![]() |
Kadınların sesleri haram mı?
Açıkçası böyle bir hükmün bu yüzyılda savunulabileceğine ihtimal vermiyordum.Fakat islami bir sitenin linkleri arasında görünce bu konu hakkında bir başlık açmanın yararlı olacağını düşündüm.Biz kadının başörtüsünün, yüzünün görülüp görülemeyeceğini tartışıken, bazı aydın(!) kimseler kadının sesinin haram olup olmadığını tartışıyor ve kendilerine göre çeşitli çıkarımlarda bulunuyorlar.Yazıyı aynen aşağıya aktarıyorum:
Alıntı:
Tüm bu hususlar göz önüne alındığında, anlamakta zorlandığım en temel konu kadınların nasıl olupta bu tarz yaklaşımlara karşı halen ses çıkarmaya yanaşmamalarıdır:confused:.Sanırım bunun cevabı; en başta dinlerinde geçen ifadeleri bilmemeleri ve sonrasında gelen erkek egemen anlayışı kayıtsız şartsız kabul etmeleridir.Bu husus bana maymunlarla yapılan bir deneyi hatırlattı.Dileyenler aşağıdaki linke göz atabililirler: http://www.turandursun.com/forumlar/...=maymun+deneyi sevgiyle kalın... |
Ey nebi hanımları, siz diğer kadınlar gibi değilsiniz. Allah’tan sakının, edalı, yumuşak konuşmayın, kalbi bozuk olan, ümide kapılır; hep ciddi konuşun. [Ahzab 32]
Görünen o ki Muhammet ''Kolye Vakası''ndan sonra epeyce tedbir almışa benzer . Sırf onun kaprisleri ve kıskançlığı uğruna , müslüman ülkelerde doğan kadınların içine düşürüldüğü ve ülkemizde de içine düşürülmek istendiği şu hale bakınız da ibret alınız . Ne yazık ki bu türden yazıları içeren kitapları hemen hemen her kitapçıda bulmak mümkün olup kimsenin de bu gidişe bir dur demek için pek de gönüllü olmadığı açıktır . Benim evde de var böyle bir kitap : Hüseyin Hilmi Işık'ın Saadeti-Ebediyye adlı kitabı ... Bu kitap da diğer niceleri gibi bu türden abuk sabuk fetvalarla doludur . *** Kim mi bu Hüseyin Hilmi Işık ? Özellikle yurtdışında çalışan insanlarımızın alın teriyle biriktirdikleri tasarruflarını 'faizsiz kazanç' parolasıyla toplayıp sonra da iflas etmiş numaralarıyla üstüne yatan Enver Ören'in kayınbabasıdır bu adam . Hüseyin Hilmi Işık'ın kendisi aynı zamanda bir tarikat şeyhidir . Tuğla kalınlığında yazmış olduğu bu kitap oradan buradan toplama , bir yığın saçmalığı dindendir diyerek anlatmaya çalışan bir rezalet abidesidir . Ama ne yaparsın ki , aydınlanmanın yanına dahi uğramamış birçok insanımız bu kitaplara sadece tonlarca para dökmekle kalmayıp daha bir de sorgusuz sualsiz inanabilmekte ; zaten çelişkili olan hayatlarını hepten birer çelişki yumağı haline sokmakta , gerçeği ise bir türlü görememektedirler . ''Kadının sesi haramdır '' demek , herşeyden önce kadına yapılmış bir hakarettir . Sadece hakaret değil , insan aklının alamayacağı ölçüde bir aşağılamadır da . Ne gariptir ki , kendisini böylesine aşağılayan ayet ve hadislere en başta kadınların tepki vermesi beklenirken , tam tersi olmakta , bu konuda genellikle sesi çıkanlar fikri hür , vicdanı hür erkekler olmaktadır . |
Sayın Aparin,
İslamda kadının yeri yok ,kadın alınan satılan köle bir seks objesi "islamın kadına bakış açısı ve yaklaşımı" budur ''Tüm bu hususlar göz önüne alındığında, anlamakta zorlandığım en temel konu kadınların nasıl olupta bu tarz yaklaşımlara karşı halen ses çıkarmaya yanaşmamalarıdır'' Kadınlar bunu zorla kabulleniyor veya savunma mekanizması olarak kullanıyor yada bu işten yolunu buluyor,bir kısmıda gerçekleri bilmiyor yada görmüyor. Bir kadının müslüman olması bence çok saçma,özgürlüğü yok hiç bir hakkı yok ötelenmiş baskılanmış tam bir köle,ve bunu kabullenmeside çaresizlik yada Aişe'nin,Hayrunisa'nın,Emine'nin yaptığı gibi erkin yanında olmanın getirdiği ayrıcalıklardır. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül 1950 doğumludurieşi Hayrunnisa hanım ise 1965 doğumludur ve 1980 yılında evlenmişlerdir. Devlet başkanımız 30 yaşında iken 15 yaşında bir kızla evlenmiş ve şu anda da devlet başkanlığı görevini sürdürmektedir. 15 yaşında bir kız neden 30 yaındaki bir insana aşık olur ki?^ 30 yaşındaki akil bir adam 15 yaşındaki kızı ne akılla eş olarak alır ki? |
Müsliman kadınların çoğu bunlardan habersiz.Arapçasını okuyorlar etkileniyorlar,ağlaşıyorlar vay be islam ne güzel din diyorlar.Derine inen araştıran kaç kadın var belki hiç,araştıran da bir süre sonra zaten bu yolu terkediyor.İslamı içine yerleştirmiş bağlanmış bir kadına bunları sunsan asıl islam bu değil,çarpıtmışlar diyorlar.Bu kafayla giden kadınlarında haklarını savunması koruması beklenemez.Nasıl olsa islam aslında kadına çok hak veriyor.Bunlarda çarpıtma.Başka islam ülkelerindeki kadınlara gelince neden karşı çıkmıyorlar,baş kaldırmıyorlar alışagelmişlikten mi kaynaklanıyor yoksa çarşafın altındaki zinetlerin yüzü suyu hürmetine mi bilinmez..
Abdullah gül ve eşide tam islami koşullara göre bir evlilik yapmışlar sorun aralarında 15 olması değil de 15 e 30 olması kız ergenliğe girdi mitamamdır ver gitsin mantığı.Şimdi bu insan vumhur başkanının eşi bir de.Bu gidişin sonu iyi değil. |
Alıntı:
Peki ya şimdiki olaylar için 1400 yıl önceki örnekler veren ve ısrarla, inatla o kuralları dayatan size ne demeli görmek istediği şeyi görmek için uygun at gözlüğü arayan arkadaş? Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Yaşlı kadın-genç kadın, Cariye -hür, kadın-erkek, müslüman-bilmem ne... Bunca bölücülüğü gönül rızasıyla kabullenebilmek ve görmezden gelmek de meziyettir diyeceğim de, çokçası cehalettir galiba. |
Her ne kadar günümüz müslüman kadınlarınca pek uygulanmıyorsa da, sünnete bağlı müslüman cemaatleri rahatsız eden bir husustur kadın sesi.
Kur'an'da kadının sesinin haram olduğuna dair bir ayet yoktur ama sünnetçiler kimi hadislere ayetten daha çok değer veririler. "Kadın sesi haram mıdır?" sorusunun normal insanlar arasında sorulması, tartışılması dahi mümkün değildir. Saçmalıktır, ilkelliktir, gericilik-yobazlıktır. Ama İslami kesimde bu soruya 3 yanıt şekli vardır: 1- Kadın sesi haramdır. 2- Kadın sesi kimi hallerde haramdır, kimi hallerde haram değildir. 3- Kadın sesi haram değildir. Kadının sesinin haram olmadığının örneğiyle ilgili bir hadis: Amr bin Şuayb rivayet ediyor: Bir kadın yanında kızı ile birlikte Resulullaha (a.s.m.) geldi. Kızın kolunda iki altın bilezik vardı. Resulullah (a.s.m.) kadına sordu: “Bu bileziklerin zekâtını veriyor musun?” Kadın, “Hayır, vermiyorum” diye cevap verdi. Bunun üzerine Resulullah (a.s.m.) tekrar sordu: “Peki, kıyamette bu iki bilezik yerine Allah’ın sana ateşten iki bilezik taktırması hoşuna gider mi?” Kadın iki bileziği hemen çıkarıp Resulullaha (a.s.m.) uzattı ve “Bunlar artık Allah ve Resulüne aittir” dedi. Tırmızi, zekat 12 Bu noktada bileziklere takılıp "Koca peygamber, bir devlet başkanı kadının 2 bileziğine göz koymuş" denmesin, peygamber zekatın mücadelesini veriyor. :) Buna rağmen kadın sesinin haram olduğunda diretenler bir çözüm yolu bulmuşlardır. Mecbur kalarak bir erkekle konuşmak zorunda kalan kadın, ağzına çakıl taneleri atarak konuşabilir. İslam'da çare tükenmez. :) |
ohh be ne güzel memleket
kadınların sesinin çıkmasına izin wermeyenler üçer dörder alıyo napcan kardeşim koleksiyon mu yapıyon |
kadınların herşeyi haram zaten niye varız biz! erkeklere sunulmuş bir sınavmıyız ne saçma!
|
aaaa tabi yaaa !! neden daha önce düşünemedim!! kadınların sesleri tabiki haramdır!!!allah kadınların iradesini sınamak için onlara konuşma yeteneği vermiştir yani konuşsunlar diye değil maksat manevi huzur ve dayanıklılık:D:D:D yok artık be seslerinede dil uzattınız ya artık pes :D
|
Kendime inanmakta zorluk çekiyorum bazen.
Bir dönem kadın sesinin haram olması beni çok etkilemiş, erkeklerle konuşmaz olmuştum. Daha sonra Zeynep El Gazali'nin hayatını anlatan bir kitap okumaya başladım. Kadının erkeklerle konuşmasını öylesine yadırgamıştım ki, hem çarşaflı hem günahkar, yasağı delen kadın gözüyle bakmaya başlamıştım ona. "kadının erkeklerle sert konuşması"nın istisnai bir durum olduğunu o dönem bilmiyordum demek ki. Bazı kadınların sesleri gerçekten etkileyicidir. Bazı erkeklerin seslerinin olduğu gibi. Özellikle tiyatro sanatçıları, sunucular... Kadın sesinden etkilenebilen erkek olabileceği gibi erkek sesinden etkilenen kadınlar da var. Ama bu etkilenmenin boyutlarını islamın yazılı olmayan kur'an'ına koyanlar epeyce abartıp uçkur düşüncesine kadar getirmişler ya, işte buna pes... |
Saygideger arkadaslar;
Bazen oyle basliklara rastliyorum ki, 21. yuzyilda, bu basliklarin yazi cekmesine ve yaziya deger gorulmesine sasirip kaliyorum. Bu tip sorulara, yanlis soru demekten de biktim. Aslinda boyle kadinlar altinda ara basliklar acacaginiza, Islam dininde ve muslumanlikta kadin olmak haram-erkegin karsi cinsi olarak- deyin olsun bitsin. Zaten kavram da insanOGLU degilmi? Belki bu dogal tabiat olayinin tamamen inkariyla, musluman kadinlar" ya ne yapalim allah bizi kadin yarattiysa" deyip, haklarini ararlar.:rolleyes: Saygilarimla; evrensel-insan |
Arkadaşlar Kadının Sesinin Kuranda Hiç bir yerde Haram olduğunu bana kimse bulamaz Tam Tersine Peygamberimizin Hanımlarının Erkekler ile Konuştuğu gözemleniyor ve onlara nasıl konuşmaları emrediliyor Yani Kuranda = İslam Dininde Kadının erkekle erkeğinde kandınla konuşması haram değildi haram değil haramlaştırılamaz.... ve Kuran Öyle bir kitap ki Bir ayeti okuma ile anlayamazsın o konu için kuranda geçen tüm ayetlere bakmalısın ve OBJEKTİF olarak yorumlayıp AKILLI olarak kabul etmelisin ama nolur saplantılarınızdan kurtulun Kuranı bilende bilmeyhende konuşuyor
BİR ŞEYİ İNKAR ETMEN AKILDIŞI KABUL ETMEN İÇİN ÖNCE ONU ÇOOK İYİ BİLMEN GEREKİR.YOKSA HİÇ Bİ B**K BİLMEDEN İNKAR ETMEK SADECE SAPLANTI ALAMETİDİR..........BİTTİ !!! |
böyle bir zihniyet,akıl,mantık olur mu?ne yani biz kadınlar evden dışarı çıkmayıp evdede sessiz sedasız çıt çıkarmadan oturacağız herhalde, neymiş yaşadık mı olucak?buna yaşamak denmez komik bir durum ama karamizah gibi bir şey!
|
haram tabiğ...ağzına taş koyupta sesini değiştiriyorlarmış muhammed zamanında kadınlar...ama sex kölesi edinebilirsin,bunun sakıncası yok...ne saffiyeler götürdüler yazık ki ne yazık ahh ahh
|
ah evet o taş koyma masalını ben bir islami sitede okumuş ve çok gülmüştüm ve hatta aklıma gelince yine gülüyorum yazan baya süslemişti ama aslında genç olan kadınceğizin yaşlı kadın sesi çıkarma uğruna evin içinde ağzına çakıl taşı atıp konuşmaya çalışması vahim bi durum ama bunu yapılması gereken bir davranış olarak sergilemeye çalışmak dahada vahimdi neyse konu dağılmasın :))
|
Şu kısacık hayatta ,fani dünyada kadının konuşarak günaha girmesi küfüre bulaşması ve ebedi hayatını tehlikeye atması ne kadar gereksiz.:)
Kadın evinde otursa namahremle konuşmasa evde eşine çocuklarına baksa ve Allah rızası için ibadetini yapsa kendisi için en hayırlı olandır:p |
Sevgili Pante kardeşimizden öğrendiğimize göre , mecbur kalarak bir erkekle konuşmak zorunda kalan kadın , ağzına çakıl taneleri atarak konuşabilirmiş . :)
Olur a , kadıncağız böyle bir yönteme başvurup da tam konuşacağı esnada o çakıl taşını yutarsa , o çakıl taşı da vücudunun en hayati yerine yerleşirse ne olacak ?! Yok ağabey ; bu soru bence çok önemli , bunu derhal sitemizin dini bütün ulemasına sorup meseleyi açıklığa kavuşturmak gerek ! ( Zira dinimiz kolaylık dini olup kadına her türlü hakkını vermiştir ! ) Özellikle de bu soruyu , ''bu kadar cehalet ancak tahsille mümkündür'' sözünü adeta haklı çıkarabilmek için hala daha hurafeyi var güçleriyle savunan güya okumuş tahsillilere sormalı bence ! Sormalı ki , o müthiş ilimlerinden biz de faydanalım ! |
Aydınus;
Uydurma hadislerle değil, sağlam delillerle gelin. Yazdığınız sanırım uydurma bir hadis bakın Kuran onu nasıl yalanlıyor; Ey insanlar ! Biz sizi bir erkek, bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler kıldık. Şüphesiz Allah katında en üstün olanınız takvaca en ileride olanınızdır. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir bakıyorsun böyle diyor , bir de bakmışsın tam tersini söylüyor . Çelişki üstüne çelişki ... ( Lütfen rica ediyorum ; sakın ola bana ''neymiş o çelişkiler ? '' diye sorup da ispat delil istemeyiniz . Uğraşamam . ) *** Ben o hadisin uydurma olup olmadığını bilemem . Bu hadisi yazan Pante arkadaşımız . Sadece şunu sormak isterim size : - Eğer bu hadisler uydurma ise bu hadisleri ''peygamber böyle dedi , böyle yaptı'' diye uyduranlar kimlerdir sizce ? a) Yahudiler , Masonlar , Sabetaylar , Rotaryenler ... b) Müşrikler , kafirler , tagutçular ... c) Turan Dursun sitesinin ateist , deist , agnostik vs. düşüncesindeki okurları d) Şeytan e) İslam yalanı şiddetle yasakladığı halde , sırf çıkarları onu gerektiriyor diye üstelik de peygamberi kullanarak yalan uyduran müslümanların ta kendisi Siz önce üstteki soruma bir cevap verin lütfen . |
İmparatorluğu kurunca hatırlatın bunu da hayata geçireyim.
Aslında ben teferruattan hoşlanmam. Genetik biraz daha ilerleyince ve soyun devamı için sekse ihtiyaç kalmayınca keselim hatunları toptan, gitsin, ne bu anasını satayım, giyimi bir dert, konuşması bir dert. Aslında karı sesinin haram olması "dırdır"dan kurtulmak için de nefis bir yol. Fermanı şimdiden çıkaralım: İkinci bir emre kadar karıların konuşmaları yasaktır. Bu siteye de yazamazlar; zira yazmak konuşmak gibidir. Bir alimin fetvasıdır; adını unuttum. kiiih kiih kiiih kiih! Hulen Ah şu sünnilikler!.. |
Aydınus;
f. soru iptal. Sebep: Önemli olan uydurulmuş olmasıdır, kimin uydurduğu değil. Hani küçükken kulaktan kulağa oynardık. A, Z olarak karşımıza çıkardı. İşte böyle kulaktan kulağa dolaşarak yayılmış ve Kuran ile uyumsuzluğu şüphe götürmeyen, dolayısıyla İslam dininde hiç bir ehemmiyeti olmayan safsatalara prim vermem ben. Bırakın hadisi, ibadet konusunda bile fikir ayrılığına düşülmüş. Biri demiş, peygamber efendimiz şöyle abdest alırdı, biri demiş yok öyle değil şöyle yapardı vs. vs… Mezhepler bile yorumlama farklılıkları sebebiyle birin on olmasıyla doğmuştur. Benim mantığım çok basit; Kuran ile uyuşuyorsa ne ala, uyuşmuyorsa da ne diyeyim uyduruk hadis olarak size hediyemiz olsun, istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Gerçekten güzel argümanlar çünkü. |
Sayın aheste
Şöyle demişsiniz Kuran ile uyuşuyorsa ne ala, uyuşmuyorsa da ne diyeyim uyduruk Bir önceki paragraftada şöyle demişsiniz : Bırakın hadisi, ibadet konusunda bile fikir ayrılığına düşülmüş Bunlardan ortaya çıkan sonuç şudur. İhtilafa düşenlerin her biri ihtilaf sebeplerini Kuranın gerçek mesajı diye algılamış olmaları demektir. O halde şunlara varmamız gerekir : 1- Kuran apaçık degildir, km nereye çekerse oraya gidebilecek bir kitaptır. Bu yönüyle de eşi benzeri yok diye nitelendirilemez. 2- Kuran ve din daha sonraki menfaat grupları tarafından oluşturulup temellendirilmiştir. 3- Bir deli kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamıştır. 4- Kuranı ciddiye almanın sonucu olsa olsa yeni hiziplerin ortaya çıkmasını saglar. Sizce başka alternatif var mı. Haa bir de tüm site üyesi müslümanlar arasında birbiriyle aynı şeyi söyleyen iki üyeye ben rastlamadım. Hepsi de argümanlarını Kurana dayandırıyorlar. İlginç degil mi. saygılarımla |
Alıntı:
"Ben Marksist değilim" dedi Marks. "beni bir sen anladın sen de yanlış anladın" dedi Fichte. İyi bir takipçi bulmak zor. Fikir ayrılıkları olmadan olmaz bu işler, sen de bilirsin. |
Dilaver;
Şu yazdıklarınıza verilecek cevap çok da sonucu değiştirmez. Kuran’ın herbirimiz tarafından farklı yorumlandığına zaman zaman ben de şahit oluyorum. Bu düşünce zenginliğimizden de kaynaklanabilir, bilgi eksikliğimizden de… Rahman suresi ile ilgili bir yazınız vardı ya, Brahma ve Rahman arasında bağlantı kurduğunuz hani, gerçekten çok etkileyiciydi. İşte böyle iddialara kolay kolay cevap verilemiyor. Bu aralar onun üzerinde yoğunlaşıyorum. O başlığa bir şeyler yazmak niyetindeyim. Kozlarımızı da orda paylaşırız. :) |
Sayın aydınus Cevap veriyorum f)HEPSİ bütün şeytan ve insan şeytanları el ele vermiştir ve Bu hadisler Öyle Uydurulmuştur.
|
ism@ şeytan dediklerinden biride imamı azamdır. çünkü oda hadis toplamıştır .
senin dediğin şeytanları oda kendine rehber edindiyse örtki ölem |
Her şeyi anlarım da sanki bütün kadınların sesi billur gibiymiş te haram diye yasaklama getirilmiş. hadi saçını başını, yüzünü gözünü iptal ettiniz de ses bu, bir din bu kadar mı çok saçmalamalıydı. hadis uyduruktu doğruydu tartışmasının dışında, önemli olan bu dinin taraftarlarının sürekli yasaklamalara ihtiyaç duyması.. inanır çıtasının kuralları bu noktaya tırmandıracak gerekçeleri kendine kolayca edinebilmesi!!
|
o zaman radyoyu dinleyen müslümanlar direkt cehennemlik oluyo bu durumda:D
|
Radyodan yayılan ses için bir hadis göremedim unbe ulemaya sormak lazım :tape:
|
Bulurlar radyodaki ses ile ilgili bir kılıf siz meraklanmayın yerki!! insan bir inanmaya görsün. aydan ezan sesi bile duyar, ama kadınların sesini haram kılar.
|
Ahanda ulema gelmiş :)
Ablacım uzayda ses yayılmaz dıye bılıyordum, mucize işte mevlam nelere kadir değilmi ? |
0900 hatlar size ne çağrıştırıyor ?
|
Ne çağrıstırması gerekir di arkadasım ?
|
konuyla ne alakası var 900'ün?
|
Yani ne deyim bilemiyorum ki,
türk halk müzigi ve bozlaklar deyince bence akan sular zaten duruyor.... birde ilkay akkaya veya esim söyledigi an, allaha olan inancim daha da artiyor.... bu kadar güzel ses ancak allah sayesinde olabilir diye düsünyorum kendimce... ve müslümana yakisir bir sekilde sükür ediyorum ! :) |
Cariyelerin şarkı söylemeleri, hür kadınlar için örnek gösterilemez.
Lafa bakarmısınız, Cariye (yani savaşta ele geçirilen esir kadın) şarkı söyler, Hür kadın söylemez. Bunların HÜR anlayışı ters galiba. |
Alıntı:
dedim ya, şimdi bir balık tutarım. |
Alıntı:
Hayatlarında kadın sesi duymaktan yasaklanmış, kadınlardan tecrit edilmiş bir kısım erkek milletinin o sesi duyabilmek için başvurduğu bir numaradır bu zannımca. :D Talep olmasa arz olur mu? Talebi engellemek yerine, arzı suçluyorlar. :) |
Alıntı:
elinde taleb olduğuna dair bi belge var mı? :D |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:20 . |