![]() |
Tek olanın reklama ihtiyacı olur mu?
Dinler İnsana Tanrı yı anlatır, tanıtır ve insanların ona yönlenmesi için aracılık eden kurumlardır...Peki Tek olanın Reklam şirketine ihitiyacı varmıdır? Piyasada bir benzerin yoksa, Zaten inanmak isteyen herkesin sana gelmesi kaçınılmazsa, neden o zaman reklam şirketleri kullanmak...Aracılar kullanmak...zaten onlarıda sen var etmişsen koyarsın kalplerine küçücük bir işaret varlığına inanmaları için yeter....değilmi ama :) *olmazmı ki...neden olmasın yahu...
|
Re: tek olanın reklama ihtiyacı olurmu?
"aşk korkuya peçedir, korku da aşka perde
Allah tan nasıl korkmaz, insan O nu severde..." ciddi değilsen sana cevap vermek neye benzer bir düşün bakalım? her şeyin bir benzetmesi vardır... |
Sevgili sirius bu alanda (tanrıcılık) kıyasıya bir rekabet var.Sen farkında değilsin :lol:
Onun için her'' tanrı ''reklamı kullanmak zorunda :lol:. Aşağıdaki linke bak ne dediğimi anlayacaksın http://www.dunyadinleri.com/index2.html |
Alıntı:
|
Allah tan nasıl korkmaz, insan O nu severde..." Sevgili beel, neye katıldığını, neyin saçma olduğunu ,gerçekten anlamadım.. |
Sevgili SİRİUS-B ; Binlerce yıldır insanları etkileyen ve insanlar istedikleri kadar "Çarşıdan aldım "BİR" tane eve geldim BİN tane" yapsınlar,neticede bir "BİR" lik var. O zaman oturup düşünüyorum. Bu "BİR" in mi reklama ihtiyacı var ? Yoksa onu "BİN" yapıp,O *"BİR" ben de,ben de,sizdeki O "BİR" değil diyenlerin mi ? Şahsen,reklama ihtiyacı olanların,Tanrı adını paravan edip,kendi istek ve arzularını,Tanrı istek ve arzusu diye lanse ederek,diğer insanlara hükmetmek isteğinde olanlar olduğunu düşünmekteyim. Sevgilerimle. |
Re: Tek olanın reklama ihtiyacı olur mu?
eğer şayet tüm bunlar reklamsa :) yanlış strateji var :) örneğin america kıtasında reklam yapılmamıs :) aşağı yukarı tüm peygamberler *arap yarımadasına gönderilmiş (indirilmiş) *:)
"o dönemler rusyada america da, honolulu adalarında *:D **yaşam yoktu, ordakiler akıllı idi , tanrı canileşmiş arapları önce yola koyayım" dedi filan derseniz saygı duyarım :) saygılarımla |
linge baktım özgür beyin arkadaşım, şu dikkatimi çekti her reklam şirketi ayrı bir kampanya uyguluyarak müşterisinin tanıtımını yapıyor....farklı kampanyalar sunulmuş tüketicinin önüne :) *beğen, beğen inan....en başarılı reklamcılar ise, kim tahmin edin bakalım :)
psikokemoterapi kardeşim...haklısın belki tek olanın rızası olmadan piyasayı ele geçirmek isteyen şirketlerin şişirmesi ile yüz yüze olabiliriz. :) |
Allah tan nasıl korkmaz, insan O nu severde..." su1prelude Korku Dalkavukluğa yol açar... Dalkavukluk ise yeri gelir yerlerde sürünmeye, ayak altı koklamaya yada dizlerine kadar kapaklanmaya..... Bence çok güzel bir soru sevgili SİRİUS-B, Tek Olanın reklama ihtiyacı olur mu? Oysa Tek olmadığını Teolojide görmek zaten mümkün, savaşda var rekabette, nerede insanların zihinlerinde, zihinlerdeki Tanrılar savaştırılıyor ve önce ÜSTÜNLÜK savaşları başlıyor (tevrat iyi bir örnektir) sonra sıra Teklik savaşlarına geliyor.. Bir bakıyorsunuz ki Rekabet devam ediyor, Tanrısı ne kadar üstün olursa, insanları güden yada yönetenlerinde o kadar üstün silahları olur. |
Bak Aslan hakikate, ismine öz kafesinde
Tartılan inanca bak, DALKAVUK kefesinde... sevgisiz spartacus... bu arda sirius neye benzediğiniz düşündün mü?:) |
bir müslüman için allahdan korkmak gayet doğal dır .
ateizm için bu söz konusu değil . ama müslüman ölümden korkmaz ateist korkar . müslüman öldüğü vakit kıyamete inanır oysa ateist bu hayatın sona erib yok olub gideceğine inanır . cehennemden müslüman niye korksun ateizm korksun cehennem müslümanlar inananlar için değil ki inanmayanlar allahaı yok bilenler için ... ateizm azabı çok çabuk istiyor .oysa allah sizlere okadar güzel mühlet vermiş ki bunu değerlendiremiyorsunuz yazık . |
ama müslüman ölümden korkmaz ateist korkar . müslüman öldüğü vakit kıyamete inanır oysa ateist bu hayatın sona erib yok olub gideceğine inanır .
* * * *sayın aspendos * * * *Hiç bu dediginiz ile İslami söylemlerin bir bagdaşırlıgı var mı şimdi. Sizlerin bize hep vaaz ettigi ölümden sonra mükafat ve ceza oldugu degil mi. Öümden sonra olacak olanlardan korkmak sizin temel ideolojik yapınız degil mi. Ölümden sonra yaşam olmadıgını bilen bir ateist neden korksun ki. Korku cehennem azabından korkan Müslümanlara has degil mi. * * *saygılarımla |
Sanırım 90'lı yıllarda tartışılan bir konu " Neden Türkiye'de İslamcıların bir tane dahi şehit vermediği, neden pasif, çekingen kaldıklarıydı..
Halbuki devrim şehitlerinin sayısı binlerceydi. Devrimcilerin de tamamına yakını materyalist idi. Demek ki ölümden korkmayan ateistler de olabiliyor. Mesele nasıl konsantre edildiğine bağlı. Müslümanı da, Hristiyanı da, Ateisti de ölüme koşarak gidebilir.. |
su 1 neye benzediğimi biliyorum...(seninde neye benzediğini hem ruhen hemde bedenen) çok iyi biliyorum....kesin olan şu ki aslen olmak istemediğim bir şeye benziyorsun....
* *Bir tanrı inancım var bana göre ....ama aynı tanrıya inandığımızı söyleyemem....(benimkinin reklam şirketi yok) :) * *bir inanan hiç bir zaman bir ateist kadar cesur olamaz...kolaymı sanıyorsunuz Tanrıyı red etmeyi....bilmek düşünmek, yorumlamak ve çıkartılan sonuca inanmak, bunları yaparkende bütün dogmalardan kendini soyutlamak....zordur, çok zor. |
Alıntı:
olgun müslüman kendini bilen bir müslüman allahın yolundan gidecek olan müslüman ölümden korkmaz cehennem müslümanlara mı yoksa imnanmayanlara mı ? |
" ama müslüman ölümden korkmaz ....." aspendos Sn aspendos ; Diğer arkadaşlar,ölüme karşı insani duruş olgularını ortaya koyunca : "olgun müslüman kendini bilen bir müslüman allahın yolundan gidecek olan müslüman ölümden korkmaz." * şeklinde yeni yeni "Müslüman" tanımları yapmışınız. Yoksa bu tanımların tersi "Müslüman" larda mı var ? Eğer öyle ise "Müslüman ölümden korkmaz" sözünüz sanki boşta kalıyor gibi olmuyor mu ? Müslüman nasıl bir şey ? Tanımı var mı ? Yoksa iki ucu açık kavram veya anlayış mı bu ? Ne hikmetse "Göğün genişlemesi" gibi genişledikçe,genişliyor tanımlar. Mesela "Veda haccı " esnasında bırakılan "emanet" *kaç tanedir ? 1 mi 2 mi 2 mi ? 1 ise 2 ve 2 yapanlar kimler ? İsimleri,tanımları ne ? 2 ise 1 yapanlar veya diğer 2 yapanlar kimler ? İsimleri,tanımları ne ? diğer 2 ise aynı soruyu tekrarlayalım.Diğer 2 yapanlar kimler ? İsimleri,tanımları ne ? "Doğru-gerçek" 1 yazı ile bir tane ise diğer ikiyi ortaya koyanlar "Allah'tan korkan" lar mı sizce de ? Bu manada bakıldığında en azından kendilerine "Müslüman" adını veren 2 grup Allah'tan falan korkmuyorlar sanki ne dersin ? :wink: Aaa bir dakika,bir dakika.İyi de senin,bu 3 gruptan, hangi grupta olduğunu nasıl bileceğiz değil mi ama ? *:wink: Gerçi "EN'ÂM : 104. (Doğrusu) size Rabbiniz tarafından basiretler (idrak kabiliyeti) verilmiştir. Artık kim hakkı görürse faydası kendisine, kim de kör olursa zararı kendinedir. Ben üzerinize bekçi değilim." "Anam babam yoluna feda" !!!! denilen "Bekçi" değil iken bekçilik yapıp Cehennem parselasyonu da yapabildiğine göre " Sad 9. Yoksa azîz ve lütufkâr olan Rabbinin rahmet hazineleri onların yanında mıdır! " doğru olan gruptan olmalısın *:lol: |
selam psikokematerapi,
biliyorsunuz ki müslümanlar arasında da içki kumar meyhane kerhane pavyon uyuşturucu vs.. buna benzer kötü alışkanlıkları olan ve kuranı kerimce yasaklanan ve bir müslümanın yapmaması gereken ( inanca bağlı olarak ) kötü alışkanlıklarından vaz geçmediği taktirde ve tevbe etmediği taktirde bir başka gurup oluşuyor bu yeni birşey değil belki sen yeni diye nitelendirebilirsin . benim ne haddime cehennemde veya cennet de parselasyon yapmak . ben sadece kuranı kerimde bunları yapanların gideceği yeri kurandan aktarıyorum . Bakara(*) Sûresinin 206 . Ayetinde * Ona “Allah’tan kork” denildiği zaman gururu onu daha da günaha sürükler. Artık böylesinin hakkından cehennem gelir. O ne kötü yataktır! * Âl-i İmrân(*) Sûresinin 12 . Ayetinde * İnkar edenlere de ki: “Siz mutlaka yenilgiye uğrayacak ve toplanıp cehenneme doldurulacaksınız. Orası ne fena yataktır!” * Âl-i İmrân(*) Sûresinin 162 . Ayetinde * Allah’ın rızasına uyan kimse, Allah’ın gazabına uğrayan ve varacağı yer cehennem olan kimse gibi midir? O ne kötü varılacak yerdir! * A’râf Sûresinin 36 . Ayetinde * Âyetlerimizi yalanlayanlar ve onlara uymayı kibirlerine yediremeyenlere gelince işte onlar cehennemliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır. * yani daha birçok kuranda geçen ayetler var . hele şu en son ayet tam da ateistleri temsil ediyor .bunları ben değil kuran söylüyor ve parsellemeye gelince haliyle bir ateisten inanan olarak bir mümin herzaman daha güvendedir ve ateistleri veya allaha inanmayanları görünce kendimi daha da iyi hissediyorum . benim gibi diğer mümin olan kardeşlerim de öyle *. |
Sayın aspendos ; Yeni nitelendirmiyorum. Nisa 92-93 e göre "Ebediyyen cehennemlik" olanları büyük "Fatih" diye niteleyenlerle "Selam verdim rüşvet değildir diye almadılar" Fuzuli den beri biliniyor zaten de.İş bunları göremeyenlerin de görebilmesi *:) "benim gibi diğer mümin olan kardeşlerim de öyle" * aspendos "Mümin" Kibrit-i Ahmer'e benzer. Sen hiç "Kibrit-i Ahmer" gördün mü ? * :wink: * Trafiği altüst edip,trafik polisliği yapmakta hoş olsa gerek * :wink: |
Alıntı:
hatasız kul olmaz die bi söz wardır müslümanlar dünyada yaptıkları suçun cezasını çekip öyle cennete girecektir hak dine inanmayanlar ise ebediyen cehennemde kalıcaktır *sen böle ateist olmaya dewam et öldükten sonra görürsün gerçekleri ama marifet ölmeden önce bunlara inanmaktır |
Sevgili dostum,
Bence "aşağıya bakıp da onu göreceğim" diye fazla eğilme; belini inciteceksin!... :D Sevgiler... |
Alıntı:
|
Dostum beni düşünür de ben onu kırar mıyım hiç ? * :D
Sayın karakartal ; Hoş geldin |
Karakartal islamda kul hakkı yemektemi kutsaldır.ilk büyük bir marifetmiş gibi astığın yazıyı çalmışsın.
utanmadan birde ''hak ''yolundan bahsediyorsun. W *harfi bir çilemidir? bak çaldığın yazının altında ne yazıyor. Hamza Türkmen Copyright © iSLAMKENT | Tüm hakları saklıdır. utanma sıkılma yokmu sende. önce biraz kendini geliştir. bir birikimin olsun .sonra yazılarınla ''davayı'' savunursun. böyle kuru gürültüyle bir yere varmazsınız. |
Alıntı:
Evet sevgili thunder lütfen sen karışma mükafatları elbet var arkadaşların, bak yalan mı ? 8) 052. Sure - TUR *SURESİ 20. AYET SIRA SIRA DIZILMIŞ ÇOK GÜZEL KOLTUKLARA YASLANARAK; KENDILERINE GÜZEL, IRI GÖZLÜ HURILERI DE EŞ ETMIŞIZDIR. |
Alıntı:
peki sen hiç utanmıyormusun seni yaradan Allahı reddederek müslüman olamıyorsan bari insan ol |
yine yalan söylüyorsun. adamın adını niye yazmadın. yazının altına . kendinimiş gibimi yutturacaktın.
özrün kabahatinden büyük. müslümana bak ilk mesajı hırsızlık malı. silmesem bizide zan altında bırakacaktın. sana izin verdiğini ispat et o zaman |
Alıntı:
2)hem o yazıyı alıntı yapsam bile kendi çıkarım için kullanmadığım için hiçbir sorun yoktur |
peki bana Türkçe konusunda artislik taslıyorsun nie İslamiyet kelimesini küçük harfle yazdın bunu açıklarmısın İslamiyet özel isimdir önce insan olmayı öğren sonrada bunu öğren
|
karakartal, burası sanal alem diye sallamyacaksın. sen hata değil ,fikir suçu işliyorsun. burası bildiğin islami sitelerden değil. seni didik didik ederler hiç bir numaranı yemezler. önce dürüst olacaksın sonra hata yap.
hoş görülür. senin çapındaki biri zaten öyle bir yazı yazamaz. bunu anlayamayacağımızımı zannettin. islami savunmak yalan söylemeyi başkasının yazısını izinsiz kullanmayı gerketirmez *'' biz mevlana değiliz adam olda gel'' |
Alıntı:
|
Karakartal, sen özür dilemenin ,veya'' afedersiniz hata yaptım '',demenin bir erdem olduğunu bilmeyecek birisisin.
ne halin varsa gör. |
Alıntı:
asıl sen ne halin warsa gör zaten görceksin bu gidişle emin ol |
Kibirlilik bile gunah degil miydi muslumanlara?
*Karakartal, sen dusmeyi bir tarafa birak, Ozgur-beyin'in Kur'an bilgisine yetisebilmen icin on firin ekmek yemen lazim. |
arkadaşlar gereksiz yere bir tartışma sanıyorum *kara kartal sende biraz sakin ol .
sen benim adımı da yukarıda kullanarak ilk mesajında bir alıntı yaptın ve sen ateizme öyle devam et gibilerinden bir cümlen var idi . ben müslümanım ateist değil . :D birde yukarıda bir cümle özgür beyinin kuran bilgisine erişebilmen için 10 fırın ekmek yemen lazım cümleside şu noktaya çıkıyor benim gözümde . ateist kuranı kerimi hiçbirzaman anlamadıki anladığını sandı bu yüzden de müteşabih ayetlerde takılıp kaldılar ve benim imzama bakarakda ateizmin kulaklarında ağırlık ve gözlerinde perde olmasından dolayı kuranı anlamamaları gayet doğal dır . kuranı anlasa zaten müslüman olur . yıllarca kendini yüksek tahsil yapmış ve diğer insanlara göre edebiyatı ve yazma uslubü farklı olub kendini böyle karşındaki insana karşı bilgiçlik ve hüsnü kuruntulara girerek kuranı anladığını sanan zavallı ateizm . bunarı yazıncada kızıyor sevgili ateizm yandaşları ... kendinzi size hiçbir faydası dokunmayacak şeylerin peşinde koşmamanızı tavsiye ederim . |
"İSRA SURESİ 46: Kur’an’ı anlamamaları için kalpleri üzerine perdeler, kulaklarına da ağırlık koyarız. Kur’an’da (ibadete layık ilah olarak) sadece Rabbini andığın zaman arkalarına dönüp kaçarlar" aspendos..
İyi de aspendos kardeş, bu işte bizim günahımız ne ki? Hani sen Kuran'ı okuyup anlıyorsun ya, o yüzden soruyorum! :lol: |
sevgili aspendos, ne zaman buraya dağarcığı boş bir müslüman gelse tansiyonu bilerek veya bilmeyerek yükseltiyor.senin kuranı anlaman seni ,benim anlamamda beni ilgilendiriyor. sen ''kavmi-necat''tan olursun
ben''kavmi kazip''ten. sen kardasın ben zararda. onu için dert etme. yazılanlar EDEB içinde ve bilgi yüklü olması yeter. Stajyer avukat gibi vara yoğa konuşup yazmak kimseye kişilik kazandırmaz. ayrıca kişilik erozyonuna uğratır. islamda ''kul hakkı'' *şeran büyük günahlardandır. allah bile bu hakkı affetmeyip *helalleşme ''kurumuna'' devretmiştir.senin'' gereksiz tartışma''diye nitelediğin *olay kul hakkı. karakartal adlı müslüman başkasının sitesinden bir yazı aşırıyor. bunu ''kendi yazmış'' havasıyla asıyor. ama ne üzücüki bir müslümanın kul hakkını bir ateist savunuyor. acizlik ve zavallılık içinde yüzen bir kartal özür dileyeceğine *salih bir müslümandan bekleneni yapacağına takiyyeci müslüman oluyor. insan olacağına kazip bir kul riyakar bir insan oluyor. ar damarı çatlamışcasına şunları yazıyor. ben daha Allahın ne olduğunu bile kabul etmeyen birinden özür dilicek kadar düşmedim Hani müslüman ''elinden ve dilinden emin olunan''kimse olacaktı. sende demişsin ''kuranı anlasa zaten müslüman olur'' bu açıdan bakıldığında sizde ya kuranı anlamamışsınız yada kuranın söyledikleri bir kulağınızdan girmiş bir kulağınızdan çıkmış. umarım biraz bir şeyler anlamışsınızdır. |
kara kartalın o tür yazı yazması beni bağlamadığı gibi onun düşüncesi onu ilgilendirir . islamiyetde hata yapan biri allahdan aff diler veya karşındaki insn her ne kim olursa olsun özür dilemesiyle veya hakkını helal et yanlış yaptum demesi bir erdem ve olgunluk dur .
ama sende madem islamı güzel biliyorsun ve bizim insancımızda bu kull hakkına giriyor ve günah sayıyorsan demekki seninde bu kull hakkını savunman allahı inkar etmen ile ve ateizm ile çelişiyor olman gözden kaçmıyor . hem bize karşı kull hakkı günah diyorsunuz ve öbür tarafdan hz muhammede çöl bedevisi ve masal kahramanı yakıştırmaları yapıyorsunuz bu da szin işinize geldiği gibi yorum yaptığınızı belgeliyor . bu kafanıza göre yorum yapma olayını fazla da büyütmenize gerek yok çünki bütün diğer sitelerde ateizm denince bu akla geliyor .. belki gene kızacaksınız ama napalım alışdık artık . Kırmızı bölümler tarafımdan yazılmıştır. Dilerim bir daha yazınızı editlemek zorunda kalmam. frodo.. |
"Dansözlük" ibaresini düzeltin sayın aspendos. Gereksiz polemiklerle gerginlik yaratmayın.
Bu yazışmalara konu olan kişi o kadar şartlanmış ki sizi bile yazılarınızı okumadan ateist sanıyor. Tebliğcilere kapalıyız sn aspendos. Bilgi dağarcığı dolu olan herkese de kapımız açık. |
aspendos=>''ama *müslüman *ölümden *korkmaz *ateist *korkar *. *müslüman *öldüğü *vakit *kıyamete *inanır *oysa *ateist *bu *hayatın *sona *erib *yok *olub *gideceğine *inanır.''
madem müslümanlar korkmuyor neden bu kadar oruç, namaz bu ibadet niye. neden ozaman cehennemin bir vahşet yeri olduğu söleniliyor. neden insanlar(özellikle müslümanlarda bu var) bir hata yada başka bi deyişle haram-günah bir eylemde bulundu mu bir diğeri ''allahtan(allah=ölüm) korkun yok mu? '' gibi tabirlerde bulunuyor. ateistler zaten korksaydı böle bi hareket-düşüncenin içine girmezdiler. bunların cvp verelim lütfen. saygılarımla |
" arkadaşlar gereksiz yere bir tartışma sanıyorum *kara kartal sende biraz sakin ol (Vay vay vay.Mübarek sanki komutan komutlara bak *:lol: ) .
sen benim adımı da yukarıda kullanarak ilk mesajında bir alıntı yaptın ve sen ateizme öyle devam et gibilerinden bir cümlen var idi . * * :lol: ben müslümanım ateist değil . *:D *" * * aspendos Sn aspendos Sizin de burada tespit ettiğiniz gibi,Müslüman arkadaşınız karakartal,daha yazı yazanın,kimliğini bilmeden,anlamadan dinlemeden,ama sırf saldıracak ya, "Saldırma" halinin,ne hazin ki *bir "Müslüman" dan diğer "Müslüman" a yansımış hali değil mi sizce de *:lol: Eğer bir "Müslüman "Emr-i Bil Maruf ve Nehyi Anil Münker." ile mücehhez olacak ise ve karakartal ile siz de kendinizi "Müslüman olarak tanımlıyor iseniz (Lafızda öyle görünüyor *:lol: ) "kara kartalın o tür yazı yazması beni bağlamadığı gibi onun düşüncesi onu ilgilendirir." aspendos Bu sözünüzü, frodo'nun düzeltilmesini istediği ibare tanımlıyor mu sizce de ? "Hani millete verir talkını kendi yutar salkımı" durumu oluşmuş gibi görünüyorda *:wink: "ama sende madem islamı güzel biliyorsun ve bizim insancımızda bu kull hakkına giriyor ve günah(Ayıp,ayıp) sayıyorsan demekki seninde bu kull hakkını savunman allahı inkar etmen ile ve ateizm ile çelişiyor olman gözden kaçmıyor ." * aspendos Sn aspendos ; "Kul hakkı" : "Hakkımı isterim" Hakkı'nın karısı gibi bir şey değildir. Hak; İster siz "Kullar",ister siz "Kul" ların, ateist olarak tanımladığınız insanlar için önemli bir değerdir. Allah'ı inkar etmek ile(Üstelik kim ediyor kim etmiyor "At izi,it izine karışmış" belli de değil ya *:roll: *"Kul(İnsan) hakkını" savunmak veya savunamamak nasıl bir bağlantı içeriyor ? Yani şöyle mi anlamalıyız ? Sen Allah'ı inkar ediyorsun o yüzden "Kul(İnsan) hakkını" savunamazsın. Çünkü "Kul(İnsan) hakkını" savunmak,biz Allah'a inandığı iddiasındaki kişilerin işidir ? Yani bir Müslüman ötekinden çalarsa, bu olgu,ateist'im diyeni ilgilendirmiyor mu ?Veya ilgilendirmemeli mi ? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:36 . |