Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   hani islam dini hoşgörü diniydi? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6889)

no_religion 21-07-2008 08:16

hani islam dini hoşgörü diniydi?

arkadaşlar bilirsiniz muhammed islam dinini ortaya attığı ilk günden beri bu dinin bir hoşgörü dini olduğunu söylemiştir...Ama benim aklımı çok basit birşey karıştırıyor...
İslamın hoşgörü dini oldugunu savunan bu şahsiyet Mekkeyi müşriklerin elinden alır alırmaz kabeye gidip ordaki putları imha ettirmedi mi?
sonucta putperestlik de bir inançtır..o zaman nerde kaldı bu muhammedin hoşgörüye dayanan dini??..
bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorummm....

K.C. 21-07-2008 11:33

Alıntı:

no_religion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 118307)
arkadaşlar bilirsiniz muhammed islam dinini ortaya attığı ilk günden beri bu dinin bir hoşgörü dini olduğunu söylemiştir

Bunu sadece İslam'ı tebliğ etmeye başladığı ilk yıllarda söylemiştir. Zayıfken.

Medine'ye hicretten ve güçlendikten sonra farklı düşünmeye başlamışlardır. (kendisi ve Allah)

no_religion 21-07-2008 13:25

müslümanlar bu konuda da bir bahane bulacaklarmı acaba gerçekten cok merak ediyorum...muhammedin her saçmalıgında bir açıklamaları oluyor eminim coguna kendileri de inanmıyordur

turkislam 21-07-2008 16:39

http://www.yeniumit.com.tr/yazdir.php?konu_id=272

Dileyen yukarıdaki linki inceleyebilir.

saygılarımla dilaver

no_religion 21-07-2008 23:37

Peygamberler, dünyayı esenlik ve barış yurdu hâline getirmek için görevlendirilmiş kimselerdir. Onlar, insanlığa "barış ve esenlik" anlamına gelen İslâm dinini ulaştırmak için gönderilmişlerdir.

Makalenin ilk girişl cümlesi böyle başlıyor....harbiden barış ve huzur getirmiş!!!!

örnek: bakınız israil filistin çatışması.....Musanın yahudileri Muhammedin müslümanlarına karşı:)))) harbiden yaa süper barış getirmişlerr.....

bence birçok savaşın asıl sebebi dinlerdir...tarihte yüzlerce din savaşları vardır...bırakın bu yalanlarııı yaa...asıl bu müslümanların kalpleri mühürlenmiş....öyle ki hiçbirşeyi farkedemiyorlar ya da farketmek istemiyorlar...ama gerci onlar da haklı muhammedin hoşgörülü tanrısı heran onları cehennemde cezalandırabilir:))

istavrit 22-07-2008 08:03

islamin kendi disindaki inanclara hos goru ile baktigini tartisma tartismaya gerek yok.
zira kuranin tanrisida muslumanlardan hos gorulu olmasini istemiyor..

"...Islâm'dan baska dinlere ragbet edenler tam bir sapiklik ve ziyân içindedirler...

(Kur'ân: 3 Imrân, 85)

"Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir."(Tevbe 5)

Fitne tamamen yok edilinceye ve Din yalnızca Allah için oluncaya kadar onlarla savaşın.(bakara 193)

ayetlerden bir kac ornek..benzerleri daha cok var..bu tip ayetler ortada iken hosgoruden soz etmek olasi mi?

islam dunyasi kendi icinde bir birlerine hos goru gosterebiliyormu, malesef hayir..

irak'ta hala mezhepler birbirlerinin camilerini bombaliyor, birbirlerini olduruyorlar..

istanbul fatihte cami'de imami olduruyorlar,

diyanet ve tarikatler camilerdeki egemenlik icin kanli bicakli,

hos gorulu ise neden bir kac karikutur icin dunyada firtinalar koparildi,
neden insanlar bayraklarin ustunde nefret duygulari ile savas tamtamlari caldilar..

neden turan dursun olduruldu, salman rusdi icin olum fetfasi verildi..

oncelikle, hos goruden ne anliyor muslumanlar bunu konusalim..

imzamdaki sozler kuranin allahina ait...sizce hosgoru varmi o kelimelerde?

amenofis 22-07-2008 10:48

ımzana hasta oldum ıstavrıt:)

islamın nasıl yayıldıgına dıkkat etmek gerek..

uretmek calısmak yok..talan yagma kulturu..islam yayılırken aslında kendı ekonomık durumlarını duzeltıyolardı..

dunyayı kestıler.....ne hosgorusu..

gozeneli 22-07-2008 15:43

Tabii İslam hoşgörü dinidir. Zayıf olunca.

Yakın gerçek 23-07-2008 21:29

Veda hutbesini okuyun.yada dinleyin.Hiç bir şeyde aşırıya kaçmayın. dinde bile vs vs . açın dinleyin yada okuyun.Bunu geçenlerdede yazdım buraya. 1 ayet linkliyorsunuz ama bazen bunların altında üstünde bir sürü açıklama oluyor o ayetle ilgili. yani aradab al bu dersen şu olur geçendede yazıdm. Şeytanda melekti allahı heryerde tesbih etti şöyle böyle al bunu linkle ..peki şimdi biz bu şeytana iyimi dicez kötümü dicez. 10 sayfa sonra 2 ayet sonra yada 1 ayet sonra onun yaptığı kötülüğü anlatıyor yada gerekçesini söylüyor. Aradan link yapmak alın bu şu demek çok anlamsız..Evet rızkınızın arkasından koşun / diyen bir din uyuşukluğu emreder.Bunu abdest alıp namaz kılıp yada 10 saniye rabbine due edemeyenler söylüyor :S

Fitne tamamen yok edilinceye ve Din yalnızca Allah için oluncaya kadar onlarla savaşın.(bakara 193)

nedir bu fitne ? aynı kitapda size düşmanca davranmayanları //size karışmayanları bırakın diyor...

Bakın kuran 2 seçenek vermiş işte bu bile gerçek müslümanı yada kendini müslüman sananı ayırır. Kuranda Hamurabi tarzı bir yargılama vardır( kızını öldürennin kızını öldür/ kolunu kesenin kolunu kesebilirsiniz.Aşırıya gitmeden der. O kolunu kesti sen kafasını kesme diyor.. Ama bunların sonunda hep derki eğer affderseniz bunun mükafatı Allahtadır..O çok bağşlayıcı gibilerinden birebire yazamadım ayeti.. araştırın görürsünüz.

lanselot 23-07-2008 21:43

islam öğretileri tamamen insan benliğinin karşısında hareket ettive bu nedenle müslümanların güdüsel davranışları ve yanısıra kısıtlanmış özgürlükleri onları inanılmaz bir şiddet eğilimi içine sokuyor çünkü din her ne kadar şiddeti yanlış olarak görsede diyor ki allah yoluna heryol farz dır böylece rahatca her türlü caniliği yapmalarına müsaade ediyor

istavrit 23-07-2008 21:47

yakin gercek demis;
kızını öldürennin kızını öldür/ kolunu kesenin kolunu kesebilirsiniz.

islamin ne kadar hos gorulu oldugunu gostermek icin verdiginiz ornek buysa, ortki olem:)))

hosgoru anlayisinizi gozden gecirin yakin gercek..

bu hosgoru anlayisi butun islam ulkelerinde egemen..

dun basinda cikan haber...

* avrupa insan haklari mahkemesinin aksi kararina ragmen din dersleri zorun olarak kaldi..

*iranda 8 kadin bir erkegin recm edilmesine karar verilmis..

bu haberleride islamin hosgorusu olarak kullanmak ironisi yapabilirsiniz

istavrit 23-07-2008 21:57

ozur dilerim ayni yazi yanlislikla iki kez cikmisti

gozeneli 23-07-2008 22:31

Sayın İstavrit,
iki defa yazmışsınız iyi etmişsiniz belki böylece daha iyi anlaşılır.

Yakın gerçek 23-07-2008 22:49

Alıntı:

istavrit´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 118649)
yakin gercek demis;
kızını öldürennin kızını öldür/ kolunu kesenin kolunu kesebilirsiniz.

islamin ne kadar hos gorulu oldugunu gostermek icin verdiginiz ornek buysa, ortki olem:)))

hosgoru anlayisinizi gozden gecirin yakin gercek..

bu hosgoru anlayisi butun islam ulkelerinde egemen..

dun basinda cikan haber...

* avrupa insan haklari mahkemesinin aksi kararina ragmen din dersleri zorun olarak kaldi..

*iranda 8 kadin bir erkegin recm edilmesine karar verilmis..

bu haberleride islamin hosgorusu olarak kullanmak ironisi yapabilirsiniz

Bakın kuran 2 seçenek vermiş işte bu bile gerçek müslümanı yada kendini müslüman sananı ayırır. Kuranda Hamurabi tarzı bir yargılama vardır( kızını öldürennin kızını öldür/ kolunu kesenin kolunu kesebilirsiniz.Aşırıya gitmeden der. O kolunu kesti sen kafasını kesme diyor.. Ama bunların sonunda hep derki eğer affderseniz bunun mükafatı Allahtadır..O çok bağşlayıcı gibilerinden birebire yazamadım ayeti.. araştırın görürsünüz.

Bak güzelim o gözlerinle bidaha bak yazının dewamı ne. Daha 2 dk önce ne yazmak istediğimi herkez görsün. zihniyetiniz herkeze örnek işte.. aynı kurandada böyle aradan bir kelime / cümle alıp Caf caf ediyorsunuz.Ama bakmaya tenezzül etmiyorsunuz öncesinde arkasıdna ne var. Googlden bazı terimleri yazıp 2 satır kuran okumakla Kuran Okunmuş olmuyor

Saygılar !!!

dilaver 23-07-2008 23:05

Bakın kuran 2 seçenek vermiş işte bu bile gerçek müslümanı yada kendini müslüman sananı ayırır. Kuranda Hamurabi tarzı bir yargılama vardır( kızını öldürennin kızını öldür/ kolunu kesenin kolunu kesebilirsiniz.Aşırıya gitmeden der. O kolunu kesti sen kafasını kesme diyor

Bu yargıyı sen dogru buluyor musun yakın gerçek. Yani 21. yy hukuku bu mudur, bu mu olmalıdır. Aşırıya gitmeden kol kesmek nasıl olacak onu da anlat bari. Bunu gerçekten savunabiliyor musun. İlginç.

saygılarımla

gozeneli 23-07-2008 23:10

Sayın Yakıngerçek,

Bakın bu olmadı, siz Kuran'ı kaç defa okudunuz? Benim kadar okumamişsınızdır.

Ben bunun Almanca'sınıda, İngilizce'sinide okudum, aynı tas aynı hamam.

Asıl okumayan sizsiniz. Kuran belki yeryüzünde soruştulmadan okunan tek kitap.

Siz Müslümansanız zaten soruşturamazsınız Kuran ne diyorsa sizce dogrudur.

Ne zaman eleştiri şeklinde okursanız o an sizde bizim (Ateistler) vardıgımız sonuca varırsınız.

Yakın gerçek 23-07-2008 23:12

YA arkadaşım ben ne yazmaya çalıştım siz ne yazıyorsnuz ? bu yazıyı anlayamadıysanız alahı nasıl anlarsınız. ?? Ben diyorumki her koşulda affedilmeyi teşfik etmek daha fazladır. Sana Bu seçenekleri vermiş AMA bağışlarsan mukafatı Allahtandır ne demek. BU allah katında daha büyktür şüphesis o bağışlayan tevbeleri kabul edendir etc etc . bu ne demek.. Ben sizin linklediğinizimi söylemeye çalıştım bunumu anlıyorsunuz ??

Burda gerçek müslüman Hamurabi kurallarına uyan değil bağışlayandır.. Bunu demeye çalışıyorumda. demogoji yine fırladı sizde....

Yakın gerçek 23-07-2008 23:17

Alıntı:

gozeneli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 118676)
Sayın Yakıngerçek,

Bakın bu olmadı, siz Kuran'ı kaç defa okudunuz? Benim kadar okumamişsınızdır.

Ben bunun Almanca'sınıda, İngilizce'sinide okudum, aynı tas aynı hamam.

Asıl okumayan sizsiniz. Kuran belki yeryüzünde soruştulmadan okunan tek kitap.

Siz Müslümansanız zaten soruşturamazsınız Kuran ne diyorsa sizce dogrudur.

Ne zaman eleştiri şeklinde okursanız o an sizde bizim (Ateistler) vardıgımız sonuca varırsınız.

kuran okumanın sınırı yoktur. 10 milyon kerede okusam yine yetmez.. zaten onu eleştirmek bir açık bulmak vs vs bunlar için okumak Okumak sa inan sen hiç okumamışsın...Kurandaki ayetler sizin sandığınız gibi bir bakışta anlaşılıcak şeyler değil.Onları ne sadece akıll lla kavrarsın nede sadece kalbinle 2sinide kullanmadıktan sonra okuduğundan birşey anlamadığın gibi birde dinden çıkarsın yok ya bu böylemi olur şöylemi olur diye.Bu zeka yada çok araştırmak değil..Kapsamlı düşünememek herşeyi Göründüğü gibi görmektir. Bende okuyorum ama cihat için kafa kesmiyorum. ama kesenler var onlarda müslüman ve yüzlerce defa okudular o kitapı. Okumak ayrı anlamak ayrı sayın gözeneli.Okduğunu anladığında sende hakkı bulucaksın.

istavrit 24-07-2008 03:03

butun muslumanlarda su duygu belirgin bir sekilde one cikiyor...

ISLAMI EN IYI BEN ANLIYORUM

istavrit 24-07-2008 03:51

hosgoru ve islam...atesle barut gibi bir sey,

yani yan yana gelmeleri olasi degil,

Nisa/ 16. Sizlerden zina edenlerin her ikisine de eziyet edin. Eğer onlar tevbe edip kendilerini ıslah ederlerse onlardan vazgeçin. Çünkü Allah tevbeleri kabul eden ve çok merhamet edendir.

cok merhamet eden oldugunu soyleyen allah, diger kullarina HER IKISINEDE EZIYET EDIN diye emir veriyor...ve tovbe edip kendilerini islah ederlerse onlardan vazgecin diyor..

himmetinden sual etmek olmaz ama biz yinede edelim..

allah neden kulu kula mahkum ediyor..bir kuluna diger kulu ile eziyet ettiriyor..vede tovbeyi diger kullarina karsi yaptiriyor?
bu dunya imtihan dunyasi ise, ve cehennem sinifi gecemeyenler icinse, neden cezasini orada kendi vermiyor?

iranda 9 kisinin recm edilme karari verildi..sicagi sicagina bu olayi acalim..

iran islam cumhuriyetini ayetullah ve mollalarla yonetiyor..yani islami, kurani yalayip yutmus tipler:))) adi uzerinde islam cumhuriyeti..ser-i yasalarla, yani kuranla yonetilirler..

9 insan zina yaparken yakalandi..

ayettende anlasilacagi su..bunlara gereken eziyet yapildi, tevbe edin dediler, hayir etmiyoruz, biz yine zina yapacagiz dedikleri icin recm edilecek, oylemidir?

senin hosgoru anlayisina recm sigiyormu aspendos?...sigmiyorsa, bu mollalar nasil sigdiriyor?

sen kurani dogru anladinda, mollalar mi yanlis anladi..

kuran apacik kitaptir diye kuranin allahi and icmiyormu?

apacaik bir kitap ise, muslumanlar bu kadar mi cahiller, okuduklarini anlamiyorlar..
her ulkede farkli bir islam anlayisi var..
her ulkede farkli mezhepler var,
her mezheplerde, farkli tarikatlar var,
ayni tarikatin icinde farkli dusunenler var
kendi camisinin imamini oldurenler var,
kendi din kardesini olduren, bombalayan musluman var,
ayni dinin camilerini bombalayanlar var,

herkes kendine gore yorumluyor...

misirli din aliminin soyledigi cumle geliyor aklima...

islam super market dinidir, icinde herkse uygun ayet var.

no_religion 24-07-2008 04:41

istavrit görüşlerine katılmamak elde değil..gerçekten çok iyi özetlemişsin..ama eminim senin şu iran örneğine karşı asıl kalbi mühürlenmiş müslümanlar herzamanki gibi şunu söyleyecekler...Onlar(iranlılar) gerçek islamı yaşamıyorlar:))....

herneyse benim söylemek istediğim başka birşey daha var...
Allah ayetlerinde insanları korkuttuktan sonra,,eğer tevbe edip allahın(ya da muhammedin) yoluna girersen,allah seni bağışlar ve öbür dünyada çıtır hurilerle göl manzaralı müthiş bir villa tahsis eder....
benim burda söylemek istediğim ise hoşgörü anlayışının insanlarda nasıl bir anlam taşıdıgır...

hoşgörünün Vikipediadaki anlamı: Hoşgörü, müsamaha, tahammül, katlanma, görmezden gelme veya göz yumma, başkalarını eylem ve yargılarında serbest bırakma, kendi görüşümüze ve çoğunluğun görüş biçimine aykırı düşen görüşlere sabırla, hem de yan tutmadan katlanma demektir. İzin verme, aldırmama, iyi karşılama anlamlarına da gelir.

Ancak müslümanların anladıgı hoşgörü ise bambaşka birşey..ya da allahın söylemek istediği hoşgörü...onlara göre hoşgörü ancak allahın yoluna girersen onun istediği şeyleri yaparsan uygulanır...yani sonucta gene bir hoşgörü anlayısı yok
hoşgörü birşeyin yapılmamasını istememene rağmen hala o şey yapılıyorsa ve son onu affediyorsan hoşgörüdür...ama allah öyle demiyor kötü bir şey yaptıgında tevbe edip onu yapmamayı bırakırsan ve benim istediğim yola girersen ancak seni affederim diyor...
Sonuc olarak allah ve onun dünya Distribütörü Muhammed karşıt görüşlere hiçbir zaman hoşgörü uygulamıyor...

evrensel-insan 24-07-2008 06:13

Saygideger no_religion;

Hosgoru kavramini ifade etmek, her kisiye gore anlam farki tasisa bile; insan hosgorusu ve insanlik adina hosgoru; zaten-muslumanlik dahil-, hic bir ayrimci gorusun tekelinde olamaz.

O yuzden, islamdan, ayrimci olmayan bir hosgoru beklemek, zaten mantik disidir.

Aslinda, bu beklentinin mantik disi olmasi; tum ayrimci-konu ne olursa olsun, insani ayiran her turlu temelde-ideoloji ve dusunce mentalilerinde mevcuttur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Yakın gerçek 24-07-2008 11:36

Alıntı:

no_religion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 118708)
istavrit görüşlerine katılmamak elde değil..gerçekten çok iyi özetlemişsin..ama eminim senin şu iran örneğine karşı asıl kalbi mühürlenmiş müslümanlar herzamanki gibi şunu söyleyecekler...Onlar(iranlılar) gerçek islamı yaşamıyorlar:))....

herneyse benim söylemek istediğim başka birşey daha var...
Allah ayetlerinde insanları korkuttuktan sonra,,eğer tevbe edip allahın(ya da muhammedin) yoluna girersen,allah seni bağışlar ve öbür dünyada çıtır hurilerle göl manzaralı müthiş bir villa tahsis eder....
benim burda söylemek istediğim ise hoşgörü anlayışının insanlarda nasıl bir anlam taşıdıgır...

hoşgörünün Vikipediadaki anlamı: Hoşgörü, müsamaha, tahammül, katlanma, görmezden gelme veya göz yumma, başkalarını eylem ve yargılarında serbest bırakma, kendi görüşümüze ve çoğunluğun görüş biçimine aykırı düşen görüşlere sabırla, hem de yan tutmadan katlanma demektir. İzin verme, aldırmama, iyi karşılama anlamlarına da gelir.

Ancak müslümanların anladıgı hoşgörü ise bambaşka birşey..ya da allahın söylemek istediği hoşgörü...onlara göre hoşgörü ancak allahın yoluna girersen onun istediği şeyleri yaparsan uygulanır...yani sonucta gene bir hoşgörü anlayısı yok
hoşgörü birşeyin yapılmamasını istememene rağmen hala o şey yapılıyorsa ve son onu affediyorsan hoşgörüdür...ama allah öyle demiyor kötü bir şey yaptıgında tevbe edip onu yapmamayı bırakırsan ve benim istediğim yola girersen ancak seni affederim diyor...
Sonuc olarak allah ve onun dünya Distribütörü Muhammed karşıt görüşlere hiçbir zaman hoşgörü uygulamıyor...

Gurup sex/ toplu zina yada herneyse bu sence normal birşeymi.Kiminle yatıp kalktığı belli değil? ................... Hoş görü neye hoş görü..islam düzen dinidir.tabiki bazı kullar üstün olucak bazı yasalar olucak(hakim cezayı vericek / gardiyen onları denetlicek / polis yakalıcak / bunlar olmasa dünya nasıl bir yer olur / bütün saidstler sokağa salınsın hani allah ahirette ceza vericekya / bumu zihniyet ). Adam öldürürsen hapse girersin / hırsızlık yaparsan hapse girersin bunlar insan hakları yasasıdır Kuranında asıl amacı bu değilmi / bozgunculuk yapmayın / allahın dediklerini yapın.Rızkınızı kovalayın / kul hakkı yemeyin kendi hakkınıza yedirmeyin ? neye göre bir hoşgörü bu. Veda hutbesini oku / dinle hiç bir şeyin aşırısına gitmeyin dininde / iran müslüman değil diyemem ama Dinde Çok aşırıya gittiler ve saçmalıyorlar.

Yakın gerçek 24-07-2008 11:40

Ayrıca ilahi kitaplar çok manalar taşır..her ayetten bir sürü kelam çıkabilir ve sonucunda yine sen aklını Kullanarak düşünerek doğruyu bulursun.. Bu kitabın yüceliği ve ne olursa olsun insanın kendi nefsi ve düşüncesiyle doğruyu bulmasıdır.o ayetleri çok kapsamlı ve düşünerek okumadıkça altında bir hinlik arayıp 2008de 14000 yıl önceki insanlara itaf edildiği gibi anlarsan nasıl bu kitap evrensel olur nasıl gelceğe egeçmişe işik tutar ?

Herşey çok açık ve yalın olsa insan düşünmeye tenezzül etmez sizin dediğiniz gibi ezber ve robotumsu bir din ve insan olurduk.Öyle bir Kelamki sen okuduğun halde farklı anlyorsun göremiyorsun.Ama bizler görüyoruz.

kandahar 24-07-2008 11:54

Alıntı:

no_religion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 118307)
arkadaşlar bilirsiniz muhammed islam dinini ortaya attığı ilk günden beri bu dinin bir hoşgörü dini olduğunu söylemiştir...Ama benim aklımı çok basit birşey karıştırıyor...
İslamın hoşgörü dini oldugunu savunan bu şahsiyet Mekkeyi müşriklerin elinden alır alırmaz kabeye gidip ordaki putları imha ettirmedi mi?
sonucta putperestlik de bir inançtır..o zaman nerde kaldı bu muhammedin hoşgörüye dayanan dini??..
bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorummm....

Hoşgörü şartlara bağlıdır. En geniş hoşgörünün bile sınırları vardır. İslam'ın hoşgörüsü de belli şartlara bağlıdır. Kabe'deki putların imhası da bunun gibidir. İslam başka dinleri hoşgörebilir, ancak putların getirilip kendi mabedine sokulmasını hoşgöremez. Bu da gayet anlaşılabilir. Anlamayacak bir şey yok bunda.

Alıntı:

örnek: bakınız israil filistin çatışması.....Musanın yahudileri Muhammedin müslümanlarına karşı:)))) harbiden yaa süper barış getirmişlerr.....
Bunu da cehaletine veriyorum. Filistin bölgesinde Yahudiler ve Hristiyanlar Müslüman hakimiyetinde bin yıldan uzun süre barış içinde yaşamıştır. İsrail Siyonist amaçlar doğrultusunda kurulduktan sonra bölgede çatışma ve terör başlamıştır. Ayrıca İsrail'in kurulması klasik Yahudiliğe aykırıdır. Kaldı ki Siyonizm'i kuranlar lbaşta Theodor Herzl olmak üzere dindar değil, laik ya da Ateist Yahudiler idi.

Alıntı:

bence birçok savaşın asıl sebebi dinlerdir...tarihte yüzlerce din savaşları vardır...bırakın bu yalanlarııı yaa...asıl bu müslümanların kalpleri mühürlenmiş....öyle ki hiçbirşeyi farkedemiyorlar ya da farketmek istemiyorlar...ama gerci onlar da haklı muhammedin hoşgörülü tanrısı heran onları cehennemde cezalandırabilir:))
Savaşların ancak pek azı din savaşıdır. Geri kalanlar hep çıkar savaşıdır. Git tarih oku.

Alıntı:

Hoşgörünün bu olmadığını yukarıda da yazdım. Burada verilen hoşgörü tanımı da yanlış, 1= 0,6+0,4 olabilir ama 1=2+3 olamaz. Göz yumma ya da katlanmanın hoşgörü ile alakası yoktur.

kandahar 24-07-2008 12:03

Alıntı:

K.C.´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 118316)
Bunu sadece İslam'ı tebliğ etmeye başladığı ilk yıllarda söylemiştir. Zayıfken.

Medine'ye hicretten ve güçlendikten sonra farklı düşünmeye başlamışlardır. (kendisi ve Allah)

Böyle bir şey yok. İslam başından beri aynı şekilde tebliğ edilmiştir. Düşmanlık yapan Hz. Muhammed değil, Mekkeli müşriklerdi bunu unutmayın. Mekke'nin terki de Müslümanlar'a artık fiili saldırılar ve tacizler olmaya başladıktan sonra olmuştur. Medine'ye yerleştikten sonra bu Mekkeliler'in tacizleri sürmüştü.

amenofis 24-07-2008 12:05

SEVIYEYI OYLE DUSURDUKI...

konusulmaz artık...zina olmalı desen toplumsal ıslevını soylesen..cınsel durtulerın tatmın edıldıgı bı yer oldugunda escınsel egılımlerı engelledıgınde tecavuz ve tacızlerı azaltıcı etkılerınden bahsetsen..

en son derkı anan bacın yapsın falan...

yazıları kaale alınmamalı..uyelerde bunu onerıyorum

Yakın gerçek 24-07-2008 12:09

Aciz kalıyorsunuz.. Çünkü istediğiniz hoşgörü lafta.. Kendi tanıdıklarınıza da hoş görü gösterin ?? Her zaman herşeyin cvpını aldınız.BU rahatsızlıkğınınz ondan burda bizler olmsak kendi yazdıklarınıza kendiniz inannıp Aslan / kaplan diyerek geçiniceksiniz. Bu örnek gayet uslüplü / kimseye hakaret içermeden.. sizin istedğiniz hoşgörüyü kendi yakınlarınıza hatta anannıza bacınıza yakıştırıp yakıştıramayacağınızdı? ben cvpımı aldım yok hoşgörü / yok adalet derken daha kapsamlı konuşun düşünün.

no_religion 24-07-2008 12:10

işte turandursun.com farkı da burda zaten..insanlar özgürce tartışabiliyor buna fırsat veriyor...ama bazı yobazlar bunu suistimal edip hakaret boyutlarına ulaşıyor..yakın gerçek adlı şahsiyeti kınayıp forum yöneticilerimizden bu konu hakkında bir tepki bekliyorum...

amenofis 24-07-2008 12:14

Alıntı:

Yakın gerçek´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 118735)
Aciz kalıyorsunuz.. Çünkü istediğiniz hoşgörü lafta.. Kendi tanıdıklarınıza da hoş görü gösterin ?? Her zaman herşeyin cvpını aldınız.BU rahatsızlıkğınınz ondan burda bizler olmsak kendi yazdıklarınıza kendiniz inannıp Aslan / kaplan diyerek geçiniceksiniz. Bu örnek gayet uslüplü / kimseye hakaret içermeden.. sizin istedğiniz hoşgörüyü kendi yakınlarınıza hatta anannıza bacınıza yakıştırıp yakıştıramayacağınızdı? ben cvpımı aldım yok hoşgörü / yok adalet derken daha kapsamlı konuşun düşünün.

sen cevap verdıgını sandıgın her yazından sonra komık duruma dustun bu forumda..

basıt orneklemelerle gecıstırdın bıseyleri.....

islamın en buyuk handıkapı cinler konusudr...

sem bu konuya egıl...bunların varlıklarını kendı kendıne ıspat edemedıgın her gun 1 gol yıyosun benden

Yakın gerçek 24-07-2008 12:34

Sen olmadıklarını ispat edebiliyormusun bu nasıl bir örnek ?

Allahın izni olmadıkça ne biz onları /görebiliriz/ nede duyarız.Zaten görsekte psikolojik olarak dayanamayız. Bir çok psikolojik sorunlar geçirmiş insanlar var Bu salaklar yok ruh çağırma / cin çağırma olayına giriyorlar peki sonradan bunlar ne görüyorda Kafayı sıyırıyorlar. İnan benim hayatımın cinlerle bir ilgisi yok onları görüp görmememinde bana zararı faydası yok allaha inanmak için onları yada allahı görmeme gerek yok. Sen Atomları da göremezsin ama işlevleri ortada yaptıklaır ortada onları ancak belirli mikroskoplar aletlerle görebilirsin. Cin ve ruhanı metafiziksel olaylarda aynıdır. Bizlerin 5 duyu organı sınırlıdır yapabiliceklerimiz sınırlıdır.Ama 5 duyu organımızla göremediklerimizi inkar etip yok saysak dünyada bugün bu teknolojide olmazdı sanırım..

aydoe 24-07-2008 12:42

Arkadaşlar lütfen kişiselleştirmeyelim.
Ben sen kavgası yapmıyoruz,fikirlerinizi yazınız,yazmak zorunda da değilsiniz.
Düzeyi korumaya dikkat etmeliyiz,düzeysiz tatışmalara ,kişisel polemiklere gerek yoktur.
İsteyen istediğine inanmak ya da inanmamakta özgürdür.

yucemanitu 24-07-2008 14:13

Aydoe'ye can-ı gönülden katılıyorum. Bir insan farklı düşünüyor diye herhangi bir görüşten bir kimsenin farklı olana hakarete hakkı yoktur. Dikkatinizi çekerim "hoşgörü" tartışılıyor. Hoşgörü meselesine gelince "kafirler"in cehennemde sırf Müslüman olmadıkları için cayır cayır yanıp kanlı irin yemelerinin hoşgörü ile nasıl bir alakası olabilir ki?

Yakın gerçek 24-07-2008 14:26

Cehennemde hoş görü olduğunu söyleyen kim ? ve bunu düşünmeni sağlayan neden ne..Orası sözün bittiği yer.Orda bir hoş görü bir merhamet bekleme.ADı ve işlevi ortada.Farklı düşünmek konusunda bu No religionun yazılarına bir bakın.Peygambere dine sövüp duruyor. Ben gayet açık ve net bir örnek yazdım ve empati yapmasını söyledim.O empratiyi yapınca çıldırdı.Böylesine rahatsız edici bir şey hakkında neden peki hoşgörü istiyorsunuz ? ::S

yucemanitu 24-07-2008 14:39

Bunu düşünmemi sağlayan bir şeye inanmamanın suç olduğunu iddia etmek tuhaf. İnanmamak neden suç olsun? Ben "herhangi bir görüşten" yazmıştım "Yakın Gerçek" ya da "No religion" yazmadım. Zina ile ilgili bir şey de yazmadım ama sen o konuda da hoşgörü istediğimi artık nasılsa düşünmüş ve söylüyorsun. Yazılarına bir geri dön ve bak eğer çıldırmayacaksan sen annenin ve kızkardeşinin böyle bir şey yaptığını düşün.

Yakın gerçek 24-07-2008 14:50

Ozaman hoş görü veya Gaddar Allah gibi yakıştırmalar yapmayın bunu genel olarak söylüyorum sevgili arkadaşım..Eğer sana bir uyarıcı bir kitap geride kalmış bir tarih ve ayetler gelmemiş olsaydı Amenna ..Ama Bunlar geldi.Uyarıldın Olucak yada olmyacak şeyler sana bildirildi.Bu sana sorumluluk yükler.Sen dağın başında doğsan kimseyi görmeden hiç bir dinden habersiz.işte ozaman sana bir zarar Yok.Eğer bu zarar olucak olsaydı dinlerden önce binlerce yıl yaşayan insanlar ne olucak ? Zaten kurandada var bu biz uyarmadığımız peygamber yada uyarıcı göndermediğimiz hiç bir kimseye zulüm edici değiliz. saygılar.

amenofis 24-07-2008 15:07

e Simdi Solemi Diyosun

O Eski Zamanlarda Yasayanlara Zulum Yok Ama Ben Kafirim Diye Abana Var

Belki O Eski Zamanda Yasayan Benle Bir Yasasydi Oda Reddedicekti Ama Sansina Yirtti

Yada Ben O Yillarda Su Halimle Dogmus Olsaydim Sansina Yirtcaktim Bilmedigim Icin Hicbiseyi

Bunumu Diyosun

Yakın gerçek 24-07-2008 15:13

Kimin yırtıp yırtmadığını ben bilemem.Ama bazı ayetler var Uyarmadığımız / peygamber / melek göndermediğimiz hiç bir kavme zulüm etmeyiz diye.Her peygamber bir din getirmişmidir ? bir sürü peygamber geldiğinden bahsedlir.Belki dağın başındaki mayalara da geldi.onlarında çoğu ışık kralına inanıyordu,Ama hepsinin ilimi ve uyarması bir olamaz).Hepsnin ilmi /bilgisi farklıydı kimileri din getirdi kimileri uyardı kimileride ilimleriyle onlara yardım etti.Sen bu düşüncenle ve nefsinle istediğin çağda yaşa fark etmez.Heleki geçmişte arapça öğrenip şu kitabı okuyayım bile demeyeceğinden sen şu an en şanslı çağındasın istediin dilde oku eski tarihi araştır bul.

Allah ve ahiret belkilerle olmuyor. Sen bu çağdasın zamanda varken birazdaha kapsamlı düşün.

ersay 24-07-2008 15:22

ya yakın gerçek ne veda hutpesi kardeşim.senin bu veda hutpesini yazdıran peyganberin nedense gider ayak bir erdemlik edip köleligi kaldırmamış.bir kıyak yapsaydıya o ezilen hayvandan daha aşagılık görülen köleliği bir el atı verseydi ne olurdu.neyi eksilirdi.hiç degilse namı yürürdü.şimdi insana insan muamelesi yapmıyan birini bana anlatıyorsun.es geç kardeşim kölelik denen ınsanlıgın en aşagılık şeyini ortadan kaldırmadıysa başka hiç bir şeyi tanımam .ha birde veda hutbesinde anlam veremediği çocuk kimin döşeginde doğduysa çocuk ona aittir der .farz edelim bir gebe bir kadın size geldi o aniden sizin evde doğum yaptı o çocuk sanamı ayıt olacak mirasından pay verecekmisin.miras paylaşımında erkegin hakkı kadının hakkından iki katı biraz adeletsizlik olmuyormu nasıl bir adil tanrı nasıl bir adil peyganber.muhammet yine gider ayak soruyor ümmetine.beni sizden soracaklar ne diyeceksiniz?bende diyelim ümmetiyim soruyorum?peygamberimiz neden bu kadar savaştı bukadar insan öldürttü allah isteseydi herkesi müslüman etmezmiydi bu kadar katliyama ne gerek vardı.peygamberimizi katil etti savaşları din içinmi yaptı yoksa ganimet içinmi ?neden zeydin (OĞLU OLUR AYNI ZAMANDA)karısı zeynepi ayarttı okadar karısı varken birde bu işe allahı alet etti ya ayşe 9 yaşında körpecik bedenini nasıl 53 yaşında birine vere bildi peyganberimiz neden redetmedi.birde üstüne üstün allahı çop çatan durumuna düşürdü .allah habire neden ayşe ve zeynep için ayet gönderdi .islamı yaymak için bunlar şartmıydı?bende bir ümmeti olarak bunları sorarım.hani diyorya beni sorarlarsa veda hutbesinde daha çok sorum varda şimdilik bunlar derim.

amenofis 24-07-2008 15:25

sorularımın yanıtını alayım

azcık aklını kullanda bı cevap ver

illa hazır yazcak bıyerde

uretmek yok

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:51 .