Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   islam neden bu kadar baskı uyguluyor? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3960)

gameover 23-04-2007 01:29

islam neden bu kadar baskı uyguluyor?

sevgili arkadaşlar,

müslüman diilim. olmakta istemiyorum. neden bu toplumun baskısı? ailenin baskısı neden? sadece olduğum gibi olmak istiyorum ve olmak istediğim şey müslümanlık kesinlikle diil :)

tüm problemlerimle kendim yüzleşmek istiyorum, gerekirse problerimle yüzleşmekte tüm yanlış yolları denemek ve görmek istiyorum. belki de bu yanlışların bana çok zararı olur ama yanlışlarımla ben kendim olmak istiyorum. neden, neden, neden, kendim olmama izin verilmiyor ve illa 1400 sene öncesinin kopyası olmam isteniyor?

beelzbb 23-04-2007 01:38

Re: islam neden bu kadar baskı uyguluyor?

rahat ol dostum o zaman kimse kimseyi zorla müslüman yapmiyor zaten.Boşver rahat ol sen kafana göre...

Böyle bir başlığa böyle bir cevap.Anlaşılan arkadaşın canı sıkılmış böyle bir başlık açmış.Gel sen sohbet odasına denk gelirsek konuşalım seninle.Rahatlarsın hem biraz.

Ha unutmadan rahatlama ücreti talep etmicem söz.Valla billa :lol:

SAYGILAR

gameover 23-04-2007 01:40

sevgili beelzbb dostum,

acaba mı acaba?

beelzbb 23-04-2007 01:44

he valla acabası filan yok.Bak iman ve paranın kimde olduğunu asla bilemessin. Canım ülkemde kimse sana zorla sakal bıraktırmıyor.İstediğin gibi sorgulayabiliyorsun.Kara çarşafa da zorla sokmaya çalişan yok.

EEEEEeeee?? Allahtan daha ne istiyon canım kardeşim??? Ne acabası daha

gameover 23-04-2007 01:48

sen bu inanca sahip olduğun için öyle düşünebilirsin ama bi de bu inancın dışına çık bakalım öyle mi düşüneceksin yine sevgili dostum.

beelzbb 23-04-2007 01:59

yok canım yok ben kendimi ''ÖZGÜRLÜĞE MAHKUM KILAMAM'' iyi böyle iyi

gameover 23-04-2007 02:09

köleliğine saygı duyamıyorum ne yazık ki. aslında saygı duyarım demek isterdim ama kölelik kuranın yasaklamadığı haksız bir düzen.

beelzbb 23-04-2007 02:29

hmm gameover bu geceyi noktalayalım istersen sen ilginç bir kişiliksin lakin şu an için vaktim yok ve uykum var.

İnandığın şey sana kolaylık versin kardeşim.Seni inceledim biraz da şu eskiden kalma topiclerin...

Kafan karışmış senin baya bi ama neyse ilgilenicem seninle hem de bedavaya hadi eyvallah

mhmd 23-04-2007 09:09

Sn. gameower,

Düşünceleriniz ve ruh haliniz nickinizi yansıtıyor. Korkutmayın bizi. *:(
Şimdi, kendinizi iyi hissedecek bir örnekle yola çıkalım.
Değişim için direnen elemanlar, sadece kendi toplumumuzda ve Müslümanlıkta yoktur.
Her yenilik fiziksel şartlar doğrultusunda, zorlanarak yapılır ve alışma devresi mutlaka vardır.
Hıristiyan bir ailede olsanız da aynı tepkiyi üç aşağı beş yukarı görebilirdiniz.
Mesele Müslüman ya da Hıristiyan bir ailenin üyesi olmadan öte düşüncelerini bağnaz bir şekilde ifade eden aileler ve toplum ile ilgili.
Evet değişimden bahsetmiştik. Devam edelim.
Değişimi anlamak için, köşe başlarını iyi gözlemek lazım.
Doğumlar buna çok güzel örneklerdir.
Suda yaşamaya alışık olan organizma, hava ile karşılaşır. Bu, organizma üzerinde korkunç zorlayıcı etkiler demektir.
Kan dolaşımı değişimi, İlk kullanılan oksijen sağlayıcılar, derinin hava ile teması, nem, ısı, ışık alışımları v.s.
Tüm bu değişim, acılar eşliğinde olur. Bu yüzden ağlarız. Bu yüzden korumasız bir şekilde kalır dünyaya ilk gelenler.
Zamanla bu değişir. Ortama alışmaya ve gelişmeye başlar...
Sonuç mu?
Karanlık bir ortamdan, binlerce rengin, sesin, kokunun, hissin içine bir yolculuk başlar.
Bu arada hatırlatmadan edemeyeceğim. Bu değişim fizik kuralları doğrultusunda doğal olarak olursa doğru sonuç verir.
Modaya uymak için, bir de böyle deneyeyim diyerek, zorlamalarla olursa tam tersi bir sonuç da verir.

Sözün özü, karşılaştıklarınız gayet normaldir merak buyurmayın.
Samimi iseniz zamanla binlerce renk, ses, koku ve hissin güzelliğini yakalayacaksınız.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

tewderi 23-04-2007 10:04

neden, neden, neden, kendim olmama izin verilmiyor ve illa 1400 sene öncesinin kopyası olmam isteniyor?

Yeni tap taze daha *bozulmamış bir din istiyrosan Hz Spartacus ile irtibata geç eğer ona tam tabi olursan belki seni cenete müjdeler ...

gameover 23-04-2007 14:20

sevgili beelzbb,

İnandığın şey sana kolaylık versin kardeşim.Seni inceledim biraz da şu eskiden kalma topiclerin...

Kafan karışmış senin baya bi ama neyse ilgilenicem seninle hem de bedavaya hadi eyvallah

demişsin.

fakat, köprünün altından çok sular geçti ve kafam karışık olmanın tam tersine, islamın bir hayal dünyası olduğunu çok iyi anladım. eski topicler eskide kaldı yani :)

bu arada bu başlığı açmamın amacı bunalım takılmak için diil :) yalnızca islamın insanları çok baskıcı bi hale soktuğunu anlatmak.

maynaq88 23-04-2007 16:03

fikra gibi :

bir kaç adam Â*islam diye bir din uydurdu, Â*bir kaç kolaya kaçanlarda (milyonlarca) haca gidip Â*seytan tasliyor, suudi arabistan ne para kiriyor simdi Â*:lol:

hiramusta 23-04-2007 18:56

Çok ayıp manyak.Sen ülkemize para kazandıran turistlere enayi gözüyle mi bakıyorsun.Çok ayıp çok ayıp.Ağzına biber sürerim bacaksız seni. :)

23-04-2007 19:53

Bu çok ilginç bir başlık olmuş, sonrası da ilginç ve düzeyli bir şekilde sürmüş. Dolayısıyla katılmak istedim. Gameover - benim anladığım - samimi bir şekilde şikayet ederek içinde bulunduğu toplumda şartlanmalardan dolayı kendisi olamadığını anlatıyor.

Buna karşılık beelzbb ve mhmmd de kendi koşulları itibariyle yadsınacak bir şey olmadığını, kimsenin kimseyi zorlamadığını söylüyorlar. Bunda şimdiki iktidarın dinciliğe prim veren uygulamalarının etkisi olduğunu sanıyorum. (Belki 10 yıl önce böyle düşünmezlerdi)

Tewderi, maynaq88 ve hiramusta ise işin derinine inmeden önemsizliğini vurgulamış ve kafasını takmamasını vurgulamış oluyorlar.

Benim oyum gameover ile birliktedir. İnsanları zorla Müslüman yapıyorlar veya suskun olmaya zorluyorlar. Bunu farkına varmadan şartlanma ile de yapabiliyorlar. beelzbb ve mhmmd bunun örneğidir. "Ne var canım kim zorluyor" havasındalar ama çocukluğumuzdan beri şartlanmışlık içinde yaşarız. Bunun da çok yadırganmaması lazım. Ancak bu şartlanmışlık Türkiye'de basit bir düzeyde değil. Kendini her bağlamda yoğun bir şekilde hissettiriyor. Hıristiyan toplumlarında yaklaşık aynı baskı olduğunda beelzbb ile hem fikirim. Ancak orada daha fazla hoşgörü olduğu da kesin. Bizim toplumumuzda hoşgörü lafta kalıyor. Bu şartlanmışlık içinde hoşgörüden bahsetmek çok kolay olabilir. Ancak aksi geçerli olduğunda karşıtlar en hafifinden mantıksızlıkla, bakar körlükle ve sonra da hayınlıkla, münafıklıkla suçlanıveriyor.

Olay basittir. Ülkemizde cehalet kol geziyor. İman edenin başka görüşü kabul etmesi, hatta üzerinde düşünmesini beklemek saflıktır. İman edenler bütün dünyada fanatik sayılıyorlar. Nedeni de farkına dahi varmadan imanlarını düşüncenin önüne koymaya şartlanmış olmalarındadır. Bunu idrak etmeleri de çok zordur. Bu sitedeki iletilerden de bunu açıkça görüyorum. Gameover'ın istediği şekilde sorununa yanıt bulması zor. Kendini açığa vurursa huzursuz olacağı kesin. Ancak bunu aramaması da olası değil. Çünkü o da sorgulayan biri, kul değil ki...

InVitatio 23-04-2007 20:24

sevgili Buralp
hem vallahi hem bilahi ben üzerimde "zorla" iman etceksin diye
bir baski hisetmiyorum, kendim de kimseye baski yapmadigimi
düsünyorum....
ha yapanlar yok mu ? tabiki var !
ama bu beni baglar mi ? tabiki baglamaz !
eger cidden "zorla iman" edeceksiniz diye bir baski varsa
söyleyin kim ne zaman yapmis birileri sizlere bu baskiyi,
hep beraber ona karsi duralim.....
ama "bunlar bize zorla selamunaleykum söyletiriyorlar"
bunlar "kadinlarini ZORLA kara carsafa bürüyorlar" diye
kendince bir elestiri mekanizmasi calistiyorsan, o da artik cidden
senin sorunum dostum. yani suc "sana selamunaleykum" diyende degil,
böyle selam verenleri sirf böyle selam veriyor diye "öcü" gibi gören insanlar'da...

ben toplum icindeki baskilari degerlendirirken bir "islami" baskidan ziyade
insanlarin "islam" adina yer yer baski altina tutmak *istemelerini görüyorum,
ben "islamin" ahlaksizligindan cok, ahlaksiz insanlarin icerisinde müslümanlar'da
olabilecegini düsünüyorum.....
bir insanin müslüman olmasi onun "hatasiz, sucsuz veya günahsiz" anlamina
gelmedigini bana bir cüppeli hoca degil kendi mantigim söylüyor....
evet cok yanlisliklar oluyor cok hatalar isleniyor bir toplum icinde ve bu hatalari
isleyenler arasinda ne yazik ki "müslümanlar'in" da oldugu gibi "islam" adina
yapilan hatalar'da vardir, ve büyük bir ihtimal yarin de var olmaya devam edecektir
bizleri ilgilendiren "bizim ve bizim gibilierin" bu gibi yanlis islere karsi durusumuz nedir ?

vartor 23-04-2007 20:44

Sevgili Invitatio,
Â*Gorunen koy kilavuz istemez. Sizin gorusunuzun musamahali olmasi, *tepemizin ustune DEMOKLES'in kilici gibi, asilan, islami masum kilamaz.
Bircok dostlarimiz kendi gormek istedikleri Islamla, insanligi hice sayan, hemen tum Islam ulkelerini geri kalmisliga, insan haklarina aykiri dusuren islami gormemenize sebep olmus.
Halbuki bir bakista bunu gorememenin imkani yok. Gercek tabak gibi onumuzdeyken, kendi dini felsefenize gore yorumladiginiz islam bence sadece sizin hayalinizde yarattiginiz ve sadece sizin gerceginizdir.
Â*ben Â*toplum Â*icindeki Â*baskilari Â*degerlendirirken Â*bir Â*"islami" Â*baskidan Â*ziyade
insanlarin Â*"islam" Â*adina Â*yer Â*yer Â*baski Â*altina Â*tutmak Â* istemelerini Â*görüyorum,
ben Â*"islamin" Â*ahlaksizligindan Â*cok, Â*ahlaksiz Â*insanlarin Â*icerisinde Â*müslümanlar'da
olabilecegini Â*düsünüyorum.....

Â* Â*Biz de diyoruz ki: iste bu nedenden dolayi, dinler insanlik icin tehlikeli ve zararlidir. Onlarin somurulmesine, hur dusunmelerine mani olabilen butun diger dogmalar gibi.....

23-04-2007 23:50

Sevgili İnVitatio,

Burada bir yanlış anlama olmuş. Bir tane tümcemi çekip çıkarmışsın ve bütün iletini onun üzerine kurmuşsun. Elbette kimse bana veya başkasına gelip "Haydi Müslüman olacaksın" diye baskı yapmıyor. Herhalde böyle kastettiğimi düşünemezsin.

Ama Türkiye'de insan doğduğu anda İslamiyete zorlanır. Nüfus kağıdında dini "İslam" yazar. Daha sonra küçük çocukluğunda önce oruç tutmayla tanışır. Çeşitli ödüller ve oyunlarla oruç özendirirlir. Bir süre sonra, artık zamanı gelmiştir. Sureler ezberletilir. Camiye götürülür, namaza alıştırılır. İmam başını okşar, senin ilerde dini bütün bir müslüman olacağını söyler. Başlarsın Cuma namazlarını da eda etmeye. Daha sonra teravih falan derken kendini hiç bilmeden Müslüman buluveririsin. Bu arada doğru dürüst kuranı okumamışsındır, bildiğin sadece kendi dilinde olmayan ezberlenmiş sureler ve belki birkaç kişi konuşurken duyduğun yarım yamalak bazı nosyonlardır...

Müslüman olmaya nasıl zorlandığımızdan kastim bu. Bu öyle bir değirmen ki öğütülüp çıkarsın, anlamazsın ne olduğunu. Kendine gelip sorgulaman süre alır. Daha sonra sistemden çıkarsın belki ama, bunu da açıklayamazsın. Malatya'daki gibi keserler adamı.

Toplum için söylediklerin doğru olabilir. Ama toplum her kesiti ile aşağı yukarı aynı toplumdur. Nasıl ki Müslümanlar içinde ahlaksız insanlar vardır; demircilerde de vardır, oto tamircisinde de vardır, mimarda da vardır, şairde de vardır, çiftçi de de vardır. Bu sadece Müslümanlara özgü bir durum değil. Ben yukarıda Müslümanlığın ahlaksızlığından bahsetmedim. O apayrı birşey. "Müslümanlık ahlaksızlığı önler" veya "önlemelidir" şeklinde bir önyargın umarım yoktur. Sözlerinden bu şekilde bir algılaman olmadığını sanıyorum.

gameover 24-04-2007 10:15

müslüman cephesinden bakıldığında olay ne kadar basit di mi?

burlap ve vartorun fikirlerini daha gerçekçi buluyorum.

belli bi inanç kalıbına sahip kimsenin koşulsuz sevmeyi pek başaramadığını görüyorum.

saygılar.

spartacus 24-04-2007 11:27

Değerli InVitatio

Cidden siz kendinize aldanmadı iseniz, üzerinizde ne gibi bir baskı yok acaba? Cidden üzerinizde bir baskı yok mu?
Sizden daha yüce, sizin göremediğiniz ama O'nun sizi fişlediği, bir günde hara yada dara çekileceğin düşüncesi ile baskı hissetmiyorsan, burada sayfa parçalamaya gerek yok, cidden önemseyerek detaya inmiyorum :)

Tek bir şey sorayım, huzuru bulmak, saadet, asrı saadet: ), refah.............. Şu kelimelere bir bak bakalım, ibadet anında dahi baskıyı göreceksin... Huzur mu diyeceksin, ee bu kelimeleri öncelikle boşuna koymadık....

Din kendisi ne ise ama yöntremi bile aldatma üzerine kurulu.
her tarafı çiçek dolu bahçeler, ipek giysileri(Hindistan sağolsun) ile huriler, şarap akan ırmaklar...... Düşünsene ne kadarda Cezb edici ?!
Seyduna(Hasan Sabbah) bir devlet adamıdır. Selçukluda, ancak O'nun ayağını Nizam-ül Mülk kaydırıyor. Bu süreçte Seyduna gerçekleri görüyor, dudaktaki ruj, tırnaktaki ojenin, gözdeki sürmenin silinmesi gibi. En iyi silahı buluyor, ölüm korkusu ile şartlanılmış, cezb ile kapik olmuş Cennet alternatifini. Evet diyor en çok kullanılan araçlardan birisi budur.

Ve O'na "yeteneklerin ile ne kadar büyük bir devlet adamı olduğunu gösterdin" deniyor, O ise, bu güne kadar yetenekerin neler yaptığını gördük, ama şimdi inancın neler yaptıracağını göreceğiz demiştir.
Kayalıklar üzerindeki Alamut'un sırtına bir bahçe kuruyor. Köle pazarlarından köleler, cariyeler alıyor. Cariyeleri bahçeye yerleştiriyor ve tam bir Huri gibi yetiştiriyor. Üzerlerindeki giysiler ipekten, inci kolyeler, her taraf cennet bahçesi, evcilleşmiş vahşi hayvanlar(leopar bile), her şey tamam, makyaj tastamam. Ve tabi yetiştirilen fedailer arasıra bu Cennete yollanıyor, Cennetin anahtarı bendedir diyor Seyduna ve dileyeni Cennete gönderiyor, artık bir Peygamberdir. Bu güç ne yapıyor dersiniz?
İşte bakın hiç kimsenin üzerinde baskı yok, mesala bir fedai, Selçuklu ordusunun(Alamutu teslim almaya) elçisi geldiğinde
-Cennete gitmek istermisin Yusuf
-Siz bilirsiniz Ya Seyduna elbette isterim(kalbi güm gümdür, çünkü Cennete gidecektir)
-O halde çık Kale kulesine ve gerisini biliyorsun.
Koşarak gidiyor ve kuleden aşağı atlıyor.

30.000 kişilik orduya ve feda olacak 300 kişiye karşı, belki feda edilen 2 kişi ama, elçinin gönderdiği bilgi ve bu 30.000 kişilik ordudaki etki kılıçların dahi sağlayamayacağı bir güç oluşturuyor.

her tarafı kesilip biçilmiş, bir ciklet kağıdına sığacak olan, kuş gibi yolunmuş Hikayemizden çıkan Sonuç kendisini kuleden aşağı atan Yusuf(yada Süleyman), Hançeri kalbine saplayarak cennete koşan Süleyman(yada Yusuf)zerre kadar baskı altında kalmamıştır.
Sonuçtan çıkan sonuç, Cennet bir makyajdır.
Sonuçtan çıkan sonuçtan çıkan sonuca canlı örnek, İslami siteler güller, çiçekler, renkler, cümbüşler içinde birer makyaj dükkanıdırlar(cennet tasviri). O halde makyaj malzemesi nedir peki?

maynaq88 24-04-2007 12:42

benim yazim degismis hayirdir *:lol: *kullandigim kelime çokmu agir oldu, gerçekler acidi :d

24-04-2007 12:45

tüm dinler baskı uygular şu veya bu şekilde sadece islam değil.dinler bu dünyadaki güç odaklarından en önemlisi ve tehlikelisidir bana göre.dini baskı iki yönden gelir dinlerin fetva verme gücünü elinde tutanların eriştiği yönetme konumundan ve kişinin ölümden sonraki yaşam refahını sağlama endişesi dolayısıyla kendisinden.

fetvacı yeryüzünde yaratının halifesi görünümündedir.sorulan bilinemez soruları cevaplar,yaratan adına soranı rahatlatır kuralları belirler,bu arada yaratanın gücünü kendisiyle özdeşleştirmiştir.artık güç yaratan adına onun elindedir.dedikleri yapıldığında ölümden sonraki kurtuluş için sorana sonsuz mutluluk garantisi vermektedir.bu arada fetvacıda elinde bulundurduğu yaratanın sözcüsü olma payesiyle kendi işine bakar.fetvacı yapı kendine bir devlet bile kurmuştur,işi tıkırındadır.papa kendi mezhepi adına herşeyi bilen altın ağızdır.elinde tut güç politiktir,ekonomiktir,askeridir,dinden başka herşeydir.küçük kilise papazlarıda oturdukları karanlık günah çıkarma deliklerinde işlenen günahları beş dakika da temizler ruhları vicdan sorumluluğundan kurtarır.onların gücü ve baskısı papayla kıyaslanamaz elbette ama hiç de fena sayılmaz.günahkarları günahlarında arındırmak,ölüm sonrası için kurtuluş müjdesi vermek baskının ta kendisidir.

aynı arındırıcı kurum hristiyanların ki kadar örgütlü olamasada müslümanlık içinde de kurulmuştur.sorulan bilinemez soruların cevaplayıcısı güçler,cevapları ulaşılmaz kaynaktan alarak verdikleri anda,soru soranı çoktan kuyruğundan yakalayıp baskıları altına almışlardır.bu bilgiçlik gücü onlara bu dünyanın refahını sağlar itaat edeni de köle konumuna getirir.
doğacak çocukların adı bile amerikadaki hoca efendiye sorulur sanki babası o imiş gibi.

kişinin kendi kendine uyguladığı baskı onu bekleyen bilenemeze yolculuğunda yanında götüreceği ganimetlerini toplama endişesinden kaynaklanır.kişinin kendi vicdan ipleri fetvacının elindedir.fetvayı uygulamakla sorumluluğunu üzerinden sıyırıp atmıştır.bu tarafta garantidedir öte tarafta,durum kebap.bu arada kendi vicdan sorumluluğunu satmıştır,zihnini başkasının safsataları için kiralık konuma getirmiştir ne gam.

InVitatio 24-04-2007 17:57

vallaha
ben ne icten hesap ederek bir *cennet umudu ile ibadet ederim
ne'de sirf cehennem'den korktugum icin iman ederim....
ben tek ve sadece Allah rizasi icin ibadeti dogru buluyorum....
amel bizden, *taktiryaratan olan Allah'dan
ve bu amelin'de cesitli sekilleri var, ben amelleri sirf bir sekilcilik fetisist bir mantik ile yapmiyorum.
ben insan gibi yasamayi kendime borc bilip, insan gibi yasamanin Allah tarafindan takdir
edilmesini bekliyorum baska bir beklentim de yok....
bir imanli icin en önemlisi olan "inkar" etmemek.....günahkar olabilirim ama inkarci olmadigimi
düsünüyorum....
evet bu da benim kendimin din ve iman yorumu kimseye de karistirmam :)

TEKADIM 24-04-2007 18:05

seni kim yarattı,sahip olduğun organları sana kim verdi.sana göre baskı bize göre *yaşam temelimiz islam

gameover 24-04-2007 18:09

sevgili tekadım,

süper konuşmuşsun abi :)

vartor 24-04-2007 18:22

Alıntı:

InVitatio";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 75042)

vallaha
ben ne icten hesap ederek bir *cennet umudu ile ibadet ederim
ne'de sirf cehennem'den korktugum icin iman ederim....
ben tek ve sadece Allah rizasi icin ibadeti dogru buluyorum....
amel bizden, *taktiryaratan olan Allah'dan
ve bu amelin'de cesitli sekilleri var, ben amelleri sirf bir sekilcilik fetisist bir mantik ile yapmiyorum.
ben insan gibi yasamayi kendime borc bilip, insan gibi yasamanin Allah tarafindan takdir
edilmesini bekliyorum baska bir beklentim de yok....
bir imanli icin en önemlisi olan "inkar" etmemek.....günahkar olabilirim ama inkarci olmadigimi
düsünüyorum....
evet bu da benim kendimin din ve iman yorumu kimseye de karistirmam :)

* Ben de aynen insan gibi yasamayi kendime borc biliyorum, ve tanriya inanmiyorum. Yani sadece insan oldugum icin, beni bir yaratan, bir gozleyen oldugunu dusundugum icin degil.
* Sonucta aramizdaki fark, sen belki bir mukafat bekleyerek oyle yasiyorsun, ben sadece digerlerinin de benim gibi duygulara sahip oldugunu bilerek, yasamaga haklari oldugunu dusunerek...

spartacus 24-04-2007 19:20

Sevgili InVitatio

evet bu da benim kendimin din ve iman yorumu kimseye de karistirmam

Ok Afaroz mağdurlarına burada bakılmıyor(gelecekte bir gün gelecek) :)

TEKADIM Hebelehübü verdi o organları. Ve şimdi tüm insanlıktan nankörlük etmemesi ve ben Hz Spartacus'un(Heptelehübü) yolundan gitmenizi emrediyor. Bana itaat ve biat kuşkusuz sizin için en hayırlısıdır. "33 Sonsuza kadar Cehennem'de yanmak mı istiyorsunuz? Öyleyse ne bekliyorsunuz, ayetlerimizi hala okumayacak, inanmayacakmısınız! Öyleyse bu elleri ayakları size kim verdi, düşünmezmisiniz. İnkar eden ve sapanların yolundan Hebelehübü'ye sığınırım deyin. Kuşkusuz en doğru yol Hübü'nün yoludur. Kimki Hübü'den ve kimki O'nun elçisinden(ortağı) yüz çevirir, bilinsinki O'na sonsuz azap vardır. Ey Habibim(dostum) Heptelehübü inanırları müjdele"

ozgur_beyin 24-04-2007 19:30

Sevgili TEKADIM yukarda bazen karışıklıklar oluyor herhalde. Tanrının organları verdiğini söylüyorsun.
Peki, Bülent Ersoy'a işe yaramayacak organı niye veriyor? İmalatta 100 de 10 büyük bir fire. *Artık yukarda da
makinaların ya bakıma yada değişime ihtiyacı var. Senin organların tamamsa ,şükürler olsun de, iki rekat
şükür namazı kıl. 100de onun değilde 100de 90 nın içinde olduğun için.

liopleurodon 24-04-2007 19:34

>>> seni *kim *yarattı

Babam ve anam, kopyalarını yaptılar..

>>> sahip *olduğun *organları *sana *kim *verdi.

Bizzat kendim, babamdan ve anamdan gelen kodlarla yaptım.. Ha, annemin bu işte çok faydası oldu, inkar edemem..

Ama bir Allah filan dersen, o Zeus ile aşk meşk yapmaya gitmiş, nesine onun organ vermek, insan yaratmak filan.. Ha, allah yerine Odin desen, derim, "O yüce Thor'un babası, kudretli bir tanrıdır, elbette gücü yeter insan yaratmaya.."

gameover 24-04-2007 21:22

yok arkadaşlar yok, insan şartlandırıldığını kendine itiraf edene dek dinlerin uykusundan uyanamaz. onun için de toplumu ve yetiştirilme tarzını eleştirebilecek bilinç lazım. bugün yolda bi molla gördüm, aynen çocuğuna da kendi kıyafetlerinden giydirmiş, acep ne olur o çocuğun hali? kimbilir nasıl beyni yıkanıyordur? insan kendine ne oluyor kuzum böyle diye sormadıkça uyku açılmaz :)

spartacus 25-04-2007 01:15

:)

kontrolsüz iman, iman diildir :)

Demek ki kontrole alınmış, seri üretime geçilecek Sevgili Gameover. Oto değil fotokopya durumu...

gameover 25-04-2007 22:55

ama spartacus, fikir özgürlüğü kesinlikle var, bak 5 yaşındaki çocuk bile özgürce sarık-cübbe giyebiliyor :)

Neva 27-05-2012 06:34

Guncelleme.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:45 .