Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Evlilik hakkındaki düşünceleriniz (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=37587)

Yıldıztozu 24-07-2015 22:01

Evlilik hakkındaki düşünceleriniz

Forumda her yaştan insan olduğunu biliyorum, evli olanlar da vardır, bekârlar da veya evlenip ayrılanlar da vardır.
Ben de 28 yaşındayım ve hiç evlenmedim.

Tek eşliliğin mantığını çözemiyorum. Hayata bir kere geliyoruz ve bunu neden tek bir kadına bağlı yaşamak zorunda kalalım ki diyorum. Sosyal boyutu dışında herhangi bir anlam ifade etmiyor.

Hem evle uğraşmak hem de çocuklarla uğraşmak gereksiz vakit kaybı gibi.
Onun yerine kariyer yapmak, kendini geliştirmek, bir sürü kadınla birlikte olmak daha eğlenceli ve mantıklı değil midir?

Şimdilik evlenmeye niyetim yok ama belki 35 yaşlarımda deneyebilirim, evlensem bile tekrar boşanırım muhtemelen.

Barlas 24-07-2015 22:06

Evlat olayı çok farklı bir olay, anlatmakla olmaz yaşamak lazım. Onun hatrına tonla evlilik devam ediyor zaten, yoksa sizin de dediğiniz gibi çekilecek dert değil maalesef.

Aleph 24-07-2015 22:23

İnsanlar sadece cinsel açlıklarını gidermek için evlenmiyorlar ki.. Her canlıda olduğu gibi iflah olmaz bir üreme dürtüsü var insanoğlunun. Bir de evliliğin duygusal boyutu var. Sadece fiziksel birleşme olarak düşünme. "Hastalıkta, sağlıkta, tasada.. bla bla.." hikaye değil yani.. ;)

Yıldıztozu 24-07-2015 22:32

Üreme dürtüsü çocuk yaparak değil sevişerek giderilebilir.
Çocuk yapma dürtüsü hisetmiyorum açıkçası:D hisseden var mı

Yalnızlık ihtiyacı ise sevgili yaparak giderilebilir, resmiyete dökmeye ne gerek var.

Esas anlamadığım şu; seks gibi eğlenceli bir şeyi neden sadece tek bir kadınla yaşamak zorunda kalalım?

aris 24-07-2015 22:39

Tıkanma romanında Chuck Palahniuk şöyle tanımlamış;
"Ben ihtiyaç duyulmak istiyorum.Benim birisinin hayatında vazgeçilmez olmaya ihtiyacım var.Bütün boş vaktimi,egomu ve dikkatimi yiyip bitirecek birine ihtiyacım var.Bana bağımlı birine. karşılıklı bağımlılığa."
şahsen benim bakış açıma uyuyor,evet.

Aleph 24-07-2015 22:40

Sürekli yurtdışı seyahatleri olan bir iş edinirsen evlilik bu anlamda sınırlandırıcı olmaz sevgili Zafer.. ;)

Ya da yurtdışına çık(a)mam diyorsan Bakanlıkların birinde turneleri bol olan bir müfettişlik kadrosuna gireceksin.. ;)

Yahu evli adamlar rahat duruyorlar mı sanıyorsun sen? :D

Ayrıca çocuk yapmanın evlilik dışında bildiğin bir yöntemi var mı? Sparta'da yaşamıyoruz, henüz yok öyle bir ülke..

Boolean 24-07-2015 22:43

Ben de bekarım ama evliliğin iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Düzenli yaşam, sana destek olcak bir arkadaş vs. birçok faydaları var.

Bir de bekar olunca her istediğin zaman üreme ihtiyacını giderecek kadın bulamıyorsun. Hayat kadınlarına gitmezsen.

Onun için evlilik iyi.

Fakat ben evlenmicem gibi duruyor. Evlendiğim zaman kesin aldatırım. Vücudundan sıkılırım. Çocuk desen uğraşamam.

Aşık da olamıyorum kimseye maalesef ki;

Onun için evlenmek iyi bir şey fakat bazılarının doğasında yok bence.

world 24-07-2015 23:00

Seks kölelelştiir seks bağımlısıysanız bize ne ?

Yıldıztozu 24-07-2015 23:07

evlensem bile çocuk yapmam herhalde.

çocuk başa bela.

bir de aldatmamak diye bir şey düşünemiyorum

Vefik Sami 24-07-2015 23:11

Alıntı:

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 558437)
Tek eşliliğin mantığını çözemiyorum. Hayata bir kere geliyoruz ve bunu neden tek bir kadına bağlı yaşamak zorunda kalalım ki diyorum. Sosyal boyutu dışında herhangi bir anlam ifade etmiyor.

Hem evle uğraşmak hem de çocuklarla uğraşmak gereksiz vakit kaybı gibi.
Onun yerine kariyer yapmak, kendini geliştirmek, bir sürü kadınla birlikte olmak daha eğlenceli ve mantıklı değil midir?

Hep genç olarak kalmayacaksın.
Yaşlandığında, zor zamanlarında, senin yanında ve sana destek olacak, hayatın acılarını, yükünü birlikte sırtlayacağın insanlara ihtiyaç duyacaksın.
Bu insanlar eşin ve çocukların olabilir.

Gençlik döneminde insanın hiç aklında çıkmaz ama; gerçek şu ki, her şey sex değil.

world 24-07-2015 23:17

Alıntı:

Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 558465)
Yaşlandığında, zor zamanlarında, senin yanında ve sana destek olacak, hayatın acılarını, yükünü birlikte sırtlayacağın insanlara ihtiyaç duyacaksın.

Gençlik döneminde insanın hiç aklında çıkmaz ama; gerçek şu ki, her şey sex değil.

Bir de İslam peygamberi kadını sex aracı olarak görüyor diye eleştirip bunu yapması mantıksız zaten.

Vefik Sami 24-07-2015 23:21

Alıntı:

world´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 558469)
Bir de İslam peygamberi kadını sex aracı olarak görüyor diye eleştirip bunu yapması mantıksız zaten.

Afedersin ?
Cümleyi ve ne demek istediğini anlayamadım doğrusu.

Yıldıztozu 24-07-2015 23:23

Alıntı:

Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 558465)

Her şey seks değil elbette. Sadece seks için evlenmeyelim demiyorum, evlilikte de kolay seks vardır zaten.

Bağlı olmak ve özgürlüğü kısıtlamak zor geliyor bana.
Her konuda elim kolum bağlı gibi hissederim.

world 24-07-2015 23:25

Alıntı:

Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 558470)
Afedersin ?
Cümleyi ve ne demek istediğini anlayamadım doğrusu.

Konuyu açan arkadaşa diyorum sana değil İslam peygamberini kadınlar konusunda eleştirip de kadınları sex partnerleri olarak görmek iyi değil.Ben kadın ve erkeğin ateist olsam da evlilik dışı yaşadığı her ilişkinin evlilikte sorun yaratacağını düşünüyorum.

Yıldıztozu 24-07-2015 23:30

Alıntı:

world´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 558473)
Konuyu açan arkadaşa diyorum sana değil İslam peygamberini kadınlar konusunda eleştirip de kadınları sex partnerleri olarak görmek iyi değil.Ben kadın ve erkeğin ateist olsam da evlilik dışı yaşadığı her ilişkinin evlilikte sorun yaratacağını düşünüyorum.

Sen olayı çok yanlış anlamışsın veya anlamak istemişsin.

İslamı kadınlara uyguladığı adaletsizlik konusunda eleştirmişimdir. Seksle ilgili bir eleştiri yapmadım.

Ben kadınları seks objesi olarak görmüyorum, seks gibi bir hazzı tek bir kadınla yaşamak zorunluluğunu gereksiz görüyorum.

ve de evliliğin tüm sorumluluklarını vakit kaybı olarak görüyorum.
elimizdeki tek hayatı evlilikten daha önemli işlerle değerlendirebiliriz.

Vefik Sami 24-07-2015 23:39

Alıntı:

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 558472)
Her şey seks değil elbette. Sadece seks için evlenmeyelim demiyorum, evlilikte de kolay seks vardır zaten.

Bağlı olmak ve özgürlüğü kısıtlamak zor geliyor bana.
Her konuda elim kolum bağlı gibi hissederim.

Bir arada bulunmaktan haz duyduğun, zevk aldığın arkadaşların yanında iken; özgürlüğünün kısıtlandığını hissediyor musun ?
Bütün mes'ele "evlenmiş olmak" için evlenmemekte.
Bir ömrü birlikte geçireceğin insanı iyi seçeceksin.
"Anlaşamazsak boşarım/boşanırız" yaklaşımı çok bencilce olur.

Ama dertsiz, sıkıntısız, kavgasız evlilk de olmaz; bunu aklından çıkarma.
Çevrende gördüğün, birbirine "Aşkım/hayâtım" diye hitap edenlerin çoğunu ciddiye alma.
Dışarıda böyle görüntü verip, evlerinde biribirlerini boğmaya çalışan nice evli insan gördüm ben.
Her evliliğin sorunları olur.
Ama evlenmeden de olmaz.

Bizler, hep bir iyi ile bir kötü arasında tercih yapmak durumunda kalsa idik; hayat çok kolay olurdu.
Bazen iki iyiden en iyiyi,
Bâzen de iki kötüden ne az kötüyü seçmek gerekebilir.
Yaşlanınca kimsesiz ve sahipsiz kalmak ile evliliğin gerektirdiği sorumlulukları yüklenmek arasında bir tecih yapmak zorundasın.

Aleph 24-07-2015 23:46

7 sene önce Kanal D anahaber bülteninde izlediğim bu haber, belleğimde halen tazedir:
Alıntı:

Çöplükteki konsolos konuştu:
Maltepe'de bir çöp evden çıkan 82 yaşındaki emekli konsolosun hayatı ibret verici derslerle dolu

3 dil bilen, onlarca kitabı Türkçeye çeviren eski diplomatın yüksek binaların arasında tek başına verdiği hayat mücadelesi komşularının şikayetiyle ortaya çıktı. 'Çok fazla koku var' müracaatı üzerine eve gelen Maltepe Belediyesi ekipleri, içeriye girince büyük bir şok yaşadı.

Adeta çöplüğe dönen evde, yaşlı bir insan vardı. Hemen dışarı çıkararak sağlık kontrolünden geçirdiler. İkinci şok bu sırada yaşandı; açlıktan ölmek üzere olan kişi eski bir hariciye mensubuydu.

Alkan'ı huzurevine yerleştiren belediye, yıllar sonra sıcak yemek yemesini sağladı. Yeni yuvasında Zaman'ı ağırlayan eski diplomatın en büyük pişmanlığı bir aile kuramamak: "Keşke çocuk sahibi olsaydım. Evlatlarım olsaydı bu kadar sahipsiz kalmazdım."

'Çocuğum olsa çöp evde yaşamazdım'

Yaşadığı çöp evden belediye ekiplerince çıkarılırken, 'Bir çocuğum olsa bu hallere düşmezdim.' diyen kişinin eski bir konsolos olacağı aklınıza gelir miydi hiç? Ya, 3 yabancı dil bilen, onlarca kitabı Türkçeye çeviren bu kişinin yakınlardaki lokantadan plastik kaplarla gönderilen yemek artıklarıyla karnını doyuracağı? Galatasaray Lisesi'ni birincilikle bitiren, ardından da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olarak İngiltere ve İsrail'de konsolosluk yapan 82 yaşındaki Necat Alkan'ın anlattığımız kişi olduğuna ilk başta biz de inanamadık. Ta ki Dışişleri Bakanlığı'ndan teyit ettirinceye kadar.

Bir dönemin forsu yüksek hariciye personeli Necat Alkan'ın Maltepe'de onlarca yüksek binanın arasındaki evinde tek başına verdiği hayat mücadelesi, komşularının şikâyeti üzerine ortaya çıktı. 'Çok fazla koku yayılıyor' diye müracaat edilmesi üzerine eve gelen Maltepe Belediyesi Sağlık ve Temizlik Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, içeriye girince büyük bir şok yaşadı. Çünkü son iki yıldır kimsenin girmediği bu yerde bir insanın yaşaması neredeyse imkânsızdı. Ancak belediye çalışanları ve komşuları asıl şoku evde kalan kişinin Necat Alkan olduğunu öğrenince yaşadı. Alkan'ı dışarıya çıkaran ekipler, huzurevine yerleştirip yıllar sonra sıcak yemek yemesini sağladı.

Necat Alkan'ın hariciyede çalışma sevdası, diplomat olan yakın akrabasına hayranlığıyla başlamış. Nişantaşı'nda okuduğu ilkokul yıllarından itibaren diplomat olma hayali kuran Alkan, 1944 yılında Galatasaray Lisesi'ni birincilikle tamamlamasının ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirir. Hariciye sınavında da gerekli puanı alarak hayalini kurduğu diplomatlık için ilk adımı atar. Fransızca, İngilizce ve Latince bilen eski konsolos, ilk yurtdışı görevini Liverpool'da konsolos muavini olarak yapar. İngiliz bir kızla hayatını birleştiren Alkan, eşinin Türkiye'ye gelmek istememesi üzerine boşanır.

Daha sonra İsrail'e konsolos olarak atanan Necat Alkan, aileden kalıtsal olarak geçen sinir hastalığı sebebiyle görevinden ayrılmak zorunda kalır. Alkan, bu üzücü olayın ardından tercüme yaparak ve özel ders vererek para kazanır. On yıl öncesine kadar hayatını idame ettirebilen Alkan, ikinci büyük şoku evinin yanmasıyla yaşar. "Evimle birlikte bütün antikalarım, kitaplarım, vesikalarım ve fotoğraflarım yandı. Ondan sonra da hayatla bütün bağlantım koptu." diyen Alkan, yangından sonra bir akrabasının yanına taşınır. Ancak huzursuz olunca ailesinden kalma Maltepe'deki şimdi 'çöp eve dönüşen' eski eve taşınır.

Klasikleri Türkçeye çevirmiş

Emekli Büyükelçi İlter Türkmen ve eski Bakan Mükerrem Taşcıoğlu'yla okul arkadaşı olduğunu anlatan Alkan'ın, yaşadığı bütün zorluklara rağmen en büyük pişmanlığı evlenip çocuk sahibi olmamak: "Keşke bir daha evlenip çocuk sahibi olsaydım. Evlatlarım olsaydı yıllardır bu kadar sahipsiz kalmazdım." Hayatta en çok sevdiği şeyin kitap okumak olduğunu söyleyen eski konsolos, birçok dünya klasiğini Türkçeye çevirdiğini belirtiyor.

Gençliğinde bir konser için yurtdışına gittiğini aktaran Necat Alkan sözlerini şöyle sürdürüyor: "Birçok tiyatro oyununu, konseri, müsamereyi yurtdışında izledim. Ama bu özeni özel hayatım için gösteremedim. Yaşlandıkça yalnızlığım artarak beni mahvetti. Evladımın olması için neler vermezdim."

Yıldıztozu 24-07-2015 23:48

Alıntı:

Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 558476)
Bir arada bulunmaktan haz duyduğun, zevk aldığın arkadaşların yanında iken; özgürlüğün kısıtlandığını hissediyor musun ?
Bütün mes'ele "evlenmiş olmak" için evlenmemekte.
Bir ömrü birlikte geçireceğin insanı iyi seçeceksin.
"Anlaşamazsak boşarım/boşanırız" yaklaşımı çok bencilce olur.

Ama dertsiz, sıkıntısız, kavgasız evlilk de olmaz; bunu aklından çıkarma.
Çevrende gördüğün, birbirine "Aşkım/hayâtım" diye hitap edenlerin çoğunu ciddiye alma.
Dışarıda böyle görüntü verip, evlerinde biribirlerini boğmaya çalışan nice evli insan gördüm ben.
Her evliliğin sorunları olur.
Ama evlenmeden de olmaz.

İnsan hep bir iyi ile bir kötü arasında tercih yapmak durumunda kalsa idi; hayat çok kolay olurdu.
Bazen iki iyiden en iyiyi,
Bâzen de iki kötüden ne az kötüyü seçmek gerekebilir.
Yaşlanınca kimsesiz ve sahipsiz kalmak ile evliliğin gerektirdiği sorumlulukları yüklenmek arasında bir tecih yapmak zorundasın.

Evlilik ömrü uzatıyormuş. Denemek lazım tabi.

Bir de evlendikten sonra, evlendiğim kişiden daha iyisiyle karşılaşırsam naparım diye sorguluyorum.

Kişiliğe göre değişiyor sanırım. Ben mesela yalnız da yaşayabilen biriyim, geçici ilişkilerle sosyal ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. Fazla egoist ve bencilim, kimseye kendimden fazla değer vermem.

Duygusal hiç değilim, mantıksal yaklaştığım içine evliliği gereksiz görüyorum.

Kimse beni engellemesin, bana o yeter:)

Alıntı:

Aleph´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 558478)
7 sene önce Kanal D anahaber bülteninde izlediğim bu haber, belleğimde halen tazedir:

Aleph evlensek bile öldüğümüzde yalnız olma ihtimalimiz %50. Eşimiz bizden önce ölebilir.

Hem eşimiz yok diye hiç sevenimiz olmayacak değil ya, birileri ilgilenir. Bakıcı falan da tutarız parayla:)

Ayrıca Aleph senin de evlilik yaşın geldi ama bekârsın tahminim:D

Yıldıztozu 24-07-2015 23:56

bu mesajı sildim, silinme özelliği neden yok

Boolean 25-07-2015 00:07

Alıntı:

Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 558476)

Yaşlanınca Esra Erol gibi programlardan, birini bulamaz mıyız?

Booelan bey amca, talibini bekliyor şeklinde?

Şaka yapmıyorum.

Öyle olursa gerek kalmaz hiç evlenmeye.

Aleph 25-07-2015 00:13

Evet, bekarım Yıldıztozu. Ancak bana hayatı zıkkım etmeyecek birini bulabilirsem evlenmeyi de düşünmüyor değilim.. :D Yaş ilerledikçe iş zorlaşıyor. Bence fazla geciktirme sen de. 30'u aşma.. ;)

Evlenirsem çocuk yapar mıyım, o konuda çok net değilim. Çocuk yapmanın, her birey için bir hak ve selahiyet olduğu düşünülür genellikle. Ancak bunun felsefi açıdan tartışılması gerektiğini düşünüyorum. Çocuk yapmak bana bencilce bir davranış gibi geliyor. Belki de ileride insanlar çoğalmayı reddederek kendi nesillerini kurutacaklar. Üremek, canlılarda çok güçlü bir içgüdü, ancak belirli bir bilişsel olgunluğa erişince insanlar belki de bu içgüdüye karşı bir tercih geliştirecekler.. Olması gereken belki de bu..

"Doğanlar hem yaşamayı hem de ölümü kabullenirler ve arkalarında çocuklar bırakırlar; böylece ölüm yeniden doğar." - Lucretius

Vefik Sami 25-07-2015 00:13

Alıntı:

Boolean´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 558485)

Şaka yapmıyorum.

Eğer geleceğinizi düşünerek, birtakım ekonomik şartlar hazırladıysanız, en lüks huzurevlerinde de ahir ömrünüzü tamamlarsınız.
Esra Erol, küpünü dolduruyor; amme hizmeti yapmıyor.

Benim anlatmak istediğim de bu değildi zâten

jumanji 25-07-2015 00:22

yıldıztozu

28 yaşındayım dedin, geçen bayram günü namaza gitmek zorundayım falan demiştin sanırım bende küçük çocuk sandımdı seni. bu yaşta niye böyle bir zorunluluktasın merak ettim

Boolean 25-07-2015 00:24

Alıntı:

Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 558490)
Eğer geleceğinizi düşünerek, birtakım ekonomik şartlar hazırladıysanız, en lüks huzurevlerinde de ahir ömrünüzü tamamlarsınız.
Esra Erol, küpünü dolduruyor; amme hizmeti yapmıyor.

Benim anlatmak istediğim de bu değildi zâten

Anladım. "Evlenmeyeceksek bile, en azından paramız olması lazım" o zaman.

Boolean 25-07-2015 00:27

Alıntı:

world´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 558462)
Seks kölelelştiir seks bağımlısıysanız bize ne ?

Seks bağımlılığla ne alakası var olayın? Sen su içmek zorundasın, su bağımlısı mısın?

Yıldıztozu 25-07-2015 00:32

Alıntı:

jumanji´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 558491)
yıldıztozu

28 yaşındayım dedin, geçen bayram günü namaza gitmek zorundayım falan demiştin sanırım bende küçük çocuk sandımdı seni. bu yaşta niye böyle bir zorunluluktasın merak ettim

Şimdiye kadar beni hep inançlı tanıdıkları için, bir anda değiştiğimi göstermek istemedim. Yavaş yavaş. Ben dinden çıkalı 1 yıl olmadı daha.

jumanji 25-07-2015 02:14

amaaan abi boşver ya. dinden çıkmışsın dini ritüellere eşlik ediyorsun, kendine saygın olsun önce. boşver.

yani çıkıpta ben dinsizim demene gerek yok, sadece dini icraatlerde bulunma. seni takip etmeyecekler ya. çok ısrar edip sorarlarsa da ben sizin gibi dindar değilim dersin olur biter. ha herkesin çevresi farklı, baktın adam yamuk, mesafeni koyacaksın.

Aleph 25-07-2015 02:22

Anladın mı Yıldıztozu?.. :D

Yıldıztozu 25-07-2015 02:24

Alıntı:

Aleph´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 558505)
Anladın mı Yıldıztozu?.. :D

Senin görüşlerini hep ciddiye almışımdır Aleph ;)

Yaş sınırını 35'e çekelim ama:confused:

Aleph 25-07-2015 02:34

Yok, ben kendi görüşlerimle ilgili sormadım.. :) ;)

Barlas 25-07-2015 08:10

Alıntı:

Şaka yapmıyorum.

Evlen ve çocuk sahibi ol, hatta büyük ustanın dediği gibi en az üç...

Bana teşekkür edeceksin emin ol. (Ben de aynıydım, saçmalık gibi görüyordum çocuk sahibi olmayı bu devirde; olunca her şey 180 derece oldu)

Boolean 25-07-2015 10:49

Alıntı:

Barlas´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 558519)
Evlen ve çocuk sahibi ol, hatta büyük ustanın dediği gibi en az üç...

Bana teşekkür edeceksin emin ol. (Ben de aynıydım, saçmalık gibi görüyordum çocuk sahibi olmayı bu devirde; olunca her şey 180 derece oldu)

Umarım 5 -6 sene içinde karakterim değişir de, evlilik isteği gelir.

Umarım değişirim ben de, senin değiştiğin gibi.

35 falan diyom ben de yıldıztozu gibi ama. Bakalım.

Olimpiyat 25-07-2015 13:53

Evlilik bana da hep tersti.Doyumsuz birisiydim ve asla tek kadına bağlanamazdım.

Saymadım ama şu zamana kadar 100 den fazla kadınla beraber oldum.Kastettiğim para karşılığı hayat kadınları ile yapılan seks değil tabi. İş yerinde , barda, üniversitede ya da herhangi bir yerde tanıştığım ve arkadaş olduğum bayanlarla...

Ama ne kadar da güzel olsalar hiçbir zaman evlilik ya da bağlanma duygusu hissetmedim.

Tek kadına bağlı olmak ile kafama kurşun sıkmak aynı şeydi benim için.

Şimdi 38 yaşındayım. Ve hayatımda ciddi düşündüğüm birisi var. Sanırım artık yaş kaldırmıyor hovardalığı. Ruhen 80 yaşında ölümü bekleyen birisi gibi hissediyorum kendimi.

Aslında çocuk yaştan beri spor yapıyorum.Birkaç spor dalında lisansım var. Boks , karate ve ağırlık antremanları ile 25 yıldır uğraşıyorum, MMA(Karma dövüş sanatları ile de) yaklaşık 10 yıldr aktif uğraşıyorum.Sanırım bir boğayı devirecek gücüm var ama ruhen bitmiş durumdayım.
Kendimi bitkin hissediyorum ruhen.

İntihar etmeyi şimdilik düşünmüyorum,eğer yaşarsam onu 70 li yaşlara saklıyorum ama şu an ölecek olsam da gam yemem.

Bilmiyorum, evlilik belki de beni ruhen bu çökmüşlükten kurtarır.Çünkü şu an hayatımda olan bayan; iyi günde değil hep kötü günümde yanımda olan, başım her sıkıştığında başımı kaldırdığımda yanımda olan birisi.
Maddi manevi benim için hiçbir şeyden sakınmıyor. Lokantaya gittiğimizde 25 kuruş için garsonla hesabın kavgasını yapar, ama bana 100.000 lira ver desem, 1 saniye düşünmeden hesabından çıkarır verir ve asla geri istemez. Ben versem de asla kabul etmez. Benim için yaptıkları değil kitap, ansiklopedilere sığmaz.

Evliliği hiç düşünen bir insan değildim . Ama ne bileyim beni bu kadar seven ve bana bu kadar bağlı bir insanı bir daha ömür boyu göremeyeceğim kesin.

Bu yüzden sanırım birkaç aya kadar evleneceğim.
Evliliğe karşı idim, çünkü uyandığımda gene aynı kadını görmek sıkar bir müddet sonra beni. Ama işin içinde sevgi varsa, sanırım bir şey olmaz.
Evlilik bana çok uzak olsa da, belki de ruhen bitmiş olan bana yeniden hayat iksiri olur.

Yıldıztozu 25-07-2015 15:21

Alıntı:

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 558532)
Bu yüzden sanırım birkaç aya kadar evleneceğim.

Mutluluklar dileriz şimdiden:) Zaten siz doymuşsunuz birçok şeye, sırada evlilik olmalı. İnsan olarak sosyal olmaya muhtacız, alt tarafı gelişmiş maymunlarız. Evliliğin tadı da vardır mutlaka.
Baktınız olmuyor tekrar ayrılırsınız medeni bir şekilde.

Kendi amaçlarımız yerine, çocuklarımızın amaçlarıyla ilgilenmek de bizi hayata bağlayabilir. Bir de bu yönü var.

Evlenmek için en ideal yaşta olduğunuzu düşünüyorum, ben de o yaşlara kadar beklemek isterim ama bakalım.

Olimpiyat 25-07-2015 15:46

Sadece şunu biliyorum.Cinsellik amaçlı evlenen pek mutlu olamaz. Kadınlar da insan.Onları doğaüstü egzotik ve erotik varlıklar olarak tanımlayanlar hayal kırıklığına uğrarlar.
En azından geğiren ve yediklerini adeta çıkaran bir kadının onlardaki cinselliği uzun süre susturacağı kesin:)

Sonra da cinselliği dışarıda aramaya başlayacaklar.Evdeki kadın sadece bulaşık yıkayan, gömlek ütüleyen ve çocuklarına bakan kadına dönüşecek.

Cinsellik değil, vefa ve emek yani sevgi ön planda olmalı ki, hep sevesin.

Aleph 25-07-2015 16:24

jumanji 25-07-2015 16:43

Alıntı:

Aleph´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 558508)
Yok, ben kendi görüşlerimle ilgili sormadım.. :) ;)

kimin görüşlerini sordun hayırdır?

İlahimasal 25-07-2015 16:51

Komün, kapalı toplum demektir. Bir grup insanın, kendi arasında, ortaklaşa üretmesine ve tüketmesine dayanır. Kapalı cemaatler komündür. Tarikatler komündür.[kaynak belirtilmeli] Komünün karşıtı Sosyetedir. Sosyete açık toplum demektir. Gizli Mason Cemiyetleri de komün toplumlarıdır.

Ortaklaşma ve paylaşma çerçevesinde oluşturdukları belirli değerler doğrultusunda yaşamayı tercih eden ve belirli sayıda üyesi bulunan topluluktur.

Aile : sevginin ihtiyaçların eşit paylaşılması için kurulan ortak birliktelikdir ve kapalıdır .

Şahsen evlilik kurumunun tüm insanlık için gerekli olduğunu düşünenlerdenim.aile olabilmek içinde evlilik şartır.

Evli deilde deişken eşlerle yaşayan erkek veya kadının ailesi zaten olmaz.aile olmadığı içinde yaşantısı dışarıya açıkdır.biz buna sosyetelik deriz.

Sevgi ile bir araya gelen eşlerin ürünü olan çocuk isedünyanın en temiz,en masum olan varlıklarından olan bebeği ortaya çıkarırki muhteşem bir şeydir.esas mucizedir.

Tabiki bu sosyal yaşam içerisinde o bebek gelişimi sırasinda en kötü varlık halinede dönüşebilir,en iyi varlik halinede dönüşebilir.

Tüm turan dursun ailesine kendilerine uygun bir hayat arkadaşı bulup evlenmeleri ve bir bebek sahibi olmaları temennisinde bulunuyorum.

Hayat onlarla çok ama çok guzel.

Aleph 25-07-2015 17:00

Alıntı:

ilahi komedya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 558546)
Sevgi ile bir araya gelen eşlerin ürünü olan çocuk ise dünyanın en temiz,en masum olan varlıklarından olan bebeği ortaya çıkarır ki muhteşem bir şeydir, esas mucizedir.

Yanlış anlamayın ama bu ifade sizce de bencilce değil mi? Kendisine danışmadan, bilinç sahibi olacak bir varlık getiriyorsunuz dünyaya. Ona var olmayı dayatıyorsunuz bir nevi.. Buna hakkımız var mı sizce?..

İlahimasal 25-07-2015 17:09

http://www.guzelsozler.be/damar-sozler/cirkin-kadin.jpg

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:58 .