![]() |
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde panel: Pezevenkliği medeniyet yaptınız…
Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a program için salonu tahsis etmesi nedeniyle de teşekkür ederek, “İşte üniversite salonundayız. Değerli rektörüme gerçekten teşekkür ederim bu salonu tahsis ettiler. Ne günlerden ne günlere. 20 sene evvel olsaydı bu tören hepimiz hapisteydik rektörle beraber. Nimetlere şükredin. Nimetlere şükretmezsek Allah azabını getirir. Şimdi bir bir yasakların kalktığı bir dönemdeyiz” diye konuşurken Yılmaz’ın bu sözleri alkış aldı.
Yılmaz, konuşmasında daha sonra İstanbul Sözleşmesi’ni ve kadın haklarını hedefine alıp “Şimdi aileden bizi yıkmak için yeni oyunları Masonlar ortaya koydular. Bazı kardeşlerim de bu oyuna düşüyorlar. Bizde kadın erkek ayrımı yok hepsi ailedir. Aile, kadın erkekten meydana gelmiştir. Domuzun bile kabul etmediği ahlaksızlığı teşvik eden bir felaket eskiden de vardı ama artırılarak devam ediyor. Bizle çok savaş ediyorlar. Sadece Suriye’deki olay değil ahlak savaşından daha tehlikeli bir savaş yok. Aklımızı başımıza alacağız. Kadının hukukunu Avrupa’da arayanlar ahmaktır. Açık ve net konuşuyorum. Avrupa kim. Terbiyesizlere bak ya. Avrupa’da kadın hakkı arayacaklar. Kadın hakkı dediğiniz Avrupa’da var mı bana sorun” deyip kadına haklarını İslam’ın verdiğini öne sürdü. Gerici isim sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu hale bak ya. Kızın diyor eve dostuyla gelirse saygılı olacaksın. Vay vay vay. Bir de çay ısmarlayalım kavata öyle mi? Allah ıslah etsin ya. Kadın diyor bir dostunu eve getirdi sakın ha kadına el kaldırma hapse girersin diyor. Yahu ne zaman pezevenkliği siz medeniyet yaptınız. Allah’tan korkun ya. Açık ve net konuşuyorum. Derdim olduğu için şehir şehir geziyorum bütün Türkiye’de. Aileyi ayakta tutan erkek kadın birliğini dinamitlediğiniz zaman devlet olmaktan tarihe gömülürsünüz. Onun için savaşın şekli 100 senedir değişti aileden bizi yıkmak istiyorlar: Aile olmadan devlet olur mu?” https://halkweb.com.tr/recep-tayyip-...iyet-yaptiniz/ Türkiye'yi dolaşıp,bu tarz konuşmalar yapıyormuş..Dikkat edelim lütfen.. Bu kişi,şehir şehir gezdiğini ve bu minvalde konuşmalar yaptığını söylüyor..! Yalnız böyle yaptıkları sürece,Türkiye'de dinsizliğin arttığı da bir gerçek..Türkiye'de dinsizliğin artması için,Şevki Yılmaz gibilerini alkışlamak lazım aslında..Şevki bey,süpersiniz,g.tünüzün kılıyız Şevki bey:D |
Ülkeye adım adım Şeriat geliyor. Artık çok geç. Elimizden gelen birşey yok. Bilim ve aydınlık saçması gereken üniversiteler bile dinci yobazlığa kurban gitmişse artık bir umut yok demektir. Bilmiyorum siz bir umut görebiliyormusunuz ama...
|
Alıntı:
Elimizde "internet, sosyal medya" kozu var... İnsanlar kitap okumuyorlar ama, internetteki kısa kısa paylaşımlarla İslam'ın iç yüzünü, gizlenen taraflarını yavaş yavaş öğreniyorlar - bu bir şans bizim için. İnternet üzerinde yoğunlaşmalıyız. |
banyoda takunyası kaymış
düşüp götünü kırmış o yüzden gelemeyecek ne şeriatı ya yozlaşmış kapitalizm bu muhafazarlık denen bi zırva ideoloji komprador hırsız bi egemen tayfa hikaye tamamen duygusal dindarların dinle ilgisi; sübyancılıktan ibaret sünnet ya ondandır |
şeriat falan gelmiyor yahu, aksine ondan uzaklaşılıyor.
akp sayesinde dinin etkisi azaldı. özellikle fetöyle kapışmaları müthiş olumlu oldu. zira en parlak gençler üniversite yıllarında fetönün evlerinde toplanıyordu. fetö en zeki gençleri ele geçiriyordu. şimdi üniversiteye giden gençler tarikatlara mahkum durumda değil. ayrıca akp'nin siyasal islamcı yanı da ılımlı müslimleri soğuttu genel itibariyle. akp bir sürü imam-hatip falan açmış olabilir. ama oralara gidenlerin çoğu aşırı dinci olanlardan oluşuyor zaten. yani imam-hatip açmasaydı bile o tarz insanlar yine aynı kafada olacaktı. akp tüm bunları bilinçli yapmadı ama. toplumsal psikolojinin kendiliğinden ortaya çıkan sonuçları bunlar. |
Su meshur iktidar konusmasindaki dil surcmesi nelere kadir.
Yesil,abdestli kapitalizmin zembereginden bosalmis,buram buram idealizm kokan alturistik kusmalari. Sevki Yilmaz 1998 ile 2004 yasakli yillari arasinda Avrupa'da erkek hukuku mu,yoksa kadin hukuku mu ariyormus? Islam mi verdi baskasi mi bilemem de, Hulle ayetini indiren Allah'ini nereye koyuyor bu durumda? Ama dinsizin hakkindan imansiz gelirmis der buyukler. ---------------- Mağara devrinden aramıza hoşgeldin Şevki bey, Şevki Yılmaz'ı ilk gençlik yıllarımdan, ihramından fışkıran sırt kılları, ihramın içinde yaptığı ateşli konuşmasından hatırlıyorum. Aynen şöyle haykırıyordu: "Madem eşitlikten yanasın be pezevenk adam, hanımını yolla da bu eşitlik sağlansın!" Yılmaz cızırtılı sesiyle "Pezevenk" diye kıllı kollarını sallayarak haykırdıkça kalabalık da "Heeey heeeey" diye söylediklerini alkışlıyordu. Gel zaman git zaman, aradan yıllar geçti, ben yaşlandım Şevki Yılmaz halen kendince ‘pezevenk avcısı.' Yıllar sonra Şevki Yılmaz karşımıza Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde yaptığı konuşmayla çıktı. Şevki Yılmaz, saçma sapan konuşmasında pek çok şey dedi. Şu kısmı ise konuşmanın tabiri caizse ‘highlight'ıydı: "Şu hale bak ya. Kızın diyor eve dostuyla gelirse saygılı olacaksın. Vay vay vay. Bir de çay ısmarlayalım kavata öyle mi? Allah ıslah etsin ya. Kadın diyor bir dostunu eve getirdi sakın ha kadına el kaldırma hapse girersin diyor. Yahu ne zaman pezevenkliği siz medeniyet yaptınız. Allah'tan korkun ya." Şevki Yılmaz aramıza mağara devrinden katıldığı için, yapmak istediği şey muhtemelen kızının erkek arkadaşının kafasını patlatmak, öldürmek falan. Çünkü aksi durumu tahayyül edemediği gibi, büyük ölçüde hakimiyeti altında olduğu için buna izin vermiyor. Peki Şevki Yılmaz, çıktı geldi neden bunları söylüyor. Şevki Yılmaz'ın saçma konuşmasından daha önemli olan, Yılmaz'ı o salonda dinleyenler. Tayfun Atay yazısında bu konuya ilişkin önemli detayları sıralamış: "Rize İl Emniyet Müdürü orada. Müslüman burjuvazimizin amiral gemisi MÜSİAD'ın Rize Şube Başkanı orada. Rize İl Müftü Yardımcıları ve ilçe müftüleri orada… AKP irtibatlı zevatı saymıyorum. Tabii bilumum Kur'an kursu ve dinî vakıf temsilcilerini de…" Şevki Yılmaz üniversite konferans salonlarını kadın düşmanlığı ve küfürlerle inim inim inletiyor çünkü sonunda ödüllendirileceğini biliyor. Birgün gazetesinden Deniz Sarı, 2002'den bu yana ‘yetkili ve etkili' şahsiyetlerin kadınlarla ilgili beyanatlarını sıralamış. Buna göre eski orman ve su işleri bakanı Veysel Eroğlu, kadınların "İş istiyoruz sayın bakanım" sözlerine karşılık olarak "Evdeki işler yetmiyor mu" yanıtını verdi. Eski başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç, "Kadınsa o da iffetli olacak. Mahrem namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak, bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak" ifadelerini kullandı. AKP'ye yakınlığıyla bilinen ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Erdoğan için ‘Dombra' şarkısını değiştirerek yazan eski AKP milletvekili Uğur Işılak, katıldığı bir televizyon programında "Kadının fıtratında erkeğe köle olmak var" dedi. Kadınların çalışmasına karşı çıkan hukukçu Ömer Tuğrul İnançer hamile kadınlar için "Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil" diye konuştu. Eski sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2015 yılının ilk bebeğini ziyaret ettiği sırada "Annelerin, annelik kariyerinin dışında bir başka kariyeri merkeze almamaları gerekir" ifadelerini kullandı. Eski milli savunma bakanı Vecdi Gönül "Türk hanımları evinin süsüdür, erkeğinin şerefidir, Batı kadınları maalesef ezilmektedir" dedi. Maşallah kadın düşmanlığı yapanın sırtı yere gelmiyor. http://www.diken.com.tr/magara-devri...din-sevki-bey/ |
Gelen Şeri-ad değil. Sallana kapitalizm. Bakın Staphen Hawking Ne diyor (ölmeden önce) KAPİTALİZM de rekabet bu kadar azgınca, teknoloji bu hızla yapılırsa dünyanın (insanlığın ) sonu yakındır Önerisi de ver S.Hawking in derhal dünya hükümetin e geçilmeli.
Artık kapitalizm bütün insanlığı kapsayacak biçimde yani yatay büyüyemiyor Dikey yani keninini besleyecek nesnel şartları yok ederek büyüyor. Şeri ad bunun yanında oyuncak kalır. Bazı devletler şaşkınlıktan kendilerine oyuncak bulur İşte Türkiye devleti de artık küçük devletler kapsamında olduğu için küçük oyuncaklarla oyalanıyor. Futbol sağasında oyuncu olamazsan top olursun. Seninle oynarlar Bu teknoloji çağında hala imam hatip okulları acar onun mezun ettiklerini müdür yaparsan ancak dünya arenasında oyuncu değilsindir ve bunu da kabul etmişsindir. S.Hawking dünya hükümeti derken ne anlamalıyız. Bir tehlikeden söz ediyor ve bu tehlikeyi kontrol altına almaktan. Halbuki dünya hükümeti programı sosyalist bir program bunu kapitalist söylüyorsa oturup düşünmek gerekiyor. Kapitalizm iki temel üzerine oturur- bir emekçinin sömürülmesi. -iki küçük ve orta sermayelerin soyulması. Şimdi bunun yanında orta çağ icadı olan Şeri ad düzeni. Dünyada örnekleri var ve hala yaşayanlar var Dev devletler höt dediğinde gel beni öp diyorlar. Bunlar düzen mi şimdi. Bunlar devlet mi . Bence herkes bu yıkılan kapitalizm in altında nasıl kalmayız demeli.İnsan kendini nesne kabul ederse ancak gözünün görebildiği kadarını görür Özne kabul derse düşünebildiği kadarını görür. Şöyle düşünün tarihe inin Menderes hükümetini ve 1960 darbesini düşünün. O zamanda parti devleti vardı tek adam benzeri hükümet vardı gücünü kaptırmış ordu vardı . Birden bire her şey değişti. Yani sen irade değilsen bir irade gelir çıkarına menfaatine olacak biçimde değiştirir. |
sevgili Kartopu
bu adamlar (forumdakileri kastediyorum); artı-değer, kapitalizm, kapitalist-emperyalizm , eko-politik , felsefe hakkında bişey bilmiyor bu forumda bizzat yaşadım ayfon-ayped stiv cobs güzellemesi yapıp kapitalizmi temize çekmeye kalkan hamsi kafalı ama saygın yazarlar vardı birisi görsel paylaşmış mini etekli iki kezban ile çuvala girmiş iki büşrayı kıyaslamış sanki farkları var her iki resimdekiler de maymun çöken/çözülen kapitalizm daha da gerici üst yapı kurumlarının koşullayıcılığına umut bağlar bunu anlamaktan acizler 250 yıl önceden kalma seküler ilericiliğin çözüm olduğunu zannedenler var bonapartist bişeyler olsa gericiliğin geriletildiği zannına kapılacaklar sorunun/gericiliğin efendi-köle düzeni olduğunu anlamalarına ramak kaldı sistem kendi üzerine çöküyor devrimciler örgütsüz tek sorun bence bu |
Alıntı:
Sizin bu söyleminiz,gerici yobazların papağan gibi yüzlerce yıldır ''din elden gidiyor'' palavrasını aklıma getiriyor.. Sistemin çöktüğü filan yok..Devrimcilerin örgütlendiği filan da yok..Sistem devrimcileri tutup bir kenara geçen yüzyılda attı,bitti o konu..Yenildiniz işte:) Sistemin gittiği nokta,kendi kendini imha..Nasıl?Sistemin yarattığı yapay zeka,sistemin nokta noktasına koyacak..Bu kaçınılmaz..Hatta sistemin köpekleri o kadar korkuyorlar ki,yapay zekanın kontrol altında tutulabilmesi için şimdiden dernekler/kuruluşlar filan kurmaya başlamışlar.. |
palavra arıyorsan kendi yazılarına bakmalısın
daha sistem nedir, nasıl çöker onu dahi anlamaktan aciz mental yapın o cümlenin içeriğini değerlendiremez kapitalizmin teorisi nedir bi fikrin var mı sen teologsun oğlum, hangi ara iktisatçı oldun yenildiniz edebiyatı yapıp sonuna gülücük koyana bak hele sen yenilenlere dahil değil misin gidip erzurumda biranı içecek göt var mı sen de anca evinin balkonunda içer gelir burda kendi kendine bişeyler karalarsın tam rekabet piyasası nedir neden mümkün olamadı olamıyor görünmeyen el neden çalışmıyor homo economicus neden zırva kanunlarla yasaklanmasına rağmen tröstleşme neden engellenemiyor tröstleşme kapitalizmin sonudur diyenler yine kapitalistler kaynak israfı nenden had safhada seneca efect nedir sen hangi ara yenenlerden oldun tam bir salaksın di mi aynen öylesin sistem çöktü romanın yıkılışı 3 yüzyıl sürdü kapitalizmin çöktüğünü anlaman için her yerde devrimler olmasını mı bekliyorsun sen bende hayal kırıklığı bile olamazsın o zekaya sahip olmadığını ikimizde biliyoruz o yüzden mi umudunu yapay zekaya bağladın ulan metriksin modası geçti be güzelim ergenlikten bi kurtul Agent |
Sevgili Blitzkrieg;her zamanki gibi formundasın:D
Senin telden gidip,biraz argo yazacağım,kusura bakmayın artık.. -Yazılarımda kaynak belirtiyorum..Palavra/yalan atacak kadar itin teki değilim.. -Sistem denilen şey,sosyalistleri/komünistleri/devrimcileri 20.yüzyılda s.kp attı mı?Attı..Bugün kapitalizmin/sistemin girmediği bir nokta nerdeyse yok mu?Yok..Baba,ne diyorsunuz siz?! Yobazlar gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsunuz..Sistem kendi üstüne çöküyor filan..Sistem senin üstüne çöktü haberin yok..! -Ben bir savaş yapmıyorum,o yüzden yenilen filan değilim..S.kiliyorum,o ayrı.. -Erzurum'da Ramazan'da sokakta bira içmediğimi nereden biliyorsun:D -Tröstleşme şeylerini spartacus'la tartışın,benim böyle bir derdim/merakım yok..Hep böyle tepeden bakan söylemlerle,sıradan insanların anlayamacağı dilden konuşmalarla (sanki din adamısınız) yok olup gideceksiniz..Tröstleşme,Seneca efect filan.. -Ben sana salak filan demem,ergen muhabbeti bu..Sen salaksın filan..16 yaşındaki genç kızlar gibi atışalım mı yani burada?Zeki olduğumu biliyorum..Sen bana salak desen de ben zekiyim..:) Zeki olmak demek,senin gibi olmak demek değildir..Zeki insan,önüne gelene salak/aptal filan demez..En azından bir süzer/gözler..Sen bunu bile yapmıyorsun..Dış görünüşüne bakıp,insanları kategorize edenlerden farkın yok.. -Sistem çökmedi,sistemin çöktüğü bir yalandır,yalan söyleme burada..Şu anda beni de,seni de sistem skmiyor mu?S.kiyor işte..Nasıl çöküş bu:D Bu sana bahsettiğim şey,bir gerçek..Yani yapay zeka,kapitalizmi yerle bir edecek,bu kaçınılmaz..Türkiye'de veya Mısır'da veya Norveç'te insanların sokaklara dökülmesi filan işaret edilerek veya gelir eşitsizliği cart curt ifade edilerek,sistemin çöktüğü filan söylenemez..Sistem tıkır tıkır işliyor.. Parası olan olmayanı,güçlü olan güçsüz olanı,uyumlu olan uyumsuz olanı s.kiyor..Sistem bu.. |
mankafalılık yapma
sistem devrimci olup olmadığına bakmadan eleğin altına düşenleri sikip atıyor o yüzden kaybettiniz edebiyatı yapıp sonuna smile koyman zırvalamaktan ibaret söylediklerin kendi içinde tutarlı değil karar ver sistem tıkır tıkır işliyor mu yoksa gezegeni her şeyiyle tüketiyor tükettiğinin yerine yenisini her defasında artan maliyetle mi koyabiliyor detaylandırma gereği niye hissetmiyorum biliyor musun bu konuda formasyonun yok zekan da yetersiz gugıl amcana yazsan o anlamadığın şeyleri kabaca anlatan makaleler bulursun son satırda sistem bu dediğin şey kapitalist teori değil o pratik. her geçen gün de uygulanabilirliğini yitiriyor üstyapı zırvalarının sonuna kadar kullanılmaya çalışılmasının sebebi de bu zaten ne diyorum ama di mi ben bunlar seni aşar güzelim teoloji yap sen niye yapıyosun bırak, yapay zeka halleder bi gün bu işleri |
Alıntı:
Bu adamların en hafif şeriat dahil bağlayıcı, sınırlayıcı herhangi bir doktrinle ilgileri yok. Olay Osmanlı süper kahramanı olduğuna kendini inandırmış birinin ve etrafındaki tiplerin devletin tepesinde gel keyfim gel kafasında milletin vergisiyle, silahıyla strateji oyunu oynaması olayı. Bunların ciddi ciddi bir şeyleri uzun vadeli planlayıp yapabileceklerini, sonuca varabileceklerini düşünmek için tek bir neden yok. Kaldı ki sözde en akıllı eski islamcı, liberal, cemaatçi ne kadar adam varsa eridi gitti. |
Sn Ahlaksız
Blitzkreig arkadaş haklı sistem gerçekten çöküyor, Da. Bu çöküntünün altında kim kalacak asıl sorun bu. Hatta bunu sadece sisteme muhalefet edenler söylemiyor sistemin sahipleri de söylüyor. Belli ki kimsenin dikkatini S. Hawking in söyledikleri çekmemiş. Hawking bir tehlikeden söz ediyor kurtuluş için öneride bulunuyor. Önerisi de ne gariptir ki sosyalistlerin önerisine yaklaşıyor. -Dünya hükümeti (devleti) planlı gelişme -. Sn Ahlaksız Evet yenildik bunu kabul ediyoruz da bu yenilgi ilk defa olmuyor. Mülkiyet özel olduğundan bu yana bu savaş var bu savaş ın ilk kahramanları kölelerdir. Farkındaysan bu yenilgiler bu insanların savaşı hiç bırakmadığını da hatırlatıyor. Biz yenildik bizden öncekiler gibi biz bizden öncekilerden öğrendiğimizi ve doğamıza uymayan koşullara itiraz ettik bizden sonrakilerde edecektir. Ama sadece sorun bundan ibaret değil Bu günkü sorun kapitalistlerinde bu dünyayı bu biçimde götüremeyeceklerini açık açık söylemesi. Hiç duymadınmı bazı teorilerde bu dünyaya 350-500 milyon insan yeter dendiğini. Bunu niçin söylerler halbuki egemenler köle sayısı ile öğünür. Ne kadar çok işçi çalıştırıyorsan zenginliğin ölçüsü odur. Hatta şunu da derler ben binlerce insana ekmek veriyorum. Bu onlar için öğünç kaynağıdır. Zamanımız insansız üretim karanlık fabrikalar olduğunu anlatmadılar mı hani işçi sayısı hani o öğünç sebebi. Evet kapitalizm çöküyor ama bunu bu sefer biz değil kapitalistler söylüyor. Bizim korkumuz bu çöküntünün altında kalmak. İşte bizim gibi devrimcilerin komünistlerin sorunu da bu. |
Alıntı:
Nerede yaşıyorsunuz beyefendi?Kapitalist bir ülkede değil mi? Sizi bir kere ortaya çıkaran ne?Kapitalizm değil mi? Bu devrimciler nereden çıktı?Amazon ormanlarından mı?Hepiniz kapitalist bir toplumun ürünlerisiniz..Sizi kapitalizm yarattı ve sonra kapitalizm,masaya yumruğunu vurdu işte:) Bir Müslümana burada peygamberin şöyle böyle dediğimizde aynı senin gibi sinirleniyor,salak,mankafa,şizofren filan diyor..Aynı kafa yapısına sahipsiniz..Bir smile koydum diye delirdin resmen:D Sistem işliyor,sistem de bir sıkıntı yok..Artan maliyet veya Dünya'yı tüketme filan mesele değil..Sistem sizin hakkınızdan gelmiş,Dünya filan mesele mi:) Zekam değil,bilgim yetersiz..Sen çok bilgilisin sevgili Blitzkrieg ama bilgi tek başına yeterli değildir..Anlaman lazım..Bunun için de zeka lazım..! Her seçimi kaybeden ama koltuğunda oturup nutuk atan Kılıçdaroğlu gibisiniz..Kapitalizm size her türlü vurdu..Sağdan-soldan-yukarıdan-aşağıdan..Daha ne yapsın? Kapitalizm hepimizi düdüklüyor ve düdüklemeye devam edecek ama sen diyorsun ki,artık bitti,düdükle(ye)meyecek beni..Bu umutla yaşa bakalım..Müslümanların cennet hayali gibi..! |
Bu devrimci komünistlerde aynı İslamcılar gibi aralarında hiçbir fark yok. Celal Şengör de bunu farketmiş zeki birisi. İkiside boş vaatlerle yaşayan, sadece kendilerini ahlaklı/haklı görenlerden oluşuyor. Kapitalizmin değil ama Komünizminizin sonu geliyor. Kuzey Kore, Küba, Çin (Kapitalizmi uyguluyor) bunların sonu geliyor. Yeni Dünya'da böyle bağnazlara yer yok. Olmayacak da zaten sizin gibi Devrimci Komünistlerin yeri mağaradır. Bu Komünist teröristler değil mi sırf Amerikalı diye masum insanları öldüren katiller sürüsü.
|
Alıntı:
Küresel ısınma, hortlayan lümpen faşizm, nüfus artışı hiç de yabana atılacak şeyler değiller. Çok yoğun göç hareketleri var ve bu küresel ısınma hızı arttıkça bu göçler daha da artacak. Birilerinin "dünyanın selameti" için bunu rayına sokması lazım. Ve bunu yaparken devletlerin tek tek menfaatleri, iç hukukunundan çok dünyayı "düşünmesi" lazım. Dolayısıyla tek bir kontrol mekanizmasının dümeni devralması kaçınılmaz hale gelecek. Belki sermaye destekli çok etkin bir BM. Bunun olmaması için çok acayip bir enerji üretim tekniğinin çeşitli ülkelerde eş zamanlı geliştirilmesi ya da uzayda hemen şimdi gidilebilecek yeni bir dünya bulunması gerekir. Şimdilik bu olasılıklar mümkün değil sanki. Olan şeyle yetinmek ve idareli kullanmak zorundayız, birileri kendi payını idareli kullanmıyorsa grubun selameti için tepesine binmek zorundayız. Hayatta kalma hukuku... İnsanlar kitle iletişimi sayesinde daha iyi hayatın, varsıllığın nerede olduğunu artık biliyor. Kayseri'de yaşayanla Kongo'nun ücra köşesinde yaşayan insan yüzünü bir şekilde batıya dönmüş durumda. Çin, Hindistan, G. Kore teknoloji, şu bu geliştiriyor ama insanlarını memleketlerinde tutamıyorlar, eksik bir şeyler var. İnsanlar batıya gitmek istiyor... Peki batı bu işe ne diyecek? Sınırlarına beton mu dökecek ne yapacak? Oturduğumuz koltuğun konforuna, sokağın canlılığına, açan güneşin ışıltısına bakınca insan kötü şeylerin başına gelmeyeceğine iman ediyor. Halbuki biz bu dünya denen uzay gemisinde ciddi bir yaşam savaşından buralara geldik. Daha beş bin sene önce nüfusun %85 i geceleri vahşi hayvan saldırısına açık uyuyordu. Tüm bildiğimiz konforun, teknolojinin ve bu dünyanın kısa sürede yitip gitmeyeceğine bizi inandıran ne ola ki? |
Alıntı:
Alıntı:
Seni bu halinle kim kabul edecekte,seninle bir araya gelecek? Öfkelisin,biliyoruz da..Ne diyorsun,o belli değil.. Foruma bir tane,sıradan insanların anlayabileceği mesaj yazmıyorsun,sonra o şizofren,o mankafa,hepinizi s.kerim falan filan.. Efendim tröstleşme filan..Yahu,ne tröstleşmesi,ne diyorsun?Git bir fabrikadaki işçiye tröstleşmeden bahset bakalım..Yahu,şu egodan bir kurtulun ya..Tamam,süper bilgilisiniz,süper sosyalistsiniz,kabul ediyoruz ama sıradan insanların seviyesine inin artık..Taaaa yukarılardan küfür ederek,insanları nasıl örgütleyeceksiniz,anlamıyorum.. İki sosyalist komünist bir araya gelse,iki dakika sonra ana avrat karışıyor..Sonra iki tarafta ''ama tek sorunumuz örgütsüz olmamız'' diyor..! |
Alıntı:
21.yüzyılda ne olacak?Denilen şu;''Şu anda yapay zeka üretim aşamasında..Gelecekte hayatın her alanına yapay zeka girecek..Sonrasında yapay zeka,kontrolü ele alacak..''Kapitalistlerin dediği bu..Kapitalistler sistem çöküyor filan demiyorlar..Konu sistemi filan geçti artık,konu insan türünün geleceği..İnsanın geleceği tehlikeye girmiş durumda..Gelecekte bir Terminatör veya Matrix filminin gerçekleşme oranı,her geçen gün yükseliyor..Yani bu saatten sonra sistem tartışması veya din tartışması yapmak bönlüktür..Bu saatten sonra yapay zeka tartışması yapılmalıdır ve öyle de oluyor zaten..Mesela; https://indigodergisi.com/2018/04/elon-musk-yapay-zeka/ |
egodan mı kurtulayım
evlat aptalsın da salak mısın sen ego herşeydir ahlaklı ; sen aptalın tekisin senin üzerinden öfkemi sakinleştirmek benim için fazla kolay daha kaç kez söylemeliyim bu bana yaramaz beni islamcılara benzetenler olmuş ya hangi bağlamda desem sıçarsınız ama derdim bu değil siktiriniz gidiniz diyorum sikik küçük burjuva olmaktan öteye bi adım atamadınız |
Alıntı:
Bu nasıl devrimci kafası,anlamıyorum ki.. İnsanları aşağılayıp,ötekileştirip,dışlayıp nasıl devrim yapacaksın? İnsanlarla değil de,sokak kedileri ile mi devrim yapacaksın? İnançlı olduğunu söylüyorum,hepsi bu..Bir umutla yaşıyorsun,bomboş bir umut.. ''Sistem beni düdüklüyor ama düdükleme sırası bana da gelecek'' deyip duruyorsun..Sistem arkandan hiç çekilmeyecek,üzgünüm..! |
Yapay zeka bence bir şeyi devralamaz. Çünkü genel geçer bir yapay zekanın oluşturulması önümüzdeki 50 yıl mümkün değil. Ancak teknoloji ve olursa yeni enerji üretim tekniklerinin telif sahipleri çok acayip güçlenip insanları ikna kabiliyetlerini de kullanarak yumuşak başlı gibi görünen sermaye destekli teknokrasiler ortaya çıkarabilirler.
Yukarıda da dediğimiz gibi dünya iyi durumda değil kanunla, nizamla ortadan kaldırılamayacak dünya çapında sorunlarımız var. Bu sorunlar tam olarak kendini göstermeye başladığında kim "ben çözerim" derse direksiyona geçer. Ben bu çözümü üretecek olanların devletler değil hali hazırda bu işlere kafa yoran bilişim, iletişim ve enerji alanındaki teknoloji şirketleri olduğunu düşünüyorum. Fosil yakıt olmazsa ve nükleer'den korkarsak enerji dar boğazına gireceğiz. Ha fosil yakıt kullanımını artırsak bu sefer de iklim felaketleri hızlanacak başka bir yere gideceğiz. İki ucu boklu değnek. Bu durumlar oldu olacakken ha kapitalist olmuşsun ha sosyalist fark etmiyor. |
sanırım burda gülmekten ölmem gerekiyor
küçük burjuvadan örgütleme dersleri alıyorum siktirin lan bu eko-politik sistem zaten çökmeye mahkum diyorum bi ton zırıltı sonrasında bana ego üzeine küçük aklınla ders verneye kalkıyorsun anlamadın hala ve anlama şansın da yok sikimde değilsin olamzasın homo sapiensin tek seçeneği var ya barbarlık ya devrim peki ben devrimi önemsiyor muyum evet deme mi bekliyorsun sikimde değil dün açken bu siteden bi arkadaş bana yemek göndermişti bugün haraç topluyorum sizin islamcılardan |
Alıntı:
Sn Ahlaksız. Benden farklı ne söylüyorsun. Ben kapitalizm çöküyor insan nesli tehlikede diyorum sen insanın geleceği tehlikede diyorsun. Konu senin ve senin gibilerinin kapitalizm in ne olduğunu anlamaması. Biz kapitalizm iki ayak üzerine oturur. Bunun biri işçinin sömürülmesi. İkincisi orta ve küçük sermayelerin soyulması Diyoruz ama sizi bunu anlatamıyoruz. Bu iki olasılık ortadan kalktığında kapitalizm den söz edilir mi.İşte yapay zeka dediğin şey bunlarını ikisini de ortadan kaldırıyor. Böylece kapitalizm i de ortadan kaldırmış oluyor. Buraya kadar anlaştık mı komünizm, devrim, devrimcilik, Devrimin özneleri, Nasıl bir devrim, konusunu ancak konuşabiliriz. Sen önünde koca bir dağ görüyorsun bunu nasıl aşarız bundan önce aşamadık diyor korkuyorsun. Biz dağ yıkılacak diyoruz Düşün yıkılmış dağ (ortadan kalkıyor) nasıl aşılır. Bence yıkıntı enkaz kalır, bize de enkazı temizlemek. Sence ne kalır ? Zamanımızda bazı kişiler komünizm i kapitalistler kuracak diyor İşte ben onlardan deyilim . Onlar insan neslini telef edecek Komünizm i biz kuracağız. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
errata Fosil yakıt olmazsa ve nükleer'den korkarsak enerji dar boğazına gireceğiz. Ha fosil yakıt kullanımını artırsak bu sefer de iklim felaketleri hızlanacak başka bir yere gideceğiz. İki ucu boklu değnek.
Ne oldu, O ZAMAN Boku gösteren sensin, hemde değneğin ucunda. Biz başka bir yere gitmekten vaz geçelim azı bize yeter aç gözlü olmayalım diyoruz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sömürü dendiğinde sen ne anlıyorsun ? Kapitalizm dendiğinde ne anlıyorsun. ? (Sen diye hitap ettim bunu uzun zamandır tanıştığımız için hoşgörünüze dayandırıyorum) Bu iki soruya cevap verdiğinde ancak seninle bu konu üzerine tartışırız. Konu Marix değil o bir kurgu kimin ne için kimi etkilemek için yapıldığı belli. |
eycın simit
çok ekonomik adamsın aslında bi metriksle kafanı yaptın 10 yıl oldu hala daha kafan güzel ulan biz kafamızı yapıcaz diye her zeusun akşamı içiyoruz üflüyoruz ertesi gün yine baştan yine baştan sen bi ayılamadın ne güzel bi durum ya gıpta ediyorum sana |
Alıntı:
Bu konu içinde biraz argo da olsa,bahsettik zaten.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bilmiyorsun bilsen bunu yazmazsın. Yapay zekanın insana karşı galip gelmesi demek,kapitalizmin çökmesi demek değil ki..Belki de Matrix'teki gibi,makineler insanları sömürecek..Yani kapitalizmin bittiğini veya sona yaklaştığını söylemek için elimizde tek bir neden yok. Yapay zekada olsa makina kimseyi sömürmez sadece sömürüye aracılık yapar.Ayrıca makinanın sermaye biriktirme diye bir derdi olamaz. Bu makina yapay zekada olsa. |
Alıntı:
şu kocaman ego meselesini çözdük zannediyodum niye orda takılı kaldın burda kimin kuyruğuna bassam kelimeler evrilip çevrilip egoya geliyor neden dersin bi kere ego sizin ısrarla kakalamaya çalıştığınız gibi olumsuz bi kavram değil ego iyi düşünürsen aslında olumlu bi kavram ben de sizi egoist olmayı becerememekle suçluyorum sizden egonuzu almışlar geriye kalandan sen mennunsan benim açımdan sorun yok egon yoksa nesin sen bi çeşit derviş falan mı |
Alıntı:
bana kalırsa açgözlülük iyi bir şeydir. daha fazlasını istemek daha fazlasını elde etmenin olasılığını artırır. insanlık açgözlü olmasaydı ilkel çağda kalmaya devam ederdi. bu bize yeterli diyerek. insan hayatına ve insanların eşitliğine çok fazla anlam yüklememek lazım. hayatın zaten bir anlamı yok bari aksiyonlu geçsin. sosyalizmde, komünizmde aksiyon az. kapitalizm daha heyecanlı, daha eğlenceli. açgözlü olalım, diğer insanların haklarını çalalım (gerekirse benimkini çalsınlar) böylesi daha eğlenceli. |
burdaki muhabbetin bağlamı
iyi-kötü güzel-çirkin gibi aksiyolojik tabanlara kaymasın sorun, gerçek-yalan tasarruf paradoksu diye bişey vardır hikaye şu: herkes tasarruflarını artırırsa toplumsal tasarruf artmaz, tersine azalır her gün ve her yer stalingrad kapitalizmde birkaç kişinin mutluluğunun karşılığı binlercesinin mutsuzluğudur gerçek bu bu iyi midir, güzel midr aksiyolojiyi sevmem ilgilenmem ama gerçek bu gerçeğin bu olmadığını iddia edecek olan yarın insanlar birbirini avlayıp yerken umarım eğlenebilirler psikotikler genelde her durumda dertlenecek ya da eğlenecek bişey hep bulur ama sizin gibi normaller adrenalin manyağı olmayasınız çöken ve çökerken tüm insdanlığı yokedecek bi sistem bu kökain çekip moldav karı düdüklemek eğlencelidir ama bu sistemin yıkılan kolonları altında ezilerek gebericez o zaman da gülümsemeyi becerebilirsen ne diyebilirim ki egona saygı duyarım |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
bu ilk kez yaptığım bi taktik değil size bilgi veririm ve beklerim o bilgiyi kullanma ihtiyacı hissetmenizi saat dolmadan benim sana verdiğim bilgi üzerinden belden aşağı vurmaya çalışıyorsun zavallı eycın simit diyorum ya bu hayattır böyle yaşanır senin gibi klavye maymunları hayatı böyle yaşayamaz aklın küçük, egon küçük eline benim tutuşturduğum silahgla bana saldırman acizce beni incitmez senin kim olduğunu deşifre eder zavallı metriks ergini |
Alıntı:
Taktiğini yerim senin:) Bunu senin için demiyorum,ben böyle algıladığım için belirtiyorum..Diyorum ki,egosu olan adam gururlu adamdır..Gururlu bir adam,dilencilik yapmaz..Açlıktan ölür ama kimseden bir şey isteyemez..Ha sen istedin/istemedin,beni ilgilendirmiyor bu..Sana egolu/gururlu bir adamın yapamayacağı şeyi belirtiyorum,hepsi bu.. |
bi satte iki cigara yaptım.
üstüne- bira attım şimdi tekrar çıkıcam belimde 14'lümle gurur ne olum o gün karnımı dostum doyurdu bugün islamcılar haraçlarıyla sen balkonunda otur sana mı kaldı benim gibi adama gururdan bahsetmez burda gelip, topklumda dile getiremediklerini yqz rahatla eline verdiğimle bana saldırmak gibi çocukça işler yap zavallı eycın simit oğlanım olmak istersen asıl ahlaksızı sana göstereyim gurur da ne lan |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:04 . |