Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Fizik (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=139)
-   -   Yoksa dünya düz mü? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=38358)

Singularity 14-01-2016 10:33

Yoksa dünya düz mü?

Popüler bilimin şimdiye kadar bizi ikna etmek için bin bir delil sunduğu dünyanın küre şeklinde olduğu bir yalan mı, yoksa flat earth oluşumu başka bir amaç mı güdüyor?

Bu konuda ben de geçen haftalarda bir çağrı yaptım ve bunu gözlemlemek için gönüllülerden oluşan bir ekip kurmaya çalıştım. Sonra o süreç içerisinde "flat earth"cilerin bu çalışmayı da yaptığını ve açıölçer marifetiyle güneşin konumundan yola çıkarak dünyanın düz olduğunu kanıtladıklarını iddia eden bir video seyrettim.

Tabi ilk defa duyan insan açısından "deli saçması" gibi geliyor.

Dünya düz savunucularının dünya için ön gördüğü modelleme şöyle:

https://uploads.disquscdn.com/images...8ea2477fbd.gif

Görüldüğü gibi kuzey kutbu dünyanın merkezi ve güney kutbu diye bir yer yok. Tabi bu durum, pusulaların neden kuzeyi gösterdiğini de açıklıyor. Dünyanın merkezi olduğundan dolayı.

ve dünya turu yapmak isterseniz aslında yaptığınız şey, dünyanın merkezi olan kuzey kutbunun etrafından dönmek oluyor.

Araştırılması gereken bir durum ve en garantisi pusulasını sıfır derece güneye ayarlayıp hiç yönünü sapmadan doğruca ve sürekli güneye gidecek bir araçla bu durumu gözlemlemek. Daha garantisi var mı bilmiyorum.

aliyarasfal 14-01-2016 11:06

İnsan bari haritayı doğru açar, beceriksizler, afrika, Avusturalya Amerika eğimden(yuvarlaklıktan) bombeli ufalmış:) Gerçi tam açarsanız dümdüz arada okyanusların yüzeylerini mecbur genişletmek zorundasınız. Eh buda popüler masalcılarca akledilememiş.

Asyanın haline bak, en büyük kıtada ufalmış , suya düşüp çekmiş :)

Bilim öpe sizi. neyse merak etme kurana uysunda yalan dolan önemli değil:)

Antarktikanın ucuna git bak bakim aşşağıda ne var ?:)

Bak en azından bu iddia şunu kanıtlıyor, "Kurana göre dünya düzdür" Yani kuran bilimsel hata içeriyor ve bunu itiraf etmiş durumdalar. Sen şimdi git abi yemiyolar de, cübbeli ve hy tadında müşterilere yönel, onlar yer bunu :)

Birde bunun bilimle ilgisi yok, islam yada cafeye uyar.:) Çünkü biz iddianın bilimsel temelini ve iddiacılar kimler ve kariyerlerini (bilim açısından) göremiyok.

Birde güneşin dönüşü feci olmuş, kuzey kutbunun üstünde eksen hep ve 6 aylık güney ve kuzey yaz kış dönemini piç eder vaziyetde :) Ee güney kutbunda dolanırken nasıl olcak, bu salak çizime göre hiç karanlık olmuyor dünya 7/24 gündüz :)

Ve gökyüzünde daima ay ve güneşi beraber görürsün, yıldızları asla :) Yoksa çok alçaktan mı geçiyor güneş, yana yatıyorda göremiyok mu :))))

Şimdi bu dünyaya göre bize yönleri tarife kalksanız zaten güneş bi türlü oturmaz doğu batı eksenine, çünkü düz bir yön değil çember çizdirmiş durumdasınız :)

Ben ilkokul terk, bunlarda beyin terk.:)

Şimdilik saygımla gittim...

spartacus 14-01-2016 11:52

Alıntı:

LEVH´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 576520)
Araştırılması gereken bir durum ve en garantisi pusulasını sıfır derece güneye ayarlayıp hiç yönünü sapmadan doğruca ve sürekli güneye gidecek bir araçla bu durumu gözlemlemek. Daha garantisi var mı bilmiyorum.

Var film seyret, hatta yat uyu, o koşulda bile vaktini boşa harcamamış olursun.

Şu insanı anlamak güç, en alakasız, saçma, sapan masallara iman ederler, cin, peri masal gezerler hiç sorun yok, ama ne zaman gerçek inançlarını zorlar, şüpheye düşerler, bir kezde masallardan şüphe edin :)

Uçaklar bir uçtan bir uca gider, o dereceki güzergahlarda dünyanın daireselliği hesaplanır ona göre rota yay çizer, zamandan ve yakıttan tasarruf edilir, bizimkilerde oturur hala dünya düz mü küre mi vs kafasını ütüler...

Neyse aman dikkat etsinler de bari şu görünmez sütunlar çöküp, gök başımıza düşmesin, sonra şeytana atımlık taşlar(gök taşı görmüş yıldız, Tanrıların şeytanlarla savaşı diye yorumlamışlar ya) ve başımıza pul(yıldızlar) yağmasın. Kendinizi, hiç bir bilimsel öngörüye dayanmadan üfürülmüş masallar için bu kadar üzmeyin :)

Kurdistannn 14-01-2016 12:15

Eğer Dünya düz olsaydı, tüm Dünyadaki insanlar; Dünyanın merkezine(ortasına) çekilirdi. Yani, bir an için Dünyanın sınırında olsan, çekim kuvveti seni merkeze çekerdi.

Singularity 19-01-2016 22:38

Alıntı:

Kurdistannn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 576524)
Eğer Dünya düz olsaydı, tüm Dünyadaki insanlar; Dünyanın merkezine(ortasına) çekilirdi. Yani, bir an için Dünyanın sınırında olsan, çekim kuvveti seni merkeze çekerdi.

Bu konuda bir çalışma yaptım, bunun hakkında da yorumlarınızı bekliyorum:

Elimizde bir formül var:

X^2+Y^2 = R^2 formülü. Bu, bir dairenin formülüdür arkadaşlar.

Burada R, 6371 km olan dünya yarıçapı alınmıştır. Buna göre dünya üzerinde X kadar ilerlerseniz, düşeyde Y kadar ilk bulunduğunuz konuma göre aşağı veya yukarı gidersiniz. Bakış açınıza göre değişir.

Yani dünya yuvarlaksa, bir sahilden diğer sahile baktığınızda sahili göremezsiniz, daire formulünde bulunan değer kadar aşağıyı görürsünüz.

Elime bir fotoğraf geçti. Yalova sahilinden İstanbul'a bakmışlar.

Resmin kaynağı şu:

http://www.eba.gov.tr/gorsel/bak/461...5bc1ec71958011

Görsel bu:

http://i67.tinypic.com/msdq2e.jpg

Görüldüğü gibi Yalova sahilinden İstanbul sahili görünmektedir.

Şimdi aradaki mesafeyi ölçelim: Bunun için google map'teki aracı kullanıyoruz:

http://i64.tinypic.com/d3yuh.jpg

Sonra bu mesafede karşı kıyının ne kadar yukarısını görmemiz gerekirdi, ya da karşı sahil bakış açımızın kaç metre altında kalmalıydı onu bulalım:

http://i66.tinypic.com/30vg3kl.jpg

Sonuç: Dünya düz çıkıyor!

Notlar:

1- Son resimde "gömemezdin" ibaresi sehven yazılmıştır, doğrusu "göremezdin" olacaktır.
2- Hesap kolaylığı açısından dünya "tam küre" olarak alınmıştır. Sonuç az bir miktar değişir ama sonucu değiştirmez.

Şüpheci Dinsiz 19-01-2016 22:51

Sevgili LEVH,
Alıntı:

LEVH´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 576880)
Elimizde bir formül var:

Verdiğiniz formül dik üçgende hipotenüsü bulmak için kullanılır.
Dik üçgende dik kenarların karelerinin toplamı hipotenüsün karesine eşittir.

Verdiğiniz formülün daire ile ilgisi yok, yani elinizde bir formül yok. Daire içi/dışı teğet formülleriyle çalışıp tekrar deneyin.

Sevgiler

Singularity 19-01-2016 23:15

Alıntı:

Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 576881)
Sevgili LEVH,

Verdiğiniz formül dik üçgende hipotenüsü bulmak için kullanılır.
Dik üçgende dik kenarların karelerinin toplamı hipotenüsün karesine eşittir.

Verdiğiniz formülün daire ile ilgisi yok, yani elinizde bir formül yok. Daire içi/dışı teğet formülleriyle çalışıp tekrar deneyin.

Sevgiler

Sevgili dinsiz,

Bence bir kez daha düşünün.

Definition of Circle

Definition : A circle is the set of all points that are the same distance, r, from a fixed point.

General Formula: X 2 + Y 2=r2 where r is the radius

Unlike parabolas, circles ALWAYS have X 2 and Y 2 terms.
X2 + Y2=4 is a circle with a radius of 2 (since 4 =22)
Remember that a circle is a locus of points. A circle is all of the points that are a fixed distance, known as the radius, from a given point, known as the center of the circle.
Explore the standard equation of a circle using the applet below (Go here for a larger version)

http://www.mathwarehouse.com/geometr...f-a-circle.php

sitedeki form xkare+ykare=r kare şeklindedir yalnız 2 rakamı buraya yapıştırınca üstel olarak değil de yanına düşüyor, bu durum sizi yanıltmasın.

Nana Buluku 20-01-2016 00:16

Dünya'nın yuvarlak olduğunu şu videoda net bir şekilde görebilirsin. Tabii videoya inanmayacaksın tahminimce. Ama önce videonun sahte olduğunu kanıtlaman gerek. :)

Yıldıztozu 20-01-2016 00:21

Gökyüzü Üzerine adlı kitabında Aristoteles Dünya’nın yuvarlak olduğuna dair iki kanıt gösterir. Birincisi Ay tutulmalarıydı. Dünya’nın Ay üzerine düşen gölgesi her zaman yuvarlak oluyordu ve bu ancak Dünya’nın küre şeklinde olmasıyla mümkündü. Dünya düz olsaydı, gölgenin yuvarlak olması sadece dünyanın dairesel merkezinin Güneş’in tam altında olmasıyla mümkündü. İkinci kanıt ise Kutupyıldızının güneyden bakıldığında, kuzeyden bakışa kıyasla daha aşağıda görünmesiydi. Çünkü kutupyıldızı Kuzey kutbunun üzerindedir ve oradan bakılırsa yukarıdaymış gibi görünür fakat güneye doğru gidildikçe ufuk çizgisine daha yakın bir görünümü olur. Bu durum ancak küre şeklindeki dünyada mümkündür.
Ayrıca antik yunanlıların üçüncü bir kanıtı daha vardı. O da ufuktan gelen gemilerin önce yelkeninin sonra teknesinin görünmesiydi.

İlahimasal 20-01-2016 00:31

Azıcık akıllı adam olsan formulle deilde.

Fotoğrafdaki bakanın görüş yuksekliğini de formulüne katardın.

Yere sıfïr düz bir alanda bu dediğın olayı aynı mesafelerde uygula yere sıfır açïdan bak .

İlizyon oyunları oynama bizimle.

Aha videoyu atmışlar oraya.

Hem dünya KAREDİR hemşerim. Çok bilge bi arap söyledi.

Yıldıztozu 20-01-2016 00:34

:D

https://www.youtube.com/watch?v=drdzXECkzmc

https://www.youtube.com/watch?v=kjjYXOIHCaY

İlahimasal 20-01-2016 00:46

Alıntı:

LEVH´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 576520)
Popüler bilimin şimdiye kadar bizi ikna etmek için bin bir delil sunduğu dünyanın küre şeklinde olduğu bir yalan mı, yoksa flat earth oluşumu başka bir amaç mı güdüyor?

Bu konuda ben de geçen haftalarda bir çağrı yaptım ve bunu gözlemlemek için gönüllülerden oluşan bir ekip kurmaya çalıştım. Sonra o süreç içerisinde "flat earth"cilerin bu çalışmayı da yaptığını ve açıölçer marifetiyle güneşin konumundan yola çıkarak dünyanın düz olduğunu kanıtladıklarını iddia eden bir video seyrettim.

Tabi ilk defa duyan insan açısından "deli saçması" gibi geliyor.

Dünya düz savunucularının dünya için ön gördüğü modelleme şöyle:

https://uploads.disquscdn.com/images...8ea2477fbd.gif

Görüldüğü gibi kuzey kutbu dünyanın merkezi ve güney kutbu diye bir yer yok. Tabi bu durum, pusulaların neden kuzeyi gösterdiğini de açıklıyor. Dünyanın merkezi olduğundan dolayı.

ve dünya turu yapmak isterseniz aslında yaptığınız şey, dünyanın merkezi olan kuzey kutbunun etrafından dönmek oluyor.

Güneş hiç balçıkda batmiyor
Ay sürekli güneşi kovalıyor ve hiç kayıp olmuyor.:frusty:

En manyakca olanıda amerikadan yola çıkıp afrika üzerinden pasifiğe giden uçak direk uzaya gidicek yuvarlak olsaydı başladıği noktaya gelecekdi demi.

Evet evet dünya düz. Allah var ,peygamberi mhmd, kıyamet kopacak,huriler var,

Benide sizi de okutan hocanın ben tâaaaaaaa

spartacus 20-01-2016 00:49

Alıntı:

Görsel bu:

http://i67.tinypic.com/msdq2e.jpg

Görüldüğü gibi Yalova sahilinden İstanbul sahili görünmektedir.

Şimdi aradaki mesafeyi ölçelim: Bunun için google map'teki aracı kullanıyoruz:

http://i64.tinypic.com/d3yuh.jpg

Sonra bu mesafede karşı kıyının ne kadar yukarısını görmemiz gerekirdi, ya da karşı sahil bakış açımızın kaç metre altında kalmalıydı onu bulalım:

http://i66.tinypic.com/30vg3kl.jpg

Sonuç: Dünya düz çıkıyor!

Notlar:

1- Son resimde "gömemezdin" ibaresi sehven yazılmıştır, doğrusu "göremezdin" olacaktır.
2- Hesap kolaylığı açısından dünya "tam küre" olarak alınmıştır. Sonuç az bir miktar değişir ama sonucu değiştirmez.

Dünyanın teğet noktaları arası uzaklığı nedir? (x, y arası)... hem 14-15 km nedir ki? Çok mu bir mesafe?(yine de milimetrik düzeyden bakılırsa teğet noktaları kırılabilir)
Oysa;

ax2+bx+c = dx+e eşitliğinden ax2+(b-d)x+c-e = 0 yazılır ve Δ = 0 eşitliğinden (b-d)2-4*a(c-e) = 0 denklemi kurularak teğet olan noktanın x ve y değeri bulunur.

Bahsettiğiniz -iddianıza göre diyorum- sizin formül neyin formülü?

sadece çok kaba, her insanın rahatlıkla öngörebileceği bir iki şeyi ifade ettim...

O sahile birde karınca seviyesinden bakın, durum değişmeyecek mi? sizce?

bakış doğrultu seviyesi(yükselti olarak) oynasa, teğet noktaları x, y arası mesafede oynar. .

Bakış yüksekliği arttıkça, görüş mesafesi ciddi değişikler arzeder, karınca seviyesi ve deniz seviyesinden bakmalısınız, ayakta baktığınızdan çok daha farklı görünecek.

Üçüncüsü bu tür testler yapacaksanız sahil değil, açık denizleri seçin, zira karşı kıyı deniz seviyesinden yüksekte, haliyle bu durum yükselti ile doğru orantılı olarak Dünyanın eğimini 1 metre farkın bile kırdığı bir mesafeye tekabül edebilir...

uzak dağları görürsünüz, mümkün oldukça, ama çok daha düşük seviyedekileri ise ne yazık ki ilerledikçe görebilirsiniz, çünkü yükseltileri dünyanın eğiminden kaynaklı olumsuzluğu kıramamaktadır...

ya da sağlam bir dürbün bulun, görüş açınızı 4-5 kat yükseltin, gidin Antalya sahilden, DENİZ SEVİYESİNDE(dürbünle yere yatıp) karşı sahili görün.... O zaman düşünürüz... Efendim her yolu deneyin... Yeterki 2 mesafe arasında hem baktığınız yükseklik 0(SIFIR) olsun hem de karşı kıyı 0(sıfır) metre civarında noktalar içersin...

Anladıysanız değerlendirme yapalım(bu kadar basit öngörüler için resim çizmek durumunda kalmayalım.)

İlahimasal 20-01-2016 00:57

Konyaaltı plajından bakıp kıbrıs adasını gösterene cennete huri yanında mis gibi şarap.

Şayet antalyadan kıbrısi görmek istiyorsan çık 45 km yukarıya saklı kente. Dön poponu istanbula bak kıbrısa doğru gene göremedin kıbrısı. Al eline iyi bir dürbün ahanda bak kıbrıs orada.üçgen oldu durum

Sen şakamısın gökdeki kitap.

Aleph 20-01-2016 01:06

Şu dünyada ne çok salak var amk. Hiç dönmesem mi ki... :ohwell: :confused:
https://upload.wikimedia.org/wikiped...Cupola_ISS.jpg

Kurdistannn 20-01-2016 01:07

Alıntı:

Bu konuda bir çalışma yaptım, bunun hakkında da yorumlarınızı bekliyorum:

Elimizde bir formül var:

Burada R, 6371 km olan dünya yarıçapı alınmıştır. Buna göre dünya üzerinde X kadar ilerlerseniz, düşeyde Y kadar ilk bulunduğunuz konuma göre aşağı veya yukarı gidersiniz. Bakış açınıza göre değişir.

Circle ,daire manasına da gelir, çember manasına da...Burada çember manasında.
Her ne ise, o formül eğer çemberin merkezi koordinat sistemi içinde (0,0) noktası olursa, X^2+Y^2 = R^2 şeklinde olur.
Ve buradan Dünyanın düz olduğu çıkmaz. Zaten Dünya gibi 3 boyutlu bir şekilli, 1 boyutlu çemberle ölçemeyiz.

İlahimasal 20-01-2016 01:38

Number one
Siz kapışın işim var.
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...YXU4eFd6nf0DvB

gur91 20-01-2016 01:53

Millet deliye biz akıllıya hasret

gur91 20-01-2016 02:35

Alıntı:

http://mathmat.wikispaces.com/file/v...79052/aaaa.JPG
Şu şeklin formülü ile
http://www.aec.at/aeblog/files/2013/11/goce_esa.jpg
Bu şekil üzerinde hesap yapıyorsun , ne diyim bilemedim.Yazdığın formül merkezi orjin olan çember üzerindeki noktaların koordinatlarını gösterir.Yani o formül senin düz dünyada bile iş yapmaz , çizginin dışına çıkamazsın.Nasıl bir hesap yaptığını da anlayamadım.
x^2+y^2+z^2=r^2 bu formül biraz işine yarayabilir yaklaşım bulursun ancak , optiği de az çok bilmen lazım , bence sen bunlarla hiç uğraşma.
Dünyanın uçlarına gittiğimizde ne oluyor görünmez duvarlar ilerlememizi mi engelliyor , ay tutulmasını o modelde nasıl açıklıyorsun , kafamızı her kaldırdığımızda güneşi görmemiz lazım senin modeline göre , misal Tacikistan'dan Türkiye'ye uçmak ile Türkiye'den Tacikistan'a uçmak arasında neden oldukça dikkate değer zaman farkı var , Türkiye'den kalkan uçaklar hız düşkünü mü , daha birçok şey sayılır.Az akıllı olun millet marsa gidecek , gönderdikleri uzay aracı Güneş sistemini aştı , amacın doğruyu öğrenmekse burada bu zırvayı paylaşmadan önce azıcık düşünsen yapmazdın bunu neyin peşindesiniz , dikkat mi çekmeye çalışıyorsunuz anlamadım.

spartacus 20-01-2016 02:59

Alıntı:

gur91´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 576916)
x^2+y^2+z^2=r^2 bu formül biraz işine yarayabilir yaklaşım bulursun ancak , optiği de az çok bilmen lazım , bence sen bunlarla hiç uğraşma.

Zaten referanslardan da birisi eksik, bakış yüksekliği, açısı ve mantık formel, lineer işletilmiş...

Bu konuyu böyle ele almak, iddia edenin iddiasına sadık kaldığımız için -ki sende formülün neye göreliğini yerinde açıklamışsın-, aslında bu gün bu meseleyi tartışmak bile ciddi düzeyde absürd ötesi :)

Çok şüphedeysen bir uçak seyahatine çık değil mi :)

İnsan böyle, algılanan gerçektir, fazlası lazım değil(hem algılamadığın hakkında zaten hiç bir yorum şansın olmaz, bahside olmaz değil mi??, bırak eksik kalsın, bir şey kaybetmezsin çünkü ortada kaybedilecek bir şey yok, olsa zaten algılardın).. bir zamanlar uzaya çıkma, yükseklerden bakma şansı yokmuş, bilim ve mantık ise bu konular için kafa yormayı gerektirmemiş, çünkü bakınca düz görmüşler(teğet ve bakış açı-yükseklikleri 1,5-1.000 metre arası filan, oysa çık 20.000 metreye birde öyle bak, imkan olmamış)... Düz görünce de, dünyanın şekli konusunda tetiklenme, kafa yorma işi pek olmamış, iş her şeyi bilen din simsarlarına kalmış, onlarda üfürmüş, tanrı demiş pekiştirmiş herkes istisnasız inanmış... gel zaman, git zaman gözlemler-algı!- gerçeğe yakınlaşmış, deniz seyahati, uzak yelkenlilerin kademeli görünmesi derken...

Tabi bu gün bizler nasıl ki her konuda dara çekiliyoruz e bunu bize karşı milyonlarca insan yapıyor, gerçeği ne zaman haykırsak suçlu ilan ediyorlar, zamanında dünyanın şekli içinde aynısını yapmışlar, Galileo yaş haddinden kazığa çakılıp yakılmaktan kurtulsada, zindana atılmış, tek sebebide dünya dönüyor demek ve o insanlar o zamanların cadısı ilan edilmiş, her musibetin sebebi(şimdi de ateistler, komünistler vb) ilan edilip, her kötülük üzerlerine atılmış.... O zindana atan akıl, şimdide aynı aslında, imkan bulsun bak neler yapar! şu dünya dönmüyor diyen Ortadoğu şeyhlerine bir imkan verin, bakın alayınızı kazığa oturtmayacak mı? IŞİD misal, savaşı kimle? İnsanlıkla, örgüt filan da değil(o bir yaşam biçimi!), somut örnek, neyse....

Büyük depremi hatırlıyor msunuz? Depremden sonra bir araştırma yapın, gerçekten, kaç Hıristiyan baskı altına alınmış, papazlra neler yapılmış? Nerede mi, çok yakın bir geçmişte, Türkiye'de, sebep mi? depremlerin sebebi olarak Hıristiyanlar hedef gösterilmiş... Araştırın bakın devlet bile işin içinde... Yüzyıl mı? 20.Yüzyıl ve bu ülkede TUBİTAK varmış...

Görüldüğü gibi kör inançların olumsuz etkisi, hala, ama hala sürebiliyor işte, zira hakim olanın da işine geliyor... İnsan koyunu nasıl evcilleştirdi? Diğerlerini? Çünkü koyunun akıl ve mantığı kendisini kurtarmaya yetmiyordu, gerçek şu ki, 10.000 yıldır da insan koyunla bir, akıl ve mantığı olsada kullanamıyor. sonuç=> Evcilleştirilmiş koyun, nasıl ki koyunu evcilleştirmek insana muazzam çıkarlar sağlamıştır, insanın evcilleştirilmeside insana o kadar muazam çıkarlar sağlıyor, biz hala Ortaçağı yaşıyoruz, yalnız şimdiki cilalısı(aslında Cilalı Ortaçağ devrindeyiz, biz cilalı devirlerden hiç çıkmadık, hep cilaladık)... Bana kanıt, ispat demeyin, bu başlık ve bir çok insan, bir çok başlıklarımız ciddi kanıtlardır... Somut kanıtlarım var... ha Cilalı Ortaçağ devrinden ne zaman çıkmaya başlarız, doğru söyleyeni dokuz köyden kovmaktan vazgeçince, gerçeğin algılanabilir(herkesçe!) olduğunu kavradıkça, ama gördükçe(ortada, uzakta değil). Peki Dünya dönmüyor diyen Ortadoğulu din tüccarlarını uzaya çıkartıp izletsek, sizce inince ne yaparlar? söyleyim, çıktım gördüm, dünya dönmüyor! Sebep? Onuda siz bulun...

gur91 20-01-2016 03:39

Ortadoğu şeyhlerine imkan verilmediği halde yaptıkları ortada , imkan verilse düşündüğünden çok daha fazlasını yapacaklardır.
Bu dünyanın düzeni böyle heralde , bir kısım şaşılacak , muazzam işler yaparken , bir kısım doğru düzgün düşünemiyor bile(bende bu kısmın içinde sayılırım şimdilik ilerde ne olur bilmiyorum).Hükmetmek isteyen , hırslı , kafası çalışan ve çalıştırarak insanları hükmü altına alabilen kişiler olduğu sürece bazı insanlar koyun olmaya mahkum.Bence bu tarz kişiler her zaman için olacaktır.

Singularity 21-01-2016 10:24

Alıntı:

Nana Buluku´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 576888)
Dünya'nın yuvarlak olduğunu şu videoda net bir şekilde görebilirsin. Tabii videoya inanmayacaksın tahminimce. Ama önce videonun sahte olduğunu kanıtlaman gerek. :)

Bana şunu teknik olarak izah eder misin, dışarıdaki bir astronotun sesini nasıl duyabilirsin? Havasız ortamda ses iletimi nasıl oluyor?

Ben bu tip videoların su altında çekildiklerini düşünenlerden biriyim ve gelen sesler de su altında gibi duyuluyor.

Bir de güneş ışığının o şekilde bir spot gibi görünmesi normal mi? Kurguya benziyor.

Singularity 21-01-2016 10:30

Alıntı:

ilahi komedya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 576890)
Azıcık akıllı adam olsan formulle deilde.

Fotoğrafdaki bakanın görüş yuksekliğini de formulüne katardın.

Yere sıfïr düz bir alanda bu dediğın olayı aynı mesafelerde uygula yere sıfır açïdan bak .

İlizyon oyunları oynama bizimle.

Aha videoyu atmışlar oraya.

Hem dünya KAREDİR hemşerim. Çok bilge bi arap söyledi.

Bakış açısı farkını tabiki düşündüm.

2 metre yüksekten bakarsan karşı sahilin 28 metre değil, 26 metre üstünü görürsün. Etkisi bu kadardır. Sonucu değiştirmez.

Singularity 21-01-2016 10:31

Alıntı:

spartacus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 576919)
Zaten referanslardan da birisi eksik, bakış yüksekliği, açısı ve mantık formel, lineer işletilmiş...

Bu konuyu böyle ele almak, iddia edenin iddiasına sadık kaldığımız için -ki sende formülün neye göreliğini yerinde açıklamışsın-, aslında bu gün bu meseleyi tartışmak bile ciddi düzeyde absürd ötesi :)

Çok şüphedeysen bir uçak seyahatine çık değil mi :)

İşin dini yönünde değilim. Saptamalarımı tamamen matematik ve bilimsel temellere oturtuyorum. Açıkçası çıkacak sonucun ne olduğu önemli değil. Benim açımdan önemli olan, gerçeğin ne olduğu. Dolayıyla saptamalarıma yanıt felsefi değil bilimsel olmalıdır diye düşünüyorum.

Singularity 21-01-2016 10:38

Alıntı:

spartacus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 576893)
Dünyanın teğet noktaları arası uzaklığı nedir? (x, y arası)... hem 14-15 km nedir ki? Çok mu bir mesafe?(yine de milimetrik düzeyden bakılırsa teğet noktaları kırılabilir)
Oysa;

ax2+bx+c = dx+e eşitliğinden ax2+(b-d)x+c-e = 0 yazılır ve Δ = 0 eşitliğinden (b-d)2-4*a(c-e) = 0 denklemi kurularak teğet olan noktanın x ve y değeri bulunur.

Bahsettiğiniz -iddianıza göre diyorum- sizin formül neyin formülü?

sadece çok kaba, her insanın rahatlıkla öngörebileceği bir iki şeyi ifade ettim...

O sahile birde karınca seviyesinden bakın, durum değişmeyecek mi? sizce?

bakış doğrultu seviyesi(yükselti olarak) oynasa, teğet noktaları x, y arası mesafede oynar. .

Bakış yüksekliği arttıkça, görüş mesafesi ciddi değişikler arzeder, karınca seviyesi ve deniz seviyesinden bakmalısınız, ayakta baktığınızdan çok daha farklı görünecek.

Üçüncüsü bu tür testler yapacaksanız sahil değil, açık denizleri seçin, zira karşı kıyı deniz seviyesinden yüksekte, haliyle bu durum yükselti ile doğru orantılı olarak Dünyanın eğimini 1 metre farkın bile kırdığı bir mesafeye tekabül edebilir...

uzak dağları görürsünüz, mümkün oldukça, ama çok daha düşük seviyedekileri ise ne yazık ki ilerledikçe görebilirsiniz, çünkü yükseltileri dünyanın eğiminden kaynaklı olumsuzluğu kıramamaktadır...

ya da sağlam bir dürbün bulun, görüş açınızı 4-5 kat yükseltin, gidin Antalya sahilden, DENİZ SEVİYESİNDE(dürbünle yere yatıp) karşı sahili görün.... O zaman düşünürüz... Efendim her yolu deneyin... Yeterki 2 mesafe arasında hem baktığınız yükseklik 0(SIFIR) olsun hem de karşı kıyı 0(sıfır) metre civarında noktalar içersin...

Anladıysanız değerlendirme yapalım(bu kadar basit öngörüler için resim çizmek durumunda kalmayalım.)

Anladım da düşündüğüm testler zaman ve para istiyor. Yazın o dediğinizi düşünüyorum zaten. Antalya sahilden Kıbrıs kıyılarını görebilecek çok çok sağlam bir dürbünle bu yapılabilir. Ama ciddi şekilde para lazım.

Aslında bu iş araştırma kuruluşları ve üniversiteler açısından daha kolaydır ama herhalde onlar da bizim gibi "nasılsa küredir" diye üstünde durmamışlar. Benim gibi birilerinin çıkıp da "kesin bilgi" denilebilecek o bilgiyi sorgulayabileceğini düşünmemişler.

Bu vesileyle buradaki diğer arkadaşlara da şu soruyu soruyorum:

Şimdi ben bunu sorguluyorum. Herkesin "kesin bilgi" dediği şeyi sorguluyorum. Peki insanlar eğer herkesin inandığı Tanrı gerçeğine karşı sorgulayıp "ya Tanrı yoksa" demeseydi ateizm ortaya çıkabilir miydi? Veya elma düşüyor diye "bu Tanrının işidir" diyen insanların aksine "bu elma acaba bir güç kendisine etki ettiği için mi aşağıya düşüyor" şeklinde Newton sorgulamasaydı Newton mekaniği oluşur muydu?

Bu akımı kim başlattı araştırmak uzun sürer ama özellikle 2015'den sonra bu konuda yapılmış sayısız çalışma var. Örneğin Kanada'daki göllerde böyle bir çalışma yapmışlar ve gölün bir ucundan 100km ötedeki karşı kıyıya dürbünle bakmışlar. Şimdi videosunu bulamadım, biraz da amatör bir çalışma olduğu için tam bir ispat olamamış. tabi gün geçtikçe bunlar daha net ve herkesin kabul edebileceği kesinlikte kanıtlanacaktır.

Singularity 21-01-2016 10:42

Alıntı:

Aleph´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 576898)
Şu dünyada ne çok salak var amk. Hiç dönmesem mi ki... :ohwell: :confused:
https://upload.wikimedia.org/wikiped...Cupola_ISS.jpg

Bu hava balonlarında da kullanılan 360 derece kameralardan kaynaklanan görsel bir durum. Eğer etrafındaki her yeri görmek istersen 360 derece daire çizersin. Bu, etrafının daire olduğunu göstermez, kendi etrafında döndüğünü gösterir. Kendi etrafında 360 derece dönmüş olursun.

Şu videoyu baştan sona izlersen ne demek istediğimi anlayacaksın. Daha yerden 20 metre yükselmişken bile kamera açısına göre dünya bir anda yusyuvarlak görünüyor. Sonra yukarı çıkıp belli bir yöne bakınca tekrardan düzeliyor. Kameradan kaynaklanıyor, dünyanın yuvarlak olup olmamasından değil.

Kurdistannn 21-01-2016 11:01

LEVH, sorgulamak güzel ama birbirinden farklı ülkelerin uzaydaki uyduları aracılığı ile çektikleri resimler var elimizde. Çin, Rusya,Amerika...
Birbirleri ile rekabet halinde olan bu ülkeler neden diğerinin yalanını tekrar etsin?

Yüzlerce, binlerce resim çekti bu ülkelere ait uydular. Farklı farklı açılardan , farklı farklı ülkelere ait uyduların çektikleri binlerce resim var elimizde. Neden bir tanesi bile Dünyayı düz göstermiyor?

spartacus 21-01-2016 13:11

Alıntı:

LEVH´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 577022)
Anladım da düşündüğüm testler zaman ve para istiyor. Yazın o dediğinizi düşünüyorum zaten. Antalya sahilden Kıbrıs kıyılarını görebilecek çok çok sağlam bir dürbünle bu yapılabilir. Ama ciddi şekilde para lazım.

Aslında bu iş araştırma kuruluşları ve üniversiteler açısından daha kolaydır ama herhalde onlar da bizim gibi "nasılsa küredir" diye üstünde durmamışlar. Benim gibi birilerinin çıkıp da "kesin bilgi" denilebilecek o bilgiyi sorgulayabileceğini düşünmemişler.

Bu vesileyle buradaki diğer arkadaşlara da şu soruyu soruyorum:

Şimdi ben bunu sorguluyorum. Herkesin "kesin bilgi" dediği şeyi sorguluyorum. Peki insanlar eğer herkesin inandığı Tanrı gerçeğine karşı sorgulayıp "ya Tanrı yoksa" demeseydi ateizm ortaya çıkabilir miydi? Veya elma düşüyor diye "bu Tanrının işidir" diyen insanların aksine "bu elma acaba bir güç kendisine etki ettiği için mi aşağıya düşüyor" şeklinde Newton sorgulamasaydı Newton mekaniği oluşur muydu?

Bu akımı kim başlattı araştırmak uzun sürer ama özellikle 2015'den sonra bu konuda yapılmış sayısız çalışma var. Örneğin Kanada'daki göllerde böyle bir çalışma yapmışlar ve gölün bir ucundan 100km ötedeki karşı kıyıya dürbünle bakmışlar. Şimdi videosunu bulamadım, biraz da amatör bir çalışma olduğu için tam bir ispat olamamış. tabi gün geçtikçe bunlar daha net ve herkesin kabul edebileceği kesinlikte kanıtlanacaktır.

LEVH zaten iddia ettiğin çerçevede gidebilirdik. tabi ki ilk tepkiler biraz olağandışı olur, çünkü olağanüstü iddialar, olağanüstü tepkileride doğurabilir.

Dünyanın çapı: 12.742 Km... öyle kısacık mesafelerle ölçümü yapamazsınız, göz hizasıylada anlam taşımaz, açık deniz ve gemi rotalarını bulmanız lazım vs, gerçekten uğraşmaya değer mi? Sanmıyorum, yüzlerce insan, uydulardan alınan resimler, şu ya da bu binlerce resim, herkes, aynı şeyi söylemekte sözleşmiş olabilir mi?

Singularity 21-01-2016 14:34

Alıntı:

Kurdistannn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 577024)
LEVH, sorgulamak güzel ama birbirinden farklı ülkelerin uzaydaki uyduları aracılığı ile çektikleri resimler var elimizde. Çin, Rusya,Amerika...
Birbirleri ile rekabet halinde olan bu ülkeler neden diğerinin yalanını tekrar etsin?

Yüzlerce, binlerce resim çekti bu ülkelere ait uydular. Farklı farklı açılardan , farklı farklı ülkelere ait uyduların çektikleri binlerce resim var elimizde. Neden bir tanesi bile Dünyayı düz göstermiyor?

Bu ülkelerin neden aynı yalana ortak olduklarını bilemiyorum, orada bir anlamsızlık var. Ama aynı anlamsızlığı Apollo aya inişinin sahte olduğunu Rusların neden teyit etmediğinde de bulabiliriz. Yani sıradan insanlar bakıp "evet aya iniş sahtedir" diyebilmesine rağmen elinde çok daha yüksek olanaklar olan ve ABD'ye rakip ülkelerin resmi ya da araştırma kurumlarının bu konuda sessiz kalması aynı tuhaflığın devamı.

Dünyanın neden düz görünmediğini kendi açımdan keşfettim. Şöyle bir deneme yaptım, bunu siz de yapabilirsiniz. Pencereden dışarı baktığımda, karşıdaki binaları düz ve bir sıra halinde görüyorum. Kafamı biraz sola çevirince, oradaki binaların da düz olduklarını görüyorum. Ama bu iki görüntüyü birleştirirsem, yani bunlara geniş açıdan bakarsam, sağdan sola doğru eğrilerek daire şeklini aldıklarını görüyorum. Yani aslında binalar eğrilmiyor ama zihin bunu böyle algılıyor. Yani dünyanın yukarıdan bakılınca bazı resimlerde daire şeklinde görünmesi optik bir yanılsamadır diye düşünüyorum.

Ne demek istediğimi şu video çok güzel anlatıyor. Felix Felix Baumgartner'ın 128.000 feet atlayışında, dışarıyı gösteren kameranın gösterdiği dünyayla, felix'in kapısının açıldığı anda görünen ufuk çizgisi birbirinden çok farklı. ve bir kaç saniye arayla çekiliyor.

Bak şimdi bu ilk resimde Felix atlamak için tam kapısı açıldığı anda görünen dünya. Ufuk çizgisi dümdüz. Normal kamera.

Bu ikinci resim de 360 derece geniş açıyı alabilen kamera. Bak ikisini alt alta koyuyorum kıyaslarsan, basit kamerayla geniş açılı kameraların görüntüyü nasıl fark ettirdiğini görebilirsin. Bu, verdiğim pencere örneğindeki gibi sağını ve solunu aynı anda görmeye çalışırsan algıladığın şey. Optik bir yanılsama.

kaynak video şurada var: https://www.youtube.com/watch?v=FHtvDA0W34I

http://i67.tinypic.com/slnuwx.jpg

Normal kamera. Dünya dümdüz.

http://i67.tinypic.com/30dl729.jpg

360 derece gösteren geniş açılı kamera. Ciddi ciddi fark var.

Alıntı:

spartacus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 577027)
LEVH zaten iddia ettiğin çerçevede gidebilirdik. tabi ki ilk tepkiler biraz olağandışı olur, çünkü olağanüstü iddialar, olağanüstü tepkileride doğurabilir.

Dünyanın çapı: 12.742 Km... öyle kısacık mesafelerle ölçümü yapamazsınız, göz hizasıylada anlam taşımaz, açık deniz ve gemi rotalarını bulmanız lazım vs, gerçekten uğraşmaya değer mi? Sanmıyorum, yüzlerce insan, uydulardan alınan resimler, şu ya da bu binlerce resim, herkes, aynı şeyi söylemekte sözleşmiş olabilir mi?

19 kilometrede 28 metre kot farkı çıkıyor. Bence bu anlamlı.

Uçak rotalarıyla alakalı bir çalışma buldum. İncelemişler ve uçakların neden anlamsız rotalar izlediklerini ortaya çıkarmışlar:

http://i64.tinypic.com/1z354s0.jpg

Mekke'den kalkan uçak neden ta yukarılara çıkıp Avrupa'yı dolaşsın ki, Akdeniz üstünden doğrudan Amerika'ya gidebilir.

Ama şu harita o rotayı anlamlı hale getiriyor:

http://i64.tinypic.com/2nhndk2.jpg

Şu denilebilir: küre olduğu için rota fark etmez diye. Ama öyle enteresan ki, o uçaklar her seferinde Avrupa'dan geçiyor.

Bir tanesi de bir çalışma yapmış, Sidney'den Güney Amerika'ya giderken uçak neden Londra'dan geçsin ki diyor? Normal aynı paralelden ilerlersek 10 saatte Güney Amerika'ya gidebilecekken neden yolu Londra'dan geçirip 20 saate çıkarıyoruz diye sorgulamış.

Ama resmi önümüze koyarsak görüyoruz ki Avusturalya ve Güney Amerika yolunun tam orta yerinde İngiltere var. :)

world 21-01-2016 15:39

Sorgulamak tamam da bu düpedüz salaklık. Amerika Aya gitti benim salak arkadaşım .İnandığınız şeylere sokayım.

Nana Buluku 21-01-2016 16:04

Alıntı:

LEVH´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 577018)
Bana şunu teknik olarak izah eder misin, dışarıdaki bir astronotun sesini nasıl duyabilirsin? Havasız ortamda ses iletimi nasıl oluyor?

Uzay istasyonları atmosferde bulunur. :)

Alıntı:

Bir de güneş ışığının o şekilde bir spot gibi görünmesi normal mi? Kurguya benziyor.
Bilmiyorum.

Bu arada bilimsellikten bahsetmeden önce bilimin ne olduğunu öğren.

http://yalansavar.org/2012/08/14/kom...er-derde-deva/

Üstüne bunları da oku.

Alıntı:

Bunun yanısıra, teorideki eylemin gerçekleşmesi için ne kadar çok kişi ve kurumun üye, ajan, işbirlikçi, kandırılmış vs. olması gerekiyorsa komplonun gerçek olma ihtimali o kadar az olacaktır. Çünkü pratikte, bir eylemden haberdar olan kişi sayısı arttıkça o eylemin gizliliğini korumak zorlaşır.
Sen bu cahilliğin ile Dünya'nın düz olduğunu kanıtladığını iddia ediyorsan Dünya'da ki bilim insanlarını, devletleri vb. düşünsene. Dünya'nın yuvarlak olduğuna dair yüz binlerce video, resim var. Bu konuda uzman kişilerin sayısını bir düşün. Bunlar bu videoların sahte olduğunu biliyor ama hiç kimseye açıklamıyor mu ? Bunların hepsi gerçeği saklıyor öyle mi ?

RollingStones 21-01-2016 16:33

Alıntı:

LEVH´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 577034)
Uçak rotalarıyla alakalı bir çalışma buldum. İncelemişler ve uçakların neden anlamsız rotalar izlediklerini ortaya çıkarmışlar:
Mekke'den kalkan uçak neden ta yukarılara çıkıp Avrupa'yı dolaşsın ki, Akdeniz üstünden doğrudan Amerika'ya gidebilir.

San Francisco, California - Tokyo arasında toplam uçuş süresi: 10 saat 44 dakika ve pasifik üzerinden uçuyorsunuz.
Hatta bazen, 9.5 saat 'te bile uçuyosunuz.

rota için:
http://uk.flightaware.com/live/fligh...510Z/RJTT/KLAX

gur91 21-01-2016 19:00

Alıntı:

LEVH´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 577021)
Saptamalarımı tamamen matematik ve bilimsel temellere oturtuyorum.

Oturup ağlayacam , ulan o yaptığın işlemden sonra azıcık matematik bilen birisi matematiğin m'siden anlamadığını görür , hayatım boyunca böyle bir özgüvene sahip olmadım ona yanarım arkadaş , neredeyse kesin doğru diyebileceğim şeyleri bile söylemekten çekiniyorum ya bir yerlerde yanlış yapmışsam diye , herif dünya düz diyor çember denklemi ile küre üzerinde işlem yapıyor , bir model çizmiş Güneşi fener yapmış mübarek sadece onun istediği yeri aydınlatıyor geriye kalan yerler karanlık , senin modelin doğru olsa gece olmaz lan sen Güneş'i fener mi sandın dairesel bir alanı aydınlatsın geriye kalan yerleri aydınlatmasın , harbi sinirlerimi bozdun ha!Senin modelin doğru olsa sütun gibi cisimlerin gölgesi olmaz.Al biraz Carl Sagan izle de ufkun açılsın , beynine oksijen gitsin biraz.

gur91 21-01-2016 19:32

http://www.delinetciler.org/attachme...-tutulmasi.jpg
Bu Ay'ın üstündeki gölge neyin gölgesi?

gur91 21-01-2016 19:45

Alıntı:

LEVH´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 577022)
Veya elma düşüyor diye "bu Tanrının işidir" diyen insanların aksine "bu elma acaba bir güç kendisine etki ettiği için mi aşağıya düşüyor" şeklinde Newton sorgulamasaydı Newton mekaniği oluşur muydu?

Kütle çekimi dolayısıyla tam da şöyle bir durum olurdu.
Alıntı:

Kurdistannn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 576524)

Zaten kütle çekimi dolayısıyla düz bir dünya oluşmasının ihtimali de yok , kafanı kaldır Ay'a bak sonra deki şu Ay ve bizim Dünya'mız aynı kurallar çevçevesinde oluşmuşsa eğer neden o yuvarlakken dünya düz olsun hadi onu geçtim aynı kurallar çevçevesinde oluştuğu ne malum diyebilirsin , bir teleskop al sonra gezegenleri , yıldızları incele hepsinin yuvarlak olduğunu göreceksin tabi eğer gezegen ve yıldız ise ufak tefek meteorları saymıyoruz , sonra deki kendine neden bunların hepsi yuvarlak iken üzerinde bulunduğum dünya düz olsun.Eğer benim modelim doğruysa neden Asvan'da gölge yokken İskenderiye'de olsun diye sor kendine.

upuaut 21-01-2016 19:57

Alıntı:

gur91´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 577044)
http://www.delinetciler.org/attachme...-tutulmasi.jpg
Bu Ay'ın üstündeki gölge neyin gölgesi?

Sakın Allah'ın gölgesi olmasın! Bilirsiniz; Allah'ın yeryüzündeki gölgesine de "Halife" deniliyor.

gur91 21-01-2016 20:04

Alıntı:

upuaut´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 577050)
Sakın Allah'ın gölgesi olmasın! Bilirsiniz; Allah'ın yeryüzündeki gölgesine de "Halife" deniliyor.

http://www.evrensel.net/files/news/d...a99c0550e6.jpg
:laugh::laugh::laugh:
Süleyman'ın gölgesi olmasın , adam mektubu yazarken neredeyse kibirden ölecekmiş

upuaut 21-01-2016 20:05

Alıntı:

gur91´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 577043)
Oturup ağlayacam , ulan o yaptığın işlemden sonra azıcık matematik bilen birisi matematiğin m'siden anlamadığını görür , hayatım boyunca böyle bir özgüvene sahip olmadım ona yanarım arkadaş , neredeyse kesin doğru diyebileceğim şeyleri bile söylemekten çekiniyorum ya bir yerlerde yanlış yapmışsam diye , herif dünya düz diyor çember denklemi ile küre üzerinde işlem yapıyor , bir model çizmiş Güneşi fener yapmış mübarek sadece onun istediği yeri aydınlatıyor geriye kalan yerler karanlık , senin modelin doğru olsa gece olmaz lan sen Güneş'i fener mi sandın dairesel bir alanı aydınlatsın geriye kalan yerleri aydınlatmasın , harbi sinirlerimi bozdun ha!Senin modelin doğru olsa sütun gibi cisimlerin gölgesi olmaz.Al biraz Carl Sagan izle de ufkun açılsın , beynine oksijen gitsin biraz.

Bu konuda kimse Arşimet'in eline su dökemez. Onun Pi sayısı için bir daire içine ve dışına çizdiği düzgün çokgenlerle kullandığı Tüketme metodu tastamam küre üzerinde merkezi açısı sıfıra yakınlaşan bir kirişin çember yayına ne kadar yaklaştığını, dolayısıyla küresel dünyamızda yaşadığımız yerde dünyayı neden düz bir şekilde algıladığımızı gösterir.

Tamam, Arşimet bir amatör astronom idi ama, eskilerin dünyayı neden düz algıladığı ancak bu metotla açıklanabilmektedir. Yani az biraz Arşimet okuyun derim!

gur91 21-01-2016 20:10

Alıntı:

upuaut´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 577052)
Tüketme metodu tastamam küre üzerinde merkezi açısı sıfıra yakınlaşan bir kirişin çember yayına ne kadar yaklaştığını, dolayısıyla küresel dünyamızda yaşadığımız yerde dünyayı neden düz bir şekilde algıladığımızı gösterir.

Çember yayından ziyade merkezi açı sıfıra yaklaşırsa kiriş doğruya yaklaşmaz mı?

Sundance 21-01-2016 20:19

Alıntı:

LEVH´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 577019)
Bakış açısı farkını tabiki düşündüm.

2 metre yüksekten bakarsan karşı sahilin 28 metre değil, 26 metre üstünü görürsün. Etkisi bu kadardır. Sonucu değiştirmez.

LEVH;

1- Haritada ölçtüğün 19,4 km değeri eğer dünya üzerindeki yayın ölçüsü ise yükseklik farkı 29,6 m çıkıyor. Yalova - İstanbul arasındaki 19,4 km'lik mesafe dünyanın 0,17455 ° açılı bir yay bölümünü ifade ediyor.

Eğer ölçü Yalovadan geçen teğetin İstanbul üzerindeki izdüşümü noktası ise hesabın doğru 28,5 m çıkıyor. Onun üzerinden gidelim.

http://i.hizliresim.com/65MRV3.jpg

Ancak deniz seviyesinden 5 m yüksekten bakınca artık 6871,005 km lik yarı çapı olan bir çemberden 6871 km yarı çaplı bir çembere bakıyorsun. Bu da 0,08417 °'lik bir açı yaratıyor. Resim ekrana sığsın diye gerçek açılarında çizmedim.

Yani 19,4 km lik bir mesafe dünyada sadece 0,17455 ° bir açı yaratırken senin 5 m yüksekten bakman sana 0,08417 °'lik bir açı ile bakmana olanak sağlıyor.

http://i.hizliresim.com/NrGbo5.jpg

2- Dünya mükemmel bir daire değil. Gur'un 20 nolu mesajındaki şekle bak. O kadar küçük derecelerle oynuyorsun ki dünyayı kolaylık olsun diye mükemmel bir daire kabul edelim dediğin anda hata payın da mükemmel oluyor.

https://www.turandursun.com/forumlar...6&postcount=20

3- Dünyanın yuvarlak olduğunu gerçekten anlamak istiyorsan sen Yalova'da iken Antalya'da bulunan bir arkadaşınla beraber yılın aynı günü aynı anda yere terazisinde bir çubuk dikip, gölgelerini ölçün. Gölgenin uzunlukları farklı mı çıkacak aynı mı çıkacak? Aradaki uzunluk farkı nereden geliyor? Hem kolay hem de ucuz bir yöntem.

4- Troll de olsan ilginç bir konu. Teşekkürler.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:42 .