![]() |
İki Doğu Perinçek İki yazı
http://hkpizmir.org/bin-kalipli-dogu...enine-dair-19/İki Doğu Perinçek İki yazı
Yazı 1. Şubat 1987 tarihli Saçak Dergisi’nin 37’nci sayısında neler yazıyor bu konuya ilişkin hazret? “1- Başörtüsü, başı soğuktan, rüzgârdan, kardan, güneşten koruyan örtüdür. Baş örtmek, Nur Sûresi 31. âyetin gereğini yerine getirme düşüncesinden de kaynaklanabiliyor. Bu inançta olanlar, giyimlerini, kuşamlarını özgürce seçebilmeli ve gönül rahatlığı içinde giyinebilmelidir. “İslamiyet de bütün dinler gibi ‘dünyaya nizam verme’ iddiası taşır. Hatta İslamiyet, daha doğuş döneminden itibaren bir devletin ideolojisi olmuş ve fethettiği dünyaya nizam da vermiştir. Bu nedenle İslami inançların, bireylerin vicdanları içinde, Allah ile kul arasında kapalı kalmayıp, siyaset alanına yönelmesi, doğaları gereğidir. Bir insan, başını örtmekle siyasal bir bildirimde bulunmak istiyorsa, bu tavrı da hoşgörüyle karşılanmalıdır. Toplumumuz, yüz yıldır değişen, canlı ve hareketli bir toplum. Çeşitli hayat ve davranış biçimleri birbiriyle çelişme ve mücadele içinde. Bir yanda ehrama büründürülen kadın var, öte yanda bikini ile denize giren kadın. Bu davranışların siyasal tavırlarla kendilerini ortaya koymaları olağan.” “(…) “Üniversitede okuyabilmek için, başörtüsünün çıkarılmasını zorunlu tutmak bu tür uygulamalar, benim vicdanımı rahatsız ediyor. Bu tavır, aslında çağdaşlaşma sürecinin tam karşısında mevzilenen, günün resmi ‘Atatürkçü’lerinde görülüyor.” Yazı 2. 12.10.2010 tarihinde Odatv. “KADINLARIMIZI CARİYE YAPACAKLAR “Türban özgürlüğü” diye bir özgürlük olabilir mi? “Eğer ağanın marabası olmak özgürlük ise, türban da özgürlüktür. “Şeyhin ayağına yüz sürmeye özgürlük diyorsanız, türbana da özgürlük demeye devam edin. “Cariyelik özgürlükse, türban da özgürlüktür. Türban, insanın kul, kadının cariye olduğu topluma denk düşen bir örtü; işin gerçeği budur. “Özgürlükler, demokratik devrimlerle geldi. Özgürlük, Ortaçağ ilişkilerinden kurtulmaktır. Kadın açısından özgürlük, eşitliğe kavuşmak, toplumun çalışan, üreten, yaratan, onurlu üyesi olmaktır. Yoksa padişahlığa, ağalığa, şeyhliğe, erkek tahakkümüne dönme özgürlüğü yoktur. “Demokratik, özgür bir toplum kurmak isteyen bir parti veya insan, türban ve özgürlük kavramlarını yan yana getiremez. Bu, esaret özgürlüğünü savunmaktan başka bir şey değildir. “Bireysel özgürlükleri tarihsel içeriğinden koparır ve Ortaçağ kafasıyla yeniden tanımlamaya kalkarsanız, yeniden kul olursunuz; cariye olursunuz.” (agy) Şimdi düşünüyor fakat kavrayamıyorum. Hangisi gerçek Perinçek? |
“Kapatılan TİKP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Yeni Gündem Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Murat Belge, Milli Gazete dış politika yazarlarından Abdurrahman Dilipak ve Barış Derneği Davası avukatlarından Atilla Coşkun, ortak bir dilekçe ile YÖK’e başvurup, başörtüsü yasağının kaldırılmasını istediler. Dilekçede, inanç ve fikir suçu gibi suçlar icat etmenin insanlık suçu olduğu ileri sürüldü.” (Milliyet Gazetesi, 16 Mayıs 1987)
http://hkpizmir.org/bin-kalipli-dogu...venine-dair-4/ |
Bende seni vatan partilisin zannediyodum. Soylemlerin, aydinlikcilari cok andiriyorda..
|
Alıntı:
Yani İşid yanlısı olduğunu itiraf etmiş ve ben bunu şiddetle eleştirmiştim. Perinçek eski bir ihbarcı olduğu için sol içinde itibar edilmez. Şimdiki gençler tarihi bilmezler. Fakat o bile bazan doğru söyler (Örnek 2. yazı)ve bende ,doğru.... diyebilirim bu beni Topalcı yapmaz. |
Alıntı:
Perincek'in ihbarci oldugunu bende biliyorum.. Genc olmam sol hakkinda yada ulkemiz solunun tarihi hakkinda okumalar yapmadigim anlamina gelmiyor.. |
Beye göre benle ilgili topalcı sandınız beni.
Birkaç yazıma göre. İşte bu yanlış mantık. |
Alıntı:
Hani ben diyalektik analiz goremiyorum hala, yada konunun diyalektik ile ilgisini aciklayan birsey? |
Eleştirim çok şey söylüyor.
Diyalektik analizde madi veriler etkileşim ve dönüşümler ,realite vardır. Birkaç yazımdan benzerlikler tamamen düz mantıksal yargıdır.yanıltıcıdır. Benle ilgili yanlış tespitiniz kıyas mantığına dayanır. Söylediklerimin arkasındayım. Ayrıca konuyu bağlamından çıkarmayın rica ederim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Altındaki karakter yokluğu ise feci . |
Sevgili xcan;
1 Subat 1987'de Avrupa birligi iskence konusunda karar aldigindan, haliyle bir kitle de iskence(!) kapsamina almis oldu bir kisim unsurlari. Aradaki yapraklar da, ruzgarin etkisiyle sagdan sola, soldan saga savrularaktan kakafoni olusturdular durum bu yani. |
Türk siyaset tarihinin belki de en muamma adamıdır Doğu Perinçek. Ne zaman n'apacağı hiç belli olmaz.
Ben, Türklük açısından yaptığı iyi işlere bakıyorum; örneğin Ermeni soykırımı yalanında koskoca emperyalistleri tek başına dize getirmesi gibi, yahut ne bileyim; kimselerin cesaret edemediği Turan Dursun, İlhan Arsel eserlerini korkusuzca yayınlamak gibi (Kaynak Yayınları); yahut AKP döneminde en cesur haberciliği onun gazetesi Aydınlık'ın yapması gibi vs... Hataları elbette çok, ama dediğim gibi yaptığı faydalı işlere bakıyorum herkes için olduğu gibi, yoksa dört dörtlük adam ATATÜRK'ten başkasını bulamazsın, alıntı yapabileceğin adam kalmaz bir fikir beyan ederken. "Türkiye'nin Adolf Hitler'i" ünvanlı H. Nihal ATSIZ dahi dönem dönem Osmanlı'yı yahut İslam'ı savunur makaleler kaleme almıştır; mecburen görmüyoruz bunları, dediğim gibi yoksa alıntılayacak adam kalmaz. Perinçek de böyle işte, hatalarının yanında Türklük adına faydalı işler de yapmış bir adamdır. |
Alıntı:
Emperyalistleri ermeni yalanlarıyla dize getirmesi :D arkadaş AİHM in verdiği kararı her halde okumadın,bizde olmuyan ifade özgürlüğüne atıfta bulunuyor yoksa ERMENİ soykırımı na değil... |
Sonuçta örneğin ilk aklıma gelen, insan hakları öncüsü(!) Fransa'da, "Ermeni soykırımı yoktur" demek suç değil mi güzel kardeşim?
Senin gibi vatan hayranlarını(!) biraz üzse de, Perinçek'in başarısı öyle az buz bir şey değildir, ileriye dönük daha iyi anlaşılacak bu. |
Barlas Fransa yada başka bir ülke fark etmez,sonuçta bir soykırım yaşanmış, bunu ne kadar inkar ederseniz edin gerçekleri kendi kahramanlık yalanlarınızla örtemezsiniz..
Sanki Perinçek bu davayı kazandı, İsviçre hükümetide soykırım yokmu dedi ? hala AİHM in kararını bile okumamışsın ve bunu başarı diye anlatıyorsunuz ilginç.... |
Alıntı:
"Soykırım yaşanmış" dersen, ben de "Buyur ispatla bakalım" derim; ispatlayamazsın, ispatlayamazsın diyorum zira bir ara bu konuyu bayağı bir kafaya takmıştım ben, 100'ün üzerinde kitap, tonla makale ve video inceledim; yani söyleyeceğin yalanı anında çürütebilecek bilgiye sahibim. |
İncelersen, bizdeki hadisenin tıpkısının bir benzeri, Amerika'nın II. Dünya Savaşı esnasında Japonlar'a yaptığı Nisei Sürgünü'dür - ona da soykırım diyelim madem, diyen var mı? Elbette yok...
|
Son olarak şu görseli atayım da tartışmayı bitireyim (kendi namıma). Göster bize toplu mezarları, biz de kabul edelim "Evet soykırım yapmışız biz" diye...
https://lh3.googleusercontent.com/OB...k=w828-h724-no |
Zaten dünya ülkelerinin hepsi ,Türkiye ye düşman hepsi yalan söylüyor birtek siz doğru söylüyorsunuz..Türkün Türkten başka dostu yok zihnietiyle gittiğiniz sürece,hiç bir olaya tarafsız bakamazsınız...
Yıllarca hep ırkçılık aşılandığı için Türkiye toplumuna o yüzden hep siz haklısnız kendi pencerenizde... GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ..... |
Ermeni düsmanlığını anlayamıyorum.kürt düşmanlığı gibi.
Bu hallaç oglu denen adam araplarin tüm asimilayonunu kabul etmiş.arap kültürü ile yogrulmuş,arapların tanrısına tapmış birisi. Turklükle ne alakası var ki bu adamın ettiği aptalca sözün bi itibari olsunki? Kurtler,ermeniler,lazlar,çerkezler,ve diğer tum anadolu halkları bu arapların asimilasyonundan bir birine giriyor. Hallaç oğlu hiç türklerin araplar tarafindan katledildiğinden bahsetmişmi......tarihci ,prof ya Perinçek devletin has adamı ona kimse dokunmaz. Dursun Üçok Kışlalı Mumcu öldürüldüler perinçeğe topal diyemi dokunmadılar hep merak ettim. Turan dursun perinçegin dergisinde nik name ile yazilar yazıyordu iceriden onu kim jurnalledi kimliğı ortaya çıkdı acaba? Bu memelkette ermeni adı anıldığı anda sanki insanların kalbine hançer saplaniyor... Adamlar yurtlarından edilmiş,mallarina el konulmuş,yollarda sersefil edilmiş.kimse bunları konusmuyor En ilgincide bazı yalak halklar gibi arap milliyetciliğini bunyelerine sokmamışlar. Bu saaten sonra ermeniler bizden toprak alacak deil ama halkı bir arada tutmak için uretilmiş bir düşman gibi gosteriliyorlar. Bu ermeniler Pekaka dan dahamı kotuler İşitten dahamı kötüler Eroncilerden,siyonist yalakalarindan dahamı kötuler Neymiş pekaka nın içindekiler ermeniymiş ,hadi ordannnn ermeniler dağa bayıra adam salacak kadar eğitimsiz bir yapı deil..kurdistan kurmak içinde bi çabalarida olduğunu sanmam.. Pekaka militanı yakalayıp sunnetsiz olduğunu söyleyip ermeni bu diyorlar. Hadiiii sunnetsiz bir arapsa o nolucak mhmd dinde sünnet olduğu kesin deil mesela. Ermeniler lerde islamı tercih etmiş bir halk olsaydı ,kurtlerin müsluman olduğu gibi Pekaka ermeni dir kurt deildir soylemleri olucakmıydı acaba? O zamanda çinli bunlar,rus bunlar mı diyeceklerdi.. Perinçek zafer kazanmadı...hukukun işlediği bir ükede şahsi bir dava kazandı. Salak yerine koymayın insanları. |
Perinçek’in 2000’e Doğru Dergisinden Birkaç Başlık:
• Türk askerleri Cudi de kimyasal silah kullanıyor (23.Temmuz 1989) • PKK ordulaşıyor: Doktor Baran, komando taburuna meydan okuyor: «Gelin buradayız» diyor. Karakol komutanı erzaklarını PKK ile paylaşıyor.(6 Ağustos 1989) • «Dağlarda Gerilla barınmayasın» diye Ordu, orman yakıyor (3 Eylül 1989) • Öldürülen PKK gerillaları efsaneleşiyor, kimse öldüklerine inanmıyor. ( 24 Eylül 1989) • PKK kamp komutanları anlatıyor: Hedefimiz çocuklar değil (3 Aralık 1989) • Nusaybin’de Kürt intifadası ( 18 Mart 1990) • Gerillalar Onbaşı’yı dağa kaldırdı (1 Nisan 1990) • Hakkari’nin küçük generalleri ( 21 Mayıs 1990) • Bu haberlerin yanı sıra 2000’e Doğru’da, Abdullah Öcalan tıpkı Atatürk’ün Kocatepe’deki fotoğrafına benzetilerek dağda çekilmiş fotoğrafına yer verildi.(22 Ekim 1989) • Ayrıca bugün medyanın gündeminde olan PKK’lı Yücel Halis cezaevinde olduğu 1991 yılında, 2000’e Doğru aracılığıyla dağdaki teröristlere mesajlar gönderdi. ( 1 Eylül 1991) Uzatmayalım bu durum 20 Ekim 1991 seçimleri öncesine kadar devam etti. Dergi o dönem Kürtlerin partisi HEP ile ittifak yapabilmek için kolları sıvadı ve haber yapmaya başladı: • Taban birlik istiyor (25 Ağustos 1991) vs. |
Alıntı:
Tavsiyem google, yandex disk kullanman ancak sahte bir isimle ve mail adresi ile. Paylaştığın resimlere ise herkese açık demen gerekir, yani kısaca şu an google üzerinden paylaştığın resimleri biz göremiyoruz. Toplu mezar mı? Memlekette kaldığım evin altı toplu mezar, 5km karede nereye kazma vursan çıkıyor, hatta çevrede zamanında müslüman olup, kendilerini saklamış bir kaç köy de mevcut (şu an koyu islamcı ve koyu türkçüler, ancak soy kütükleri araştırıldığında Ermeni oldukları ortaya çıkıyor). Bir toplama merkezi var, buraya en yakın yerlerden birisi, oraya taşınırlerken yolda yarıdan fazlasını kesmişler, kestikleri yer akarsu başı ve o dere kan kırmızı akmış. Şahidler ise hala hayatta iken kendilerinden dinlemiştik. Bu tehcir görüntüsü altında(meşru zemin), el altından İttihat terakki çetelerinin tetikçi rolü üstlendiği bir toplu kıyım(eşittir soykırım) olarak işlemiş bir süreç. Sonuç olarak KÜTÜK VE İSİMLER TOPLAMA MERKEZLERİNE alınmadan kaydedildi, sonrasında kayıt yok, dolayısıyla yollarda taşınanlar zaten ölüydü(ama bir sorun olursa da isim lsitesinde adı var biz de canlılardı denecekti).. Yani tehcir diye bakılırsa soykırım söz konusu değil, lakin göç ettirilirken göç yollarında kıyılmışlarsa işte buda kıyımdır. Nereden bakıldığı önemli ve o zamanın İttihat Terakkisi, yekten bu işi üstlenecek eylem yapacak kadar aptal değildi. Kısaca minare ve kılıf meselesidir bu mesele, nereden bakıldığı önemlidir. Osmanlı aynı şekilde alevileride katletmiştir, resmi tarih ise daim kurbanları suçlu gösterir, birde bu tür soykırımlarda önce ortamı hazırlanır(provakasyonlarla, dini söylemlerle, sapkınlık iftiraları, çamur, karalama böylelikle halk katli vacip ilan edilene onay verir hale gelir) İttihat Terakki ise aslında türkçü değil, Osmanlıcı bir yapıdır, Osmanlıcılık fiiliyatta çöktüğü için yerine ırkçılığı geçiren bir yapıdır, bu olay gerçekleştiğinde iktidarda olan osmanlıdır, bürokratik yönetim ise İttihat Terakki elindedir(ki darbe yapmıştır). İttihat terakki Osmanlıdaki 1908 devrimine karşı, karşı devrim rolü istlenip, devrimi bastıran yapıdır, bilinenin aksine bu silahlı bürokrasi devrimci değil, karşı devrimcidir, rolü, misyonu statüko üzerine ve o statükoda bolca semirebilme ve hakim sınıf olma ve sürdürme üzerinedir, padişah ise bunlar için birer kukla temsildir(yada hedef budur). Çıkarlarıyla ikim çatışırsa ortadan kaldırmak, esas aldıkları yol ve yöntem budur ve Osmanlı'yı ilk elden çökerten, sözde Osmanlıcılık ile koruyacağını öne süren bu yapıdır. Şimdi çağdaş Türkiye'de de aynı zararı verecek olan, yine aynı türden yapı/yapılardır... Misal halk, millet, toplum, inanç düşmanlığı yapanlar ve kamplaştırıp, kamplaştırmalar üzerinden beslenenler kim ise, çözümü zor olan yaraları açan, ama çıbanında başı olanlardır... Perinçek mi, işte o da bunların bir parçası, ister kullanımlık ister tadımlık diye düşünüyorum |
Spartaküs 3 harfliyi neden sildin?son satirda parantez içindeydi.
Yanlışmı yazdın.elinmi kaydı? |
Spartacus: Haklısın, fotoğrafı Google Picasa (ya da yeni ismiyle Google Görseller oldu galiba)'ya yüklüyorum lâkin herkese açık yapmayı unutuyorum.
Ermeni meselesi, boşver, ben tartışmak istemiyorum; geçen defa o mesele yüzünden sinirlenip forumu terk etmiştim 1-2 yıllığına; gerek yok yani, din min tartışalım, dostluklar bozulmasın daha iyi... Yanlız bir şey sormak istiyorum, en çok paylaşım yaptığım "Görsellerle İslam Eleştirisi" başlığındaki görsellerim herhalde görünüyor değil mi? Çünkü onları direk blog sitemden adres alıp buraya (Turan Dursun foruma) kopyalıyorum; herkese açık olması lâzım yani. Onlarda bir problem yok di mi? |
Alıntı:
|
Tamam sn. Neva, bir dahakine dikkat edeceğim hariçten yüklediklerimi herkese paylaşıma açmaya... :thumb:
|
Alıntı:
Bir şey silmedim, kendi yazından mı bahsediyorsun? Birde yazılarınıza müdahale olursa altında isim yazar(şu tarafından değiştirildi diye). |
Alıntı:
Yani, sadece güçlüden yanalar demeyeyim de, menfaat nerede ise oradalar.Yani, nereden neyi devşiririz derdindeler. Adnan Oktar da, Doğu Perinçek de... Ve bunlara takılan garibanlar var. |
Arkadaslar mesajlariniz, asagidaki linke ayri bir baslik olarak kaydirilmistir. Oradan devam edebilirsiniz.
https://www.turandursun.com/forumlar...ad.php?t=38020 |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:19 . |