![]() |
NASA'dan uzay resimleri..
Arkadaşlar *NASA'nın müthiş bir uzay arşivi var. benim gibi bir uzay meraklısısıysanız, müthüiş bir görsel şölen önünüzde. Tatil akşamında hem eğlenir hemde *beyninizi rahatlatırsınız.
* *İŞTE LİNKİ http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/archivepix.html |
Re: NASA'DAN UZAY RESİMLERİ
vay vay vay..
abi süpersin.. paylaştığın için ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM habilis |
|
:)
|
Şu arşive bir bakın, akıl almaz büyüklükleri ,derinlikleri görün. Dinlerin,'' dünya merkezli'' bakış açıları, ne kadar sönük, ne kadar güdük ve ne kadar zavallı *kaldığını, anlarsınız .
* *Ama *tanrısal bir aymazlıkla baktığınızda ''allahım sen ne kadar büyüksün, neler yaratmışsın'' diye düşünebilirsiniz *o zaman bende şunu sorarım. *Her *niğmeti (bizim mahalledeki niğmet değil) *dünyada insan için yarattığını söyleyen tanrı , Otuz milyar ışık yılı ötedeki yıldızların bize ne faydası olacak?.Niye zahmete girip yarattı. Ordan devemi getireceğiz binmek için, yoksa ısınmak için ,odun kömürmü getireceğiz.? * * *Sen elifi görse mertek zannedeceklere *içine biraz, kuantum biberi koy, biraz fizik sosu, birazda matemetik hardalı koy, düzmece bilimsellik edebiyatı yap, evrimi çürüttüm ateizmi çürüttüm de. Ulan aklı evvel *ateist bir şeylerin çürütülmesine ne taraftır nede karşısındadır. Nasları ,dogmaları aspirin hapı gibi yutup,'' kurban olduğum allah hikmetinden sual olunmaz'' deyip mantığını dinlerin eteğinin altına sokup, üç maymunu oynamaz. *Ya varsa !gibi şark kurnazlığıda yapmaz Zaten sana ''şah damarından daha yakın'' olduğunu söyleyen tanrı, var olduğunu farzedersek yemez. Çünkü senin kuş beynindeki ufak numaraları yutan, embesilden zaten ''tanrı''olamaz *ve de olmaz. |
Sevgili ozbur_beyin;
O gösterdiklerin sadece Puldurlar, onlarda bir derinlik yoktur... Bunlar, tek doğru olan din ve tek yol olan doğru yolun doğruluğuna karşı doğrultulmuş bilimin yalan oyunlarıdır. Sökmez bize hocam, tek yol var oda dinin yoludur başka yolda giden kaybetmeye mahkumdur. Günde 5 vakit, bize 1 kitap yeter hem nasa o bilgileri Kur'an'dan almaktadır değil mi? Yoksa Kül Kedisi Sindirella dan olabilir mi? Olmaz demeyin olur olur, onda bile insan istesin ne kerametler bulur :) Hiç ciddi, ciddi yazası gelmiyor insanın, ne ile karşılaşacığını bilince, değil deveyi, hendeği deveden atlatsan, kısaca Meşhur İsa sözüyle, Deve iğne deliğinden bile geçse anlatılamaz :) Gök yere düşmesin diye nasıl görünmez sütıunlar var ise, gökyüzüde bir apartman dairesi gibidir ve 7 kattır. O gösterdiklerinde sadece puldurlar, maksat gece yol bulunsun, kandildirler, nurdurlar... Anlayacağımız en büyüğü Jelatin kağıdı kalınlığında olabilir :) Ben diyeyim ki Andromeda yakın komşu galaksimiz, 300 Milyar yıldız barındırır, Sende deki, madem öyle haydin 300 milyara kadar sayak, bakalım Okyanusda bir damla olan Samanyoluna, okyanusda bir damla olan dünyada, okyanusda bir damla olan ve gece yolda giden adama faydası neymiş Bu Andromeda yıldızlarının.... Hemde en yakında olduğu halde, Samanyolunda pek bir anlam ifade etmeyen bu pullar ne işe yarıyor :) |
Ya spartacus, şu hebele hubenin üzerinde bir on yıl çalışsan, inanki on sene sonra, önce çorap alır ondan sonrada çorabın rengine göre mercedes alırsın.
* *Görmüyormusun kendine ALİ MİHR zar zurt *diye gizemli ad takan, İskenderoğlu yükünü tuttu avrupada epey kendine süt veren holştayn cinsi inek bulmuş sağıp duruyor. Mutlaka burda da vardır sürüleri. 100$ allah üniversitesinden adam mezun ediyor.uzun lafın kısası bu kadar salaklıkları anlayamıyorum. *ziya paşanın bir sözü var derki BU KADAR CEHALET TAHSİL İLE MÜMKÜNDÜR. Gönlü göğsü büyük allahım , her kurnaza yetecek kadar eşşek (mep lafım senin eşşeğe değil) *yaratıyor .Demekki |
evet Allah'ın Üniversitesi... University of Allah.
Unutulmuştur diye güncelleyelim, bu arada başlıkda galeyana gelmesin, en azından elbette Diplomalı tahsilli Tebliğciler yetiştirirki(acaba), burada daha ilk sözlerinde "ne diyorsak o yoksa ölünce göreceksiniz, yanacaksınız, işkence göreceksiniz, iliklerinizden ateş çıkartılacak, deriniz yüzülecek" hehe ne mutlu bana diye gelmek yerine" abilerim, ablalarım, 100 $ veriom ben 100 $ vermeyi örgendim diye gelirler. En azından tahsilli gelirler, tek yol var, oda bizim yolumuz ya seve seve geleceksiniz yada işkence ve azap tehditleri ile biz sizi yola getirecez demek yerine, *HİÇ OKUYANLA OKUMAYAN BİR OLUR MU diye misilyeme yaparlar senin aktardığın söze :) http://www.universityofallah.org/tur_default.asp Bu Canım Üniversitenin Resmi Okulu. Kapıda görevliye lütfen kimliğinizi veriniz, kimlik vermek için cüzdan çıkarttığınızda cüzdanda mangır namına ne varsa onuda veriniz. Bilinizki bu sevaptandır, hem ne demişler Zekat verin şart koşmuşlar. Kısaca bu sizden alınacak vergidir, hayırlara vesiledir. Bunlarda ahanda İRESMİ Belgeler. Kesinlikle İresmidirler ve imza yalnızca Allah'a mahsustur. http://www.universityofallah.org/uni...lah_Page_1.jpg http://www.universityofallah.org/uni...lah_Page_2.jpg |
Alıntı:
Zira okulun (diplomasız) öğretim elemanı "Elmas Kıran" isimli hanfendi aşağıdaki derslerin tamamına giriyormuş: *Kur’an-I Kerim Tefsiri *Kur’andaki Islâmla Bugünkü Islâmin Karsilastirilmasi *Fikih *Kelam *Hadis *Islâm Nedir? Tasavvuf Nedir? *Peygamber Efendimiz’in Hayati *Kur’andaki Islâmla Bugünkü Islâmin Karsilastirilmasi *Arapça *İslam Hukuku *Kiraat *Türk Dili ve Edebiyatı *Matematik *Fizik *Kimya *Biyoloji *Tarih *Coğrafya *İngilzce *Arapca *Felsefe *Milli Güvenlik Bilgisi *Halkla Iliskiler *Trafik ve Ilk Yardim *Ekonomi ve Aktüel Bilim *Osmanlı Tarihi *Bilgisayar *Atatürkçülük ve Inkilap Tarihi *Vatandaslik ve Insan Haklari Egitimi *Milli Güvenlik Bilgisi *Türk Dili ve Edebiyati *Fen Bilgisi Yorum yapmayacağım, hayır hayır yorum yapmayacağım *:lol: |
arkadaşlar,
islamdaki dünya merkezli anlayış,uzayı ve içindekileriinkar etmez.dünyanın önemi Allahın kendine muhatap olarak yarattığı ve ebedi bir hayat hazırladığı insan türünün ve bu türün Allah katındaki temsilcisi hz. Muhammedin dünyalı olmalarındandır.katılırsınız veya katılmazsınız ,bizim kendi alemimizde durum budur. ayrıca 40 milyar ışık yılı uzaktaki yıldıza sen şimdi gidemiyorsan,150 sene sonraki torunların da oralarda tatil yapamayacak demek değildir.Bakınız tabiattaki cep telefonu kanunu ta ilk yaratılıştan itibaren vardı ama kullanmak için 15 milyar yıl geçti ancak şimdilerde *kullanıyoruz.Allah canibinden zaman mekan çerçevesi haricinde olaylar başka görünür,bizim gibi ancak yaşadığı anı bilenlerce daha başka görünür. |
Yuri Gagarin uzaya ilk kez, çıktığında dünyaya gönderdiği ilk mesaj şu olmuştu: "Ben burda Tanrı falan göremiyorum."
Bu da ufak bir anektot :) |
Butun resimlere baktim, en cok kare seklindeki nebula dikkatimi cekti. Bu bir zeka belirtisidir demiyorum tabi, geometri ve simetri, molekulun yapisinda var.
Sevgili soro, "ayrıca 40 milyar ışık yılı uzaktaki yıldıza sen şimdi gidemiyorsan,150 sene sonraki torunların da oralarda tatil yapamayacak demek değildir." demektir aslinda. Simdi isikhiziyla yola ciksan bile, 40 milyar yil sonra tatil yapabilirsin orada. :) |
respendial soro iman gücüyle ışınlanacak *:lol: *
cep telefonu kanunu ta ilk yaratılıştan itibaren vardı ama kullanmak için 15 milyar yıl geçti ancak şimdilerde *kullanıyoruz. vaybe dünyanın yaşı 4.5 milyar yıl ama 10,500 milyar yıl önce cep telefonu kanun çıkmış. heyyt be,, ne dinmiş bu islam her bişey var içinde, prezervatif kanunu ne zaman çıktı acep. ya klozet kanunu, ömer kelakıl'a soralımda çözsün bize hangi ayetlerde. |
Sevgili Maddeoz, bakıyorum Kontenjanı yakalamışsın :)
Sevgili NedimYılmaz; Anektot güzeldi, Gagarin şimdi, Tanrı Kozmos'uda terketmiş ve ne yazikki ben Kozmos'dan ötesine gidemeyeceğim demiştir.. Adına yaratılış denen maddenin ve enerjinin çeşitli koşullarda uğradığı değişimler ve dönüşümlerden başka bir şey değildir. Bence bunun için bu Bulutsuları izlemek yeterlidir. Heleki ARŞ-I ALA. Bu arada güneş oluşumu teorisine göre, var olan bir spiraldir ve bu spiralde hareket dışardan merkeze doğrudur. Merkezdeki kütle çekimi ile içe doğru yaklaştıkça, dış çember arasındaki dönüş farkı ve kütle çekim farkı, spiralin dış halkasında kopmalara yol açmaktadır, gezegnlerin oluşumu ise spiralden serbest olan ancak yine güneşin çekim kuvveti ile dönme işlemine devam ettiğidir. Ayrıca gezegenlerinde eksenlerinin disk biçimi ve neredeyse tek bir düzlem üzerinde olması ise, spiral bulutsudaki kopmalara ve zamanla gezegenlerin oluşumuna bir örnektir... Yanan bir kağıdın, kül olması için hiç bir özel yaratıma gerek yoktur, dolayısı ile biz düşünürken bir çok değişimler ve dönüşümleri madde ve enerji olarak düşünürsek, artık yaratılış dışında ifade edebileceğimiz bir kelimeye sahibiz demektir, bu önyargısal bakışın belirlediği atmasyonlarıda geçersiz kılacak, oluşum kelimesidir. Buna en iyi örnek Yıldız oluşumlarıdır. Yaratım kelimesi ise aslen 0(sıfır) dan en azından bir adet 1(bir) elde etmek demektir. Mantıkda ise buna yer yoktur ve artık geriye etkili, gizemli ve mantığa sığması mümkün olmayan etkili atmasyonlar devreye girecektir. O halde kayıtsızca diyebilirz ki ARŞ-I ALA Hebelehübü'nün mekanıdır, çünkü burası bir apartıman dairesi gibi olan gökyüzünün 7. katıdır :) |
sevgili respendial,
insanlığın ulaşabileceği hız,bence şu anda bizlerin havsalasının alabileceği ile sınırlı değildir. şu günümüzden bakıp geleceği sınırlamanın doğru olmayacağını düşünüyorum. niye hayal ettiğimiz anlarda hayal ettiğimiz,veya düşündüğümüz anlarda düşündüğümüz yerlerde olamayabilelim ki,yani gün gelir bu da olabilir. birarkadaş ışınlanmadan bahsetmiş,belkısın tahtının etrafındaki seslerle beraber hz. süleymanın huzuruna getirilmesi ki,getiren bir alim-iilm-i celb'dir,yani bir pozitif bilimim ustasıdır,olay bir mucizeveya sihirolarak anlatılmamış bir ilim dalının alimi tarafından yapıldığı bahsedilmiştirki,ışınlamanın ta kendisidir. dolayısıyla,100 sene 500 sene sonra insan cep telefonundan numara çevirip sesini gönderdiği misal *gibi düşündüğü yerde düşündüğü anda kendisi olamaz diyemem. |
Sevgili soro soyle dusun,
sesin bir yerden bir yere iletilebilecegini bize bilim ogretti. Birgun anladikki bu olabilirmis, denedik yaptik. Ayni bilim bize, daha sonraki yillarda, bahsettigin seyin olamayacagini da ogretti. Bilim imkansizi basarmak degil, imkanlari tanimaktir. |
bilimin son raddesine geldiğimizden,herşeyin açıklannıp bilimsel gelişmenin gidecek yerininkalmadığından *haberim yoktu pardon respendial.aynı bilim 400 sene evvel bugünler için ne diyodu acaba?neyse sen daha iyi bilirsin.
|
Ben bayilirdim "uzay yolu " dizisini seyretmeye, anladim ki yalniz degilim.
|
Özgür Hocam!
Yüce Tanrının yarattıkları işte ne muntazam bi terazi:) Bak bizlere bunları gösterdiğin ne iyi oldu görmesek böyle muhteşem görüntüleri pisi pisine gidicez öte yana:) Hebe lübü seni bahtiyer eylesin:) |
hz süleymanın kıçından ateş çıkardığına inanan birinden başka nasıl bir yorum beklenirki
|
|
arkadaşlar *marsta kendime arsa aldım. kendime müteahhit ortak arıyorum. sakin ve sessiz bir ortamda yaşamak isteyenler için çok iyi bir yer. :lol:
* işte arsamın görüntüsü * * http://www.jpl.nasa.gov/images/mer/pia02689-browse.jpg buda arabam *http://www.nasa.gov/images/content/1...in_modules.jpg |
seygili ozgur_beyin;
Bu arsaya ben göz diktim, burada çok güzel ticaret yapılır. Bu aralar güzel bir iş hanı kurmayı düşünüyordum, kısmet burayaymış. Bana bu arsayı kaça devredersiniz? Ve Mars'a yol masrafını karşılar mısınız? |
Sevgili Nedim sen arabanın benzinini! al sana bi kıyak yaparım :lol: *:lol:
arkadaşlar30 mayısta yerl saatle *(p.m) 2.20 de *nasa tv. de uzay yürüyüşü var meraklısı varsa seyretsin işte linki * * * * * * * http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/ |
Arabayla mı gidecektik onu hiç hesap etmemiştim. Uzaya çıktığımızda kolay da, dünyadan nasıl çıkacağız o arabayla :)
Ve tahmini ne kadar benzin almam gerekir. |
Ünv yılarımda bir kitap okumuştum "Arzdan Arşa" yazarı Muhammed bilmem ne diye biri idi ..
efendim yazar nasada çalışmış . bir çok alanda doktora yapmış fizik bilmem ne mühendisliklerini bitirmiş ... İşte adam anlatmıştı hatırladığım kadarıyla İnsan ruhunu teslim edince ilk olarak ruh semaha çıkıyor sonra 70 bin yıl yol gitikten sonra(bu hızıda ışık hızından fazla imiş) Allahın huzuruna çıkıyor (bu yoluda U borusuna benzetmiş.) .. Sonra Allahın huzurunda hesaba çekildikten sonra ise tekrar 70 bin yıl yol gitikten sonra ceheneme gidiyormuş .... Geçen yıl haber7.com da bu kitabın resmini görünce birden aa ben bunu okumuştum dur bakayım ne yazıyor meğer bizim bu meşhur yazar sahtekarın teki imiş ...Ne nasada çalışmış ne mühendismiş nede başka birşey sadece sahtekar bizim türkiyedeki sahtekarlar gibi atıp tutuyormuş *:lol: Bizde saftirik idik hemen inanmıştık okdarki etkisinde bile kalmıştık ... http://www.aksiyon.com.tr/detay.php?id=24542 |
Bizde saftirik idik hemen inanmıştık okdarki etkisinde bile kalmıştık ..tewderi.
*işte din kurucularıda *bu sayede *''peygamber'' oluyorlar tewderi. |
Sn. tewderi,
Maktullerden biri de; saf mhmmd idi. En az beş kitabını okumuştum. Eski kütüphanemde hala daha var olan kitaplara, bakıp bakıp; onlarla geçirdiğim vaktime acırım. Acırım da kitaplara olan hürmetimden, hak ettikleri yere bir türlü atamam!!! Yazarı; Alman, Prf!!! Dr!!! Hans Von Aiberg idi. En azından işe başlardenki ismi bu. Daha sonra öğrendik ki; Bu bizim Elazığ'lı Bülent AYBERK imiş!!?!? Arz'dan Arş'a Miraç Arz'dan Arş'a Sonsuzluk Kulesi Arz'dan Arş'a Evrenin Sırları gibi kitapları ve bunların da ikişer üçer ciltleri bulunmakta. Bu insansının gerçek yüzü için açılan site bile var. http://www.hansvonaiberg.org/ Ve konunun ayrıntısını veren bir haber. http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=163852 Hadi.. Kolay gelsin... Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın |
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ima...gc2080_hst.jpg
Bir kaç gündür, oluşan gerginliğe , bü göksel şölen, iyi gelir diye ,düşündüm. bu resim bugün çekilmiş linki yine aynı * *http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ima...gc2080_hst.jpg |
Re: NASA'dan uzay resimleri..
öSgür amca.. borda dunya ne yanda gözüküyo allaşkına..Bide bisgece bakıncas neden hep kapkara görüyos.Dürbünnen baksak bisde böle rekli görebilirmiyisacaba*?
|
cemal senin kalbin mühürlü o yüzden göremiyorsun, biz görebiliyoruz :D
|
>>> Dürbünnen *baksak *bisde *böle *rekli *görebilirmiyisacaba*?
Sevgili Cemal'im, neyle bakarsan "bak", böyle renkli, cicili bicili göremezsin.. İstersen Hubble'in aynasına daya gözünü, gene böyle bir görüntü göremeyeceksin maalesef.. Her element farklı renkte ışıldar.. Renk demek, dalga boyu demektir.. Bu ise bir sorundur.. Güçlü teleskop ve mikroskoplarda, farklı renkler farklı kırılır.. Bir prizmanın gökkuşağı deseni oluşturması bu yüzdendir.. Ve eğer siz tüm renklerden birden bakarsanız, odaklamanız vs. karışır, keskin görüntü alamazsınız.. Bu nedenle güçlü teleskop ve mikroskoplar her zaman siyah beyaz çalışır.. Beyaz ise tek bir dalga boyuna karşılık gelir.. Bir kaç farklı dalga boyundan peş peşe görüntü alınır.. Sonra her dalga boyu bir renge eşitlenir ve renkli baskı yapılır.. Böylece güzel bir renk cümbüşü ortaya çıkar ama bu tamamen el yapımıdır.. Yukarıdaki resimde sanırım yeşil hidrojen alfa, kırmızı ise helyum için dalga boyları.. Böylece resim hidroejnin ve helyumun nerelerde nasıl toplandıklarını gösterir olur.. Kısaca, gördüğün yeşillikler aslında -mesela- hidrojen.. Eğer gözünle baksaydın, kırılma sorununu yok saysak bile, böyle orijinal bir desen göremeyecektin.. |
peki liop, gözün görebileceği yakınlıkdan bakarsak, ne görürüz?
|
>>> peki *liop, *gözün *görebileceği *yakınlıkdan *bakarsak, *ne *görürüz?
Ayın gökte olmadığı, bir zamanda, şehirden uzak bir yere git, gökyüzüne bak.. Samanyolunu göreceksin.. İşte göreceğin şey aynen bunun gibi bir şey olacaktır.. Basitçe, gökyüzünü mavi değil kara düşün.. Üzerinde bulut... Gri, beyaz, siyaha yakın bulutlar.. Tüm spektrumdan bakınca aynı o bulutlar gibi göreceksin.. Beyazın tonları.. Arada belki küçük renkli lekeler.. |
sevgili liop ,''gözün görebileceği'' yer derken şunu kastettim. *aydan , daha yakın bir mesafeyi kastettim.
|
Bende, aynen onu söyledim.. Mesela, samanyolunun çapı şudur.. Kabaca 100 bin ışık yılı.. Bunu göğün (180 derece) yarısını kaplayacak kadar (90 derece) görmen için, 50 bin ışık yılı öteden filan bakman lazım gelir.. Ve bakarsan, sadece şöyle bir şey görürsün:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._iroberts1.jpg Bu samanyolu değil.. Bu bize bir hayli benzeyen Andromeda.. Zamanının (1800'lerin sonları) iyi bir teleskopu ile çekilmiş görüntüsü.. Elbette bu tam bir siyah beyaz.. Eğer renkli bir makinen olsa, yada çıplak gözle bakarsan: http://www.perseus.gr/Images/milky-way-20050710.jpg Buna benzer, pek öyle afilli olmayan bir şey görecektin.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
30 milyar ışık yılı uzaktaki dünyadan peygamber transfer etmez. *:) Ama müslümanlar "Kainatın efendisi" , " Alemlere rahmet" laflarıyla peygamberlerini yüceltirler. Sevgili Liop; Karşımızdaki galaksiyi görebiliyor, resimleyebiliyoruz da kendi galaksimizi tam olarak tanıyamıyoruz değil mi? Bunun bir yöntemi mümkün değil *herhalde.. |
" Herhalde *orada *bir *yaşam *varsa, *insanlar *varsa *ve *Allah *onlara *da *bir *peygamber *gönderme *gereği *duyduysa *onların *içinden *birini *peygamber *yapar *değil *mi?"
kimbilir ne dilde, apacik gondermistir degilmi o muhtemel kitabi...:P |
muhammed o gezegenlere peygamber olarak gönderilse ilk yapacağı şey en hayati
ayeti indirmek olacaktır, bakınız ilk *ayet mahnahzabfeza 50. ey peygamber biz bilhassa sana şunları helal kıldık, hicret ettiğin gemideki tüm personeli, varış esnasında geminin merdivenini koyan görevliyi, sana hoşgeldiniz diyen tüm merasim ekibini, valizini alan görevliyi, çiçek veren küçük uzaylıyı, birde zoborni gezegeninden kendini sana feda eden 6 kollu 6 bacaklı zencileri, onu gemi personelinden değilde bizzat sana mahus kıldık, onlara zobornililer hakkında neyi farz kıldığımızı iyi biliriz, Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:57 . |