![]() |
Tanrı ne yapıyor?
:mad:
Myanmar'ı 10 gün önce vuran Nergis kasırgasında ölenlerin sayısı yaklaşık 32 bini buldu, 34 bin kişi ise hala kayıp... http://www.cnnturk.com/DUNYA/haber_d...haberID=458103 Çin'de resmi rakamlara göre 32 bin kişinin hayatına mal olan 7.9 büyüklüğündeki deprem gününe kadar, Yingksiu kasabasında 10 bin kişi yaşıyordu. Geçen hafta kasaba haritadan silindi. http://www.hurriyet.com.tr/dunya/896...d=229&sz=68560 Tanrı Azraile fazla mesaimi yaptırıyor? Niye bu insanları topluca öldürüyor? Tanrı var olsa böyle bir doğal afetlere izin verirmiydi? Kendi yarattığı insanları kendi yarattığı doğal afetlerle yok edermiydi? |
Tanri bu islerle ugrasmaz,bu kadar insanin ölmesinin hic bir anlami yok.Tanri icin varsa yoksa Muhammed ve onun uckuru.Allah bir keresinde ne demisti;sen olmasan,sen olmasan ben bu alemi yaratmazdim demisti.Bu acidan bakinca Tanri da bir Muhammed hastaligi var.Tanri neredeyse kandi yarattigi kuluna tapiyor!Nagazaki,Hirosima,Cin,Myanmar bunlar icin bir tane ayet göndermeyen Allah,Ayse nin gerdanlik olayina 30 ayet birden gönderiyor.Akli olan biraz düsünür be.Kuran in Muhammed tarafindan yazildiginin yüzlerce kaniti varken...<Onlar gözü olup görmeyenlerdir,kulagi olup duymayanlardir ve akli olup düsünmeyenlerdir.>Bunu Allah kimler icin söylemis aceba?!
|
Saygideger aydoe;
Insanoglu, insan olabilseydi;o zaman insanligi dusunur ve insanlik icin teknigini ve bilimini gelistirirdi.Bir bolumun, zumrenin, sinifin,iktidarin v.s. icin degil.Insanoglunun, insan ve insanlik umurunda olmadigi icin, maalesef bu tip olaylari onceden farkedecek ve onlem alacak-ki bunu bilimsel ve teknik temelde elde etmis olsa bile-dusuncesi yok.Cunku cikar saglamiyor. Tanri dersen, oda zaten bunu istemiyor.Su andaki insanoglunun-kendisinin dogal nitelendirdigi-dusunce ve davranis yapisiyla, tanrinin ona verdigi-her ne ise-pekala uyusuyor.Cunku tanri onlarin tanrisi;insanin ve insanligin degil-ki zaten insanin ve insanligin tanriya ihtiyaci yok- Saygilarimla; evrensel-insan |
ee allah bize akıl vermiş kullanalım diye biz tedbirini almadık depremin fırtınanın ahada böyle olur işte.buda sınav buda..
|
Allah akil vermis kullan diye de binlerce bebek ve cocuk daha aklini kullanma firsati bulamadan Hakkin Rahmetine kavustu. Onlarin gunahi ne. Onlarin gunahi yok gunahsiz olduklari icin cennete gidecekler. Ayrica dunyada fazla insan var biraz temizlik sart. Temizlik imandan gelir.
|
Tanrı ne yapıyor?
Güzel bir soru. Biraz düşünelim. Bulabileceğimiz cevapları da ekleyelim. 1. Hades ile olimposta zar atmakla meşguldür. 2. Utu çokoprens almaya gittiğinden olaydan haberi olamamıştır. 3. Osirisin haberi vardı ve hatta Abidosta bu olayı bizzat CNN den takip etmekteydi. 4. Tzacol'un hiçbir suçu yok. Zira dünyanın diğer ucundan ancak baş sağlığı ve taziye göndermekle meşgul olabilirdi. 5. Ehrimen'den ben de şüphelenmekteyim. İşi gücü bu olayları kurcalamak. 6. Belenus ayna karşısındaymış, bu konu ile yakından uzaktan bir bağı yoktur. 7. Ogun üzülmüştür. Bunca canının savaş harici bir olayda çıkmasını o da istemezdi. Yoruldum... Başa dönüp Sn. aydeo'nun sorusuna bir kez daha bakayım belki gözümden bir şey kaçmıştır. Tanrı ne yapıyor? Biz o kadar genelleştirmeden biraz kolaylaştıralım soruyu. Biz ne yapıyoruz? Soruya soru değil cevabımızdır. |
güzel soru sevgili muhammed;
asıl biz ne yapıyoruz? *elimizden gelebilecek herhangi bir ardım çaresi düşünüyor muyuz? *aramızda herhangi bir arama kurtarma eğitimi almış insan var mı?yarın bu tip olaylar bizim ülkemizde olduğunda bu duruma hazırlıklı olabilecek miyiz?Yoksa takdir allahındır deyip bir köşeye mi çekileceğiz? sevgiler |
Bizde birbirimizi yemeye uğraşıyoruz sonrada üzülüyoruz.
İnsanları öldürüyoruz sonrada Mars'ta hayat arıyoruz. Tüm dünyanın insanlık temelinde birleşebilmesi ve barış ortamında doğa ile barışık bir yaşamı paylaşabimesi için çalışmalıyız. |
Alıntı:
Peki insanlık temelinde birleşebilmemiz için nelerin olmaması lazım? (Tabii ki aydoe'ye sormuyorum :p) |
Alıntı:
|
flaş flaş flaş!!!
Ahiret haber ajansından yapılan açıklamaya göre, tanrının arştaki evinde yapılan doğum günü partisinde, kötü niyetli kimseler tarafından içkisine ilaç atılarak uyutulduğu ve çin ile myanmar da olanlardan haberinin olmadığı duyuruldu. dikkatinize:) |
Alıntı:
duysa da bişey değişmez. Çünkü; çinliler müslüman değil. kafirlere ölüüüüüümmmm...:D Bu arada sadece tanrının içkisine afrodit hanımefendi ilaç katmış olup bizim tecavüzcü coşkunluk bir durum var deniliyor. Ama olay ters ceryan etmiş. Afrodit tanrıyı uyutmuş.:D |
zaten tanrı kötü değil aslında, çevresi kötü:)
onu hep o dinsiz afrodit baştan çıkarmış, bu kullarını yak diye. ne yapsın gariban, kolay mı aşık olmak:) |
İslam inancına göre,Allah'ın belli sıfat ve isimleri vardır.Tüm bu sıfat ve isimleri barındığı ve bunlarla tecelli ettiğine inanılır.Herşeyin zıtlarının oluşuda O'nun bu sıfat ve isimlerindendir.
El-Muktedir=Dilediği gibi kendi mülkünde tasarruf eden.Bu yetkisini insanlara gösteren. El-Kahhar=İstediğini zora sokan,güçlüğe düşüren. El-Hafidu=Alçaltabilen,yok edebilen,zillete düşürebilen ve bunu insanlara gösteren. Ed-Darr=Faydalıları yarattığı gibi,zarar verici olanlarıda yaratan.Elem ve sıkıntıları var eden. Bu isimleride bünyesinde bulunduran Tanrı,kendi sıfat ve isimleriyle bu gibi hadiselerle tecelli ederek, kendi sıfat ve isimlerini tanıtıyor.Tanrı'yı; sevimli, yaşlı, etliye sütlüye karışmayan bir ihtiyar dede gibi değerlendirmek isteyenler, İslamın 99 İsim ile tanıttığı Allah'ı tasavvur etmiş olamazlar.O İslamın tanıttığı değil, kendi tahayyüllerindeki bir Tanrı olabilmektedir. |
Sn. BenDeniz,
Yazınızda "-Tanrı'yı; sevimli, yaşlı, etliye sütlüye karışmayan bir ihtiyar dede gibi değerlendirmek isteyenler" diye bir görüş ileri sürmüşsünüz. Muhtemeldir ki bu öneriniz, yazınızın tamamından aldığımız izlenim doğrultusunda olumlu bir önermedir!!! Düşüncelerde şekillendirilen Tanrı kavramının başka olumlu şekilleri de var mıdır? |
http://www.haberalemi.net/haber_deta...haber_id=47035
Tanri bizi izliyomus,dikkatli olun bak,adresteki videoda önce WC kagidi reklami var ardindan bizi izleyen bir cift göz,ben korktum |
Sn. YaDeGuL,
Bu tip haberlere meraklı olduğunuzu görüyoruz. O halde biraz daha ilgincini haber verelim. Bilgisayarınızda Google Earth varsa hemen açın. Yoksa da bu kelime ile yaptığınız aramada çıkan ilk siteden programı indirin ve açın. Batı Afrika kıtasında Moritanya'nın üzerine gelin ve yaklaşın. Yaklaşın. Yaklaşın. Dünyanın mavi gözü sizi gözlüyor!!! Bizden söylemesi. Hem diğer görüntülerdeki hileler de yok... |
Alıntı:
Olmaz mı Var: ''Yok Olan Tanrı'' ;) |
Sn. BenDeniz,
Yok olduğunu düşündüğünüz şeylere ne güzel sıfatlar yakıştırmışsınız. Bir de var olduğunu düşünseymişsiniz elbise dantelalarına renk beğenirmişiz. |
Sn mhmmd;
İletimde bahsettiğim sıfat ve isimler İslamın tanıttığı Allah'ındır.Benim fikrim değildir. ''Yok olan Tanrı'' düşünceside pembe gözlük takarak,kendi kolayına geldiği gibi tanrı üzerinde yorum yapanlar için yazılmıştır. |
Sn. BenDeniz,
Muhtemelen bir karışıklık oldu. Sizin, İslam dininde saydığınızı yazdığınız sıfatlar-isimler: El-Muktedir, El-Kahhar, El-Hafidu, Ed-Darr 'dır. Ancak bizim size sorduğumuz, kendi yazınızdaki sıfatlar!!! "-Tanrı'yı; sevimli, yaşlı, etliye sütlüye karışmayan bir ihtiyar dede gibi değerlendirmek isteyenler" şeklindeki yazınızadır. Tabiriniz ile "İslamın tanıttığı Allah" ile yukarıdaki paragrafı yan yana koyunca fikir anlamsızlaştı. |
Sn mhmmd,
Hakikatten bir karışıklık aldı başını gidiyor! şöyleki: Ben konunun kendisi olan ''Tanrı niçin afetlere musibetlere engel olmuyor'' sorusunun üzerinde duruyordum.Bunun sebebini ise;İslamın tanıtmış olduğu Allah'ın, zarar verici şeyleride yaratan/Ed-Darr olduğunu belirtmek üzere sıfat ve isimlerini yazıyordum. Hal böyleyken,Tanrıyı sevimli,yaşlı,bir dede gibi görmemek gerektiğini,İslamın tanıttığı Allah'ın sıfatları ve isimleri olduğunu ve bunlarla tecelli etmesinde tuhaflık olmadığını izaha çalışıyordum. Ümid ederim anlaşılmıştır. |
Anlaşıldı.
O zaman bizim de bir ricamızı kırmayacağınızı umarız. Her ne kadar cisimleştirmeye, ad isnat etmeye, sıfat ayırımını benimsemiyor ve dahi anlamsız buluyorsak da, vermiş olduğunuz dört adet sıfatın kalan 95 tanesini de merak ettik. Yanlış anlamayın. Düşüncenize herhangibir şekilde itiraz etmiyorum. Sadece imzanızın arkanızda durmadığınızı hissediyorum. Umarız ki hislerimiz bizi yanıltıyordur. |
Alıntı:
Tanrı ilk şeydi sonra herşey olmuştur. Ama Allah, putperestlerin El-İlah'ı idi. Muhammed onu aldı ve tek ilah olarak sundu. Ellah'ın kızları olarak kabul edilen Lat, Uzza, menat'ın yerine melekleri koydu. Putları kaldırdı ama zamanla kendisi put oldu, evliyalar, şeyhler, Said Nursi'ler putlaştırıldı. Yani, putperestlik yıkılmıştı ama yerine kurulan İslam da putperest dini oldu çıktı. Dolayısıyla "Tanrı ne yapıyor?" sorusunun yanıtı evrenin ve evrendeki canlı-cansız herşeyin ne yaptığının cevabıdır. Ama "Allah ne yapıyor?" sorusunun yanıtı belki "Kimlerin kalbini mühürlesem, kimleri hidayete erdirsem, kimleri doğru yoldan saptırsam planı içinde olabilir." Belki de "bugün doğacak 300-400 bin çocuğun kaderini yazıp çizmekle meşguldür." Ya da iki elini açmış kainatın efendisi Muhammed'e dua ediyor, salavat getiriyordur. :) |
Allah ın 99 sıfatı, eski çağlarda olan; su, gök, toprak, bereket, savaş, ilim, aşk vs. tanrılarının tümünün tek bir tanrının sıfatları altında bütünleştirilmesinden başka bir şey değildir.
|
Tanrı da nesi? :)
|
Putları kaldırdı ama zamanla kendisi put oldu, evliyalar, şeyhler, Said Nursi'ler putlaştırıldı. Yani, putperestlik yıkılmıştı ama yerine kurulan İslam da putperest dini oldu çıktı.-Pante
Sevgili Pante, bu tespit gerçekten güzel. Keşke burada yazıyı tamamlasaydınız :) Selamlar |
Alıntı:
ALLAH varlığı zorunlu olan ve bütün övgülere layik bulunan zatin özel ve en kapsamli adi) RAHMÂN (Bagislayan, esirgeyen) RAHÎM (Bagislayan, esirgeyen) MELIK (Görünen ve görünmeyen alemlerin sahibi) KUDDÛS (Her eksiklikten münezzeh) SELÂM (Esenlik veren) MÜ'MIN (Güven veren, vaadine güvenilen) MÜHEYMIN (Kainatin bütün islerini gözetip yöneten) AZÎZ (Yenilmeyen yegane galip) CEBBÂR (Iradesini her durumda yürüten, yaratilmislarin halini iyilestiren) MÜTEKEBBIR (Azamet ve yüceligini izhar eden)) HÂLIK (Takdirine uygun bir sekilde yaratan) BÂRI' (Bir model olmaksizin canlilari yaratan) MUSAVVIR (Sekil ve özellik veren) GAFFÂR (Daima affeden, tekrarlanan günahlari bagislayan) KAHHÂR (Yenilmeyen, yegane galip) VEHHÂB (Karsilik beklemeden bol bol veren) REZZÂK (Bedenlerin ve ruhlarin gidasini yaratip veren) FETTÂH (Iyilik kapilarini açan, hakemlik yapan) ALÎM (Hakkiyla bilen) KÂBIZ (Rizki tutan, canlilarin ruhunu alan) BÂSIT (Rizki genisleten, ruhlari bedenlerine yayan) HÂFID (Alçaltan, zillete düsüren) RÂFI' (Yücelten, izzet ve seref veren) MUIZ (Yücelten, izzet ve seref veren) MÜZIL (Alçaltan, zillet veren) SEMI' (Isiten) BASÎR (Gören) HAKEM (Son hükmü veren) ADL (Mutlak adalet sahibi, asiriliga meyletmeyen) LATÎF (Yaratilmislarin ihtiyacini en ince noktasina kadar bilip sezilmez yollarla karsilayan) HABÎR (Her seyin iç yüzünden haberdar olan) HALÎM (Acele ile ve kizginlikla muamele etmeyen) AZÎM (Zatinin ve sifatlarinin mahiyeti anlasilamayacak kadar ulu) GAFÛR (Bütün günahlari bagislayan) SEKÛR (Az iyilige çok mükafat veren) ALÎ (Izzet, seref ve hükümranlik bakimindan en yüce, askin) KEBÎR (Zatinin ve sifatlarinin mahiyeti anlasilamayacak kadar ulu) HAFÎZ (Koruyup gözeten ve dengede tutan) MUKÎT (Bedenlerin ve ruhlarin gidasini yaratip veren, bilip gücü yeten ve koruyan) HASÎB (Kullarina yeten, onlari hesaba çeken) CELÎL (Azamet sahibi) KERÎM (Fazilet türlerinin hepsine sahip) RAKÎB (Gözetleyip kontrol eden) MÜCÎB (Dileklere karsilik veren) VÂSI' (Ilmi ve merhameti herseyi kusatan) HAKÎM (Bütün emirleri ve isleri yerli yerinde olan) VEDÛD (Çok seven, çok sevilen) MECÎD (Sanli, serefli) BÂIS (Ölümden sonra dirilten) SEHÎD (Her seyi gözlemis olarak bilen) HAK (Fiilen var olan, mevcudiyeti ve uluhiyyeti gerçek olan) VEKÎL (Güvenilip dayanilan) KAVÎ (Her seye gücü yeten, kudretli) METÎN (Her seye gücü yeten, kudretli) VELÎ (Yardimci ve dost) HAMÎD (Övülmeye layik) MUHSÎ (Her seyi tek tek ve bütün ayrintilariyla bilen) MÜBDI' (Ilkin yaratan) MUÎD (Tekrar yaratan) MUHYÎ (Can veren) MÜMÎT (Öldüren) HAY (Ebedi hayatta diri) KAYYÛM (Her seyin varligi kendisine bagli olup kainati idare eden) VÂCID (Diledigini diledigi zaman bulan bir müstagni) MÂCID (Sanli, serefli) VÂHID (Bölünüp parçalara ayrilmamasi ve benzerinin bulunmamasi anlaminda tek) SAMED (Arzu ve ihtiyaçlari sebebiyle herkesin yöneldigi ulular ulusu bir müstagni) KÂDIR (Her seye gücü yeten, kudretli) MUKTEDIR (Her seye gücü yeten, kudretli) MUKADDIM (Öne alan) MUAHHIR (Geriye birakan) EVVEL (Varliginin baslangici olmayan) ÂHIR (Varliginin sonu olmayan) ZÂHIR (Varligini ve birligini belgeleyen birçok delilin bulunmasi açisindan asikar) BÂTIN (Zatinin görülmesi ve mahiyetinin bilinmesi açisindan gizli) VÂLÎ (Kainata hakim olup onu yöneten) MÜTEÂLÎ (Izzet, seref ve hükümranlik bakimindan en yüce, askin) BER (Iyilik eden, vaadini yerine getiren) TEVVÂB (Kullarini tövbeye sevkeden ve tövbelerini kabul eden) MÜNTAKIM (Suçlulari cezalandiran) AFÜV (Hiçbir sorumluluk kalmayacak sekilde günahlari affeden) RAÛF (Sefkatli) MÂLIKÜ'L-MÜLK (Mülkün sahibi) ZÜ'L-CELÂLI ve'l-IKRAM (Azamet ve kerem sahibi) MUKSIT (Adaletle hükmeden) CÂMI' (Toplayip düzenleyen, kiyamet günü hesaba çekmek için mahlukati toplayan) GANÎ (Her seyden müstagni, kendi disinda her sey O'na muhtaç) MUGNÎ (Zenginlik verip tatmin eden) MÂNI' (Dilemedigi seyin gerçeklesmesine müsaade etmeyen, kötü seylere engel olan) DÂR (Zarar veren) NÂFI' (Fayda veren) NÛR (Nurlandiran, nur kaynagi) HÂDÎ (Yol gösteren, murada erdiren) BEDÎ' (Esi ve örnegi olmayan, sanatkarane yaratan) BÂKÎ (Varliginin sonu olmayan) VÂRIS (Varliginin sonu olmayan) RESÎD (Bütün isleri isabetli ve hedefine ulasici, irsad edici) SABÛR (Çok sabirli) Tüm bu isimleri bünyesinde bulunduran zata İslam inancında ''Allah'' denir. Allah,Tüm bu isimlerin hepsiyle tecelli eder çünkü zatı böyledir. |
MÂNI'
(Dilemedigi seyin gerçeklesmesine müsaade etmeyen, kötü seylere engel olan) Tanrı ne yapıyor?öyleyse istediği şeyleri yapıyor,katliamlar,afetler,savaşlar,açlıktan ölen çocuklar.......Tanrı hepsini yoğun bir şekilde istiyor ozaman |
Alıntı:
Ed-Darr (Zarar veren,zarar vericileride yaratan ve bunları insanlara gösteren) İslam inancına göre Allah tüm bu isimleri bünyesinde barındırıyor ve hepsiyle tecelli ediyor.Çünkü zatı böyledir. |
Alıntı:
Alıntı:
Ayrıca bu Allah Arap mıdır ki 99 ismi de Arap ismi? Allah'ın sıfatları dense amenna.. http://www.turandursun.com/forumlar/...highlight=esma |
Pante 99 ad mı, sıfat mı? Bunu biraz daha netleştirmeni rica ederim.
Selamlar. |
Bu isimlerin Rahman hariç tümü uydurmadır. Birçoğu putperest dönemin Arap isimleridir. Ebu Cehil'in ismi bile Allah'ın ismi yapılmıştır.( Hakem)
Ayrıca bu Allah Arap mıdır ki 99 ismi de Arap ismi? Allah'ın sıfatları dense amenna..(pante) Bunu söylediğinize inanamıyorum!Cevap dahi yazmıyacağım. vgm, Bunlar 99 isimdir.Sıfatları ise şunlardır: Vucud:Varlıktır,vardır. Kıdem:Varlığının başlangıcı yoktur. Beka:Varlığının sonu yoktur daima vardır. Muhalefetun lil havadis:Yarattıklarına benzemez,sonradan var olmuşlara benzemez. Kıyam bi nefsihi:Başka bir varlığa ihtiyaç duymadan,bir mekana ihtiyaç duymadan var olan.Varlığı kendisinden olan. Vahdaniyet:Varlığı 1'dir.2'nin yarısı 1 değil,Tek'dir. Hayat:Hayat sahibidir. İlim:sonsuz bir ilim sahibidir.Herşeyi ilmi ile kuşatmıştır. İrade:İrade sahibidir,eşya üzerinde tasarrufa sahiptir.Dilediği gibi tesbit ve tayin eden. Semi:Herşeyi noksansız işiten.Onun işitmesi bir vasıte ile,bizdeki gibi bir kulak ile değildir.O ıssız bir vadide,gece karanlığında,bir kayanın altında yürüyen karıncanın ayak sesini bile işitir. Basar:Herşeyi gören.Onun göremesi bir vasıta ile değildir.Bizdeki gibi göz ile değildir.O sınırsız ve noksansız görendir. Kudret:Kudret sahibidir.Dilediği gibi tasarrufta güç sahibidir. Tekvin:İcad edendir.Yok olanı,yokluktan çıkarandır,vucuda getirip var edendir. Kelam:Söz sahibidir.Hiçbir harf ve kelimeye muhtaç olamdan konuşandır. Bunlar sıfati ve subiti olarak ikiye ayrılmaktadırlar. |
Alıntı:
Alıntı yapıp, "bunu söylediğinize inanamıyorum" diyen kanıtlarıyla birlikte açıklamasını da getirirdi. Bu konunun tartışması verdiğim linkde yapıldı. Esmaülhüsna saçmalığına bir itirazın varsa o linke yazabilirsin. Allah Arap değilse eğer bunlar sıfattır, isim değil. Eğer isimse ve bu 99 isim sabitse Allah, Arapların ilahı demektir. Bu 99 isimde ısrarcı olanlar cennet dilinin de Arapça olduğu iddiasındadır genelde. Bu durumda da İsrail'in ırkçı ilahından farkı yok. |
Alıntı:
(23:116) /er-Rahiymu (57:9) /er-Rahmânu (2:163) /el-Mu'minu (59:23) /es-Selâmu (59:23) /el-Kuddûsu (62:1) /el-Cebbâru (59:23)/el-Aziyzu (67:1-3) /el-Muheyminu Kuran'da esmaul-hüsna'nın büyük bir bölümü geçmektedir. Her ayetin neredeyse sonunda bir ismi geçer: Hu vallahu ehad..(Vahıd)allahu samet..(Samed)innallahe kane Aliymen Hakiyma...(Alim) (Hakim)innallah meaasSabiriyn.. (Sabur) İnnallahe kane gafuran..(Gaffur) İnnalllahe kane halima..(Halim)İnnalahe kane afüvvan..(Afuv) azizyzül cebbaru...(Aziz) (Cebbar)......... Üstünde durursam daha pekçok hatırıma gelecektir. ''Allah arab mıdırki her ismi araptır''denilmiş, bu çok hatalı bir mantık yürütmedir.Madem böyledirde Allah arap mıdırda Kur'an arapçadır,da denilebilir. Kuran ve İslam Bir Arap elçiye gönderilmiştir.Dolayısıyle Allah'ın isim ve sıfatlarının ve kelamı(Kuran) ın arapça olmasından tabii bir hal olamaz.Arap olduğundan değil,Arap bir elçiye bildirildiğinden arapça olarak anılmaktadır. İsimlerinin manaları vardır,bunları dünyanın dörtbir yanında inananlar kendi dillerinde söyleyip anmaktadırlar.Cennetde Arap diliyle konuşulacağı iddiası İslamın sağlam kaynaklarında geçmemektedir.Bunlar hurafedir. |
Alıntı:
Doğrusu Muhammed, dilbilgisi, yazım ve imla kurallarını bilmezdi. O nedenle Kur'an'da bir yığın hata vardır. Sıfat diye birşey bilmediği için, o dönemin Kureyş'inde kullanılmadığı için "isim" demiştir. "Allah ahaddır, sameddir, rahimdir" vs. derken "Ahmet dürüsttür, çalışkandır, alçakgönüllüdür" anlamında kullanılmıştır. "Ahmet'in bir adı da dürüst, bir başka adı çalışkan" anlamında değil. |
Allah öldü
cehennemde yaktığı kullarına acıdı ve ulan ben bu kadar gaddar olamam bu kainat yarattım kontrolünü bile sağlayamıyorum meleklerim aç peygamberlerim öldürülüyor çoğu insan onları .... bile takmıyor ben niye yaşıyorum dedi yarattığı cehennem ateşinde intihar etti kullar rahmet eylesin Amen Beni yak kendini yak her şeyi yak,Bir kıvıldım yeter ben hazırım bak ne güzel lyricler dimi: |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:13 . |