Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   sözde kuranda çelişki varmıs. (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4364)

spartan-troy 16-07-2007 12:58

sözde kuranda çelişki varmıs.

sizin tabirinizle sözde kuranda çelişki varmıs.buyrun bakalım.hadi tartısalım.meallemi bir tetkik raporu olusturalım yoksa arapca teviliyle mi bir rapor olusturalım...ben en saglam yolun arap tevili uzerine olucagına kanaat getiriyorum.....hadi bakalım ben baslıyorum...yorumlarınız bedavadır.
,

.................................................. .................

Bu konumda sizlere anlatacağım husus,kuranda ki müşrik kavramının anlaşılmasına yönelik bir açıklama niteliğindedir.bu yüzden genelde araştırmalarımı sağlam kaynaklardan esinlenerek,kendi cümlelerimi kullanarak yazıyorum.bu da onlardan bir tanesi.kuranda müşrik kavramı; İslam karşıtı insanlarca;hep islamın savaş tekniğine yönelik bir kavramsal değerler bütünü olduğu anlaşılmaktadır.yani müşrik kelimesinin ne anlama geldiğini bilmeden,islamda, karsıt görüşün yaşamasına imkan yok.nerde görürseniz *öldürün mantığı vardır.aslında bunun böyle olmadığını bu yazımızda görücez inşallah.

Bakara 190:size karşı savaşanlarla Allah yolunda sizde savaşın;ancak aşırı gitmeyin.Çünkü Allah aşırı gidenleri sevmez.

“size karşı savaşanlarla Allah yolunda sizde savaşın (ve kaatilü fi sebilillahilleziyne yukaatilunekum)

Ve kaatilü=”savaşın”
Fi sebilillahi=”Allah yolunda” => fi sebilillahilleziyne=”onlarla Allah yolunda”
Yukaatiluneküm=”sizinle savaşanlar”

Bir kıraate göre müfaale(mukatele) babından olan “vela tükatiluhum hatta yukatiluhum=Onlar *sizinle savaşmadıkça sizde onlarla savaşmayın” fiilleri “vela taktüluhum hatta yaktüluhum=Onlar sizi katletmedikçe sizde onları katletmeyiné şeklinde de okunmuştur.

Bilindiği gibi mufaale ( mukatele ) kipi karşılıklı olarak birbirini öldürmek,çarpışmak,savaşmak,yani müşareket manası içerir.”Ka-Te-Le” ,yaktulü kipinde ise müşareket yoktur.fiil münferiddir.yani burada birinin diğerini öldürmesi söz konusudur.bunun anlamı ,onlar ,sizin bir kısmınızı öldürmedikçe,sizde onları öldürmeyin demektir.”

Yani anlaşılacağı gibi burada ki sizinle savaşanlar tabiri,müşrik statüsündedir.bir sonraki ayette bunu desteklemektedir.

Vaktülühüm haysu sekıftumuhün=” onları (müşrikleri) nerede yakalarsanız öldürün”

Burada ki sekıfe kelimesi lügatte “yakalamak,yetişmek; *demektir.

Ayetin bu kısmında ki “yakalama” ve “çıkarma” fiilleri,düşmanların saldırısından sonra olduğu için 190.ayetle yakından alakalıdır.dolayısıyla müşrik kelimesinin tanımı; saldıran ve yurdundan çıkaran manasındadır.Müslümanları yurtlarından çıkardıkları için ,yüce Allah ta savaş anında onları yurtlarından çıkarmaya Müslümanlara izin vermektedir.

Yani müşrik kelimesinin tanımı; dine,değerlere ve bütünlüğe saldıran manasına tekabül etmiş oluyor.

Hicretin 6.yılı (m.628) zilkade ayında resulullah umre ziyareti amacıyla ashabı ile medineden çıktı.fakat müşrikler geçit yerlerini tutarak ve Müslümanlar üzerine taş ve ok yağdırarak ilerlemelerine ve mekkeye girmelerine engel oldular.resulullah,mekkeye bir günlük mesafede *hudeybiye köyüne çekilmek zorunda kaldı.Müşriklerle yapılan çetin müzakereler sonunda hudeybiye müsalahası imzalandı.Böylece umre gelecek yıla kaldı.

Müslümanlar,hicretin 7.yılı,bir önceki yıl yapamadıkları,umreyi kaza için Mekke’ye geldiklerinde,müşriklerin,andlaşmaya bağlı kalmayıp harem toprağında ve haram ayda,kendileri ile savaşmalarından endişe ettiler.ve bu durumdan hoşlanmadılar.işte bunun üzerine bu ayet nazil oldu.bu ayetin,haccın hükümlerinin beyan edildiği ayetlerle beraber zikredilmesi de bu görüşü destekler.

Yani rivayette de görüldüğü gibi,savaşı başlatanlara karşılık bir savunma rolü yönünde ki ayet,müşrik kelimesinde bize iyi bir tanım yapma olanağı vermiştir.kaldı ki; peygamber efendimizin 63 yıllık hayatı boyunca sadece 28 gunde sefer yapması bize bu savaş statüsünün nasıl yapılacağı ve müşrik tanımının o kadar basit olmadığını apacık göstermektedir.

Vaktülühum haysu sekıftumühüm *(onları nerede yakalarsanız öldürün)
Ayeti yukarda açıkladığımızla doğru orantılı olarak,sizinle savaşanlar ayetiyle yani yukaatilunekum *ayetiyle sıkı sıkıya irtibatlıdır.ayetin devamında ise;

Ve’l fitnetü eşeddü mine’l-katli ( fitne beterdir adam öldürmekten) denmektedir..

Ve’l –fitnetü=”fitne”
Eşeddü=”beterdir”
Mine’l-katli=”adam öldürmekten”

fitne kelimesi fetene kalıbından fiil olarak alınınca; “dönmek,sapmak,günaha maruz kalmak,büyülemek,çıldırtmak,esir etmek,gönül çelmek,aklını çelmek,işkence etmek,hakikati tahrif etmek,bir şeyi yakmak,birini görüşünden vazgeçirmek” manalarına tekabul etmektedir…

dolayısıyla *ayette geçen ;

vaktülühum haysu sekıftumühum veahricuhum minhaysu ahrecukum ve’l fitnetü eşeddü minel katli=onları yakaladığınız yerde öldürün,sizi çıkardıkları yerden onları çıkarın,fitne adam öldürmeden daha beterdir

manası,fitne kelimesinin müşrik tanımıyla bire bir oturduğunu kendi gözlerimizle gördük.yukarda yaptığımız fitne tanımıda müşrik tanımıyla bağlantılı oludugundan.müşrik konusunda fitne kelimesinin içerdiği tüm mana ihtivalarının aynı olduğu beyan edilmiş olunur.

Yani inkarcıların dediği gibi,inkarcıyı gördüğün yerde öldürün bu islamın faşistliğindendir manası asla cıkartılamaz.cunku birebir tevilde tumevarım yöntemi kullanılarak bunun böyle olmadığını yazımızda görmüş olduk…

Saygılarımla
troyya

D.E 16-07-2007 15:17

Re: sözde kuranda çelişki varmıs.

Yafru troyya sen yanlış yere gelmişsin

*Bak sana benden 1 tavsiye bu yazdıkların -doğruysa bile- alda din için insan öldürenlere götür 1 işe yaramış olursun belki?

*Hem ne olursa olsun yazan -sana göre- yaratıcı değil mi?

*Kulunun kalın kafalı olduğunu bilip öyle yazsaymış.

*Hani insan öldür anlamını çıkarmasın diye..

*Bide kuran tüm medeniyetlere gönderildi derler..

* Pehh.....

kucles 16-07-2007 15:57

offf.... arkadaşım çelişkiyi geçtim hadi.. bu verdiğin ayetleri tekrar tekrar okuyunca içim eriyor, moralim psikolojim bozuluyor yahu. ayet diye gösterdiğiniz bunlar, arap zihniyetinin göstergesi işte... al sana ayet gibi sözler:

"düşünce karanlığına ışık tutanlara ne mutlu",

"nefsine ağır geleni kimseye uygulamayınız" ,

"eline, beline, diline sahip ol" ,

"yetmişiki milleti bir gör"

"Yolumuz, ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kurulmuştur"

"Hararet nardadır, sac'da değildir,
Keramet baştadır, tac'da değildir,
Her ne arar isen, kendinde ara,
Kudüs'te, Mekke'de, Hac'da değildir."

"Bilimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır",

" kadınları okutunuz",

" okunacak en büyük kitap insandır"

"insanın alnı açık ve cesur dolaşması için her şeyden önce adaletli olması gerekir"

"Hiç bir milleti ve insanı ayıplamayınız!"
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Hacı Bekataş-i Veli

InVitatio 16-07-2007 17:47

Sevgili Kucles
Haci Bektasi Veli bir imanli Müslümandi !
senin takmadigin ayetleri o kendisi hayati boyunca cok iyi "takmistir"

spartan-troy 16-07-2007 18:20

d.e ne demek dogruysa bile,50 tefsirden cıkardım bunları..kendi kafamdan yazmadım...fitne ve musrik...ne anlıyorsanız..yazıda ayrıntısıyla var...olur gider din icin öldürenlere söylerim....anlamayanlara soylerim...zaten benim davam bu...anlamayanlara anlayıncaya kadar anlatmak...ölünceye kadar hiç kimse anlamazsa bile bu davadan vazgecmem ben...

o islam icin adam öldürenler,bu ayeti lafzıyla yorumladıkları icin...cihad zannediyor gerizekalılar...bu yüzden...onlara bir cift sozum...

furkan 30 dur: "peygamber dedi ki:"ey rabbim -ummetim bu kuranı terk etti

kucles 16-07-2007 18:22

sayın invitatio,

"Hararet nardadır, sac'da değildir,
Keramet baştadır, tac'da değildir,
Her ne arar isen, kendinde ara,
Kudüs'te, Mekke'de, Hac'da değildir."

sözleri bir müslümanın hoşuna gidecek sözler değildir. bu adam böyle demekle kutsal kabul gören bir mekana iltifatta bulunmamıştır. müslümanlığın doğduğu arap yarımadasında söyleyin bu sözleri, sonra kaçacak delik ararsınız.

hem ona bakarsanız aleviler de müslüman. oysa ki, müslümanlık bu düşünceye sonradan *giydirilmiş bir kılıftır: toplum içinde ayakta kalabilmek pahasına kabul edilmiş bir kılıf. islamda 4 kapı 40 makam öğretisi yoktur. ve bu öğretilerin odağında "insan" vardır; kuranda ise insan "kul"dur, asıl olan allah'ın varlığıdır.
bunun haricinde hacı bektaşın ve bektaşi düşüncesine sahip kesimin islamın 5 şartına uyduğunu mu sanıyorsunuz?
saygılar

spartan-troy 16-07-2007 18:25

kucles konuya devam etsek kardesim....

kucles 16-07-2007 18:29

buyrun kaldığınız yerden *:roll:

spartan-troy 16-07-2007 18:43

Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözlerinin üzerinde bir de perde vardır. Ve büyük azab onlaradır.

bakara süresi 7

bu ayeti kendi kafalarına göre yorumlayan ateistler.inkarcıların Allah tarafından kalplerinin mühürlendiğini biz ne yapsakta mühürlenen kalbin açılamayacağını söylemektedirler.yani yanlış bir bir tevil yolunda,Allah herkesin ne olduğunu biliyor,o zaman biz böyleyiz,yapıcak bir şey yok.çünkü kalplerimiz mühürlenmiş diyerek,ahmakça akıllarını red etme yoluna gitmektedirler.

Ayette geçen;

Hatemallahü: “Allah mühürledi”
Ala kulubihim: “Kalplerini”
Ala sem’ihim: “Kulaklarını”
Ve ala ensarihim: “Gözlerini”

Manalarına gelmektedir.

Süddi der ki;Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir.yani damgalamıştır.Katade de bu ayet konusunda der ki;şeytan onları doğru yoldan çıkarttı ve onlarda şeytana itaat ettiler.Bunun üzerine Allah (cc) onların kalplerine,kulaklarına ve gözlerine perde koydu.Onlar hidayeti görmezler,duymazlar,anlamazlar,duşünmezler.

(hadislerle kur’an-i kerim tefsiri-ibn kesir-c2-çağrı yayınları-syf.182)

Burada ki tevil yolundan da anlaşılacağı gibi,Allah ilk önce insanın yaptıklarından dolayı,mühür vurduğu beyanı açıkça ortaya çıkmaktadır.dolayısıyla buradan Allah durduk yerde kimsenin kalbine mühür vurmayacağı tevili çıkmaktadır.yani insan yaptıkları veya şeytana yada kötü alışkanlıkları bırakamadığı sürece kalbine mühür konacağı anlaşılırken,kendini frenleye bilen ve doğruyla kötünün ne olduğunu bilen insanda bu mühürün olmadığı anlaşılmaktadır.

İbn Cüreyc der ki; Mücahid bu ayet hakkında şöyle dedi.Bildirildi ki günahlar her noktadan kalbin çevresini sarar ve nihayet onun üzerine üşüşür ve işte bu ,kalbin mühürlenmesidir.

(hadislerle kur’an-i kerim tefsiri-ibn kesir-c2-çağrı yayınları-syf.183)

Buradanda anlaşılacağı üzere,alışkanlıklar zinciri, tevil metodundan bahseder.psikolojide de bilindiği üzere,alışkanlıklar bir süre sonra vazgeçilmesi zor bir davranış metodları olarak insanın karşısına gelir.o halde mühür kelimesini burada insanın yaptığı davranışlar olarak anlamak gerekir ve kastende anlatılmak istenenin bu olduğu belli olmaktadır.

Ameş dedi ki; Mücahid bize eliyle gösterdi ve şöyle dedi:Onlar kalbin avuç içi gibi olduğunu görüyorlar.kul günahı işlediği zaman kalbe eklenir ve baş parmağını göstererek şöylece dedi:bir daha günah işlerse ona eklenir ve öbür parmağını gösterdi.bir daha günah işlerse ona eklenir ve diğer parmağını göstererek işte böyle dedi.Netice de bütün parmaklarını üst üste ekledi,sonra onun üzerine bir damga ile damga basılır.

(hadislerle kur’an-i kerim tefsiri-ibn kesir-c2-çağrı yayınları-syf.183)

Burada da belli ki ; günahların alışkanlık boyutuna gelmesi,insana içinden çıkılamaz yada davranışı terk boyutuna gelemez bir durum almaktadır.yani Allah’ın mühürlemesi olayı tamamen insanla ilgili bir durumdur.insan ne yaparsa(akıl yolu ile) Allahta ona göre insanın fıtratında bulunan davranışsal özellikleri kendisine tahsis etmektedir.yoksa Allah kimseye durduk yerde zulmetmez.çünkü bu Allahın rahman sıfatına aykırıdır.

Hatm: Mühür vurmak,bir şeyi gizlemek demektir.

Bir şeyin saklanırken mühürlenerek sağlam bir şekilde güvence altına alınması bu kelime ile isimlendirilmiştir.Bir şeyi mühürlemek hem onu gizleme,hemde işin sonuna gelme anlamını ifade eder.Nitekim kuranın hatmedilmesi baştan okuyarak sonuna varılması demektir.Aslında mühür tabiri de mecazdır.Bununla kasdedilen anlam,insan nefsindeki küfür ve isyanı sevmeye,iman ve taatten hoşlanmamaya yatkın bir duygunun bulunmamasıdır.Buda azgınlık,taklide devam,doğru düşünceden yüz çevirmeye gibi sebeplerle olur.Çünkü bu davranışlar,onların kalplerinde uyarıları tesirsiz,Hakk’ı kabulu neredeyse imkansız kılar.Bu durumda olanlara teşbih ve istiare yoluyla “mühürlü” denir.

(Ruhü’l beyan-Kuran meali tefsiri-İsmail Hakkı Bursevi-Erkam Yayınları-c1-syf.180)

Ey Muhammed! Onlardan seni dinlemeye gelenler de var. Senin yanından çıktıkları zaman kendilerine ilim verilen kimselere alay yoluyla: "O demin ne söyledi?" diye sorarlar. İşte onlar Allah'ın kalplerini mühürlediği kimselerdir. Onlar sadece kendi heva ve heveslerine uyarlar.

Muhammed süresi 16.ayet

Verdikleri sözden dönmeleri, Allah'ın âyetlerini inkâr etmeleri, haksız yere peygamberlerini öldürmeleri ve "kalblerimiz kılıflıdır" demelerinden dolayı (başlarına türlü belalar verdik). Doğrusu Allah, inkârları sebebiyle onların kalplerini mühürlemiştir. Pek azı hariç onlar inanmazlar.

Nisa süresi 155.ayet

Bunun sebebi şudur: Onlar inandılar, sonra inkar ettiler, bu yüzden kalblerinin üzeri mühürlendi. Artık onlar anlamazlar.

Münafikun süresi 3.ayet

Mühürlemek (hateme kökünden tahtim)
Bir şeyi korumak için ona veya o şeyin bulunduğu mekana mühür vurmak suretiyle güvenliğini sağlamaktır.boş evi veya keseyi mühürlemek gibi,buraya boş ev örneği daha uygun düşer.Gerçekten mühürlemekten maksat,onların kalplerini korumak değil,fakat azgınlıkları,atalarının inançlarını taklitte inatları ve sağlıklı akıl yürütmek yolundan sapmaları sebebiyle kalplerinin inzardan etkilenmez;haksöz nüfuz etmez hale gelmiş olmasıdır.

(Ebussud tefsiri;(şeyhülislam ebussuud)-Kuran-ı Kerimin meziyetlerinin akliselime açıklanması,c1-Boğaziçi Yayınları-syf.96-97)

Sonuç olarak; Allah insana akıl vererek,insanı mahlukatlar içerisinde en yüce varlığa halis kılmıştır.bu sebeple,hiçbir zaman aklını kullanmayan toplumlarla aklını kullanan toplumlar bir olmayacaktır.ve her akıl sahibine düşen görev,iyiyi ve kötüyü secmede özgür davranmasıdır.Allah tabiî ki bizi biliyor ancak,bize fıtratında ki özünü veriyor.yani bir aşırısı ve birde özünü veriyor. bu şuna benzetilmektedir aslında.otomobili yapan adam,hızını,kaç litre benzin yaktığını ve parçasından tut en ücra köşesindeki metale kadar her şeyin ne işe yaradığını bilir…örneğin; arabayı saatte 400 km hıza sahip bir duruma getiren,otomotivci…der mi ki otomobili alan müşteriye; araba bu kadar hız yapıyor,,sende yap….der mi? bunu asla demez…İşte Allahta bizi biliyor ancak bize bir limit koymuş,kuran ve sünnete uymak..iyiyi ve doğruyu secenler kendilerine ait Allah tarafından yaptıklarına karşılık bir kişisel aitlik eki verecektir zaten…buna mühür yada hidayet denir…bir inkarcı benim kalbim mühürlenmiş diyebilir..ama engelmidir ki; camiye gidip bir namaz kılmak…ben mühürlendim..namaz felan kılmıyorum demek,,hangi insanın söylediği bir söz…işte alışkanlıklar boyutu burada insana davranışlarını hissettirir.

Saygılarımla-Troyya

InVitatio 16-07-2007 19:07

Forumdasim Kucles

sana cevaben " gercek alevilik" basligi altinda bir ufak yorum yazdim

http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=6374

ziggurat 16-07-2007 19:38

Allah benim kalbimi mühürlemis ise benim ne sucum var.Suc Allah in.Ben de coktandir düsünüyorum,düsünüyorum bir türlü islamin gerceklerini göremiyorum.Demek ki benim kalbim mühürlenmis.Simdi ahirette bana Allah soracak:niye islamin gerceklerini görüp müslüman olmadin diye.Ben ne diyecegim Ona?Kalbimden mühürü kaldirsaydin inanacaktim,suc bende degil sende dersem yalan mi söylemis olurum?Iste sana celiski.SPARTAN-TROY sana daha yüzlerce celiski yazarim da su an isim cok.Biz biktik yalanlardan ,uyutmalardan git müslümaligi baska yerlerde yaymaya calis kardesim.Türkiyenin bilim ve teknige ihtiyaci var.Halk islamla bogazina ,girtlagina kadar dolmus.Benim kücücük ilcemde halk sefil ,issiz *ve parisan ama 3 trilyonluk cami yapiliyor simdi.Cehaletin ve sefaletin oldugu yerde o kadar önemli seylere ihtiyac varken cami yapiliyorsa bu da Laik Türkiyenin en büyük celiskisi.

spartan-troy 16-07-2007 19:43

:D ziggurat cok komiksin uzun yazıları okumuyorsun herhalde...ben simdi camiye gidiyorum...diyorum ki sana da gel kılalım...sen bana diyorsun...benim kalbim muhurlu... :D *:D *:D
benim ayaklarım gidiyor senin ayakların muhurlu diye gitmiyor haa...oyle mi?
helal sana....kendi keyfini dinle bosver sen...muhurlu deyip dur...yoldan gecen kızlara bakarak,kalbine muhur koymuyorsun ama dimi.... :D *:D *bos ver hedonistlik en guzelidir..sen bu yolda devam et...

ziggurat 16-07-2007 20:02

Spartan-troy :ben zamaninda cok namaz kildim.Karl Marks,Lenin,Frederik Nitsche,Wilhelm Reich,Eric Fromm,TuranDursun,Ilhan Arsel,Nazim Hikmet,Atatürk,Sidarta Gotama...ve daha nice uyanmis aydinlanmis insanlar beni de uyandirdi.Dinlerin birer yanilsama oldugunu bana ögrettiler.Aslinda dinlerin insanlarin beyinlerini mühürledigini ve onlarin saglikli düsünmelerini engelledigini anlattilar.Bak senin bir kitabin ve bir yazarin var.Benim binlerce kitabim , binlerce yazarim ve özgür bir aklim var.Eger senin dediklerin dogru olsaydi Müslümanlar dünyanin en geri kalmis toplumlari olmazdi.

spartan-troy 16-07-2007 20:07

balıkesir hutbesinle ataturk milleti kandırıyor yani...oyle mi...sen hiç bir kitap okumamıssın kardesım....balıkesir hutbesinle neden aydınlık turkiyeye...islamı bırakın demiyor....neden Allah bir diyor....yalan mı hepsi bunlar...tarih yalan mı yani...

ataturk u cıkar o cumlelerin arasından...
gerisi zaten ateist insanlar....sana onlar dogru yolu gosterir...
ben sana bir adam onereyim ve onu oku...
bakalım ne diyeceksin

www.mustafaislamoglu.com

bu adrese gir ve orada tefsirler var..indir ve dinle...
ben sana 10 tane adam vermiyorum..bir adam veriyorum...hadi kolay gelsin...td yi bende okudum ama hiç dinden cıkmadım..neden acaba...

16-07-2007 20:31

Sevgili troyya,

"bu yüzden genelde araştırmalarımı sağlam kaynaklardan esinlenerek,kendi cümlelerimi kullanarak yazıyorum"

sana dostca bir tavsiyede bulunucam, kendi cumlelerini kullanma. Kendi cumleni kullaninca batiyosun abi, hepimiz biliyoruz 8O . Birde Mustafa Islamoglu'nu tavsiye etmissin. Islam'in babasi bizi inandiramamissa oglu nasil inandiracak?

NedimYilmaz 16-07-2007 20:47

Birde Mustafa Islamoglu'nu tavsiye etmissin. Islam'in babasi bizi inandiramamissa oglu nasil inandiracak?

:lol:

D.E 17-07-2007 10:03

Alıntı:

spartan-troy";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 82818)
d.e ne demek dogruysa bile,50 tefsirden cıkardım bunları..kendi kafamdan yazmadım...fitne ve musrik...ne anlıyorsanız..yazıda ayrıntısıyla var...olur gider din icin öldürenlere söylerim....anlamayanlara soylerim...zaten benim davam bu...anlamayanlara anlayıncaya kadar anlatmak...ölünceye kadar hiç kimse anlamazsa bile bu davadan vazgecmem ben...

o islam icin adam öldürenler,bu ayeti lafzıyla yorumladıkları icin...cihad zannediyor gerizekalılar...bu yüzden...onlara bir cift sozum...

furkan 30 dur: "peygamber dedi ki:"ey rabbim -ummetim bu kuranı terk etti

*Troyya valla meraktan soruyorum.

*Şimdi ateist olunca iş değişiyor orasını karıştırma

*ama müslüman oluncayı anlamıyorum.

*Yani bizim müslümanlar nie savunur davalarını onu anlamam.

*Herhalde ben müslüman olsaydım derdim -aman bea allah savunsun kendi davasını banane.

*Yani allaha küfretmek gibi bişey.

*Biri allaha küfredio tüm kulları ayaklanıo.

*Yaw bırak çarpacaksa kendi çarpsın demi?

* Hem o senden daha güçlü değil mi?

*Ne karışırsın allahın işine?

*Şunu bana bi açıkla troyya hakkaten merak ettiğim bişey.

*Allahın kendisinin uğraşmadığı dinine kulu niye uğraşır?

*Yani derler ya - ne battı kuluna??

*
*Ha bide doğruysa bile meselesi var onu neden mi dedim?

*Troyya onu dedim çünkü yazını doğru dürüst okumadım.

*Eh okumadığım için bilgiyede -gözü kapalı- yorum yapmadım anlıyorsun değil mi?

*Ki bana kalsa keşke tüm müslümanlar kuranda şiddet yok dese, bu yüzdende biz bunu savunamasak

*Kuranı başka yönlerdende çürütmeye çalışırız.

*Yorum yapmadım ama dediklerin yanlışta demek istemedim.

*Çünkü yanlış mı doğru mu okumadan anlayamam -belki okusam dahi anlayamam-

*Dicen şimdi napıon o zaman bu sitede

*Bende dicem ki ateist olmamın farklı sebepleri var çelişkili bir kuranın ötesinde..

*Şimdi sen bana diyeceksin ama kanıtlar bunlar bunlar.

*Bende diyeceğim ki *-hadi ya allah var yani , o zaman nerde??

*Sana bi tavsiye,

*buraya kimse bilgisini sınamaya gelmiyor bence,

*en müslümanıda, ateistide, agnostiğide,

*gelen varsa onlarla konuş ama

*gelen yok zaten yani boşa konuşma

*3-4 felsefi kanıtın olacak, 3-4 fiziki

*onlarında olacak bir o kadar

*sonsuza kadar gidecek bu hikaye yani..

*Sense ömrünü bir HİÇ uğruna feda etmiş olacaksın.

*Eh diyorsun ki o hiç benim hayat felsefem o benim hayatım.

*Hani diyeceğim hiç mi soru işareti yok aklında??

*Hayyamın dediği gibi..

*Ya gök 7 değil 8 kat çıkarsa?

*Şimdi deme bana iyide ateistler ömrünü aynı HİÇe feda etmiyor mu ?

*Çünkü şöyle derim. Onlar giriyor bir siteye

*Siteye girerken kafalarının sağından bir şartel kapatıyorlar solundan açıyorlar

*sora bakıp bişeyler yazıp

*solu kapatıp sağı açıp yeniden hayatlarına devam ediyorlar.

*yani sen bakma,

*normal hayatta hiçbir ateist saçma olduğunu düşündüğü birşeyin neden saçma olduğunu kanıtlamak gibi bir saçmalığa düşmez :)

- Kimse üstüne alınmasın buradaki ateist kavramı benim kendime özel :)

spartan-troy 17-07-2007 11:47

respendial ne diyim kardes sana bilemiyorum ki....anlamıyorsan kendi bilcegin bir iş...beni hiç ırgalamaz...ben burda ateist olmaya değil...islamı anlatmaya geldim...bu benim davam...isteyen iman eder isteyen iman etmez...en gerçek ölümdür...şimdi siz eglencelerinizle vakit gecirmeye devam edin...dikkat et fondoteni bol kullanki yaslanmayasın.

spartan-troy 17-07-2007 11:53

d .e * peki soyle desem sana...biz Allahın davasınla neden ugrasıyoruz....Allahın sana ihtiyacı olmadıgını kuran ayetini okuyarak bilmen gerekiyor...ben Allah icin savasmıyorum ki...Allah rızası icin savasıyorum...arada daglar kadar fark var kardesım..

yani kendimi kurtarmak icin anladın mı? ben kendimi kurtarmak ıcın savasıyorum...
bu suna benzetilebilir....biri calıp cırparak devleti soyup sogana ceviriyor...diğeri ise devleti icin calısıyor...

simdi sen devlet mi kazanmıs diyorsun....hayır insan kazanıyor...bireyler kazanıyor...toplumlar kazanıyor....bunun genel ismi devlet kazandı diyoruz....Allah ta ise ,Allahın davası kazanmıs oluyor...
anlata bildim mi? olay bu.

dediğim gibi,ister iman edin ister inkar edin....en gercek ölümdür.
beni hiç ırgalamaz...ben gasiye suresi 21 i tasdik ediyorum.

ŞİMDİ SEN BİR OGUTCUSUN,VE ÖĞÜT VER

benim yaptıgım bu....yoksa hiç birinizle derdim yok...senin kıldıgın her namaz Allahın ihtiyacı değil...senin calısman senin kazancın...

şimdi hastasın ve tedavin icin,doktora gideceksin.doktorun sana ihtiyacı var mı?

spartan-troy 17-07-2007 12:33

siz simdi kadınlar ayetlerinde de kadınlara haksızlık edildigini savunursunuz
:D

thunderpoint 17-07-2007 13:38

Sevgili spartan-troy,

*Akıl süzgecinin biraz yıpranmış olduğunu gördüğüm anlatımlarında onlarca pot kırdığının bile farkına varamayacak bir ‘külhanbeyi’ tavrı sergilemişsin!
Aslında sana cevap yazmak yorucu olacak ama yine de buna katlanacağım…

*Senin Arap Tevilin o milletin genetik karakterinden kaynaklı mahrum bir tarz; en azından yazdıklarından bu anlaşılıyor. Şöyle ki:
Kuran’daki ‘Müşrik’ kavramını Bakara 190-191 örneğiyle açıklamaya çalışmışsın. Oysa ben Tevbe 5 ile açıklamanı beklerdim.
Bakara 190-191’in meali konusunda bir tereddüt yok zaten; her şey çok açık. Sorun şu ki; burada “sizlerle savaşanlarla siz de savaşın” diyen Tanrı Müslümanları ve tabii tüm insanlığı Tevbe 5 ve Muhammed 4’te (ve benzer birçoğunda) tereddüde sürüklemektedir.

*Senin ısrarla ve kurnazlıkla ‘Müslümanlarla savaşan inanmayan kimseler’ kılıfını geçirmeye çalıştığın ‘Müşrik’ kavramı İslami Kaynaklarda “Allah’a şirk koşan” anlamıyla yer almaktadır. Nitekim bu kimseler İslam doğmadan önce kendi geleneksel-yerleşik dinsel bakış açıları sayesinde kendi memleketlerinin sahibidirler. Onları savaşa zorlayan, yurtlarını ellerinden almak ve hepsini Müslüman yapmak isteyen Muhammed’dir. (Fetih Suresi’ni okursan ne demek istediğimi anlarsın; ama kıvırmadan, yontmadan! En azından ‘fetih’in anlamını düşünerek…) Yine senin kaynaklarında Müşrikler’in zararsız kimseler olduğu ve sadece –Tıpkı Muhammed’in onların diniyle alay etmesi gibi- Muhammed’i ve Allah’ını alaya aldıkları yazılıdır.

*Müşrikleri yurtlarından etmek isteyen Muhammed –Kuran’da antlaşma diye geçen sözcüğün anlamı aslında ‘tek taraflı nota’dır.- onlara iki koşul öne sürer. İslam’ı kabul etmeleri –ki bu durumda onun peygamberini de kabul edip boyunduruğu takmış olacaklar- ya da ellerindeki verimli (kullanılabilir) araziyi devretmeleri. Görüldüğü gibi bu bir antlaşma olamaz çünkü her iki durum da Muhammed’in isteklerini sonuca bağlayıcıdır. Bu sebeple onlara 4 ay gibi bir süre tanır ve bu süre sonunda onlarla savaşacağını belirtir. Bu arada *Tevbe’yi indirir, uyarlar.

*Nitekim ilk 4 ayette bu sözde antlaşmadan bahsedilir ve bu süre sonunda –nasıl antlaşmaysa- 2. ayette onların yeryüzünde 4 ay daha dolaşabileceği; bu süre sonunda rezil ve perişan olacakları; 3. ayette İslam olmalarının onlar için hayırlı olacağı; 4. ayette Muhammed’in isteklerine karşı çıkmayanların kayırılacağı, onlara azap verilmeyeceği bildirilir. Yalnız 3. ayette dikkat çeken bir konu vardır: Bu da ayetin son cümlesindeki Kuran’ı –tıpkı diğer peygamberlerin kendi kitaplarını uydurdukları gibi- uyduran Muhammed’in Allah’ına yakarış nidasıdır. Fakat oynak İslam Uleması diğer birçok ayette yaptığı gibi buraya da bir ünlem koyuvermiş; bunu Allah’ın Muhammed’e seslenmesi olarak cahil kitlelere kolayca anlatıvermiştir. (Ama sizler bu eklemenin dahi Allah’ın apaçık sözlerini düzeltme mantıklı olduğunu ve daha ötesi salahiyeti paylaşmak anlamına geldiğini; sonuç olarak inanışınıza ters düştüğünüzü göremeyecek kadar 'düşünme'den uzaksınız.) *

*Gelelim 5. ayete: ““Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.”

*Altı çizili sözcüklerden de anlaşılacağı üzere verdiği süre sonunda taarruz edecek olan Muhammed ve ordusudur. Üstelik bağışlanmaları da kendileriyle savaşmamalarına değil namaz kılıp zekat vermelerine yani İslam’ı dolayısıyla Muhammed’in peygamberliğini kabullerine bağlıdır.

*Durum benzeri bir ayet olan Muhammed 4’le özetlenebilir. Surenin ilk 3 ayetinde inkar edenlerle inanmışlar arasındaki farklar ile ödül ve cezalarını anlatan Allah, 4. ayette –durup dururken- katliam çığlıkları atarak “İnkâr edenlerle karşılaştığınız zaman boyunlarını vurun.” demekte ve insaflı(!), iyi huylu(!), iyi ahlaklı(!) Müslümanları galeyana getirmektedir. Üstelik dileseydi onları yok ederek onlardan rahatlıkla intikam alabileceğini fakat bunu karşılıklı deneme amacıyla gerçekleştirmediğini –sanki ‘kader’i kendisi yazmamış, bütün planı kendisi yapmamış gibi- belirtmekten de geri durmamıştır.

*Uyanık(!) ulema, bütün sıkışmalarında yaptığı gibi bu cümlenin başına da –Kuran’da bulunmadığı halde- parantez içerisinde ‘savaşta’ sözcüğü ekleyerek parmak atmıştır. * * *

*Peki Allah bu insanlardan ne istemekte ve ummaktadır? İnsanların kafasına bilgiyi, kültürü, iyiliği, güzelliği sokan ve sonsuza kadar her şeyin planını yaptığını söyleyen Allah tüm bunlara muktedir olduğunu belirttiği halde insanları birbirine neden kışkırtmaktadır?

*Seni yarattığını düşündüğün Allah Enam 125’te bunun sebebini de söylemektedir; “Kişisel zevk tatmini”: “Allah kimi doğru yola iletmek isterse onun kalbini İslâm'a açar; kimi de saptırmak isterse göğe çıkıyormuş gibi kalbini iyice daraltır. “

*İşte kaos burada başlar spartamamış kardeşim ve Kuran’ın yaratıcı sözü olmadığı, Muhammed’in uydurusu, uyarlaması olduğu burada belgelenir. Bu durumda sizlere düşen: Ya yaratıcının insanlarla oynadığını, alay ettiğini ve bunu bilerek, sırf kendi zevkleri uğruna yaptığını ya da beceremediği, muktedir olamadığını kabul etmektir. Ama sizler her zaman yaptığınız gibi * ellerinizde kaçamak kılıflarıyla beklemektesiniz. Nerede yaratıcı addettiğiniz şahsın sözde yüceliğine yakışmayacak bir çarpıklık gördünüz mukallit demagoglar gibi üzerine atlayıp kıvranır da kıvranırsınız süslü yalanlarla…

*Umre ziyaretini meşru imiş gibi gösterme tavrına gelince… Sana sorsam “Amerika’nın Irak’a demokrasiyi ihraç ziyaretini nasıl buluyorsun?” diye biliyorum ki hemen alevleneceksin sırf Irak Toplumu’nun Müslüman olması sebebiyle. Peki aynı mantıkla Müşrikler kendi topraklarına yapılan bu izinsiz ziyareti neden meşru bulsunlar ki? Tabii ki izin vermeyecekler! Sen taciz edince onlarda oluşan savunma güdüsü ve gereği normal değil mi? Bu sana göre savaşı başlatmak mı oluyor? O zaman çağımızın savaşını da Irak başlattı…

*Ayrıca tevilde ‘tümevarım’ yöntemi uygulayan aklını sevsinler! *50 Tefsiri yutarak çıkardığın sonuç bu mu? Maksadı “anlamayanlara anlayıncaya kadar anlatmak ve ölünceye kadar bu prensibe bağlı kalmak” olan davanı bir gözden geçir! Bence görüş açını genişlet çünkü ‘at gözlüğü’ takıyorsun!

*“Durduk yerde Allah kimsenin kalbine mühür vurmaz!” demek “Allah insanların davranışlarından ve işlediği suçlardan dolayı bunu yapar” demektir. Yani sana göre Allah’ın mühür vurması için suçluların yaptıklarını önce bir görmesi, tanık olması gerekir ki ceza versin. Peki sevgili spartan; suçlunun suç işleyeceğini onun kaderine alın yazısı ilavesiyle geçen kim? Sakın “Allah akıl vermiş” gibi garabet cümleler kurma; çünkü öyle yapanlara biz “cahil” diyoruz. Zaten bunu dersen Allah’ını ‘kader’e muktedir olmayan konumuna düşürmüş oluyorsun.
*Oysa senin hayatın boyunca ne yapacağını, nasıl davranacağını birebir belirleyen o!

*Sana doktorunla hayırlı hidayetler dilerim; sevgiler…

spartan-troy 17-07-2007 13:45

peki değerli thunderboint *peygamber durduk yerde mi insanları oradan cıkarmıstır..sen soyle bakalım...musrikler peygamberi cok sevmişler ve peygamber hıyanet ederek onları yurtlarından cıkarmıstır...var mı boyle bir sey..asla yok...o halde musriklerin tum azılı planlarını yok etmek ıcın karsılıklı savaslar yapılmıstır.

peki sana soru
peygamber kac yıl yasadı ve kac gunu savasta gecti.

musrik statusu acık ve net olarak fitne kalıbıyla bagdastırılır.fitne ne demek?
birlik ve duzeni bozan,baskasının ınancına ınanmayıp,ona durduk yerde savas acan....

o halde musrik kelimesi; ALLAH a sirk kosan ve Allahı kabul edenlere aleni olarak
savas acandır // bkz .ebussuud tefsiri ve lisanul arap /ibni manzur)

saygılarımla

spartan-troy 17-07-2007 13:46

bak sımdı israile saldıran kim ve onu kinleyenler kim?
boyle dusun....biri saldırıyor..digeri onaylamıyor....kim burda iyilik yapan...şimdi sana git israile saldır desem naparsın? yada soyle dusun...4 tane yol var...ben 3.yoldan gitmediyorum..ama sen gidiyorsun....ve ölüyorsun....bu nedemek peki?

spartan-troy 17-07-2007 13:53

2.ci bir soru : * peygamber hz.hamzanın cigerini yiyenlere ne yapmıstır? af mı etmistir yoksa öldür müş müdür ?

peygamber savas meraklısmıydı ? olayları butunlemesine dusunun.musrik kavramı apap kavminde Allaha sirk kosanlar demektir..ama onların özellikleri ne ? sen soyle bakalım...ve simdiki musrik kavramını dusun...teville teşbih vardır burda....ve fitne beterdir ölümden ne demek? olayları bu yönden dusunursen anlarsın.

ziggurat 17-07-2007 13:55

spartan-troy su ahzap suresi 37.ayeti bana bir aciklar misin.Bunun insanliga ne faydasi var.Beni ikna edersen söz, yarin *namaza baslayacagim.Hani Muhammedin evlatligi Zeyd in karisini *bosandirip
daha sonra kendisi evlenmisti ya iste o ayet.Trilyonlarca trilyon yildizi yaratan Allah ,böyle cöpcatanlik isleriyle ugrasiyorsa biraksin O muktesem yaraticiligini.
AHZAP 37.
Hani sen, Allah'ın kendisine nimet verdiği ve senin de kendisine nimet verdiğin kişiye: 'Eşini yanında tut ve Allah'tan sakın' diyordun; insanlardan çekinerek Allah'ın açığa vuracağı şeyi kendi nefsinde saklı tutuyordun; oysa Allah, kendisinden çekinmene çok daha layıktı. Artık Zeyd, ondan ilişkisini kesince, biz onu seninle evlendirdik; ki böylelikle evlatlıklarının kendilerinden ilişkilerini kestikleri (kadınları boşadıkları) zaman, onlarla evlenme konusunda mü'minler üzerine bir güçlük olmasın. Allah'ın emri yerine getirilmiştir.

thunderpoint 17-07-2007 13:58

Sevgili spartan-troy,

Ben konuyla ilgili söyleyeceklerimi söyledim. Senin için -bu konuda- başka bir şey yazmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Şayet gerçekten bir terazi taşıyorsan anayasana bağlı kalmak şartıyla bir an önce eline al ve tartmaya başla, sevgiler...

spartan-troy 17-07-2007 14:10

bende her seyi anlattım yazında..ve sen hiç bir sey yazmadın..sadece kendi egolarını tatmın ettin...sorularıma cevap ver..

peygamber musriklerle kendi istedigi icin mi savastı?
kacamak yok...ben her yerde adaletimi belli ederim...ve ebu cehille niye evleri yan yana olarak oturdu peygamber...eger inanmıyorsa gitsin oldursun...aha bu inanmıyor diye...

ben her seyi arap teviliyle anlattım kardesım..asıl sen git kendi adalet mekanizmanı ölç
bir seyleri anlamaya calıs...ve anlayana kadar da ugras...kendin yorum yapma...git oku...td kitapları sana *bir sey kazandırmaz...benden tavsiye....

spartan-troy 17-07-2007 14:17

ziggurat :):) muhammed zeydden karısını bosayıp kendisi evlenmis haa....ve sende buna hz.peygamber bosan ondan gel benle evlend diye anlıyorsun haa...helal sana...hiç siyer ve tarih okumamıssınız siz

olay su :

hz.zeynep,hz.peygamberin hala kızıdır...ve kucuklugunden bu yana kendisiyle yasamıstır...eger evlenmek niyeti olsaydı..hz.zeyde vermez kendisi evlenirdi (bu biiir!!!)

ikincisi; hz.zeyd le hz.zeynep evliliklerinde sorun yasamıslardır.
ve hz.zeyde peygambere gelerek...bosanmak istiyorum demistir.

peki hz.peygamber ne demistir?
git bosan mı demistir ? hayır aslaaa......!!!!!

duzelir insallah..bosama karını...ona yazık...ne yapıcak bu sartlar da demistir...

bir sure daha devam etmistir....ama artık ıyıce anlasamadıklarını gorunce...hz.zeyd hz.zeynepten bosanmıstır.

hz.zeynep bosanmıstır artık...ve bir baskasıyla evlenemez...ne evlatlık karısıyla evlenebilir ..nede bir baskasıyla...

iste hz.peygamber bu sacma orfu yıkmak ıcın...kendisinden daha guvenlı yer olmayan hz.zeynep i kendi bayragı altına cekerek nikah kıymıstır....

olay bu .....hz.zeynepin guzelligi ve cinsellik icin eblenmemistir hz.peygamber
hz.zeynep te hz.peygamberi isteyerek evlenmislerdir..cunku hz.zeynep baskasını istememistir.

anlatabildim mi canım arkadasım

kaynak: // siyer tarihi,islam tarihi ,ibn kesir

spartan-troy 17-07-2007 14:20

zorla musluman olunmaz kardesım...
git arastır kendi gozlerinle gor sonra musluman ol...oyle td kitaplarınla musluman olunmaz.

D.E 17-07-2007 14:24

troyya yafru söylediğim sözün bir kısmını atlamışsın eksik cevap olmuş..

*Sonuç olarak bunları diyeceğini tahmin ediyordum zaten

*En iyisi ben bir daha ekleyeyim altı çizilsin..

*''
* *3-4 *felsefi *kanıtın *olacak, *3-4 *fiziki

* *onlarında *olacak *bir *o *kadar

* *sonsuza *kadar *gidecek *bu *hikaye *yani..

* *Sense *ömrünü *bir *HİÇ *uğruna *feda *etmiş *olacaksın.

* *Eh *diyorsun *ki *o *hiç *benim *hayat *felsefem *o *benim *hayatım.

* *Hani *diyeceğim *hiç *mi *soru *işareti *yok *aklında??

* *Hayyamın *dediği *gibi..

* *Ya *gök *7 *değil *8 *kat *çıkarsa? ''

*bu kısım hakkındaki yorumlarını almak isterdim..

NedimYilmaz 17-07-2007 16:37

yani kendimi kurtarmak icin anladın mı? ben kendimi kurtarmak ıcın savasıyorum...

Bu bencilliği devamlı görüyoruz ne yazık ki..

thunderpoint 17-07-2007 21:41

Sevgili spartan-troy,

Eğer o külhan kafanı tek yönlü bilgiyle doldurmaya devam edersen tabii ki bu söylediklerinden başka bir şey beklenemez senden.

Sen"kim ne derse desin; benim söylediklerim doğru" dedikten sonra tartışmanın bir anlamı kalmaz. Bu, olmadığın halde "ben peygamberim" demek gibi birşey! Beni hiç bir şey anlatmamakla suçlayan sen; kendini, dünyanın bu hale gelmesinde büyük payı bulunan bağnaz, yobaz, saplantılı ve çağdışı Araplar'ın tevilleriyle savunuyorsun!

Senin söylediğin ve söyleyeceğin herşeyi bu site çürütür, merak etme! Yalnız senin amacın bu değil. Sen bir kere bütün öğrenme biçimlerine kapalısın! İkincisi dehşet verici bir narsizm sergiliyorsun "benim davam, benim adaletim" diyerek. Bunların sonucu olarak da kimseyi umursamıyorsun. Bir dindaşınla tartışırken de aynı şekilde davrandığına eminim!

Zeynep Olayı'nı da tatlı tatlı anlatmışsın söz dinleyen çocuklar gibi. Peki Zeynep'i Muhammed'e isteyen kim; onu da öğrendin mi? Ya da o sırada hangi ayet inivermiş?

Bence konuyu en güzel Aişe ananız açıklamış: "Allah'ın resulü ne vakit hoşuna giden bir kadın görse; hemen onunla ilgili bir ayet iniverir!"

Hayırlı hidayetler kardeşim, sevgiler!...

spartan-troy 17-07-2007 21:51

niye aklımda soru olsun...soruların hepsinin cevabını aldım....
ben sorgulamadan muslaman olmadım bunu bir kere kafanıza koyun....
sizin gibi tek td kitaplarını da okumadım....bunuda koyun kafanıza.

ya evreni ALLAh yarattıysa...sizde bunu dusunun bakalım...
hiç mi aklınıza soru gelmiyor...sizin aklınıza bu konuda soru gelmiyorsa aklınıza...
benimde islamiyette kafama soru gelmiyor...

sizde sartlısınız bende sartlıyım...ama benim okuyacagım kitap sayısı sizden daha fazla
tek farkımız bu...sizin td ea dan baska okuyacagınız kitap yok...

hadi iyi aksamlar

spartan-troy 17-07-2007 21:53

thunderpoint hepsi kendi fikirlerin...ve sahsi gorusun...
ama katılmıyorum...noktaaaaaa.......

.................................................. ....................

nedim yılmaz kardes...kendimi kurtarıyorum...bu sitede size de anlatıyorum
nerem bencil.... :D *:D *bazılarınız hakkaten cok enteresan *:D

17-07-2007 21:54

Değerli troyya ;
Vatandaşın biri sabah işine diyerek evden çıkmış.Akşam eve bir dönmüş ki amanınnn barut fıçısı mübarek.Babası bu durum karşısında sormuş
-Hayırdır evladım be ne hal böyle
diye.Oğul yanıtlamış
-Offf yaaa baba sorma.Bugün tam 40 uğursuza denk geldim kırkı ile de kavga ettim.O yüzden bu haldeyim.
Baba şöyle bir düşünmüş ve *kafasını kaşımış,sonra *oğluna dönüp
-A oğul demiş 40 tane uğursuz olmaz.

Benim değerli kardeşim.İslamışığı sitesi kavga,ver elini nurbahçesi "Bayram abi beni iyi tanır ben o adam değilim muhabbetleri) orada da kavga ver elini yeniden İslamışığı orada ne oldu bilemiyorum yeni site Ateizmin yalanları ehh burada da ne oldu bilemiyorum hepten kapatmışın ki bu saydıklarımın hepsi İSLAMİ site üstelik.
Kim bu 40 uğursuz yahu *:)

ziggurat 17-07-2007 21:56

Spartan-troy :Ikna oldum,aydinlandim sagol.Yarin namaza basliyorum.Ama bir de ahzap 50 yi acikla da
bu sitedeki diger kafirler de Müslüman olsun.Ahzap 50:
Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği cariyeleri, seninle beraber hicret eden amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını, teyzelerinin kızlarını ve Peygamber nikahlanmayı dilediği takdirde müminlerden ayrı, sırf sana mahsus olmak üzere kendisinin mehrini Peygambere hibe eden mümin kadını almanı helal kılmışızdır. Bir zorluğa uğramaman için; müminlerin eşleri ve cariyeleri hakkında onların üzerine neyi farz kılmış olduğumuzu bildirmiştik. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.

spartan-troy 17-07-2007 21:59

thunderpoint bana td ve ea dan baska islamiyeti anlatan baska bir kitap oner...ve adam kesinlikle ateist olmasın...haydi bekliyorum....

islamcıda olmasın...tarafsız bir adam....hadi bekliyorum kitabını oner...ve gidip okuyayım...sen hangi kitapları okudunda dinden cıktın...

sacma sacma konusuyorsunuz..ne dediginizi bilmiyorsunuz...kim tek taraflı dusnuyor...ben burada zorlama mı yapıyorum....siz tek taraflı dusunmuyor musunuz?

siz mi dogrusunuz hep...biz yalanmıyız yani....kime gore neye gore kardesım...senin goruslerine saygım var..ama katışmıyorum kardesım...zorla mı? tek taraflı dusunme felan değil bu....cumlelerini dogru kullan....

ben tek taraflıyım siz politaraflısınız oyle mi?
yok yaa....buna ne denir...bize inanıcaksın ...siz yalancısınız...
yok yaaa....hadi git isine kardesım....ben burda goruslerimi anlatmaya geldim....
yok sen yanlıssın biz dogruyuz....

dogru olan ne ? dogru bilgi ne ? neye gore dogru ? bunları acıkla ilk once sen bana
kalkmıssın tek taraflısınız pek taraflısınız....

islamiyetin her tarafını sorguladım...cok sukur yine muslumanım...
bu kuvveti ne thunderbolt alır ne de baskası...sen anlatacagını anlat gec....kimseye sen bilmiyorsun biz biliyoruz diyemezsin kardesım

noktaaaaaa...

hadi iyi aksamlar

spartan-troy 17-07-2007 22:01

ziggurat ma meleket eymanukum cariye demek değildir ...

bkz....lisanul arap sozlugu ...ibni manzur...
ayrıca ebussud tefsiri cariye kavramı uzerine....ayrıca et,taberi tefsiri.

gerisi peygambere hastır ...bize has değil...

spartan-troy 17-07-2007 22:05

psiko ate yalanları kapanmadı....portal değistiriyoruz sadece..yazı topşuyoruz..nurbahcesi olayı fatmanur yuzunden bitti...islamısıgında da host sorunu var...

anlatabildim mi? sebep ne olursa olsun...bir seyler icin davaya gonul vermisim..senin gibi musluman ayagına giripte ateist olanlardan değilim...kusura bakma kardesım..agır konustum ama...

17-07-2007 22:09

:)
Affına sığınarak bir soru daha sormak istiyorum bu spartan-troy daki spartan ne oluyor *:wink:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:23 .