Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   allah yakmaya adam mı arıyor? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6449)

nymphee 09-06-2008 08:51

allah yakmaya adam mı arıyor?

"Allah onların kalpleri, kulakları üzerine mühür basmıştır.Onların kafa gözleri üstünde de bir perde vardır.Onlar için korkunç bir azap öngörülmüştür." (bakara suresi 7. ayet)

onların kalbine kulağına mührü vuran gözlerine perde indiren allah değil mi? sonrada inanmadı diye işkence eden?.. adalet nerede? illa yanıcak yani kaçış yok.. hem mühürlü yarat hemde yak yüce adaletli yaratan..

iceman 09-06-2008 09:43

yanacaksın abi kaçış yok..zorLama da yok bak İslamiyette!! çeLişkiLer yumağı...ama kimin gözü perdeLi anLayamıyorLar

simson 09-06-2008 10:20

kuranı tamamen okursan kuranda iradesini Allahı inkar yolunda kullanana Allah batıl yolda ilerlenmesini kolaylaştırıyor bu manaya geliyor mühürlemek.

evolutiondarwin 10-06-2008 02:12

Allahin Firini Cehennem

kuran yalnızca benim gibi ateist kafirleri değil diğer tüm dinlerden olanları da yani müslüman harici teistlere de bir tehditler kitabı İnsanların sonsuz azap içinde yanmasına insan yüreği dayanmazken bir tanrı nasıl dayanır akla aykırı zaten

galapagos 10-06-2008 05:53

adaleti çok yalnış yerde arıyorsun
dini filmlerde bile adam hertürlü kötülüğü yapıyor sonra sevdiği birine aynı şeyler oluyor
o kötü ruhlu adamın ççokta umrundaydı o yakınının suçu ne nerde adalet

Aydınus 10-06-2008 09:42

Alıntı:

nymphe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 112468)
"Allah onların kalpleri, kulakları üzerine mühür basmıştır.Onların kafa gözleri üstünde de bir perde vardır.Onlar için korkunç bir azap öngörülmüştür." (bakara suresi 7. ayet)

onların kalbine kulağına mührü vuran gözlerine perde indiren allah değil mi? sonrada inanmadı diye işkence eden?.. adalet nerede? illa yanıcak yani kaçış yok.. hem mühürlü yarat hemde yak yüce adaletli yaratan..

Bu konu kader konusuna girer , İslam alimleri bile işin içinden çıkamamışlar ; bu konuyu çok fazla eşeleyenleri ''zındık'' , ''münafık'' vs. yaftaları ile din adına adam öldürmekten korkmayan psikopatlara hedef göstermişlerdir .

Unutmayalım ki , bir gün bu ülkede mutlak güç ellerine geçtiğinde aynı şerirliği yapmaktan hiç çekinmeyeceklerdir .

KızıL 10-06-2008 10:10

ayaw kardeşim hem kader baht alınyazısı oluyor hemde iradesini kullanmada bahsediliyor bune yaman çelişki anne???
yaw bu çelişkiyi görmemek asıl göze mühür çekme olayıdır.. zaten zorlama olmayan bir din in kitabı nasıl olurda işkence kitabı gibi olur?? bedeni geçtim ruha işkence yapacak olan bir tanrı nasıl bir işkence sevdalısı olabilir??
yaw insan baktıki yanlış yolda hemen göndersin bi peygamber bi kitap doğru yola çeksin ozaman neden gelmıyor??
hem madem ölünce yanacağız şimdi bu adanada neden bu kadar sıcak ben daha ölmedim ki :)

winemirage 10-06-2008 19:35

Anlam veremiyorum.Hem tüm insanlık için indirilmiş bu kuran hem de anlamak için alim olmak arapçayı bilmemneceyi bilmek gerek!Yani birde her dilde kılavuz sunulsaydı yanında hiç fena olmazdı diye düşünüyorum..

nymphee 10-06-2008 23:02

Alıntı:

simson´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 112482)
kuranı tamamen okursan kuranda iradesini Allahı inkar yolunda kullanana Allah batıl yolda ilerlenmesini kolaylaştırıyor bu manaya geliyor mühürlemek.

tamam senin dediğin gibi olsun.. allah batıl yolda ilerlemesini kolaylaştırmış olsun.. bu ne kadar adaletli? yani suça meğilini arttırıyor bu.. o zaman allahta suçlu olmuyor mu.. iyice suç işlemeye doğru çekiyor.. düşene bi tekmede allah atsın ki kalkamasın olayı mı ne bu?

Nxcore 11-06-2008 01:04

Allah sadizm duygusunu güçlendiriyor kafirleri münafıkları günahkarları yakarak.. Acaba inkar edenler yada günahkar müslümanlar yanarken nasıl bir duyguyla izliycek? Hahahaha yanın köpekler diyerek mi? Hani affediciydi? hani islam evrenseldi? herkesi affediyorda cehennem niye var? Yakmak istiyor cennet niye var? Cennete bi sevgili peygamberler ve dostları mı girecek? Yazık yazık.. Derin bir konu nymphe :)

aparain 11-06-2008 02:19

Alıntı:

yaw insan baktıki yanlış yolda hemen göndersin bi peygamber bi kitap doğru yola çeksin ozaman neden gelmıyor??
iyi de sevgili kızılordu;
zaten bugüne kadar türeyen tüm peygamberlerin asıl çıkış noktası başka bir deyişle yumuşak karnı tam da bu konudur.İnsanlar keni kendilerini düzeltmenin ellerinde olduğunu bile bile, hep bir başka güçten yardım almak için çeşitli yollar arar dururlar.

Bugüne kadar, peygamber diye ortaya çıkan insanların halklar tarafından kabul görmesinin en önemli sebeplerinden birisi bu konudur.Bugün nasıl ki, hristiyanlar isa mesihi, şiiler 12. imamı bekliyorsa insanlar da çeşitli asırlarda hep kendilerini içinde bulundukları hezeyanlardan kurtaracak kahramanlar aradılar ve bu düşünce tarzı maalesef günümüzde de devam ediyor.

Son olarak, inananlar kendi inançlarını ayakta tutabilmek için -kendilerince haklı olarak- ne kadar çaba sarfederlerse etsinler, kuran da yer alan kader anlayışının günümüz islam alimlerinin iddia ettiklerinin aksine iyinin de kötünün de(hayrın ve şerrin) allahtan geldiğini ve allahın kurandaki ayetlerde yer alan ifadeler doğrultusunda; dilediğinin gözlerini açıp dilediğininkini mühürlediğini ve tğm bunların külli irade-cüzi irade mantığıyla açıklanamayacağını göreceklerdir.Buna en basit örnek, mutezile ekolü olarak verilebilir.Blindiği üzere, ünlü tıp alimi ibni sina ile farabi de mutezile ekolündendi.

sevgiler

su2prelude 11-06-2008 02:28

Alıntı:

Aydınus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 112636)
Bu konu kader konusuna girer , İslam alimleri bile işin içinden çıkamamışlar ; bu konuyu çok fazla eşeleyenleri ''zındık'' , ''münafık'' vs. yaftaları ile din adına adam öldürmekten korkmayan psikopatlara hedef göstermişlerdir .

Unutmayalım ki , bir gün bu ülkede mutlak güç ellerine geçtiğinde aynı şerirliği yapmaktan hiç çekinmeyeceklerdir .

İslam alimleri çözmemişler zaten çözülmüş bir meseleyi anlatmışlar da işte herkesanlayamamış... cevap altta...

Alıntı:

nymphe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 112468)

bir kere sen kaderi en başta yanlış anlıyorsun. sana ufak bir pentagram, Allah olacakları biliyor, olacakları yaratıyor. ama sen olacakları yaratıyor derken ben kötü bir şeyi Allah yarattı diye yaptım olarak algılıyorsun stop!! oysa sen yapacağın için o kötü davranış, olay her neyse yaratıldı. cüzi ve külli irade konuları burada devreye girer basit bir formüldü değil mi??

aparain 11-06-2008 03:27

su2;
cüzi irade, külli iradenin verdiği hükümlerin dışına çıkabilir mi?

Örneğinde muhteşemmiş doğrusu.diyelim ki, amerika hiroşima ile nagazaki ye atom bombası attı.allah o atom bombasını amerika bu işi yapacağı için yarattı öyle mi yani? amerika da yalnızca kendi alçaklığından attı bombayı japonların üstüne.İyi de kardeşim, allah mutlak gücün sahibi değil mi sizlere göre, neden yaratıyor öyleyse o bombayı, amerikanın böyle bir alçaklık yapacağını bildiği halde?Böyle bir kötülüğün yapılıp binlerce insanın öleceğini bildiği halde, neden mani olmuyor ve üstelik şerri yaratıp insanların kötü şeylere meyletmesine imkan veriyor? Sakın cehennemi ağzına kadar dolduracağıma dair söz ağızdan çıktı bir kere dediği için olmasın...

su2prelude 11-06-2008 04:09

aparain
"Onun bilgisi olmadan ne bir yaprak düşer, ne de yerin karanlıklarında bir tane saklı kalır"
sen dünyada cennet mi istiyorsun?? kimin cennete gitmesini istiyorsun?? bombayı atanlar güzel bir yaşam sürüp öldüler. cezasız kaldılar. bunun cezasını kim verecek?? sen versene düşün bakalım nasıl olacak bu iş??

yoksa ben cezalara karşıyım mı diyorsun?? verilmesin ceza... işte o zaman asıl cehennemi görürsün. artık ülkeler suç işliyor, ordular suç işliyor komutanlar nasıl olacak bu iş??

dünyayı yenme yenilme, ölme öldürme çığırına sokmak insanın kendi eliyle yaptığındandır. çıldırmış insanların yıkımı göre göre atom bombalarını insanların üzerine atmaları yalnızca bir kişinin değil bombayı taşıyanın, yapanın, kararı alanların, bunun sonuçlarına sevinenlerin vs.vs.. lerin ürünüdür.

son soruna gelince yaratılma her an olmasaydı sen olmazdın ben olmazdım dünya evren olmazdı... şerri yaratmak insanın cuzi iradesine bağlı sayın arkadaşım. ki Allah insanın ne yapacağını bildiği için yaratıyor... adi, şerefsizce bir şeye kalkış Allah vicdan versin, akıl versin, din versin bunları es geç ve şerefsizlik yap... sonra Allah olsaydı bana bunu yaptırmazdı de daha ne olsun, tokat filan yemek istiyor herhalde...

aparain 11-06-2008 05:11

Alıntı:

sen dünyada cennet mi istiyorsun?? kimin cennete gitmesini istiyorsun?? bombayı atanlar güzel bir yaşam sürüp öldüler. cezasız kaldılar. bunun cezasını kim verecek?? sen versene düşün bakalım nasıl olacak bu iş??
İşte zaten anlatmak istediğim buydu.Bu dünyada mutlak bir adalet bulamayacağını anlayan insanoğlunun, kendi vicdanını rahatlatmasının tek yolu, zulmedenlere ötedünyada verilecek cezaya olan sağlam inancıdır.Senin şunu söylemen dahi, bugün halen insanların adalet olgusunu yüce bir varlığa devretme isteklerinin sonucudur.

ikincisi, ben insanların yaptıklarının yanına kar kalmasını falan istemiyorum.Ancak ne yaparsın ki, ölüpte artık tüm hayatını noktalamış bir insan içinde yapılabilecek birşey kalmamıştır.Önemli olan da zaten insanlara, kendilerinden yüce olarak kabul ettikleri bir varlıktan korktukları için değil; sırf insan olmaktan kaynaklanan sorumlulukları gereğince suç işlememelerini sağlayacak bilinç düzeyine ulaşmaları için çaba sarfetmektir.Din olmadan nasıl olur ki bu? diye sorarsan, iskandinav ülkelerini bir araştır derim sana.Oralarda herhangi bir dine tabi olmayan insanlar çoğunlukta olduğu halde, suç oranları bizim gibi gelişmekte olan ülkelere göre çok çok azdır.

mhmd 11-06-2008 06:13

Allah yakmaya adam mı arıyor?
Çok bilmem neler oluyor.
Ancak kesin bir şey var ki;
Ateş bu tarafta, götüren burdan götürüyor.

qw19 11-06-2008 09:21

Alıntı:

su2prelude´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 112799)
aparain
yoksa ben cezalara karşıyım mı diyorsun?? verilmesin ceza... işte o zaman asıl cehennemi görürsün. artık ülkeler suç işliyor, ordular suç işliyor komutanlar nasıl olacak bu iş??

dünyayı yenme yenilme, ölme öldürme çığırına sokmak insanın kendi eliyle yaptığındandır. çıldırmış insanların yıkımı göre göre atom bombalarını insanların üzerine atmaları yalnızca bir kişinin değil bombayı taşıyanın, yapanın, kararı alanların, bunun sonuçlarına sevinenlerin vs.vs.. lerin ürünüdür.

son soruna gelince yaratılma her an olmasaydı sen olmazdın ben olmazdım dünya evren olmazdı... şerri yaratmak insanın cuzi iradesine bağlı sayın arkadaşım. ki Allah insanın ne yapacağını bildiği için yaratıyor... adi, şerefsizce bir şeye kalkış Allah vicdan versin, akıl versin, din versin bunları es geç ve şerefsizlik yap... sonra Allah olsaydı bana bunu yaptırmazdı de daha ne olsun, tokat filan yemek istiyor herhalde...

Allah'ın yaptıklarının cezasını kim verecek, su2 senin yaptığın eşşeğini dövemeyen semerini döver. Korkudan güce teslim olmuşsun, sonrada korkaklığından utanıp insanlara kızıyorsun.

Depremler, sel felaketleri yıldırımların neden olduğu orman yangınları. Orada acıdan kıvranarak ölen bebeklerin, hayvanların sorumlusu kim, insanlar deyiver de en okkalısından bir laf çekeyim. O acının hesabını kim verecek. Cezasız mı kalmalı, adalet ya su2prelude.

Yoksa sen cezaya karşıyım mı diyorsun.

Selamlar.

su2prelude 12-06-2008 01:05

Alıntı:

aparain´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 112801)
İşte zaten anlatmak istediğim buydu.Bu dünyada mutlak bir adalet bulamayacağını anlayan insanoğlunun, kendi vicdanını rahatlatmasının tek yolu, zulmedenlere ötedünyada verilecek cezaya olan sağlam inancıdır.Senin şunu söylemen dahi, bugün halen insanların adalet olgusunu yüce bir varlığa devretme isteklerinin sonucudur.

ikincisi, ben insanların yaptıklarının yanına kar kalmasını falan istemiyorum.Ancak ne yaparsın ki, ölüpte artık tüm hayatını noktalamış bir insan içinde yapılabilecek birşey kalmamıştır.Önemli olan da zaten insanlara, kendilerinden yüce olarak kabul ettikleri bir varlıktan korktukları için değil; sırf insan olmaktan kaynaklanan sorumlulukları gereğince suç işlememelerini sağlayacak bilinç düzeyine ulaşmaları için çaba sarfetmektir.Din olmadan nasıl olur ki bu? diye sorarsan, iskandinav ülkelerini bir araştır derim sana.Oralarda herhangi bir dine tabi olmayan insanlar çoğunlukta olduğu halde, suç oranları bizim gibi gelişmekte olan ülkelere göre çok çok azdır.

evet iskandinav ülkelerinin çoğunda her şehirde bir odalı hapishane bulunurdu ve bu odada kalan mahkumun yaşam süresi diğer suçlu gelene kadardı... psikanaliz ceza eğiliminin toplumun yapısından kaynaklandığını düşünürsek, ölümden kaçışı olmayan suçlu adayının suç işleme eğilimi nedir sence?? toplumun yapısına nüfuz etmiş ve belleğine yerleşmiş bu yaptırımın etkisi nedir?? refah düzeyinin düşmesi o ülkedeki suçu nereye çıkarır vs..vs..??

doğru ya ölünce dünyada yaptığı bütün pisliklerin kefaretini ödemiş oluyor..ucuz..

aparain:) yanlış tarafa gittin. ben safahat sürerek ölen katillerin cezalarından bahsediyorum.. yoksa, en basitinden birisi birinin malına gasp ederse bu dünyada ne cezalara maruz kalacağını sanırım İslam ın ceza anlayışında bulursun... sen zannediyorsun ki herşey Allah a havale ediliyor:))

su2prelude 12-06-2008 01:20

Alıntı:

vgm´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 112804)
Allah'ın yaptıklarının cezasını kim verecek, su2 senin yaptığın eşşeğini dövemeyen semerini döver. Korkudan güce teslim olmuşsun, sonrada korkaklığından utanıp insanlara kızıyorsun.

Depremler, sel felaketleri yıldırımların neden olduğu orman yangınları. Orada acıdan kıvranarak ölen bebeklerin, hayvanların sorumlusu kim, insanlar deyiver de en okkalısından bir laf çekeyim. O acının hesabını kim verecek. Cezasız mı kalmalı, adalet ya su2prelude.

Yoksa sen cezaya karşıyım mı diyorsun.

Selamlar.

vgm benim kimseye kızdığım yok yavaşla biraz ağır ol istersen. durup dururken ağzının ortasına şiddetli bir laf yiyeceksin uzayacak konu. korkaklığından utanmaymış bilmem neymiş, bak senn korkakmış:) yani olayı tak diye kişiselleştirdin, sonrada sen başlatıyorsun diye konuşup durursunuz. konuya iyi çomak soktun tebrik ederim..

depremleri geç insan faktörü büyük oranda ölümlerde, sel felaketleri de keza... yıldırımların sebep olduğu orman yangınları, her şey her şeye sebep oluyor bu dünyada vgm bilmem farkettin mi?? avusturyadaki kelebek kolonilerini zehirleyip, yeni kelebek türlerini bu kolonilere sokan ve milyarlarca kelebeğin ölümünden sonra dünyanın öbür ucunda kasırgalara sebep olan kimmiş?? orman yangınlarının sonucunu belirleyen insanoğlu neler yapmış ya da yapmamış:) doğa mı şimdi katil senin anlayışına göre, doğa katil o zaman...

okkalı cevabını ver de eşeğin nasıl dövüldüğünü göstereyim sana vgm:)

aparain 12-06-2008 03:39

Alıntı:

evet iskandinav ülkelerinin çoğunda her şehirde bir odalı hapishane bulunurdu ve bu odada kalan mahkumun yaşam süresi diğer suçlu gelene kadardı... psikanaliz ceza eğiliminin toplumun yapısından kaynaklandığını düşünürsek, ölümden kaçışı olmayan suçlu adayının suç işleme eğilimi nedir sence?? toplumun yapısına nüfuz etmiş ve belleğine yerleşmiş bu yaptırımın etkisi nedir?? refah düzeyinin düşmesi o ülkedeki suçu nereye çıkarır vs..vs..??
Arkadaşım, söylediklerinle bana yardımcı oluyorsun çok sağol:)
Yukarıda söylediklerin, adaletli bir ceza biçimi olmamakla birlikte, insanların kendi inisiyatifleri ile toplum düzenini sağlayabileceklerine verilebilecek en açık örneklerden birisidir.Elbette, bu düzen içerisindeki insanların ceza işleme oranları daha düşük olacaktır.yalnız madem psikanalize değindiniz söyleyeyim.Bu ceza tarzı, insan psikolojisi açısından sürekli bir korku mekanizması oluşturacağından suç işlenmesini azaltmak gibi olumlu taraflarının yanında, toplum içerisinde yer alan bireyler arasındaki karşılıklı güven duygularını aşırı ölçüde yıpratmak ve insanların hayatının devam edip etmeyeceğini, bir başkasının suç işleyip işlememesine bağlamak gibi oldukça adaletsiz tarafları da vardır.

Refah düzeyinin düşmesi ile toplumdaki değer yargılarının yozlaşmasını birbiriyle yüksek derecede bağlantılıymış gibi göstermek pek de isabetli olmasa gerek.Çünkü refah seviyesinin düşmesi doğrudan toplumsal erozyona sebep olacak bir durum değildir.Ancak bu durumun süreklilik arz etmesi ve uzun yıllar boyunca önüne geçilememesi suç oranlarını artıracak bir etken olabilir.tabi bu hemen hemen her ülke için geçerli bir husus.

Alıntı:

aparain:) yanlış tarafa gittin. ben safahat sürerek ölen katillerin cezalarından bahsediyorum.. yoksa, en basitinden birisi birinin malına gasp ederse bu dünyada ne cezalara maruz kalacağını sanırım İslam ın ceza anlayışında bulursun... sen zannediyorsun ki herşey Allah a havale ediliyor:))
Yoo hiç merak etme,iş ceza vermeye gelince hiçbirşeyin allaha bırakılmadığını çok iyi biliyorum. Burada, o cezaların ne kadar yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyoruz zaten.Biz kimsenin elini yalnızca hırsızlık yapıyor diye çaprazlama kesmeye taraf değiliz var gerisini sen düşün.Ayrıca muhammed zamanında kleptomani hastaları hakkında o zamanın arap toplumu ne kadar hoşgörülü davranabiliyordu sence?

Sefahat süren katiller mevzusuna gelince; bu konuyu seninle daha önce de aynı sorularla tartışmıştık zaten.Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak istemiyorum.Soruna vereceğim cevaplar aşağıdaki linkte var.Bakarsan tartışmayı daha anlamlı kılabiliriz.
http://www.turandursun.com/forumlar/...Chitler&page=6

sevgiler

mehmeterkanharman 12-06-2008 04:14

Çok basit bi dusunce oLacak ama...ben tanrıyım dıyeLım kı..
ottan boktan camurdan ınsanı yaratıyorum bı sekıLde
extradan kendı ruhumdan ufLuyorum..ve ınanıLmaz derecede azaba tabı tutuyorum.
yoksa tanrıda vicdan olgusu yaratıLana şevkat yok mu?
anne baba oLmak ornegın..evLadı ne yaparsa yapsın hiç kımse evladını kızgın ateşe atıp..yakmaz..cunku o kendınden geLmedır canından bi parçadır
tanrı ıse muhammed vasıtasıyla yukardan tehdit savuruyor..
beLkı de ınsanLar bu korku yuzunden sıkı sıkıya bagLı ınandıkLarı şeye...
bi de Şuna anLam veremem insan nasıL oLuyo kı bı şeyi hem candan sevip bi o kadar da korkar ben meseLa korktugum şeyi sevmem bu konunun bence o kadar da anLaŞılamaz bı tarafı yok ben konuya gayet basit ve sade bı sekıLde cozum getırmeye calıstım
saygıLar..

aparain 12-06-2008 06:26

Alıntı:

bi de Şuna anLam veremem insan nasıL oLuyo kı bı şeyi hem candan sevip bi o kadar da korkar
sevgili mehmet;
senin bu yazını okuduktan sonra,kuranın içinde allahın insanları sevdiğine dair veya içinde allahın insanlara sevgiyle yaklaşması ile ilgili bir ayet var mı diye arama yaptım.Ancak karşıma çıkan ayetler çoğunlukla ya korku ile ilgili ya da kulların allahı sevmesi ile ilgili.

Farklı olarak sadece Hud suresindeki şu ayeti bulabildim:

Diyanet Vakfı 90

Rabbinizden bağışlanma dileyin; sonra O'na tevbe edin. Muhakkak ki Rabbim çok merhametlidir, (müminleri) çok sever.

Elmalılı Hamdi Yazır 90

-Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra pişmanlık duyup O'na yönelin. Şüphe yok ki, Rabbim çok esirgeyici ve sevgi doludur." dedi.

Korku ile ilgili olanlardan bazıları ise şunlar:

Bakara Suresi 7

Allah onların kalpleri, kulakları üzerine mühür basmıştır.Onların kafa gözleri üstünde de bir perde vardır.Onlar için korkunç bir azap öngörülmüştür.

Bakara Suresi 24

Eğer yapamazsanız-ki asla yapamayacaksınız- korkun o ateşten ki yakıtı insanlarla taşlardır. Küfre sapanlar için hazırlanmıştır o.

Bakara Suresi 40

Ey İsrailoğulları!Size lütfettiğim nimetimi hatırlayın; bana verdiğiniz söze vefalı olun ki, ben de size ahdimde vefalı olayım.Ve yalnız benden korkun.

Bakara Suresi 48

Ve korkun o günden ki, hiçbir benlik başka bir benliğin herhangi birşeyi için karşılık ödemez; hiçbir benlikten şefaat kabul edilmez, hiçbir benlikten fidye alınmaz.Ve onlara yardım da edilmez.

Bakara Suresi104

Ey iman edenler! "Raina" demeyin, "unzurna" deyin/ "bizi davar gibi güt"diye konuşmayın, "bize bak diye" konuşun ve dinleyin.Kafirler için korkunç bir azap vardır.

Bakara Suresi 123

Kimsenin kimse yerine birşey ödemeyeceği, kimseden fidye kabul edilmeyeceği, şefaatin hiç kimseye yarar sağlamayacağı ve onların hiçbir yardım göremeyecekleri o günden korkun.

Bakara Suresi 150

Nereden çıkarsan çık, yüzünü Mescid-i Haram'a çevir.Nerede olursanız olun, yüzünüzü ona doğru çevirin ki, insanların elinde sizin aleyhinize bir delil bulunmasın.Onların zulme sapanları müstesna.Artık onlardan korkmayın, benden korkun.Yüzünüzü Mescid-i Haram'a dönün ki, üzerinizdeki nimetimi tamalayayım.Ve bu sayede güzeli ve iyiyi bulmanız da umulmaktadır.

Bakara Suresi 174

Allah'ın Kitap'tan indirdiği şeyi gizleyip onu basit bir ücret karşılığı satanlar, karınlarında ateşten başka bir şey yemiş olmazlar.Kıyamet günü Allah onlarla konuşmayacaktır, onları arındırmayacaktır da...Onlar için korkunç bir azap vardır.

Bakara Suresi 178

Ey iman edenler!Öldürülenler hakkında üzerinize kısas yazılmıştır.Hür kişiye karşılık hür, köleye karşılık köle, dişiye karşılık dişi...Kim kardeşi tarafından herhangi bir şekilde affa uğrarsa, bu durumda örfü izlemek ve affedene en güzel biçimde bir ödeme yapmak gerekir.İşte bu, Rabbinizden size bir hafifletme ve bir rahmettir.Kim bundan sonra azgınlık ve düşmanlık ederse onun için korkunç bir azap vardır.

Bakara Suresi 189

Sana, doğan Aylardan sorarlar. De ki: "Onlar, insanların çeşitli yararları ve bir de hac için vakit ölçüleridir." Hayırda erginlik/dürüstlük evlere arkalarından girmeniz değildir. Hayırda ergin/dürüst o kişidir ki, takvaya sarılıp korunur. Evlere kapılarından girin. Allah'tan korkun ki kurtuluşa erebilesiniz.

Bakara Suresi 231

Kadınları boşadığınızda, bekleme sürelerini tamamladılar mı ya onları örfe uygun olarak tutun yahut da örfe uygun olarak serbest bırakın. Onları, zulmetmeniz için, zararlarına bir biçimde, tutmayın. Bunu yapan, öz benliğine zulmetmiş olur. Allah'ın ayetlerini eğlence aracı yapmayın. Allah'ın üzerinizdeki nimetini ve kendisiyle size öğüt vermek için indirdiği Kitap'ı ve hikmeti hatırlayın. Allah'tan korkun ve bilin ki, Allah herşeyi çok iyi bilmektedir.

"Korkun" kelimesi ile ilgili toplam 112 ayet çıktı.Hepsini buraya almıyorum doğal olarak.Dileyenler çevirilerden yararlanabilir.

sevgiyle kalın...

ibret 13-06-2008 19:29

kafa gözleri üstünde de bir perde vardır
çünkü kalp gözleriyle bakmazlar
sizlerde bir anlamda deyil tam anlamıyla bu sıfattasınız kalp gözüyle bakmaya ne dersiniz yada kalbiniz olmadan yaşamaya çalışın ?

anlamak istemiyorunuz allah verdiği sözü tutandır mühür basmıştır derken basılacaktır kimsenin alnına önceden bu cehenneme bu cennete gidecek diye yazılmamıştır allahın hediyeside vardır basacak mührüde çekecek olduğu perdesi de vardır
birde düşünenler için kalp gözüde

KızıL 13-06-2008 19:38

demek ki kaderimizde mühür varmış perde varmış.. kaderimizi yazan düşünsün...

ibret 13-06-2008 19:51

bi de Şuna anLam veremem insan nasıL oLuyo kı bı şeyi hem candan sevip bi o kadar da korkar

sevgili mehmet;önce bir sev sonra kork bakalım nasıl bir duyguymuş tatmadığın için bilemessin

çok sevdiğin bir şeyi kaybetmekten korkmaz mısın örneğin anneni babanı herneyse en çok neyi seviyosan onu kaybetmekten korkmazmısın

allah korkusu işte budur yoksa itten köpekten korktuğumuz yok sevgimizden aşkımızdan korkar olduk

önce bir sev sonra kork bakalım nasıl bir duyguymuş tatmadığın için bilemessin

sen kaderine mühür vurulmasını istiyorsan allah bunu senden esirgemez mühür deyil damga vurur

senin düşündüğünü senin istediğini allah senden esirgemez neyi istiyorsan onu verir ister damga iste ister mühür bence sana ALLAH gerekir

Birşeyin varlığına inanmadan nasıl inkar edebiliyorsunuz
Eğer inkar ediyorsanızda neyin varlığını kabul edipte inkar ediyorsunuz
İnanmadığınız bir şeyi nasıl inkar ediyorsunuz
Varlığını kabul ettiğiniz bir şeyi mi inkar ediyorsunuz
Yoksa varlığını kabul etmediğiniz bir şeyimi inkar ediyorsunuz

İnkar ettiğiniz şey nedir? Aklınız mı?

siz inkarınız ile çelişiyormusunuz

gözlerinle burnun ucunu görebiliyormusun gözlerinle diyorum ayna mayna deyil burnunun ucunun var olduğuna inanıyormusun

nymphee 13-06-2008 21:16

Birşeyin varlığına inanmadan nasıl inkar edebiliyorsunuz
Eğer inkar ediyorsanızda neyin varlığını kabul edipte inkar ediyorsunuz
İnanmadığınız bir şeyi nasıl inkar ediyorsunuz
Varlığını kabul ettiğiniz bir şeyi mi inkar ediyorsunuz
Yoksa varlığını kabul etmediğiniz bir şeyimi inkar ediyorsunuz

---------------
inkar edilecek bişey yok.. bunun cevabı o kadar basit ki.. allahın varlığına inanmamak değil, allahın olmadığına inanmak..

ben kalbime mühür vurulsun diye bir şey istediğimi hatırlamıyorum.. tamamen aklımın suçu beni düşünmeye zorluyor.. allah düşünen kullarını mühürlüyorsa istediği ne koyun sürüsü mü?

ibret 13-06-2008 23:29

dediğime geliyorsun

ALLAHIN olmadığına mı inanıyorsun ? olmadığına inandığın birşeye nasıl inanıyorsun ?

qw19 13-06-2008 23:31

Olmayan bir şeyin var olduğuna siz nasıl inanıyorsunuz, bu daha komik.
Selamlar.

ibret 13-06-2008 23:36

ben olmadığını sölemedim sadece szin dilinizde olmadığına inandığınız bir şeye iannmak istediğiniz gerçeğidir

KızıL 13-06-2008 23:52

kim severek bağlanıyor yaw bunu burda sölemeyin burası bilmeyen insanlarla dolu bir yer değil daha el kadarken başlar allah çarpar taş olursun...
yok bilmem neyiniz bağlanır, cin çarpar cehennemde yanarsınız...
v.s yaw bunca şey varken yiyosa sevme bakalım!!!
7 katlı yekpare cehennem seni bekler yanlış yaparsa yazılır günah cehennem teminatın başlar şeytan vardır bilmessin görmessin ama seni kandırmak için pusuya yatar bekler....
yaw geçiniz sevgiyi korkuydu sadece korku sonrada sevmeye başlama baban anan der dua et edersin camiye git gidersin kulağına ezan okunur hergün 5 vakit ezan dıyarsın kuran vardır belden aşağı tutamazsın!!
bunlar hangi sevginin göstergesidir???
ayrıca olmadığına inandığımız bişeye inanmıyoruz!! sadece sizin var dediğiniz şeye biz inanmıyoruz!! yani masada durmayan bir tabak yemeğe inanmamak gibi...
zihnimizde tanrı varlığı yok korkusuda tabi... kuran kurslarında ufacık çocuklara neler yapıldığını biz çok gördük....

iceman 14-06-2008 00:41

allah aşkından korkmak diye bişe oLamaz ! kızıLordu nun da dedigi gibi kuran kurslarında güzellikle öğretmek varken sopayLa öğretmeyi anLamış degiLim..ben inanmam-kötülükte yapmam,namaz kıLmam-hak yemem,oruç tutmam-hırsızLıkta yapmam...benim yerim neresi peki ?

iceman 14-06-2008 00:43

Alıntı:

ibret´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 113171)
islamiyet dediğin örtmekse bedeni,, yataktaki çarşaflar senden daha islami!!!

çağdaşlık dediğin yada ateist dediğin açmaksa çırılçıplak olmaksa sokaktaki köpek senden daha çağdaş yada daha ateeist yada yada çırılçıplak bir hayvanla eş değersin zaten belkide maymundan türediğine inanıyorsun bu söze hiç gerek yoktu hadi söle

ensest bir iLişkiden dünyaya geLmektense,maymundan evrimLeşmeyi yeğLerim !! ki öyLede yapıyorum..

ibret 14-06-2008 00:47

olmadığına inandığımız bişeye inanmıyoruz

bu nasıl bir şey ? olmadığnını siz söylüyorsunuz olmadığına inanıyorsunuz neye inanmıyorsunuz olmayan bir şeye mi olupta inanmakl istemediğiniz şeye mi yada olmadığını söyleyipte yine yazdığınıza mı inanmıyorsunuz

ne yani maymunla mı çifleşiyosun

adem ile havvayı mı kast ediyorsun

iceman 14-06-2008 00:48

çiftLeşme demedim !! çarpıtmayın Lütfen...evrimLeşme diyorum..gerçi kabuL etmediginiz bi biLim konusunu ne kadar anLatsamda ÖNYARGI var tabi..yüzyıLLarca süren bir evrimLeşmeden bahsediyorum..

iceman 14-06-2008 00:51

varsa aLLahın ebeveynLeri kimLer?

ibret 14-06-2008 00:52

konu nerde kaldı

ibret 14-06-2008 00:54

varsa aLLahın ebeveynLeri kimLer? sadece senin varsayımın varsa dimi se sa ekleri istek kipidir senin isteğin bu

gerçeği yansıtmıyor doğal olarak bilimsel oldumu türkçeye de uygun hemde bilimsel

iceman 14-06-2008 00:54

koyun etinden LezzetLi oLdugunu biLiyor muydun ? :)

iceman 14-06-2008 00:55

küfür etme Lütfen..burası üLkü ocagı veya miLLi gencLik vakfı degiL !! kendinize geLin

KızıL 14-06-2008 00:59

haha şaka gibi gerçekten senin türkçenden şüphe ettim ben yazımda soyunun çırılçıplak olun mu demişim???
anlayışınızda sorun var heralde... ayrıca inanmadığın birşeye inanmıyorsun ne demek??
bu olumlu anlam dığuran bir cümledir ben inanmıyorum! o kadar başına sonuna ek getirip durma yaw... sizlerin var dediğine yok diorum bu kadar zormu bunu anlamak??

Alıntı:

ensest bir iLişkiden dünyaya geLmektense,maymundan evrimLeşmeyi yeğLerim !! ki öyLede yapıyorum..
ne güzel demiş dost.....
sen hiç domuz çiftliğine gittin mi ben çalıştım bile uydurmayın böyle şeyleri sırf ibrahim peygamber koyun satsın diye domuzu yenmez listesine eklediniz!!
inekte kendi pisliğini yiyordu neden sütünü içmeyin demediniz!!
çok okuman lazım çook... erimin halkalarına domuzu ekleme çabanıda anlamış değilim biz domuzdan korkmuyorz onu baştan sölimde bırak domuzun yakasını...
domuz bile bir canlı ya senin tanrın? bizim inanmadığımız ancak biz durduk yere çıkarmadık bunu siz allah var dedniniz bizde yok! inanmadığınıza inanıyorsunuz die bir devrik cümle inanışı değil bizimkisi...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:45 .