![]() |
Mucizecilerin Büyük Çöküşü!
Mucizeciler şu gibi ayetleri Big Crunch hipotezine yoruyorlardı:
Alıntı:
http://www.ntv.com.tr/turkiye/evreni...IU6uJL8pgkMIBQ Kur'an'daki ayet zaten bilimsel olarak yanlıştı ve Big Crunch aksine ayeti çürütüyordu ama biz mucizecilerin söyledikleri gibi ele alıp öyle çürütüyorduk ayetleri. Şimdi ise bilimsel olarak evrenin gerilemesi diye bir şey olmayacağı ortaya çıktığına göre ayet Big Crunch'dan bahsetse bile yine çelişkiye düşmüş oluyor :) Mucizeciler eğer ki az bir şey dürüstlük barındırıyorlarsa bünyelerinde, ben onlardan Kur'an'ı reddetmelerini bekliyorum :) Bilimsel olarak her türlü çürütüldü çünkü :) Bekliyorum bunu :) Bir de Kur'an'da Big Bang mucizesi, evrenin genişlemesi mucizesi var diyorlar, tabi bunları zaten çürüttük ama bugün Big Bang teorisine de çok sayıda olumsuz eleştiri geliyor, evrenimiz büyük ihtimalle sonsuz sayıda evrenlerden sadece biri. Yarın bunlar da çürütülürse mucizecilerin hali nice olur :) Bu konulardaki reddiyelerimi şu linklerden okuyabilirsiniz: http://dinsizdeist.blogspot.de/2011/...ig-crunch.html http://dinsizdeist.blogspot.com.tr/2...n-ayrlmas.html http://dinsizdeist.blogspot.de/2011/...nislemesi.html Big Bang ve evren genişlemesi ile ilgili daha sonra bir çalışma daha yapacağım, bu olay Kur'an mucizecilerinin yaptığı gibi kıvırtarak filan değil, direk olarak Hindu metinlerinde geçmektedir :) |
Alıntı:
Forumda bilim ve felsefe konusunda üst seviyedeki insanların çoğalması mutluluk verici. Gereksiz arap lar çadır kurmak için toprak talep ediyor. Hemde bu forumda. Ne kadar basit bu araplar. Hindu kaynaklarından bu bilgileri okumak için sabirsızlaniyorum. |
Bing bang denen söylem de aranan tanrı? parçacığı sözu bile aptalca.tanrıyı mekana ,zaman sığdiramayan dinci kafalar parçacık yani madde olarak araması bile ilkelerine zıt.
Birde bu bing bangin arkasında koşup ahanda kuranda yaziyordu bu diyen ahmaklar çok güldürüyor beni. |
Alıntı:
http://dinsizdeist.blogspot.com/2012...ler-var-m.html |
Harika bilgiler bunlar.
İslamcıların bunlardan kesinlikle haberleri yok.en azından alim ulema takımından olmayan normal halkın. Kurandaki saçma sapan şeyleri karun mahya mucize diye çakiyor millete. Karun mahya bu bilgileri gormemis anlaşılan. Bu bilgilerin tarihi islama tur bindiricek bir zamandan hindular bu konularda çok daha verimli. İslamcılar bir şeye tapmak ihtiyacı duyuyorsanız şayet bu bilgilere tapın. Kuranda bilgi de yok belgede Burada var. http://dinsizdeist.blogspot.com/2012...ler-var-m.html Bu sayfayı sık kulanılanlara ekledim.gayet güzel. |
Alıntı:
|
"Doğru dürüst bir miras paylaşımını yapamayan kitapta mucize ne arasın?" diyorsun, müslümal "miras paylaşımında hata yoktur" deyip işin içinden sıyrılıyor (aklınca).
|
Alıntı:
Bir çok forum insanına faydası olacak bilgileri bulmamız için başka bir kapı daha açdınız. Bu tip blogları surekli ekliyorum.kaybedince bulması zor oluyor. |
Bu bilgiyi o blogdan alıp küçük bir kısmını buraya kopyalıyorum.
Harikulade bilgiler Rig Veda 10.25.6=Our herds thou guardest, Soma, and the moving world spread far and wide. Soma!Sen topluluğumuzu ve uzak mesafelere hareket eden dünyayı koru. Yine dünyanın hareketi.Bir diğeri; Rig Veda:Who scatter clouds about the sky, away over the billowy sea: O Agni, with those Maruts come. Bulutları dalgalı denizden uzaklara dağıtan; Ey Agni,Marutlar ile gel. Müslümanlar bulutların hareketinin bilinmesine bile mucize diyor,dolayısıyla bunu mucize olarak sunmama şaşmayın,mucizevi hiçbirşeyi yok,rahatça gözlemleniyor. Rig Veda:Where now is Surya, where is one to tell us to what celestial sphere his ray hath wandered? Güneş şimdi nerede,nerede bize göksel kürenin ışınlarını gönderdiği yeri söyleyecek olan? Görüldüğü gibi Güneş'in küre oluşundan bahsedilmiş,halbuki Güneş tepsi gibi görünür,bunun keşfedilebilmesi imkansızken o zamanlar,nasıl bilmişler? Bu arada numaralarını vermediklerim sizi huylandırmasın,ayetleri aldığım kaynakları vereceğim siz de arama bölümüne yazarak rahatça kontrol edebileceksiniz.Devam edelim; Rig Veda:THREE spheres of light, O Varuna, three heavens, three firmaments ye comprehend, O Mitra... Sen 3 ışık küresi,Varuna,3 cennet,3 göğü algılarsın,Ey Mitra... Hindularda da gök katlıdır,7 katlıdır hem de,gördüğünüz gibi burada 3 katından bahsedilmiş,3 gök denilerek. Rig Veda 10.22.14=That Earth, through power of knowing things that may be known, handless and footless yet might thrive, Thou slewest, turning to the right, gu;na for every living man. Bu dünya bilinen şeylerin gücü sayesinde bilinebilir,elsiz ve ayaksızdır ama gelişebilir,Sen döndürürsün,sağa döndürensin,ve yaşayan bütün insanlık için buna(döndürmeye) devam edeceksin. Yine açıkça dünyanın döndüğünden bahsediliyor,dönüş yönü yanlış verilmiş ama sorun değil,önemli olan dünyanın dönmesinden bahsetmesidir.Bir diğer; Vishnu Purana:2:8=There is in truth neither rising nor setting of the sun, for he is always; and these terms merely imply his presence and his disappearance." Güneş gerçekte ne batar ne de doğar,bu her zaman böyledir; ve bu terimler(doğmak-batmak) sadece onun görünmesini(sabah) ve kaybolmasını(akşam) ima eder Kaynak. http://www.sacred-texts.com/hin/vp/vp066.htm |
Alıntı:
Alıntı:
Bu iddialara kanan Müslümanlar çelişkileri görseler bile orada başka bir şey vardır, çelişik olsa bu bilimsel bilgileri bilemezler diyorlar. O yüzden bu iddialar çökertilmeli ki Müslümanlar çelişkilere gözlerini kapamasınlar :) |
Bilimsel olarak evrenin içine çökmesi olasılığı hâlâ mümkün. Evet evren bilimsel olarak başlangıcına tekrar dönebilir. Kesin değil ama mümkün.
Kuran'ın bunları tahmin etmesi zor değildi. Kıyamet senaryosu gereği evrenin sonu gelmeliydi. Her şeyi yaratan Allah her şeyi yok etmeliydi. Bu senaryoyu oluşturmak zor değildi. Hatta oluşturmaları gerekiyordu. |
Alıntı:
Mucizeciler bu bilimsel verinin çürütülmesini mi bekleyecekler şimdi :) Şimdiki bilim çevreleri Bigbang ve evrenin genişlemesini de çok sorunlu buluyorlar, belki de hiç genişlemiyor, çökmeyecek de :) Benim astronomi bilgim zayıftır ama Big Crunch olayı daha da zayıf gibi, tabi bilimde kesinlik, dogmalık yoktur :) |
Evet son yıllardaki bulgular, büyük çöküş yerine, büyük genişlemeyi öngörüyor. Çünkü karanlık enerji daha baskın. Yani çok büyük ihtimalle evren çökmeyecek ve genişlemeye devam edecek. Ama bu durum dincileri etkilemez. Küçük ihtimali düşünürler ya da mecaz anlam ararlar:)
|
Alıntı:
Gelecekte ne olacağını bilemeyiz, zaten dediğin gibi çok küçük bir ihtimal var ama en azından şuan için bu bulgu -ayetin Big Crunch'ı anlattığını var sayarsak- ayeti çürütmektedir :) |
Dark Prince, yanlış hatırlamdıysam siz bu sözde mucizeleri ve cevaplarını bir PDF kitap haline getirmiştiniz çok eskiden. (Doğru hatırlamışsam) o kitaba ulaşma şansımız var mı?
|
Şimdi evet bilimi araştırdikca çok harika şeyler sunuyor.
Mucize yok melek yok cin yok dua yok peygamber yok tanrı yok. Ama çok büyük bir sorun var bunca yıldır olagelmiş alışkanlıklar vs. Bunlaro terketmek o kadar zorki. Sitede köşe yazılarını okudukça ufkum genişliyor. Ama bu boşluk nasıl dolar ki. Ben napicam şimdi? Kim beni koruyacak? Gece ben kime dua edicem? Sıkıştimmi ne yapicam? O kadar çok soru varki... Koca bir gün ağladım durdum. Ortamim herseyim dinle çevrili ben dahi. Hooponopo yı bile yapsammi ki yapmasammiki diye düşünüyorum. Neyse mucizeler gerçekten yok masal ama kişi kendi hayatında mucize yaratamaz mi yani. Herşey maddenin işleyişi ne bağlı. Ne yanı ruh yokmu? Yada ruhumu keşfetmek için tanrı mi lazım. Tanrısız ruh olmazmi.? |
Sevgili Dombra;
Artık gerçeği bilen birisiniz. Bunu keşfetmenin tadını çıkarın. Birçok insan bu gerçeğin farkında değil. O yüzden şanslısınız ve şanslı olduğunuzun bilincinde olun. Artık ahiret için çalışmak yerine dünya için çalışın. Hedefler belirleyin kendinize. Kariyer, eğitim, para, sosyal hayat gibi. Elimizdeki hayat o kadar da kısa değil, birçok şey için vaktimiz var. “Gerçek şu ki, bir inananın kuşkucu birisinden daha mutlu olması, sarhoş birisinin ayık olana göre daha mutlu olmasından farklı bir şey değildir. Herşeye inanma mutluluğu ucuz ve tehlikeli bir niteliktir.” Bir iki kadeh votka da bana aynı mutluluğu verir, daha fazlasına gerek yok. (demişti birisi) Zor durumda kaldığınızda dua etmek yerine, mantıklı düşünmeye çalışın. Hem dua işe yaramıyordu ki.! :) |
Aaaaaa süpersin yıldız tozu:)
Hoş oda doğru dua ne ise yarardi ki. Sadece soruna odaklanmak yerine tanrıya odaklanıp. İşi çözmeyi ona bırakıyorum.Ve herşey daha çok sarp a sariyordu. Çok acı yaaa:)313 ayetel kürsi okuyup bekliyordum:( |
Sanırım dinlerin, teizmin çöküşü çoklu evren teorisidir. Akla çok yatkın ve kendini doğrulamaya başlamış bir teori olarak rabet görüyor ve sanırım bu itibar zamanla artacak.
Daha Kuantum mekaniği ilk aşamalarında iken bile sarsılan kusursuz düzenciler asıl çöküşü tamamen olasılıklara dayanan çoklu evren teorisi ile yaşadılar. Aslında çok heyecan verici; varoluşumu kıskanç, kaprisli ve kibirli bir tanrı yerine sadece karanlık enerjinin bir sıfırına borçlu olmak beni daha çok mutlu ediyor. Bir olasılığın olasılığı olarak, belkide onun bile olasılığı olarak var olmuş olmak ve tüm bu evrenlerin devinimi içinde benim yaşamımın hiçbir manasının olmaması gayet rahatlatıcı bir duygu. Bence insanlar mükemmel olduğu ve hayatın anlamı gibi saçma fikirlerden kurtulursa gerçekten mutlu olabileceklerini anlarlar. |
Alıntı:
http://www.mediafire.com/download/ah...nlar%C4%B1.pdf Ama bu kitaptaki bilgilerde de eksiklikler çoktu, bunları bloğuma eksiklikleri ve hataları gidererek almıştım, oradan okusan daha iyi olur :) Alıntı:
Yıldıztozu'nun da dediği gibi hayatını yaşamaya bak, her şeyden zevk almaya bak, bir süre sonra gerçekleri bilmenin verdiği mutluluk tarifsiz olacak senin için de :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Şuan beni süper motive ediyorsunuz. Tesekkur ederim... Sevgiyle:) Bu arada o linki bende okuyum en iyisi.. |
Alıntı:
Sevgiler :) |
Alıntı:
Sana gore bilim %100 bilgi veriyor, hatta kiyametin yani geleceginde nasil olacagini soyluyor? Simdi Bilime gore gelecekten bahsedip ona inanmak kurani soyledigine inanamamak arasindaki cizgiyi anlayamadim, yani bir yagmur damlasini bir melegin gondermesiyle, yada yer cekiminin onu asagiya dogru itip gitmesi arasinda ne fark vardir? |
Evet fiziğe ''melek'' kavramını da soktular. Müslüman arkadaşlarımız müthiş fiizksel terimler üretiyorlar gerçekten fiziği cima edip atıyorlar.
|
Mucizeymiş.
Meryeme birisi tecavüz etmiş de olabilir.meryem birisine aşık olmuş da olabilir. Meryem:16-18=(Ey Muhammed!) Kitapta (Kur’an’da) Meryem’i de an. Hani ailesinden ayrılarak doğu tarafında bir yere çekilmiş ve (kendini onlardan uzak tutmak için) onlarla arasında bir perde germişti. Biz, ona Cebrail’i* göndermiştik de ona tam bir insan şeklinde görünmüştü. Meryem, “Senden, Rahmân’a sığınırım. Eğer Allah’tan çekinen biri isen (bana kötülük etme)” dedi http://www.hayatinanlaminedir.com/re...%C4%9Fursa.jpg |
Alıntı:
hocam Yusuf Meryem'i sahiplendiği için recmetmedi yahudiler ama Müslümanlar olsaydı Meryem'e ağız burun dalardı İsa da doğmadan ölürdü. |
Alıntı:
İncil'de Yusuf'un: "Rabbin meleğinin buyruğuna uyduğu ve Meryem'i eş olarak yanına aldığını" (Matta 1,24) duyduk. Bu sözlerle Allah Yusuf'a koruyucu olma misyonu veriyor. Yusuf kimi koruyacak? Meryem ile İsa'yı. Aslında, bu korumayı, Şanlı II. Yuhanna Pavlus'un dediği gibi, tüm Kilise'ye yayabiliriz: "Aziz Yusuf, sevgiyle Meryem ile ilgilendiği ve Mesih İsa'nın eğitimine isteyerek ve memnuniyetle üstlendiği gibi, aynı şekilde, Kutsal Bakire'nin suret ve örnek olduğu ruhsal vücudu-Kilise'ye de göz kulak oluyor ve onu koruyor" (Esort. ap . Redemptoris Custos, 1) Meryemi 12 yaşında koruyamayıp tecavüze veyada subyancılığa teslim edenler bu işi hemen inandıkları puta atmışlar. Muhammedde burdan kopyalayıp işin sağlamasını yapmış. Meryem durumundan mutlu mu deilmi o anki psikolojsini bilemeyiz. Meryemi yusuf iyi korumuş.belli. |
Şimdikiler ( hristiyanlar) bu resimlerle ancak yusufları ve digerlerini temize çıkarma derdindeler.
Meryem deil meryemin başına gelenlerin ürünü olan isa korunuyor.ilginç http://www.azizantuan.org/upload/foto/images.jpg |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Baranmiran kıvırmayın artık şu dini ya bilime yamanmak için
Melekler aslında yerçekimi kuvveti Kadınlarınızı dövün aslında uyarın Saba kraliçesi TV kullandı Bu rezalet nedir ya? |
Böylesine komik komplo teorileri ile kelimelere hatta cümlelere onlarca takla attırıp aha işte bundan bahsediyor deyip mucizelere inanmam için evvela kendi içimde bir mucize gerçekleşmesi gerekiyor.
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Anlayacağın o ki, tamamen farklı nedenlerden dolayı eskiler ortaya bir düşünce atıyorlar ve bu düşünceler ortaya atıldıkları zamanlarda düşünülmeyen, bugün alakası bile olmayan şeylerle uyumlu gösterilmeye çalışılıyor, durum bundan ibaret :) |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:19 . |