![]() |
Ağızlara sakız 'sevgi' kavramı...
sevgili arkadaşlar,
anlamadığım bi şey var. çeşitli dini inançlara sahip ya da çeşitli felsefe ve ideolojilere sahip (aslında bu kısımda bazı kişilerin ayıkmasını isterdim ama tahminim şu ifadede kimse ayıkmayacak gibi) kişiler birbirlerini kendi zihinsel dünyalarına çekmeden sevemiyorlar. müslüman ateisti, ateist müslümanı sevemiyor. (bu örnek her türlü ideoloji arasında çoğaltılabilir tabii) ne kadar çok bölünme yaratmışız meğerse. aslında hepimiz biriz. aynı yolun yolcularıyız *:D herkes dünyayı kendi ideoloji, inanç ve dogmalarına göre algılamaya çalışıyor ve kendi zihinsel hayallerini kainata yansıtıyor farkında olmadan. neyse saçmalıyorum *:D hepinizi seviyorum be allahına kadar -ki yoktur öyle bir nesne ol cihanda *:D |
Re: dillere sakız olmuş sevgi kavramımız ????????
Tabii ki sonucta hepimiz Allah'in kulu degilmiyiz. Sonucta hepimiz bir gün ökmeyecekmiyiz. Dünya'da yasamak bize sonsuz ve hic bitmeyek bir oyun gibi geliyor. Cünkü baska bir sey tanimiyoruz. Ama elbette er yada gec ecel kapiyi caldiginda hepimiz toprak olacagiz. Sonrasi ateiste göre yok olus, teiste göre yasam ve dirilis... Ama sonuc ayni: ölüm. Algilayis ve beklentiler farkli. Bir cok dine göre ya ödül yada ceza beklmektedir.
Ne mutlu ki o günde ödüllendirilen kisiye ki, kul olarak vazifesini yerine getirebilmistir ;) |
sevgili şaraptanrım,
üzgünüm ama sende farkında olmadan kendi inançlarını kainata yansıttın. kainatı tüm çıplaklığıyla görebilmemiz dileğiyle. |
Dunyada yasamak bana sonsuz bir oyun gibi gelmiyor.(Ve benim adima kul kelimesini kullanmaniz soz konusu degil SarapTanrisi..
Kimsenin ne bana kul olmasini ne de kimseye kul olmak icin yasamayi isterim.) Dunyada sadece ,inanclardan dolayi verilen savaslara,acilara,inanclardan dolayi elde edilen kazanclara karsiyim.Inanclarin alet edilmesiyle somurulmeye karsiyim.Yoksa bu sonu olan dunyada hepimiz "yuzyillardan beri gelen bir olum'uz" Bunu kimse inkar etmiyor. |
60 senelik ömre çivi çakmış gibi konuşanlar aslında dünyanın ne kadar sahtekar bir şey oldugunu anlayacaklar...cunku bir mendil gibi atıldıktan sonra,dünya arkandan ağlamaz bile.
ama halbu ki sen,farklı farklı ideolojilerle dünyada yaşamış,onun zevkli hayatını kendine bir hedonist olarak bir misyon belirlemişsin.işte tehlikeli olan bu.aslında 60 senelik diyorum ama..2 saniye sonra araba çarpıp geberip gidicez belki.ahaa ideoloji yarıda kaldı...ne o seni kurtardı ne de sen onu. insan olarak her saniyemizi birbirimizi severek geçirmediğimiz de,bu dünya bir hiçtir...bir halta yaramaz... |
Alıntı:
|
Yahu Şarap Tanrısı,
Bari şu nick'ini değiştir, günaha giriyorsun! |
Alıntı:
Savaslar cogu zaman maddi cikarlar icin ortaya cikar. Dökülen kanlar maddi kazanc icin dökülür. Burada dinin primaer bir ömeni yoktu. Dinler burada sadece kulaniliyor. Yoksa hic bir ülke, salt din icin bir savas cikarmaz. Bakiniz bunun en güzel örnegini Filistin halkinda görebiliriz. Filistin halkinin etrafinda her ne kadar müslüman ülke bulunsada, bir türlü Filistin halki icin mücadele söz konusu olmaz. Nedeni ise cok acik, maddi cikarlarin Israil ve A.B.D tarafindan tehlikeye girmesinden. Yoksa o komsu devletler Israile karsi savas acamaz mi, Din kardesleri icin. Tamam 50'li 60'li yillarda ve daha sonralarinda mücadeler olmustur, ama izlenen politikalar maddi kazancin üstün gelmesinden dolayisiyla büyük bir titizlikle takip edilmemis ve zaman icerisinde kaybolmustur... yani anliyacagimiz savaslar icin ön planda olan maddiyattir...dinler degil... dinleri kullanmak cok basit oldugu icin...bir cok savasa alet edilmistir (ne yazik ki)... Saygilar... |
Alıntı:
simdi sizin düsüncenize göre: Müslüman kisi, Freud'un düsüncelerine, bilhassa bilim icin ortaya dökmüs oldugu psikoterapi calismalarini benimseyemez. Müslüman kisi, sarap icemez... (ikikereiki + thunderpoint herhalde Türkiye'de yasamiyor) Müslüman kisi, mitolojik karakterleri nickname olarak kulanamaz... Müslüman bir kisi, Psikoterapi egitimi alamaz (zaten Türkiye'de ki Psikoterapisyenlerin hepsi ateisttir degil mi ikikereiki, thunderpoint) Müslüm kisi, öcüdür...herkesi korkutur ve de özellikle teröristtir... kücük cocuklari yer... ... Saygilar... P.S: cok komiksiniz cooook... :) |
Re: Ağızlara sakız 'sevgi' kavramı...
Sayın Şarap tanrısı
* arkadaşlarımın ifade ettigi düşünceler birer gözlem aslında. Bu sitede şimdiye kadar oluşturulmuş külliyata bir göz atarsanız şayet bu konuda aynı gözlemleri yapmakta hiç zorlanmayacagınız kanısındayım. Geliyorlar, geçiyorlar bizler de gözlüyoruz, biz not etmiyoruz kendileri kaydediyor. Dolayısıyla ortada bir komiklik varsa , bu o komikligi yapandan kaynaklanıyor, gözlemciden degil. * *saygılarımla |
Sevgili Şarap Tanrısı,
Şahsen benim bir düsturum vardır: "Düşünebildiklerini, düşünülebileceklerin tamamı zannetme!" Bak bunu sana da tavsiye ederim... Biz burada her gün, senin gibi -belki bazen onlarca- kendi kişisel ve extrem inancını cebine koyup gelmiş ve dindaşından muhakkak farklı düşünen insana laf anlatmaya çalışıyoruz. Hepsi başka türlü konuşuyor. Hepsi kendi psikolojisiyle, kendi güdüleriyle hareket ediyor. Dolayısıyla bir birlik oluşturamıyorlar. Örneğin herhangi bir Müslüman'ın savunduğu 'Hadis' kavramını bir diğeri şiddetle reddedebiliyor. Şimdi bu senin nick'in "yaratıcıya eş koşmak"tan başka bir şey değildir. Nüve ister 'şarap' olsun ister 'aşk'. Ve senin gibi dinlere hoş görülü birini de sırf isminden dolayı 'alaşağı' edebilirler. Bence sen forumu şöyle bir dolaş, konulara bir göz at, kendini biraz besle.. Çünkü çok güldüğün bizler hüsran vaktinde sana çok güleceğiz inan.. |
Spartan abim,
*Bunu diyeceğime asla inanmazdım ama, *Senin yazdıklarına bir cümlesi eksik olarak harfi harfine katılıyorum.. *O cümle ise; *"ne *o *seni *kurtardı *ne *de *sen *onu. " *cümlesidir. *Hayatını zevke adamış bir insanın zevkinin kendini kurtaracağını düşüneceğini sanmam. *" insan *olarak *her *saniyemizi *birbirimizi *severek *geçirmediğimiz *de,bu *dünya *bir *hiçtir...bir *halta *yaramaz..." *Bunun altına ise imzamı atarım.. *Şarap tanrısı abim; *Hepimiz allahın kuluyuz, *ama sadece sana göre. *" Ne *mutlu *ki *o *günde *ödüllendirilen *kisiye *ki, *kul *olarak *vazifesini *yerine *getirebilmistir" *Buda sadece senin ve diğer dinlere inananların beklentisi. *Psikoloji ile ilgilendiğine göre bilmen gerekir. *İnsanların, dünyanın kendi etraflarında döndüğünü nasıl sandıklarını * *allah işte dünyayı bizim için yarattı falan filan ben buna benzetiyorum. *İnsanın kendine anlam arama isteğine. *Bu dünyaya geldim çünkü bir misyonum var gibi.. *Ben önemli biriyim. *Hemde çok önemliyim demek için en iyi araç. *Bunları deme isteğini gidermek için çok hoş bir düşünce. *Neyse abim ben neden sana boş mesaj yazıyorum ki.. *Ne de olsa boş de mi? Pardon abim. * *Sevgili gameover *Seni şarap ve spartan abim varken ektim galiba biraz :) *Neyse bilirim sen affedersin beni :) *yazına harfiyen katılıyorum *Saygılarımla.. |
sevgili D.E' cim,
ben senin beni ekebilme ihtimalini sevdim zaten *:D bak beni biraz daha kızdırırsan kokulu öpücük gönderirim "ece erken" hesaaabı *:lol: (topicin başlığı biraz daha düzenlenmiş. teşekkür ederim bu arada *:D ) |
gerceten yazinizi okuyunca sasirip kaldim SarapTanrisi..oncelikle kul kelimesini ele alalim.Boyle bir sitede *
eger kul kelimesini sullaniyorsaniz bunu sebepli yapiyorsunuzdur.simdi siz bir onceki mesajinizda "hepimiz allahin bir kulu degilmiyiz"diyorsunuz.Ben de "degilim" diyorum.siz de "ben kul diyorum siz belki baska sey diyorsunuzudr" diyorsunuz.Sanirim anlamakta zorluk cekiyorsunuz.Burada kelimede mecaz yapmiyorum.Diyorum ki sizin allahinizin bir kulu degilim diyorum. Sonra Filistin ornegini vermissiniz.Savaslarin maddiyattan kaynaklandigini soyluyorsunuz...sonra din kardeslerine neden yardim etmedigini soruyorsunuz.Aslinda kendi kendinizle celiskiye dusmuyor musunuz?O zaman demek ki Mekke'ye saldiri olsa belki hep beraber gorurduk din kardeslerin nasil bir olduklarini,(1500 euro'ya varan umre ziyaretini dusunursek mubalaga etmemis oluruz.)Elbette savaslarin en onemli nedeni ekonomiktir,cunku zaten dinlerin amaci da ekonomik kazanclar elde etmektir. ta osmali imparatorlugu zamanina uzandigimizda sunu goruyoruz: 1453 yIlInda İstanbul’un aIınmasI ile birlikte, giderek buyuyen Osmanli topraklari uzerinde yasayan Musluman olmayan halklari birarada tutmak icin, bu halklarin dinsel konumlari on plana cikarilarak bazi azinlık haklarinin taninması gerekmistir. Osmanli Devleti’ni olusturan *esas unsurlarin İslamiyet’i benimsemis olmasi, bu niteliklerinden dolayi egemenlikleri altindaki topraklar uzerinde yasayan halklar arasinda Musluman olan ve olmayan ayriminin kesin bir sekilde yapilmasını gerektirmistir. "Osmanli Devleti’nin butun azinliklara dinsel yonlerini on plana cikararak, bunlara kimi ayricaliklar tanimis olmasi ve Kilise yonetiminin almıs oldugu kararlarin Osmanli yonetiminin garantisi altinda uygulanması, Osmanlı Devleti’nin Balkanlar ve Avrupa’da sınırlarını genişletmeye başlamasına olanak tanirken, ayni zamanda Kiliselerin de etnik/dinsel azinliklar uzerindeki etkinligini, sayginligini artırmasina yardimci olmustur.(Goruyorsunuz burdaki ikilemi?) Ozellikle Ortodoks Fener Kilisesi’nin etkinligi giderek artmıs, Kilise, azinliklar acisindan dinsel oldugu kadar belki de daha fazla, siyasal lider durumuna gelmistir. Ortodoks Fener Kilisesi’nin yetki ve haklarinin genislemesi, bunlarin Osmanli Devleti tarafindan garanti altina alinmis olmasi, bir yandan Kilise’nin etnik/dinsel azinliklar uzerindeki denetimini guclendirirken, diger yandan da, ekonomik ve siyasi cikarlar saglamak uzere azinliklarin Kilise ile isbirligine yoneltmistir.[1]" Tarihten bugune dondugumuzde sunu cok iyi goruyoruz,.dinler birilerinin dini kullanarak baska birilerini kontrol almalari icin yaratildi. Insanlar elbette biliyorlardi,adam oldurmenin,hirsizlik yapmanin kotu bir sey oldugunu..Ama yine de yapiyorlardi,onlara ne mani olabilirdi ki.Ama onlari bu tur kotu isler yapmaktan alikoymak icin onlara sonsuzluk vaad edildi.Sonsuz bir yasam icin kotuluk yapmayacaklardi.Belki iyi niyetle cikarildi dinler,ama amacini asti.Iste yukarida ornegini gordugumuz gibi,dinler cikarlar icin alet edildi. Daha o zamanlar bile bir arada yasayabiliyorlarmis.Ama Ne yazik ki donemimizde Misir'da musluman olmayan azinliga yasama sansi verilmiyor.O kadar uzaga gitmeye gerek yok:Mardin'de suryanilerin cogu sehri terketmisler. Bilmiyorum bu yazimda istedigim mesaji size verebilmis miyim SarapTanrisi-(Kuzum ,mesajinizda n'olur o goz kirpan smile den yapmayiniz.Bana alayci oldugunuz izlenimini uyandiriyor) saygilar [1]-Bernard Lewis, Çatışan Kültürler- Keşifler Çağında Hıristiyanlar, Müslümanlar, Yahudiler, İstanbul: Tarih Vakfı Yurt yayınları, 1997, ss. 46-47. |
"Sonucta *hepimiz *bir *gün *ökmeyecekmiyiz. *Dünya'da *yasamak *bize *sonsuz *ve *hic *bitmeyek *bir *oyun *gibi *geliyor. *Cünkü *baska *bir *sey *tanimiyoruz. *Ama *elbette *er *yada *gec *ecel *kapiyi *caldiginda *hepimiz *toprak *olacagiz."
Iste dinleri ayakta tutan en buyuk neden budur, olum korkusu. Bu korku olume karsi degil; olumun bilinmezligine karsi bir korkudur ve hepimizin mantigi ayni sistemle calistigi icin hepimiz ussal olarak ayni zaaflara sahibiz. Dinler ise iste bu zaaftan faydalanmak suretiyle insanlari kontrol altina alir. Bu sebeple bir otobus kaza yaparken herkes "Allahuekber!" naralari atar. O cok inandiklari olumden sonra hayata ve Allah'larina kavusmamak icin atilir naralar. Cunku ne kadar inanirsa inansin, ne dusunurse dusunsun, olum ani herkes icin bir bitis noktasidir. Cennet veya huriler, kimse "dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmak" istemez, Allah'im beni oldurme diye yalvarirlar. "Sonrasi *ateiste *göre *yok *olus, *teiste *göre *yasam *ve *dirilis... *Ama *sonuc *ayni: *ölüm." Iste bu ifadede acikca goruldugu uzere, olum korkusu inancli kimselerde inancsizlara gore cok daha fazladir. Halbuki oldugumuz zaman, sevgili spartacus'un soyledigi gibi, dogmadan once neredeysek oraya gidecegiz. Eger butun psikologlar bu kafa yapisina sahip olsalardi, hala sizofren hastalarini iclerine seytan girdigi icin yakarak idam ederlerdi. Ne mutlu ki, akademisyenlerin dunyasina yon veren, pozitif bilim ile ugrasan butun bilimadamlari tanritanimazdir. Ama toplumla fazla iliskileri olmadigindan, kendilerini bilimden baska birsey icin sorumlu tutmamalarindan dolayi, bunu politik anlamda pek ortaya koymazlar. |
sevgili *spartacus'un *soyledigi *gibi, *dogmadan *once *neredeysek *oraya *gidecegiz.
günün yorumsuzu *:D kelimeler yetmez böyle bir aşka. hakan peker hesaaaabı *:lol: |
Yazmis oldugunuz bütün cevaplari okudum. Ilgilenen arkadaslara tesekkür ederim.
Lakin bir soru sormadan edemiyecegim... Genelde bütün yazilarinizda bir Allah korkusundan ve de Kontrol edilmekten söz ediyorsunuz... Bu "Kontrol" dediginiz sey nasil bir sey? Beni inanmis oldugum Dinim, yani Islam Dini, hic bir sekilde kontrol altinda tutmuyor. Kontrolden ziyade ruhuma ve suuruma ÖZGÜRLÜK veriyor. Eger ki bir Insan bir Dini-düsünce tarafindan kontrol edebildigini savunuyor ise burada mutlaka bir yanlis algilama vardir. Yada daha vahim haller alarak ruh hastaligindan bahsedebiliriz. Dini uygulayan bizleriz, Dini kontrol eden yine bizleriz, Dinsel konularda mantik yürüten ve inceleyen, irdeleyen yine bizleriz....oturup tartisan yine bizleriz...simdi Allak askina Dinin kontrolü altinda olmak ne manaya geliyor? Varsayalim ki ben yanlis anladim ve siz belirli dinsel gelenek ve göreneklerden bahsediyorsunuz...bunlar kontrol degildir ki... tam terine o dine meshep olan topluluklarin bir arada yasayabilmeleri icin "entegrayon" diyebiliriz ;) Sevgiler...saygilar.... |
sevgili Sarap Tanrisi,
Allak değil, Allah. (diğerlerini boşver ama en azından bunu yanlış yazmamalısın) bu arada Allah dediğin şey ve insanın tüm öğretilmişlikleri zihin dahilindedir. bu dediğimin sorgulanması gerekir. dediğime inanma sadece farkında ol. daha uyanık ol. 2 kişinin bildiği sır değildir (bkz: gurtlar vadisi) ama milyarlarca insanın bildiğini zannettiği masaldan ibaret olabilir *:D |
"Beni inanmis oldugum Dinim, yani Islam Dini, hic bir sekilde kontrol altinda tutmuyor.
Kontrolden ziyade ruhuma ve suuruma ÖZGÜRLÜK veriyor." :) |
Sevgili şarap tanrısı,
Bence "dinim" dediğin din konusunda çok fazla şey bilmiyorsun. Anlatımlarındaki kaos da oradan doğuyor. Bu sebeple bence yapman gereken ilk şey uzmanlık alanından fırsat buldukça bol bol okumak. Ancak o zaman anlayabileceksin bu çarkı.. Başarılar ve sevgiler... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:33 . |