![]() |
Komünist Başkan'dan verdiği destek için şarkıcı Athena Gökhan'a seçim cevabı
Geçtiğimiz günlerde Tunceli Belediye Başkan adayı olan Fatih Mehmet Maçoğlu'nu desteklediğini açıklayan şarkıcı Athena Gökhan'a cevap geldi. Twitter'dan yaptığı paylaşımla dikkat çeken Gökhan'a belediye başkanı adayı Fatih Mehmet Maçoğlu cevap verdi.
Athena Gökhan, geçtiğimiz günlerde bir tweet atarak, Ovacık Belediye Başkanı ve Tunceli Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu'nu övmüş, "Her ne partiden olursa olsun benim gönlüm Fatih Mehmet Maçoğlu gibi hisseden, davranan, hizmet eden bir belediye başkanından yana. Onun gibi birçoklarının çıkması umuduyla" açıklamasında bulunmuştu. Tunceli Belediye Başkan adayı olan Fatih Mehmet Maçoğlu, şarkıcı Gökhan Özoğuz'un bu açıklamasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek, "Gökhan'ın dışında birçok sanatçı, yazar, akademisyen bize dair güzel söylemleri oldu. Biz çok mutlu olduk. Bu ülkenin vicdanı, hala bir arada yaşamayı destekliyor. Bu ülkenin vicdanı o umudu besliyor. Biz de bu umudun bir parçası olmak istiyoruz. Çaba harcıyoruz. O açıklamalar bize enerji verdi" dedi. http://m.haber7.com/medya/haber/2838...a-secim-cevabi |
Belediye Başkanı ne yapar?
Belediye Başkanı görevi alanındaki alt yapı, iskan, taşıma, doğal(tarım,bahçe vb.) sorunlarla ilgilenip bunların geliştirilmesini planlar. Ana görevi hizmetlerin idamesidir. Kalan zamanında da genişletici işler yapar. Bizde belediye başkanı napar? Rüşvet düzeni kurup inşaat mafyalarına iskan vermek, doğa katliamı, siyasi parti yalamak, rant için işletme kurmak, etrafta konu komşu dost parti erbabına para saçmak, hacc ve umre gezisi düzenlemek, taylanda turistik İŞ seyahatleri vs.. Şu anda bayındırlık bile kaçak yapıları sallamıyor. Memleket kendi kendine gidiyor hadi bakalım. |
Maçoğlu nu her gördüğümde mutlu oluyorum. Seviyorum bu adamı . Huzur doluyorum. Ülkenin gizli vicdanı galiba bu adam. Harcanmasından korkuyorum.
Örnek olmak sadece MAÇOĞLUNA yakışıyor. Örnek alınacaksa tercih Maçoğlu olmalı. Diyebilirsiniz ki ! Neden bu adamın elini yüzünü bu kadar yıkıyorsun ? Türkiye gibi bir yerde kimliğin dahil en kısıtlı imkanlarla TERÖRIST ilan edilmeden belirgin bir başarıya ulaşmış olduğu için diyebilirim. Düşünebiliyorsunuz , komunist başkan deniyor kendine. Türkiyede komunist ne demek ? İşte tam bu esnada Athena nın bu destegi gercekten kıymetli. Diger sanatcılarında bilim egitim yazar cizer kim varsa destek vermesi gerekir. Ünlümüz PORTAKALI da unutmayalım. Komunist başkan derken halka onu sempatik olarak gösterebilen ve basarılarını sıralayan Fatih Portakal da gayet tarafsız bir şekilde Maçoğlunu halka duyurttu. Komunist algısı Maçoğlu üzerinden gayet başarılı gösteriliyor. Kötü komunist var mı ? Bence yok. Komunistleri tanıyana kadar birilerinin propagandası altında nefret ettirildiğim komunist insanların ; en dürüst insanlar olduğunu bilememenin suçluluğunu halen yaşıyorum. Komunistlerden insana , hayvana , dogaya ve hatta o çok tapındığınız inançlara dahi zarar gelmez. Ben komunistmiyim ? Olmak istiyorum. Ben Ateistmiyim ? Oldum. Bu ikisi birbirinden o kadar farklı ve o kadarda yakın ki toplumda anlayan çok az. Komunizmi inanç olmaktan tutunda terörist olmaya kadar suçlayan o kadar çok şaşkın var ki ? Ne dediğinin farkında değil. İnsanların huzur ve güven içinde gelecek ve yaşam kaygısı duymadan , savaş ve katliam duygularını ögrenmeye dahi fırsat bile bulamadan yaşayacakları en güzel yaşam biçimi .. Abarttım mı ? Yooo az bile dedim. Gördüğü sakala bile komunizm yakıştırması yapan acayiplerle yaşamak insana zulum oluyor artık. Ya oli Ya ızır Ya gomunizm. |
Benim dikkatimi ceken dangalakça bir durum var. HDP sehrin bir tanesinde akp'yi durdurmak icin Iyi partiye destek verecegini acikladi.
Fakat tunceli'de komunist basgan'i desteklemediler. Hatta ataturkcu, patatesçi falan diye dalga gectiler. Ulan bu adam emekci degil mi? Bir komunist bir kurt aydinina, iyi partili bir milliyetcinin oldugundan daha mi uzak? Kürt arkadaslar kizmasin ama sizce de HDP'nin tunceli'de basgan'la rekabet etmesi dangalakça degil mi? Not- yemin ediyorum. Eger su adam tuncelide basgan olamazsa, omrumun sonuna kadar hicbir dersimliyi affetmeyecegim. Hdp ymis. Kıçımın hdpsi. |
Karakedi yaklaşımın çok hatalı. Duygusal
Tunceli , Maçoğlunu tercih etmeyebilir. Bundan daha normal bir durum olamazki. Tuncelide tercihini yapar ve hep beraber saygı duyarız tercihlerine ve zamanı değilmis deriz. Mesele hdp olmasada , ülkede ki hdp algısı kürtçülüktür. Aynı mhp ve türkçülük gibi. Bu öyle büyük bir sorundurki , Tuncelide insanlar bu durumu göz önüne alarak tercihini kullanırlar. Kim bilir herkesi şaşırtıp Macoğlunu belediyelerine başkan yaparlar. Zaten Türkiye de tüm algılar birbirine sokulmuş. Komunist denilince pkk cı sanan o kadar büyük yığınlar var ki . Mhp diyince Türk sanılması gibi Akp deyince müslüman sanılması gibi Tusiad diyince memleket sevdalısı sanılması gibi. Fatih maçoglunun şuncu buncu sanılması gibi . Ne olursa olsun Maçoğlu vicdanımızın gizli sesi onun başarısı kendimizin başarısı gibi oldu. Yürü be Maçoğlu. |
hacı hdp ilk defa akpye karşı chp ve iyi parti ile gizliden zayıf bi iş yürüttü.
anlaşamasalar da önemsemediler. chp - iyi parti iyi sınav veremedi. hatta iyi parti olması gereksiz başlı başına. kılıçdar yerine chpye akşener gelse idi iyi olurdu. akşener klasik popülarist siyaset yapıyor ama kılıçdarın kazanamayacağı da belli bile bile lades. maçoğlunu kimse istemez sevmez çünkü tüm partileri alaşağı eden bi tarzı var. siyasetçiden çok belediye başkanı gibi davranıyor. ama tuncelide ovacıkta bunu başlatmış olması hem şans hem şanssızlık. türkiyenin geri kalanına sesini duyurması daha zor ve geç oluyor. ayrıca kimsenin maşası değil bireysel bir teşebbüs. en önemlisi bölge ile örgütlü bölgenin öz teşebbüsü. iyi parti milliyetçi bi parti değil bence. hani new age akımlar gibi bir new party desek onun gibi. herkes farklı telden çalıyor. aslında bir bakıma hdpye benziyor. onun harici hdp'de üyeleri her ne kadar farklı farklı görüşlerde olsa da milliyetçi bir partidir ona bakarsan, bir Kürt olmayanın veya Kürtlere uzak olan birisinin hdpye oy vermesi için pek bir sebep yok, çünkü sadece milliyetçi sol eksenli siyaset yapıyor Yunanistandaki gibi. hala da arasına uluslararası örgütlerle mesafe koyup koymadığını bilmiyoruz. johannes hanhla görüşüp kesin tavır değiştirdiklerini gördükten sonra kukla parti olduğunu anlamıştım. brükselden nasıl talimat gelirse artık :D şu sıralar abde yarı yolda bıraktı. ben hdpden bi kişiyi tanıyordum(şimdi mapusta) ve ne kadar çürük olduklarını biliyorum aynı akpliler gibi. bi öze dönüş olmadıkça başarılı olamayacaklar. hdpnin olması akpnin işine geliyor çünkü o bölgede chpnin ve diğer solun oyunu tamamiyle kesti. bu arada hdp kayyumlara kadar çok iyi bölgesel anti-atatürkçü anti-türkiye söylemleri geliştirdi geri dönülemez bi yabancılaştırma yaptılar. şırnak hakkari bitlis van gibi yerlerin bu saatten sonra türkiye'ye entegre olması imkansız. |
Alıntı:
ama hdp'nin solcusundan sağcısına, kürtünden türküne herkesin sevdiği, saygı duyduğu bir sosyaliste destek vermek yerine dalga geçerse ben bunu anlayamam. hdp'nin yapacağı iş çok basit. tuncelini adayını çekecek ve fatih maçoğlu'nu destekleyecek. bitti bu kadar. bunun dışındaki herşey boş gevezelik. fraksiyon lakırdısı. gayet basit bir soru soruyorum yahu. tövbe estafur şimdi bir laf diyeceğim HDP bu gözünü sevdiğim iyi partisini destekliyor da, ulan arkadaş bir sosyalisti neden desteklemiyor? ha? hdp'nin gözünde bir ülkücü bir sosyalistten daha mı değerlidir? tekrar diyorum. eğer maçoğlu tuncelide kazanamazsa, yemin ediyorum tayyip bunların hepsini toplayıp hapse atsın üzülürsem namerdim. |
Sevgili karakedi
Hdp nin sosyalizm gibi bir derdi tasası yokki! Neden adayını geri çeksin? Senin kafandaki Hdp sosyalist /komunist gibimi görünüyor? Hdp yi kuran barış sürecinin mimarı olan akp dir. Bunu bilen bilir. Bdp olan kürtcü parti o kadar hafızalarda yer etti ki , barıs sürecinin mimarı akp bdp yerine abdullah ocalanla birlikte Hdp yi kurup süreci devam ettirmek istediler. Hdp sözde tüm ülkeye ve halka hitap edicekti sözde . Akp ve abdullah öcalanın hesapları bunun üzerineydi. Artık her ne olduysa Bdp ve akp arasındaki süreç bozuldu . Sonrası mhp liler IN hdp liler out oldu. Bunlar bilinen şeyler. Doguda ve G.doğuda halk BDP nin HDP olmasından sebep fikrinimi değişti ? Hayır. Fakat batıda Hdp nin kürtcülük yapmadığı sosyalist olduguna dair bir algı olustu ve malum seçimlerde neredeyse % 14 oy oranını yakaladı ve malum son ( derinler iş başında ) Daha sonra hendekti , pyd idi bilmem neydi batıdan gelen destek zayıfladı. Hdp de esas çiizgisine ve politikasına döndü. Kürtçülük. Bu sebepten hdp lilerin sosyalist düşünecegi yanılgısı ile Maçogluna alan açıcaklarını sanma. Hdp sag görüşlümüdür ? Hayır Hdp sosyalist düşüncedemidir? Kısmen Hdp nedir ? Baskın bir kürt özgürlük mucadelesidir. Bu durum ortada iken onlardan sosyalizm beklenmez. Bilmem anlatabildimmi ? Hdp sosyalizmi içselleştirmiş olsaydı. Gezide sosyalistlerin yanında dururdu. Durdumu ? Hayır. Sol sosyalist komunist fikirli düşüncesine sadık insanlarla hdp pkk cizgisindeki insanları birbirine karıştırmamak gerekir. Pkk kürt halkı tarafından özgürlük savaşcısıdır. Hdp de onların siyasi ağzıdır. İsin garibi Türkiyenin yasal bir partisidir . Ve bu partiye baskı harici hiç bir yaptırımda bulunamazlar. Nedenide herkesin malumu. Bak hdp o bölgede bir güç alanı ele geçirmışse hiç kimseye geçmesini istemez. Bu isterse Maçoglu olsun. Maçoğlu onlar için yok edilmesi gereken bir rakiptir. Maçoğlu halkın gönlünü alıp belediye başkanı olsa dahi çok zor günler geçirir o belediyede. Komunist oldugu için devletin değil pkk nın hedefinde olur. Kimse kazandıgı alanı kayıp etmek istemez. Maçoglu bunları hepimizdem daha iyi biliyordur. Tunceliye aday olmak cesaret isterdi ve cesaret etti. |
Alıntı:
Reiz son dönem pkk üstüne gitmese, maçoğlu ve bazı kayyumlar çoktan ortadan kaldırılırdı diye düşünüyorum. BBP başkanı gibi(islamcı sağda rakip kalmaması gibi). Fırat Ajansı vb. de suçu devlete atardı. Uluslararası medyanın şeysinde değil ama orada da tayyib komünist başkanı vurdu diye yazarlardı. İnan bir çok hdp ilinde eğitimli, idealist adaylar siyasetten uzak tutuluyor. Bölgedeki nitelikli kişiler zaten göç etmiş çöp gibi çomarlar kalmış. Bi kasaba yoluna pkk bomba koyuyor askerler geçerken patlatmak için. Sonra yol bozulunca kasaba şikayetçi oluyor. Ortaya çıkan söylentiye göre bombayı koyan pkk değil asker oluyor. Lakin kimse kasaba yoluna asker niye tüp koyar diye sorgulamıyor :D olur olur ya.. Yine pkk ajansları olayı güzel yediriyor. Fransızca çevirili siteler bile türk devleti kürt bölgelerinin yollarını patlatıyor diye haberler vs. vs. Açıkçası olayın çözümü o kadar karışık ki. Yani Tunceli Türkiye midir onu kararlaştırmak lazımdır. Açıkçası Türkiye olmak istemeyen bir yeri de Türkiye'de tutmak o bölgeden yayılan fikir ve göçle diğer bölgeleri de kaybetmek anlamına geliyor. |
|
Neva Kaptanreis,
Kafası basmayanlar şimdi şöyle bir şey diyorlar bilmem duydun mu? Bu sistem fantezi imiş, küçük bir yerde olurmuş. Kayyuma bal hediye etti diye eleştiriliyormuş. Bu paylaştığın videoda adam zaten her şeyin farkında olduğunu söylemiş. Ovacıkta bu fantezi tarım odaklı yönetimi Dersim'de deneyeceğiz diyor. Zaten adam kalkıp bu uygulamayı ne bileyim sanayi ilinde yapacağız demiyor. Küçük bir ilde deneyeceğiz diyor. Göç veren bir ilde. Göreceli olarak ideali olmayan bir ilde. Adam sülalem Dersim dışında diyor, kendi çıkmamış. Adamın konuşması, tavrı vesaire Türkiye ötesi. Böyle bir adam bence Türkiye'ye fazla, harcanıyor. Bu millet anlamaz. Bu adamı çok ilerlerse yok ederler, birilerinin koruması lazım. Ama kim koruyacak? Adamın pek bir örgütle bilmemneyle alakası yok. Halk korur mu bilmem. Umarım seçilir bir süpriz olur. Çünkü onun seçilmesinin sembolik bir anlamı var. |
videoyu boşverin altına yapılan yorumlara bakın
|
Alıntı:
yorumları okuyup nasıl asabi olmuyon? Zombi sürüsü kusuyor oralarda genelde. Bi de reisçiler fb'de whatsappta organize olup saldırıyorlar. |
Maçoğlu: Dersim'i Türkiye'de model yapabiliriz.
https://www.birgun.net/haber-detay/m...pabiliriz.html |
Seni Kutlarım Maçoğlu.
Türkiye ye bir şeyi kanıtladın söylevlerinde kavga etmeden de sadece yaptıklarını örnek göstererek Kapitalist şartlarda bile kazanılacağını solcuya sağcıya gösterdin. Yaptıkların yapacaklarının iddiasıdır. Tekrar kutlarım Maçoğlu. |
Neden sadece Tunceli/Dersim neden TKP proletaryanın olduğu yerlerde oy alamıyor da Tunceli/Dersim gibi yarı feodal yarı ruhani ve etnik sorunlar yaşayan Tunceli/Dersimden oy alıyor.
|
İnsanlar TKPnin ve Maçoğlunun ısırmadığını anladılar sevgili markos, önyargı down oldu.
Bakalım şimdi ısıracak mı? Şimdi de en azından eski sistemden daha başarılı olursa, diğer illere sıçrama ihtimali var. Özellikle tarım potansiyeli olup, geçim sıkıntısı-işsizlik olan illere. Yıllarca Ağrı'da tarım olmadığından hayvancılık diye ilkokullarda okuttular. Böylece oralar Türkiye'nin ve etrafının tarım-hayvancılık deposu ve endüstriyel ürünlerin merkezi haline gelebilir. Üstelik diğer illerde de sol eğilimlere bakışı yumuşatır. Komünisler camileri dozerle yıkmıyomuş lan süngülemiyomuş falan derler. Komünis deyince cami dinamitleyen falan diyolar. Mesela kiloyla nohuttan konserveye de geçiş olabilir vesaire. Fakir fukaraya örnek olur. Bu durumun eğitimle de paralel gitmesi lazım yoksa insanlar işsizlikten ırgatlığa geçer ama başka da bi aydınlanma olmaz. Tabi eğitim hükumetin tekelinde belediye bu konuda pek bir şey yapamaz. Kurs açar ona da lisans vermezler. |
Komunizmi dilde deil PRATIKTE uygulayan ve anlatan birisine , ruhani feodal birileri seçti gibi kara sürmek isteyen islamcı ve kürtcü artıgı tipler elbetteki olucak.
Maçoğlunu kutlamak varken pekaka ve isitci ağzıyla konuşulması MAÇOGLUNUN daha sağlam PRATIKLER ile halkı , hem cevresinde hemde daha uzaklardan kendine çekmeli. Komunizm batarsa kime batar biline. |
türkü, maçoğlu işimi yaparım gerisine bakmam modunda. yapılması gereken de bu. adama demediklerini bırakmadılar. nohutçu fasulyeci köylü kafasız hain terörist dinsiz atatürkçü vatansever türkçü diğerlerine göre de kürtçü pkklı hdpli ajan her şey oldu adam.
adam belediye yönetmeye talibiz diyor, sen türk müsün sen kürt müsün sen zıt mısın diyolar. ama şovenler genelde konuşalım olay çıkaralım isyan çıkaralım da bir şeylere sahip olalım kafasında. maçoğlunun yaptığı bir devrim bence. bu ülkede adı K ile başlayan bir parti belediye alıyor. Olacak iş değil. Reis bile film gibi izliyodur bu adam ne lan böyle diye. Adam bakıyosun harbi köylü, adama bakıyosun konuşmasını biliyo, Avrupa beyefendisi gibi, bakıyosun pala bıyıklı falan. Saldırgan tavırları yok. Köyden çıkmadım diyo. Büyükşehirli değil Anadolunun doğusunda falan. Garip garip bi eleman. |
Alıntı:
seçim senin. insan gibi fikirlerini paylaşırsan insan muamelesi görürsün. saygısızlık yaparsan ağzının payını alırsın. uyarıyorum. |
Hizbullahın kalesi ve İşidin önemli kentlerinden Diyarbakır'da da ruhsal feodal karmaşıklık hdpye oy çıkartmış.
İslamcıların bi diğer kaleleri Mardin, Van ve Siirt. Hepsi HDP'ye çıkartmış. Dimek ki ruhsallar Akapeye veriyor zaten içinde bol miktarda Kürt İslamcı var Akapenin. Türkiye'de Kürtlerin ezici çoğunluğu Akapeye vermiyor mu yalan söylemeyelim? Diğerleri de haşdepeye veriyor. |
Alıntı:
AKP ile aynı ağız beni sorguluyorsa düşmandır. |
Alıntı:
Bizim dümenizde gitmezsen hakaret ederim taciz ederim kışkırtırım diyorsun yani. Burası özgür bir platform burada hakaret taciz kışkırtma yasak burada insanlar fikirlerini özgürce paylaşabilirler. |
benim nickim bu. burası insanların pislik düşüncelerini özgürce yayacakları ortam değil. burada insanlar düşüncelerini saygı çerçevesinde özgürce tartışabileceği bir ortam.
tehdit yada hakaret yok. bu saygısızca tenkitlerine devam edersen seni layığınla tentik edeceğim. dediğim bu. insan gibi eleştirirsen insan gibi karşılık görürsün. |
Alıntı:
Ya sürekli hakaret ettiğinin hemde kişisel hakaretler farkında değilsin yada kafan basmıyor. Ben burada tenkit ediyorsam (öyle bir amacım yok) da fikirleri olguları tenkit ediyorum kişileri değil. |
o zaman fikirleri eleştir. ... konuşma. yarı ruhani ne demek .... dalga mı geçiyorsun sen insanların mücadelesiyle.
|
Alıntı:
Dersim inanç merkezidir.Dersimin sadece aleviler açısından değil paganist akımlar tarafından da ruhaniliği olduğu varsayılır.Dersimin her tarafında ruhanilik akar.Dersim Munzur'u ile Düzgün Babası ile Ağuçan' ı ile Sarı Saltuk' u ile AnaFatma' sı ile kutsaldır.Benim ikinci memleketimdir.Ömrümün yarıya yakınını geçirdiğim hala bir kaç senede bir gittiğim yerdir. |
... o zaman niye komünistlere oy atıyor bu dersimliler. maçoğlu seçim çalışmasında hiç ruh propagandası yaptı mı? dersim halkının inanç hayatı onların siyasi düşüncesine yansısaydı AKP'ye oy atardı. ... konuşma. komünistleri eleştirmek senin gibi cahillere kalmadı.
|
Alıntı:
Bir yerde ki durumu NEDEN diye sorgulayıp cevabınıda altına Feodal ruhani diye belirten birisine deil belirttigi fikire , kişisel fikrini genele dayatma denir. Oradaki durumu NEDEN diye sorguladıktan sonra , cevap vermeyip , cevap bekleseydin ya ! İşciymiş emekciymiş köylüymüşte neden oralarda örgütlenememişte neden feodal ve ruhani bir yerde örgütlenirmiş ? Hıc cekmem lafımı , bilinçsuz işci emekci köylüdense , bilinçli patron feodal kalmadı ya , kalıntısını tercih ederim. Köle olmayı kanıksamış işci emekci köylüye biatcı bir şeyh yakışır . Özgür ve üretken bir ruhanide olsa insana komunist başkan yakışır. Öylede oldu. Sen ve senin gibilerin sorununun bölgede sözde birilerinin mevzi kayıp etme korkusudur. O kadar. Dersimin yakasını şu ırkci kürtler ve bunu bahane edip buradan milliyetcilik türeten ırkcı dinci faşizan türkcüler olmasa DERSIM bırak Türkiye yi Dunya ya örnek olacak bir yer ve halk. Türkiye de komunist bir başkan seçildiğini Yurt dışında duyanlar 1 nisan şakası sanıyor. Türkiye deki seçimler bir yana , komunist başkan bir yana diyorum ben. Bu konuda ırkı belli bir milletin özgürlüğünden önce Tüm halkların özgürlügünün tercihini yapacak kapasiteye uulaşmış Dersim ahalisini kutlamanı tavsiye ederim.. Insanlar bıktı o pekaka denilen abd güdümlü her hamlesi faşistlere yarayan ucube örgütten. Bırak ruhu kimliği ırkı. |
Alıntı:
|
tamam o zaman açıkla öğrenelim. neden dersim'de inanç söz konusu olduğunda daha kolay oy alabilecek HDP yada CHP değil de, "dinsiz" komünist parti kazandı?
|
Alıntı:
"Dersim inancıyla komünal yaşam arasında sıkı bağlar vardır paralel frekans vardır.Dersimin sosyalist hareketlere sempatisi de inançlarının benzerliğinden kaynaklanır." |
yarı ruhani olayını açıkla sen. masal anlatma.
|
Alıntı:
Materyalizm ile de harmanlanmış. Ateist/materyalist aynı zamanda sosyalist olup Munzur' a gidip mum yakanları oradaki taşları öpenleri gördüm. |
marcos ... konuşmayı bırak.
Alıntı:
|
doğuda bu mum yakma taş güneş mağara zemine kapanma olayları devam ediyor.
hdp aşırı sol değil mi? mardinde aldı. mardin bu olayların en çok olduğu yer. süryaniler de hdpye oy veriyor. bunun zemininde de yerleştirilen türk ve türkiye düşmanlığı yatıyor. ha bunu söylersem yok canım denebilir. zaten hiç böyle şeyler yok. :D ama bununla tkp tartışmasının ne alakası var onu anlamadım??? ruhani de olur dinci de olur. akpye oy veren ateistler var. neo-islamcı despot bir şahsın oyuncağına ne sebeple oy verilir? demek ki eksen kayması. sen de barış için hdpye oy verdim diyon barış için NATO'ya oy ver daha iyi. chpye verdim lütfettim ama beğenmiyorum diyon. biz de beğenmiyoz ama yapcak bişey yok. |
Alıntı:
Ülkemiz ve benzer ülkelerde olan bu durum bilindik Marksizm ile uyuşmaz.Ortadoğu ve benzer coğrafyalarda komünistler proletarya topraksız köylü arasında değilde etnik veya inançsal nedenlerle ötekileştirilmiş tarihinde acılar olan topluluklar arasında kök salmaktadır. Mesele bu! |
Kanka sen bu linki oku ondan sonra konusalim senle ok? Iyice iskembeden sallamaya basladin cunku sen.
https://www.evrensel.net/haber/11529...-15-16-haziran |
Dersim/Tunceli özelinden bir sürü video izledim youtube'dan.. Bu seçim öncesi mikrofon tutmalar
Dersimli/Tuncelili olsun taştan olsun o ki buranın çocuğudur kim olursa olsun diyen var. Kayyum diyen var. Bir yanım Maçoğlu bir yanım HDP demeye çeken var. Partiden siyasetten bize hayır yok diyen var. Genel olarak bir tabanda kayyum ve politik hapislere karşı mutlak bir siyasi tepki gösterme bilinci var. Hatta yönetemesler bir daha kayyum gelecek olsa bile... Farklı bir coğrafya ve bilinç kuşağı... İnternette Maçoğlu'nun adaylığı sonrası HDP'nin tepkisi sonrası gelişmiş bir çok tartışmaya da tanık oldum, gözlemledim. Cumhurbaşkanın da sanırım bir yanı oralarda savaştı, bölündü ve balkon konuşmasın da oralara bir gönderme vardı. Yani Doğu da her yerde makarna, kömür dağıtırlırken Tunceli özelinde 2.500 lük çek ve artı beyaz eşya kampanyası geçmemiş yorumları var.. Kimi medyada kimi büyük kentlerin özellikle İstanbul'un kaybedilmesinde bunun (doğu çatışması ve bölünmenin) etkisine dair kimi yorumlar da var. Şimdi biz buradan kabaca bakıp yorumluyoruz ve Maçoğlu çok ilginç ve cazip bir figür ancak olayın oradaki sosyo-politik durum biraz farklı ve karmakarışık gibi... İşte bireysen hükümete tokat atabileceğin tek durum kalıyor o da seçim gibi... Yani insanlar politik sınırlı seçimlerle ya da kendini temsil etmeyen durumlarla iradeleri gerçeğe gündeme yansımamış hissediyor. Bir oyu var bir oy vermek zorunda. Yani benim gördüğüm Dersimli de Kayyuma yanıt vermekle Maçoğlu'nu seçmek arasında da kalmış, kalanlar var. İdealizmle bellli zorunluluklar ve dayatımlar seçenekler arasında kalınıyor felan. İşte bunların daha geniş sosyolojik yorumları da var tabi ancak benim gördüğüm böyle Alıntı:
Bir de Gandhi'nini bir sözü var. Önce küçük görürler umursamazlar, sonra... Yani küçük bir ilçe de filizlenen (görülmeyen aradan sıyrılan) küçük bir kişi-bilinç ya da hareket gibi bir şey oysa büyüyor ve bir sinerjisi var. ve anladığım bu büyürse kişi iki yönlü taraflı bambaşka bir çatışma geçişmenin içine sürükleniyor. bakalım... |
Tarihimizde acılar, ruhani bir kavramdır.
Tarihinde acılar olmak bence tam bir oyun, istismar. İbrahim Kaypakkaya'da soyadının hakkını verip istismar etmiş. Tarihinde acılar olmak intikamcı bozuk sorunlu bir toplumun babadan anadan oğula kıza geçen hastalıklı mirasıdır. Bir kabile ürünüdür. İslamın intikam ve cihad isteği gibi bir hastalık. Biz mesela tarihimizde acılar diye geçmişin intikamını aramıyoruz. Yönetenlerimizin ve karşı tarafın problemlerini bizi ezdiler diye mağdur edebiyatı yaparak kullanmıyoruz. Kan davası olan problemli gelişmemiş toplumların ürünlerinden hiç haz etmem. Bu sitedeki Türkü ve karakedi de haz etmiyor galiba onu anladım. Yoksa ezilenler edebiyatı çok popüler. Ama herkes tiksiniyor ezilenler edebiyatından. Örgütler gidip gidip kah İslamcı kah ayrılıkçı kah komünist ne olursa ayrılıkçı öteki Kürtler denen halkla işlerini gütmeye çalışıyorlar. Kürtler ise aydınlanınca bölgeden ayrılıyor orada yaşam kuramıyor. Yoksa yaşatmıyorlar. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:41 . |