![]() |
Yorumsuz
|
Forum kiri şeklinde yorumladım.
|
Cuk 2
|
Masal sen youtube'da böyle şeyler mi izliyorsun sürekli.
Paylaştığın her videoda iq<80 çıkıyor da. Ama youtube akıllı bir platform tabi sana hangi videoları önereceğini iyi biliyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
bazen para kaybettiğimde kızlara da odaklanamıyorum. ekranı takip etmem lazım. çalışma tanımını bu kadar esnetirsek kapitalizmde çalışmayan kimse kalmaz. fabrikası olan adam için ucuz işçi bulmak çalışma sayılır. evleri olan adam için kiracı bulmak için çalışma sayılır. zengin adam için parasını korumak çalışma sayılır. evde rahat koltuğumda oturmuş, belirli mesai saatleri olmadan, insanlarla uğraşmadan ekranı takip etme işine ben çalışmak demem. |
Cuk 3
Kutsal Koltuk , todex cileri üzerinden atmış. https://encrypted-tbn2.gstatic.com/s...zbggg&usqp=CAY Adam Ne koymuş be :) https://www.google.com/amp/s/amp.one...a-kacti-977782 Evini barkını satıp todex fatihe kaptıranlardan intahar edenler olmuş. 400 bin keriz olurmu ya! |
Alıntı:
yıldız tozu sahtekarlığın akıllılık olduğunu bilir. adam kafayı çalıştırmış 400 bin kişiyi keklemiş hakkıdır. komünizm de bu kekleme özgürlüğü yok. bir gün sıra yıldıztozu na da gelir. inşşat demircisinden medya tik müzik kralı olmadı mı? oldu. yıldız tozu neden olmasın. olur olur biraz faha sabır biraz para gömsün olucak işallaaa.. |
Alıntı:
Kapitalizmin sonuçları böyle oluyor işte. Sözde devlet " koruyucudur" diyorlar ya Bakıyorum Kadınları , çocukları , iscileri , vatandaşının hakkını hukukunu koruyamıyor. Öyleki devletin parmakları çıkıyor işin içinden. Belkide sadece türkiyede durum böyle. Todex den 400 bin insanın magdur olması umurlarında bile degildir. Geçmişte olan magduriyetleri bildigimizden 3 gün sonra unutuldugundan ve magduriyetin katlayarak gelmesinden tecrübeliyiz. Maden kazasındaki 301 insan todexden magdur olanlardan daha degerlimi degersizmi Kagıt toplarken para cezası verilenler lebalep her sömürücüden daha degerlimi degersizmi. Peki yobazın derdi nedir? Orucun tarihi , teravih kılınırmı kılınmazmı , 6 yaşındaki subyan helalmi harammı koltukta otururmuyum oturamazmıyım vs vs dir. Çalışmayan üretmeyen ve sömürüye geçit verenlerin sonu hep bir todexci olur. Bu durumda unutulur gider ama misliyle katıyla çarpanıyla yine rucu eder. |
Alıntı:
thodex vebitcoin ve diğerleri tamamen devlet operasyonu. tepemizdeki lebaleb i herkes çok hafife alıyor. https://www.cumhuriyet.com.tr/Archiv...pak_013803.jpg https://i.sozcu.com.tr/wp-content/up...23-880x495.jpg yıldıztozu gibilere müstehak. devlet=lebaleb yastık altındakileri çıkarın dedi, çıkartmayanlara böyle çıkartırdılar. yabancı borsalardaki paraları rezerv olarak gösteremezdi. korku salmalıydı saldı. ama dam yıldıztozuna göre haklı , çalma hakkı var adamın çalıyor. komünizm de bu yok mesela .:kiss::cheer2::bump::whoo::second: |
Alıntı:
Reklamlarında mankenler oynatan, adı sanı belli olmayan bir borsaya para gönderenler kazanmayı hak etmemiştir. Kapitalizmde kazanmak için ''hak etmek'' kavramı önemlidir. Hak etmenin içeriğini emek gibi ilkel yöntemlerle sınırlandırmayız. |
Alıntı:
ama çok uzun sürmez senin de intihar etmen. hak etmek derken çakallığı iyi bilmek mi? kast ettiğin hak etmek. kripto parada hak etmek nasıl oluyor? bir anlatsan da bizde bilsek. mesela bazı coinler hiç ummadığın bir anda 100 x nasıl yapıyor ? bu 100 x yapan coin e yatırım yapan çakal ahmet bu coin in 100x yapacağını hangi emek karşılığında öğreniyor. diğer salaklar nasıl bir salaklık yapıyor da 100x ters de kalıyor. |
Alıntı:
olayları ve ekonomiyi anlama ve analiz etme becerileri de hak etmenin parçası. çeşitli beceriler, sahip olunan tecrübeler de bir parçası. doğuştan gelen bazı özellikleri de hak etmeye dahil ediyorum. örneğin güzel bir kadın ilgi görmeyi hak etmiştir. buradaki hak doğuştan gelen kadın olma özelliğine dayanır. 100x yapanlar piyangodan tutturanlar grubuna dahil. hak eden grubuna değil. |
Alıntı:
|
Para tozu sen bu işi biliyorsun
Tiyondan sonra 11.50 tl den aldıgım eteryum 23 lira oldu. 10 bin liralık bir deneme yaptıydım. Keşke daha fazla yapsaydım diyorum. Beklesin ellemiycem. Gerçi üretimden kazandıgım para daha tatlı , emekten kazanılan paranın yerini hic bir sey tutmuyor. Para tozu tiyolarını bekliyoruz. |
Alıntı:
birkaç ay daha devam etmelerini bekliyorum bakalım. |
Alıntı:
İki ayda 12 bin 600 lira kar 100 bin koysaydım 120 bin kar olucaktı Btc dolandırmazsa devam . |
1 ETH Kaç TL
ETH Fiyatı canlı olarak 27.932,1832 TL Etmektedir ve 1 ETH 3.376,7146 Dolar Etmektedir 27.90 olmuş Yok böyle bir kazanç Baya heycanlı Ne zaman çakılacak diye bekliyorum. |
Eskiden burasi bir felsefe okuluydu, teoloji okuluydu. Insanlar nasil yararli birseyler uretebilir ve baskalarindan ogrenebilirim diye ugrasirdi. Bir yaziyi yazmak icin bir hafta ugrasan arkadaslarimiz vardi. (Ben kendimi bu degerli arkadaslar arasinda saymiyorum.) Calisma ve tercume gruplari kurulur, birlikte is bolumleri yapilir, kim ne katabilir diye incelemeler yapilirdi. Simdiyse konusulan konulara bakin. Sadece bir bosalma yeri haline gelmis. Yazik olmus guzelim siteye. Kara para, ego tatmini, kufur ve hakaretler. Kimse kimseden bir sey ogrenmek istemiyor. Herkes zaten 'cok biliyor'. Bu da dahil, hersey baslikla alakasiz. Zaten kimsenin taktigi da yok.
Tamamen ego bosalimi. |
Sevgili natan belliki bana laf sokmuşsun .
Benim için degmez be bilader. De ki laf sokmak gerekiyor ve bende bunu yapıyım desem forumda malzeme bol Bak mesela , "sosyalizmden hoşlanmıyorum , modası geçmiş " diyip bu başlıga ekleyen tipler var şimdi bu tarzı yazısına dökmüş birisine desemki , sosyalizmden daha ötesi komunizmle alakalı bir başlıga gelip neden çamur oluyorsun desem ne cevap verir? Cevapta vermesin , adam sosyalizmden hoşlanmıyor komunizm ona çok ağır gelir. Modasıda geçmiş zaten! Sosyalizmi modanın konusu yapmakta ayrı bir bilgelik zaten. Derin felsefesi olan birinden bu tip anlamlı bir düşünce çıkar Buraya kadar olanı gereksiz laf sokmaydı . Ciddoye alma. Gelelim heyecana Para tozu heyecan için bir tiyo verdi bende uydum karaymış akmış etikmiş cartmış curtmuş , ben bunlara bakmıyorum heyecanına bakıyorum. Ticari hayatımdada lades dedigim heyecanlara fırsat verdim kimi zaman o heyecan beni feci silkeledi. Evet bunları burada anlatmak ego gibi , deşarj gibi görünsede , siyasi konulardada , felsefi konulardada , düşünsel konulardada ekonomik konulardada bir akımın ardına takılıp egolar tatmin ediliyor ve burada dillendiriliyor. Bu durum hatamı ? Bana göre degil. Ben bu foruma gelmeden muhafazakar statikocu biriydim. Saolsun zındık forumdaşlarım statiko ve muhafazakarlığın değil düşüncelerin özgürce konuşulabildiği ve o statiko ve muhafzakarlıgın önünde sonunda degisime mecbur oldugunu gösterdiler. Yanisi , forumda muhafazakar statikocu bir tavırla vay efendim herkes aynı unuformayı giyip tepedekiler ne emrediyor ve uyguluyorsa onun aynısı yapacak diye bir kural yok. İnsanlar egosunuda fikrinide zikrinide dile getirirler Yani . Eskiler böyle yapardı , şöyle söylerdi diyip seritler cekersen olmaz yani , eskilerden ölenleri bir kenara koyarsak , buyursun gelip foruma iki kelam yazsınlar , nerede oldukları bile belli degil. Yada senin gibi modası gecti diyip ugramıyorlar. Eskilere saygı duyalımda , eskilere kar yagmış , eskiler bardak olmuş gibi bir durum var. Ben onlara engel degilim , buyursun yazsınlar. Yazanda yazıyor zaten. Yaz yazma diye engel olanda yok. Bak mesela. 15 temmuz hadisesinin ardından , hiç bir yerde yazamayan ergenekoncu tayfa forumda yok! Alayı kayıp , yazamaz oldular. Benim aklıma gelen ergenekonun senpatikleri burayı begenmez oldular. Ergenekonları galip geldi ya , tüm sorunlar çòzüldügü icin yazmaya gerekde duymuyorlar. ( kemalistler yani) Ne gariptir bende kenalizme aşırı sempati duyardım. Lafta ettirmezdim. Akp nin elinin altında ezildiklerinde cokda yanlarında durdum Aaaaa bir baktımki 15 temmuzun ardından bunların alayı akp ile kolkola girmiş AYAR VERIYORLAR! Lan ne oluyor niye böyle oluyor derken , dini sorguladıgım gibi kemalizmide sorguladım. Baktımki ülkede ne kadar sorun varsa tamamının tek nedeni bu düşünceye dayanmış ve devlet mekanizmasını ele gecirip tek derdi maddiyat olan Tiplerin halka baskı kurup kendi gemilerini yüzdürme anlayışının ismiymiş kemalizm. Akp ile kol kola girmeseler tövbe uyanamazdım. Uyandıgımda iyi oldu Yakın dönem Kenan kemalizmi Ozal kemalizmi Demirel kemalizmi Ecevit , çiller , bahceli , baykal , mesut kemalizmi ve en nihayetinde akp kemalizmini hiç anlayamayacaktım. Bu kadar kirin pasın icinde bir miktar alt coin oynamışım ve heyecan aramışım o da sana dokunmuş. Sigarayı bıraktım 3 sene olucak o parayı sigaraya degil coine bastım ne var yani. Natan seni kırmakta üzmekte istemem ama işine bak. Kapitalizmin en azgın döneminde buradan zorunlu olarak kaçıp oraya gidince bir seyler degisiyor sanma. Şekli deişsede hala kucaklarındasın. Bir gelir elde etmek istiyorsan kapitalizmin içinde coinden degil ama üretimden bir cok fırsat var. Ve onlardan birisinin içindeyim. İs için Kırıp döktüklerim coinin yanında hiç kalır Ben sosyalistmiyim? Ben komunistmiyim? Bak soruyorum ama modası geçmiş , hoşlanmıyorum demiyorum. Ah insanlar bu konuları yüzeyselde olsa anlasalar , kapitalizmin içinde çektikleri ızdıraba son verecegini bir bilseler. Çok paranında içine ediyim diyip huzurlu , kendine harcıyacağın vakti bol , savaşsız kavgasız bir düzenin içine balıklama atlarlar. Bende dahil. Ben şunuda fark ettim en sert komunistler en azılı kapitaliste dönüşüyorlar. Kişisel olarak degil tüzel olarak bakın görürsünüz zaten . Natancım kendine oralarda iyi bak , dikkat et , kapitalizm her yerde insanı hırpalar. |
Foruma ilginin azalma sebeplerinden birini dinlere ilginin azalmasına bağlıyorum. Dinden çıkacaklar çıktı zaten.
2010-2015 yıllarında dinlerle uğraşmak revaçtaydı. Forum da dinlerden uzaklaşıp felsefi ve siyasi tartışmalara evrildi. Alıntı:
|
Alıntı:
Dibine su dökmeye gerekte yok. Ya kurur ya yetişir. Bir dahaki sene aldıgım güne kadarda bakmıycam. Sen ada ve eteryum demistin zaten. İkisi haricinde bir şeyde oynamadım. Zaten bu tip işlerdende anlamam. Sadece heyecanını yaşamak istedim. Birde ,rahatsız olan arkadaşlar var. Çokta fazla bu konuyu dillendirmiycem ama son söz ufak tefek miktarlarla bu oyunları oynamaktan cekinmeye gerek yok. Haramış helamiş karaymış akmış diye ahlaki etik savunmalar yapanları çokda ciddiye almıyorum. Sebebini tam olarak bilmiyorum ama dinciler kripto paraya karşıysa benim tam tersi davranma güdülerim ortaya çıkıyor. |
Alıntı:
dinciler karşımıymış? küllüm yalan. yalan olmasa caiz koine o kadar parayı gömmezler. bu gün kripto para ile iş yapanların alayı akp li. thodex skandalı diğerleride onların halt yemesi. müslümalların alayı hampadan yaşamayı severler cennet bile o yüzden sevilir. deselerdi ki cennette ürettiğin kadar yaşayacaksın vallahi hiç biri müslümal olmazdı. kapitalizm ile dinler kardeştir hemde öz kardeş. her ikiside sömürüye ve hırsızlığa dayalıdır. bok çukuru bir ülkede bokların yönettiği bir ülkede yaşıyoruz. müslümal kapitalistlerle. dikkatli olun elinizle arkanızı kollamanıza bile dava açarlar. şekil 1 a imamoğlu. buda eşkiyanın cevabı imiş |
Moderasyon bu başlıkla ilgilenebilir mi
Marks ile ilgisiz iletileri ait olduğu yere yani çöpe gönderseniz |
Alıntı:
Dincilerin kripto para karşıtlıgı kendileri için değil , daim kullanmak istedikleri tebaa , sürü için karşıtlık Zenginligi geçmişten ( miras) yada otoritenin tepesindeki lebalep fırsatları olmayan insanlar Piyango , faiz , kumar( oyunları) gibi üretim yada basit esnaflık dışında ki bunlardan şans oyunları belki , üretim esnaflık eh işte iken. Bu coin insanların aklını başından kazanırkende kaybederkende alacak bir sistem. Aklı ve takibi iyi olan milyonlarca insan buradan müthiş paralar kazanır ve davar olmaktan uzaklaşır hatta otoriteye diklenebilir. Dinciler buna katlanamaz. Katlanamadıkları içinde haram kara pok pis diyerek igrençleştireceklerini sanıyorlar ama yanılıyorlar. Insanlar buraya yönelmiş durumdalar. Evet köküne kadar sokup kaçan aradaki uyanıklarda var. Zannımca insanlar buradan uzak dursun diye todex gibi oyun hazırladılar. Ve uyguladılar Sonucta kimse bu olayı ciddiye almadı ve devam ediliyor. Takip ediyorumda. Krşla, lira ile oynayanlar dahi var. Türkiyedeki aracılardan da korkmak lazım. Yabancılar dürüst insanlar onların aracılarını kulanmak gerekir. Tabiki kapitalizmin coini ortaya çıkarmasının altında ne oldugunu bilemem. Elbet bir amaçları vardır. Bastıkları fazla doları bu yolla yok etmek istiyorlar diye dedikodular var. |
Nefes Darlığını Nefes Tutarak Yendim
Nefes darlığını nefes tutarak yendim
Nefes darlığını nefes tutarak yendim Nefes darlığını nefes tutarak yendim |
Hesap benim
https://twitter.com/SanalManik |
İçtenlik Tıbbı
Buldum buldum Evraka!
Diyafram kalp masajı yapar Ya da buna benzer bir şey anlayan bana açıklasın Ben anladığım gibi açıklayayım tıp bilen düzeltsin Yanlış kavram olabilir onda bir iddiam yok Neler olduğunu anlatcam Nefes almıyorum . Yani ağız burun hiç nefes almıyorum Bu hastanede öldü denilen insanın canlanması gibi oluyor Diyafram girip seni kurtarıyor duran kalbi çalıştırıyor bir ihtimal bu Eğer bu doğruysa ben bin kere kalp durdurdum kendi üzerimde Bu doğru değilse durmadı diyafram her ihtimalde kurtarır Diyafram akciğerde iğne ucu kadar boşluk varsa çeker bu boşluk artınca yaptığı basınç seni yataktan sallıyor Ölen insanın canlanması gibi Diyaframla kalbime sürekli masaj yapmayı öğrendim Ağızdan burundan nefes alırkende oluyor Dakika da 3 atışta felan masaj yapıyor kestiremiyorum kendinden oluyor |
Akciğerim 3 hecede 4 katına vardı büyüklüğü burdayım doktor gönderin ölçün
Eriyorum sorun bu başka sorun yok yemeğe ihtiyacım var Metabolizma 4 katı harcıyor Ben ne yicem bana yardım edin |
Anlatcam sakin olamıyorum
|
Kalbimle akciğerim pervaneye döndü
Arkadaşlar 4 gündür nefes almıyorum Yani diyafram kalp gibi otomatik kas gibi kasılarak nefes almasını sağladım Ağız burun solunumunu büyük oranda durdurum Akciğer 2 günde kendini yıkadı |
Akciğerim sırttan taşcak tıbbi vs insansal dostsal her türlü desteğe ihtiyacım var
|
Konu, bilim başlığından 'konu dışı' başlığına taşındı.
|
Yazdığım hiç bir şey masal değil kurgu değil tıbbi yanlış varsa düzeltin bilen düzeltsin
Ben de bu olanları ben de olduğu gibi anlattım gönderi silinmez moderasyon uygulanırsa sevinirim ilgili hatırlatma yapılır nasıl bir düzen isteniyorsa moderasyon yapılır |
Doktor modere etsin gelsin beni tıbbi olarak ölçsün moderasyon burda
|
Konum silindi sandım kusura bakmayın
|
Alıntı:
gönderi 9 un yani Diyafram Kalp Ve Akciğer Çalışmasını/Kasılmasını Kendi Üstünde Gözleme Deneyi Bunun bu gönderinin hem ilk mesaj hem de konu başlığı olacağı şekilde diğer mesajları silerek içeriği düzenleyebilir miyiz? |
Alıntı:
Benim için ciddi bir süreç 2 gün içinde vücudumda neredeyse yağ kalmadı yattığım yerden durumumu ben de doğru adlandırmak ve tanımlamak istiyorum keşke tıbbi terminoloji bilgim olsa düzeltsem Akciğer kasılarak genişledi Elimden gelenin en iyi içten en sade olanını yaptığıma lütfen inanın Sakinken yazdıklarım |
Gelmiş geçmiş olsun.
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:34 . |