Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Kurana göre dünya yuvarlak mıdır? Güneş nasıl batar? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6295)

atheist87 29-05-2008 22:56

Kurana göre dünya yuvarlak mıdır? Güneş nasıl batar?

Kuran'a göre dünya yuvarlak mıdır? Güneş nasıl batar?
Kuran'da yapılan bilimsel hatalardan birisi de, dünyanın yuvarlak olmadığının ima edilmesi ve güneşin balçık içinde batmasıdır. Kehf Suresi'nden ayetlere bakalım:

18/83. Sana Zulkarneyn'i sorarlar, "Onu size anlatacagim" de. 18/84. Dogrusu biz onu yeryuzune yerlestirmis ve her seyin yolunu ona ogretmistik. 18/85. O da bir yol tuttu. Kehf/18/86. Sonunda gunesin battigi yere ulasinca onu, kara balcikli bir suda batiyor gordu. Orada bir millete rastladi. "Zulkarneyn! Onlara azap da edebilirsin, iyi muamelede de bulunabilirsin" dedik. 18/87-8. "Haksizlik yapana azap edecegiz, sonra Rabbine dondurulur, onu gorulmemis bir azaba ugratir; ama inanip yararli is isleyene, mukafat olarak guzel seyler vardir, ona buyrugumuzdan kolay olani soyleriz" dedi. 18/89. Sonra yine bir yol tuttu. Kehf/18/90. Sonunda gunesin dogdugu yere ulasinca, gunesi, kendilerini elbise, bina gibi seylerle ortmedigimiz bir millet uzerine doguyor buldu.

Görülüyor ki, Kuran'a göre insan dünya üzerinde yürüyerek güneşin battığı yere ulaşabiliyor ve güneşin kara balçıklı bir suda battığını görüyor.. Bu ifadeden Muhammed'in dünyayı tepsi gibi düz sandığı anlaşılıyor. Dünyanın yuvarlak olduğunu bilseydi, kişinin dönüp dolaşıp yola çıktığı noktaya geleceğini söylerdi.. Ayrıca, gfüneşin batma yerinin de, günümüz astronomi bilgisine göre yanlış verildiği görülüyor.

su2prelude 30-05-2008 04:09

:) tamamen çarpıtma.. "Kara balcılı suda batıyor" dan suya batıp çıktığı anlamını çıkarmak kadar zor bir şey yok:) ben bundan direk denzilerde batan güneşi hatırlarım. güneşin battığı yer batı, doğduğu yer doğu olarak anlatılmış. bunu görmemek zor iş. ki 18-90 da giyinmeyen , evleri olmayan insanlardan bahsediliyor. yani afrika, eski hindistan halkı da olabilir. yani doğu... sizin çıkardığınız anlamın bir dayanağı yok bu açıdan, öylece yazılmış gitmiş. dünyanın yuvarlaklığı ile ilgili, doğu-batı ile ilgili, dünyanın dönüşüyle ilgili birçok ayet var, bundan düzlük kavramını nasıl çıkardınız açıklarsanız sevinirim, çünkü açıklamamışsınız...

pante 30-05-2008 04:56

Alıntı:

tamamen çarpıtma.. "Kara balcılı suda batıyor" dan suya batıp çıktığı anlamını çıkarmak kadar zor bir şey yok ben bundan direk denzilerde batan güneşi hatırlarım. güneşin battığı yer batı, doğduğu yer doğu olarak anlatılmış. bunu görmemek zor iş. ki 18-90 da giyinmeyen , evleri olmayan insanlardan bahsediliyor. yani afrika, eski hindistan halkı da olabilir. yani doğu... sizin çıkardığınız anlamın bir dayanağı yok bu açıdan, öylece yazılmış gitmiş. dünyanın yuvarlaklığı ile ilgili, doğu-batı ile ilgili, dünyanın dönüşüyle ilgili birçok ayet var, bundan düzlük kavramını nasıl çıkardınız açıklarsanız sevinirim, çünkü açıklamamışsınız...
Kur'an'da dünyanın yuvarlak olduğunu belirten bir ayet yoktur.
Asıl çarpıtma bazı ayet ve sözcüklerden farklı manalar çıkartma çabasıdır.
Örneğin Naziat-30'u Yaşar Nuri'nin " Bundan sonra da yeri deve kuşu yumurtası gibi döşedi" şeklinde çarpıtmasıdır.
Yine örneğin, Neml-88'de "Dağları durur görürsün, halbuki bulutlar gibi hareket ederler" ayetinin anlamı çarpıtılarak dünyanın döndüğüne ispat olarak öne sürülür. Bazı mealciler, "yer" sözcüğünü "yerküre" şeklinde yazıp tahrifatçılıkta sınır tanımazlar.

Ama Kur'an okunduğunda ne anlaşılıyorsa o şekilde değerlendirildiği takdirde, hiç kimse hiçbir ayetden dünyanın yuvarlak olduğu sonucunu çıkarmaz.
Tersine altta yer, üstte gökkubbe anlamı çıkarır.

su2prelude 30-05-2008 07:59

Gökleri ve yeri hak olarak yarattı. Geceyi gündüzün üstüne sarıp-örtüyor, gündüzü de gecenin üstüne sarıp örtüyor... (Zumer Suresi, 5)

Üstteki ayette “sarıp örtmek” olarak tercüme edilen Arapça kelime “tekvir” dir. Bu kelimenin Türkçe karşılığı, “yuvarlak bir şeyin üzerine bir cisim sarmak”tır. (Örneğin Arapça sözcüklerde “başa sarık sarma” gibi yuvarlak cisimleri içeren fiiller için bu kelime kullanılır).

peki üstteki atheist in iddialarına ne demeli?? bu akılcı değil de o iddialar mı akılcı pante??

yaşar nuri ye gelince, şimdi bir şey dicektim ama neyse:) şahanın "107 gol yiyen takımın teknik direktörü" adlı videosunu önerebilirim :))

Aydınus 30-05-2008 08:32

[quote=atheist87;110782]

18/83. Sana Zulkarneyn'i sorarlar, "Onu size anlatacagim" de. 18/84. Dogrusu biz onu yeryuzune yerlestirmis ve her seyin yolunu ona ogretmistik. 18/85. O da bir yol tuttu. Kehf/18/86. Sonunda gunesin battigi yere ulasinca onu, kara balcikli bir suda batiyor gordu. Orada bir millete rastladi. "Zulkarneyn! Onlara azap da edebilirsin, iyi muamelede de bulunabilirsin" dedik. 18/87-8. "Haksizlik yapana azap edecegiz, sonra Rabbine dondurulur, onu gorulmemis bir azaba ugratir; ama inanip yararli is isleyene, mukafat olarak guzel seyler vardir, ona buyrugumuzdan kolay olani soyleriz" dedi. 18/89. Sonra yine bir yol tuttu. Kehf/18/90. Sonunda gunesin dogdugu yere ulasinca, gunesi, kendilerini elbise, bina gibi seylerle ortmedigimiz bir millet uzerine doguyor buldu.

quote]

Arkadaşlar ; lütfen bırakalım Kur'an'a göre ( daha doğrusu Muhammmet'e göre ... ) dünya düz mü , yuvarlak mı tartışmasını da şu ayete bir bakalım :

Ayete geçmeden bir hatırlatmada bulunmak istiyorum :

Dinciler , ne zamanki bir buluş olsa işlerine öylesi geldiği için Kur'an ayetlerinin orasını burasını çekiştirip sündürerek , hatta ve hatta insan aklıyla resmen dalga geçercesine 'aha gördünüz mü ; bilimin henüz yeni bulduğunu Kuran 1400 yıl öncesinden haber veriyor'' demiyorlar mı ?

Ama işlerine gelmeyip eh biraz da köşeye sıkıştırılınca da ''Kardeşim , Kuran bilim kitabı değildir'' deyip çıkmıyorlar mı ?

Sineğin bir kanadında zehir , diğer kanadında da panzehir varmış ...

Meni , insanın göğüs ve beli arasından bir yerden atılırmış ...

Yahu , insanoğlu tüm bilimsel ilerlemesini ve buluşlarını Kur'an sayesinde mi elde etti ?

Bu Kuran 1400 yıldır ortada .

Peki ; var mıdır dünya çapında müslüman bir bilim adamı ?

Yok , şu ayette dünya düzmüş de , bu ayette yuvarlakmış da , tam bir ''benim oğlum bina okur , döner döner yine okur'' olayı ...

Ne anlatılmaya çalışılıyor bu ayette , ona bakmak lazım herşeyden önce .

Tek anlatılmaya çalışılan şu :

Muhammet , kendisine inanmayanları ikna edebilmek için oradan buradan duyduğu kıssaları anlatıyor ve bununla kendisine inanmayanları ikna etmeye çalışıyor , tabii bol bol da sırtını Allah'a yaslayıp insanları kendisine inanması için korkutmaya çalışıyor , hepsi bu .

- Bir Zulkarneyn varmış da , demiş ki Allah , söyle onlara , bana inandılar ne ala , ama var yaa bana bir inanmazlarsa var ya , gösteririm ben onlara ...

Yani 'kızım sana söylüyorum , gelinim sen anla'' ayetleri ...

Kİ KOCA KURAN'IN NEREDEYSE ÜÇTE BİRİ BÖYLE AYETLERLE DOLU .

Yüzyılllardır sözde din alimleri uğraşıp duruyor :

- Efendim , bu ayetler gizli ayetlermiş de , burada dünyanın yuvarlaklığına işaret ediyormuş da , bakın efendim Kuran ta çağlar gerisinden dünyanın yuvarlaklığını işaret ediyormuş da ....

Adama ''Hacı hacı ; bu kitabı 1400 yıldır en çok okuyan sendin , bu zamana kadar aklın neredeydi ? '' diye sormazlar mı ?

Muhammet'in şehveti sözkonusu olunca tonlarca açık seçik ayetler gönderen Allah , sıra dünyanın şeklini anlatmaya gelince , gizli anlatımlar gereği duyuyor ...

Çelişki üstüne çelişki ...

gozeneli 30-05-2008 09:05

Kuran'ın tek gizli mesajı var oda anlayana........

ozgur_beyin 30-05-2008 09:45

sevgili su, inancınızdan dolayı sürekli zeytin yağı gibi üstte durmak zorunda kalıyorsunuz.
bu çırpınış sizleri, kuran argümanlarının yeterli olmadığından dolayı, gülünç savunmalara zorluyor.
bir yerde ak dediğinize başka bir yerde kara demek zorunda kalıyorsunuz.
elimizde kendini ''apaçık'' olarak tanımlayan bir kuran varken ,niye tevil yoluna gidiyorsunuz
1400 yıllık mızrak, bugünkü çuvallara yırtmadan girmiyor. işte esas mesele bu.
ne üzücüdürki , inançlı olduğum dönemlerde '' dinsizlere'' karşı kuranı savunmakta hep zorlanırdım. ''ama ama'' diye başlayan ünlemlerle savunmaya çalışırdım. ama '' akıl '' karşısında çarşaflardım. mahallede dayak yemiş bir çocuk gibi gönlümü kandırmak için hemen okuldaki (imam hatip lisesi) öğretmenlerime koşar onlardan medet umardım.

kurandaki dünya modeli ''batlamyus evren modelidir'' bu yüzden o zamanın bilgilerine
göre güneşin bir yerlere batıp sonra yeniden doğması ''mantıklıdır''

aztekler güneşin doğmaya devam etmesi için insan sunarlardı. ve zigguratlarda uzman!
rahipler eisr edilen kurbanlık insanların ölmeden kalplarini çıkraırlardı.
ve bu sayedede (onlara göre) güneş doğmaya devam ederdi.
buna benzer eski çağlardan kalma bir sürü güneş kültleri vardır ve bu güneş kültleri
hemen hemen her toplumda vardır.
aynı kült araplarda da vardır. lat uzza menat güneşin kızlarıdır.

konumuz dışında ama bir şey daha söyleyeyim.
''euğuzubillahi mineşşeytanirrecim'' deki şeytandan sığınma sizin cahiliye dediğiniz araplarda vardı.
o zamanki araplarda da cin ve şeytan inacı vardı. ve bir yerden bir yere giden arap gideceği yerin sınırında şöyle dua ederlerdi ''ey medinenin cinleri size sığınıyorum''
burdaki sığınma ''bana zarar vermeyin '' ricasıydı!
muhammed bu yalvarmayı veya sığınmayı ''yukarıya'' havale etmiştir.
yani işlem aynı kalmış sadece adres! değişmiştir

su2prelude 30-05-2008 13:06

Alıntı:

ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 110919)
sevgili su, inancınızdan dolayı sürekli zeytin yağı gibi üstte durmak zorunda kalıyorsunuz.
bu çırpınış sizleri, kuran argümanlarının yeterli olmadığından dolayı, gülünç savunmalara zorluyor.
bir yerde ak dediğinize başka bir yerde kara demek zorunda kalıyorsunuz.
elimizde kendini ''apaçık'' olarak tanımlayan bir kuran varken ,niye tevil yoluna gidiyorsunuz
1400 yıllık mızrak, bugünkü çuvallara yırtmadan girmiyor. işte esas mesele bu.
ne üzücüdürki , inançlı olduğum dönemlerde '' dinsizlere'' karşı kuranı savunmakta hep zorlanırdım. ''ama ama'' diye başlayan ünlemlerle savunmaya çalışırdım. ama '' akıl '' karşısında çarşaflardım. mahallede dayak yemiş bir çocuk gibi gönlümü kandırmak için hemen okuldaki (imam hatip lisesi) öğretmenlerime koşar onlardan medet umardım.

kurandaki dünya modeli ''batlamyus evren modelidir'' bu yüzden o zamanın bilgilerine
göre güneşin bir yerlere batıp sonra yeniden doğması ''mantıklıdır''

aztekler güneşin doğmaya devam etmesi için insan sunarlardı. ve zigguratlarda uzman!
rahipler eisr edilen kurbanlık insanların ölmeden kalplarini çıkraırlardı.
ve bu sayedede (onlara göre) güneş doğmaya devam ederdi.
buna benzer eski çağlardan kalma bir sürü güneş kültleri vardır ve bu güneş kültleri
hemen hemen her toplumda vardır.
aynı kült araplarda da vardır. lat uzza menat güneşin kızlarıdır.

konumuz dışında ama bir şey daha söyleyeyim.
''euğuzubillahi mineşşeytanirrecim'' deki şeytandan sığınma sizin cahiliye dediğiniz araplarda vardı.
o zamanki araplarda da cin ve şeytan inacı vardı. ve bir yerden bir yere giden arap gideceği yerin sınırında şöyle dua ederlerdi ''ey medinenin cinleri size sığınıyorum''
burdaki sığınma ''bana zarar vermeyin '' ricasıydı!
muhammed bu yalvarmayı veya sığınmayı ''yukarıya'' havale etmiştir.
yani işlem aynı kalmış sadece adres! değişmiştir

sen kendinle beni karıştırma emi.. bu birincisi ikincisi zeytin yağı gibi üstte altta bu beni hiç mi hiç tınlamaz. üçüncüsü benim ama ama üzerine ünlemlerim yoktur, ama nın sonuna ünlem benim dilbilgimde konulamaz!! gülünç savunmalar deyince yukarıdaki iddianın gülünçlüğünü tartışmamanızşaşırtıyor beni. hadi tek doğru sizsiniz... sona doğru, yok bir yerden bir yere giden arap yok şu yok bu, siz Kur'an ın bugüne doğru gelip gelmediğini, hadisleri tartışırken Kur'andan önceki araplar şunu yapıyordu bunu yapıyordu deyip inanmanız neyi ispatlıyor?? şaşkınlığı mı?? inanmak bu kadar kolay yani... gerisi ot..

su2prelude 30-05-2008 13:09

bu arada konuyu çarpıtıp kişiselliğe dökmeden tartışırsanız yöneticiler de sevinecektir bende. sonra suçlu biz oluyoruz da o bakımdan...

KızıL 30-05-2008 14:53

hani vardırya bi şaşırma efekti; ey allahım sen ne büyüksün bunun sebebi bilimden o kadar uzak olmadırki hiç varmıdır bu cümleyi kuran bilim adamı.. ama ben projeksiyon aleti görünce şaşkın şakın bakarak bu cümleyi kuram bir imam tanımaktayım:)
tevekeli kuran ın bilim i böle bişey olmalı gerisi sanırım lafı güzaf....

atheist87 30-05-2008 19:25

http://www.kuranikerim.com/telmalili/tekvir.htm

Elmalı Tekvir Suresini

1. GÜNEŞİN DÜRÜLMESİ: Tekvir aslında yuvarlak şekle sokmak ve toplamak mânâlarıyla ilgili olarak sarık sarar gibi yuvarlanmasına dürüp sarmak ve bohçalamak mânâsınadır. Bir de bizim devirmek ve kürümek dediğimiz gibi yıkıp atmak mânâsına gelir. Razî tefsirinde yazıldığı üzere bazıları Hz. Ömer'den gelen bir rivayete dayanarak kör etmek körletmek mânâsına olduğunu da söylemişlerdir. Bunların mechûl (edilgen) şekli olarak tekvir olunmak da dürülüp sarılmak veya devşirilip atılmak veya körletilmek demek olur.

tefsirdende anlaşılacağı gibi yuvarlak anlamına geldiğini gibi bir kesinliği yok. farklı anlamlarda verilebiliyor. benim fikrim islami açıdan kıyamet alameti tekvirin bir eylem olduğu

su2prelude 30-05-2008 23:49

iddialarının kesinliği var mı da kesinlikten bahsediyorsun?? oradan buradan kopyala yapıştır, düşünmeden...

atheist87 31-05-2008 01:33

Alıntı:

su2prelude´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 110983)
iddialarının kesinliği var mı da kesinlikten bahsediyorsun?? oradan buradan kopyala yapıştır, düşünmeden...

yuvarlak şekle sokmak diyor.yuvarlak şekle anca YUVARLAK OLMAYAN bir cisim sokulabilir. bu yuvarlama eylemide kıyamet gününde gerçekleşiceğinden bahsediliyor.

lütfen Birazda sen düşün

su2prelude 31-05-2008 01:41

geceyi sarar diyor... yuvarlak bir cismin üzerine sarmak manasında kullanılıyor. sen sarığın yuvarlak hale getirilmesinden bahsediyorsun. burada yuvarlak hale getiriliyordan kasıt gece, yuvarlak olan dünya... yuvarlak hale getirilen sarık, yuvarlak olan kafa vs.vs.. ben düşündüm ve benim cevabım bu. sen düşündün senin cevabın da o ama sen saldırmak için çürük zeminde dolaşıyorsun, kesin bir şeyden bahsetsen gam yemiyeceğim..

atheist87 31-05-2008 03:24

Alıntı:

su2prelude´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 111004)
geceyi sarar diyor... yuvarlak bir cismin üzerine sarmak manasında kullanılıyor. sen sarığın yuvarlak hale getirilmesinden bahsediyorsun. burada yuvarlak hale getiriliyordan kasıt gece, yuvarlak olan dünya... yuvarlak hale getirilen sarık, yuvarlak olan kafa vs.vs.. ben düşündüm ve benim cevabım bu. sen düşündün senin cevabın da o ama sen saldırmak için çürük zeminde dolaşıyorsun, kesin bir şeyden bahsetsen gam yemiyeceğim..

Sarıkta şimdi nerden çıktı?

su2prelude 31-05-2008 05:11

önceki iletileri okumadın galiba...

sarıp örtmek olarak tercüme edilen Arapça kelime “tekvir” dir. Bu kelimenin Türkçe karşılığı, “yuvarlak bir şeyin üzerine bir cisim sarmak”tır. (Örneğin Arapça sözcüklerde “başa sarık sarma” gibi yuvarlak cisimleri içeren fiiller için bu kelime kullanılır).

ayete mealen:)

ozgur_beyin 31-05-2008 05:36

su ferasetin ,ve arapçayla ilgili filologça bilgi ve tavırların takdire şayan.

işinize geldimi kelimeleri dansöz gibi oynatıyorsunuz. işinize gelmedimi türbanla örterek gözlerden kaçırıyorsunuz.
sen ve senin gibiler islamın içindeki çelişkileri görmemek için elinizden gelen mantık çarpıtma yöntemlerine başvuruyorsunuz.
elinizdeki argümanlar (ki eğer argüman denirse) sizin gibi aklı ve mantığı dogmalarla
''TEKVİR'' edilmişlerden başkasını ''tekvir'' etmiyor.
hiçbir bilimsel ölçüye uymayan saçmalıkları kendinizi inandırdığınız gibi ,bizimde bu
malayağnilerin tekvirinin içine girmemizi bekliyorsunuz.
30 yıldır hiç gitmediğim cami imamının ,müftünün ,vaizin kendime düşen payla maaşını ödüyorum.
eğer bu kadar islam ve müslümanlık sizin için önemliyse , başkaldırın ve deyinki
''bu allahsızların vergilerinden alınan parlarla, benim imanlı müftümün, imamımın müezzinimin
vaizimizin, maaşı ödenmesin . bizde camiye gittiğimizde cebinde gerçek müslümanın
parası olan bu adamlardan hizmet alalım.''
ama bunu yapmazsınız zinacının meyhanecinin kerhanecinin ayyaşın kuamrcının paralarıyla
beslenen bir görevliden niye kurtulmuyorsunuz.
böyle sitelere gelip laf oyunlarıyla bir şeyler yapıp allah nezdinde ecir mi kazanacaksınız?

yüzde doksandokuzu olan bu ülkede devlet deseki
''müslüman olmayan kişlerden yüzde beş vergi düşülecek ve müslümanım diyenlerin üstüne bu vergiler ilave edilecek''

merak ediyorum, bu meşhur yüzde doksan dokuz oranı kaça düşer?
bunu hiç düşündünmü?

pante 31-05-2008 05:54

Tekvir'in sarmak olduğu kabulünden yola çıkalım.
Neyi sarıyor?
Geceyi.
Neyin üzerine sarıyor?
Gündüzün.

Bu ayetin dünyayla ve dünyanın yuvarlak oluşuyla ne ilgisi var?

Hadid-6. Geceyi gündüzün içine sokar, gündüzü gecenin içine sokar. O, göğüslerin özünü bilir.

Şimdi bu ayetten de dünyanın kova gibi olduğunu mu çıkaracağız? :)

su2prelude 31-05-2008 06:59

:) pante nesne ve zamir üzerinden yolaçıkarsan olacağı budur.. belirtili mi belirtisiz mi ona takldım, yer tamlayıcısı da olur hani:)

ozgur beyin o senin hüdüdü lafgüzarlığın. diyecek birşey yok...

aspendos 31-05-2008 08:01

arkadaşlar ,

yıllardan beri söyler dururum . ateist aklı ile mantığı ile mühürlü kalb ile birde şeytani yorumla kuranı kerimi yorumlayamazsınız .yorumladığınız vakit bu sonuç çıkar meydana .

müteşabih ayet ile mukmen ayetlerin geçtiği kuranı kerimde , cenabı allah belirtmiş bu insanların müteşabih ayetlerin peşinde koştuğu ve anlamlarını farklı algıladığı ve buna göre değerlendirme yapıldığını önceden belirtiyor .

sizler kuranı kerimi böyle yorumlamaya devam ettiğiniz müddetce ve feyiz siz ve aklınıızda kuranda nasıl çelişki bulurum sevdasına gittiğiniz müddetce kuranı kerimi anlamanız zaten mümkin değil .

anladığınızı sanıp böyle yorum yaparsanız sonuçda ancak ateist aklı ile meydana çıkmış yorumdan ve safsatadan öteye gitmez .

ben ve diğer müslüman kardeşlerim neden dünyanın düz değil de yuvarlak olduğunu anlıyoruz da sizler dünyanın düz olduğu kanısına varıyorsunuz ?

bunun sebebi yukarıda yazdığım cümlelerimde ..

sevgi ile kalın

pante 31-05-2008 08:12

Alıntı:

pante nesne ve zamir üzerinden yolaçıkarsan olacağı budur.. belirtili mi belirtisiz mi ona takldım, yer tamlayıcısı da olur hani
Kur'an'da "gece ile gündüz" ün birlikte geçtiği ayetlerden istediğini seç ve yeri-dünya'yı da ayete katarak bir cümle oluştur, bakalım nasıl oluyor tamlama?

Alıntı:

ben ve diğer müslüman kardeşlerim neden dünyanın düz değil de yuvarlak olduğunu anlıyoruz da sizler dünyanın düz olduğu kanısına varıyorsunuz ?

Dünya'nın Kur'an'da düzlüğüne dair en önemli algılama nedir biliyor musun?
Ki sen de, hatta insanların çoğu da o konuda yanılmakta, aynı Muhammed'in yanıldığı gibi.

Kur'an'a göre 7 gök yukardadır. 7 yer de aşağıda.
Şimdi otur, bunu düşün yer nasıl aşağıda oluyor? Gök nasıl yukarda diye?
Örneğin arşa, sidretül-münteha'ya hangi yönden gidilir?

aspendos 31-05-2008 08:30

eğer ki sidretül münteha ya inanıyorsan yolu bilen vardır .

ufakdan büyüğe doğru iç içe geçmiş çemberin dışına nereden çıkarsan çık onu içine almış çemberin içinde bulursun kendini ..

bazen böyle çok derin yazıyorum olmuyor ...

su2prelude 31-05-2008 08:35

troposfer stratosfer ozonosfer mezosfer termosfer iyonosfer egsozfer... diye söylenir yer kabuğpuda ne hikmetse 7 katmanlı.. uzayda öyle. uzayın haritası yedi kısma bölünmüş. bunu 12 çıkarıp tekrar yediye indirdiler... gibi...

hangi tür tamlama istersin?

pante 31-05-2008 09:35

Alıntı:

eğer ki sidretül münteha ya inanıyorsan yolu bilen vardır .

ufakdan büyüğe doğru iç içe geçmiş çemberin dışına nereden çıkarsan çık onu içine almış çemberin içinde bulursun kendini ..

bazen böyle çok derin yazıyorum olmuyor ...
Muhammed hazretleri, Ortadoğu'dan değil de Orta Amerika'dan göğe yükselse ve aynı rotada devam etseydi aynı makama varır mıydı?

Alıntı:

troposfer stratosfer ozonosfer mezosfer termosfer iyonosfer egsozfer... diye söylenir yer kabuğpuda ne hikmetse 7 katmanlı.. uzayda öyle. uzayın haritası yedi kısma bölünmüş. bunu 12 çıkarıp tekrar yediye indirdiler... gibi...

hangi tür tamlama istersin?
Kur'an'da en yakın gökte yıldızların olduğunu yazar. Atmosfer katmanlarında yıldız mı var? :rolleyes:

su2prelude 31-05-2008 12:18

pante hangi ayet olduğunu belirtirsen sevinirim, çünkü bahsettiğin ayeti bilmiyorum..

frodo 31-05-2008 13:05

6. Biz, en yakın göğü zinetlerle, yıldızlarla donattık.

7. Onu itaatten çıkan her şeytandan koruduk.

Saffat Suresi 6. ayet.

aspendos 02-06-2008 04:41

Alıntı:

pante´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 111102)
Muhammed hazretleri, Ortadoğu'dan değil de Orta Amerika'dan göğe yükselse ve aynı rotada devam etseydi aynı makama varır mıydı?

Kur'an'da en yakın gökte yıldızların olduğunu yazar. Atmosfer katmanlarında yıldız mı var? :rolleyes:

Ortadoğu'dan değil de Orta Amerika'dan göğe yükselse ve aynı rotada devam etseydi aynı makama varır mıydı?

eğer ki orta amerikadan göğe yükselseydi afrikadan yükselseydi kutup dan yükselseydi .

hedefe ancak cenabı allah ulaştırdığına göre varsıyımla şurdan burdan yükselseydi diye yorum yaparsak varsayımın içinden çıkamayız .

madem ki hedef mekan sidretül münteha ve bir takdir cereyan tesselli edecek o mekana mutlaka ulaşır .

şimdik hz muhammedin bu mekana layık görüldüğünü okuyan bilen insan ister istemez bu nasıl bir insan ki bu makama ulaşmış diye soru sorar .

oysa ateizm bunun masaldan ve hikayeden olduğuna inanır . inançsız insanlarda butür şeylere inanır napıcaksın işte ...

napıcan be gardeş bizde işte böyle hz muhammede inanıyoruz doğmatik mi dersin prizmatik mi dersin ne dersen de ..

pante 02-06-2008 07:18

Alıntı:

oysa ateizm bunun masaldan ve hikayeden olduğuna inanır . inançsız insanlarda butür şeylere inanır napıcaksın işte ...
napıcan be gardeş bizde işte böyle hz muhammede inanıyoruz doğmatik mi dersin prizmatik mi dersin ne dersen de ..
Senin ki de dert mi Aspendos, millet nelere inanıyor..
Ateşe, şeytana tapanlar var.
Yeter ki inancı insanı kötülüğe sevketmesin.

Dinlerin kökeninde masallar, efsaneler önemlidir.
Uzun bir film ama Hristiyanlık masalını anlatıyor. Ayrıca 11 Eylül'ü, savaşların, terörün nedenlerini, izlemekte fayda var:

http://blip.tv/file/928610

gozeneli 02-06-2008 07:37

Sayın katılımcılar,
Biz ne kada Kuran bunu demiş yok şunu demiş desek bence boş. Bir defa Kuran bundan 1400 küsür yıl önce o günün insanına o günün diliyle seslenmiştir.

Bu Kuranın mantıksız oldugu delillerinden biri, örnegin yalnızca bu günden 80 yıl önce yaşamış bir insanın yazdıklarını Türkiye'de bugün kaç kişi anlayabilir zamanla sözcükler anlamda degiştire biliyor.

Örnegin Orhun yazıtlarında silahın adı ne biliyormusunuz?

Kuran bugünkü yenilikleri açıklayamaz.Sonra açıkca gelen Kuranda neden gizli mesajlar olsun mantık bunun neresinde?

Müslümanlar artık kabul etmeli ,Kuran Tanrı mesajı olamaz!

Zaten Kuran'dan şüphe eden 'müslümanlarda' bu Kuran'ın neresinde ispat et diyorlar.
Kuran'ın şu suresinde şunu diyor diyemiyorlar.İşlerine gelincede Ya Kuran'ı Arapça okumak lazım diyorlar ,belkide haklılar.

O zaman ben paçayı kurtardım öbür dünyada,Tanrı niye emirlerimi dinlemedin derse beni Arap yaratsaydın Kuran'ı anlardım derim :)

Kuran dünya yuvarlaktır ve birgün bunu Galileo adlı kafir bilimsel olarak ispatlayacaktır demiyor NOKTA

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:39 .