğradık. İki yıllık aboneliğe rağmen 3 ayı zor çıkartabildik. Mart 2005 de Websitesource Shared Hosting hizmeti aldım 3 aylığına. Hacklanmadı ama çok geniş bir Türktelekom IP bandına ban koyduğu için siteye giremeyen çok sayıda Türkiyeli ziyaretçi oluyordu. Bu nedenle 3 ay dolduğunda yeni bir firma aradım ve haziran sonunda 100$ verip bir yıllığına Westhost şirketinden 1 yıllığına VPS hizmeti satın aldım. 1 temmuz ve 15 temmuz tarihlerinde site 2 kez hosting açığından dolayı hacklanınca bir ayını bile doldurmadan bu şirketten da ayrılmak farz oldu. Gene verdiğimiz paraların ardından Fatiha okuduk tabi. Bu işin ucuz hosting hizmetleriyle başarılamayacağına bu tecrübeler sonunda karar verdikten sonra ağustos 2005 de Virtuozzo sistemi ile hizmet veren bir şirkete geçiş yapmanın gerekli olduğuna karar verdim. Ağustos 2005'de 850$ kadar fiyat karşılığında websitesource.com firmasının VPS hizmetini aldım ama benim hanıma bahsetmedim :) *Gerçekten de Virtuozzo sistemi sağlam çıktı ve bu hosting sisteminde bulunduğumuz sürece hosting hiç hacklanamadı ama kullandığımız php-nuke scriptinden dolayı 3-4 kez hacklandık. 2005 yılı sonunda sitenin yönetimini ciddi anlamda (sadece forum moderatörlüğü değil) paylaşma ve yavaş yavaş devretme fikri gelişti. Bu fikrin oluşmasındaki nedenler: 1- Sitede artan üye sayısı karşısında kişisel yönetim zorluğu 2- Topluluğun sivil bir toplum yapısına benzemeye başlaması nedeniyle kollektif bir yönetimin daha doğru olacağı 3- Bir trafik kazası vs. nedenle ölmem durumunda burada yazılan binlerce yazının, binlerce saatlik emeklerin de yok olup gitmesini istememem, sayılabilir. Bu gibi nedenlerle 2006 yılında önce Yönetim Kurulu oluşturduk ardından da Disiplin Kurulu. Bu idari paylaşımlardan sonra geçtiğimiz aylarda da sitenin domain name hakkını 4 kişilik bir kurula devrederek site üzerindeki tekelimi iyice bırakmış oldum. Site çok kez saldırya uğradığı için siteye ayırdığım zamanın büyük bölümünü Linux server öğrenmek, phpnuke kodlarıyla uğraşmak, scriptlerin güncelliğini takip etmek gibi işlere veriyorum. Bu nedenle forumlarda pek sık göremiyorsunuz beni. |
güzelll:P benim pc ye de "ninjalar müslüman olursa" adlı yazıyı sen bıraktın herhalde :) ya da yönetimden birisi :) şu phpnuke kodlarından oluyormuş bu :) kim gönderdi bunu bana yaw??? gerçekten merak ettim ha :) bu arada site 1000 e yakın hacke uğramış, ürkütücü gerçekten:)
|
Sevgili Cem,
Seni azminden ve prensiplerinden dolayi taktir ettim, ayni zamanda bizlere bu imkani sagladigin icin de cok tesekkurler, Saygilar, |
Ölürsem,
O zaman anlarsın. Ölünce biri, Pazar, kışın, İki yüz olur hemen yüzler Hemen! Dersin, neymiş meğer! Ben de ölürsem eğer Ey aydın cemaat! Lütfen öldürme beni, Lütfen! ” (Turan Dursun) * Sevgili Cem, Turan Dursun'un aydinlarindan biri olarak, bunca sene bu siteyi ayakta tuttun, nice Turan Dursun'larin one cikmasina sebep oldun. Siteye girdigim gunden beri, nice surtusmelere gogus gerdin, her sikintimizda yetistin. Sokak tabiriyle helal olsun sana demek geldi icimden. * * * *Sevgiler... |
Sevgili Ucuncuyol ve Vartor, teşekkür ederim. Tabi bazı hatalarım da oldu. Mesela kriz anlarında biraz daha soğukkanlı yaklaşımlarım olmalıydı.
Bazı sorunlarına rağmen siteyi iyi yolda görüyorum. Kollektif yönetim bazı sorunlar oluşturduysa da artılarını daha fazla görüyorum. Kaliteli, düzeyli ve zengin içerikli forumlarımız var. Bunu sağlamak kolay değildi. Kollektif bir çalışmayla bunu başardık. Kısa zamanda etkisi görülen bir evrim teorisi sitesine imza attık. Bülten ile binlerce insana periyodik aralıklarla ulaşmaya başladık. Ana sayfada thunderpointin çabalarıyla din konulu güncel haberler sayesinde ana sayfamız daha canlandı. Forum disiplininin bir Disiplin Kurulunca sağlandığı ender sitelerden biriyiz. Sitenin İngilizceye ve Almancaya çevirileri yapılıyor. Tercüme Grubu'muz sayesinde ilgi alanımızdaki makaleler İngilizceden Türkçeye çevriliyor. Sitenin giderleri dayanışma altında bağış olarak toplanıyor. Destek Masası'nda ziyaretçilerle diyalog sağlanmaya çalışılıyor. Gazete ve dergilerde ilanlar verdik. Daha sayılabilir. Tabi yapılacak işlerimizde var önümüzde. Çalışma gruplarını ve kurullarını kadro olarak daha güçlendirmemiz gerekli mesela. Elbirliğiyle iyi bir yere geldik ileride daha iyi yerlere ulaşacağımızı da tahmin ediyorum. |
Bu site bütün dünyayı ilgilendiren bir site,dışa açıldığına sevindim,hayırlı uğurlu olsun.
|
krematoryum adlı forma niye giremiyorum özel kişilerden kasıt nedir kusura bakmayın yeni olduğum için soruyorum
|
Sn kurtkan:Krematoryum forumuna girebilmeniz için Dinlerden Özgürlük Gurubu üyesi olmanız gerekmektedir.
Saygılar. |
teşekkürler aydınlattığınız için
|
İyi ki güncellemişim. *:)
Sevgili Cem'e açıklamaları için teşekkürler. Az mücadele vermemiş siteyi bugünlere getirebilmek için. Ben de kendisini kutluyorum. Cem'le birlikte nice Turan Dursun'lu uzun ve başarılı yıllar diliyorum. |
Alıntı:
Hepsi için sonsuz teşekkürler.. Sevgiler... |
sevgili cem ve tüm emeği geçen üyeler...
iyiki varsınız... |
sağolun teşekkürler
|
sayın ceme ve diğer yönetici arkadaşalara teşekkürler çünkü sizler hiç bir karşılık beklemeden bu zorlu davaya *kendinizi adadınız bu yürek müslümanlarda yok onların tek derdi bizleri çevirip allahın gözüne girmek
|
"Bir yıllık varlık istersen buğday, on yıllık varlık istersen ağaç, yüz yıllık varlık istersen insan yetiştir." Çin atasözü.
Çinliler büyük adam. Bu sözü Sn. Cem de biliyor zannımca. Biliyor ki; yatırımını insana yapıyor. Kendi namı hesabıma, teşekkür ederim. Hatalarımı, cehaletime bağışlayın |
site ingilizce ve almancaya çevrildikden sonra onbinler ziyaret edicek bunu şimdiden görebiliyorum,turan dursun sadece türliyenin *turan dursunu deyil *bütün insanlığın turan dursunu.
emeklerin boşa gitmedi *ilerde kendinle övünüceksin *Cem. seni kutsuyor ve cennetlik ilan *ediyorum. (ben biraz makara adamım her yazıcağımı ciddiye almayın....kesinlikle) |
Sevgili scarface,
Her yazacağının ciddiye alıncağından emin olabilirsin.. Sevgiler... |
Tabi bazı hatalarım da oldu. Mesela kriz anlarında biraz daha soğukkanlı yaklaşımlarım olmalıydı. ---Cem
"Yukarıdaki cümlenin ihtiva ettiği ana düşünce, benim talep ettiğim muhteviyatı karşılamış olabilir mi" diye düşünüyorum... Selamlar. |
Sevgili Cem,
Başta sen olmak üzere siteye emeği geçen herkese çok teşekkürler. Ben şahsen bu siteden çok bilgi edindim, bunun da ötesinde, forumda birtakım başlıkları açabilmek ya da fikir beyan edebilmek için uzun uzun araştırma ihtiyacı hissettim, yani bana iki yönden de çok faydası dokundu. Sanırım pekçok katılımcı için de böyle olmuştur ve olmaya devam edecektir. Emeğine sağlık. |
"Yukarıdaki cümlenin ihtiva ettiği ana düşünce, benim talep ettiğim muhteviyatı karşılamış olabilir mi" diye düşünüyorum... * *okinono
* * *sana şiş az gelir bana kalırsa, kazma sapı lazım. *:lol: * * * saygılarımla |
sevgili thunderpoint,
Bizim bölgede ciddi ol mu *demek istiyorsun?. onuda yaparız *no problem ama siteye bir güzin abla birde alo fetva hattı koyarsanız,kabül.. * * Bendende sevgi saygı ve hürmetler |
Alıntı:
Hayır, öyle demiyorum; "makaracı olman bizler açısından tanınıp sevilmemen için yeterli bir sebep değil" diyorum... Sevgiler... |
Alıntı:
Kısaca şöyle anlatayım: Bundan yaklaşık 10 sene önce bizim Cem'in aklına bir muzırlık geliyor. Ateistlik var ya duramıyor, illa birşeyler karıştıracak. Bir web sayfası ediniyor ve Ateist düşüncelerini, siyasi fikirlerini, özellikle Turan Dursun'a ait birkaç makaleyi yayınlamaya başlıyor. Günde 3-5 ziyaretçi ile bir dönem durumu böyle götürüyor. Bir tavsiye ile web sitesi tanıtımlarında siteyi duyurunca 20-30 ziyaretçiye ulaşıyor. Ziyaretçiler çoğalınca çelişkiler ve şikayetler başlıyor tabi. Bunun üzerine kendi makalelerini, görüşlerini kaldırıp siteyi tamamen Turan Dursun'la ilgili bir yapıya dönüştürüyor. 2002'ye kadar böyle geliyor ama siteye karşı düşmanca tavırlar da başlıyor. Anlaşmalı olduğu şirket siteyi kapatıyor, itiraz üzerine tekrar açıyor ama birkaç ay sonra yeniden kapatıyor. Bu arada Cem'in özel durumları nedeniyle site 2004 Ekimine kadar kapalı kalıyor. Siteyi yeniden açtıktan sonra yine şirket sorunları başgösteriyor. Birkaç şirket değişikliği yapılıyor. Bu arada hacklemeler de yoğunlaşıyor. Ayrıca yatırılan hosting ücretleri hep boşa gidiyor tabi. *2005 Ağustos'unda güvenli bir hosting *için evden gizli olarak 850 doları bayılınca kale gibi bir site oluşuyor. Ben de artık bir problem kalmadığını düşünerek sitede yerimi alıyorum. *:) Burada sıkça katılanlardan DreiMalAli en eskilerden. Arada katılan Da Vinci de öyle. Bunlar 2004'lük. Hatta 2002 öncesinden de olabilirler Ateistforumdaki Hacı gibi. Çünkü aradaki kapanma döneminden sonra üyelikler yenilendiği için kimler 2002 öncesinden bilemiyorum. Ensareo, geçen bir ortaya çıkmıştı o da en kıdemlilerden. Aliminyum da eskilerden, arada bir katılıyor. Sargon da benden birkaç ay daha eski, Korelmis ha keza öyle. Mehmet, Materyalist, Gameover da benden 1-2 ay önceki üyeler. Arada unuttuğum var mı bilmiyorum? İşte sitenin hikayesi böyle. *:) |
Aslında Sevgili Cem yeterince güzel özetlemiş, O'nun emekleri teşekkürle ödenmez biliyorum, o bunun mutluluğunu yaşayarak biliyor.... Eskilerden birde ben vardım, ilk hack di sanırım, üye adımla bir daha girememiş, üye adıda alamamıştım, bende bir alt çizgi ekleyerek böyle üye olmuştum.... Aslında öncesinde de vardım, ama ilk zamanlar interaktif değildi, ara sıra girer makaleleri okurdum, zira o zamanlar bende Web meraklılarından dım ve kendimi Html diline vermiştim, Word'de site yapardım :) Yapar yapar kapardım, bütün hevesim teknik alan olduğu için siteler içerik olarak amaçsız olurdu o nedenle kısa süre sonra yap boz kuralları işlerdi... Anımsıyorum Turan Dursun sitesi ve İlhan Arsel sitesine sık sık girerdim, neredeyse yalvarmıştım, İlhan Arsel sitesi adminine bırak siteyi tasarlayım, böyle boncuk gibi aşağı dizilmesin diye olmadı, mesajıma cevap bile yazmadı, alacağı ossun :)
Neyse ilk üye adım neydi anımsayamıyorum, bunuda 2007 yılında şans eseri buldum, 2002 yılı sonunda geçirdiğim yüksek ateşli bir rahatsızlıktan sonra (6 ay eve hapis)garip bir hafıza kaybı geçirmiştim, bazı özel isimleri ,adresleri(site adresleri mesala) hatırlayabilmek için günlerce hindi gibi düşündüğüm zamanlardı bir kelimeyi bile o an aklıma gelmediği için sabaha kadar düşündüğüm olurdu, müthiş bir kabızlıktı(3-4 yıl sürdü bu, halada az buçuk var)-düşünsenize bir foruma cevap yazmak için 1 gün uğraştığımı-.. yaptığım siteleri, ücretsiz yer almıştım orasının adlarını, ilk mail adları ve şifrelerini anımsamıyordum, hindilik yapıyordum ki bu siteye üye(spartakus_) olmuşum, sonra bir ara Hack yaşadı sanırım, hack sonrası yine hindilik tuttu :) Yani *bu Nickimide mailimide unuttum, bir türlü giremeyince yeni bir kullanıcı adı aldım... 2007 yılı bir üye sağolsun bir mesajımı güncelleyince yakaladım kendimi.. Neyseki pek fazla forumlara katılamıyorum, sessiz izleyiciyim ve kimseyle tanışmıyoruz, mazeretim vaaaar "hindiliğim" var :) |
Spartakus, seni anmadığım için beni mazur gör.
Siteye şu sıra sık katılanları yazmıştım. Keşke senin gibi ilk üyelerden arasıra da olsa katılanlar olsa. Belki eskileri anmamız vesilesiyle "Ben de varım" diye gelenler olur bu sayede. Russel, Mutezile, Kursatotcu, Hasan, Aspartam gibi arkadaşları özledik. |
Sevgili Pante
Ben bile kendimi zor hatırlamışım :lol: ... En son yazdıklarım ise espiri idi, yanlış anlaşılmış özür dilerim, bıktırana kadar buradayım çünkü :).. |
Baki kalan kubbede bir hoş seda imiş. *:lol:
* * *Yigidim aslanım burda yatıyor. *:lol: * * *Son mısra Nazım'dan hangisini isterseniz seçin. *:lol: * * * saygılarımla |
Hadi neyse ben de açıklayayım.
Bilmezmiş gibi davrandım. *:lol: Çünkü hafıza kaybını daha önce de dinlemiştik. *:lol: |
Eveettttttttt,
Değerli Öz Nar Hakikat Seyahat Yolcuları; Kaptanınız konuşuyor… Gişelerin işletme hakkının 4 ayrı kişiye aynı anda devredilmiş olduğunun deklare edilmesi bir nebze biz cefakâr bu nar yolunun yolcularının yüreğine su serpmiştir. Kaptanınız ben Okinono, bu otobüse binmeden evvel aracı iyice kontrol etmek için aracın motor kaporta ve diğer bilumum aksamlarını test etmek için diğer markalar ile mukayese yaptım. Aslında ilk bineceğim araç ateorg markaydı. Bu nedenle ilk önce o markayı uzaktan gözledim. Motordan gelen sesleri dinledim. Araba çok fiyakalı gibi duruyordu. Speed yarışlarında açık ara önde gibi ses çıkarıyordu. Kural mural yoktu. Tek kural vardır. Karşıdakine sövmek övünç kaynağıydı. Sonra TD markayı gözlemledim. *Ve akabinde şimdiki memleketime geldim. *Burada da çok sık olmasa da incelemelerimi yapmak için bolca arşiv yazılarını okudum. Sonunda kararımı verdim. Daha önce de bir arkadaşımın önerisini de dikkate alarak. TD markayı seçtim. Diyeceksiniz ki, Yalama oki, nasılsa binmek bedava ikisine de binseydin ne olurdu ki… Hayır değerli yolcular sandığınız gibi bu otobüse binmek bedava değil. Hatta dünyanın en değerli şeyi ile ücretlendiriliyor. Ben bunun adına asırlardır köklerimden gelen kültür gereği ZAMAN diyorum. *Zira zaman öyle bir şeydirki bitince harcandığını anlıyorsunuz. *İşte bu otobüsün bileti bence bu nedenle çok değerlidir. Sonra, 19/06/07 tarihinde ateorg marka aracın içerisinden gelen bir sesi kayıt ettim. Zira o zamanlar dinlerken TD markasının sahibine yenilir yutulur cinsten olmayan hakaretler (küfür değil) ve TD markanın dışa bağımlılığı ve siz yolda giderken uzaktan motor kilitlenebileceği vs gibi konularda sesler duymuştum. TD marka bu seslere karşılık olarak çok dik ve edepli ve demokratik bir duruş sergilemişti bana göre. Çünkü üslup kişilerin düşüncelerinin dışa yansımasında en belirgin etmendir. Ateorg markasında henüz binmediğim ama araştırdığım bir markanın yolcuları için, KOYUN tabiri kullanılmaktaydı. Onlara göre şahin olabilmek için illa da küfr edilmeliydi. Ve amaç kendi düşüncelerinin arkasında durmak değil, bir nevi terapi gibi günün belirli saatlerinde buluşup karşı tarafa küfür etmekti. En azından benim dinlediğim zamanlarda bu ses böyleydi. Hatta merak edenler bu sesi gramofon of google dan *dinleyebilirler. Kısa keseyim bari; İşte ateorg dan gelen bu bozuk seslere karşı TD markasının konseptik bakışı beni bu otobüse bindirdi. Ve bindiğime ne iyi ettim derken; birden Cumhuriyetin aniden Cem-huriyet şekline döndüğünü esefle gördüm. Eski seslerin bozuk tınıları henüz gitmemişken kulağımdan bir an beynimde zonklamaya başladı. Ve ve ve; *olaylar gelişti. 19/06/07 tarihinde sayın Cem’in şu sözünü not etmişim. "Lib..... arkadaş, ..ci bize açıkça sapık diyor, forumumuza yazanlara ise koyun diyor. Hani kurallarınız? Ama ..ci'nin dokunulmazlığı var tabiki. Ona engel koyamazsınız. Tüm kurallarınızın üsütündedir o tabiki. " ateizm.org un *şu iddialarına karşı bozmadı terbiyesini; “Cizgisi ise bir holdingin yonetim kurulu baskananinin istegi sekilde korkakca degistirilmeyecektir.. Bunu da burada dosta dusmana ilan ediyorum..” jun.19.2007 12:10 PM Bu otobüse binmem için gerekli şartların en büyüğü olan; site sahibi birisinin bu kadar eşitlik dolu söylemi ve üslubu benim için vazgeçilmezdir. Bu nedenle, benimle hiç uzaktan yakından alakası olmayan Sayın Cem’in çıkışının bende bıraktığı iz bu otobüste kalıp kalmamam ile yakından alakalıydı. Zira güvenmediğiniz bir şoförün sürdüğü koltukta hep tedirgin sürer yolculuğunuz. İşin kötüsü başka bir otobüste yoktu etrafta. Yani bu otobüsten inersem yaya kalacağım kesindi. Ben bu yüzden bir yol seçtim. Otobüs firmasını sert bir ikaz yolu. Hem dedim ki otobüs firması olmanız otobüste istediğiniz gibi davranma hakkını size veremez. Eğer verir diyorsanız, siz yolcunun da sahibi olmuş olursunuz. *Nerede görülmüş otobüsün yolcunun sahibi olduğu. Yolcu otobüs içindeki kurallara riayet ettiği sürece istediği kadar pencereden seyrettiği manzarayı istediği gibi yorumlama hakkına sahiptir dedim. Ayrıca otobüsün içinde yolcuların rahatını bozan bir yolcu var ise buna haddini bildirmek şoförlerin ve muavinlerin ve yolcuların görevidir. Siz otobüs sahibi olarak olay bittikten sonra bir daha böyle yolcuların binmemesi için ancak şifahen şoförlere salık verebilirsiniz. Elhasıl, Firma özür diledi. * Oki bu süre zarfında epey şişlendi. Hatta kazma sapını son bir hamle ile haşırt diye yedi. Allah’tan daha önce vatandaşı olduğu ülkenin sayesinde kol böreklerini çokça manevi olarak yediği için fazla acımadı. Zaten Oki sade bir vatandaş olduğu için arkanın, kazmayı sapıyla bir bütün olarak alacak kadar geniş olması kaçınılmazdır. Meşhurdur bilirsiniz; “Sıkma ismetttt” fıkrasını.. Biz sıkmadık şükürler olsun haşırdattılar . Son olarak, Sitenin yapımında emeği geçenleri tebrik ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bu sitede demokratik olmayan hangi davranış olursa olsun karşısında olacağımı bildiriyorum. Bundan sonra buranın CEM-huriyet olarak değil, Cumhuriyet olarak yönetilmesinin en temel görev olduğunu bütün arkadaşlara hatırlatıyorum. Yönetimde olan arkadaşların üzerindeki diğer forum site vs lerin baskısını göz ardı etmeyin diyorum. *Bu açıdan hangi bakış ile bakarsak bakalım sonuçta buranın bir otobüs olduğunu ve devrilir ise en kıymetli hazinemiz olan zamanın da heder olacağını hep aklımızda tutalım diyorum. Site içerisinde özelikle yönetimsel konularda ki tartışmaların sadece üyelere özel google dan görünemeyecek şekilde ayrı bir platformda tartışılmasını öneriyorum. *Bu özel başlığın adı da dinlerden özgürlük olmamalıdır. Zira özgürlük izafi bir kelimedir. En geniş kapsamında bile bir sınır vardır. Bunu Oki konu ile ilgili önceki diğer yazılarında çokça belirtti zaten. Dinlerden özgürlük gurubu kalabilir. *BirleşmişÜyeler adlı yeni bir gurup kurulabilir. * Unutmayalım, *inanç bir tercihtir, tercihler her an herkes için yaşamsal faktörler ile değişebilir. Hele hele var demek ile yok demek arasında ispatsal doneler açısından aslında hiçbir fark yokken. Ben sayın cem’den evvel, yönetimde bulunup en değerli hazinelerini bu site için harcayan başta kazma sapını saplayan dostum dilaver ve ben kazma sapını yiyince arkadan vokal yapan frodo, okiyi şiş kebap yapmak için tavan arasında babanneden kalma eşyaları arayan thunderpoint ve değişim ve üçüncüyol, özgürbeyin, vartor abi , respendial, habilis,spartacus, sargon *ve diğer yönetim kurulundaki arkadaşları siteyi bu günkü üslup ve saygınlığına oturttukları için tebrik ederim. Daha evvel yönetimde bulunmuş ve üyelikleri devam eden ve saygınlıkları her bir satırlarında belli olan arkadaşları da kutlarım. Şunu bilirim ki, zafer ordunundur, yenilgi komutanın. Bu bir darbı meseldir. Bu nedenle halk olmadan hiçbir şeyin olamayacağını bilmek ve güç olarak kullanmak halkların en temel hakkıdır. * Sayın Cem’in ve diğer yönetimdeki arkadaşların tüzük dışında hiçbir şekilde fevri davranamayacağının baskısının biz sade çayır okilerin de olduğunu da belirtmek isterim. Panteri saldık çayıra haydi mevlam kayıra *:) Son bir husus daha kaldı. Onu da söylemeden geçemeyeceğim. Lütfen özellikle siyasi içerikli yazılarınızı yazarken, Gri propagandadan nasıl etkilendiğinizi test etmek için bu sitede açılmış olan adını şu an hatırlayamadığım (yuh eşek oki gir iki dakika bak. Ne demek adını hatırlayamadım.. yuh sana.) Hah buldum. Mhmmd’in açtığı başlığı dikkatlice hepimizin okumasını talep ediyorum. Son zamanlarda okuduğum en enfes yazı dizisiydi. Kendisine teşekkür ederim. Şu yakma meselesine gelince; Ben yaşarken yandım arkadaş. Gömün (biipppp) koyum(n) Bakın sonunu koyun ile bitirdim. Koyunluk yokkkk unutmayın *:) Selamlar. |
Alıntı:
|
Galiba bu *Öz Nar Hakikat Seyahat Yolcularıın kaptanı, çay ve istirahat molasının paralarını gene ödemeden gitti. *:lol:
* *Neyse bu seferlik görmezden gelelim; ne de olsa müşteri velinimettir. *:cry: * *saygılarımla |
Sevgili oki,
*Sitemizde, ister sadece uye, ister yonetimde olsun herkesin insan oldugunu, insanin da hatalari olacagini unutmamak gerekir. Muhim olan genel gidisati gorebilmekte. Hic birimizin ben hatasizim diyebilecegini, kendin de dahil *eminim biliyorsun. Hey, bizleri bir yana birak, peygamber ve tanri unvanini almislarin hatalarini ortaya dokmeye calisiyor, insana benzerlikleri dolayisiyle de, insan isi oldugunu iddia ediyoruz cogu zaman. *Sitemizin ana cizgisi, beyinleri sartlandirilmadan kurtarmaya, ozgur dusunceye yoneltebilme, dolayisiyla da daha insancil bir gelecegin umidi. Hic degilse benim amacim bu. Bu amaca ulasabilmek icin, pire icin yorgan yakmaga kalkisanlara bile, musamaha ve hosgoru ile bakiyorum cogu zaman. Sabirla, hep beraber, daha guzel yarinlar umidiyle, sana selam, yolumuza devam. |
Erman hocam ne ayak, tüymüşsün parayı vermeden!!!
Ahhh sevgili Şansal ahhh, son üç beş kuruş vardı onu da helanın temizliği için deterjana harcadım. Yok inanki. Olsa dükkan senin. İyi de müşteriysen sana ne helanın temizliğinden. Sevgili şansal, nasıl görmek istiyorsan öyle bırak diye bir laf vardır. Duymadın mı? Duydum hocam duydum... Hadi hayırlı traşlar. :) Selamlar... Not: Vartor abi, ben mesajı yazarken siz önce davranmışsınız. Sağduyulu bakışınızın yol çizgileri olarak kaptan tarafından dikkatle takip edildiğini bilmenizi isterim. Tek derdim var, 100 yıl sonra rakının şeyhi Vartor diye bir miras kalmasın torunlarınıza; yeter bana *:) * Teşekkürler Selamlar Saygılar. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:57 . |