![]() |
Müslüman olmak !
Müslüman olmayan veya müslümanlığı bilmeden ölen insanların hali ne olacak?
|
Bakara
(121) Kendilerine kitab verdiğimiz kimseler, onu gereği gibi okurlar. İşte bunlar ona inanırlar. Onu inkar edenlere gelince, işte onlar ziyana uğrayanların ta kendileridir. Maide (5) ...Her kim de inanılması gerekenleri inkar ederse bütün işlediği boşa gider. Ahirette de o, ziyana uğrayanlardandır. Tevbe (69) (Ey münafıklar!), siz de tıpkı, sizden öncekiler gibisiniz: Onlar sizden daha güçlü, malları ve çocukları daha fazlaydı. Onlar paylarına düşenden faydalanmışlardı. Sizden öncekilerin, paylarına düşenden faydalandığı gibi siz de payınıza düşenden öylece faydalandınız ve onların daldığı gibi, siz de (dünya zevkine) daldınız. İşte onların dünyada da ahirette de amelleri boşa gitmiştir. İşte onlar ziyana uğrayanların ta kendileridir. |
''Kendilerine kitab verdiğimiz kimseler'' derken ? sadece müslümanlarmı kastedilmiş?
|
Hayır, Hıristiyanlar ve Yahudiler de bu gruba giriyor.
Ancak Bakara'nın bu ayeti islamiyetin ilk yıllarında inmişti sanırım. Daha sonra bunun çerçevesi daraltıldı. |
peki ya hindular budistler vs. onların hali ne olacak?
|
islamiyeti bilmeden ölenler cehenneme gitmeyecek sadece islamiyeti bilerek ama inanmadan ölenler (bu sitedekiler gibi) cehenneme gidecek
akılla herşey çözülmez hissedin içinizde dir O |
Alıntı:
hımm yani şuan yeryüzündeki dörtbuçuk milyar insan için bi sorun yok yani.. peki onlar cennete mi gidecek? |
Karadenizli arkadaşım bu sitedekiler gibi demişsin yani hepimiz cehennememi gidecegiz?.Sen bunu yaratıcından dahamı iyi biliyorsun? O nun işine karismaman senin için daha iyi
saygılarımla.. |
SAYGIN SENİN OLSUN
sürekli uğraşıyorsunuz aslında inanıyorsunuz İTİRAFLARIN İNSAN RUHUNA İYİ GELDİĞİNİ SÖYLERLER itiraf et inanıyorsun sen mesela biz budistlerin inancına çok tersiz ama ben hayatımda budizmle uğraştığımı,hayır ben budizme inanmıyorum ben budizme inamıyorum gibi ALİTERASYON YAPTIĞIMI HATIRLAMIYORUM EĞER YAPSAYDIM İÇTEN içe inandığım anlamına gelirdi onların dini onaa benimki bana HİÇ İŞİM OLMAZ |
sevgili karadenizli prototip müslümanlardansın. bu yüzden bir camide vaiz olmanı öneririm
|
o CAMİYE gelirsen vaiz olurum sevgili özgür beyin
aynen öyle kendini alim sanman |
Sevgili Özgür , bırakın;
bir yere gitmesin, sitede kalsın; siteye biraz renk gelsin.. Hep aynı insanlar, hep aynı laflar, arada hava değişikliği olsun. İyi olur.... :) |
Alıntı:
saygılar dilemek kötü bişey değildir sayın karadenizli her neyse hala sorularıma cevap alamadım ! tekrardan saygılarımla.. |
Alıntı:
Ne hissediyorsun innandıgın o allah aşkına hele söylede bende bileyim. Hayır akıl olmadan , bbeyin veriler yüklemeden, bilinc yaşamsal kavramların ve olayların zincirleme reaksiyonlarına maruz kalmadan neyi nasıl hissediyorsunuz??? Duymuşsunuz ordan burdan iki tane içi boş laf zırt bırt, tepemize Alllah kesiliyor cehennemlere salıyorsunuz. Hissedecekmişiz! Akıl herşeyi çözmezmiş! Sen hiç akıl sahibi olmayan yada akli ehliyeti olmayan birinin allah allah deyip yandıgını gördünmü de kalkmış akıl dışılıgın imanla ilintili oldugunu savunuyorsun. Git aç o Kuranı. İçinde hala anlamadıgın yerler kalmış sana rağmen ve senin gibi sağa sola saldırmayı marifet bilen dincilere rağmen hala içinde anlamlı hitaplar var ve ben okuyorum. " Ey akıl sahipleri " bir çok yerde tekrar edilen bu ayeti de kendine cennet köşesi yap. Fazlasını arama sakın açgözlülük edersin Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Sürekli uğraştığımıza gelirse; özellikle islam ülkelerinde dinlerin sisteme egemen olduğu yönetimlerde deist, agnostik, ateist vb. düşüncelere sahip insanların dinler yüzünden çektikleri sıkıntı her alanda azımsanmayacak kadar çoktur. Bu sitenin kapatılma aşamasında ki uygulamalar buna en güzel örneklerden biridir. Bir islam ülkesinde biri çıkıp ben ateistim dese sonuçlarını tahayyül edebilir misin? Alıntı:
Budizm bir din değil, siddartha tarafından oluşturulmuş bir öğretidir ve bana göre birçok dinlerden daha özgündür. İnsan ürünüdür yani.. |
Sanırım sitede karadenizliden başka müslüman arkadaş yok gerçi sorumu o da cevaplamadı ama !
|
yok var kimse merak etmesin ben de varım :) ben senin bu sorunu din kültürü öğretmenime sormuştum..kendisinin cevabını söyliyim..müslümanlığı hiç duymamış bir insan örneğin amazonda ilkel bir hayat yaşayan herşeyden bihaber bir insan var..bu kişi Allah katında Hz.Muhammet'i tanımak onun peygamberliğine inanmak zorunda değildir..kendi zekası olduğu içinse Allah'ı tanımak ona inanmak zorundadır..ama namazdan oruçtan vb ibadetlerden sorumlu değildir.. sadece Allah birdir demeli ama herhangi bir objeyi ilah tanımamaladır..sorumluluğu ayrıca ahlaklı davranmaktır.. yani iyi insan denilecek vasıflara sahip olmalıdır..bilmiyorum bu cvp tatmin etti mi..
|
Prozac02, sitenin ana sayfasında, sağ tarafta ki ankete bir gözat istersen, burası dinlerden özgür bir site mi, yoksa islami bir site mi?
Point13; bu yerliye tek tanrı inancı aşılamak demek, birinin gelip senden müslümanlıktan vazgeç demesi gibi..Peki bu durumda kuran evrensel midir? |
Alıntı:
teşekkür ederim point 13 ama yeterli değil kanıtlarla cevap verirseniz sevinirim en azından bir sureyle her neyse amazondaki bir yerli sence neye tapar? Kendi zekasıyla allahı tanımak ona inanmak zorundadır diyorsun bence mucize bekliyorsun :) |
yoo bence gayet olabilir..evet hepsi böyle birşey yapamaz..nasıl ki hepimiz farklı düşünüyoruz bu konularda bu tarz insanlarında hepsinden aynı şeyi beklemek hata olur..ama yapabilenler kazanır diye düşünüyorum..titana da katılmıyorum bence ikisi oldukça farklı şeyler..nasıl ki eski Türklerde gök tanrı inancı oluşmuşsa bu da böyle birşey tabi araya başka inançlarda karıştırmamak koşuluyla..ve evet Kur'an evrenseldir örneğin biz herşeye ulaşabildiğimiz için daha çok yükümlüyüz veya çok zor koşullardaki ibadetle rahat yapılan ibadetin değeri de farklıdır..Allah herkesi bireysel değerlendirir..
|
[quote=Titan;136385]Prozac02, sitenin ana sayfasında, sağ tarafta ki ankete bir gözat istersen, burası dinlerden özgür bir site mi, yoksa islami bir site mi?
nasıl yani anlayamadım sayın titan ? |
Prozac02,
Ben agnostik bir düşünceye sahibim bu nedenle ben ve benim düşüncelerime yakın üyeler azınlıkta, ankete bakarsan sünni islamı benimseyenler çoğunlukta fakat burada ki tartışma ortamında en az ve birbirine benzer yorumlar da bu cenahtan geliyor, benim anlatmak istediğim sadece bir ironiydi... |
Anladım sayın titan teşekkür edeim..Bende o % 42.7 lik kesime sesleniyorum ama ne yazık ki sorularıma mantıklı bir cevap alabilmiş değilim :)
|
prozac02 kardeş benim de forumda inanırlara sorduğum onlarca soru cevap bekliyor.
|
Alıntı:
merhaba sevgili yusuf33 sanırım bende bişeyler biriktireceğim burda ..Çok zor biyerden mi soroyuruz yoksa bu sorulara çalışmadılarmı bilmiyorum acıkcası. |
Açık konuşayım,
İnançları o sorular üzerinde düşünmelerine engel teşkil ediyor. Pas geçiyorlar :) |
Bindik bir alamete gidiyoz kıyamete :) diyebiliriz sanırım .
Sormak yok Sorgulamak yok Teslimiyet var.. |
cevap alamıyoruz diyorsunuz o sorulara dünyanın en mantıklı cevabını versem inanacakmısınız yoooooooooook
bu soruya gerçek ten cevap istiyorum diye soru sorulur. ne soru sordum be hadi cevapla bakalım sıkıysa tarzında soru sorulmaz sen baştan tatmin olmayacağım ne cevap verirsen ver yine inanmayacağım diyorsun |
Alıntı:
yaw sen dünyanın en mantıklı cevabını ver hele |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:07 . |