Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Mucizeler tanrının aczini mi gösterir? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4986)

HarunKAHYA 14-10-2007 00:23

Mucizeler tanrının aczini mi gösterir?

Bunu hep düşünmüşümdür.Dinlerin zorlama tanrıları niçin hep mucize göstermek gayretindedir varlığını isbat için.. Ve onca mucizeye ( * :D * ) rağmen insanoğlu niçin hala tek bir dine dönememekte ve ötekine hap( ! ) *atmaktadır..
Başta Musa (A.S) ne mucizeler göstermiş.. neler.. Ama *sadece Yahudi tayfasını inandırabilmiş. Yahudi tayfası *da bir avuç...
Yoksa bu mucizelerin hepsi sevenlerince uydurulan kitaplara sonradan sokulan masallar mı? :lol:

dilaver 14-10-2007 00:32

Re: MUCİZELER tanrının aczini mi gösterir..

sevgili Harun Kahya

* * hep bir önerim olmuştu. Müslümanlar derler ya hani hakimiyet Allahındır diye benim önerim ise şu idi. Mülk Allahındır. Yani mademki her şeyin sahibi yaradandır o halde mülkün sahibi de odur. Adem e mülk vermemiştir, Nuh a da.

* * *İşte o satte din çöker. Bir kişi bile bulamazsın dinin peşinde, yoksulların haricinde.Gerçi onlara da mülk ahrette vaatedilmiştir. İsterseniz bir deneyin mülk Allahındır deyinve mülk sahibi müslümanları inceleyin.

* * * *Her şey bir çıkar ilişkisidir. Alah bile bir tüccardır. Sonsuz yaşam vaat edip itaat ister.

* * * *Ne dersiniz inanan arkadaşlarım, mülkiyet Allahın mıdır yoksa mülkiyete Allah bile dokunamaz mı.

* * * * saygılarımla

Death 14-10-2007 00:49

Birincisi başlıkta "mucizeler" kelimesinin büyük harfle yazılmış olmasına anlam veremedim...

---

Sözü edilen hususta ise, mucize diye gösterilen tüm herşey insanların beyinleriyle oyun oynamaktan, onları yanıltmaktan ve kandırmaktan başka şeyler değildir.Eğer öyle olmadığını düşünenler varsa ki vardır mutlaka gerekli ve geçerli bilgiler ışığında tartışmaya davet ediyorum.

---

İnsanoğlu her zaman birşeye inanmak, sığınmak istemiştir ve kendince, aklı yettiğince çeşitli hikayeler uydurarak ve olayları insanüstü bir güce yorarak "mucize" adı altında ele almış ve o yüce güç olan Tanrı, Allah veya başka bir olguya yormuştur hepsini.Bunların geçerliliği ise bilimin konu alanı dışındadır.Hiçbir bilim adamı, bilimle ilgili kişi bunları ciddiye almaz.Kafa yormaz.

---

Mucize fasafisoları Tanrı-Allah paralelinde birşey ispatlayamayacağı gibi insanları inandırmak için yapıldığı aşikar olan şeyleride gözler önüne sermekten öteye gidemez ve ateist bir kişinin kaale almasına, teizme veya deizme dönmesine sebep olamaz, olmamalıdır.Eğer olursada kişinin kendi içinde bir çelişki zaten vardır, şimdiye kadar gittiği yol sadece kendi içindeki bir yanılsamasıdır.

* Geçen yıllarda bir adam vardı, ünlü bir ateist bilim adamı diye lanse edilen ama aslında adı hiç duyulmayan ciddiyetsiz biri -duyduğum ve öğrendiğim kadarıyla- ölmeden önce "yanıldım Tanrı varmış" diyebilecek kadar ciddiye alınamayacak biri, o geldi aklıma.Bir ateist için bunlar geçerliliği ve önemi olamayacak niteliksiz şeyler, aldanmayın.

zelzeleci 14-10-2007 02:18

İşte mucizeler:

1. Ölümden sonra yaşam olacağına inanan insanların sayısının bu kadar çok olması
2. Kötü davranışta bulunan kişinin, bu davranışı Şeytan'ın kışkırtması sonucu yapmış olduğuna inanması
3. "Kuran yüklü i-pod bozulursa gömmek mi gerekir?" diye düşünen insan sayısındaki artış
4. Omuzlarında meleklerin günah *ve sevap kaydı yaptığına inanan insan sayısı
5. Zelzeleleri Tanrı'nın uyarısı olarak algılayan insan sayısındaki artış
6. Halâ son peygamber ya da son uyarıcı olarak inanılan insanlara inanmak için hiçbir sebep olmasa bile inanan insan sayısı
7. Halâ milyarlarca sperm ve yüzlerce yumurtanın kombinasyonlarından biri olduğunu algılayamayıp, sonucu belli bir sınavda olduğunu zanneden insan sayısı
8. Tanrı'sının özelliklerini kendi özellikleri üzerinden bütünlemeye çalışan insan sayısı (Allah duyandır, Allah işitendir, Rab uludur vs.)

* * Bence acz olan Tanrı'ları değil kendileridir.

* * Dinler (genellikle) olmayan şeylere inanma sanatıdır. Kimi tanrısını insanlaştırır, kimi kana susamış bir yaratığa dönüştürür... Bu kimiler sona ermez. Aynı dinin aynı mezhebindeki insanların bile kafasında yarattıkları ilahlar, cinler, cennetler birbirinden farklıdır.
* * Belki çok genelleme yapıyorum ama yapılmayacak gibi de değil. Toplumu yönlendirecek denilen üniversite öğrenicileri bile "nasıl cin çağrılır?" gibi sohbetlerle vakit geçiriyorsa aklıma gelen tek söz: "Din afyondur."

zelzeleci 14-10-2007 02:25

Bir mucize daha söyleyim:

Bir Hindu'nun inekleri kutsal olarak görmesine kıçıyla gülen mümin kardeşimin kendi inancına amuda kalkarak gülmemesi gerçekten çok büyük bir mucizedir.

no_panik 14-10-2007 12:15

Re: Mucizeler tanrının aczini mi gösterir?

Sizin gibi devamlı inanmak istemeyen (saygı duyuyoruz :)), bir şeylere kulp bulan insanlar peygamberlerden mucize göstermelerini istediklerini anda suratlarına tokat gibi inen cevaptır mucize...
Peygamberler durdukları yerde gelin size mucize göstereyim sizde bana inanın dememişlerdir.
Her şey mantık çerçevesinde anlatılmış daha sonra inkara yönelen kişilerin istekleri üzerine mucize gösterilmiştir. Ama inkardan o denli zevk alan şahsı muhteremler her şey gibi buna da kulp takmaktan kendilerini alıkoyamamışlarıdır.
Bu mucize değildir... Bunu yapan kişi sihirbazdır, büyücüdür vs... Sizlerin orjinalite deyimiyle zekiydi, ilizyondu falan filan feşmekan
Umulur ki inkarın elinden hiçbir şey kurtulmasın... *:D

thunderpoint 14-10-2007 12:20

Sevgili no panik,

Biz de diyoruz ki "Muhammed'den beri yüzyıllardır inanmamakta ısrar ediliyor; nerede sizin tokatlar?"

Bu meyanda kendi imzanı biraz daha dikkatle okumanı tavsiye ederim..

Sevgiler...

ozgur_beyin 14-10-2007 13:08

Sevgili no-panik, islam ,''El-Cezirede '' zuhur ettğinde , kutsal kitaplarda anlatılan ,''mucizeler '' biliniyordu.
Bu yüzden, kendini peygamber ilan eden, Muhammedden ''müşrikler'', *diğer peygamberler gibi , ''mucize'' göster-
mesini istiyorlardı. Fakat Muhammed ,sadece ondan önceki peygamberlere! verilen, mucizelere *inanılmadığını ,
bu yüzden, Muhammed'e verilecek, mucizeninde bir işe yaramayacağını ,kuran vasıtasıyla sürekli vurguluyordu.
Çünkü Muhammedde neticede ''ete kemiğe bürünmüş'' normal* *bir insandı. Muhammed'ed de, yeni mucizeler uydurulması için ''zamana'' ihtiyaç vardı. Bu zaman ihtiyacı ,hadisler sayesinde oluştu . Muhammedin ölümünden,
yaklaşık iki yüzyıl sonra *toplanmaya başlanan hadisler, ''mücize'' kısmınıda dine eklemiş oldu.

Kuranda Muhammede verilmiş, hiç bir mucizeden bahsedilmez. Yukarda bahsettiğim gibi ,mucize isteyenlere
kuran, '' diğer peygamberler verilen mucizelere müşrikler inanmadı. Sende göstersen, zaten inanmayacaklar''
kolaycılığı ve kaçışı vardır. İşte sana *konuyu işaret eden bir kaç ayet.

En’âm *109 *
(Mekkî 55) *Kendilerine bir mucize gelirse ona mutlaka inanacaklarına dair kuvvetli bir şekilde Allah'a andiçtiler. De ki: Mucizeler ancak Allah katındandır. Ama mucize geldiğinde de inanmayacaklarının farkında mısınız? *

A’râf *103 *
(Mekkî 39) *Sonra onların ardından Musa'yı mucizelerimizle Firavun ve kavmine gönderdik de o mucizeleri inkar ettiler; ama, bak ki, fesatçıların sonu ne oldu! *

Yûnus *20 *
(Mekkî 51) *Ona (Muhammed'e) Rabbinden bir mucize indirilse ya! diyorlar. De ki: Gayb ancak Allah'ındır. Bekleyin (bakalım) ben de sizinle beraber bekleyenlerdenim. * *

Kuranda bahsedilmeyen, Muhammede ait *mucizelerin hepsi ,uydurmadır.
mucizeler! ''sorgulayan akılda ''değil , ''imanlı akılda'' büyür ve gelişirler. İmanlı akılda , ''olmaz'' yoktur.

HarunKAHYA 14-10-2007 13:11

sn. Hafızım:
tokat patlayınca izi kalır... Hiç birşey olmasa tokadı yiyen uyanır.. 8O
Halbuki bu mucizeler öyle bir bebek beşpişi ki, tokat gibi uyaramıyorda, ninni söyerkenki gibi, hu huuu lar içinde sırtı sıvazlıyarak uyumaya yardımcı oluyor... * :lol:
Tokatçılarla peygamberleri karıştırma, ayıp oluyor.. * :lol:

Bak imzamı değiştireceğim.Güzel bi ilham verdin *sn.no-panik..
NO mucize..
YES gerçek.
.

HarunKAHYA 14-10-2007 13:17

sn.özgür hocam.. sağol beni desteklemişsin.. :D
aynı anda yazdığımız için görememişim..şimdi gördüm..

"Yoksa bu mucizelerin hepsi sevenlerince uydurulan kitaplara sonradan sokulan masallar mı? *:lol:"
Senin son mesajındaki *cümlelerin -cuk-oturmuş..
Aman böyle birbirimizi desteklediğimizi elaltından yapalım, ama açık etmeyelim.. :lol:

no_panik 14-10-2007 15:13

Sevgili özgür beyin

Yazınızda hz. peygamber için nasıl ki diğer peygamberler mucize gösterdiler ise müşrikler bu mucizeleri hz. muhammedden de göstermesini istediler ama o normal bir insan olduğu için bu mucizeleri gösteremeyeceğinden kendi sözüyle yazmış olduğu kurandan aslında mucizelere kimsenin inanmadığını, bende bunları yapsam sizde inanmayacaksınız anlamına gelen ayetlerle görüşünüzü desteklemişsiniz. Ve yazınızın en sonunda hz. peygamberin göstermediği mucizelerin onun ölümünden yaklaşık 200 sene sonra uydurulduğunu ve kuranda da hz.muhammed için verilmiş hiç bir mucize olmadığını belirtmişsiniz.

--------------

Aslında bu yazıdan sonra Kuranda Hz. Muhammed için verilmiş mucizeleri yazsam yada bu mucizelere delil olarak sizin çok sevdiğiniz ( ve devamlı hz.Aişe'nin yaşını delil olarak gösterdiğniz) Buhari'nin naklettiği hadisleri örnek göstersem siz yine inanmayacaksınız yine inanmayacaksınız.
Ama ben yine de delillerimi göstereyimde sizde hemen antitezini aramaya başlayın.

Ay'ın ikiye yarılması mucizesi

Sayın özgür beyin kuranda Hz muhammed için mucize verilmediğini iddia ediyordunuz ya... Buyrun...

Saat (kıyamet vakti) yakınlaştı ve Ay yarıldı.

Onlar bir ayet (mucize) görseler, sırt çevirirler ve: "(Bu,) Süregelen bir büyüdür" derler.

Yalanladılar ve kendi heva (istek ve tutku)larına uydular; oysa her iş 'sonunda kendi amacına varıp karar kılacaktır.' (Kamer Suresi, 1-3

Olay
Medine'ye hicretin beş yıl öncesinde, Kameri ayın 14. gününde bir akşam vaktiydi. Ve tam o zamanda yeni doğan ay birdenbire ikiye bölündü. Bir parçası karşıdaki tepenin bir tarafına, ikinci parçası da öteki tarafına gitti. Bu bir saniyelik bir hadiseydi. Sonra ayın iki parçası birleşiverdi. Hz. Peygamber (sav) o sırada Mina'da bulunuyordu. Hz. Peygamber (sav) orada hazır bulunanlara hitap ederek, "bakın ve şahit olun!" dedi. Kafirler, Hz. Muhammed (sav)'in kendilerini büyülediğini öne sürdüler, bu sebepten gözlerinin iyi görmediğini söylediler. Orada bulunan diğer kimseler, "Muhammed (sav) bizi büyüleyebilirdi, ama burada olmayanları değil. Biraz bekleyin, bu tarafa gelmekte olanlara soralım. Acaba onlar bu hadiseyi görmüşler midir?" Dışarıdan gelenler bu olaya şahit olduklarını kabul ettiler.

Olayı destekleyen hadisler:
Ay yarılması mucizesini başta Buhari ve Müslim olmak üzere Tirmizi, Ahmed b. Hanbel, Ebu Davud et-Tayalisi, Hakim en-Nisaburi, Beyhaki, Ebu Nuaym el İsfehani ve Kadı Iyaz gibi büyük hadis alemleri nakleder.

Abdullah ibn Mes'ud (ra) şöyle demiştir: Biz Mina'da Peygamber'in beraberinde iken Ay ikiye bölündü de, Peygamber (sav): "Şahit olunuz!" buyurdu.

Ebu'd-Duha Müslim ibn Subayh da Mesruk'tan; o da Abdullah ibn Mes'ud'dan: Ay Mekke'de ikiye bölündü, diye söylenmiştir...

Ve hadislerinden örnekler vermeyi çok sevdiğiniz buhari:

Buhari ve Müslim, İbn-i Mes'ud (ra)'dan şunu nakletmişlerdir:

"Resulullah (sav) zamanında Mekke'de Ay ikiye bölündü. Ve Allah Resulü şöyle buyurdu: "Bakın ve görün!"

Buhari ve Müslim, Enes (ra)'dan şunu nakletmişlerdir: "Dedi ki: "Mekkeliler Allah Resulü'nden bir mucize göstermesini istediler. Bunun üzerine Ay'ın iki kez ikiye bölündüğünü gösterdi.
.......

zelzeleci 14-10-2007 15:29

Küçük şeylere gereğinden fazla önem verenler, elinden büyük iş gelmeyenlerdir.

* *Yani hakkaten de doğru bir söz. Millet kocaman atomu parçaladı, biz daha ufacık bir ayı ikiye bölemedik. Yazıklar olsun bize.

no_panik 14-10-2007 15:42

Küçük şey olarak ne anlıyorsun o önemli aslında. Ben bu imzayı yazarken farklı şeyler düşünmüştüm ama sağolasınız siz yine işi evirip çevirip başka noktalara getirdiniz. Daha farklı anlamlar yüklenilmemesi için imzayı değiştiriyorum.. Sevgilerle...

bagnaz 14-10-2007 15:49

kuranda muhammede kuran dışında bir mucize verilmediği açıkça söyleniyor. aslında mucize neye denir onada bakmak gerek kuranda hem olağan olarak hem de olağanüstü olarak değerlendirebileceğimiz olaylar için bizim türkçeye mucize olarak çevirdiğimiz "ayet" ve "beyyine" kelimeleri kullanılıyor.

ayrıca tanrının bir mucize göndereyim de bana inansınlar diye ekstra bir dahli olduğunu düşünmüyorum. yani bir olayın ilk muhataplarına o olay o an için olağanüstü geliyor diye o olayın illa olağanüstü olması gerekmez. mesela medeniyetten uzak bir kabilenin her türlü teknolojik aleti mucize olarak değerlendireceği gibi.

ozgur_beyin 14-10-2007 16:21

Sevgili panik, mucizeden! bahseden, *ayeti bir daha oku.

Saat (kıyamet vakti) yakınlaştı ve Ay yarıldı.

Bu ayet veya senin zehabınca, mucizeyi anlatan bu ayet, kıyamette ayın başına geleceği olayı ! tasvir ediyor.
Hadislerdeki ''şakkı-kameri ''değil.
''Kuranı destekleyen hadisler'' ibaresini kullanman ,zayıftan kuvvetliye atıf yapmanı gerektirmiş.
Halbuki *tersi olmalıydı.
Savunayım derken günü ve saati gaybda saklı olan ,kıyameti günümüzden, 1400 yıl ,geriye taşımışsın.
Hadislere ise söyleyecek sözüm yok yukarda söylemişim.
Hadislerele ilgili, bir anekdot daha yazayım. ''kütübü-sitte'' nin yazarlarının *beşi acem ,sadece biri araptır

HarunKAHYA 14-10-2007 16:28

hocam bu saf (tertemiz) inanca vallahide bayılıyorum.billahide bayılıyorum..banada nasibet ya Rabbiiii... (sn.cemalden bi çalıntı..o dualarının sonuna hep koyuyorya..bende koyayım: Amin :) *)

Ay ikiye yarılmışşş.. ruyada veya üfürmeyle değilde..gerçek bir mucizeyle yarılmış.. Dünyada hükümdarların osuruğunu yazan tarihçiler.. dünya alemin görüp hayret içerisinde kaldığı.."yahu bunu hangi peygamber yaptı..Gidip onu bulalım..Elini ayağını öpelim..Gösterdiği tanrısına tapalım..yoluna girelim." dediği bu büyük mucizeyi es geçmişler.. * hayret üstü hayret yanı.. Gavurluk olurda bu kadar olur abi... Bu gavurlar bu tarihi mucizevi gerçeği sakladılar.. Gavurdur.. ne yapsa yeridir abi.. :lol:
(Ama bunun islami ilimlerde muhakkak açıklaması vardır. yani açı hesapları falan filan.. :D )

imza. Telaş yok
* * * * mucize yok
* * * * gerçek... *çok. * :wink:

no_panik 14-10-2007 16:41

Bende bunu söylemenizi bekliyordum sevgili özgür beyin :)

Dediğiniz bu çürük görüslerden biri de, bu mucizenin Peygamber zamaninda meydana gelmedigi, bunun Kiyamet alâmetlerinden birisi olarak ileride meydana gelecegi iddiasidir. Nesefi gibi bazi müfessirler Hasan-i Basrî'ye nisbet ederek bu iddiayi ileri sürmüslerdir. Ayette geçen "yarildi" fiilini geçmis zaman olarak degil, "yarilacak" seklinde gelecek zaman olarak düsünmüslerdir. Bu durumda "Ay, Kiyamet günü bölünecek" demek olur. Konu ile ilgili Kamer suresinin ikinci ayeti, yukarda iddia edilen manaya uygun düsmemektedir. Bu iddianin kendilerine nisbet edilen Hasan-i Basrî ve Ata ibn Ebi Rebah'in (ki bu iki zat Tabiînden, yani sahabeyi görenlerdendir) bu görüsleri hakkinda merhum Elmalili Hamdi Yazir, tefsirinde söyle diyor: "Bu iki Tabiî imami, ayette ve hadiste meshur olan geçmisteki ay'in yarilmasini inkâr etmis degil, ayetin isaret ettigi diger bir manayi tefsir etmisler ve Insikak-i Kamer mucizesinden, ileride ay'i büsbütün yarilip kiyametin kopacagi manasini anlamanin geregine isaret etmislerdir.
(Alıntıdır).

ozgur_beyin 14-10-2007 16:55

İyiki bekletmemişim ,no-panik. Bir meseleyide ,yüzümüzün akıyla hallettik.

NOT: Meseleyi daha anlayabilmen için Ömer Seyfettin'in *''YÜZ * AKI'' adlı hikayesini okumanı öneririm.

no_panik 14-10-2007 17:09

Halletiğiniz meseleyi banada söylesenizde nasıl yüz akıyla çıktığınızı anlayabilsem. *:)

Uzaklardan gelen bir Not: Aslında anlıyorum ben sizi ... *:lol:

HarunKAHYA 14-10-2007 17:11

hocam bi mucize daha yakaladım.kaynak -iktibas.info- diye çok kıymeli bir site..

" Selam zikir.

M.kemal islam düşmanı, kuran düşmanı ve müslümanların düşmanıdır. ve bu sıradan bir düşman deyil.
kuran ve hadiste ona işaretler vardır.
bende bu işaretleri görebildiğim için, ve edip yüksel bu islamdüşmanınakurtarıcı dediği için, müccedid gördüğüm Said Nursi de ona islam deccali dediği ve ona bakan sürenin birinin 19 ayetli alak süresidir dediği için, ve kemalistler onu ilahlaştırdıkları için , bende kafayı ona taktım, ve takmakta kararlıyım çümkü o islam deccalidir. edibin sandığı ve iddia ettiği gibi mehdi deyil.
"

abi biz göremiyoruz ama.. bak Kuran ve hadiste Mustafa Kemal e işaret vaarmış.. Abi hiç bi şeye inanmıyorsan.. buna inan.Bu mucize değilde ne yani?? Bir başlık aklıma geldi..bakmak değil - görmek lazım.. haklıymış..

ozgur_beyin 14-10-2007 17:33

Sevgili HARUN KAHYA, ben JULES *VERNE'nin ''AYA SEYAHAT'' *romanı kadar ,mucizevi bir kitap okumadım.
Okuyanlar bilir, gemiyi ,dünyadan *aya, devasa *bir top gönderir. ''Devasa topun'' haricinde *anlatılan seyahat,
NASA'nınkiyle nerdeyse yüzde yüz benzerdir. Ve NASA bu romandan faydalanmıştır.

Tabi bu arada NATİLUS'uda(nautilus) unutmamak lazım. Kaptan Nemo'nun gemiside nükleer enerjiyle çalışmaktadır. Yıl 1870 tir. amerika ilk yaptığı nükleer gemiye *AYNI ADI VERMİŞTİR.

Ondan sonra, al eline iğneyi sahra çölünde (kutsal kitaplarda) mucize ara.

osiris 14-10-2007 18:27

tanrının değil insanların aczini gösterir

hiramusta 14-10-2007 21:19

Kur'an da mucize kelimesi geçmez.Bu yüzden boşu boşuna kürek çekmeyin isterseniz.

Cemal 14-10-2007 21:26

abim burad herkeş bişeler yazmışama. bu dinikita plarda geçen mucizelere sıralamamış.Bilenbi abi bu mUsa *paygamberimis-İsa ve kendi Peygamberimis hankı mucizelere yapmışlar.KiTaplarda neler yazıyo.bunabi örensek diyom eveli.Biburda tartışılan evelibari ayınyarılması olayı var.benimde ona aklım basmıyo.onada hİram abi bi açıklasın.Hakget kuranda ay 2 ye ayrıldı.halkbuna gördü yazıyomu?*

hiramusta 14-10-2007 21:34

sevgili Cemal.O ayet geçmiş zaman kipiyle gelecekte olacak olan bir olayı anlatmaktadır.Kur'anda bu tarzda birkaç ayet vardır.

Cemal 14-10-2007 21:36

hİramabi karışıkannatma lütfen.Geçmişkip filece annıyamdım ben.Yanı kuranda bu olayoldu.halk gördümü diyo.yoksa -yanıkıyamet zamanı filece ayyarılcek gimimi annatıyo. saol.

hiramusta 14-10-2007 22:19

Kıyamete yakın olcek diyo Cemalım.

okinono 14-10-2007 22:22

Dolunay çok güzeldir.
Ay bütün sakinliği ile bize bakan yuüzünde pırıl pırıl asılıdır gökyüzünde. *Bir tek pürüz dahi yoktur üzerinde;

Sonra birden; bir kocaman meteor ayın yüzeyine çarpar, çarptığı yer çukurlaşır ve ışığın yansımasını engeller. Bu bir anda olmuştur. Şakk , eşmek kazmak, yarmak, olarak olay oluşmuştur.

Mesele ayın yarılması değil, böyle bir olayın Tanrısal olarak vasıflandırılımasıdır.

Gerekçe, beşer ayı yarmadığına göre, o zaman Tanrı yardıdır.

Bugün ise Şakkı Kameri izah etmek için nerdeyse aya düşman olarak sözde yazılar yazanlar, acaba Uzay mekiğine ne diyecekleridir?

Çünkü, uzay mekiği bir araç olarak Nemrutun başlattığı göğü delmek fikrini başarmıştır. Başarmakla kalmayıp, bir de geri dönmüş ve bunu birkaç kez de yapmıştır.

Yani dönelim, İbrahim ile Nemrut kıssasına bakalım,

Bu asırda Sözde din adına ortaya atılan bakış açıları ile ,
Nemrtu mu haklı olacaktı yoksa İbrahim mi?

Yoksa Ay yarılmışmıdır. Evet yarılmıştır. Belki de hergün ufak ufak yarılıyor. Bu millet din tezgahı ile hergün oyukurken, ayın yarılması çokta büyük bir mesele değildir.

Ayrıca, bu olayın hadsi versiyonun da anlatılan, yok yarıldı bir parçası tur'a indi sonra birleşti falan da değildir. Bunlar hep sallamadır. Ne kaar sallarsan o kadar ....

Peygamber, bu yarılma olayını görüp, éahaaaa bakın bakın, ay yarıldı, yani nakısaya uğradı. İşte sizin taptığınız Ay yarıldı, öyleyse tanrı olamaz o , diyerek tevhit konusunda müşri,klere delil olarak bunu söylemiştir."

O zamanın adamlarını siz herhalde denyo sanıyorsunuz toptan. O dönemde hele yazı olmadığı için kafadan deve üstünde satranç oynuyorlardı. Bugün kaçını biliyor satrancı?

Bu kadar kafası çalışan adam böyle bir mucize görünce inanmayacak ama firavnun sihirbazları hemen inanacak,

Hadi ya yedim.

Yoksa bu mucizenin inancına müşriğin değil de sizin ihtiyacınız olmasın ?

Ama bizim uyanık geçinen tarihçilerimizin malesef bu konuya kafaları basmamıştır, veya bastırılmamıştır.

Ayette geçen Ay yarıldı kıyamet yaklaştı ayetini böyle okumak merak edenler için bu zamanda artık elzemdir.

İnanmıyorsa da bırakın , inanmamakta haklı çünkü. Bir insana maddesel bir mucize ile geçmişten bir olayı ispat etmek kadar aptalca bir şey olamaz. *

Hem Tanrı^yı ispat etmek için yapılan bu çaba neden ki? Yoksa kendi örttüklerinizin açığa çıkmasını engellemek için olmasın bu kaadr çaba!!

Tanrı'yı ispat etmek işi beyhudedir ey inananlar. Beyhude. *Zira Tanrıyı ispat edebilmek için Tanrı olmak lazımdır.

Sazan dalışları ile burada komik duruma düşüyorsunuz. Üzülüyorum. Cidden üzülüyorum ve inançsızlığınızı örtmenizi size din diye empoze edenleri boğmak ,istiyorummmm.

Kainattan anla diyorsanız da, bu işi pantesitler sizden çok daha iyi yapıyıor zaten. Size ne hacet.

Sizin yapmanız gereken, neden inandığınızı yaşayışınızla ve pratikte ki faydaları ile anlatmak olmalıdır.Veya hep sormak olmalıdır, Madem Allah var, herşey ona musahhar. Daha ne ki, bir biyolog sizden daha ince gördüğü halde inanmıyorsa bilgiyi yok mu sayacaksınız şimdi, Sayarsanız zaten baştan coz olursunuz.

Sonra da din bilime engel değil deyip durular. Evet din bilime engel değildir. Ama bu dinciler yokmu bu dinciler, işte bunlardır asıl duvar.

Pink floydu hatırladım birden.

Selamlar

frodo 15-10-2007 12:37

25 Haziran 1178 tarihinde beş İngiliz katolik rahibin yeminli ifadeleri ile Canterbury’de tutulan Gervase günlüğünde yer almış bir belge, okinono'nun anlatmaya çalıştığı doğal olayın "ayın bölünmesi mucizesine" nasıl dönüştüğüne dair ipuçları veriri.Yeminli ifade şu ;

“ Ay’ın pırıl pırıl olduğu bir geceydi. Her zaman olduğu gibi yarım ayın iki ucu doğuya bakıyordu. Üstteki ucu birden ikiye bölündü...”

Döneminin siyasal ve kültürel olaylarını doğru biçimde aktarmakla ünlü bu günlükteki olay ilginçtir. Buna benzer olayları insanlar daha önce de gözlemlemiş ve “kıyamet alameti” olarak yorumlamıştır. (Size bir şey hatırlattı mı bu olay ?) Bu doğal olayın kıyamet alameti olması doğaya dair bir şey değildir. Bu insanın yorumu,inancı ve bilgi yönlendirilmesidir. Gerçekte ne olduğunu 900 yıl sonra bilim bize açıklıyor. 5 rahibin tarif ettikleri yerde görece yeni bir krater bulunmuş ve bilgisayar simülasyonları dünyadan bakan bir göze kometin çarpmasıyla ortaya çıkacak gaz ve toz bulutu nedeniyle ucun ikiye bölünmesi efektini vereceğini isbatlamıştır. ( ışınım, ayın rezonansı gibi teknik kanıtları meraklısına anlatılabilirim)

Bu kratere verilen isim de bize ders niteliği taşır. Giordano Bruno krateri . Peki kimdir Giordano Bruno ? 16.YY da yaşamış bir katolik Kilisesi bilginidir. Kazığa oturtularak öldürülmüştür. Neden mi ? Başka evrenlerin de olabileceğini ileri sürerek geleneksel Tanrı’nın halifesi insan ve dünya merkezli evren anlayışına karşı çıktığı için...

Kuranda bahsedilen ayın ikiye bölünmesi etrafındaki abartılı mucize örtüsünden arındırıldığında
muhtemelen böyle bir meteor çarpmasının izlenmesinden başka bir şey değildir.

Kuranı "akla" ve günümüz bilgilerinin ulaştığı yere göre yeniden yorumlama gayretinde olanlar
ise -böyle bir mucizenin imkansızlığı nedeniyle- geçmiş zaman kipiyle gelecek zamanı anlattığı
iddiasına sarılırlar.

Cemal 15-10-2007 20:50

abim şöle bilafaklıma geldi:

"Mucizeler tAnrınınaczini göstremz.
Uydurannarın acizine gösterir."
imza.ceMal.

HarunKAHYA 16-10-2007 20:36

sn.ceMal,yukarıdaki sözünüz çok müthiş.Sizin prof luğunuza yakışmış.Gerçek söylüyorum.. :D
Şimdi bir başka başlıkda bir mucizeye daha rastladım. "Samandan Evrim" diye bir başlık var hani.Biraz karıştırdım;mete isimli bir sn. arkadaşımız bütün ateist baskılara rağmen ,gördüğüm kadarı ile büyük bir gayret ve ciddiyetle tezini savunuyor, karşı tarafda salvoları yolluyor.. :lol:
Mucize bu mu diyeceksiniz:Evet tek başına müdafaalarda bir mucizedir, ama yakaladığım mucize bu değil, bu yazıda sn. mete nin yazıklarından. Habil ile kabil hikayesinin anlatıldığı bölümde arkadaşımız bir dini söylemden alıntı yapmış:

" Bu *Olaydan *sonra *Tanri, *Adem’e *Cebrail’i *göndererek *yazi *yazmasini *ögretti. *Sonra *da *kendisine *10 *sahifelik *buyruk *yazdirdi. *Bu *buyruklar *arasinda; *insan *haklarini *gözetmek *ve *herkese *adil *davranmak *esasi *vardi. *Adam *öldürmek, *kan *içmek, *ölü *hayvan *eti *yemek *gibi *yasaklar *da *vardi.....
Habil *ve *Kabil'in *bu *konudaki *rolü *sonlara *doğru *çıkacaktır..Habil *ve *Kabil *diğer *mitoloji *dinlerine *değişik *bir *olay *olarak *anlatılmaktadır..İnsan *nasıl *yaratıldığını *sorusuna *Sonuç *kısmı *ile *birlikte *bitmiş *olacaktır.. "

Bence bu da bir mucize.. Tek başına karısı ile yaşayan adama, insan hakları beyannamesini dikte etmek.. :D
Bu mucize kavramı ve tanrı adına konuşma, ondan bir şeyler aldım diye, kendi aklındakileri dinsel bir uslüpla aktarma, hoş bir kavram.Bu anlatımların faydalı olanları da var, faydasız olanları da... bazen zaralı olanları da..

HarunKAHYA 17-10-2007 20:29

Şimdi bakın, mucizeler gerçekmi değilmi, tanrının aczinimi gösterir - yoksa gücünümü?Bunu biraz bırakalım.Şimdilik yani.. o öyle veya bu böyle..Şimdi önümüzde daha önemli bir konu var :GAZOZ KONUSU.. :lol:
Senin gazozunu kim açtı?
Müjdeninkini Bedri açmış,ama içine koymamış.. 8O
Mesela Sedanın gazozunu kimler açtı..Her sabahın kart sultanı, şimdi gazozunu kime açtırıyor?Şu anda kimin motoruna biniyor ve ondan çocuk yapacak mı?
Hülya 25 sene sonrada anılabilecekmi...(Herhalde bu kadar çirkin olupda, magazin tarafından bu kadar şişirilen bir başka insan olamıyacağı konusunda... :D )
Yani memleketteki insanımızın uğraştığı konulara ve ciddiyetine bakın..
Magazin bu ülkenin baş belası..Aziz Hocam kulakların çınlasın.. pardon rahmet olsun...Allahmı söyletmiş neyse??
Bu *bir kısım (ne kadar kısım? sizin takdirinize kalıyor)serseri basın olduktan sonra bu memleketin adam olması biraz şeye kalmış... ikmale.. :lol:

soro 17-10-2007 22:19

sevgili harunkahya kardeşim,bir yardımcı bilgi vermem gerekti müsaadenle.

bir yukarıda bahsetiğin samandan evrim topikinin aslı "şamandan evrim..." dir.
yazar arkadaşımız ilk başlarda şaman dinine mensubiyetini ifade etmiş idi.şamanist idi yani.
daha sonraları,çok büyük bir rahatsızlık geçirdi ve buradakilerle helalleşti felan,sohbet odasında ve msn de.

epey sonra geri geldi ve artık müslüman olduğunu ifade ettti.
kısa sürede müslüman olup,islamı literatürü de dosdoğru olarak tamamen bilmek bayaa zor iştir.dolayısıyla iyi niyetle de olsa bazı abartı ve hatalar olabilmektedir.kişisel ifadeler öncelikle söyleyen kişiyi bağlar ve ona sorulmalıdır mümkünse.
sevgilerimle.

HarunKAHYA 20-10-2007 18:37

sn.soro-nazik açıklamalarınıza teşekkür ederim.benc e İslamın ve diğer dinlerin en büyük açma
zı,önüne gelenin farklı yorumu ve kendi yorumunun en doğru olduğu iddiası.
şimdi başka bir konuya geçiyorum.

SONBAHAR GELDİ-YAĞMURLAR ARTTI...ALLAH YAĞMUR DUALARINI DAHA ÇOKMU KABUL EDİYOR?

Bugün çok yağışlı bir hava var.Yağmur konusunu internette tarattım.sn.Fethullah Gülen in bu konuda ilginç bir açıklamasına ve buna eklenen okur yorumlarına rastladım..Aşağıda okuyacaksınız;yorumlar sanki yağmurun bir tabiat olayı değil de, adeta tanrının duaya icabeti-kabulü şeklinde algılanmış.İnsan düşünüyor, dua ile gerçekten yağmur yağdırabilirmi?
o zaman dünyanın duasının yapıdığı ülkemizde, neden yağmur gittikçe azalıyor, kuraklık büyük tehlike.İngiliz uzmanlara göre bu yüzyılın sonunda Türkiye büyüyk kısmı ile çöl leşecekmiş.Dualarımız mı samimi değilde, kabul görmüyor... Yoksa bu iş tamamen doğa kanunları içerisinde mi gerçekleşiyor?

Soru: Ülkemizde, özellikle de İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerimizde kuraklık yaşanıyor ve ciddi su kıtlığı çekiliyor. Hatta, başkentte günaşırı su verilmeye başlandı. Bunun yanı sıra, insanların genelinde, meseleyi küresel ısınmaya ve iklim şartlarına irca etmek gibi bir esbabperestlik görülüyor. Mü'minlerin bu türlü hadiselere bakışı ve bu şartlarda almaları gereken tavır nasıl olmalıdır?

F.GÜLEN:Maalesef, bugün insanların pek çoğunda ciddi bir itikad problemi var; her meseleyi naturalizme bağlama ve esbab-ı tabiiyye ile izah etmeye çalışma hastalığına mübtela kimseler hadiselerin perde arkasını göremiyorlar. Dolayısıyla, tabiî afetler hususunda da isabetli bir değerlendirmede bulunamıyor ve asıl çalmaları gerekli olan kapıyı bilemiyorlar.
Günümüzde geçmiş kavimlerin helakine sebebiyet veren günahların bütünü hem de kanun ve kuralların koruması altında açıkça işleniyor. Oysa, Hazreti Musa, günlerce devam ettiği yağmur duasına icabet edilmeyişinin sebebini sorunca, Cenâb-ı Hak, "İçinizde günahkârlar var; önce onlar tevbe etmeliler!" buyuruyor. Herkes bu meseleye aynı ölçüde inanmayabilir; fakat, acaba müminlerden kaç tanesi birkaç gece günahına tevbe etmiş ve yana yakıla yağmur istemiştir de Rahmeti Sonsuz rahmet deryasını galeyana getirmemiştir?!.
Yağmur duası bir şov değildir; Allah Rasûlü onun usûl ve âdabını ortaya koymuştur. Mü'minler o âdaba uygun olarak el açıp dua etmelidirler; dua ederken de, "ister yağdırır isterse de yağdırmaz" gibi yanlış bir kanaatle değil, "Rabbimiz rahmet musluklarını mutlaka açacak" itikadıyla, tam bir inanmışlık içinde Allah'a yalvarmalıdırlar.
Miraç Gecesi'nde Rasûl-ü Ekrem Efendimiz'e (sallallahu aleyhi ve sellem) çok büyük lütufların ihsan edilmesi bütün mü'minler için bir referanstır; mü'minler bu geceyi çok iyi değerlendirmeli ve özellikle de Ümmet-i Muhammed (aleyhisselam) için dua etmelidirler.
Bazı mekanlarda ve zaman dilimlerinde dualar makbuldür, sevaplar katlanarak yazılır; çünkü, o yer ve zamanlardaki ameller, zarfın kıymetinden kabul referansı alırlar.
Herkesin duası kendi himmet ufkuna göre olur; kimileri sadece dünyevî dileklerle duaya dururlarken, adanmış ruhlar hep Din-i Mübin-i İslam'a dair taleplerle ellerini açarlar.

1 Yazan efza sahin , 06-08-2007 14:34
Hocamızdan Allah razı olsun çünkü ciddi günah ortamındayız ve şeytan sokakta evde gece gündüz eteklerimize bu asrın çirkinliğini bulaştırmaya çalışıyor ki çoğu zaman da başarılı oluyor.. gözümüze perde indiren olayları esbaba vs ye bağlamamıza neden olan bu durumdan kurtulmamıza vesile olan bu yolda koşturan bütün insanlardan başta hocamızdan Allah razı olsun.. *
Not: bu genel bir teşekkürdür.
2 rabbim bizleri affetsin
Yazan mehmet 06-08-2007 17:07
cenabı mevlam herşeyi insanların hizmetine sunmuş rabbim bizlerin günahlarını bağışlasın ümmeti muhammed'e birlik beraberlik ve huzur versin rabbim iyi kulların hürmetine bizlere hep doğruyu nasip etsin ALLAH onlardan razı olsun
3 ALLAH RAZI OLSUN
Yazan ali goermezB 06-08-2007 19:19
Hocam sobetlerinizi dinliyoruz yazilarinizi okuyoruz gonlumuz huzur doluyor ALLAH sizden razi olsun ellerinizden oper duanizi beklerim ali goermez isvicre
4 vicdandan öte
Yazan ismail, 06-08-2007 20:32
peki müslüman olmayan ülkelerde niçin kuraklığa önlem alınıp olumlu sonuçlarla karşılaşılıyor? Allah kendine inanmayan budistlere, atesitlere rahmetini mi gösteriyor? iranda deprem olunc yüzbinler ölüyor ama allah'a inanmayan japonya'da kimse ölmüyor. gerçekten hayret edilecek bir şey
.
5 KITMİRİN SERZENİŞİ
Yazan KITMİR VE ZARİBB 06-08-2007 21:08
SUYUN ÖTESİNDEKİ O GÜZEL İNSAN YİNE BAM TELİNE ÖYLE BASMIŞKİ.BU YORGUN DÜNYANIN MATERYALİST VE NATURELİST İNSANLARI İLE KAMERE KARŞISINDA DUA EDEN HOCALARIMIZ İLE TANRI SÖYLEMİ İLE BU İŞİ DEŞİFRE EDEREK TİYE ALAN UZMANLARA BU SOHBET NE GÜZEL DENK DÜŞMÜŞ.ACABA HANGİMİZ BU İŞ İÇİN UYKUMUZU BÖLÜP SABAHLARA KARŞI NAZI NİYAZ EDİYORUZKİ..GÜNAHIN VE TAKİYENİN ZİRVE YADA VİTRİN OLDUĞU ŞU DÖNEMDE VERDİĞİ SUYA ŞÜKRETMEKTEN LAZIM..GELİN BİZ BU İŞİ KÜRESEL ISINMA YADA BUZULLARA BAĞLAMAYIP GÜNAHLARIMIZA BAKIP ELİMİZ KALKALBİLİYORSA DUA EDELİM..ŞU MUBAREK GÜNLERİ FIRSAT BİLİP EN AZINDAN İÇİMİZDEN BİRİSİNİN DUASINA RABBİMİN İCAB EDECEĞİNDEN SALYA SÜMÜK DUA ETMEYE ÇALIŞSAK.SUYUN ÖTESİNDEKİ O GÜZEL İNSANIN AYAKLARININ ALTINA BU GÜNAHKAR BAŞIMI KALDIRIM TAŞI GİBİ KOR VE KALAN BU BEDBAHT ÖMRÜMÜ ÖMRÜNE İLAVE OLMASI TEMENNİ EDER O MUBAREK ELLERİNDEN DEFALARCA ÖPERİM.TEHECCÜD VE SEHER VAKTİNDE ETTİĞİNİZ DUALARINIZDAN BU KARABAŞIDA AYIRMAZSINIZ İNŞALLAH CANIM HOCAM..HASRETİ BİTİRİP ARTIK GELSENE.ÇÜNKÜ SENİ ÇOK ÖZLEDİK HOCAM.HERKESİN BU DÜNYADA BİR MURADI VAR BİZİMDE MURADIMIZ SANA HASRET KALANLARIN YÜREĞİNE BİR DAMLA YAĞMUR OLSAN ARTIK

"

soro 24-10-2007 00:35

sevgili h.kahya,

bu konular göründüğü kadar sığ değildir.
duanın geniş manalı tanımı,Allahın kanuniyet tarzını almış esma ve sıfatlarının tecellileri,kader,günah- ceza - uyarı,duanın kabulunun geniş anlamda tanımı ve şartları gibi konular olup,daha çok islam ile ilgili arkadaşların konusuna girer.Allahı kabul etmeyene bu konular tam izah edilemez,zira dayanak noktası Allahın bahsedilen isim ve sıfatlarıyla mevcudiyetidir.dolayısıyla sizler kafanızı bu konularla karıştırmamaya bakın,biz düşünüyoz o konuları kendi alemimizde.istersen paylaşırız daha sonra sohbet manasında.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:34 .