![]() |
HDP'ye oy vermeyi düşünür müsünüz?
Bu konu başlığı açıkçası bir süredir kafamı meşgul etmekte. Matematiksel açıdan baktığınızda HDP'nin meclise girmesi AKP'ye en az 50-60 milletvekiline mâl olacak deniliyor.
HDP'nin barajı aşması demek aslında bir koalisyon hükümetini gerekli kılacak. Peki böyle bir durumda AKP ile hangi parti koalisyona razı olur? HDP, AKP'nin koalisyonuna balıklama atlar ve başkanlık sistemi dahil AKP'nin her icraatını destekler mi? Yoksa HDP şu anki dik duruşunu devam ettirir, "biz olduğumuz sürece başkan olamazsın" politikasına devam eder mi? Öte yandan aday listesini biraz inceleyince HDP'nin bir etnik azınlık partisi hüvviyetinden, toplumun her kesimine hitap edecek bir partiye dönüşme çabasına girdiğini de fark ediyoruz. Sloganları da zaten "biz" temalı. Hemen hemen her ilden kadın aday göstermişler. Türbanlısı, solcusu, eşcinseli pek çok düşünceye adaylar arasında yer vermişler. Evet içimizde geçmişten kalan bir takım kötü algılar var ama artık bu algıları bir kenara bırakmayı düşünüp, HDP'nin mecliste yer almasına destek vermeyi düşünür müsünüz? |
hdp asla turkiye partisi olmadi. olmayacakta. takiye yapiyorlar. akp gibi onlarda bir proje partisi. turkiye cumhuriyetinin butunlugunu bozma projesinin bir parcasi. bu projeyi yonetenler buyuk olcude basardilar. ve ulkenin butunlugunu bozdular. ulkenin gidisati istikameti belli bolunmek, parcalanmak veya anayasanin ilk uc maddesinin degistirilmesiyle milli butunlugunun bozulmasi!
milli butunlugunu kaybetmis devletlerin sonu malum! |
Alıntı:
Sizce gerçekten bir bütün müyüz? Yani ülkenin güneydoğu tarafı harita üzerinde fiziken sınırlarımız içinde görünüyor da ama pratik anlamda güneydoğuya ülkemizin bir parçası diyebiliyor muyuz? Sizce çözüm nasıl olmalı? |
bir zamanlar butunduk buyuk olcude. bu ulkede kurtler ikinci sinif vatandas olmadilar. sadece bazi sorunlari vardi(devletin kurt kelimesini anmamasi, kurtce muzik ve yayin problemleri, kurtce isim vs)
hepsi bu ulkenin vatandaslarilar. h epsinin kimlikleri var. devletin het imkanindan diger vatandaslar gibi faydalaniyorlar. ulkenin istedigi sehrine goc edip istedikleri isi yapiyorlar. okuyup memur, muhendis, doktor, asker olabiliyorlar. turkiye haricinde irak, suriye ve irandada kurtler var. cok yakin bir zamana kadar suriyede bunlara kimlik bile verilmemis. yani insan! yerine koyulmamislar. irakta belli bir bolgeye sikistirilip kalmislar ve maruz kaldiklari katliamlar vs hep hatirmizda. irandada oyle belli bir bolgeye hapsedilmisler. ama turkiyede oylemi? tam tersine ulkenin tum kaymagini yiyorlar magdur edebiyati yaparak. ulkenin en yasanilacak para getireck tum bolgelerini istila ediyorlar. istanbul, izmir, adana, mersin, antalya vs. isadamlari nin cogu kurt kokenl hele hele bu hukumet sayesinde dahada bir artis oldu sayilarinda. bu ulkede suni bir kurt sorunu var. bana kalirsa veririm guneydoguyu bunlara tek sartla! batida kalan tum kurtlerin guneydoguya goc etmeleri karsiliginda!? ucuk bir fikir gibi gorunsede. ben 1951 bulgaristan muhacirlerinin torunuyum. bulgar devletinin bulgar turklerine yaptigini bizde kurtlere uygulariz. tabi gonul bunu istemeZ turkiye cumhuriyeti semsiyesi altinda tum halklarin kardesce yasamasidir benim gonlumden gecen. bu arada en iyi arkadaslarim kurt kokenlidir. belirtmek isterim. |
Ankete cevabım olumlu oldu. HDP parlamento içinde yer almalı. Bu arada MHP ne kadar Türkiye partisiyse HDP de o kadar Türkiye partisi.. İdeolojilerin canı cehenneme. Ben sağduyuya vereceğim oyumu..
|
HDP'nin parti tüzüğünde bahsi geçen bazı kritik tümceler şöyle:
Alıntı:
Aşağıdakiler de diğer konulardaki yaklaşımları: Alıntı:
|
Alıntı:
benim ikamet ettiğim mahallede üç farklı etnik grup var. Türk,kürt ve arap, zaza larıda hesaba katarsak 4 etnik grup. ilkokulda hep beraber tek dilde türkçe eğitim gördük. şimdi bu partinin zihniyetine göre bir okulda bu üç veya dört etnik grup kendi dillerinde nasıl eğitim alacaklar? her etnik gruba farklı okullarmı açılacak? veya bir okulu üçe, dördemi bölecekler? ülkece bulunduğumuz bölgenin hali ortada. boş ve asla gerçekleşmeyecek sözde ileri! demokrat veya liboş düşüncelerle bir yere varamazsınız. bunlar asla gerçekleşmeyecek boş hayallerdir. bakın ırak a sözde demokrasi getireceklerdi? geldimi demokrasi? ya suriye? suriye arap ülkeleri içinde belkide en demokratik ve laik ülke idi. ne hale getirdiler! kaç bin yıllık tarihi olan ülkeyi ve şehirleri. bu ülkenin milli birliğe ihtiyacı var. milli ayrışmaya değil. iş işşten geçtikten sonra, son pişmanlık fayda vermez.. akepe, mehepe, hedepe,cehepe(atatürkün partisi değil) bunlar hep dışardan güdümlü partiler.. proje partileri. projede ortada. |
Alıntı:
Hesap yapılırken de AKP 50 millet vekili kaybedecek HDP 50 millet vekili çıkaracak diye yapmamak gerekiyor. AKP zaten millet vekili kaybedecek. 2011 seçimine göre ciddi düşüş var. HDP barajı aşamazsa diğer partilere de bölünecek oylar, onların millet vekili sayısı da artacak. Ama barajı aşan HDP'nin çıkaracağı 50 millet vekili başkanlık oylamasında kimi destekler onu düşünmek lazım. Ben şahsen ne AKP'ye ne MHP'ye ne HDP'ye ne de 20 senedir oy verdiğim CHP'ye oy vermeyeceğim bu seçimde. |
HDP li değilim .Fakat oyumu HDP ye vereceğim. Arkadaş HDP nin barajı aşmaması durumunda oyların AKP dışında diğer partilerede bölüneceğini söylemiş ki ,bu da devede kulaktır...Sadece doğu illerinde 2011 seçimleri baz alındığında ; örneğin 13 ilde (buna Diyarbakır, şanlı urfa dahil) CHP nin aldığı toplam oy 76 bindir...Bu 13 ilin toplam vekil sayısı 61 dir. yani kısacası bu sadece 13 ildeki 61 vekilin en kötü ihtimalle 57 tanesi akp ye gidiyor. Yani barajın aşılmaması durumunda %90 oranın da AKP ye yarar.
|
akp karsiti olupta hdp ye oy verecegim diyenlere gulup geciyorum.
akp ile hdp arasindaki fark nedir? tek birlestikleri nokta ulkenin birliginin bozulmasi. akp ile hdp lilerin kavga ediyorlarmis gibi goruntu vermeleri bir takiyye.. hdp baraji asip meclise girse bile akp ile ortak hareket edecekler ulkenin milli birligini bozmada. zaten kucuk eniste sdavutoglunun secim vaadi olan yeni!! anayasinda anayasadan TURK kelimesini cikaracaklarini vaad ediyor. bi dahaki secimede ulkenin adini degistirmeyi vaad ederler... |
Hdp Akpnin suç ortağıdır.İkisinin otrtak efendisi Abd dir.
Bunlar ülkeyi birlikte yönettiler aralarında hiçbir fark yoktur. Abd ve işbirlikçileri süpürülmeden bu ülkee hiçbir bokolmaz. İki yılandan birinin zehrini seçmek zorunda değiliz ve bu ikisi halk düşmanı partiler. |
Bir muhafazakar olarak oyumu Halkların Demokrasi Partisi'ne vereceğim.Zira HDP, Kürt halkının adalet ve eşitlik talepleri ile Türkiye'de ki demokrasi mücadelesi arasında paralellik kurarak, günümüz siyasetindeki muhtevası en demokrat olan siyasal fraksiyon olma hüviyeti göstermektedir. Mamafih HDP; Kürt, Ermeni, Rum ve Süryani gibi yıllardır Türk kimliği üzerinden kurgulanan bir baskı ve şiddet politikasına maruz bırakılan etnik kimliklerin kendilerini ifade etmesi, hak ve taleplerinin dile getirilmesi gibi son derece insani ve vicdani bir misyonunda temsilcisi konumundadır. Zaten HDP'ye karşıt olan kesimlerin ideolojik olarak Kemalizm ve Türk milliyetçiliği gibi faşizan ve ırkçı eğilimler göstermesi de onun bu demokratik ve özgürlükçü niteliğinin somut birer delili konumundadır.
Diğer yandan yıllardır sürüdürülen ve Kürt halkının ulusal ve kültürel haklarının gasp edilmesi için bir mazeret olarak öne sürülen ''bölünürüz'' paranoyasından da kurtulmamızın artık elzem olduğunu düşünüyorum.. Zira bir ülkenin topraklarının kaç kilometre kare olduğu, o toprakların üzerinde yaşayan insanların mutluluk ve özgürlüklerinden daha önemli değildir. Özgürlük, toprak bütünlüğü veya vatanın birliği gibi demagojilerden daha önemli, üstün ve savunulası bir değer niteliği taşımaktadır. Sonuç olarak içinde bulunduğumuz süreç, Türk kimliğinin, yıllardır bu toprakların kadim halkları üzerindeki baskı ve dayatılışını ifade eden tahakkümünün son buluşuna ve bu toprakların asli unsurları olan Kürt, Ermeni, Çerkez, Laz ve Rum gibi cemaatlerin kendilerini hürce ifade edip, kültürlerini yaşatabilmelerini mümkün kılacak bir döneme tekabül etmektedir. Buna çok az kaldı arkadaşlar, çok az.... |
Şu an kapitalizm koşullarında AKP ile HDP yi bir göstermek bence geçmiş şartlı subjektif, kof siyaset-av ve avcı- anlayışından geliyor.
HDP milletvekili adaylarına, söylemlerine bakmak gerekir. Diğerleri gibi ne kapitalizmin doğasına uygun bir iç örgütlenme ve işleyişe sahip ne de bir kaç tabu ile din ya da ırkçılık ile değerlendirilebilecek bir yapıya sahip ne de neredeyse 1 yüzyılı tamamlayan yarı askeri cezaevi devlet yapısıyla değerlendirilebilir. Siyasi ve ekonomi-politik bilincimi dışta tutarak değerlendiriyorum, 1 oyum varsa ne yapmalıyım sorusuna yanıt arıyorum. Birileri yıllarca din ve mırkçılık, milliyetçilik dışında bir siyaset yapmadı(yani tipik subjektif siyaset, toplumu sadece koyun olarak gören ve birde seçim zamanları ayrıca sömüren sistem çarkı-. Siyaset demek sorunlara çözüm üretmek demektir, Türkiye de ise siyaset bir kaç sermaye uşağının ya da sermayedarın bas parayı al koltuğu hegomanyasından ileri gidemedi. Ne kofti dinler, ne mezhepler ne bayrak, ne vatan, ne sakarya değil, iş, ekmek, kendini ifade özgürlüğü, insanca -kimseye el-pençe-divan boyun büktürmeyen-ONURLU yaşam şartları, cepten sömürülen vergilerle hak edildiği halde sağlanmayan eğitim, sağlık, seyahat haklarının gasp edilmemesi, siyaset-oy-sömürü üçgeninde birilerine peşkeş çekilmemesi, sevgi, dostluk, insanların sosyal, kültürel birlikteliğine engel olan kof ama kazançlı(oy-güç getirici) etiket siyasetinin son bulması(gerçek laiklik!) vs.vs.vs...... Asgari ücret yoksulluk sınırının kaç kat altında? Toplum yoksulluk sınırı altında, bir haylisi açlık sınırı altında yaşarken sosyo-ekonomik sorunlar toplumu cinnet noktasına taşımış iken, gelecek kaygıları insanları psikolojik olarak sağlıksız koşullara itmiş iken, öte yanda 3-5 kariyer, topluma bariyer aşkıyla yanan sermayedar ya da dalkavuğu ya da siyaseti cep doldurma gören 3-5 sırtı sağlamın hamasi din ya da millet bezirganlığı yapan çobanlara koyun olmayı düşünemem. Hep aynıdır, önce bir kaç düşman ilan edilir sonrada bu siyasetçiler kendilerini kurtarıcı ilan ederler, bin yıllardır süregelen kıyamet senaryoları! Din üzerinden, geçmiş çağlarda yiyiciler, efendiler, bu sayede çok parsa topladı, şimdi aynısı siyaset de sürdürülüyor. Yahu adam çocuğunu okutamıyor öteki oradan bayrak elden gidiyor diye anırıyor, vatan gidiyor diye vs, bayrak her gün milyon kurumda direğe çekiliyor, birisi ezanı susturamazlar diyor, böylelikle bir düşman yaratıyor yahu ülkede her sokak başında bangır, bangır ezan okunan bir ülke!!! Bu kof, sahte siyasetlerin ahmağı olamam(diyorum kendime).. Bilen bilir Tansu Çiller oy için İran ile Ülkeyi savaş haline getirmişti ki, oyunları bozuldu zaten seçimi de kaybetti, yani bırakın ne milleti, ne mezhebi, bu partiler kemiğini yedikleri yerlere karşı sorumludurlar, topluma karşı zerre sorumluluk hissetmezler, oy için her bir şeyi yapabilirler(bilhassa iktidar da iken)... Örneğin, kaç gündür Bakırköy işçileri grevde, Bakırköy Belediyesi ise CHP'ye ait ve bu işçiler sendikalaştığı halde dahi işçileri hala taşeron statüsünde çalıştırıyor, belediye işçisi olarak görmüyor, iktidarda olsalar topluma bakış açıları o işçilere bakış açıları olacak(her zaman böyleydi-bir zamanların bir kısa dönem SHP'si hariç), bu durum tabiatlarına aykırı değil, tutarlı... Zaten Türkiye garip bir ülke Gericiler-tutucular kendilerine sağ diyorlar halbuki sağ bu demek değil. Türkiye'de sağ Parti CHP'dir, çünkü kendisini statükoyu korumakla görevli görür. Statükonun korunumu ise muhafazakarlıktır. Örneğin AKP statükoyu korumak değil yıkmak için yola çıkan bir partidir, gerici burjuvazinin hem burjuvaziye, hemde uluslararası burjuvaziye karşı ekonomik temellerde kol çıkartması, kemik ya da pastalardan pay alma mücadelesi, en alçak sömürü aşkıyla hiç bir burjuva değer taşımayan(böylelikle tam koyun toplum, kurumlar, sınırsız sömürü, en geri söylem ve dinsel tabuların sömürü adına sınrısız kullanımı), tek ölçütü, tek dini para ve sermaye olan, zerre kültüre sahip olmayan, ağzı salyalı bir sermayeyi ve dalkavuklarını temsil eder Ötekiler(MHP, BBP vb) sağ filan değildir, çapulcu, gerici sermayenin ya da ABD menşeili soğuk savaş döneminden kalma kontrgerilla ve psikolojik harp örgülenmelerinin toplumsal paravan örgütlenmelerini temsil ederler. Neyse AKP'ye karşı 3 tercih öne sürülüyor, Topluma karşı psikolojik harp yıllarının paravan örgütü MHP'ye hiç girmeyeceğim. Bu güne kadar geçerli verdiğim oy sayısı 2 kez(bağımsızlara). bu seferde geçerli 1 oy vereceğim, tercihim, 2 sebeple -ki en önemlisi HDP barajı geçemediği koşullarda örneğin şu an 34 milletvekili düşecek 28'i otomatikman AKP ye yazılacak, daha yüksek oy oranında bu rakam daha da yükselir- İkincisi söylemleri ve örgütlenme biçimi, vekil adayları, tanıdığım insanlar-çevrelerin katılımı, halktan insanlar ve her kesimi temsil eden çıkış-yapı, en önemlisi gönül birlikteliği. Köpekleşmiş(kemikçi) siyasetçiler yıllardır, yılardır oy için, toplumu subjektif bir kaç etiketle sömüregeldiler ve bunun sonucu insanlar birbirlerine artık nefretle bakar oldu. Açlık, yoksulluk, cehalet sınırları altına zorlanmışlık yetmezmiş gibi şimdi de çetin yaşam koşullarında toplumun devası diyebileceğimiz omuz, omuza, soluk, soluğalık, birliktelik ellerinden alındı, iler, tutar hiç bir şeyleri kalmadı.... HDP bu haliyle de köpekleşmişlerin ördüğü granit kin, nefret duvarlarını parçalamanın pratik göstergesi oldu. Çetin yaşam koşullarında insanlar birbirlerinin omuzdaşıdır, komşudur, arkadaştır, yoldaştır, çünkü aynı yolun yolcularıdır, tok olmasalarda(insanca yaşam koşulları!), acından ölmemek namına, bir çok şeyin farkında olmasalar bile, yolun, yolcusudurlar, geminin kürek mahkumudurlar.... Bu oy içindi, diğer görüşüm ise kürek mahkumları ve tayfanın birleşip, geminin dümenine geçmesidir ki, bu da ancak kapitalizmin dışında mümkün. Seçimler ise sistem içidir, kürek mahkumları kendilerine kimin kırbaç vuracağını, ya da imkan bulurlarsa içlerinden bir kaç kişiyi tayfalar arasına ya da bazı görevlere seçerler(kaptanlığa ise asla izin verilmez-ki en küçük bir hak araması dahi polisle, askerle, faili meçhullerle karşılanır ve her hak arayan = teröristtir katli vaciptir havası yaratılır-).. |
bu günün şartlarında aslaaa
abdullah öcalanın çizgisinden çıktığı,kürtcülükden sıyrıldığı,akp nin bastonluğunu bırakdığı gün düşünürüz. bu dediklerim olduğu gün hdp diye bir siyasi oluşum zaten kalmaz. ne çabuk unuttuk bdp nin akp ile gizli flõrtlerini,osloda,kandilde,imralıda . bunlar olurken hiç renk vermediler araları müthişdi. gezi olayında imralıdakinin talimatı ile demirtaş ne demişdi?...biz bu olaya dahil olmayız ,bizim tabanımızda dahil olmasın. SÜREÇ tıkanır..hükümet çaresiz kalır.işimize gelmez.. hele heleki cumhurbaşkanlığı seçimindeki , demirtaş ve grubunun cumhurbaşkanını ayakda,dişlerini gösterecek derecede gülerek alkışlamaları takdire şayan... akp ve hdp(bdp) müttefik ve abd projesinin ortaklarıdır. siz amerikan askerine kurşun sıkan bir pkk lı gördünüzmü,?duydunuzmu? ama halkının askerine sıkmakda beyis görmezler.. |
seçimlerde sandığa gitmeyi düşünmüyorum. Çünkü bu seçim sistemini demokratik bulmuyorum. Seçmen iradesinin sandığa yansıyacağını sanmıyorum.
Seçimler vasıtası ile türkiyede demokratik bir değişimin olacağını ihtimal bile vermiyorum. Bence irade sokaklarda varoşların olduğu bölgelerde halkın haksızlığa isyan ettiği yerlerde olacaktır. Seçimde sandığa gitmeye karar bile versem HDP ye oy vermem. Çünkü HDP ve onun iştirakçılarının çok büyük bir günahı var türkiye soluna devrimci hareketine işçi sınıfına çok büyük ihaneti vardır. Ana dilde eğitim şartı nı zorlaması sebebi ile bütün sendikal sistemin etkisiz olmasına sebep olmuştur O siyaset zorlamaları ile bu gün türkiyede sendikacılığı bitirmiş dolaysıyla sistemin ve onun yöneticilerine hizmet etmiştir bilerek veya bilmeyerek işçi sınıfına karşı çok büyük suç işlemiştir. Bu günde solcuların bağımsız irade koymalarını çeşitli şantaj ve tehditlerle engellemekte devrimci insiyatiflerin gelişmesine mani olmaktadır. Biz barajı aşamazsak AKP başkanlık sistemi getirecek diye sol siyasete şantaj yapmaktadır. Ayrıca türkiyenin geneli için bir altanatif üretmemekte bütün seçmeni sadece kürd siyasetine yönlendirmektedir. Kürtler madur edildi diyerek diğer maduriyetleri göz ardı etmektedir Bu gün bu ülkede türkler ne kadar hakka sahipse kürtlerde o kadar hakka sahiptir.90 lı yıllarda devletin kürd siyasetini bahane ederek PKK yı masum gösterme derdine düşmekte o örgütün kürdlere ve genel devrimcilere yaptığı olumsuz davranışları gizlemektedir. Buna ve benzeri sebeplerden ötürü HDP ye oy vermiyorum. |
Alıntı:
Türkyede ekonomik gücü elinde tutan emperyalizm ve iş birlikçi sermaye-banka,burjuvazi ve büyük toprak sahipleri ve sistemden beslenen diğer asalaklar. Burada emperyalizmin kahredici hegomonyası hayatın her alanında görülebilir. Özal ile birlikte başlayan emperyalizme peşkeş süreci sürmekte vahşice tüm zeginliklrimiz itler marifetiyle emperyal patronlara anahtar teslii bedava hibe edilmekte.madenler,nehirler, limanlar,ormanlar tümden yağmacıarın midesine akmakta.Özaldan bugüne olan budur.Artık yandaş olmayan burjuvalarda yağmalanmakta. Bu tespitimiziyaptıktan sonra halk kendiliğinden ortaya çıkıyor zaten. Başta işçi sınıfı olmak üzre köylüler,aleviler kürtler,gerçekten emperyalist yağmaya tavır alabilen milli unsurlar.,laiklikten ödün vermeyen unsurlar vb... Şimdi çerçevemiz belirlendi. ABd ve suç ortakları baş düşman. Bu sınıf eksenli bir analizdir. Bu perspektiften dost belirlenir rahatça. Chp ve mhp ile ilgilieleştirilerinii paylşıyorum. Kürt yurttaşlarımız devrimci dinamikler arasında Hdp Abd çizgisine aykırı şu söyleme sahip diyebilirmisinic.Apo yavuz zamanındaki şer ittifakının kurulması ve alevilerin asimile edilmesini savunurken üstelik. Sevgili spartakus Hdp devrimci bir çizgi tuutturabilseydi AkpEğitimi 500 yıl geriye götürebilirmiydi.Saidi nursinin heykelleri dikilirmiydi.Abd devrimciliği Biji Obama dedirtir adama saygılar. |
emperyal guclerin en buyuk kozu kendileri kadar gelismemis toplumlari kendi aralarinda bolup; catistirarak somurmektir.
ha birde dogal secilim diye bir nane var. duzene ayak uyduramayanlar yok olup gidiyorlar, ayak uyduranlara yem olarak. !? |
HDP proje partisi, mhp kotrgerilla örgütlenmesi, chp statükocu. Oy vermesen akp ye yarıyor, versen sistemin istedigini yapmış oluyorsun... Çıkış yok yani...
|
HDPye oy veririm ama türkiye partisi olursa veririm. Fakat olmayacak. Olması zaten eşyanın tabiatına da aykırı. Kendi davalarında haklı görüyorum fakat, bölücü bir düşünce olduğu için, belkide 'içgüdüsel' savunmaya geçiyorum. Dolayısıyla oy vermiyorum. Keşke dediğim çizgiye, bir örgütün değil de bu memleketin bir partisi olma yolunu seçselerde, biz de yepyeni, gıcır gıcır bir sol partiye kavuşsak.
|
Alıntı:
Seçimler bizlere 4 yılda bir önümüze konulan seçeneklerdir bu seçimler 2 ay önceden 2 ay sonra tartışılır ve hayat normale döner. Bize bir korku salarlar sanki seçimde katılımcı olmadınmı yaşam duracak hayattan çıkışı bulamayacağımız anlatılmak istenir ama hiçte öyle olmuyor. Bu ülke 1950 den bu yana merkez sağ hükümetler tarafından yönetildi bazen önleri farklı şekilde kesilse de yine o program devam etti yine öyle olacak. Bu ülke sermaye sistemi bu şekilde yapılanmış. Bizim seçimlere katılımcı olmamız bir değişim yaratmayacak yani bu durumda seçmen seçimin kaderini belirleyecek özne değil sadece onların nasıl yönetmek istediğini sağlayacak nesne olmaktadır. Seçimlerde bu 4 partiden başka partilerde var bağımsız adaylarda bunlarda katılımcı olunabilir. türkiyeyi yönetmek için bizim fikrimiz sorulmuyor sadece önümüze konulan bir kaç seçeneği birini onamamız isteniyor. Karar kişiye ait çıkan sonuç sistem yöneticilerine ait. |
Alıntı:
açık konuş ya, m.reşit'le başlar, m.kemal'le devam eder. devrimci çizgi dediğin şey; kemalizmle hesaplaşamamış, burjuva bonapartizmini tasviye edememiş olanlar tarafından mı tanımlanıyor artık. hadi bi şekilde kendinizi kandırdınız diyelim, ama yemezler be. bu arada kimseye verilecek oyum yok. |
Alıntı:
Karma eonomi kapitalizm baskın bir ekonomi. Yağma özalla başlayan bir süreç. Eleştrini biraz ne yazıldığını okuyarak ve dahası,anlayarak yapsanız,isabet olur. Kemalizm bitti... Yerlermi yemezlermi gibi zırva tepki değil,fikre tepki bekliyorum. Acınası olmamanız adına. Devrimci hayali düşman ve dost yaratmaz. Bu iş trollerin işi. |
Alıntı:
asıl bu tarz cümleler kurmak trollerin işi. hdp'nin abd köpeği olduğunu söylemek mi fikir. buna mı tepki bekliyorsun. içindeki ırkçılığı mı kusuyorsun yoksa sınıfa dayalı tespit mi yapıyorsun sandığın kadar açık değil. bu arada siteye geldiğinde cümle kurmayı beceremiyordun, bakıyorum adam olmuşsun da başkalarını zırva tepki vermekle suçlayabiliyorsun vay be buralar demek size kaldı. |
Alıntı:
Cümle kuramayabilirim,hatta yanlış cümlede kurabilirim,belirtirsin düzeltirim . Kişiselleştirme burada yazma ve görüş belirtme hakkıma tahammül et,çünki ben öyle yapıyorum. |
Alıntı:
akp ve hdp'nin efendisi abd cümlesi ile bu ülke itler vasıtasıyla emperyalizme peşkeş çekiliyor cümlelerinin gizli olarak köpek var. burada yazma ve görüş belirtme hakkına gelirsek; istediğini yaz ya. neden tahammül edemeyeyim ki. hdp türkiye'nin partisi olmak zorunda falan da değil üstelik. bu ülkenin bölünmesi o kadar önemli falan da değil. ama bonapartist ağızların devrimcilik taslaması biraz cansıkıcı, hepsi bu. |
Alıntı:
|
Alıntı:
eğer hdp ve akp'nin efendisi abd ise, ordaki ''itler'' kelimesinin kapsamı oldukça kapsayıcı olur. |
Doğmamış çocuğa don biçme.
|
Alıntı:
''Hdp Akpnin suç ortağıdır.İkisinin otrtak efendisi Abd dir. Bunlar ülkeyi birlikte yönettiler aralarında hiçbir fark yoktur. Abd ve işbirlikçileri süpürülmeden bu ülkee hiçbir bokolmaz.İki yılandan birinin zehrini seçmek zorunda değiliz ve bu ikisi halk düşmanı partiler.'' bu paragraf sana ait. ''Özal ile birlikte başlayan emperyalizme peşkeş süreci sürmekte vahşice tüm zeginliklrimiz itler marifetiyle emperyal patronlara anahtar teslii bedava hibe edilmekte.'' bu da öyle. |
Özalla başlaya ve şimdiye kadar süren süreç yalanmı*
Abd Pkk ,hdp dayanışması yalanmı* Abd ye giden Hdp heyetlerive işbirliği demeçleri yalanmı* Bop projesi gereği büyük kürdistan *Yeni İsrail yalanmı* Konunun özü bunlar. Söylemediğim şeyler üzerinden paranoid zırva dökme ortaya. Obamaya biji * Eleştrilecek çok şeysayarım. Keşke ben yanılıyor olsam. Demirtaş*Go home yanke*dedide benmi duymadım. |
Alıntı:
söylediklerini daha önce alıntıladım. iki paragrafı birleştirecek kapasite burdaki herkesde var. gelelim kürdistana; kardeşim adamlar kendi devletlerini kurmak istiyor. yahu ben anarşistim. bütün devletlerin düşmanıyım. de, sen nesin onu anlamadım. bi yandan devrimci ağızlar, diğer yanda ulus-devletçi burjuva bonapartizmi. üstelik kimseye verilecek oyum olmadığını da daha önce belirtmiştim. |
Ulus devlet umrumda değil .
Kendi devletlerini kurmalarıda umrumda değil. Hdp Abd paralelliğinden söz ediyorum. Emperyalizin dünyayı yok ve köle etmesinden rahatsızım.Abd karşıtı bir dünya istyorum.Yanlış anlama proleter devrim falanda istemiyorum.Abdsiz bir dünya. Daha makul bir dünya. sadece bu kadar talebi olan biriyim. |
Alıntı:
muhalefet olsun diye söylemiyorum, ama;proleter devrim olmadan daha makul bi dünya mümkün falan değil. izninle bu tartışmadan artık çekilmek istiyorum. |
Alıntı:
Seni tekrar burada gördüğüme çok sevindim. Belki yakın vadede Abdy dengeleyecek bir uluslar arası oluşum olur ve frenler.Seni tanıyabilsem zten tartışmazdım dostum kardeşim |
ABD karşıtı bir dünya -Proleter Devrim .
Bu iki düşünce ne kadar idalist ama hiç kötü niyetli değil. Dünyada bütün işlenen suçları ABD ye atmak kurtuluşu Proleter devrimde görmek.Acaba bu kötü gidişte hiç mi bizim suçumuz yok bu kötülük dünyasında. Bu dünyada ABD kaşıtı yapılanmalar var ama hepsi yoksul. Proleter devrimlerde var onlarda yoksul. Bizi ABD karşıtı ama yoksul olmak mutlu edecekmi,veya proleter devrimi yapmış ama zenginleşememiş bir vatanda yaşamak mutlu edecek mi. İçinde yaşadığımız bu topraklarda bütün askeri darbeler ABD destekli 1950 den sonraki seçilmiş olan bizi yöneten bütün partiler ABD destekli o zaman bu halk ABD dostu olmuyormu. böyle bir ülkede hayallerimizle ayaklarımızı bastığımız topraklar arasında bir uçurum yokmu.Veya biz ABD karşıtı olmadan güzel bir dünya yaratamazmıyız Dünyaya baktığımızda kapitalizm artık ulusal sınırları aşmış sermaye küreselleşmiş kapitalistlerde ilk kurulduğu zamandan farklılaşmış çok ortaklı şirketler kurmuş niçin bizim hayallerimiz çok gerilerde kasın. Proleter Devrimlerde öyle koca sosyalist sistem çökmüş küçük direnişlerde çaresizlik içinde Kuba ABD ile anlaşmak için çaba harcıyor tek derdi ambargoyu aşmak. İran dünyaya açılmanın ABD nin izin vermesinde görüyor. Biz ABD nin varlığını tanıyarak niçin insanlığa yakışan bir devrim yapmıyalım Dünyayı yeniden analiz etmek gerek neleri ereksiz neleri gerekli göreceğimizi yeniden gözden geçirmemiz gerekir. Birde üretimin enerjisinin pek azının insan enerjisi olduğunu düşünmemiz gerekir. Böyle baktığımızda yeni şeyler göreceğiz belkide bu gün düşman dediğimiz sosyal çevrelerin düşman olmadığını dost dediklerimizinde dost olmadığını anlarız. Yeniden yeni şartlara göre bakmakta fayda var.Bence. |
alayınıza inat HDP'ye bir oy benden.
aslında ne sandığa ne domokrasiye inandığımdan değil ama olsun. |
Hacı demişken:
http://www.karsigazete.com.tr/upload...4839b36a5d.jpg |
Alıntı:
bide şeytan taşlanacak yer olsa....yapar bizim hacılar.. |
Alıntı:
http://www.gunzileli.com/2015/04/26/...aciklamalidir/ http://odatv.com/n.php?n=ulkenin-huk...yiz-2304151200 http://haber.sol.org.tr/turkiye/sela...klar-mi-114402 HDP'nin AKP ile koalisyona açık kapı bırakmasını, şüphe edip dura geldiğimiz "HDP'nin söylemlerindeki samimiyeti" konusunda kendi bacağına sıkılmış bir kurşun olarak görüyorum. Demokratiklikten, adaletten, inanç özgürlüğünden, şeffaflıktan bahsederken bunları katleden zihniyet ile olası bir ortaklık ihtimalini reddedebilme basiretini gösterememek; "sen biz varken başkan olamazsın" deyip o kişinin partisi ile ilgili koalisyon sorusuna verilecek cevabı eveleyip gevelemek samimiyetsizliğin deşifresi olmuş sanırım... |
akp,chp,mhp,hdp birbirlerinden farki yok. ayni b.k un farkli tonlari. hepsi amerikan gudumlu.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:12 . |