Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   İslamda Baş Kesme (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6963)

no_religion 26-07-2008 14:39

İslamda Baş Kesme

Dünyanın en hoşgorülü dinin islam oldugunu savunan müslümanlara sordugumuzda baş kesme olayının da gerektiği zaman sünnet olabilecegini söyleyip bunu hoşgörülü peygamberleri muhammedin savaşlarda ele geçirilen esirlerin fidyelerini ödeyemediği taktirde kellelerini vücudlarından ayırmasına bağlarlar(olan gene gariban fakir insanlara oluyor.her ne hikmetse muhammedin allahı fakirlerin fidyelerini ödeyemiyor ve hoşgörü üstadı muhammedde onların kellelerini koparmak zorunda kalıyor!!!)...ayrıca islami terörist grublarının bir insanı idam etmeden önce ona suyla beraber bazı ikramlarda bulunmaları da gene ayrı bir sünnet olarak görülür...ve bir terörist, bir insanı kaçırıp fidye karşılığı serbest bırakması ya da istediği fidyenin gelmemesi takdirde kurbanın kellesini uçurmasını da rahatlıkla muhammedin savaşlarda izlediği fidye politikasına bağlayabilir ve eminiz ki hangi terörist gruba sorsak onlar sevgili peygamberleri muhammedi işaret edeceklerdir.çünkü muhammedden onlara birçok ayette kellelerin vurulmasını emretmiştir ve onlar da muhammedin yolunda gitmek zorundadır.....

enfal12 - İşte o anda Rabbin meleklere şöyle vahyediyordu: Ben sizinle beraberim, müminlere sebat verin. Kâfirlerin yüreğine korku salacağım, hemen boyunlarının üstüne vurun, parmaklarına, parmaklarına vurun[/B]

muhammed 4 - Savaşta inkâr edenlerle karşılaştığınız zaman hemen boyunlarını vurun. Nihayet onlara üstün geldiğiniz zaman bağı sıkı bağlayıp esir alın. Sonra harp ağırlıklarını atıp, savaş bitince de onları ya karşılıksız olarak, ya da fidye ile salıverin. Allah'ın emri budur. Eğer Allah dileseydi onlardan başka türlü de intikam alırdı. Fakat böyle olması sizi birbirinizle denemek içindir. Allah yolunda öldürülenlere gelince, Allah onların amellerini asla boşa çıkarmaz.

Günümüz müslümanları ise televizyonlardan izledikleri teröristlerin baş kesmesinin kesinlikle islamiyetle bağdaşmayacagını ve bunu islama bağlamamak gerektiğini söylerken eminim büyük bir cogunluğu yukarıda yazdığım ayetlerden bile haberi yoktur:))

LifeOwneR 26-07-2008 15:19

örnek ; karın tokluğuna tır şoförlüğü yapan insanların Iraq'a Amerikalılar için para karşılığında hizmet taşıdığı bahanesiyle hapsedilip canlı canlı merhametsizce vahşi bir şekilde kafasını gövdesinden ayırmak insanlıkmıdır?

Sözde şeytan ülke diye tabirettikleri amerikalılara mal taşıyan şoförlerden haraç alan(nedense dolar olarak alınıyor. Şeytan ülkenin parası onlar için önemli sanırım $$$$$) müsveddelerin para alamayınca tırları taramaları şoförlere eziyet etmeleri ve bunu islami cihad anlayışına göre yaptıklarını açıklamaları insanlıkmıdır? onlara göre insanlıktır. onlara göre onlar tanrılarının mücahidi, onlar hakyolu savaşçıları..

Bir din için insan hayatı bu kadar ucuz ise o din ne hoş bir din dir(?)
saygılar

Yakın gerçek 26-07-2008 15:58

onları KARŞILIIKSIZ olarak yada fidye karşılığı bırakın bundan ne anlıyorsuın ?SAVAŞ dan ne anlıyorsun oraya poker oynayıp muhabbet etmeyemi gidiyorlar ? Bunlar nekadar basit ithamlar insan sinirlenmeden yapamıyor. SAvaş bu kafasına gözüne neresine gelirse Vurucaksın ? Dur biz müslümanız bağışlayıcız biz.. noldu Ahmet gerisi nerde bu sözlerin.... yav ben bunları derken adam Beni kesti.......

Cahil müminlere okuma yazma öğretme karşılığıda bırakılan çok oldu ister Bırak ister fidye al. BU bir savaş gerceçk hayat sizin umduğunuz masallar yada hayyaler değil. Çok Soryy

Ve evet öldürmenninde bir şerefi var.Ne olursa olsun karşındakiler bir insan Osmanlı tarihi incele biz nasılmışız.Koraye bak biz nasılız Çanakkaley bak biz nasıl savaşmışız. Yeri geldiğinde korkmadan acımadan yeri geldiğinde düşmanı sırta alarak ..Bu bir savaş....

no_religion 26-07-2008 16:03

Zenginler fidye verip kurtuluyor....

Okuma-Yazma bilen fakir esirler, müslümanlara okuma yazma öğretip kurtuluyor...

Peki hem fakir hem okuma-yazma bilmeyen fakirlerin akıbetleri ne oluyor ACABA?!!!

Yakın gerçek 26-07-2008 16:09

Savaşa girerken / Müslümanları katlederken banamı sordu ? şimdi burda bir savaştan bahsediyoruz.Bunu Kavrayabiliyormusun.Vikipediden savaşın manasınımı linkleyim sana burda ? Herşeyin bir bedeli var.Ve her zaman karşında merhametli bir müslüman bulamıyabilirsin. Yaptıkları yanlışda olsa Günahda olsa onlaırn boynuna .Ama bu zülmü ilk başlatan kafirlerdir.islamı yediremediler.

Kimsenin hakkına yeme amma hakkına yedirme .Savaşsa Savaş kaçmak yok.Savaşa herşeyi göze alır girersin Ölümü / yenmeyi yenilmeyi.. Dur ben müslüman öldiriyim nede olsa onlar bagışlar bizi hadi gidelim keselim ... yapmayın Allah aşkına zaten savuna bildiğiniz bir kaç şey var onlarıda kendi tutarsızlığınızla yerle bir etmeyin.

no_religion 26-07-2008 16:57

sevgili forumların en zekisi en derinden düşüneni, kaynakları en derinden okuyan zaatı YAKIN YALAN:)) Galiba bu sefer üstün körü okudun ve galiba bu sefer sığ düşünen sen oldun(herzman sığ düşünen biz olmuyormuşuz:))...Bak bakayım ben neyden bahsetmişim..savaş sırasındaki baş kesmeden mi yoksa hiçbir suçu olmayan teröristler taraafından yakalanan zavallı rehinelerden ya da esirlerdenmi
Biz burda hiçbir sucu yokken yakalanan esirlerden bahsediyoruz..sen bana savaş felsefesinden bahsediyorsun...hiçbir sucu olmayan korumasız bir esirin kafasının kesilmesinin açıklamasını yapamıyorsun işte kabul et.....ayrıca yukarda sordugum sorulara da cevap vermemişsin ya da verememişsin.... ne oldu bu fakir okuma yazma bilmeyenlerin akıbetineeee..ne yani parısı olan fidyesini verip kurtuldu garibanların kellesimi vuruldu?? bu mu allahın adalaeti???

breymin 26-07-2008 17:01

sayin yakin gercek,öncelikle saygilarimi sunarim,kuran i yorumlama tarziniz hic kuskusuz bana göre mükemmel.
sizden ricam su savaslari aciklayin,o savaslar kimlerin savasiydi?oradaki müslüman kim?kafir kim?. farketdiyim kadariyla o bölgede(mekke ve civari)sayin muhammed gelene kadar sakin, ne zaman muhammed ordusunu kuruyor ortalikda taaa türklerin kafalari kesilene kadar karisiyor,bu nasil bir dinmiski ? insanlari o hale sokuyor onyillarca birbirlerini vahsice öldürüyorlar?.bu araplarin allahi bilmiyormuydu?bu dini yolliyacagi zaman onyillarca insanlar birbirini dogrucak,birazda bu konu üzerinde duralim,neydi bu insanlari böyle vahsi yapan?saygilar

yucemanitu 26-07-2008 17:11

Değil mi ki Yaratıcı'nın rızası dışında yaprak kıpırdamaz o halde insanlar birbirini boğazlamasa da bu din öyle yayılsaydı.

Yakın gerçek 26-07-2008 18:18

Alıntı:

kabasakal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 119173)
sayin yakin gercek,öncelikle saygilarimi sunarim,kuran i yorumlama tarziniz hic kuskusuz bana göre mükemmel.
sizden ricam su savaslari aciklayin,o savaslar kimlerin savasiydi?oradaki müslüman kim?kafir kim?. farketdiyim kadariyla o bölgede(mekke ve civari)sayin muhammed gelene kadar sakin, ne zaman muhammed ordusunu kuruyor ortalikda taaa türklerin kafalari kesilene kadar karisiyor,bu nasil bir dinmiski ? insanlari o hale sokuyor onyillarca birbirlerini vahsice öldürüyorlar?.bu araplarin allahi bilmiyormuydu?bu dini yolliyacagi zaman onyillarca insanlar birbirini dogrucak,birazda bu konu üzerinde duralim,neydi bu insanlari böyle vahsi yapan?saygilar

Sayın kabasakal Muhammed dönemindeki arapların Davranışlarını. yaptıklaırnı googledan yada herhangi bir Kitaptan açıp okursan hiçde öyle yaşamadıklarını.Kızlarını Gömüp işip işip analarına kendi bacılarına tecavüz eden bir toplum çıkar karşına saygılar.

Yakın gerçek 26-07-2008 18:21

Alıntı:

no_religion´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 119169)
sevgili forumların en zekisi en derinden düşüneni, kaynakları en derinden okuyan zaatı YAKIN YALAN:)) Galiba bu sefer üstün körü okudun ve galiba bu sefer sığ düşünen sen oldun(herzman sığ düşünen biz olmuyormuşuz:))...Bak bakayım ben neyden bahsetmişim..savaş sırasındaki baş kesmeden mi yoksa hiçbir suçu olmayan teröristler taraafından yakalanan zavallı rehinelerden ya da esirlerdenmi
Biz burda hiçbir sucu yokken yakalanan esirlerden bahsediyoruz..sen bana savaş felsefesinden bahsediyorsun...hiçbir sucu olmayan korumasız bir esirin kafasının kesilmesinin açıklamasını yapamıyorsun işte kabul et.....ayrıca yukarda sordugum sorulara da cevap vermemişsin ya da verememişsin.... ne oldu bu fakir okuma yazma bilmeyenlerin akıbetineeee..ne yani parısı olan fidyesini verip kurtuldu garibanların kellesimi vuruldu?? bu mu allahın adalaeti???

Almanlar 2ci dünya savaşında okadar insan katlederken nerdeydi ? Bosnada nerdeydi ?

Eğer masumların katledilmesine onay verdiğim bir yazı çıkar .ondan sonra ben kendi yüzüme tüküreyim.

Bunun Cevapınıda 100 kere verdim..onlar kendini kuran okumuş Müslüman sanıyor.nasılki sen okuyup Allahın olmadığına inandın O Canilerde Cihatı sadece kafa kesmek Olarak algılıyor.

ilimde / irfanda / parada bir cihattır kalemde bir cihattır.

Biz bugüm aremika kadar bilimde parada gelişmiş olsaydık bundan büyük müslümanlık cihadımı olur dünyaya.

cihadı sadece kafa kesmek olarak algılayan ve arkada yetimler bırakan o canilerin Allah BELASINI versinki vericek buna sizde şahit olacaksınız

Yakın gerçek 26-07-2008 18:24

Ama Dünyanın yaratılması nasıl haksa Bunlarda birer. HAk o kafa kesenlerin Ahirette neler kazanacağını görücez.Azapları daim olsun. Ama burda Allah niye yardım etmedi bu niye olmadı demek olmaz.Ozaman Kulu kuldan ayıran ne olucak..Yaşam tarih bir sebep sonuç ilişkisidir.bazı şeylerin yaşanması gerekir.iyi veya kötü..Dünyanın düzene oturması için depremler olur bazı felaketler olur bunlar dıştan nekdar korkunç ve gereksiz gözükür. BAzı şeylerin olup olmamasıda böyledir.En doğrusunu Allah bilir

K.C. 26-07-2008 19:05

Kendi evini (kabeyi) Ebrehe'nin fil ordusundan korumak için ebabil kuşları gönderen Allah!!!
İnsanların canı bir taş binadan daha mı kıymetsiz ki suçsuz günahsızlar katledilirken seyirci kalıyor.

Cinsel tercihleri farklı diye tüm kasabayı atom bombası düşmüşçesine yok ettiğini söyleyen Allah, o tarih öncesi dönemde her şeye karışan, tüm adaletsizlikleri gideren, tüm fuhuşu önleyen, haksızlıklara son veren, günahkarları yok eden Allah bu gün niye hiiiiç birşey yapmıyor???
Yoksa eskiden de yapmazdı da hepsi çok tanrılı dinlerin İslama adaptasyon sorunsalında ortaya çıkmış mantıksızlıklar mı?

breymin 27-07-2008 14:38

Alıntı:

Yakın gerçek´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 119215)
Sayın kabasakal Muhammed dönemindeki arapların Davranışlarını. yaptıklaırnı googledan yada herhangi bir Kitaptan açıp okursan hiçde öyle yaşamadıklarını.Kızlarını Gömüp işip işip analarına kendi bacılarına tecavüz eden bir toplum çıkar karşına saygılar.

sayin yakin gercek,demek istiyorsunuzki muhammed ordusunu kurmadan önce o bölgede(mekke ve civar)Araplar kizlarini diri diri topraga gömüyordu icip icip analarina ve bacilarina tecavüz ediyorlardi,
Allahda bu ise bir son vermek icin muhammede ordusunu kurup bol bol kafa kesme görevi verdi,
Ben sahsen o bölgenin muhammedden önce karisik olduguna hic inanmiyorum,inanmamda,öyle olsa kabeye kimse gelemez kervan ticareti yürümez buda bölge halkinin sonu demekdir,turizm bölgelerinde halk turistleri sever ve korur cünkü gelirleri onlardandir bilirlerki turist yoksa parada yok ,o dönem kabeyi ziyarete gelenleride halk mutlaka koruyordu seviyordu,belki birkac Arap kizini gömmüs olabilir veya kizkardesine annesine tecavüz etmisde olabilir ama bunu o dönemin bütün insanlarina maletmek insafsizlik olur,günümüzdede anasina kizina veya kizkardesine tecavüz eden var veya kizini diri diri gömen,daha gecenlerde avusturyada kizini 24 yil diri diri gömen adam cikdi ortaya.
Muhammedin ordu kurmasindan emevilerin(abbasileri okumadim)sonuna kadar sadece kafalar kesiliyor bunuda birsey yaptirir insana,CIKAR;onlarin hepsi cikar savaslariydi sayin yakin gercek,kendinizi aldatabilirsiniz,bu gerceyi deyistirmez.

Yakın gerçek 27-07-2008 15:00

Alıntı:

K.C.´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 119231)
Kendi evini (kabeyi) Ebrehe'nin fil ordusundan korumak için ebabil kuşları gönderen Allah!!!
İnsanların canı bir taş binadan daha mı kıymetsiz ki suçsuz günahsızlar katledilirken seyirci kalıyor.

Cinsel tercihleri farklı diye tüm kasabayı atom bombası düşmüşçesine yok ettiğini söyleyen Allah, o tarih öncesi dönemde her şeye karışan, tüm adaletsizlikleri gideren, tüm fuhuşu önleyen, haksızlıklara son veren, günahkarları yok eden Allah bu gün niye hiiiiç birşey yapmıyor???
Yoksa eskiden de yapmazdı da hepsi çok tanrılı dinlerin İslama adaptasyon sorunsalında ortaya çıkmış mantıksızlıklar mı?

Kuran Allahın son uyarmasıydı ..zaten binlerce yıl Müdahale edilmiş.Daha neyin müdahalesinden bahsediyorsun...Son kitap son peygamber.Daha müdahale edicek olsa neden son kitap son peygamberi Yollasın?? Bunu kavramak nekadar zor..

KArdeşim şimdi serbesttin git hollandaya cinsel haklarını yaşa hemcinsinle miğden kaldırıyorsa.Okadar kaldırılcak birşey olsa bütün ülkeler serbest bırakır bu saçma salak ilşkiyi.2008e gelmiş ona rağmen bu ilişkiyi kabul eden ülkeler ortada ..özgürlük eşitlikde bi yere kadar ...

ersay 27-07-2008 16:09

bak yakın gerçek sen şu an hareretli tartışmalarınla neyi ispatlamaya çalışıyorsun.senin tanrın diyorki (biz dilediğimizi inandırırız diledigimizi saptırırız) bizim beynimizi mühürlemiş bu mührü senmi açıcan ne yapmaya çalışıyorsun.sana burda ne atlatırsak anlatalım sen tamamen teslimiyetci sorgulamaz olaylara objektif bakamassın.çünkü sen bir inançlısın dini inanç ta bu zaten zorlandığın yerde ilk diyecegin şey doğrusunu allah bilir sen allahtan dahamı iyi bileceksin diyeceksin!sana burda yazmana izin veriliyorsa rahatla içindeki sitresi at diye veriliyor kimse seni inançsızlıga çekmek istemiyor.ama sende bizi yordun be kardeşim git birazda yobaz kardeşlerinle tartış bu konuları sen benim gözümde zifiri bir karanlık gibisin seni aydınlığa çıkarmak biraz zor. ha bana kalsa bırak seni aydınlığa sokmak karanlığın içine gömerim.benim gözümde dinle uyuşturulmuş hiç birinin dinden kopmasını istemem çünkü onlar benim için çantada keklik bende sömürüyorum artık o uyuşukları.yıllarca o tür insanları uyandırmaya kalktım hep kötü oldum sen cinlenmişsin dediler cin musallat olmuş dediler hatta ve hatta ölüm infazımı bile verdiler.bunun için o dinci ve dindar geçinen takkiyecilerin taktiğini yapmaya başladım allah ile aldatıyorum insanları .insanlar doğruları duymak istemezler,sadece duymak istedikleri şeyleri duymak isterler.sende aynısın !sen sadece duymak istedigin şeyleri duymaya çalışıyorsun okadar çünkü gerçekleri birden duyman algılaman biraz zor olur sen doğayı göreceli olarak kavrayacaksın bu bir süreçtir evrimleşmen biraz zor olacak ama olacak belki bunlara hikaye veya saç ma diye bilirsin ama saçma dediğimiz herşey bir gün önümüze gerçek olarak gelecektir.ha şunuda söyleyeyim ben sosyal darwinistim benim gözümde aciz zayıf kendini savunamayan uyuşturulmuş hayat mücadelesi olmayan türlerin yok olmasından yanayım yok etmeyede çalışırım bunuda bilesin.hayat bu anlayana (not:avcımısın avmı)

hysteria 27-07-2008 16:38

"Sayın kabasakal Muhammed dönemindeki arapların Davranışlarını. yaptıklaırnı googledan yada herhangi bir Kitaptan açıp okursan hiçde öyle yaşamadıklarını.Kızlarını Gömüp işip işip analarına kendi bacılarına tecavüz eden bir toplum çıkar karşına saygılar."

boyle bir toplumda, hatice diye bir kadin, kendi kocasini nasil secmis? hemde kendisinden 15 yas kucuk birisini? madem bu kadar erkek egemen bir toplummus araplar islamdan once, kadinlara hic deger verilmiyormus, kendi annelerine bile tecavuz edecek kadar sapkinlarmis, soylermisin hatice nasil olmusda kendi ayaklari uzerinde durabilmis?, hatta kendi kocasini bile kendisi secmis....

ayrica, Lut kavmi de boyle cinsel sapiklik icerisindeydi, onlara kitap gonderilmedi, toplu katliam yapti allah, coluk cocuk, masum sapik dinlemeden hepsini yoketti, neden? escinsellik aldi basini gitti diye,

bi yerde escinsel oldugu icin katledilen bir topluluk, oteki yerde kendi annesine icip tecavuz eden bir topluluk, ama onlara zulum yok, peygamber gondermis yola getirmis, Lut becerememis mi kendi kavmini yola getirmeyi...

ersay 27-07-2008 16:48

hysteria nın yazısına yardım maksatlı olarak lutun kızlarıyla yatması sözde kızları sarhoş etmiş lut bilmeden kızlarıyla yatmış.ibrahimin karısını krala kızı diye tanıtıp karısını krala vermesi bunları peyganber dedikleri yapıyor sıradan biri dahi bu çirkefliği yapmaz

istavrit 27-07-2008 20:36

islam oncesinde kiz cocuklarini gomuyor olsalardi, arap toplumu nasil neslini surdurmus, erkeklermi dogurmus? muhammed ve avanesi gokten zembille mi geldiler...

hysteria hakli...kadinlarin birak diri diri gomulmesini, hatice bolgenin en onemli tuccarlarindan biri nasil oluyor,?

sorgulanmadigi surece ezber bozulmuyor...

Yakın gerçek 28-07-2008 10:58

Alıntı:

hysteria´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 119426)
"Sayın kabasakal Muhammed dönemindeki arapların Davranışlarını. yaptıklaırnı googledan yada herhangi bir Kitaptan açıp okursan hiçde öyle yaşamadıklarını.Kızlarını Gömüp işip işip analarına kendi bacılarına tecavüz eden bir toplum çıkar karşına saygılar."

boyle bir toplumda, hatice diye bir kadin, kendi kocasini nasil secmis? hemde kendisinden 15 yas kucuk birisini? madem bu kadar erkek egemen bir toplummus araplar islamdan once, kadinlara hic deger verilmiyormus, kendi annelerine bile tecavuz edecek kadar sapkinlarmis, soylermisin hatice nasil olmusda kendi ayaklari uzerinde durabilmis?, hatta kendi kocasini bile kendisi secmis....

ayrica, Lut kavmi de boyle cinsel sapiklik icerisindeydi, onlara kitap gonderilmedi, toplu katliam yapti allah, coluk cocuk, masum sapik dinlemeden hepsini yoketti, neden? escinsellik aldi basini gitti diye,

bi yerde escinsel oldugu icin katledilen bir topluluk, oteki yerde kendi annesine icip tecavuz eden bir topluluk, ama onlara zulum yok, peygamber gondermis yola getirmis, Lut becerememis mi kendi kavmini yola getirmeyi...

Uyarmış / denemiş.. Olmamış..Sonunda sizinde merak ettiğiniz gibi azap gelmiş.Kimileri uyarır kimileri ilim getirir kimileri din kimileri Azapki sonraki toplumlara örnek olsun.. Bak 21. yüzyıla kadar öle sapık ilişki o denli artmışmı..Şimdi yavaş yavaş yeniden olmaya başladı ..

Yakın gerçek 28-07-2008 11:00

Alıntı:

istavrit´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 119452)
islam oncesinde kiz cocuklarini gomuyor olsalardi, arap toplumu nasil neslini surdurmus, erkeklermi dogurmus? muhammed ve avanesi gokten zembille mi geldiler...

hysteria hakli...kadinlarin birak diri diri gomulmesini, hatice bolgenin en onemli tuccarlarindan biri nasil oluyor,?

sorgulanmadigi surece ezber bozulmuyor...

babası ve ailesi yüzünden ??..

Bir toplum bunu yapıyor demek hepsimi yapıyor demek yoksa çoğumu sapıtmış demek ??kim dedi sana arabistanda yaşayan herkez bunu yapıyor ?Tabi onlarda zaten 2 çocuk yapıyorlardı..Kardeşim prezarvatifmi var ??bi adma ömrü boyunca belki 20 çocuk yapıyor hepsnini Gömüyor diyen kim...yada eziyet ediyor diyen kim..

Yakın gerçek 28-07-2008 11:19

Alıntı:

ersay´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 119418)
bak yakın gerçek sen şu an hareretli tartışmalarınla neyi ispatlamaya çalışıyorsun.senin tanrın diyorki (biz dilediğimizi inandırırız diledigimizi saptırırız) bizim beynimizi mühürlemiş bu mührü senmi açıcan ne yapmaya çalışıyorsun.sana burda ne atlatırsak anlatalım sen tamamen teslimiyetci sorgulamaz olaylara objektif bakamassın.çünkü sen bir inançlısın dini inanç ta bu zaten zorlandığın yerde ilk diyecegin şey doğrusunu allah bilir sen allahtan dahamı iyi bileceksin diyeceksin!sana burda yazmana izin veriliyorsa rahatla içindeki sitresi at diye veriliyor kimse seni inançsızlıga çekmek istemiyor.ama sende bizi yordun be kardeşim git birazda yobaz kardeşlerinle tartış bu konuları sen benim gözümde zifiri bir karanlık gibisin seni aydınlığa çıkarmak biraz zor. ha bana kalsa bırak seni aydınlığa sokmak karanlığın içine gömerim.benim gözümde dinle uyuşturulmuş hiç birinin dinden kopmasını istemem çünkü onlar benim için çantada keklik bende sömürüyorum artık o uyuşukları.yıllarca o tür insanları uyandırmaya kalktım hep kötü oldum sen cinlenmişsin dediler cin musallat olmuş dediler hatta ve hatta ölüm infazımı bile verdiler.bunun için o dinci ve dindar geçinen takkiyecilerin taktiğini yapmaya başladım allah ile aldatıyorum insanları .insanlar doğruları duymak istemezler,sadece duymak istedikleri şeyleri duymak isterler.sende aynısın !sen sadece duymak istedigin şeyleri duymaya çalışıyorsun okadar çünkü gerçekleri birden duyman algılaman biraz zor olur sen doğayı göreceli olarak kavrayacaksın bu bir süreçtir evrimleşmen biraz zor olacak ama olacak belki bunlara hikaye veya saç ma diye bilirsin ama saçma dediğimiz herşey bir gün önümüze gerçek olarak gelecektir.ha şunuda söyleyeyim ben sosyal darwinistim benim gözümde aciz zayıf kendini savunamayan uyuşturulmuş hayat mücadelesi olmayan türlerin yok olmasından yanayım yok etmeyede çalışırım bunuda bilesin.hayat bu anlayana (not:avcımısın avmı)

kendin sormuş 7 konuşmuş kendine cvp vermişsin..Şimdi biz duymak istediklermizi duyup inanıyoruz. yani mühürlüyüz Kavramıyoruz. AMA siz uyanıksınız.Kendi inanmadığınız bu mührü bize niye yakıştırıyorsunuz.YAzılarını okadar tutarsız boşki..Tabiki yorucam sizi burda yanlız kalmış kendi dediklerinize kendiniz inanmışsınız.Bende sizi başka yönden düşünmeye itmeye çalışıyorum.İnanla inan mayan arasındaki fark sen SANA kalsa beni karanlığa gömersin bende elimde bir güç olsa sizi kurtarmaya aydınlığa çıkarmaya çalışırım bu yazılar ondan olurda bir kaçınız kibrinizi yenerde tekrar düşünürsünüz.Sen nefret et beni karanlığa göm ben yinede insanlara zarar gelmesini istemiyorum.

Düşüncelerin çok güzel Aallah bize sevgi saygıyı öğretti.İnananlar ( hristiyan ( müslümanlar / yahudiler ve niceleri ) senin gibi yobaz ve cani olsaydı şimdi 1 tek atesit kalmazdı...Kafirlik ondan tehlikeli..Ben önce isan olduğum için herkezi severim zarar görsün istemem.Sonra da içimdeki Allah inancıyla.Bir insanı yok etmek benim inancıma ters.Diceksinki diğerleri kafa kesiyor.BEn cihatı kalemle / Rütbeyle yapma taraftarıyım.ama 2008le 1400lü yılları karıştırırsak böyle karmaşık şeyler çıkar.ortaya..Ozaman din olsun egemenlik olsun yada başka bir şey olsun bunlar savaşla halledilirdi..Şimdi para / ilim / ve güçle..Kuran hiç bir müslümana 2008de gidin masum gasteci kesin demez.Onlar onu anlar.Çünkü Kuranı herkez ne aynı şekilde anlar nede yaşar. Buda kimin düşünüp düşünmediğini ortaya koyar.O bir ayet okur kafa keser. be o ayetteki ana fikir olarak ne olursa olsun bağışlamayı alırım . Ve affederim kimin gerçek müslüman olup Allahın ayetlerini anladığını O gün göreceğiz.

Benim algılama gücümü / yobazlığımı / yada sosyal yaşantımı senden nerden bilebilir ve nasıl hüküm getirebilrisin ? sen beni tayipçi / fetıllahçı yobaz sanıyorsan daha yazılarımın hepsini okumamışsın..

O ayet Dileyendir..Sen ister saparsın ister doğru yolu bulursun. Bulmak istediğininde bir yardım alırısn. Sapmak istediğinde o yardım gelmez. O mühür senin kendi nefs ve kibrindir.Hiç bir şey yapamdan doğruyu aramadan. Beni Allah Mühürledi dersen işte bu senini yobazlığındır.insan özgürdür.Allahda adaletlidirki sen inanmaz küfür edersin ben kibrime yenilmem ve İnanır / hamd ederim...

Sen insan bile değilsin . bunu bu yazılarından anladım.Ateistler hiç değilden bir kalp taşır.sen Tehlikeli bir insansın.Allaha inanmaman bundan Korkudan ben bu kadar Cani ve insan sevgisi taşımayan bir insanken Ahiret varsa ben ne yaparım diye düşünüyorsun. Bunu geçendede yazdım Eğer siz inanmayanlar % 100 inanmasanız bu siteelrde işiniz olmaz.YAndaş arayıp aa bak oda bunu düşünüyo gerçekten bu tanrı yok diyebilmek için bir arayış içinde olmazsınız.bende % 100 olduğuna inanmsam Bursa size birşeyler anlatmaya çalışmam.Geçmiş zaman tarihini ortadaki kitaplara inanmayanların benim yazılarımla inanmayacaklarını bende biliyorum.Ama kalbinize vereceğim bir şüphe bana yeter olurda düşünürsünüz diye.

Aheste 28-07-2008 11:35

''Kız çocuklarını diri diri gömen Arapların soyları niye tükenmedi?'' diye soran arkadaşıma...

Köleliğin, sefaletin kol gezdiği çağları incelersen, belirli bir zümrenin de lüks ve ihtişam içinde yaşadıklarını görürsün. Hatice de zengindi, ayakları üzerinde durabilen bir kadındı.

İslamiyetten önceki dönemde erkekler istedikleri kadar kadınla evlenebilirdi, evliliği düzenleyen bir sistemleri yoktu. Dolayısıyla kadına verdikleri değer hakkında burdan bir fikir sahibi olabiliriz.

Kız çocuklarını öldüren ailelerin ekonomik durumların hiç de parlak olmadığı aşikardır. Kız çocuklarının da bir yüzkarası olarak görülmesi sebebiyle diri diri gömüldüğünü biliyoruz, bunu da kız çocuklarına verdikleri değerden ziyade, dönemin fuhuş hastalığı ile açıklayabiliriz.

barok 31-08-2008 15:33

Alıntı:

Yakın gerçek´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 119542)
Uyarmış / denemiş.. Olmamış..Sonunda sizinde merak ettiğiniz gibi azap gelmiş.Kimileri uyarır kimileri ilim getirir kimileri din kimileri Azapki sonraki toplumlara örnek olsun.. Bak 21. yüzyıla kadar öle sapık ilişki o denli artmışmı..Şimdi yavaş yavaş yeniden olmaya başladı ..

eşcinsel ilişki tarihin her döneminde olmuştur delilleride vardır.Ama bulunduğumuz çağın iletişim konusunda ki rahatlığından olsa gerek olan biten herşeyden haberimiz oluyor.Eşcinsellik ne artmıştır ne azalmıştır.

barok 31-08-2008 15:39

Alıntı:

Yakın gerçek´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 119215)

Turan Dursun'dan kız çocuklarının gömülmesiyle ilgili bir yazısı buyrunuz:

Kız çocukları ve İslam öncesi dönem
Şimdi gelelim "kız çocuklarını, islam öncesi dönemde diri diri gömüldijkleri" yalanına:
Böyle bir şey gerçek olamaz, çünkü:
1- Kız çocuklarının neden "diri diri gömüldükleri", Kur'an yo*
rumlarında, hadislerde anlatılırken değişik ve çelişkili "neden"ler ileri
sürülüyor:
—Kız çocukları, "yoksulluk yüzünden diri diri gömülüyordu."
—Kız çocukları, "ailelerine leke sayıldığı için diri diri gömülü*yordu."
—Kız çocukları, "meleklere katılsınlar diye diri diri gömülüyor*du. Çünkü Melekler de Tann'nın kızları diye niteleniyordu."
"Tefsirlerde yer alan "neden"ler böyle. (Bkz.. Râzî, 31169.) Sonuncu nedenin komikliği ortada. Çelişkiside. Düşünün "Me-lek"lere "Tann'nın kızlan" diye inanılıyor olacak, hem de kız çocuğu, "ailesi için leke" sayılacak. "Melek" son derece "kutsal bir varlık" gö*rüldüğüne göre, kız çocuğu ailesi için "leke, utanç verici" olamaz. Ter*sine, son derece "övünç kaynağı" sayılması gerekir "kız"ın. Ayrıca, "meleklere katılsınlar" diye diri diri gömmeye niye gerek görülsün? Bunun için "ölmek" ille de gerekli görülüyorduysa "diri diri toprağa gömmek" niye? "ölme"nin başka türlüsü yok muydu? Tüyler ürpertici cinayet niçindi?
2-ileri sürülen "neden'leri "gerçek" olduğu varsayılmış olsa,
"kız çocuğu diri diri gömme" geleneğinin çok yaygın olduğunu düşün*
mek gerekir. "Kız"ın ailesi yoksulsa, "yoksulluk"tan; zenginse "âr (le*
ke, kınama konusu)" olmasından; ayrıca "meleklere katılsın" diye; ya*
ni her durumda uğrayacağı sonuç aynı: Diri diri gömülmek. Bu

"gerçek" olsaydı, Araplarda "kız" kalır mıydı? Ve "kadın" olurmuydu? Oysa belgeler ortaya koyuyor ki, Araplarda "kadın çokluğu" var*dı.
3- "Kız çocuklarının diri diri nasıl gömüldükleri"ni de tefsirler
değişik biçimde anlatmakta:
—"... Kız çocuğu 6 yaşına gelince, adam karısına: 'haydi bunu temizle, süsle, hısımlanna gezmeye götüreceğim.' derdi. Oysa çölde bir kuyu kazmıştır onun için. Kızı alıp oraya götürür; 'bak şunun içi*ne!' der; sonra da arkasından iterek çocuğu o çukura düşürür ve-üzeri-ne toprağı döküp yığardı."
—" Ya da gebe karısının doğum günü yaklaştığında, koca bir kuyu kazardı. Ağrısı tutunca kadın o kuyunun basma giderdi, kız do*ğurursa içine atardı kuyunun." (Bkz. Tefsirler, örneğin Arapçalardan F. Râzî, 31/69; Türkçelerden Hamdi Yazır, Hak Dini Kur'an Dili, 81 5603, 5604.)
Araplarda, hem de "yaygın biçimde" yaşandığı ileri sürülen bu olaylann olduğu apaçık yalan. Ne bir baba, ne de bir anne burada ileri sürüleni yapar. Bu tür şeyin olması, insan doğasına aykın olduğu gibi, hayvanlarda bile görülmez, ilkellerde, "çocuklann Tannlara kurban edildikleri"ni biliyoruz. Ama, Araplar, o sıralarda, "ilkellik" dönemini çoktan gerilerde bırakmışlardı, islam döneminden daha ileri bir uygar*lığa sahiptiler. Bunun tersine, yalanlar uydurulmuş olsa da... Kaldı ki burada sözkonusu olan "Tann'ya kurban" da değil. Aktarmalarda da bu ileri sürülmüyor. Yani "kız çocuklannın, Tannlara kurban etmek için diri diri gömüldükleri"nden sözedilmiyor. Böyle bir şey, yani "ço*cuğu Tann'ya kurban etme" de hangi dönemde ve nerede yaşanmış olursa olsun; "çok yaygın" değil, tek tük olurdu. "Tann'ya kurban et*me" durumu da sözkonusu olmayınca, işin mantığı büsbütün ortadan kalkıyor. "Kız çocuklannın yoksulluk için, ya da leke sayıldığı için... diri diri gömüldüklerini" ileri sürmek ve bunu kabul etmek, "annelik, babalık" ne demek; bilmemektir. Aynca "insan"ı, insanın doğasını ta*nımamaktır, insanlar, ileri sürülen türden şeyi yapmış olsalardı, türle*rini sürdüremezlerdi.
Araplarda, "kız çacuklannı diri diri gömme" geleneği bulun*
saydı, islam öncesinin Arap şairlerinin şiirlerinde de dile getirilirdi.
Hem de yaygın olarak yer alırdı şiirlerde, oysa bu yok.
Tefsirler, Ferezdak'ın iki dizesi üzerinde durur. Ne var ki, tefsir*lerde bu iki dizi de hep aynı sözcüklerden oluşmuyor, iki dizi de deği*şik biçimde yer alıyor. (Karşılaştırarakbkz.ArapçalardanTaberi.Câ-miu'l-Beyân, 30/46; F. Râzî, 31169; Türkçelerden Hamdi Yazır, Hak Dini Kur'an Dili, 815604.)
Dizelerin değişik olması gözönünde tutulursa, sonradan uydurul*duğu bile düşünülebilir. Kaldı ki, Ferezdak'ın olduğu ileri sürülen bu iki dize, bize "kız çocuklarının diri diri gömüldüklerini" açık açık an*latıyor. Kimi tefsirde yer alan biçiminde dizeler şu anlamda:
— "Bizden öyle kimse çıkmıştır ki VÂÎDAT'ı önlemiş ve VEÎD'i
diriltmiştir de artık kimse VEÎD olmamıştır." (Bkz. F. Râzî ve Hamdi
Yazır.)
Hamdi Yazır, "VÂÎDAT'a, "çocuklarını gömen vaideler (anne*ler)" anlamını veriyor. Sözcüğün kökü olan "ve'd" eğer "gömme"yse, "nasıl bir gömme"dir; belirtilmiyor. H. Yazır da yalnızca "gömme" an*lamını veriyor; "diri diri gömme" demiyor. Varsayalım ki buradaki "gömme", tefsirlerde anlatılan türden "diri diri gömme"dir; o zaman dizelerdeki "VÂİDAT" niye? Bu sözcük, "çocuklarını diri diri gömen anneler" demekse, tefsirlerde anlatılana uymuyor. Çünkü tefsirlerde, "kız çocuklarını diri diri gömen"in "anneler" değil; "babalar" olduğu anlatılıyor. Bir başka terslik de şu: Tüm tefsirlerdeki biçimlerinde, di*zelerde "gömülen"i anlatmak için "veîd" sözcüğü yer alıyor. "Veîd"se eril (erkeğe ait) bir sözcüktür, anlatılan eğer "kız çocuğun diri diri gö-mülmesi"yse niye dişili olan "veîde" ya ayetteki gibi "me'ûde" yer al*mıyor? Yani şiirde, "gömülen"in "dişi" değil; "erkek" olduğu anlatılı*yor. Bundan, "kız çocuklarının diri diri gömüldükleri" anlamı çıkarılabilir mi? Elbette ki hayır.
Muhammed'in şöyle bir hadisi var:
— 'Vâid de, mev'ûde de cehenemdedir." (Bkz. Ebu Davud, Sü*
nen, Kitabu's-Sünne/18, hadis no: 4717.)
Sözcükleri, İslam dünyasındaki anlamıyla diümize çevirelim:
—"Kız çocuğunu diri diri gömende, diri diri gömülen kız çocu*ğu da cehennemdedir." "Adalet anlayışı"na bakın siz!
—"Kız çocuğunu diri diri gömen kimsenin CEHENNEME git*mesini anladık, ama o zavallı kız çocuğunun cehennem de işi ne, o ni*ye cezalandırılıyor?" diye sorabilirisiniz,

"kız çocuğunun, zulme uğra

mış olanın ve de kadının hakkı. İslam'da böyle mi korunuyor?" diye de ekleyebilirsiziniz. Ama bu alanda kafa yormaya gerek yok. Nasıl olsa hepsi bir "yalan" üstüne kurulu.

kandahar 31-08-2008 16:43

Alıntı:

barok´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 125381)
Turan Dursun'dan kız çocuklarının gömülmesiyle ilgili bir yazısı buyrunuz:

Kız çocukları ve İslam öncesi dönem
Şimdi gelelim "kız çocuklarını, islam öncesi dönemde diri diri gömüldijkleri" yalanına:
Böyle bir şey gerçek olamaz, çünkü:
1- Kız çocuklarının neden "diri diri gömüldükleri", Kur'an yo*
rumlarında, hadislerde anlatılırken değişik ve çelişkili "neden"ler ileri
sürülüyor:
—Kız çocukları, "yoksulluk yüzünden diri diri gömülüyordu."
—Kız çocukları, "ailelerine leke sayıldığı için diri diri gömülü*yordu."
—Kız çocukları, "meleklere katılsınlar diye diri diri gömülüyor*du. Çünkü Melekler de Tann'nın kızları diye niteleniyordu."
"Tefsirlerde yer alan "neden"ler böyle. (Bkz.. Râzî, 31169.) Sonuncu nedenin komikliği ortada. Çelişkiside. Düşünün "Me-lek"lere "Tann'nın kızlan" diye inanılıyor olacak, hem de kız çocuğu, "ailesi için leke" sayılacak. "Melek" son derece "kutsal bir varlık" gö*rüldüğüne göre, kız çocuğu ailesi için "leke, utanç verici" olamaz. Ter*sine, son derece "övünç kaynağı" sayılması gerekir "kız"ın. Ayrıca, "meleklere katılsınlar" diye diri diri gömmeye niye gerek görülsün? Bunun için "ölmek" ille de gerekli görülüyorduysa "diri diri toprağa gömmek" niye? "ölme"nin başka türlüsü yok muydu? Tüyler ürpertici cinayet niçindi?
2-ileri sürülen "neden'leri "gerçek" olduğu varsayılmış olsa,
"kız çocuğu diri diri gömme" geleneğinin çok yaygın olduğunu düşün*
mek gerekir. "Kız"ın ailesi yoksulsa, "yoksulluk"tan; zenginse "âr (le*
ke, kınama konusu)" olmasından; ayrıca "meleklere katılsın" diye; ya*
ni her durumda uğrayacağı sonuç aynı: Diri diri gömülmek. Bu

"gerçek" olsaydı, Araplarda "kız" kalır mıydı? Ve "kadın" olurmuydu? Oysa belgeler ortaya koyuyor ki, Araplarda "kadın çokluğu" var*dı.
3- "Kız çocuklarının diri diri nasıl gömüldükleri"ni de tefsirler
değişik biçimde anlatmakta:
—"... Kız çocuğu 6 yaşına gelince, adam karısına: 'haydi bunu temizle, süsle, hısımlanna gezmeye götüreceğim.' derdi. Oysa çölde bir kuyu kazmıştır onun için. Kızı alıp oraya götürür; 'bak şunun içi*ne!' der; sonra da arkasından iterek çocuğu o çukura düşürür ve-üzeri-ne toprağı döküp yığardı."
—" Ya da gebe karısının doğum günü yaklaştığında, koca bir kuyu kazardı. Ağrısı tutunca kadın o kuyunun basma giderdi, kız do*ğurursa içine atardı kuyunun." (Bkz. Tefsirler, örneğin Arapçalardan F. Râzî, 31/69; Türkçelerden Hamdi Yazır, Hak Dini Kur'an Dili, 81 5603, 5604.)
Araplarda, hem de "yaygın biçimde" yaşandığı ileri sürülen bu olaylann olduğu apaçık yalan. Ne bir baba, ne de bir anne burada ileri sürüleni yapar. Bu tür şeyin olması, insan doğasına aykın olduğu gibi, hayvanlarda bile görülmez, ilkellerde, "çocuklann Tannlara kurban edildikleri"ni biliyoruz. Ama, Araplar, o sıralarda, "ilkellik" dönemini çoktan gerilerde bırakmışlardı, islam döneminden daha ileri bir uygar*lığa sahiptiler. Bunun tersine, yalanlar uydurulmuş olsa da... Kaldı ki burada sözkonusu olan "Tann'ya kurban" da değil. Aktarmalarda da bu ileri sürülmüyor. Yani "kız çocuklannın, Tannlara kurban etmek için diri diri gömüldükleri"nden sözedilmiyor. Böyle bir şey, yani "ço*cuğu Tann'ya kurban etme" de hangi dönemde ve nerede yaşanmış olursa olsun; "çok yaygın" değil, tek tük olurdu. "Tann'ya kurban et*me" durumu da sözkonusu olmayınca, işin mantığı büsbütün ortadan kalkıyor. "Kız çocuklannın yoksulluk için, ya da leke sayıldığı için... diri diri gömüldüklerini" ileri sürmek ve bunu kabul etmek, "annelik, babalık" ne demek; bilmemektir. Aynca "insan"ı, insanın doğasını ta*nımamaktır, insanlar, ileri sürülen türden şeyi yapmış olsalardı, türle*rini sürdüremezlerdi.
Araplarda, "kız çacuklannı diri diri gömme" geleneği bulun*
saydı, islam öncesinin Arap şairlerinin şiirlerinde de dile getirilirdi.
Hem de yaygın olarak yer alırdı şiirlerde, oysa bu yok.
Tefsirler, Ferezdak'ın iki dizesi üzerinde durur. Ne var ki, tefsir*lerde bu iki dizi de hep aynı sözcüklerden oluşmuyor, iki dizi de deği*şik biçimde yer alıyor. (Karşılaştırarakbkz.ArapçalardanTaberi.Câ-miu'l-Beyân, 30/46; F. Râzî, 31169; Türkçelerden Hamdi Yazır, Hak Dini Kur'an Dili, 815604.)
Dizelerin değişik olması gözönünde tutulursa, sonradan uydurul*duğu bile düşünülebilir. Kaldı ki, Ferezdak'ın olduğu ileri sürülen bu iki dize, bize "kız çocuklarının diri diri gömüldüklerini" açık açık an*latıyor. Kimi tefsirde yer alan biçiminde dizeler şu anlamda:
— "Bizden öyle kimse çıkmıştır ki VÂÎDAT'ı önlemiş ve VEÎD'i
diriltmiştir de artık kimse VEÎD olmamıştır." (Bkz. F. Râzî ve Hamdi
Yazır.)
Hamdi Yazır, "VÂÎDAT'a, "çocuklarını gömen vaideler (anne*ler)" anlamını veriyor. Sözcüğün kökü olan "ve'd" eğer "gömme"yse, "nasıl bir gömme"dir; belirtilmiyor. H. Yazır da yalnızca "gömme" an*lamını veriyor; "diri diri gömme" demiyor. Varsayalım ki buradaki "gömme", tefsirlerde anlatılan türden "diri diri gömme"dir; o zaman dizelerdeki "VÂİDAT" niye? Bu sözcük, "çocuklarını diri diri gömen anneler" demekse, tefsirlerde anlatılana uymuyor. Çünkü tefsirlerde, "kız çocuklarını diri diri gömen"in "anneler" değil; "babalar" olduğu anlatılıyor. Bir başka terslik de şu: Tüm tefsirlerdeki biçimlerinde, di*zelerde "gömülen"i anlatmak için "veîd" sözcüğü yer alıyor. "Veîd"se eril (erkeğe ait) bir sözcüktür, anlatılan eğer "kız çocuğun diri diri gö-mülmesi"yse niye dişili olan "veîde" ya ayetteki gibi "me'ûde" yer al*mıyor? Yani şiirde, "gömülen"in "dişi" değil; "erkek" olduğu anlatılı*yor. Bundan, "kız çocuklarının diri diri gömüldükleri" anlamı çıkarılabilir mi? Elbette ki hayır.
Muhammed'in şöyle bir hadisi var:
— 'Vâid de, mev'ûde de cehenemdedir." (Bkz. Ebu Davud, Sü*
nen, Kitabu's-Sünne/18, hadis no: 4717.)
Sözcükleri, İslam dünyasındaki anlamıyla diümize çevirelim:
—"Kız çocuğunu diri diri gömende, diri diri gömülen kız çocu*ğu da cehennemdedir." "Adalet anlayışı"na bakın siz!
—"Kız çocuğunu diri diri gömen kimsenin CEHENNEME git*mesini anladık, ama o zavallı kız çocuğunun cehennem de işi ne, o ni*ye cezalandırılıyor?" diye sorabilirisiniz,

"kız çocuğunun, zulme uğra

mış olanın ve de kadının hakkı. İslam'da böyle mi korunuyor?" diye de ekleyebilirsiziniz. Ama bu alanda kafa yormaya gerek yok. Nasıl olsa hepsi bir "yalan" üstüne kurulu.

Yazı baştan aşağı saptırma ve yanlışlarla dolu. Ne Araplar İslam'dan önce daha ileri uygarlığa sahipti, ne de kız çocuklarının diri diri gömülmemesi söz konusuydu. Her doğan kız çocuk toprağa gömülmüyordu elbette, fakat büyük ihtimalle ilk doğan çocuk erkek olmazsa kız çocuk gömülüyordu. Dönemin yaşam şartlarını düşününce bu durumun sebeplerini anlamak da zor değil. Kaldı ki kadın nüfusunun çokluğu diri diri gömme olgusunun gerçek olmadığı anlamına gelmez, çünkü erkekler sürekli olarak savaştadırlar dönemin Arabistan'ında, sürekli kan davaları da cabası.

Hepsi bir yana Turan Dursun tefsirleri 1000 yıl sonrasından eleştiriyor, dini de 1400 yıl sonrasından ve gülünç duruma düşüyor. Bir kere bahsedilen olgular anlaşılır ve kabul edilebilir olmasa en başta o dönemin Araplar'ı Hz. Muhammed'e inanmaz ve iddialarına güler geçerlerdi, dolayısıyla "diri diri gömülen kız çocuğu" tabiri dönemin adetlerinde vardı ki Kur'an'a da girmiştir. Ha bunu Müslüman olduğum için mi savunuyorum, hayır, Müslüman olmasam da böyle bir iddianın doğruluğunu yadsımazdım, sosyolojinin değil uzmanı kıyısından geçmiş bir insan bile bunu anlayabilir.

Aydınus 31-08-2008 17:41

Alıntı:

Yakın gerçek´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 119161)
Savaşa girerken , müslümanları katlederken bana mı sordu ? Şimdi burada bir savaştan bahsediyoruz . Ama bu zülmü İLK başlatan kafirlerdir , İslam'ı yediremediler .

Kimsenin hakkını yeme , amma hakkını da yedirme . Savaşsa savaş ; kaçmak yok . Savaşsa , herşeyi göze alır , girersin . Ölümü , yenmeyi , yenilmeyi...

- Dur , ben müslüman öldüreyim , ne de olsa onlar bagışlar bizi , hadi gidelim keselim ...

Yapmayın Allah aşkına ; zaten savunabildiğiniz bir kaç şey var , onları da kendi tutarsızlığınızla yerle bir etmeyin!

Bazı arkadaşlarımız İslam öncesi kız çocuklarının diri diri gömüldüğü yalanına takılmış .

Fakat sayın Yakın Gerçek'in üstte alıntıladığım yanlış bilgisini atlamışlar , ona da ben cevap vereyim :

( Not : Sayın Yakın Gerçek'in bir yığın imla hatalarını sevabına düzeltmeye çalıştım . Umulur ki Allah , cennetinde bana da bir parça arazi verir ! :D )

Sayın Yakın Gerçek ; lütfen biz cahil (!) kafirlere Bedir Muharebesi'nin niçin çıktığını anlatır mısınız ?

'' Ama bu zulmü İLK başlatan kafirlerdir , İslam'ı yediremediler '' demişsiniz .

Sahi yahu , İLK kim başlatmış ; Muhammet mi , yoksa Kureyşliler mi ?

Senin Muhammet resmen kervan vurmaya gidiyor sayın arkadaşım .

Daha sonra Yahudiler ve çevredeki kabilelere yönelik cihadı İLK kim başlatmış , lütfen cevap verir misiniz ?

Sonraki yorumlarınızda Osmanlı tarihinden bahsetmişsiniz .

Biz Osmanlılar hep bize savaş açıldığı için ve karşı tarafa cevap olarak savunma amaçlı savaştık öyle mi ve böyle böyle Viyana kapılarına dayandık ?

Bilgisizliğin de bu kadarına pes doğrusu ; güya herşeye bir tık ötede ulaşabileceğimiz internet ve digital teknoloji çağında yaşıyoruz .

Din olgusunun insanları ne hale getirdiğini daha önceki bir yorumumda yazdığımdan burada tekrarlamak istemiyorum .

kandahar 31-08-2008 20:33

Alıntı:

Aydınus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 125395)
Sayın Yakın Gerçek ; lütfen biz cahil (!) kafirlere Bedir Muharebesi'nin niçin çıktığını anlatır mısınız ?

'' Ama bu zulmü İLK başlatan kafirlerdir , İslam'ı yediremediler '' demişsiniz .

Sahi yahu , İLK kim başlatmış ; Muhammet mi , yoksa Kureyşliler mi ?

Senin Muhammet resmen kervan vurmaya gidiyor sayın arkadaşım .

Daha sonra Yahudiler ve çevredeki kabilelere yönelik cihadı İLK kim başlatmış , lütfen cevap verir misiniz ?

Bedir muharebesi Mekkeliler'in Medine'ye hicret eden Müslümanlar'ın Mekke'de kalan mallarını yağmalaması üzerine olmuştur.

Yahudiler'e karşı yapılan seferler ise Yahudiler'in ahitlerini bozup Mekkeliler'le birlikte hareket etmesinden sonra yapıldılar.

yucemanitu 31-08-2008 22:46

Bir babanın ya da bir ananın kendi elleriyle çocuğunu öldürmesi mümkün değil. Annelik babalık diyoruz yahu. Bu hisler 1400 yıl önce de vardı herhalde. 1400 yıl evvel de insanlar ana baba oluyordu. İnsanı bırak hiç belgesel izlemediniz mi yavrusunu kurtarmak için çitayla dövüşen ana ceylan görmediniz mi? Allah aşkına belgesel sevenler bir hafızanızı yoklayın sık sık izliyorsanız otçul ebeveynin avcıyla hayatı pahasına dövüşmesini görmüş olma ihtimaliniz çok yüksektir. Kaldı ki bunu yapan dört ayaklı kuyruklu bir hayvan. İnsan bile değil.
Bırak ana baba olmayı bana hiç tanımadığım bir bebeği verseler ve bir kuyunun başına götürüp kafama tabanca dayasınlar "Ya bebeği kuyuya at ya da ölürsün." deseler tanımadığım bir bebeği bile atmam. Yapmayın etmeyin bunun hiçbir açıklaması yok.

kandahar 31-08-2008 22:54

Bir evladın kendi elleriyle babasını öldürmesi de bize göre pek mümkün değil. Fakat Eskimolar yaşlılarını bu şekilde ölüme terkediyorlardı yakın zamanlara dek.

Aynı şekilde bana göre bir erkeğin bir kadını paylaşmaya razı olması da pek mümkün değil, fakat bugün hala Hindistan'ın bazı bölgelerinde bir kadının birden fazla erkekle evlenmesi söz konusu.

Anadolu'da daha 20.yy'da bazı Yörükler kızlarını misafirin yanında yatırırlardı (misafire duyulan güvenin göstergesi olarak). Şimdi kim bunu yapar?

Pekçok eylem inanç ve törelere bağlıdır, vicdan da bunların etkisi altındadır. Toplum tarafından kınanmayacağını bilen ve törelerde o şekilde göregelmiş bulunan bir Arap'ın kızını diri diri gömebilmesinde şaşırtıcı bir şey yok.

Aydınus 01-09-2008 13:35

Alıntı:

kandahar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 125417)
Bedir muharebesi Mekkeliler'in Medine'ye hicret eden Müslümanlar'ın Mekke'de kalan mallarını yağmalaması üzerine olmuştur.

Yahudiler'e karşı yapılan seferler ise Yahudiler'in ahitlerini bozup Mekkeliler'le birlikte hareket etmesinden sonra yapıldılar.

Bunlar zorlama yorumlar .

Nasıl ki İslam alimleri peygamberin çok evliliğini , özellikle de oğulluğunun karısıyla ve küçük yaştaki Ayşe'yle evlenmesini zorlama yorumlarla kurtarmaya çalışıyorlarsa bu da öyle bir yorum .

Not : Aslında dün uzun bir cevabi yorum yazmıştım , gel gör ki tam göndereceğim sırada da site bakıma alınmış , haliyle benim yorum da güme gitti . Şu an aynısını tekrar yazma hevesim yok .

Unbeliever 01-09-2008 15:30

İnanan arkadaşlar, bana şu sorunun cevabını verebilirmisiniz?Neden Allahınız, insanlar sapıttıkça kitap+peygamber göndermiş....Ve neden aynı metodla göndermiş. Lut kavmini yerin dibine HAARSS diye sokan allahınız, sapıtmış insanları neden aynı metodla yerin dibine gömmüyor artık?Bıktımı kullarından?"Ulen mal bunlar yaw.Bi b.ktan anlamıyorlar. Kendi hallerine bırakayım da naaparlarsa yapsınlar" mı diyor? Ve neden bu Allah kullarını hem kötü yollara düşmelerine izin verip sonra da cezalandırıyor?nasıl bir zihniyet bu yaw?zevk mi alıyor?ne gerek var?Bize ders olsun diye mi?Ben öyle bir ders istemiyorum. Benim müfredatımda yok.Yok araplar kızlarını diri diri gömerlermişte miş miş te...bırakın bunları ey inananlaaaarr, o kızlar arabistanda veya islam ülkelerinde hala diri diri gömülüyorlar ama nereye biliyormusunuz? Kara çarşafların içine, kendisinden 30-40 yaş büyük adamların yataklarına, iğrenç bir sistemin içine.Ben eminimki şu an toprağa gömülmek onlara daha cazip geliyordur.Bırakın bu Allah, kuran, peygamber safsatalarını...Ulen Muhammed allah tarafından insanları doğru yola sevketmek için gönderilmiş olsaydı, önce insanlara savaşın ne kadar kötü bişi olduğunu anlatmakla işe başlardı. Madem peygamberdi o zaman savaşmadan insanları Fetoş Hoca gibi ağlaya zırlaya vaaz vererek ikna etseydi.Ne gerek vardı o kadar insanın ölmesine veya kafalarının kesilmesine.????

Silverhand 05-09-2008 14:31

Sn. Unbeliever bunları sorgulamamalı Allah'ın hikmetini sefil insanoğlunun aciz aklı kavrayamaz. Bana ilginç gelen şey şu ki Muhammed'in babasının adı "Abdullah" buna rağmen İslam öncesi Arabistan'da putlara tapıldığını zannedenler var. Oysa bu simgeler sadece aracıydı.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:20 .