![]() |
karar ver, önce hangisi, yermi yoksa gökmü yaratıldı
Onlar hala ](bizden bahsediyor :D ) Kur'an'ı iyice düşünmüyorlar mı? Eğer o, Allah'tan başkasının katından olsaydı, kuşkusuz içinde birçok aykırılıklar (çelişkiler, ihtilaflar) bulacaklardı. (Nisa Suresi, 82)
efem ayet çelişki aykırılık yok diyor, şimdi bir yer gök yaratma hadisesi var, hani 6 günde yaratma fln, bir ayette önce yer yaratıldı diyor, diğer ayette önce gök yaratıldı diyor, sizce bu çelişki yoktur iddasındaki kuran da çelişki demek değilmidir, basit kedi köpek yaratma- sından bahsetmiyoruz, koskoca gökyüzü ve dünya, gülmemek elde değil, önüne gelen deriye kemiğe yaprağa ayet yazarsan,sonra ne yazdığını da bilemessin böyle. nazi at 27 - Yaratılışça siz mi daha çetinsiniz, yoksa gök mü? Onu Allah bina etti. * // * * 28 - Tavanını yükseltti, onu bir düzene koydu. * // * * *29 - Gecesini kararttı, kuşluğunu çıkardı. *// * * 30 - Bundan sonra da yeryüzünü döşedi. diğer ayet bakara29 - O ki, yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı . Sonra göğe yöneldi, onları yedi gök olarak düzenledi. O, her şeyi bilir. muslüman arkadaşları sahneye davet ediyorum, buyrun efm . |
Re: karar ver, önce hangisi, yermi yoksa gökmü yaratıldı
Alıntı:
sayın gandalf Bunlar bu şekilde tartışılmaz.Meal üzerinden tartışmak doğru değidir.Biraz önceki iddianizda da gördükki birden fazla yorum yapılabiliyor. Yukarıdaki meallerde döşemek,yaratmak,düzene koymak şeklinde birbirlerinde farklı anlamda kelimeler kullanılmış. Bakara süresinde yeryüzünün insan için yaratıldığından bahsediliyor ve göğün düzenlendiği anlatılıyor. Yeryüzü yaratıldıktan sonra göğün 7 kat şeklinde düzenlenmesinden bahsediliyor(yaratılması değil) Diğer ayetlerde de yeryüzünün yaratılması değilde döşenmesinden bahsediliyor sanırım.Yeryüzünün yaratılmasından bahsedilmiyor. Sonuçta ben konunun uzmanı değilim ama şunu biliyorum ki meal üzerinden tartışmak özelliklede bu tarz ayetlerde isabetli yorumlar yapmayı engelliyor.Buna rağmen yukarıdaki ayetler bütününde bir çelişki göremedim. |
Bunlar bu şekilde tartışılmaz.Meal üzerinden tartışmak doğru değidir. child.
Child intime, ne *yapalım, şimdi hepimiz *arapçamı öğrenip tartışalım. *Bu sence mümkünmü.? Böyle olursa, kuran daha inandırıcımı olur?. Bak sevgili kardeşim.Bir şey söyledinmi, olabilirlik imkanlarını da düşünmelisin. *Bu gün Lübnanda hrıstiyan araplar var. Onlarda senin inandığın tanrıya değil , isa'nın tanrısına inanıyor . Demekki arapça bilmek müslüman olmak için yetmiyor.şimdi bana AMA *deyip, ''isada hak yolundadır'' gibi bilinen hikayeleri anlatma. |
arkadaşlar tartışmaya mahal yok. olayı noktalıyorum...
bi kere bu yer ve gök inşaa işleini benim büyük büyük büsbüyük dedemin yer-gök yapı inş.tahhüt ltd. şti. ihalesini alarak ikisinin de insaasına aynı anda başlamıştır. fakat durmadan içen ve ayılmayan büyük büyük büsbüyük dedem iş gidişatını sürekli karıştırmış ve işçilere durmadan abuk sabuk emirler vererek ikisini birden bitirmeyi başarmıştır. fakat bu literatürde çelişkilidir. bu yüzden büyük büyük büsbüyük dedemi kınıyor en derin nefretlerimi sunuyorum... :D *:o |
meal üzerinden tartışmayacaksak nasıl tartışacağız, bu çevirileri yapanların hepsi
cahilmi, arapçayı araplardan bile iyi biliyor bu adamlar, kendi kafalarına göre çeviri yapmamışlar, arap alimleri ile birlikte tartışarak çeviri yapmışlar, ya cildim akıllım. sizin peygamberin hataları bu kadar olsa iyi, bak sana bir hesap hatası vereyim Yunus10:3. Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra da işleri yerli yerince idare ederek arşa istiva eden Allahdır. Onun izni olmadan hiç kimse şefaatçı olamaz. İşte O Rabbiniz Allahtır. O halde Ona kulluk edin. Hâlâ düşünmüyor musunuz Hud 11:7. O, hanginizin amelinin daha güzel olacağı hususunda sizi imtihan etmek için, Arşı su üzerinde iken, gökleri ve yeri altı günde yaratandır. Yemin ederim ki, (Resûlüm!): "Ölümden sonra muhakkak diriltileceksiniz" desen, kâfir olanlar derhal "Bu, açık bir büyüden başka bir şey değildir" derler bak şimdi üstdeki ayetlerde yer gök altı günde yaratıldı diyor değilmi, devam edelim Fussilet :9. De ki: Gerçekten siz, yeri iki günde yaratanı inkâr edip Ona ortaklar mı koşuyorsunuz? O, âlemlerin Rabbidir. Fussilet :10. O, yeryüzüne sabit dağlar yerleştirdi. Orada bereketler yarattı ve orada tam dört günde isteyenler için fark gözetmeden gıdalar takdir etti Fussilet1:12. Böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe görevini vahyetti. Ve biz, yakın semâyı kandillerle donattık, bozulmaktan da koruduk. İşte bu, azîz, alîm Allahın takdiridir bu ayetlere göre ise toplam 8 gün ediyor, *sayılarıda çevirirken hata olmamıştır heralde cihld özgürüm acaba diyorum yazarken kafa nerdeydi, yahu biz basit bir başlık açarken bile kaynağını fln araştırp en az iki üç kez okuyoruz, bu adam yazdıklarını hiçmi tekrar okumamış |
Alıntı:
Görmüyormusunuz bir ayet farklı kişilerce farklı biçimde nasıl yorumlanıyor. |
Fussilet :9. De ki: Gerçekten siz, yeri iki günde yaratanı inkâr edip Ona ortaklar mı koşuyorsunuz? O, âlemlerin Rabbidir.
Hud 11:7. O, hanginizin amelinin daha güzel olacağı hususunda sizi imtihan etmek için, Arşı su üzerinde iken, gökleri ve yeri altı günde yaratandır. Yemin ederim ki, (Resûlüm!): "Ölümden sonra muhakkak diriltileceksiniz" desen, kâfir olanlar derhal "Bu, açık bir büyüden başka bir şey değildir" derler *ŞEYHİM GANDALF ben 43 yaşındayım. İnan, bazan bir hafta önce ne yazdığımı unutuyorum. 23 senede yazılan bir kitaptada müsade et ufak tefek yanlışlar olsun. Kırkından sonra beyin bazan şarjı kesiyor demekki. :lol: *:lol: *Arşa istiva etmek= tahta oturmak *Diyanet * ''ARŞ''kelimesini '' Mecazî anlamda, ilahî hükümranlık tahtı demektir'' diye tanımlamaktır Diyanet bu te-vili yapmak zorunda çünkü ''istiva'' arapçada oturmak demektir. ARŞA İSTİVA ETMENİN , tam karşışığı ''tahta oturmaktır.'' Ama tefsirciler bu tanıma kırk tane kulp takmak zorunda kaldılar Çünkü bir yere oturmak için. mahluk olmak gerekir. Yani taratılmış olmak . *Allah mahluk olmadığına! göre buna kılıf bulmak gerekir.İŞTE SİZE BİR KILIF ÖRNEĞİ sıkılmazsanız okuyun. http://www.beyan.com.tr/arsiv/2000/ocak/tahlil.htm . |
Alıntı:
Yerin iki günde yaratıldığını söylüyor değil mi? Pazartesi ve Salı diyelim., 4 günde gıdaların yaratılıp yayılmasında bahsediliyor değil mi?Bu 4 günlük yaratılışın ne zaman başladığını söylüyor mu? Hayır. O zaman bu 4 günlük yaratmanın Salı sabahı başladığını varsayalım.Yani salı günü yerin yaratılması sürerken gıdaların ve dağlarında yaratılması başlıyor.Mümkün mü?Evet .Devam edelim.Ne *zaman biter.Cuma biter.Pazartesiden Cumaya 5 gün değil mi? Göğün 7 gök olarak yaratılması Yeryüzünün yaratılmasından önce olduğunu düşünürsek.Pazartesiden 1 gün önce ,yani Pazar günü başlayıp Pazartesi bittiğini varsayabiliriz.Yani Pazartesi günü de gökyüzüyle birlikte yerin yaratılması birlikte oluyor.Mümkün mü?evet. O halde sonuç Pazar yaradılış başladı diyelim.Gökyüzü pazar pazartesi 2 gün Yeryüzü pazartesi sabah başlayabilir çünkü gökyüzünün yaradılışından sonra olması gerekmez.Pazartesi+salı Salı günü gıdaların *yaratılması başlasa salı+çarşamba+perşembe+cuma Yaradılış pazardan Cumaya *6 gün Tabi burada pazar,cuma,salı gibi gün isimlerini siz anlayın diye kullandım.çünkü aslen 6 evrede yaradılış diye düşünüyorum.gün isimleri biraz saçma tabi Benim kendi görüşüm bu yaradılış süreleri iç içe geçmiş olmalı.Yukarıdaki örnek gibi.Örneğin evrim kuramını düşünürsek her oluşun iç içe geçmiş olduğunu anlarız zaten.Sizin dediğiniz gibi dizgesel bir durum olması gerekmez. Sayın gandalf yaradılışın bu şekilde olmaması için bir mahsur var mı? *:wink: Bu benim kendi yorumum tabi.Sizin 8 gün hesabı 6 gün olabilir.Bu mümkün.Tabi en doğrusunu yaratan bilir. |
:lol: *:lol: *:lol: *süpersin ChildInTime yazacak bişey bualmıyorum, o nasıl hesap öyle
|
Sayın gandalf.
6 günün 6 evre olduğunu düşünen alimler de var.Ben konunun uzmanı değilim elbette.Kendimce yorumlar yapıyorum.Yukarıda yaptığım hesabın mantığı sizin 8 gün bulduğunuzla aynı. |
"Önce" ibaresini göremedim ben sayın galdalf ?
|
sn nedim yılmaz
Bundan sonra da yeryüzünü döşedi- sonra diyor, demekki bu ayate göre önce gök yaratılmış O ki, yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı . Sonra göğe yöneldi, onları yedi gök olarak düzenledi- bu ayete göre ise önce yer yaratılmış |
Sayın gandalf bakın Yaşar Nuri Öztürk ün meali şöyle
Naziat Süresi 27 Siz mi daha zorsunuz yaratılışça, gök mü? * * * * * * * * * *28 Onu O yapıp kurdu. Onun boyunu yükseltti; ardından ona ahenk ve düzen verdi. * * * * * * * * * *29 Gecesini kararttı, kuşluğunu ortaya çıkardı. * * * * * * * * * *30 Bundan sonra da yeri yayıp deve kuşu yumurtası biçiminde yuvarlattı Bakara * * * * *29 O Allah'tır ki, yeryüzündekilerin tümünü sizin için yarattı. Sonra göğe saltanat * kurdu da onları yedi gök halinde düzenledi. O Alîm'dir, herşeyi çok iyi bilir. Hemen hemen sizin verdiğiniz mealle aynı Bakara 29. ayet gökyüzünün yaratılışından bahsetmiyor sayın gandalf.Gökyüzünün 7 gök olarak düzenlenmesinden bahsediliyor. Düzenlemekle yaratmak farklı şeyler. Benim anladığım şey şu. Önce evren yaratılıyor ve evrenin yasaları düzenleniyor.Ardından yeryüzü yaratılıyor.Sonrada gökyüzü 7 gök olacak şekilde düzenleniyor. Tabi belki buradaki 7 gök atmosfer olabilir.Yada farklı bir anlamı olabilir.Arapça kelimesi tam olarak neye işaret ediyor bilemeyiz. Yanlış anlamış olabilirim.En doğrusunu Allah bilir. Mealler üzerinden yorum yapınca zorluklar yaşanıyor. |
Tamam da bu iki ayeti birleştirdiğimizde mantık çerçevesi içerisinde oluyor. Şöyleki ;
Tavanını yükseltti, onu bir düzene koydu. Gecesini kararttı, kuşluğunu çıkardı. Bundan sonra da yeryüzünü döşedi. O ki, yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı . Sonra göğe yöneldi, onları yedi gök olarak düzenledi. O, her şeyi bilir. --------------- Bunların hepsinin masal olduğu şüphesiz bana göre. Fakat burada çelişki yoktur.Söylemek istediğim şey şu. Naziat Suresi: Önce tavanı yaptı Sonra geceyü gündüzü, ardından yeryüzünü yaptı. Bakara suresi: Bizim için her şeyi yarattı, ardından düzenlediği göğü yedi kat yaptı. Yani en baştan yapılma eylemi belirtilmemiş gandalf. Affınıza sığınarak, burda bu mantığın yürütülebileceğini ve çelişkinin olmadığını düşünüyorum. |
ya bence allah herşeyi bi anda yaratsaydı da biz de bunları tartışmak zorunda kalmasaydık.yani hani ol deyince olmuyor mu her şey? ne gerek var iki gün şuna üç gün buna gibi aklıma matematik problemlerini getirio
a işçisi işin 2 günde yaparsa b işçisi bilmem kaç günde yaparsa ikisi birlikte kaç günde yapar gibilerinden ne gerek var uğraşmaya günlerce ?? ol deyince olması lazım yer gök gezegenler uzay vs.??? |
ozgur_beyin lübnandaki arap hristiyanlar arapça biliyorlar ama müslüman değiller doğru ama onlar kalkıp da Kuran'ı tefsir etmek gibi hadleri olmayan bir şeye de kalkışmıyorlar. ula tefsir usulü hakkında hiçbir şey bilmeden hangi akla hizmet tefsire kalkışıyorsunuz ya? kendinizi her konu hakkında fikir beyan etmek zorunda hissetmeyin arkadaşlar, insanız sonuçta, her şeyi bilemeyiz. Bakın batılı ateist, materyalist vb. abileriniz, akıl hocalarınızın da uyguladığı, uygulamak zorunda oldukları METODOLOJİ diye bir disiplin vardır, bir disipline, bir bilim ya da ilim dalında eğitime geçmeden önce metod öğrenirler ki saçmalamasınlar, en azından önermelerinin formlarında tutarlı olsunlar. Siz o örnek aldığınız hocalarınız kadar olmayın hadi onu isteyen de yok ama biraz insaf be kardeşim, ayıp oluyor yani.
Bi de adam çok müthiş birşey bulmuş gibi "Hadi Müslümanlar Sahneye" diyor. Yesinler senin dehanı. |
Dün TRT2 de bir belgesel programı vardı.
Evrenin oluşumunu ile ilgili. Alıntılarım o programdan olacak. Büyük patlamadan önce bildiğimiz tüm evren, bir pinpon topundan daha küçük hacimde ve fakat bugünki algıladığımız evren kütlesinde bulunuyormuş. Bu açıklama enteresan geldi! Demek ki; büyük patlamadan öncesinde bile sonsuza yakın bir kütleye rağmen bir pinpon topundan küçük bir hacimde bir yer/şey/madde var olabilir? Eğer o varsa onu çevreleyen bir boşluk da olması gerekir. Başlangıç olarak büyük patlamayı mı alıyoruz? Ondan öncesi de var mı? Büyük patlamadan bahsediyo isek; http://tr.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCy%C3%BCk_Patlama başlamak lazım. Daha sonra; Yer nedir? Gök nedir? Tartışmalarına girebiliriz. Hatalarımı, cehaletime bağışlayın |
Alıntı:
bir şeyle uğraşınca haliyle elnize muhim şeyler değil saçma şeyler geçiyor. yani bu çevirileri yapanların hepsi ahmak hepsi cahil hepsi ilimden yoksun bir bizim aliminyum olaya hakim, e siz çevirin o zaman tüm türk islam alemi peşinizden gelsin. camiye gittiğinizde cami imamı arapçamı konuşuyor, arapçamı islamı size anlatıyor sizin eğitim gördüğünüz insanlar size arapçamı öğrettilerde inandınız, madem türkçe çeviriye itibar etmiyorsunuz siz nasıl islamı kabul ettiniz. hakkında hiçbir şey bilmediğiniz bir dinimi yaşıyorsunuz. ilmi gerekiyormuş, sanki zaman üstü bir kitaptan bahsediyoruzda ilim gereksin, bir yerinde önce gök yaratıldı diyor, diğer ayetinde önce yer yaratıldı diyor, bunu anlamak için nasıl bir ilme sahip olmak gerekiyor, sıkışınca arapçaya sarıl , yok öyle değildir de böyledir, tüm bu çeviriyi yapanlar sizin öğrencileriniz *galiba. |
Alıntı:
bazı ayetlerin doğru yorumlanması için Arapça bilinmesi gerekliliğinden bahsettik. Yukarıda herhangi bir çelişki olmamasına rağmen çelişkide ısrar ediyor olmanızıda anlamış değilim. Sayın Nedim olayı gayet iyi açıklamış.Onun üzerinde de benim mesajım var.Tekrar gözden geçirin lütfen.ok? |
ya bence allah herşeyi bi anda yaratsaydı da biz de bunları tartışmak zorunda kalmasaydık.yani hani ol deyince olmuyor mu her şey? ne gerek var iki gün şuna üç gün buna gibi aklıma matematik problemlerini getirio
a işçisi işin 2 günde yaparsa b işçisi bilmem kaç günde yaparsa ikisi birlikte kaç günde yapar gibilerinden ne gerek var uğraşmaya günlerce ?? ol deyince olması lazım yer gök gezegenler uzay vs.??? Son derece haklısınız sayın persephone. Tanrı günlerle, zamanlarla neden uğraşıyor? Ayrıca yaratma eylemi zamana ait bir kavramdır. Tanrı zamanı da yarattığın ıidda ediyor? Bu nasıl bir olaydır? Ve Tanrı, Önce Gökyüzünü yarattı idiyse, zamanı gökten daha sonra yaratması gerekir. Zaman olmadan, yaratma eylemi gerçekleşemez. Tanrının yaratma eylemi, zaman yok idiyken olmuş ise, açıkçası saçmalıktır. |
önemli olan kaç günde yarattıgı degil.........................
yaratılmanın günler sürdügüdür......... ol demekle olmuyor arkadaşlar emek gerek emek yani tanrı bir arı gibi çalışmış ve terini silerek yaratmıştır.. yoruluncada oturup dinlenmiştir... bu kadar yaaaa... zaten bana yakın oturuyor.... |
umarım konu dışı değildir ama yazılanları okurken aklıma daha farklı bi soru geldi..
cennette tıpkı dünyadaki gbi akan ırmaklar meyve ağaçları fln olduğu söyleniyo, o zaman cennetinde dünya gbi belli bi süre içinde yaratılmış olması gerekir.cennetin yada cehennemin kaç günde yaratıldığıyla ilgili bişey varmı? yada cehennemmi önce yaratıldı cennetmi? adem ve havva cennetten kovulup dünyaya gönderildiler bu durumda dünya cennetten sonra yaratılmış olmalı -olmalı diyorum çünkü bilmiyorum, böyle bişey geçiyomu kuranda?- eğer öyleyse cennette benzeri olan biçok şey dünyada yaratılırken bu neden uzun sürdü? saçma olan soruyu sona sakladım,eğer dünya cennetten sonra yaratıldıysa cennetten kovulan adem ve havva dünya yaratılırken yani o 6 günlük süreyi nerde geçirdiler:p umarım bu soruya rağmen ciddiye alınırım çünkü dünyanın yaratılışından bahsediliyo ama ben cennetle cehenneminkini merak ediyorum |
lillith ilginç bir soru sormuşsunuz.
*Göklerin 2 gün dünyanın 4 günde yaratılmasını geçersek. -Gökler daha kolay gelmiş herhalde 2 günde ol demiş onlara- Önce cennette kalan bir adem ile havva var evet. (kuranda havva yoktur bu arada sadece dişi vardır) Halbuki allah yeryüzüne halifelerimi yaratacam demişti. İyide o zamna niye cennete gönderdi?? *Hadi bunuda geçelim. Şimdi bilimsel olarak evrenin dünyadan daha önce oluştuğu bir gerçek. Eh dünyanın oluştuğunda cnlıda yok. Bizim allahın halifeleri tek hücreliler sanırım. Biz insanlar anlayıp yanılmışız. Neyse bilmem kaç milyar yıllık bir evren, 4.400.000.000 küsür yıllık bir dünyadan sonra bizim insanların 190.000 cik azıcık ömründe ademi gönderdiğini farzedersek. Bizim allahın planları bambaşkaymış diyebiliriz.. - özellikle rakam koydum aradaki fark gözle görülsün diye ki daha evreni yazmadım- Eh sizin sorularınıza geçmeden bile birsürü saçmalık dolaşıyor ortalıkta. Ki aklıma gelmeyen birsürü daha vardır. Gelelim sizin sorunuza *Cennette benzeri olan şeyler için neden dünyada uğraştı demişsiniz. Açıkcası bilmiyorum ama tahminimce allah copy paste yapmayı bilmiyormuş :) *Ademle havva -nedense- dünyaya gönderilmeden önce cennette kalırken dünyayı yaratmış olabilir. Ki zamanın yaratıcısı allah neden başka birşeyi yaratırken zamana ihtiyaç duysun çok güzel bir soru NedimYılmaz. *Ama cehennemin yaratılışı ile ilgili bir şey yok sanırsam. Belki daha yaratmamıştır bile. Hani kıyamete kadar giden yok ya cehenneme ondandır. |
değerli lillith
Hoşgeldiniz öncelikle.. Sanırım 6 ay öncesi idi, Cennet ve ayrı bir başlıkta Cehennem işleniyordu. Yanlış hatırlamıyorsam oralarda bir yerde sormuştum bende bu soruyu. Tabi önce bir kaç noktayıda ifade ederek. Tevrat'ın cennetTasviri ayakları yere basan bir tasvirdir. Dicle, Fırat ve Nil üçgeni Cennet olarak tanımlanır. Bu durumda ADN bahçelerinin, Aden bahçelerinin bildik Sümer Mitolojisi olduğu gerçeği ortaya çıktı. Evet Sümer'in Dilmun'u Cennet bahçesidir. Peki yeşillik binbir çeşit meyve, çiçek, ağaç gölgelikleri, serinlik bunlar nerelerde olabilirdi elbette bin yıllarca açılmış su havzaları ve havzaların ortasından akan ırmaklar boyunca. Sümer Mitolojisinde CENNET en çok ayakları yere basan tasvirdedir çünkü orada Tanrılar günlerini gün eder ve diğer taraftanda köpüklü sularını yani birayı yudumlarlar. Ve tabi bir gün akıllarına kendilerine hizmet edecek, bira yapacak, bira ürünlerini üretecek hasatlayacak, öğütecek ve altın kaselerde sunacak hzmetçilere(köle-kullara) ihtiyaçları olur. İşte burada İnsan yaratılır ve YASA "insanı hizmet için yaratır". Bu ortadoğu dinlerine geçen bir diğer ortak mirastır, ne der mesala Kur'an "ben cinleri ve insanları bana kulluk etsinler diye yarattım"(1) Sümer Neolotik çağın ortasında yükselen bir uygarlıktır dolayısıyla Köleci Toplumun yapı taşının daha doğrusu temellerinin atıldığı noktadadır. Tüm insanların üstünde daha doğrusu kölelerin üstündeki efendiler ne kadar mitolojikleşsede özünde EFENDİLERDİR. Bu haliyle onlar efsanelerde tanrılaşmanın temel kahramanlarıdır. Bu mirasın Msır, Hitit de Kralların Tanrı oğlu olduğunu gördüğümüzde daha iyi kavramaktayız. Yani aslında tarif edilen Cennet bu nehir yatakları ve orada hizmet edecek olan insanların varlığıdır. O halde kimin cenneti, elbette Tanrıların cennetidir, kısaca Köle sahiplerinin, kutsal insanların. O nedenle buyrulur Cennet dicle, fırat, Nil hatta seyhan ve Ceyhan ırmaklarının olduğu yörelerdir ve üst kesim bu cennette yaşamak istemektedir. Tevrat dediğim gibi bu nehirleri Cennet ırmakları olarak ifade ederken ayakları yere basmaktadır çünkü artık o cennette tanrılar yaşamamakta fakat Tanrının elçileri, kutsal görev verdiği üst kesimler yaşamaktadır ve insan yine görevinin başındadır, HİZMET. Biz bu insanlara kısaca hizmetçi yada köle diyoruz. Devam edelim Akadcada Fırat ırmağının adı "Puranunu" olarak geçer karşılığı ise ULU IRMAKTIR... Kısaca miras devam etmektedir, geçmişin masallaşan efsaneleri yeniden tezgaha sürülmekte ve zavallı insanlara hizmetçi olarak yaratıldığına inanılması istenmektedir. Muhammed ise Fırat, Dicle, Seyhan ırmağını Cennet Irmağı olarak ifade etmiştir. "TEVRAT, Yaratlış,Bölüm 2 8 RAB Tanrı doğuda, Aden`de bir bahçe dikti. Yarattığı Adem`i oraya koydu. 9 Bahçede iyi meyve veren türlü türlü güzel ağaç yetiştirdi. Bahçenin ortasında yaşam ağacıyla iyiyle kötüyü bilme ağacı vardı. 10 Aden`den bir ırmak doğuyor, bahçeyi sulayıp orada dört kola ayrılıyordu. 11 İlk ırmağın adı Pişon`dur. Altın kaynakları olan Havila sınırları boyunca akar. 12 Orada iyi altın, reçine ve oniks bulunur. 13 İkinci ırmağın adı Gihon`dur, Kûş* sınırları boyunca akar. 14 Üçüncü ırmağın adı Dicle`dir, Asur`un doğusundan akar. Dördüncü ırmak ise Fırat`tır." Bu ırmaklara Kur'an'da 2 cennet ve içlerinde akan 4 Pınar olarak erişmek mümkündür. Nede olsa eski masal tekrar tezgaha girerken bazı değişiklikler olacaktı, çünkü Tanrı insanları Hizmet için yaratmıştı. Tanrı kimdi? EFENDİ, efendi kim Kölelerin sahibi. İşte tasvir şimdi dahada sağlam ayakları üzerine oturdu. Görüldüğü gibi bu mitolojik-masallarda asıl derleyici kaynak Tevrattır. Cevabıda Tevrat veriyor, Cennet Adem'den sonra yaratılıyor. Peki Adem'e kadar Cennet neredeydi?Buna gelmeden önce, Tevrat yine kendisi ile çelişiyor, yada Cennet'in bulunduğu mekanın yaratılışıdır o 6 gün masalı, Dünya'nın değil çünkü Dünya Adem'den önce olamaz. Yada aslında işin gerçeği Dünya Tanrıların mekanıdır ve 6 günde yaratılmış, daha sonra Dicle, Fırat, Nil, Çoruh, Kafkasyadaki ırmaklar vs yaratılıyor bahçeler dikiliyor ve Adem oraya konuyor?! Yasak meyveyi yiyorlar ve Tanrı Adem ile Havva'yı bu bölgeden dışarı atıyor. Böylece tasvir dahada bir ayakları üzerine durdu şimdi. O halde bu gün Cennet de Cehennem de bu dünyadadır ve gidilecek başka bir dünya masalı doğruyu yansıtmıyor. Ne diyor "ben insanı bana kulluk(hizmet yahu işte) için yarttım.... Cehennem üzerine ise isim babalığı yönünden yine Yahudi kaynaklara yöneliyoruz, Bu gün ki İsrail toprakları üzerinde ki GEHİNNOM vadisine düşüyor yolumuz. Belli ki Tanrılara(efendilere) baş kaldıran insanların cezalandırıldığı bir vadi olsa gerek. Arkeolojik kazılarda ortaya çıkmıştır ki Gehinnom vadisinde suçlu sayılan insanlar idam edilir ve oradaki bir kuyuya atılırmış. Sonrasında ise ölenlerin yaydığı kokudan kurtulmak için kuyuya atılan her ceset yakılmış. İşte Gehinnom aslında Cehennemdir. Oda burada, diğer uygarlıkların kide başka bir yerde olsa gerektir. (kaynak için M.Ilmiye ÇIĞ-> İbrahim Peygamber kitabına bakılabilir) Artık tasvirler yerli yerine oturdu ve aklımıza şu geliyor, ne kadar öznel yani subjektif hatta hayali kurgular olsa bile esinlenme daima somut yani nesnel olgular üzerind egerçekleşir. Bir yerde Köle sahibi Kutsal Efendiler ve onca çöller ortasında verimli binbir meyveli sulak araziler ve orada ürün bereketi ve bu ürünleri ekecek biçecek kölelelr yaratma arzusu diğer yanda köleler için ve kendi hayatları için çizdikleri cennet yaşamının sınırlarının belirlenmesi ve sınır dışı hallerde Cehennem korkularının örülmesi. Öyleya cennetteki her bir yemişin sahibi vardır ve hiç ama hiç kimse Efendinin bahçesinde rızası dışı bu meyvelere ilişmemeli! Öyleya dünyada O'na ait. Böylelikle bir tasvirimiz daha oldu, "sana sahibim o halde sen benim malımsın ne istersem O'nu yaparım, ben nasıl istersem sen öyle davranmakla mükellefsin, aksi taktirde cezalandırırım". Kısaca her şey herkes efendinin malıdır ve efendiler sizleri hizmet için yarattı!!! Mantıken önce Dünya değil Adem yaratılmış olmalı değil mi? Tabi 6 günde olan yaratılış masalında yaratılanın Dünya mı yoksa Adem'in yasak meyveyi yiyene kadar yaşadığı düşünülen öbür alem mi olduğuna karar vermek gerekiyor. Görülen o ki, ya 6 günde yaratılan bu dünya değil, yada aksine bu masalında çeliştiği gibi doğrusu dünyadan başka bir yer yok! Tanrılar mı Taçları ve asalarının altında etiyle buduyla efendilerden ibaret! Elçiler mi bunlarda Maymun gözünü açtıktan sonraki yeniden tezgahlanmış, revize edilmiş masalın yeni bir kopyasıdır. Öyleya "bu dünya ne sana ne bana kalmaz, Kral Süleyman'a kalmadı kalmaz". İnsandan efendilerin(rab) devri kapanmış, şimdi temsilci efendilerin(rablerin) iş gördüğü, masal, hayal Tanrılar vardır artık ve eşitsizliğin her iki tarafı içinde dengesizlik bir tanrısal düzen(!!!!) ile nasıl oluyorsa sağlanmıştır. Yani 1 <> 2 de olsa adına düzen denmiştir, bir tarafta Cennet bölgeleri için hınca hınç savaştırılan köleleler diğer tarafta tüm dünya Nimetlerini, savaşlardaki ganimetlere kadar gasp eden ağızlarının suları çenelerine kadar akan efendiler. İşte eşitsizliğin nasıl oluyorsa dengesi. (1) 56. Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.(Zariyat Suresi) |
Sn. spartacus,
Değerli hocam, gözlerim beni yanıltmadıysa ve bildiklerim doğruysa asmış olduğunuz yazınızda maddi bir hata var. "Cennet'in Tevrat Tasviri ayakları yere basan bir tasvirdir." demişsiniz. Zannımca; "Tevrat'ın; Cennet Tasviri, ayakları yere basan bir tasvirdir." olacaktı. Yazınıza hürmeten hatırlatmak istedim. Hatalarımı, cehaletime bağışlayın |
biz köle insancıklar 6 gün yaratılma hesabını yaparken kendi takvim düzenimize
göre yapıyoruz, oysa bakınız hac suresi 47. ayet *ne diyor. 47 - Bir de senden acele azab istiyorlar. Elbette Allah sözünden caymaz. Bununla beraber Rabbinin katında birgün, sizin sayacaklarınızdan bin sene gibidir. demekki bizim hesabımızla 6 bin yıl sürmüş dünyanın yapım aşaması, hakkaten insan adem, yani babamız 6 bin yıl kendisi için inşa edilen mekanımı beklemiş. |
ChildInTime: Yerin iki günde yaratıldığını söylüyor değil mi? Pazartesi ve Salı diyelim., 4 günde gıdaların yaratılıp yayılmasında bahsediliyor değil mi?Bu 4 günlük yaratılışın ne zaman başladığını söylüyor mu? Hayır. O zaman bu 4 günlük yaratmanın Salı sabahı başladığını varsayalım.Yani salı günü yerin yaratılması sürerken gıdaların ve dağlarında yaratılması başlıyor.Mümkün mü?Evet .Devam edelim.Ne *zaman biter.Cuma biter.Pazartesiden Cumaya 5 gün değil mi? Göğün 7 gök olarak yaratılması Yeryüzünün yaratılmasından önce olduğunu düşünürsek.Pazartesiden 1 gün önce ,yani Pazar günü başlayıp Pazartesi bittiğini varsayabiliriz.Yani Pazartesi günü de gökyüzüyle birlikte yerin yaratılması birlikte oluyor.Mümkün mü?evet. O halde sonuç Pazar yaradılış başladı diyelim.Gökyüzü pazar pazartesi 2 gün Yeryüzü pazartesi sabah başlayabilir çünkü gökyüzünün yaradılışından sonra olması gerekmez.Pazartesi+salı Salı günü gıdaların *yaratılması başlasa salı+çarşamba+perşembe+cuma Yaradılış pazardan Cumaya *6 gün Tabi burada pazar,cuma,salı gibi gün isimlerini siz anlayın diye kullandım.çünkü aslen 6 evrede yaradılış diye düşünüyorum.gün isimleri biraz saçma tabi >>>>>>> Hadis No : 1680 Ravi: Ebu Hüreyre Tanım: Resulullah (sav) bir gün elimden tuttu ve şu açıklamayı yaptı: "Allah toprağı cumartesi günü yarattı. Ondaki dağları pazar günü yarattı; ağaçları pazartesi günü yarattı. Mekruhları salı günü yarattı. Nuru çarşamba günü yarattı ve onda hayvanları perşembe günü yaydı. Hz. Adem (a.s)'i cuma günü ikindi vaktinden sonra, ikindi ile gece arasındaki gündüz vaktinin en son saatinde en son mahluk olarak yarattı." * Kaynak: Müslim, Sıfatu'l-Kıyame 27, (2789) :roll: |
sizi kutluyrum ya biz allahın zaman ve mekandan münezzeh olduğunu söylüyoruz siz herşeyi 6 güne sığdırıyorsunuz artık sizde yahudiler gibi dersiniz haşa Allah 6 gün çalıştı 7 gün yoruldu cumartesi dinlendi başka ne isterseniz bari tanrıyıda biz yaratmış olalım nerdesiniz güldürmeyin adamı özgür beyin 42 yaşına gelmek değil 100 yaşına da gelse insan öğrenmek istemeyince anlamakta zorluk çekince anlamıyor işte siz hala *sözde susuz kuyudasn su arayın ve deyin ki kuran aykırı 6 gün 6 devirdir bu devirleri tefsir kitaplarında arayın siyasetçi ve sözde yalancı sünneti kabul etmeyen ehli sünnet alimlerince itibar edilmeyen nursuz yaşar nuriden değil eğer herşey gerçekten son teknoloji anlatılsaydı o kuranı sadec alimler anlardı burdan da bir adaletsiz olur hani avam ve halk tabakası için kuran zaten eğer herşey teferruatlıca anlatılsaydı binler cilt kitap olur ve altından insanlar okumaktan kalkamazdı allah için zor değil ama merhametine ve rahmetine sığışmaz bu olay kuran kainatın çekirdeğini ve üzünü verir diyelim güneş döner der ama nasıl hangi açıyla hangi yönde döndüğüne değinmez çünkü döndüğü döndüren haber veriyorsa nasıl döndüğünüde bili rsadece öz verilir teferruat ilim ve bilim adamlarına mesajda verilir kainattaki sır da böyle çelşkidediğiniz hikmettir aslında bazen böle kafalar almıyor işte ne yaparsın aciz insan iişte
ama diyim ki olaylara manayı ismiyle değil mayaı harfiyle bakmayı çalışın o zman herşey size daha kolay ve rahat görünecektir inanıyorum ve gördüğüm her nimette ve güzellikte sesleniyorum kainata ELHAMDULİLLAH ALA İMANİ VEL KUARN VE ELHAMDULİLLAH HAZA MEN FAZLİ RABBİ...:) |
Dinlerden özgürlük sitemize hoşgeldiniz Sn Hz HUSREV pardon HUSREV arkadaşımız umarım sonsuz ilminiz ve bilgilerinizle bizleride nurlandırırsınız.
Saygılar. |
GÜNEŞİ GÖREMEYENLER MUMDAN İSTİFADESİ OLMAZ SİZ KURANIN NURUNU İÇİNİZE ALAMZKEN BENİM NE HÜKMÜM OLACAK BEN SADECE ELİMDEN GELDİKÇE YALNIŞLIKLARA KÖRÜ KÖRÜNE BAĞLAMLAR BİRŞEY DEMEK İÇİN GELDİM YOKSA BENİM HADDİM DEĞİL BUNLAR AMA DEMELİYİM Kİ SİZLERE DUA EDECEĞİM ALLAH HAKKIYLA SİZLERE İMAN NASİP EYLESİN TEŞEKKÜRLER İNŞALLAH HOŞ GÖRÜRÜZ...:)
|
Efendim; O güneşi görmemizi engelleyen, gözümüzdeki perdeyi bir mum yakarak sizin aralamayacağınız ne malumdur ki peşin ve ön yargılı davranıyorsunuz bize.Bizde sizin tanrınızın yarattığı bir kuluz.Tanrınızın elçisinin *söylediklerinden bizede güzel ve hoş şeyler ifade eder de başta dediğim gibi o mumu siz yakarsanız diye sonsuz *bir umutla beklediğimizi siz büyük ilim alimi, akedemisyen arkadaşlarımıza umutlarımızı bağladığımızı *söylesem ne kadar inandırıcı olabilirim sizin takdirinize kalmış bir şey.
Tekrar hürmetlerimi sunarım efendim. |
Okuması olmayan ama yazması olan yeni üyemiz akademisyen sayın hüsrev efendinin yazısı
forum kurallarımız md 8 gereği silinmiştir. frodo |
Sn. HUSREV,
İnanın; buradaki pek çok kişi, orada sizinle aynı yerde olmayacak. Bu arada zannımca bir şeyler yanlış gidiyor. Caps Lock tuşunuza bir dokunsanız. Zira aramızda sağır olanı ben henüz duymadım. Hatalarımı, cehaletime bağışlayın |
HÜSREV, irşad GÖREVİNİ yaptın. allah bileğine HAMZA'nın gücünü ,kalbine en büyük hadis sallayıcısı,
ebu hureyrenin ilmini ve imanını versin. * *çok yakında ya umreye yada hacca git. Safa ile merve tepeleri arasında ,say ederken avazın çıktığı kadar bağır. * ALLAHIM TURAN DURSUN SİTESİNDE , DİNİ MÜBİNİ TEBLİĞ ETTİM. ŞAHİD OL YA RAB, ŞAHİD OL YA RAB ,ŞAHİD OL YA RAB.Tık, öldünmü? Doğru cennettesin.Hemde nerede biliyormusun? Aziz Nesinin'' yüzde altmış olarak ''tanımladığı *gurubla beraber, *havuzu- sazanus salihuslarlasın. |
ne mutlu bana ki allah bir kafirin elinden bile bu müjdeyi veriyor beni çok şaşırtıyorsunuz *özcür beyin malum aziz nesin kendi gibilerinin yerini ve hafızası çok belli etmiştir artık yakından işitme fırsatın olur ee malum aynı kafadan olunca ve ortak özelliklerinizde aynı birşey hariç aziz nesinde güldürüyor sizde ama o biraz düşündürüyor keşke sizde biraz düşündürseniz....:D
|
ozgur beyın demiş ki,
Alıntı:
Kendi fikirlerinin karşısında olanlara sazan falan gibi ithamlarda bulunman senin o yaşının adamı olmadığının bir kanıtıdır. Seni önce saygıya davet ediyorum ozgur dede.Yaşının adamı gibi davranmanı ve karşı fikirden düşüncelere de eleştiri yöneltirken üslubuna dikkat etmeni salık veriyorum. Her kim ne olursa olsun,ister kendi düşüncemden olan isterse olmayan herkez,karşı fikirleri eleştirirken kullandığı kelimelere dikkat etmelidir.Bu saygıdır en sade anlamıyla.İnsana özgü bir davranıştır. Sizi insan olmaya davet ediyorum ozgur dede.Bu konuda *dilaver i,frodo yu,özellikle değisim i,felsefeciyi ve bayraktaro arkadaşları örnek almanızı ve saygıyı öğrenmenizi salık veriyorum.Biliyorsunun öğrenmenin yaşı yoktur.Yaşınız ne olursa olsun hala insana saygı gibi insani davranışları kavrayabilirsiniz umud ediyorum. |
Sevgili child, sana söylenmemiş , bir ibare veya cümlenin peşine düşmemeni öneririm.
Hüsrevin *ya *yazılarını okumuyorsun *,yada müslüman olduğu için savunma gereğini duyuyorsun Sen saygıdan bahsediyorsun ama, seni hedef almayan metinlerden dolayıda, bana saygısızlık ediyorsun. Hüsrev'in fikirleri ne ,bir anlat, anlayayım. *Buraya girdiğinden beri, o kalıplaşmış daralmış *görgüsüyle , bir şeyler söyleyeceğine ,zırvalıyor. O zaman sürekli sarf ettiği ''at gözlüğünü''senin takmanı istiyorum. Bunuda hakaret saymazsın herhalde. ''yaşının adamı olmak'' ne demek.yani küçüksen, her herzeyi yiyeceksin, ben katlanacağım öylemi? Sana tavsiyem, sana yapılan bir saldırı varsa savun, başkaları için avukatlık yapma. |
arkadaşım ben olanı savunurum sen başkasını yönlendireceğine yaptıklarınızın boyutunu ölçsene benim yaptığım burda özgürce düşüncelerimi savunmak bu gücüne gittiyse nazikce söyleyebilirsin malum sonra külahları değiştirmek istemem aaa bu arada arkadaş at gözlüğü bir deyimdir eğer onu gerektiren bir cümleyse denir yoksa maksadım ne hakaret nede terbiyesizlik çünkü helva yapayım derken içine acı eklemem biline..:)
|
Alıntı:
Türkçemizi bir kullanalım istersen. Dikkat ediniz cümlenize. "Aziz Nesinin'' yüzde altmış olarak ''tanımladığı *gurubla beraber, *havuzu- sazanus salihuslarlasın. " Yukarıda yanlış yazdığınız "grup" kelimesi ve onun altındaki "lar" eki,sizin ne demek istediğinizi anlatıyor değil mi? Yukarıdaki cümleyi kime yazdığınızı değil,"kimlere" yazdığınızı anlamayacak kadar dikkatsiz de değiliz . Yaşınız konusuna gelince, Sizin yaşınızda olan bir insanın, tartışmalarda bu tarz kelimelerin kullanılmayacağını öğütlemesini bekliyorum saf saf.Sanırım bundan ötürüdür yaşınıza dokundurmam. Ve bu beklentimin safça olduğunun farkına vararak size şunu salık veriyorum.Belkide sizden küçük kişilerin isimlerini saydım yukarıda ,belkide değil ama yaşın önemli olmadığını deney ve gözlemle sizin sayenizde bir kere daha öğrenerek,o kişilerden örnek almanızı ve tartışma ortamında üslubun nasıl olacağı konusunda bilgilenmenizi önerdim. Yukarıdaki hakareti gönderdiğinizi söylediğiniz kişiye gelince, Eğer hakaret içeren bir söz kullanmışsa ki ben okumadım yazılarını;o zaman benim size yaptığım gibi sizinde onu uyarmanızı beklerdim:Missilleme yaparak onun gibi olmak yerine. |
child, *yazılarını okumadığın hüsrevi savunuyorsun, muhtevadan haberin yok. sen beni uyarıyorsun.
bu nasıl bir ikilemdir?. önce yazıları oku. ben, onu uyarma ihtiyacı duymamışım, çünkü ortada hakaret yok küfür yok. istedeğini yazsın. seni niye derdi alıyor.? yazı tarzına karşı, benzer tarzda cevap vermişim.burda seni gocunduran ne. bütün yazıları tekrar oku. okumadan ahkam kesme ,lütfen. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:51 . |