![]() |
Bir ateist arkadaşım demişti ki:...
"Nabeeer artık insan klonluyorlar"
Eyvallah Kopyalanmış bir hayvandan çok sayıda kopya hayvan üretme (ikinci nesil kopyalama) deneylerinde Kulak Dokusundan hücreler alınarak kopyalama gerçekleştirilmiştir. Yani yakın tarihte yapılan ilk deneylerde hayvanların kulağı kesilip hücre alınarak kopyası üretilmiştir. Kuran-ı Kerimin bir ayeti şöyledir: "...(Şeytan dedi ki) Mutlaka onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını kesecekler ve yine mutlaka onlara emredeceğim de Allah'ın yarattığını değiştirecekler..." (Nisa Suresi 119.ayet) Az önce tarihteki ilk 2.nesil kopyalamaların hayvanların kulakları kesilerek alınan hücrelerle gerçekleştirildiğini vurgulamıştık. Ayrıca bu hücrelerin genetik yapısıyla oynayarak yaratılış kanunlarına müdahelede bulunmaya çalışan kimseler de vardır. Dolayısıyla genetik biliminin olmadığı bir çağda yani 1400 yıl önce indirilen ayetteki ifadelerle mucizevi benzerlikler vardır. Yapılan bazı kopyalamalarda meme dokusundan da hücreler alınmıştır fakat Tarihteki ilk 2.nesil kopyalamalarda hücreler kulaktan alınmıştır.(Japonya'daki Kagoşima Enstitüsünde ve Brezilya'daki Vitoria ineği |
Re: Bir ateist arkadaşım demişti ki
yahu güzel kardeşim, adama sormazlar mı 1400 senedir aklın neredeydi diye, madem böyle bir mucize vardı da 1400 senedir neden klonlamayı sen bulmadın diye. Bu safsatalara inanarak kendinizi komik düşürdügünüzün farkında mısınız.
* * *Ona bakarsanız Kurandan 1000 sene evvelki zerdüşt kitabında da kulak kesmeden bahsediliyor. O kitapta da mı mucize var. Allahtan daha evvel mucizeyi Ahura Mazda ilan etmiş o zaman. Allah ondan mı ögrenmiş te yazmış. * * *Yoksa Japonlar Kuran okuyup da mı hücre naklini gerçekleştirmişler. Tamam gene inanın ama hiç olmazsa kendinizi maskara etmeyin. * * * saygılarımla |
Hayvanı kopyalamak için hayvanın kulağını mı kesiyorlar?
Hangi İslam mucizeperesti uydurmuş bunu? |
Ya ne kadar düz mantıksınız ya :D bayılıyorum size
Peki o zerdüştlük kitabında..Kulak kesmeden bahsederken "Yaratılışı (yani orijinaliteyi) değiştirmekten de bahsediyor mu? |
Ve ekleme yapmak istiyorum!
Bunu emreden şeytan değil mi? Bir müslüman bunun böyle olacağını bilse dahi şeytanın emrettiğini yapar mı güzel kardeşim? |
Hangi hayvanı klonlarken kulağını yarıp hücre almışlar? Atma Julietta!
Brezilyalılar, genetik kopyalanmış ineği klonladılar. Rio de Janeiro'daki zirai araştırma ve hayvancılık kurumu, üç yıl önce genetik kopyalama olarak tanımlanan klonlama yöntemiyle dünyaya getirilen ineğin klonlanmış yavrusunun 5 Şubat'ta dünyaya geldiğini açıkladı. Açıklamada, ''Vitoriosa'' adı verilen buzağının, ''Vitoria'' adlı annenin kulağından alınan deri hücreleri kullanılarak dünyaya getirildiği belirtildi. Buzağının Brasilia'daki Sucupira deney merkezinde doğduğu ve DNA testlerinin, minik yavrunun, kopyanın kopyası olduğunu kanıtladığı kaydedildi. |
Ayrıca Diyanet Vakfı'nın mealine bir göz at derim.
|
İlk yazımı kopyala-yapıştır mı yapıyım güzel kardeşim ben atmıyorum bilimle konuşuyorum güzel kardeşim benim.
Kulak meselesi ve yaratıma müdahalke değiştirme, tam da ayetin dediği gibi |
İslam mucizeperestlerinin sitelerine girerler. Oradan copy-paste buraya. Sonra da bilimsel konuştuğunu iddia ederler.
Julietta, birşeyleri kopyala-yapıştır yapmana gerek yok. Zaten beyinlerinizin tamamı kopyala-yapıştırlarla dolu. Önce bir format atmak lazım. |
Format at istediğin kadar ben eğer senden zekiysem (şüphe yok) yine bulurum gerçeği merak etme.Sanki sen yapmadın copy-paste değilmi.Ben ne dini bir inanç içinde büyüdüm,ne de bana birşeyler anlatıldı.Abi öyle bir karmaşa içindeydim ki artık burdakileri okuycam ve ateist olup bundan kurtulucam ama sizinkiler hiç mantıklı gelmiyor.Neyse konuyu saptırmıyalım.Her ne olursa olsun yaratılış gerçeğinin değiştirildiği ortada.
|
bu falciliktan bikmayacak bu adamlar.. Eseleyip deseleyip ille de bir mucize bulacaklar, olsun da nasil olursa olsun, hatta kuran bile hic mucizeden bahsetmezken. Seyh ucmaz, murit ucurur basligi aklima geldi sevgili Aldostu'nun.
|
Ya arkadaşlar diyorsunuz ki "islamda mucize yoktur falanca kitapta vardı zaten vs vs", iyi de siz internetten ya da herhangi bir kaynaktan edindiğiniz bilginin kesinliğine gözünüz kapalı inanıyorsunuz güldürmeyin insanı.
Amerikalıların aya gittiğine inananlar islama gelince "yok kardeşim saçma bunlar atmasyon" diyebiliyorsunuz, hadis kisfesinde sırf islamı karalamak adına yazıya alınmış kaynakları "vay Muhammed böyle adam vay şöyle adam " derken bilimsel oluyor, fakat söz islam ise yalan saçma oluyor. Kusura bakmayın ama bu ne perhiz bu ne lahana turşusu :) . |
Hııı.Rammstein gitti zaten.Çelişki var.İncelemek çürütmek lazım.
|
Amerikalıların aya gittiğine inananlar islama gelince "yok kardeşim saçma bunlar atmasyon" diyebiliyorsunuz,
Bir soru masco, sen amerikalilarin aya gittigine inaniyor musun? |
"Onların pek azı hariç hepsini kendime bağlayacağım, tâbî kılacağım. Bana tâbî olacaklar."
Olsun o kadar vartor. |
Konumuz bu değilse de "Amerikalılar aya gitti" sözü bilimsellikten çok çok uzak, soğuk savaşta uydurulan pembe yalanlar bunlar.
İnsan şu soruyu sorar *aya gidebildin ise o halde hala neden ayda bir üssün yok, neden uydularla kapsüllerle marsla uğraşıyorsun. Ayda yaşam alanları geliştirmek aya çıkan teknoloji için çocuk oyuncağı olsa gerek :). Hatta islam - bilim olayı ile yaklaşırsak, hangi mantığa göre ayın çekim kuvveti dünyanın 1/6sı dır diyebiliriz, gittik mi ölçtük mü ? log(10^2) onluk tabanda 2 dir bu bir evrensel kabuldür ispatlanabilir, su yerçikimine doğru akar bu ispatlanır. Fakat bana klonlanan koyunu getirin gösterin, yüzde yüz aynı mı görelim rna sından golgi cihazına inceleyelim. Ya da aya gidip yerçekimini hesap edelim. Bunların doğruluğunu da biz ispatlamadık, ama falanca şunu ispatladı bu kesin doğrudur demek mantıklı değil. İslama bakış açısı ile yukarıda verdiğim örneğin ne farkı kalıyor o halde. |
Nail Armstrong Ay'a ayak basmadı ve orada ezan sesi duymadı mı yani? Müslüman da olmamıştır öyleyse, Müslümanlar arasında böyle bir mucizevi iddia var ya?
Hatta Ay'a çıkanların onun bir zamanlar ortadan ikiye yarıldığına dair işaretler bulduğu mucizesi de mi yalan? Kamer suresinden kur'an'ın sonuna kadar ayetler sayılınca Ay'a ayak basma tarihini veriyordu hani, bu da mı yalan oluyor şu durumda? Kanser hücrelerini yok etmek için, artışını önlemek için (Tıp'tan anlamayanın kuracağı cümle bu kadar olur:) ) çeşitli yöntemler kullanılıyor. Şimdi bu yöntemleri kullananlar da şeytana uyup Allah'ın yarattığını değiştirmiş mi oluyor? |
Aman kardesim masco, sakin dinden cikayim deme, cehalet en buyuk silahtir, sen bastan asagiya donanmissin. Insanlar yalniz aya degil, o yercekimi hesaplariyla marsa uydu yolladilar. Eger duymadiysan benden duymus ol. Hocanin dedigine degil, biraz aklina sigin, muslumanlarin bile %90'i guler sozlerine....
|
hocam kusura bakmayın ama açıklamam ile yaptığınız yorum arasında bir bağlantı kuramıyorum. Bana aydaki yer çekiminin dünyadakinin 1/6 sı olduğunu lütfen ispatlayıverin.
Hala marsa gittiler, aya gittiler de takılıyoruz. Ben de size diyorum ki hangi belgeye göre inanıyorsunuz, islamı suçlarken, kesin doğru dediklerinize belge bulamıyorsunuz. Aya giderken adamlarla birliktemiydiniz de bunun kesinliğine karar verdiniz. Adamlar fezada geziniyor siz hala ay çekiminden bahsediyorsunuz :) . Demekki adamlar o kadar aşmış ki ayın yüzüne bile bakmıyorlar. Şu ay olayını da ispatlarsanız cahilliğim bir parça gitmiş olur. |
Ayrıca Biruni, İbn-i Sina (avicenna), Farabi (farabius), Mimar Sinan, Ali Kuşçu, Uluğ Bey bir zahmet araştırıverin.
Cahil müslümanların sanat eserlerini, şiirlerini, hayata bakış açısını (Mevlana) bir karıştırın bakalım ne bulacaksınız. Bu insanlar ne köhne imiş ki dünyada ekol kabul ediliyor. Ben amerikalıyı referans almıyorum, yukarıdakileri referans alıyorum. Ben gözle görülür ispatlanırı referans alıyorum. Önyargıyı islama karşıt herşey doğruduru değil. |
Sevgili masco kardeşim,
Biz buraya her gelene aynı şeyleri ve defalarca yazmaktan bıktık. Lütfen anlayışlı ol, bir zahmet ilgili konuları bir dolaşıver görürsün. Sevgili çok akıllı julietta, Forumdaki bir çok arkadaşın imzalarında gerçekten öğreticilik vardır. Oysa senin imzan kendi ürünün olduğundan mıdır nedir türüm türüm bencillik kokuyor! Ama buna rağmen anlamdaki ışığı bilinç seviyenle söndürmüşsün. Çok akıllı olmayan insanlar 'yalnız' ve 'yanlış' sözcüklerinin yazılışını hep karıştırırlar. Bunu elişi yaparken mi yazdın? Hayırlı hidayetler sevgili kardeşim... |
Sevgili Masco;
Ne kadar güzel ispatlarla yola çıkıyorsun. Kur'an da da diyor ki; "İnanmayanlar, gidin araştırın yeryüzünde bizim anlattıklarımızın ispatı var" Bana; şu ibreti alem için bırakılan Firavun'u buluver. Musa peygamberin yaşadığına diar, İsa'nın yaşadığına dair. Şu helak olan Hud kavmi, Semud kavmi...bilimum kavimleri buluver. Çok çok ileri gitme, Kur'anın aslını da bulsan yeter. Muhammed'in yaşadığına dair ispatların, şu ay meselesini ispatlasan diyorum. Sen bana yazılan bu safsataları ispatla, müslüman olmazsam şerefsizim. Hadi canım kardeşim, o kadar ispat peşinden koşuyon. Varsayımlar yürüme... Bana Kur'an da geçen olayları bir bir ispatla. Hadi bakayım. Sen nasıl inanıyon o zaman bu dine. Allah bu kadar güçlü ise, onların delilerini mutlaka koymuştur. Ki bunu Kur'an da yazıyor. Ben "Kur'an da kanıt istiyor diye bir topik açmıştım" Öyle, çocukluktan öğret doğru diye kabul et bunlar olmuyor ama..... |
Firavun için Mısır tarih müzesine,Hud'un kavmi Ad için Yemen'deki Ahkaf çölüne,Semud için Ürdün'e,Lut Kavmi için İsrail'e gideceksin.Musa'nın ve İsa'nın gerçekliği içinse dini metinleri kabul etmen gerekir.Unutma ki dini metinlerde birer tarihsel belgedir.
|
"Aya *giderken *adamlarla *birliktemiydiniz *de *bunun *kesinliğine *karar *verdiniz. *Adamlar *fezada *geziniyor *siz *hala *ay *çekiminden *bahsediyorsunuz" *mAsco
inançlı arkadaşım sen muhammed'le beraber miydin? ona nasıl inanıyorsun peki? "Ben *gözle *görülür *ispatlanırı *referans *alıyorum." masco gözle görünür ispatı olan şeyleri referans alan şen, hiç görmediğin bri tanrıya nasıl inandığının da bi açıklayıver de insanlık büyük bir dertten kurtulsun. ayrıca en kısa zaman da biraz fizik çalış :wink: *kütle çekimi falan! |
başlığa hitaben
sevgili juuletta, senin ayet ile klonlama arasında *bağ kurman, gece kafanı bacaklarının arasına sokup göğe bakıp ''aaaaaaaaaaa !!! ay benim popomun üzerindeymiş'' kanısına varmak gibi bir şey, bu ayetten nasıl insan klonlamaya vardın hayret, bak ne diyor ayet 118-119 - Allah o şeytana lanet etti. Ve o da: "Elbette senin kullarından belirli bir pay alacağım, onları mutlaka saptıracağım, onları boş kuruntulara sokacağım, ve onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar, onlara emredeceğim de Allah'ın yaratışını değiştirecekler" dedi. Kim Allah'ı bırakıp da şeytanı dost edinirse, şüphesiz o, apaçık bir ziyana uğramış olur. kulağı kesik yada herhangi bir sakatlığı olan hayvan kurban edilmez, sakın bunun için olmasın zeka küpüm jullyetim. |
Ya arkadaşlar ben bir açıklama yapıyorum arkasından sen araştırıver diye çıkıveriyorsunuz, yani 2 desem 2 , 3 desem 3 diyorsunuz ama ilerleme yok.
Forumu araştırıver deyip işin içinden çıkmak çok kolay. Ben Muhammed zamanında yaşamadım ama bu kabuldür, benim kabulümdür, sizin kabul etmeniz etmemeniz bu gerçeği değiştirmez. 1 - Amerikalılar aya gitti 2 - Muhammed gerçekten yaşadı 2. uydurma diyorsunuz ama 1. ile 2. arasında ne fark var insaf. O zaman Kurtuluş savaşına da inanmayalım bu insanlar boşa sallamakla değil imanla bu ülkeyi kurdular, namazı kılınmadı dediğiniz Atatürk imam hatipleri açmıştır. Sağdan soldan doğruluğu ispatlanmayan hadisleri referans alıp Muhammed i islamı safsata olmakla suçlamak ne akıl dışı bir davranıştır. Madem Kuran uydurma hadis e neden uydurma diyemiyorsunuz çünkü işinize gelmiyor :) . O bilim adamı dedikleriniz hristiyan yahudi müslüman tamam ateistleri de var, madem islam köhne ve gerici o zaman hristiyanlık da gerici, gidin o astronotun boynundaki haçı çıkarın. İnsaf yahu insaf. Nedense yazarımız hristiyanlığı hiç eleştirmemiş tevrat ve islam üzerine sallamış, acaba bunda sovyetlerin hristiyan olmasının rolü olabilir mi ? |
Masco,
sana muhammed yaşamadı diyen kim? muhammed zamanında yaşamadığın halde ona inanıyorsun madem de niye ayın çekim gücünün dünyanınkıninin 1/6 sı olduğunu söyleleyenlere "oradamıydın" gibi gerzekçe sorular soruyorsun? ayın çekim gücü bilimsel bir bulgudur. ispat istiyordun . ispatı kütle çekim kanunundadır! bu arada işlerine gelmeyen hadisleri inkar eden sadece sen ve senin gibi inançlılar. ayın çekim kuvveti ile ilgili sözlerinden zır cahil olduğun anlaşılıyordu ama Atatürk imam hatip açtı diyerek bunun da ötesinde bir konumda olduğunu ayan beyan ortaya koydun! |
Konumuz bu değilse de "Amerikalılar aya gitti" sözü bilimsellikten çok çok uzak, soğuk savaşta uydurulan pembe yalanlar bunlar. ----->masco
Bilim yanlışlanabilir ve ya doğrulanabilir savlar üretir. Ay'a gidilmediği çok bilinen bir şehir efsanesidir. Daha kurduğun cümle de kendi iddianı çürütüyorsun. Soğuk savaş yıllarında uzay çalışmalarında ABD'den bir adım önde olmayı hep başarmış SSCB bu yalana ortak mı oldu ? Ayın çekim gücünün neden dünyanın 1/6 sı olduğunu sağlam bir matematik alt yapın varsa kendin bile hesaplayabilirsin. Ama bunu sorduğuna göre şuraya bir göz at: "Dünya’nın kütlesini MD, Ay’ınkini MA ile gösterelim. Yarıçaplar RD ve RA olsun.Kütleleri M ve m olan iki kütle arasındaki kütleçekimi kuvveti, merkezleri arasındaki uzaklık r ise; Newton’un kütleçekimi yasasına göre; F=GMm/r². O halde; kütlesi m olan bir insana, Dünya yüzeyinde FD=GMDm/RD², Ay yüzeyinde ise, FA=GMAm/RA² kadar kuvvet etki eder. Bu ikisinin oranı, FD/FA=MDRA²/(MARD²) =(MD/MA).(RA/RD)² olur. Dünya’nın kütlesi MD=5,9742x1024 kg. Ayınki, MA=7,3477x1022 kg; yani Dünya’nınkinin 1/81,3’ü kadar. Dünya’nın ortalama yarıçapı RD=6372,797 km. Ay’ınki RA=1.737,103 km; yani Dünya’nınkinin 0,273’ü kadar. O halde; FD/FA=(81,3).(0,273)²=6,0592... |
Sevgili Hiramusta;
Gördüğüm kadarıyla sen bayağı yerler gezmişsin. Bayağı da kesin konuşuyon. Mısır, Yemen, Ürdün ve İsrail..... Sen gittin mi kardeşim oralara da bu kadar kesin konuşuyon. Sen inandıysan bu ispatları da bulmuşsundur. Hadi bakayım bize de bir gösteriver. Sen biliyon ya. Bu arada şu sizin Firavun safsatası II. Ramses değilmiydi ? Sözde İngiltere'deki Arkeoloji Müzesinde değilmiydi. Bu Mısır'a ne çabuk gitmiş.... Evet Hiramusta inançlı olduğuna göre, demek ki araştırmışsın. Şimdi senden, bu araştırmalarını bu kadar özgür bir ortam olan internette paylaşmanı istiyorum. Bize de göster de bizde inanalım. Böyle dolambaçlı yollarla, yok Mısır'a gidecen, yok şuraya gidecenle olmaz. Sen bildiklerini bizle paylaş hadi "KANIT" göster. |
Alıntı:
Yahu arkadaşım sen değilmisin ayın ortadan ikiye yarıldığına inanan. Sonrada (kesinlikle duyduğuna inanıyorum) ayın ortadan ikiye yarıldığını ispatlayan delillerin ayda bulunduğuna inanıp Kur'an ın mucizesi olduğuna inanan!! Yakın zamanda Türkiye'nin de aya insan yollama projesi olduğunu bilmemen büyük bir ayıp.Ama sen bunların gerçek olduğunu bilsende inkar edersin.Aynen ayın ortadan ikiye yarılıp sadece hz.Muhammedin yanındaki insanların onu gördüğüne inandığın gibi (Düyanın başka yerinde kimse görmemiş nedense.Birde ayın yarılmasıyla ortaya çıkacak doğa olaylarını unutmamak lazım) |
Var mı artıran, haha.
Yani amerikalıların aya gittiğine inanıyorsanız pes doğrusu. Gerçi siz evrime de inanıyorsunuz buna inanmanıza hiç şaşırmadım. Hala kütle çekimi diyorsunuz insaf ki ne insaf, güzel kardeşim sen aya gittin 1/6 deneyini yaptın mı ? hala kütle çekim kanunundan bahsediyorsun bunu 7 yaşındaki çocuk da biliyor, newton dan beri, biz sana kütle çekimini açıkla demiyoruz, 1/6 olayını ispatla diyoruz artık anlamaya özen göster biraz. Dünyada çekimi her mesafede bulursun, dönüş hızını ispatlarsın, uyduları yörüngede bu hesaba göre sabitlersin fakat sen dünyadasındır bu hesabı dünyanın çekiminde yaparsın. 1/6 yanlıştır doğrudur demiyoruz ispatla belgeler koy aya git bak gördün 1/6 sı işte diyebiliyor musun diyemiyor musun. Türkiyenin uydularını say desem acaba kaç tanesini bileceksin gerzek yorumu yapan arkadaş. Kendin ispatlayamadığın konulara doğru derken "vay bu kanun vay bu yasa" fakat söz islamdan açılınca fasa fiso saçmalık. Ki islam kitabı ansiklopedi değildir ama bunu anlamanız çok zor. Semavi bir kitabı bilim kitabı gibi inceleyen cahilleredir bu sözüm. SCCB olayına gelince iyi de aya onlar da gidemedi, ayrıca onlar da inanmışsa SCCB inandı ben de inanayım gibi bir saçmalık olamaz. Gerzek, cahil vb. kelimeler dışında fikir ürettiğinizi göremiyorum, neden işinize gelmiyor falancanın ağzından çıkan islama ters ise kesin doğrudur, uygun ise yanlıştır. Oldu ne güzel dünya, madem ateistsin Allah ı neden eleştiriyorsun güzel kardeşim, inanmıyorum der atarsın, yok atmıyorsan demekki inanıyorsun da farkında değilsin. Hala ifade ediyorum Siteye ismi verilen kişinin yazdıklarını okudum, hadisleri örnek göstererek bir dinin peygamberine ağır ithamlarda bulunulmuş. Madem bilim istiyorsun, hadisi referans alırken bilim de , kitabı referans alınca mı sahtekarlık. Olaya bak hadis kitaptan daha güvenilir hahahaha buna gülmek bile saçmalık. Güvenilir olmadığı iddia edilen şey, güvenilir olmayan bir obje ile inceleniyor işe bak. Vay siz müslümanlar şöyle demiyor muydunuz ? olayına gelince Ben mi söyledim güzel kardeşim, ben mi ezan sesi duymuş dedim, 2 cahil sühelanın lafına bakarak komple bir dini yermek için gri hücrelerin maviye bulanması gerek. Ateist olup da hırsız olan biri için, ya da ateist olup da dünya tepsidir diyen biri için, çıkıp da tüm ateistler ahmak mı diyelim, önyargınızı yıkın bir kere. Ateist "tanrı varlığına inanmayan demektir" ama görüyorum ki sizin amacınız tanrıya inanmamak değil "islam saçmadır, Allah yoktur" u ağzınıza sakız etmek, hiçbir ilerleme yok. Göster güzel kardeşim bilimsel bir yayınını göster, işte bak evrim yüzde yüz var al sana bilimsel yayın. Bu memleket için hangi bilimsel çalışmayı yaptın. Bir buluşunu söyle aynı plağı çalmaktan bıkmadınız mı ? Bilim bu dar görüş yüzünden ilerlemiyor, kalıp dışına çıkamıyorsunuz. Bana göre ateist, yahudi, hristiyan, müslüman değil insan vardır, görüyorum ki size göre sadece ateist var. İster doğru ister yanlış, bir toplumun inancını aşağılamak küçümsemek taassuptur. Siz sağdan soldan duyma hikayeleri islamın geneline yayarsanız en büyük hata olur. Benim hristiyan, ateist arkadaşlarım oldu ama hiçbirinden bu denli taassup görmedim. yazık. Türkiye'de ve dünyada binlerce müslüman bilim adamı var, ama nedense yayınları kabul ediliyor literatüre sokuluyor buna da bir yorum getiriver, müslümanlık bilimin önünü tıkıyormuş insaf yahu, aç kitabı bak ne yazıyor, yatma çalış diyor yaratıcı o halde yolu kapatan islam değil islamın yanlış algılanışıdır. |
zaten problem hep islamın *yanlış algılanışı, hep yanlış uygulanışıdır canım. ama ne hikmet daha bu dünya doğru düzgün anlayan , uygulayan bir mahluk da görmemiştir.
burada ve hiçbir yerde ateistler dinsel kitaplarda bilim aramaz. bilakis bunu yapanlar inançlılardan. bu cahiller de, kutsal dedikleri kitapların bilimselllik gibi bir kaygısının olmadığını anlamaktan uzaktırlar. forumu inceledim demişsin. bir daha incele. kuranda bilim arayan, bunları mucize diye kakalamaya çalışanlar kimlermiş. inançlılar mı, ateistler mi? :wink: hadis meselesinde zaytinyağı gibi üste çıkmak siz inançlıların sık yaptığı bir şeydir. işlerine gelen sahihtir, gelmeyen sahih değildir. sana hiçbir ateist gelip de benim referansım hadistir demez. ateistlerin yaptıkları sadece işinize gelmeyeni red edip, işinize gelen hadisi kabul etmenizi yüzünüzüe vurmaktan başka bir şey değildir. gelelim 1/6 olayına. ben aya gidip deney yapmadım. böyle olmadığını söyleyen sen de yapmadın deney. benim elimde bilimsel bir bulgu var. senin elinde hiçbir şey yok bunu söylerken. ben kütle çekim yasasına dayandırıyorum söylediğimi. sen ise işkembeyi kübradan salııyorsun *:wink: |
Alıntı:
Orada yer çekiminin ispatı değil ayda olabilecek çekim gücünün dünya ile kıyaslaması vardır. Ha dersen bu hesapta hata payı yok mudur ? Elbet vardır. Örneğin ayın kütle hesabında yanılgı payı sözkonusudur. Ancak bu yanılgı payı çıkacak sonucu çok fazla değiştirmez. Hala Amerikalılar aya gitmediler inadındasın. Vardır bir bildiğin. Bu kadar emin olduğuna göre bilgilerini bizimle paylaş biz de öğrenelim. Bu arada Faruk El Baaz diye bir isim duydun mu? Bir araştır hz.google'dan. "SCCB olayına gelince iyi de aya onlar da gidemedi, ayrıca onlar da inanmışsa SCCB inandı ben de inanayım gibi bir saçmalık olamaz." demişsin Haşa öyle bir iddiam yok.Sovyetler inandı diye sen niye inanacaksın ? Sorduğum (anlarsın umudu ile) Sovyetler kendilerini bir anda uzay yarışında geriye atan aya gitme hadisesinin düzmece olduğunu anlayamaz mıydı ? |
Alıntı:
Senin bu sitede ne işin var... Ya mademki senin herhangi bir şey ispatlama gibi bir niyetin yoksa bu sitede ne işin var. Hayır yani biz sizin sitelerinize gelip sizi rahatsız ediyormuyuz. Bizim sizin inançlarınızı ispatlama gibi bir mecburiyetimizmi var. Bizim sizin inanmadığınız şeyleri ispatlama gibi bir mecburiyetimizde yok. Anlaşılan siz inancınızın altından kalkamıyorsunuz, çözemiyorsunuz bizden yardım istiyorsunuz. Hayır yani mantıklı bir şey olsa yardımcı olacağızda, mantıkla alakalı bir zerre kadar değer yokki. *Ben aptalmıyım bu kadar anlamsız bu kadar saçma bir şey için beyin patlatacağım. Ya ne mecburiyetim var senin bile inanmakta şüphe ettiğin kitabının açıklarıyla uğraşayım... Bırakın kardeşim peşimizi. Yeter artık sizden çektiklerimiz. Bu ne ya.. Saçmalıklarınızla uğraşmaktan kendimizi geliştiremiyoruz. Bu sözlerim kesinlikle akıllı, aklı başında dürüst müslüman kardeşlerime değildir. Böyle maskaralar için. Hakiki inananları tenzi ediyorum.. Saygılar... |
Sayın anlama özürlü olmayan insan olarak saygı duyduğum fakat anlamamak için özel çaba sarfeden @frodo, ya sen farklı bir şey söylüyorsun ya da ben.
Bunca bilimsel çalışma nerede yapılmış önce buna yanıt ver. Dünya mı Ay mı ? Ben sana aydaki yanlıştır demiyorum, diyorum ki sen gözünle gördün mü, ölçü göstergesini gözünle gördün mü. Bu sadece bir örnektir, çoğaltılabilir. Benim Muhammed i gördüm diye bir iddiam olmadı, ama bu benim dini kabulümdür. Ayda çekim 1/6 dır bu da bilimsel kabuldür. Ben çıkıp ay olayına palavra diyemem bilimsel kabuldür bilimsel standartlar vardır sonuçta doğru ya da yanlış. Fakat Muhammed i de yalanlayamam bu da dini kabuldür. Din eşit değildir Bilim bunda hem fikiriz. Lütfen biraz çaba sarfedelim. Ben heralde anlatamıyorum ya da yazdıklarım önyargı ile okununca efektif olmuyor. A kişisi hadislerle islam peygamberini yermiş, fakat kullandığı kaynaklar yanlış olduğunu öne sürdüğü kaynaklar olmasa olmazdı, dolayısı ile güvenilir değil diyorsan güvenilmeyen kaynağa göre yazılı hadislere neden itibar ediyorsun diye sormazlar mı ? Ayrıca bunu ben değil yazarınız yapmış sayın arkadaşım. Göz var akıl var, biraz okunsa ne kadar bilimsellikten uzak olduğu anlaşılır. Evet imam hatipler en büyük insan Atatürk tarafından dinin çıkarlara alet edilmemesi için açılmıştır, kimse de Atatürk e saygı mı sorgulamaya çalışmasın, bu saygının ötesinde bir histir. Sizin dediğiniz meczuplardır, onlar islamı her türlü çıkarı için kullanan öğretimsiz zihinleri zehirleyen hainlerdir, o gruptan olmayan kişiler onları müslüman bile kabul etmez. Bana FG taraftarı bu belli derseniz, ben de size dini çıkara alet eden herkes meczuptur derim. Ben kimsenin taraftarı değilim sadece yaratılışa inanırım, bilimin yaratıcıya ulaşma çabası olduğunu bilir bunun için çalışma yaparım. sin(pi*x/180) in anlamı vardır çünkü bu yaratıcıya beni ulaştıran bir araçtır, bu aracı kullanır yeni buluşlar yapar ve insanlığa fayda sağlarım benim bilimden anladığım budur. @EZ_TuDu Allah sana akıl fikir versin. |
Sana daha çok versin... :D *:D *:D
|
ez_tudu
yapman gerekenleri yazıyorum 1 - Bu sitenin yazarını araştır 2 - Yazdıklarını oku 3 - Sonra sitenin ismine tekrar bak 4 - Ve karar ver bu siteye neden kayıtlı olduğuna, islamda açık var diyen ben değil sizsiniz. Budizm hak, hristiyanlık hak islam öcü böcü ya bırakın bu siyasi olayları, amacınız belli insanlar dinsiz olsun ki siz de kafalarına komunistlik, monarşi vb saçmalıkları sokun oldu. Bu ülkede onu zor yaparsınız, sizin gibiler 1000 yıl önce de oldu şimdi de var. Ne oldu işinize gelmiyor değil mi sizin gibi vurmaya başlayınca, hadi budizm saçmalık deyin, hristiyanlık saçmalık deyin bunu yapamıyorsanız ben ateistim demeyin boş yere, ateistlerin de bir saygınlığı vardır. Aziz Nesin i severim ama gel gör ki siz %1 i bile olamazsınız o güzel insanın. |
ez_tudu
kaç yaşındasın 7 mi :) bu mahalle ağızlarını aşmalısın. |
Hakikaten gülünecek kadar varsın... Bende öyle yapıyorum... *:D *:D *:D
|
Sanırım ilk yazılarında farklı bir çıkışın vardı sayın masco. Şimdi son yazın makul ve tartışılabileceğimiz yerde.
"Bunca bilimsel çalışma nerede yapılmış önce buna yanıt ver." demişsin. Ay ya da venüs ya da başka bir dünya, fiziksel yasalar her yerde aynı sayın masco. Ayda ve dünyada kütleçekiminin yasaları aynı. Bilimin özü ile ilgili farkı ilk yazımda vermiştim, tekrar edeyim: doğrulanabilir ya da yanlışlanabilir savlar ileri sürmesidir. Dünya da başka bir örnek gösterin ki öncüllerinin yanlışlığını ortaya koymak için kollektif bir çaba göstersin. Yani sürekli kendini sorgulasın ve yanlışlasın. İnanca ilişkin kanıt aramıyoruz. Hiç böyle bir derdimiz yok. Yani neye inanacağı insanın kendi bileceği bir şeydir. Bunun (inancın) ispatı olmaz. Ancak siz inançlarınızı belli kalıplarla, dogmalarla (dogmayı olumsuz kullanmıyorum) isbat peşine düştüğünüzde bilim buna karşı çıkar. Yanlış anlamalara neden olan matematiksel ispatı ele alalım. .( bu bir bilimsel kabul değildir, aksine matematiksel bir sonuçtur.) Bir gün birisi çıkar bu ispatta kullanılan formülün yanlış olduğunu isbatlar Bu mümkün. Hatta bunu siz bile deneyebilirsiniz. Ama örneğin Musa'nın asasının yılana dönüştüğünün ispatı olmaz. Bu inançtır. Bilim bunun imkansız olduğunu söyler. Ama siz inanmaya devam edersiniz. Aradaki fark bilimin söylediklerinin bu gün veya yarın test edilerek doğrulanabilir ya da yadsınabilir olmasıdır. Muhammed Mustafa yaşamış mıdır ? Büyük ihtimalle, evet. Ama bunu ispat edecek belge ve kayıtlara (tarafsız kaynaklar) sahip miyiz ? Maalesef cevap hayır. Ancak kanıtın yokluğu, yokluğun kanıtı değildir önermesini hatırlayıp yeni kaynaklar bulmaya çalışırız. Şimdi hadisler için mesnetsiz, uydurma v.s denmeye başlandı. Ancak unutmamanız gereken neredeyse 1300 yıl boyunca bu hadislerle islam şekillendi, yönetildi. Örneğin kurandaki açık ve net hükümlere rağmen Osmanlı'nın kardeş katline cevaz veren anlayışı nerden çıkmıştır sizce ? Bu eleştirilmeyecek midir ? Daha üzerinden yıl geçmedi diyanet işleri başkanlığı kadınlar aleyhindeki hadislerin ayıklanmasına başladı. Ama yüzyıllardır o hadisler orda ve uygulamada. Ne yapacağız ? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:58 . |