![]() |
Yaşasın 1 Mayıs
yarın 1 mayıs.
müslümanları, emek sermaye çelişkisinin farkına varmaya, ve bu çelişkide asıl üretici olan ve ürettiğine binbir türlü hokkabazlıkla el konulan, emek ve emekçilerin yanında yer almaya davet ediyorum. müslümanları; kapitalizmi çözümlemeye kapitalist sömürü biçiminin farkına vararak karşı tavır almaya davet ediyorum. kapitalizmin yegane anti-tezi olan emekten yana olmanın tek mümkün pratiği olan sosyalizme davet ediyorum. bu bir insanlık sorunudur.felsefi bir sorun değildir. evreni bir tanrının varettiği fikrinden vazgeçemiyor bile olsanız, hiç olmazsa sömürüye karşı olabilirsiniz. kapitalizmin insanlık düşmanı olduğunu farkedebilir ve kapitalizme verdiğiniz destekten vazgeçebilirsiniz. insanlığın evriminin kapitalizm ve benzeri sömürü biçimlerini ortadan kaldırıp barış özgürlük ve adalet için sosyalizmde uzlaşacaklarını umut ederek tüm emekçilerin bayramını kutluyorum. |
Bize hergün 1 mayis...
|
Alıntı:
Sevgili Yoldaşım Anarchist, Öncelikle tüm Proleter dostlarımın/kardeşlerimin bayramını kutlarım. Onlara yürek dolusu sevgi ve selamlar gönderiyorum... 1Mayısta Oglumuda alıp soluğu Taksimde alacağım:) EMEĞE ve Emekciye Saygı ve Sevgi duymayan birey "MALDIR" kabaca ve kısaca bu böyle...Yani Mal gibidir:) düşünmüyordur... Aşağıda ki Linkte sana cevap yazmıştım ama sanırım okumadın :) Selamlar... http://www.turandursun.com/forumlar/...&postcount=295 |
Tüm müslüman emekçilerin ve emekten yana taraf olan samimi, dürüst müslümanların 1 Mayıs işçi bayramını kutlarım.
1 Mayısta emekçilerin gücünü ve dayanışmasını dosta düşmana göstermek için alanlara çıkalım. Saygılar. |
Alıntı:
Fakat cahil halkımız bununda gıkını her sene çıkarmıştır.Nasıl dini yanlış anlıyan yobaz ve cahil kitleler var diyorsak,emeği ve emeğe saygıyıda idrak edemeyen cahil kimseler sokaklara akacak. Yine törör odaklı vatansatarların,çirkin gösterilerini göreceğiz. 1 Mayıs her zaman bu tür şeyler arayan,çirkin gruplarıda içine alarak,o güzel emek ve emekçi gününü rezil eder duruam sokuyor. İnşallah yanılırım ve bu sene olaysız,terörsüz,güzel bir 1 Mayıs gerçekleşir. Emeğe ve Emekçiye Selam Olsun... Saygılarımla... |
Bayramda alanlarda yine hep birlikte tek bir yürek olacağız. Emek ve emekçi bayramı herkeze kutlu olsun...
|
tüm emekçilerin ve emeklerine sahip çıkanların bayramı kutlu olsun...
|
Alıntı:
Sevgili anarchist,güzel bir yazi ,kutlarim,alt kattaki en büyük gücü din baronlari mevcut sistemin dogrultusunda kullaniyor ,bu gücü leyhe cevirmek icin gerekirse yalvarmak bile gerek,benim sahsen hicbir sorunum yok ama sömürüye kesinlikle karsiyim, bence güzel yasamak emek verenlerin hakki. |
Eğer bu dünyada birşeyi illaki kutsal kabul etmek gerekirse
Bu; Emek ten başka bir şey olamaz, olmamalıdır. Emek harcanan zamandır ve ne telafi edilebir ne de karşılığı verilebilir. Tüm emekçilerin bayramını kutlarım. |
|
Bütün emekçilerin, alın terine sahip çıkanların ve yılmadan mücadele edenlerin 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun.
|
Saygideger arkadaslar;
Tum dunya emekcilerinin bayrami kutlu olsun. Dusunuyorum da, emegin karsiligi var midir?, nedir acaba? Bir de bu baslik, neden islam formunda? Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Sayın Evrensel, konu başlığındaki sevgili Anarchist'in ve ardından benim mesajımı okursanız, müslüman emekçilerin 1 Mayıs işçi bayramını kutladığımızı görürsünüz. Ardıl mesajlar biraz konu dışına çıkma eğilimini tetikledi kanaatindeyim. Yaşasın 1 mayıs. Saygılar. |
Saygideger saroz;
Bence emekcileri, ideolojik inancsal dogrulari temelinde ayirmamak gerekir. Emegini kullanan herkes, hangi ideolojik inancsal dogruyu sahiplenirse, sahiplensin, sabitleyip mucadelesini verirse versin, sonucta emekcidir ve emegiyle hayatini kazaniyordur. Oyuzden ben emekcilerin, ideolojik inancsal dogrular bazinda ayrimciligindan yana degilim. Saygilarimla; evrensel-insan |
İşçi -emekçi bayramımız kutlu olsun .:car:
|
Sevgili Evrensel, bizde tamda bunu yapıyoruz. Emekçileri din, milliyet, siyasal tercih vs. ayırmadığımızı anlatmak için islam sayfasında müslüman işçilerin 1 mayıs bayramını kutladık.
Aynı başlığı hıristiyan forumda açmamak bir eksiklik diyerek özeleştiri veriyorum. saygılar. |
Alıntı:
Devlet güçleri halkı provake etmediği sürece kimsenin kimseye zarar vermediği bu 1 mayısta bir kere daha anlaşıldı. 2010 1 Mayıs işçi sınıfının bayram havasında nasıl kutlamalar yaptığını gösterdi. Devletin gizli ve açık güçleri, kışkırtmadığı (istemediği) sürece şiddet olayları yaşanmaz. |
Alıntı:
Saygılarımla... |
Kadri Gürsel'in Milliyetteki yazisi
Orda degildim, ama gördügüm kadariyla 1 Mayis'ta Taksim'in halini cok iyi tasvir ettigini saniyorum. |
Artık akıllı çocuklarırız.
Halk topyekün güdülür hale gelmiş, Toplumun hafızası yok edilmiştir. Gençlik bilgisayar,flört ve çikolata çocuğu olmuştur. Öğrenciler doğadan uzak,hantal,sosyal ilişkileri olmayan yakışıklı oğlan ve güzel kızlara dönüştürülmüşlerdir. İşçinin azcık var olan sınıf bilinci ve mücadelesi kaybolmuştur. Çiftçinin sendikası allah olmuştur. ne bileleyim ekleyin gitsin işte. Hasılı oğlan hadım gıza bişii idemez. Böyle akıllı çocukları babaları,durup dururken dövmez. |
muhteşem bir atmosfer vardı taksimde işçi sınıfı ordaydı, coşku harikaydı alana sığılmadı taştı aktı binlerce insan...
ve işçi sınıfını satan sendika ağaları konuşturulmadı! |
kitlelerin sürü haline dönüştürülerek köleleleştirildiği, sömürünün derinleştirilip sürüdürülebilir hale getirildiği bir süreçte ; birşeylerin bir günden bir güne kolayca değişeceğini beklemek akıllıca değil.
karşımızda varolan sömürü düzeninin devamını sağlmak adına her şeyi yapabilecek örgütlü bir güç var. burjuva sınıfı aptal değil. tam tersine gerekeni yapmakta hem kararlı hem akıllı hemde pek çok kullanışlı alete sahip. bu ideolojik bir savaş. bir yanda gerçek; üreten ve üretttiğine el konulan kitleler, diğer yanda da bu sürecin çarpıtılıp sömürünün sürdürülebilir olmasını sağlayan burjuva ideolojisini örtbas ederek saklanmasına yardım eden din ve miliyetçilik. bu başlığı açmaktaki amacım, kitlelerin hassasiyetlerinin kendi aleyhlerine olacak şekilde nasıl kullanıldığına vurgu yapmaktı. ben bir materyalist sosyalist olarak; dindar bir emekçiyi, burjuva bir ateistten daha fazla kendime yakın görüyorum. pek çok insanla pek çok paydam var. ancak asıl paydam emekten yana olmak. o nedenle dinine milliyetine bakmadan tüm emekçileri emek bilincine davet ettim. bunda yanlış anlaşılacak bir şey olduğunu da düşünmüyorum. benzeri bir başlığı hristiyan altbaşlıkta açmamak üzerinden özeleştiriyi de gereksiz görüyorum. bu bağlamda müslüman yada hristiyan ayrımı yapmıyorum çünkü. bu başlığı katılımın çok olacağını düşünerek tercih ettim. din ve milliyetçilik gerçeğe dayalı hak arama mücadelesinin boşa çıkarılmasına yardım edecek bir ideolojik alet olarak kullanılmaktadır. bu durumu ençok dindar emekçilerin farkederek karşı tavır koymalarını bekliyorum. bu tavır ancak kapitalizmin ne olduğunun çözümlenmesiyle mümkün. dindarların kapitalizmi çözümlemesi engelleniyor. bundan sonra bir üst yapı kurumu olan dinin kendisiyle yaptığım mücadeleye daha az emek ayırarak , daha öncelikli olarak kapitalizmin ve sömürünün mekanizmalarını tahlil edebilmeye emek vereceğim. işin bu kısmı daha zor ve daha sinir bozucu. çünkü geçmişte müslüman işçilerin nasıl sosyalizmin karşısında yer alıp burjuva ideolojisine dinsel kökenli destekler geliştirdiğini defalarca gördüm. ama yine de bu yolu tercih edeceğim. üst yapının kendisinden daha çok altyapının deşifresini öne alacağım. burdaki tüm sosyalistleri de buna davet ediyorum. |
sayın anarchist bencede kişi dinlerden özgür olup burjuva olacağına emekçi müslüman olsun daha iyi.
ama şu vardır sorgulayan kişi sadece dini değil sistemide sorgulayacaktır.Bugün sosyalistlerin ve komünistlerin çoğu dinlerden özgür insanlardır. yani dini sorgulamak eleştirmek ilk adımdır bunun mutlaka arkası gelecektir. benim bu sitede bulunma amacımda insanlara birşeyleri sorgulatabilmektir. dinlerde karşıyım çünkü kapitalizm en büyük kılıflarından biridir tıpkı ırkçılık gibi.. saygılar |
Yaşasın 1 Mayıs
tüm işçi, emekçi ve yoldaşlarımın emek ve dayanışma gününü en içten devrimci anarşist duygularımla selamlıyorum.
|
Amele bayramınız kutlu olsun.
|
en büyük amele, ilk mescid yapılırken kerpiç taşıyan ameledir.
tüm emekci lere selamlar. |
Peki komünistler Taksim'e nasıl çıktı?
Mücadele her şekilde bğyütülür bu örnekler artmalı.
Peki komünistler Taksim'e nasıl çıktı? 1 Mayıs nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alınarak giriş çıkışın imkansız hale getirildiği Taksim Meydanı'na Komünist Parti üyelerinin girmesi gün boyunca çok tartışıldı. Peki bu eylem nasıl yapıldı? Taksim'deki polis ablukasını delen KP'lilerle konuştuk. http://haber.sol.org.tr/sites/defaul...?itok=pJtWcP4b Haber Merkezi Cuma, 01 Mayıs 2015 22:48 Medyada yer alan değerlendirmelerden biri eylemcilerin meydandaki otellerin birinden çıktığıydı. Eyleme katılanlara "otelde mi kaldınız?" sorusunu yönelttiğimizde şu yanıtı aldık: (Gülerek) Biz Genç Sivil miyiz ki o otelde geceleyip sabah eylem yapalım?! Medyanın otel vurgusu iki sebepten kaynaklanıyor: Birincisi, eylemimizin emekçi karakterine dair bir yanılsama yaratma gayreti. 1 Mayıs'ta sokağa çıkmayın diyen medyanın eylemi bu şekilde haberleştirmesi şaşırtıcı değil. Diğer kısmı ise, medyanın hazırcılığı ve bizim kadar yaratıcı olamaması. İlk akıllarına geleni yazıyorlar.İşin aslını ve oldukça detaylı planı ise şu şekilde anlatıyorlar: Taksim konusunda AKP'nin yine emekçilerle inatlaşacağı belli olduktan sonra bir "B planı" ihtiyacımız olacağını düşünerek bir dizi plan yaptık. Bu planlar arasında Taksim'de oldukça kısa süreliğine bir daire tutulması da vardı. Uzun süre uygun bir yer aradık ve nihayet bugün pankart da astığımız işhanındaki ofisi tuttuk. Binanın kaldığımız bölgesindeki camlarını içeriyi göstermeyecek şekilde yeniden düzenledik. Bütün bunları yaparken Fethullahçıların tasfiyesine güvenmedik ve olabildiğince telefon kullanmadık (Gülüyorlar). Bir gün önceden saat 14:00 gibi eyleme katılan yoldaşlarımız binaya girmeye başladı. Toplamda 80 kişi civarındaydık. 50-60 metrekarelik bir alanda bir tam gün geçirdik. Bizim açımızdan da gayet iyi oldu. Yoldaşlarımızla yakın ve yoğun bir mesai geçirmiş olduk. Şaka bir yana. Fiziki olarak zorlu bir deneyimdi. Alan çok dar olduğu için ve pencereleri açamadığımızdan havasızlık en büyük sorunumuz oldu. Hatta kimi arkadaşlarımız bayıldı ancak kimse eylemden vazgeçmedi. Uygun anda son düzenlemeler yapılarak dışarı çıkıldı.Bu eylemin kazanımının ne olduğunu sorduğumuzda verilen yanıt ise şuydu: Solcuları, emekçileri istediği zaman dövebileceğini, keyfince kentteki hayatı kilitleyebileceğini düşünen AKP'ye, polisine ve diktatöre net bir yanıt vermiş olduk. 34 yoldaşımız gözaltına alındı ancak diktatörün ve AKP'nin karizması sıfırlandı. Tabii bu oldukça sembolik bir eylem. Mücadele ise uzun soluklu. Bunu biliyoruz. Bu nedenle bizim gibi Türkiye'nin her yerinde diktatöre karşı sokağa çıkan emekçilere teşekkür ediyor, hepsinin 1 Mayıslarını yeniden kutluyoruz.Eylemcilere eylem sonrasında ne yaptıklarını da sorduk. Aldığımız yanıt oldukça ilginçti: "Eylemin ardından biraz dinlendikten sonra soL gazetesi satışına çıktık." http://haber.sol.org.tr/turkiye/peki...l-cikti-115321 |
Alıntı:
Sembolik bir eylem olsa da, gayet anlamliydi. Halka acik alanlara dair,abluka, yasak nereye kadar? |
Yaşasın 1 Mayıs
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Emek ve Dayanışma gününüz kutlu olsun.
bu günü miras bırakan Haymarket komplosunda idam edilen Anarşist yoldaşlarımı selamlıyorum. |
Alıntı:
Haymarket şehitlerine ve ekmek adalet mücadelesinde hayatlarını kaybedenlere selam olsun. |
Anarşizm niye var?
|
Arkadaşlar bana kızacaksınız ama artık işçi bayramını kutlamıyorum.
Bu ülkede işçiler biz komünistleri sattılar, ne bize ne de kendi değerlerine hiç bir zaman sahip çıkmadılar. Onların tek derdi iktidarlara yalakalık yapmak ve zam almak oldu. Oysa onların değeri için nice canlar bedel ödedi, hep bizlere komünist diyerek dışladılar. Onlar hakkını alsın diye, bir çok hakları kazanmaları için öldürülen, işkencelerden geçen, gençliğini-geleceğini heba eden devrimcileri hep arkadan vurdular. Hiç birimizin cenazesine dahi sahip çıkmadılar, bir gün olsun onlar için ölenleri anmadılar. Oysa bu ülkede yüz yıldır onlar için insanlar mücadele etti, onları bilinçlendirmek için hayatını feda etti ama onlar evren dediler, feto dediler, tayyip dediler, hep zamana-güce köle oldular. Yok arkadaş artık kutlamıyorum, varsın onlar eğlensinler, tayyiplerin kıçında ceviz kırsınlar... |
Bu konuyu daha geniş boyutlu konuşmak gerekir Sn bilgivehis.
Koministlerin kuracağı dünya sadece kendilerine ait dünya değildir. O kurulacak dünyada herkesten çok işçi sınıfının hakkı vardır İşçi sınıfı olmadan böyle bir dünya kurulamaz. 1 mayıs her ne kadar işçi sınıfı için adlandırılmış günde olsa aslında bütün insanlığa vaad edilen özgürlükçü bir programın adıdır. 1 mayıs bayram değildir mücadelenin adıdır. Bir gün bayram olduğunda işte o zaman başarılmış hak edilmiş olacaktır. Bize egemen güçler bu günü anmayı tamamen yasak etse bili biz onu gönlümüzde ve bir avuç dost arasında anacağız. İşte bu inançtır ve komünistler bu inanca ölümüne bağlıdır. |
Alıntı:
Kızgınlığım aslında kendime, bütün mücadelem toplum içindi, yanlış yapmışım, oysa bunu kendim için yapmam gerekiyormuş, gerçeği anladım ama çok geç anladım. Hani verdiğim mücadele yanlış değildi, yanlış olan bunu tamamen toplum için yapmamdı, zerre kadar kendimi düşünmüş olsaydım zoruma gitmezdi. Toplumun iki yüzlü, güce tapan ve nankör olduğunu biliyordum ama az da olsa kendi değerine sahip çıkacağını bekliyordum, yanılmışım, bu yüzden kimseyi değil kendimi suçluyorum... |
Alıntı:
Kurtuluş yok,tek başına, Ya hep beraber ya hiç birimiz. Yeni bir evren teslimiyetsiz bir süreçle kurulacak,halka kızarak,onları dönüştürmek diye bir şey yok. Ümitlenmek için çok sebebimiz var,halkın arayışı başladımı,durduramazlar.,Halk arayışta görmüyormusun? İdam sehpalarında Denizleri düşün.. İişkencede Kaypakkayaları ,Hayrullahoğullarını düşün. Savaşarak ölen Mahirleri düşün. Ömrü ceza evlerinde geçen ,vatanına hasret ölen Nazımları düşün. Hiç olmassa Ali İsmailleri düşün. "Galoş giy"dediği için Polisçe öldürülen kızımızı düşün. Ölmüş bebeğini dolaplarda saklayan anneleri düşün. tecavüz edilen devrimci cestlerini düşün. Sıvasta bir otelde yakılarak ölen devrimci aydınları düşün. Düşündüysen,utandınmı? İşçiler 1 mayısta alanlarda olmayı öğrenmeli,örgütlenmeli? Alanlarda değillerse "daha çok işimiz var"deriz. Yola düşeriz. Küsmek,ağlamak,yılmak devrimciye yaraşmaz. |
Alıntı:
Sevgili bilgivehis. Ama bu verilen mücadele sadece toplum için değildi birde kendimize yaptığı katkıları düşünelim. Bu mücadelenin içinde olmasaydık şimdi kiminle nerelerde olacaktık. İnsan bazen çok kırılıyor bunları hiç hak etmediğini düşünüyor ama bütün alttaki sınıflar böyle dünya böyle. Marx felsefenin eleştirisinde şöyle diyor. En alttaki sınıflarda ve en üstteki sınıflarda ahlak yoktur, ahlak orta sınıfların kültürüdür diyor. Düşün en alttaki sınıflar neyi varsa satıyor en üstekilerde satın alıyor. Evet bende zaman zaman bu toplum oportonist düşünüyorum ama hangi toplum değil ki. Hiç kendini suçlama Topluma da gücenme yeniden başlarız bu sefer daha deneyimliyiz. |
Sol'un modası geçmiş bir ideoloji olduğunu söyleyen kişiler, bu gün sahip olduğunuz bütün hakları bu mücadeleyi korkusuzca veren, bedelini canları-kanlarıyla ödeyen devrimcilere borçlusunuz.
|
Alıntı:
bunu kendinize yapmayın yanlış perspektifler yanlış duygu durumlar üretir yanlış duygular da en sonunda teslimiyete çıkar yakın zamana kadar deneyimleyip yaşadığım bir durum bu düşünmeyi kitaplardan değil yaşadığı somut durumun tahlilinden çıkaran bir adam olarak diyorum toplum için değil mücadelemiz sadece kendimiz için kendi özgürlüğümüz için özgürlüğümüz paha biçilmez o yüzden ihanete uğramamız da söz konusu olamaz benim özgürlüğüm sizinkinin bittiği yerde başlamaz sizinkiyle aynı yerde başlar tam da o nedenle sizin özgürlüğünüz için vereceğim mücadele kendi özgürlüğüm içindir herkes özgür değilse hiç kimse özgür değildir efendi-köle ilişkisi varsa birilerinin efendisi olan birilerinin de kölesidir bu ilişki tümden yok edilmeden ne ben ne sen ne bir başkası bu ilişkiden azade olmaz toplum için mücadele etmek, bedel ödemek gibi varsayımlar sonu iyi biten düşünceler değil doğru perspektif değil verdiğiniz mücadelenin ödediğiniz bedelin öznesini doğru belirleyin o zaman daha sağlam durabiliriz |
Istanbul buyuksehir belediyesi AKP deyken, erkek cocuklarimiza tecavuz eden Ensar vakfina 30 trilyon, egitimde yobaz müfredati savunan Tugva ve Turgeve toplam 130 trilyon, osmanlida okçuluk yaycilik vakfina bile 17 trilyon para aktirikmis. Yani bizim gibi yoksul emekci insanlardan toplanan vegileri buralara aktarmislar. Artik bilal ne kadarini yedi bilmiyorum ama bilalin su an kofteci yusufu satin aldigi konusuluyor.
Bugun ise saracoglunda belediyenin onunde 1 mayis aciklamasi yapildi ve 1 mayis marsi calindi. Eger insanlar bu degisimin bizzat sahiplenir ve ensesinde boza pisirircesine takipcisi olursa ben bu ulkede umu goruyorum. Yok eger kulagimizin ustune yatarsak bu bilal milal bizi sogana cevirir. |
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:28 . |