![]() |
Ya Sonra?
bu soruyu hala Allah'a inanmayan,o kadar gerçeğe gözlerini kapatmış olanlara sormuyorum...Allah'a inanmış olupta dinlere inanmayanlara,Muhammed'e yalancı diyenlere soruyorum...diyelim ki evet Muhammed yalancıdır,din denilen bir şey yoktur...Peki O zaman nasıl yaşıycaz?inanmış olanlardan neyimiz farklı olcak?ve öldüğümüzde ne *olacak?ne düşünüyorsunuz?
|
Re: Ya Sonra?
Peki O zaman nasıl yaşıycaz?
delidahi... karışmak gibi olacak ama insanlığa layık olarak insan gibi yaşanılabilir.... |
hmm inandığın zaman öyle yaşamıyor musun?
|
inanmadığın zaman öyle yaşayamıyor musun ?? :)
|
peki ya öldükten sonrası için ne diyorsun?
|
insan gibi yaşamak istiyorsan ateist gibi yaşıyacaksın .
başka insanların maneviyatına dil uzatacaksın. *başka insanların inançlarına hakaret ediceksin . başka insanların düşüncelerini yalan bilip kendi düşüncenin dışında doğru kabul etmiyeceksin . inanmadığı bir kişi hakkında fitne ve fesat dolu makaleler ve kitaplar yazıcaksın . olmamış olayları olmuş gibi göstereceksin ve bunda direteceksin . seni yokdan ver edeni inkar ediceksin ve ona karşı hakaret ve savaş açıcaksın vs... ateizm insanca yaşar diğerleri insanca yaşayamaz . |
Alıntı:
Dur aspendos kardeş hemen ateşlendirme konuyu...anlatsınlar bakalım...birazda onların inanmadığı inançlarını dinleyelim... :lol: diyelim ki inanmayan arkadaşlarda,inanan insanlar gibi yaşıyorlar,insan gibi yaşıyorlar ve insan olmanın gereğini yerine getiriyorlar...Peki ya sonrası? |
geçicen bunları .....!!!!!
birbiribini kesen kesene...1400 senedir... işine gelene canım cicim işine gelmeyene bunlar münferit olaylar... kaç tane müslüman o kadar çok islam var mı öyle kafana göre oyun hamuru gibi oynamak..??? biri mezhep der, biri hadis der, biri kitap der , biri ulema der, biri yorum der, biri şeyh der,biri sünnet der,biri meal der.... sen değil başka dindekileri,ateistleri eleştirmeyi önce inandığın dinin kendi içindeki ayrılıkları çöz önce !!!! ondan sonra gel de konuşalım... |
benim dinimde tek bir allah var ve hz muhammed onun rasulüdür .
madem ben başkasını eleştirmiyeceğim sende başkasını eleştirme ozaman ve kendi içindeki çelişkileri çöz önce . |
Alıntı:
sen şu anda öldüğün zaman ne olacağına inanıyorsun?aklında ne var ölümden sonrası ile ilgili?? |
delidahi
aspene söylüyorsun arada çoşku werme diyelim ki inanmayan arkadaşlarda,inanan insanlar gibi yaşıyorlar,insan gibi yaşıyorlar ve insan olmanın gereğini yerine getiriyorlar laf ebeliği yapma warsa diyeceğin direk konuş bilelim aklın sıra yeri gelince deliliği bırakıp dahi tarafını mı gösteriyorsun |
Alıntı:
|
Alıntı:
arkadaşım öldüğün zaman ne olacağına inanıyorsun?bunu merak ediyorum sadece yaa! |
Delidahi;
Eğer bu evreni ve tüm varlıkları bir Tanrının yaratmış olduğuna inanıyorsan senin bir dine, peygambere, mezhebe, tarikata, kitaba, ilmihale, masallara, efsanelere ihtiyacın yok. Bireysel olarak bu inancın doğrultusunda yaşar ve yaşamına da çeki düzen verebilirsin. İnancın, sürekli izlendiğin ve tüm yaptıklarının, tüm davranışlarının kayda alındığı şeklinde ise kötülüklerden kaçınır, iyi işler için çabalarsın. Ama sen "Herkes benim gibi inansa, benim gibi doğru yolda olsa, kötülüklerden uzak dursa" diye düşünüp te bu inancını yaymaya kalktığında din ortaya çıkıyor. Farklı inançta olanlar da farklı şekilde propaganda yapıyorlar ve farklı dinler oluşuyor. Tabi çıkar amaçlarıyla böyle davranarak din ve mezhep kuranlar da olmuştur. Bu inancını yayanların kimisi, daha da inandırıcı olmak için peygamberlik iddiasında bulunur. Birçoğu rüyasında Tanrının kendisiyle konuştuğu ve halkını uyarmasını söylediğini anlatır. Bir kısmı da melek vasıtasıyla vahiy aldığını. Kimisi kendisini bu inanca öylesine kaptırmıştır ki gerçekten de rüyasında da görmüş olabilir. Kimisi de uydurur, yalan söyler. Ama uydururken de iyi birşey yaptığını düşünür. Çünkü doğru yolun kendi yolu olduğu düşüncesindedir ve insanları bu yola çekmek için herşey mübahtır. Bu yollarla ortaya çıkan onlarca dinin, yüzlerce çeşit inancın içinde saçma sapan olanları olduğu gibi mükemmel gibi görünenleri de vardır. İnanılan dinler değildir aslında, Tanrı inancı, bu dünyayı bir kudretin yaratmış olduğu inancı insanları dine kaptırır. Ama insanlar doğru yolda olsun, dirlik-düzen olsun amacıyla oluşturulan dinler tam tersine insanlara yaşamı zehir edebilir. Din savaşları nedeniyle, din katliamları nedeniyle insanlar öldürülür, yakılır, sakat bırakılır. Hiçbir din de binlerce yıldır sorunlara çare olamaz. Çünkü tüm insanlığı kucaklayacak şekilde hareket etmez. Kendi mensuplarını koruyucu kollayıcı olur. Diğer inançtaki insanlara düşman gözüyle bakar ve onları ya kendi dinine çekmeye ya da yoketmeye çalışır. Peki bu dinleri, peygamberleri Tanrı göndermediyse, Tanrı bunların yapılmasını ister mi? Bir din mensubunun bir başka din mensubunu öldürmesini haklı görebilir mi? Kendi adına, herhangi bir din kurucusuna inanmayanların cehennemde sonsuza kadar yakılacağı hükmü verilmesini hoş karşılayabilir mi? Ya Tanrı varsa ama peygamberler, kitaplar, uydurma ise ne yapacaksın? Gerçek bir Tanrının, bir Tanrıya inanmayanı ya da farklı algılanan bir Tanrıya inananları cezalandıracağını sanmam. Ama inanç farkı nedeniyle başka insanları öldüren, mallarını yağma eden, yurtlarını ellerinden alan insanları cezalandırabilir. Ölüm sonrasını Tanrı bilir. Belki seçkin insanları, hakedenleri yeniden yaşatacak, kötüleri, aşağılık insanları sonsuz yokluğa mahkum edecektir. Yetmez mi bu ceza ve mükafat. İlla da sonsuz cehennem mi gerek? |
kim dedi benim içimde çelişki war diye aspen
kim diyor sana beni eleştirme diye niye buradasın niye buradayım ???? |
bu dünyada yetimin malını yiyenler haksız yere tecavüze uğrayanlar bütün hayatını biriktirip bankaya götürürken yolunu kesen hırsızlar geleceğini çalan insanlar .ufak bebeleri öldürenler tecavüz edenler .
başkasının üzerine iftira atanlar ve hayatı boyunca suçsuz hapis yatanların hakkını kim arıyacak dostum ? sen sanıyormusun bu dünya öylesine tesadüfen oluşdu ve bir düzene girdi . kim bu masum insanları hakkını arayacak ? işte hesap günü geldiğinde nice yüzlerin ağırcağı kimi yüzlerinde kararacağı gün gelmeden hayatına bir çeki düzen vermemiz hepimiz için güzel olucak . allah hesabı çabuk görendir ve kimseye haksızlık edilmeyecektir . |
bu *soruyu *hala *Allah'a *inanmayan,o *kadar *gerçeğe *gözlerini *kapatmış *olanlara *sormuyorum. [/b] delidahi
hadi be :lol: tüh ben cevap veremeyeceğim o zaman. gerçi tonlarca peygamber gönderen ama buna rağmen daha henüz *iki kişinin aynı anda iletişim kuramadığı bir "gerçek" tanrıya inanmadığım için hakediyorum ben buna cevap verememeyi :lol: Allah'a *inanmış *olupta *dinlere *inanmayanlara,Muhammed'e *yalancı *diyenlere *soruyorum... delidahi delidahi, sen sapla samanı gene karıştırmışsın birbirine :lol: *onların inandığı tanrı ile senin kuranın allahı farklı şeyler :wink: buraya yazan bazı inançlı arkadaşları ayrı tutuyorum, ama bazılarınızın bu örnekte olduğu gibi bilmeden, öğrenmeden birşeyler yazmaları çok komik oluyor. "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" kötü bir şey. gelelim. soruna: "Peki *O *zaman *nasıl *yaşıycaz?inanmış *olanlardan *neyimiz *farklı *olcak?ve *öldüğümüzde *ne * olacak?ne *düşünüyorsunuz?" delidahi çok basit. senin gibi bir şeylerin boyunduruğu altında olmadan yaşıyoruz. dogmaların dikteleri yok hayatımızda. bu demek değil ki sürekli kötülük yapıyoruz. çoğu müslüman geçinen din bezirganı kendi inancına göre bizden daha günahkardır :lol: |
aspen bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
bu dünyada yetimin malını yiyenler haksız yere tecavüze uğrayanlar bütün hayatını biriktirip bankaya götürürken yolunu kesen hırsızlar geleceğini çalan insanlar .ufak bebeleri öldürenler tecavüz edenler . başkasının üzerine iftira atanlar ve hayatı boyunca suçsuz hapis yatanların hakkını kim arıyacak dostum ? sana göre kim yarattı bunları ??? hep aynı kısır döngü... yaratan aynı ...kaderi yazan ... iyilere inananlara kötülere musallat eden aynı ... eee sonra öbür tarafta ben hallederim siz imtihandasınız ... |
aspendos, *delidahi,sizleri kudurtan *aslinda insanlarin özgürlüyü,kötü haber,insanlik kazandi,,gene kötü haber,,artik geriye dönüs yok..sizler istesenizde *istemesenizde zaman icinde yok olucaksiniz,sizlere tavsiyem kosa kosa seriatin oldugu yerlere gidin ve egolarinizi orada tatmin edin,,sizden sonraki nesle o sansda yok,,özgürlük oralarada girecek,bunu isteyen ben deyilim,,sizín allah *dediyiniz o büyük güc,onun gücüne karsi konmaz,insanlik sizden cok cekdi
|
başkasının üzerine iftira atanlar ve hayatı boyunca suçsuz hapis yatanların hakkını kim arıyacak dostum ?
sen sanıyormusun bu dünya öylesine tesadüfen oluşdu ve bir düzene girdi . kim bu masum insanları hakkını arayacak ? ............... Tabi ki siz arayacaksınız. kanınızın son damlasına kadar Allah adına diyerek siz arayacaksınız. Gücünüz bittiğinde havale edeceksiniz. Yoksa ne anlamı kalır inancın ve cehennemin ve cenetin. Sahi Allah insanları neden yarattı? Bunu bir açmak istermisinz? Bekliyorum Selamlar |
vay vay vay. sen tut en basitinden, hristiyanın maneviyatına dil uzat. adamın kitabına değişti de. kendisine kafir de. gel burda zırla: "ateistler benim maneviyatıma dil uzatıyor" diye.
kartalı vuran kendi tüyüdür! en çok da bu koyar kartala! onu vuran oktaki tüy kendindendir de *ondan. sizin cahilliğiniz de kendi inancınıza vurduğunuz en büyük darbedir. işte dogmalara inanan zihiniyetin en zayıf noktası. kendi körü körüne inandığı saçmalıklara başkası inanmazsa bozulur. başlar kutsalıma saldırıyorsun masalına. kimse size git demiyor ama; eğer bu durumdan rahatsızsanız gelmezsiniz buraya bu kadar basit. eğer ki gerçekten kutsalınıza saldırılıyorsa burada ne işinizin var? mazoşist misiniz yoksa? |
Allah insanları neden yarattı sorusuna cevap verece olsak neyi değiştirecek ?
sen şu an yeryüzündesin ve niye geldiğini bilmiyorsun . önceden ne idin bunu biliyormusun hatırlıyormusun ? bilmiyorsun ve bilmediğin bir olay hatırlıyamadığın bir ortama geri gideceksin ve birden herşeyi hatırlıyacaksın . ama yokdun var oldun seni yokdan var eden bir gücün seni tekrar diriltmeye gücü yetermi yetmez mi orada bir düşün ! emin olduğun şey yakana yapışınca karşına dikilince iş işten geçmiş olucak şayet ki deiğin gibi ise herşey yok olucak ise öldükden sonra ne kaybederim ben ? ve şu an ne kaybediyorum ben ? |
Tek sen değil aspendos toplumca biz kaybediyoruz. İslami toplumlar çok geride kaldılar her konuda
bu böyle. Selamlar. |
spendos,allah bizleri yaratiyor , herseyi yaratiyor , *verdiyi hayat onun bizlere hediyesi , ben sahsen *bunun icin allaha minnettarim ,bana bir hayat verdi yasiyorum,,dediim gibi sizleri kudurtan bizlerin bu hayati doya doya yasamamiz,,ne kadar ugrassanizda bizleri insanlikdan cikaramassiniz,siz önce örnek insan olun * bizlerde sizlere sempati duyup *sizlerin dünyasina girelim,,allah *allah *diyorsunuz *ama allah icin parmaginizibile kipirdatmiyorsunuz,,tabiki namaz kiliyorsunuz *oruc tutuyorsunuz *ama *bunu cennet icin yapiyorsunuz,,cikarcilik,,,kac kisiyi allah *icin *doyurdun?allah icin *ne yapiyorsun?hicbirsey,,
|
Var olmayı kabullenememek,varlığını bir şeye dayamak.
İllaki bir amacı olmalı var olmasının,çünkü çok önemli biri. Annen seni doğurmadan önce yoktun,dünyadanda bir haberdin. Öldükten sonrada dünyadan bir haber olacaksın.Ama sizler bunu kabullenemiyorsunuz. Egonuz o kadar büyük ki ölümü kabullenemiyorsunuz. Yapılmış bir araştırma muhafazakar insanlarda ölüm korkusunun 4 misli fazla görüldüğü tespit edilmiş. Koca bir evrende küçücük bir canlıyım,evrenin bir parçasıyım,bir ömrüm var yaşıyorum. Yaşamım benim için anlamlı,çevreme topluma ve dünyaya elimden geldiğince katkıda bulunurum. Ölüm doğum kadar doğaldır. |
" başka *insanların *maneviyatına *dil *uzatacaksın."
nasil dil uzatiliyormus bi gor, cok basit bir ornek. http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=257936 adam yasli ogretmeninin eldivenli elini opuyor.. kim rahatsiz oluyor, sizin bas para etmez ayetullahlariniz. ateistler ateism adina kac cinayet islemisler, dini imani yerinde olanlar din adina kac tane cinayet islemisler... danistay cinayetleri buna en somut guncel ornektir. daha binlercesi, hatta milyolarcasi *var din adina islenmis olan. ateist olarak cinayet islemis iki tane devlet lideri vardir. onlarda acik acik kendince milletlerinin cikarlari adina yapmislardir yoksa ateismi yaymak icin degildir bunlar.. ama yillarca yapilmis turk katliamlari din adina yapilmistir ve oldurulen turkler size gore cehenneme, onlari oldururken kadinin kizin irzina gecen, yada o kadinin memelerini kesen, kafasini koparan, o sirada oldurulmus col bedevisi arap cennete gidecek oyle mi? varsa da inanmiyorum ben boyle tanriya. oldukten sonra ne olacak diyorsunuz. siizn gibi nanmaktansa durustce "sana inanan insanlar ...............(bakiniz asagidaki irandan ornekler) yuzunden inanmiyodum" derim cezasi neysede BEN cekerim sen degil.ve senin sozde tanrin durustluge belki senin tahmin ettiginden daha cok deger veriyordur kim bilir. ya eger yoksa ne olur? sen elinde olan tek sansi, tek hayat sansini bosa harcamis olarak hiclige gidersin. bense en azindan bir HAYAT surmus olurum. seninki gibi beyin masturbasyonu yapmamis olurum hayal dunyasi yerine gercek dunyada yasamis olurum. her turlu kazanan benim dostum. ama sen devam et, burda en azidan inandigin seylerin kutsalligi disinda akil yoluyla elestirilerini gorebilecegin bir yer var ister ogrenirsin ister ogrenmezsin. ama su da varki , bugun iranda 9 yasinda kizlara nikah kiyiliyorsa, kadin kocasinin izni olmadan seyahat dahi edemiyorsa, kafasi acik bir kadini polisler kovaliyorsa.kadin milli egitim bakanini devrimden hemen sonra asiyorlarsa ve bunlarin hepsi din adina yapiliyorsa, utanmasi gereken siz imanlilardir. son olarak, bugun musluman ulkeler arasinda dogal kaynaklarimiz olmamasina bu kadar yolsuzluga ragmen, en yuksek teknolojiye, en buyuk sanayiye, en medeni haklara *sahipsek, bunu dini kismende olsa pasifize etmis olmamiza borcluyuz. yoksa goruyoruz dini butun adamlarin memleketi nasil sattigini. haksizlarin hakkini kim arayacakmis... sen kimden aliyorsun o yetkiyi? allah mi sana yetki veriyo?eger oyle ise direk mesih olman gerek, sen allah adina nasil mudahale etme yetkisine sahip olabilirsin? senin allahinin her seye gucu yetmez mi? kurandan mi aliyorsun bu yetkiyi? hangi ayette diyor "bu *dünyada *yetimin *malını *yiyenler *haksız *yere *tecavüze *uğrayanlar *bütün *hayatını *biriktirip *bankaya *götürürken *yolunu *kesen *hırsızlar *geleceğini *çalan *insanlar *.ufak *bebeleri *öldürenler *tecavüz *edenler *." bunlarin cezasini siz verin diye? ben vericem diyo zaten hangi yetkiyle sen allahin iradesinin onune geciyorsun? mantik yok dinde, sadece itaat etme var, ve bu itaat ayetullahlarin mollarin sinsice serefsizce kendi cikarlari adina kullandiklari bir itaat, siz allaha degil onun yeryuzundeki sozde temsilcilerine itaat ediyorsunuz. bunu yaparkende hic bir kanun tanimiyorsunuz. din toplumsal bir psikolojik bozukluk, ve cocuklariniz sizinle dalga gececekler. |
Bu müslüman kardeşlerimiz herhalde çok günahkar ki Allah'tan çok korkuyorlar.
Bizler dürüst onurlu insanlarız ve insanlığa himet ediyoruz onun içinde Allah'tan korkmamıza gerek yoktur. Cennet var ise ateistler en iyi şekilde cennette misafir edilirler ,hiç kafaya takmayın. |
Sonuç olarak ben bir yaratıcının olduğunu düşünüyorum vede dinlerin yazdığı god, zeus, allah, deus herneyse onların tanrılarına inamıyorum. Çünkü bir tanrı varsa insanın oluşturduğu tanrıların çok daha üstündedir. Soruna gelince, yani illaki öldükten sonra bir yaşam olduğunu kim biliyor giden gelen varmı. İsa musa böylemiş dedi diye veya insanoğlu böyle bir olguyu zaman içinde yarattı diye buna inanmamı bekleme delidahi. Aspendosun örneği olabildiğince saçma. Yani dinler olmasa insanoğlu olabildiğince şerefsiz kahpece bir yaşam tarzı mı sürecek, aslında özünde adi bir tecavüzcü ama dinlerin cehennem masalına inandığı için tecavüzden kaçınıyor öylemi. Ben zihnimi özgürleştirdiğim süre zarfında (yaklaşık 20 yıl) hiç bir şerefsizliği düşünmedim bile ne birisin hakkını yemek nede birisinin canını yakmak. Hiçbiri. Bir insan dinlere inanmıyor, öteki dünyanın cennet masalına inanmıyor diye kötülükten kaçınamazmı?
|
Alıntı:
ya biz sizleri insanlıkdan niye çıkaralım bizler sizlere hırsızlık mı yapın diyoruz adam mı öldürün diyoruz başkasının karısına kızına göz mü dikin diyoruz fitne ve fesatlık mı çıkarın diyoruz ? yetimin malına el koyun zulüm mü edin diyoruz bunların hangisini kuranı kerim yapın diyor sizler islamı öyle bir göstermeye çalışıyorsunuz ki bilmeyen aklı olmıyan sizlere inanacak düzeyde . biz allaha yalakalık yapıyoruz diyorsun çıkarcılık yapıyoruz diyorsun cennetine girmek için . islamiyeti bilmediğin için boş konuşuyorsun . gösteriş ile namaz kılmak yalakalık için oruç tutmak allah rızasını gözetmeden riyakarlık ile yapılan ibadet haliyle geçerli değildir . şu soruyu da bilmeden yazmışssın sanırım : kac kisiyi allah *icin *doyurdun?allah icin *ne yapiyorsun?hicbirsey,, *işte bırakda yaptığım ibadet ve hayırlar allah rızası için olsunki burada anlatıp riyakarlığa girmesin bizler sizlere kötü yolu değil iyi güzel yolu cennete gidilecek yolu tavsiye ediyoruz . dilediğini yapmakda serbestsin ama başı boş olduğunu sanma . selametle kal . |
Alıntı:
benim örneğim saçma değil tarih yazar . nezaman bir ümmet allahı unutup her türlü pisliği yapar bir uyarıcı gönderilmişdir . helak edilen toplumları göz önünde bulundurursan daha iyi olayı kavrarsın . ateizmde anlatılan islam islam değil . zaten islam ancak bu şekilde kötü gösterilir ateizm mantığı ile bakarsan ateizm melekler ordusu islamiyet ise yalan dolan herşey var . ateizm insan , insan olmayan islam . herşeyi ateizm bilir diğer yeryüzünde yaşamış ve yaşayan toplumlar bilgisiz ve cahil . islamiyet günah ve sevap olan herşeyi kuranı kerimde açıklıyor . insan çiğ süt emmişdir her türlü eğilimi vardır . allahdan korkan ve inanan bir insan günah yapmakden çekinir namaz kılan bir insan günaha yaklaşmamaya gayret eder . kötülüklerden kaçar . allahdan korkmayan bir insan her türlü pisliği yapar adam öldürür hırsızlık eder tecavüz eder başkasını karı kızına yan bakar vs... her allahsız bunu yapa demiyorum sözlerimi yanlış anlama . ama bak toplumda pislik çıkaran ya esrar kullanan ya alkolik olanlar ya uyuşturucu tuzağına düşen hırsızlık yapan insanlar ile dolu . allah korkusu olan bunları yapmaz . . |
"herşeyi ateizm bilir diğer yeryüzünde yaşamış ve yaşayan toplumlar bilgisiz ve cahil . " aspen
Aspendos, abdala ayan olur. Selamlar. |
ben sadece ölümden sonra neye inandığınızı bir inançsızın,benden ne farkı olduğunu öğrenmek istemiştim...ama sizler konuyu yine ateşlendirip hep bizim inançlarımız üstünden yol almışsınız...sadece kendi inançsızlığızı anlatmanızı istedim.eğer bunu benim inançlarıma saldırmadan yapabiliyorsanız tabi...
pante kardeşim "Ölüm sonrasını Tanrı bilir. Belki seçkin insanları, hakedenleri yeniden yaşatacak, kötüleri, aşağılık insanları sonsuz yokluğa mahkum edecektir." demiş...Bu da zaten islamdaki inançla aynı şey...İslam da sizin istediğiniz gibi iyi bir insan olmayı dürüst yaşamayı emreder...müslümanlık sadece namazdan yada oruçtan ibaret değildir.bir insana namaz kıldığı için iyi bir insan gözüyle bakanların karşısında sizden önce bende varım! deggial kardeşim sanırım çok alınmış bu soruyu sadece Allah inancı taşıyan insanlara sorduğum için...merak ediyorum burda kendine göre Allah inancı taşıyan bir çok insan var onlar deggial kardeşime Tanrı yada Allah yada ismi ne olursa bu dünyayı yaratan,bizlere yaşamı veren bir şeyin olduğunu anlatabilirler mi? :lol: yanlış anlamayın bende anlatırım ama ben anlatsam anlamaz!! :lol: kardeşim benim burda kendilerine göre bi inanç oluşturmuş kimselere sordum bu soruyu yoksa benim Allahıma inanıpta benim dinime inanmayanlara sormadım...öyle bir beklentim de yok!sanırım sen sapla samanı karıştırmaya başladın bu konuyu görünce ne dersin??Bide senin bu *çok bilgili ve ne kadar yüksek bir anlama kabiliyetine sahip olduğunu gösteren cevabını görünce senin de yazdığın gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak çok komik oluyor...bayağı bi güldüm sayende :wink: scarface kardeşim özgürlük dediğin şey nedir?hani sizler özgür olduğunuz için bizler sinirleniyormuşuz yaa sizin özgürlüğünüz nedir ki biz buna sahip değiliz...Tanrı dediğiniz şeyi sorgulayabilmeye yada O'nu kabul etmiyorum diye bağırmaya mı özgürlük diyorsun sen!!! :lol: böyle yaptığında hayatında ne değişiyor ki!ben inancımla yaşadığımda huzur buluyorum sizin deyiminizle egolarımı tatmin edebiliyorum peki ya sizler?öldükten sonra ne olacağını düşünüyor musun hiç? aydoe kardeş Şimdi sana göre Allah sana bir hayat verdi ve sen bu hayatı dilediğin gibi yaşayacaksın...yani Allah seni 80 yıl boyunca dilediğin gibi yaşa diye yarattı öyle mi?peki tamam bunu kabul ettik peki ya sonra ne olacak?öldükten sonra ne olacaksın?senin allahın bu kadar yaşadığın yeter artık sen hiç olacaksın deyip seni yok mu edecek?böyle bi allah benim Allahımdan daha akıllı ve daha mı adil?sen ne yaparsan yap Allah'ın seni yok edecek! :lol: Yok olmak için yaşıyorsun öyle mi?? hysteria kardeşim evet senin verdiğin örnekler gerçekten çok çarpıcı ama sana şunu da söylemek istiyorum burda ki müslümanlar senin verdiğin müslümanlara göre ateist sayılırlar!yani bence burdaki inanan insanların hepsi insanlık olarak sizin gibi yaşıyorlar...en azından ben kendi adıma bunu söyleyebiliyorum...İnsan gibi yaşama bilincine sahip müslümanların sayısı senin böyle örneklerde verdiğinden müslümanlardan çok çok fazla...! Sizlerin gösterdiğiniz ve kafanızda oluşturduğunuz müslüman profili gerçekte ki müslümandan çok çok farklı!bizler hiç bir şeyi öylece kabul etmiyoruz!bizler de sorguluyoruz.Allah bizden sorgulamamızı ve O'nu düşünmemizi istiyor zaten...Eğer illa da İslamla güçlenmiş bir ülke istiyorsanız Osmanlı imparatorluğu var!Özgürlüğün en uç nokta da yaşandığı bir ülke değil miydi?ve işte Fatih Sultan Mehmed diğer dinlere inanan insanlara inanç özgürlüğü verdiğinde müslüman insanın nasıl olduğunu gösteriyordu zaten... Son olarak U-571 kardeşimden herhangi bir ölüm sonrası yaşama inanmasını beklemiyorum...Sadece kendi kafasında yarattığı inanca göre ölümden sonra ne olacağına inanıyor onu merak ediyorum... [lütfen beni burdaki herkese cevap yetiştirmeye çalışan...sizlere tebliğ etmek için burda olan ve sonuç olarakta hepinizi dindar insanlar yapmak için çabalayan biri olarak görmeyin...Ben sizinle birlikte kendi inancımı sorguluyorum sizler de benim inancımı sorguluyorsunuz , sizlerin inancını sorgulamakta benim hakkım!] |
Annen seni doğurmadan önce yoktun,dünyadanda bir haberdin.
Öldükten sonrada dünyadan bir haber olacaksın. Dünyada yaşam devam edecek. Ben yokken yaşam vardı ,ben öldükten sonrada devam edecek. Çocuklarımın çocukları,torunları olacak ,hayat devam ediyor. Ben dünyanın merkezi değilim. Öldükten sonra doğaya karışacağım,toprak olacağım. |
kalabalık bir mezarlığa gömülürsen ileride doğal yakıt olma ihtimalin de yüksek olabilir :)
|
aydoe abi aslinda guzel bi aciklama yapmis.
kucuk bir evrende, kendimizin merkezi oldugu bir evrende yan ogeler olarak da ailemiz, arkadaslarimiz, ufak hedeflerimizden olusan bir evrende tanri olmazsa olmazdir. mutlaka boyle bir resim cizdiginizde yukaridan bakan birisinide koymalisiniz. fakat gel gor ki, gunes sisteminin icinde dunya gezegeninin orani, bir hali sahanin icine dusmus 1.kurusluk para kadar. ayni oran samanyolu galaksisi ile gunes sistemi arasinda da var. ayni oran samanyolu ile evren arasinda da var. koca evrenin icinden samanyolunu buldun, icinde gunes yildizini buldun, onun icinde dunyayi buldun geldin. ama dur, dunya kac yildir var? dunyanin yasi karsisinda insan irkinin toplam tarihinin orani yine halisahanin icindeki 1 kurus para kadar. boyle insan merkezli olmayan bir evrende bu sefer kisinin kildigi namaz, kestigi oruc, aslinda o kadar onemli gorunmuyor. yada bu ornekler cok basit kacti, hz muhammedin hangi karisi ile hangi gun birlikte olacagi, yada ebu lehebin kuru elleri vs vs... anlatabildim mi? olay kisinin kendi perspektifi. bu yuzden birbirimizi anlamamiz biraz zor. fakat cikipta ateistler maymundur soledir boyledir demek hic bir ise yaramiyor. tabii ki dogru duzgun yasayan muslumanlarda var, ama sayilari turkiyede cok, diger ulkelerde degil cunku islamin yapisi insan somurmeye cok musait. iste fettullah guleni goruyorsunuz. en duzgun muslumanligin yasandigi ulkeye neler yasatiyor. |
Ya öldükten sonra ne olacağını nasıl bilebilirim. Ölüp de gelen biri yok. Ama öldükten sonra cehennem veya cennete gitmeyeceğim onu biliyorum. Ama öldükten sonra sanırım sadece fosil olacağım. Çünkü insan sırf aklından dolayı ölümü kabullenemiyor diye uydurduğu masallara inanmıyorum. Göğüsü yeni tomurcuklanmış kızları da hayal etmiyorum. Tek amacım yaşarken çok güldüren, ölünce de çok ağlatan bir insan olabilmek gerisi beni pek ilgilendirmiyor.
|
islam da ruh inancı var ve galiba ateistlerin de ruha inandığını zannedip öldükten sonra ne olacak merakına düşüyorlar..vucudu yöneten ruh denen varlık değil beyindir öldükten sonra o beyin de vucudunla birlikte carbon,azot ve oksijen şeklinde ayrışıp döngüye katılacak,bu kadar basit..
|
kardeşim *benim *burda *kendilerine *göre *bi *inanç *oluşturmuş *kimselere *sordum *bu *soruyu *yoksa *benim *Allahıma *inanıpta *benim *dinime *inanmayanlara *sormadım. delidahi
işte o buradaki tanrı inancına sahip arakadaşların tanrısıyla senin tanrın aynı değil! bunu söyledim ben sana. ama elif, mertek korelasyonu işte! kısaca her gördüğün sakallıyı deden, tek tanrıyı da senin ki zannnetme yani. tanrı dediğin şey peygamberden bol bu dünyada :lol: bir de başkalarının anlama kabiliyetine laf etmeden, çok *basit cümlerlere bile mertek muamelesi çektiğiniz gerçeğiyle bir yüzleşin önce! oldu mu kardeşim :wink: bizlere yaşam veren şeyi bana anlatacak birilerini aramana da gerek yok :lol: formül basit. senin babandan gelen spermle, annenin yumurtası birleşmese; *bu forumda ve dolayısyla da bu dünyada *varolman mümkün değildi. not: elif'i görüdüğünde; benden selam söyle :lol: |
[lütfen beni burdaki herkese cevap yetiştirmeye çalışan...sizlere tebliğ etmek için burda olan ve sonuç olarakta hepinizi dindar insanlar yapmak için çabalayan biri olarak görmeyin...Ben sizinle birlikte kendi inancımı sorguluyorum sizler de benim inancımı sorguluyorsunuz , sizlerin inancını sorgulamakta benim hakkım!]... delidahi.
............. Evet her iki düşünce içinde ortak olan önemli bir nokta bence ,. Aspendos ilk örneği sizden beklemek hakkım sanırım. Önce kendinize , sonra bizlere karşı. Selamlar |
Olumu beklemeye gerek yok olumden sonra ne olacagini kavramak icin. Beyni olmus bir insanda ne benlik kalir ne ruh. Vucudu yasasa da, insan diyemeyiz ona, yasayanbir maddeye donusmustur artik. Bitkisel hayat denen seyin ne demek oldugunu anlarsaniz, olunce ne olacaginizi da onceden gormus kadar olursunuz. No beyin, no insan. bu kadar basit.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:02 . |