Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Ateizm (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=104)
-   -   Çin Halk Cumhuriyeti komünist ve ateist bir devlettir (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=42384)

Eski yurt 08-04-2020 00:46

Çin Halk Cumhuriyeti komünist ve ateist bir devlettir

Son üç aydır dünyadaki hiçbir insanda huzur bırakmayan korona salgınının çıkış noktası olan devletin tam bir tarifidir. Ülke komünizmle yönetilir. Devlet aygıtları tümüyle din karşıtıdır ve yapılan bir araştırmaya göre 700 milyon insanın herhangi bir dini inancı yoktur. Ahlaki değerleri olmayan insanlar köpeği canlı pişirir, ahtapotu canlı canlı yer ve siz ona doğruyu anlatamazsınız. İşte özlem duyduğunuz o ateist toplum.

Khaos 08-04-2020 02:52

Alıntı:

Eski yurt´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644667)
Son üç aydır dünyadaki hiçbir insanda huzur bırakmayan korona salgınının çıkış noktası olan devletin tam bir tarifidir. Ülke komünizmle yönetilir. Devlet aygıtları tümüyle din karşıtıdır ve yapılan bir araştırmaya göre 700 milyon insanın herhangi bir dini inancı yoktur. Ahlaki değerleri olmayan insanlar köpeği canlı pişirir, ahtapotu canlı canlı yer ve siz ona doğruyu anlatamazsınız. İşte özlem duyduğunuz o ateist toplum.

komünizm bi yönetim biçimi değildir.
komünizmde mülkiyet olmaz, dolayısıyla siyasi ve ekonomik otorite olmaz
hala daha komünizmin ne olduğunu dahi öğrenemediniz

çin halk cumhuriyeti sosyalist olduğu iddiasındaki bi sanayi toplumudur
ahlaki değerleri olan islam/hristiyan/yahudiler
afyon savaşları çıkarır
dünya savaşları çıkarır
mülkiyet üzerinden birbirini köleleştirir
singapurlu filipinli küçük kızlar suudda parayla satılır
mezhep savaşları nedeniyle yemende lejyoner pilotlar çocukların üzerine
suud adına napalm bombası atar
birbirinin camisinde intihar eylemi yapar
adına türkiye denen ülkede ise
padişahın bi damadı silah tüccarıdır
diğeri haznedardır
oğlu da parayla cemaatleri yemler ve toplum mühendisliği yapar

işte senin özlem duyduğun dindar toplum

bilgivehis 08-04-2020 03:17

Peki binlerce yıldır uygulanan, Retalition'nun yazdığı gerçeklerden rahatsız olmuyorsunuz da Çin'in ateist olması neden sizi rahatsız ediyor?
Çünkü kendi pisliğinize o kadar alışmışsınız ki, doğal bir hak olarak görüyorsunuz.
Üstelik Çin'e o virüsü yerleştiren yine senin abin ABD olduğunu da bildireyim.
Ayrıca buna ragmen ABD'nin ve çaresiz bütün ülkelere yine Çin'in koştuğunu da belirteyim.
İşte senin islamın ve işte ateist farkı.

marcos 08-04-2020 03:45

Çin Halk Cumhuriyeti anayasasında dine atıf yoktur.Şu din yada ateist deist hatta laik kavramına atıf yapmaz.

Anayasanın 12.maddesi:"Proletarya bütün kültür alanları dahil olmak üzere üst yapıda burjuvaziye karşı kesin diktatörlük uygulamalıdır, kültür ve eğitim, sanat ve edebiyat, beden eğitimi, sağlık hizmetleri ve bilimsel araştırma çabaları hep proletarya siyasetine hizmet etmeli, işçilere, köylülere ve askerlere hizmet etmeli ve üretici çalışma ile birleştirilmelidir." der.Burada üst yapı örneklendirilirken dine atıf yapılmamıştır.

Anayasanın 4.maddesi:"Çin Halk Cumhuriyeti, birleşik bir çok uluslu devlettir. Bölgesel milli özerkliğin uygulandığı bölgeler Çin Halk Cumhuriyeti' nin ayrılmaz parçalarıdır.Bütün milliyetler eşittir. Büyük milliyet şovenizmine ve mahalli milliyet şovenizmine karşı çıkılmalıdır.Bütün milliyetler kendi konuşma ve yazı dillerini kullanma hürriyetine sahiptirler." der.Burada çok ulusluluk/milli kavramı içinde de dine atıf yapılmamıştır.

Anketlere göre nüfusun sadece yüzde 6 sine denk gelen bir oran ateist olarak tanımlanmıştır.Nüfusun yüzde 80 i Taoist yüzde 8 i Budist yüzde 4 ü Hiristiyan yüzde 2 si müslümandır.

700 milyon nüfusun neredeyse yüzde 45-50 sine denk gelir.

Öte yandan dünyada anayasasında kendini ateist olarak tanımlayan tek sosyalist devlet Arnavutluk' tu.Arnavutluk' ta kedi köpek yenmiyordu.Çin Halk Cumhuriyeti olmadan öncede Çin' de kedi köpek yendiği gibi sosyalist olmayan bazı güneydoğu asya ve uzak doğu ülkelerinde de kedi köpek yendiği görülmektedir.

Kedi köpek yemekle koyun keçi yemek arasında fark yoktur.Farklı tercihleri ortaya koyan kültürdür.

kartopu 08-04-2020 10:45

Çin Tarihi
M.Ö. 1450-1050 seneleri arasında Çin ovalarına hakim oldukları bilinmektedir. M.Ö. 1050-220 yılları arasında değişik çeşitli uygulamalarla Çov Sülalesi yönetmiştir. Şang Sülalesini yıkarak başa geçen. MAO önderliğinde 1949 da verilen halk savaşı ile sistem değişiyor.

Bu çok kısa ÇİN tarihi bu tarih MÖ 1450 de başlıyor ve yerleşik düzen aynı topraklarda devam ediyor Ya Türklerin tarihi Çin e saldırıp oradaki yaratılan değerleri çalmaları Çin de koca bir teknolojinin (bilimsel aklın) var olduğu çin setini kimler hatırlar Ama nedense ateist ve komünist olmaları akıllardan çıkmaz. Hangi müslüman ülke Çin kadar gelişmişlik seviyesine ulaşmış.

Bana bir müslüman ülke gösterin uzay aracı yapan Gösteremezsiniz çünkü bütün aklını allaha emanet etmişler düşünme sistemini kaybetmişler kendilerinde bir şey kalmamış. Allah ta kesin bu emanetçilerden usanmıştır çünkü bütün yükleri onun sırtında.Müslümanlığa sığınıp geri kalmışlığınızı gizleyemezsiniz Kapitalist oldunuz da ne oldunuz işte haliniz .

Birde yaptığınız bir şey le öğünün İFTİRA -YALAN dan başka.
Çin ateist komünist miş.

Ahlaksız 08-04-2020 11:34

Ateizm üzerinden Çin eleştirisi yapmak irrasyonel..Ateizmin ne olduğunu bilmeyenler,ateizm eleştirisi filan yapmasın lütfen..

Ben pek bilmiyorum Çin'i..Sol görüşlü arkadaşlar şu sorularıma cevap verebilirler belki..

1-Sosyalizmin hakim olduğu bir ülkeden,tüm Dünya'ya yayılan bir bulaşıcı hastalık çıkması nasıl açıklanabilir?
2-Çin'de çalışma saatleri ne durumda?Ne kadar çalışıyorlar,ne kadar izin kullanıyorlar?Çocuk işçiler var mı?
3-Çin'de insan hakları ne durumda?Düşünce ve ifade özgürlüğü ne durumda?
4-Çin'de yaşayan insanların mutluluk oranları ne durumda?
5-Çin,yurtdışından ne kadar göç alıyor?Yani,Dünya'daki insanlar Avrupa'ya göç etmek istedikleri gibi,Çin'e de göç ediyorlar mı?

Khaos 08-04-2020 11:46

Alıntı:

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644677)
Ateizm üzerinden Çin eleştirisi yapmak irrasyonel..Ateizmin ne olduğunu bilmeyenler,ateizm eleştirisi filan yapmasın lütfen..

Ben pek bilmiyorum Çin'i..Sol görüşlü arkadaşlar şu sorularıma cevap verebilirler belki..

1-Sosyalizmin hakim olduğu bir ülkeden,tüm Dünya'ya yayılan bir bulaşıcı hastalık çıkması nasıl açıklanabilir?
2-Çin'de çalışma saatleri ne durumda?Ne kadar çalışıyorlar,ne kadar izin kullanıyorlar?Çocuk işçiler var mı?
5-Çin,yurtdışından ne kadar göç alıyor?Yani,Dünya'daki insanlar Avrupa'ya göç etmek istedikleri gibi,Çin'e de göç ediyorlar mı?

1a)çin'de sosyalizm'in dahi hakim olduğundan bahsedilmesi tartışmalı.(komünizm'in ise ne olduğuu anladığını varsayıyorum)
1b) herhangibir hastalığın herhangi bir coğrafyada ortaya çıkması ile siyasi sistemi arasında bağ kurabilmekiçin bayaa bi gerzek olmak lazım. kendini zorlama. o kadar da salak olamazsın
2) çalışma saatleri bok gibi. kapitalizm tarafından kuşatılmış tipik bi sanayi toplumu.
3) o da bok gibi. dünyanın tüm diğer ülkelerindekinden farksız. bi yerlerde insan hakları falan mı var. sen ahlaklı mı oldun.
etik temelden dışarı çıkmak senlik değil. başaramıyorsun
4) pek mutlu olduklarını sanmam. hemen dibinde adını bile hatırlamadığım bi ülke var, insanları daha mutlu. bhutan olabilir
5) sen niye siktirolup avrupaya gitmiyosun. avrupa'nın servet birikimini nasıl yaptığını biliyormusun. güney amerikanın kesilen tüm damarlarını, afyon savaşlarını

sen nesin biliyor musun
anlatsam da anlamayacak kadar salak bi kapitalizm güzellemecisisin
burda kimse çin'i savunmuyor
ama bu varsayımın bile kuyruk acısı yapmış sende
hemen kelime orosbuluğuna başladın
lan
küçük akıllısın
hala daha burdaki adamlarla başa çıkmaya kalkıyosun

sana yakışan
tecavüzün zevkini çıkarmak
çünkü burda senin için bu kaçınılmaz

kartopu 08-04-2020 12:18

Alıntı:

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644677)

Sn Ahlaksız Ben sizin sorularınıza cevap vereyim

Bu sorulara cevap vermeden önce size K. Marks ın manifesto da yazdığı komünist programın 2 maddesinden bahsedeyim

1.Üretici güçler ( insan ve makina) öyle bir aşamaya yükselir ki efendi (burjuva) kole (işçiler) sini beslemek durumda kalır böyle bir dünya yönetilemez.
2. İşçi sınıfı ekmeğine bir dilim ilave etmek için değil özgürlüğü için savaştığında devrimcidir..

Bütün bunlardan anlamamız gereken Çin sosyalizm le yönetilmiyor. Ama oradaki üretici güçlerin gelişmesi hatta çok hızlı gelişmesi çin topraklarının iki yöne evrileceğinin işaretlerini taşıyor. Ya halk bu disiplinli ve hızlı büyümeden rahatsız olup yönetime isyan edecek veya İsyan etmeyip bu hızlı büyümeyi tamamlayıp insansız üretimi gerçekleştirip zorunlu çalışmayı azaltacak.

Bizim iddiamız zorunlu çalışma güde 4 saat tatil haftada 3 gün. üretici güçlerin dünyadaki gelişmesi bu düşünceleri yaşama geçirmeye elverişli.
Eğer gerçekleşmezse işsiz sayısı artacak ve insanlık barbarlığa doğru yürüyecek Onun için dünya iki geçit arasında duruyor Ya sosyalizm ya barbarlık.

Artık insanların özgür zamanı çoğalmalı gece çalışmaları özel izin e bağlı olmalı .

Senin çin ne durumda sorun şu an her şey istenilen durumda olmadığı. Göç meselesi asya ülkelerinden göç alıyor hatta bazı ülkelerle teknoloji ve üretim konusunda ortak çalışıyor.

Virüs konusu hala bir bilinmezlik var olduğu. ve bu konuda çok fazla teori ve söz olduğudur.

Ahlaksız 08-04-2020 12:35

Alıntı:

Retalition´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644679)
..burda kimse çin'i savunmuyor

Ooo,foruma yeni bir arkadaş gelmiş..Hoşgeldiniz retalition:wave:
Alıntı:

kartopu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644680)
..Bütün bunlardan anlamamız gereken Çin sosyalizm le yönetilmiyor.

Sevgili kartopu;Müslümanların yaptığı gibi,bu tekfir etme tavırlarınızı anlıyorum..
Sünni birine ışid müslüman diyoruz,onlar değil diyor..Şia müslüman diyoruz,onlar da değil diyor..Sadece kendisini/mezhebini müslüman sanıyor..!

Ben ''Çin'' diyorum,siz de ''onlar sosyalist/komünist değil'' diyorsunuz..Niye?
Çin'i,ÇİN KOMÜNİST PARTİSİ tek partiyle yönetmiyor mu?
https://tr.wikipedia.org/wiki/Çin

bilgivehis 08-04-2020 13:34

Alıntı:

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644682)

Sevgili kartopu;Müslümanların yaptığı gibi,bu tekfir etme tavırlarınızı anlıyorum..
Sünni birine ışid müslüman diyoruz,onlar değil diyor..Şia müslüman diyoruz,onlar da değil diyor..Sadece kendisini/mezhebini müslüman sanıyor..!

Sevgili Ahlaksız, yanlış anlama, dünya siyasi tarihi ve ideolojilerden maalesef anlamıyorsun, sadece hislerine ve biraz da kapitalist propagandaya dayanarak görüş belirtiyorsun.

Çin komünizmi hedefleyerek devrim yaptı, lakin dünyanın tamamı kapitalist olması nedeniyle hedefini değiştirmemekle birlikte sistem yönetiminde bazı değişikliklere gitti.
Örneğin sömürü ve işgal yapmadan dünyaya açıldı, bu dünyada bir ilkti, dünya tarihinde daha önce böyle bir şey olmamıştı, bunun yürümeyeceğini düşünenler tamamen yanıldı, zira bu uygulama ile dünyanın pazarına ortak oldu.
İşte bu kapitalistlerin kıçını morarttı, bu yüzden bütün propaganda araçlarını Çin aleyhine kullanılar.
Ama bu da işe yaramadı, çünkü Çin devriminin temelini atan Mao Zedung, son derece tecrübeli biriydi, devrimi sağlam temellere oturtmuştu.
Sovyetlerden, ABD ve Japonyadan ders almasını bilmişti.
Çünkü Sovyetler Kruşçev ile böyle bir politika başlattı ama o politika yüzünden ülkenin sonu malum.
Bu nedenle Çin'in bu politikası kapitalizmin bütün oyunlarını boşa çıkardı.
Dolayısıyla Çin, ne kapitalist ne komünist ne de sosyalist, kendine göre farklı bir sistem.
Bana göre en dogrusunu yapıyorlar, zamanında ben de bu anlayışa karşı çıkmıştım.
Önemli olan bir şeyler yaparken hedefinden şaşmamak, örneğin Küba anayasasından komünizm hedefini çıkardı, işte bu hedeften şaşmak demektir.
Ha, bu durum ilerde Çin'in kapitalist olmayacağı anlamına gelmez, olabilir de olmayabilir de biz bugünkü durumuna bakıyoruz.

antkanser 08-04-2020 14:00

Alıntı:

o yeni sazan gibi hemen konuya atlamışsın.

:clap2::clap2::clap2::clap2::clap2:

içindeki anti komünizm fışkırmaya başlamış.

:spider:

atsızcıların alayı b.k gibi dir. sıçar, birde üstüne b.k diye yazar

Turdur 08-04-2020 15:01

Ne komünizmi, dünyada komünist devlet ve komünist yoktur. Hepside kapitalist modelde yukarı çıkmaya çalışan devletler. Onlarda anladı komünizmin ne saçmalık olduğunu.

Bu konuyu açan kişi baştan sona saçmalamış.

Ahlaksız 08-04-2020 17:24

Alıntı:

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644686)
Bana göre en dogrusunu yapıyorlar, zamanında ben de bu anlayışa karşı çıkmıştım.

En doğrusu bu mu yani?
İlginç..
Bildiğim kadarıyla Çin yıllardır UCUZ İŞ GÜCÜ ile bir yerlere geldi..İnsanların karın tokluğuna çalışması,size göre en doğru sistem mi?
Anlamadığımdan soruyorum sevgili bilgivehis..
Alıntı:

antkanser´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644687)
..atsızcıların alayı b.k gibi dir. sıçar, birde üstüne b.k diye yazar

Atsızcı veya antikomünist değilim..Herhangi bir şeyi eleştirmek,o şeyin karşısında yer almayı gerektirmez..

ilahimasal 08-04-2020 17:47

Alıntı:

Eski yurt´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644667)

Her zamanki gibi güzel trollüyorsun.

Tamam o zaman şu kedi köpek yiyen çinlileri neye göre yargılıyorsun onuda yaz ki bizde diyelimki eski yurt trollemesinde haklıymış be .....

Dine göremi
Kültüre göremi
Şahsına göremi ( bu şahsımda bu ara moda)

Çin lilere,
uygurdan sebep yürüyorsan!
Komunizmden sebep!
Ateizmden sebep!
Başka bir kuyruk acın varsa

Yazdıklarının hiç bir tanesi seni hedefine götürecek bir çare değil. Boş lakırtıdan ibaret.

Bak ben oraya başlık açtım . Senin bu çin düşmanlığın için kaynak verdim.
İnadıgın dinde kedi köpek yemek haram falan değil. Eyyy çinliler ve insanlık kedi köpek yemeyin diye bir hükümde yok?

Belkide içinden kıs kıs gülen bir kişiliksizssin. Geldiğin yerdekilere ateist bir foruma trol attım hepside trolüme takıldı diye eğleniyorsun.

Çin lilere değilde çin devletine bende ayar oluyorum ama senin sebeplerinden değil.

Kapitalizmin , abd ve batıdan kopma girişiminde olan para babalarına kapı açıp yeni bir abd-ab olma girişimlerine
Belki ben yanılıyorum ama gidişat öyle.

Şu anda çin de insanlar sömürülüyorlar.
Kapitalizm , çinde bildiğin esas patron
Çinin bir kısmı toksa büyük kısmı aç
Çin de kapitalizmin tekerine çomak sokacak bir komunist anlayış bana göre yok.

Çin bu durumun senden benden çok daha farkında ve bilinçli yapıyor. Maonun kemiklerini sızlatıyorlar desem yeridir.

Sen bunlarla gel çin devletini yerden yere vuralım.
Nedir o kedi yiyorlarmış, köpek kemiriyorlarmış.

bilgivehis 08-04-2020 18:17

Alıntı:

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644690)
En doğrusu bu mu yani?
İlginç..
Bildiğim kadarıyla Çin yıllardır UCUZ İŞ GÜCÜ ile bir yerlere geldi..İnsanların karın tokluğuna çalışması,size göre en doğru sistem mi?
Anlamadığımdan soruyorum sevgili bilgivehis..

Sayın arkadaşım, sana bir huyumu söyleyeyim, şayet bir olay hakkında bir kelime edeceksem onu bin defa araştırmadan asla görüş belirtmem.
Görüş belirteceksem de bu soru veya tahminden öteye gitmez.
Bir başka huyum da ki, bu huyumu herkese öneririm, karar mekanizmamı kapitalizmi takip ederek kullanırım.
Eğer kapitalizm, Ahlaksız kötü biridir diyorsa bu Ahlaksızın çok iyi biri olduğunu gösterir.
Zira araştırmalarımda kapitalizmin dediğinin doğru olduğu hiç görülmemiştir.
Peki lafı nereye getiriyorum, kullanmış olduğun, "Çin'in ucuz işgücüyle bir yere geldiği" cümlendir.
İşte bu cümle 1950 yılından beri tüm dünyada kapitalizmin bir çok insana yedirdiği bir propagandadan ibaret olmasıdır.
Oysa durum tamamen tersidir, nasıl tersidir, anlatayım.
Çin'de yakacak, yiyecek, eğitim, giyim ve ev bedavadır, hiç bir insanın yarın ne olacağım sorunu yoktur.
Bütün ihtiyacı karşılanan bir işçiye verilen ücret de elbette az olacaktır, çünkü işçiye verileni buralarla kıyasladığında aylık en az on bin lira demektir.
Bir işçi buradaki bir işçinin en az dört katı maliyete mal oluyor demektir.
Bir işçi buradaki bir banka müdürü kadar maliyetli demektir.
Üstelik paran yoksa ne halin gör diyen bir sistemin de olmadığını göz önüne aldığımızda buranın aylık 20 bin lirasından daha önemli bir işçi yaşamı demektir.
Rabia Kadir neden kaçtı, çünkü devletin işçiye tanıdığı bu haklardan çalarak zengin oldu, daha fazla duramazdı, foyası açığa çıkmak üzereyken Uygur Türklerini savunma maskesi altına girdi, o da kurtarmayınca ABD bayrağı sallamaya başladı.
İşte kapitalizm bütün bunları göz ardı ederek sadece ücreti göstermektedir.
Sırf bunun için ücretli troller beslemektedir ki, bu forumda da bulunmaktadırlar.
Sayın arkadaşım, "Ucuz işgücü" bu iki kelimeyi sana ve diğerlerine söyleten kaynağı bulursan gerçeği de bulursun.
Sırf bu iki kelimenin dogrusunu bulmak için Çin'e giden tanıdığım kaptanların günlerce yollarını beklediğim zamanlar olmuştur.
Yani diyeceğim bazı şeylerin gerçeğini öğrenmek için uğraş gerekiyor, bu iki kelime sana ait değildir, onun gerçek sahibini bul.

Yıldıztozu 08-04-2020 18:58

Çinde 1 milyardan fazla insan var.
Bu kadar kalabalık arasında eşitlikçi-özgürlükçü bir sistem aramak mantıklı görünmüyor bana.
Aynı şekilde dünyada 8 milyar insan var. Bunları eşitlemeye çalışmak anlamsız.

İnsanlar arasında farklar olmalıdır. Herkese birer araba verilse arabaya sahip olmak anlamsızlaşır.
Zengin-fakir ayrımı her zaman var olmalı. Bu durum hem fakirlere bir hedef koyar, hem de zenginlere elindekileri değerli hissettirir.
Hayatın kendisi zaten anlamsız, ancak bu farklarla anlam katılabilir.

Bence eşitliği hedeflemek yerine zenginlik oranını artırmayı hedeflemeliyiz.
Şu an %1'lik kesim zengin statüsünde.
Bunu %10'a çıkarmak ideal bir oran olabilir.
%10luk bir zenginlik seçeneği yeterli. Geri kalan fakirler de gayet mutlu bir yaşam sürebilir.

Ahlaksız 08-04-2020 19:28

Alıntı:

Retalition´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644679)
çalışma saatleri bok gibi. kapitalizm tarafından kuşatılmış tipik bi sanayi toplumu.
3) o da bok gibi. dünyanın tüm diğer ülkelerindekinden farksız. bi yerlerde insan hakları falan mı var. sen ahlaklı mı oldun.
etik temelden dışarı çıkmak senlik değil. başaramıyorsun
4) pek mutlu olduklarını sanmam. hemen dibinde adını bile hatırlamadığım bi ülke var, insanları daha mutlu. bhutan olabilir

Alıntı:

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644693)
Çin'de yakacak, yiyecek, eğitim, giyim ve ev bedavadır, hiç bir insanın yarın ne olacağım sorunu yoktur.

Hangisi doğru,anlamıyorum..
B..k gibi mi,sorun yok mu?

Khaos 08-04-2020 21:37

Alıntı:

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644695)

hiç yakışmıyo sana

iki ayrı mesajdan,
bağlamından, motivasyonundan ve içeriğinden koparılıp cımbızlama yapılarak
kaşar forum taktikleri yapmayalım

başlığımızın konusu ne
bildiğin trolleme
neymiş çin ateistmiş
o yüzden korona korsana yapmışmış

derdin nedir

kapitalist güzellemecisi değilim diyorsun
ama sosyalistliği dahi tartışmalı
kapitalist küresel ilişkilerden bağımsız olmayan/olması da imkansız olan
bi ülke üzerinden
komünizme çakmaya kalkıyosun

bu numaraları yapma işte kardeşim
çok ucuz bunlar

Ahlaksız 08-04-2020 22:21

Alıntı:

Retalition´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644698)
hiç yakışmıyo sana

iki ayrı mesajdan,
bağlamından, motivasyonundan ve içeriğinden koparılıp cımbızlama yapılarak
kaşar forum taktikleri yapmayalım

başlığımızın konusu ne
bildiğin trolleme
neymiş çin ateistmiş
o yüzden korona korsana yapmışmış

derdin nedir

kapitalist güzellemecisi değilim diyorsun
ama sosyalistliği dahi tartışmalı
kapitalist küresel ilişkilerden bağımsız olmayan/olması da imkansız olan
bi ülke üzerinden
komünizme çakmaya kalkıyosun

bu numaraları yapma işte kardeşim
çok ucuz bunlar

Bu konudaki sol görüşlü bir yazar,Çin b.k gibi dedi,diğeri Çin'de sorun yok,gayet iyi dedi..Hanginiz doğru söylüyor veya niye çok zıt şeyler söylüyorsunuz,bunu anlamaya çalışıyorum..

Khaos 08-04-2020 23:03

Alıntı:

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644701)
Bu konudaki sol görüşlü bir yazar,Çin b.k gibi dedi,diğeri Çin'de sorun yok,gayet iyi dedi..Hanginiz doğru söylüyor veya niye çok zıt şeyler söylüyorsunuz,bunu anlamaya çalışıyorum..

gerçeklik yapılandırılan bi şeydir

bana göre çin de isviçre de bok gibi
diğer arkadaşın ne dediği onu bağlar

sen boşver doğruyu iyiyi güzeli
ahlaklı olma
ahlaksız ol

anlamaya çalışıyor olduğuna nedense pek ihtimal veremiyorum
sorun senin motivasyonun
sadece bu

ateist olduğu için koronayı başımıza musallat etti diyen bi trol var bu başlıkta
benim de hobilerim var

ama hobilerimi kalkıplafazanlıkla gerçekleştirmiyorum

kaliteli denilebilecek sanal pilotum
ama burda hobi yapmıyorum
pardon yani

ilahimasal 09-04-2020 00:22

Alıntı:

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644701)

Kişiler arasındaki zıtlık anlaşılır bir durumda

Kişinin kendi yaşadığı zıtlıkları kendisi dahi anlayamaz.

Ahlaksız kendi içinde yaşadıgın zıtlıkları örtbss etmek içinmi çaba sarf ediyorsun yoksa gerçekten anlamak içinmi iki kişinin arasındaki zıtlıkları önümüze koyuyorsun

Sen kendi yaşadıgın zıtlıkları bir anla sonra bakarsın anlamak istediğin kişiler arası zıtlıga.

Ne demiş atasözü.
Önce kendi kapının önünü süpür.

Ahlaksız sana diyorum. Eski yurt sen anla diye bir atasözü de vardı galiba

bilgivehis 09-04-2020 04:31

Alıntı:

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644695)

Sayın ahlaksız, bir önceki yorumumda ne demiştim, araştırman gerek, yani kendi doğrunu kendin bulmak için çaba gerekiyor. Yoksa bu Çin olayı yetmişli yıllardan beri solcular arasında hep görüş ayrılıklarıyla bugüne kadar devam etmiştir. Hatta yetmişli yıllarda bu Çin anlaşamamazlığı solcular arasında Maocu-Leninci şeklinde büyük çatışmalara dahi neden olmuştur.
Bu yüzden bizim Çin hakkındaki farklı bakışımız değil, kendi bakışın önemli. Ancak kendi bakışını da bilgiyle doldurmalısın, öyle iki kelimelik duyumlarla olmaz.

Ayrıca Retalition saygı duyduğum bir arkadaşımızdır, görüşlerini genelde teorik alt yapıyla doldurur, öğretici bir vasfa sahiptir, yazıları bilgimi hatırlamamı sağlar, bu nedenle kendisine teşekkür ederim.

kartopu 09-04-2020 11:28

Alıntı:

İngiltere de de monarşi var ama burjuva demokratik yasalarla yönetiliyor . Bazen görünen işin dış yüzüdür içi başka olabilir.

Ahlaksız 09-04-2020 16:24

Ateizm var olmayan bir şeydir ama bu kavramı uçan spagetti canavarı gibi de algılamamak lazım..Uçan spagetti canavarı uydurulmuş bir kavramdır,ateizm kavramı da öyle ama ateizm kavramının uydurulma nedeni,inanç (din) denilen şeyin savunusunu yapanların,koltuklarını sağlamlaştırma adına,bir düşman yaratma çabalarıdır..Ateizm kavramını yaratanlar,kendileri gibi olmayan insanları kutuplaştırarak,kendi zırvalarını bir hakikat gibi sunmaya çalışırlar..

''Uçan spagetti canavarının karşıtları olan insanlar'' diye bir şeyden söz edilemez..Tanrı ve benzeri tüm inanç kavramlarının karşısında yer aldığını söyleyen insanları da,böyle kategorileştirip,bu insanlara ''ateistler'' filan denilemez..
Burada tabi uçan spagetti canavarı ve tanrı gibi kavramların aynı şey olduğunu bilmek/anlamak lazım..
Haliyle ateist veya ateistler diye bir şeyden söz etmeniz için,bir dogmaya saplanıp kalmış bir birey olmanız lazımdır..Hele bir toplumu ''ateist toplum'' gibi lanse edemezsiniz..
Çin'i veya başka bir toplumu,ateizm üzerinden eleştirmeye çalışmak,ateizmi bilmemek/anlamamak demektir..

Diğer yönden,konuyu açan arkadaşın eleştirisi yerindedir..Niye?
Mesela kelle paça yiyiyoruz biz..Bu yediğimiz şey yüzünden tüm Dünya'ya bir hastalık bulaşsa,mesela Yeni Zelanda'daki bir insan,''Bu hastalık Türkiye'den çıktı..Türk toplumunu İslam dini yönlendiriyor,haliyle İslam kültürü (din) yüzünden bu hastalık bizim başımıza da bela oldu'' diyemez mi?Der..

Çin'de egemen olan nedir?Din mi,ideoloji mi?İdeoloji..Yani,Çin toplumunu yönlendiren şeyin sosyalizm olduğunu söyleyebiliriz..Çin'de iki tane sosyalistin,yarasanın gtünden çorba yapıp içmesi yüzünden,benim hayatım allak bullak oluyorsa,o sosyalizme ...... ben..O her b.ku yiyen sosyalistler yüzünden,ben b.ka battıysam,o ideolojiye,o kültüre ..... ben..
Bunu demeye hakkım yok mu?Yok diyene de ......

''Ama Çin emperyalizme boyun eğmiş bir toplum'' veya ''Çin'de herkesin evi/arabası var'' veya ''Çin'de şu şu özgürlükler var'' diyerek itiraz edilebilir..Tamam da,bunlar önemli değil..
Sosyalist mi bunlar?Sosyalist..Her b.ku yiyiyorlar mı?Yiyiyorlar..Mesele bu..Niye yiyiyorlar?Kültür işte..Ben de o kültüre ..... diyorum..

Bu virüsün ne anlama geldiğini,gerçekten anlamıyor insanlar..Babacığım bu virüs,insana dair her şeyin bir zırva olduğunu ortaya çıkarmıştır..Bu sosyalizm de olabilir,islam dini de olabilir,hümanizm de olabilir..Aklınıza ne gelirse..
Devlet denilen şey,siyasetçiler,ekonomistler,ideologlar,din adamları;hepsi iflas etti,hepsi..
S.çıp sıvamanın bir anlamı yok..Hepiniz s.çtınız ve GERÇEK BU..
:painkiller:

dine mine ne 09-04-2020 20:05

Alıntı:

Turdur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644688)
Ne komünizmi, dünyada komünist devlet ve komünist yoktur. Hepside kapitalist modelde yukarı çıkmaya çalışan devletler. Onlarda anladı komünizmin ne saçmalık olduğunu.

Bu konuyu açan kişi baştan sona saçmalamış.

Sayin Turdur

İnsan işgücünün dahil olduğu komünizm elbette ütopiktir, ancak işgücü insanlardan yabancılaşması durumunda komünizmden başka bir yol olamazdı, yani gelecekte işler değişebilir.

bilgivehis 09-04-2020 20:49

Alıntı:

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644712)
''Ama Çin emperyalizme boyun eğmiş bir toplum''

Tam tersi, emperyalizmin boyun eğdiremediği tek ülke Çin.
Emperyalizmin Çin'e virüs enjekte etmesinin nedeni yenilgiyi kabul edemediklerindendir.

Alıntı:

S.çıp sıvamanın bir anlamı yok..Hepiniz s.çtınız ve GERÇEK BU..
:painkiller:

Komünist sistem daha dünyada yaşanmamış, yaşanmamış bir sistem için komünistler neden sıçmış olsun?

Dinlerden kurtulmak istiyorsan tek alternatif komünizmdir, başka seçenek yok.

Ahlaksız 09-04-2020 21:19

Alıntı:

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644722)
Tam tersi, emperyalizmin boyun eğdiremediği tek ülke Çin.
Emperyalizmin Çin'e virüs enjekte etmesinin nedeni yenilgiyi kabul edemediklerindendir.

Komünist sistem daha dünyada yaşanmamış, yaşanmamış bir sistem için komünistler neden sıçmış olsun?

Dinlerden kurtulmak istiyorsan tek alternatif komünizmdir, başka seçenek yok.

Emperyalizm Çin'e virüs enjekte etti yani..Bu mu yani?Yapmayın lütfen..
Daniel Pipes'in virüsle ilgili yazısını paylaşmıştım;
https://turandursun.com/forumlar/sho...&postcount=256

Bu komünizm hiçbir yerde yaşanmadı mı?
Farklı toplumlarda sosyalist sistemi kuranlar,komünizm hayali ile hareket etmedi mi?
Madem komünist sistem kurulamadı,bunu kabaca 200 senedir beceremeyenler,niye beceremedi?Ne eksikti,işçi mi?
Bugün Çin'i,Kuzey Kore'yi veya Küba'yı liberaller mi yönetiyor?

Turdur 09-04-2020 22:25

Alıntı:

Çin'de egemen olan nedir?Din mi,ideoloji mi?İdeoloji..Yani,Çin toplumunu yönlendiren şeyin sosyalizm olduğunu söyleyebiliriz..Çin'de iki tane sosyalistin,yarasanın gtünden çorba yapıp içmesi yüzünden,benim hayatım allak bullak oluyorsa,o sosyalizme ...... ben..O her b.ku yiyen sosyalistler yüzünden,ben b.ka battıysam,o ideolojiye,o kültüre ..... ben..
Bunu demeye hakkım yok mu?Yok diyene de ......

Bu virüsün sıfır kişisi olan şahsın sosyalizme muhalif birisi olup olmadığından haberin bile yok.

bilgivehis 10-04-2020 06:53

Alıntı:

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644723)
Emperyalizm Çin'e virüs enjekte etti yani..Bu mu yani?Yapmayın lütfen..
Daniel Pipes'in virüsle ilgili yazısını paylaşmıştım;
https://turandursun.com/forumlar/sho...&postcount=256

Sonra soracağımı şimdi sorayım.
Antikapitalist değilsin, komunizm karşıtısın, kapitalizm aleyhinde olan bütün görüşlere tepkilisin, virüsün ABD tarafından enjekte edildiği iddiasından rahatsızsın, Siyonist, Yahudi, Kabala ve Yahudi kollarının aleyhinde söylenenleri komplo teorisi olarak görüyorsun, ateizmin din karşıtı olduğunu da kabullenmiyorsun, o halde neden kendini ateist olarak tanıtıyorsun?
Hem bir din örgütünü savunacaksın hem ateistim diyeceksin, hem dinleri sürekli besleyen kapitalizme toz kondurmayacaksın hem ateistim diyeceksin, bu ikiyüzlülük hangi tür din veya ideolojiye ait acaba?

Çin'in ABD aleyhindeki tüm dünyayı ilgilendiren bu derece önemli iddiası tekzip edilmedi, bu da iddiayı kabulleniş demektir.
Virüsten iki ay önce bir ABD ileri geleni "Çin'e ders vermenin zamanı geldi" demişti.
Bunlar komplo teorisi değil, bizzatihi gerçekler.

Alıntı:

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644723)
Bu komünizm hiçbir yerde yaşanmadı mı?
Farklı toplumlarda sosyalist sistemi kuranlar,komünizm hayali ile hareket etmedi mi?
Madem komünist sistem kurulamadı,bunu kabaca 200 senedir beceremeyenler,niye beceremedi?Ne eksikti,işçi mi?
Bugün Çin'i,Kuzey Kore'yi veya Küba'yı liberaller mi yönetiyor?

Bu konularda azıcık bilgi sahibi olsaydın bu tepkili soruyu da sormazdın.
Birincisi ilkel komünal toplumu saymazsak, bu dünyada ne sosyalizm ne de komünizm yaşanmadı.
Bahsettiğin devrimi yapanlar elbette komünisttir, ancak komünist olduğunda komünist sistem gelecek diye bir şey yok, komünizm çok hem de pek çok uzun sürece dayalıdır.
Komünizm, haydi getirelime dayanan bir sistem değildir, onun dayandığı koşulların başında şunlar gelir, dinlerden, ilkellikten ve sömürü sisteminden arınmış bir H. Sapiens ile mümkündür. Yani insan türünün evrimine bağlıdır ve bu kesin değildir, olabilir de olmayabilir de. Ancak kapitalizm var olduğu müddetçe komünizm hedef olmaya devam edecektir, çünkü etki-tepki olayı diye bir gerçek var, şu anda kapitalizm etkisinin tepkisi komünizmdir.

Ayrıca şunu da belirtmeden geçmeyeyim, yaşanmamış hatta yanına bile yaklaşılmamış bir hayali sistem sizi neden bu kadar rahatsız ediyor, çünkü kapitalist propagandanın kurbanı olmuşsunuz, ezilen-sömürülen bir sınıfın üyesi olmanıza rağmen karşıtınızı savunmak sizlere yüzlerce yıldır aşılanmış ve bu aşıyı en etkili yapanların başında da dinler geliyor. Din bunun içindir, köleler sahibine boyun eğecek, işte siz bunu yapıyorsunuz.
Oysa dinlerin uydurma olduğunu anlamak sadece bir basamaktır, asıl olan halen zincirli köle olduğunun farkına varmaktır.

spartacus 10-04-2020 07:39

Alıntı:

Komünist devlet olmaz.

Çin komünist bir ülke değil.

Aldanılmasın.

Türkiye de bir cumhuriyet değil, laik bir ülke de değil, demokratik bir ülke de değil...

20.Yüzyıl bir deneyimdi, başarılı olamadı. Geri dönüş süreçleri zaman alır.

Bir ülkeyi Komünist Parti yönetiyorsa, orada sosyalizm yoktur. Bu tür ara-geçici yöntemler, sadece geiş süreçlerinde mecburen kullanılır ve geçici olmak zorundadır.

Bıraktım işin literatürünü, özünü, öznesini, teorisini...

Bu tür geçmişinde emperyalizme karşı sıkı direniş vermiş ve acılar çekmiş ülkelerde semboller önemli olur. Yani en az 100 yıl sürer acı ve siyasi psikolojisi...

Türkiye'de öyle bir ülke değil mi?

Bir yığın sembol ve siyasi tabusu vardır.

Örneğin Atatürk'ü sevmeyenlerin duvarlarında Atatürk vardır. En yobaz siyasetler dahi 50 yıl boyunca Kemalist görünmüştür vs...

Almanya da kapitalsit bir ülke, Malezya da...

Defalarca söyledim, sistem kıyasları bu şekilde yapılmaz.

Önce teorik olarak görmeniz gerekir.

Nasıl ki evrim teorisini anlamayan ama buna karşı olan milyarlar varsa, teoriyi bilmezler ama karşıdırlar.

Soğuk savaş döneminde inşaa edilen klişelerin hiç birisi sosyalizme uymaz.

Türkiye gibi işgal süreci yaşamış ülkelerin feodal dönemdeki burjuva deneyimleri pragmatisttir, pragmatist faşizm, yani sembolcülük, sürü piskolojisi ağır basar. Her sürünün, kutsallaştırılacak sembole gereksinimi olur. Misar kalır.

Bu tür ülkelerde iç-dış düşman, vatan-millet-sakarya oligarşik iktidarlar için sağlam bir araçtır. Toplum sürekli bu tür lafızlarla ajite edilir. 50-100 yıl ajite olan toplumalrdan ve ajite edildikleri sembollerden söz ediyoruz. vazgeçilse dahi bu yıllar alır ve dahi kullanımı, bürokrasi pratik yarar sağlar.

Ayrıca, bu tür propaganda, ajitasyonlar, sorgulanamaz olmayı, her türlü hukukun üstünde olmayı ve davranmayı da meşru kılar.

Sırbistan'dan birisiyle konuşmuştum, 1999 da NATOnun şehirlerini -yani sivil hayatı- bombalamasını hala unutmamış. Yabancı birisiyle yazışırken, hangi ülkeden olduğunu önemsiyor, zira psikolojik olarak etkilendiğini söylemişti.

Neyse hiç birsistem yoktur ki bircelsede kurulmuş olsun. Yok öyle bir dünya. Kapitalizm uzun erimli aydınlanma döneminden ve yüzyıllar süren burjuva akımalrdan sonra gerçekleşti. 21. Yüzyıldayız ama dünyanın 2/3 ü, ortaçağda yaşar gibi. kapitalizm 500 yıllık bir sürece sahip iken, hangi sorunu çözebilmekte?

Benim anladığım şu, Çin sosyalist bir ülke değil, kaptalizmin kamusal biçimde uygulandığı bir ülke. Bunun bir çok sebebi var ilk paragrafta biraz değindim. Ama bu haliyle dahi, eğer başarısız bile olsa, bu deneyimi yaşamasaydı, bölgenin ortadoğusu olurdu... Hindistandan çok daha geri de olurdu.

Bazı pilot ülkeler aldatıcıdır, kapitalistler bilinçli olarak yapar. Hem kapitalistler kara paralarını akladığı pilot bölgeler oluşturur hem de o ülkeleri banka olarak kullanır. Bunlar bazı ülkelerdir. Tüm dünya ülkeleri öyle olamaz, sonra bu ülkelerle, başka ülkeleri kıyas mantıklı değildir.

Bazı ülkeler zenginlerin cennet yeri, kumar ve gece hayatı mekanı bazı ülkelerde finans merkezi olarak kullanılmakta ve pilottur...

Alt-yapı, üretim ilişkilerinden başka, yönetim biçiminde yola çıkılacaksa, sosyalizmde katılımcı, yerinde, doğrudan demokrasi vardır, bu yoksa orada sosyalizm yoktur.

Örnek isviçredir ancak sosyalist demokrasi olarak değil, temsili olarak daha zayıf bir biçimdir. yani sosyalist demokrasinin, kapitalist biçimde uygulanması denebilir, ya da kullanılamsı her neyse... Yine de bu haliyle güncel olarak en ileri modeli temsil eder ama aslıyla çelişir. En önemli kaideler uygulanmaz lakin doğrudan temsil hakkı verir- hukuksal olarak...

Sosyalizmde ise temsil hakkı salt hukuksal değil, fiilidir ve bu konseylerle yapılır. En üst organ kongredir, kabaca bizim kullandığımız tabirle halk kongresidir... Çin'de sosyalizmin esamesi dahi okunmaz, ama bu anlaşılır bir durumdur, zira sosyalizm görüntüsü altında kalmanın bir çok sebebi var... 1,5 Milyar nüfus, genele vurulduğunda tarım alanı sorunalrı yüksek vs... Yazının başında söylediğim miraslar ve araçlar, semboller söz konusu olunca, toplumu bir arada tutacak her türlü yol, yöntem, pragmatist olarak kullanılır. Din yerine ne kullanılabilirse... vs. vs...

Türkiye'de en önemli sorunlar hangileri? barınak, sağlık, zaruri gıda ve ihtiyaçlar değil mi?

Bakın deprem vergisi diye bir dolu para toplandı, nerede?
Corona için topluma yardım etmesi gereken devlet, toplumdan para istiyor, sizce ne yapacaklar?

hangi birini anlatayım?

O yarım Çin'e bakın birde. En azından bu konularda...

Bir Amerikaya bakın, dünyanın en fazla para kazanan ülkesi. Gidin de bir Corona testi yaptırın orada bakalım ne olacak? Avrupa da? Her şeyin sigortası var, yani alacağın nefes için önce para ödersin... neyse, emperyalist ülkeler, dünyanın iliğini sömürüyorlar da, iyi-kötü bu haldeler, ya sömürmeseler. Bu haliyle Çin'i mumla ararlar -ki ben Çin'i savunmuyorum madem kıyas yapılacak, objektif olmalı.

Küba'ya bakın, sürekli aşağılanıyor, yok fakirmiş, yok bilmem neymiş.
Her yıl yalan yazıyorlar, yine tek parti seçime girdi diye!
Küba'da parti seçime girmez! En sağlam dediğiniz burjuva basını, yarım yüzyıldır yalan söyler!

Dünyaya yayılmış 40.000 doktor var, Kübalı! Şimdi, şu anda...
Ama gel gör ki, doğal zenginlik bakımından Küba'nın 100 katı olan kapitalist Türkiye'de, hükümet depremleri, bu tür salgınalrı fırsat biliyor. 1000 Kat zengin Amerika'da bir test dahi yaptıramıyor insanlar, Küba ise dünyay binlerce doktorla hizmet veriyor ve karşılık beklemiyor. Kendi ülkesinde sağlık hizmeti toplumun ayağına gitmekte...

Çin'de ise, adamlar hastane kuruyor, sırf koronaya karşı, hastane görevini tamamlayınca, tamamen dezenfekte ediyor, ortadan kaldırıyorlar... Bizde nasıl? Eczanelerde ilaç yok yahu...

Neyse bizlerin kıyas mantığı en zengin kişinin hayatına göredir, gökdelenlerin camekanlarına, restorantların, otellerin yıldızına, boya, cilaya göredir... yani biz toplum olarak cilaya bakarız.

Ahlaksız 10-04-2020 15:43

Sn.bilgivehis;ne sorduğunuzu anlamadım..Kabalayı filan karıştırmışsınız,neyse..
Ne kapitalizmi savunuyorum,ne de komünist karşıtıyım..Bu cümleyi anlamak,gerçekten zor mu?Gayet basit bir cümle bu ama siz illa insanları bir tarafa yerleştirmek istediğiniz için,yalpalıyorsunuz..

Komplo teorisine inanıyorsunuz siz..Mesela evrimağacı konuyla ilgili şöyle demiş;
Alıntı:

SARS-CoV-2 de, tıpkı grip gibi, bir laboratuvar deneyi falan değil. Doğanın bize vurduğu bir tokat.
https://evrimagaci.org/doganin-bir-t...ronavirus-8346
Şu itirafınız güzel ve komik:)
Alıntı:

yaşanmamış hatta yanına bile yaklaşılmamış bir hayali sistem
Komünizmin aslında bir hayale olan İNANÇ olduğunu kabul etmeniz doğru bir şey..Bu hayali/inancı diri tutmak adına,çabalamanız da..Sonuçta böyle yaparak bir meşgale ediniyorsunuz..:)
Hadi komünizm için bir süreç gerekir,bunu anladık..Peki sosyalizm?Bu da hiç yaşanmadı demek,ne demek?Aynen şu demek..
Bir Müslümana İran'da şeriat var diyorum,YOK diyor..Suudi Arabistan'da şeriat var diyorum,YOK diyor..Tıpkı sizin gibi bir hayale inanıyor da ondan..Orada yok,burada yok,nerede bu şeriat?KAFASINDA..Kafasına bir şeriat anlayışı sokmuş,bununla yaşıyor..Siz de kafanıza bir sosyalizm/komünizm hayali sokmuşsunuz,bununla yaşıyorsunuz..
Çin diyoruz,YOK diyorsunuz..SSCB diyoruz,YOK diyorsunuz..Yahu,nerede bu sosyalizm,nerede bu sosyalistler?!
Aklımızla alay etmeyi bırakın artık..!

Ahlaksız 10-04-2020 15:57

Sn.spartacus;teori ve pratiğin uyuşmamasından bahsetmeniz doğru..Güzel bir nokta bu..Türkiye'de teoride laik ama gerçekte laiklikle alakası olmayan bir ülke..Niye böyle oluyor?Çünkü insan denilen şeyi,zaptetmek mümkün değildir..Ne yaparsanız yapın,ne yazarsanız yazın,insanlar bir yoldan gitmezler..İnsanların bir yoldan gideceğini sanmak,evrimi anlamamak demektir..Evrim denilen şeye bakan birisi,gelecekle ilgili planların tutmayacağını bilir..Hiç bir şekilde,hiç kimse geleceği bilemez..Kağıt üstünde çok güzel bir sistem yaratırsınız ama bir kıvılcım,bu sistemi tamamen ortadan kaldırabilir..
Çin komünist bir ülke değil,doğru..Komünizm de zaten devlet olmaz..Peki,sosyalist bir ülke mi,değil..En basitinden gelir eşitsizliği had safhada..O zaman bu Çin ne?Sıradan bir kapitalist ülke işte..Sözde komünistler ülkeyi yönetiyor ama ülkede kapitalizm hakim..Demek ki kağıt üstünde bu işler olmuyormuş..!

Bunlar önemli değil aslında..Bu virüs,komünistlerin yönettiği sözde sosyalist bir ülkeden çıktı mı,çıkmadı mı?Önemli olan bu..
Şu anda Çin,hastalığı kontrol ediyor artık..Bu bir başarıdır ama bu ülkedeki komünistlerin hastalığın tüm Dünya'ya yayılmasını seyretmeleri de başarısızlıktır..Yani sosyalistlere/komünistlere toz kondurmamak diye bir şey yok..Yapılan eleştirileri,küfür gibi kabul etmekte yok..
Türkiye'deki bir müslümanın çıkıp,''komünist ateist Çin,bize virüsü sattı'' demesine ben itiraz edemem..Ateizm konusunu bir kenara bırakırsak,adam haklı..%100 haklı..Sosyalistler/komünistler bu söylemlerden bile rahatsız oluyorlar..Niye?Kutsalınıza mı dokundular?
''Ama onlar komünist değil'' tartışmaları da,bu müslümanı ilgilendirmez..Bunlar solun kendi içindeki tartışmalar..Dışarıdan bakıldığında Çin komünist bir ülke olarak görülüyor mu?Görülüyor..!

Suudi Arabistan'dan bir virüs Dünya'ya yayılsaydı,tüm Dünya ''bu Müslümanlar bizi mahvetti'' derlerdi..Sonuçta orada şintoistler veya komünistler yaşamıyor..!
Bir Müslüman çıkıp ''ama Suudi Arabistan'da islam dini uygulanmıyor'' diyebilir ama dışarıdan bu topluma bakan birisi açısından bu nüanslar önemli değildir..

spartacus 10-04-2020 17:37

Alıntı:

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644737)
Sn.spartacus;teori ve pratiğin uyuşmamasından bahsetmeniz doğru..Güzel bir nokta bu..Türkiye'de teoride laik ama gerçekte laiklikle alakası olmayan bir ülke..Niye böyle oluyor?Çünkü insan denilen şeyi,zaptetmek mümkün değildir..Ne yaparsanız yapın,ne yazarsanız yazın,insanlar bir yoldan gitmezler..İnsanların bir yoldan gideceğini sanmak,evrimi anlamamak demektir..Evrim denilen şeye bakan birisi,gelecekle ilgili planların tutmayacağını bilir..Hiç bir şekilde,hiç kimse geleceği bilemez..Kağıt üstünde çok güzel bir sistem yaratırsınız ama bir kıvılcım,bu sistemi tamamen ortadan kaldırabilir..

İşte sorun burada, bireysel bakıyorsun. İnsan da edinimlerin ürünüdür. Sistemlerin değişmesi, toplumların değişmesi tabi ki kağıt üzerinde olduğu gibi basit değildir. Zaten teorik olarak ifade edilen uygun koşulları kapsar. Örneğin canlıların evrimleşmesi, tür çeşitlenmeleri, teorik olarak kağıt üzerinde izah edilebilir, bu izahı 1 haftada gerçekleşirebilirisniz, ama o türün ortaya çıkışı ve evrimi milyon yıllarla ifade edilir.

Sistemler ise, insan öznesini ve ilişkiyi kapsadığı için, teorik olarak değişim, evrim süreleri çok ama çok daha kısadır ve tabi ki bu kısa süreç de, bir kaç yılla ilgili değildir, yüzyılları alır.

Birey, kişi bazlı yaklaşım sizi yanılgıya götürür, mevcut olanla kıyas aldatıcıdır. Şöyle ki, H.yahya diyor ki; madem sudan geldik, neden gövdesi balık, kafası inek canlılar görmüyoruz, umarım mantık hatasını anlıyorsundur.

Sistemleri de bir bütün olarak değerlendirmek gerekir. Elbette stratejiler, teoriler açık olur, ama nesnel koşullar, öznel koşullar adı üzerinde koşullarla ilgilidir, teorinin, pratiği süreçle anlam kazanır.
Alıntı:

Çin komünist bir ülke değil,doğru..Komünizm de zaten devlet olmaz..Peki,sosyalist bir ülke mi,değil..En basitinden gelir eşitsizliği had safhada..O zaman bu Çin ne?Sıradan bir kapitalist ülke işte..Sözde komünistler ülkeyi yönetiyor ama ülkede kapitalizm hakim..Demek ki kağıt üstünde bu işler olmuyormuş..!

Toplumsal bilinçlenme ve yazımda ifade ettiğim olmazsa-olmaz kaidelerin bilinci ve uygulanımı esas alınmalı, ama bunu yapabilecek toplumsal bilinç düzeyi önemlidir.

Örneğin Afganistan'da yetişen bir insan ile -ortalama, genel olarak-, İsviçre'de yetişen insan aynı oluyor mu?

Kağıt üstünde teori olur ve en önemli kısmı temsil eder. Bilincin farkındalığı başka bir şey, o bilincin toplumsal bellege dönüşmesi farklı, önce bilinç gelir, bilincin önce gelmesi ise verili koşul arasında tabiki çelişki olacaktır. Her defasında dile getiriyorum, kapitalizm 500 yıllık bir sürecin ürünü! Örneğin, önce Galileo geli, "dünya dönüyor" der, o an, bunun bilinci ile verili toplumsal kanaatler arasındaki uyuşmazlık, senin öne sürdüğün gibi, insanın tabşatıyla vs ilgil ideğildir, bu anlaşılabilir, sosyo-kültürel bir meseledir. Şimdi, bu konuda o günün toplumuyla, bugünün toplumu aynı mı? Bu gün dünyanın döndüğü, küre olduğu okul kitaplarında...

Mümkünse anlamaya çalışın, insan doğası yönlü saltıklaştırma ve şartlandırmanızın bilimsel olmadığını anlamaya çalışın. İnsan önceden yazılmış ve işlenmiş bir ruhla gelmez, o bomboş bir sayfa gibi gelir, edinimlerini çevre ile olan ilişkisinden alır.

Sistemlerin değişimi ise toplumsal değişimlerle birliktedir, dolayısıyla kapitalizm çağının insanı ile, bilince edilmiş ama pratiği yaşanacak bir dönemin insanı aynı insan olmayacak! Bu bilimseldir, objektiftir, insan tabi ki yemek zorunda, içmek zorunda, zaruri ihtiyaçları var, bizim meselemiz, insanalrın ihtiyaçlarını ortadan kaldırmak değil ki - böyle insanın doğası vs diyesin. Burada mesele insanın ihtiyaçları üzerinden köle yapılması ile ilgilidir ve elbette köleliğin koşullarında, köle-insan, egemen olanın kültürü, anlayışıyla yetişecek, çünkü sistemin anlayışı, hakim anlayış haline gelmiştir, köle edinimini buradan alacak.

İnsanın birbirini sömürdüğü şurada 10.000 yıllık bir geçmişe sahiptir...

Düşündüğünün aksine, bugünün kapitalist insanı, yani senin insanın doğası sandığın bu insan yapısı, binlerce yılda sağlandı, bu insanın doğası değil, sistemin doğasıdır! Bir dolu gözlem, deney yapıldı zamanında, iddialarını doğrulamıyorlar, aksine yanlışlıyorlar. Evveliyatında insan böyle değil! Kapitalizm varken ve egemenken, insanların, sistemin doğasınca davranış sergilemesi kaçınılmazdır. Sen sosyalizm açısından bunu esas alamazsın, bu kapitalist insan modeli...

Çin sosyalist değildir, ancak 1960 larda ifade ettiğim emperyalist işgaller ve kurtuluş savaşlarından dolayıda sembolik kutsanmışlık ciddi etkilere sahip. Çin'de iktidar fiili durumdan dolayı, koşullardan dolayı, toplumsal bellekten dolayı, kapitalizm ilanını gerçekleştiremiyor, hem toplumun yapısı, sosyalist, komünist lafzının kullanımı, iktidarın işine geliyor, şu an çıakrına yarıyor, bir çok şeyi de böylece manipüle ederken, sömürülerini kamusal görüntü altında, meşru zemine ve garantiye almış oluyorlar. En kolay kazanç yollarından birisi de, kamu geliridir. bakınız bir zamanlar hırsız, çapulcu, kapı kapı tencere, tava satan sermayesi olan gerici sermaye, şimdi devlet ve toplumu hortumlayarak, soyarak nerelere geldi.
Alıntı:

Bunlar önemli değil aslında..Bu virüs,komünistlerin yönettiği sözde sosyalist bir ülkeden çıktı mı,çıkmadı mı?Önemli olan bu..
Şu anda Çin,hastalığı kontrol ediyor artık..Bu bir başarıdır ama bu ülkedeki komünistlerin hastalığın tüm Dünya'ya yayılmasını seyretmeleri de başarısızlıktır..Yani sosyalistlere/komünistlere toz kondurmamak diye bir şey yok..Yapılan eleştirileri,küfür gibi kabul etmekte yok..
Türkiye'deki bir müslümanın çıkıp,''komünist ateist Çin,bize virüsü sattı'' demesine ben itiraz edemem..Ateizm konusunu bir kenara bırakırsak,adam haklı..%100 haklı..Sosyalistler/komünistler bu söylemlerden bile rahatsız oluyorlar..Niye?Kutsalınıza mı dokundular?

Burada da sorunlu bir ifade var. Çin hastalığı yaltıma konusunda gayet başarılı, ama hastalığın başka ülkelere yayılması konusunda, neden Çin'i sorumlu tutuyorsun? Örneğin emperyalist bir İtalya, neden kendi ülkesine girmesine engel olmadı? Fransa, ABD, meseleye buradan bakın.

Bu tür salgınları engellemeniz mümkün değildir, çünkü hastalığın ortaya çıkması anısının konması derken o virüs çoktan yayılmış olur. Yan virüs önce yayılır enfekte eder, önlemler sonra gelir.

Bu tanı konana kadar ülkeden dıarı çıkıp, virüsü yayn kişileri bilemez, engelleyemezsiniz.

Çin bu konuda şansısız ülke idi çünkü orada 1960 lardan beri zaten var olan virüsün mutasyonu ortaya çıkmıştı, yani tanısı gecikti. Ancak tanısı konmuş olmasına rağmen, örnekleri, testleri, laboratuvar bilgisi elde iken neden kaptialsit dünya önlem almadı. Sahaya 1-0 önde girmişken?

Çin hastalığı yok etmeye çalışırken, kapitalist dünya, ellerini ovuşturuyordu, çünkü kapitalistler bu tür vakalarda bu durumdan nasıl faydalanacağı yönünde bakar. Önce bunu yaptılar, ilaç sektörü, sağlık sektörleri ellerini ovuşturdu, evdeki hesapları, çarşıya uymadı. Bol, bol maske satıyorlar, Türkiye bu konuda İYİ yine. ABD tam bir CAN PAZARI! Maskeciler, korona testleri ve fahiş fiyatlarıyla, ne yapmaya çalışıyorlar?

Çin esamesi okunan sosyalizm kelimesinden dolayı dahi, bu konuda başarılı. Hiç birülke -Küba hariç- bu hastalığa karşı Çin kadar başarılı ollamadı, çalışadı, olamaz da. Çin'in nüfusunu düşünün bir de batı ülkelerine bakın...
Alıntı:

''Ama onlar komünist değil'' tartışmaları da,bu müslümanı ilgilendirmez..Bunlar solun kendi içindeki tartışmalar..Dışarıdan bakıldığında Çin komünist bir ülke olarak görülüyor mu?Görülüyor..!

Müslümanalrın böyle bir düşüncesi yok, olan istisnalar da bizi ilgilendirmez. Yani "başkası ne der" anlayışı ufku olmayan bir anlayıştır, yolcuysanız, yolunuzdan olur hatta yolunuzu dahi kaybedersiniz. Bu tür konularda, şu ya da bunun ne diyeciği önemlideğil, önemli olan gerçeğin ne olduğudur.
Alıntı:

Suudi Arabistan'dan bir virüs Dünya'ya yayılsaydı,tüm Dünya ''bu Müslümanlar bizi mahvetti'' derlerdi..Sonuçta orada şintoistler veya komünistler yaşamıyor..!
Bir Müslüman çıkıp ''ama Suudi Arabistan'da islam dini uygulanmıyor'' diyebilir ama dışarıdan bu topluma bakan birisi açısından bu nüanslar önemli değildir..

Ebola Afrikadan yayıldı, ama senin iddia ettiğin gibi bir anlayış yoktu, olsa da baz alınacak düzeyde değildir, hakim değildir.

kaldı ki tekrar edeyim, Corona bugüne ait bir virüs değildir, 1960-70 li yıllardan beridir bilinir. Bu ise covid-19, mutasyon geçirmiş hali. Bu virüs dünya üzerinde zaten her yerde mevcut idi, ancak bağışıklık bakımından gerekli nesil geçişleri sağlanmıştı, mutasyona uğradığında ise işler değişiyor. Önceden bilinen yöntemler işe yaramıyor ve yeni yöntem, çözümlerin bulunması ise zaman alıyor.

Doğru soru, ABD neden bu virüsün taaaa Çin'den, ABD ye gelmesine engel olamadı! Uzak bir yerden taşınmasına engel olmak ile, zaten içeride gelişmiş ve sonradan farkedilmiş bir virüsün yayılımını engellemek aynı seviyede ele alınamaz.

Konuştuğum bir kaç Çinli var, onların durumu batılı ülkelerden daha iyi bu konuda. 1,5 milyar nüfustan söz ediyoruz.

Son olarak kapitalist medya korkunç bir medya, kapitalist basını takip ederken çok dikkatli olmak gerekir. Örneğin Erdoğan, Esad kardeşim diyor, birlikte havuza giriyordu. Örneğin Irak'da hiç bir zaman nükleer silahlar olmadı, çalışması, planı dahi yoktu... Örneğin Küba'da parti iktidarı yoktur, hiç bir zaman, hi bir parti seçime girmemiştir. Sosyalizmde seçim sistemi, kapitalizmin temsili parti seçim sistemi gibi değildir, sosyalizmde seçime giren, yarışan ve en çok göz boyananın hükümet olabildiği partiler yoktur, halkın konseyleri vardır, konseyler halkındır ve bütün kararlar, sorumluluklar, sorumlular buralarda yapılan kongrelerle belirlenir.

yeri gelmişken komünistlere neden kolayca çamur atılır, çünkü onlar, eğrisiyle, doğrusuyla ortadadır, alavere, dalavere yapmazlar. Tarihte de böyledir, hak için mücadele edenler, haksız görülür, çünkü hakkı için mücadele eder, alavere, entrika bilmez. çamur atması, eleştirilmesi kolaydır çünkü ortadadır... Osmanlı'da ayaklanmaların tümü -istisna varsa istina olsun- haklı temellere dayanır, saf, açık, net duruş sergilerler. Resmi ideoloji ise gerçeği ters çevirip anlatır, hain edebiyatı rezil bir edebiyattır.

spartacus 10-04-2020 17:54

Alıntı:

Bunu demeye hakkım yok mu?Yok diyene de

Buna da cevap vereyim, yarasının götü, tavuğun kanadı, ineğin kokoreci vs hikaye bunlar. Bu virüs 40 yıldır var ve yarasının götüyle ilgisi yok.

yandaş medyaya bu kadar teslim olmayın. Bir yerden 1 örneği gösterip, genelleyen ve çoğunlukla baronların çıkarına uymayan her şeyi çarpıtan, yalan-yanlış aktaran medyadan bahsediyoruz.

Domuz gribi de domuz yiyenden, tavuk gribi de bok yiyen tavuğu yiyenden dolayı mı? Yani bu mudur, yediğin tavukları ne yapacaksın şimdi?

Bakınız domuz gribi var, bu sitede "domuz gribi domuz yiyen kapitalistlerin yüzünden, öyleyse kapitalizmi kötüleyim" dediğimizi duydun mu? Mesele kişilerin sosyalist, kapitalist olmasıyla ilgili değil ki, bu nasıl bir kör mantık böyle.

Ahlaksız 10-04-2020 18:08

Sn.spartacus;insanı yücelten sizleri,benim anlayabilmem mümkün değil..Ben şu cümleyi asla kabul edemem;
Alıntı:

Düşündüğünün aksine, bugünün kapitalist insanı, yani senin insanın doğası sandığın bu insan yapısı, binlerce yılda sağlandı, bu insanın doğası değil, sistemin doğasıdır!
Olmaz yani..Diğer yazdıklarınız da tartışılır ama bu konu,en önemli konu bence..Öyle bir anlayış ki bu,insan sanki iyi/rasyonel bir şey de,kapitalizm bu insanı çileden çıkarmış..Alakası yok..
Kapitalizm dediğiniz şey,insanın ta kendisidir..Bizim doğamızda hükmetme,ezme,aşağılama,işkence etme,öldürme;köle olma,ezilme,aşağılanma,sinme var..YOK dediğiniz an,ben size inançlı gözüyle bakarım..
İnsanı bir şey zannetmek bir inançtır..Var olmayan bir şeyin,aslında var olduğunu sanmak şizofrenidir..

Yıldıztozu 10-04-2020 18:23

Bu virüsün Çin'de doğal yolla çıktığı şüpheli.
Laboratuarda üretilmiş de olabilir.

Kapitalist insan veya kurumların, insanları eve hapsederek piyasayı kontrol etmek amacıyla saldıkları bir virüs de olabilir.
10 yıldır yükselen bir Abd borsası vardı, balon şişmişti, düşüş için bahane gerekiyordu. Tam zamanında bu virüs çıktı. Şüphe uyandırıyor.

Ahlaksız 11-04-2020 11:39

Alıntı:

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644742)

Kapitalist insan veya kurumların, insanları eve hapsederek piyasayı kontrol etmek amacıyla saldıkları bir virüs de olabilir.
10 yıldır yükselen bir Abd borsası vardı, balon şişmişti, düşüş için bahane gerekiyordu. Tam zamanında bu virüs çıktı. Şüphe uyandırıyor.

Komplo teorilerini ciddiye almamız mümkün değil..Virüs hakkında sürekli bu yönde haberler yapılıyor..
Bugünün bir haberi;
Alıntı:

Komplo teorisi olmadığı ortaya çıktı
Bilim insanları, koronavirüsün farklı ülkelerdeki bağışıklık sistemiyle savaşmak için sürekli mutasyon geçirdiğini belirtti.
https://odatv4.com/komplo-teorisi-ol...-11042013.html
Buna rağmen ısrarla komplo demek,sağlıklı bir tutum değildir..

kartopu 11-04-2020 12:18

Alıntı:

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644764)
Komplo teorilerini ciddiye almamız mümkün değil..Virüs hakkında sürekli bu yönde haberler yapılıyor..
Bugünün bir haberi;

Buna rağmen ısrarla komplo demek,sağlıklı bir tutum değildir..

Sn Ahlaksız
Komplo teorileri üretilmese bile bu tür salgın veya bütün dünyayı ilgilendiren savaşlar sonrası sistemlerde büyük değişimler oluyor dünya merkezlerinde oynamalar da görülmekte.

5G veya Oline sistem gibi ortaya atılan bir sürü programlar var. Bu sistem bir çok taşı terinden oynatacak bir çok iflaslar veya yeni zenginler türettirecek
Bunun için insanlar düşünüyor yapay zeka ve robotlu üretim gibi teknolojik değişimler sonucu neler olabilir diye.

İşte uzaktan eğitim bir çok okula öğretmene ihtiyacı ortadan kaldırıyor Korku sürü piskolojisini yaşam a entegre ediyor. Para olayı (kağıt metal) sorgulanıyor Bunlar insanları düşündürüyor . Bu sistem yaşama geçtiğinde ABD dünya merkezi olamayacak AB sorgulanacak yeni ticaret yolları bulunacak İnsan yaşamında değişilikler olacak Çalışma zamanı belki de yeniden planlanacak İşsizler artacak ve nufus yeniden planlanacak gibi düşüncelerin olması normal bunda şaşıracak bir şey yok.

Biz bu günlerde iyi gözlem yaparsak ve kabullenirsek yaşam da krizler yaşamayız. süpriz de gelmez.
Bütün bunlar olurmu yoksa hiç bilmediğimiz şeyler mi olur bu hep kuşku ve normal düşünce.

kartopu 11-04-2020 12:22

Alıntı:

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 644742)

Çinliler de ABD üretildi Çine boşaltıldı diyor Kime inanacağız.

noob1 02-02-2024 16:47

"Çin Halk Cumhuriyeti komünist ve ateist bir devlettir"

aynı zamanda ahlaksız, unhumanist, vahşi bir devlettir.

köpek, kedi, fare, tavuk bacağı, yarasa.. gibi insanlığa yakışmayan zımbırtıları yerler.
kızartılmış örümcek yemeği :)

Uygur Türklerine her türlü zorbalık, ahlaksızlık, adaletsizlik yaparlar.

Pis umumi tuvaletler, kapısı yok, el yıkama yok.

Sokağa, parka hacet giderme.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:30 .