![]() |
Kafama takılan bir sürü soru...??
s.a arkadslar öncelikle turan dursunun din-bu adlı kitaplarını bitiriyorum kısacası adama bayıldım mükemmelin ötesinde tam bir düsünür bu adam...
orda geçen bi konuyu ele alicam sizlerde düsüncenizi yazın 1) Muhammed "rüsvet alanada verenede lanet olsun" demiş 2) Ama yabancı birisine (ismini tam hatırlamıyorum kitapda yazıo önemli birisi kral mıydı neydi ) islam *dinine gelmesi için rüsvet verio eger turan dursun un söyledigi dogru ise muhammede ne kadar peygamber denilebilir ? veya bir peygamber iki *yüzlü olabilirmi ? |
Re: muhammed ve rüsvet..
|
kafama takılan bir sürü ????
öncelikle sehitler hakkındaki soru ?
1)arkadaslar farzedinki 6 yasından belli hırsızlık veya birsürü suç işlemişiz 21 yasına kadar daha sonra * *askere gittigimizi düsünün bi çatışma sonrası öldük biz ne kadar şehit oluyoruz ? ayrıca sehitler cennete gidiosa 35 yasına kadar her haltı yiyip askere gidim sonra da ölim bedavadan cennet ? 2) Adam öldürmenin çok günah oldugu ve öldüren kişinin cehennemlik oldugu söylenio heryerde zaten bu tür şeyler yüzünden idam kalktı ve ülkemizde suç oranı arttı neyse adam öldürmek büyük bir suç ise herne olursa olsun adam öldürmiceksek hz. muhammed neden savaslarda adam öldürüo ? uzlasmayı deneseymiş ? neden elini kana bulamış ? karsı taraftakini allah yaratmamıs mı uzaylımı yaratmış hristiyanı museviyi ? zaten bu yüden dincilerin askere alınması yasak degilmi ? 3) Arkadaslar tanrının herşeye gücü yettigi söylenior ya ? peki bu adamın herseye gücü yetiosa neden peygamberleri göndermiş dünyaya kendi istedigini yapamıyormuymus ? 4) arkadsalar ben kader e inanmayanlardanım insanın kaderini kendisinin belirleyecegi yönünde kanıtlarım bile var turan dursun baba gibi arastırıyorum aylardır ... NATİONAL GEOGRAPHİC dergisinde ABD de uzun yasamı amaçlayan bir klise var onu yazmıslar en genç kişi bir kadın 93 yasında ve en yaslısıda 118 yasında ve kadının süt dişleri cıkmıs kendi yaptıkları yemekleri yiyorlar bunlar bi adam var kafasının üstünde duruo ? arkadslar madem bzim hayatımız kadere baglı peki neden düzenli besleniyoruz ki neden sigara içmiyoruz kaderimizde varsa ölürüz dimi ? böyle bir saçmalık olabilir mi siz ce ? aids li birisi ile kan kardeş olabilen varmı aranız da ? neden yok kaderimizde varsa ölürüz yoksa yaşarız öyle düsünebilenn varmı aranızda ? ...:) ayrıca eger kader varsa hasta düşen birisine bosuna dua okunuyor iyileşsin diye çünkü kaderinde varsa ölür yoksa ölmez (örnk . barış akarsu ..:( :oops: ) arkadaslar bu sorular ben dogdugumdan belli kafamı karıstırıo yanıt arıorum lütfn...sorun bendemi yoksa çokmu kitap okuyorum ? |
Re: muhammed ve rüsvet..
sagol biraz aydınlandım.....:) yanlız burda turan dursun aleyhinde bi durum ortaya cıkmıs...
|
Re: kafama takılan bir sürü ????
Sevgili m3rt Dinlerden Özgürlük sitemize hoş geldin. Ancak yeni üyelerimiz 10 mesaj kotasını doldurmadan başlık açamıyor. Lütfen forum tüzüğümüze bir göz atın. Bu başlığınızı ve diğer
başlığınızı birleştirerek kafe bölümüne alacağım. sevgilerimle. |
Re: Kafama takılan bir sürü soru...??
m3rt sorgulama biçimin hoşuma gitti, aramıza hoş geldin :)
|
Sevgili m3rt,
Aydınlanma Dünyası'na hoş geldin... Sevgiler... |
Sevgili m3rt
Öncelikle hoşgeldiniz. Soru: Eger turan dursun un söyledigi dogru ise muhammede ne kadar peygamber denilebilir ? Yanıt: *Hayır, peygamber denilemez. -------------------- İkinci olarakta, Envar arkadaşımıza şimdiden alış, o kendi yanıt vermez her başkalarının yanıtlarını çalar sana link verir. O yüzden muhattaba almak için ortada bir sebep yoktur. |
Muhammedin kendisi rüsvet vermistir ganimetten,bazilarinin kalbi islama isinsin diye.
Birde Allah ile kulun arasindaki alis verise bakalim istersen biraz rüsvet kokmuyormu,sen ibadet edeceksin ölünce "evvveeett iste öldük alalim mükafatimizi allah bey" diyebileceksin ötede oda sana evet senden istedigimi yaptin kalbin dürüst olmasada namazini kildin zekatini verdin hacca gittin vs..vs..evet sen cennetliksin ama karakterin yok diyebilir.Bizim burda tartismaya actigimiz konularin Tanriyla pek alakasi yok cünki o yok,mesele yaratilmak istenmesi bundada bir zarar yok ama kullanilmak isteniyor baskalarini bastirarak kisitlayarak hor görerek biz buna karsiyiz yoksa insanlarin bos zamanlarinda baliga bisiklet sürdürmeyi ögretmeye kalkismalalari bizi pek ilgilendirmez balik bundan zevk aliyorsa(karadenizliyimya) problem yoktur. |
m3rt hoşgeldin.
Balık kavağa çıkıp kaval çalmış. Nasıl ama mükemmel. Olmaz mı olur, mucize değil mi mucize, ee mucizeye inanırım dersin olur biter. Bu söze kargalar bile güler ama iş inanmak olunca kaval şöyle dursun, manda yuva yapar söğüt dalına, *öküz torbadan düşer, bilmem kaçbin koyunum vardı aslı yok yaylasında bile olur. İnandıktan sonra deve iğne deliğinden bile geçer :) Envar - ter - arkadaşımızın alıntıladığı link eveleme, develeme, kedi kuşu kovalama, helkede bülbül çıkanada sümbül, çektil çıktıl, bir olmasada oldur metni. Bakın ne diyor; "Müellefe-i kulübün sözlük anlamı ise, kalpleri ısındırılacak (birleştirilecek) olanlar demektir." Yani diyor ki siz birisine kendi istediğiniz doğrultuda hareket etmesi yada sizlerden olması için bunun karşılığını herhangi maddi bir gelirle ödüllendirir yada karşılığını maddi bir bedelle satın alırsanız bunun adı ısındırmak oluyor. Rüşvete girmiyor. Bir nevi ortaklık teklifinede benziyor aslında... Mesala bu gün bir Hıristiyan grubu gelse ellerinde 100 kişi ile sınırlı maddi bir gelir kaynağı sağlama durumu olsa, insanları hıristiyan yapmaya ısındırma adı altında bu 100 kişiye 100 er milyar verse, buna rüşvet denemez diyor bu yazı, neden denemez efenim çünkü diyor mesala sıra bekleyen insanlar var ve siz sıra beklememek için memura para veriyorsanız bu rüşvet sayılır, ama böyle bir şey yaparsanız bunun adına rüşvet denmez diyor. Ne kadar komik değil mi; Ayrıca her ne hikmetse bu ısındırma turları genelde varlıklı, üst kesimden olan ve altında kendisine bağlı bir yığın olan varlıklı bilemediniz dahada varlıklı olma durumundan hoşnut olacak nüfuzlu kişiler. Yoksa etrafta dolaşan yoksullardan birisine değer mi bu ısındırma(rüşvet değil ip koparma, kuyudan su çekme) maddiyatını heba etmeye, altı üstü bir kuru canı ile gelecek. Oysa düşünelim bu birazda hani bu gün Irak'da şeyhler varya onlardan tesirlilerinin(altında şöyle binlerce insan ile hazır) satın alınması pardon çok özür dilerim ısındırılması gibi taktik bir mesele.... Mesala şöyle petrolün ucundan ohhh birazda yandan....! Kısaca tamamen politik -taktik olan bu durumu sırf kıvırmak adına ne kadar uğraşılsa boş, durum belli, ısındırmak ve kafalamak. Tabi stratejik bir yol izlenmeli yok öyle 3 kuruşa 5 köfte. Sanılıyor ki bir şeyin oluş biçimidir o şeyin ne olduğunu açıklayan(kuyrukta bekleme gibi) hayır bu tür durumlarda amaçda yargılanır ve yargı öyle oluşturulur, hani sorulurya "eee tamam yaptımda hele bir sor yavricim niye yaptiiim" :) Bir şey tabu olmaya görsün, o şey her ne ise, amuda kalkmış bir vaziyette tepe taklak *duruyorsa bile, fetişistti(tapımcısı) der ki; hem bizim ayaklarımızın üzerinde durduğumuzun doğru olduğu ne malum bizde amuda kalkarsak göreceğiz ki ulu tabumuzda doğru duruyor olacak" işte bu copy-pasteler böyle bir şey ama gel gör ki tabu hala amuda kalkmış bir vaziyette ve bizler amuda kalkıp ona bakmadığımız içinde O'nu bir türlü tepe taklak olmayan bir duruşla göremiyoruz ve kalplerimiz mühürlü anlamak için bizimde amuda kalkmamız lazım, anlamak için bakmamız lazım ama tepe taklak :) |
"Rüşvet sözcüğü, kök olarak sütü memeden sağmak, kuyudan kovayı çıkarmak manasına gelir. Terim olarak: "Bir yanlışı yaptırmak veya bir yanlışı ortadan kaldırmak için yapılan iştir." (Bakınız Arapça Lügatler (RE-ŞE-WE) *maddesi, özellikle "Müncid".) Demek rüşvetin kötüsü olduğu gibi iyisi de vardır."
Sevgili spartacus konuyu çok güzel açıklamış. Ben de linki verilen yazının giriş bölümüne takıldım, bu olayı bir fıkra ile pekiştirmek istiyorum. Temel ile Dursun birgün arabaları bozulmuş ve ayazda kalmışlar. Çevrede in yok cin yok, donup ölecekler neredeyse. Dursun demişki; -Ula temel ben ne yapacağumuzu biliyrum da isunmak içun birbirumuzu edeceğiz. Temel bu fikirden pek hoşlanmasada donmamak için sonunda olur demiş. Dursun önce ben demiş çıkmış Temel'in üzerine. Aradan biraz zaman geçmiş Dursun demişki; -Temel dönde bir öpeyum seni daa Temel kaşlarını çatmış, -Ula Dursun ısınmak için yapayusan başum üstüne ama beni s**kuysan yakarum çirani Eğer bu fıkra biraz muzur neşriyata kaçtıysa verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim |
rüsvet ile komission arasindaki en belirgin fark ne ?
|
Re: kafama takılan bir sürü ????
Alıntı:
"arkadslar madem bzim hayatımız kadere baglı peki neden düzenli besleniyoruz ki neden sigara içmiyoruz kaderimizde varsa ölürüz dimi ?" Kader olayının bu kadar basit olabileceğini nasıl düşünürsün.Bunca insan o kadar saf mı?Şüphesiz ki insanın kendi kaderine etkisi vardır ve bu sınırlıdır.Yaratıcıya inanan insanlar *arasında şöyle bir söz vardır "Sen tedbirini al! Takdir Allah'ındır." "Kader" *insanın gücünün yetmediği durumlarda işlerini Allah'ın takdirine bırakmasıdır.Yani sen benim kaderim belli ben sigara da içerim,,otoyol da da yürürüm diyemezsin.En azından aklı olan bir insan bunu diyemez.İyi birşeyler için çabalamadıkça suçu kadere atamazsın. Bence sen "Kader" kavramını iyi araştır.Şunu da söyleyeyim ki sen hangi amaç için çabalarsan beynin de o amacın doğruluğu için birşeyler üretir. Amacın hakkın yolunu bulmak değilse boşuna uğraşma yani.Yaratıcıdan uzak,,sorumluluğu olmayan,,biyolojik olarak ortalama 60 yıllık bir ömürle sizlere mutluluklar dilerim.İnsan ruhu sonsuzluk ister ve herzaman elindekiyle yetinmeyip * * * * daha fazlasını istemesi bunun ispatıdır. Benim ruhum da sonsuzluk istiyor,, kendimi 60 yılda tükenen bir pil olarak düşünmemi beklemeyin lütfen... SaYGıLaR... |
sayin by_ram "isine geldigi kitaplari "okudugundan soz etmissiniz m3rt'in...Bence haksizlik ediyorsunuz.Oyle olsaydi sayet Peygamberin rusvet teklif ettigini ogrenmesi soz konusu olmayacakti...Ustelik m3rt bence son derece dogal ve icinden geldigi gibi kuskularini yazip burada bizimle paylasmis.ustelik sorarark,sizinde ona cevap verme sansiniz oluyor boylelikle..
sorumluluğu olmayan,,biyolojik olarak ortalama 60 yıllık bir ömürle sizlere mutluluklar dilerim.İnsan ruhu sonsuzluk ister ve herzaman elindekiyle yetinmeyip * * * * daha fazlasını istemesi bunun ispatıdır. ben kendim ve kizim adina yasama sorumlulugu sebebi coktan buldum.Dunyaya olan cevreme olan sorumlulugum.Bir neden icin bilinmeyen bir sonsuzluk hayali icin umudu icin cevremi,dogayi korumuyor,yaslilari,kimsesiz cocuklari ziyaret etmiyorum.Bunu o sonsuzluk odulu icin yapmiyorum.Bunu icimdeki insanlik icin yapiyorum.Insan olmam bunu emrediyor,bunu ogretmemi emrediyor kizima. saygilar |
Sevgili İnvitatio, ekonomik tabirle Komisyon bir işin icra edilmesi sürecinde aracılık hizmetine verilen yada ayrılan paydır. Amaç o işin gerçekleştirilmesidir. İyi iş yada kötü iş, iyi amaç yada kötü amaç kriteri komisyonun anlamında değişiklik yaratmaz. Aracıya ayrılan yada verilen pay iş ne olursa olsun komisyondur.
Rüşvetde amacın iyi yada kötü olduğuna göre tanımlanamaz, yine elde ediş amacıyla iyi yada kötü bir ayrıcalık sağlama amacı ile verilen her türlü maddi hatta manevi paylar rüşvettir. İyi yada kötü tabiri ise kişilere göre değişir. Sözde eleştiri yazısında böyle iyi, kötü, doğru, yanlış vs gibi evrensel kriterlerle oluşturulmamış kavramlar baz ESAS alınamaz, eleştiri somut üzerinde kriterlenir. Kaldı ki alıntılanan linkdekini Müslümanların ısındırmak adı altında yani kafalamak için maddi hatta manevi ayrıcalıklar sunulması rüşvet olarak ifade edilmez iken(!!!), aynı şeyi bu gün Hıristiyanlar yada Yahudiler yapsa ne olarak adlandırabileceksiniz. Bu davranış tamamen siyasidir ve rant oluşturur bu nedenle iyi, kötü gibi tabirler kullanılamaz. Böyle yerçekimine göre şekil değişen şeylere eleştiri denemez, sözde Turan Dursun'u bir methoda dayanmamakla itham eden bu gulyabani yazınsalı kahramanları öncelikle kendilerine bir metod geliştirmeliler bunada bilimsel metod diyoruz yani somut kriter ve kişilerin iradelerine göre kılıktan kılığa girmeyecek, dansöz gibi kıvırmalar ile anlamları değişmeyecek donelere sahip olmaları gerekir. Amacın hakkın yolunu bulmak değilse boşuna uğraşma yani.Yaratıcıdan uzak,,sorumluluğu olmayan,,biyolojik olarak ortalama 60 yıllık bir ömürle sizlere mutluluklar dilerim.İnsan ruhu sonsuzluk ister ve herzaman elindekiyle yetinmeyip * * * * daha fazlasını istemesi bunun ispatıdır. (by_ram) Bir yaratan yada yolunu bulmak diye bir amaç olamaz, her şeyden evvel bu bir amaç noktası olarak işleniyorsa orada sakat bir mantık var demektir. Adına amaç denilen hiç bir şey salt soyut, kavramsal yada salt kurgusal olarak ele alınamaz. Bu şartlarda sizler Allah'ı herhangi biriside amaç olduktan sonra Hebelehübü yada Süpermen'i bulabilir ve bu şeyler için istem ve arzular kriter alınamaz. Bu bulmada, ulaşmada tamamen soyuttur ve kör bir amaç haline gelir. Bulmak fiili ise yine tamamen kurgusal yani düşünsel alan dahilinde kriterleniyor bu durumda elimizde yine somut hiç bir veri ve gözlem yok demektir. Her şeyden evvel bulmak kelimesi amaç ile çelişki oluşturur, çünkü insan aradığında bulacağı ve ancak o zaman bileceği(!!!)bir şeyi amaç edinebiliyor ise zaten aramadan önce o şeyin ne olduğunu biliyor(???) olması gerekir. sadece bir insan kurgusu ve hayali alanı dahilinde herhangi bir şey için *hadi arayın ararsanız bulursunuz dediğinizde bu insan bulana kadar o şeyin ne olduğunu bilemez ve dolayısı ile elde sadece bir aramak kalır, neyi aradığını nerede aradığını neye göre aradığını bilmeyen içinde amaçtan söz etmek mümkün değildir. Birisi bir uyduruk salladı mı zaten önyargılar ile çıkılmış bir arama saplantısı ile başı çoktan belli bir guraba, çoktan bulunmuş olur. Bu ilk dönemlerde yeri gelir bir koca ağaç yeri gelir koca bir dağ, kaya yeri gelir yıldız ama yeri gelir sembolik temsiller olur yada hayali kurgu kahramanları kelimeler olur ve her halükarda bunlara tapınan kişiler sakat ve baştan saplantılı mantıklarından dolayı aradıkarını bulduklarından şüphe bile duymazlar. Birisi koca ağaca tanrım der sarılır önünde eğilir diğeride bir kelimeye... Bu yöntemle "Olmayacak duaya" amin denilmiştir bir kere. Hiç bir şey bir başka şeyin kendisine rağmen temel ispatı olarak ele alınamaz. Elmanın delili armut değildir mesala insan kanının olması, vampirinde var olduğu anlamına gelmez. Uçaklar yada kuşların olması ve uçuyor olmaları süpermeninde var olduğunun ispatı değildir. Hoş düşünsel olarak kuşlar uçuyorsa ben süpermene inanırım arkadaş diyen de çıkacaktır ama bu O'nun sorunudur, böylesi bir inancın ve mantık önermesinin varlığı yine süpermenin varlığına somut bir veri, ispat olarak ele alınamaz. İspat kelimesi sadece kavramdır ve hiç bir kavram kendi başına bir anlam ifade etmez, kavramlar kavramlar ile ve birbirlerine referans gösterilerek, somut açıdan kriterlenemez-ispatlanamazlar, temelde her birisi için, hatta bunların zıtlığı için dahi somut bir kritere ihtiyaç vardır. Kulağa hoş gelen ve çelişkisiz kurgular oluşturmak mümkündür çünkü böylesi kurgularda kavramlar için somut dayanaklar kullanılmaz dolayısı ile kavramlar kendi gerçekliğini kaybederken kurgularda işlenen konularda hayal noktasına evrilir. Artık elde deve kuşu misali, gözleri ve kulakları kapatıp o binbir çiçekli kurgu içinde huzurlu bir düşünüş kalır. Artık hiç bir fizik kuralı orada işlemeyecek ve dolayısıyla mantıkda önemini kaybedecektir. Mesala Uludağda kayak işlemi dağın eteğinden doruğuna olabilecektir çünkü fizik kuralları ve yer çekimi artık anlamını yitirmiştir. |
turan dursuna dusunur mu dedi birisi.... :D *:D *:D *supurge deneyiyle tarihe gecmis bir adam bu zaten.....dusunur haa.....iyiydi valla..
|
1)arkadaslar *farzedinki *6 *yasından *belli *hırsızlık *veya *birsürü *suç *işlemişiz *21 *yasına *kadar *daha *sonra * * *askere *gittigimizi *düsünün *bi *çatışma *sonrası *öldük *biz *ne *kadar *şehit *oluyoruz *? *ayrıca *sehitler *cennete *gidiosa *35 *yasına *kadar *her *haltı *yiyip *askere *gidim *sonra *da *ölim *bedavadan *cennet *?
Kimlerin gerçek “şehit” olduğunu kimse bilemez. Ayrıca sen cennet için bu pazarlığı yaptığın için baştan kaybediyorsun.Vicdanınızın muhasebesini ticari kurallara göre yapıyorsanız onu bilemem. 2) *Adam *öldürmenin *çok *günah *oldugu *ve *öldüren *kişinin *cehennemlik *oldugu *söylenio *heryerde *zaten *bu *tür *şeyler *yüzünden *idam *kalktı *ve *ülkemizde *suç *oranı *arttı *neyse *adam *öldürmek *büyük *bir *suç *ise *herne *olursa *olsun *adam *öldürmiceksek *hz. *muhammed *neden *savaslarda *adam *öldürüo *? *uzlasmayı *deneseymiş *? *neden *elini *kana *bulamış *? *karsı *taraftakini *allah *yaratmamıs *mı *uzaylımı *yaratmış *hristiyanı *museviyi *? *zaten *bu *yüden *dincilerin *askere *alınması *yasak *degilmi *? Bak bakalım neden savaşlar yapıldı o dönemde.Mallar yağmalandı,Müslüman olanlara zulm edildi. Sanki keyfi olarak adam öldürülmüş gibi konuşuyorsun.Vatan ve din uğruna her şey mübahtır.Bunlar sana düz cümle gibi gelebilir,kitaplardan okursan ruhuna da hitab eder. “ zaten *bu *yüden *dincilerin *askere *alınması *yasak *degilmi *?” demişsin. Öyle bir şey yok..!Birçok askeri birlikte mescid de vardır cami de. Gidip bakabilirsin.Ayrıca askeriyenin irticai faliyetlere olan hassasiyeti kurtuluş savaşından bu yana sürüp gelmektedir.Üç-beş sahte müslümanın o dönemde yaptığı hainlikler yüzünden durum bu hale gelmiştir.Daha derin bilgi istersen herhangi bir tarih kitabını okuyabilirsin.Tavsiye olarak “Şu Çılgın Türkler” adlı kitabı öneririm. 3) *Arkadaslar *tanrının *herşeye *gücü *yettigi *söylenior *ya *? *peki *bu *adamın *herseye *gücü *yetiosa *neden *peygamberleri *göndermiş *dünyaya *kendi *istedigini *yapamıyormuymus *? * Elbet inan için şüphesiz Allah her şeye muktedirdir..Sonuçta Allah(C.C), insanı özgür irade ile yaratmıştır.İnsanın aklıyla *yaratıcısını bulması gerekmektedir.Bazı dönemlerde de yol gösterici olarak peygamberler göndermiştir.Bu olayı matematik denklemlerle veya iki süslü cümleyle mantığın bile kendi kendini yendiği şekilde anlatmamı bekleme.Her insanda Allah’ın nuru vardır onun adı da”vicdan”dır. 4) *arkadsalar *ben *kader *e *inanmayanlardanım *insanın *kaderini *kendisinin *belirleyecegi *yönünde *kanıtlarım *bile *var *turan *dursun *baba *gibi *arastırıyorum *aylardır *... Kader kavramından bir önceki mesajımda biraz *bahsetmiştim.İnsan elbette kendi aklı kadar kaderine yön verebilir o ince çizgiyi kimse bulamaz.Depremde ölmek insanın kaderidir ve o ölümden insan sorumlu değildir ,intihar etmek de insanın kaderi olabilir ama onu kendi iradesiyle yaptığı için insan sorumludur. Sayın eylull; “ ben *kendim *ve *kizim *adina *yasama *sorumlulugu *sebebi *coktan *buldum.Dunyaya *olan *cevreme *olan *sorumlulugum.Bir *neden *icin *bilinmeyen *bir *sonsuzluk *hayali *icin *umudu *icin *cevremi,dogayi *korumuyor,yaslilari,kimsesiz *cocuklari *ziyaret *etmiyorum.Bunu *o *sonsuzluk *odulu *icin *yapmiyorum.Bunu *icimdeki *insanlik *icin *yapiyorum.Insan *olmam *bunu *emrediyor,bunu *ogretmemi *emrediyor *kizima.” Yaptığınız şeyler şüphesiz her insanın yapması gerekenler.Sonuçta yaratıcımız da temel olarak aynı şeyleri istiyor insanoğlundan.Küçüklerini koru,insanlara iyi davran,haram yeme,çevreni koru vs…gibi. Peki bilinmeyen olarak tabir ettiğiniz *bir sonsuzluk hayali için bunları yapsanız ne kaybedersiniz.Ya gerçekten öyle bir sonsuzluk varsa..! Bu ihtimali yok mu sayıyorsunuz. İnsanın öldükten sonra yok olaması mı mantıklı geliyor size.Ben böyle bir yokoluşu içime sindiremem o yüzden öyle bir sonsuz hayat özlemi ile yaşıyorum.Neyden kaçtığınızı anlamış değilim gerçekten. Sayın spartacus; Çeşitli kavramlar üzerinde dolaşmış durmuşsunuz.İnsanın kafa yormaması gereken kavramlarla kendinizi yordunuz.”HAKKI HAKKININ HAKKINI VERMEYİNCE,HAKKI HAKKININ HAKKINDAN GELMİŞ.”Aynen bu cümle gibi,kelimelerin derinlerini bile ortaya çıkartmışsınız.Adeta sevmeyi sevmeyi sevmişsiniz.Felsefecisiniz galiba..?Ben mühendisim. Kapı niye var, anahtar niçin yapılmış hep elinizdeki şeyleri irdeliyorsunuz.Hiç daha iyi bir anahtarı nasıl yaparım diye düşünmüyorsunuz. İnsanın kanının olması ,vampirin de var olduğu anlamına gelmez ama bir insanın olması onun onun başka bir insandan olduğu anlamına gelir.Bu olay böyle sürüp gider.İnsanların aklının almadığı tek nokta başlangıç noktasıdır. Bir insan neden yaratıcıya ihtiyaç duyar sorusunu araştıracağınız *yerde yaratıcı kavramı yok etmeye çalışıyorsunuz. SayGıLaR… |
Sevgili by_ram,
Hoş geldin kardeşim; hayırlı hidayetler... Sevgiler... |
Ayrıca sen cennet için bu pazarlığı yaptığın için baştan kaybediyorsun.Vicdanınızın muhasebesini ticari kurallara göre yapıyorsanız onu bilemem. * by_ram *demiş
* * Aslında pek çok dindar arkadaş cennet için Müslüman olunamayacagını iddia ediyor. Aşşagıdaki metin Akabe *beyatı ile ilgili tüm İslami sitelerde yer alıyor. Ve Medinelilerin peygamberle anlaşmalarının şartını ortaya çıkarıyor : Akabe biyatından sonra Medineliler sorarlar : Hepsi kabul ettiler ve sordular: - Ey Allah'ın Resulü, buna karşılık bize ne va'd ediyorsunuz? Resulullah: "Cennet" dedi * * * Cennet sözünü aldıktan sonra Medineliler Muhammede biat eerler ve onun canını koruyacaklarına dair söz verirler. Hicret de bu beyattan sonra gerçekleşir. Tüm İslami metinlerde ve anlayışlarda ortak olarak geçen cennet vaadi ile Müslüman olmak şimdi degiştiriliyor. * * * *Kuran ve Hadisin yetersizlik ve tutarsızlıkları karşısında oluşturulmaya çalışılan yeni müslümanlıgın temellerinden biri de bu olsa gerek. * * * * saygılarımla |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:40 . |