Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Muhammed''''in Mezarına Düşen Yıldırım (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=367)

12-02-2005 16:58

Muhammed''in Mezarına Düşen Yıldırım

Muhammed''in mezarının Medine''de Mescid-i Nebevi''de bulunduğu bilinir. Tarihi belgelere göre 1200''lü yıllarda, yani Muhammed''in ölümünden yaklaşık 600 yıl sonra Mescid-i Nebevi''ye bir yıldırım düşer ve tüm mescid cayır cayır yanar kül olur.

Yani müslümanlara göre allahın en sevgili kulunun yattığı yer mahvolmuştur. Mevsimleri düzenleyen mikail meleğinin dalgınlığına mı gelmiştir yoksa allah oraya yıldırım düşeceğini evvelden bilmiyor muydu, çıkın bakalım işin içinden.

ngcoskun 12-02-2005 17:32

muhammedin zamanında ki allahla sonraki zamanlar arasındaki allah arasında farklar olabilir.yani muhammedn allahı görevi devrettiği için onun yerine gelen allah da muhammedin mezarını unutmuştur.
olmaz mı...olmaz olmaz demeyin...herşey olur...

oguz 12-02-2005 18:57

Bunlar Vahabi mezhebine bagli Suudi''lerin uydurmasidir. Vahabilige gore mezar (kabir) ziyareti mekruhtur (mecbur olmadikca yapilmasi haram olan sey). Bu sapik mezhep''e gore turbe ve kabirlerin imha edilmesi ibadet sayilir. Hatta bu mezhep, camilere minare yapilmasina bile karsidir...

Vandallik vahabilerin kanina islemistir. Bu sapiklar sayisiz turbe imha etmelerinin yanis sira, Kerbele''daki Huseyin turbesini de neredeyse tamamen tahrip etmisler, Taif''e girerek butun muslumanlari katletmislerdir.

Vahabi mezhebinin kurucusu Muhammed b. Abdulvahap denen pisliktir (1700''lerin basi). Mezhebi yaymaya calisan kisi ise, Suudi Arabistani yoneten Suud ailesinin en eski dedelerinden Saud b. Abdulaziz''dir. O donem bolge Osmanli egemenligindedir. Bu curuf gurup, Osmanli''ya karsi ayaklanmis ve sayisiz insanin kanina girmistir. Nihayetinde Misir valisi Mehmet Ali Pasa Misir''dan gelip, bu kanli mezhebin isyanini yine kanli bir bicimde bastirmis, elebaslari Istanbul''a yollanarak kelleleri alinmistir. O nedenden dolayi Suud familyasina mensup pislikler, Turk''lerden nefret eder ve her ortamda bu nefretlerini kusamaya calisirlar. (Mekke''deki Osmanli''lilara ait tarihi Ecyat kalesinin, otel yapilmak amaciyla dozerlerle yerle bir edilisini hatirlayin. Butun dunyanin ayaga kalkip itiraz etmesine ragmen, bu pislik millet kimseye aldirmamis ve bu son ederece degerli tarihi kale imha edilmistir. Bunun temelinde Suud''larin Turk''lere karsi duyduklari buyuk nefret yatmaktadir.)

Herneyse, fazla uzatip konunun disina ciktik..

Muhammed''in mezari yoktur. Fakat Muhammed''in mezarinin olmamasi, hic bir zaman olmadigi anlamanina gelmemeli. Bu kadar onemli bir kisiye, elbette ki olumunden sonra bir mezar yapilmistir. Iste bu mezar yukarida sozunu ettigimiz vandal Vahabi''ler tarafindan imha edilip, yeri yok edilmistir. Hac ziyaretine gidenler Mekke''den sonra Medine''ye de ugrarlar. Medine''ye gitmelerindeki en onemli neden, Medine''nin ziyareti Muhammed''in mezarini ziyaret etme anlamina geldigindendir.

Baslik yazisinda anlatilan palavra da, Vahabi''lerin peygamberlerinin mezarini imha etmelerine kilif uydurmalarindan baska bir sey degildir.

kitapsiz 12-02-2005 21:07

Peki,
uzun zaman önce islami bir belgesel görmüstüm. icerigini unuttum. orada nerede oldugunu simdi hatirlamadigim ( topkapi? baska bir müze?) bir yerde "allahümmesallawallabilla efendimizin mezar topragi"! diye bir iki avuc? falan toprak vardi. müslolar o birazcik topraga bakip bakip agliyorlar! kendilerinden gecip bayginliklar geciriyorlar! kutsal! araba kendilerini cok yakin. dolayisiyla allaha yakin hissediyor ve oraya gelip o topragi görünce kendilerini cennette hayal! ediyorlardi! o neydiki?

bu konuda bilgisi olan varmi? anlatinda azcik daha üzüleyim! insanlik adina müslolarin kandirilmisliklarina....

haci 12-02-2005 21:11

Walla ben toprağı bilmiyorum ama, allahümmesallawallabilla efendimizin sakalını ve hırkasını (hırka-i şerif) biliyorum.. Müslümanlar bakmaya doyamıyorlar.. Dokunamıyorlar tabii..
Ama dokunmanın acısını kara taştan çıkarıyorlar.. Onu öpüyor, kokluyor ve bağırlarına basıyorlar.. Onunla cinsi temasa teşebbüs eden oluyor mu bilmiyorum ama, putperest olduklarını henüz bilmiyor bizim Müslo kardeşlerimiz.. keeeeeh keeeeeh kehhhhhhhh

HACI

Creator 12-02-2005 21:31

ya sizde herseyi allaha göndermeyin... :wink:
adam artik ihtiyarladi, yakinda öldü ölecek...

o da ne yaptigini biliyormu bu kadar is icinde? :D
töbestafurullah!!! olucak o kadarda...

Yarabbiiii bu! bi verir, bin alir

tsunamiyle dünya cennetini yerle bir etti, gik etmedi müslümanlar...
onun yaninda muhammedin mezari hic kalir..

yoksa?!
cebrael, mikael, petrus, iblis mafyalasti da kendi ceblerinemi calisiyor?

12-02-2005 21:49

Bu kadar kutsal bildikleri peygamberlerinin mezarını nasıl olmuş da tahrip etmişler acaba oğuz? Bu konuda kaynak var mı?

12-02-2005 22:23

Vahhabilik islamiyetten önceki Arap kültürünün tüm olumsuz yönlerini almis resmi yada gayri resmi mezhebidir. Hz.Muhammedin ve ailesinin mezarlarini tahrip ettikleri için halife (Osmanli Padisahligi) tarafindan sapkin ilan edilmis, su anki Kralin büyük amcası verilen bir fetva ile cezalandirilmistir. Bu konuda internette söyle bir anlatim da yaygindir;
"1700''lerden başlayarak yeni bir cihat dalgası başladı. arap yarımadasında muhammed el-vahab, islam''ın dünyevi kaygılarla bozulduğunu ve ancak ateşle temizlenebileceği yolunda vaazlar veriyordu. dinden çıkmış kafir müslümanlara karşı savaş açtı. ölümünden sonra vahhabi bedevi ordusu 1800''lerin başında birkaç şehri fethetti ve şehir sakinlerini katletti. bunlar, "sapkınları" çöle sürüp, kafalarını kestiler ve liderleri öldürdüler. bir yüzyıl süren karışıklıktan sonra vahabiler tekrar 1900''lerin başında ortaya çıktılar. arap yarımadası''nı fethedip suudi arabistan''ı kurdular."
Bu karisikliklar bile bugünkü Türkiyeli inanan vatandaslarin kraldan cok kralci olduguna kesin delildir.Allahin varligina inanmak güzel bir duygudur.Nerden geldim :?: Nasil oldum :?: gibi surulari insanin kendi kendine sormasi cok normaldir.Burada dikkat edilmesi gereken neye nezaman nasil destek verilmesi gerektigini iyi bilmektir.Bu tip insanlarin gecmiste neler yaptiklari va yapacaklari az cok her Türkiyeliyi ilgilendirir.Bu tip insanlar icin Türkiyeli insalarin birbirini bos yere yok etmis olmalari cok aci olaylar seklinde tarihte yerlerini almislardir.

SAYGILAR

oguz 13-02-2005 15:06

Cem,

Vahabi''lerin Muhammed''in mezarini imha ettiklerine dair resmi bir kanit yoktur. (Fakat Muhammed''in torunu Huseyin''in turbesini imha ettikleri tarihi kayitlarda mevcuttur.) 1700''lerin basindan 1820''lerin ortasina kadar suren, Mehmet Ali Pasa''nin kafalarini koparmasiyla sonuclanan ayaklanma ve kargasa doneminde, Muhammed (hatta ailesi) de dahil olmak uzere, sayisiz Islam buyugunun turbeleri Vahabi''ler tarafindan imha edilmistir. Bu gun, Suudi Arabistan sinirlari icinde yasamis, Islam''in onemli kisiliklerinin hemen hic birinin turbesi yoktur.

Vahabi''leri daha iyi tanimak icin Islam ansiklopedisinden veya kapsamli bir ansiklopedi''den "Vahabi" maddesini okumak yeterlidir. Ama ben "Tarih boyunca Islam mezhepleri ve siilik" adli, Abdulbakiy Golpinarli''ya ait kitabi oneririm...

oguz 13-02-2005 15:07

Kitapsiz,

Topkapi sarayinda bulunan mukaddes emanetler icinde Muhammed''in mezarindan getirilmis bir toprak yoktur. Boyle bir toprak mevcut ise, bu toprak Topkapi da degildir.

1500 kusurlarda Yavuz Sultan Selim''in Misir''i fethetmesiyle ele gecmis ve Istanbul''a getirilmis, sonradan diger bazi yerlerden de toplanan baska malzemelerle olusturulmus "mukaddes emanetler" paha bicilmez degerdedir.

Bunlarin icinde Muhammed''in sakali, ayak izi, kiliclari, yaylari, hirkasi, seccadesi, oldukten sonra yikandigi suyun bulundugu sise, takunyasi, teyemmum ettigi tas ve hirkasi bulunmaktadir. (Son donemlerde bu gune kadar sergilenmemis ve depolarda saklanan Muhammed''e ait pek cok bilinmeyen esya da bulunmustur. Bunlar ve mevcutlarin butun resimleri Topkapi muzesi tarafindan birinci sinif baski yapilmis bir kitap ile gecen sene satisa sunulmustur.)

Muhammed''den kalan esyalar icinde en kiymetlisinin muhammed''e ait bir hirkadir (hirka-i serif). Altin bir sandikta muhafaza edilen bu hirkayi, gecmiste Osmanli padisahlari savasa giderlerken giyerlermis.

Bunun yani sira bu eserlerin icinde Osman doneminde olusturulan Kuran''in orjinal bir kopyasi oldugu sanilan el yazmasi bir Kuran bulunmaktadir. Fakat bu Kuran''in Osman doneminde olusturulan orjinal Kuran oldugu hala kanitlanamamistir.

Ayrica Muhammed tarafinda cevre ulkelere gonderilen orjinal Islam''a teblig yazilari da bulunmaktadir. Bu yazilardan bir tanesi 1850''lerde Misir''daki bir manastirin kutuphanesinde bulunan, eski bir el yazmasi Incil''in kapagina yapistirilmis olarak bulunmus, isitilarak kapaktan kopartilan ceylan derisi uzerine yazilmis yazi kismen tahrip olmustur. Bunlar cok degerli el yazmalaridir.

Butun bunlarin disinda, mukaddes emanetler icinde son derece tartismali malzemeler de bulunmaktadir. Ebubekir, Omer ve Osman gibi son derece onemli kisiliklerin yani sira, pek cok sahabe''nin kiliclari da buradadir. Fakat bir kilic tartismasiz sahtedir; HZ. DAVUT''un kilici... Bunlarin yani sira yine sahte oldugu kesin olan, MUSA''nin unlu asa''si ve IBRAHIM''in tastan oyulmus tenceresi de bu muzededir...

kitapsiz 13-02-2005 16:05

aciklamalar icin cok sagol oguz.

herzamanki gibi detayli ve ögretici. nerede idi acaba o "allahümmesallawallabilla efendimizin kabir"topragi? belki bilen bi müslüman vardir.

hatta gördügümde cok sasirmistim. mezar yok , toprak var...
allaan bi hikmeti iste.

reel 13-02-2005 19:48

Vehhabilik mezarları talan etmez..Sadece mezar kutsiyetciliğine karşıdırlar okadar..Kümbet yapmak ,mezarları süslemek,ermiş deyip mezarları adeta bir tapınma yeri haline getirmek vehhabilikte yoktur..
Aslında doğru olanda budur..Bende mezarlar konusunda aynı görüşteyim.
MErak etmeyin H.z muhammedin mezarı yerindedir...

haci 13-02-2005 20:44

Ben de şahsen mezar kavramına karşıyım.. Ne hakkımız var diyorum. Tesadüfen bu dünyaya geldik.. İçinde yaşadık.. Sonunda öldük..
Geride kalan ismimizden ve iyi kötü ün ve eserlerimizden başka katkımız olmadı.. Onlar da ilerde tarihe karışacak.. Yok olacak.. Bence bizler ölülerimizi yakmalı ve küllerini etrefa serpiştirmeliyiz.. En doğrusu ve temizi bu olmalı.. Ama herkes için bu yöntem doğru mu?

Aramızdan bazılarının olağan üstü başarıları olduğu kesin. Onlar yaşamdan büyük insanlar.. Onlar için ayrı bir strateji izleyebiliriz. Muhammed öyle bir insan.. Bence mezarını korumak önemli olabilir. Ayrıca ben Muhammed''in heykelinin bile dikilmesine karşı değilim. İsa''nın resimleri ve heyekleri var. Musa''nın da var. Muhammed''in neden olmasın! Muhammed''in mezarına önem vermemin nedeni O''nun insanlık tarihini değiştirmiş olması.. Bu iyi bir değiştirme değil ama, ne farkeder? Önemli olan Muhammed''in insanlık tarihine büyük bir imza atmış olması.

Ebu Leheb 14-02-2005 21:10

sadece muhammedin mezarına yıldırım düşse iyi ama muhammedden önce ve sonra kabe''ye de 4 defa yıldırım düşmüş ve kabe de yanmıştır. bu nasıl bir tanrıki kendi elçisini kemiklerine ve kendi evine bile saygı duymuyor?

oguz 14-02-2005 22:51

Hehheeee,

senede uc bes damla yagmur dusen cografyada, yildirim dusuyor ve tam da Muhammed''i nisan aliyor...

hehhh heeee

selamlar

explorer 15-02-2005 09:36

doğa herkes gibi onuda etkilemiş olabilir.
tanrı gerçekten var olsa idi zaten muhammed 1000 sene fln yaşaması gerekirdi.

ella 15-02-2005 11:52

Merhaba,
Genelde Ateist arkadaşların yazılarında yaptığı temel hatalardan birisi de bu yazıda işledikleri konudur. Kendi kafalarında bir din ve kurallar oluşturuyorlar sonra bu oluşturdukları kurallara uymayan şeylere göre eleştirilerini sıralıyorlar. Dinde olmayan bir iddiayı dinde varmış gibi gösterip sonra bunun tersine iddialarda bulunuyorlar.
Birincisi nereden çıkartıyorsunuz peygamberlerin başına bir şey gelmez diye? Nereden çıkartıyorsunuz peygamberin mezarının bulunduğu yere bir şey olmaz diye? Yada nereden çıkartıyorsunuz peygamberin mezarının kutsal olduğunu?
Bunlar nerede iddia ediliyor? Hangi ayette peygamberlerin başına bir şey gelmeyeceği yada mezarları korunacağı söyleniyor?
Bunların hepsi sizin vehminiz. Bu şekilde vehimler kurup onun üzerine yorumlar yapıyorsunuz. İlk kabulünüz yanlış olduğu için kurduğunuz tüm mantıklar!!! da yanlış oluyor.
İnsanlar gibi peygamberler de imtihan olurlar. Onlar da zorluklarla, saldırılarla, bollukla imtihan edilirler. Bırakın dokunulmaz olmaya, saldırıya uğrayan hatta öldürülen peygamberlerin varlığından Kuran’da söz edilir.
Mezarlarının ise hiçbir kutsiyeti yoktur. Aksine mezarları kutsal görmek ve onları bir ziyaret yeri haline getirmek, adaklar adayıp, yardım dilemek tevhit inancına aykırı olan bir tavırdır. Bunu yapanlar vardır, ama bunu dine rağmen yaparlar, din söylediği için yapmazlar. Kuran’da böyle bir tavır vaaz edilmediği gibi aksi yönde emirler vardır.

Explorer’ın yazısı bu açıdan çok ilginç:
doğa herkes gibi onuda etkilemiş olabilir.
tanrı gerçekten var olsa idi zaten muhammed 1000 sene fln yaşaması gerekirdi.

Burada Explorer kendi kafasında bir peygamber inancı oluşturmuş. Şimdi böyle bir iddia zaten yoktur. Bu Explorer’in verdiği mantık Kuran’da da işlenmektedir. Benzer örnekleri yüzyıllardır inkarcılar verirler.

25/7- Dediler ki: "Bu elçiye ne oluyor ki, yemek yemekte ve pazarlarda dolaşmaktadır? Ona, kendisiyle birlikte uyarıcı olacak bir melek indirilmesi gerekmez miydi?"
25/8- "Ya da kendisine bir hazinenin bırakılması veya (ürünlerinden) yemekte olduğu bir bahçesi olması (gerekmez miydi)?" Zulmedenler dedi ki: "Siz olsa olsa, ancak büyülenmiş bir adama uyuyorsunuz."
25/9- Bir bak; senin için nasıl örnekler verdiler de böylece saptılar. Artık onlar hiç bir yol bulamazlar.

Peygamberin normal bir insan gibi olması, diğer insanlar gibi ihtiyaçlarının bulunması ve onlar gibi yaşaması dönemin inkarcılarının da saparken getirdikleri örneklerden olmuştur. Aradan 14 asırdan fazla bir süre geçmesine rağmen Kuran’da onların söylediği gibi bir iddianın olmamasına, aksine peygamberin bir insan olduğu ve insan gibi yaşayıp imtihan olduğu bildirilmesine rağmen, yine en eski inkarcıların örneğini vermesi ilginçtir. Nesiller değişse de inkarcı mantığı/ mantıksızlığı değişmiyor.
Selamlar

ali oktay 15-02-2005 12:18

Oguz yine alinacak ama ne yapayim yazmam gerek.
Kutsal emanetler denilen toplama esyalarin hemen hemen hicbiri Muhammede ait degildir.Ben bu konuyu Ateistforumda daha once uzun uzun yazmistim.Oguz ne kadar emin yazabilir bunlari?
Muhammedin Ayak izi denilen nesnelere bakan bir ilk okul ogrencisi bile bu yutturmacayi kolayca anlar.
Birincisi,tasa basmis da ayak izi nasil cikmistir tasa?hadi pismis toprak diyelim,yine bir yutturmaca var ortada aleni.Resim ile yakindan ilgilenenler bilirler.İnsan bedeninin en zor calisilan elemanlari eller ve ayaklardir,Leonardonun Monalisanin salt ellerini uc yil calistigi soylenir.Muhammedin ayak izi diye yutturulan tas parcasina baktiginiz zaman ayak dis cizgisinin dis bukey degil anatomi bilimine aykiri olarak ic bukey oldugu kolayca gorulur.Bu tur cizimler,yada yontular, cizim teknigini ve anatomiyi bilmeyen yerel amatorlerin isidir.Kaldi ki Muhammedin ayak izi denilen kalit bir degil iki cifttir ve ikisi arasinda en az uc numara fark vardir.Ben diger emanetlere deginmeye bile gerek gormuyorum.Yillardan beri bu emanetleri koruyan muzenin mudiresi bile bu hafta icinde aciklama yapti ve bunlarin Muhammetle bir ilgisinin olmadigini soyledi.Diger din ilgilileri de beklendigi gibi -Muhammede ait olmayabilir ama bunun onemi yok bunlar simgedir- seklinde aciklama yaptilar.Olu soymaya,yagmalamaya genetik duzeyde bagli olan bir toplumun bu emanetleri yuzyillarca saklamasi dusunulemez bile.Zaten bu hafta bu konunun medyada uzun uzun tartisilacagini saniyorum.

oguz 15-02-2005 14:21

Bu esyalarin Muhammed''e ait oldugu iddiasinda olmadigim gibi, bunu soylemis de degilim. Ustelik butun dinlerin temelinin yalanlar ve sahtekarliklar uzerine kurulmus oldugunu da en cok zikredenlerdenim...

Bunlar yuzyillardir Muhammed''e aittir diye saklanmis esyalardir. Tamami Muhammed donemine tarihlense bile, Muhammed''in oldugunun kaniti yoktur. Ustelik yazimin bir kenarinda Davut''a ait kilictan da soz etmistim. Bir kilici, Davut gibi yasadigi hakkinda en ufak bir delil olmayan bir kisiye aittir diye sergileyen muzenin, diger esyalarin gercek olduguna dair inandiriciligi ise ciddi sekilde sarsilir.

Butun dinlerde benzer sahtekarliklar yapilir. Isa''ya ait oldugu sanilan Torino kefeni de benzer bir sahtekarligin urunudur. Karbon testi yapilan kefenin, Isa''dan 1500 sene sonraya, 1400 ila 1600''lu yillara tarihlendigi tespit edilmistir. Yine ayni sekilde Isa''nin gercekten yasadigina delil oldugu soylenen bir tas mezar vardir. Bu mezarin uzerinde kabartma harflerle "Mesih''in kardesi Yakup" yazisi bulunmaktadir. Tas mezar gercekten cok eskidir, fakat uzerindeki yazilar suphelidir. Bu yazilar son derece gelismis cihazlarla incelendiginde, 100-150 yil kadar once yazildigi anlasilmistir.

Topkapi sarayinda Muhammed''e ait oldugu soylenen esyalarin Muhammed''e ait olup olmamasinin hic bir kiymet-i harbiyesi yoktur.

Fakat gercekte ona ait olduguna inanilmasi daha yararlidir. Cekecegi turistler ve bu esyalari gormek icin gelenler sayesinde muzenin veya ulkenin kazanacaklari daha onemlidir.

nonconformist 15-02-2005 14:26

oguz,

ateizm.org ne zaman faaliyete gececek belli mi ? bu kadar zor mu bu is haftalardir ?

oguz 15-02-2005 14:54

Nonconformist,

biraz uzadi, ama yakinda faaliyete gececek. Yeni bir host''a gececegiz. Benzer sorunlarla karsilasmamak icin itina gosteriyor oldugumuzdan geciktik...

ali oktay 15-02-2005 16:48

1500 kusurlarda Yavuz Sultan Selim''in Misir''i fethetmesiyle ele gecmis ve Istanbul''a getirilmis, sonradan diger bazi yerlerden de toplanan baska malzemelerle olusturulmus "mukaddes emanetler" paha bicilmez degerdedir.

Bunlarin icinde Muhammed''in sakali, ayak izi, kiliclari, yaylari, hirkasi, seccadesi, oldukten sonra yikandigi suyun bulundugu sise, takunyasi, teyemmum ettigi tas ve hirkasi bulunmaktadir. (Son donemlerde bu gune kadar sergilenmemis ve depolarda saklanan Muhammed''e ait pek cok bilinmeyen esya da bulunmustur. Bunlar ve mevcutlarin butun resimleri Topkapi muzesi tarafindan birinci sinif baski yapilmis bir kitap ile gecen sene satisa sunulmustur.)

Muhammed''den kalan esyalar icinde en kiymetlisinin muhammed''e ait bir hirkadir (hirka-i serif). Altin bir sandikta muhafaza edilen bu hirkayi, gecmiste Osmanli padisahlari savasa giderlerken giyerlermis.

Oguz hakli,ben okuma ve anlama ozurlu oldugumdan,farkli anlam cikarmisim.

15-02-2005 18:09

Pazar günkü Milliyet gazetesi ekinde, Topkapı Sarayı''nın emekliye ayrılan bayan müdürüyle yapılan röportajda, eski müdür "mukaddes emanetlerin gerçekliğinden şüpheliyim" diyor.

oguz 15-02-2005 21:17

Bazi yazilarimda Kuran Ayet ve Sure''leri icin, "inis sirasi sudur" veya "inmistir" seklinde ifadeler kullaninca, bazi muslumanlar "madem indi diyorsun, o zaman indigine inaniyorsun" seklinde sozler etmektedirler.

Mukaddes emanetler ile ilgili yazimda kullandigim ifadeler icin de, israrli sekilde yapilan bu bos iddianin da ayni amaca yonelik olmadigini ummak isterim...

Gerci ayni amaca yonelik olsa da, pek seyimde degil ya...

ali oktay 16-02-2005 10:58

oguz,senin yukaridaki basinla ilgileniyorum asagidaki ile degil.
Yazinda bu kutsal denilen toplama esyalara yonelik bir tek serh koymamis,tam aksine herkesten emin bir sekilde "Muhammede ait hirkadir..."diye de kesinlik belirten ifade kullanmissin.
Ben polemik icin yazmiyorum bunlari.Senin soylemini carpittigim da yok.Hem -Muhammede aittir- diyeceksin hem de -benim soyleme tarzim bu,asil soylemek istedigim bu degil -gibi garip savunmalar yapacaksin.Bir de yazinin sonuna,seyimde dgil gibi gayet assagidan mesajlar vereceksin.
Polemigi bile beceremiyorsun.
Bunlara gerek yoktur.Yazarken karsinin nasil degerlendirecegini gozeterek yazmalisin.Bunlari eski bir ateist dostumun yazmasi elime gecen makarayi sarmami engelledi,oysa bulunmaz bir firsatti dogrusu.
Gerekenden fazla alinganlik gosterip, ustune bir de beni belinden asagisi ile muhatap etmen eski bile olsa dostluk iliskisi ve ateist etik ile bagdasmaz.

explorer 16-02-2005 13:38

sevgili ella,
eğer peygamberlerde diğer insanlar gibi normal yaşaması gerekiyorlarsa

mucizeler(masallar) neyin nesi ??????

"kazanın doğurduguna inanıyorsunda, öldüğüne neden inanmassın ??.."

oguz 16-02-2005 14:17

Genel gorus ve kabuller dogrultusunda, sadece bilgi amacli yazdigim bir yaziya, "demek sen de bunlarin dogruluguna inaniyorsun" seklinde getirilen yoruma, asil dusuncelerimi belirten bir baska yazi yazdim. Bu yazi, okuyan herhangi biri icin ikna olmaya yetecekken, her nedense Ali Oktay "biz okuma yazma ozurlumuyuz" diyerek polemik yaratmayi daha uygun gormustur.

Son yazim bu polemige girmeyecegimin acik anlatimindan ibarettir.

Kendi adima konuyu burada noktaliyorum.

Hic kimse de kendisini sinirlamasin... Isteyen istedigi sekilde makarasini sarsin, diledigiyle polemik yapsin... Fakat artik hic kimse bu forumda oguz ile polemik yapamayacak.

Cunku oguz bu forumdan cekiliyor...

kitapsiz 16-02-2005 16:23

oguz ve ali oktay, haftalardir sevenlerinizi üzüyorsunuz! sanki aranizda kan davasi var! her ikinizinde birbirinize olan tutumunuzu ben kum havuzu hikayesine cok benzetiyirum! nedense?
ali oktay küsüyor, ateistforumu terkediyor! oguz küsüyor, T:D forumu terkediyor!
ben simdi oturdum nereyi terketsem daha karizmatik bi etki yaparim acaba diye düsünmekteyim...

oguz ile ali opktaydan geriye tekedilecek forum kalmadi ama... biliyorum. benim ne söyledigimin her ikiniz icinde bir önemi yok. ama be yinede söylemek geregi duyuyorum.

aranizdaki son haftalardaki gelismeler, benim her ikisinede ayri ayri saygi duydugum iki "eski dosta" YAKISMIYOR!

kitapsiz 16-02-2005 16:26

yaw, yukardaki o siritan figür oraya nasil girdi bilemiyorum. bu klavyer beni dinlemiyor.

T.D forum olacakti.

ngcoskun 16-02-2005 16:30

oğuzla ali oktay arasındaki sorunu ne olduğunu tam olarak anlamadım.mutlaka bir geçmişi vardır diye düşünüyordum.beni ilgilendirmez diyor ve her ikisini de severek okuyordum.ama şimdi işler değişti.birilerinden fire verdik.bence olmamalı...
kimse gitmemeli...lutfen...

ali oktay 16-02-2005 17:14

Evet ,artik emin oldum kusur bende.
Okurlar bile apacik bir polemigi goremiyorlarsa kusur bende demektir.Demek ki bu tur forumlarda yazarken dogru-yanlis yerine bizden-sizden ayirimi yapmak gerekiyor.
İste ben buna gelemiyorum.Cok onemsedigim bir konudaki suregelen yanilgi yada aldatmacaya bir ateistin bir İnanirdan cok arka cikmasi elbette beni rahatsiz etmistir,bunu duzelteyim derken is polemige dokulmus, ardindan belden asagiya, derken ben gidiyoruma kadar varmistir.Her sey herkesin gozleri onunde cereyan etmektedir.Sakli gizli yoktur.Buna ragmen birilerinin kalkip "ne yapiyorsunuz" gibi essek-aptal ayaklarina yatmasi daha da aci vericidir.
Oguz yasaminin en zor gunlerini gecirmekte kendisini onanmaz sekilde yipratmaktadir.Onu daha once iki kez uyarmistim demek ki bir yarari olmamis.
Oguz, genel ile ozeli ayirt edecek duzeyde olgunluga erismis biri degildir, artik bundan iyice emin oldum.Ben nabza gore serbet,sekere gore diyabet verecek bir yalama degilim,bunu bilmesi gerekirdi.
Yukaridaki yazi Oguzun degil de ngcoskun''un yada Kitapsizin yazisi olsaydi bu tur duzeysiz bir seyir izlemiyecek konu cercevesinde tartisilacakti,oysa oyle olmadi,Oguz *terbiyesizce*soylemlerimi belden asagisina havale etti ve gerekenden yumusak bir yanitla kurtuldu.Buna sukretmesi gerekirken,isi daha da oteye tasiyarak, kasiklarini da kasiyarak "son gunlerin DİNgildek modasi "ben gidiyorum"a getirdi.Buradaki amaci alioktayin kolayca cozecegi cinsten ucuz bir ***provakasyon*** numarasidir.Amac ,forum yoneticilerine verilecek assagilik bir-bakiniz alioktay sorun cikariyor-mesajidir.
Oguz, battikca batmaktadir.Son sanslarini da kullanamamistir.

Merak edenler icin;Oguz ile aramda asla kisisel bir sorun yasanmamistir.Konuyu uc-dort yonetici arkadas bilmektedir.Bu da benim icin yeterlidir.Bu konu burada konusulacak bir konu degildir,konusulmasi Oguz acisindan sakincalidir.

ngcoskun 16-02-2005 18:05

bence ali oktay biraz alınganlık yapıyorsun.okurlardan biri olarak durumu yanlış anladığını belirtmek isterim.burda yazıyı yazan oğuz olduğu için ona hitap ettik.ama sen olsaydın sana da yazardık.ya da kendi adıma öyle diyeyim.sizden bizden diye birşey yok.çünkü ikinizi de tanımıyorum.
ben yazımı yazarken şu haklıdır onun arkasındayım diyecek bir cümle yazmış mıyım ki..aksine demişim ki "her ikinizi de severek okuyorum."
şimdi taraf nerde.sadece bu tip durumlar olmasını istemediğimi belirtmiştim.sanane dersen orasını bilemem ama birbirimize düşmek gerekmez herhalde diye düşünüyorum.
kimsenin olayları kişiselleştirip forumdan ayrılmasını istemiyorum o kadar.

kitapsiz 16-02-2005 18:47

Buna ragmen birilerinin kalkip "ne yapiyorsunuz" gibi essek-aptal ayaklarina yatmasi daha da aci vericidir.
------
bu esek-aptal ben olmaliyim ali oktay.
tesekkür ederim. bana verdigin degeri cok iyi yansittin.

ali oktay 16-02-2005 19:04

sevgili coskun,ne demek istedin anlayamadim,senin bu yorumu cikaracagin imalarda bulunmadim,orada dedigim sey gayet basit;yazi oguzun degil senin ya da kitapsizin yazisi olsaydi is bu boyuta tasinmayacakti,cunku oguzun yazisina alioktay yanit yazinca oguz bunu kisisel tavir olarak algilayip degisk boyutlara tasiyor demistim siz neler anlamissiniz.
sorun yok,fazla uzatmayalim.

ali oktay 16-02-2005 19:10

sevgili kitapsiz -ne yapiyorsunuz-sorusu yersiz bir sorudur.olan biten her zekanin anlayabilecegi duzeyde gozler onundedir.Dusunceler dostluklara gore tasnif edilemez anlayacagin.Ben bu tur platforumlari ciddiye alirim,oyun oynamam.

ali oktay 16-02-2005 19:11

Ha unutmadan,Atesitforumda canim istedigi zaman YAZARİM.Su kisi bu kisi var diye de tinmam.

kitapsiz 16-02-2005 19:26

ali oktay, yukardaki yazimi tekrar okudum ve ne yapiyorsunuz sorusunu göremedim. ne yaptiginizi ben forumlardanda özeldende birazcik anladim.

sunuda anladim. kirip gecirmekte ali oktay"dan daha büyük yok!

esek-aptallarla dosluk etmenin sana yakismayacagini düsünerek, yüksek sahsiniza karsi daha fazla esek-aptallik yapmamak icin dostlugumu dolaba kaldiriyorum.

ngcoskun 16-02-2005 19:35

kimseye birşey olmamış durum bunu getirmiştir.işte ben bunun olmaması için o kadar uğraşmıştım.buyrun bakmadıysanız bakın.
http://turandursun.com/phpBB/viewtopic.php?p=5744#5744
birileri açık kollarken yapılanlar ayıptır.......

ali oktay 16-02-2005 19:57

Kitapsiz,farkinda degilsin ama Oguzlasiyorsun,oguza kirilmama neden olan birinci sik bu idi.
Olgun bir insan birisi ile arasina mesafe koymak isterse sessiz sedasiz koyar,İLAN ETMEZ.
Oguz da ayni seyi yapti ve buna cok kizdim.Ustelik O bunu genel forumda degil ozel yonetici forumunda yaptigi halde.Bu tur davranislar kisiyi baglayan davranislardir,ucuncu sahislari ilgilendirmez,eger bunu halkin ortasinda yapiyorsaniz amaciniz uzum yemek degil bekci dovmektir.AliOktayin da boylesi ham adamlarin dostluguna falan ihtiyaci yoktur.
Ben gereksiz yere egilip bukulmem.Dogrusu ne ise onu cekinmeden soylerim.Bu tavrim itici ise iticidir.Dostluklarda da ozenle seciciyimdir.
Konuyu kapatmak yerine kasimak da anlasilir degildir.
Ayrica her soyledigimin bir de mealini yazmam gerektigini unutmusum.
ne yapiyorsunuz? seklinde bir soylem olmasa da alinilan tavir budur ve benim acimdan haksizliktir.Ben bir yanlisi duzelteyim derken PİSLK bir polemige cekildim ama sizler bile bunu fark edemediniz buna yanarim.

kitapsiz 17-02-2005 17:12

bundan sonra ali oktayi hic bir sekilde dikkate almayacagim. ali oktay gibi saga sola gereksiz yere basit ve konu disi kisisel saldirilara gecmektense, oguz gibi asilane susmak daha iyi. oguzlasmak bana ali oktaylasmaktan daha uygun. bana forumda acikca hakaret etme cesareti bulan birine özel mesaj yazma geregi duymuyorum. hakaret burada yapilmis, yanitida burada verilmistir.
ali oktay ne derse desin artik her dedigi benim icin havadir. ona bir kez daha bana hakaret etme firsati vermeyecegim.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:05 .