![]() |
En sevdiğiniz 'kısa şiir'..
burada bulunan arkadaşların en sevdikleri kısa şiirleri bilmek isterim.
benim bir kaç tane sevdiğim kısa şiir var. onlardan bir tanesi... 66. Sone Vazgeçtim bu dünyadan tek ölüm paklar beni, Değmez bu yangın yeri, avuç açmaya değmez. Değil mi ki çiğnenmiş inancın en seçkini, Değil mi ki yoksullar mutluluktan habersiz, Değil mi ki ayaklar altında insan onuru, O kızoğlan kız erdem dağlara kaldırılmış, Ezilmiş, hor görülmüş el emeği, göz nuru, Ödlekler geçmiş başa, derken mertlik bozulmuş, Değil mi ki korkudan dili bağlı sanatın, Değil mi ki çılgınlık sahip çıkmış düzene, Doğruya doğru derken eğriye çıkmış adın, Değil mi ki kötüler kadı olmuş Yemen' e Vazgeçtim bu dünyadan, dünyamdan geçtim ama, Seni yalnız komak var ya, o koyuyor adama. Çeviren: Can Yücel William Shakespeare |
Re: En sevdiğiniz 'kısa şiir'..
Öldük ölümden bir şeyler umarak
Bir büyük boşlıkta bozuldu büyü Gök mavisi, dal yeşili, kuş tüyü Alıştığımız bir şeydi yaşamak * * * * * * * * * * * * (Vasiyetimdir ölüm sonrası mezar taşıma yazılacak :( *) |
Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var
Yaşadınmı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten Sen bitkin düşmelisin koklamaktan çiçeği * * * * * * * * * * * * * Ataol BEHRAMOĞLU |
AYRILIK
İki rayı gibiyiz bir tren yolunun yakın olması neyi değiştirir son istasyonun SUNAY AKIN |
İnsan kendi şiirini sever mi; sever!...
Sevgin yoksa geçmesin zaman Hiç Yaz olmasın, Güneş doğmasın mesela.. Perdelerim hep kapalı, Yüzüm hep asık olsun.. Hep susuzluk çekeyim Aç olayım, ağlayayım; Susayım, konuşmayayım.. Ama ya sen varsan; Sevgin varsa?... * * * * * * * *3 Mart 97.. |
:) güzelmiş
|
sen esirliğim ve hürriyetimsin
çıplak bir yaz gecesi gibi yanan etimsin sen memleketimsin. sen ela gözlerinde yeşil hareler sen büyük,güzel ve muzaffer ve ulaşıldıkça ulaşılmaz olan hasretimsin. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Nazım Hikmet |
Cennetin Olmadığını Hayal Et
Eğer Denersen Bu Kolay Altımızda Cehennemde Yok Üstümüzde Sadece Gökyüzü Var. Hayal Et Bütün İnsanların Bugün İçin Yaşadığını Hiç Ülke Olmadığını Hayal Et Bunu Yapmak Zor Değil Öldürecek ve Uğruna Ölecek Birşey Yok Ve Din de yok Hayal Et Bütün İnsanların Hayatı Barış İçinde Yaşadığını Mülkiyetin Olmadığını Hayal Et Yapabilirmisin Merak Ediyorum İnsanların Kardeşliği Hayal Et Bütün İnsanların Tüm Dünyayı Paylaştığını Benim bir Hayalci Olduğumu Söyleyebilirsin Ama Tek Ben Değilim Umarım Birgün Sende Bize Katılırsın Ve Dünya Yekvücut Olarak Yaşar * * * * * * * * * * * * * * * * * * *John LENNON |
AYRILIŞ
Baka kalırım giden geminin ardından; Atamam kendimi denize, dünya güzel; Serde erkeklik var, ağlayamam. Orhan Veli KANIK |
Valla dünyanın en kısa şiiri hangisidir bilmeme ama en kısa şarkıyı biliyorum.
şarkının ,adı da bütün güfteside, bir kelimeden ibarettir .'' TEKİLA'' |
Tanrım bir geçim kapısı açıver bana;
Kimseye minnetsiz yaşamak yeter bana; Şarap içir, öyle kendimden geçir ki beni Haberim olmasın gelen dertten başıma. Ömer HAYYAM |
Vapurdaydık
vapur kıyıdan gidiyordu. Üç kulaç öteden İstanbul gidiyordu Uzanmış seni usulca öpmüşdüm Hemen yanımızdan balıklar gidiyordu... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Cemal Süreyya |
KENDİME ÖĞÜT
Uslanma hiç hep deli kal Büyüme sakın çocuk kal Es deli deli böyle kal Son harmanında sevdanın Tüken toz toz savrula kal Suçüstü bulmalı ölüm Ölürken de sevdalı kal aziz nesin |
Yaşamak
* * * Aydoe |
Adını hatırlayamadığım bir şairin şiiri;
Madem yaptırdın geçit Halkı oradan geçirt Geçmiyorlarsa eğer, Niye yaptırdın geçit. |
Yılgın kalplerin serinlediği yer makber;
Yankı yankı *bekliyor yüzleri Bizden önceki cedler.. * * * * * * * * * * * * * *Mekan/2004 |
Başım gözüm üstünesin
Suskum, avazım üstüne... Adından başka silah Yazgından başka günah Daha yazmamış Hiçbir gizli dosyada Hiçbir açık kitapta.[i] ahmed arif |
sabah uyandığında günaydın
hapşırdığında çok yaşa diyecek biri yoksa yalnızsın sabah uyandığında günaydın hapşırdığında çok yaşa diyecek biri varsa ama demiyosa yalnızsın sabah uyandığında günaydın hapşırdığında çok yaşa diyecek kimse yoksa ama diyosa delisin. (engin ergönültaş eklentili) |
Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu, birinciliği beyaza verdiler
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Özdemir Asaf |
Elimden gelen bu ben iki kişiyim
İkisi birden çıkmaya uğraşıyor Bilmem ki hangisinden nasıl vazgeçeyim Birisi yeni baştan serüvene başlamış Öbürü silahında son mermiyi sıkıyor Çoğalmak neyse ne azalmak zor. A. İlhan. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:02 . |