Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   İslam, İnsan Irklarının Oluşumunu Nasıl açıklıyor ? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7896)

sinner 10-10-2008 21:37

İslam, İnsan Irklarının Oluşumunu Nasıl açıklıyor ?

İslam, yada (moda tabirle hadi kırılmasınlar)Yaratılışçılar,
insanın yeryüzünün çeşitli bölgelerine ırk ırk dağılışını nasıl açıklıyorlar ?

Hz Adem ve Havva ile bugünkü insan genetik olarak aynı ise
(ki aynı olmalıdır ki evrim olmasın). O zaman sarı, siyah, beyaz, ırklar gibi çeşitlilikler nasıl ve ne sebeple oluştu ? (Irkların tarihsel gelişimi )

Öte yandan Kuran insanların çeşitliğine bir açıklama getirmiş :)
Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi milletlere ve kabilelere ayırdık. (Hucurat-13)

Eklemeden yapamıyacağım ama bu çok yüzeysel bir açıklama olmamış mı?
İnsanlar birbirine benzesin ki birbirini daha iyi tanısın. Birbirleriyle daha iyi anlaşabilsinler diye. Bu izahın bilimle örtüşen bir yanı var mı yaw :D

Öte yandan milletten kavimden önce ırklar söz konusudur ki Kuran ırklardan haberdar değil gibidir.

Irklar konusunda kaynak: http://www.biltek.tubitak.gov.tr/mer...9&soru_id=4866

pervane 10-10-2008 22:29

Öte yandan Kuran insanların çeşitliğine bir açıklama getirmiş :)

Müminler ve kafirler olarak, gayet açıklayıcı değilmi bundan ala hangi çeşitliliği arıyorsunuz:)

sinner 10-10-2008 23:55

O konuyla ilgili şu ayetler var:
İnsanlar, aslında bir tek ümmet idiler, sonra ihtilafa düşüp ayrı ayrı oldular. Yunus-19
Ayrılmaları üzerine Allah, rahmetinin müjdecileri ve azabının habercileri olmak üzere peygamberler gönderdi ve beraberlerinde hak ile ilgili kitap indirdi ki, insanların, aralarında ihtilaf ettikleri şeyler hakkında hakem olsun. Bakara-213
Ayetlerde, insanlar niye ihtilafa düşmüşler ki ?
Bu açıklanmıyor. Peygamberler ihtilafları çözmüşmüdür ? Yoksa her gelen peygamber öncekiler için ayrı bir ihtilaf konusu mu olmuştur?

K.C. 11-10-2008 02:37

Alıntı:

İslam, İnsan Irklarının Oluşumunu Nasıl açıklıyor ?
Şöyle açıklıyor,
Artık biliyoruz ki "ol" deyince olmuyor insanlar. Yaratma'nın kelime anlamanın aksine Yoktan da var olamıyorlar.

Var edebilmek için çamur gerekiyor, çamur için de toprak ve su. (kıssaca materyal)
Toprak ise ancak Dünya'da bulunuyor.

Bir sorun çıkıyor ortaya, "ol" deyince olmadığı gibi "gel" deyince de gelmiyor bu toprak.
Birinin aşağıya inip (?) bu toprağı getirmesi gerekiyor.
Görev Cebrail'e düşüyor. (124.000 peygamberin her vahiysi için inip çıkması gerektiğini bilmiyor henüz, ilk adımları (ya da uçuşu bu).

Rivayet bu ya Cebrail çeşit çeşit topraklar çıkarıyor göğe.
Sarı topraktan sarı ırk, kırmızı topraktan kızıl ırk, kara topraktan kara ırk, beyaz topraktan beyaz ırk oluşuyor.

Adem babamızın ilk renginin ne olduğu merak konusu. Gökkuşağı olma ihtimali üzerinde duruyorum ben.

RajeshKoothrappali 11-10-2008 03:33

Adı üstünde yaratılışçılar.

Yaratılış olarak açıklayabilirler. Görmedikleri şeylere inanıyorlar zaten :)

Siz bu oluşumu nasıl açıklıyorsunuz?

Evrimle alakalı pek bilgim yok. Ayrıca aşırı tartışması yapılan bir konu olduğu için hiç bakmıyorum bile. Açıkçası çok sıkıcı geliyor :)

Tür içinde değişimler olduğu falan söyleniyor sanırım. Peki heryerde tutarlı mı bu değişimler ? Yani şimdi gözünüzü kapasanız hava sıcaklığına veya başka şeylere bakıp "tamam buranın yerlileri zencilerdir veya çekik gözlülerdir.. boylarıda genelde şöyle böyledir" dediğinizde bu tutar mı?

Böyle olması gerekiyor dimi?

vartor 11-10-2008 06:25

Diger renkleri bilmem ama siyah irk, tanri camurdan yogurdugu kullarini pisirirken, birini firinda unutmus olmasindan cikmistir.

randallflagg 11-10-2008 07:12

"insan ve maymun ortak bir atadan türemi$tir" görü$ünü bütün bilimsel delillere rağmen saçma bulup da, "insan balçıktan, çamurdan yaratılmı$tır" görü$ünü hiç bir delil olmamasına rağmen mantıklı bulan "mantık" nasıl bir mantıkdır "ya rabbim".. sonra gelip bu siteyi engelleyen bu mantık nasıl bir mantıkdır.. sarmısak yoğurtlu mantı mıdır yoksa bu..
sen aklımı koru.. yarattın bari takip de et..
amin..

Alıntı:

yusuf33´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 132803)
O zaman sarı, siyah, beyaz, ırklar gibi çeşitlilikler nasıl ve ne sebeple oluştu ? (Irkların tarihsel gelişimi )

evrim süreci içerisindeki adaptasyon, mutasyon vb. kavramlar da unutulmamalı tabi..

sinner 11-10-2008 13:49

Aslında burada amacım evrim teorisini tartışmak değildi.
Yaratılışçılar bu konularda kutsal kitaplarından referans alarak ne gibi "gerçekçi" açıklamalar yapabiliyorlar ? Bunu öğrenmekti; ama ne hikmetse benim açtığım konulara onlardan bir cevap gelmiyor :)

Neyse arkadaşlar aklıma K.C.nin yazdıklarından sonra bir şey geldi.
Dünyada çeşitli toprak türleri var evet bu doğru. Hem de ren renk :)
Renklerine göre bir sınıflama yaparsak bu toprak çeşitleri sanayide kullanılır.
örneğin tuğla, kiremit yapılan bir toprak çeşidi var rengi kırmızıdır.
Rengi kireç gibi beyaz olan çimento yapılan bir toprak çeşidi de var mesala.

Madem ki siyahlarla beyazların yapıldığı toprak cinsi farklı...
O zaman siyah toprak ile siyah ırk arasında toprağa rengini veren pek çok içerik açısından bir benzerlik olması gerekir.
Kil, tuz, kireç vs.

randallflagg:
evrim süreci içerisindeki adaptasyon, mutasyon vb. kavramlar da unutulmamalı tabi..

evet zaten o süreçler ile insan çevresine uyum sağlayıp varlığını sürdürebilmiş.

randallflagg 11-10-2008 18:29

hayır, ben onu siyah, beyaz vs ırklar nasıl olu$tu demi$siniz..
o bakımdan ekledim adaptasyonu..
mesala zenciler genellikle çok sıcak coğrafyalarda görülür.. veya genelde kahverengi, siyah olan ayılar kutuplarda beyazdır.. vs. vs.

mutasyon da aynı $ekilde bi etken..

randallflagg 11-10-2008 18:36

Alıntı:

K.C.´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 132835)
Şöyle açıklıyor,
Artık biliyoruz ki "ol" deyince olmuyor insanlar. Yaratma'nın kelime anlamanın aksine Yoktan da var olamıyorlar.

Var edebilmek için çamur gerekiyor, çamur için de toprak ve su. (kıssaca materyal)
Toprak ise ancak Dünya'da bulunuyor.

Bir sorun çıkıyor ortaya, "ol" deyince olmadığı gibi "gel" deyince de gelmiyor bu toprak.
Birinin aşağıya inip (?) bu toprağı getirmesi gerekiyor.
Görev Cebrail'e düşüyor. (124.000 peygamberin her vahiysi için inip çıkması gerektiğini bilmiyor henüz, ilk adımları (ya da uçuşu bu).

Rivayet bu ya Cebrail çeşit çeşit topraklar çıkarıyor göğe.
Sarı topraktan sarı ırk, kırmızı topraktan kızıl ırk, kara topraktan kara ırk, beyaz topraktan beyaz ırk oluşuyor.

Adem babamızın ilk renginin ne olduğu merak konusu. Gökkuşağı olma ihtimali üzerinde duruyorum ben.

buna inanan buna da inandı:

-yüzüklerin efendisi..
-dragon lance
-dark tower

bildiğin fantezi romanı..
tek fark birisini yazan fantastik karakter, romanın esas karakteri..

sinner 11-10-2008 21:13

Uzun süre önce Risalei Nurda bir izah görmüştüm.
Kainatta, dünyada ne varsa insanda da vardır.
İnsan eşrefül mahlukat olduğu için her şeyi camidir filan deniyordu.

Orada örnek olarak dünyadaki dağlar, ormanlar, ovalar, nehirlerin
insan vücudunda da yer aldığı anlatılıyordu.
Daha neler :D

Nova 29-08-2010 04:28

Güncelleme

denklem 30-08-2010 04:22

dikkat ediyorumda müslümanlar forumda işlerine gelmeyen başlıklara hiç yanaşmıyorlar.

Sweetie 19-10-2010 02:29

sanıyorum ki muhammed tüm dünyadaki insanların araplar gibi kara(esmer) olduğunu düşünüyordu. aksi halde bu konuya dair şöyle bir ayet yazabilirdi: de ki: gözüm kara kalmadı yara, herkes rengarengarenk.. kuşkusuz ki allah herşeye kudreti yetendir! :second:

Nova 19-10-2010 03:55

Alıntı:

denklem´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 333872)
dikkat ediyorumda müslümanlar forumda işlerine gelmeyen başlıklara hiç yanaşmıyorlar.

Sn. Denklem, kediler bile karınlarını ağrıtan yemekleri ikinci kez yemezler :)

Saygılarımla.

Yergin 19-10-2010 08:58

Alıntı:

Nova´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 346525)

Saygılarımla.

Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş...

Saygılar

Joe 19-10-2010 15:57

Allah ol dedi........ ve oldu dan baska bir acıklamaları yok maalesef.

hackercesur 19-10-2010 17:13

ben şöyle açıklıyorum.

Mesela geçen manavdan geçerken diyette oldugum için elma alacaktım. Anaaa bi baktım 3 çeşit elma. Biri kırmızı, biri yeşil, biri sarı :)

Kışında gelmesiyle mandalina filanda vardı. Bir mandalinaya baktım, bir portakala baktım. Az ilerde de greyfurt vardı :)

Yeşil fasülyeyi çok severim. Tezgaha bakarken yanına da bakla koymuşlar. Bir baktım ne kadar da benziyorlar. :)

Belgesel izliyorum böyle vahşi hayvanlar filan aslan var, kaplan var... Kendi içimden diyorumki ne kadar da benziyorlar birbirlerine... Kanalı degiştiriyorum ve üniversiteli gencin bir kediyi öldürdügü haberi var. Harbiden bunların hepsi aynı ortak atadan geliyolar.

velhasıl kelam insanlarda canlı olduklarına göre ve canlılar farklı ortamlarda farklı özelliklerde olabiliyorlarsa ırklar neden olmasın ki ?

Allahın taktiri :) ! ?

evrensel-insan 19-10-2010 17:26

Saygideger hackercesur;

Hersey bir algi ve gozlem sonucudur. Eger farka, ayirma gozu ile bakarsaniz, zaten ayirirsiniz ve ayirdiginizdan hangisi akliniza ideolojik olarak dogru geliyorsa, o ayrimin penceresinden farka bakarsiniz.

Eger farka, butunun parcalari, rekleri v.s. olarak bakarsaniz, o zaman antiayrimci temelde e farklarin her turlu farkini algilayarak ve farklarin farklariyla birlikte butunu sagladigi olarak bakarsiniz. Farklarin disindan ve farklara notr bakabilirseniz de, butunun disindan ve tum farklari ile birlikte gorerek bakarsiniz. O zaman da ne kendi farkinizi ayirir, bir pencere acarsiniz; ne de baska farki farklar arasi bir mucadeleye sokarsiniz.

Ilki dogal zihniyet ve egosunun, bilinc alti ve alisilagelmis yonlendirim ve yaptiriminin bakis acisi, ikincisi temeli insanoglu turu ve biri olan insansal zihniyetin, tursel selfi iceriklidir. Tabi secim, sizin ve herkesin.

Yani, bir derinin digerine gore daha koyu veya acik renktegorunmesinin farki baskadir. Bu farkli gorunen derileri, birinin ayrimciliginda ve bu ayrimciligin ustunlugunde diger farkli deri renklerine dusunsel ve davranissal mucadele acmak,yani irkcilik baskadir.

Buradan onemli bir nokta da, farklarin hic bir farkinin ayrilamayacagi ve ayrilan farkin butunu bozabilecegi algisi ve bilincidir.

Dusunsene, insanoglunun fiziksel organlari ustunluk savasina tutuluyorlar ve kendi farkini ayiran bir organ, digerlerine savas aciyor. Bu durumda vucudun organsal butunlugu, birligi, beraberligi, her farkli organin farkli gorevi ve her gorevin butunun bir zincir halkasi oldugu.

Iste yukaridaki, dogal zihniyet ve egonun bilincalti yonlendirilmisligi de, tam bu organ savasini verip, turun birliginin, butunlugunun farkina varamamakta ve bilincine cikaramamaktadir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

nehir 21-10-2010 00:53

bir erkek ve bir dişiden milyarlara nasıl ulaştık peki?,çok ilginç!..masal,masal hep masal!.. :))

semihgencayla 21-10-2010 01:24

Alıntı:
denklem´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/...s/viewpost.gif

Alıntı:

Nova´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 346525)

Saygılarımla.

Yahu siz ateistler alemsiniz velhasil..
Soru soruyorsunuz cevap verdigimizde,sitemizde dini teblig ve yorum yapmak yasaktir diye uyari veriyorsunuz. (hemde nova nickli modun ta kendisidir o yuzden 1 aya yakin zamandir bu foruma girmiyordum)
Hemde ya bir soru sorduk neden cevap vermiyorsunuz diyorsunuz.

Saka gibisiniz :)

vartor 21-10-2010 02:23

Musadenizle ben cevapliyayim; Cevap olarak cogu zaman kendi mantiginizla degil, kuranda soyle diyor, boyle yaziyor , allah dedi ki, allah istedi, falanca ayet, filanca hadis diyor ki gibi, biz ateistler icin, hicbir degeri olmayan cumleler goruyoruz. Biz sizden, olmayan allahi peygamberi savunmanizi degil, biraz muhuru zorluyarak, dusunmenizi istiyoruz.

Freester 22-10-2010 07:33

Hadi varsayalım adem havva olayına onlardan geldik diğelim. Ama aklıma takılan bi soru var bunların çoçukları oldu diğelim oda güzel ama peki bu çoçuklar kardeşleri ile ilişkiye girerek mi soylarının devamını getircek ? Şahsen yaratılış öyküsünü biraz daha mantıklı ve akla daha yatkın tanımlayabilserdi..

Saygılarımla..

Dipnot: Allah galiba üretime geçerken galiba bi kaç malzeme unutmuş.. ;)

Lynx 22-10-2010 11:32

Sayin nehir !

Asil masal nuhdan sonra basliyor !

Adem ile havvadan türeyenlerin hepsi nuh tufaninda yok olmus mus !

sadece insanciklar degil BÜTÜN canlilar

Herneyse arkidis , Nuh bir gemi yapmis Bugün dünyada gördügün bütün Hayvanlari cifter cifter almis ! Eh tabiki bildiniz karincalari örümcekleri bugün dünyada milyonlarca böcek türünden hepsini cifter cifter almis gemiye :D

40 gün yahu 40 gün bütün hayvanciklar bütün böcekcikler o gemide safari yapmislar !

Herneyse Dünyayi everest boyuna kadar su basmis daha sonra sular cekilmis acaba nereye gittiyse bende anlamadim !

Ya simdi efendime söyliyim hadi insanlik sadece adem ile havadan sonra ensest ensest cogalmissa acaba bu gemiye alinan cifter hayvanlarin yavrularida mi ensest ensest cogaldi onuda kafam almiyor :D

Görünen oki bunlar ensestligi bütün canliliga maal ediyor !!!

Böcekleri nasil ikna etti anladim !!

Kaplan , aslan ile ceylani 40 gün nasil gemide tuttu onuda anlamadim :D

40 gün bu hayvanlar ne yedi ne icti birbirlerini yemeseler ölecekler hemma ciftlerden biri kayboldumu artik üremek imkansiz olacagindan sanirim kaplan erkek ceylani yedide

sonra disi ceylanda meryem vakasi göründü galiba !!!

Bu arada Insanlarida cifter almasi gerekiyordu :D Zenciyi , japonu , cinlisini !! Acaba elin japonunu nerden bulduda ikna etti onuda anlamadim :D

Bugün japonlarda islam vakasi göremiyoruz hic o gemiyede islam dinini benimsememis olmayanlar malesef binemiyordu :D

Neyse abartiyorum ama ben degil kuran abartiyor :D Ve Müslümanciklar buna inaniyor

Adem ile hava vakasi genede iyide bu nuh vakasi tam akillara destan ! :D

vartor 24-10-2010 02:13

Allahin hikmeti iste; herseyi ol deyip de yeniden, daha iyi, son model yaratacagina, tiktirmis bir gemiye, ve 40 gun dolastirmis yolcularini... Belki de Nuh'un zamaninda canlilarin bogulmasi kirk gun suruyordu, kim bilir... Yoksa sihirli degnegini mi kaybetmisti?
Insan irklari farkliligina gelince, rengi, boyu, gorunusu ne olursa olsun, hepsinin afrika'dan yayilan homo sapiens turu oldugunu bilim kabullenmistir. Yani dinle bir catisma yok bu konuda. Ancak, dinin ta kendisi, insanlari ayrimciliga iten, kavimleri birbirine dusuren, tanrilari bile taraf tutan, irk renk inanc ayirimi yapan, kendisinden olmayani dislayan bozuk bir sistem olmustur.

Lynx 24-10-2010 20:27

Eger yaratilis var ise evrim oldugu kesin

Gercekden ayni anne ve babadan olan kardeslerin ortak GENleri vardir !

Genlerin ölümsüz oldugunu vede üreme sonucu kendilerini hep yavruya aktardiklarini artik bütün dünya biliyor !!

Ayni genlerden hem saglikli bir bireyin yetismesi imkansiz hemde farkli irkin olusmasi imkansiz ! Bunu ancak dogal seleksiyon yapabilir !!

Iki SAF TÜRKDEN bir zencinin , bir japonun dogmasi imkansiz !

Imkansizliklar ve Mantiksizliklar normal bir insan beyninin kabul edemeyecegi seylerdir bunlar !

Eger ahirette bir sucumuz varsa bunlari dile getirse ne cevap alirdik merak ediyorum

Malum hal böyle benim beynim bunlari red ettiyse kusur kimde ?

cenker 24-10-2010 22:48

nailin dediği gibi hava ve ademin yapıldığı malzeme aynı ise ki aynı bunlar ya beyaz ya zenci.o zaman beyazlardan zenciler veye zencilerden beyazlar türemiş demektir.evrim var yani.müslümanların bu konuya hiç bulaşmamaları manidar.

withoutreligion 24-10-2010 23:32

Nuh tufanı hikayesinin gerçekten iyice irdelenmesi gerekir.
Nailin yazdığı gibi, eğer tüm insan ırkı nuhun sülalesinden gelme ise ırklar nasıl ortaya çıkmıştır?
Acaba bugün tespit edilmiş milyonlarca çeşit canlı bir gemiye nasıl sığdı.sadece bunların 40 günlük yiyecekleri bile sığmazdı.
Her canlının binlerce çeşidi var.insanlarda olduğu gibi hayvanlardada ırklar var.
düşünmek gerekir.

Neva 29-02-2012 19:11

Bir de tufan bolgesel miydi? Yoksa genel miydi ona bakmak lazim.

YasasinBilim 01-03-2012 05:34

Alıntı:

cenker´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 347096)
nailin dediği gibi hava ve ademin yapıldığı malzeme aynı ise ki aynı bunlar ya beyaz ya zenci.o zaman beyazlardan zenciler veye zencilerden beyazlar türemiş demektir.evrim var yani.müslümanların bu konuya hiç bulaşmamaları manidar.

Bilimdeki son bulgulara göre atalarımız, bundan yaklaşık 200 bin yıl önce güney afrika yakınlarında ortaya çıkmışlardır (maymunlarla ortak olan atadan evrilmişlerdir) ve tamamı zenciydi.

göçlerle beraber, gittikleri bölgelerin coğrafi koşullarına göre pigment kaybına uğramışlar ve farklı ten renklerine sahip olmuşlardır.

bugün, herhangi bir insanın DNA yapısından tüm soyağacı çıkarılabilmektedir ve bu soyacağının tepesinde afrika'nın güneyindeki insan topluluğu var.

---

Kur-an'ın yazıldığı dönemde tek bir arapça kitap yok. Kur-an, ilk arapça kitaptır. durum böyle olunca, o coğrafyanın bilgileri ışığında bir eser (!) ortaya çıkmış.

o coğrafyada farklı saç, ten, göz rengine sahip insanların bulundukları bile şüpheli.

bu insanların kardan haberdar olduklarını bile sanmıyorum (o nedenle Kur-an'da nerdeyse tüm meteorolojik olaylardan bahseden tanrı, kardan bahsetmeyi unutmuştur).

saygılar...

istatistik 01-03-2012 11:36

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433447)

Bazı yerlerde tufanın bölgesel olduğu iddia edilse de olayın gelişimine ve özelliklerine bakıldığında, meydana geldiği söylenen tufanın tüm dünyada gerçekleşmiş olması gerekir.

Gemi yapma, gemiye hayvan çiftleri toplama vb. olaylar, bölgesel bir tufan için gereksiz aksiyon demektir :D Daha önceki deneyimlerden de biliyoruzki, tanrı tarafından gönderildiği iddia edilen bölgesel ya da nokta atışı felaketlerde, peygambere bölgeyi terketmesi tembihleniyor.

rastaman 01-03-2012 21:51

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433447)

Tufanın bölgesel olduğuna,sel baskını şeklinde oluştuğuna dair hiçbir şüphem yok.Sümer kaynaklarında bahsedilen,hatta tarihlenen tufanlarda bu şekildedir.

Sümer medeniyeti bir balçık uygarlığıdır,pişirilmemiş kilden yapılan bu yapılar için sel mutlak yıkım demektir.
O yüzden elimizde Sümere ait çok az yapı var.

Diğer yandan Sümer kral listeleri de selden önce ve sonra diye ikiye ayrılır,tufan öncesi krallar yarı efsanevi bir şekilde-ve abartılı rakamlarla-anlatıldıktan sonra ''sonra sel herşeyi sildi süpürdü'' diye not düşülür.

Tufan sonrası krallar listesineyse ''Sel herşeyi silip süpürdükten ve krallık cennetten indikten sonra kraliyet Kiş'e geçti'' diye başlanır.

Wikipediadan aşağıdaki Harriet Crawford alıntısı önemli;

Alıntı:

"Then the flood swept over."
Excavations in Iraq have revealed evidence of localized flooding at Shuruppak (modern Tell Fara, Iraq) and various other Sumerian cities. A layer of riverine sediments, radiocarbon dated to ca. 2900 BC, interrupts the continuity of settlement, extending as far north as the city of Kish. Polychrome pottery from the Jemdet Nasr period (3000-2900 BC) was discovered immediately below the Shuruppak flood stratum
http://en.wikipedia.org/wiki/Sumerian_King_List
Alıntı:

''Sonra sel herşeyi sildi süpürdü''
Iraktaki kazılar Shruppak ve birtakım Sümer şehirlerinde bölgesel bir tufanın kanıtlarını ortaya çıkarmıştır.Kuzeyde Niş'e kadar uzanan,radyokarbonla M.Ö. 2900'a tarihlenen nehir tortu tabakası yerleşim sürecini kesintiye uğratır.
Shruppak sel tabakasının hemen altında Jemdet Nasr dönemine ait(M.Ö. 3000-2900) polikrom çömlekler bulunmuştur.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sumerian_King_List

Tufan görünüşe göre tam da tahmin edildiği gibi Mezopotamyayı ve Sümer medeniyetini yerle bir etmiş görünüyor.
Bu boyutta bir sel felaketi günümüzde yaşandığında onca bent,baraj ve farklı önlemler sayesinde geniş alanlara yayılmıyor,ama 5.000 yıl önce muhtemelen çok az kişinin kurtulabileceği ve neredeyse tüm aşağı Mezopotamyayı kaplayan bir tufandan sözediyor olurduk.

Sonraki krallık merkezinin suların ulaşamayacağı Yukarı Mezopotamya kenti Niş'e kurulmasının sebebi de budur.

Neva 02-03-2012 03:49

Alıntı:

rastaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433553)

Tufan görünüşe göre tam da tahmin edildiği gibi Mezopotamyayı ve Sümer medeniyetini yerle bir etmiş görünüyor.
Bu boyutta bir sel felaketi günümüzde yaşandığında onca bent,baraj ve farklı önlemler sayesinde geniş alanlara yayılmıyor,ama 5.000 yıl önce muhtemelen çok az kişinin kurtulabileceği ve neredeyse tüm aşağı Mezopotamyayı kaplayan bir tufandan sözediyor olurduk.

Sonraki krallık merkezinin suların ulaşamayacağı Yukarı Mezopotamya kenti Niş'e kurulmasının sebebi de budur.

Haklisin.

Tarihte ilkel baraj, kanal yapimi var. Bolgesel(sinirli) oldugu acik.

http://www.google.ca/url?source=imgl...-_m8Bye_lgbqoQ

http://www.waterencyclopedia.com/Hy-...s-Ancient.html

Alıntı:

istatistik´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433520)
Bazı yerlerde tufanın bölgesel olduğu iddia edilse de olayın gelişimine ve özelliklerine bakıldığında, meydana geldiği söylenen tufanın tüm dünyada gerçekleşmiş olması gerekir.

Gemi yapma, gemiye hayvan çiftleri toplama vb. olaylar, bölgesel bir tufan için gereksiz aksiyon demektir
:D Daha önceki deneyimlerden de biliyoruzki, tanrı tarafından gönderildiği iddia edilen bölgesel ya da nokta atışı felaketlerde, peygambere bölgeyi terketmesi tembihleniyor.

Haklisin gemi yaptiriyor ancak, Ibrahim'e birsey olmuyor. Oysa Nuh ve Ibrahim birbirinin cagdasi kitaplara gore. Hatta tanriyla tartisiyor bu durumu.

Gereksiz bir aksiyon konusunda hemfikirim seninle.

rastaman 02-03-2012 04:06

Alıntı:

Neva´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433584)

Tarihte ilkel baraj, kanal yapimi var. Bolgesel(sinirli) oldugu acik.

http://www.google.ca/url?source=imgl...-_m8Bye_lgbqoQ

Bizim TRT tam da bu konuyla ilgili bir belgesel çekmiş,Anadolu Su Medeniyeti diye,il il gezip Hititten Friglere,Urartulara,Romaya kadar birçok eski uygarlığın su kanalları,drenaj ve bent sistemlerini araştırmışlar.İyi çalışılmış kaliteli bir belgesel olmuş.

Fakaaat,sen onca para ve emek ver,güzel bir yapıt yarat,saçma sapan iki cümleyle koca belgeseli mahvet;Vandaki su kanallarını anlatan bölümü şöyle başlıyor;
-Eski bir Türk boyu olduğu kabul edilen Urartular....

Neva 02-03-2012 04:29

Alıntı:

rastaman´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 433590)
Bizim TRT tam da bu konuyla ilgili bir belgesel çekmiş,Anadolu Su Medeniyeti diye,il il gezip Hititten Friglere,Urartulara,Romaya kadar birçok eski uygarlığın su kanalları,drenaj ve bent sistemlerini araştırmışlar.İyi çalışılmış kaliteli bir belgesel olmuş.

Fakaaat,sen onca para ve emek ver,güzel bir yapıt yarat,saçma sapan iki cümleyle koca belgeseli mahvet;Vandaki su kanallarını anlatan bölümü şöyle başlıyor;
-Eski bir Türk boyu olduğu kabul edilen Urartular....

Guzelmis dogrusu:happy:

qlause 09-08-2012 12:40

ben dinden çıkınca islamcılar beni dine döndürebilicekmi diye çok araştırma yaptım sizden daha çok çıkardılar arkadaşlar hepsine teşekkür ediyorum

hiç birşeye açıklama getiremiyolar allah sorgulanmaz şöyle böyle aklın ermez niye ermesin

Neva 09-08-2012 22:38

Alıntı:

qlause´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 449045)
ben dinden çıkınca islamcılar beni dine döndürebilicekmi diye çok araştırma yaptım sizden daha çok çıkardılar arkadaşlar hepsine teşekkür ediyorum

hiç birşeye açıklama getiremiyolar allah sorgulanmaz şöyle böyle aklın ermez niye ermesin

Insanin yazdigi herseyin, yine insana gore aciklamasi vardir.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:53 .