Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Allahin Gucu (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6051)

walla 10-05-2008 10:45

Allahin Gucu

Bilimin temelinde gozlem vardir. Gozlem ise olcmeye dayanir.
Allahin, melegin, seytanin, cennetin, cehennemin, ahiretin, arshin nesini olceceksin, ne agirligi var ne eni boyu, ne sicakligi, ne hareketi, ne amperi var ne voltu, ne joulu var ne wati. Bu dinsel kavramlari nasil olceklendireceksin. Eger walladan bahsediyorsak, 155 cm uzunlugunda 97 kilo agirlinginda diye deger verebilirsin, dunyanin capi 40.000 km dir yuzeyi falan metre karedir, evdeki firin 200 santigrat derecedir diyebilirsin, cehennem kac metrekare yada cehennemin sicakligi kac derece. seytanin eni boyu kilosu kac. Melek saniyede kac kilometre yol yapar...
Allahin gucu kac watt. Eger yaratmaya gucu varsa Allahin gucunun de bir olcusu olmali. Allah kac beygir gucunde. Ne dersiniz?
Olcemiyorsan yoktur.

xmel 10-05-2008 10:51

peki takyonların yuzolcumu ne kadar walla.bunlar bilimsel ama olcut yok.ne iş ?

walla 10-05-2008 10:55

takyon ne ki

xmel 10-05-2008 10:57

:) niye bilimden bahsediyorsun ki o zaman :) takyonlar evrende barınamayan ısık parcacıklarıdır.ama bilimseldir.yani einstein kuramlarına uygun.ama olcut yok.nasıl ne yapıyorlar hızları olcutleri ,genişlikleri yok.ama bilimsel.herhalde bu soyledigim senin dediklerinin dısında olsa gerek.

walla 10-05-2008 11:01

takyonlar evrende barınamayan ısık parcacıklarıdır
eger isik ise isigin siddetini olcersin. teleskopla izlendi ise bir degeri vardir.
Ama olculememesi bize uzak oldugundan dolayi ise, bu olcusu yoktur demek degildir.

xmel 10-05-2008 11:03

uzak degil ya,bak onun sana makalesini bulursam gosteririm.ingilizce bir makaleydi.
evren dısında varlıklarını hissettiren cisimler.ama tabi bende tam detayını bilmiyorum.ne desem yalan olur simdi.

walla 10-05-2008 11:10

kesin bilmiyorsan susmalisin. soz sukut gumus altin.

xmel 10-05-2008 11:15

ee sustum zaten dimi :) ama konundaki cehennem cennetle bunlarında alakası yok be walla hocam,yani ne ilgisi var simdi agac,aş,böcekle cehennemin.bocegi goruyoruz cehhenemi goremiyoruz.o zaman bilimsel degildir.eee tabi bilimsel degil.gormuyoruz ki onları.

meaculpa 10-05-2008 11:20

Alıntı:

walla´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 107715)
Allahin gucu kac watt. Eger yaratmaya gucu varsa Allahin gucunun de bir olcusu olmali. Allah kac beygir gucunde. Ne dersiniz?
Olcemiyorsan yoktur.

İnsan kendinde olanı tanımlarmış hep yada anlattıkları hep onlara dairmiş. Hİç tanrı olmadın varsayıyorum Walla ;)

dilaver 10-05-2008 11:21

evrende barınamayan ısık parcacıklarıdır.ama bilimseldir.yani einstein kuramlarına uygun

spekülasyon demek daha dogru bence.

saygılarımla

xmel 10-05-2008 11:25

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 107728)
evrende barınamayan ısık parcacıklarıdır.ama bilimseldir.yani einstein kuramlarına uygun

spekülasyon demek daha dogru bence.

saygılarımla

nasıl spekulasyon.yalan mı soyluyoruz.

akyonlar tamamen teorik parçacıklardır. Bu teorik parçacıklar hakkında daha ilginç çıkarımlar da yapabilir formülden. Mesela hızları arttıkça enerjileri azalır!!.. Daha da ilginci sıfır-enerjili bir takyon sonsuz hıza (artık ne anlarsanız sonsuz hızdan :)) sahiptir. Bir de elektrik yüklü olduklarını kabul edersek kendi etraflarında bir radyasyon oluştururlar. Bu radyasyon da enerjilerini azaltır. Enerjileri azaldıkça daha hızlanırlar vs.. vs..

Şu ana kadar takyonları gözlemlemeyi başabilmiş değiliz. Gözlemleyebilmek amacı ile bir çok girişim başarısız olmuştur. (Ki amaç onları değil de arkada bıraktıkları radyasyon izlerini gözlemlemektir!...)

Doc'unuzun Yorumu: Evet, teorik olarak ışıktan hızlı parçacıklar yani takyonlar vardır. Ve ben de var olduklarına inanıyorum. Ama ne yazık ki bizim onları gözlemlememiz olanaksız! Neden derseniz çünkü biz onlarla ayrı dünyaların insanlarıyız!!! Takyonu gözlemleyebilmemiz için ya kütlesini gerçek yapmalıyız ki o zaman hızının ışık hızından fazla olma esprisi ortadan kalkar veya biz şu 3 boyutlu ve zamana bağımlı uzaydan kurtulup sanal aleme geçmeliyiz ki onları müşahede edebilelim. Şimdilik ikisi de mümkün görünmüyor!... Onun için bence daha çoook seneler takyonlar sadece birer teori olarak kalmaya devam edecekler...

İşte bu sebeplerden dolayı bence daha çoook seneler takyonlar sadece birer teori olarak kalmaya devam edecekler...

"-Pekala, doc, öyleyse niye varlıklarına inanıyorsun?" derseniz onu da müsaade ederseniz başka bir sefere açıklayayım derim sevgili okurlarım...! Hele siz bu hapı bir yutun da!...

Alıntı:http://doctorfizik.hypermart.net/drfzk14.htm

aydoe 10-05-2008 11:27

Soyut evren yani olmayan evrenin olmayan hızlı parçacıkları zavallı takyonlar,düşlerde vardır.

xmel 10-05-2008 11:28

aydoe hocam,ee tabi hayal edilemeyen yalan ise yalan deriz.ama ben demem.ama spekulasyon kelimesi agır degil mi sence.yani yalan soyluyormusuz gibi.fazla bilgimiz olmadıgı asikar.kim biliyor ki zaten.

frodo 10-05-2008 11:32

Sevgili xmel "spekülasyon" doc'un yaptığıdır. Özellikle teorik fizikte kullanılan bir yöntemdir. Yalan-doğru sınırlarında bakılmaz.

aydoe 10-05-2008 11:32

:)Bilse bilse vgm bilir,bilmesede uydurur:)
en iyisi bilim müdürümüz vgm nin başlığa katılımını beklemek

evrensel-insan 10-05-2008 12:05

Hangisi?

Saygideger xmel;

Senin su takyonlar, akli-beseri, dunyevi, idraki- bakis acisinin mi, yoksa nakli-yaratissal,dogaustu ve dunyaotesi-bakis acisinin mi bir urunu?

Saygilarimla;
evrensel-insan

qw19 10-05-2008 13:05

Aydoe verdi aragazı estiririm şimdi.:)
Özel görelilik kuramına göre hiç bir şey ışıktan hızlı gidemez. Bugüne kadar aksini gösteren bir kanıt, gözlem, deney sonucu yok. Bir tek özel görelilikle çelişen big-bang var. Big-Bang anında evren ışık hızının üstünde genişlemiştir tezi var. Bu tabiki evren Big-Bang'le oluştuysa doğru. Ve evrende bir defaya mahsus bir olay.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tachion

Takyonların varlığına dair veya karşı bir deney gerçekleştirilememiştir. Takyonların sonsuz hızda oldukları diyede bir şey yok orası karıştırılmış.
Bir kütleyi ışık hızına çıkarabilmek için sonsuz enerji gerekmektedir. Bu nedenle ışık hızı son hızdır. Ve ışık kütlesizdir.

Selamlar.

evrensel-insan 10-05-2008 13:10

Saygideger vgm;

Aman bir defaya mahsus deme.Biliyorsun nakli bakis acisinin getirdikler hersey bir defaya mahsus.Basimiza is almiyalim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

xmel 10-05-2008 20:42

arkadaslar anlasıldı cok fazla bilgimiz yok bu konuda,en iyisi hiç ugrasmayalım da bilim bilimligini yapsın.ben walla ya dedim ki bu takyonlar ne iş,ne oldukları belli değil felan dedim sadece.yoksa derdim kulp bulmak değil.dediğim gibi bilimden yanayım.

walla 12-05-2008 07:13

Allahin gucu takyonlara pardon takunyalara gore olculur :-)

aparain 12-05-2008 14:50

sevgili peker;

"ışık hızı son hızdır" demişsin ancak bilim forumunda tartışılan kütle çekim kuvvetinin ışık hızından daha hızlı olması muhtemel değil midir?Tabi bunu söylerken sadece şu an için kanıtlanan en hızlı varlığı kastediyorsan o zaman durum başka.

saygılarımla...

walla 12-05-2008 20:53

kütle çekim kuvvetinin ışık hızından daha hızlı olması muhtemel değil midir...

Eger daha fazla olsaydi, big bang aninda, kutlenin hizi, kutle cekim kuvvetinin hizindan daha fazla oldugu icin, cekim kuvveti olmazdi ve kutleler sonsuz hizda birbirinden uzaklasmaya devam ederdi, simdi icinde bulundugumuz samanyolu galaksisi gibi galaksiler ve gezegenler orytaya cikmazdi, cunku kutle yogunlasip kati hale gelmezdi.
Soyle dusunun sesten hizli giden bir ucakta arkadan gelen ayni hizdaki bir ucagin sesini asla duyamassin. Cunki arkadan gelen ucagin sesi hic bir zaman sana ulasamaz. durum boyle olunca kutle cekim kuvvetide hic bir zaman ise yaramaz ve evrenin bir gaz kutlesi halinde genislemesi devam eder ve sonsuz olurdu.

gozeneli 13-05-2008 00:06

Tanrı'nın ölçüsü Kuran kaç sayfaysa o kadardır. Kuranın sayfası bittimi Tanrı'da biter.

walla 24-05-2009 14:21

Allah kaç beygir gücünde? herhangi bir cevap gelmemiş. Müslüman kardeşler uyuyormu.
Cehennem kaç santigrat derecede yanıyor, şeytan kaç kilo, meleklerin hızı saatte kaç kilometre, yok mu bilen.

nehir 24-05-2009 22:46

bakara 28
Hayret,siz Allahı nasıl inkar edebiliyorsunuz!Halbuki sizler birer cansız
varlıklardınız. Allah size hayat verdi,sonra sizi tekrar öldürecek ardından da tekrar diriltecektir.Sonra da ona döndürüleceksiniz.

bakara 29
Yeryüzünde bulunanların tümünü sizin için yaratan O'dur.Sonra göklere yönelip onları yedi kat olarak düzenleyen de O'dur.Herşeyi nasıl yapacağını en iyi bilen O'dur.

Kur'anda pek çok ayetle, Allahın varlığı ve gücü ile ilgili somut şeylerden bahsedilmeden yada gerek görülmeden,korku mekanizması fazlası ile kullanılarak Allahın gücü anlatılmaya çalışılmış.Cehennem için ordaki ateşin büyüklüğünü anlatmak uğruna, o ne kötü bir varış yeridir denmiş ve inançsızların orada ne yiyip içecekleri anlatılmış,''Eğer,onlar su isterlerse,erimiş maden gibi yüzleri kavuran bir içecek verilir(demekki sıcaklık derecesi bayağı yüksek yüzleri kavuruyor,ama dereceyi bilmiyoruz...).O ne kötü bir içecektir ve orası ne kötü bir konaktır.(kehf 29)

Zaten pek çok ayettede görmezlermiki,duymazlarmıki vb.diyerekte hala anlamayan,inanmayanlara kendisinin inanamadığınında altını çiziyor!onunda bir problemi var yani, yarattıklarının psikolojisini anlayamıyor!somut deliller sunması zaten mümkün değil, o peygamberinin hayalürünü ve onun hayalgücü ilede sınırlı!

nehir 24-05-2009 22:50

ibrahim peygamber kendisinden delil istediğinde göstermeye çalışıyor, ama insanlardan kendisine kayıtsız şartsız inanmasını istiyor,buda ilginç!Allah peygamberlerine karşı baya bir toleranslı ama yarattığı diğer insanlara karşı hernekadar merhametliyim desede,dediği ile çelişircesine çifte standartlı!...

walla 24-05-2009 23:52

Harikasın nehir

azınlık 24-05-2009 23:59

Alıntı:

nehir´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 180414)
Allah peygamberlerine karşı baya bir toleranslı ama yarattığı diğer insanlara karşı hernekadar merhametliyim desede,dediği ile çelişircesine çifte standartlı!...

Hadi canım ...

Adamlar tutturmuş mucize diye o da koymuş deveyi önlerine. Adamlar yine de inanmamışlar. Sen olsan ne yapardın? :D

Ben olsam mucizevi deveyle dalga geçeni anasından doğduğuna pişman ederdim ... bana sorsan fazlasıyla merhametli bir zat kendisi.

A.

tutankamon 28-05-2009 16:42

şimdi neden müslümanların bu konuya bu yorumculara ve saygısız yorumlarına karşılık yazmadığının yada tenezzül etmediklerinin kanıtını aşağıdaki şahsın yazış,soruş ve tartışma şeklinden örnek vererek gösteriyim.

Alıntı:

vvalla´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 180091)
Allah kaç beygir gücünde? herhangi bir cevap gelmemiş. Müslüman kardeşler uyuyormu.
Cehennem kaç santigrat derecede yanıyor, şeytan kaç kilo, meleklerin hızı saatte kaç kilometre, yok mu bilen.

Arkadaşlar bu saygısızlığın çirkinliğin ve medeniyetsizliğin kanıtıdır.Saygılı olmayana saygı duyulmaz

gozaneli
Tanrı'nın ölçüsü Kuran kaç sayfaysa o kadardır. Kuranın sayfası bittimi Tanrı'da biter.

walla
Allahin gucu takyonlara pardon takunyalara gore olculur :-)
nehir
Zaten pek çok ayettede görmezlermiki,duymazlarmıki vb.diyerekte hala anlamayan,inanmayanlara kendisinin inanamadığınında altını çiziyor!onunda bir problemi var yani, yarattıklarının psikolojisini anlayamıyor!somut deliller sunması zaten mümkün değil, o peygamberinin hayalürünü ve onun hayalgücü ilede sınırlı!

Buyrun izleyin saygısızlıklarınızı...

walla 29-05-2009 20:34

Tutankamon Kardeş,
Tanrının yada Allahın varlığına dair delilin varsa buyur, anlat, varsa Allah yada Tanrı, saygı duyalım. Uydurma bir şeyin nesine saygılı olalım. Senin banyonda, 3 ayaklı 5 kollu görünmez bir yaratık var, bence yaratan Allah o, ona saygı duymalısın. Desem Gülermisin, gülmezmisin. beni ciddiye alırmısın, tabiki almazsın, bende seni ve muhanmetin yarattığı allahını ciddiye almadığım gibi saygı da duymam.

digeri_1 29-05-2009 20:39

sn vvalla biraz saygısız uslup kullanmıyor musunuz ?

walla 30-05-2009 03:18

Alıntı:

Natan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 182719)

Allahın varlığını ve Muhammetin onun Resulu olduğunu kanıtlayın, saygı duyayım.

Eğer sizinde Ateistlerin inancsızlığına saygınız varsa şu beş vakit haporlorlerle okunan, adamı deliye ceviren ezanı susturun. Varmı saygınız ateistlere. Varsa susun.

Ama dünyada İslama inanan bir milyar insan var diyorsanızda, İslama inanmayan 4 milyar insan olduğunu unutmayın, çoğunluk olduğunuzu da sanmayın.

pante 30-05-2009 03:25

Alıntı:

Walla'da saygının sınırı yoktur.
Bazan ona özeniyorum.
Ama yapamıyorum, yapı meselesi.
Sınırları zorlamak da hoş bir duygu olsa gerek. :)

walla 30-05-2009 03:33

Karınca gün boyu yorulmak bilmez, çalışır, çalışır, çalışır, ona saygı duyarım, çünki hak etmek için çabalar, sokakta çöpleri karıştırıp, selülozu, plastiği tekrar ekonomiye kazandıran o üstleri başları perişan adamlara saygı duyarım, onlar beleş geçinmeyi tercih etmemiş, yorularak karınlarını doyurmuşlardır, saygı duyarım, kabileleri basıp, erkekleri köle olarak satan, kızlara tecavüz edip, kadınları kendine cariye yapan, kan, vajina ve ganimetle beslenen muhammete ve onun uydurması allaha saygı duymam.

pante 30-05-2009 03:44

Alıntı:

Karınca gün boyu yorulmak bilmez, çalışır, çalışır, çalışır, ona saygı duyarım, çünki hak etmek için çabalar, sokakta çöpleri karıştırıp, selülozu, plastiği tekrar ekonomiye kazandıran o üstleri başları perişan adamlara saygı duyarım, onlar beleş geçinmeyi tercih etmemiş, yorularak karınlarını doyurmuşlardır, saygı duyarım, kabileleri basıp, erkekleri köle olarak satan, kızlara tecavüz edip, kadınları kendine cariye yapan, kan, vajina ve ganimetle beslenen muhammete ve onun uydurması allaha saygı duymam.
Yahu ona duymasan da, senin eriştiğin gerçeklere erişememiş inananların inancına saygı duy.
Senin de çevrende mutlaka vardır onu kainatın efendisi olarak gören.
yani, en yüce makamda.
Şimdi böyle inanan yakın bir dostuna, onu o yüce makamdan birden yerin dibine geçirirsen, o yakın dostun yıkılır, ya da seni "kaçık" olarak görür. :D
Basamakları tek tek indir.
Biraz zaman alır, gökten yerin dibine indirmek ama yakın dostları incitmemeye değer. :)

digeri_1 30-05-2009 17:41

bu rahatsızlığımı dile getirmem benim müslüman olduğumu göstermez sn valla .
biraz saygı dedim çünkü karşında o kişileri kutsal olarak tanımlayanlar var. onların inancına saygı duymayacak mısın ? inanmayabilirsin ama başkalarının inançlarına hakaret etmen etik açıdan hiç de hoş değil.

digeri_1 30-05-2009 17:43

ayrıca bu hareketinde onu destekleyen sn pante ye de bravo

walla 30-05-2009 20:53

Alıntı:

Natan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 183169)
bu rahatsızlığımı dile getirmem benim müslüman olduğumu göstermez sn valla .
biraz saygı dedim çünkü karşında o kişileri kutsal olarak tanımlayanlar var. onların inancına saygı duymayacak mısın ? inanmayabilirsin ama başkalarının inançlarına hakaret etmen etik açıdan hiç de hoş değil.

Ben Recep Tayyip Erdoğana saygı duymuyorum, bu ona hakaret mi olur. Mesdela.

Hakaret nerde. Söylenenler sadece gercekler.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:54 .