Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Yeni Üyeler (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Selam! Ben ozgurlukcu... (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4653)

ozgurlukcu 26-08-2007 19:31

Selam! Ben ozgurlukcu...

merhaba arkadaşlar.

ben 30 yaşında istanbul'da yaşayan bir erkeğim. lise mezunuyum. *felsefe severim. iyi niyetli olarak en derin şeylerin sorgulanmasından hoşlanırım.

aleviyim. daha doğrusu aleviydim. bıraktım. tıpkı müslümanlığı bıraktığım gibi. insanlık sıfatı veya insan olmaya çabası gösteren bir şahıs olmam, benim için yeterlidir.

ben genel olarak matrix filminde ifade edilen gerçekliğe inanan bir insanım. yani insanlık binlerce yıldır kendiyle ilgili gerçekleri öğrenmesini son derece zorlaştıran koşullar altında yaşamaya zorlanmaktadır.

bir çeşit allah inancım var. ruhun varlığına ve sonsuzluğuna inanıyorum.

tabii görüş ve merak ettiklerimi sizlerle soru-cevap alışverişi yaparak ifade etmeyi tercih ederim.

saygılar.

kompLeks 26-08-2007 19:33

Re: selam ben ozgurlukcu...

öncelikle aramıza hoşgeldin ozgurlukcu,

* * ilgili başlıkta aleviliği bir de senden dinleyebilir miyiz ?

ozgurlukcu 26-08-2007 19:38

hoşbulduk kompLeks,

alevilikle ilgili şiddetli, radikal bir tartışmanın içine girmek istemememe rağmen, alevilik hakkındaki genel görüşlerimi belirttiğin gibi ilgili başlık altında vermeye çalışayım.

pardus 26-08-2007 20:22

hoşgeldiniz!

<strong>SİLİNEN</strong> 26-08-2007 20:24

hoşgeldin

habilis 26-08-2007 20:56

hoşgeldin ozgurlukçu arkadaşım ,, bende
alevi bir aileden geliyorum ancak alevilik hakında pek bir bilgim yok ,

paylaşımını herzaman bekleriz

sevgilerimle

habilis

ozgurlukcu 26-08-2007 21:08

hoşbulduk habilis,

umarım keyifli paylaşımlarımız olur. olmasa da sağlık olsun.

ozgurlukcu 26-08-2007 21:10

pardus ve AgaBey'in hoşgeldin mesajlarını biraz geç fark ettim. afedersiniz.

hoşbulduk arkadaşlar. hepimiz için verimli ve keyifli paylaşımlar diliyorum.

mhmd 26-08-2007 21:24

Sn. ozgurlukcu,

Hoş geldiniz.

ozgurlukcu 26-08-2007 22:29

sağol mhmmd, hoşbulduk.

habilis 26-08-2007 23:34

ozgurlukçu özgür çağdaş düşündüğün için olumlu paylaşımlarımız olabilir :) daha sık konuşalım ,,

hshtanri 28-08-2007 04:06

Seninki toplumsal açıdan daha pozitif bir geçiş olmuş çünkü edindiğim tecrübelerle enteresan toplumumuzun sünni cemaat üyeleri, alevilikle dinsizlik arasında bir fark yokmuş gibi bir düşüncedeler gibi bir sonuca ulaştım gibi gibi... Ne dedim ben ya.. :D Neysem Hoş geldin..

ozgurlukcu 28-08-2007 20:20

hoşbulduk.

evet, hshtanri, öyle düşünen sünnilere göre fazla bir değişiklik yapmamış oluyorum desene!!!

spartacus 28-08-2007 20:31

Sevgili ozgurlukcu
Hoşgeldin.

Sonluluğun olmadığı noktada sonsuzluğunda anlamı yoktur.

ozgurlukcu 28-08-2007 20:36

hoşbulduk spartacus.

keyifli ve nitelikli sohbet dileklerimle...

ozgur_beyin 28-08-2007 20:41

Sevgili Özgürlükçü ,hoş geldin.
Bir şeyi merak ediyorum. ''BİR ÇEŞİT ALLAH'a inancım var'' diye yazmışsınız. Şu an hayalinizdeki veya
tasavvurunuzdaki allah nasıldır? Veya nasıl tanımlarsınız.

ozgurlukcu 28-08-2007 22:09

hoşbulduk özgür_beyin,

açıkçası inançlarını, düşüncelerini, bilincini istediği ölçüde netleştirebilmiş, saflaştırabilmiş biri değilim öncelikle. ve az önce diğer bir başlık altında belirttiğim gibi psikolojik olarak hepimizin çeşitli ölçülerde ama herkeste yeterince ciddi bir ölçüde olmak üzere hasta olduğumuza inandığımı belirtmiştim.

ve kendimin de hasta olduğumun farkına varıyorum pek çok vakit. her zaman değil, çünkü bizzat hastalık koşulları ve dış dünyadan gelen baskılar, bir anda tam bir farkındalığı ve iyileşme koşullarını imkansız kılıyor.

bunları söyleme sebebim, sorduğun soruya vereceğim yanıtla da çelişen yanlarım olduğu ve bir süre daha olmaya devam edeceği ön bilgisini vermektir.

cevabım şudur:

ben, varolan herşeyin tek bir "şey"in parçaları veya uzantıları olduğuna inanıyorum. yani bir bütün'ün varlığına ve bu bütünün bir "merkeziyeti" olduğuna. ben bu bütünün tamamına allah diyorum ama merkezi veya çekirdeği ise bütünün farkındalığının en üst veya maksimal düzeyde olduğu yerdir. tıpkı dünyanın merkezindeki kor gibi, tıpkı güneş sisteminin merkezinin güneş olması gibi, güneşin güneşi gibi vs. doğa izlendiğinde herşeyin, daha büyük bir bütünün bir uzantısı olduğu ve bu bütünün küresel nitelikte olduğu ve bir "merkeziyeti" veya çekirdeği olduğudur. insanların allah dediği şey o merkezdir. ama aslında bu da yanlış veya eksiktir. bütünün tamamı allahtır. ama kabukten çekirdeğe doğru artan bir "kendinin-farkındalığı" söz konusudur.

bu küre bütünlüğü, kendi kendini bilme çabasında, bütünlüğünü bozmayacak şekilde kendini parçalara ayırıyor, ve çekirdekten-kabuğa ve kabuktan-çekirdeğe düzenli bir evrim yolculuğu yaşanıyor. bu bizim şu anki bilinç seviyemizle kavramayacağımız bir sürede oluyor. hatta yolculuğun belli bir aşamasından sonra bizim bildiğimiz şekliyle zamanın hiçbir anlamı kalmıyor.

burada belirttiğim görüşlerin temelinde belirli bazı spiritüel-medyumik kaynaklar vardır. ama benimsediğim için kendi bireysel görüşlerim olmuştur aynı zamanda. bu anlattıklarım sadece benim duyduğum en iyi açıklamayı teşkil ediyor. daha iyi bulduğum bir açıklama duyduğumda o açıklamaya doğru hareket ederim.

yukarıda bir manasıyla son derece kapsamlı bir varoluş görüşü vardır. ama hiçbir şey bununla sınırlı değildir. nasıl güneş'in güneşi varsa, ben de allah'ın da allah'ı olduğuna, bunun bir çeşit spiral uzantı olduğuna inanma eğilimindeyim.

sanki bu konuları yalayıp yutmuş, aşmış biri gibi konuştuğumun farkındayım. öyle biri değilim. ben sadece en iyi açıklamaları takip ederim. o kadar. imanım henüz bu açıklamaları tam takır hayatımda uygulamama müsade edecek kadar gelişkin değil. zaten sonsuzluğu düşününce bu konuda kasmanın da çok anlamlı olmayacağının farkına varıyor insan.

bütün bu konuları düşünürken meydana gelen karamsarlık ve ezinme (eğer varsa, ki bende var), bu konuların karamsarlığından değil, bizzat kendi bireysel hayat koşullarımızın bizde biriktirdiği zehirlerin karamsarlığıdır.

sorularına göre ayrıntıya girebilirim. ne ölçüde umduğun gibi bir açıklamaydı bilmiyorum ama ben belirttiğim şekilde bir varlık görüşüne doğru ilerliyorum. ama bütün kalbimle benimsemiş değilim. ben korkular ve endişelerle dolu biriyim aslında... tek saygı duyduğum ise aydınlanmacı, objektif, insani fikirler ve uygulamalar....

şu anda söyleyebileceklerim bunlar. saygılar.

28-08-2007 22:30

Sevgili özgürlükçü,

Herkes sana hoş geldin diyor. Ben demezsem çatlarım! *:)

İletinde benim takıldığım husus "Matrix" filmindeki gerçeklik kavramı oldu. Matriks'in gerçekliği ne ola ki? Ben onu küreselleşmenin içinde yitik düşmüş, olayları kontrol edemeyen insanların zavallılığı şeklinde yorumlamıştım. Yani "insanlara gününü gün et, fazla düşünme, içinden çıkamazsın, bırak dünya senin dışında nasıl dönerse dönsün" mesajını veriyor diye düşündüm. Sen belki değişik yorumlamışsındır. Paylaşırsan sevinirim.

ozgurlukcu 28-08-2007 22:55

merhaba Burlap, hoşbulduk.

benim matrix gerçekliğinden kastım özü itibariyle, bu dünya üzerindeki insan hayatının yüzbinlerce yıldır her yönden çok ağır bir kontrol altında tutulduğu ve bizlerin de bizzat bu sistemi "uygulayanların" isteğine uygun bir şekilde kendimizi özgür sanırken, aslında onların ekmeğine yağ sürüyor durumda olduğumuz gerçeğinin farkındalığını geliştirme çabasıdır.

bizim şu anda ortalama hayat koşulu olarak benimsediğimiz koşulların optimal özgürlükle yakından uzaktan bir ilişkisi yoktur. biz burada bunları tartışmakta iken bile, binlerce yıldır uyuşturulmuş olan insanlıktan devraldığımız aynı uyuşturulmuş genetiğe mahkum olmuş esir bir bilinçle yapıyoruz bu sorgulamaları.

bu dünyada "resmi" olarak kabul edilen ortalama yaşam şartları dahi işkence niteliğindedir. ve bu durum asla ve katiyen tesadüfi veya sadece insanların kendi kendilerine yaptıkları birşey değil, insanlığın zaaflarını keşfetmiş bir grup varlığın, insanlardan diledikleri gibi yararlanmak için bizim aklımıza gelmeyecek vaadelerde sabırla uyguladıkları planları neticesinde alınan meyvedir.

matrix, bu (eksik tanımlanmış) gerçeği kavrayana kadar gerçek özgürlük şansına erişemeyecek olan bilinçlerimizin hapishanesidir.

soru cevaplarla ilerleyebiliriz istersen.

görüşürüz.

28-08-2007 23:31

Benim de anladığım yaklaşık aynı şeydi. Matriks filmi felsefesini Platon'un Mağara'sından almış. Biliyorsundur, Platon'un mağarasında, insanlar elleri ayakları bağlı ve arkaları mağaraya ağzına dönük olarak oturtulmuşlardır. Başlarını arkaya çevirip de olan biteni göremezler. Arkalarından gelen aydınlık, yine arkalarındaki varlıkların hareketlerini gölge olarak önlerindeki duvara aksettirmektedir. Dolayısıyla insanlar gerçeği değil, onların önlerindeki yansımasını görürler.

Bu durum Platon'un "idea"lar ve formlar olarak açıkladığı felsefesini basitçe anlatmak için örneklemesidir. Bu felsefesine göre herşeyin ancak tanrıların bildiği bir ideal formu vardır. Bu form daha sonraları gittikçe özgün durumundan kaybedip kötüleşir ve yozlaşır. Bazı çok özgün fikirleri olan Plato bu hususta çok da tatsız olabilir. Örneğin kadın, erkek ideasının yozlaşmış halidir. Daha da yozlaşırsa domuz falan olur.

Neyse Platon'un üzerinde yüzbinlerce değil 2500 sene geçti. İnsanlar bir yere geldi ve Platon'un bu felsefesi de yitti. Optimal özgürlük kavramını ve yaşamın resmi koşullarını bilemeyeceğim. Ama insanlık Platon'un ve Matriks'in dayatmalarına karşın çok farklı yerdedir. Sorgulamayı bilen insanlar bu esir bilinçlerinin dışına çıkarlar ve "insan" olurlar. Şimdi batı dünyasının çoğu insanı böyledir. Ama size postmodern küreselleşmeyle ve din ortamında sundukları koşulları kabul etmeyi sürdürür seniz esir bilince devam edersiniz.

eylull 29-08-2007 01:48

Re: Selam! Ben ozgurlukcu...

Hosgeldiniz ozgurlukcu, iyi paylasimlar dilerim.

antimuhammed 29-08-2007 02:20

Merhaba özgürlükçü...
Bende senin gibiyim bir bakıma.. Özgürlüğün sesini dinledim burayı keşfettim..
Sonunda farkk ettim ki buranın özgürlüğü Alevi yada Sünni olmak gibi bir şey. Buranında ayetleri var. *
Burayı kuran yüce, ulu şahısların ayetlerine ters düşüncelerin yani onların fikirlerine karşı yazarsan hepsi birden üzerine gelir... CISSSSSS.

Nasıl hayatımım İdolu Turan Dursuna kurşun sıktılarsa burada ki ayet yazanlar da senin düşüncelerine kurşun sıkarlar.

Bakalım bu mesajımdan sonra ben burada yaşayabilecek miyim?

Zira sırf Orhan Pamuk Yusufunu yanına alıp US dolarlarıyla birlikte memleketi terki diyar etti diye bir cümle kurmamdan dolayı burada neredeyse katledilecektim. Şu anda o zaman aldığım yaralarım iyileşti ama eminim bu yorumlarımdan sonra katlim bu sitede de vacip olacaktır....

Zaten benim yüzümden http.wordpress.com da kapatıldı.. Derdim özgürlüktü ama wordpress te yazdıklarımdan dolayı sadece ben değil tüm Türkiye engellendi. Ha bu arada worpress te yazdıklarım ne kişisel hakaretti, ne de anayasal bir suçtu. Tıpkı burada Orhan Pamuk yüzünden katledilişim gibi Harun Yahya yada Adnan Oktarın yazılarımı sansürleme sebebiydi. Yani özgürlük ve gerçekler....

InVitatio 29-08-2007 03:32

Sevgili Forumdasim antimuhammed....
anladigim kadari ile burasi üylerin kendisini tanittigi bir baslik....ve senin bu baslik altindaki yazdiklarini senin su an ki ruhsal durum hakkinda biraz ipuclari veriyor....
yani burada birseyler yazdin gazi oldunda simdi sanal sehid olmaya mi geldin ?
geldin ise kendi kisisel sorunlarini ve garezlerini ayri bir baslik altinda acip , forum icindeki üyeler ile kendin hakkinda biraz dertlesmeyi denese idin ?

arabin derdi ille de kirmizi corap misali , derdin ne dostum ?

ozgurlukcu 29-08-2007 20:35

hoşgeldin mesajları için hepinize teşekkür ederim. hoşbulduk.

thunderpoint 30-08-2007 00:45

Sevgili antimuhammed,

Bilmem bunları söylerken sen de herkesin düşüncesine kurşun sıktığının farkında mısın?

Sevgiler...

pante 30-08-2007 01:22

Alıntı:

Nasıl hayatımım İdolu Turan Dursuna kurşun sıktılarsa burada ki ayet yazanlar da senin düşüncelerine kurşun sıkarlar.
Bakalım bu mesajımdan sonra ben burada yaşayabilecek miyim?
Zira sırf Orhan Pamuk Yusufunu yanına alıp US dolarlarıyla birlikte memleketi terki diyar etti diye bir cümle kurmamdan dolayı burada neredeyse katledilecektim.
Sevgili Antimuhammed;
Bu siteden seninle Orhan Pamuk tartışmasını yapıp "Seni adamdan saymıştım. Bir b.k değilmişsin" diyen arkadaşımızın dışında uzun zamandır kimse atılmış değil. :)
Yani senin şikayet ettiğin konudaki muhatabın gönderilmiş sadece.
Bu konuda daha önce de açıklamada bulunmuştum ama tatmin olmamışsın demek ki?
Hindistan'la ilgili yazındaki diğer tartışmalar ise Orhan Pamuk dışında idi. Sanırım Avrupa ülkeleri ile ilgiliydi. Bu tartışma da normaldi.

Ama anladığım kadarıyla Ateistforumdaki TD karşıtlığı rüzgarından sen de etkilenmişsin.
Bu doğru değil. Halbuki senin gibi olgun, seviyeli arkadaşların bu tür çekişmeleri, ayrılıkları düzeltici "rol oynaması gerekir. Sen ise uzun zamandır elini ayağını çekmişsin ve ilk yazında siteye vuruyorsun. Siteden yönetici ünvanıyla bugüne kadar sana bir müdahale, engelleme oldu mu?
O halde bu tavır niye?
Kaldı ki Orhan Pamuk konusunda aynı görüşleri paylaşmıştık. Ama sen böyle düşünüyorsun, ben farklı düşünüyorum. Neden?
Çünkü o konuda sana yüklenen şahsı yönetimden sandın. Halbuki küfür ve hakaretleri nedeniyle banlanmış durumda şimdi. gerçi bizi de üzen bir durum onun ayrılmış olması ama senin siteden atılmış bir kişi nedeniyle siteyi suçlaman ise çok manidar.

"Bakalım bu mesajımdan sonra burada yaşayabilecek miyim?" demişsin.
Bu sitede kimse keyfi olarak adam atamaz. Hele kıdemli üyeleri asla. Sitenin bir disiplin kurulu var ve bir ceza uygulanacaksa bu kurul uygular.

Bakalım sen benim bu açıklamamdan sonra hala Turan Dursun sitesine karşı bu tavrını sürdürmeye devam edecek misin?

30-08-2007 11:48

Sevgili antimuhammed,

Ben de senin gibi "kırgınlıktan" kaynaklanan serzenişlerimi yaptıktan, hatta site yönetimini ciddi şekilde bazı konularda sansür uyguladıkları ile suçlayan bir başlık açtıktan sonra normal moduma döndüm. O eski güzel başlıklardan birkaç tane aç, sen de güvenli moddan çıkar normal moda dönersin.

Sevgiler,

yfln (müstafi kıdemli üye, sabık disiplin kurulu üyesi *:) *)

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:01 .