![]() |
Yuvadaki tecavüz..
Tecavüz" ve "tecavüz eden"..... Bu sözleri kim hoş karşılar? Duyunca irkiliriz, dehşete kapılırız. Tecavüz eden insanları, farklı fanteziler içinde ama, hemen daima tanıdık-bildik, eş-dost erkeklerden farklı olarak hayal ederiz. Bizim çevremizdeki, ailemizdeki erkeklerden çok farklı, muhtemelen iri yarı, gece karanlıkta, tenhada karşımıza ansızın çıkan birileridir. Belki de evin kapısını kırıp eve girmiştir.
Ama üzgünüm ki, bu bir yanılsama. İnanılması güç ama sayılar gösteriyor ki, kadınlara en çok kocaları tecavüz ediyor. Siz neler düşünüyorsunuz bu konuda; tecavüzün taraflarının psikolojilerini nasıl yorumlarsınız ve aile içindeki bir tecavüzün etkilerini nasıl yorumlarsınız? Tecavüz iktidar amaçlı bir saldırımıdır cinsel anlamda? |
Re: Yuvadaki tecavüz..
"iktidar amaçlı"
Bu kadar temel bir içgüdüyü çok fazla kutsamışsınız. |
sevgili meaculpa , ''karşılıklı rıza''ya dayanmayan her edim, tecavüzdür.
bunu ,ne evrensel hukuk, ne örfi *nede insanın naturası ne onaylar nede cevz verir. ''nasıl yorumlarsınız ?'' diye sormuşsun. ''halt etmenin arapçası '' olmaz. not : ''halt etmenin arapçası olmaz'' *bir deyimdir. |
syn. meaculpa
aile içi mesele'nin şiddet içerdiği doğrudur ama tecavüz demek çok ileri boyutta bir yorum. karısı *kocasına birkaç gün küskün durur, isteksiz olur ama sonra barışır istekli olur. bu durumun tecavüz kapsamına varacak, bir yanı yok. hislerde sorun olmasın, küskünlük halledilir. saygılar. |
Ne mi dusunurum? Kadinlariniz sizin tarlalarinizdir, istediginiz gibi ekiniz diyen bir tanriya inananlar icin, tecavuz degil, tanrinin arzusunu yerine getirmektir. Kadina her zaman hazirolda bekle diyen bir dinin mensuplari anlayamaz bu mantigi.
*Gercekte ise, kadinin rizasi olmadan, tek tarafli ve zora dayanan bir cinsel iliski, hukuken tecavuzdur. Batida bir kadin kocasini mahkameye bile verebilir bu yuzden. Hele iliski evlilk disiysa agir hapis cezasiyla sonuclanabilir. Aslinda tabi ki erkegin de rizasi olmadan kadin tarafindan girilen iliski de tecavuz olmasi gerekir ama, erkekler nedense bu tur tecavuzlere boyun eger ses cikartmazlar. :lol: |
Alıntı:
Rahatsızlık duyan bu duygusunu elbette dile getirir veya beden diliyle de anlatabilir. Bu konuda sadece din değil bazen devlet de birşey yapamaz. Çünkü; müdaheleyi gerektirecek aile içi boyutlar değildir çoğu zaman. Eşlere arası uyumsuzluk cinsel terapi gerektiren bir konudur. Müdahele eden hukuk çoğu zaman aile yapısını yıpratacak önlemler almak zorunda kalmaktadır. Bu da çoğu durumda eşlerin ayrılmasıyla sonuçlanır. Oysa psikolojik destek ve profesyonel *cinsel terapi sorunun % 80 lere ulaşacak kadarını çözer. Tecavüzü *sadece cinsel boyutuyla ele almak sakatlanmış bir bakış açısını da doğurur. Hukuk, cinselllik içermeyen tüm rıza dışı girişimleri farklı adlarla belirttiği halde bunun estetiği gereği tecavüz olduğunu kabul etmez. *Oysa yerine göre rıza dışı gelişen "mobbing" yani; işten yıldırma hali de tecavüzdür. Oysa hukuk bunu iş hukunca irdelemekle yetinir. Uzvun hernagi biriyle gelişen "Taciz" olayında bile hukuk etkili değildir denilebilir. 8) |
İğrenç ve insanlık dışı bir olay. Evet insanlık dışı. Ama insanında hayvan kategorisinde yer aldığını kabul edersek her türlü iğrençliği elbette beklemek mümkün. Toplum elbette kendi içinde yaşam kurallarını uygulayacaktır. Ancak yasalar buna destek vermelidir mutlaka. Yoksa tek başına toplum kuralları yanlış ahlaki olmayan davranışları yok edemez. Yok olmasıda beklenemez elbette. En ileri medeniyetlere sahip ülkelerde bile binlerce tecavüz olayı yaşanmaktadır. Demekki tek başına ne eğitim, ne toplum nede yasalar bu işi çözemiyor. En aza indirgemek hedef olmalıdır. İnsan nüffusu günbegün artmaktadır. Hani nerde çokluk orda.....k hesabı gibi işte. Nüfus arttıkça elbette arızalarda çoğalacaktır. İnsanlık bütün bu arızalarla mücadele etmelidir. Dinin çözüme bir katkısı olamayacağı gibi tam tersine zararının olabileceğini zannediyorum. O nedenle bence toplumlar dini ahlaktan ayırmalılar....
Saygılar.... |
Alıntı:
Saldırganlıkta bir güç ilişki vardır. Saldırı güçsüz ve zayıf konumda olanlara daha güçlü ve egemenliği ellerinde tutan kişiler tarafından yöneltilir. Çok uzun zamandır yaşamlarının farklı alanlarında denetlenen ve güçsüz konumuna sıkıştırılmış bir cins olarak kadınlar, ekonomik, sosyal, psikolojik ve cinsel aşağılanmalarla karşı karşıyadır. Ve kadına yöneltilen şiddet, cinsel ve psikolojik baskılar aslında erkeğin güç gösterme yollarıdır. İşte bu nedenlede iktidar amaçlımıdır dedim. |
Kadinlara neden Kocalari tecavuz ediyoki, kadin versin olsun bitsin, vermicekti neden evlendi. Konfucyus ne demis. Eger tecavuz kacinilmaz ise yan gel yat zevk almaya bak.
Walla bu konuda yazdiklarim ciddi deel. |
Alıntı:
Bir kadının bir erkeğe tecavüzü de hak verirsiniz ki cok da olası bir durum degil:) Sizin belirttiginiz şartların adı da tecavüz olmaz zaten... |
Alıntı:
not: yazdıklarınızın ciddi olmadıgı açıklamınızı dikkate alıp sadece bu cümleyi yazma geregi hissettim. |
Sayin meaculpa
dediniz ki Bir kadın olarak, bu konuda ki ciddiyetsiz yaklaşlaşımınızdan rahatsızlık duydum. not: yazdıklarınızın ciddi olmadıgı açıklamınızı dikkate alıp sadece bu cümleyi yazma geregi hissettim Size ne diyeyim bilemedim. Ciddi olmadigimida asagida belirttim. Bu yazdiklarim ne acidir ki Yurdumuz insanlarinin buyuk cogunlugunun fikirleri. benim deel. Ben boyle dusunenler ile alay ediyorum sizde alınmıssiniz. TUM KADINLARIN DUNYA KADINLAR GUNU KUTLU OLSUN |
Tüm Emekçi Kadınların Dünya Emekçi Kadınlar günü kutlu olsun.
* * saygılarımla |
Alıntı:
|
Alıntı:
Üzerime alındım sayın dilaver:) , teşekkür ederim. |
Sayin Meaculpa
2 mart 2008 saat 11,37 de yazdigim yazimi bir okurmusunuz. linki tiklayiniz wallanin mesajini okuyunuz sayfanin sonlarinda http://www.turandursun.com/modules.p...872&highlight= |
okudum sayın walla. ne güzel düşünceler devamını dliyorum hemde azıcık abartarak:)
|
Sevgili meaculpa. esimi 40 senedir tanimaya calisiyorum, 34 senedir evliyiz. Herhalde omrum yetmeyecek kadinlari anlamaya, en az bir kirk seneye daha ihtiyacim oldugunu zannediyorum. *
* Biz erkek milleti basit dusunuruz. Sizler yok dediginiz zaman bunun evet demek mi, yoksa hayir demek mi oldugunu anlamakta gucluk cekeriz. Sizin tecevuz diyebileceginiz bir olay, erkek icin yemek icmek gibi bir gerektir. * Esimle gayet mutlu bir hayatimiz oldu bu gune kadar, tabi ki zor gunler de gecirdik. Farkliligimiza ragmen anlayis gosterebildik birbirimize bunca sene. Ne kadar da ugrassak, empati yapmaya calissak da, bir erkegin kadin gibi dusunemiyecegini ben anladim. Sabir, Hosgoru ve sevgi oldukca, altindan kalkilamayacak bir problem kalmiyor. |
Ceza kanunu eşler arasında yaşanmış dahi olsa olayı tecavüz olarak kabul etmekte ve cezalandırmaktadır.
Asıl acı tablo bence başka. Aile içi şiddetin bir başka boyutu aile içi tecavüz. Eşe karşı olandan bahsetmiyorum. Küçük kızlarımızın en yakınlarında bulunan, baba, ağbi, amca, dayı v.s. kişilerce tecavüze uğramalarından bahsediyorum. Ve bu ne yazık ki Türkiye'de küçümsenmeyecek kadar yüksek bir oranda. Ve genellikle kızlar bunu saklama taraftarı olduğundan, ailesine, annesine bu olaydan bahsetse bile anneler pekçok sebep yüzünden kızlarına inanmama taraftarı olduğundan veya gizleme taraftarı olduğundan bu olaylar ortaya çıkmamakta, adliyeye pek düşük bir oranı yansımaktadır. Üstelik aile içi tecavüz bir kez olup biten bir olay da değildir. Genellikle bir süreçtir ve ortaya çıkana kadar yıllarca sürmektedir. |
sevgili K.C nin parmak bastığı yaradan *bugünün mana ve ehemmiyetine! uygun bir haber.
şerefsiz bir hayvan ,kızını hem imam hatipe gönderiyor hemde taciz ediyor http://w9.gazetevatan.com/newpics/ne...1288910500.jpg Çatıya çıkış nedeni belli oldu * Öğrenim gördüğü İmam Hatip Lisesi'nin çatısına çıkarak intihara kalkan kızın 8 yıldır öz babası tarafından taciz edildiği ortaya çıktı Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA) -------------------------------------------------------------------------------- DENİZLİ'de geçen hafta, öğrenim gördüğü İmam Hatip Lisesi'nin (İHL) çatısına çıkarak 3.5 saat boyunca ölümün kıyısında bekleyen ve bir polis memuru tarafından son anda kurtarılan kız öğrenci 19 yaşındaki B.K.'nın, 8 yıldır öz babası tarafından taciz edildiği ortaya çıktı. Tacizci baba Y.K. tutuklandı. Geçen 4 Mart'ta Denizli İmam Hatip Lisesi öğrencisi B.K., bir sınıf arkadaşına "Artık yaşamak benim için çok anlamsız, yaşamak istemiyorum. Herkesten nefret ediyorum" diye not bırakıp okulunun çatısına çıkmıştı. Daha önce de intihar girişiminde bulunduğu anlaşılan B.K.'nin bir anlık dalgınlığından yararlanan polis memuru Ramazan Arslan, genç kızı kucaklayarak, çatıdan indirmişti. Bunalımda olduğu belirlenen genç kız, daha sonra Denizli Devlet Hastanesi Psikiyatri Kliniği'nde tedaviye alındı. B.K.'nın hastanede psikoloğa ve ifadesini alan polislere, öz babası Y.K.'nın 11 yaşından beri kendisini taciz ettiğini anlattığı kaydedildi. Harekete geçen polis, Y.K.'yı gözaltına aldı. Seyyar satıcılık yaptığı belirlenen Y.K., öz kızını taciz ettiği gerekçesiyle çıkarıldığı Denizli Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanıp Kocabaş D Tipi Cezaevi'ne gönderildi. B.K.'nın psikolojik tedavisi ise sürüyor. (GAZETE VATAN) |
Hani yuvalar güvenilirdi diye haykırılacak bir konu bu da ne yazık ki...
Deginmiş olduğunuz ensest tecavüzler noktasında bir mağdurun sözlerini eklemek istiyorum. "Arada bir o gelir, elleriyle, dudaklarıyla okşar, giderdi. Odamdan çıkmak istemezdim çoğu zaman, bazen de annemin yanından ayrılmak istemezdim. Annem odadan çıkarken, bende bir bahane bulup, takılırdım peşine, kuyruk gibi. Bazen de onunla odada baş başa kalmak isterdim. Ama evde birileri olmalıydı yine de; çünkü yalnızken yaptığı şey canımı acıtıyordu. Bir gün okulda rehberlik öğretmenim yanına çağırdı. 'Nedir, senin durumunda bir tuhaflık var. Hep dalgınsın, bir problemin mi var?' demesiyle nasıl oldu anlamadım ama hiçbir zaman anlatamayacağımı düşündüğüm her şeyi bir bir anlattım. Hem de hiçbir şey saklamadan. Ondan sonrası ise acıtan bir süreçti. Okula annem çağırıldı. Öğretmenim ona anlatırken gözlerini kırpmadan dinledi. Hiç tepki vermedi. Sanki her şeyi biliyor gibiydi. Tek soru sordu: -Ne yapılabilir? Ondan sonrasında bende avukatlar, polis, bağıran, sonra ağlayan bir baba, mahkemeler ve onun hapishaneye girmesi. Ardından bizim başka şehre taşınmamız. Hatırlamak istemediğim çocukluk yıllarım. Bugünse hiç kimseye çocukluğumdan bahsetmiyorum. Yaşanmamış olsun isterdim. Yaşama 25 yaşından başlayabilmek için çok şey verirdim.” * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * prf.Dr *Oguz Polat kitabından alıntıdır. Ahlaki anlamda toplum baskıları ve geleneklere tesr düşmesi açısından ne yazıkki bu konu yeteri kadar konuşulamamakta ve bu insanlık dışı eyleme maruz kalan insanlar yeterince dinlenememektedir. Ve olayın en hazin noktası da, ne yazıkki yöneltilen bu sapık davranışlarda çocukların kullanılıyor olmasıdır.Bazı annelerin ailenin dağılmaması için göz yumdukları gibi olayın dışarı yansımaması için de çocuklara baskı yaptıkları sık sık görülmüştür. Bu gibi psikolojik anlamda bireyin bütün yaşamını etkileyebilecek davranısların önlenmesinin en büyük aracı toplumun bilinçlendirilmesidir. Fakat bunun yanında farklı önlemler almamızda mevcut örneğin; Çocuklarımıza cinsel bilgiler vermeliyiz ki kendilerine yapılan davranışınların normal dışı olduğunu anlayabilsinler. Onlara kendine güveni öğretmeliyiz gerekli yerlerde "hayır" demeyi öğrenmeliler. istemedikleri bir şey yapmaya kaiktıklarında yetişkinlere de “hayır” diyebileceklerini öğretmeliyiz. Korkusuz yetişen bir çocuk gerektiği yerde tepkisini dogru yansıtabilir ve bu sapık davranışlara maruz kalıncada en azından bir nebze de olsa kendini korumaya yönelecektir. Hiç değilse içine kapanmaktan ziyade, maruz kaldığı bu haksızlığı bir başkası ile paylaşmaya yönelebilecektir. |
İnsanligin evrim surecine baktigimizda milyarlarca yıldan beri insanlar sunun surasi 500 veya 1000 yildir medeni yasamayi ogrenmeye calisiyor. Evrim henuz tamamlanmadi. sadece erkeklerin degil tum insanligin elestirilecek yiginla hatalari- eksikleri var. Milyarlarca yildan beri erkegin fiziksel gucu kadini yonetmis, 500*1000 yilda bunun degismesi beklenemez, cunku erkekligin genlerinde bu var. Sabir lazim birkac milyon yil kadar :-)
|
Valla sen cok iyimsermissin walla.
Insanlarda fiziki sakatlik olabildigi gibi, beyin de normal calismadiginda bu tur sakatliklar ortaya cikabilir. Aslinda belki de hayvansal icgudusunun aciga cikmasi diye de dusunebiliriz. Eger yanlis hatirlamiyorsam, insana insani ozellileri kazandiran beynin korteks tabakasidir. Bazi kimyasal bozukluklar malesef nasil, kor, sagir, cuce, veya uzuvlari gelismemis sakatlliklar olabildigi gibi, beyinsel sakatliklara sebep oldugu bilinmekte. Tecavuzculuk ve pedofili vakalari kolay duzeltilemeyen bozukluklardir. *Demek istedigim, milyon sene de gecse, sakatliklar eger dogumdan once kesfedilip fetusun hayatina son verilmedigi muddetce, olmus ve olacaktir. Muhim olan , bu tur insanlarin ortaya cikarilip, varsa tedavisini saglayabilmek olacaktir. |
Hıdır... Hıdıııırrrr...
- Hıııı??! Ne vaaarr?? - Uyuyon mu? - Yok böğrülce ayıklıyom... Soru mu lan bu Hacer? Uyuyom tabii ya ne edecem... Yat sen de zıbar hade... - Senin işin bitti tabii, devirip gıçını yatabiliyon... Şipşak yap, sonra horul da horul uyu... Bir kere de geç gelsen dişimi kırıcam... - Gecen gece eve geç geliyon diye dırdır ettiydin de, ben senin dişini kırdıydım ya daha ne is TİMSAHIN GÖZYAŞLARI: en o geç gelmekten bahsetmiyom... Birlikte gelmekten bahsediyom... - Beraber mi gelecen? Kız o saatte dışarda senin ne işin var ki eve benimle gelecen lan? - Off be Hıdıır off beee Hıdııırr. Sen beni anlamıyon.. - Ya sabıııırrr... Uykumu gaçırdın gene bak, de hele ne istiyon... TİMSAHIN GÖZYAŞLARI: Orgazm neyin istiyom tamam mı? Orgazm olmak benim de hakkım... - Orgazm da ne lan? - Hıdır... Bazen diyom ki kendi kendime acaba ben de zoofili mi var? - Ne fili? Ne diyon ya? - Zoofili... Yani hayvanlarla ilişkiye giren dimek. Eh ben de senin gibi bir öküzle her gece yatağa girdiğime göre... TİMSAHIN GÖZYAŞLARI: - Sen bana öküz mü dedin? - Bildiğin kelimelerden konuşunca anlıyon bakıyom... - Ya Hacer yat diyom sana... Orgazmmış... Yok bilmemne filiymiş.. - Ne fili be cahil ay... Zoofili... - Hacer yarından tezi yok o kadının evine temizliğe gitmiyon tamam mı? - O kadın dediğin koskoca bir yazar tamam mı? Doğru konuş. Femisnistlerin başı... Lideri... İdolüm o benim. - Ne dol ne dol? TİMSAHIN GÖZYAŞLARI: İdolüm deyyom... Onun evini temizlemek benim için şerefdir tamam mı? Bütün kitaplarını, dergilerini okuyom ben onun... - Sonra da yalan yanlış öğrenip benim uykumu kaçırıyon... Sana ne lazım orgazm... Onlar zengin garıları için... - Heç de bile... O fizyolojik bir ihtiyaç... - Fiz...yo...ne? TİMSAHIN GÖZYAŞLARI: Milletin kocaları evrim geçirdi metroseksüel oldu... Sen daha bir insan olamadın be Hıdır... Evrim... evrim... eviluşın... - Haceeeeerrr... - Neeee? - Gız bu deminden beri dediklerini tekrar etsene peş peşe... - Ne oldun lan hıdır, yanakların al al oldu... - Dediğimi yap seeennn. TİMSAHIN GÖZYAŞLARI: Eviluşın... Orgazm... Metroseksüel... Zoofili... Fizyolojik... İdol... İstersen apurçunist de diyem... Ne olcaksa... - De Hacer deee... Bir daha söyleee... - Ne yapıyon Hıdır... Kudurdun mu len? - Sen bu gavurca lafları edince gözüme yabancı avratlar gibi göründün de bir an TİMSAHIN GÖZYAŞLARI: İstemiyom Hıdır... Kendimi şu an ilişkiye hazır hissetmiyom... - Ama ben hissediyom... Gel buraya... - Bu bir konsantrasyon meselesi Hıdır... - Gonsontrosponon diyen dilerini yirin... Gel buraya Helga... TİMSAHIN GÖZYAŞLARI: Ne Helgası be? Adım var benim... Bireyim ben... Bıraaaak... Yetiiiişiiiin... Aile içi şiddete maruz kalıyom... Heeeellppp.. Heeellllpppp... |
tecavüz aslında toplumda yeri olmasada farklı bir cinsel fantezi türüdür bu davranışı ister kadın ister erkek yapsın fark etmez sonuçta bir tarafın haz duyacağı bir fantezidir. yani aslında iktidar göstergesi değildir sadece çok aşırı derecede azmış insanların ihtiyaçlarını gidermek için başvurdukları bir fantezidir düşünsenize nasıl daha fazla zevk alabilmek için kişiler farklı fanteziler örneğin: hizmetçi, polis, öğretmen vs... gibi şeyler yapıyorlarsa bu da hızlı sonuç veren bir tür faztezidir aslında tam olarak öyle görünmeyebilir ama şunu unutmayın ki hepimiz içimizden ahhh şununla şunu yapsak diye geçiririz işte bu duyguyu medeni ceserat gösterip fiil haline dönüştüren kişilerdir bu işi yapan...
|
Alıntı:
Medeni cesaret sergileyen insanların nasıl davrandıgına dair biliglerimizi tazelemek istiyorum. Mdeni cesarete sahip olmak demek öncelikle aklın üstünlüğünü korumaktır. Gerici ve yanlış çogunluklara kafa tutmak dmektir medeni cesaret ve dogru bildigini evrensel anlamda bütün insanlara eşit davranmak ve onlara hizmet etmek amacıyla dillendiren insanın özellikleridir. Bu insanlar dogru ugruna isterseler bir dünyayı karşılarına alsınlar yinede ödün vermezler yanlışa ve onun uygulamalarına. Siz düpedüz sapıklık terimi ile bu güzel terimi karıştırmaktasınız. Tecavüz eylemine meyleden yada gercekleştiren insanların cesareti medeniyet degil tamamen vahşet içinde degerlendirilebilir ancak. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
internette tecavüzcülerin psikolojik yapılarıyla ilgili pekçok şey bulabilirsiniz. illa kısıtlı bilgilerle düşünüp fantezidir sonucunu çıkarmak istiyorsanız o başka. tecavüzcüler fantezi gerçekleştirmeye çalışmaktan öte kesinlikle psikolojik sorunları olan kişilerdir. şu aşağıdaki kısa yazı size birkaç ip ucu verebilir sanırım. Gücünden Emin Olmak İsteyen Tecavüzcüler · * * * *Sosyal ve cinsel açıdan kadınlara karşı kendilerine güvensizdirler, erkek olduklarından emin olmak için tecavüz ederler. · * * * *Uzlaşılabilen bir ilişkinin hayalini kurar ve hatta buna inanabilir. · * * * *Bir centilmen olabilir ve özür dileyebilir Gücünü Hissettirmek İsteyen Tecavüzcüler · * * * *Erkek olduğunu hissettirmek için saldırır. · * * * *Kadınların haz nesneleri olduklarına inanır. · * * * *Maço benlik algısına sahiptir. · * * * *Kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak görür. İçtepisel olarak harekete geçer Öfke Misillemeli Tecavüzcüler · * * * *Acı vermek, incitmek ister, kurbanlarını cezalandırır ve küçük düşürür. · * * * *Kadınların hepsinden nefret eder (ya da belli bir gruptan). · * * * *Gerçekte olan ya da kendisinin öyle algıladığı adaletsizliklerin öcünü almak ister. * * İçtepisel olarak harekete geçer Öfkenin Heyecan Verdiği Tecavüzcüler · *Cinsel sadistler ol arak bilinirler. · * * * *Azdırlar ancak en vahşi tecavüzcülerdir. · * * * *Suçu ayinsel bir havada işlerler. · * * * *Fantezileri efendi-köle ilişkisini içerir. · * * * *Kurbanı üzerinde tam bir kontrol arar ve onların acı çekmesinden zevk alır. · * * * *Suçları yöntemsel olarak planlanmıştır. Fırsatçı ve Güruh Tecavüzcüler · *Fırsatçı tecavüzcü başka suçlar da işleyen birisidir ve genellikle madde kullanır özellikle alkol. · Güruh tecavüzleri sıklıkla çete zihniyetiyle işler. Kurbanda ciddi fiziksel yaralanmaların olması olasıdır, |
Tecavüz gönülsüz bir kurbanı zorla cinsel bir eyleme katmaktır. Genellikle bu eylem cinsel birleşmedir. Bununla birlikte anal birleşme ve oral seks de tecavüz sayılır. Tecavüz, kurbanın hemen her zaman fiziksel zarar görmeyle tehdit edildiği yaşamı tehlikeye sokan bir deneyimdir.
Tecavüzlerin %50 sinden fazlasının yetkililere bildirilmediği dikkate alındığında bu insanların da tedavi olmadıklarını düşünmek yanlış olmaz. Tecavüz temelde cinsel bir yaklaşma eyleminden çok vahşi bir aşağılanma eylemidir. Tecavüz edenle edilen arasındaki temel etkileşim ise fiziksel egemenlik ve boyun eğme ilişkisidir. Bu durumdaki kurbanın çektiği çaresizlik hissinden cinsel tatmin olma oranı aslında sanılanın ötesinde çok azdır. Bazen tecavüzcü cinsel anlamda yetersiz de olabilir ve bu gibi durumlarda tecavüzcüler şiddet dahi kullanabilirler. Tecavüzcülerin neredeyse tümü erkek ve mağdurların tümüne yakın bir kısmı kadındır. Hem tecavüz hem de cinsel taciz kurbanlarının tipik tepkileri utanç, aşağılanma, sıkıntı hissi, şaşkınlık ve öfkedir. Bir çok kurban yaşadıkları durumdan bizzat kendilerinin sorumlu olup olmadığını ve saldırıyı bir şekilde kendilerinin davet edip etmediklerini sorgularlar. Uzun vadede depresyon, travma sonrası stres bozukluğu ve sıkıntı ile giden bir çok rahatsızlık ortaya çıkabilir. Ancak yerinde psikolojik destek ve yardım bu durumları önlemek için önemlidir. Böyle bir duruma maruz kalan kişide aşağıdaki belirtilere dikkat etmek ve tedbir almakta fayda vardır. Yaşanılan deneyimin tekrar yaşanıyormuş gibi olması (flashback) Deneyimle aşırı zihinsel meşguliyet, Kendini bir türlü temizleyemediği korkusu, İzlenme yada yalnız kalma korkusu, Saldırırın olduğu yere geri dönme korkusu, Kabuslar, Uykusuzluk, Yeme alışkanlıklarında değişimler, Baş ağrıları Bulantı ve kusmalar, Hasta cinsel ilişkiye girmekten kaçınabilir veya vajinismus gelişebilir. http://www.psikolojisayfam.com/psiko...sel-taciz.html |
Konu için çok ayrıntılı ve güzel argumanlar eklemişsiniz, çabanız için teşekkür ederim cok faydalı oldu ve olacagına da inanıyorum.
|
Vücudu okşamak basit cinsel saldırı!
Yargıtay, evinde kaldığı kadını sabaha karşı okşayan erkeğin 'zorla ırza geçme' suçundan yargılanmasına itiraz etti
ANKARA Yargıtay 5. Ceza Dairesi, birlikte alkol aldığı ve evinde kalmasına izin verdiği kişinin vücudun okşanmasını ‘basit cinsel saldırı’ olarak değerlendirdi. Antalya 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararını bozan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, birlikte alkol aldıktan sonra evine gittiği kadını sabaha karşı okşayan sanığın ‘zorla ırza geçme’ suçundan değil ‘basit cinsel saldırı’ suçundan yargılanması gerektiğine karar verdi. Yargıtay’ın verdiği bozma kararında şöyle denildi: “Birlikte alkol aldıktan sonra gece müştekinin evinde kalan sanığın, sabaha karşı uyumakta olan müştekinin yatağına girerek vücudunu okşamak suretiyle gerçekleştirdiği eyleminin, 5237 sayılı TCK nun 102/1. maddesinde düzenlenen takibi şikayete bağlı, basit cinsel saldırı suçunu oluşturduğu , müştekinin mahkemeye ibraz ettiği dilekçesi ile şikayetten vazgeçtiğinin anlaşılması karşısında, 5237 sayılı TCK nun 73. ve CMK nın 232/8. maddesi uyarınca kamu davasının düşmesi yerine yazılı şekilde hüküm kurulması bozmayı gerektirmiştir" MADDE 102. - (1) Cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlâl eden kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (anka) Kişinin yaşadığı tramvalara bakılmadan bu iş basit bir cinsel saldırı demek ne kadar doğru bir karar... Tamam... zorla ırza geçmek demek sadece cinsel birleşme demekmidir. Anlamıyorum ki kim nasıl bu sınırları çiziyor. Yada kazuistik oldugu idda edilen bu anayasaya birinin el atma vakti çoktanmı geçiyor... Herşeye rağmen bir ceza biçilmesi azcık da olsa rahatlatıcı. Lütfen daha duyarlı girişimlerle, artık bu tip zorba tavırların önüne geçebilmenin yolları aransın. |
Arkadaşlar milletin yatağına kadar burnunuzu sokmayın. Bazen erkek ister kadın istemez, bazen kadın ister erkek istemez fakat sonuçta cima eyleyip letafet ve nefaset bulub vücut sıhhat ve rahata erer.
|
İlahi Kandahar ! Devrilmiş yine, canım bir çam daha ellerinin arasından...
Kadınlar muzdarip, kadınlar dertli, aşağılanıyor, hakarete uğruyor ve de şiddet görüyorlar senin karışmayın dediğiniz cimalardan. Hadi sesleri çıkmasa bilemeyeceğiz tabi dertlerini de, bide durumun hukuki boyutu var. Yani mağdurların şikayetleri ekseninde bizleride ilgilenmeye iten toplumsal bir olay. Durum yatak odasının dışına taşalı çok olmuş, velhasıl sen iyisimi bir daha hesap yap, yazık günahtır kıydıgın çamlara :) |
aman dileyene yardim etmek lazim diye düsünüyorum,
basta birey olarak ve tabiki devlet olarak da haksizliga ugramis tüm insanlarin haklarinin korunmasi gerekir diye düsünyorum....yoksa bu devlet bu mahkemeler bu polisler bu yargiclar ne icin varlar ? sirf kendi iktidarini korumak icin mi ? |
Şaka bir yana, burada şu gerçeği biliyorum. Verilen rakamlar son derece abartılı bu konuda; çünkü anketler de yanlı yapılıyor, nasıl mı? Şöyle; gidiyorlar kadınlara soruyorlar "İlişkiye girmek istemediğiniz halde kocanızla ilişkiye girdiniz mi?" cevap da doğal olarak "evet" oluyor çoğu kez, burada hile kadınlara "kendinizi tecavüze uğramış hissettiniz mi?" ya da "kocanızın tecavüzüne uğradınız mı?" diye sorulmaması. Sonra şu bir gerçek ki erkekler de bazen istemedikleri halde karıları istedi diye onlarla birlikte olabiliyorlar. Burada mesele bir tarafın ısrarının sınırı aşıp şiddete dönüşüp dönüşmediğidir, fakat dediğim gibi anketleri yapanlar taraflı ve namussuz olduklarından soruyu bu şekilde değil başka şekilde sorarak başka türlü yorumluyorlar. O yüzden bu rakamları kesinlikle ciddiye almıyorum, aile içi şiddet konusu da öyle, "kocanız size hiç vurdu mu?" diyorlar, 30 senede bir kere bile olsa kadın "evet" diyeceğinden yine fantastik rakamlar çıkıyor. Emin olun bu şekilde soruları erkeklere sorsak "karısından şiddet gören erkek" ve "karısının "tecavüzüne" uğrayan erkek" sayısı da fantastik oranlarda çıkacaktır. Yoksa aile içinde şiddet kullanılmasını onaylama gibi bir durumum yok. Sadece bu anketlerin amaçlı, yalan ve propaganda amaçlı olduğunu söylüyorum.
|
İstatistiksel verilerde daima yanılmalar, hata payları mevcuttur. Arada, bahsettiğin gibi yanlı bilgilerle veri üretme çabasına giren kurumlarda olabilirler. Bunlar takıldıgımız konu değil zaten. Bizim başlığımız yuvadaki tecavüz vakalarının neden, nasıl oluştugunu konuşup devamında yarattıkları etkilerin insanlar üzerinde nasıl yıkımlara neden oldugunu dile getirmek.
Tabi ki dile getirmekle bitmeyecek olan bir sorunun da, çözümü için arayışlara girmek önemli olan. Bilinçlenmek zaman alabilecek ve de meşakatli olabilecek bir kavram bu konu adına. Bu nedenle de anketlerin bazen abartılmış olması da aslına bakarsan bu süreci hızlandırmaya yarayacak ise varsın olsun. Nihayetinde ülkemizde bu tür vakkalar olmuyor değiller ve hiç olmamaları için azcık gündem boğmanın da zararı olmaz. Azcık toplum olarak gözümüz korksun dimi ;) |
Alıntı:
Kadınlar kocalarını cinsel organlarını kullanarak yönetmeye aşılıksa yapılan tecavüzde o zaman iktidar amaçlıdır.fikrinize bu yönden katılırım. Ama sizde takdir edersiniz ki kadınlarda cinselliği erkekler üzerinde iktidar kazanmak için kullanırlar. |
Sevgili Kapecuk;
Uzun zamandır işlerimin yoğunluğundan dolayı fırsat bulupda bahsettiğin konu adına planlamış oldugum yazıyı yazamadım. Ama senin bu başlık altında dile getirmen isabet oldu. Seninle paralel görüşlere sahip olaraktan şu sorguyla devam edebileceğimizi düşünüyorum yazışmalara : Yuvadaki tecavüz, sadece erkeğin kadına cinsel anlamda zor kullanmakla oluşturduğu bir kavrammı yoksa kadının da dişiliğini erkek üzerinde bir silaha çevirerek yuvanın temellerine dinamit yerleştirilmesine neden olan bir başka ahlaksız boyutmu? Bu konu üzerinde iyice düşünülmesi gerekiyor. Kadınları bu tip tavırlara iten gerceklerde ne yazık ki erkeklerin hatalarının birer neticeleri. Binlerce yıl boyunca hep ikinci planda olmaya itilen kadının erkekler karşısında kullanabilecegi pek bir silahı olmadı. Çünkü hem söz hakkı, hem yaşam hakkı, hemde insanlık haklarının tümü gaspedildi, rendelendi yada tümüyle elinden alındı. Erkeğin kadına biçtiği rol; yatağının kölesi olması dışında çok da parlak alanlarda olamadı ne yazık ki. Ataerkil sistemlerin kadına oynadıgı bu oyun zamanı gelince kadını elindeki tek silah olan dişiliği üzerinden nemalanmaya itti. Durum böyle olunca da isteklerini, erkelere kabullendirmek isteyen kadın yuvaları tahrip edecek tecavüzlerin farklı bir metodunu keşfetti ve de direk uygulayıcısı oldu. Elbette suçlu sadece kadın değildi ancak bir çok kadınında yaşam mucadelesi vermek için dişilik kolay yolunu sectiğini bende gözlemleyebiliyorum... Çok önemli olmayan arzu ve isteklerin gercekleştirilmesi için bile bugün anne dediğimiz kadınlar yada bu güdüleri besleyen dişiler, erkeklerin şehvani heveslerini onların talepleri orantısında kontrol etmeye kilitlendirler. Aşağıladıkları genelevi kadınlarının bir başka formatında yaşamlarını idame ettirmelerinin kılıfını ise nikahlar yada evlilik cüzdanları ile tamamlayıverdiler... Acaba kimdi daha ahlaksız olan ? Yuvasına tecavüz eden bir annemi, yoksa koşulların dayattıkları ile al gülüm-ver gülüm takasının ortasında bir başka sömürüye maruz kalan hayat kadınlarımı ? |
u aşağıdaki kısa yazı size birkaç ip ucu verebilir sanırım.
Gücünden Emin Olmak İsteyen Tecavüzcüler · * * * *Sosyal ve cinsel açıdan kadınlara karşı kendilerine güvensizdirler, erkek olduklarından emin olmak için tecavüz ederler. · * * * *Uzlaşılabilen bir ilişkinin hayalini kurar ve hatta buna inanabilir. · * * * *Bir centilmen olabilir ve özür dileyebilir Gücünü Hissettirmek İsteyen Tecavüzcüler · * * * *Erkek olduğunu hissettirmek için saldırır. · * * * *Kadınların haz nesneleri olduklarına inanır. · * * * *Maço benlik algısına sahiptir. · * * * *Kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak görür. İçtepisel olarak harekete geçer Öfke Misillemeli Tecavüzcüler · * * * *Acı vermek, incitmek ister, kurbanlarını cezalandırır ve küçük düşürür. · * * * *Kadınların hepsinden nefret eder (ya da belli bir gruptan). · * * * *Gerçekte olan ya da kendisinin öyle algıladığı adaletsizliklerin öcünü almak ister. * * İçtepisel olarak harekete geçer Öfkenin Heyecan Verdiği Tecavüzcüler · *Cinsel sadistler ol arak bilinirler. · * * * *Azdırlar ancak en vahşi tecavüzcülerdir. · * * * *Suçu ayinsel bir havada işlerler. · * * * *Fantezileri efendi-köle ilişkisini içerir. · * * * *Kurbanı üzerinde tam bir kontrol arar ve onların acı çekmesinden zevk alır. · * * * *Suçları yöntemsel olarak planlanmıştır. Fırsatçı ve Güruh Tecavüzcüler · *Fırsatçı tecavüzcü başka suçlar da işleyen birisidir ve genellikle madde kullanır özellikle alkol. · Güruh tecavüzleri sıklıkla çete zihniyetiyle işler. Kurbanda ciddi fiziksel yaralanmaların olması olasıdır, ....... İnsanın efseli safilinde bir mahluk olduğunu detaylı açıklamış bu örnek Sevgili K.C. bence... Buradaki guruplardan birine yaşamının bir anında zihinsel olarak girmemiş insanı düşünmek çok zor. Bir soru geldi şimdi aklıma; İnsanın bunları düşünmesi normalken fiiliyata geçirmesi mi ahlaksızlıktır. Yoksa bu tanımlı davranış biçimlerinin hiçbirisini yapmayı aklının ucundan geçirmesi mi? Ve bu mümkün olabilir mi, olabilir ise nasıl ? Selamlar |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:04 . |