![]() |
Türkiye'nin hali...
dinin bi ülkenin kalkınışına vurduğu baltayı gözler önüne sermek isterim.bugün kü türkiyenin içler acısı hali....doğal zenginlikleri ve konumu itibariyle amerika ve rusyayla beraber 3.büyük güç olması gereken türkiyenin borçlar içinde can çekiştiği kendi olamadığı petrollerini kendi değilde başkalarına kullandırdığıı ve ne kadar geri bi teknolojiye sahip olduğunu hepimiz biliriz.. gelin bunun nedenlerini araştıran can dündara kulak verelim
Türkiye'de kaç okul var? 67 bin... Kaç hastane var? 1220... Kaç sağlık ocağı var: 6 bin 300... Peki kaç cami var? 85 bin... Her 60 bin kişiye 1 hastane düşerken, 350 kişiye 1 cami düşüyor. Peki kaç kilise var? 270... * * * Türkiye'de kaç doktor var? 77 bin... Peki kaç din görevlisi var? 90 bin... Türkiye'de her 900 kişiye bir doktor düşerken, her 780 kişiye bir din görevlisi düşüyor. Eğitim-Sen'e göre Türkiye'nin 200 bin öğretmen açığı var. * * * Türkiye'de kaç kütüphane var? 1435... Almanya'da kaç kütüphane var? 11 bin... Türkiye'nin kaç kentinde devlet tiyatrosu var? 13... Kaç kentte kuran kursu var? 81... Bu kursların toplam sayısı kaç? 3852... * * * Türkiye'de 1 opera derneği var; 11 bale, 10 heykel, 18 resim, 18 sinema, 38 tiyatro derneği var. Peki kaç tane 'cami yaptırma derneği' var? 35 bin... * * * İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi ne kadar? 783 trilyon... Ulaştırma Bakanlığı'nın? 678 trilyon... Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın? 677 trilyon... Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın? 632 trilyon... Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın? 280 trilyon... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın? 249 trilyon... Çevre ve Orman Bakanlığı'nın? 404 trilyon... Sadece Sünnileri temsil eden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi ne kadar? 1.3 katrilyon... 8 bakanlığın bütçesi kadar... 22 üniversitenin toplam bütçesine denk... * * * Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin yıldan yıla büyümesine bakalım: 1997'de 66 trilyon. 1998'de 119... 1999'da 180... 2000'de 270... 2001'de 302... 2002'de 553... 2003'te 771... 2004'te 1 katrilyon... 2005'te 1 katrilyon... 2006'da 1,3 katrilyon... 2007'de 2.7 katrilyon... * * * Bir ülke, Diyanet'e, bütün üniversitelerine ayırdığı bütçe kadar pay ayırıyor ve bunu son bir yılda ikiye katlıyorsa, doktordan, öğretmenden fazla imam yetiştiriyorsa, hastane değil cami yaptırıyor, kütüphaneden çok Kuran kursu açıyorsa, o ülkenin durup bir daha düşünmesi gerekmez mi? * * * * * Can Dündar |
Re: Türkiye'nin hali...
sevgili gematria ,yanıldığın! bir yer var. camiler cennete gitmek için '' stargate'' işlevini götüyorlar.
cennetin yanında ne önemi ?var okulun hastanenin . ''allah aldı, allah verdi'' *kolaylığına kaçar sorumluluktan kurtulursun. o cami yaptırma derneklerinin gerçek adıda ''cami yaptırma ve safları yolma derneğidir'' aspendos sen cami yaptırmayı düşünüyormusun? senin gibi dini olupta, akıllı! insanlar için |
ATO'nun raporu, Türkiye'deki yatırım ortamını ele alıyor ve yabancı sermayenin neden Türkiye'ye gelmekte nazlandığını çeşitli örneklerle sıralıyor. Yatırıma ayrılan her 3 Lira'nın 1'inin rüşvete ve yolsuzluğa gittiği iddia edilen rapora göre vergi ve girdi maliyetlerinin yüksekliği, yolsuzluğun büyük boyutlarda olması, kayıt dışılığın etkinliğinin yanı sıra Türkiye'de yabancı sermayeli bir şirketin kuruluşunun uzun zaman alması, yabancı sermayenin girişine engel oluyor. Raporda, ekonominin kırılgan, risklerin yüksek olunca yabancı yatırımcı yatırım için değil, getirim geliri elde etmek için geldiği kaydedildi.
VERGİ VE RÜŞVET PAYI • *Türkiye, istihdam üzerindeki vergilerde yüzde 42, Gelir Vergisi'nde yüzde 45, Kurumlar Vergisi'nde yüzde 33 ile 'dünyada en yüksek vergi oranına sahip ülke' olarak başı çekiyor. • *Buna karşılık her 3 Lira'nın ikisi vergi dışı kalıyor, yatırıma ayrılan her 3 Lira'nın 1 Lira'sı rüşvete ve yolsuzluğa gidiyor. Türkiye, yolsuzluk sıralaması, rekabet gücü ve insani gelişme endeksinde de nal topluyor. • *Türkiye 1.38 dolarla dünyanın en pahalı benzinini kullanıyor. Bir Türk yatırımcı benzine ABD'lilerden litre başına 1 dolar fazla ödüyor. • *Doğalgaz fiyatlarında da durum farklı değil. Türkiye, Japonya ve Tayvan'ın ardından pahalı doğalgaz kullanımında dünya üçüncüsü. • *En pahalı elektrik kullanımında Türkiye 9.44 sent ile dünya dördüncüsü. %99 Müslüman namuslu islam ülkesi Türkiye.!!!!! |
http://www.transparency.org/policy_r...dices/cpi/2007
International Transparency'nin araştırması sonucunda az yolsuzluktan, çok yolsuzluğa sıralaması oluşturulmuş, araştırma 179 ülke arasında yapılmıştır. Sadece Müslüman ülkeleri aldım. 34 United Arab Emirates 5.7 5 4.8 - 6.5 46 Bahrain 5.0 5 4.2 - 5.7 53 Oman 4.7 4 3.9 - 5.3 60 Kuweit 4.3 5 3.3 - 5.1 61 Tunisia 4.2 6 3.4 - 4.8 64 Turkey 4.1 7 3.8 - 4.5 72 Morocco 3.5 7 3.0 - 4.2 79 Saudi Arabia 3.4 4 2.7 - 3.9 105 Egypt 2.9 7 2.6 - 3.3 131 Iran 2.5 4 2.0 - 3.0 131 Libya 2.5 4 2.1 - 2.6 131 Yemen 2.5 5 2.1 - 3.0 138 Pakistan 2.4 7 2.0 - 2.8 147 Nigeria 2.2 8 2.0 - 2.4 150 Kazakhstan 2.1 6 1.7 - 2.5 150 Tajikistan 2.1 8 1.9 - 2.3 172 Afghanistan 1.8 4 1.4 - 2.0 175 Uzbekistan 1.7 7 1.6 - 1.9 178 Iraq 1.5 4 1.3 - 1.7 179 Somalia 1.4 4 1.1 - 1.7 Eğerki İslamiyet ahlaklı bir toplum yaratmayı amaçlıyorlarsa. Bu tablo göstermektedir ki İslamiyet kimseyi namuslu yapmamış, aksine namussuzlaştırmıştır. |
carpıtmaya bak carpıtmaya....
kurban olurum ben bu kuranın dusunmezmisiniz hiç ayetine... kardeş ben 25 yasına gelmiş bir adamım....okumuyorum...ama namaz kılıyorum....cuma gunu ankaranın gobeginde....yola tastık camisizlikten....yakınlarda bir yerde olsa oraya gidecem....bu mu sizin mantıgınız....85 bin camiyle 1200 okulu karsılastırıyorlar...hanginizin cocugu okumuyor okulsuzluktan....söyleyin bakalım....okul yok abi...cocugu okula gonderemiyoruz hanginiz diyor... ama camide yer olmadıgı icin milletin yurumesine engel olabiliyor namaz kılanlar...kac defa yasadım ankaranın gobeginde...alakasız alakasız seyleri kıyaslama yoluna gidiyorsunuz....akıllanın biraz yaaa... |
İnternette yaygın olarak dolaşan bir yazı. Konuyla ilgili görünüyor.
PAKİSTANLI BİR BİLİM ADAMININ YAZISI * Pakistanlı bir bilim adamının yazısı Dünyada yalnızca 14 milyon Yahudi var, Kuzey ve Güney Amerika'da yedi milyon, Asya'da beş milyon, Avrupa'da iki milyon ve Afrika'da 100,000 kişi. Tek bir Yahudi’ye 100 tane Müslüman düşmektedir. Buna rağmen Yahudiler tüm Müslümanların toplamından yüz kez daha güçlüdürler. Nedenini hiç merak ettiniz mi? Tüm zamanların en etkin bilim adamı ve Time dergisi tarafından "Yüzyıl'ın Adamı" seçilen Albert Einstein bir Yahudi’ydi. * Psikanalizin babası Sigmund Freud bir Yahudi’ydi. Karl Marx, Paul Samuelson ve Milton Friedman da öyle. İşte size ürettikleriyle tüm insanlığa zenginlik katmış olan Yahudilerden bazıları: * Benjamin Rubin insanlığa aşı iğnesini verdi. Jonas Salk ilk çocuk felci aşısını geliştirdi. Albert Sabin çocuk felci aşısını daha da geliştirdi. Gertrude Elion lösemiye karşı ilacı verdi. Baruch Blumberg Hepatit B aşısını geliştirdi. Paul Ehrlich frengiye karşı bir tedavi buldu. (cinsel temasla bulaşan bir hastalık). Elie Metchnikoff bulaşıcı hastalıklarla ilgili çalışmalarıyla Nobel ödülü kazandı. Bernard Katz nöromüsküler iletişim (kas -sinir sistemi arası iletişim) alanında Nobel ödülü kazandı. Andrew Schally endokrinoloji (metabolik sistem rahatsızlıkları, diabet, hipertiroid) Aaaron Beck Cognitive Terapi (akli bozuklukları depresyon ve fobi tedavilerinde kullanılan psikoterapi yöntemi) geliştirdi. * Gregory Pincus ilk doğum kontrol hapını geliştirdi. Gerald Wald insan gözü hakkındaki bilgilerimizi geliştirerek Nobel ödülü kazandı. Stanley Cohen embriyoloji (embriyon ve gelişimi çalışmaları) dalında Nobel aldı. Willem Kolff böbrek diyaliz makinesini yarattı. Müslümanlar da dahil tüm hastalar Yahudilerin bu buluşlarından yararlanıyor, sağlığına kavuşuyor. Peter Schultz optik lif kabloyu, Charles Adler trafik ışıklarını, Benno Strauss pazlanmaz çeliği, Isador Kisse sesli filmleri, Emile Berliner telefon mikrofonunu ve Charles Ginsburg videotape kayıt makinesini geliştirdi.Stanley Mezor ilk mikro-işlem çipini icad etti. Leo Szilard ilk nükleer zincirleme reaktörünü geliştirdi. Son 105 yılda 14 milyon Yahudi bilim dalında 100’ün üzerinde Nobel ödülü kazanırken, 1.4 milyar Müslüman yalnızca üç Nobel kazandı. * Neden Yahudiler bu kadar güçlü? Yahudi inancına bağlı ünlü yatırımcılar; Ralph Lauren ( Polo ), Levi Strauss (Levi's Jeans ), Howard Schultz ( Starbuck's ), Sergei Brin ( Google ), Michael Dell ( Dell Bilgisayar), Larry Ellison (Oracle ), Donna Karan ( DKNY), Irv Robbins ( Baskins &Robbins ) ve Bill Rosenberg (Dunkin Dougnuts ). Yale Üniversitesi'nin Başkanı Richard Levin bir Yahudi’dir. Harrison Ford, George Burns, Tony Curtis, Charles Bronson, Sandra Bullock, Billy Crystal, Woody Allen, Paul Newman, Peter Sellers, Dustin Hoffman, Michael Douglas, Goldie Hawn, Cary Grant, William Shatner, Jerry Lewis ve Peter Falk'ın da Yahudi olduklarını biliyor muydunuz? Yönetmenler ve yapımcılar arasındaki Yahudiler: Steven Spielberg, Mel Brooks, Oliver Stone, Aaaron Spelling (Beverly Hills 90210), Neil Simon (The Odd Couple), Andrew Vaina (Rambo 1 /2 / 3), Michael Mann (Starzky and Hutch), Milos Forman (One Flew Over The Cuckoo's Nest, Amadeus), Douglas Fairbanks (TheThief of Baghdat), Ivan Reitman (Ghostbusters), Kohen Kardeşler, William Wyler. William James Sidis, 250-300 lük I.Q derecesiyle dünyanın gördüğü en parlak insandır. Bilin bakalım hangi dine mensuptur? Soru: Neden Yahudiler bu kadar güçlüdür? Cevap: Eğitim (Sorgulayıcı, Araştırıcı, Yaratıcı) Soru: Neden Müslümanlar bu kadar güçsüzdür? Cevap: Yanlış Eğitim veya Sıfır Eğitim (Din Eksenli, Sorgusuz, Araştırmasız, Ezberci) Gezegenimizde yaklaşık 1 476 233 470 Müslüman yaşamaktadır. Asya'da 1 milyar, 400 milyon Afrika'da, 44 milyon Avrupa’da ve 6 milyon Amerika kıtasında. Toplam dünya nüfusu içinde her beş kişiden biri Müslüman’dır. Her bir Hindu'ya iki Müslüman düşmektedir, her bir Budist'e karşılık iki Müslüman vardır ve her bir Yahudi'ye karşılık 100 adet Müslüman bulunmaktadır. Müslümanların bu kadar kalabalığa rağmen neden güçsüz olduklarını hiç merak ettiniz mi? Nedeni şudur İslam Konferansı Örgütü'nün (OIC) 57 üyesi ülkelerin tümünde 500 adet üniversite bulunmaktadır ve üniversite başına üç milyon Müslüman düşmektedir. Sadece ABD'de 5758 üniversite vardır. 2004 yılında Shanghai Jiao Tong Üniversitesi "Dünya Üniversitelerinin Akademik Değer Listesi" hazırlamış ve ilginçtir ki Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerin hiç birinden ilk 500’e giren üniversite yoktur. UNDP tarafından toplanan verilere göre Hıristiyan dünyasında okuma-yazma bilenlerin oranı neredeyse % 90 ve bunlardan 15 Hıristiyan çoğunluğa sahip ülkede okuma-yazma oranı % 100 dür. Müslüman dünyasında buna çok zıt bir durum olarak bir ülkenin okuma-yazma oranı yaklaşık % 40 olup, % 100 okur-yazar oranına sahip bir Müslüman ülke yoktur. Hıristiyan dünyasındaki "okur-yazar"ın % 98 i ilkokulu bitirmişken, Müslüman dünyasında bu oran % 50dir. Hıristiyan dünyadaki okur-yazarların % 40 ı üniversite mezunudur ve bu oran Müslüman dünyasında %2 'yi geçememektedir. Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerdeki toplam bilim adamı sayısı 230 olup her bilim adamına düşen Müslüman sayısı 1 milyon kişidir. ABD her 1 milyon Amerikalıya karşılık yaklaşık 4000 bilim adamına, Japonya 5000 bilim adamına sahiptir. Tüm Arap dünyasındaki tam -zamanlı çalışan araştırmacı sayısı 35 000 kişidir ve her bir milyon Arap nüfusa 50 teknisyen düşmektedir. (Bu sayı Hıristiyan dünyasında bir milyon kişiye 1000 teknisyendir.) Ek olarak İslam dünyası gayrı safi milli hasılasının yalnızca % 0.2 sini araştırma-geliştirme bütçesi olarak ayırmaktayken Hıristiyan dünyası % 5 oranında araştırma-geliştirme fonu ayırmaktadır. Sonuç: İslam dünyası bilgi üretebilecek kapasiteden yoksundur. 1000 kişiye düşen günlük gazete sayısı ve bir milyon kişiye düşen kitap çeşidi bilginin toplum içine yayılıp yayılmadığının iki önemli göstergesidir. Pakistan'da 1000 kişiye 23 günlük gazete düşerken bu sayı Singapur'da 360’dır. İngiltere'de her 1000 stand için 2000 çeşit kitap bulunurken, Mısır'da kitap çeşidi 20’dir. Sonuç: İslam dünyası bilgi yayılmasını gerçekleştirmekte başarısızdır. Bilgi uygulamasının önemli göstergelerinden biri ileri teknoloji ihracatının toplam ihracat içindeki oranıdır. Pakistan'ın ileri teknoloji ihracatının toplam ihracatın içindeki oran % 1, Suudi Arabistan’ın % 0.3, Kuveyt, Fas ve Cezayir’in aynı şekilde % 0.3 tür. Singapur'da bu oran % 58'dir. Sonuç: İslam Dünyası bilgi uygulamasını gerçekleştirememektedir. Neden Müslümanlar güçsüzdür? Çünkü bilgi üretmiyoruz. Neden Müslümanlar güçsüzdür? Çünkü bilgiyi yayamıyoruz. Neden Müslümanlar güçsüzdür? Çünkü bilgiyi uygulamıyoruz. Ve gelecek bilgi- temelli toplumlara aittir. İlginçtir, OIC üyesi 57 ülkenin gayrı safi milli hâsılalarının toplamı 2 trilyon doların altındadır. ABD, tek başına 12 trilyon dolar değerinde mal ve hizmet üretmekte, Çin 8 trilyon dolar, Japonya 3.8 trilyon dolar ve Almanya 2.4 trilyon dolarlık üretim yapmaktadır. (Satın alma gücü eşitlenerek hesaplama yapılmıştır.) Petrol zengini Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Katar hep birlikte 500 milyar dolarlık mal ve hizmet üretmektedirler ve bunların çoğu petroldür. Mal ve hizmet üretimi İspanya'da 1 trilyon doların üzerindedir. Katolik Polonya 489 milyar dolarlık mal ve hizmet üretimi gerçekleşmektedir. Budist Tayland 545 trilyon dolar değerinde mal ve hizmet üretimi yapmaktadır. İslam Dünyasının gayrı safi milli hâsılasının tüm dünya gayrı safi milli hâsılası içindeki oranı hızla azalmaktadır. O halde Müslümanlar neden bu kadar güçsüzdür? Cevap: Eğitim Yoksunluğu Tam anlamıyla söylersek kaliteli eğitim yoksunluğu. Çok kesin biçimde söylersek akılcı olmayan, din eksenli ve çağdışı eğitim. Dr.Faruk Saleem Yazar, İslamabad |
Sevgili spartan;
İbadetin makbul olanı gizli yapılanıdır. Kıyamet alameti; "Camiler dolup taşacak fakat onların namazları, kabul olunmayacak ve şeytan sizi Allah'ın adıyla kandıracak." Demeye çalıştığım son peygamber de yetmeyecek, 7 kocalı Hürmüz'den bir kuple geldi aklıma. hey tanrım bana üç tane (oooooo) üç te yetmez beş tane (aaaaaa) beş te yetmez yedi tane ver ver ver ver ver allahım ver ayhhh, amin nidaları ile şarkı biter istenilirse tekrar tekrar dinlenilir.......... |
tamam işte peker bak ne guzel soyledin...ankaranın ortasında 2 tane daha cami olsa dışardan kimse icerde ibadet edildigini anlamaz...camilerin taşması,,camileri fazla sayan ve azaltın su camileri diyen zihniyetin urunudur...yoksa okulsuzluktan okumayan cocuk yok bu turkiyede...
frodo guzel bir copy_paste yapmıs...tabi kendisi admin yaa...istedigi gibi at kosturur burda...biz yazsak derhal siler...sebebi de su; başkalarının fikirlerini burda yayınlayamazsın... sevgili frodoya bir soru...tamam sen ateistsin...aydın bir insansın... ne ürettin frodo bu ülke için... ki ülkede hala musluman doktorlar ve musluman bilim adamlarına karsıda yazılan bu genelleme yazıya nasıl arka cıkarak ispat getireceksin orasını da sen biliyorsun....size ne kardeşim milletten...sen kendi calısmana bak...biz uretemiyoruz suc muslumanlarda deyip yan gelip yatmak mı sizin mesleginiz...abi biz ilerleyemeyiz...muslumanlar cogunlukta ulkemizde deyip....hala ulkenin gidisatına goz yummak mı dır sizin mesleginiz....bugun adamlar calıskanlar...ama kucucuk bir çipin içine incil yerleştirdiler....ne diyceksin bu duruma....adamlar he m çalışıyorlar hemde aynı tanrı ortaklı dinlerine sahip cıkıyorlar....gözünüzü açın biraz....birilerine çamur atmakla bu ulke ileriye gitmez....bana aşağılık,yobaz,gerici dediniz...ne gecti elinize...soyler misin frodo...bırakın bu zihniyetleri....bu ulke hristiyanıyla ateistiyle muslumanıyla bir butun ulkedir....yok muslumanlar gerici uretemiyoruz gibi bir mazereti kimse kabul etmez...ki muslumanların kitabının ilk ayeti oku kelimesini de sana hatırlatıyorum....her önüne gelene aha bu musluman bir bok anlamaz bu derseniz....küçük duruma düşen ve ülkeye zarar veren siz olursunuz saygılar |
peker analizlerin çok güzel ...
ayrıca frodo harika çıkarımlar yapmışsın teşekkürler... ibni sinayı yaptığı bilimden dolayı dinden çıkmış sayan zihniyete ne demeli... |
Okuma özürlü olduğunu biliyordum spartan, beni şaşırtmadın. O yazıyı bir daha oku. Bu ülke
hepimizin. O yazıda bir isyan var; kendini müslüman olarak tanımlayan bir bilim insanının isyanı. Sen 25 yaşına gelmiş bu ülkenin geleceğini oluşturacak genç nesildensin. Kimsenin dinsel inancıyla alıp veremediğimiz yok. Sorunumuz basit : tüm İKÖ üyesi ülkelerin toplam üretiminden tek başına Almanya'nın daha fazla üretebilmesinin sırrı ne ? Bizde çocuk ölüm oranlarının onlara göre kat kat ilerde olmasının mantıklı bir açıklaması olmalı. Bizde açlık sınırında yaşayan insanların hala toplumsal sorun olarak önümüzde durmasının nedeni ne ? Kimse onlar hıristiyan biz müslüman olduğumuz için geri kaldık demiyor, diyemez. |
frodo anladıgımdan kesinlikle eminim
Bizde çocuk ölüm oranlarının onlara göre kat kat ilerde olmasının mantıklı bir açıklaması olmalı. Bizde açlık sınırında yaşayan insanların hala toplumsal sorun olarak önümüzde durmasının nedeni ne ? bu sorularının yuzde yuz hatta yuzde bir milyar net cevabı CAHİLLİK...CAHİLLİK... muslumanlıkla yakından uzaktan alakası yok.... okuma özürlü degilim.... Sonuç: İslam Dünyası bilgi uygulamasını gerçekleştirememektedir. Neden Müslümanlar güçsüzdür? Çünkü bilgi üretmiyoruz. Neden Müslümanlar güçsüzdür? Çünkü bilgiyi yayamıyoruz. Neden Müslümanlar güçsüzdür? Çünkü bilgiyi uygulamıyoruz. bu cumlelere sen nasıl olupta dogru deyip buraya asarsın....tamam ateistsiniz...bir yerden saldırcaksınız da...bunlar genelleme yaftalar....her musluman boyle değil....tamam katılıyorum...toplumumuz zaten musluman degil...adı musluman...ama bu yazı cok agır ve yanlıs bir yazı... |
Çalışmıyoruz,tembeliz,üretim ve bilgi toplumu olamamışız.
Cahil ve tüketim toplumu olmuşuz. Okumuyoruz ,araştırmıyoruz,kaderciyiz. İlkokullarda sınıflar 60 kişi,30 kişiyi geçmemeli. Nüfus planlaması,demografik çalışma yok. plan ,program,devlet politikası yok |
Bizde çocuk ölüm oranlarının onlara göre kat kat ilerde olmasının mantıklı bir açıklaması olmalı.
Bizde açlık sınırında yaşayan insanların hala toplumsal sorun olarak önümüzde durmasının nedeni ne ? bu sorularının yuzde yuz hatta yuzde bir milyar net cevabı CAHİLLİK...CAHİLLİK... Güzel. cahilliğin nedeni şu aşağıdakiler olabilir mi? Çünkü bilgi üretmiyoruz. Çünkü bilgiyi yayamıyoruz. Çünkü bilgiyi uygulamıyoruz. Bunlar cahilliğin nedeni ve sonucu değil midir ? |
Sevgili spartan;
* * Bu sitede yazan müslümanların tamamında şöyle bir durum var; * * Hepsi islamiyetin yanlış anlaşılmasından yakınıyor, fakat yanlış anlamanın asıl kendilerinde olduğunu göremiyorlar, hayallerinde bir islam tanımlamışlar onunla tez üretmeye çalışıyorlar. * * Sana göre islam bana göre islam olmaz, Kurana göre islam olur. * * Ateistlerin de eleştirilerinde temel aldığı kurandır. Hadislere dahi çok vurgulama yapılmamaktadır. * * Ama siz 2x2 yazıp sonrasında bu 9 eder diyorsunuz. Bu da inandırıcılığınıza gölge düşürmektedir. * * *Çıkarımlarınız kuranla çeliştiği zaman dürüstlüğünüzden ödün verip kuran da yana taraf oluyorsunuz, bu nedenle cahillikle suçladığınız fanatikler bende daha samimi duygular uyandırıyor, onlar hiç olmazsa inançlarında samimi ve kuranı layıkıyle uyguluyor. |
frodo ben basındaki islam dunyası kelimesini kaldırıyorum....yoksa o dediklerinle bir problemim yok...cahillikten oluyor işte...
gelelim sevgili pekere...peker kardeş...ben size gore olan bilgiyi seçersem zaten ateist olurum değil mi guzel kardesim...eleştiriyorsam...2*2 *ye 9 mu demiş oluyorum...olaya bir de burdan baksan diyorum... ben kuranı sizin yanlıs anladıgınızı soyluyorum....olay bu...bunda da gayet ozgurum degil mi... sizi eleştirmiyceksem burda ne işim var benim... soyler misin? her yazdıklarınıza kendi acımdan dogru bildiklerimle kulp takıcam...tartısma boyle olur zaten... ama kabullemiyorsanız...hala gerici deyin durun bana...habilis gibi...turan dursun sacmalıkların da bak istersen...agzını acar acmaz kufrediyor....nerde insan hakları nerde insan sevgisi...bu mudur yani turan dursun sitesi... beni bilen bilir...bilmeyen de tanımak zorunda...turan dursun sitesini eleştirmek için burdayım eğer saygı cercevesinde tartısma olcaksa...burda kalmaya devam ederim...eger ki yok sen yobazsın dersen...defol git burdan dersen..buyrun kendiniz calın kendiniz oynayın....guzel olur mu sence boyle forum olmaz tabi... o yuzden diyorum ki ben...anlamaya calısalım birbirimizi...oldugu gibi kabul edelim |
peki musluman olan ulkelerin neredeyse hepsinde fakirlik, cahillik, yolsuzluk oranlarinin bariz bir sekilde yuksek olmasi,
egitimin, siyasetin, ticaretin icine din yerine rasyonalizmin karistigi ulkelerde kultur sanat, ekonomi, siyaset, bilim, egitim zenginlik olarak cok daha ileri olunmasi arasinda mutlaka bir iliski olmasi lazim. bu cahillikse, cahilligin sebebi nedir? niye digerlerine gore muslumanlarda cahillik daha fazla? yahudiler mesela, yahudilikde en az muslumanlik kadar tutucu bir din. ama onlarin bizden farki ne? en buyuk farklari adamlar dinlerini yaymaya calismiyorlar. ayrica, bizde mahallede biri olur, eceli geldi oldu denir gomulur. sirf bu yuzden muslumanlarda cerrahlik cok gec gelismistir, kafasini calistiranlar, adami acip bakmislar neresinde bi terslik varmisda bu adam olmus diye. sorgulamamak, boyun egmek, "teslim olmak" uretmemek, kendinden olmayana yasama hakki tanimamak, bunlar dinlerin ozellikleri. din ile buyuyen bir insan, bu ozelliklerden illa ki etkilenir.. ateist yada musluman, farketmez ama ordaki istatiklerin gosterdigi tek sey islam ulkelerinde cahilligin dunyada bir numara oldugu...bununda sebebi, ortada yanlis bir seyler olmasidir, mutlaka bir seyler yanlis yapiliyor.. hatta ve hatta turkiyenin islam ulkeleri arasinda nispeten daha iyi durumda olmasininda laiklikle alakasi vardir. ayrica "toplumumuz *zaten *musluman *degil...adı *musluman." demissiniz sayin spartan. gercek musluman olan bir ulke yada bir toplum var mi bildigiinz? |
arkadaşlar bişeyi unutmamalıyız sanatla bilim herzaman içiçedir sanatın olmadığı yasaklandığı bi yerde hayal gücüde yok demektir dolayısıyla düşünme hayal kurma gücümüzü alan sistemler bilim düşmanlığından başka hiçbir işeyaramaz dinler gibi... leonardo davicni kiliseden gizli yürüttüğü çalışmaları kendisinin hayatına mal olmak üzereydi müslümanlık dinindede sanata aşırı bir düşmanlık var resim yapmanın günah olması veya heykel yapmanın günah olması insanın hayal gücüne yaratıcıllığına gem vurması anlamına gelir böyle bi ortamdada bilimden bahsedemezsiniz..
gitar kursuna giden cemaat evinde kalan arkadaşım abilerinin gitar çalmasını yasakladığını bana ağlayarak anlattı yazık... troy yorumunu merakla bekliyorum.. |
yanlıs...birbir acıklayayayım şimdi sana bunları
................ peki musluman olan ulkelerin neredeyse hepsinde fakirlik, cahillik, yolsuzluk oranlarinin bariz bir sekilde yuksek olmasi, egitimin, siyasetin, ticaretin icine din yerine rasyonalizmin karistigi ulkelerde kultur sanat, ekonomi, siyaset, bilim, egitim zenginlik olarak cok daha ileri olunmasi arasinda mutlaka bir iliski olmasi lazim. bunun muslumanlıkla yada hristiyanlıkla hatta dinlerle alakası yok...cahilliği dinle acıklayamazsın...fakirligi dinle acıklayamazsın...tamamen siyasi ve ekonomik meseleler bunlar...bugun ateist biri de gelse devletin basına turkiyenin borcu bitecek mi...hayır asla..bunları dinle yada bir baska ideolojiye dayatmak...işin kacamak yoludur...calısmıyoruz arkadasım calısmıyoruz...niye dine atıyorsun sucu...ben muslumanım ve sabahtan aksama kadar ofiste kalıyorum...birilerinin işini bitireyim de işleri gorulsun diye...zaman buldukca da burada yazıyorum...o cok ovdugunuz amerika *dunyada en borclu ulkeler arasında...bunu neden dusunmuyorsun sevgili hysteria...amerika gidip ıraga saldırıyor....ve sende ona gelişmiş ulke diyorsun...nasıl bir mantık bu...her ulke kendi icinde sorunlarla bogusuyor...bunu unutmayın...gelişmişlik insanın ulkesine ne verdiginle ilgili...ben teknolojiye hizmet ediyorum ve tasarım hakkında bugun ne yapabilirimde orjinal şeyler cıkartabilirim diye dusunuyorum...ama muslumanım...ve Allaha iman ediyorum... bu cahillikse, cahilligin sebebi nedir? niye digerlerine gore muslumanlarda cahillik daha fazla? yahudiler mesela, yahudilikde en az muslumanlik kadar tutucu bir din. ama onlarin bizden farki ne? en buyuk farklari adamlar dinlerini yaymaya calismiyorlar. boyle bir şey yok...muslumanlarda kendi içinde cahil....yahudilerde kendi icinde cahil...onların icinde yasamadıgımız icin...dısardan modern gibi gosteriyorlar kendilerini...asla dinlerle alakası yok....bir cok arkadasım musluman olarak hala amerika da hizmet vermektedirler.... dinlerini yaymaya calısmıyorlar mı zannediyorsun...buyuk yanılgı icerisindesin guzel kardesim...hemde buyuk yanılgı....ortalıkta fellik fellik misyonerleri içimize kadar soktular..hem dinlerini yaymak hemde bizim dinimizden insanları uzaklaştırmak....yani yahudiler ve diğer avrupa ulkeleri de....bizim dinimize kin kusmaktadırlar....bu mudur yani modernlik soyler misin bana...asla dinler insanın kötülüğünü istemezler.. peki size soyledim...islamın ilk ayeti oku demek...niye okumuyoruz...islamsa eğer çelişki olması gerekmiyor mu size gore...ama oku diyor...okumuyoruz arkadasım okumuyoruz...bunun ateistiyle muslumanıyla hiç alakası yok....kitap okuma alıskanlıgımız yok milletimizde... orgulamamak, boyun egmek, "teslim olmak" uretmemek, kendinden olmayana yasama hakki tanimamak, bunlar dinlerin ozellikleri. din ile buyuyen bir insan, bu ozelliklerden illa ki etkilenir.. islamı sorgulamayan dinleri bilemez...yanlıs bir cumle...ben boş kaldıkca diyanetten cıkmıyorum fellik fellik yeni bilgi nerde var diye bakıyorum...sorgulamasam dini..yeni şeyleri nasıl öğrenicem....ama maalesef siz yalan yanlıs kabili olmayan hadislerle muslumanları fix sorularla eleştiriyorsunuz...forumda 10 larca 100 lerce kez anlattıgım şeyleri...5 6 gun sonra yine konusuyorsunuz...bakın sizi eleştiriyorum....ama size yobaz gerici demiyorum...ama siz bana diyorsunuz...işte benim sizden farkım bu... ateist yada musluman, farketmez ama ordaki istatiklerin gosterdigi tek sey islam ulkelerinde cahilligin dunyada bir numara oldugu...bununda sebebi, ortada yanlis bir seyler olmasidir, mutlaka bir seyler yanlis yapiliyor.. yalnıs kim yapmıs bu istatistigi....hemen de nasıl inanıyorsunuz...avrupai bilgi ya anasını satayım...haaa dogrudur...neye gore bu bilgi...kim yapmıs...madem cahiliz ne istiyorlar bizden....cahil adamla ne işi olur bir insanın...hadi cahiliz...neden kandıramıyorlar bizi de ...daglarda ki mehmetcigi bezdirmiyorlar...alakasının yandan tegeti bile yok bu cumlelerinin....muslumanlar gayet akıllıdır...ve iman ederler...gayba iman ederler....bilimin onune set cekmezler...ben kara cahil musluman olsaydım...biyoloji niye okuyayım....deli miyim ben....şeytan icadı der bilgisayar programcısı olmazdım...ama ben muslumanım...ve benim kitabımın ilk ayeti okudur....okumak okumak okumak...okuyan insan gercek muslumandır... hatta ve hatta turkiyenin islam ulkeleri arasinda nispeten daha iyi durumda olmasininda laiklikle alakasi vardir. islam onun bunun işi değildir....islam kimsenin tekelinde değildir...islam bir kişiye yada bir ulkeye de ait degildir...islam Allahın davasıdır..ve insanın kalbinden gecer....bırak onun bunun ne yaptıgını...sen dogrusunu yap....bana ne arabistandaki islamdan...ben peygamber aracılıgı ile bana vahyedilene iman ederim....haaa su imam yobaz...islam boyle bir şey midir diyoruz...yanlıs kardesim...kulliyen yanlıs...isteyen iman eder isteyen etmez.... ayrica "toplumumuz *zaten *musluman *degil...adı *musluman." demissiniz sayin spartan. gercek musluman olan bir ulke yada bir toplum var mi bildigiinz? hayır yok....tam muslumanlıgı yaşayan yok...herkes gunahkardır...bakın işte tum işin koptugu yer burası...muslumanlar peygamber degildir....gunahkar insanlardır...gunah işlerler...ama Allah bizleri surekli affetmektedir...sizi de affeder....ben de muslumanım ama tonla gunahım var....ama hala muslumanım...cunku iman ediyorum...kalben ve ruhen...confirme ettim resmen kazıdım kalbime...asla ölüme kadar zamkım cıkartılamaz....cunku ben okudum ve anladım....iman ettim...Allah herkesin ilahı ve evrenin tek yaratıcısı...hz.muhammed de onun son elçisidir...işte benim sizden farkım bu...ben iman ediyorum...ama ulkem icin calısıyorum...hem bu dunyam hemde ahiretim icin....ahiret in yemegini dunyada ne yaptıgınla kazanacaksın...benim kitabım bunu soyluyor...çalış ki selamete eresin...iman et ki selamete eresin...oyle kuru kuruya namaz kılmakla insan musluman olmaz....terliyeceksin...kan akacak her yerinden....başarı budur...cennet mukafatı basit degil....Allahtan baska ilah olmadıgına iman etmek ve okumak....peygamberlerin tek gorevi budur zaten... saygılar |
spartan çok uyanık adamsın :lol: cumaları dışarıya taşıyormuşsunuz camiden. taşarsın tabi. ama cami sayısı yetersiz olduğunda falan değil :wink: cumaya gidenlerin çoğu dostlar alışverişte görsün misali gider. iktidara şirin görünmek isteyen geneli torpille işe girmiş, kırpık bıyık müdürüne yalakalık eden memurlar gider. bir de "normal zamanda kılmıyoruz bi cumamız var" diyen zihniyet vardır ki bunların sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. cumada taşarsın dışarı, ancak vakit namazlarında imam genelde sinek avlar :wink:
ayrıca 300-500 nüfuslu köylerde en az 2-3 cami varken hala cami sayısı az demeyin. komik ötesi olursunuz. karda kışta köyünde camiler varken okul olmadığı için *kilometrelerce yol yürüyen çocuklar varken siz *de camiye sığmayın kardeşim yolda kılın cumanızı :wink: |
Sevgili spartan;
* * *"muslumanım...cunku iman ediyorum...kalben ve ruhen...confirme ettim resmen kazıdım kalbime...asla ölüme kadar zamkım cıkartılamaz....cunku ben okudum ve anladım....iman ettim...Allah herkesin ilahı ve evrenin tek yaratıcısı...hz.muhammed de onun son elçisidir." spartan * * * * Müslüman ülkelerdeki geri kamışlığın en önemli nedenlerinden biride İslamiyetin kendisidir. Bununla ilgili kanıt olarak gerek yurtdışından, gerek Türkiye'den araştırma sonuçları ortaya konuyor. * * * Bunlara karşı sizde kanıtlar getirin. Sizin ne kadar Müslüman olduğunuz, uğruna hangi fedakârlıkları yapacağınız sizden başka kimseyi ilgilendirmez, çünkü onların doğruluklarını kontrol etme ve deneme gibi olanaklarımız yok. Eğer söylenenlerin aksini iddia ediyorsanız, bilim tahsil etmiş biri olarak, ortaya kanıtlar sunmanız gerekmektedir. * * * Kanıta, verilere dayanmayan yazıların, lafazanlıktan öteye gitmediğini de bilmelisiniz. Saygılarımla; |
"ben de muslumanım ama tonla gunahım var" spartan
* *Günahı çok olan, dine çok düşer zaten. Kendi kendini affedemediğinden, affedecek birini arıyorsun. |
yine mi aynı şeyleri yazayım şimdi...........
kusura bakmayın zamanım sizin gibi boş yere değil...okuyun mesajlarımı... |
"Sizin sabırlı 20 kişiniz, onlardan 200 kişiyi yener. Sizin 100 kişiniz, kafirlerden 1000 kişiyi yener. Çünkü onlar anlamayan topluluktur." (Enfal, ayet:65)
"Şimdi Tanrı sizden (yükü) hafifletti. Bildi-anladı (alimellahu)ki, sizde bir güçsüzlük vardır. Sizin sabırlı 100 kişiniz, onlardan (yalnızca) 200 kişiyi yener. Sizin 1000 kişiniz, Tanrı'nın izniyle, onların 2000 kişisini yener. Tanrı, sabredenlerle birliktedir. (Enfal, ayet:66 ) Sayın Spartan-troy yukarıdaki ayetleri okuyup kabul ediyormusun? 66. ayet geçerli ise 65. ayet neden yollanmış? Selam ve dua ile |
buyur klasik ayetlerden bir tanesini getirdin yine....oku bakalım aydoe ayet ne diyor...
20 kisi 200 kisiyi yener diyor...sadeleştirelim *1 e 10 kisi... daha sonra ise yuk hafifliyor... 1 e 2 oluyor... şimdi sen...harp meydanında 10 kişiyle savasırken mı daha cok enerji harcarsın...yoksa 2 kişiyle savasırken mı daha cok enerji harcarsın...... ne var bunda aydoe....ben bunları mı tartısıyorum kac mesajdır sizinle... bu Alahın muslumanlardaki yuku almasıdır...lütfudur,rahmetidir... bana 1 gelene ben 10 gelirim diyor Allah...ne celişkisinden bahsediyorsun oku bir daha ayeti tekrar oku selam ve dua ile |
Peki kardeşim Allah bizle oyunmu oynuyor?
Bizi niye şaşırtmak istiyor? Niye ayetler bir biri ile çelişiyor? Allah sadistmi? Hani bizi çok seviyordu! Niye cehennemi insanla dolduracağım diyor? Selam |
ne demek oyun oynuyor...kardeşim birazcık islam tarihi biliyorsan hiç ugrastırma beni...savs doneminde gelen ayet bu...o zaman muslumanlarla savasanlar cok fazla sayıdaydı....ve muslumanlar bir avuc kadardı...vatan askına biraz acında islam tarihi okuyun yaa...
rahmet vermiş...lutuf gostermis...sen kalkmıs...oyun mu oynuyon bizle diyorsun... nasıl bir mantıgınız var sizin hakkaten anlasılır değil haa... sonra yine bir ayet getiriyorsun...niye cehennemi insanlardan dolduracagım diyor kardeş...ahanda sen işte...dalga geciyorsun alay ediyorsun Allahla....kimle doldurcak baska... sen sana nimet verene sana kredi verene namkorluk ediyorsun.... doldurcak tabi....yuzde yuz dogru bir ayet....Allahın ayetleriyle dalga gecen anlamayan,tarih okumayan insanlar cehennemliktir...maalesef boyle kardesim....ben olsam bende aynı şeyi yaparım...sen olsan sende aynı seyi yaparsın... |
bu sitede yeni bir kanun kaydum.
''Bundan sonra dergahta bargahta *mecliste troyya nın önce yazıları okunacak ondan sonra amirim izin verirse yazı yazılacak'' çok meşgul adamları boşu boşuna meşgul edip ''yazı yazmak zorunda bırakmayın'' nasıl olmuş troyya bundan sonra yazılarını ''om mani pudme hum'' kutsallığıyla okuyacağım. sana yanlış yapan bana yanlış yapar. hiç tasalanma. sevgili cem burda en eski sensin. bu sitede kimseye zorla yazı yazdırdığın oldu mu? :lol: |
Mihrab_ salat edilen mevki / malzeme işlenen mevki’dir.
Mescid_ aynı düşüncenin istişare çatısı’dır, otorite birliği’dir. Hacc_ karşılıklı iki tarafın ispat’lı tartışması’dır. Âl-i İmrân *39 ‘da Nebi *Zekeriyya’nın mihrab'ta salat etmesi/ malzeme işlemesi beyan edilir. cami kelimesi ise Arapça da var fakat Kuran’da yoktur. Olmayınca tabi, Kuran’da olan mescid’i, hadisci gelenek cami olarak çeviriyor. Allh elbette bilendir, isteseydi cami diyebilirdi, fakat mescid demiştir. Çünkü, mescid bina yapısı değildir ve mescid binadan soyut’dur. Aynı düşüncenin insanları açık havada olsalar bile mescid içinde bulunurlar. selam. |
sevgili ozgur beyin....spartan iste...ortalıgı boş sananlara cevapla mesgul...naparsın hayat boyle...gul kokulu muhammed miydi...ilahi satmıyoruz burda dimi...
gelelim bektas kardesimize.; bektas kardeş... Ey iman edenler, Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında hemen Allah'ın zikrine (anılmasına) koşun ve alım satımı bırakın; eğer bilirseniz, o sizin için daha hayırlıdır. cuma suresi 9 şimdi burada ne diyor namaz icin cagrı...nerden yapılıyor...sahabe zamanında mescidden....yani şimdikinin camisi...yani toplanma yeri...değil mi guzel kardesim...yani toplanma yerine...ister mescid de..ister cami de guzel kardesim...ben mescidde de yer bulamadıgım zamanları gordum... haa cami demisin haa mescid...sen simdi kocatepe camiine ister mescid de ister cami...ne dersen de...istersen kabe de....sonucta ibadet mekanı... degil mi guzel kardesim... |
Alıntı:
Kader algılaman zayıftı ve görüyorum ki yerinde sayıyor. Böyle olunca da ürettiğin yargıları doğru sanıyor ve yarattığın girdabın dibine sürüklendiğinin farkına varamıyorsun... Hoş, bütün takım arkadaşların da böyle ya.. Ya kavrayamıyorsunuz "yazdı" dediğiniz halde yazgıyı, ya da böylesi işinize geliyor... |
Sayın Bektaş;
Yanlış foruma yazmışsınız, Özgür_beyin'i yakaladınız ama yanlış forumda :) Bu sayılmaz. |
Müslümanlar neden ilerleyemiyorlar? Cevabı çok açık,Müslümanlar sorgulamaktan UZAK en başta. Siz İnandığı kitabı okumuş kaç tane müslüman gördünüz? Okumuş olanlardan da kaç tanesinin okuduklarını sorguladığını gördünüz?
Ben Kuran'ı en başta ona iman eden MÜSLÜMANLARIN okuyup anlamasını istiyorum.Keşke okusalar.Mesele de burda zaten okumadıkları için mesela namazda şunu okuduklarını bilemiyorlar,garipliği anlayamıyorlar.. Ahzâb 32 Ey Peygamber hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer (Allah'tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir eda ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır. Güzel söz söyleyin. Bunu okuyorlar ama "ne alaka" diyemiyorlar. Ahzâb 37 (Resulüm!) Hani Allah'ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye: Eşini yanında tut, Allah'tan kork! diyordun. Allah'ın açığa vuracağı şeyi, insanlardan çekinerek içinde gizliyordun. Oysa asıl korkmana layık olan Allah'tır. Zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikahladık ki evlatlıkları, karılarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasın. Allah'ın emri yerine getirilmiştir. * Bunu okuyup ta "bu nasıl birşey" ve benimle ne alaksı var bu nasıl ibadet diye sorgulayamıyorlar. Ahzâb 50 Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helal kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helal kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lazım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir. Bunu okuyup ta bir kadının kendisini,peygamber olduğunu söyleyen birisine HİBE etmesi nasıl olur diye düşünemiyorlar.. Ahzâb 52 Bundan sonra artık başka kadınlarla evlenmen, elinin altında bulunan cariyeler hariç, güzellikleri hoşuna gitse bile, bunların yerine başka hanımlar alman sana helal değildir. Allah her şeyi gözetler. Bunu okuyup "Banane peygamberin başka kadınlarla da evlenmesinden,bu nasıl ibadet duasıdır" demiyorlar,diyemiyorlar. Hatta ve hatta Türban Meselsi gibi meselerle uğraşıyorlar boşyere,halbuki dinleri onlara türban ya da başörtüsünü değil CİLBAB giymelerini emretmesine rağmen,daha dinlerini bilmiyorlar ama birilerinin dediğine inanıp,koyun sürüsü gibi onların yönetiminde ilerlemeye uğraşıyorlar,ne yazık ki bu böyle,çocuklarının arapça kuran ayetleri ezberlemesini,üstelik anlamadıkları şeyleri ezberlemesini eğitim olarak görüp,okulda aldığı eğitimi o derecede önemsemiyorlar,camiye yardım denildiği zaman gönlünden koparak para veren elleri okula yardım denildiği zaman yerini ağızlarına bırakıp hertürlü olumsuz lafı söylemeye başlıyorlar.İnsanın yaratılışı şöyle olmuştur diyerek,bunun Kuran'da anlatıldığı gibi olduğuna inanıp araştırmak gereği duymuyorlar,araştıranları da SUÇLU görüp suçlu göstermeye çalışıyorlar.En önemli sebep Müslüman insanların çoğu GERÇEĞİ anlamak için SORGULAMIYOR ! çünkü onlar için her şey KURAn dedikleri kutsal saydıkları kitaplarında var,ama onu bile OKUMUYORLAR! |
thunderpoint ne yazgısından bahsediyorsun....kendi yazgını kendin ciziyorsun...
thunderpoint 10 defa aynı seyi sordum size...yine soruyorum ben namaz kılmaya gidiyorum ...gel sende kıl diyorum sana...sen diyorsun ki...benim kalbim muhurlu eee naparsın yazgı bu... :D *:D dusunun biraz dusunun... dusunen toplumlar icin ayetler acıklanmıstır... selam ve dua |
Ahzâb 32 Ey Peygamber hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer (Allah'tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir eda ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır. Güzel söz söyleyin. Bunu okuyorlar ama "ne alaka" diyemiyorlar. mantıga bak....işte mantıgın coktugu yer... kıvırtsın yolda giderken...modern olsun dimi...sende sonra vaşşşşşşşşşş anammm bacaklara bak de.. ondan sonra gel peygamber sapık de... butun sozlerinizi cevirirm size karsı ahanda boyle iste |
Alıntı:
|
yahu bektaş kardeşim,niye bu kadar tevile kaçıyorsun. çok sallıyor ve arapçanında içine ediyorsun.
mihrab camilere sonradan girmiştir. peygamber zamanında kıbleyi belli eden taş vardı. sen mihraba yeni misyon yüklemişsin. mescid ''secde edilen yer'' dedik. sen otorite birliği diyorsun. kimin otoritesi emirulmüminin mi , kabilelerin mi? kimin? |
thunderpoint *senin hayatınla benim hayatım bir mi kardesim...
ayyy ne kadar çelişkili insanlarsınız siz yaa... senin hayat hikayenle benim hayat hikeyem bir mi thunderpoint... soyle bakim bana...aynı biyografiyi mi yazıyorsun sen benimle... :D *:D |
"ben namaz kılmaya gidiyorum ...gel sende kıl diyorum sana...sen diyorsun ki...benim kalbim muhurlu eee naparsın yazgı bu... " spartan
* * Sevgili spartan; * Ben gelirim, zikir varsa ona da gelirim ama oradan çıkınca da içmeye gideceğiz. Bi sizden bi bizden. Tabiat tarihi müzesine götürecek halim yokya. |
geliceksin ama içtenlikle inanarak kalbinden secdeye goturcen mi başını peker...
|
Söz. Sen de sonuna kadar içecekmisin.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:04 . |