![]() |
Allah adil midir?
allah ne kadar adildir,
allahin adalet anlayisinda bir carpiklik varmidir yokmudur? bana gore vardir..yok diyenler aciklasin lutfen. Nisa 92-Bir müminin bir mümini öldürmesi olacak şey değildir. Ancak yanlışlıkla olması başka. Kim bir mümini yanlışlıkla öldürürse bir mü'min köleyi azad etmesi ve bağışlamadıkları sürece ailesine diyet ödemesi gerekir. (Öldürülen kimse) mü'min olur ve düşmanınız olan bir topluluktan bulunursa, mü'min bir köle azad etmek gerekir. Eğer sizinle kendileri arasında antlaşma bulunan bir topluluktan ise ailesine verilecek bir diyet ve mü'min bir köle azad etmek gerekir. Bunlara imkan bulamayanın, Allah tarafından tövbesinin kabulü için iki ay ardarda oruç tutması gerekir. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. ayetten cikan sonuclar bence sunlar; 1-bir mumin bir mumini yanlislikla oldurebilir, bunda bir sakinca yok.bedeli bir baska mumin koleyi azat etmektir..kolelerin pazarlarda satildigi bir donemde onlarca kole sahibi olmak mumkun..burada allah parasi olandan yanadir...paran varsa diledigin kadar muslumani oldurebilirsin..bedeli bir kole. 2-ayet bir mumine, yani bir muslumana hitap ediyor..kole sahibi olmak demek guclu olmak demektir..yani bir musluman olarak bir baska muslumani olduruyorsunuz, kole azad ediyorsunuz..karsinizdaki insanlar biraz guclu ise birde yaninda bedel oduyorsunuz...yani butun yaptirimlar ekonomik.. 3-Kisasa kisas ayeti var..olsun..burada bir mumin bir munimi olduruyor, olduren mumin oldurulen mumin yerine, bir mumin kole azad ediyor..bermuda seytan ucgeni:) 4-Bakmayin light islam tiplere...(Öldürülen kimse) mü'min olur ve düşmanınız olan bir topluluktan bulunursa, mü'min bir köle azad etmek gerekir. ayetten anlasilacagi gibi, mumin topluluklar birbirlerine dusman olabilirler..muslumanlar kardestir soyleminin gecerliligi yuzyillardir yoktur.. boyle olsaydi 4 halifenin 3'u diger muslumanlar tarafindan oldurulmezdi...irakta siiler ve sunniler arasinda savaslarda *gunumuzde hic bir seyin degismediginin kanitidir.. EFENIM NEYMIS..muslumanlar kardes falan degillermis, birbirlerini asip kesebilirler..en fazla kole azad ederler..olmadi, bir baska ayete uydururlar..uysada uydururlar, uymasada.. 5-butun bu herzeleleri yedin, paran yok, kolen yok..merak etmeyin bunada cozum var..oruc tutuyorsunuz..cok degil iki ay... 6-allah tarafindan gonderilen bu kitap, yine kendinin yaratttigi bir kulu digerine kole ediyor.. hadi biz musriklerin kole olmasini anladik..iyide muslumani muslumana kole edermi? 7-savaslar allah icinse; adami yakaladin, kole ettin, adam imana geldi..birak kardesim...yooook, kolelik devam.bir baska muslumani oldurene kadar kolelige devam..yani musluman oldurmek bir yerde iyi, karsiliginda bir kole azad ediliyor.. islam baris ve kardeslik dinidir! allahin verdigi cani allahtan baskasi alamaz! musluman muslumanin kardesidir! kuran butun caglarinin dinidir! ISLAM KOLAYLIK DINIDIR!!! (gercekten cok kolay..) |
Re: ALLAH ADiL'midir?
Sevgili İstavrit.
Hatalarını ben mi düzelteyim?Yoksa sen ayeti birkez daha okuyup düzeltmek ister misin? |
Re: ALLAH ADiL'midir?
sevgili hiramusta..
ayet muhammed tarafindan, yorumlar bendeniz istavirt tarafindan yazilmistir.. bu bolumde dilaver henuz rol almadi:) lutfen hatalarimi siz duzeltin. |
Re: Allah adil midir?
:)
|
sevgili istavrit inançlı değilim ama gerceğide göz ardı etmek yanlış olur. ayetin surasına dikkat edeliö bence ''Bir müminin bir mümini öldürmesi olacak şey değildir. Ancak yanlışlıkla olması başka.'' burda kasıtlı olmadığı takdirde karşılığında vuran kişinin yapması gerekenleri saymakta.ama senin yorumlarında yanlışlığı işlememişte kasıtlı yapılmış gibi göstermişsin.bence ayeti bir daha oku yanlış anlamış yada okumuş olabilirsin.
saygılarımla... |
Alıntı:
selam istavrit , islamı biraz daha araştırıp allahın adaletli olub olmadığına öyle karar ver eğer bu şekil ateist kafan ile islamı kuranı yorumlarsan çıkacağı sonuç yukarıda anlatıldığı gibidir . sen sen ol inanmadığın allah hakkında allah adaletli mi değilmi sorusuna böyle bir yazı yazma yazdığın zaman da çelişkili olmasın . tekrar ayeti oku ve tekrar gözden geçir . aklını çelmesin şeytani düşünceler . :D *:D |
Sevgili İstavrit... Ayeti bir daha oku.... bir daha oku... hızını alamazsan bir daha oku....
Ama iş okumaklada bitmiyor... okuduktan sonra bu seferde anla...anla...anlaa... Bu işlemleri bitirdikten sonra bir zahmet yazdığın yorumu ya oradan kaldır yada daha mantıklı şeyler yaz...Zira senin gibi bir arkadaşa bu durum hiç ama hiç yakışmıyor. * *:lol: |
Ayete göre Sadece müminin öldürülmesinin olacak şey olmadığını gözden kaçırmayalım.
Yasaklanan öldürme müslümanı öldürmedir. İnsanın insanı öldürmesi olacak şey değil dememiş kur'an. Müslümanın öldürülmesini yasaklamış. Adalet kavramını bir de şimdi düşünelim. |
aaa o ne bicim soz KC, musluman olmayan insandan sayilir mi ki?
|
Afedersin vartor, haddimi aşmışım galiba *:D
Sadece müslümanların can güvenliğini düşünen bir başka ayet geldi aklıma... Fetih suresi: 25. Onlar, inkar edenler ve sizi Mescid-i Haram'ı ziyaretten ve (ibadet amacıyla) bekletilen kurbanlıkları yerlerine ulaşmaktan alıkoyanlardır. Eğer, oradaki henüz tanımadığınız inanmış erkeklerle, inanmış kadınları bilmeyerek ezmeniz ve böylece size bir eziyet gelecek olmasaydı, (Allah Mekke'ye girmenize izin verirdi). Allah, dilediğini rahmetine koymak için böyle yapmıştır. Eğer, inananlarla inkarcılar birbirinden ayrılmış olsalardı, onlardan inkar edenleri elem dolu bir azaba uğratırdık. *(diyanet) 25. Onlar, o küfredip de sizi Mescidi Haram'dan alıkoyanlar ve durdurulmakta olan kurbanlık hediyeleri yerine varmaktan men'eden kimselerdir. Eğer kendilerini tanımadığınız bir takım inanan erkeklerle inanan kadınları bilmeyerek çiğneyip de o yüzden şanınıza bir leke dokunması ihtimali olmasaydı (Allah size fetih için izin verirdi). Allah dilediğini rahmetine koyacağı için, eğer çekilebilselerdi elbette içlerinden o küfredenleri acı bir azaba uğratırdık. *(Elmalılı) |
hizini almadan okuyanlar, frene basarak dusunmeliler!!!
1400 yil once... colde, tren yok, araba yok, elektrik henuz icat edilmemis, eletrikli ve dizel motorlar bulunmamis, silah icat edilip mertlikte bozulmamiz, seytan henuz doldurmuyor... 3 halifesi diger inanirlar tarafinda oldurulmus bir din varken, biri bana "yanlislikla nasil adam oldurelecegini" anlatabilirmi? |
"Afedersiniz padişahım, ben sizi kızınız sanmıştım." türünde bir yanlışlık olsa gerek kastedilen. *:)
|
Bence bu ayette "Mu'min" ile kastedilen sadece muslumanlar degil museviler ve belki de ayni zamanda hiristiyanlardir. Cunku benim bildigim kadariyla ortada musluman dusmanlar yoktur o zaman. "Bir mu'min kole" ile kasit bu aciklamalara gore musevi *ya da hiristiyan koledir.
Simdi hatirlayamadigim baska bir surede "mu'min" ve "musluman" ayni cumle icinde kullanilmistir. Bu da gosterirki "mu'min" ile 'musluman" ayni degildir. Ama yine de bu ayette adaletsizlik buram buram kokmakta. Kimin gozlerinde perde oldugu da tartismalidir. |
allah adilmidir diye sormustum..
yanlislikla musluman olebilirmi..? boyle bir olasilik var tabiki... arkadasin deve ile giderken muzip olsun diye deveye celme attin, deve yuvarlandi..arkadasin dustu, boynunu kirdi, abi nash... cok onemli degil, bedeli bir kole! bunu anladik... madalyonu ceviriyorum... "naber len kefere" dedin, saka yollu enseye bir tane caktin..elin agir..kodunmu oturttun..bu abide nash! kefere abinin bir faturasi varmi? allah adilmi diye sormustum? |
ALLAH adil midir? sorusuna yanlışlıkla adam mı öldürülür canım diye başlayıp saçmalayan sizin gibi okuduğunu yanlış anlayan veya anlamak istemeyen, sonrada sazan gibi atlayan arkadaşlar ( gerçi yabancı degil ha sazan ha İSTAVRİT ikisininde beyni fazla gelişmemiş) için değil o ayetler. BATAKLIĞA DÜŞEN TAŞ DALGALAR OLUŞTURMAZ *...
|
dogrusunu siz anlatabilirmisiniz sayin korray?
yani bilelim de oyle atlamayalim istavrit(bir balik cesidi olarak) gibi ortaya.. ayrica zaen sorun dediginiz gibi, batakliga dusen tas dalga olusturmuyor.. batakligin ne oldugu da bariz herhalde,... |
BATAKLIĞA *DÜŞEN *TAŞ *DALGALAR *OLUŞTURMAZ.. (hangi bilge soylemis bunu..o tas batakliga degil, denize dusse dalgami olurmus? * :)))
korray zekam ile yespitler *yapacagina, ayetteki yorumlarima cevap vermeyi deneyebilirdin! hadi ben anlamadim..sen ne anladin korray,..bunlari anlatmis olsaydiniz bize beyninizin ne kadar gelistigini kanitlamis olurdunuz.. |
İstavrit:"sevgili hiramusta..
ayet muhammed tarafindan, yorumlar bendeniz istavirt tarafindan yazilmistir.. bu bolumde dilaver henuz rol almadi:) " Dilaver o anda beni andığından olsa gerek *İstavrite sormam gereken soruyu Dilavere sormuşum.Düzeltir,özür dilerim. |
Sevgili İstavrit,gelelim hatalarınıza;
Öncelikle ayeti hatırlamakta fayda var. İnanmış bir kişi, kaza hali hariç inanmış birisini öldüremez. Kim bir inananı kazara öldürmüşse inanmış bir köleyi salmalı ve ölenin ailesine diyet ödemeli. Ancak diyetten vazgeçip sadaka olarak kabul ederlerse başka. Öldürülen, sizinle savaş halinde olan bir topluluğa mensup bir inanan ise, o zaman inanan bir köleyi salmalısınız. Ancak, maktul aranızda anlaşma olan bir topluluktan ise ailesine diyet vermeli ve inanmış bir köleyi salmalısınız. Kim (gerekli parayı veya salacağı bir köle) bulamıyorsa, ALLAH tarafından tevbesinin kabul edilmesi için iki ay aralıksız oruç tutmalıdır. ALLAH Bilendir, Bilgedir. Nisa 92 Şimdide sizin bu ayetten çıkardığınız sonuçlara bi bakalım,herbir maddenin altına da düzeltmemi yerleştiriyorum; 1-bir mumin bir mumini yanlislikla oldurebilir, bunda bir sakinca yok.bedeli bir baska mumin koleyi azat etmektir..kolelerin pazarlarda satildigi bir donemde onlarca kole sahibi olmak mumkun..burada allah parasi olandan yanadir...paran varsa diledigin kadar muslumani oldurebilirsin..bedeli bir kole. Yanlış.Bu ayetten nasıl, bir müminin başka bir mümini yanlışlıkla öldürmesinin sakıncası olmadığını söylüyorsunuz.Sizin kurduğunuz bu cümle kasden adam öldürmeyle aynı anlamdadır.Ayette anlatılmak istenen,kazaen hariç müminlerin birbirlerini öldüremeyecekleridir.Nedir bu kazaen adam öldürme durumları?İşte,trafik kazaları olabilir,iş kazaları olabilir,hatta spor kazaları bile olabilir.Bedeli,evet bir köle azat etmek ve maktülün ailesine tazminat ödemektir.Maktulün ailesi bu tazminattan da vazgeçebilir.Bu davranışı övmeniz gerekirken,haksızca yeriyorsunuz.Takıldığınız nokta kölelik kısmı...Diyorsun ki,"pazarlarda kölelerin satıldığı dönemde.."Sen zannediyor musunki kölelik kalktı?Koşullarına göre kölelik,o günki nitelik ve nicelikleriyle bugün de devam etmektedir.Tek fark kısmen de olsa köleler artık efendilerini seçebiliyorlar.Yoksulluk sınırının altında çalışmak zorunda olanlar köle değilde nedir?Ya da bir işletmenin el değiştirmesiyle a şahsından b şahsına işletmenin mallarıyla beraber satılan işçilerin durumunun köle pazarlarında satılmaktan bir farkı var mıdır?Ya da dünya da hiç bu kadar yoğunlukta yaşanmamış olan insan ticaretinin mağdurları köle değil de nedir acaba?Sana hatırlatırım ki,İslam hiçbir zaman köleliği tasvip etmemiştir.mevcut durumların altını çizerek,her fırsatta kölelerin serbest bırakılmasını emretmiş ve *en nihayet Muhammed suresinin 4. ayeti ile de köle edinimi tamamen yasaklanmıştır.İşte bu ayette,köle azat etmeninin vesilelerinden birisinin altını çizmektedir.Eğer siz bir inanan olarak bir başka inananın kazaen hayatına son vermişseniz,esir bir hayatı azat etmeniz gerekmektedir.Yani bir hayat karşılık başka bir hayat.Örneğin bir insanı insan tacirlerinin elinden kurtarmak ya da ağır borçlarla bütün malvarlığı ve hayatı ipoteklenmiş bir borçluyu bu durumdan kurtarmak bu kabilden köle azat etmek kapsamına girmektedir. 2-ayet bir mumine, yani bir muslumana hitap ediyor..kole sahibi olmak demek guclu olmak demektir..yani bir musluman olarak bir baska muslumani olduruyorsunuz, kole azad ediyorsunuz..karsinizdaki insanlar biraz guclu ise birde yaninda bedel oduyorsunuz...yani butun yaptirimlar ekonomik.. O döneme göre konuşacak olursak,köle sahibi olmak demek her zaman güçlü olmak anlamına gelmez.Çünkü savaşta elde edilen esirler de köle olarak paylaştırılıyordu.(Muhammed 4'e kadar)Savaşa zengin-fakir herkes gittiğine göre fakirlere de köle düşüyordu.Üstüne üstlük bu fakirler kölelerini beslemek gibi sorumluluğu da yüklenmiş oluyordu.Tazminatın ödenip ödenmemesi maktulün ailesinin güçlülüğüne ya da zayıflığına göre değil hayata bakış açılarına göre belirlenmektedir.Bi de bütün bunlar aldım verdim hesabıyla değil adli,idari ve askeri yetkililerin gözetiminde yapılmaktadır.Tamamen ekonomik bir yaptırım değil,köle azat edemeyen ve tazminat ödeyemeyenler için 2 ay oruç tutma gibi sembolik olarak muadil bir yaptırım da öngörülmüştür. 3-Kisasa kisas ayeti var..olsun..burada bir mumin bir munimi olduruyor, olduren mumin oldurulen mumin yerine, bir mumin kole azad ediyor..bermuda seytan ucgeni:) Kısas olayı kasden adam öldürmelerde uygulanır.Konumuz kazaen adam öldürmektir. 4-Bakmayin light islam tiplere...(Öldürülen kimse) mü'min olur ve düşmanınız olan bir topluluktan bulunursa, mü'min bir köle azad etmek gerekir. ayetten anlasilacagi gibi, mumin topluluklar birbirlerine dusman olabilirler..muslumanlar kardestir soyleminin gecerliligi yuzyillardir yoktur.. boyle olsaydi 4 halifenin 3'u diger muslumanlar tarafindan oldurulmezdi...irakta siiler ve sunniler arasinda savaslarda *gunumuzde hic bir seyin degismediginin kanitidir.. EFENIM NEYMIS..muslumanlar kardes falan degillermis, birbirlerini asip kesebilirler..en fazla kole azad ederler..olmadi, bir baska ayete uydururlar..uysada uydururlar, uymasada.. Ayeti katlettin yav. :) Nerden çıkarıyorsun,bu ayetten mümin toplulukların düşman olabileceği sonucunu?Kardeşim,hayat bu birbirine düşman olan iki halk,topluluk,aile arasında mümin olan ya da birbirlerine dost olan kimseler olabilir.Bir tarafta babalar,diğer tarafta oğullar olabilir.Bu gayet doğal birşeydir.Bir topluluk içerisindeki herkes aynı düşünceyi paylaşacak değildir elbette.Mesela sen ateistsin ancak bu bütün ailenin ya da akrabalarının ateist olduğu anlamına gelmez.İşte bunun gibi birbirine düşman ve antlaşma bulunmayan iki topluluk içindeki müminlerden biri,diğer topluluktaki mümin bir kimseyi kazaen öldürmüşse sadece köle azadı veya 2 ay oruç gerekir.Tazminat ödenmez.Fakat arada bir barış antlaşması varsa tazminatta gerekiyor. 5-butun bu herzeleleri yedin, paran yok, kolen yok..merak etmeyin bunada cozum var..oruc tutuyorsunuz..cok degil iki ay... Ne güzel işte.Demek ki herşey para demek değilmiş. 6-allah tarafindan gonderilen bu kitap, yine kendinin yaratttigi bir kulu digerine kole ediyor.. hadi biz musriklerin kole olmasini anladik..iyide muslumani muslumana kole edermi? Kur'an köle edinmeyi değil mevcut durumu işaret ediyor.Hem her fırsatta köle azat edin diyen bir din köle edinin der mi?Zaten Muhammed 4 te yasaklamaktadır.Unutma ki o zamanki anlayışa göre köleler işgücünü temsil ederler.Bunların içinde İslam'ı seçenlerde çıkabiliyor.Sen bütün işgücünü İslam'ı seçtiler diye dağıtamazsın değil mi?Onun yerine bırakın mümin,mümin olmayanların bile yaşam koşullarını iyileştirirsin ve Kur'anda belirtilen koşullarda da özgürlüklerine kavuştursun.Şimdi ben sana bir soru sorayım.Sen mesela bu kapitalist düzende sosyalist bir işadamısın.İşçilerinden bir kısmı sosyalizmi benimsedi diye onları bulşundukları asgari kölelikten :) terfi ettirirerek hepsine birer makam verir misin? 7-savaslar allah icinse; adami yakaladin, kole ettin, adam imana geldi..birak kardesim...yooook, kolelik devam.bir baska muslumani oldurene kadar kolelige devam..yani musluman oldurmek bir yerde iyi, karsiliginda bir kole azad ediliyor.. Yukarıda cevabı verilmiştir.Son cümleni de espri olarak söyledin sanırım. |
Alıntı:
o halde seni asıyoruz diyecekler, '' aaaa !!! ama ben müslümanım '' diyeceksin ya öylemi diyecekler ''madem müslümansın sen iki ay oruç tut yeter'' kimden bu emir ? allahtan allah nedir -- allah bilendir alimdir hüküm ve hikmet sahibidir-- hay ben tüküreyim böyle alimliğe böyle hüküm hikmet sahipliğine, adamı öldür sırf müslüman olduğun için iki ay oruç tut,, vaybe ne büyük bir din şu islam . |
Ben de sana tüküreyim.Ayeti doğru okusana kardeşim.Ne yamuk bakıyorsun?
|
Yüce tanrım beni bu siteyle tanıştırdığın için sana sonsuz şükürlerimi sunuyorum,başka hangi sitede bu kadar gülebilirimki,,
|
yahu hiramusta ben allahın yamuk kanununa tükürmüştüm sen niye alındın, yoksa
sende hasan mezarcı gibi tırlattında allah olma iddasındamısın. haaaa dur dur gitmeee !! tükürüğünü unuttun, sende bu ağız varken daha çok lazım olur. |
sevgili hiramusta..
konu basligim allah adil'midir... esasinda once adalet anlayisimizi ortaya koymak gerekir.. insanlar arasinda din farki gozeterek uygulayan hukuk anlayisi ile adalet kavramlarini yanyana getirebilirmiyiz bunu tartismaliyiz...bir din muslumana farkli, musruklere farkli hukumler verecek sonrada *ilahi kelimetullah diyerek alemlere hakkaniyetle nizam dagitmaktan bahsedeceksin.. ayet *"İnanmış *bir *kişi, *kaza *hali *hariç *inanmış *birisini *öldüremez." diye basliyor.. hukuk anlayisini, inanmis ve inanmamis diye ayiran bir allahin adaletinden soz etmek mumkunmu? bu ayet muslumanlara hitap ediliyorsa, inanmayan birini oldurmenin yaptirimi nedir hangi ayette gecer? musluman bile oldurmenin bedeli iki ay oruc olan bir dinde inanmayan oldurmenin bedeli nedir? islamda takiyye vardir..adam dermi, ben bilerek isteyerek, tahammuden oldurdum..? zina yapana 4 sahit olayindan ne farki vardir bunun "sizinle *savaş *halinde *olan *bir *topluluğa *mensup *bir *inanan *ise, " diye ayet soyluyor..bende muslumanlar birbirleri ile savasabilirmis diyorum..yorumun *"Ayeti *katlettin *yav. * *Nerden *çıkarıyorsun,bu *ayetten *mümin *toplulukların *düşman *olabileceği *sonucunu? diyorsun..pes yani... size gore *birbirleri ile savasan *musluman toplumlar, birbirlerinin *dost mu olurlar hiram? inanmislar kole olabilirmi diyorum, evet diyorsun, hatta bunu neden olmasi gerektiginide anlatiyorsun..olaya ticari yaklasip, insanin insana kole edilmesinde bir gariplik gormuyorsun..vazgectim inanmayana adaletli yaklasilmasini.. koleler savaslarda elde ediliyorsa demekki muslumanlar topluluklar birbirleri ile savasabilirler, ve diger musluman ordunun askerini kole olarak alabilirler..bundada size gore bir adaletsizlik yoktur.. diyelimki musrikler ordusundan biri ile yapilan savasta kole edildi..adam hidayete erdi, ama kolelik devam..biz ganimet savaslari derken, hayir islami yayma savasidir diyorsunuz..musrik koleyi aldin adam musluman oldu, amacina ulasmis oldun,koleyi azad et diyorum "Unutma *ki *o *zamanki *anlayışa *göre *köleler *işgücünü *temsil *ederler.Bunların *içinde *İslam'ı *seçenlerde *çıkabiliyor.Sen *bütün *işgücünü *İslam'ı *seçtiler *diye *dağıtamazsın *değil *mi? diyorsun.. oysa *kolesi olmayanlar iki ay oruc tuturlar olayini elestirdigimde *Ne *güzel *işte.Demek *ki *herşey *para *demek *değilmiş. * diyorsun, sonra kole olmanin gerekcelerini ekonomik olarak izah ediyorsun..pes hiram pess her firsatta kole azad ediniz diyen kuran "savasiniz" diyerekte savas sonu kole edinmeyide tesvik eder.. sana allah adilmidir gercekten demiyorum hiramusta..suphesiz cok adil!!! en iyisi ben orhan gencebaydan "kula kulluk edene yaziklar olsun" sarkisini dinleyeyeyim..:))) |
Kardeş sen beni hiççç anlamamışsın.Daha doğrusu kulakların doğrulara kapalı.Ülkenin ve dünyanın gerçeklerinden uzaksın.Hani Erbakan'ın merhur bir tamlaması vardı:"fasa fiso bunlar" şeklinde.Aynen öyle.Sen modern T.C. de dindarlara ve farklı etnik halklara karşı yapılan ayrımcılıkları,adaletsizlikleri,çifte standartları bırakmışsın.Modern dünyanın bırakın Müslümanı,kendisinden olmayan herkese ve herşeye karşı takındığı düşmanca ve adaletsiz tavırları bırakmışsın,Kur'an'da geçen bir ayette Müslümanlar arasında uygulanacak bir hukuğa kafayı takmışsın.İyi de adama sormazlar mı,sana ne?Sen müslüman mısın?Seni ne ilgilendirir?Dünyanın hiçbir yerinde kazaen gerçekleşen ölümlere bir yaptırım uygulanmaz.İslam ise buna şayet ölen Müslümansa bir yaptırım getirmiş.Ne getirmiş?Kur'anın tabiriyle bir boynu çözmeyi,tazminat veya bunlara güç yetmiyorsa 2 ay oruç.Hepsi de ölüme sebebiyet vereni bir iç muhasebe yapacak imkanı veren yaptırımlardır.Günümüzün yasaları kazaen öldürmelere bi ceza vermiyor dedik.Ölen öldüğüyle kalıyor,ailesi mağdur oluyur,öldüren ise hayatına kaldığı yerden devam ediyor.Bu herzaman ve yerde gözardı edilen acı bir gerçektir.İslam ise bu yaraya parmak basmaktadır.Ne getiriyor peki?...Alınan bir hayata karşılık bir hayata bağımsızlığını vermek ve maktülün ailesine maddi mağduriyetlerini giderecek tazminat...Üstelik öldüren kafirse ona böyle bir yaptırımda uygulanmamaktadır.Bu da maktülün kafir olduğu durumları dengelemektedir.yani ortada bi adaletsizlik yoktur.Bir başka açıdan iyiye,güzele,doğruya yani İslam'a bir özendirme vardır.
Köleliğe gelince.. Köleliğin gönüllülük esasına dayandığı zaman kalktığını zannediyorsun.Sıkıyorsa eski zaman kölelerinden daha beter durumda yaşayan asgari ücretli sınıfını kaldır...Kölelik kalksın ama asgari ücretliler kalsın diyorsan ikiyüzlü bir durum sergiliyorsun.İsimleri farklı da olsa o zamanın kölelerinin yaptığını bu zamanın asgari ücretlileri yapıyor.Peki bu sınıfı kaldırdığın zaman ne olur? O zaman da çöpünü sen dökersin şehir çöplüğüne,tıkanan kanalizasyonları sen açarsın,her türlü kirin,pasın,çökeğin içerisinde sen çalışırsın.Bu arada elbiseni de kendin dikersin,konfeksiyoncularda gece 22 lere kadar asgari ücretle çalışıyor maalesef.Şunu diyeceğine;"kardeşim o zaman kölelik daha ilkeldi ,bu zaman daha modern...Bunun kaldırılması mümkün değildir.Ama yaşam koşulları düzeltilebilir"...Ama senin üzüm yemek gibi bir niyetin yokki.Sende tipik chp li aklı ve psikolojisi var.Onlar boş boş konuşur şu ülkeye bir çivi bile çakmazlar.Sen en iyisimi o şarkıyı iyi dinle,belki bi şeyler dank eder. |
Sevgili hira ,inananların gözünde, tanrı, bir *nazenin gibi ''yanlış söylemlerinin'' *örtme *çabası vardır. aynı çaba sizdede var. sorgulayan bir akıl ,lut kavminin kıssasındaki garabetleri görür ve *tersbir şeylerin farkına varır. lut kavmini külliyen kim yaratmış ? kuranın tanrısı ,değil mi? o zaman kimi kime, şikayet ediyor. sen bilmezmisinki ,homoluk iradi bir durum *değildir. ama siz akaidlerden öğrendiğiniz, ''cüzi irade'' palavrasına sığınmak zorunda kalıyorsunuz. cüzi irade uydurması olmasa, *bütün yük tanrının omuzlarına binecek.yada ''kaderiyeci'' olacaksınız.
siz, kara sevdaya tutulmuş aşıklar gibi islamdaki her olumsuzlukları veya çelişkileri hakkabaz torbasından tanrının lehine veya onu tasdik eden '' tavşanlar'' çıkarıyorsunuz. ''levhi mahfuzda '' yazılı kuran metinlerini , maalesef allah bir nebze olsun ''mudakkiklik'' yapmadan , cebrail vasıtasıyla! arz semasına indirmiş. sonuçlarının nasıl olacağını ''ALİM'' sıfatıyla hiç farkına varamamıştır. sen nasıl savunursan savun durum böyledir. tanrı niye kan akıtmaya ihtiyaç duysun. niye beş vakit bizim onu ''TAZİM'' etmemize niye ihtiyaç duysun. niye tanrı? kendi yarattığı garip bir kula meleklerle beraber ''SALAT'' etsin? bunların hepsi de ,uydurulan sebebler, karakuşi hikayeleri aratmayacak kadar garabetlikerle doludur. |
:D
|
allah adaletli olsaydı her insanı eşit şartlarda yaratırdı ve yaşatırdı bazıları terhisine 2 gün kala ölüyor bazısı düğün yolunda ölüyor bazısı ilim yolunda ölyor kimi doğmadan ölüyor nasıl bir adaletse ....yanlışlıkla öldürme durumlarına trafik kazası nı örnek vermiş heralde develerle insanı ezmekten bahsediyo sanırım o zamanlar...
|
sanırım allah'a iman hayatın sadece şu anda içinde yaşadığımız dünya'nın tek yaşam yeri olmadığını da kabul etmiş sayılıyor. dolayısıyla tamamı sonsuz olarak tanımlanan hayatın sadece 60-70 yıllık kısmını dikkate alarak konuşmak bazı şeyleri gözden kaçırmak anlamına geliyor.
haksız mıyım? |
Sevgili arayış,
Haklı olabilirsin de, olmayabilirsin de... :D Aradığını bulman ümidiyle, hoşgeldin... |
Tanrisini yaratan insanin kendi olunca, adaletsiz, kindar, kana susamis, celiski icinde bir tanri tavri gormek de normaldir.
Insanin yarattigi hicbir tanri adil olamaz, cunku insan tanrisini, kendi suretinde yaratmistir. |
iyi de allah adaletli olsaydı insanları adil yaratırdı şeklinde bir ifade zaten allahın varlığını kabul etmeyi gerektirir. bu cümlenden allahın varlığını kabul ettiğin anlaşılıyor.
yok kabul etmiyorsan cümlen hükümsüzdür zaten. tartışman manasız. |
arayış şunu kastettim ben dünya üzerinde adalet olsaydı belkide allaha inanırdım ama şu an adaletsiz bi dünyadayız dolayısıyla ben tanrının olmadığına inanıyorum fakat hala tanrının olduğuna inananlar var ve onlara da seslenerek bir eleştri ile tanrınız bayağı adaletsiz diyorum.... oysa bu olayların tek sebebi rastlantı ...
|
"Tanrı zar atmayı sevmez" Kimin sözüydü bu ? Ve ne anlatmak istemiş olabilir acaba bu sözü ile. Bu söz de bir "Rastlantı" olabilir mi * :?: *:roll: |
"Dünya kötülük yapanlar yüzünden değil,oturup seyirci kalanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir." Acaba bu kimin sözü idi *:?: *:roll: "Adalet"sizliklerin oluşmasının sebeblerinden biri de bu olabilir mi acep *:?: *:roll: |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
yokluk diye birşey var değil mi arkadaşlar. her varlık, yokluk içinde var olmuştur. mesela yazılım dünyasında bir terim vardır "null" diye. yokluğu temsil eder. yani var olan yokluktan bahsediyorum. illa ki null teriminin ne manaya geldiğini bilmeniz gerekmiyor fakat yokluk ta var olan birşeydir sonuç olarak.
diyorlar ki şöyle oldu böyle oldu sonuç olarak tesadüfler sonucu varlık oluştu. oysa ben diyorum ki yokluk içerisinde bir yokluk(alem demiyorum) var. sonuç olarak varlığın oluşması için gereken yokluk hangi tesadüflerle oluşmuştur ki varlığın oluşması için gereken tesadüfi olaylar zinciri olagelmiştir. yazım size manasız gelmiş olabilir. ama ben de biliyorum ki karşımdakilere aktardıklarım sadece onların anladıklarıyla sınırlıdır. samimi niyetlerimle hidayet diliyorum herkese. |
isin gercegi, insanlar doguyor yasiyor, su veya bu nedenden oluyor. Bu tabloya bakarak herkes kendine gore bir anlam cikarabilir, ancak tablo degismez. Kimisi allah siniyor, deniyor, kimisi sevdigi icin yanina aldi diye avunur. Ancak olaylari hicbir guc geri ceviremez. Ceviremedigini herkes bildigi halde kendini kandirmaya devam eder, belki de tek avuntusunun elinden alinmasina musade etmez. Cocukluk yillarimdan beri, en bozuldugum sozlerden biri, "allah yuzune bakmis" cumlesidir. Bana hemen zittini, yani olenin yuzune bakmamis oldugunu hatirlatirdi. Diyelim ki bir otomobil kazasinda 20 olu, 18 yarali var, allah bakacaktiysa kaza olmamasina baksaydi sikki gelir aklima. Hele kurtulanlara, "allah yuzune bakmis demek olenlere buyuk hakarettir, onlari tanri gozunde suclu gormekten baska birsey degildir ama insanlar faketmeden soylerler bu sozu.
*Bugun maymunlar gibi hayat surmekten, gunumuze gelmisiz. toplu olumlere yol acan salgin hastaliklardan insan beyni sayesinde siyrilmisiz. Yas ortalamasinin artmasi, kanser, kalp hastaliklari gibi anormalikleri yuksek orandaymis gibi gosterse de, herseye ragmen insan hayati uzamakta. Bunu basaran tanrilar degil, bilim ve sorgulamayi bilen insanlar basarmistir. Her ne kadar imanli, tanrisina guvendigini her firsatta tekrarlayan biri de olsa, insan basi agridikca doktora kosmakta ve saglik biliminden yararlanmakta. Aslinda hani hep ya varsa sorusunu sorar ya imanlilar, kendileri bile dediklerine inanmamakta, kendini tanrinin ellerine birakacaklarina, doktora kosmaktadirlar. * * Niye yazdim butun bunlari? galiba tanriya, imanlilarin bile guvenmediklerini anlatmak istedim. Emin olsalardi, bir an once kavusmaya cabalarlardi, dunya hayatini yasamaya degil. |
Alıntı:
ikincisi ölmeyenlerin hakarete uğradığından bahsetmişsin; burada yine kendine göre bir yorum yapmıssın bence, oysa bir inanan için ölüm yaşamın sonu değil sadece o güne kadar yaşadığı dünyadan tekrar dönmemecesine ayrılması olayıdır, yoksa hayatının sonu değil. inananlar bilirler ki öldükten sonra başka bir hayat kendilerini beklemektedir. üçüncüsü hasta olduklarında doktora giden insanlar inandıkları Allah'ın tavsiyelerinden birini yerine getiriyorlar. Kendilerindeki cüz-i iradeyi kullanarak İlk vahiy olan "Oku" emrini yerine getirmiş insanlardan yardım istiyorlar. Allah müslümanların bilim olmaksızın yaşamalarını isteseydi insanlara önce "OKU" demezdi heralde. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:45 . |