Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Servis Şartları & Site Duyuruları (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Sunucu Yükseltme İşleminde Yaşanan Önemli Sorun (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=37974)

spartacus 14-10-2015 18:31

Sunucu Yükseltme İşleminde Yaşanan Önemli Sorun

Bu gün sabaha karşı sunucunun tatamiyle yenilenme işlemi yapıldı.

Hiç hesapta olmayan ciddi bir sorun yaşandı. Yaşanan sorun alınan 8GB sıkıştırılmış yedek dosyasının bozulmuş olması ve defalarca ve türlü yönteme rağmen kurtarılamaması oldu...

Ne yazık ki 2 hafta önceki yedeğinden tekrar yüklemek zorunda kaldık. Arada ise 20 günlük bir veri kaybı oldu.

Siteler toplamda 50 GB'ı buluyor o nedenle yedeklemek ve yedeği herhangi bir sunucuda günlük olarak saklamak mümkün olmadığı gibi, 2 yedek sonrası eski yedekler silinmek zorunda kalınıyor.

Şu an zamanım gerçekten kısıtlı, sorusu ya da şikayeti olan üyelerimiz bu başlıkta dilediği gibi yazabilirler.

Sıkıntı ve ilk defa başımıza gelen bu olumsuzluktan dolayı ve bilhassa bu 20 günlük arada yeni üye olan tüm üyelerimizden özür dileriz.

Barlas 14-10-2015 20:17

Geçmiş olsun...

spartacus 14-10-2015 21:38

Teşekkürler

Aleph 14-10-2015 21:45

Geçmiş olsun. Booleanla olan nefes kesici tartışmalarınız kayıp mı oldu şimdi? :D :P

spartacus 14-10-2015 21:51

Alıntı:

Aleph´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 569008)
Geçmiş olsun. Booleanla olan nefes kesici tartışmalarınız kayıp mı oldu şimdi? :D :P

Hee olsun nefes bol, ölene kadar, hem hava bedava :)

Bu arada site hızlandı mı? bana mı öyle geliyor

slave 14-10-2015 22:10

Alıntı:

Spartacus''ü dava edeceğim, kem söz dağarcığım o tarışmalardaki kadar hiç zenginleşmemişti. Bütün servetimi kaybettim.Boolean'ı gördüğümde belki benim sunucu da tekrar yükselir:) nerelerde bu çocuk yaw. Şimdiden özledim. Sen benim işlenesi hammaddemsin boolean.

Sundance 14-10-2015 22:14

Geçmiş olsun.

spartacus 14-10-2015 22:58

Teşekkürler Obi-Wan, güç seninle olsun.

Heee bu uyarı Hebelehübü tarafındandı ama. Ben elçisi Heptelehübü. Meğerse Heptis(iblis) girmiş araya, olan oldu.

Zor oluyor biraz, veritabanları aşırı yüklü

Teşekkürler Sundance.

Slave bir söz ve atasözü derki;

"Haksız bir dava için dövüşmek, gerçek bir cesaret sayılmaz." Shakespeare

"Rüzgar eken, fırtına biçer"

Bedevi 14-10-2015 23:36

İki günde bir foruma erişimde yaşanan problemler artık bir Turandursunforum geleneği haline geldi ...

Hani bir laf vardır ya iki eliyle bir s.ki doğrultamıyor diye...

Spartacus'ün ki de o hesap...

slave 14-10-2015 23:45

Alıntı:

Bedevi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 569023)
İki günde bir foruma erişimde yaşanan problemler artık bir Turandursunforum geleneği haline geldi ...

Bedo bu hiç doğru bir tespit değil.
Doğrusu bırakmıyorsunuz ki spartacus iki eli ile s.ki tutsun. Bir eli ateşli üyelerde olunca. Tek el ile doğrultmak zor oluyor.

spartacus 14-10-2015 23:57

Alıntı:

Bedevi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 569023)

Peki öyle olsun :)

Boolean 15-10-2015 01:32

Alıntı:

spartacus´isimli üyeden Alıntı
"Haksız bir dava için dövüşmek, gerçek bir cesaret sayılmaz." Shakespeare

"Rüzgar eken, fırtına biçer"

Sen mafya babası mısın? Yoksa forum yöneticisi misin?

Ne davasından, ne dövüşünden bahsediyorsun?

Dövüşcek adam arıyorsan, git Türkçü, İslamcı forumlara, orada bolca bulursun.

Şurada farklı görüş de bulunsun diye düşüncelerimizi paylaşıyoruz.

Bunu bir mücadele olarak algılıyorsan, kendisini patlatan İŞİDci psikopatlardan ne farkın kalıyor?

Ayrıca "rüzgar eken, fırtına biçer" ne demek?

Neyi ima ediyorsun?

Geçen de "Eceli gelen köpek, cami avlusuna işer dedin".

"Oluk oluk kan akacak" diye slogan atan herifin yaptığı gibi tehditle mi susturacaksın insanları?

Şurada üyelere ne küfürüm var, ne de kişisel hakaretim var.

Bir etnik gruba, azınlıklara veya inançlı insanlara karşı ne bir nefret söyleminde bulundum, ne de bir gruba karşı hakarette.

Buna rağmen nedir senin derdin?

Git gez dolaş, temiz havayı kokla azcık.

Ondan sonra neden bu ülke orta-doğu ülkesi diye şikayet ediyorsunuz.

İşin diğer boyutu, bu tür forum yönetim tarzı Türkiye'deki Ateistlere de zarar veriyordur.

Boolean 15-10-2015 02:07

Alıntı:

Aleph ağabey seni sevdiğim, şakalaşmalarımız için buradayım.

İkincisi de Bedevi'nin engin bilgileri için.

Türklere duyduğu gıcığı bıraksa, bir ona derdim var... Lakin seviyorum onu yine de.

İlahimasal 15-10-2015 09:47

Forum hızlanmış en azından.

Booleon bu forum dışında karşıt fikirlerimizi yazabileceğimiz ve yazıpda 2 sn durabileceğimiz bir platform yok nette.

Buraya gelip altta misafir olarak bekleyip yazı okuyanlar emin ol forumun korkusundan deil..

O çok yücelttiğimiz devletin hışmından korkduğu için üye olup yazamıyorlar.

Burada bedevi gibi terbiyesiz aile terbiyesinden yoksun cahil,ezik,sefil bir trol yazabiliyorsa burası en özgür ,en demokrat forumdur.

Daha nolucak. 2 duble rakı verirler mi diye bekliyorsun....

spartacus 15-10-2015 22:49

Alıntı:

Boolean´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 569035)
Sen mafya babası mısın? Yoksa forum yöneticisi misin?

Ne davasından, ne dövüşünden bahsediyorsun?

Dövüşcek adam arıyorsan, git Türkçü, İslamcı forumlara, orada bolca bulursun.

:)
Nasıl bir önyargı içindeysen artık. Zeus belanı vermesin, değişir her şey değişir, zamanla, insan da değişir, gelişir, hepimiz gibi(Bir zamanlar bir dolu korku, bağımlılık ile kaç yüzyıl öncede kalmış br çok şartlandırılmayı nasıl kırabiliyorsa, hayat böyle sürprizlerle doludur). Yine şahıs esaslı saydırıp, gitmişsin(acaba bana ne giydirmek sitedin, mafyalık üzerime uydu sanırım) Kişisel olarak yüklenip saydırdığın insanları taş filan sanıyorsun, taş değilim, ama görüş ve fikirleri bastırmak için kullanılan bu yönteme ciddi düzeyde tepkiliyimdir. Şahsıma saydırabilirsin, dert değil, dert etmediğimde görülür(biraz zaman ver kendine), lakin bir görüş ya da düşünceyi, niyet, yafta, isnat yükleyerek bastırmaya, şahsi bir komplekse girdiğimden değil, o yöntemin çok zararlı(önce bunu yapana, tüm algılarını kapattığı için, sonra bu sayede konuyu, görüş ve fikri tartışamaz hale geldiği ve muhatabı adına da(niyetine kadar senin belirlemen) her şeyi kendi kafasından belirlediği, birde muhatabını tamamen çaresiz bıraktığı(konuşamaz, fikrini söyleyemez, üzerine atılan çamuru temizlemek derdine düşürdüğü) için, cidden önemle üzerinde durulup, prim verilmemesi gereken bir yöntem olmasından dolayıdır... Ha yine FORUM YÖNETİCİSİ demeyi, niyet, vasıf, konum aklımıza ne gelirse ad hominemi (kullanmayı) ihmal etmemişsin, tek düşünme biçimin ad hominem yöntemiyle, ihmal etsen şaşardım! Neyse sakin, relax, boşver beni işte öyle dediğin gibi mafya kafalı birisiyim kafaya takmana değmem :)

Bakınız okuduğunuzu dahi anlamanızı imkansız hale getirebiliyor :) her zaman dedim, bu yöntemle bana gelen en yakınım bile olsa geçit vermem, v.e.r.e.m.e.m, veremem.

Türkçü islamcı foruma gerek yok Boolean, bak burada da aynı mantalitede olan üyelerimiz var, tabu, kutsal, dokunulmazlar namına isnat, yafta, karalanıyoruz, dövüşüyoruz işte...

Dövüşten hiç bahsetmedim. DAVA'dan bahsettim, espiriye, espiri yaptım, sanırım cevap verdiğin yazıları okumuyorsun ya da dikkatinden kaçmış, aşağıdaki alıntıda kırmızı renkli, muhatabım sen değilsin ki, slave idi, ona söyledim sana değil. hayırdır yoksa 1 kelimeden bile dünya kurup, yıkma eğilimine maruz kalmışlığımızla, bu seferde 1 kelimeden yola çıkıp slaveye karşı dava, dövüşten, mafyalıktan filan mı bahsettiğimi iddia ediyorsun?...
Alıntı:

slave´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 569013)
Spartacus''ü dava edeceğim, kem söz dağarcığım o tarışmalardaki kadar hiç zenginleşmemişti. Bütün servetimi kaybettim.Boolean'ı gördüğümde belki benim sunucu da tekrar yükselir:) nerelerde bu çocuk yaw. Şimdiden özledim. Sen benim işlenesi hammaddemsin boolean.

Barlas 15-10-2015 23:22

Alıntı:

Demek adamınki zencilerinkinden de büyük, 35-40 vs. :)

Aleph 16-10-2015 00:58

Siyaset dışında konuşabileceğimiz o kadar çok konu var ki.. Kendine ve bizlere yazık ediyorsun Boolean.. ;) Benim pek zamanım yok şu sıralar. Yoksa açacağım konuların listesi kafamda hazır bile..

Bu arada Maya'nın hepinize selamı var..

Boolean 16-10-2015 05:00

Alıntı:

Ha yine FORUM YÖNETİCİSİ demeyi, niyet, vasıf, konum aklımıza ne gelirse ad hominemi (kullanmayı) ihmal etmemişsin,

Ne diyem Mahmut mu diyem?

Alıntı:

Dövüşten hiç bahsetmedim. DAVA'dan bahsettim, espiriye, espiri yaptım

Bırak forumu falan da Stand-up'çı ol sen madem. :)

Alıntı:

Spartacus´isimli üyeden Alıntı
Neyse sakin, relax, boşver beni işte öyle dediğin gibi mafya kafalı birisiyim kafaya takmana değmem

Ben hep sakinim de. PKK'ya ve HDP'ye eleştiri gelince, senin nevrin dönüyor. Beyinde gizli bir nokta harekete mi geçiyor artık ne oluyorsa.

Alıntı:

Aleph´isimli üyeden Alıntı
Siyaset dışında konuşabileceğimiz o kadar çok konu var ki.. Kendine ve bizlere yazık ediyorsun Boolean.. Benim pek zamanım yok şu sıralar. Yoksa açacağım konuların listesi kafamda hazır bile.

Aleph ağabey sen de tarafsızsan, bunları da uyarmalısın. Forumda siyasi başlıkları açan, durmadan siyasi gönderiler yapan asıl bunlar. Cevap almaya da tahammülleri yok.

spartacus 16-10-2015 16:50

Alıntı:

Boolean´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 569124)
Ne diyem Mahmut mu diyem?

Okuduğunu anla yeterli. bende diyorum ya işte, salya-sümük, şartlı-refleks Pavlov deneği durumlarına ne diyem? (demeyede devam edeceğim, buna mecburum çünkü başka bir açıklaması yok). Ama sen "dava" kelimesi geçti diye bir insana mafya deme hakkına sahip değilsin, hem akıl, mantık hemde bilimsel metod gereği, hemde ben davranışlar üzerine değerlendiriyorum, şahıslara demiyorum(ne mafyalığımı gördün). Avukatlar davalara bakınca mafyacılık mı yapmış oluyor? Dava kelimesinden analdığın bu mudur = mafya.

Şimdi bu tarz boş işleri bırak, bir önceki cevabımı oku, yanlış haksız bir ifadem varsa lütfen eleştir. Slave bana espiri yollu davacı oluyor bende ona espiriyle yazıyorum, sen oturup bundan, 2 satır espiriden ve TEK BİR KELİMEDEN(DAVA) mafyacılık filan türetiyorsun, oysa yanlış anlamışım demen gerekirdi, bu cevabın bile içler acısı, iste senin tarafsızlığın, dürüstlüğün bu kadar... Tek yaptığın kafir edebiyatı, ad hominem. Yine yaptın aynı şeyi. Üzgünüm geometrik bakıyorum, herkes üçgendir diye dayatacaksın, olmadı mı nitelikli adam karalayacaksın, tek isteğim bir mesajında adam karalama yapmaman, çamur atmaman ki, vakit öldürüp, muhatap olmak zorunda kalmayım.

Bir espiri üzerine davadan bahsedilmiş ve bende espiri yapmakla, mafyamıyım, peki mafyayım, o halde git kendi işine bak, 3.şahıs olduğun bir konuda(slave ile benim konuşmam) benim nanemi yeme. Bu kafayla kendini yıpratırsın, şartlı ve körleştirir, açını daraltırsın(sonra da insanlar bu insanları anlamıyorum 1400 yıl öncenin masallarına nasıl inanabiliyorlar-şartlanıyorlar(1) diye sorarlar, cevabı arayacaksın), artık görüş ve fikirleri ele almaya bak, bir kez bunu yap, yapmaya çalış, boş ver kişilerle uğraşmayı... Tarafsızlık mı? şu yaptıkların gibi olmaz, tüm subjektif kutsal, şart ve tabularından arınman gerekir. Örneğin, çocukları bile, bile vuran bir gladyo-faşist kurum elemanının, yaptığının eleştirilmesi ve karşı çıkılmasına karşın, katili korumak adına bize saldırmaktan vazgeçersin, evet bana göre o katil ittir(pavlov'un köpeğidir çünkü şartlandırılmıştır Kürt = katli vacip, islam olmayan katli vacip diye, başka bir nedeni yok). Dürüst olsan tepki verirdin, psikolojisi bozulmuş deyip savunmazdın, böyle vahim bir konuyuda(meşru olanın gayrımeşrulaşması!), getirip Kürtçüler, HDP pis, kaka, şu kafirler bilmem ne kafasına düğümlemezdin(çarpıtmaz, sidik yarışı ve yumurta tokuşturmaya çekmezdin). Aynen Aziz Nesin'e saldıranlar gibisin, hiç farklı bir tutum sergilemedin. O halde sana göre İŞİD'lilerinde psikolojsi bozuk demek ki, aman yaptıklarını konu etmeyelim istiyorsun, konu edersek forumu bile hezeyanlarına alet edebiliyorsun! Şeriatçı tarzın demiştim ya işte aynı! aynı ne yazık ki her türlü etiket siyaseti aynıdır Boolean, tarzı, tutumu, piskolojisine varana değin aynıdır!. Ardında herhangi bir siyasi-ideolojik neden olamazda, psikolojisi bozulmuştur diye bize dayatamazsın(tarafsız isen)!, psikolojisini bozan zaten siyasi-ideolojik enjektedir, anlayış-zihniyetidir, bizde anlayış ve zihniyeti ele almaya çalıştık, ama sen provake etmeyi başardın, sağlıklı biçimde ele aldırmadın, ad hominem ve nitelikli adam karalama yöntemini kullandın,çamuru bırak ki muhatap olmayalım, bu tarzından vagzeçene kadar bana uzak olda, neye yakın olursan ol, yeterki çamurundan kurtulayım. başka bir şey istemiyorum.

Boolean 16-10-2015 17:44

Hala bana iftira atma peşinde, üste çıkma peşinde koşacağına.

İnsan gibi forum database'inin aylardır açıkta olduğunu. İnsanların kişisel bilgilerinin 3. kişilerin eline geçmiş olduğunu duyur! Üyeleri uyar!

İnsanları uyar ki; Şifrelerini falan değiştirsinler en azından.

Sen mi önemlisin, yoksa forum üyeleri mi önemli?

Bedevi 16-10-2015 17:48

O değil de....

Boolean bugün forumda bir paylaşımda bulunmuştu. Bu paylaşım neden silindi acaba sevgili spartacus?

Halbuki son derece enteresan ve ilgi çekici bir içeriği vardı yazının...

Neva 16-10-2015 18:07

Alıntı:

Bedevi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 569160)
O değil de....

Boolean bugün forumda bir paylaşımda bulunmuştu. Bu paylaşım neden silindi acaba sevgili spartacus?

Halbuki son derece enteresan ve ilgi çekici bir içeriği vardı yazının...

Silinmedi Bedevi, sadece ucuncu sahislari(uyelerimizi) da ilgilendirdiginden, sandiklandi.

Boolean, sayet gercekten iyi niyetle(art niyetsiz) bizi elestirmek isteseydi(ucuncu sahislari/uyeleri isin icine katmadan), bunu ozel mesaj yoluyla bize aktarabilirdi ve sorabilirdi bu insanlar niye yasaklanmis, bu raporlama dugmesi ne ise yarar vs. neden boyle yazdiniz, neden basliklari tasidiniz vs. ki memnun olurduk. Ve kendine gerekceleriyle bildirirdik.

Kaldi ki yasaklanan vs. uyelerimiz, duyurular bolumunde genele bildirilir.

Bedevi 16-10-2015 18:19

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 569162)
Silinmedi Bedevi, sadece ucuncu sahislari(uyelerimizi) da ilgilendirdiginden, sandiklandi.

Eğer paylaşılan içerik, üçüncü şahısları da ilgilendiriyorsa, üçüncü şahıslarında (yani forum üyelerininde) görebileceği şekilde tutulması gerekirdi, gizlenmesi değil!

Ayrıca eleştiri, üyelerin forum dışı edilmesinden ziyade sizin insanların arkasından mahalle karıları gibi dedikodu yapıp, atıp tutmanız ve bazı üyelerin kişilik haklarına saldırmanız ile ilintiliydi. Diğer yandan ise forumda yaşanan güvenlik zaafı ile ilgili uyarıları içeriyordu.

Neva 16-10-2015 19:00

Alıntı:

Bedevi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 569165)
Eğer paylaşılan içerik, üçüncü şahısları da ilgilendiriyorsa, üçüncü şahıslarında (yani forum üyelerininde) görebileceği şekilde tutulması gerekirdi, gizlenmesi değil!

Ayrıca eleştiri, üyelerin forum dışı edilmesinden ziyade sizin insanların arkasından mahalle karıları gibi dedikodu yapıp, atıp tutmanız ve bazı üyelerin kişilik haklarına saldırmanız ile ilintiliydi. Diğer yandan ise forumda yaşanan güvenlik zaafı ile ilgili uyarıları içeriyordu.

Guzel iste bak Bedevi, demek ki sizde de mahalle kariligina egilim varmis ki, o mesajlari o sekilde yorumlayabilmissiniz ve burada malzeme olarak kullanma egiliminiz var degil mi?

Bakin yanlisiniz surada, forum disi edilen, edilmis, her uyeye iliskin, bir karsilik vardir belgeli. Yani kimse kafasina gore yonetim ekibinden uyeyi forum disi edemez. Bunu da Duyurular bolumunde genele ifade ederiz. Tasinan , kaydirilan basliklara iliskin, kimseye ozel olmayip, rutin forum duzenleme olayindan otesi degildir, bunu forumda mevcut eski uyelerimiz de bilir. Kaldi ki raporlama butonu geregi de, sikayet hakkini kullanan uyelerimizi de dikkate almak zorundayiz.

Biz ozel mesajda ne yazmis olursak olalim, genelde yonetim ekibine dair, yonetim ekibi kimligiyle,bir uyenin kisilik haklarina saldirdigimiz bir baslik/ konu/ mesaj getirin ki, havanda su dovmus olmayin. Haydi bir tane getirin, genel forumdan alintilayip getirin inceleyelim burada.

Ozel mesaj tum uyeler nezdinde, kendi ozellerinde kendilerine aciktir, diledikleri sekilde yazisirlar. Defalarca kere yazdik su forumda, yonetim ekibindekiler de, oncelikle uyedir, mesaj yazma haklari vardir. Gerek ozel mesaj, gerekse forum genelinde konulu basliklara yazilan mesajlar. Kaldi ki bahsettikleriniz ozel mesajdir, biz ekip olarak o ozel mesajlarin iceriginin aynisini , atiyorum telefon trafigi ile de goturebilirdik degil mi ?

Siz kafanizda burayi ciflik, bizi de ciftlik agalari olarak addettiginizden dolayi, sergilenen davranis ve beraberinde sizin mesajinizin bu sekilde olmasi cok normal.Buradaki asil ikiyuzluluk, sitenin tasindigi genelden duyuruldugu ve hala uzerinde calisildigi belirtilmis olmasina ragmen, birilerinin bu bosluktan istifade bu davranisi yapmis olmasidir.

Bakin tekrar soyluyoruz, sayet tarafimiza, basvuru butonu kullanilarak dilekce yoluyla , ozel mesaj yoluyla, raporlama yoluyla vs. bu sorun bildirilseydi, aksine kisiye tesekkur ederdik duyarliligi ve art niyesizligi adina. Biz de gerekcemizi bildirirdik. Ozel mesajlarin malzeme olarak kullanilmasi, olaya iliskin sadece, kucuk mafya ozentiliginden otesi degildir.

Sayet Boolean, tarafimiza boyle bir belge(yukardan sayilanlardan biri) gecmis olsaydi ve biz kaale almamis olsaydik, o zaman bu sekilde davranisi hakli olurdu. Getirip buraya asardi ve bizi mafya babasi olmakla suclardi ki yerden goge hakli olurdu.

spartacus 16-10-2015 19:04

Alıntı:

Bedevi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 569165)

Neden silinmeyecek Bedevi? O'nun yaptığı deşifre ettiği özel mesajlar! onlar özel mesaj, konusu forumda olabilir, başka bir yerde olabilir, sohbete konu olanlar farklı şeylerde olabilir, ne atıp tutmasından dem vuruyorsun?

Sonra verilen cezalar lsitesi, gayet normal şeyler, konu taşındı, uyarı verildi, bunlar gayet normal şeyler. İki kişi arasında hiç bilmediği bir konuda geçen bir özel mesajı almış, bir dolu şeyle ilişkilendirip çıkmış. hangisi dedikodudur şimdi.

Ne yaptığını biliyorum ve bu davranışı hiç bir normla bağdaştırılamaz, şu saatten sonra burada kalması ve yazması bile sakıncalı(zira kamu alanına gaspetmektir yaptığı, kötüye kullanmaktır, karaktersizlik).

Boolean kaç aydır nitelikli adam karalama yaptı tek nedenide bizim görüş ve fikirlerimizi sindirememesi, fiili hayatta olsa şu yaptığı ile eline silah alıp yapması arasında fark yok. İnsanların görüş ve fikirlerini eleştiremediği için, kişilere saldıryı seçen birisi(2 aydır, buraya yüzlerce alıntısını yapabilirim, tek yaptığı çamur, adam karalamak, görüş ve fikrileri ele aldığı tek ama tek bir cevabı yok, her cevabı muhataba ad hominem, karalamak, çamur, yafta, iftira.). Tek dayattığı şey oldu, ya Türk olacak ya da an kusacaksınız, bizim o konualrda böyle bir kafa yapısıyla atışma şansımız yok, yeterki şahsııza karşı çamur, karalama yapmasın dedik.

Çok mu merak ediyorsun ÖM lerimi, sana ileteyim de dedikodusunu yap!

2 Aydır Boolean ciddi bir ikiyüzlülük sergiledi, son demde foruma da saldırdı, elbette aramızda konuşabiliriz(üye olarak!), bunda ne gibi bir beis var? AKTROLLERİN basın ve medya da tartışılması gibi (dedikodu değildir bu!) Şu yaptığını da aramızda konuşabiliriz elbette, ne kadar beş para etmez ve sözde subjektif inanç-ideolojisi uğruna insanın nerelere kadar düştüğünün göstergesi olarak olduğu konusunda da yazışabiliriz, zia bak bize karşı yürütoyor karalmayı, nasıl konu etmeyelim? (neresi dedikodu!)

Neyse Boolean'ın özel mesaj, hayat deşifresi ve ne idüğü belirsiz konuları dilediği gibi çamura yatırması, affedilecek bir tutum değil, beş para eder kişiliği olan birisi bunu yapmaktansa gelip önce benle teati yapardı, birincisi bir açığı kullanmakla, illegal biçimde, ikincisi o açığın foruma zarar vermesiyle üçüncüsü bilmediği ömler hakkında yorum yapmamakla... O ne yaptı, bizi karalamayı seçti, sebep özel mesajalrımız.

Aylardır ad hominemlik yaptı, küfür etmediğimiz halde kelimeleri cımbızlayıp, bağlamından kopartıp küfür dedi birisi hariç hepside atasözü idi! Tümüde şahısa değil davranış üzre tespitsel şeylerdi(Kedi olalı bir fare yakaladın sözü gibi, yerine göre kullanılan ifadeler, hepsine çıkıp bana kedi dedi, fare dedi, köpek dedi diye döndü, söylemlerde kendisi değil, ülkedeki anlayış, zihniyetin Cizre, insanına işence, sömürü, soygun, talan vb hal üzre davranışa dair idi!)

Cahil insan gül isede koklama denmiş, ben hatamı biliyorum, muhatap olmak. Sonu rezilliktir, Aziz Nesin'e yapıldığı gibi... farkı yok yaptığının. Kişilerin görüş ve düşüncelerini değil, kendisini hedef alan bir düzeye sahip. (bizden beklediği-dayattığı ise ırkçılık, hakim ideolojiyi-rezaletleri hiç eleştirmemek, biz bunu yapamayız! O 12 eylül nesili, normal ama bizim ne düşünüp, düşüneyeceğimizi belirleyemez, belirleyemeyince de bizlere şahsımıza saldırdı, saldırıyor, bu yaptığıda en kötüsü)

İşte aylardır bize yaptığı ve video, sonuç değişmedi işte, 24 saat uyumamışım, güncel yedeğim bozulmuş, site hızlansın diye bazı ayarlar yapmışım, o nedenle de index korumasını atlamışım, böyle bir açığı da kullanıp saldırı kafasını sürdürdü, yani adam 4/4 lük düşman gibi, fesatlıkla, art niyetle çalışmış, biz ise farkında bile değilmişiz...

İnanmak için "Aklımı kaybetmem lazım", bu demek değil ki başkasına hakaret, kendisi böyle değerlendiriyor, asıl mesele hazmedebilmek, mecbur mu müslüman olmaya, mecbur muyum herkes türktür demeye, yoksa neden bölücü oluyorum-herkes türk değil, nasıl gerçeği yok sayayım, aklımdan zorum mu var?-?! Bu filmleri ırkçılar, islamcılar zaten sürekli oynuyor, ne farkı vardı ki? Eleştirebiliyorsan görüş ve fikirleri eleştir dendi, kaç kere 20 kere, yaptı mı hayır demek ki ...

Neva 16-10-2015 19:05

Alıntı:

Boolean´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 569159)

İnsan gibi forum database'inin aylardır açıkta olduğunu. İnsanların kişisel bilgilerinin 3. kişilerin eline geçmiş olduğunu duyur! Üyeleri uyar!

Hayir sen onemlisin Boolean,

Madem ki aylardir acik ve bunun bilincindesin, ve uyelerin guvenligini onemsiyorsun, nicin site yonetimine bir sekilde basvurup bunu bildirmedin, veya bildirdin de site yonetimi seni kaale mi almadi, cevap mi vermedi?Eger art niyet tasimiyorsan!? Ki bugune degin bekledin de, bugun malzeme olarak kullandin?

Yok sayet bildirdiysen ve kimse tarafindan kaale alinmadiysa, buyur ozel mesaj, dilekce, raporlama vs. yollarla belgesini de as buraya.

Birden fazla sayida gerek siyasi , gerek dini farkli dusuncelere sahip, bu kadar uyeyi birarada tutmak cok mu kolay saniyorsun sen? Yoksa inan hic zor degil, fikrine uymayani banlamak, ya da klasik islami sitelerdeki gibi Allah razi olsun kardesim, yayalim vs. demek?

Iste simdi uyelerin o bilgileri (adres, sifre vs.) senin elinde, nicin bunu tehdit amacli kullanmaktasin elimde diye? Mafya babasi misin sen?

spartacus 16-10-2015 19:34

Yaptığını yapmak istemem zira kendi ÖM lerinde de aynı şeyler olabilir, göremediğimiz özel hayatında bir dolu şey olabilir, bizleri ilgilendirmez ki? Heleki insanalrın görüş ve fikirlerine karşı bu tür eşyleri kullanmak neresi doğru?

Moderatör işlemlerini çok mu merak ediyorsunuz?Ediyorsanız bizzat ben vereyim resimlerle, oturun paranoya üretin olacak iş değil, nasıl olur teknik işler ve yönetim konusunda birileri diğerine saldır, atıl der, nasıl bir kafa yapısı bu!!%99.9 teknik işlerdir, cezalar mı duyurusu yapılır, UYARIMI, UYARIYI ALANA ÖM GİDER. İtiraz etmek isterse ÖM deki ünlem işaretine basabilir(gizli, saklısı yok ki).
Hiç bir yönetimsel ve teknik işler ÖM ile yapılmıyor(binde bir fikir alışverişi olabilir sadece), forumda yönetim grupları var, forumu var, teati durumu doğarsa zaten başlığı açılır, oylama gerekirse anket açılır. ÖM ise kişiler arası özel diyalogdur, insanlar dilediğini konuşmakta serbesttir orada ve tamamen üye düzeyindedir! Üyelik hakkıyla gelir, siz bu hakkı kullanmıyor musunuz?

Sorun konu etmekle değil(konu etmişisiz ama o 2 üyenin dahil olduğu ve muhatabında o iki üyeyi aleni karaladığı! için konu edilmiş bir yazışma!, muhatabız tabiki konu edebiliriz, yönetim işleri ile ilgisi yok, gereğide yok), bu düzeydeki zarar verici karakterini görmemekle hatalıyız. Şurada açık buldum demesi gereken, 2 aydır sürdürdüğü karalama, iftira, çamur için bir yensini daha ekleyip deşifre ve karalama için kullandı... Fikri ne ise zikride o.

spartacus 16-10-2015 19:52

İşte alçaklık, ne zaman bundan haberdar olduk, kendi çıakrına kullandığında. İki yüzlü adi, madem sen ulaştın neden bilgi vermedin bana?
Alıntı:

Boolean´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 569159)

İftira yaptığın gibi olur, hem suçlu hem güçlü, tavan yapmış, ne dediysem yaptığın ortada. karalama, iftira, çamur her türlü meziyet var(ispatlı işte).Şu ana kadar bana hiç bir mesaj atıp, şurada bir açık var demedin, 2 aydır ettiğin onca kire, çamura, karalamaya rağmen ve çamurun altında iken bile şu an gördüğüm açığı kapattım.(dincilerde yapıyor yaptığını, bu anlamda zaten biliyoruz başımıza gelebilecekleri) Bilseydim önceden kapatırdım.

senden başkasının bu açığı edindiğini düşünmüyorum. Tahminim bir klasör içi görme işi, sunucu değişiklikleriyle henüz yeni sunucuda veri yokken(o nedenle de yedek dosyası kalsör olarak okunabildi tarafınca) attığım yedek ve optimizasyon sürecinde daha hızlı çalışması için yaptığım ayarlarda özellikle belirtmem gereken index dizin koruma işleri, yoksa sql dosyalarını görme şansın yoktu, geçici yedeklerde idiler, bu da mecburen taşıma işlemiyle ilgiliydi, geçici dosyalardı.

Şifre kırma yöntemi deneme yanılma ile zaten şu anda da yapılabilir, veritabanındaki ise zaten şifrelerin şifrelenmiş halleri, deneme yanılmadan çok daha zor bir iş, asıl mesele eline geçen ve kötüye kullandığın diğer bilgiler..

Yazıklar olsun yüzüne...

Bilki proxy kullandığını tespit etmiştim, buna da engel olunacak. çalışması başladı bile ve sinsi tutumunda ısrar adına önlem almak şart olacak, her yönden saldırıyı devam ettirirsen .

Boolean 16-10-2015 20:28

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı
Hayir sen onemlisin Boolean,

Madem ki aylardir acik ve bunun bilincindesin, ve uyelerin guvenligini onemsiyorsun, nicin site yonetimine bir sekilde basvurup bunu bildirmedin, veya bildirdin de site yonetimi seni kaale mi almadi, cevap mi vermedi?Eger art niyet tasimiyorsan!? Ki bugune degin bekledin de, bugun malzeme olarak kullandin?

Forumdaki en büyük açık spartacus'ün kendisi. Diğerlerini farkettiğimde ise bunların aylardan beridir bu şekilde olduğu belliydi. Hala belli yani! Çünkü serveri kuran kişinin kendisi açık!

Bu beceriksizi değil de; gelmişler beni suçluyorlar.

Sizin gerçek yüzünüz orada işte. Onun için martaval okumayın kimseye. Gerçek kafa yapınız orada.

Alıntı:

Spartacus´isimli üyeden Alıntı
senden başkasının bu açığı edindiğini düşünmüyorum. Tahminim bir klasör içi görme işi, sunucu değişiklikleriyle henüz yeni sunucuda veri yokken attığım yedek ve optimizasyon sürecinde daha hızlı çalışması için yaptığım ayarlarda özellikle belirtmem gereken index dizin koruma işleri, yoksa sql dosyalarını görme şansın yoktu, geçici yedeklerde idiler, bu da mecburen taşıma işlemiyle ilgiliydi, geçici dosyalar.

Madem teknik konuda yeterlisin, şüphe etmene de gerek yok o halde.

Alıntı:

Şu ana kadar bana hiç bir mesaj atıp, şurada bir açık var demedin, 2 aydır ettiğin onca kire, çamura, karalamaya rağmen ve çamurun altında iken bile şu an gördüğüm açığı kapattım.

Madem karalama yapıyorum. Madem çamur atıyorum. Neden sildin özel mesajlaşmalarınızı? Köpek, hayvan, davar, öküz küfürlerini eden insanlara ne diyeceğim? Spartacuscuğum böyle böyle yardımcı olmak istiyorum mu? O mesajlaşmalarda bu küfürleri hangi amaçla ettiğiniz de yazıyordu işte.

Şu an yazıştığım insanların gerçek insanlar olmadığını da biliyorum.

Neyse;

Bu foruma, üyelere veya kurucularına bir kötü düşüncem yok fakat. Siz ikinizin ne mal olduğunu biliyordum zaten.

spartacus 16-10-2015 20:54

Alıntı:

Boolean´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 569174)
Forumdaki en büyük açık spartacus'ün kendisi. Diğerlerini farkettiğimde ise bunların aylardan beridir bu şekilde olduğu belliydi. Hala belli yani! Çünkü serveri kuran kişinin kendisi açık!

Bu beceriksizi değil de; gelmişler beni suçluyorlar.

Kim kimi suçluyor? Cevap alıyorsan muğlak yazdığın şeylerin aydınaltılması için, uzun sürmeyecek bu tutumun!. Açık dediğinin ne olduğunu yazdım, işin gücün yalan, dolan, çamur, iftira. Aylardır değil, o tür açıklar ancak site taşımalarında olur, yoksa kimse münnecim değil ki, yedek dosyasının adını bilsin heleki sitenin içerisinde sql dosyası olsun! Taşırken mecburen oradalar yoksa normal yedekler erişime kapalı yerde tutuluyor. Şansına tek yaptığın forum değil(önce forumu kurmuştum), ben siteyi kurarken(turandursun.com), index dizinin html ftp olarak görünmesi, yedek orada olmasa yine herhangi bir sorun yok. Resimleri, js, css, html dosyalarını görmen bir anlam ifade etmez, script dosyalarını okuymazsın o şekilde. Orada sıkıntı sadece klasör isimlerinin bilinmesi olur, ki sunucularda varsayılan olarak zaten açık gelir(html ftp biçiminde) ve PHP ayarlarında ise daha hızlı olması için yaptığım değişiklikler haliyle varsayılan olarak html-ftpye açıkmış.
Alıntı:

Sizin gerçek yüzünüz orada işte. Onun için martaval okumayın kimseye. Gerçek kafa yapınız orada.

haklısın site taşırken hesap edilmeyen bir açığın olması bizim yüzümüz zaten. Heleki insanalrın Özel mesajlaşmaları tarif edilemez bir kötülüktür.
Alıntı:

Madem teknik konuda yeterlisin, şüphe etmene de gerek yok o halde.

Elbette şüphe ediyorum, sen proxy kullanıyordun ve aslında belliki bilgi çalmak için çabalıyordun
Alıntı:

Madem karalama yapıyorum. Madem çamur atıyorum. Neden sildin özel mesajlaşmalarınızı? Köpek, hayvan, davar, öküz küfürlerini eden insanlara ne diyeceğim? Spartacuscuğum böyle böyle yardımcı olmak istiyorum mu? O mesajlaşmalarda bu küfürleri hangi amaçla ettiğiniz de yazıyordu işte.

Çünkü özel mesajları asmıştın! Bu bir, ikincisi özel mesajlar üzerinden bir dolu KARALAMA, YALAN, ilgisi alakası olmayan şeyler yazmıştın! Bunların burada yeri yok, heleki üye karalamak için başlık açman zaten tutulmaz! aylardır bir kaç kişiyi bel altı karalıyorsun, onlarda yeri gelir bunu konuşur, bunda bir beis yok.

Küfür değil, onların küfür olmadığı defalarca açıkca açıklandı,orada sorun senin aşırı düzeyde karaktersiz, kişiliksiz ve sadece karalamak için her türlü namussuzluğu yapmanla ilgiliydi. Bu tarzına karşı elden bir şey gelmiyor. Sen ki bir başka üyenin bana espiri yönlü kullandığı bir "DAVA" kelimesinden bile mafya olduğumu iddia ettin, hepside bu şekilde, hepside, bir kaç mesaj geri gidelim dava kelimesinden saydırıp döktüğün karalamalara bakılsın. Bir şey kazanamıyorsun ama karaktersizliğini tescilletiyorsun. Daha fazla küfür edeyim o halde, şahıslarla ne ilgisi varsa ve bunlar küfür ise!

Kedi olalı bir fare tuttun. İti iti ısımaz. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış. Bozacının şahidi şıracı, böyle yüzlercedir, küfür değillerdir ama senin gibi bir yobazın, bağnazın elinde her şey olabilirler, her türlü karalama silahına dönüşebilirler, senin yaptığın bu, nitelikli adam karalamak! beş para etmezmişsin.
Alıntı:

Bu foruma, üyelere veya kurucularına bir kötü düşüncem yok fakat. Siz ikinizin ne mal olduğunu biliyordum zaten.

Haklısın senin gibi çok dinci, çok ırkçı gördüm, biz uzun boylu direndiğimiz için buradayız, senin gibiler çok insanı yıldırmayı başardı... üstelik aynı yöntemlerle, inat ettik sürdü, bizde yıldık, kına yakarsın artık. Bir kafir yuvasını da allahın izniyle yıkarsın(tabi müsade eder miyiz zaman gösterir, yoksa delimiyiz böyle bir siteyi ayakta tutmak için senin gibi seçmecelerin her türlü kralama, hakaret, rencidesine, illa benim tabularım yoksa şahsınıza etmediğimi bırakmamcıların dayatımına maruz kalmaya mecbur muyuz).

Neva 16-10-2015 20:59

Guzel madem ki forumda en buyuk Spartacus'un kendisi, oyleyse nicin bize bunu ustte sayilan yollarla bildirmedin durust bir sekilde!?

Bak bu site kadrosunda, yonetim ekibinde bak bu kadar insan var.

http://www.turandursun.com/forumlar/showgroups.php

Hangi birine yukarda sayilmis, forum kullanma kilavuzuna iliskin yollardan birini kullanarak yazdin da seni kaale almadi, cevap vermedi? Onu bir de hele, yok sayet yazdiysan belgeleri ile koy ortaya..

Bu tur basvurular vs., tum forum ekibinin gorebilecegi yere duser zira. Sadece Neva veya Spartacus'un gorebilecegi bir yere degil ki!? Bunun aksini iddia etmen ikiyuzluluktur. alcakliktir. Madem ki durust oldugunu dusunmektesin!?

Dolasiyla biz de forumdaki tecrubelerimiz sebebiyle, senin tarzindaki(diger uyeler bu sozun disindadir) zihniyetlerin ne mal oldugunu bilmekteyiz.O kadar cok sayida dinci vs. olay, saldiri su, bu gorduk ki, sayisini biz unuttuk.

Karalama yapiyorsun ve ben o mesajini sandikladim, su an sadece biz degil, tum yonetim ekibinin gorebilecegi, yerli yerinde duruyor. Yazistigin insanlar son derece de gercektir, iftira atma, biraz mert olmayi dene, sayet varsa kirintilari sende.

Bedevi 16-10-2015 22:12

Boolean forumdaki güvenlik açıklarını size kuru kuruya bildirmek yerine, bizzat bu açıklar teşhir edip göstererek söz konusu teknik sorunların boyutunu ve önemini vurgulamıştır. Mamafih ona müteşekkir olmanız ve hatalarınıza dair bir öz eleştiri vermeniz gerekirken hala aynı hakaret ve ithamlar ile onu suçlama yönündeki beyhude çabalarınız ise ancak aymazlıkla açıklanabilir.

Şahsınıza yönelik diğer iki suçlama ise forumdaki pek çok üyenin arkasından namertçe hakaret boyutuna varan konuşmalar yaptığınız(mertçe yüzüne söylemek yerine) ve bazı üyelere yönelik kasti olarak küfür ve saldırganlık ile sistemli bir yıldırma politikası yürütüldüğü (Boolean kendisinin bu saldırılara maruz kaldığını iddia etmektedir) noktasında ki bunlara hala bir cevap verebilmiş değilsiniz.

Geldiğimiz bu noktada özellikle Neva, idari meşruiyetini tamamen yitirmiş bulunmaktadır. Bu noktadan sonra yapacağı en onurlu hareket önce (forumdaki ağırlığım hasebiyle) benden, sonra ise tüm forum üyelerinden özür dileyerek görevini iade etmesidir.

Boolean 16-10-2015 22:31

Bunların kurdukları server'a da, kurdukları yazılıma da, kurdukları database'e de girerler! Şu foruma herhangi bir teknik uzman gelsin, incelesin bunu görür. Öyle joomla ile vbulletin ile site açar, serverın firewallına güvenirsen girerler.

Spartacus'ın teknik yetersizliği. Yukarıda söylediği olayda bile anlaşılıyor ki; klasörleri public (herkese) açık bırakmış bir süre. Şaka gibi yani. Yahu sen kuş severler derneği forumundan mı sorumlusun!

Adamdaki ciddiyetsizliğe bak.

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı
Guzel madem ki forumda en buyuk Spartacus'un kendisi, oyleyse nicin bize bunu ustte sayilan yollarla bildirmedin durust bir sekilde!?

Forumu kendi çiftlikleri gibi gören, üyeleri de pataklanacak ve kendi fikirleri olmayan eğitilmesi gereken hayvanlar şeklinde görenlere mi bildireceğiz?

Düzgün moderatör bir tek Obi-Wan forumda. Tertemiz, aklı başında, insanların fikirlerini tartışan, hakaret etmeyen...

Lakin onun da ne yetkisi var, ne de bir gücü var.

Sizin için ise taşşak malzemesi olmuş üyeler. İnsan değiller. Hakkında dalga geçeceğiniz, hakaret edeceğiniz, eğlence malzemesi.

spartacus 16-10-2015 22:53

Alıntı:

Bedevi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 569191)
Boolean forumdaki güvenlik açıklarını size kuru kuruya bildirmek yerine, bizzat bu açıklar teşhir edip göstererek söz konusu teknik sorunların boyutunu ve önemini vurgulamıştır. Mamafih ona müteşekkir olmanız ve hatalarınıza dair bir öz eleştiri vermeniz gerekirken hala aynı hakaret ve ithamlar ile onu suçlama yönündeki beyhude çabalarınız ise ancak aymazlıkla açıklanabilir.

Şahsınıza yönelik diğer iki suçlama ise forumdaki pek çok üyenin arkasından namertçe hakaret boyutuna varan konuşmalar yaptığınız(mertçe yüzüne söylemek yerine) ve bazı üyelere yönelik kasti olarak küfür ve saldırganlık ile sistemli bir yıldırma politikası yürütüldüğü (Boolean kendisinin bu saldırılara maruz kaldığını iddia etmektedir) noktasında ki bunlara hala bir cevap verebilmiş değilsiniz.

Geldiğimiz bu noktada özellikle Neva, idari meşruiyetini tamamen yitirmiş bulunmaktadır. Bu noktadan sonra yapacağı en onurlu hareket önce (forumdaki ağırlığım hasebiyle) benden, sonra ise tüm forum üyelerinden özür dileyerek görevini iade etmesidir.

Ne diyorsun ! Başlığı kilitleyeceğim, açıklamalar yapıldı, okuyupta böyle boş, boş yazabiliyorsanız amacınız üzüm yemek değildir. Ne için özeleştiri vereceğim NORMAL FORM MODERASYONU için mi? O görevdir özeleştirisi yok, vaktimizden çaldığımız, hamallıktır. Amacın üzüm mü yemek bağcı mı dövmek? Biz tecürebiliyiz, dövemezsiniz artık.

Sağlıklı bir insan KİŞİSEL KARALAMA adına o bilgiyi alıp kullanmaz, gelir bize derki sitenizde şöyle bir durumla karşılaştım, yapmış mı yapmamış? Ama ne yapmış bize ileteciğine o bilgiyi almış indirmiş, kurmuş Özel mesajlardan aramış, bir iki şey bulmuş onlar üzerinden bizi karalamış, bu adilik, alçaklık, o durumu bile BİZE KARŞI KULLANMAK İÇİN AMZLEME YAPMIŞ. Eee bu yaptığı adiliği ben herhangi bir üye bana yazarsa da ÖM ile konuşurum, insanların kendi aralarında konuştukları üzerine iş çevirmek, dilimizde ifade edilmiştir "2 insan konuşurken üçüncüye bok yemek düşer"

Ne diyoersun şimdi?

Biz size fazlasıyla müsamaha gösterdik, sen bizzat bu forumda trollük adına yapmadık alavere, dalavere koymadın, üyeleri açıktan birbirine düşürmek için yazdın, neden izin veriyor ki biz bunlara? Zerre fikir, görüş ifadesi olmayan tek işi kişileri karalamak, çatıştırmak olan tutumalra izin verdik, hata bizim.

Artık bitti...

Aziz Nesin'in dediği gibi görüş ve fikrleri eleştiremiyorsanız(ki eleştirin diye yalvardık)
"Kuduz sırtlan gibi" saldırmanıza bir yere kadar izin verebiliriz, verdik bitti.

Şimdi bana kuduz sırtlan dedi diye küfürbaz işte bilmem ne diye gezsin, başka bildiği bir şey yok, anlama kapasitesi sıfır, bu güne kadar da sadece karalama yaptı, ben istesem onun mesajalrındaki göt, sik laflarını buraya alamam mı? Düşmüş adi bir seviyeye, çıksın diye çalıştım, pisliğinde boğulsun ne diyeyim...

Neva 16-10-2015 23:06

Alıntı:

Bedevi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 569191)

Cok ilginc, ne gibi bir agirligin var Bedevi, sen de mafya babasi tarzi mi takiliyorsun? Once biraz durust ve onurlu olmayi sen denesen de bunu aciklasan diyorum.

Ozel mesaj kimseyi ilgilendirmez.

Boolean'a mutesekkir olmayacagiz, eger ki bunu bize, yonetime artniyetsiz sekilde bildirmis olsaydi, tabi ki olurduk. Tesekkur dahi ederdik.

Boolean pek cok sey iddia edebilir, forumda hala acik basliklar oldugu yerde duruyor. Kayip kisim haric. Onu da hatirlayanlar varsa, burada yazarlar.

Alıntı:

Boolean´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 569194)
Bunların kurdukları server'a da, kurdukları yazılıma da, kurdukları database'e de girerler! Şu foruma herhangi bir teknik uzman gelsin, incelesin bunu görür. Öyle joomla ile vbulletin ile site açar, serverın firewallına güvenirsen girerler.

Spartacus'ın teknik yetersizliği. Yukarıda söylediği olayda bile anlaşılıyor ki; klasörleri public (herkese) açık bırakmış bir süre. Şaka gibi yani. Yahu sen kuş severler derneği forumundan mı sorumlusun!

Forumu kendi çiftlikleri gibi gören, üyeleri de pataklanacak ve kendi fikirleri olmayan eğitilmesi gereken hayvanlar şeklinde görenlere mi bildireceğiz?

Düzgün moderatör bir tek Obi-Wan forumda. Tertemiz, aklı başında, insanların fikirlerini tartışan, hakaret etmeyen...

Sizin için ise taşşak malzemesi olmuş üyeler. İnsan değiller. Hakkında dalga geçeceğiniz, hakaret edeceğiniz, eğlence malzemesi.

Ben hala tarafimiza iletilmis, forum kullanma kilavuzuna uygun sekilde yolanmis, artniyetsiz bakin acik var vs. tarzi bir iletini getirip asmani bekliyorum Boolean.

Arzu edersen sayet, sana burada zilyon tane, isim vermeden sikayet mesaji ve yapilmis islem dokeriz, ne sekilde hakkaniyetle, elimizden geldigince, her dusunceye iliskin aldigimiz tavri, nasil yaklastigimizi ve gerekcelerimizi gorebilirsin.

Sayet senin kafan Pkk veye Hdp ile takiksa, bozuksa, buna bizim kisisel olarak yapabilecegimiz bir yardim yok maalesef.

Sana elli kere dedik ki, gir foruma eski konulari oku, gerek Spartacus gerekse ben, gerekse ekipten baska bir arkadas, forumda uye olarak ne yazmisiz, cizmisiz, ne zaman teroru kutsamisiz, alkislamisiz veya ne zaman uyelere kufur etmisiz? vs.Forum elindeymis ya, buyur hodri meydan sana. Kopyala kopyala getir forumdan mesajlarimizi , as buraya sayet mertsen eger. Kufur etmis olalim forum genelinde veya uyeye iliskin kufur etmis olalim, yonetim kimligimizle.

Forumdan mesaj siliniyormus da, basliklar kaydiriliyormus da bilmemneymis de, arzu edersen sana, isim vermeden zilyon tane sikayet mesajini da dokeriz.(ister dindar olsun/olmasin, ister farkli siyasi gorusten olsun/olmasin) O zaman elimizden geldigince hakkaniyet olcusunde nasil yaklasmisiz, davranmisiz etmisiz, gorursun, eger kizaracak bir yuzun varsa sayet.

Sen, forumdaki konulara iliskin sayet objektif tartisma metodolojisine sahip degilsen, insanlarin fikir ozgurlugunu susturma egiliminde isen , senin sorunundur o, bizim degil.

Ama yok, uc gunluk(!) uyelik tecrubenle, sozde bizi yargilamaktasin.(bak unlem koydum dikkat cek, uc gunluk tecrube diye) Senden daha eski uyeler de var burada unutmayasin. O yuzden diyorum ya, bu zihniyetleri cok gorduk biz surec akisinda, ne mal olduklarini gayet iyi biliriz.

Bu baglamda seni de sadece izlemekteyiz, izlemekteydik, yazdiklarin cizdiklerin babinda, durust olmadigini da bilmekteydik.

Durust insan kimdir biliyor musun? Isterse irkci dahi olsun, isterse en koyu dinci olsun, bize gerek ozel mesaj, gerekse yonetime mesaj atarak durumunu vs. aciklayan insandir. Ondan otesi ucuz troll'luktur.

Sen sayet bize ne bunlar boyle deyip kufur de etseydin, ama artniyetsiz bir sekilde bakin boyle bir olay var deseydin, cok daha samimice olurdu. Bize o kadar cok, mevcut yapilan moderasyon vs. yapilan islemlerden dolayi ana avrat kufur etmis vs. uye var ki, hepsine dusman olsaydik direk banlardik bugune degin.

spartacus 16-10-2015 23:08

Alıntı:

Boolean´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 569194)

Bir şey biliyormuş gibi. Bu siteye yapılacak her türlü saldırı yapıldı(senden fazlası vardı, her gün yapılıyor zaten!), sen ise çok kısa vadede site taşınırken anlık bir fırsatı yakaladın ve bizden sakladın. yaptığının teknik bilgiyle ilgisi yok, bir çok üniersite, bilgi merkezli site html-ftp açık çalışabilir, asıl sorun yedeğin olması ve geçici olarak benim sql işlemi yapmam(bu işlem 1 saati buluyor, veritabanı dosyasının o yedeğin içinde olması)...

Sonuç olarak sen bu durumu kötüye kullanmak için çalıştın, sonrada 2 ÖM bulup kendi, kendine gelin güvey yazdın, bu yaptığını da ÖM ile konuşabiliriz, herhangi bir üyede ÖM ile konuşabilir, ÖM demek ÖZEL mesaj demek. Hasılı sen bu bilgiyi bizden saklayıp, kendi kişisel karalama çalışman için adice kullandın.

Şimdide adiliğine tavan tribüne oynuyorsun, bize göre üyeler dalga geçilecek insanlarmış, kullanacak başka şey bulamadın mı! Senin köpekliğini 2 aydır biliyorum, izliyordum zaten, asıl hata bizde ki sana müsade etmiş olduk, buralara kadar getirdin karalama kampanyanı. Bula bula 2 mesaj buldun, ÖM ile insanalr dilediğini konuşur aynen seninde ÖM lerinde bu "ateistler çok mal ya" diye site üyelerinin kastedilmesi gibi, olabilir ÖMdür..

Ciddi düzeyde karaktersizin, yetersizsin, görüş ve fikrleri hazmedemeyip muhatabını karalayansın, olmasaydın daha fark etiğin gün, bize durumu bildirirdin, demek ki karaktersizmişsin(biliyordum zaten, karaktersiz insanlar fikir ve görüşleri hazmedemeyince muhataba saldırıp, karalamaya geçer, sende ilk gördüğüm bu idi, ama hayli şartlıymışsın umutsuz vaka). Aziz Nesin'in de dediği gibi, bu tür karalamacıların hali, "Kuduz sıtlan gibi", benim tabrimle de "kuduz it gibi"sin... Görünen bu, bu şahsi bir küfür, saldırı değil, gibiliğindir, yapacak bir şeyim yok, kendi tabirinle "Mahmut mu demeliydim"? Yok abana küfür etttiiiii eeeeee diyeceksen hastır lan yavşak(ezik)!

Böyle devam edemezsin, başlık kilit. Bu sorun teknik yetersizlikle değil bir anlık dikaktsizlikle açıklanabilir ki, zaten sen ben işi yaparken girmiş "yedek" dosyasını görmüşsün, site açılınca zaten görülmesi imkansızdı! Bir ara, 24 saat uykusuz olduğum ve cebelleştiğim bir arada olan şey...

http://www.turandursun.com

Yedek diye bir klasör gören var mı?! Açıklamasını yaptım(site kurulmamışken görüldü evet!), yapabileceğim bir şey yok, kısa vadede unutkanlık, ama meğer "kuduz sırtlan gibi" pusuya yatan varmış.
Sana ne olduğunu söylemeyeceğim artık, ne olduğunu, ne yaptığını, bile, bile insan karaladığını zaten kendin de biliyordun.

Bitti.. Artık bitti. Üyeler de hakkaniyetle bakacaktır hiç şüphem yok, yaptığın alçaklığı kavrayamayan zaten gerekirse foruma dilekçe yollabilir, cevabını veririz.

Elindekiler için yapabileceğim bir şey zaten yok! nasıl olduğunu ise defalarca yazdım, yeni sunucuya geçirdim siteyi, haliyle taşımam gerekirdi, o arada gördüğün bir html-ftp ekranından sıkıştırılmış dosyayı indirmiş olman, yaptığın bu, bilseydim "index ignore" açık aten olmazdı(gerçi sen bu teknik tabirleri de anlayacak düzeye sahip değilsindir, olsan böyle bir hata üzerine teknik bilgi sorgusu değilde, insanın heleki 24 saat ayakta bir insanın, çok yüklü siteleri taşırken bir anlık dalgınlığı, dikkatsizliği demeliydin!)

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:15 .