Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Berat Kandiliniz Kutlu Olsun! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4668)

pante 27-08-2007 19:57

Berat Kandiliniz Kutlu Olsun!

Tüm müslüman forumdaşlarımın kandilini kutluyorum.
Ülkemiz ve dünya için iyiye, güzele, barışa, berekete vesile olmasını diliyorum.

gerilla 27-08-2007 20:05

Re: Berat Kandiliniz Kutlu Olsun!

vallahi bravo pante, mhmmd'den önce davranmışsın. senin de kandilin kutlu olsun diyeceğim ama kızarsın. ne diyeyim, umarım bu akşam istediğin bi iş olur.

dilaver 27-08-2007 20:11

ben de tüm inanan arkadaşların inançlarını her zaman ifade edebilme özgürlügüne sahip olmalarını diliyorum. Bu kandili kendi yöntemlerimle kutlamak üzere hareket emrini kendime veriyorum.

* * *saygılarımla

K.C. 27-08-2007 20:50

Tüm (menfaatsiz) iyi davranışlı ve (menfaatsiz) iyi düşünceli forumdaşların beraat etmesi dileğiyle...

pante 27-08-2007 20:51

Alıntı:

vallahi bravo pante, mhmmd'den önce davranmışsın. senin de kandilin kutlu olsun diyeceğim ama kızarsın. ne diyeyim, umarım bu akşam istediğin bi iş olur.
Yahu geçen kandilde adamı pişman ettirdiler mesaj yazdığına.
Baktım ki akşam olmuş hala kandil mesajı yok.
"Anlaşılan iş başa düştü" dedim.
Ayrıca ben öyle herşeye kızmam. Senin de kandilin kutlu olsun.
Depresyona falan da girme. Bazen çık şöyle ay'a, Mars'a doğru, dünyayı uzaktan seyret, bak nasıl farklı görecek, düşüneceksin.

EZ_TuDu 27-08-2007 21:05

Düşüncelerime ihanet edememki. O ki düşüncelerim bana bu kadar yoldaş olmuşken, bana hayat boyu yardımcı olmuşken nasıl bir kalemde siler atabilirim. Bu haksızlık değilmi.. Bu bir ihanet değilmi. O zaman dürüst olduğumu nasıl söyleyebilirim kendime... Kendimi kandırmaktan öte geçemem...

Düşüncelerimin her zaman yanındayım çünkü onlar beni hiç bir zaman yalnız bırakmadılar asla bırakmayacaklarda...

Bana dönek demiş itin birisi
Açığım ne imiş sor hele hele
Eli çatlamamış ayı irisi
Sen bizim köylerden geç hele hele

Köylüden yanadır toprak görmemiş
Viskiden gayrıya dudak sürmemiş
Ömründe serçe bile vurmamış
Beni vuracakmış bak ite hele

Bir yığın kitabı yığmış önüne
Sinek konsa korkar datlı canına
Gitti yosmasını almış yanına
Pehlivanlık taslar bak ite hele

Yiğittir ölüsü dağlarda kalan
Maraşta kalan Sivasta kalan
Yiğittir yiğidin öcünü alan
Soytarıdan yiğit olurmu ulan
Ordu yıkacakmış ker hele hele

Bu herifin önü sonu ayandır
Anlayana benim sözüm beyandır
Senden korkan hayvan oğlu hayvandır
Gelde Mahsuniyi vur hele hele

Acaba geceye uygun oldumu...

27-08-2007 21:48

Berat kandili Şaban ayının 15'ine denk gelir ve her zaman mehtaplı bir gecedir ama ayın bir ucundan 1 gün gitmiş olur. Halbuki 14'ü olsa tam dolunaya denk gelirdi. Bizim köyde bir hoca vardı, her Ramazan bayramında şöyle seslenirdi:

Recep, Şaban Ramazan derken geldi mübarek bayraaam.

Üç aylarda hep o hocayı hatırlarım.

Berat kandilinizi kutlar, hepinizin beraat etmesini niyaz ederim. Bu gecede bildiğiniz gibi melekler amel defterlerine bakıp önümüzdeki yıl neler olacağının kaydını tutarlar, yani işleri çoktur. Bu gecelerde sabaha kadar namaz kılıp şefaat dileyen, ertesi gün de enfarktüsten giden sayısı oldukça fazladır. Zannımca meleklerin iş yoğunluğundan meydana gelen küçük iş kazalarıdır, kafayı fazla takmaya değmez.

x_factor 27-08-2007 23:02

tüm inananların kandilini kutlarım. tesekkürler, ben inançsızım benim kandilimi kutlamanıza gerek yok diyebilmenin ohaaa bi durum olmadığını görmek istediğim bir toplum diliyorum.

EZ_TuDu 27-08-2007 23:16

Alıntı:

x_factor";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 89125)
tüm inananların kandilini kutlarım. tesekkürler, ben inançsızım benim kandilimi kutlamanıza gerek yok diyebilmenin ohaaa bi durum olmadığını görmek istediğim bir toplum diliyorum.

Böyle öküz bir topluma doğru gidiyorsunuz zaten. Hayırlı uğurlu olsun.. Ama unutmaki içinde yaşadığınız toplum zamanla sizinde aynı sesleri çıkarmanızı sağlar...

Bunu farkettiğinizde garip seslerin dışında başka söz çıkmayacaktır ağzınızdan....

K.C. 27-08-2007 23:24

Ez tudu,
x factor'un yazısını yanlış anlamış olabilir misiniz?

EZ_TuDu 27-08-2007 23:29

Sevgili K.C. bunu en iyi x factor bilebilir... *Umarım düşündüğünüz gibidir.. Açıklama bekleme hakkına sahibim sanırım..

Saygılar..

d_s_s 27-08-2007 23:35

ben yaklaşık bir senedir turandursun.com da müslümanların ve ateistlerin yazılarını takip ediyorum.forumlara pek katkısı olmayan biriyim.sitedeki bilgileri diğer islami sitelerle karşılaştırdım her zaman.yaklaşık 3 senedir inanç konusunu araştırmaktayım.kendimce sonuca vardığıma inanıyorum.daha önceleri din karşıtı akımlara yakın olduğumu düşünürdüm ama artık kendimi inanan ve müslüman biri olarak hissediyorum.bunu çevremdeki bir kaç kişiye açıkladığımda hemen hakaretlere maruz kaldım.''daha dün allaha söven müslüman olmuş.inanç çocuk oyuncağı değil.''diyenler oldu.belki aranızda bu görüşe katılanlar olacaktır ama ben insanların görüş değiştirebileceği kanısındayım.yani doğru daha düne kadar islama daha doğrusu bütün inançlara söverdim ama boşluktaydım.gün boyu bir sürü şey araştırır.gece yatağıma uzanınca madem tanrının varolmadığına inanıyorsam neden hergün bunca derde göğüs germek zorunda olayım ki diye düşünüp kendimi öldürmeyi düşünür oldum.belki sizlerde daha çocuk olduğumu ve kararımı ileriki zamanlarda değiştirebileceğimi düşüneceksiniz.ancak ben kararlıyım bu konuda.müslüman olmam şu mübarek kandil gününe denk geldiği içinde çok mutluyum...pantenin bu kandil mesajından sonra bu kararımı açıklamak istedim.inanmama sebep olan ateist ve müslümanların hepsine teşekkür ederim..

deggial 27-08-2007 23:35

inançsız olmanın şaşılacak ve yadırganacak bir durum olmadığı bir toplum dilemiş x-factor arkadaş. iyi ve güzel dileklerde bulunmuş yani :)

bu mesaj vesilesiyle sitedeki inançlı arkadaşlarımızın kutsal günlerini de tebrik edelim :)

thunderpoint 27-08-2007 23:49

Sevgili dss,

Seni en çok mutlu eden şeye tutunman bizleri sevindirecektir bilesin...

Sevgiler...

dolfen 27-08-2007 23:50

bence kutsal gün felan yoktur...

yada tüm günler kutsaldır.....

kandil mandil hikaye aslında

bir insanın iki kutsal günü vardır...

varsa tabiii

1 dogdugu gün...

2 öldügü gün....

anaardev 27-08-2007 23:57

bu geceye değer veren büyün arkadaslar umarım kandillerini istedikleri gibi geçirme sansına sahip olurlar.....

InVitatio 28-08-2007 00:08

Tesekür ederim degerli Forumdaslarim,
tüm gecelerin hayatimda bir "kandil" olmasi dilegi ile inannlarin kini kutlarim
inanmayan dostlarimizin da "insani" temmeninlerini sevinc ile kabul ederim.

Günlerin ve Geclerin Kutsalligi iyi niyetlerimizi fiile dökmek ile baslar....

teleyt 03-09-2007 14:02

Yazık arkadaşlar burda zaman kaybendenler ne olur birazcık düşünün hepinizin kadiliniz veya herhangi bir gününüz kutlu olsun ama dua kabul edilmesi için yapılan bir şey değil iç huzuru için yapılandır ne olur unutmayın:)

hiramusta 03-09-2007 14:10

Kandil geceleriyle ilgili olarak değerli insan Recep İhsan Eliaçık beyin bir yazısını paylaşmak istiyorum sizlerle.

http://www.haber10.com/makale/8439/

mhmd 05-09-2007 09:28

Bu başlığı henüz fark edebildik.
Uzun zamandır, gah meşguliyet gah bilgisayar problemleri site ile eskisi kadar ilgilenmemizi engelliyordu.

Sn. pante'nin esprili ve içten kutlamasını kutluyorum.

Sn. hiramusta'nın verdiği yazı için teşekkür ediyorum.

Ama bir şeyi anlamakta hala güçlük çekiyorum.

Kutlamak için bu başlık altına ya da bizim verdiğimiz yazının altına not düşebilir,
farklı bir düşüncenizi söylemek için not düşebilir,
katılmadığınızı söylemek için de not düşebilirsiniz.
Ama kötü söz söylemek ve dalga geçmek nasıl olur. İşte bunu anlamak güç.

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın

thunderpoint 05-09-2007 10:00

Sevgili mhmmd,

Uyarıda bulunduğun noktanın yanlışlığına katılıyorum. Ama biz de çok uzun zamandır, dinsiz ve allahsız olmayı ahlaksız olmakla eşdeğer gören -deyim yerindeyse sizin tayfaya- şaşıyoruz...

Sevgiler...

05-09-2007 12:08

Sn. mhmmd,

Sizin benden daha iyi bildiğinizi tahmin ettiğim gibi, kandiller dinin değil geleneğin ürünleri olan bonus geceleridir. Eh, izin verin de böyle bir geleneğin tadını bizler kendimizce çıkaralım.

Saygılar......

zelzeleci 05-09-2007 12:17

Katılıyorum, katılmıyorum, kabul edilmiştir. Hayırlı olsun.

* *Şşşt sakin ol, kendine hakim ol. Yalnız bil ki; hakim de köle de aynı kişidir.

prozac 05-08-2009 11:21

Müslüman forumdaşlarımızın berat kandilini kutlarım...

Alchindus 05-08-2009 11:31

Efendim ne güzel böyle bir başlıkla tesadüf etmek!

Gerçekten duygulandım.

Kutlu olsun efendim kutlu, hepimiz için kutlu olsun. Topluca bütün forum ahalisinin kandilini kutluyorum.

evrensel-insan 05-08-2009 11:34

Saygideger arkadaslar;

Bende tum islam aleminin, Turkiye'deki ve sitedeki musluman arkadaslarin; Berat Kandilini, kutlarim.

Bir musluman hayirsever, birde su berat kandili, neyin nesidir, kisaca aciklarsa; bende neyi kutladigimi ogrenmis olurum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

mehmetsalih 05-08-2009 12:09

Selam,

Beraat gecesinin mübarekliğine inan tüm kardeşlerimizin gecesi kutlu olsun.

Kıvançla...

Yergin 05-08-2009 12:43

Bende tüm herkesin Beraat kandilini kutluyorum.

En el hak 05-08-2009 13:54

tüm inanan arkadaşların kandili kutlu olsun

yucemanitu 05-08-2009 15:09

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 211425)
Saygideger arkadaslar;

Bende tum islam aleminin, Turkiye'deki ve sitedeki musluman arkadaslarin; Berat Kandilini, kutlarim.

Bir musluman hayirsever, birde su berat kandili, neyin nesidir, kisaca aciklarsa; bende neyi kutladigimi ogrenmis olurum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

http://www.sorularlaislamiyet.com/su...ticle&aid=9194

mhmd 05-08-2009 15:24

Tüm arkadaşlara kutlu olsun.
Hatırlatanlar var olsun.
Hatırlananlara selam olsun.
Yine ellerimizle, dillerimizle ve dahi kalplerimizle gelecek olan beratımız olsun.

evrensel-insan 05-08-2009 15:29

Saygideger yucemanitu;

Link icin, tesekkurler. Bu arada; baktin actigin baslik ise yaramiyor. Manitu ile kendini ozdeslestirdin. O zaman, "Ya manitu varsa!" suphesi artik gecerli degil.
Manitu=yuce manitu, huh; hayirli olsun. Yalniz, bu vahiy ne zaman geldi, pek aciklamadin? Nerde geldi?, dagda, ovada, kirda, bayirda, nehirde, golde, denizde, eh.. bu kadar secenek te, yeterlidir, sanirim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Realist 05-08-2009 21:19

--------------------------------------------------------------------------------

Alıntı:
evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger arkadaslar;

Saygilarimla;
evrensel-insan

http://www.sorularlaislamiyet.com/su...ticle&aid=9194

Verilen linkte şu hadis geçiyor.

- Hz. Ayşe Radıyallahu Anha anlatıyor: "Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdular ki: "Allah Teala Hazretleri, Nıfs-u Şa'ban gecesinde dünya semasına iner ve Kelb kabilesinin koyunlarının tüyünün adedinden daha çok sayıda günahı affeder."

Zamandan ve mekandan münezzeh olan yaratıcı nasıl oluyorda dünyamıza uğruyor anlamak mümkün değil.

Neyse,konuyu dağıtmayayım.

Kandiliniz kutlu olsun.

nogada 05-08-2009 21:24

Alıntı:

pante´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 78937)
Tüm müslüman forumdaşlarımın kandilini kutluyorum.
Ülkemiz ve dünya için iyiye, güzele, barışa, berekete vesile olmasını diliyorum.

Temennilerinize katılıyor,teşekkür ediyorum...

Herkezin Kandili mübarek olsun...

Mutezile 05-08-2009 22:07

Turan Dursun sitesinin tüm müslüman dostlarının berat kandilini tebrik ediyorum.

hakdogan 06-08-2009 00:17

Din kardeşlerimin Berat gecesini tebrik ederim.

Cenab-ı Hak, Berat'ını alan kullarından eylesin cümlemizi.

Bu gecenin hayrı, bereketi, bütün İnsanlığa hayırlar gelmesine vesile olsun İnşallah...

dilaver 06-08-2009 00:48

Kandilleri çok severim. Bereketlidirler. :der:

Başta kendi kandil ilişkimi kutluyorum. :wacko:

Müslüman üyelerimizin ise kandilini ayrıca kutluyorum.

saygılarımla

Neferkamin Anu 06-08-2009 00:50

Müslüman arkadaşların kandillerini kutlar meydanı asla ateistlere bırakmayacağımızı bildiririm.

Nazzam-Cubbai 06-08-2009 00:54

tüm Müslümanlarin ve Islam kürtüründen olan Ateistlerin ve Deistlerin
Berat kandilini kutlarim

))))

dilaver 06-08-2009 00:57

Bu arada

hakdogan kardeşimizden kandillerin ve kandil kutlamalarının İslam'da ve Kuranda yeri konusunda ayrı bir başlıkta Kuran ayetlerine dayanan bir de açıklama bekliyorum. Bunu bir blgi talebi olarak degerlendirmesini de rica ediyorum.

saygılarımla

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:31 .