![]() |
Haman : Ateizmin değişmez hüsranı
Turan Dursun zamanında demiş ki:
''Ayetlerde adı geçen Haman, Mısır'da Firavun'un baş adamı, muhtemelen veziri olarak ve Musa ile aynı dönemde yaşamış şekilde gösterilmiştir. Oysa ki, kaynaklara göre Haman, ne Mısır'da bulunmuştur, ne Mısır Firavunu'nun, veziri olmuştur ve ne de Musa'nın yaşadığı dönemlerde yaşamıştır.'' Evet zamanında çok ateist Kuranda Hamanın Firavunun yardımcısı olmasıyla ilgili çok alay etmişti.Kaynak dediğide Tevrat:).Yazının devamında Turan DURSUN Muhammed yanlış kopya çekmiş diyor. Oysa buda mısır yazıtlarının çözülmesinden sonra ateistlerin elinde patlamış.Hüsranlarına başka bir hüsran katmışlardır.Bakınız Mısr Yazıtları neler diyor: "Haman" ismi gerçekten de Mısır yazıtlarında geçiyordu. Viyana'daki Hof Müzesi'nde bulunan bir anıt üzerinde bu isimden söz ediliyordu. Aynı yazıtta Haman'ın Firavun'a olan yakınlığı da vurgulanıyordu.(Walter Wreszinski, Aegyptische Inschriften aus dem K.K. Hof Museum in Wien, 1906, J. C. Hinrichs' sche Buchhandlung.) İşin ilginç tarafı tamda haman Kuranda ki gibi taş ocaklarının başı oalrak geçiyor: Tüm yazıtlara dayanılarak hazırlanan "Yeni Krallıktaki Kişiler" sözlüğünde ise, Haman'dan "Taş ocaklarında çalışanların başı" olarak bahsediliyordu.( Hermann Ranke, Die Ägyptischen Personennamen, Verzeichnis der Namen, Verlag Von J. J. Augustin in Glückstadt, Band I, 1935, Band II, 1952) Evet Turan dursunun süpürgeside Haman iddasıda çöpeeeeeeee:)) |
|
Aynı konu üçe ayrılmış. Bu başlıkları bitiştirmek mümkün mü?
|
Ateistler kaybetmeye mahkum...
|
Dinlerden kopanlarin sayisinin gün gittikce arttigini gözlemleyebilirsiniz..!
Tabii eger Kanal 7' haberlerine bakarsaniz herkesin müslüman oldugunu zannedersiniz. Muslumanliga gecen bir ingiliz icin 10dk haber yaparlar cunku. Ancak dinden cikan okadar insan icin 1dk yayin yapmazlar. Ateistler kaybetmiyor ki, sadece yasiyorlar. Bu hayati en guzel bicimde degerlendiriyorlar. |
Ben kaybetmeyi daha çok ahiret için kullanmıştım da ,,nese :)
Umarım birgün doğru yola girersiniz arkadaşlar ne diyim... He dinden kopanlar demişsiniz,doğrudur.Özellikle avrupada ateistlerin oranı giderek artıyor,yadsınamaz bir gerçek bu kabul ediyorum. Kanal 7 haberlerini bilmem ama şahit olduğum şudur ki müslümanlık dünyada hızla yayılıyor...Dünyada yükselişte olan iki kavram zaten ateizm ve müslümanlık,,kazanan kim olcak zaman gösterecek...:) |
Zaten hersey ahirette belli olacak. Dünya da Islam'in hak din oldugunun kanitini ancak ahirette ogrenebilecegiz.
Avrupayi birakalim da biz Turkiye'ye bakalim..!! Muslumanim deyip, Kuran'in Allah kelami olmadigina inanan birsuru insan var. Sadece yasadigi toplumdan kopmamak yadirganmamak icin 'muslumanim' deniliyor. Bence nufuz cuzdanlarinda ki 'dini; Islam' dan cikarak Turkiye'nin 99% musluman diyebilirsiniz ancak, yoksa birebir arastirmalarda bu hicte oyle cikmayabilir. Arabistan gibi agir rejimler altinda dahi dinden cikan ve ozgurlugu icin 'hicret' eden birsuru insanlar var. Muslumanlik cokuste, inise gecti coktaaaaaan oda. Ney kazanacak biliyormusun, Insanlik. .. !! Sizin dininiz, kitabiniz, peygamberleriniz, cennetiniz, Allah'iniz, melekleriniz, mucizleriniz var. Bizim yani dinsiz insanlarin ise sadece INSANA INSANCA bakislari var. Muslum - gayri muslum olarak degil. Cennetlik cehennemlik olarak degil. Kazanan kaybeden de yok ayriyeten. Guzel yasayan veya hayati kendine zehir eden, isteklerini bastiran, mutsuz oldugu halde kendini kandirabilen var. |
İlk bakışta ne kadar da güzel geliyor yazdıkların.Uzaydan gelen biri iki kavram hakkında bilgisi olmasa, şu yazdıklarından dolayı emin ol senin haklı olduğunu söylerdi,bunda şüphe yok..
Ama malesef gerçekler öyle değil arkadaşım,malesef değil... Öncelikle şunu belirtiyim ben müslümanım demekle müslüman olunur.Ama müslümanlıkta şu da var: Eğer islamın temeli kuranın herhangi bir yasasını inkar edenler müslümanlıktan çıkmış demektir,,artık müslüman diye yargılayamazsın onu. Türkiyenin %99 unun müslüman olduğunu söylemesi onun müslümanlığı tam olarak yaşadığı anlamına mı gelir_? Bugün birçok insan alkol kullanıyor ertsi gün cuma namazına gidebiliyor_?Bu adam günahkar bir müslümandır,,islamiyetin öngördüğü din anlayışı bu değildir. İnsanlar müslümanım der ama masum insanları gözü kapalı öldürür_? Ama müslümanlıkta kendi canın söz konusu değilse bireyin birini öldürmesi haramdır! Bu insan yüzünden nasıl bir dini sorumlu tutarsınız_? Bu şuna benzer.Biz türküz ve türkiyede milyonlarca türk yaşıyor.Ve bir türk gidiyor avrupalıya bizi rezil edecek hareketler yapıyor.Ve bunun üzerine bütün avrupa türklerin hepsinin böyle olduğunu,bunlardan bi b.. olmayacağını soyluyor_? Bir türk olarak onlara cavabın ne olur_? Senin onlara cevabın emin ol bizim bize verdiğiniz örneklere verdiğimiz cevaptan farksızdır..saygılar... |
Kenny dost, ne muslumanlar ne gavurlar ne budistler. Hepsinin icinde iyi ve kotu var. Ve bu da iyiligin dine bagimli olmadigini gosterir. Yani dinsiz biri de iyi bir insan olabilir. Hatta bazen dinlilerden daha iyi.
Birseyin haram oldugunu bilip, yapmak nedir ? Reddetmek degilmidir ? Reddediyorum denildiginde mi reddedilmis olunuyor yoksa o yasak cignendiginde mi ? Eger yasak cignendiginde ise, dunya da musluman sayisi binleri gecmez. Yalan soylemek, icki icmek, zina, haram, rusvet, riya, dedikodu, haset, fitne cikarmak, kiskanclik, gerikafalilik, bilimle icice olmamak demek dunya da musluman yok. Biz de soyle olabilirmiyiz, Islami reddetmiyoruz ama islami yasamiyoruz. Bize de gunahkar musluman deyip cennetin yolunu acabilirmisiniz. ?? Hirsizligin kotu birsey oldugunu evrensel olarak herkes kabul eder. Peki bu yeterlimidir ? Hayir, eger hirsizlik yapmazsaniz, bunu kabul etmis olursunuz..!! Aksi takdirde bilg kalabalikligindan baska bir ise yaramaz, koca bir haramlar listesini hafizada tutmak..!! Her inanan iyi olacak diye birsey yok ancak her inanmayan da kotu olacak diye birsey de yok..! Demek ki hersey AKIL da bitiiyor. Sevgilerimle |
Gayet tabi her topluluk içinde iyi ve kötü insanlar var.Ben ateistlere iyi kötü diye bir şey demiyorum zaten.Ateistlerden de gerçekten insanlık namına iyi işler yapan örnek olan insanlar çıkabilir ve çıkmıştır da bunda hemfikiriz merak etme;)
sorularına gelince: Birseyin haram oldugunu bilip, yapmak nedir ? Reddetmek degilmidir ? Reddediyorum denildiginde mi reddedilmis olunuyor yoksa o yasak cignendiginde mi ? İslamda kurallar vardır.Mesala bir insan müslümanım diyordur ama zina ediyordur,içki içiyordur yani kuranda haram olan şeyleri yapıyordur. Şimdi bu arkadaşın durumunu ne olur_? Eğer bu arkadaş :'' ya içki zina haram felan değildir uydurmuşlardır inanmıyom haram olduğuna'' derse artık o arkadaş allahın kuranda belirttiği üzere dinden çıkar,müslüman değildir. Ama bu arkadaş'' ya ben içki içiyorum zina ediyorum ama bunlar günah, allah affeder inş birgün bırakırım bu işleri'' der ise günahkar olur,müslümanlıktan çıkmaz. umarım anlaşılmıştır yukarısı... Biz de soyle olabilirmiyiz, Islami reddetmiyoruz ama islami yasamiyoruz. Bize de gunahkar musluman deyip cennetin yolunu acabilirmisiniz. ?? Eğer islama inanırsanız ,allahın varlığına birliğine ve onun gonderdiği peygamberlere,dinlere inanırsanız kurtulma şansınız vardır.Müslüman olmak zorunda değilsiniz,ama çok riskli bir yoldasınız demektir... Ateist olup da islamın şartlarına uygun yaşayan çok insan vardır.İçki içmez,zina etmez ,kötülük yapmaz.Ama allaha inanmadıktan sonra bunların ahirette bir anlamı olmayacağını allah bize bildiriyor. Allahın kuldan istediği şey basit arkadaşım: Bana iman edin varlığıma inanın ve öldükten sonra hesap vereceğinizi asla unutmayın,buna iman edin. Yoksa sen dünyada iyilik perisi olsan da allaha iman etmezsen ahirette pek iyi bir gelecek seni beklemiyor... Umarım yeterince açıklayanilmişimdir... |
Allah'a inanmayan ancak cok iyi bir insan. Insanliga okadar yararli isler yapmis. Sadece Allah birdir demedigi icin cehenneme gidebilir mi bu nasil bir mantiktir ? Bu nasil bir Allah'tir. Allah hem kendini gizliyor, seslenmiyor, gorunmuyor, kavranmiyor hemde inanmadigimiz icin cehenneme mi atiyor bizleri ?
Ayrica Tanri olabilir ama bu yine de Tanri'nin kitaplar dinler peygamber gonderdigini kanitlamaz. Akil herseyden ustundur. Akli kullanmaktir eger Tanri varsa sinavimiz..! Kitaplari okuyup okuyup peygambere tapinmak degil.!! Neyse Kenny cevaplarin icin tesekkurler. Iyi niyetin icinde. Yemek hazir gel buyur yemek yiyelim. :) |
Öncelikle afiyet olsun;)
Allahın sistemini,adaletini eleştirmişsin yazında.Onu görmediğim halde neden inanıyım diyorsun.Eğer her görmediğin şeye inanmıyorsan hayata çok basit bir mantıktan bakıyorsun demektir.Senden binlerce sene öncesinde de allaha inanmayanların ortak noktası aynıydı,,seneler değişti değişen bir şey yok... Allah biz kullarını gönderdiği peygamberler aracığıyla bilgilendiriyor.Bazı şeylerin salt akılla kavranması,,bu maddesel dünyada her zman sağlıklı sonuç vermiyor malesef. Ama illaki aklınla kavramak istiyorsan şöyle derince bir düşün.Bütün her şey tesadüf olabilir mi_? Bu kusursuz sistem kendiliğinden oluşmuş olabilir mi_? Çevrene bir bak,insanın yaşayabileceği en uygun bir ortam var ,her şey kusursuz mükemmel...Kuranda bize bildirilenleri etraflıca düşünürsen her şeyin bir açıklamasının olduğunu göreceksin..Sözümü anlamlı bir ayetle bitiriyorum...saygılar... Şüphesiz, göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gündüzün ardı ardına gelişinde, insanlara yararlı şeyler ile denizde yüzen gemilerde, Allah'ın yağdırdığı ve kendisiyle yeryüzünü ölümünden sonra dirilttiği suda, her canlıyı orada üretip-yaymasında, rüzgarları estirmesinde, gökle yer arasında boyun eğdirilmiş bulutları evirip çevirmesinde düşünen bir topluluk için gerçekten ayetler vardır. |
Tanriya inanirim ancak peygamberlere asla. Peygamberlere inanirsam Tanrinin cok mantiksiz bir bilgilendirme bicimini sectigi ortaya cikar. Her insana birer melek ile haber edebilirdi Tanri buna kadir. Benim inanma sorumlulugum 0. Cunku Muhammedi ne dedem gordu ne de babam ne de ben. Kitaplardan okuyorum sadece.
Kusursuz Tanrinin kusurlu kitaplar dinler gondermesi akil disi. Akil bence Tanrinin insanlara Kendisini bulmalari icin verdigi en mukemmel arac. Gerisi insanlarin husnu-zanlari. Tanri vardir vardir. Bu cumleyi kime soyluyorsunuz ? Tanri birdir diyorsunuz neden ? Kim dedi size 2- 3 - 4 diye de iki de bir Tanri birdir diyorsunuz ? Tanri varsa dahi, Tanri vardir demek Tanridan baska Tanriya isaret eder. Tanriya Sen varsin demek nekadar mantikli ? Kendi varligini unutuyor mu ki Tanri ? Tanri vardir, birdir gibi tumceler insanlari oyalamaktan baska birseye yaramaz zira herseyi bilen kusursuz Tanriya, bir oldugunu guclu oldugunu hatirlatmak abesle istigal etmektir. Peygamberlerde bunun en buyugunu yapmistir. Rant saglamislardir Tanriyi kullanarak. Tanri insanin tarihinde hep vardi, peygamberlik sonralari turedi. Tanri insanin kafasinda ki bitim noktasidir. Iste onun adina Tanri-Allah- Ilah- Guc- God nederseniz deyin. Ancak bu gucun Muhammedle Isa ile Musa ile alakasi yoktur. Cunku zaten her canli turun yasamasi icin gerekli olacak herseyi yuklemistir. Kendisinin egosu olmadigindan yani munezzeh oldugundan ovulmeye bilinmeye inanilmaya da ihtiyaci yoktur. Inanlara saygim var dinlere, ancak korkunun ecele faydasi yok. Tabulari yikmak icin oncelikle tarafsiz bir sekilde Islam'in veya inandigin dinin kaynagini okuman lazim..! Yani bir gayrimuslim olarak Kuran'a bakman lazim. Muhammed'in evlatliginin karisi ile evlendigi ayetle basla istersen sonra da Allah'in beddualariyla yeminleriyle bizli sizli sohbetleriyle, sevginin askin yerine cihadlarin kanlarin el kesmelerin oldugu ayetlerle devam et. Son olarakta Allahin kendine verdigi sozle bitir; Cehennemi insanlarla dolduracagim.. Dinler Tanriyi kucuk dusuruyor,. Tanriyi Tanriliktan cikartip insan yerine koyuyor. Cunku Tanri sinirleniyor, kiziyor, beddua ediyor, peygambere salavat getiriyor ( dua ediyor ) yemin ediyor. Kangurudan, ananastan, cinde ki kagittan habersiz bir Tanriyi dusunemiyorum.. |
Allah biz kullarını gönderdiği peygamberler aracığıyla bilgilendiriyor
Sayın kenny gerçekten buna hayret ediyorum. Kul olmayı övünçlü bir şey halinde getirip bir de bununla insanlıgınızı bagdaştırabiliyorsunuz. Resmen köleligi içinize sindirebiliyorsunuz. Buradan ilan ediyorum. İsterse kalbime vahy etsin. Kölelige ve kulluga karşıyım, bu ugurda kanımın son damlasına kadar mücadele ederim. Kahrolsun köleci tanrılar, yaşasın özgür birey :) saygılarımla |
Alıntı:
Hiç bir şey tesadüf değildir Kenny, yalnız senin tesadüfün anlamını bilmediğinde muhakkak. Hadi şaşırt, tesadüf ne demektir anlat. Selamlar. |
Yarın üçünüze de cevap verecem,şimdi yazarsam baya uzun sürer.Şimdilik iyi geceler forum...
|
Alıntı:
Hep böyle kötü örnekler üzerinden gitmeyin lütfen!!! Bunlar hep kasıtlı olarak ortaya atılmış fitneler ve iftiralardır.Hz muhammedin veda hutbesini okumanızı tavsiye ederim okumadıysanız.Belki biraz olsun önyargılarınız kırılır... ]Tanriya inanirim ancak peygamberlere asla. Peygamberlere inanirsam Tanrinin cok mantiksiz bir bilgilendirme bicimini sectigi ortaya cikar. Her insana birer melek ile haber edebilirdi Tanri buna kadir. Benim inanma sorumlulugum 0. Cunku Muhammedi ne dedem gordu ne de babam ne de ben. Kitaplardan okuyorum sadece. Herkese bir melek gelmesinin imtihanla bağdaşmayacağını tahmin etmek zor değil.Tabi kimse sizi inanmaya zorlayamaz, allahın bilgilendirme sistemini öldükten sonra karşısında tartışırsınız artık ne diyim,,saygılar... |
Alıntı:
Allahın biz kulları için ne isteği var ki bizim için zararlı olsun söyler misin_? Her şey bizim dünya ve ahiretteki iyiliğimiz içindir.Bana namaz kılmayı oruç tutmayı kölelik olarak sunuyorsan, sana kölelik kavramını araştırmanı tavsiye ederim. Buradan ilan ediyorum. İsterse kalbime vahy etsin. Kölelige ve kulluga karşıyım, bu ugurda kanımın son damlasına kadar mücadele ederim. Kimseyle savaşmana gerek yok sen özgür bir bireysin.Ama bence o kadar kesin hükümler verme,o kadar basit şeyler değil çünkü bu konular...Yine de paşa gönlün bilir,hayat senin özgürlüğünün tadını çıkar o zaman;) |
"Allahın biz kulları için ne isteği var ki bizim için zararlı olsun söyler misin_?"(kenny)
Bedava peynir fare kapanında olur. Allahın bir çıkarı olmasa seni niye cennete koysunki? Güya bize ihtiyacı yok ve bizden birşey istemiyor. Peki neden namaz kılmamızı, oruç tutmamızı istiyor? Bunlar istek değilmi? Demekki bir çıkarı var. Yatak odalarımıza ve tuvalete girdiğimizde bizi gözetleyen bir Tanrıın, bizden ne çıkarı var acaba? Allah+Muhammed/Ahmet/Mustafa=Köle |
Alıntı:
Galatasarayın uefa kupasını alması şeklinde yorumlamış büyük insan aziz yıldırım:) Tabi herkes kendine göre bir yorum yapmış.Dindarlar kendine göre yorumlamış, darwinistler evrimciler kendine göre yorumlamıştır.Konuyu uzatmaya gerek yok.Siz evrimcilerin tesadüf diye bir şey olmadığını, kaçınılmaz olarak oluşan olayların, karmaşık ilişkiler sonucu olduğundan dolayı insan zihninin bu olayları kolayca kavrayamamasının onları tesadüf diye bir kavrama bağlanmalarına neden olduğunu söylenir durur.Yabancı değilim bu konuya merak etmeyin.Ama şu muhakkak ki tesadüfün oluşmasında mutlaka bir neden vardır,kendiliğinden oluşmaz. Ünlü bir duayen ''kainatta tesadüfe tesadüf etmedim'' demiş ,,ne güzel demiş değil mi_? Biz inananlara göre bunun arkasındaki sır malum,, siz evrimcilere göre ise gerekli koşulların bir araya gelmesi şeklinde özetleyebiliriz,,umarım tatmınkar bir cevap olmuştur... |
Alıntı:
|
İşlerimin yogun oldugundan bir kaç haftadır foruma katılamıyordum. Bakıyorum gerçekleri ögrenmek için aramıza Kenny niki ile yeni biri katılmış.
İyide etmişsiniz, buraya gelmekle içinizdeki şüphelerden kurtulacaksınız. Bilmiyorum kaç yaşındasınız sayın Kenny ama bu kadar yıldır uyutulmuşsunuz. Buraya, aramıza katılmakla çok iyi şeyler ögreneceksiniz. Yalnız sizden bir ricam olacak sakın ahiretten falan söz etmeyin. Çünkü biz Ateistler inanmıyoruz hatta ben ahiretten söz edenlere yalancı diyorum, ahirete gidipte gelen mi var? Deliliniz nerde? Deliliniz Kuran mı? Karılarınızı dövün diyen? Kadınlara erkeklere göre aynı miras ve şahitlik hakkı vermeyen? İslamdan döneni öldürün diyen? Bilime ve aklı uymayan açıklamalar yapan hem Kuran hemde Hazret demek zorunda oldugunuz Muhamed mi? Biz burda akıl ve mantıkla sohbet ediyoruz. Sizin gibilerini çok gördük, geldiniz gördünüz ve gittiniz. Adam gibi delilerle sohbet edecekseniz ne güzel. İkide birde, bir çogumuzun inanmadıgı Kuran'ı delil olarak gösterecekseniz hiç çabalamayın biz Kuran'ı sizden daha iyi biliyoruz zaten onun içinde İNANMIYORUZ. |
Alıntı:
-Bu kadar yıl uyutulmuş olduğumu söylemişsiniz,, ciddi bir iddia.:) -Ahiretten söz etmeyin biz ateistler olarak inanmıyoruz demişsiniz.Ama bu sitenin her inanca açık olduğunu sanıyordum yanılıyormuyum_? Siz kendi savınızı kendi argümanlarınızla, biz de bizimkilerle savunuyoruz. -Ahirete gidip gelmedim ama buna inanıyorum, aramızdaki fark da burdan kaynaklanıyor zaten. -Kuranı bizden daha iyi bildiğinizi söylemişsiniz.Doğrudur bilebilirsiniz,rahmeti turan dursun bunun en iyi örneklerindendi.Yalnız bir konu hakkında çok şey bilmek, o konuyu anladığınız anlamına gelmez,,ben de bunu biliyorum. Şimdilik bu kadar,varsa itirazınız her türlü tartışmaya açık , geniş bir insanım,,saygılar... |
Kenan kardesim, peki Muhammed'e melek gonderilmis vahiy almis ozaman Muhammed icin bir imtihan sozkonusu degil, imtihan olmadigina gore de odul veya ceza da sozkonusu olamaz..!
Muhammed'e atilan iftiralari Kuran'da buldum ben, evlatliginin karisi ile evlenmesi vs. Samimi olarak soylermisiniz lutfen okudugunuz Kuran nekadar duzenli bir siralamadadir ? Yani son ve evrensel oldugu soylenen bir kitaba yakisir niteliklere sahip midir sizce ? Imaninizla cevaplamayin, akil ve vicdaninizla cevaplayin. Ayetlerin gelisiguzel siralanmasi, bazi ayetlerin Allah'in da dedigi gibi sadece kendisinin anlayabilecegi nekadar mantikli geliyor size ? Siz cocuk bakicisi olsaniz, 3 yasinda ki cocuga Atom'un elementlerini mi anlatirsiniz yoksa nenni mi soylersiniz ? 3 yasinda ki cocuga hem anlamayacagini bildiginiz seyleri soyleyip sonra da anlasilir demek nekadar dogrudur ? Kuran'da ki Allah'in beddualarinin Tanri tarafindan soylendigine inaniyorsaniz, bilin ki Tanriyi Tanriliktan cikarmis olursunuz..! Isteyen birde istenilen vardir. Tanri beddua veya peygambere salat ederken isteyen durumuna dusuyor. Burunlari surtsun yerine, yakinda burunlari surtecek hatta birde tarih verilsede acik bir mucize ortaya konsa. Apacik bir kitap oldugu kanitlansa. Allah'in kullari icin kullandigi tabirleri hayvandan daha kotudurler gibi nasil anliyorsunuz ? Burada da Tanriliktan cikiyor insana burunuyor. Cunku HAYVANI da Tanri yarattigina gore, nasil olur da hayvanlara vermedigi akildan oturu onlari kucuk gorur.? Iki tane duvar yaptiriyorsunuz iscilerinize ve birine diyorsunuz ki betonsuz yapin birine de diyorsunuz beton ile cok saglam. Sonra kucuk bir zelzelede betonsuz duvar yikiliyor. Karsiya gecip iscilere bakin su isciler sizden iyi cikti, siz onlardan kotusunuz diyorsunuz ??? Hayvani hayvan yapan, nasil olur da insan ile hayvani kiyaslar. Yaratan yarattiklari arasinda ayirim yapmaz..! Sonuc olarak agacta canlidir ve agac olarak yaratan Allah'tir. Kopekleri yaratip insanlara kopek diyerek alcaltan bir Tanriyi dusunemiyorum.. Kuran'i cok okudum, tefsirler, hadisler, Kuran hakkinda ki makaleler, alimlerin yazilarini, ayet ayet arastirdim. Ancak Kuran'da aski bulamadim, insan sevgisini hayvan sevgisini bulamadim. Allah ve Muhammed bir is hakkinda karar verdikleri zaman diye baslayan ayetlere kil oldum. Hani ortagi yoktu Tanrinin ve Muhammed sadece Allah'in bir is hakkinda verdigi karari teblig edecekti.. ? Kuran neden duzenli,sirali ayetler, konu duzeni, tarih duzeni gozetmiyor. Neden evrensel bir hitap kullanmiyor. Kuran neden bir kitap halinde inmedi de 23 yila yayilip peygamberin karilari evine giren cikan cihadlar hakkinda evrensel olmayan ayetlerle doldu. Tanri Muhammed'in icislerine niye ayet indirdi, Muhammed de ayni muslumanlarin yaptigi gibi verecegi hukumleri Kuran'dan cikaramaz miydi ? Ozellikle Muhammed sizin babaniz degildir deniliyor ya da Peygamber esleri sizin analarinizdir deniliyor. Neden ? Aradan 1400 sene gecti hani Muhammed hani esleri, Ahzap suresini kime uygulayim ben ? Peygamber'in evine girip yemek mi yedim ki hemen kalkayim. Bunun icin dahi bir ayet var. Peygamber'in dili yokmuydu o bir insan degil miydi ? Kuran'da neden gunese, aya, vs. Tanri yemin ediyor ? Sen kendi elinle yaptigina yemin edermisin ? Hadi diyelim ki gunesin ozelliklerine dikkat cekmek icin boyle yapiyor. Soyle diyemez miydi ; Ey insanlar, gunesin olmadigini dusunebilirmisiniz ? Yine dikkat cekildi hatta daha etkili bir bicimde. Gunesin olmama ihtimalini dusunmek hayatin bitisi demektir. Bu sayede gunesin yararlarini yani yasam icin gerekliligi de meydana cikmaktadir.. Kuran'da ki peygamber masallarinin coklugu, tekrar tekrar anlatilmasi da evrensel ve son kitaba yakismiyor. Neyse sen okumaya devam et. Gercegi gormeni umarim. Ancak mantikli bir bicimde dusun, dinsiz kalacagim diye korkma, dinden ciktigin an insanlara duydugun sevgi 100% olacaktir. Dinde gavur, budist, yahudi, inanan inanmayan gunahkar hoca diye bircok bolumde ayirim oluyor. Sevgi de ona gore azalip cogaliyor. Yasamak guzel, bu dunya da yasiyorsun bilinen dururken, gidip geleni olmayan gorulmeyen bilinmeyen bir obur dunya icin bu dunyani mahfetmene gerek yok. Hayatin tadini cikar. Ya varsa diyenlere de ya yoksa teorisi ile cevap ver.. |
"Muhammed'e atilan iftiralari Kuran'da buldum ben, evlatliginin karisi ile evlenmesi vs."
İftira mı? Emin misiniz? |
Evet uzun bir yazı olacak gibi duruyor...
Kenan kardesim, peki Muhammed'e melek gonderilmis vahiy almis ozaman Muhammed icin bir imtihan sozkonusu degil, imtihan olmadigina gore de odul veya ceza da sozkonusu olamaz..! Değişik bir bakış açısı..:) Ama şimdi allah herkese melek gönderecek değildi ne anlamı kalırdı o zaman değil mi. Hz muhammed için imtihan yok demek biraz haksızlık olmuyormu.Allahın dinini yaymak için binbir türlü sıkıntıya katlanmıştır ve islamı yaşayan en iyi örnektir kendisi,,ah bi önyargılarınızdan kurtulsanız... Muhammed'e atilan iftiralari Kuran'da buldum ben, evlatliginin karisi ile evlenmesi vs. Bu konu islam karşıtları tarafından hep işlenmiştir,,tabi kendilerince bir açık buldularya yüklenip duruyorlar..Bu konu hakkında uzun uzun yazmıyacam verdiğim linkte cevabı bulabilirsin,,umarım bir nebze önyargılarınızdan kurtulup incelersiniz.. http://www.3harf.com/hz+muhammed+e+e...+atilan+iftira Samimi olarak soylermisiniz lutfen okudugunuz Kuran nekadar duzenli bir siralamadadir ? Yani son ve evrensel oldugu soylenen bir kitaba yakisir niteliklere sahip midir sizce ? Imaninizla cevaplamayin, akil ve vicdaninizla cevaplayin. Ayetlerin gelisiguzel siralanmasi, bazi ayetlerin Allah'in da dedigi gibi sadece kendisinin anlayabilecegi nekadar mantikli geliyor size ? Bence biraz düşünürsen yukarda kendin vermişsin cevabını. Kuran gibi müthiş bir kitabı yazan muhammed sizin deyiminizle !,, hiç ayetleri düzgün yazması aklına gelmedi mi _? En ufak bir ilkokul çocuğunu getirseniz bir düzensizlik olduğunu anlayabilir ve eğer muhammed bunu yazsaydı emin ol sıralamaya dikkat ederdi! Siz cocuk bakicisi olsaniz, 3 yasinda ki cocuga Atom'un elementlerini mi anlatirsiniz yoksa nenni mi soylersiniz ? 3 yasinda ki cocuga hem anlamayacagini bildiginiz seyleri soyleyip sonra da anlasilir demek nekadar dogrudur ? 3 yaşındaki çocuğa atomun elementlerini anlatırsanız, çocuk konu hakkında hemen hemen hiçbirşey anlamdan size bön bön bakacakatır.Ama kuranda açıklanan ayetlerde zorluk varsa insanların bunu anlayamamalırndaki neden daha çok maneviyattan kaynaklanır,,'' İlim'' diye buna diyoruz biz.Kuran insanları düşünmeye sevkediyor,umulur ki öğüt alasınız, ve allah karşısındaki aczinizi anlarsınız diye... Kuran'da ki Allah'in beddualarinin Tanri tarafindan soylendigine inaniyorsaniz, bilin ki Tanriyi Tanriliktan cikarmis olursunuz..! Isteyen birde istenilen vardir. Tanri beddua veya peygambere salat ederken isteyen durumuna dusuyor. Evet islam karşıtlarının en önemli diğer argümanlarından biri daha.Bu konuyu objektif ve önyargısız şekilde araştırmanızı öneririm.Ama ikna edici bir cevap alamazsanız şaşırmam,o kadar önyargısız şekilde yaklaşabileceğinizi sanmıyorum. Burunlari surtsun yerine, yakinda burunlari surtecek hatta birde tarih verilsede acik bir mucize ortaya konsa. Apacik bir kitap oldugu kanitlansa Allahın katında tövbe diye önemli bir armağan var biz kulları için.Eğer her yanlış yapan hemen cezalandırılırsa idi tövbenin anlamı kalmazdı.Yukardaki ayete gelince, belkide allah kullarına bir şans veriyor ve burunları sürtecekken, tövbe edenleri affediyor. Yani günahında ısrar etmiyor ve önceden burunları sürtmesi gerekn kişiler tövbe ederek bu durumdan kurtuluyorlar... Olaya daha farklı bakış açılarından da bakılabilir, yeter ki önyargılarımızdan kurtulalım. Eğer mucize istiyorsan, fazla arama hayat, her şey bir mucize zaten ama birçoğumuz bunun farkında değiliz. Kuranda bilimsel mucizelerin olduğu doğrudur.Beni en çok etkileyeni paylaşıyım sizle:Böylece onları iki gün içinde yedi gök olarak tamamladı ve her bir göğe emrini vahyetti. Biz dünya göğünü de kandillerle süsleyip-donattık ve bir koruma (altına aldık). İşte bu, üstün ve güçlü olan, bilen (Allah)’ın takdiridir. (41 Fussilet Suresi, 12) 7 gök ve herbirine ayrı bir görev.. Bugün bilimsel olarak ispatlanmış bir mucizeden bahsediyoruz..Ama inanmayanlar yine görmezden gelebilir ya da farklı yorumlayabilir,,merak ettim cevabınız ne acaba yukardaki ayete_? Allah'in kullari icin kullandigi tabirleri hayvandan daha kotudurler gibi nasil anliyorsunuz ? Burada da Tanriliktan cikiyor insana burunuyor. Cunku HAYVANI da Tanri yarattigina gore, nasil olur da hayvanlara vermedigi akildan oturu onlari kucuk gorur.? Iki tane duvar yaptiriyorsunuz iscilerinize ve birine diyorsunuz ki betonsuz yapin birine de diyorsunuz beton ile cok saglam. Sonra kucuk bir zelzelede betonsuz duvar yikiliyor. Karsiya gecip iscilere bakin su isciler sizden iyi cikti, siz onlardan kotusunuz diyorsunuz ??? Hayvani hayvan yapan, nasil olur da insan ile hayvani kiyaslar. Yaratan yarattiklari arasinda ayirim yapmaz..! Sonuc olarak agacta canlidir ve agac olarak yaratan Allah'tir. Kopekleri yaratip insanlara kopek diyerek alcaltan bir Tanriyi dusunemiyorum.. Kuşkusuz hayvanları da allah yaratmıştır.Ama insanları en üstün varlık olarak yarattığını bize söylüyor. Allahın dikkat çekmek istediği nokta hayvanların zaafı değil, insanların zaafıdır. Ne demek bu açıklıyım. Allah yarattığı her şey için farklı bir görev belirlemiştir.Ağaçtan tutun güneşe,melekten hayvan ve insana kadar herkesin görevi farklıdır.Ve allah kuranda bize açık şekilde insanları bana ibadet etmeleri için yarattım diyor.Yani bizim göremiz bu! Hayvanların ise öyle bir derdi yok, onların ibadet gibi mesuliyetleri yok,, hayatlarının tadını çıkartırlar.. Allah ibadet etmeyen, kötü işler yapan kullarını hayvanlarla kıyaslıyor hatta hayvanlardan daha alçak seviyeye sokuyor.Hayvanlar ibadet etmiyor ama en azından kötülük de yapmıyorlar... Yani senin yukarda verdiğin işçi-duvar örneğinde mantık hatası var. Şu şekilde düzeltebiliriz. Sen iki grup işçiyi alıyorsun duvar yaptırmak için . Bir gruba en iyi malzemeler, en iyi imkanları sağlıyorsun, diğerlerine ise tam tersi şekilde muamele ediyorsun.İki duvar tamamlandı diyelim.Bir bakıyorsun en iyi imkanları sağladığın işçiler doğru düzgün bir şey yapamamış, diğerleri ise en azından ellerinden geleni yapıp max yarar vermişler.Sen şimdi iki grubu karşılaştırsan, iyi imkanlar verdiğin işçilere şöyle dersi: Utanın kendinizden size en iyi imkanları sağladığım halde, tam tersi imkanları sağladığım adamlar sizden daha iyi iş çıkardı. Şimdi siz bunu imkanı olmayan işçileri küçümsemek için mi yaparsınız, yoksa en iyi imkan verdiğiniz işçileri rezil etmek için mi _? Bu örnek en iyi bu şekılde çevrilebilirdi, umarım anlaşılmıştır... Kuran'i cok okudum, tefsirler, hadisler, Kuran hakkinda ki makaleler, alimlerin yazilarini, ayet ayet arastirdim. Ancak Kuran'da aski bulamadim, insan sevgisini hayvan sevgisini bulamadim. Senin ve çaban için üzüldüm doğrusu.Bir yerde bir yanlışlık vardır mutlaka, yoksa iyi niyetle yaklaşan ,,hristiyan ve yahudiler bile kuran karşısında etkilendiklerini söylemeden yapamıyorlar.Dediğim gibi senin için üzüldüm... Allah ve Muhammed bir is hakkinda karar verdikleri zaman diye baslayan ayetlere kil oldum. Hani ortagi yoktu Tanrinin ve Muhammed sadece Allah'in bir is hakkinda verdigi karari teblig edecekti.. ? Biraz daha açarsan ve ayetlerden örnekler verirsen daha ayrıntılı cevap yazabilirim.. Kuran neden duzenli,sirali ayetler, konu duzeni, tarih duzeni gozetmiyor. Neden evrensel bir hitap kullanmiyor. Kuran neden bir kitap halinde inmedi de 23 yila yayilip peygamberin karilari evine giren cikan cihadlar hakkinda evrensel olmayan ayetlerle doldu. Tanri Muhammed'in icislerine niye ayet indirdi, Muhammed de ayni muslumanlarin yaptigi gibi verecegi hukumleri Kuran'dan cikaramaz miydi ? Ben bir teolog ya da din bilgisi çok iyi olan biri değilim.Ama islam dinini araştırmaya ve anlamaya çalışıyorum.Bazı soruların cevabı 2 kere 2 4 eder şeklinde olmuyor malesef. İşin içinde felsefe psikoloji bir sürü kavram giriyor. Sorunuza gelince, kuranın 23 yılda indirilmesinin nedeni kuranda açık şekilde belirtiliyor.Birdenbire indirilse uygulamada zorluklar çekilirdi.Birdenbire insanların hayatını değitirmek zor.Bunu bizden daha iyi bilen allah bunu göz önüne alarak kuranı 23 seneye yaymıştır. Hz muhammed hakkında sırf onun için indirilen ayetler olduğu doğrudur.Bunun nedeni hz muhammed statusunde başka birinin olmamasıdır.Hz allah gerektiğinde ona diğer müminlerin haklarından daha çok haklar tanımış, gerektiğinde de müminlerin yükümlü olmadığı ibadetleri, allahın elçisi ve örnek olması gerktiği için ona farz kılmıştır ve o da harfiyen bu kurallara uymuştur.Yani hz muhammed için ayırt edici bazı ayetlerin inmesini takdir etmiş allah... Kuran evrensel bir kitap değil demek yine önyargılardan kaynaklanmaktadır.Arkadaşlar bu bir din kitabı, ağaçtan havadan bahsetcek hali mi vardı_? İslamda zinanın ve alkolun haram olduğu açık şekilde yazıyor.Şimdi zina ve alkolun bir hayat tarzı haline gelmiş olduğu ülkelere nasıl hitab etsin kuran_? Doğal olarak bize hitap etmiyo diyeceklerdir..Kuranda,islamda ne gibi bir hüüküm var ki insanlık yararına olmasın,,lütfen biraz objektif olalım,lütfen.. Ozellikle Muhammed sizin babaniz degildir deniliyor ya da Peygamber esleri sizin analarinizdir deniliyor. Neden ? Bu konu hakkında pek bilgim yok,,ne demek istediğinizi açıklarsanız ona göre yorum yapabilirim. Aradan 1400 sene gecti hani Muhammed hani esleri, Ahzap suresini kime uygulayim ben ? Peygamber'in evine girip yemek mi yedim ki hemen kalkayim. Bunun icin dahi bir ayet var. Peygamber'in dili yokmuydu o bir insan degil miydi ? Hz muhammedin hayatına ve onun hakkındaki ayetlere bakıp, kendine örnek alabilirsin. Kuran'da neden gunese, aya, vs. Tanri yemin ediyor ? Sen kendi elinle yaptigina yemin edermisin ? Hadi diyelim ki gunesin ozelliklerine dikkat cekmek icin boyle yapiyor. Soyle diyemez miydi ; Ey insanlar, gunesin olmadigini dusunebilirmisiniz ? Yine dikkat cekildi hatta daha etkili bir bicimde. Gunesin olmama ihtimalini dusunmek hayatin bitisi demektir. Bu sayede gunesin yararlarini yani yasam icin gerekliligi de meydana cikmaktadir.. Vakıa süresini okumanı şiddetli bir şekilde öneriyorum. Ordan bir örnek: 68. Ya içtiğiniz suya ne dersiniz? 69. Buluttan onu siz mi indirdiniz, yoksa indiren biz miyiz? 70. Dileseydik onu tuzlu yapardık. Şükretmeniz gerekmez mi? Kuran'da ki peygamber masallarinin coklugu, tekrar tekrar anlatilmasi da evrensel ve son kitaba yakismiyor. Masallar ile gerçekler arasındaki farkı bildiğinizi umuyorum.O gerçek yaşanmış olaylar tümüyle gerçektir ve insanların ibret alıp düşünmesi için allah tarafından sık sık hatırlatılmıştır. Neyse sen okumaya devam et. Gercegi gormeni umarim. Ancak mantikli bir bicimde dusun, dinsiz kalacagim diye korkma, dinden ciktigin an insanlara duydugun sevgi 100% olacaktir. Dinde gavur, budist, yahudi, inanan inanmayan gunahkar hoca diye bircok bolumde ayirim oluyor. Sevgi de ona gore azalip cogaliyor. Aynı cümlelerin benim savunduğum görüş bakımından değişmiş halini,,ben de sana temenni ederim;) Yasamak guzel, bu dunya da yasiyorsun bilinen dururken, gidip geleni olmayan gorulmeyen bilinmeyen bir obur dunya icin bu dunyani mahfetmene gerek yok. Hayatin tadini cikar. Ya varsa diyenlere de ya yoksa teorisi ile cevap ver.. Yaşamak güzel evet.Hayatın tadını da elimden geldiğince çıkarmaya çalışıyorum merak etme;) Öbür dünya için hayatımı mahfetmiyorujm aksine güzelleştirmeye çalışıyorum...Ya varsa ihtimali her zaman diğerinden üstündür bunu da biliyorum;)..saygılar... |
"Muhammed'e atilan iftiralari Kuran'da buldum ben, evlatliginin karisi ile evlenmesi vs."
İftira mı? Emin misiniz? Silverhand. Tabii ki iftira degil, Kuran'da ne yaziyorsa o. Ancak; Sokaklara cikip gelin anket yapalim ve halka peygamber evlatliginin karisini bosatip nikahlamis diyelim bakalim kac kisi bunun bir kuran ayeti oldugunu bilecek ve kac kisi bu bir iftiradir diyecek..!! 90% ifitra diyecek, hodrimeydan !!! Demek ki evli oldugu halde, evlatliginin karisini bosatip nikahina almak okadar mantikli aciklanabilecek bir vaka degil.. Hatta bunun icin bir ayet yazmak hic mantikli degil. |
"Sokaklara cikip gelin anket yapalim ve halka peygamber evlatliginin karisini bosatip nikahlamis diyelim bakalim kac kisi bunun bir kuran ayeti oldugunu bilecek ve kac kisi bu bir iftiradir diyecek..!! 90% ifitra diyecek, hodrimeydan !!! "
Kızmayınız Xweser. Kimsenin kimseye kızmasına gerek de yok. Bu sözünüzde bir yanlış görmüyorum da sadece "iftira" deyince böyle yazdım. Yani olayın doğrusunda yanlışında değilim olmuş dedim. Siz de olmuş diyorsunuz demek ki bu cümleniz ironiymiş. Okey. Şunu da yazmıştı bir arkadaş madem böyle bi şey münasip o halde peygamber bir karısını boşasaydı da Zeyd onunla evlenseydi. Daha iyi olurdu değil mi? Böyle olsaydı İslam karşıtları yüklenecek bir açık bulamazdı. |
dincilere sesleniyorum .BİLMEK VARKEN NEDEN İNANMAK.BEN VARIM DİYEN KENDİNİ BİZE DOĞRU DÜZGÜN BİLDİRSİN NE DİYE ÇIKIYO 1400 SENE ÖNCE GELMİŞ BİRİNE GÖRMEDİĞİMİZ BİLMEDİĞMİZ BU ADAMA VE GETİRDİKLERİNE İMAN ETMEMEİZ İSTENİYOR.VE İMAN ETMEZSEK EBEDİYYEN CEHENNEMDE YANACAĞIMIZI SÖYLÜYOR ACABA ŞU HERŞEYİ GÖREN BİLEN TANRINIZ VARYA MADEM HERŞEYE KADİR EMPATİ KURSUN BİR İNSAN GİBİ SORGULASIN KENDİSİ OLSA BU DURUMDA İMAN EDERMİYDİ.BU KADAR APTALCA BİRŞEYİ NEYE DAYANARAK ÇIKIP TA SAVUNUYOR BU DÜNYADAKİ SÖZDE OKUMUŞ PROFÖSÖR OLMUŞ DİN ADAMLARI ,İLAHAYATÇILAR VS.TURAN DURSUNUNUN BİLDİĞİ GERÇEKLERİ BİLMİYORMU DİĞER DİN ADAMLARI BENEC ÇOK İYİ BİLİYOR AMA VE YİNE BİLİYORLARAKİ DİN ONLAR GİBİ ASALAKLARIN TEK GELİR KAYNAĞI.EĞER ANLATAILACAK HİKAYE KALMAZSA ONLARAD BENİM GİBİ ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞMAK ZORUNDA KALACAKLAR.AYNI NİHAT HATİPOĞLU DİYE Bİ MASALCI VAR .MASAL ANLŞATIP PARA KAZANAN DEYYUSLAR DİNDEKİ SABIRCILIĞI ŞÜKÜRCÜLÜĞÜ KULLANIP İŞÇİYİ BASTIRAN SÖMÜREN GÖZÜDOYMAZ PATRONLAR VS HEPİNBİZDEN İĞRENİYORUM.CEHENNEM DİYE BİRŞEY VARSA EĞER BURAYA İLK SİZ GİDECEKSİNİZ...
|
Silverhand kizdigimi nerden cikardin. Hodrimeydan muslumanlara. Anketi onlarla yapacagiz.
Seninle yapsak yapsak tatil yapariz isimiz olmaz. Yatip kalkip 1400 sene once yasamis bir adamin hayatini ezberleyip, onu anip, onun ismini tekrarlayip, onun nekadar mukemmel oldugunu tekrarlamakla.. Gunes, sahil ve muzik :) |
sevgili kenny, verdiğin linki okudum.
"hz. resul efendimiz isteseydi daha gençliginde iken ; genç , zengin bir çok kizla evlenebilirdi. bu imkani vardi fakat evlenmemislerdir" bunun kaynağı var mı?Yoksa kendinizi mi avutuyorsunuz?Hiçbir geçerliliği yok.Sonuçta bu gençken normal bir erkekti.Peygember de değildi.Benim bildiğim her sağlıklı erkek zengin güzel kızlarla evlenme imkanı olsa mutlaka evlenir.Demek ki onun öyle bir imkanı yoktu.En mantıklı çıkarım bu. "peygamber efendimiz 25 yasinda iken 40 yasinda ve dul olan hz. hatice ile evlenir.hz. resul hatice annemizle zenginligi için evlenmemistir.çünkü hz. resul , hz. hatice’nin tüm malini allah yolunda dagitmistir" Evet biz buna rüşvet diyoruz. "zenginligi için evlenmemistir"Peki niçin evlendi haticeyle? |
Alıntı:
Hala tesadüfün anlamını kavramamışsın, ama yaklaşmıssın. Net yanıt vermekten kaçınmışsın. Evet tesadüf nedir? Rastlantı deme de. Ne ile kavranır sorusunun yanıtı hala yok, ucu açık duruyor. Neyse sen tartışma kazanmaktan çok düşüncelerini sınamaya yönelirsen tartışmalar daha verimli olur. |
Alıntı:
Cümlenizin sonunu okumasam art niyetle böyle bir yorum yaptığınızı düşünürdüm,,ama mantıklı olduğunu söylüyorsunuz savunduğunuz fikrin. Yahu arkadaşım önyargısız bir şekilde hz muhammedin hayatını inceleseniz böyle mantıksız iddialar ortaya atmayacaksınız ama kime konuşuyorum... Sevgili kardeşim,hz muhammed eğer sizin itham ettiğiniz gibi ''şevhetine düşükün'' biri olsaydı!!,bunu kendisinden 15 yaş büyük kadınla evlenip, onun ölümüne kadar kimseyle neden evlenmeden yaşasın _? hz muhammed , hatice öldükten sonra, 3 sene evlenmiyor, ve 53 yaşında eviliğini yapıyor. Ve hz haticenin vefatından sonra evlendiği eşlerinden sadece bir çocuğu oluyor.Bu ne demek peki _? Eğer her nikahına aldığını sırf şevheti için alsaydı! birçok çocuk dünyaya gelmezmiydi_?O zamanlar doğum kontrol hapı yoktu heralde değil mİ__? Hz muhammedin çok eşliliğini salt günümüz dünyasına ile kıyaslayarak önyargılı bir şekilde incelemek bizi yanlış sonuçlara yöneltir,,daha ayrıntılı ve objektif biçimde araştırmanı öneririm bu konuyu... "peygamber efendimiz 25 yasinda iken 40 yasinda ve dul olan hz. hatice ile evlenir.hz. resul hatice annemizle zenginligi için evlenmemistir.çünkü hz. resul , hz. hatice’nin tüm malini allah yolunda dagitmistir" Evet biz buna rüşvet diyoruz. "zenginligi için evlenmemistir"Peki niçin evlendi haticeyle? Yahu zenginliği için evlendi diyorsunuz, işinize nasıl gelirse öyle yorumluyorsunuz ama hz muhammed hakkında en ufak bir örnek gösteremiyorsunuz bu durumu kendi lehine kullandığı yönünde.Eğer hz muhammed paraya şana şöhrete kadınlara sahip olabilmek için bu dini uydurdu ise alttaki satırları okumanızı önemle rica ediyorum..: peygamber efendimiz peygamberligini ilan ettigi zaman mekkeli müsrikler peygamberimize su teklifte bulunurlar : ‘ey muhammed eger sen para istiyorsan sana para verelim, basimiza baskan olmak istiyorsan seni baskan yapalim, eger istiyorsan seni kabilemizin güzel kizlariyla evlendirelim.yeter ki sen bu davadan yani islami anlatmaktan vazgeç. ‘ peygamberimiz onlara su cevabi verir: ‘bir elime ayi , bir elime günesi koysaniz ben bu davadan vazgeçmem.’ Eğer sizin itham ettiğniz gibi karakterisiz biri olsaydı, daha gençliğinde bu imkanlara sahip olabilirdi!! Biraz vicdan lütfen ! |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:48 . |