![]() |
İnsanlıgın sıfır noktası...
İnsanlığın sıfır noktası
Mehmet Gülmez 10 yıldır tedavi görüyor. Babası günübirlik işlerle geçinebiliyor. Hastanede yer, babanın cebinde de otel parası olmayınca Mehmet'in üç periyotluk kan tedavisi otoparkta sürdü Kemik iliği hastası çocuğun kan nakli, otoparkta yapıldı... 'İnsanlık öldü' dedirten türden yürek parçalayıcı sağlık uygulamalarından biri Adana'da yaşandı. Kemik iliği hastası yeşil kartlı çocuğun kan nakli, otoparkta yapıldı. 12 yaşındaki Mehmet Gülmez, kolunda iğne, yanında kan torbasıyla hastanenin otoparkında şifa aradı. Gelip geçici işlerde çalışan baba 41 yaşındaki Ali Gülmez, 10 yıldan beri kemik iliği yetmezliği hastası olan oğluyla (aplastik anemi) tedavi için Malatya'dan Adana'ya gelmişti. Baba-oğul Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi (ÇÜTF) Balcalı Hastanesi'ne başvurdu. Ama hastanede yer, babanın cebinde de otel parası olmayınca hastanenin otoparkında yatıp kalkmaya başladı. 12 yaşındaki Mehmet'in kan nakli tedavisi üç periyot halinde, iki gün sürdü. Ancak her biri 1.5-3 saat süren nakiller, serviste yer olmayınca otoparkta gerçekleşti! Baba kan torbasını, oğlu koluna takılmış kelebek iğneyi sıkı sıkı tutarak Pediatrik Hematoloji Servisi'nden otoparka geçti. Baba torbayı çıplak betonda çiviye tuttururken oğlu karanlık, tozlu otoparkta sandalyelerin üzerine oluşturulmuş yatakta 'tedavinin bitmesini' beklemeye başladı. Kal diyen de git diyen de yok Hastanede kimsenin yer göstermediğini ama git de demediğini anlatan Ali Gülmez, "Yoksul bir aileyiz" dedi, "Oğlumun tedavisi için her şeye katlanırım. İlik nakli olsun istiyoruz. Avrupa'da nakil olması için 25 bin YTL gerekiyormuş. Çok borcum var. Ne yapacağımı şaşırdım, çaresizim. Daha önce başka hastanelere gitmiştik. İki yıldır Balcalı Hastanesi'ne geliyoruz. 15-20 günde bir kan naklinin yapılması gerekiyor." Acil servis 'Günah bizden gitti' diyor |
Re: İnsanlıgın sıfır noktası...
Burada Gökte ki Tanrıyı suçlamak işin kolayıdır. Asıl suçlanması gereken ise iki ayaklı yer tanrılarıdır.
Peki biz ne yapabiliriz ? TD.stesi böyle bir yardım işini organize edebilecek ve dinlerden özgürlüğün eli olarak bu yavrucağa elini uzatabilecek duyarlı insanlardan ve inançlarını bilerek ve tartarak sağlam temeller üzerine kuran inançlılardan müteşekkil olduğuna göre, ilk harcı ben koyuyorum bu sitenin sorgulayan üyesi olarak. Organize edilecek yardım kapmanyasına 100 ytl ki o da son param zaten; hepsini vermeyi taahhüt ediyorum. Haydi bir 100 de sizden kampanyası ile bu çocuğu kurtaralım. Kurtaralımki düşüncelerimizin altında böyle haberleri duydukça ezilmeyelim. Kurtaralım ki bu bozuk düzene senin yapamadığını biz yaptık diyebilelim. Tanrıya inanlar O'nun adına, inanmayanlar kendi adlarına kim ne adına olursa olsun ama yeter ki bir arada bir şeyler olsun. İlik kanserinden yeğenimi kaybettiğim için bu acının ne olduğunu çok iyi bilirim. Sevgili site sahibi ve haberi veren arkadaş,sanırım bu işi organize etmek size düşüyor. Bir hesap numarası ve hasta yakını ile temas ve paranın transferi hepsi bu kadar. Selamlar |
EY *BANA * KENDİNİ * YÜCE * TANITAN
HALİME BAK DA *VARLIĞINDAN *UTAN........ Neyzen *Tevfik... |
Güncelleme
|
Degerli arkadaslar Insanlar topluma katabildigi deger kadar degerlidir, Allah'a ulasmak icin cami'ye gidenlerin yol üstündeki insanca yardima ve dayanismaya muhtaclari görmeden , yardim etmeden giden, Cami'de Allah'i bulamayacaklarini varsayiyorum. Yaratandan dilegim, bu hasta kardesimize ona yardim edecek insanlari vesile kilmasi, onun hakkin'da en hayirlisi ne ise onun ile mükafatlandirmasi. Eger organize isler hal edindikten sonra yardim edebilmek mümkün olacaksa , ilk etapda gönlümden kopan 50 Euro'yu bende bagislamak isterim. ilgili arkadas bana profilimdeki mail adresinden ulasabilir. |
Güncelleme
|
selamlar
konunun ilgi görmemesi çok utanç verici.Yöneticiler bu işe bir el atsanız diyorum hani size yakışır ilk önce.bende yardıma hazırım ilgili arkadaşa duyrulur. |
Bu parayı, bu sitede toplamak zor görünüyor.Bu haber ,basında çıktı. Eğer, basındaki haber olumlu katkı sağlamamışsa, iş zor. Biz ancak, *belirli bir parayı bir hesapta toplayıp ,bir yere gönderebiliriz.
*Gönül isterdiki bu parayı bulup *hemen göndermek ama istemekle olmuyor. |
başlamak bitirmenin yarısıdır
demiş akılı bir adam |
Okino'nun dediği gibi konuyu açan El-alem arkadaşımız takipçisi olsun.
Şu anda durum nedir? Yardım eli uzatılmış mı? Bir yardım organizasyonu oluşturulmuş mu? Yoksa böyle bir organizasyonu site dışında oluşturmaya yönelik bir girişim mümkün mü? Fitrelerle ve insani yardımla bir kampanya sağlanabilir. Bir can kurtarılabilir. Ama site dahilinde olması yanlış olur, yanlış değerlendirmelere açık olur. |
site dışında zor olur be pante.Kim nasıl anlarsa anlasın ne önemi var ki.Her neyse siz bilirsiniz ben hazırım her halikarda haberiniz olsun.
|
Sevgili Özgür_beyin,
Bu sitenin artık ortak olarak bazı değerler için insan olmasından gelen sorumluluklarını organize etme sorumluluğunu almasının, ilkesel duruşunun ne olduğunun net olarak anlaşılabilmesi açısından zamanı gelmedi mi sizce? Bu siteye sorularına muhatap aradığını en başında belirterek giren yeni sayılacak bir üye olarak, baktığım yerden tam da yukarıda izah etmeye çalıştığım bir görüntü olarak bakıyorum. Aksi takdirde burada yapılan yazışmaların toplumdan kopuk ve insanı hedef almayan tesirsiz söylemler haline gelmesi kaçınılmazdır. Yoksa pikabın arkasından atılan ekmekleri, kurulan çadırlarda ki yemekleri, dağıtılan kömürleri sosyal eşitlik savunucuları olarak nasıl dile getirecek vechi bulabiliriz kendimizde... Sizinde yürekten katıldığınızı sandığım *gibi ve sevgili invitatio ve sevgili mehmet'in de içten beyanları ile gönülleri istemeye teşvik edecek güncellemeden başka daha net girişimler yapılabilir. Yasal olarak para toplanmasının verdiği kanunsal bir sıkıntı ise yasal olarak pekala çözülebilir. Kaldı ki, hayatı boyunca alabildiği tek paltosunu kışın ortasında aç bir fakire verebilecek duruşu sergileyen bir turan dursun isminin adı altında yazışıyoruz. Selamlar |
Sevgili okinono ,yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil. Panten'in dediği gibi, bu işi El-alem organize etsin bizde elimizden geleni yapalım.(EĞER GEÇ KALMAMIŞSAK)
|
güncelleme...
|
Mehmet'in yüzü güldü
* Çelik'in 'ilgilenin' mesajı çektiği Adanalı işadamı Cuma Ay, Mehmet'i memlekete dönmek üzereyken buldu. Mehmet, babasıyla hekimevine yerleştirildi. FOTOĞRAF: ABDULLAH YANGIN / DHA Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nin otoparkında tedavi gören kemik iliği hastası 12 yaşındaki Mehmet'e AKP'li Ömer Çelik sahip çıktı. Gülmez ve babası otogarda, memlekete dönmek üzereyken bulundu 24/09/2007 (1164 kişi okudu) ABDULLAH YANGIN (Arşivi) ADANA - Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde yer olmadığı, kendilerinin de otelde kalacak paraları bulunmadığı için kan transfüzyonu (nakli) hastane otoparkında gerçekleştirilen kemik iliği hastası 12 yaşındaki Mehmet Gülmez'e AKP Adana Milletvekili Ömer Çelik sahip çıktı. Çelik, Mehmet'in tedavisini üstlendi. Mehmet Gülmez ve babası Ali Gülmez'in dramını önceki gün Radikal, 'İnsanlığın sıfır noktası' manşetiyle duyurdu. Gülmez'e, hastanede yer olmadığı bildirilmişti. Ailesinin parası olmadığı için otelde de kalamayan Gülmez, babasıyla hastanenin otoparkında kalıyordu. Gülmez'e kan nakli de otoparkta yapılıyordu. Otogarda buldu Odun keserek geçimini sağlayan 41 yaşındaki yeşil kartlı Ali Gülmez, oğlu Mehmet'i kan naklinin bitmesinin ardından, kalacak yerleri bulunmadığı gerekçesiyle memleketleri Malatya'ya götürmeye karar verdi. Baba-oğul, otogara gidip otobüsün hareket saatini beklerken müjdeli haberle sevince boğuldu. Mehmet'in dramını gazetelerde okuyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı ve AKP Adana Milletvekili Ömer Çelik, Adanalı işadamı Cuma Ay'a cep telefonuyla "Radikal gazetesinin manşetinde çıkan otoparktaki hastayla ilgilen acilen" mesajı gönderdi. İşadamı Cuma Ay hemen, Mehmet'e kan naklinin yapıldığı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin otoparkına gitti. Ay, baba-oğulun memleketleri Malatya'ya dönmek üzere otogara gittiklerini öğrendi. Otogara giden Ay, aileyi ellerinde durumlarını anlatan bir afişle buldu. Burada ilgi odağı olan baba-oğula bazı vatandaşların yardım için para verdiği görülürken, memleketine göndereceği koliyi ise, otobüs yazıhanesi yetkilileri ücretsiz gönderdi. Baba-oğul ile görüşen Cuma Ay, Çelik'e "Aileyi buldum, ilgileniyorum" mesajı çekti. Çelik de, ikinci bir mesaj geçerek, "Bütün ihtiyaçları karşılansın" dedi. İşadamı Ay, Mehmet ile babasını otomobiliyle hekimevine götürüp yerleştirdi. 'Yurtdışına da götürürüz' Ay, "Milletvekilimizin talimatıyla gerekeni yapacağız. Üniversitedeki doktorlarla görüşeceğim. Adana'da tedavisi mümkünse burada yaptıracağız. Eğer olmazsa yurtdışında bu ameliyat 25 bin YTL'ye yapılıyormuş. Hayırseverlerden bu parayı toplayıp, Mehmet'i mutlaka sağlığına kavuşturacağız" diye konuştu. 'Soğuktu, köpekler vardı' Mehmet Gülmez, "Üç gün otoparkta kaldım. Soğuk oluyordu. Bazen köpekler geliyordu. Çok sıkıntı yaşadım. İyileşmek, bisiklete binmek istiyorum. Hastalığımdan dolayı sünnet bile olamadım" diye konuştu. 'Ayda 15 günümüz yolda' Baba Ali Gülmez de, Başbakan'ın seçim öncesi Malatya'ya geldiğinde de kendisiyle ilgilendiğini söyleyerek, şöyle devam etti: "35 bin YTL borcum var. Oğluma ilik nakli gerekiyor. Ayda 15 günümüz yollarda geçiyor. Maddi gücümüz olmadığı gibi, oğlumun devamlı hastaneye gidip gelmesi çok yorucu oluyor." |
Mehmet'e de, bize de geçmiş olsun! :)
|
24.09.07) – Haber köşelerine yansıyan, hastanelerde yaşanan dehşet manzaraları, bu ülkede açlığın, yoksulluğun, insanlığa verilen değerin resmedilmesinden başka bir şey değildir.
Bu tablonun son bir örneği de Adana’da yaşandı. Çukurova Üniversitesi, Balcalı Hastanesi’nde yer yokluğu karşısında Mehmet Gülmez adlı hastanın kan nakli otoparkta, sandalyeye serili battaniyenin üzerinde yapıldı. Son derece sağlıksız bir ortamda günde 3 posta kan nakli gerçekleştirildi. Balcalı Hastanesi’ne yoğunlukla Kürt illerinden göç etmiş hastalar geliyor ve burada mülteci kamplarını andıran görüntüler yaşanıyor. Çünkü tedavi için yakın illerden gelen hastaların ne otele verecek parası olabiliyor, ne de hastanenin hasta ve yakınlarını kaldırabilecek kapasitesi.. Böylelikle, arabalarda yatan, çadık kuran, otoparkta kalan hasta ve hasta yakınlarından oluşan bir manzara çıkıyor. Ancak, elinde kan torbasıyla otoparkta dolaşan 12 yaşındaki Mehmet Gülmez, Balcalı Hastanesi’nde yaşanan tek trajik örnek değil... 8 yaşındaki Feyzullah Türk de omurilik tedavisi gördüğü dokuz ay boyunca otoparkta yatıp kalkmış, durumun basına yansımasının ardından yer sorunu çözülmüştü. Gülmez’in durumu da farklı olmadı. Radikal gazetesinin sorunu manşet yapmasının ardından AKP Adana milletvekili, Gülmez’in durumuna “müdahale” etti ve sağlık sorununu çözmek için adımlar attı. Ya her gün hastane köşelerinde tedavi olmayı bekleyen, otoparklarda yatan, hastanelerde rehin kalan, parasızlıktan tedavisi yarıda bırakılan binlerce insan... Bu sistem çürümüştür ve bu sistemle birlikte sağlık sistemi de çürümüştür. Mehmet Gülmez’in “hayatını” kurtaranlar, “hayırseverlik” rolü oynayanlar, aynı zamanda kitlelerin bilincini de bulandırmaktadırlar. Oysa ki hastanelerde yaşanan trajedinin asıl sahipleri de sözde “hayırsever” burjuvaların sömürü düzeninden başkası değildir. |
Çukurova üniversitesi tıp fakültesi önü hep aynı, bu ne ilk nede tek...insanın içini parçalayan dramlar var orada oysa yapılacak tek şey bir misafirhane.....muhtaçlara....küçücük tek oda bile olsa yeter o insanlara.
|
Başlarında türbanları ile şikayet ettikleri sistemin bu asırda ki puthaneleri olan hastanelere regl ağrısı için gidenler, ölmemek için antiage ilaçlarını el altından yazdırmak için sıraları işgal edenler, Döner sermayeden para alabilmek için mesainin sonuna hastaları yığanlar, 1 ytl lik ilacı 12 ay vade 100 ytl ye satıp bir yılda evini arabasını atını yatını katını alanlar dan sıra hiç bir zaman gelmeyeceği için,
Avamın zaten hiç sayılan nice Mehmetleri değirmen taşında öğütülecek ve bizlere de insanlığın sıfır noktasında vicdanın ağır hasarları kalacak. Sonra vicdan yok olacak, tam da vicdansızların istediği gibi olacak. Bu olay inançsızlar için, hani nerde tanrı diye savunma mekanizması olarak söz bulurken, inadığını sananlar için ise mukadderat olarak kalacak. Olan her zaman olduğu gibi sıradan sapır sapır dökülen mehmetlere olacak. Bu arada aklıma geldi, sormadan olmaz.... Suç zehirde midir; yoksa tıslayarak ava çıkmış sürünen insanlıkta mı? Selamlar |
Bu sistem çürümüştür ve bu sistemle birlikte sağlık sistemi de çürümüştür. Mehmet Gülmez’in “hayatını” kurtaranlar, “hayırseverlik” rolü oynayanlar, aynı zamanda kitlelerin bilincini de bulandırmaktadırlar. Oysa ki hastanelerde yaşanan trajedinin asıl sahipleri de sözde “hayırsever” burjuvaların sömürü düzeninden başkası değildir
.... Sevgili Sirrus un bu pasajını bu sitenin müdavimleri en başta kendim olarak çok iyi okumalıyız. Zira bu sitede bir öz var. Aramanın sormanın ve düşüncenin hakim olduğu bir arena misyonu var. Bu misyonu kazanmak sanıldığı gibi zor değildir. Ama korumak !!! İşte bu emek, özveri ve gayret ister. İşte buyurun, bir vekil bir malzeme ve şov başlasın. Kendi yarattıkları sorunları yine kendileri çözerek halklara iyilik yaptıklarını söyleyen birinci gurubun gönüllülerine *karşı, Tanrıyı ret etmenin veya ispat etmenin bir faydası olmayacaktır.Hele Mehmet'e *faydası malesef hiç olmayacaktır. Leyleğin ömri laklakla geçer sözüne hepimiz muhatabız artık. |
Arkadaşlar, Osmanlı'da, şimdiki gibi sosyal güvenlik mekanizması olmadığından mıdır nedir? Belirli yerlerde
''sadaka taşları'' vardı. Bu iş , siyasilerin diktikleri! sadaka taşlarıyla yürümez. Köklü çözüm olmadıkça, bu feryatlar, bu çaresizlikler hiç bitmez. Arada bir, başına ''devlet kuşu'' konmuş çaresizlerle, avunur dururuz. |
selamlar
evet köklü bir çözüm fikrine katılıyorum.:) kökten bir değişim zamanı geldi artık. |
Alıntı:
Ama sevgili A.Einsteın'ın bir aforizmasını da unutmadan *:) "Aynı şeyi defalarca deneyip,farklı sonuç almayı bekleyenlerden" olmamak kaydı ile. Geçmişimiz ve denemelerimiz bellidir. Hedef gelecek olmalı *:) |
sevap diye iftar sofrası kuran (aslında göstermelik ve reklam kazanma amacı güdülmüş) *burjuva ve parayı ödüyemedi diye hastayı rehin alan burjuva hep aynısınız.hepiniz sadece kan emersiniz yoksulun kanını.
saygılarımla... |
''Mehmet'in dramını gazetelerde okuyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı ve AKP Adana Milletvekili Ömer Çelik, Adanalı işadamı Cuma Ay'a cep telefonuyla "Radikal gazetesinin manşetinde çıkan otoparktaki hastayla ilgilen acilen" mesajı gönderdi. İşadamı Cuma Ay hemen, Mehmet'e kan naklinin yapıldığı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin otoparkına gitti. Ay, baba-oğulun memleketleri Malatya'ya dönmek üzere otogara gittiklerini öğrendi. Otogara giden Ay, aileyi ellerinde durumlarını anlatan bir afişle buldu.
Burada ilgi odağı olan baba-oğula bazı vatandaşların yardım için para verdiği görülürken, memleketine göndereceği koliyi ise, otobüs yazıhanesi yetkilileri ücretsiz gönderdi. Baba-oğul ile görüşen Cuma Ay, Çelik'e "Aileyi buldum, ilgileniyorum" mesajı çekti. Çelik de, ikinci bir mesaj geçerek, "Bütün ihtiyaçları karşılansın" dedi. İşadamı Ay, Mehmet ile babasını otomobiliyle hekimevine götürüp yerleştirdi. 'Yurtdışına da götürürüz' Ay, "Milletvekilimizin talimatıyla gerekeni yapacağız. Üniversitedeki doktorlarla görüşeceğim. Adana'da tedavisi mümkünse burada yaptıracağız. Eğer olmazsa yurtdışında bu ameliyat 25 bin YTL'ye yapılıyormuş. Hayırseverlerden bu parayı toplayıp, Mehmet'i mutlaka sağlığına kavuşturacağız" diye konuştu.'' İşte birilerinin talimatıyla harekete geçen hayırsever iş adamımız.Ne mutlu ona şimdi hiç bir yere başvurmadan,yapacağı devlet ihalelerine bürokrasiden taş konulmadan *halledebilecek.Neden ? Çünkü onu arayan başbakanın danışmanı ve milletvekili.O da hemen yardım severliliğini gösterdi ve sorunu çözmek için el attı.Diğer tarafta *halkın gözünde daha da büyüyecek olan bir AKP. Bizde de hiç suç yok sanki bu yaşananlar da. El atsaydık ya bu işe. Fırsat vermeseydik ya,medyanın iktidarı yüceltmesine. Ya da işadamının çıkarları uğruna hayırseverlik yapmasına. Hangi birisine el atalım ? Hangi güçle ? Saymakla bitermi Mehmet'lerin dramı bu ülkede sizce ? Evet sadece değişim olsun. Ama Peygamberleri, yattıkları yerden çıkarmadan. Büyük denilen Allah'ı dünya adaletine karıştırmadan. Sadece insan olmanın gereklerini,yerine getirerek... Saygılar. |
avrupanın birçok ülkesinde insanlar devlet tarafından sigortalı,istediyi hastaneye gider tedavisini olur parayı devlet baba öder,,adamlar sistemi kurandan çalıp uygulamaya koymuşlar,,bizim müslümanlar ayakda uyuyor,,selamlar ve saygılar
|
avrupanın birçok ülkesinde insanlar devlet tarafından sigortalı,istediyi hastaneye gider tedavisini olur parayı devlet baba öder,,adamlar sistemi kurandan çalıp uygulamaya koymuşlar,,bizim müslümanlar ayakda uyuyor,,selamlar ve saygılar...papillon
Sana zahmet hangi ayetten aldıklarını bir söylesende şu sistemi, bizim ulemaya da bir hatırlatsak nasıl olur sence ? hem iki kat bonuslanırsın sevabına bir el atı ver. :D |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:01 . |