Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Müslüman olanlar ne gibi bahaneler uydururlar (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7428)

volkantr 05-09-2008 16:12

Müslüman olanlar ne gibi bahaneler uydururlar

Malum ap açık bir şekilde Kuran'da bir çok saçmalık geçtiği ortada.
Nasıl oluyor da Ebu Leheb'in elleri kurusun deniliyor.Yada Muhammed'în kendi özel hayatı için ayetler geliyor.

Bu gibi saçmalıkları gördüğümde müslüman olduğum dönmede ben kendimce şöyle itiraz ederdim.
*İyi ama Kuran herkesin anlayabileceği basitlikte gönderilmiş.Böyle basit mesajların olması da doğaldır. :p
*Hem belki de Allah hani bazılarının inanmasını istemiyor ya...Onlar ki Allah'ı red ediyorlar işte onların sapması için uzaklaşması için böyle ayetler koymuş ...:p

İşte bu iki açıdan baktığımda her şey yoluna girerdi..

Dikkatimi çeken bir şeyde müslümanların çoğunun kitapta ki ayetlerden haberdar bile olmamaları.
Ben bir çok kez okuduğum için en azından bir cümle söylendiğinde böyle bir ayet var mi yok mu bilirim..

İşte inanç dogma dedikleri şey bu olsa gerek...:rolleyes:

-InVi- 05-09-2008 16:22

...tabi canim, kurani kerim icindeki ayetleri müslümanlarin hic birisi zaten bilmiyor, bilenler ise yanlis biliyor, eger cidden bilenler varsa bunlar'da artik bu kitabin icindeki ögütlere kendisini tabi tutmak istemeyenler, hatta bilmek ile kalmiyorlar, bir müslümanin neden neye nasil iman etmesini veya etmemesi gerektigi hakkinda da gene bu ayni insanlar "fetva" vermekte....
zaten müslümanin isi gücü yok, bahane uydurmak, ateistin kendi birseysel tercihi icin bahane uydurmasi ? cik canim olur mu öyle sey...

pante 05-09-2008 22:35

Alıntı:

Dikkatimi çeken bir şeyde müslümanların çoğunun kitapta ki ayetlerden haberdar bile olmamaları.
Ben bir çok kez okuduğum için en azından bir cümle söylendiğinde böyle bir ayet var mi yok mu bilirim..
Örneğin her namazda müslümanlar "Salli" ve "Barik" dualarını okuyup Muhammed'e salavat getirirler.
Dediğin gibi çoğu da anlamını bilmez.
Muhammed'in sağlığında geçerli olan bu duaların ölümünden sonra ona ne yarar getireceğini açıklayamaz İslamcılar.
Bu dualarda Allah'tan Muhammed ve ailesine, İbrahim ve ailesine verilen rahmet ve bereketin verilmesi istenir.

isar86 05-09-2008 23:00

aynı soruları ben de sorardım namaz kılarken kendime yardıma duaya ihtiyacı olan benmiyim yoksa cennetteki peygamberlermi.çaktım köfteyi herşey bir düzmece hepsi bir sömürü puzzle nın parçaları.insanın aklı varsa ekstra dan ne bir kitaba ne bir peygambere nede bir dien ihtiyacı vardır.evren tüm yaşamın tek mekanı ve kaynağıdır.onunla uyum içinde yaşarsak gerçekten tüm insanlar mutlu olabilir .mesela evrende insan dışında hiçbir canlı ihtyacından fazlasını biriktirmez yada yok etmez insan berbat bir yaratık bu açıdan herkes ihtiyacı olanı kadar istese kimse ne açlıktan ölür nede başaka bir sebpten dolayı sıkıntı çeker .sadaka zekatı kabul eden bir sistem inanç vs .sömürü düzenini de kabul etmiş demektir. çünkü sömürünün olmadığı bir düzende sadakaya da ihtyaç kalmayacaktır. yani sömürü tanrı tarfından gelmediğine göre ve sömürüyü din bu yönüyle destekldiğine göre kesinlikle ve kesinlikle din insan uydurmasından başka birşey değildir. saygılarımla...

huseyni 05-09-2008 23:27

Evet Kuranda cok saçmalık var mesela:

1) Hz.Peygamber o zamanlar ultrason aletini icat etmiş ve insanın anne karnında üç evrede oluştuğunu bilmiş ve bunu Kurana yazmıştır.Nede güzel uydurmuş be:)

2) Haman Tevratta Babin Kralının yardımcısıyken, Hz.Peygamber mısır tabletlerini okumuş çözmüş ve Hamanı Kuranda mısır firavununun yardımcısı olarak yazmıstır.:)(İlhan Arsel bunla cok alay etmişti ama onunda elinde patladı)

3) Yine Peygamber tüm cografya kitaplarını yalayıp yutmus ondan sonra dunyayı gezmiş ve lut gölünün dünyanın en alcaktaki yeri oldugunu bilmiştir:)

Bırakın arkadaslar sizde propaganda cumleleri bizde kanıtlar.Bakalım daha ne kadar dayanacaksınız

gokheyn 06-09-2008 00:10

ya arkadşım sen bilimsel cevaplar vermeye çalışıyon ama kuranın kendisi bilimsel değil
tamam kuran da böyle örnekler var diyelim peki sen kuranda da anlatılan kızıldenizin ortadan ikiye yarılmasınıda bana bilimsel bir şekilde anlatabilir misin
huseyni cevabını dört gözle bekliyom

meas 06-09-2008 02:11

huseyni;

Biraz yavaş yeni başladık bi besmele cek bakalım önce sitenin içinde bulunan yazıların tamamını okumasanda en azından bir çoguna göz gezdir buda yaklaşık bir 6 ay gibi süre alır bu zaman zarfında site dört beş kez kapatılır bu zamanıda göz önüne alırsak yaklaşık bir sene sonra bile herşeyin cevabı bizde demeyeceksin.

Birisi herşeyi biliyorum derse kimse özgür olamaz.

Bu birinin sözüydü kim oldugunu hatırlamıyorum ama...

Anyon€ 06-09-2008 03:53

Alıntı:

-InVi-´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 126183)
...tabi canim, kurani kerim icindeki ayetleri müslümanlarin hic birisi zaten bilmiyor, bilenler ise yanlis biliyor, eger cidden bilenler varsa bunlar'da artik bu kitabin icindeki ögütlere kendisini tabi tutmak istemeyenler, hatta bilmek ile kalmiyorlar, bir müslümanin neden neye nasil iman etmesini veya etmemesi gerektigi hakkinda da gene bu ayni insanlar "fetva" vermekte....
zaten müslümanin isi gücü yok, bahane uydurmak, ateistin kendi birseysel tercihi icin bahane uydurmasi ? cik canim olur mu öyle sey...

Önce içkinin haram olduğunu öğren de ondan sonra maval oku.Sana torpil gösteren tanrıyı da bu siteden uzak tut.

hiramusta 06-09-2008 11:32

Alıntı:

gokheyn´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 126284)
ya arkadşım sen bilimsel cevaplar vermeye çalışıyon ama kuranın kendisi bilimsel değil
tamam kuran da böyle örnekler var diyelim peki sen kuranda da anlatılan kızıldenizin ortadan ikiye yarılmasınıda bana bilimsel bir şekilde anlatabilir misin
huseyni cevabını dört gözle bekliyom

Çok basit.
Tsunami öncesi denizin çekilip ortaya bir yol çıkmasıdır.

hiramusta 06-09-2008 11:38

Alıntı:

pante´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 126258)
Örneğin her namazda müslümanlar "Salli" ve "Barik" dualarını okuyup Muhammed'e salavat getirirler.
Dediğin gibi çoğu da anlamını bilmez.
Muhammed'in sağlığında geçerli olan bu duaların ölümünden sonra ona ne yarar getireceğini açıklayamaz İslamcılar.
Bu dualarda Allah'tan Muhammed ve ailesine, İbrahim ve ailesine verilen rahmet ve bereketin verilmesi istenir.

Pante.
Ben namazda salli ve barik dualarını okumam.Şayet okuyacak olursam duanın içine kendimi ve ailemi de katarım.Yalnız ,bunlar Kur'andaki ayetlerden değildir.Bu yanlışını da düzeltmek isterim.

prometheus4517 06-09-2008 12:06

zaten hangi bilimsel keşif olursa olsun kuranda yazıyor oluyo.
çok basit bir soru sorucam.

kuran 1400 yıldır islamın elinde. değil mi? neden kuranda yazmasına rağmen bilimi önce batıdan almışız. geliştirmişiz büyütmüşüz. bi dünya keşif yapmışız. sonra avrupaya kaptırmışız. madem kuranda yazıyorda. 1600 lerden beri keşifleri avrupa yapıyor. siz 1400 yıldır okuyorsunuz da bu kadar mı körsünüz.. önünüzde yazan şeyleri keşfedemiyorsunuz. bilimi teknolojiyi batıdan satın alıyorsunuz. bu soruma cevap istiyorum islamcılar.

velzevul 06-09-2008 12:33

Kuran da Bilim

Kur'an da bilimsel gerçekleri tespit eden arkadaşlar haklıdırlar.Kur'anda bilimsel gerçek kırıntıları var.Tek hataları Kur'an dan başka birşey okumamış olmaları.
1-Kur'an insanlar tarafından yazılmış bir kitaptır bence.Zamanının alimi olan ve o zamanın toplumuna huzur getirmeyi amaçlayan bilge insanlar tarafından düzenlenmiş.
2- İskenderiye kütüphanesinin yakılması olayını duymuşsunuzdur. Yangından kurtulan bazı kitaplar incelendiğinde bilimin o zaman bile ne kadar ileri olduğunu görüyoruz.
3- Antik grek yazarları okursanız...ilk Demoktitus diye bir adam 2000 yıl evvel "atom" kavramınıu bulmuş.
4-Pisagor yada Öklidin matematiğini bu gün bilen kaç adam var.İslam alimi dediğimiz adamlar önce bunları anlasınlar sonra alimiz desinler.
5-Homeros'un Odysseia sında Robot benzeri bir heykelden bahsedilir.2000 yıl önce yazılmış bir eserde
6-15 yıl önce yapılmış binalar depremde yıkılıyor...binlerce sene önce yapılmış piramitler hala ayakta...bu gün piramit yapacakkaç mühendis var.

prometheus4517 06-09-2008 12:53

bilimsel gelişmeler bir anda ortaya çıkmaz. yüzyılar boyunca bütün coğrafyalarda dolaşır. sonra bir bilimadamının ellerinde tablo olarak eser olarakortaya konur. dini kitaplar ise bir toplumu yöneten insanlar tarafından iktidarlarını sağlamlaştırmak için oturulur yazılır.

tübitak yayınlarından bilim tarihi diye bir kitap var. herkeisn okumasını tavsiye ederim. çok kalın ve büyük ama fiyatı sadece 18 lira. görün aşık olursunuz kitaba. hepsini okumaasanız bile ilginizi çeken bölümleri okuyun. ben bitirdim bir kez şu an bir daha okuyorum. bir üç kez daha okurum heralde.

frodo 06-09-2008 13:39

Alıntı:

hiramusta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 126350)
Çok basit.

Eski açıklama yani "doğaüstü bir müdahale" olması durumu daha iyi idare ederdi
sevgili hiram.

Kızıldeniz'de iki kıyı arasındaki en kısa mesafe 8 km. Tsunami öncesi deniz çekilmesi en kuzeyde olması gerekir ki mümkün olan en az suyu geri çektirelim.
Burdan da Musa ve beraberindekiler ayakları ıslanmadan geçip gitsinler. Binlerce
kişinin buradan geçmesi için bir kaç saata ihtiyacımız olacak. Yaklaşık 1,28 trilyon metreküp suyu bu bir kaç saatte bekletecek depremin büyüklüğü herhalde yakın bir bölgede 10 şiddetinden yüksek olmalı. Olabilir mi ? Neden olmasın, ama bir sorunumuz var. Mısırlılar herşeyin kaydını tutan gelişmiş bir uygarlıktı. Sözkonusu tarihlerde böylesine dehşet verici bir deprem kaydı yok ve arkeolojik incelemelerde de böyle bir bulgu yok.

gokheyn 06-09-2008 15:08

[QUOTE=hiramusta;126350]Çok basit.
ya arkadaşım böyle bişeyin varlığı ispatlanabildimi sen ondan haber ver bana hiramusta

pante 06-09-2008 20:15

Alıntı:

Ben namazda salli ve barik dualarını okumam.Şayet okuyacak olursam duanın içine kendimi ve ailemi de katarım.Yalnız ,bunlar Kur'andaki ayetlerden değildir.Bu yanlışını da düzeltmek isterim.
Salli ve Barik'in Kur'an'da olduğunu yazmadım ama haklısın çünkü başlığa odaklanarak yazmışım. Halbuki başlık yazısında Kur'an'dan bahsediliyor.

Alıntı:

Çok basit.
Kızıldeniz'in yarılması vb. olağanüstü konulara bilimsel bir izah getirmenin gerekmediğini düşünüyorum. Çünkü fizikötesi, müdahaleci, kudretli bir varlığın (Allah'ın) bilimdışı olaylar yaratması mümkün görülmeli. Kur'an dahil Kutsal kitaplarda da bu tür örnekler çok fazla.

Lucretius 07-09-2008 03:35

Alıntı:

huseyni´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 126272)
Evet Kuranda cok saçmalık var mesela:

1) Hz.Peygamber o zamanlar ultrason aletini icat etmiş ve insanın anne karnında üç evrede oluştuğunu bilmiş ve bunu Kurana yazmıştır.Nede güzel uydurmuş be:)

2) Haman Tevratta Babin Kralının yardımcısıyken, Hz.Peygamber mısır tabletlerini okumuş çözmüş ve Hamanı Kuranda mısır firavununun yardımcısı olarak yazmıstır.:)(İlhan Arsel bunla cok alay etmişti ama onunda elinde patladı)

3) Yine Peygamber tüm cografya kitaplarını yalayıp yutmus ondan sonra dunyayı gezmiş ve lut gölünün dünyanın en alcaktaki yeri oldugunu bilmiştir:)

Bırakın arkadaslar sizde propaganda cumleleri bizde kanıtlar.Bakalım daha ne kadar dayanacaksınız

1)Din bu 1 deki yazıyı anımsadım.Turan Dursun'un 1989 yılında sabah gazetesinde çıkan bir 'bilimsel' habere cevaben yazdığı yazıyı... 12 Temmuz 1989 günlü Sabah gazetesinin arka sayfasında, Prof. Cevat Babuna'dan bir haber: "Bir Kur'an Mucizesi Daha söz konusu edlen aslında bir ayet değildi Buhari ve Müslimi de geçen bir hadisti.Turan Dursun mizahi bir biçimde önece bu duruma açıklı getirmişti.. T.D : Bir kez. "Kur'an'daki hadis" diye birşey olmaz. "Kur'an"da "ha­dis" yoktur da ondan. Ayraç içinde gösterilen Buhari ve Müslim, Kur'an'ın dışında hadis kitapları olan hadisçilerdir. "Buhari ve Müs­lim'in yer verdiği hadis kitaplarında bu böyle anlatılır" demek isteni­yor olmalı. İlginç bir biçimde sayıın Huseyni de aynı hatayı yaparak : "Hz.Peygamber o zamanlar ultrason aletini icat etmiş ve insanın anne karnında üç evrede oluştuğunu bilmiş ve bunu Kurana yazmıştır.Nede güzel uydurmuş be"
bu anne karnında ki embriyonun üç evre meselesi hadis şöyledir : "Sizin herbirinizin yaratılışı, ana karnında, 40 günde tamamla­nır. Sonra bir 40 gün daha geçip kan pıhtısı olur. Sonra bir 40 gün da­ha geçince bir çiğnem et olur. Sonra Tanrı bir melek gönderir..." Burada sözü edilen şematik olarak üç evredir ama üç evrenin sonunda iddia edilene göre cenin bir çiğnem et kadar olur peki bilim ne diyor?
"Embriyo ilk 4 haftanın sonuna yaklaştığında baş,gövde,kol ve bacaklar belirginleşmiş,beyin ,omirlik ve iç organlar geşimeye başlamıştır..."(Britannica cilt 6, s.142)
Oysa hadise göre 120 günde anca bir çiğnem et olunabiliyordu.Sanırım fazla söze gerek yok...
2)Sayın forum üyesi İlhan Arselin elinde patlayan şeyin ne olduğunu söylerse biz de mutluluk duyarız.Haman ile yaptığım okumalar onun firavunla zaman veya mekan birlikteliği olamayacağını gösteriyor.Ahaşveroş'un veziri olduğunu biliyoruz.Şu acem kralının.Doğrusu bu değilse nedir peki?Açıklamayı merakla bekliyoruz
3)Lut gölü meselesine gelince...Ustaca bir kandırmacadır bu.Dünyanın en alçak yeri diye iddia ediliyor.Oysa gerçek değildir bu.Tüm bilimsel kaynalar dünyanın en alçak yeri olarak,pasifik okyanusunda ,Guam adasının güney batısında ki Mariana Çukurunu gösterir.Derinliği 35.810 feet yaklaşık 10.850 metredir.Hemen ardından Filipinlere ait olana Mindana adasının derinliği gelir.Orası da 35.000 feet kadar yaklaşık 10.500 metredir.Kurnazlığa bakın ki Lut gölü çanağı dünyada ki diğer benzer göller içinde en alçak olanıdır.Yıldan yıla değişmekle birlikte Akdenize göre 400 metre kadar aşağıda kalır..Anlayacağınız, dünyanın en alçak yeriyle lut gölünün bir ilgisi yoktur.
Sayın Frodo Kızıldeniz konusuna değinmiş ve bence de gayet akılcı bir açıklama yapmıştır.Gelin görün ki İnsan soyudur bu.Çokluk,doğru olmasını yürekten istediği bir önermeye, doğru diye inanır.Saygılar.

hiramusta 08-09-2008 11:40

Musa ve İsrailoğullarının Firavn ve ordusundan kurtulmak için Kızıldenizden geçtiklerini düşünmüyorum.Evet,Allah olağanüstü durumlarda,kendisine güvenenlere yardımını gönderir ama bu yardım Sünnetullah yani doğa yasaları çerçevesinde gerçekleşir.Kızıldenizde ise böyle bir olayın oluşması mümkün gözükmüyor.Zaten Kur'an yer ismi vermiyor,ben de kızıldeniz olduğunu iddia etmedim.Benim bu,Allah'ın yardımının gerçekleştiği yer olarak düşündüğüm deniz,Akdenizdir.
http://maps.google.com/ linkine girdiğinizde sayfanın uydu bölümüne tıklayın ve arama motoruna 31.17051,33.21167 koordinatını girin.Sizin de gördüğünüz gibi Sina yarımadasını kuzeyinde bir iç denizle Akdenizi birbirinden ayıran yay şeklinde karasal bir yol göreceksiniz.Benim düşünceme göre İsrailoğullarının göçü bu yol üzerinden gerçekleşmiştir.Musa Allah'ın emriyle kavminin bu yolun ağzına getirmiş,kavmin oraya gelmesi gelgitten dolayı suların yüksek olduğu ve yolu kapattığı bir zamana denk gelmiş ve Allah'ın yardımıyla suların hızla çekilmesi,israiloğullarının açılan yoldan geçmesi,firavn ve ordusunun yolu yarılamışken yine gelgitle suların aniden yükselmesi veya bir tsunami sonucu helak olması şeklinde gerçekleşmiş olabilir.Bilmiyorum,en doğrusunu Allah bilir,benim mantığıma yatan açıklama bu.

boopss 08-09-2008 16:49

Bu yazıyı çok müslüman olan arakadaşlarada yazdım..Belliki sizde çok ateistsiniz..Arada gocunamca olmasın..

Uzun süredir forumu ziyaretçi olarak takip ediyordum..Bugün üye oldum ve aklımda tanrı kavramıyla ilgili sizin tabirinizler ve burdaki gördüğüm yazılanlar karşısında "inananlar inanmayanalar şans eseri olan diyenler şuursuz diyenler matematiği kuvvetli diyenler falan hepinize bi kaç sözüm var en çok da körü körü ne bunları yapanalara...

Bi kere yukardaki konuyla ilgili söyleyeceğimiz dünyada bırakılan ve sevap haneninize bonuslu olarak dönen yapıtlarınız..en çok hayrat okul vb kullanılır bilirsiniz..E o zaman arkadaşım Edison cehennemlik yani..Bugün bu mesajı yazarken bile ona bol bonuslu sevaplar kazandırıyosun ama müslüman olmadığı için SIRF cehennemlik diyebiliyoruz..

Ben kendi bakış açımla kuran'a baktığımda ne sizin gibi zorba kuralları olan bir kuran ne de diğerleri gibi içi boş bir kuran görüyorum..Hepinizin karıştırdığı nokta bunu 4 boyutlu gezegeninizde size verilen akıl yetileriyle bi de üstüne ukalaca eleştiriyo olmanız..

Daha beyninin %7 sini zor kullanan siz enerji topları..her konuda maşallah diğer enerji toplarının yüzyıllar boyu yazdıklarıyla geçinip duruyosunuz..Mucizeden başlayarak..Diğerleride o üstün zekalarıyla yine diğer enerji varlıklarının 1000 yıldır yalanmı dolanmı oduğunu bilmediğimiz ve asla da bilemeyeceğimiz insanların yazdıklarını çürüterek allah yok 2 leminde gidip geliyolar..

Kuran ın en büyük özelliği nedir biliyorumusunuz ve içindeki tüm manaları yansıtmayı sağlayan anlamanızı sağlayan..Onun "SONSUZA KADAR BİZİ İDARE EDECEK OLMASIDIR" o bilgiyle donatılmıştır çünkü...

Buradan hareket edecek gerekli zeka ve öngörü ve mantık bilginiz varsa..Ne onu reddetmeye gerek kalır nede körü körüne bağlanmaya..Çok açık net ve basittir kuran..Kimilerinin diğer yazılarda bahsettiği gibi Allah 4 işlemmi kullanıyo yani utandırmayın allahı günah işliyosunuz diyen arkadaş da bilsin evet 4 işlemde kullanır..Çünkü matematik 4 işlemden başlar..O dalga geçtiğiniz evlat gibiler bi yerinden "Bİ ZAHMET" "OKUSUN" da en azından içindeki 4 işlemde bile nerler yattığını görsün diye basit de verilmiş olabilir..Bu Onun zekasının küçük olduğunu göstermez aksine işte kendimizi çok büyüttüğümüz bizlerin zekasının bu kadar düşük olduğunu gösterir..

İçinde integral de türev de vardır..8.boyut matematiği de belki 17.boyut matematiğide vardır birileri "OKU" sunda bulsun diye vardır..

Ama müslümanlık alemi 1400 yıldır yok efendim hz ali böyle demiş yok ibrahim sadrazam peygamberden şunu duymuş bunu yapmak günahmış ay 8 parçaya ayrılmış yer yarılmış cehennem dibine girilmiş gibi safsatalarla hala saç teliyle uğraşırken..diğer bilimsel adam modelimiz ve felsefeci modellerimizde ahanda 1 yamuk daha buldum kurana inanma ŞUURLU varlık var..Beni kimse yaratamaz yarattıysada ilgilensin cühelalığıyla birbirlerine sallayıp durmaktır..Bravo içine ettiniz elbirliğiyle..

Gören gözler okuyan akıllar Kuran ın kimya biyoloji matematik fizik anatomi v.s sizin bu salak 4 boyutlu aptal evreninizde ne varsa onu yazmaktadır..Ahlah kitabıdır aynı zamanda..Okumaya başladığınızda profesyonel olduğunuz konu neyse onla ilgili bilgi edinirsiniz..Duygusalsanız iyileri kötüleri söyleyen bir hikayedir KURAN..Fizik profesörüyseniz size ay la dübya arasında mesafeye ölçüleriyle verir..kabeyi bulabilmenin eğimine kadar vardır..Atom uzmanıysanız vardır içinde atomun basit yapısını anlatan ayetler..Mars a gidecek uzay gemisi inşaa edecekseniz onun yapımını yazıyodur..Atatürk ü ararsan onu da bulursun..Eğer enerjiysen kendini de görürsün kuranı kerim de..Başucu kitabını diz üstü kitabı haline getirenler utansın ne diyim..

Az öncede belirttiğim gibi ve zeki adamlarında anlayabileceği üzere KURAN niyet dininin kitabıdır..O yüzden sonsuza kadar da gidecektir..Çünkü sizin iradeniz torunlarınız iradesi onların torunlarının iradesi ve ahlakları bu süreç içerisinde kuranı sürekli ayakta tutmayı sağlar..O yüzden hep söyledğim gibi MİAMİ de yaşadığınız kuranın anlmıyla IRAK ta yaşadığınız kuranın anlamı aynı olamaz olmamalıdır da..

Ki bunu en somut örneğiyle denize gidenler bilir..Özellikle erkek arkadaşlar bi müddet sonra ordaki bir sürü mayolu genç kız arkadaşımızı gördükten sonra akıllarına kötü birşey gelmemeye başlar..Alışırsınız o ortama..Kötü düşünmezsiniz..Bu günah sevap mucize konuları tam bir kaos oluşturmuştur..Burdaki çıkış noktasıda NİYET tir..O yüzden zeki şuurlu varlığın yada yüce allahın adı herneyse yada büyük enerjinin günah sevap konusunda baktığı şey niyettir..

bir adam geldi senin başka bir adamı öldürmeni istedi yoksa seni öldüreceğini söylediki oda bu işi yapmazsa oğlu öldürülecek..Hadi say bakalım cehennemlikleri..moda mod kural yoktur..Olaylara yerlere şartlara göre kurallar vardır KURAN'da..Öyle Anayasa kuralı değildir..değişmeyen tek kuralı esnetilemeyen duruma göre şekillenmeyen oda iman ve islamın şartlarıdır..

Ki mesela namaz kılmak bile savaş durumları hastalık vb..durumlarda ne kadar kural olarak zaten esnektir..

Ayrıca herkesin yanlış bildiği üzere Allah tapınmaya falan da ihtiyacı yoktur..Ben size sağlıklı büyüyünce 100 kilo olacak bir inek verdiğimde ve 20 yıl sonra(kader) aldığımda bu şartlarda kalmasını isterim..Bunun içinde bu ineğe günde 5 vakit(ki kimine göre 3) bol bol egzersiz yaptır arada bir diğer ineklere süt versin(zekat) çünkü fazla süt vücuduna psikolojisine zararlı...4 kilo verdirtiyo..zaaaaaarrttt ve zuuuurrrt...Budur verdiği emaneti 100 kilo ve günde 100 litre süt veren bunu dağıtan kötü niyetli olmayan ruhuna ve bedenine zarar vermeden almak istemektedir..BUDUR öyle zorlama yollar ilahi nedenler bulmak bu zekanızla gereksizdir..

Sizde naparsınız namaz kılmazsınız halbuki vucüdun bütün kaslarını çalıştıran tek spor dur en az enerji sarfıyla..:) ama çok müslüman olan 355 vakit sünnet kılar..çünkü tavşanın suyunun suyu bişey demiş 1400 yıl hiç içine bir kelime katılmadan bu günlere gelmiş hadis saçmalıklarına güvenerek daha çok yıpratır kendini..O yüzden çok müslüman amcalarımız genelde 70 li yaşlarda 50 yıl gereğinden fazla eğildikleri için ayçiçeği modunda iki büklüm takılırlar..Ki vücudunuza zarar verdiğiniz için buda günahtır..Diğer bilimsel ve felsefeci grubumuz da yoga yapar ne zaman kalkıp aya doğru havada ilerliycem diye..düşünce gücüyle havalanma vucüdu güzelleştirme yöntemi..OKU DA ANLA DEMİŞ EN GÜZEL EN ZAHMETSİZ SPORU vermiş..gündede benim için değil kendi sağlığın için 3 vakitten 2 rekat bi zahmet kıl demiş..ama yapamazsan da vucüdünu es geçme kaza yap vakitin olmazsa yinede yuap sporunu demiş..Ama nerdeeee...

Cehennemde yanma korkusu ve diğer tarafın ne cehennemi yaw savuntusu arasında geçiyor yaşam..Daha bir sürü şey var söylemek istediğim ama o kadar yer yok..ilerki günlerde yeri gelir gene söylerim..

Muhabir allaha soruyor : Bütün insanlığa bir cümle söylemek isteseydiniz bu ne olurdu?

-ALLAH : Hepiniz beni yanlış anladınız...:cool:

Ayrıca dipnot olarak şunlarıda yazan arkadaş sormak istiyorum..

Cehennem nedir? ruhun ateşte yanması nedir? Aşk acısının 500 trilyon katı ruhuna acı çektiricem midir? yoksa bedenini kızgın yağlarda çürüm çürüm çürütücemmidir..? nedir bu cehennem cennet ? saç telim kızarıncaki hissettiğim bedensel acının 4 katrilyon fazlasımı yoksa ruhen darlandığım günlerden vicdan azaplarımın 4 trilyon katı mı nedir? saç telim yanmıycaksa neden saçımı örtüyorum misal..binlerce soru vs.vs

anladık taam ebedi kalıcaz madem de..bunları yaparsak ki bence göreceli olanlarda var..müslümanı öldürmek kaka ebedi cehennem ama hristiyanı çek vur ne ala yaw..bugün ateist temizleme günü hadin dostlar..:) varmı böyle bişey? senin karıncayı ezmen bile günah..sineği duvar yapıştırmanda günah..O sinek sen temiz olsan oraya gelmezdi...falan falan..:) bu bahsettiklerim çoban olanlar anlasın diye..daha basit örnekler bulamıyorum..Tıpkı tanrının 4 işlemi kuranda yansıttığı gibi..:)

öbürüde hala Hadis demiş töbe allaam yaa..:) insanın olduğu yerde HATA vardır arkadaşlar..ve KURAN da HATA YOKTUR!! bu böyle biline..

boopss 08-09-2008 17:05

Alıntı:

isar86´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 126264)
aynı soruları ben de sorardım namaz kılarken kendime yardıma duaya ihtiyacı olan benmiyim yoksa cennetteki peygamberlermi.çaktım köfteyi herşey bir düzmece hepsi bir sömürü puzzle nın parçaları.insanın aklı varsa ekstra dan ne bir kitaba ne bir peygambere nede bir dien ihtiyacı vardır.evren tüm yaşamın tek mekanı ve kaynağıdır.onunla uyum içinde yaşarsak gerçekten tüm insanlar mutlu olabilir .mesela evrende insan dışında hiçbir canlı ihtyacından fazlasını biriktirmez yada yok etmez insan berbat bir yaratık bu açıdan herkes ihtiyacı olanı kadar istese kimse ne açlıktan ölür nede başaka bir sebpten dolayı sıkıntı çeker .sadaka zekatı kabul eden bir sistem inanç vs .sömürü düzenini de kabul etmiş demektir. çünkü sömürünün olmadığı bir düzende sadakaya da ihtyaç kalmayacaktır. yani sömürü tanrı tarfından gelmediğine göre ve sömürüyü din bu yönüyle destekldiğine göre kesinlikle ve kesinlikle din insan uydurmasından başka birşey değildir. saygılarımla...

bu yazdıklarını şu an bir karınca diğer karıncaya bir ağustos böceği için söylüyo olabilir dostum..

yada aslanlar grubunun lideri diğer aslan'a ulan ne iğrenç yaratığız şu zebraları sürekli tüketiyoruz halbüse bütün evren mükemmel matematiği sağlıyo bi bizde var..bide bütün grupla ben öldürdüğüm halde paylaşıyoruz halbüse kuran böyle demese ben tek başına yerdim(zekat)..böyle bir sistemi oluşturan tanrı olamaz aslan peygambere ve onun safsatalarına inanmıyorum diyor olabilir..Göreceli bakış açınız size bu yorumu çıkarttırıyo tabii..Öbür aslan sürüsüde allahım verdiğin zebraya şükürler olsuuuuun sen demesen paylaşmayı biz bilemeeecektik moduyla cevaplıyo işte..naapsınlar..

Ateistler 2*2 4 olmalı SÜÜPER dünya modeli..Evren de örneği diyo..
Çok müsümanlarda 2*2 4 ama biz bu süper dünyayı hadislerle buluyoz sizi inaçsız mendeburlar diyo..

bende 2*2 5 diyorum yeri geldiğinde 18 diyorum..2*2 3.14 diyorum..

5000 yıl sonraki ateist bu gidişle yine 2*2 4 dicek
müslümanlarda hala çarşaf zart zurtla uğraşcak ama sonuç aynı 2*2 4 DEĞİŞMİYO. :)

OKU yun OKU...2*2 yi 27.boyuttaki eşitliğini ispatlayın 4 mü? 4 se atın beni cehenneme ben bütün atesitlerin ve bütün müslümanların günahlarını alıyorum..Ateistler başka kaka boyuta gitmesin..müslüman arkadaşalarında yağları erimesin cehennemde..:)

boopss 08-09-2008 17:19

Alıntı:

boopss´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 126867)
bu yazdıklarını şu an bir karınca diğer karıncaya bir ağustos böceği için söylüyo olabilir dostum..

yada aslanlar grubunun lideri diğer aslan'a ulan ne iğrenç yaratığız şu zebraları sürekli tüketiyoruz halbüse bütün evren mükemmel matematiği sağlıyo bi bizde var..bide bütün grupla ben öldürdüğüm halde paylaşıyoruz halbüse kuran böyle demese ben tek başına yerdim(zekat)..böyle bir sistemi oluşturan tanrı olamaz aslan peygambere ve onun safsatalarına inanmıyorum diyor olabilir..Göreceli bakış açınız size bu yorumu çıkarttırıyo tabii..Öbür aslan sürüsüde allahım verdiğin zebraya şükürler olsuuuuun sen demesen paylaşmayı biz bilemeeecektik moduyla cevaplıyo işte..naapsınlar..

Ateistler 2*2 4 olmalı SÜÜPER dünya modeli..Evren de örneği diyo..
Çok müsümanlarda 2*2 4 ama biz bu süper dünyayı hadislerle buluyoz sizi inaçsız mendeburlar diyo..

bende 2*2 5 diyorum yeri geldiğinde 18 diyorum..2*2 3.14 diyorum..

5000 yıl sonraki ateist bu gidişle yine 2*2 4 dicek
müslümanlarda hala çarşaf zart zurtla uğraşcak ama sonuç aynı 2*2 4 DEĞİŞMİYO. :)

OKU yun OKU...2*2 yi 27.boyuttaki eşitliğini ispatlayın 4 mü? 4 se atın beni cehenneme ben bütün atesitlerin ve bütün müslümanların günahlarını alıyorum..Ateistler başka kaka boyuta gitmesin..müslüman arkadaşalarında yağları erimesin cehennemde..:)

ayrıca bundan 200 yıl sonra falan torunlarıma çok gülmeleri için vasiyet olarak yazıcam..

Biz insanoğlu düşünebilen kendi kararlarını verebilen cyborglar yarattığımızda..(o zaman allah dan bi parça kopartmış oluyoruz..) bu yaptığımız arkadaşları öylesine dünya ya mı salıcaz yoksa bi amaç içinmi yapıcaz..Yoksa mutfak robotu teknolojisi olarak kalmaya devam mı edecekler..Burda ateiet olan arkadaşlarımızın çok güleceği ve düşünemsi geren bi konu var..:) bir kural kitabı yazıcaz..dicezki SEEN şunnarı şunnarı yapcan..Yapmazsan çipini kafanda kırarım dicez..TAbi düşünebildiği için bir cyborg aynen senin gibi diğer XKLM456 ya bu kitap tanrıdan gelmiş olamaz dicek..O zamanda ATEIST cyborglar çıkcak..Katologlarına uymayan..Belki insanlık bile olmıcak ya neyse..:) Bilim yaratıyo felsefe destekliyo ama gel gör düşünebildiği anda snyde 3.5000000000000 işlem yapan bi robot dakkasında o kullanma kılavuzunu başına çalar...O yüzden niyet programı eklicen iyiyi kötüyü günde 3 kez kendisini yağlamasını yoksa öldüğünde recycle yapamıcaaını anlatcan bunu yapamazsanda çöpe atıcaını sölicen..Yinede ATEİST olcak..:) garip...Diğer cyborg gurubu da söylemeye gerek yok..onlar fazla kurallara körü körüne bağlılık programı yüklendiği için onlarda yanlış anlıcaklar...:) budur yani..Bi grup cyborg da bi gün hanaa bu kuran da ne böyle dicek açıp okucak...sanırım din onların snyde yapabildikleri işlem mantık ve zekalarının üstünlüğü sayesinde yeni anlaölar kazancak..o zamanda torunlarıma yukardan bakmak dileğiyle..başka boyuttan..cehennemden yada her ne ise..

bayraktaro1 08-09-2008 17:48

Sayın boopss;

Neler zırvaladığının farkında mısın ? Önce bir kendine gel. Kendinle bir barış. Ne dediğin ve ne anlattığın hiç anlaşılmıyor. Bu kadar hızlı gitme, sakin ol (seni dahi seniii), herşeyi çözmüşsün....

boopss 08-09-2008 17:48

içki geçmiş onu da yazim..:) İÇEN adam yalan söylemez..söylemeyemez..Bilimsel olarak kanıtlarını çeşitli yerlerde bulabilirsiniz..Ve bende diyorumki içki dahil sevginin de saygının da düşmanlığında bu dünyadaki bütün adlandırdığımız şelylerinde fazlası günahtır..

Ben en temiz en yalan söylemeyen halimle sevgilimin yanına gidip seni seviyorum dediğim zamanlar hep içkili olduğum zamanlardı..Hepinizde bunu hayatın çeşitli yönlerinde görmüşsünüzdür..

Fazlası sana zarar verdiği için zarardır..azı çevrene zarar verdiriyosa buda zarardır..Her kuralda olduğu gibi buda değişkendir kuranda..Sen o halinle o içkili halinle hala Allaha sığınabiliosan yada yardım isteyebiliyosan yada içten bir seni seviyorum ulan diyebiliyosan..Bonuslu sevap kazanırsın..Mantığı budur iyi bi adamsındır..niyetin iyidir..içmişindir işte..sevgilin ailen gelir gözünün önüne genelde..çoluğun çoçuğun...hep içinde birktirdiklerini bir anda arkadaşlarına açarsın..her şeyi tüm doğrularıyla anlatırsın pişmanlıklarını aldatmalarını aşkalrını acılarını..

Ulan içmişsin dünyevi değilsin Allah a açmışsın içini tüm gerçekliği saflığıyla..Ama dua bile ettirmezler bu müslümanlar..ceza yersin kat kat 40 gün allaha bakmamalısın hatta..yazık işte ne diyim..Benim Allahım sizinkinden çok güzel..Keyifli kafa bi adam..Her bu cümleleri kuruşumda gözlerim parlıyo onunda gözleri parlıyo..Keşke ne kadar üzdüğünüzü görebilseniz..Ben her gün görüyorum...Ve şeytan öbür boyut varlığı kaka adam (doğruları güya gösteren zat) matematiksel doğanın dengesi v.s iki grubuda kıs kıs kibirle gülerek izliyo..

Ölümle yaşamı bir cümlede kullanırız hep..ilginçtir ölümün tersi doğumdur..yaşamsa tektir..zıttı yoktur..bu yaşamlarınızı doğum ve ölümü konuşarak geçiriyosunuz..yaşam gidiyo elden..Tadın herşeyden..İyi mi kötü mü görün ama iyi adamlar iyi kızlar olun niyetiniz iyi olsun..Açlıktan ölmek üzreyseniz ve 4 saat sonra ölecek bir insan varsa yanıbaşınızda ıssız bir adada..hayatta kalmanızı emreder kuran..ölünce insan eti de yiyin..günahı bana eğer varsa..Kullanma kitabınızda sizin için yazılmış güzel şeyler var..arada kullanın emanet yerine tam gitsin recycle olsun..arada kullanmayın..ama yaşayın..

boopss 08-09-2008 17:52

Alıntı:

bayraktaro´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 126883)
Sayın boopss;

Neler zırvaladığının farkında mısın ? Önce bir kendine gel. Kendinle bir barış. Ne dediğin ve ne anlattığın hiç anlaşılmıyor. Bu kadar hızlı gitme, sakin ol (seni dahi seniii), herşeyi çözmüşsün....

:) boşver diğer konuya geç..bi şeyi çözdüğüm yok..:) o kadar kapasitem de yok..:) öyle boş düşünce baloncukları..üstüne alınma sen..

Allah..Hepiniz beni yanlış anladınız!! (bende dahilim..) çözmek haddime değil..

K.C. 09-09-2008 12:26

Yazıların tamamını okuyamadım ama sayın Boopss bütün ılımlı İslamcıları sollamış görünüyor.
En en en (Âli) ılımlı İslam'ın doğuşu gibi...
İşbu yeni dinin tüm Dünya insanlığına (ve saybörglere) hayırlı olması dileğimle... :)

boopss 09-09-2008 14:47

Alıntı:

K.C.´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 127004)
Yazıların tamamını okuyamadım ama sayın Boopss bütün ılımlı İslamcıları sollamış görünüyor.
En en en (Âli) ılımlı İslam'ın doğuşu gibi...
İşbu yeni dinin tüm Dünya insanlığına (ve saybörglere) hayırlı olması dileğimle... :)

olmuyo dimi.. bi dalgalanma..bi cızırtı oluşturuyo tabi..:) sümkürükçü abimiz nerde yaw bana sümkürüyosun diodu..kedi keçi anlatıyodu bişiler..:)

varmı cevabın? hayal gücün yetiyomu anlayamaya? yok olduğunu savunduğun TANRI nın enerji topunun ot böceğinin yerine geçicek bilime sahipsin yarın bigün de geçiceksin..ne olucak o düşünen saybörgleri yarattığında diyorum yüce bilimsel varlık matematiksel gerçek kediyi incitmeyen cennetin 1 numaralı varisi.. söyle bakalım ne olacak o zaman?

Bilim sizin bu safsatalarınızı ve kendinizi yaşatma çabalarınızı teorik olarak ispat ettiği gün bütün felsefeniz yok olduydu..odur bu anlattıklarım..gerçi allah kitabında söylemiş illa bilim diyenlere soruyorum..O cyborg kılavuzunu senin kafanda paralarmı cyborgların efendisi paralamazmı? :)

harbi geçiniz..en en en en diye birşey yok şii şafi alevi sert katı sevgi dolu nefret dolu islam olmadığı gibi..bir tek kitap var o da benim söylediklerimdir DEĞİL..sizin kendi adınıza okuyup (bin kere yazdım ama yine yazıcam) BU KOŞULLARDAKİ ZEKANIZLA MATEMATİĞİNİZLE BULUNDUĞUNUZ ŞEHİRİN SOSYAL ORTAMIYLA KÜLTÜR YAPISIYLA PİSLİĞİYLE yorumlamanız gereken ve KENDİ ADINIZA OKU! duğunuz.. bişeyleri çürütmek için DEĞİL..islam var..Bu GERÇEK olanıdır..

o doğru bu mansız bu bilimsel olarak saçma e mademli cümleleriniz yanlızca sizi o günkü doğruya o şartlardaki doğruya yada o şartlardaki o bilgi kapasitesindeki yanlışlara götürür.. iki tarafta oyun oynuyo mutlu mutlu elele..farkında olmadan aynı tarafın savunucularısınız..haberiniz yok..

Ama gönderdiğim boyut enerjisi biraz yüksek tabi kimilerinde birdaha bu yazıyı okumama..kimilerine bana Hz.Ali dedirtme kimilerine eli kanlı müslüman kimilerine de deli lan bu ateist yakıştırması yaptırır bu yazdıklarım..

Çok düşünürsen kıvılcımda çıkartırır saç tellerinde..anlayamadıysanız boş şeyler yazmayınız..bana da bir cevap vermeyiniz..ben soruları sordum hayal gücümü kullandım böyle bir gün olucak dedim..bana vermeyin cevap ama kendize sorun.. soruyosun da gerçi yada resetledin kendini rahatladın..

bunları okuyanlarda cevap vermesinler..kendi içlerinde sorsunlar..BEN bir ZAYBÖRG ün tanrısı olduumda ne ..k yicem yaw? :)

DİKKAT :nash in oyun teoremi açmazını da okusunlar bu bilimsel arkadaşlar bidaha..

iki seçim var biriside tanrı var ve inanırsan v.s cennete gideceksin diğer seçenek ise tanrı yok istediğin gibi yaşa ölüp gidicen bi şekilde..

bu din açmazında nash inde belirtiği üzere ve sizin de bunu anlayabileceğiniz üzere..Kendi menfaatlerini düşünen insan her zaman tanrı var seçeneğini seçmek ister..ama ya yoksa çıkmazı da sürekli aklına takılır..ya yoksa yı seçen de doğru yapmıştır belki ama o da sürekli ya warsa yı düşüneceği için bir açmaza gidilir..bu açmaz da seçilebilecek BİLİMSEL olarak en iyi sonuç veren seçenek Tanrının varlığını kabul etmektir..

bunu süsleyip püsleyip değiştirebilirsiniz sizde bu açmazı uygulayabilirsiniz..tabi bilime inanmayan kesim tanrı yok demeli..bu durumda müslüman arkadaşlar bilime inamadıkları için tanrı YOK demeli..bilime inanan ateist kesmiside bu bilimsel teoreme göre tanrı VAR demeli..

bilim ne güzel şe açmazın güzelliğine bak yarebbim..:)

prometheus4517 11-09-2008 16:44

harbiden boops dostum kafan çok karışmış galiba.

sanırım sen o genetik mutasyon klon falan diye bir din vardı ismini hatırlamıyorum yeni çıkmış. ondansın galiba ha! hadi hadi. dök bize içini. neymiş şu kuran be. eşi benzeri yazılamazmış. ben başladım yazmaya ama iskan değiştirince yarım kaldı. bi 20 sayfa falan yazdım. INSALLAH :) kaldığım yerden devam edicem. allahın inayetiyle. allah o günleri de gösterirse :)

Nova 23-08-2010 04:36

güncelleme

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:27 .