Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Yari Finaldeyiz (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6594)

pante 21-06-2008 00:36

Yari Finaldeyiz

Bu zafere bir başlık açılırdı artık.
Hırvatistan'ı çeyrek finalde penaltılarda eledik ve yarı finaldeyiz.
Uzatmanın son dakikasında gol yememize rağmen yıkılmadık ve 120+2'de Semih'le golü bulduk. Yıkıldılar ve penaltıları dışarı attılar.

Bravo Milli Takım.
Kutlu olsun!

meaculpa 21-06-2008 00:45

Herşey iyi hoş da bu milletin silahlarla hasbihal gecen öküzlük tarihini kim düze çıkaracak. Atılan kurşunların haddi var hesabı yok daha iki gün önce kücük bir kızı maganda kurşunu komalık etti. Nasıl hizaya gelecek bu akılsızlarda bizde adam gibi sevinebilecegiz?

Maç kazanılsamı, kazanılmasa mı diye can pazarına düştük...

umarım yarın haberlerde kötü başlıklara talim olmayız.

ozgur_beyin 21-06-2008 00:45

ne diyeyim pante allah tamamına erdirsin:)
allah utandırmasın

dilaver 21-06-2008 00:52

Maç kazanıldı, asgari ücret de artmıştır herhalde. :)

Futbolcunun birinin degeri 20 milyon Euro diye söylüyorlardı geçenlerde, kulagıma çarptı.

Spor bu ise ben böyle bir sporda yokum. :)

Tuzla Tersanesinde insanlar ölüyor ve ölmeye devam ediyor, insanlar duyarsız, hatta orada ölümüne çalışanlar bile greve duyarsız. İnsan hayatı zerre kadar kaale alınmıyor ama sözüm ona bir meşin yuvarlak için insanlar herhalde bu gece milyonlarvca euroluk mermi, içki, benzin ve enerji tüketecekler.

Bu yabancılaşmayı az çok kavrayabiliyorum ama gene de insanlıgımdan utanıyorum.

Her zamanki gibi muhalif bir yazı oldu, belki de bu başlıga yakışmadıgını düşünebilirsiniz, ama olan bitene korkunç bir aldatmaca ve yanılsamanın parçası olarak degerlendiriyorum

Her ne kusur ettiysek affola. :eek:

saygılarımla

BenDeniz 21-06-2008 02:56

Türk tarihi sporu; en fazla kıymet verilen vede ehemmiyetle alakadar olunan bir yere koymuştur.Türk medeniyeti,tarihi boyunca spor dalındada muvaffakiyyetler elde etmiş vede dünya aleme bunu tanıtmıştır.

Fekat Türkün dünya hakimiyetinin çökertilişinin ardından,sporu ''batı medeniyeti''!!!neredeyse sahiplenmiş vede kendini bu sahadada hakim ilan etme cürretini gösterebilmiştir.Tarihimize vakıf olamayanlar ise;bu aldatmacaya ne elimki,kanmışlar vede spor medeniyetinin kendi kültürlerindeki ehemmiyetini fark edememişlerdir.

Bugün Türk Milli takımı büyük bir muvaffakiyyet elde etmiştir.Yapılanlar asla kafi görülemez.Daha büyük başarılar ve azimler lazım gelmektedir.Yapılanlar yapılacak olanların başlangıcı olarak kabullenilmeli ve ''Türk''; spor dalındaki medeni meziyyetini dünya aleme yeniden duyurmalıdır.

Muvaffakiyyetler temenni ederim Milli takımımıza...!

imhotep 21-06-2008 03:22

Fede, Fiesta, Futbol üçlemesine önemle atıfta bulunulur.

Bir sonraki maçın %22'lik elektrik zammıyla yapılmasını umar,

Başarıların devamını dilerim.

khalkedonian62 21-06-2008 03:38

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 114420)
Maç kazanıldı, asgari ücret de artmıştır herhalde. :)

Futbolcunun birinin degeri 20 milyon Euro diye söylüyorlardı geçenlerde, kulagıma çarptı.

Spor bu ise ben böyle bir sporda yokum. :)

Tuzla Tersanesinde insanlar ölüyor ve ölmeye devam ediyor, insanlar duyarsız, hatta orada ölümüne çalışanlar bile greve duyarsız. İnsan hayatı zerre kadar kaale alınmıyor ama sözüm ona bir meşin yuvarlak için insanlar herhalde bu gece milyonlarvca euroluk mermi, içki, benzin ve enerji tüketecekler.

Bu yabancılaşmayı az çok kavrayabiliyorum ama gene de insanlıgımdan utanıyorum.

Her zamanki gibi muhalif bir yazı oldu, belki de bu başlıga yakışmadıgını düşünebilirsiniz, ama olan bitene korkunç bir aldatmaca ve yanılsamanın parçası olarak degerlendiriyorum

Her ne kusur ettiysek affola. :eek:

saygılarımla

Size tamamen katılıyorum.

aydoe 21-06-2008 03:40

bende katılıyorum futbolla iç ilgilenmem
Halkımız tatmin oluyor galiba.

khalkedonian62 21-06-2008 03:55

Halkımızın yaşam standardı ve alım gücü futbol sahasında mağlup edilen avrupa ülkelerininki kadar olmadan böyle sportif başarıların velev ki ne kadar büyük başarılar olursa olsun tadı tam anlamıyla çıkmaz diye düşünüyorum.

Squall 21-06-2008 12:05

Alıntı:

khalkedonian62´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 114441)
Halkımızın yaşam standardı ve alım gücü futbol sahasında mağlup edilen avrupa ülkelerininki kadar olmadan böyle sportif başarıların velev ki ne kadar büyük başarılar olursa olsun tadı tam anlamıyla çıkmaz diye düşünüyorum.

Aynı fikirdeyim..

Maçla ilgili bi kaç şey söylemek gerekirse de;bi takım bu kadar şanslı olabilir ancak..insanın tanrının varlığına inanası geliyor neredeyse..=)

mhmd 21-06-2008 12:15

Değerli üç f hatırlatıcıları,

Tamam, doğru diyorsunuz.
Gerçekten de toplumsal uyutmanın babası...
Da, baba iyi baba be
Gelin bu gün bari mantığı bir tarafa bırakalım.
Zaten bu maç için mantık da yetersiz....

K.C. 21-06-2008 12:23

Alıntı:

mhmmd´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 114459)

Tamam, doğru diyorsunuz.
Da, baba iyi baba be

Bence de :D

Hem aynı anda birkaç şeyi birden yapabilir, birkaç şeyi birden düşünebiliriz değil mi?
Toplumsal sorunların içinde beynimiz laçkaya dönüşürken kızgın kumlardan serin sulara atlamanın, ferahlamanın ne sakıncası var ki arkadaşlar?

Ben de şuna takıldım akşam, ki futbolla aramın hiç olmadığını söyleyeyim öncelikle. Maçtan önce bazı iş adamları maçı kazanmamız halinde 24'er derslikli futbol okulu açma sözü vermişler. Akşam canlı yayında bu sözleri hatırlatıyordu UEFA'dan bir üst düzey temsilcimiz.

Başarılar bazı hayırların ön koşulu olmasa ne güzel olurdu.

Ve futbol okulu yerine milletçe eksikliğini hiç hissetmediğimiz cahilliğimizi giderecek eğitim kurumları olsaydı keşke başarıya endekslenen hayırlar.

khalkedonian62 21-06-2008 13:10

Alıntı:

mhmmd´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 114459)

Tamam, doğru diyorsunuz.
Da, baba iyi baba be

Yani evet aslında haksızda değilsiniz ama Çetin Altan'ın köşesinin ismi gibi (Şeytanın gör dediği) düşünmekten kendimi alamıyorum.

sargon 21-06-2008 13:41

Futbolla ilgili birkac sey de ben soylemek istiyorum. Roma imparatorlugunda cumhuriyet hikaye haline gelip diktatorluk kuruldugunda diktatorler gladyator dogusleri icin buyuk stadyumlar hazirlatmislar. Halkin ilgisini cekecek araclar her zaman ise yaramis. Futbol icin de ayni sey gecerli. Hatta futbol, baski sistemlerinin surmesini saglamak icin cok iyi bir amac olmus. Hele de diktatorlugu milliyetcilik sosuyla cilalayanlar icin daha da buyuk bir nimet.

Ancak bu isin suclusu futbolun kendisi mi? Futbola karsi kitle sporu gibi alternatifler sunmak simdiye kadar yeterli olmadi. Cunku birbirlerinin yerine ikame edilebilecek seyler degiller. Spor yapmak ayri birsey, spor seyretmek ayri birsey. Futbol butun diger spor dallari icinde pozisyon zenginligi en fazla olan spor. Bu yuzden de seyretmesi cok zevkli ve heyecanli. Bu guzel seyir sporunu milliyetci histeriler yaratmak yada diktalarini surdurmek icin kullananlar utansin deyip gecelim.

Size Isvicre-Avusturya ortakliginda yapilan Avrupa Kupasinin yapildigi yerden birkac gozlem aktarayim. Isvicre sokaklari geceleri oldukca sakindir. Burda fabrikalar 4:30-5:00 gibi calismaya baslar. Ogleden sonra paydos olur. Aksam 10'dan sonra sokaklarda fazla insan olmaz. Avrupa'nin diger ulkelerinden cok daha sakin bir ulkedir Isvicre. Hele de Italya, Fransa gibi delidolu halki olan ulkelerden tamamen farklidir.

Son yillarda Isvicre'de futbola ilgi artmaya basladi. Tenis, kayak, yuzme gibi gozde sporlarin tam olarak onune gecememis olsa da, futbol fanatikleri bile olusmaya basladi. Avrupa Kupasi ise muthis bir etki yaratti. Kadinlara futbol kurallarini ogretmek uzere hazirlanmis brosurler dagitmaktan tutun, bayrak ve forma satislarindaki patlamaya, sokaklarda bilet saticilarinin turemesine kadar hersey futbol oldu. Buyuk sehirlerin merkezleri artik aksamlari bile insanlarla doluyor. Her mactan sonra sokaklarda kazanan ulkenin taraftarlari konvoylar olusturuyor. Kim kazanirsa kazansin sokaklarda mutlaka bir konvoy oluyor. Romenler kazanirsa Romenler sokaklari dolduruyor, Italyanlar kazanirsa Italyanlar, Hirvatlar kazanirsa Hirvatlar. Cunku hemen her ulkeden epey sayida insan yasiyor Isvicre'de. Kisacasi kim kazanirsa kazansin Isvicre sokaklari hep kazaniyor. Tabii barlar ve gece acik olan mekanlar da.

Turkiye'nin ilk macini, Portekiz ile olan maci, bir arkadasta seyrettim, eve donuyordum. Portekizliler ve Cekler sokaklarda tabii. Boyle cosku olunca digerleri de cikmis. Arada Isvicre ve Turk bayraklari da var. Isvicreliler ve Turkler uzgun, insan yenilen tarafin taraftarlarinin uzgunlugunu gorunce uzuluyor. Bir kizcagiz, elinde henuz gururla sallayamadigi bir Turk bayragi, arkadaslariyla birlikte sokakta. Ama cogu Portekizli ve Cek, sevinc icinde, bizimki uzgun buzgun.

Karsi evde oturanlardan ust kattakilerin balkonunda bir Isvicre bir Italya bayaragi var. Alt kattakilerde ise kocaman bir Turk bayragi. Her taraf bayrak. Her taraf rengarenk. Bu insanlarin sistemin yarattigi sikintilari unutmaya pek ihtiyaci yok, cunku unutulmasi gereken fazla bir sikinti yok, ama milli duygular ile futbol heyacani karisik bir zevk veriyor ve bunu tadiyor herkes. Yeter ki isler, bir digerini hor gormeye, onun degerlerini asagilamaya kadar gitmesin. Hos bir rekabet ve fair-play cercevesinde futbolun zevkini tatmak hayatimiza bir renk katiyor.

Turk milli takiminda genclerin one cikmasi en cok hosuma giden sey oldu. Fatih Terim'i cinim kadar sevmesem de gencleri tercih etmesi, iyi taktikler gelistirmesi yuzunden kutlamak gerekir. Umarim onumuzdeki sezon arzu ettigi bir Italyan takiminin basina gecer. Turke milli takiminin yari finale kadar gelmesi bile buyuk basari. ari finalde Almanya gibi bir futbol devini devirmesini acikcasi beklemiyorum. Ama futbol bu, hicbirsey belli olmaz. Belki onceki uc macta oldugu gibi yine bir son dakika goluyle Almanya'ya bir surpriz yapariz. Milli takima basarilar dilerim.

milomanara 21-06-2008 15:07

Sayın dilaver'e ben de katılıyorum. Futbol spor olmaktan çıkmış din gibi afyon vazifesi gören bir fenomene dönüşmüştür bence.

okinono 21-06-2008 17:22

Benim milli duygularımı şifereli kanallar ile pazarlayan hatta pazarlayan az gelir peşkeş çeken bir örgütün tanzim ettiği kupayı alsınlar en münasip yerlerine ....

Düşünün Milli Takım demek, milletlerin takımı demektir. Halka ait demek yani. Peki bu halka ait olanı halkın ramına nasıl şifreleyebilirler.

Evet şifreleyebilirler, ama bu kez de o maç milli olmaz olamaz. Spor ise hiç olamaz.

Büyük lokma ye büyük laf etme demişler.; Ama nerde bende o rezil olma korkusu; bu yüzden yazın bir kenara;

Finalistlerden birisinin adı Rusya..

eğer tutarsa neden Rusya dediğimi anlatırım. Tutmaz ise zaten salla gitsin ...
......
Bence Futbol sevilemeyecek kadar ticari bir ürün olmuştur. Futbolun bir spor kategorisi olduğunu kabul etmek artık neredeyse imkansız hale gelmektedir.

Ezilmiş, sinmiş, pısırık ve korkak egoların, afyon çekmesi ile tavan yapması gibi bir haz bu bence.

Aslında Dilaver net bir şekilde yazmış ama her zamanki gibi ayakabbıyı anlatırken köseleden başladığı için çorba yapmış bırakmış.

Selamlar...

iceman 21-06-2008 18:04

ben izLemekten ve oynamaktan büyük zevk aLıyorum..endüstriyeL futboLa bende karşıyım..hatta İtaLyan Livorno kLübüne burdan-Adana'dan büyük destek gitmişti...her ne oLursa oLsun benim için futboL büyük bir heyecan ve zevktir..Dünde 120 dakika herşeyi unuttuk :) arada bir unutsak fena mı oLur?

evrensel-insan 21-06-2008 18:23

Saygideger arkadaslar;

Bilmem hic dusundunuz mu, bu tip toplumsal ve ulkesel sevinclerin kimin cikarina oldugunu!

Ne zaman bir milli gurur yukselirse, iste o zaman gercekler ve yasanan yasam mucadelesinin gercekleri unutulur.

Aslinda bu tip sevinc ve uzuntuleri-duygusal temelde-surdurmek isteyenlerin cikari cok aciktir. Nedir bu cikar? Kisinin, ulkenin, toplumun, dunyanin v.s. sorunlarindan bu haleti ruhiyenin surdugu surece uzak kalmak. Hani bazilari dusunur ya, sarhos veya kafasi yerinde olmayinca dertlerini unutacagini; ayni onun gibi. Ama sonucta ne olur? Hayatin gercekleri yuzune vurdukca ayilir. Tekrar gerceklerle yuzyuze gelir.

Iste cikari olanlarin istemi aslinda-mumkun olsa-bu tip sevincleri sonsuz kilip, kisileri gercek sorunlardan uzak tutmaktir. Yani, kisacasi DUSUNMEYE YELTENEN BEYINLERI UYUSTURMAKTIR.

Iste gunumuz dunyasinda, cikar gudenlerin arayipta bulamadigi bir firsattir bu. Aslinda bu tip firsatlar yaratmak-ki savas bunlardan biridir-onlarin hep isine gelir. Ya sinsice amaclarini gerceklestirmede bir adim atarlar, ya da sevinen ve ya uzulenlerden yana gozukup, onlarin guvenini telkin ederler.

Konumuz, Turkiye'nin yari finale yukselisi olduguna gore; bence en mantiklisi, herseyi tadinda birakmak, ve hicbir sekilde abartip buyutmeden, tekrar yasamin gerceklerine donmek.

Bu arada en buyuk kutlama hastaligi olan, su silah sikmaya da son vermek.

Tabi, bizim gibi duyguyla beyinleri yogrulmus bir toplumdan, boyle bir mantik beklemek; ne kadar saglikli olur, varin onu da siz soyleyin!

Saygilarimla;
evrensel-insan

iceman 21-06-2008 18:31

bu futboL turnuvası avrupa çapında ama..bir fransız,itaLyan veya aLman da mı uyutuLuyor..bir futboL maçını afyon diye niteLendirmenize anLam veremedim..bu arada siLahLa kutLama yapan magandaLara gerçekten sinir oLuyorum..

saygıLarımLa

evrensel-insan 21-06-2008 18:48

Saygideger iceman;

Onlar, robotlastirilmaya, sanal dunyaya adapte edilmeye ve dusunce uretmemeye, sadece kendilerini kurtarmanin amac oldugu beyinlerine islenmeye alistiriliyor.

Dusunce uretmemek icinde, bir ulkenin milli duygusunu yuceltmekten daha gecerli bir sey varmi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

aydoe 21-06-2008 20:33

Galibiyet kutlamalarını 27 yaralı ile atlatmış bulunmaktayız ,ucuz atlattık herkese geçmiş olsun.

metalheart 21-06-2008 21:50

bugün fatih terim....
yarın allah kerim....

pante 21-06-2008 22:10

"Futbol toplumun afyonudur."
sözü bana "Dış mihraklar" sözünü hatırlıyor.
Ya da herşeyin ardında Yahudi oyunu arayanları.

Birkaç faşist diktatörün futbolu kullanmış olması futbola karşı olmayı getirmemeli.
"Okullar olmasaydı Milli Eğitimi çok güzel yönetirdim" demenin farklı versiyonu bu.
Futbol olmasaydı toplum uyumayacak, haklarını arayacak, ezilmeyecek miydi?
Yerini başka bir spor dalı alacaktı bu defa. Örneğin Basketbola yoğun ilgi olacaktı.
Bu defa da Basketbola mı karşı çıkacaktık?
Sonuçta spora karşı çıkılmış olacaktı.

Bu görüşün ideolojik bir temeli de yoktur. Yani "Din afyondur" a benzemez "Futbol afyondur". Biri umutları öteki dünyaya bıraktırır, hakkını almayı da.
Diğerinde umut da vardır, hak arama da. Taraftar duyarlı ise "Çarşı" grubu gibi hem futbolu hem de topluma mesaj vermeyi birlikte yürütebilir.
Ayrıca sosyalist ülkelerin hiçbirinde futbol geri plana itilmemiş, kaldırılmamıştır.

Magandalara rağmen, Fatih Terim'e rağmen, afyon gibi kullananlara rağmen yılların ezikliğini atmanın, Dünya Kupasındaki 3.lüğün tesadüf olmadığını göstermenin, artık Türkiye'nin dünyanın ilk 10 takımı arasında olduğunun kabullenilmesinin sevincini yaşıyoruz. Kursağımızda bırakmayın. :)

Sırada Almanya var. Benim favorimdi ama bu Türkiye Almanya'yı da yakabilir.
Haydi Türkiye Finale!

dilaver 21-06-2008 22:34

Ben futboldan anlamam, yaşamım boyunca da hiç ilgilenmedim ve son 40 senedir hiç bir zaman hiç bir gazetenin de spor sayfasını okumadım. Bu benim zaafım olabilir ama sporun taraftarlıga indirgenmesine karşıyım. Hele hele taraftarlıgın fanatizme kaymasına hepten karşıyım.

Üyesi oldugum gruplardan birinde bir vatandaşın yazısı hoşuma gitti. Benim de kısmi duygularımın bir parçasına tercüman olmuş, alıyorum buraya :

Bu yazıyı son derece "kısık" bir sesle yazıyorum. Hani ne olur ne olmaz klavye tuşlarının sesi komşularımdan birini rahatsız eder, onları sinirlendiririm, sonra al başına belayı.

Dün geceden beri komşularıma, kendi binamız ve yakındaki sakinlerine, sokaktakilere, yakın sokaklarda oturan diğer semttaşlarıma saygıda en ufak bir kusur etmiyorum.

Her birine onları sinirlendirmeyecek derecede bir tebessüm takıp suratıma, yerlere kadar eğilerek tüm saygımı gösteriyorum.

Karşı komşum, düğün değil seyran değil, müzik setinin sesini sonuna kadar açmış Ankara havası dinliyor. Dinlesin efendim, en doğal hakkı.

Üst komşum çarşaflarını yıkayıp asmış, boyu bizim balkonu geçiyor. Sıcakta evde oturmak iyidir, şimdi balkona çıkıp da ne yapacağız, Allah'ın günü bitmedi ya başka bir gün otururuz balkonda. Üst komşunun çarşaflarını tedirgin etmeyelim.

Oh ne güzel, bir komşumuzun misafirleri yanlış zile basmışlar. Bu sayede de olsa kapıya çıkıp hiç tanımadığımız insanlara o saygı dolu tebessümümüzü gösterebiliyoruz.

Ben bu kadar korkak değildim. Hiç kimse benim için ödlek kelimesini kullanmayı aklının ucundan bile geçirmezdi. Komşularımın hoşgörüsüne sığınarak söylüyorum, meğer ben ne geçimsiz, ne kavgacı bir tipmişim. Komşularım bunca zamandır bana nasıl katlanmış acaba.

Evet ne diyordum, ben eskiden bu kadar ödlek biri değildim. Ta ki dün geceye kadar. Atv ekranından Rüştü'nün penaltıyı kurtarışından hemen sonra gerçekte komşularına karşı ne kadar saygıda kusur etmeyen bir insan olduğum kendiliğinden ortaya çıktı.

Rüştü penaltıyı kurtardı, daha bizim futbolcular birbirine sarılmaya davranıyordu ki nasıl bir cephaneliğin ortasında yaşadığımız ortaya çıktı. Mahallenin dört bir yanında mermiler atılmaya başladı. Değişik sesler, değişik aralıklarla en az yarım saat sürdü silahların mermi kusması. Tek tek atılan mermiler, otomatik silah sesleri, kulağımızın dibinde patlayan silahlar, biraz daha uzaktan gelen sesler.

Öyle birkaç magandanın, bir kaç serserinin işi olsa neyse. Seslerden anlaşıldığı kadarıyla milli zaferden sonra silaha sarılmayanların sayısı oldukça azınlıktaydı. Hani bir de silahı olup da olgunluk gösterip silaha sarılmayanları hesaba katarsak sanırım bütün komşularımın, bütün semttaşlarımın silahı var. Hem de patlayınca fena halde korku salıyorlar.

Bu yüzden karşılaştığım komşularımın, semttaşlarımın silahı olmayan birkaç garibandan biri olabilme ihtimaline kafayı yormuyorum. Ne yapacaksın can tatlı, en iyisi saygıda kusur etmemek.

---------------------

dilaver 21-06-2008 22:35

Bu yazıyı alıntıladıktan sonra sorgulamak istiyorum. Devletin görevi ne idi.

saygılarımla

mhmd 22-06-2008 00:22

Sorduğunuz soruya bakın...

Tabiiki devletimizin görevleri;
-Üniversitelerinde kılık kıyafet yönetmeliklerine sıkı sıkıya bağlı olmak.
-Erkler arasındaki dengeyi "Savaşa girenin eli temiz kalamaz" düsturu ile yok etmek.
-Militademokrasi örnekleri sergilemek.
-Kendi insanlarını, kendine düşman bellemek.
.
.
Gibi ali görevleri vardır.

Bu arada bir hatırlatma yapmadan geçemeyeceğim.
Kanal B de bu gece bir program vardı. GİDERAYAK.
Sn. Hayrettin Karaca, Sn. Muazzez İlmiye Çığ, Sn. Aydın Boysan ın sundukları mükemmel bir program. O programı seyredince de Devletin gerçekten görevlerinin ne olduğunu ciddi ciddi düşündüm.
Bizden hatırlatması. Haftaya kaçırmayın...

mhmd 22-06-2008 10:21

"Allah senle olsun
Ayaklarına sağlık
Azizlerim Türkler döndü.
Evet işte onlar Türkler
Yaptılar bitirdiler ve kaleye attılar
Nerdeydin, nerden çıktın...
İşte tarih, işte ısrar, işte azim
Türk Takımı tarih yazdı. Onlar Türkler.
.."

Yukarıdaki sözler, Hırvatlara attığımız son dakika golünden sonra bir Arap spikerin sözleri.
Heyecanı ise gerçekten de oldukça yoğundu.

İnsan bazen de pohpohlanmak istiyor canım.
Gururunun okşanmasını istiyor.
Her zaman değil,
Ancak bu zamanlara da gölge etmemek lazım gibi geliyor.

Yav biz kendimizi milliyetçi olarak tasvir edemiyorduk. Ne oldu bize böyle... ;)

sargon 22-06-2008 15:35

Yazdiklarimizin daha murekkebi kurumadi, ama yine mide bulandiran, milliyetci histeriyi azdirmayi gorev edinmis TV kanallarindan birinin haber programi ile karsilastim. Dun aksam Star Tv'de haber saati. Tabii haber soytariligi 1-2 saat suruyor her zamanki gibi ve nerdeyse tamamina yakini Hirvatistan galibiyeti. Tamam onemli bir haber, on dakika ver, ama icimizi disimiza cikarana kadar. Bu kadar asagilik kompleksi tasimak herkes icin biraz fazla yuk degil mi?

Asil berbat olani ise haber goruntulerinin uzerine yazilan yazilar. Mac sonrasinda Hirvat futbolculardan bazilari aglamislardi. Herkes gormustur, golu kacirdiklari icin ne kadar uzulduklerini. Bu goruntunun ustune Star televizyonu ne yazmis dersiniz. "Sen Aglama Hirdavat". Hani biz yuce millettik, buyuktuk, baskasinin acisini anlardik, yuksek degerlerimiz vardi. Bu mu yuksek deger sahibi olmak. Star'in derin kompleks sahibi yoneticilerinin sucu mu bu? Kompleksi, paranoyaya donusmus histerisi olmayan kac kisi var diye insan merak ediyor. Sanki diger kanallar farkli mi? Ne kadar cok milliyetcilik gazi verirsen, ne kadar kudurtursan, ne kadar insanlarin gozlerini ofkeden dondurtursen o kadar iyi. Midem bulaniyor, bu manik milliyetci manyakliktan.

Peki Hirvat'lara neden asagilik bir gururla Hirdavat deniyor? Mac sonrasinda Viyana'da yapilan sokak gosterileri sirasinda kavga cikmis. Bazi Hirvat taraftarlar Turkleri dovmus, polis araya girip taraftarlari ayirmis. Iste bu yuzden sahadaki futbolcusundan, sokaktaki serserisine butun Hirvat halkini hirdavat ilan etmekte hicbir beis gormemis Star yonetecileri. Ben sucu onlara bulmuyorum. Onlar cocukluklarindan beri boyle ogrenmisler, sonra da dusunmeyi becerememisler, boru gibi kalmislar. Devlet burokrasisi irkciligi bir ders konusu olarak ogretmis, ogretmis, ortaya bu turden bir soysuzluk fotografi cikmis. Bize de bu fotografi cekip cekip mide bulantilari yasamak dusuyor. Cocuklugumuzdaki tekerleme yine dilimin ucuna geliyor.

Bir, iki, ucler
Yasasin Turkler

Dort, bes, alti
Polonya batti

Yedi, sekiz, dokuz
Almanya domuz

On, onbir, oniki
Italya tilki

Onuc, ondort, onbes
Ruslar kalles

Onalti, onyedi, onsekiz
Pic Portekiz.

Turk milli takiminin galibiyetine insan nasil sevinecegini bilemiyor. Cunku bu milliyetci sarlatanlik insanin hevesini kursaginda birakiyor.

atheist87 22-06-2008 16:29

futbolu bir spor dalı olarak sevsemde bu politikacılar hep bu sevgiyi sömürürler Galatasaray 2000 yılıda UEFA kupasını kazandığında medya çok uzun süre halkı uyutmuştu sonunda 2001 yılında ekonomik kriz çıktı. Futbol başarıları bize yaramıyor daha doğrusu haber bulamamaktan medya kuruluşları sürekli futbolu dayıyor milletvekilleride futbolla uyuyan halk karşısında ülkeyi soyuyor olanda gene türk halkına oluyor. Türkiye gibi 3. dünya ülkelerinde futbol yasaklanmalı

Anyon€ 26-06-2008 18:43

Artık değiliz.

mhmd 26-06-2008 23:43

Sn. ebaru,

Yarı finalde olduğumuz(geçmiş zaman kipi ile) doğrudur.
Biz sadece finalde değiliz.

Olsun, her şeyi tadında bırakmak lazım. :rolleyes:

ceren_ 07-07-2008 00:05

Ben maç başına üç yüz milyar alsam daha iyi oynardım.Orda burda yesinler bakalım.O çok inandıkları Tanrı(!) uygun bir ceza verecektir:)

Anyon€ 07-07-2008 21:31

Lafımızın üstüne ''mhmmd'' gibi bir forum kurdunun atlaması sadece trajikomiktir.

sevgilerle..

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:24 .