Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Kurandaki Uzay (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3688)

antimuhammed 13-03-2007 04:36

Kurandaki Uzay

71/15- ‘Görmediniz mi Allah yedi göğü, tabaka tabaka nasıl yaratmıştır?’

67/5. An dolsun ki biz, (dünyaya) en yakın olan göğü kandillerle donattık. Bunları şeytanlara atış taneleri yaptık ve onlara alevli ateş azabını hazırladık.

Bu iki ayetten anladığımıza göre Tanrı tek bir gök yaratmış ve bu gök yedi tabakadan oluşmaktadır. (Burada daha önceki pagan dinlerde geçen 7 kat gök meselesini bir tarafa koyalım, karıştırmayalım). Demek ki burada anlatılan gök tüm uzay ve oda 7 katlıdır. Bilimsel bulguların peşinde koşan(bulmak için değil, bulunanı Kurana uydurmak için bir koşuş bu) Müslümanların iddiası. Tanrı göğü 7 kat yaratmıştır alıp bu 7 katı atmosfere uygulamalarıdır. Kuranda geçen tek bir gök, atmosfer değil. Kaldı ki atmosfer 7 değil 5 kattır. (STRATOSFER-MEZOSFER-SEMOSFER-İYONOSFER-EKZOSFER). Müslüman alimlerin bu iddiasını kabul edersek Kuranda geçen gök bu kadar. Ozaman yıldızlarda bu sayılan katmanların yakın olanının içinde. Bu da imkansız, çünkü atmosferin ortalama 10.000 km'dir. Kuranda atmosfer demiyor. Yaratılan 7 katlı gök(uzay) dır. Demek ki bu iddia asılsız. Zaten Kuran da atmosferle ilgili bir kavram yok. Gök ve Arş geçiyor. Gök uzay anlamında arş ise uzayın 7. katının sonu. En tepesi ki Tanrı orada. Nerden anlıyoruz bunu aşağıda ki ayetten...

10/3- Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratan, sonra da Arş’a kurulup işleri yerli yerince düzene koyan Allah’tır. O'nun izni olmaksızın, hiç kimse şefaatçı olamaz. İşte o, Rabbiniz Allah’tır. O halde O'na kulluk edin. Hâlâ düşünmüyor musunuz?

Arşta kurulan Tanrı aynı zamanda göğü tutuyor. Neden tutuyor ayette açıklıyor..

22/65- Görmüyor musun ki, Allah bütün yerdekileri ve emri uyarınca denizde akıp gitmekte olan gemileri sizin hizmetinize vermiştir. İzni olmaksızın yerin üzerine düşmesin diye göğü O tutuyor. Şüphesiz ki Allah insanlara karşı çok esirgeyici, çok merhametlidir.

Sonuç olarak ortada tek bir gök var. 65/5 e geri dönüp bakalım tekrar. ‘’ (dünyaya) en yakın olan göğü kandillerle donattık’’ Burada kandil yıldız anlamında... Dünyaya en yakın gökten sonra yıldız yok demektir bu da. Burada ki vurgu özellikle bütün yıldızların dünya için yaratıldığı ve o yüzden dünyaya en yakın göğe konulduğu...

Sonuç : Dünyadan bakılınca sadece dünyaya yakın yıldızları görebiliriz, ardını boş algılarız.. Tıpkı Muhammedi’n düşündüğü gibi...

mep 13-03-2007 16:06

Re: Kurandaki Uzay

Kuyudaki kurbağaya göre gökyüzü kuyunun ağzı kadardır.( Mao)

antimuhammed 18-03-2007 17:23

Kurbağa teleskopla baksa sonuç değişir miydi dersin Pante?

pante 18-03-2007 17:29

Alıntı:

"Kurbağa *teleskopla *baksa *sonuç *değişir *miydi *dersin *Pante?"
Eşekler, develer, kurbağalarla Mep ilgileniyor Anti-Muhammed,
benim uzmanlık alanım değil, çakmıyorum. :)

mep 18-03-2007 18:00

Eşekler, *develer, *kurbağalarla *Mep *ilgileniyor.

* * * * * *Sazanları unutmuşun pante abi.:)

ozgur_beyin 18-03-2007 18:19

ya mep, bu işle bu kadar haşır neşirsin, bir sazan çiftliği kursan, diyorum. ne dersin?

pante 18-03-2007 18:24

Alıntı:

"Sazanları *unutmuşun *pante *abi."
Sazanları katsaydım, üstüne alınanlar olurdu Mep. Kırmayalım kimseyi. :)

mep 18-03-2007 18:42

Alıntı:

ozgur_beyin";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 68920)
ya mep, bu işle bu kadar haşır neşirsin, bir sazan çiftliği kursan, diyorum. ne dersin?

* Özgür abim Çiftlik kurmaya gerek yokki! O nlar zaten kendileri kurmuşlar.
bazı siteleri var adamların çiftlik gibi valla! Ben bazen sıkıldıkça o sitelere
giriyom.!

antimuhammed 18-03-2007 20:31

Kurbağa *teleskopla *baksa *sonuç *değişir *miydi *dersin *Mep? diye düzelteyim sorumu. Pardon bir anlık dalgınlıkla yanlış yazmışım...

mep 18-03-2007 22:31

Anti abim
*Kazık bi soru sormuşun he!Elbette sonuç değişir ama kurbağanın durumu
değişmezdi.Yani şöyle diyebiliriz teleskoplada baksa yine sınırlarını belirleyen
bir kuyu ağzı mutlak olacak,dolayısıyla gök yüzü teleskoplada baksa kuyunun
ağzı kadar olacaktır. Abi valla vaktim olsaydı kuyudaki bu kurbağa üzerine
bi dünya yazı yazabilirdim.vakit bulduğumda yazıcam ama!.

antimuhammed 18-03-2007 22:49

O zaman bize düşen kuyudaki kurbağaları çıkartmaktır. *Tabi çıkmak isterlerse...

metee 18-03-2007 23:04

Esir MADDESİ VE UZAY...::::::::

Bu yazımızda uzay ortamını hangi tanecikler dolduruyor sorusuna cevap aramayacağız. Dikkatlerimizi Kuantum bilimi ile gündemin başına oturan “alan” kavramına yönelteceğiz. Boşluğun gerçekten “boş” olup olmayacağını araştıracağız. Kozmolojinin ince bir sırrı ve maddenin en nihai noktası kabul edilen “esir konusunu “kuantum alanı” ışığında gündeme getireceğiz.

Sevgili Metee doğrusu bilgilerinize hayran kaldığımı belirtmekten kendimi alamıyorum. Ne kadar çok ve güzel ve binbir emekle bir çalışmada bulunup alemlerin bilgisine akmışsınız böyle.. Sizi kutlarım.. *

Yazınızın geri kalanını merak ediyorsanız şu linkten devam edebilirsiniz..
http://www.nurpenceresi.com/moduller...ale&op=1&id=26

Edit Spartacus *(her hakkı saklıdır, izinsiz kopyalanamaz, Paste'de yapılamaz)

pante 18-03-2007 23:23

Alıntı:

"Kuantum *Alanı *ve *Esir
*
Kuantum *alanı, *varlıkların *faaliyet *alanı *ve *ilişki *ağları *ortamı *ise *ortamdaki *etkileşmeler *ne *şekilde *cereyan *etmektedir? *Kuantum *alanı *kavramına *göre *tüm *uzay *kararlı *bir *dalga *bütünü *ve *birliği *olup *bu *etkileşmeler *“dalgalar” *şeklinde *olmaktadır. *Bu *anlayış *bize *“Sema, *emvacı *karardade *(kararlı *dalga) *olmuş *bir *denizdir” *sözüyle *semayı *(feza, *uzay-zaman) *dalgaları *kararlı *haldeki *bir *denize *benzeten *Peygamber *sözünü *hatırlatmaktadır. "
Önce biraz kuantum özeti yapılmış ama ardından saçmalanmış bu yazıda Metee.

Ne ilgisi var peygamber sözünün esirle, kuantumla?

Alıntı:

"Esirin *her *bir *alemin *dokusunu *teşkil *etmesiyle *ve *7 *alemin *ayrı *ayrı *hüküm *kaidelerine *göre *yapılanmaya *maruz *kaldığını *şu *ifadelerle *belirtiliyor: *“Esir *kalmakla *beraber *sair *maddeler *gibi *muhtelif *teşekkülata *ve *ayrı *ayrı *suretlerde *bulunduğu *tecrübeten *sabittir. *Evet *nasıl *ki: *Buhar, *su, *buz, *gibi *havai, *mayi, *camid *üç *nevi *eşya, *aynı *maddeden *oluyor. *Öyle *de: *Madde-i *Esiriyyeden *dahi *yedi *nevi *tabakat *olmasına *hiçbir *mani-i *akli *olmadığı *gibi, *hiçbir *itiraza *medar *olamaz.” *(Lemalar, *67) "
Hangi 7 alem? Kimileri atmosfer tabakaları olarak sayıyor. Evrenin büyüklüğünün farkında değil bunlar! Said Nursi gericisi ne anlar kuantum teorisinden, esir maddesinden? Yukarıdaki sözlerde hiç gravitasyonla, kuantum köpüğü ile ilgili bir söz var mı? Ki Said bu teorilerin tartışıldığı, bilindiği zamanlarda yaşamıştır. Radyonun içinde dahi meleklerin olduğuna inanan zihniyet, göğü *Erzurumlu İbrahim Hakkı gibi meleklerle, türlü türlü varlıklarla dolu sanıyordu.

Evrenin sırları hakkında ne Kur'an'da ne de Said'in Risalelerinde doğru tek bir kelime bulamazsınız, yoktur. Söylenenlerinde büyük kısmı yanlıştır.

mep 18-03-2007 23:35

Yukarıda yazılı olanları okuyunca
Saidi nursi nin ve bilcümle islam aleminin nasıl olupta bu kadar
çok şey bilip söyledikleri halde,Bilimde,Sanatta,kısaca hayatın
tüm alanında bu denli geri kaldıklarını anlıyamadım.Her şeyi
söylüyor her şeyi biliyorlar ama icraat yok,tek icraat *sahiplenme
''bizde biliyorduk'',''Efendi hazretleri böyle,böyle demiş zaten''.filan
gibi gereksiz anlatımlar.Yazılan bir takım şeylerden yorumlaya
yorumlaya,zorlaya,zorlaya bir takım şeyler çıkarmaya çalışmak.
Ellerinde bir kahve fincanı.bakıp bakıp anlatıyorlar.

antimuhammed 18-03-2007 23:59

71/15- Â*‘Görmediniz Â*mi Â*Allah Â*yedi Â*göğü, Â*tabaka Â*tabaka Â*nasıl Â*yaratmıştır?’
Â*
67/5. Â*An Â*dolsun Â*ki Â*biz, Â*(dünyaya) Â*en Â*yakın Â*olan Â*göğü Â*kandillerle Â*donattık. Â*Bunları Â*şeytanlara Â*atış Â*taneleri Â*yaptık Â*ve Â*onlara Â*alevli Â*ateş Â*azabını Â*hazırladık.

Hala bu 7 alem nedir onun cevabını vermemişsiniz. Alakasız bir sürü şey yazmışsınız Kuran da geçek 3-4 kelime üzerine. Bu gayret çaba neden. Yoksa siz Kuran ın eksik olduğunu mu zannediyorsunuz? Â*
Madem Bediüzzaman neden 7 katın neler olduğunu deyivermemiş. Â*En yakın olan gökten sonra yıldızların olduğunu nasıl açıklayabilmiş? Açıklamış mı?

Hint kutsal yazmalarında yani 2500 yıl öncesinden aura dan sadece iki kelime ile geçiştirmeyip detaylı bir şekilde bahsetmişken o koca Tanrı cehennem, yemin olsun, öyleyse, böyleyse demekten açıklamalara yer mi bulamamış?

al bak sana 2500 yıl önce Hintli filozofların yazdıkları...
İngilizcesi ether (türkçe de bildiğimiz eter) olan sözcük günümüzde, göğün en üst kısmı, radyo iletişim dalgalarının hareket alanı anlamına geldiği kadar, aynı zamanda azı ayıltan, çoğu bayıltan ve endüstride kullanılan renksiz uçucu sıvı alkolün de adı olmaktadır. Adı sözkonusu Hint felsefesinden gelen eter, günümüz türkçesinde bilinen ayıltıcı ve bayıltıcı sıvı alkolün adıdır... Vedik Hinduizm’de Akasha veya ether (eter), açıklanamayan sihirli güçlere sahip beşinci elementin adı olmaktadır.

Anılan ilk dört element, toprak (Prithvi), ateş (Agni), hava (Maya), ve su (Apa) belirgin oldukları ve bu nedenle daha küçük parçacıklara ayrılabildikleri halde, söz konusu beşinci element, ether (Akasha), Parmanu adı verilen daha alt parçacıklara bölünememektedir. Parmanu, bildiğimiz ve grekçe de kullanılan Atom sözcüğünün karşılığı olmaktadır. Kısacası, Vedik Hinduizm’e göre, ilk dört element -artık bölünemez kabuledilen- Parmanu adlı en küçük parçacıklarına veya atomlarına ayrılabildiği halde, açıklanamaz büyülü güçlere sahip ruhsal element Akasha, Atomlarına (Parmanu) ayrılamamaktadır.

Kökleri İ. Ö. ilk yüzyıla uzanan Yaina (Jaina) atomizmine göre, ruhlar dışında evren bütünüyle atomların bileşkesidir. Yaina (Jaina) felsefesine göre atomların bir çeşit tatları, kokuları ve renkleri vardır ama, iki çeşit dokunuşları mevcuttur. Jiva (“ruh” veya “yaşayan madde”) ve ajiva (“ruhsuz” veya “cansız madde”) bütünselliği Jainizm inancını oluşturmaktadır.

Bütün bunlar bir iki kelimeyle geçiştirilen cümlelerden alıntı değildir. Yazmaların kendi açıklamalarıdır. O zaman ben kendime bir Din istesem o iki kelimelik açıklamalarıyla Tanrısal olduğu iddia edilen Kuran ın dini asla olamazdı.

ESLEMTU 19-03-2007 00:29

soruyu soran arkadaş,
senin yorum yaptığın şey tamamen bazı tefsircilerin tefsiridir..Fakat onların görüşünde olmayan tefsircilerde vardır..Kur'an böylemi diyor?yedi atmosfer var o 7 katlıdır...Bunu üzerinde yıldızlar vardır vs..Atmosferden bahsetmiyor ki.Bak rakadaşım bu yorumlar insani yorumlar..Devirler geçtikçe eskiyor..Şöyle örnek vereyim..Esas olan tevili gelmeyen ayeti tefsir etmemektir..Ama nedense tefisr edilip,en doğrusunu Allah(c.c) demek gelenek olmuştur..Sizn gibi abzı insanlarda bunu Kur'an'i zannedip böyle yorum yapmaktadır..

En yakın göğü kandillerle süsledik derken..zaten bu kandillerin bu en yakın semada olduğu söyleniyor..

antimuhammed 19-03-2007 00:41

Dostum....
Kuranda iki üç kelimeden yola çıkıp, durdun;

Onun hesabına birçok hurafe uydurdun.

Sonunda bir de “tevil” sokuşturup araya,

Zavallı dini çevirdin onunla maskaraya.”

Ortada görünen problem şu. Bu bilime uydurma çabaları neden? Ne değişecek İslam dünyasında?

Yoksa problemin özü Kuran ın ''Dünya yuvarlaktır kendi etrafında 24 saatte, güneş etrafında 365 gün 6 saatte döner diye bir cümle kuramayışında ''mıdır?

Bak çok açık iyon kuantum, kozmoz falan desin demiyorum. O dönemde sayılar biliniyor, dünya, güneş kavramlarının karşılığı ve dönmek fiilinin karşılığı kelimeler de var... Bütün bunlar varken ne diye Tanrı açıkça söyleyemez bunları. ?

Sema nedir? Gök nedir?

ESLEMTU 19-03-2007 01:17

arkadaşım,
bilime uydurma çabalarından ziyade ben bunu dini bulanıklaştırmaktadır.Bu arada gerçeklerde zayi olmaktadır..Onlarda zorlama tevillere harcanmaktadır..

Kur'an'ı yerin ve göğün sırrını bilen indirmiştir..

Bakın arkadaşım şunları görmemezlikten gelemezsin..İnsan sadece zamanının bilgisine sahiptir..Eğer arsito zamanında yaşayacak molsaydınız 5 gezegen var dünya durağandır diyecektiniz.bunda hemfikirmiyiz?AçıkçaAçıkça söyleniyor zaten..Lakin o dönemin bilgisi bunu anlamaya yetmediğinden o zamanda anlaşılmıyor..

antimuhammed 19-03-2007 02:15

Arkadaşım bende diyorum ki işin içine iyon, atom, pulsar, kuantum sokmaya gerek yok. Aristo zamanında bu kelimeler bilinmediği halde atom u, dünyanın şeklini v.s. gayet güzel anlatan filozoflar vardır ortada.

Bu dönemin bilgisinde şu cümleyi anlayamayacak ne var sence?

Güneş de bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu üstün Olan ve Bilen’in takdiridir. (36Yasin Suresi, 38)

Bana göre gayet anlaşılır. Üstün olan ve her şeyi bilen Tanrının takdiri ile güneş bir Allahın takdir ettiği bir yere akıp gider.

Eğer siz bu cümleden kalkıp Güneş saatte 700.000 km’den daha büyük bir hızla Solar Apex adı verilen bir yörünge boyunca Vega Yıldızı’na doğru hareket etmektedir. Dünya’nın hem kendi ekseni etrafında, hem Güneş’in etrafında dönerken, aynı zamanda Güneş sistemiyle beraber hareket ettiği de unutulmamalıdır. dersen iş değişir....

Bende derim ki sana pek ala Tanrı güneş kendi etrafında döner ve dünya ay ve sizin bilmediğiniz diğer 8 (10 ne kadarsa artık) gezegenle beraber hareket eder. Biz onu öyle büyük bir hızla bir yörünge boyunca sizin daha bilmediğiniz bir yıldıza doğru hareket ettiririzki. Bu üstün Olan ve Bilen’in takdiridir.

Bilenin Takdiridir diyen Tanrı tek bir kesin tarih, sayı verememektedir. Tek söylenen güneşin akıp gittiğidir. Buda dünyadan bakan birisinin izleyebileceği bir olaydır. Bunu Tanrı değil de o dönemde başka birisi yazsa kimse mucize diye bakmaz. Altında da buzağı aramaz.

ESLEMTU 19-03-2007 02:30

arkadaşım,
buyrun tek tek ele alacağımıza bu konu ile ilgili ayetleri bir araya getirip,ondan sonra birşeyler söylemek daha uygun olmaz mı?veya şöyle söyleyeyim bunu dememde ki amaç şu:güneşle ilgili ayet sadece verdiğiniz ayetle sınırlımıdır?başka ayetler de yokmudur?

antimuhammed 19-03-2007 02:51

Neredeyse bilimsel buluş ithaf edilmiş bütün ayetlerin durumu budur. O ayetler sadece o dönemki insanların gözlemlediği olayları anlatır. Seçilen kelimeler tam anlayamadığı ama şekilsel olarak kavradığı olayların tarifini verir. Muallaktır, tam kesinlikten ve detaydan yoksundur. Eksik ama çok gerekli bilgileri içermez.

Biz kara delikleri bir noktasına kadar biliyoruz. Nedir durum kendisine çeker etrafında ki her şeyi, yutar. Ne olur çekince içeri giren. Bilemiyoruz. O noktada cevap veremiyoruz. Ancak tahminde bulunuyoruz.

Kuran ne der en yakın göğü kandillerle donattık. Gerisinin bilinmezliğinde aynı anlatım söz konusu. kat kat göklerdir. En tepesinde Arş bulunur. Nedir bu geriye kalan gök katları? Cevap yok tam olarak.

Şimdi normal bir vatandaş TV den gazeteden bildikleriye tarif edecektir kara delikleri. Aynen benim kısa ve öz tarif ettiğim gibi. Neden kara delik oluştuğunu, nötron yıldızını, kara ve beyaz cücelerin ne olduğunu, formüllerini söyleyemeyecektir. Üstüne üstlük kara delik üzerine bulunanlar günümüzde kesin de değildir. Yerle bir olabilirde.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:27 .